Budapest Music Expo: ismét hangszerkiállítás a Symában

freedigitalphotos.net/patrisyu

Budapest Music Expo néven október 3. és 5. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Syma csarnokban a nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítást.

Több mint hárommillió dollárból újítják fel az Auróra cirkálót

Jelentősen kibővül és tematikailag megújul a múzeumhajó tárlata is, amelyben a korábbinál kevésbé hangsúlyosan mutatják be az 1917-es év eseményeit.

Marton Éva: "bejöttek" a különleges, szép hangok

"Nagyon elégedett vagyok, mert a versenymezőny nagy merítéséből ki tudtunk szűrni több különleges, szép hangot."

Gálakoncerttel és a különdíjak átadásával zárult a Marton Éva Énekverseny

A harmadik helyen végzett lengyel szoprán, Marcelina Beucher három felkérést is kapott a 2015/2016-os évadra: a Filharmónia Magyarország, a debreceni Kodály Filharmónia és a Pannon Filharmonikusok is visszavárják Magyarországra.

hirdetés

A Lumiere Filmfesztiválon lesz A tolonc felújított változatának nemzetközi premierje

A tolonc igazi filmritkaság, hiszen száz éve készült, és Jászai Marinak ez az egyetlen fennmaradt filmje. A MaNDA legértékesebb gyűjteményi darabjai között tartja számon a film egyetlen nitrokópiáját.

Bencsik Orsolya győzött a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen

Bencsik Orsolya színdarabja nyerte meg a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt vasárnap Újvidéken.

Kiállítás nyílik a "lőcsei fehér asszony" kivégzésének 300. évfordulóján

Az Asszony a máglyán című kiállítás számos kordokumentumot is felvonultat.

Michael Douglas és Orlando Bloom Prágában forgat novemberben

"A filmnek nagyon magas a költségvetése. Az amerikaiak jóval több mint százmillió koronát (több mint egymilliárd forint) költenek el csak Csehországban".

Tanulmányi kirándulás Radnóti Miklós nyomában

Radnóti nyomában címmel szervezett tanulmányi kirándulást tanároknak és diákoknak a költő életének egyes fontos helyszíneire a Történelemtanárok Egylete (TTE).

Mobil madárles, keszonirodalom és okos szobor az idei PLACC Fesztiválon

A kilencedik PLACCC Budapest különböző közterein, olyan magyar és nemzetközi alkotócsoportok közreműködésével zajlik majd, amelyek az adott helyszínekhez kapcsolódó, azokra reflektáló alkotásokkal, előadásokkal, installációkkal várják az érdeklődőket.

Színház és irodalom a Szépművészetiben

Tíz kortárs író tíz műalkotás ihletésére írt szövegeit adja elő tíz színész a Szépművészeti Múzeum Textúra 2014 összművészeti projektjében; a bemutatót csütörtökön tartják.

Koncertek, különlegességek a 2. Kürtőskalács Fesztiválon

Idén a budapesti Vajdahunyad vár előtti területen rendezik meg október 10. és 12. között a második Kürtőskalács Fesztivált, amelyen koncertek és különleges ízesítésű kalácsok várják az érdeklődőket.

Elvis Costello októberben a Művészetek Palotájában

Első magyarországi koncertjére készül az elmúlt négy évtized egyik legjelentősebb angol dalszerző-énekese, Elvis Costello.

Rendező nélkül maradt a Támadás a Fehér Ház ellen folytatása

Mindössze hat héttel a forgatási munkálatok megkezdése előtt rendező nélkül maradt a Támadás a Fehér Ház ellen című 2013-as mozi folytatása, a London Has Fallen.

Klónozás és csillagmustra Szombathelyen

Klónozás, a fák belsejének három 3D-s technológiával végzett vizsgálata, valamint csillagmustra is szerepel a Kutatók éjszakájának szombathelyi programjai között, amelyeknek pénteken a Savaria Egyetemi Központ (SEK), az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, valamint a Kámoni Arborétum ad otthont.

Besöpörte a Színikritikusok Díját is a Titkaink!

Megtörtént már, hogy független színház nyerte el a legjobb előadás díját: a Krétakör a "Siráj" című produkcióval. "Úgy látszik, Csákányi Eszter azért kell hozzá" - mondta Pintér Béla.

Átadták Ady Endre felújított szülőházát és emlékmúzeumát Érmindszenten

Átadták Ady Endre felújított szülőházát, valamint az 1877 és 1919 között élt költő személyes tárgyait és családi ereklyéit őrző emlékmúzeumot szombaton a romániai Érmindszenten.

Megnyitott a K11 központ

Megnyitott a K11 Művészeti és Kulturális Központ a főváros VII. kerületében.

