Idén is megrendezik a Sztárkarácsonyt a Budapest Kongresszusi Központban

freedigitalphotos.net/Naito8

Hazai művészek előadásában ismert karácsonyi dalok szólalnak meg a Sztárkarácsony című koncerten december 19-én a Budapest Kongresszusi Központban.

Hétvégén rendezik a debreceni betlehemes találkozót

Hétvégén rendezik meg a hagyományos debreceni betlehemes találkozót, amelyen ezúttal 25 csoport mintegy 300 szereplője mutatja be produkcióját.

Zenészlegendák a második Get Closer Budapest Jazz Festen

A progresszív jazzgitár egyik királya, John Scofield, Richard Galliano és Ron Carter legendás duója, valamint a francia csodatrombitás, Erik Truffaz is szerepel a második Get Closer Budapest Jazz Fest fellépői között, amelyet március 24. és 26. között rendeznek meg a MOM Kulturális Központban.

Budapest Park: jövőre jön Marilyn Manson és Parov Stelar is

Nyolc év után jövő júliusban ismét koncertet ad Magyarországon Marilyn Manson. Az amerikai sztár a Budapest Parkban lép fel 2017-ben, akárcsak az osztrák Parov Stelar, aki egy év után május 13-án tér vissza.

hirdetés

A Fishing on Orfű és Lovasi András is ünnepel 2017-ben

Jövő júniusban tizedik születésnapját ünnepli a Fishing on Orfű fesztivál, amelynek egyik alapítója, Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) a rendezvényen lesz 50 éves és különleges koncertet ad.

Összegyűlt a pénz David Bowie köztéri szobrára

Közadakozásból sikerült összegyűjteni a százezer fontot (37 millió forintot), amelyből szobrot állítanak David Bowie emlékére a buckinghamshire-i Aylesburyben.

Roman Polanskit mégsem adják ki az Egyesült Államoknak

Lengyelország nem adja ki Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőt az Egyesült Államoknak, ahol évtizedek óta körözik egy kiskorú megerőszakolása miatt.

Scholz László vehette át az első Bíró László-díjat

Scholz László irodalomtörténész, műfordító, szerkesztő vehette át első alkalommal a Bíró László-díjat az argentin-magyar kulturális kapcsolatok, különösen az irodalomtudomány területén végzett kiemelkedő munkásságáért hétfőn Budapesten.

Ismét dupla Amadinda-Presser koncert szilveszterkor

A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét dupla szilveszteri koncertet tart az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor.

Eurosonic - Portugália lesz a fesztivál fókuszában

Portugália áll a jövő évi groningeni Eurosonic Noorderslag fesztivál fókuszában. A rangos hollandiai eseményt 2017. január 11-től 14-ig immár 31. alkalommal rendezik meg.

Jimmy Kimmel fogja vezetni az Oscar-gálát

A díjátadót február 26-án rendezik a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A Cimbaliband és a Tárkány Művek is új lemezt készített

A hazai világzenei színtér két népszerű, cimbalomra épülő formációja, a Cimbaliband (az anyag címe: Recycle) és a Tárkány Művek (Magyar konyha támad) szinte egy időben készült el új stúdióalbumával.

Lendvay Kamilló halála - Az Operaház műsorra tűzi a szerző egyik operáját

Lendvay Kamilló számára mindig az volt a fontos, hogy az elénekelt cselekménynek önmagán túlmutató társadalmi jelentősége legyen, a tanító szándékot hangsúlyozta.

Andrzej Wajda-retrospektív az Uránia moziban

Az életműsorozat első darabja a Hamu és gyémánt.

Kortárs európai dzsessz az Opus Jazz Clubban

Kortárs európai dzsesszelőadók koncerteznek a következő napokban a budapesti Opus Jazz Clubban. A progresszív, többségében fiatal tehetségeket felvonultató fellépők között lesznek osztrák, német, francia, amerikai és portugál zenészek is.

Kétnapos karácsonyi ékszer-és műtárgyakciót rendez a BÁV Budapesten

December 13-án ékszereket és órákat, december 14-én ezüst és egyéb műtárgyakat kínál a BÁV karácsonyi aukciója, amelyet a MOM Kulturális Központban rendeznek meg Budapesten.

Átadták a 2016-os Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.

Brecht-előadások az Interferenciák Fesztiválon

Két különböző Brecht-értelmezés is helyet kap a kolozsvári Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hétvégi programjában.

