Hamarosan debütál a BBC új akciódús Agatha Christie-sorozata

freedigitalphotos.net/dan

Ebben a hónapban debütál a brit közszolgálati médiatársaság, a BBC új, Agatha Christie-írásokon alapuló televízió-sorozata, amelyről a készítők azt ígérik, az eddigi adaptációkhoz képest tempósabb és akciódúsabb lesz, emellett több erőszakot fog ábrázolni.

A Liza, a rókatündér nyerte el a Cineuropa díját Újvidéken

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte el a rangos filmes szaklap, a Cineuropa díját a hétvégén zárult újvidéki Cinema City filmfesztiválon.

Hatnapos fesztivált rendez Balatonfüred a 190. Anna-bál köré

Hatnapos fesztivált szervez a 190. Anna-bál köré július 21. és 26. között Balatonfüred.

Magyar-francia filmkoprodukciós megállapodást írtak alá

Magyar-francia kormányközi filmkoprodukciós megállapodást írt alá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Roland Galharague budapesti francia nagykövet hétfőn a magyar fővárosban.

hirdetés

Megnyílt a Csontváry-kiállítás a budai Várban

Facebook

Megnyílt a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató kiállítás a budai Várban vasárnap este.

24 új helyszín a világ kulturális örökségének térképén

A világörökségi listára 5 természeti, 31 kulturális és egy vegyes helyszínt jelöltek idén.

Új bemutató a Szentendrei Teátrum és Nyár programjában

freedigitalphotos.net/adamr

A történet egy család tisztázott és tisztázatlan viszonyait boncolgatja szórakoztató formában.

Világörökség - Burgundia és Champagne borvidékei is felkerültek a listára

A franciaországi Burgundia borvidékét és a pezsgőről híres Champagne pincészeteit is világörökséggé nyilvánította az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes bizottsága Bonnban zajló tanácskozásán.

Rákóczira emlékeznek jubileumi találkozójukon a külföldi magyar cserkészek

screenshot

A táborozók többsége az Egyesült Államokból és Kanadából érkezik majd, de várnak résztvevőket Ausztráliából, Argentínából, Brazíliából, Németországból, valamint a Kárpát-medencéből, így Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről, Vajdaságból és Magyarországról is.

Több mint háromezren öltöttek népviseletet az Ezer székely leány ünnepére

A két világháború között indult, majd a kommunizmus bukása után újjáélesztett székely ünnepségen a szervezők 2255 népviseletbe öltözött székely leányt és 1064 székely legényt regisztráltak szombaton.

Slam poetry és vizuális költészet a szekszárdi írótáborban

freedigitalphotos.net/adamr

A hagyományos irodalmi beszédmód mellett a vizuális költészet és a slam poetry is témája lesz a hétfőn kezdődő Szekszárdi Magasiskola elnevezésű írótábornak, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg a tolnai megyeszékhelyen.

Megdőlt a látogatórekord az idei Volt Fesztiválon

Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

A Saul fia a 2015-ös LUX-díj elődöntősei között

moziplakát

Két magyar vonatkozású film, Nemes László Saul fia című filmje és Alexander Nanău román-magyar-német koprodukcióban készült Totó és nővérei című alkotása is bekerült a LUX-díj tíz elődöntős filmje közé.

Zászlóval lázadnak a morvák

Hivatalosan el nem ismert morva zászlókat tűztek ki vasárnap több mint 1100 morvaországi település polgármesteri hivatalára Cirill és Metód szláv hittérítők, Morvaország védőszentjei napján, a Cseh Köztársaság nemzeti ünnepén.

Július végén ismét az utcazene városa lesz Veszprém

freedigitalphotos.net/adamr

Július végén birtokba veszik az utcazenészek Veszprém városát, a négynapos fesztiválon a magyar muzsika mellett teret kap a balkáni dzsessz, de érkeznek zenészek Izraelből és Kanadából is.