Az anyu én vagyok! - Ősbemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok! című kisregényének színpadi adaptációját mutatják be Farkas Ignác rendezésében csütörtökön Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő borvidék

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel.

A katolikus egyház liturgiáját bemutató tárlat nyílt Veszprémben

Szépség és méltóság a Katolikus Egyház liturgiájában címmel nyílt kiállítás Veszprémben az Ars Sacra fesztivál keretében.

Díjat nyert Moszkvában a szentendrei skanzen honlapja

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum honlapja, valamint a magyar szellemi kulturális örökséget bemutató és népszerűsítő film kapott díjat Moszkvában egy nemzetközi audiovizuális fesztiválon.

Nyílt nap a Nemzeti Színházban

Udvaros Dorottya születésnapi koncertje, beszélgetés Hobóval, készülő bemutatók nyílt próbái, játékok, villámrandi, fotózkodás a színészekkel, felolvasószínház és kiállítások, körhinta és kulisszajárás várja a közönséget a Nemzeti Színház vasárnap délutáni nyílt napján.

A Kávé napját ünnepeljük szeptember 28-án

Számtalan kóstolható kávé, barista párbaj, latte art bemutatók és vezetett kóstolások várják a közönséget a Kávé napja elnevezésű rendezvényen szeptember 28-án a budapesti NU Bor és Bisztronómiában.

Újra kiadják Maria Callas összes stúdiófelvételét

A 69 CD-t tartalmazó óriási csomag hétfőn jelenik meg: másfél évi kutatás, valamint dokumentumok és az eredeti felvételek segítségével végzett munka eredményeképpen.

Szlovén dráma és Reisz Gábor filmje nyert Miskolcon

A szlovén Osztályellenség, Rok Bicek alkotása kapta a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, míg a zsűri nagydíját Reisz Gábor első nagyjátékfilmje, a mai harmincas generáció elveszettségét abszurd humorral bemutató VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan nyerte el.

Elhunyt Kemény Endre karmester, hegedűművész

Kemény Endre, akit a vidék zenei életének fejlesztésében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel is kitüntettek, szombat este hunyt el. Temetéséről később intézkednek.

Zsigmond Vilmos: egy életműdíj nekem mindig nagy szám

Zsigmond Vilmos számára egy életműdíj "mindig nagy szám", mert azzal a szakma nem egyetlen filmben nyújtott teljesítményét, hanem valóban egy élet munkáját ismeri el.

Borogyinónál temették újra "az Európát felszabadító" ismeretlen orosz katonát

Borogyinónál temették el egy Napóleon elleni hadjáratban elesett orosz katona maradványait.

Folytatódik a Versfilmek sorozat

Gyerekzenekarok, előadóművészek alkotásaihoz készült animációkat tekinthetnek meg a mese.tv látogatói a Versfilmek sorozatban.

Vörös Szilvia nyerte el a Marton Éva énekverseny nagydíját

Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Zeneakadémia professzor emeritája beszédében köszönetet mondott a verseny szervezőinek, a fiatal énekeseknek, a zsűrinek és a közönségnek.

Nagy volt az érdeklődés a Színházak éjszakáján

Az idén harmadik alkalommal megrendezett Színházak éjszakájára érvényes karszalag megvásárlásával a nézők a résztvevő színházak bármelyikébe ellátogathattak. Az éjszakába nyúló rendezvényen 27 színház vett részt mintegy 300 programmal.

Jön a Sírok között alapjául szolgáló regény!

Október 30-án mutatják be a mozik Magyarországon a Sírok között című filmet, a film alapjául szolgáló regényt Lawrence Block írta, és még a bemutató előtt megjelenik!

Három óra alatt kellett alkotni a művészeknek

Magyar festőt is meghívtak a híres bécsi utcafesztiválra.

Látott már hagyományos női "kebaya" viseletet?

Gyönyörű indonéz ruhák és ékszerek, valamint finomabbnál finomabb ételek vártak minket az Indonéz Nagykövetségen.

Itt a Tükrök háborúja!

Hamarosan egy újabb kötettel bővül John le Carré magyar nyelven elérhető életműve: szeptember 25-én jelenik meg a Tükrök háborúja című regénye, törlesztve ezzel egy közel ötvenéves adósságot.

A világ legszuperebb épületei - amik még meg sem épültek...

Azok, akik szeretik csöpögő nyállal végignézni az építészeti műalkotásokat ne menjenek tovább, kattintsanak!

Rettenetes körülmények a veszprémi várbörtönben

A kulturális örökség napjai alkalmából megnyitotta kapuit a hétvégén a látogatók előtt az egykori veszprémi várbörtön, ahol a hírhedt bakonyi betyár, Savanyó Jóska is raboskodott.

