Jövőre ismét februárban lesz az Oscar-gála

Idén márciusban tartották, jövőre azonban a korábbi gyakorlathoz visszatérve februárban rendezik meg az Oscar-díjátadó gálát az amerikai filmakadémia csütörtöki bejelentése szerint.

20 ország 500 mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál szentté avatását

Húsz ország mintegy ötszáz mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-ei szentté avatását a Vatikánból.

Ezüstpénzeket ajándékozott II. Erzsébet

A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó, aki éppen húsvéthétfőn ünnepli 88. születésnapját.

hirdetés

Feloszlik vagy nem az AC/DC?

Az biztos, hogy szünetet tart Malcolm Young, az AC/DC súlyos beteg gitárosa.

Homoerotikus rajzokat ábrázoló bélyegek

Freedigitalphotos zole4

A világ egyik legismertebb finn művésze előtti tisztelgés jeléül.

Elhunyt a kortárs román költészet nagyasszonya

Életének 90. évében elhunyt Nina Cassian román költő, műfordító, esszéíró, dalszerző, a kortárs román költészet egyik legjelentősebb alkotója.

Nyuszisimogatóval várják a családokat Veszprémben

freedigitalphotos.net/Dr Joseph Walks

Nyuszisimogatóval és kisállatokkal várja a családokat húsvétkor a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark.

Ferenc pápa vezeti a római húsvétot

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Nagycsütörtök délelőtt Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában krizmaszentelési misét mutat be, majd tizenkét testi és szellemi fogyatékosnak mossa meg a lábát - ezzel kezdődik az argentin egyházfő vezette második római húsvét.

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Húsvét ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi misét, istentiszteletet.

Változatos húsvéti programokkal várnak mindenkit Ópusztaszeren

Az ország legnagyobb húsvéti rendezvényén változatos programokkal várják a vendégeket vasárnap és hétfőn az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Tibi bácsi pöttyös labdája és Tankcsapda együtt? Igen!

Hogy mi köze egymáshoz Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdájának, a Tankcsapdának és mondjuk az Animal Cannibalsnak? Látszólag semmi, de azért egy kicsit mégis. Mindannyian fontos szerepet töltenek be az idei EFOTT-on.

Felújítják a húsvéti kokonyaszentelés hagyományát Kisdorogon

Három évtized elteltével felújítják a húsvéti a kokonyaszentelés, azaz a húsvéti ételszentelés bukovinai székely hagyományát a Tolna megyei Kisdorogon.

García Márquez nem rákos! De nem is egészséges

Wikipedia Gabriel García Márquez

Cáfolta szerdán a Gabriel García Márquez világhírű író súlyos rákbetegségéről szóló híreket Juan Manuel Santos kolumbiai elnök, aki szerint 87 éves Nobel-díjas honfitársának tüdőgyulladása van.

Artmozik Éjszakája - négy helyen, premier előtti vetítéssel

Idén már négy helyszínen, a Toldi, a Művész és a Puskin mellett a felújított Tabán moziban is várják a filmek szerelmeseit május 16-ról 17-re virradóra a 3. Artmozik Éjszakáján, amelyen az idei cannes-i filmfesztivál nyitófilmjét premier előtt láthatja a közönség.

Erdélyi magyar oktatók a Mentor-díjasok között

Két erdélyi magyar oktató szerepel azoknak a kiváló pedagógusoknak a listáján, akiknek szerdán Mentor-díjat adományozott Kolozsváron a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány.

Végső búcsút vettek Szabó Gyulától

A pályatársak, a barátok és a tanítványok nevében Szikora János rendező, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Gálvölgyi János és Gesztesi Károly színművész búcsúzott.

Megszüntették a Bob Dylan ellen rágalmazás miatt indított eljárást

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Megszüntette a párizsi bíróság azt az eljárást, amelyben Bob Dylant rágalmazással vádolta egy franciaországi horvát egyesület.

Nagycsütörtöki szertartások országszerte

Országszerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanak a katolikus templomokban. Erdő Péter bíboros főpapi szentmise keretében szenteli meg a szent olajokat délelőtt a budapesti Szent István-bazilikában, s a szertartás alkalmával újítja meg a főegyházmegye papsága a papi ígéreteit.

Rekordösszeget várnak a Stradivari-brácsáért

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Hatvan év után először adnak el árverésen Stradivari-brácsát, amelyért rekordösszeget vár a Sotheby's aukciósház.