A Houdini család Bibliájával gyarapodik a Houdini múzeum állandó kiállítása

A Houdini Ház állandó kiállítása Houdini magyar gyökereihez szorosan kapcsolódó darabbal, a család eredeti Bibliájával gyarapodik szombaton.

Hatalmas magyar siker: Mától a Kodály-módszer is része a világ szellemi örökségének

A Kodály Zoltán által kidolgozott módszer lehetővé teszi, hogy a népzene mindenki számára elérhető legyen.

Nem vették fel a csíksomlyói búcsút az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy az erdélyi magyarság a saját ügyeiben csak magára számíthat.

Megnyílt a Várkert Bazár első világháborús kiállításának második része

Az első világháborúban részt vevő országok vezetőit, mások mellett Ferenc Józsefet, II. Vilmos német császárt, V. György angol királyt és Tisza István miniszterelnököt mutatja be a Várkert Bazárban látható világháborús kiállításnak A háború urai címmel megnyílt második része.

Történelmi thrillert rendez Szász Attila

Az 1945-ben, Magyarországon játszódó történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét.

Saint-Saëns-remekművek csendülnek fel a Zeneakadémián

Saint-Saëns-fantáziák és -versenyművek szólalnak meg Vigh Andrea hárfaművész, Várdai István gordonkaművész, Szabadi Vilmos hegedűművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának előadásában, Vajda Gergely vezényletével december 14-én a Zeneakadémián.

Anilogue: technikailag és tartalmilag is változatos volt a versenyprogram

Technikailag és tartalmilag egyaránt gazdag és változatos volt a vasárnap záruló, ötnapos Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramja.

Spanyol filmfesztiválon díjazták a Félvilág című magyar film női főszereplőit

A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.

Advent: a böjt, a bűnbánat és a jócselekedetek ideje

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka.

Fiatalok értelmezték újra Bartók Béla három színpadi művét

A Bartók újratöltve! diákpályázat nyertesei december 20-án mutatják be a zeneszerző három újragondolt színpadi művét, A fából faragott királyfit, A csodálatos mandarint és A kékszakállú herceg várát az Átrium Film-Színházban.

Indul Boban Markovic ünnepi turnéja

Ünnepi magyarországi turnéra indul a Boban Markovic Orkestar. A balkáni zene egyik legjelentősebb csapatának tíz helyszínt érintő koncertsorozata december 2-án Szegeden kezdődik és 2017. január 6-án Miskolcon zárul.

Első lett New Yorkban a Virtuózok versenyzője, Wendler Enikő

Első helyezést ért el a Virtuózok versenyzője, Wendler Enikő fuvolista a VIVO - International Youth Music Competition zenei versenyen New Yorkban.

Növelte bérleteseinek számát a nyíregyházi színház

Növelte bérleteseinek számát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, ahol további akciókat indítottak, amelyekbe bevonták a helyi Sportcentrumot és a Kosárlabda Nonprofit Kft.-t is.

Eredeti pompájában állítják helyre a Budavári Palota Szent István-termét

Eredeti pompájában állítja helyre a Budavári Palota Szent István-termét a Rovitex Hungária Kft., amely hamarosan megkezdi az épület egykor legreprezentatívabb, ám a II. világháborúban szinte teljesen elpusztult helyiségének textilrekonstrukciós munkálatait.

Fezen - A Saxon, a Blind Guardian, a Therion és az Ossian is a fellépők között

A brit heavy metal egyik legendás zenekara, a Saxon, Németország legsikeresebb progresszív metal bandája, a Blind Guardian, a szimfonikus metal úttörőjeként számon tartott svéd Therion és a magyar Ossian is fellép a 2017-es Fehérvári Zenei Napokon (Fezen).

Oscar-díj - A Mindenki című magyar alkotás is szerepel a kisjátékfilmek szűkített listáján

Deák Kristóf Mindenki című alkotása is szerepel a tíz kisjátékfilm között, amelyek közül az Oscar-jelöltek mezőnyét választják ki januárban.

Tankcsapda-dalok másoktól, mások dalai tőlük

Dolgozzátok fel! címmel dupla album jelent meg a Tankcsapda főszereplésével. Az egyik korongon mások játsszák az egyik legnépszerűbb hazai rockcsapat dalait, a másikon a Tankcsapda értelmezte újra a hazai könnyűzenei színtér néhány klasszikusát.