450 lepke lepte el Debrecent

Debrecen következő hétéves fejlesztési stratégiájának részeként egymilliárd forintot fordítanak az állatkertet is magában foglaló Nagyerdei Kultúrpark fejlesztésére.

Szomszédok 30 év után: ünnep Gazdagréten + bónusz bakiparádé

Harminc évvel ezelőtt költöztek be az első lakók a XI. kerületi gazdagréti lakótelep lakásaiba, a 12 ezres közösség szombaton családi programokkal, koncertekkel, halászléfőző-versennyel ünnepelte az évfordulót.

Elindult a Nemzeti Vágta a Hősök terén

A Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a települések versenyzőinek fogadalomtételével szombat délelőtt hivatalosan megnyílt a hetedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

Indul a Helló, meló! - szakmát váltanak a celebek

Az M2 műsorán hat héten keresztül nyomon követhető sorozatban ismert énekeseknek, zenészeknek, sportolóknak szurkolhatnak a fiatalok, hogy képesek-e megtanulni egy-egy hétköznapi szakma legnehezebb fortélyait.

Rendhagyó programok: éjjel a kulisszák mögött

A most induló évad új fővárosi produkcióiba és a színfalak mögé is bepillanthatnak azok, akik a mai napon ellátogatnak a Színházak éjszakájára, amelyen 27 budapesti színház mintegy 300 rendhagyó programmal várja már déltől a közönséget.

Még több látogatót akarnak bezsúfolni a "Halottasházba"

A világ egyik leglátogatottabb múzeumában, a Louvre-ban teljesen átalakítják a bejáratul szolgáló üvegpiramis földalatti üvegcsarnokát és termeit az évi 9 millió látogató jobb fogadása érdekében.

UNICEF-gyereknap a Szépművészeti Múzeumban

Művészettel a gyermekekért címmel rendez gyermeknapot szombaton az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

A BKV is több kulturális programot tart vasárnap

Vasárnap nyílt napot tartanak a budafoki kocsiszínben, és ezen a napon rendezik a kamaraerdei villamosnapot is.

Zsúfolt programja lesz a Szegedi Kortárs Balettnek

Az évad augusztus 27-én kezdődött. A korai indulás oka, hogy rögtön egy mexikói felkérésnek tesznek eleget.

Kiállítják a világ legrégibb zsidó imakönyvét

Jeruzsálemben elsőként kiállítják a következő hetekben a világ legrégebbi ismert zsidó imakönyvét, közölték izraeli média források.

223 éve született Széchenyi István

Fotó: FB/Gróf Széchenyi István

Koszorúzási ünnepséggel és emléküléssel tisztelegtek Széchenyi István (1791-1860) előtt születésének 223. évfordulója alkalmából pénteken Budapesten.

Nyílt próba a debreceni Csokonai Színházban

Beszélgetéssel egybekötött nyílt próbát hirdet a magyar dráma napján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház: vasárnap 10 és 12 óra között az évad első bemutatója, az Istent a falra festeni című kocsmadráma születésének tanúi lehetnek az érdeklődők a Víg Kamaraszínházban.

Különleges helyszínek, érdekes rendezvények Baranyában

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Különleges helyszíneken rendhagyó tárlatvezetésekre, érdekes rendezvényekre is várják a látogatókat a hétvégén Baranyában, a kulturális örökség napjain.

Gondban a Warner: tömeges leépítés a filmbirodalomnál

Dolgozói tíz százalékának, 900-1000 alkalmazottjának elbocsátását tervezi világszerte a Warner Bros. filmstúdió, hogy csökkentse költségeit.

Mi közöd hozzá? Weboldal a holokausztról

Fotó: FB/Mi közöd hozzá?

Fiataloknak szóló weboldal indult a holokauszttal kapcsolatos gondolatok megosztására Mi közöd hozzá? címmel a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként.

100 hellyel előrébb a SOTE az orvostudományi intézmények rangsorában

Mintegy száz hellyel javította előző évi pozícióját és a magyar intézmények között a legjobb helyen végzett a budapesti Semmelweis Egyetem az élet- és orvostudományi területen felállított nemzetközi rangsorban

Már kaphatók a jegyek a milánói világkiállításra

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Megnyílt a 2015-ös milánói világkiállítás internetes jegyértékesítési oldala. Előre lefoglalt dátummal olcsóbb a belépés.

Szolnok nevezetes építészeti emlékeit mutatják be a hétvégén

His-turizmus mottóval a települések képét meghatározó építészeti értékek alaposabb megismerésére szerveznek programot a hétvégén, a kulturális örökség napjai keretében Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén, Szolnokon.

Szarvasbőgés-túrák szombattól a Pilisben

Fotó: Wikipédia

A visegrádi és a pilisszentkereszti erdészet szombaton délutántól túrákat szervez, ahol a résztvevők magaslesről hallgathatják a gímszarvasok bőgését, valamint erdészeti és vadászati ismereteket sajátíthatnak el.