Megújul a Göcseji Múzeum Kisfaludi-terme

Kisfaludi Strobl Zsigmond kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész születésének 130. évfordulója alkalmából mintegy 30 millió forintot fordítanak a nevét viselő kiállítóterem átépítésére Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban.

Ítélet Magyarországon - Fődíjat nyert Hajdú Eszter filmje Wiesbadenben

Hajdú Eszternek a romák ellen elkövetett gyilkosságok bírósági tárgyalásait feldolgozó alkotása elnyerte a One World emberi jogi nemzetközi filmfesztivál fődíját is.

Rendkívül törékeny Gabriel García Márquez egészségi állapota

Nem erősítették meg, hogy a Nobel-díjas kolumbiai írónál kiújult a rák.

Legendavadászok a Szent Korona nyomában

Izgalmas időutazásra és közös gondolkodásra hívja olvasóit a 2038 - avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című regény. A szerző, K.T. Zelenay olyan tényeket és elméleteket dolgoz fel, amelyek akár átírhatják a történelemkönyveket is. A rejtélyekre vágyó kalandorok a Szent Korona kódolt üzeneteinek nyomába eredhetnek, és eddig ismeretlen információkat olvashatnak uralkodók és történelmi személyiségek életéről.

Hatvan mérethű találmány: nyílik a Leonardo-kiállítás

A délutántól látogatható tárlat a szervezők szerint nemcsak Magyarország, de egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata.

Nyolcvanéves lett Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze

Április 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze. Isten éltesse sokáig!

Játékfilm készül a haiti földrengésről

Játékfilmet készít Haiti elismert filmrendezője a szigeten 2010-ben pusztító földrengésről, a produkció a katasztrófát követő hetek emberi drámáit ábrázolja.

Eladó a világ legtökéletesebb kék gyémántja

Eladó a világ legnagyobb tökéletes csiszolt kék gyémántja, a páratlan drágakő a Christie's aukciósház május 14-i genfi árverésén kerül kalapács alá, a várakozások szerint 21-25 millió dolláros (4,66-5,54 milliárd forintos) összegért.

Itt az új Banksy-csoda - de hol is?

Fotó: Banksy.co.uk

Banksy új munkáját keresik rajongói: a titokzatos graffitis honlapján számolt be legfrissebb alkotásáról, de annak helyét nem közölte.

Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Halász János kultúráért felelős államtitkár hétfőn a Műcsarnokban adta át a képzőművészeti, művészettörténészi és műkritikusi, iparművészeti, fotóművészeti, valamint a formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.

Kiérdemelte az arany kukoricászacskót a Futótűz

Zac Efron, a tinédzserek sztárja lett a befutó a legjobb felsőtest szokatlan kategóriájában, a Csajkeverők című filmben tetszett meg a szavazóknak.

Amerika kapitány továbbra is vezet

Bemutatása második hétvégéjén is Amerika kapitány vezette a jegyeladási listát az észak-amerikai mozikban: a szuperhős második kalandjára 41,4 millió dollárért (10 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

Russel Crowe Amanda Seyfried apja?

Sztárszereposztásban forgatják Pittsburghben a Fathers and Daughters (Apák és lányok) című amerikai filmdrámát, amelynek két fő szerepét Russell Crowe és Amanda Seyfried alakítja, akik mellé a producerek megnyerték Jane Fondát, Diane Krugert, Aaron Pault és Octavia Spencert is.

Ajándékba kapták, mégis visszaadják

Visszaszolgáltatja eredeti tulajdonosa örököseinek egy nácik által elrabolt festményt a Bécsi Filharmonikusok, amely 1940-ben kapta ajándékként a képet a francia tábori rendőrségtől.

Tojásból vár a Gyulai Vár

Épül a világ legtörékenyebb vára Gyulán, a Harruckern János Közoktatási Intézmény tanműhelyében, ahol mintegy tízezer hímes tojásból készítik el a Gyulai Vár hű mását.

25 millió dollárt ér Jeff Koons Popeye-szobra

A népszerű képregényfigurát ábrázoló, több mint két méter magas szobor egy háromdarabos sorozat része.

Megkezdődött a Magyar Filmek Hete

Vasárnap kezdődött a Magyar Filmek Hete című program a Tabán Kinotékában, amely közelmúlt hazai alkotásaiból nyújt válogatást.