Kulka János mégsem áll még színpadra

Ebben az évadban még a gyógyulásra koncentrál a színművész.

Hat lengyelországi városban ad hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Egyhetes lengyelországi turnéját kezdi el kedden Krakkóban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, amely Kovács János vezényletével, Báll Dávid zongoraművész közreműködésével hat városban, köztük Varsóban ad hangversenyt a lengyelországi magyar évad keretében.

Jókai-konferenciát rendeznek december első hétvégéjén Balatonfüreden

Jókai-konferenciát tartanak december első hétvégéjén a balatonfüredi Városi Múzeumban, a kétnapos irodalmi seregszemle témája az író novellisztikája.

Grúz kisjátékfilmgyőztes és számos magyar siker a Faludi Filmszemlén

Egy grúz film nyerte a XX. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat kisjátékfilm kategóriáját szombat este a budapesti Art+Cinema moziban.

Budapesten lép színpadra januárban a MozART Group

A Budapesti Kongresszusi Központban lép színpadra január 4-én a négy lengyel zenészből álló MozART Group.

Ünnep címmel karácsonyi lemezt készített a Budapest Bár

Ünnep címmel megjelent a Budapest Bár új albuma. A karácsonyi hangulathoz illő lemezen kilenc - részben magyar, részben angol nyelvű - feldolgozást és négy új, a produkció tagjai által írt szám szerepel.

Újabb ősbemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház

Elkezdődtek Raymond Cousse francia színész-rendező-író Sonkamenüett című monodrámájának próbái a Békéscsabai Jókai Színházban. A darabot Tapasztó Ernő rendezi, Tege Antal színművész adja elő. Az ősbemutató december 9-én lesz.

Fölszállott a páva - Ismét hat produkció jutott a középdöntőbe

Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor második elődöntőjéből, amelyet pénteken élőben közvetített a Duna televízió.

Csak tavaszig kell várni Bob Dylan előadására, bizakodnak Stockholmban

Reménykednek Stockholmban, hogy talán egy tavaszi stockholmi koncertje alkalmával tartja meg a Nobel-díj egyetlen feltételeként tőle elvárt előadást.

Rippl-Rónaitól Vajdáig - Modern magyar rajzok a Nemzeti Galériában

A 20. század első felében alkotó legjelentősebb magyar képzőművészek Gombosi György művészettörténész által összegyűjtött rajzaiból nyílt kiállítás Rippl-Rónaitól Vajdáig címmel csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

Elkelt a Szerelem tükre - kicsit olcsóbban, mint várták

Azért az ötmilliárd forintnak megfelelő összeg is "egészséges értéknek" számít a gyémánt piacon.

Bob Dylan nem megy Stockholmba

Bob Dylan nem megy el a Nobel-díjak december 10-én Stockholmban esedékes átadására.

Brad Pittet beengedték Kínába - igaz, kérdezni nem lehetett tőle

A filmbemutató sajtótájékoztatóján csak a színész beszélhetett, az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Hét díjat nyert egy hétvége alatt a Tiszta szívvel

A Tiszta szívvel már számos külföldi elismerést kapott, egyebek között a chicagói nemzetközi filmfesztiválról, a luxemburgi CinÉast fesztiválról és a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról is hozott el díjakat.

Emberi méltóságért díjat kapott Varjú Imre római katolikus pap

Az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) emberi méltóságért díjjal tüntette ki Varjú Imre kanonokot, nyugalmazott plébánost az 1956-os forradalom és szabadságharc idején élete kockáztatása árán is állhatatosan végzett papi szolgálatáért.

Új karmestereket bemutató sorozatot indít a Budapesti Fesztiválzenekar

Jövő szombaton debütál a Budapesti Fesztiválzenekar FIÚK (Fischer Iván Új Karmestereket mutat be) című koncertsorozata a Zeneakadémián.

Meghalt A hét mesterlövész sztárja

Meghalt Robert Vaughn, aki a nyolcvanas évekig az egyik legfoglalkoztatottabb amerikai színész volt. Játszott A hét mesterlövészben, a Supermanben és a Pokoli toronyban is.

Jön a Valami Amerika 3.