Megkezdődött az évad a Tháliában - az első bemutató A hőstenor

Megkezdődött az évad a Thália Színházban; első bemutatóként Ken Ludwig A hőstenor című bohózatát láthatja a közönség Réthly Attila rendezésében október 11-én.

Hat magyar filmet is vetítenek a San Sebastian-i Filmfesztiválon

freedigitalphotos.net/worradmu

Az ötven filmet felvonultató programban Török Ferenc személyesen mutatja be Moszkva tér című 2001-ben debütált első játékfilmjét. Műsorra tűzik Pálfi György Hukkle című rendezői debütálását, amely 2002-ben San Sebastiánban elnyerte a legjobb elsőfilmes rendező különdíját.

Megújult és a milánói expón is részt vesz a világ legrégebbi botanikus kertje

Az élővilág sokszínűségének és az éghajlatváltozásnak szentelt résszel bővült az 1545-ben nyílt padovai botanikus kert. Ezzel készül a májusban kezdődő Expo 2015 milánói világkiállításra.

Kalapács alatt Peter Fonda ikonikus motorja

Fotó: Wikipédia

Több mint egymillió dollárért is elkelhet egy októberi árverésen az a megrendelésre készült chopper, amelyen Peter Fonda ült az 1969-es Szelíd motorosok forgatásán.

Komáromban erődtúrákat, Tatabányán kulturális piacot rendeznek a hétvégén

A Monostori erődben szombaton kettőkor nyílik meg az Épületgépészeti Múzeum kiállítása a Dunai Bástya Guyon Termében.

A kulturális örökség napjai Veszprém megyében

Látogatható lesz a veszprémi várbörtön, Sümegen pedig a Püspöki Palota nagyközönségtől elzárt termeit nyitják meg az érdeklődők előtt a hétvégi kulturális örökség napjain.

Színészzenekar lép színpadra - Színházak éjszakája a Magyar Színházban

A társulat most csatlakozott a Színházak éjszakája elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely a budapesti színházak közös figyelemfelhívása a műfaj népszerűsítéséért.

Ismét lesz Gőzmozdony Grand Prix a Vasúttörténeti Parkban

freedigitalphotos.net/samurai

George Stephensonra, a vasúti közlekedés feltalálójára emlékezve rendezik meg idén is a Gőzmozdony Grand Prix-t szeptember 20-án a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol három ország mozdonyvezetői teszik próbára ügyességüket.

Családi nap a budapesti Jókai-kertben

Szakvezetéses sétán és tárlatvezetéseken vehetnek részt, valamint különböző madárvédelmi eszközökkel is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a kulturális örökség napjaihoz kapcsolódó szombati családi napra a budapesti Jókai-kertbe.

Több mint száz étterem csatlakozott a VII. Országos Étterem Héthez

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között.

Jövő pénteken búcsúztatják Sztankay Istvánt

Szeptember 26-án 15 óra 30 perckor vesznek végső búcsút Sztankay Istvántól, a nemzet színészétől Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Koncert, kiállítás és finom borok Szekszárdon

freedigitalphotos.net/zirconicusso

Több mint félszáz program, koncert, kiállítás, színházi előadás, a borudvarban pedig csaknem negyven borászat várja a hétvégén a szekszárdi szüreti napok közönségét.

A Fehér Isten az Európai Filmdíj esélyesei között

Mundruczó Kornél Fehér isten című filmje is felkerült arra a válogatáslistára, amelyről a következő hetekben az Európai Filmakadémia (EFA) tagsága kiválasztja a 27. Európai Filmdíj jelöltjeit.

Öt produkcióval várja közönségét az Armel Operafesztivál

freedigitalphotos.net/worradmu

Öt operaprodukcióval, köztük két ősbemutatóval várja közönségét az Armel Operaverseny és Fesztivál október 9. és 17. között Budapesten.

Holland kulturális programok Magyarországon

DACS - Hollandia, királyság! címmel kulturális programsorozat indul kedden. A nyugat-európai országot bemutató rendezvények csaknem három hónapon át zajlanak Budapesten és néhány vidéki településen.

Irodalmi estek, koncertek a megújult Centrál Kávéházban

Fotó: Wikipédia

Kulturális programokkal, köztük irodalmi estekkel, koncertekkel és könyvbemutatókkal is várja a közönséget a megújult Centrál Kávéház Budapest belvárosában.

Átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait

A Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című produkciója nyerte el a legjobb előadásnak járó elismerést a Vidéki Színházak Fesztiválján; a díjat Rusznyák Gábor rendező vette át a Thália Színházban kedden.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.