110 millió forintnyi dollárt adományozott!

Szülőfaluja: Madonna volt az egyedüli, aki segíthetett rajtunk!

Jelentős pénzadományt küldött Madonna, az olasz származású amerikai popdíva a földrengés sújtotta olasz Pacentro falunak, ahol ma is élnek rokonai - jelentette be az énekesnő szóvivője.

Képekben a jótékony sztár... képgaléria

2009.04.09 19:00MTI

Az összeget nem közölték, de mintegy fél millió dollárt (kb. 110 millió forint) emlegetnek a jólértesültek. Madonna - eredeti nevén Madonna Louise Ciccone - az Egyesült Államokban született, olasz bevándorlók családjában. 

Az énekesnőtől Fernando Caparso, a kis hegyi falu polgármestere kért segítséget a pusztító földrengés után, amely csaknem 300 halálos áldozatot követelt Abruzzo régió térségében. 

A földrengés központjától, L,Aquila városától mintegy 100 kilométerre lévő festői Pacentro ugyan megérezte a földmozgást, de nem voltak sebesüljei vagy halottai. A falu megrémült lakói közül azonban sokan sátrakban vagy autóikban töltötték az elmúlt éjszakákat, attól tartva, hogy az utórengések során beomolhat a házuk. 

- " Madonna volt az egyedüli, aki segíthetett rajtunk" - mondta az AP-nek a polgármester. 

Az adomány összegéből a földrengés által komolyabban sújtott épületeket javítják meg. A falu lakói közül többen is meghatottan méltatták a popsztár gesztusát - de nem mindenki. 

A 90 éves Rosa Napoli rosszallóan jegyezte meg: "Madonna olyan nő, aki tetszik a férfiaknak, ő nem az a Madonna, akit a templomokban imádnak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.