Herendi Gábor filmrendező a tervek szerint nyáron kezdi el forgatni a népszerű magyar vígjáték harmadik részét, a Valami Amerika 3-at, amelyre 8,87 millió forint támogatást ítélt meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Eléfszina lesz Európa harmadik kulturális fővárosa 2021-ben

A kiválasztott városok feladata az európai kultúra sokféleségének támogatása és megőrzése lesz.

Eddigi legeredményesebb aukcióját zárta a BÁV

Czóbel, Rippl-Rónai és Aba-Novák festmények voltak a sztárjai a BÁV csütörtökön zárult kétnapos őszi aukciójának a MOM Kulturális Központban: az árverés legdrágábban, több mint 62 millió forintért elkelt tétele egy Rippl-Rónai alkotás volt.

Politikusok, zenészek és írók búcsúznak Leonard Cohentől

Politikusok, zenészek és írók búcsúznak Leonard Cohentől, a 82 éves korában csütörtökön elhunyt kanadai zenész-költőtől.

Zorán: Leonard Cohen egyedi jelenség volt

Egyedi jelensége volt a 20-21. századi zenei világnak Leonard Cohen, nagyszerű dalokat írt, nem véletlen, hogy ezeket borzasztóan sokan feldolgozták - mondta Zorán a 82 éves korában elhunyt kanadai énekes-dalszerző-költőre emlékezve.

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Kézműves termékekkel és minőségi gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket péntektől a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

Ferdinand Porsche múzeumot kapott csehországi szülőfalujában

Felújították és múzeummá alakították át Ferdinand Porsche, a legendás német autótervező és a híres autógyár alapítójának szülőházát az észak-csehországi Vratislavice nad Nisouban.

Először nyert díjat magyar sör Európa legnagyobb sörversenyén

Bronzérmes lett a budapesti HopTop Brewery Midnight Express nevű söre a European Beer Star nemzetközi sörverseny Dry Stout kategóriájában, ezzel magyar sör először szerzett díjat Európa legnagyobb sörversenyén.

James Strong rendezi a J.R.R. Tolkienről szóló életrajzi filmet

James Strong brit rendező forgatja a Middle Earth (Középfölde) című, J.R.R. Tolkienről szóló életrajzi filmet.

Adele a leggazdagabb 30 év alatti brit sztár

A 28 éves énekesnő vagyona 92 millió fontra (31,5 milliárd forintra) rúg.

Le Monde: Kocsis Zoltán nagyon szeretett vendég volt Franciaországban

A vezető francia lap kiemelte, hogy "a diszkrét, egyszerű, közvetlen zongoraművész, aki időnként papnak, máskor pedig munkásnak tekintette magát, nem szerette a reflektorfényt".

Robbie Williams jövő augusztusban ismét Budapesten lép fel

A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója 2017. augusztus 23-án ad koncertet a Groupama Arénában.

Nagy Feró és Gróf Hörcher László rommá verték egymást

A Nemzet Csótánya és Hörcher Gróf bizony lefejelték egymást.

Több mint kétszáz program a reformáció 500. évfordulóján

A Magyar Nemzeti Múzeumban nemzetközi értékeket is felvonultató, központi kiállítást terveznek 2017. húsvéttól év végéig.

Lukas Graham-koncert 2017 márciusában a Sportarénában

freedigitalphotos.net/Jon Whiles

A világhírnév küszöbén álló dán pop-soul csapat, a Lukas Graham ad koncertet 2017. március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában, első világkörüli turnéja keretében.

A Cirque du Soleil és a Varekai-előadás Budapesten

A történetben egy fiatal, magányos férfi Varekai fantasztikus teremtményei között találja magát és egy abszurd élmény részesévé válik.

Hatalmas buli lesz az Antarktiszon

nasa

A művészeti alkotások hordozhatók lesznek, kifogják állni a zord időjárási körülményeket és nem fogják károsítani a környezetet.

A rádiózás első fél évszázadának története az Elektrotechnikai Múzeumban

A tárlat a hírközlés technikájának evolúcióját teszi átláthatóvá.

Dan Brown: Az elveszett jelkép

Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Digitális Messiás: gondolatőrség születetőben - avagy addig olvass a jövőben, amíg szabad...

screenshot

A hetente 300-400 ezer Facebook-követővel rendelkező K.T. Zelenayt fenyegették már meg halálosan Jézus második élete című könyvéért, vajon most mire számíthat?

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.