Francia napok az Opus Jazz Clubban

Két francia zenekar is fellép júliusban a budapesti Opus Jazz Club színpadán a Take the MOL Train sorozat keretében: 10-én pénteken az extravagáns, sodró lendületű Pulcinella, 15-én az egyik legígéretesebb fiatal dzsesszénekes, Lois Le Van egyik formációja.

Európa kulturális fővárosában az Armel Operafesztivál darabjai

freedigitalphotos.net/stockimages

Európa kulturális fővárosában, a csehországi Pilsenben (Plzen) is bemutatják az Armel Operafesztivál több darabját.

Újdonságok is várják az idén 25 éves Művészetek Völgye látogatóit

Július végétől tíz napon át várja a 25. Művészetek Völgye három Balaton-felvidéki települése a látogatókat, lesz Hobo-klub, Kaláka- és Harcsa Veronika-udvar is.

Bánkitó Fesztivál hetedszer

freedigitalphotos.net/pixomar

Hetedik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. A Nógrád megyei Bánkon július 16-tól 18-ig gyönyörű környezetben, a zenei választékon túl civil és kulturális programokkal várják az érdeklődőket három napon át.

Marlene Assayag és a Private View című kortárs opera nyerte az Armel Operafesztivált

Az énekesek versenyét Az éj királynőjét alakító francia koloratúrszoprán, Marlene Assayag, míg a produkciók versenyét Annelies van Parys új operája, az antwerpeni Muziektheater Transparant által előadott Private view nyerte a péntek este véget ért Armel Operafesztiválon.

Nightwish: a Hegyaljáról Budapestre költözik a koncert

freedigitalphotos/adamr

A Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán tartják meg július 15-én a Nightwish-koncertet. A finn szimfonikus metálzenekar fellépése a tokaji Kingdom of Hegyalja fesztivál elmaradása miatt lesz a fővárosban.

Országos kerámia- és gobelinkiállítás nyílik a keszthelyi Balatoni Múzeumban

Megnyílik a Pelso X. Országos Kerámia és Gobelin Biennále szombaton Keszthelyen, a Balatoni Múzeum dísztermében.

Hat koncertet adott Dél-Amerikában a Budapesti Fesztiválzenekar

freedigitalphotos.net/ adamr

Valamivel több mint egy hét alatt hat koncertet adott Dél-Amerika legfontosabb koncerthelyszínein a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

Átfogó Bartók-életrajz jelent meg egy ír tudós tollából

Átfogó Bartók-életrajz jelent meg David Coopernek, a Leedsi Egyetem professzorának tollából.

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő tavasszal Londonban

screenshot

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő áprilisban a londoni Saatchi Galériában: az Exhibitionism című nagyszabású tárlaton a világhírű banda tagjainak naplói, levelezése, személyes tárgyai, hangszerei láthatók és korábban be nem mutatott videofelvételek is várják a közönséget.

Európa legnagyobb elektronikus zenei fesztiválját rendezik Splitben

Az Ultra Európa július 9-én kezdődik a horvátországi Splitben. A rendezvényre 140 országból csaknem 200 ezer résztvevőt várnak.

Megnyílt az 50. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál

Facebook

A Time Out of Mind című amerikai film vetítésével péntek este ünnepélyesen megnyílt az 50. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban.

Szeptemberig Madridban látható a világ legdrágább festménye

Paul Gauguin Nafea Faa Ipoipo? (Mikor fogsz megházasodni?) című képét péntektől tekinthet meg a közönség a Reina Sofía múzeumban.

Újra indul magyar csapat a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián

freedigitalphotos.net/dan

Internetalapú, négyfordulós megmérettetés alapján választották ki a szervezők azt a nyolc fiatalt, aki Magyarországot képviseli a 13. Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia bulgáriai döntőjében.

Munkácsy-díjasok kiállítása Mezőszemerén

Első alkalommal állít ki együtt a nyolc Mezőszemerén élő képzőművész, köztük öt Munkácsy-díjas alkotó szombattól a Heves megyei település faluházában Rima (p)art címmel.