Knight Rider - elárverezték KITT-et

Több mint 2,5 millió dollár (551,6 millió forint) bevétellel zárult a Hollywood legendái elnevezésű árverés, amelynek középpontjában David Hasselhoff több száz személyes tárgya állt.

Rembrandt metszetei Kolozsváron

Kép: muzeul-etnografic.ro

Rembrandt van Rijn - A metszet művészetének a csúcsa címen nyílt kiállítás szombat este Kolozsváron az Erdély Néprajzi Múzeuma szervezésében.

Emmausz-járás: húsvéthétfői vigasság Bólyban

Jézus feltámadását követő megjelenésének Lukács evangéliumában részletezett történetét idézik fel húsvéthétfőn a Baranya megyei Bólyban az Emmausz-járás megtartásával. A programot folklórműsorok színesítik.

Laibach-koncert az A38 hajón

Wikipedia A38

Visszatér Budapestre friss lemeze, a Spectre turnéján az ipari zene és a techno egyik úttörője, a Laibach.

Megnézné a Mátyás király könyvtárából ellopott díszkódexeket?

A Mátyás király könyvtárából ellopott négy 15. századi díszkódex látható azon az exkluzív corvina-kiállításon, amely április 23-án nyílik az Országos Széchényi Könyvtárban Budapesten.

Szex és szocializmus

Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Mit és hogyan lehetett a szexualitásról beszélni a Kádár-korban és milyen volt akkoriban a szexuális felvilágosítás?

Húsvéti programok a budai Várban

Idén is színes programokkal, így koncertekkel, állatsimogatóval és táncházzal is várják a Budavári Húsvéti Sokadalom látogatóit április 19. és 21. között.

Ma van a Fölszállott a páva második középdöntője

http://www.mediaklikk.hu/musor/pava/

Ma tartják a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató második középdöntőjét, amelyet a Duna és a Duna World is élőben közvetít.

Akár egymilliárd dollárt is érhet a híres Oscar-selfie

Legkevesebb 800 millió, de akár egymilliárd dollárt (175-220 milliárd forintot) is érhet piaci hatásai tekintve a februári Oscar-díjátadó gálán számos világsztárral készült selfie.

Ilyen lenne, ha már Károly ülne a brit trónon

Fotó: wikipedia.org

Imádják a kritikusok a brit trónörökös elképzelt uralkodásáról szóló darabot.

Megkezdődött a Versünnep Fesztivál döntője a Nemzetiben

Megkezdődött pénteken a Versünnep Fesztivál 2014 professzionális színészeknek, előadóművészeknek és szakirányú hallgatóknak meghirdetett versmondó versenyének döntője, amelyet a költészet napja alkalmából tartanak a Nemzeti Színházban.

Meghalt a legendás szovjet rakétatervező

freedigitalphotos.net/antpkr

Életének kilencvenharmadik évében elhunyt Szergej Nyepobegyimij legendás szovjet rakétakonstruktőr.

Összesen 49 érmet kaptak a magyar borászatok Bordeaux-ban

freedigitalphotos.net/marin

Minden eddiginél több, 49 érmet, köztük 18 aranyat kaptak idén magyar borászatok az egyik legrangosabb nemzetközi borversenyen, a bordeaux-i Challenge du Vin-en.

Van, aki popcornra, van, aki díjakra vágyik: mindkettő lesz az MTV MA-n

Április 13. az Arany Popcorn ünnepe lesz! Vasárnap este napjaink legviccesebb ír műsorvezetőjének, Conan O'Briennek a vezényletével jön a világ leglazább és legnagyobb sztárokat felvonultató filmes díjátadója.

Nagy érdeklődés mellett zajlik a Versmaraton

Nagy érdeklődés mellett zajlik az egész nap tartó Versmaraton a Thália Színház Mikroszínpadán, ahol mintegy 70 kortárs költő olvassa fel verseit a költészet napján, József Attila születésének évfordulóján.

Elárverezik Mussolini Amati-hegedűjét

freedigitalphotos.net/Danielle St. Pierre

Elárvereznek egy 18. század elején készült értékes Amati-hegedűt, amelyet egykor Benito Mussolini olasz fasiszta diktátor is birtokolt.

Márai Sándorra emlékeztek az I. kerületben

freedigitalphotos.net/antpkr

A 114 éve született Márai Sándorra emlékezett a Budavári Önkormányzat az író egykori, I. kerületi házánál pénteken. Az ünnepséget követően levetítették az In memoriam Márai című filmet a Tabán Moziban.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.