Nem foadhatja örökbe a kislányt

Madonna fellebbezett és elutazott Malawiból

Fellebbezést nyújtott be Madonna a malawi legfelsőbb bíróság döntése ellen, amely elutasította újabb örökbefogadási kérelmét, majd vasárnap magánrepülőgépen távozott az afrikai országból.

Képek! Ő rá vágyik az énekesnő! képgaléria

2009.04.05 16:06MTI

A malawi biztonsági erők eltorlaszolták a lilongwei repülőtérhez vezető utat azután, hogy Madonna konvoja megérkezett a légikikötőbe, megakadályozván, hogy az újságírók filmezhessék, kérdéseikkel megrohamozzák az amerikai szupersztárt. Alan Chinula, Madonna ügyvédje közölte, benyújtották a fellebbezést, ám az énekesnőnek nem kell személyesen megjelennie a bíróság előtt. 

Az ügyet tárgyaló Esimine Chombo bírónő elutasítása indoklásában a hírességek örökbefogadásai ellen emelt szót, mivel szerinte az adoptálások gyerekkereskedelemhez vezethetnek. "Ha bárki idejöhetne és gyorsan megszervezhetne egy örökbefogadást, az talán pont azokra a gyerekekre nézve járna következményekkel, akiket a törvény meg akar védeni" - mondta a bírónő. 

Madonna 2006-ban már magához vett, majd 2008-ban hivatalosan is adoptált egy malawi gyermeket, a jelenleg 4 éves Davidet. Az énekesnő most egy 3 éves kislányt, Chifundo "Mercy" Jamest szeretné magához venni. 

A nyilvánosságra került bírósági dokumentumokból kiderült: Madonna szerint a kislány nagyanyja nem képes ellátni unokáját. Az énekesnő viszont ígéretet tett arra, hogy családjába fogadja Mercyt, és megkíméli attól a megpróbáltatástól és érzelmi traumától, ami árvaként vár rá. 

Csütörtökön a malawi kormány több minisztere is úgy nyilatkozott, hogy Madonna, aki már 25 ezer gyereken segített a közel kétmillió AIDS-árvát számláló országban, megérdemelné a lehetőséget az örökbefogadásra. Jogvédő szervezetek ugyanakkor óva intették a hatóságokat attól, hogy kivételezzenek a hírességgel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.