Mintegy 1500 Kárpát-medencei diák és tanár táborozik a Rákóczi Szövetséggel

freedigitalphotos.net/arztsamui

Idén is megrendezi nyári táborait hagyományaihoz híven a Rákóczi Szövetség. A szervezet 15 rendezvényén mintegy 1500 Kárpát-medencei magyar diák és tanár vesz részt az elkövetkező hetekben.

Elhunyt Kállai István dramaturg, író, humorista

Elhunyt csütörtökön Kállai István, a Budapesti Operettszínház örökös tagja, József Attila-díjas dramaturg, író, humorista.

Elhunyt Bachman Zoltán Kossuth-díjas építész

freedigitalphotos.net/adamr

Elhunyt csütörtökön Bachman Zoltán Kossuth- és Ybl-díjas építész.

Elmarad a Kingdom of Hegyalja fesztivál

Elmarad a július 15-19-re tervezett Kingdom of Hegyalja fesztivál, mert a négy fesztiválterületből három nem áll rendelkezésre Tokaj-Rakamazon.

Inkubátor programot indít a filmalap

freedigitalphotos.net/dan

Öt fiatal rendezőnek biztosít lehetőséget első animációs, dokumentum- vagy játékfilmjének elkészítésére a Magyar Nemzeti Filmalap első alkalommal meghirdetett inkubátor programja.

Ó-izlandi saga első magyar nyelvű kiadását jelentette meg a Corvina Kiadó

A sagák alapvetően két csoportra oszlanak: az elsőt többnyire mitológiai őstörténetek alkotják, amelyek a 4. és 7. század között játszódnak és az izlandi nép eredetéről mesélnek.

Folytatja turnéját a Foo Fighters az énekes balesete ellenére is

freedigitalphotos.net/adamr

Folytatja turnéját és szombaton Washingtonban ad koncertet a Foo Fighters, annak ellenére, hogy Dave Grohl énekes nemrég bokatörést szenvedett az amerikai sztárcsapat göteborgi koncertjén.

Befejeződött a mándoki Forgách-kastély felújítása

Több mint 700 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon található Forgách-kastély.

Folkfesztivál a diósgyőri várban

freedigitalphotos.net/adamr

Autentikus magyar népzene és világzene, táncházak, népművészeti bemutatók és kísérőprogramok sokasága színesíti a Borsodi Fonó Folkfesztivált, amelyet ezen a hétvégén tartanak meg a megújult diósgyőri várban.

Fatemplom fesztivált rendeznek Magyarföldön

Az adományokból, felajánlásokból emelt ökomenikus fatemplom felszentelésének ötödik évfordulója alkalmából fesztivált rendeznek július 17. és 19. között a Zala megyei Magyarföldön.

Felére zsugorodott, mégsem tartják veszélyben lévő világörökségnek a Nagy-korallzátonyt

Wikipédia/Nickj

Egyelőre nem kerül fel a világ veszélyeztetett természeti örökségeinek listájára a Nagy-korallzátony - határozott szerdán az UNESCO világörökségi bizottsága bonni ülésén.

Végre van megbízható és friss információ Rékasi Károly állapotáról!

Bár nagyon félve nyitottuk meg, szerencsére kellemesen csalódtunk!

És ismét István, a király lesz a Királydombon

Facebook

Az olvasópróbával szerdán megkezdődött az előkészületek éles szakasza Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperájának új előadására. A bemutató augusztus 18-án és 19-én lesz a városligeti Királydombon Novák Péter rendezésében.

Távozik Márta István a pécsi Zsolnay Örökségkezelő éléről

Nyugdíjazását kérte Márta István, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) ügyvezetője, ezért augusztus 31-én távozik a szervezet éléről.

Julia Roberts ismét Marshall-vígjátékban szerepel

Facebook

Julia Roberts negyedszer dolgozik együtt Garry Marshall rendezővel: a Mother's Day (Anyák napja) című vígjátékban Jennifer Aniston, Kate Hudson és Jason Sudeikis is szerepet vállal a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

Száznegyven résztvevő érkezik a vajai tárogatós világtalálkozóra

Száznegyven résztvevő érkezik az 5. Tárogatós Világtalálkozóra, amely szerdán kezdődik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján.

Nyolcan képviselik Magyarországot a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián

freedigitalphotos.net/adamr

A résztvevők a matematikusok és nyelvészek által közösen összeállított feladatokat anyanyelvükön kapják meg, hiszen a verseny lényege elsősorban nem a nyelvismeret, hanem a logikai készség, a kreativitás összemérése.

Átadták a felújított Angolparkot Tatán

Tatán befejeződött az Angolpark felújításának első üteme, átadták a Kiskastélyt. Az 525 millió forintos beruházás központi eleme az Esterházy család 1784-ben épült nyári lakjának műemléki helyreállítása volt.

Janet Jackson visszatért és díjat is kapott

Wikipedia/Ionutzmovie

Janet Jackson épp csak hogy bejelentette visszatérését a BET-gálán, máris díjazták munkásságát, így ő vehette át az Ultimate Icon: Music Dance Visual Award elismerést. Az énekesnőnek hosszú ideje ez volt az első nyilvános fellépése, jelenleg új albumát és ősszel kezdődő turnéját készíti elő.

Mégis felépülhet a Háromszög-torony Párizsban

A francia főváros közgyűlése mégiscsak megszavazta kedden a Tour Triangle (Háromszög-torony) nevű, 180 méter magas felhőkarcoló megépítésének tervét, amelyet Anne Hidalgo szocialista főpolgármester a kezdetektől támogatott. Negyven év után ez lesz az első ilyen jellegű építkezés a francia fővárosban.

Elhunyt a Kórház a város szélén Sova doktora

You Tube screenshot

Életének 91-dik évében elhunyt Ladislav Chudík neves szlovák színházi és filmszínész.

Visszautasította az Oscar-akadémia tagságát egy finn rendező

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A 68 éves filmes azzal indokolta döntését, hogy inkább olyan szervezetekhez szeretne tartozni, amelyekben hatással lehet a döntésekre.

Eddig 500 millió dollárt hoztak a Jurassic World dinoszauruszai

Már a harmadik hétvégén vezetik az észak-amerikai kasszasikerlistát a dinoszauruszok.

Három bűvész képviseli Magyarországot a 26. Bűvész Világbajnokságon

Három bűvész képviseli Magyarországot a 26. Bűvész Világbajnokságon: Hajnóczy Soma zsűritagként, Kőhalmi Ferenc és Nagy Csaba pedig versenyzőként vesz részt a megmérettetésen július 6. és 11. között Riminiben.

Megfilmesítik Michael Crichton utolsó regényét: óriás dínók után miniatűr kutatók jönnek

Megszerezte a néhai Michael Crichton utolsó, Micro című regényének megfilmesítési jogait a DreamWorks Studios.

Kincsem-film - Több mint 2 milliárdos támogatás a filmalaptól

Wikipédia

Több mint 2 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Herendi Gábor rendező Kincsem munkacímű filmjét, Kostyál Márk első játékfilmjének, a Kojotnak pedig 320,5 millió forintos támogatást biztosítanak a Filmszakmai Döntőbizottság határozata alapján.

Gyógyíthatatlan betegségben hunyt el a rocksztár

Elhunyt Chris Squire, a progresszív rockot játszó Yes brit zenekar basszusgitárosa, alapító tagja.

Hoffer traktoros aratófesztivál lesz Ópályiban

A 21. Nemzetközi Aratófesztiválra készülnek Ópályiban, ahol július 11-én a régmúltat visszaidéző Hoffer traktor is szerepet kap a hagyományos gabona-betakarítást felelevenítő rendezvényen.

Dragomán György és Péterfy Gergely az idei FISZ nyári tábor vendégei közt

freedigitalphotos.net/dan

Dragomán György, Markó Béla, Péterfy Gergely és Szilasi László is vendégei lesznek a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) idei nyári táborának, amelyet július 18. és 22. között rendeznek meg Visegrádon.

Borúra derűs irodalom - Sajdik Ferenc tárlata a Cultiris Galériában

Borúra derűs irodalom címmel nyílik meg csütörtökön Sajdik Ferenc Kossuth- és Hazám díjas, valamint Prima Primissima díjjal is kitüntetett grafikus, karikaturista tárlata a budapesti Örkény István Könyvesbolt Cultiris Galériájában.

Az identitás kérdéskörére építi Sepsiszentgyörgy kulturális fővárosi pályázatát

marosvasarhelyi.info

Az identitás kérdéskörére építi Sepsiszentgyörgy azt a pályázatot, amellyel Székelyföld nevében szeretné elnyerni 2021-re az Európa kulturális fővárosa címet - közölték a projekt képviselői egy szerda esti kolozsvári fórumon.

Videoklipkészítő pályázatot hirdetnek az ürge-év keretében

Videoklipkészítő pályázatot hirdet 12-18 éves fiatalok részére a Vadonleső Program. A felhívásra nevezni az idei év emlősének választott ürge alakját megjelenítő, kortárs költők által írt versek feldolgozásával lehet.

Anton Molnár kiállítás nyílt Sanghajban

Wikipedia/Art Dealer

Teltházas közönség előtt nyitott meg Anton Molnár magyar festőművész kiállítása Sanghajban, ahol kifejezetten a kínai közönség számára készült alkotások is bemutatkoztak.

A Spock's Beard, az Annihilator, Tony MacAlpine ősszel Budapesten

A Spock's Beard, Miyavi, az Annihilator és Tony MacAlpine is fellép ősszel Budapesten a Livesounds szervezésében az A38 hajón, illetve a Barba Negrában.

Elhunyt a keménykalapos, esernyős ügynök

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A kaliforniai Rancho Mirage-ben 93 évesen elhunyt Patrick Macnee brit színész, aki a The Avengers című kultikus brit kémfilmsorozat főhőseként vált ismertté világszerte az 1960-as években.

Petőfi Művészeti Liget neves fellépőkkel Dunaújvárosban

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Művészeti Liget névvel bő egy hónapos összművészeti fesztivált rendez a Petőfi ligetben, ahol heti három alkalommal, összesen 18 estén neves fellépők változatos zenei programokkal, könnyed színházi estekkel szórakoztatják a közönséget.

Váci Világi Vigalom - Több mint kilencven program várja a közönséget

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint 90 programmal várja a közönséget a Váci Világi Vigalom július 17. és 19. között. Az összművészeti fesztivál kínálatában színházi előadások, koncertek és kiállítások is szerepelnek.

Megkezdődött Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja kezdődött pénteken Bécsben, ahol Anastacia, Natalie Imbruglia és Fritz Kalkbrenner is fellép.

Csaknem nyolcvanéves magyar werkfilmet találtak

Forrás: YouTube

Csaknem nyolcvanéves magyar werkfilmre bukkantak a közelmúltban Kassay (Kocsuba) Elemér producer hagyatékában. A hatperces részlet az 1937-ben bemutatott 120-as tempó című mozi forgatásán készült.

Harry Potter a színházban tér vissza

A Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című színházi mű a világ leghíresebb varázslótanonca történetének eddig elmondatlan részeiről, a fiú meggyilkolt szüleinek életéről is mesél.

Mintegy száz programmal várja a látogatókat a Hatvani nyár

Szombattól augusztus végéig mintegy száz programmal várja az érdeklődőket a térség egyik legjelentősebb rendezvénysorozatának számító Hatvani nyár.

Rozé, rizling és jazz napok: 30 koncert Veszprémben

freedigitalphotos.net/adamr

Harminc koncert várja a látogatókat a Rozé, rizling és jazz napokon július második hétvégéjétől tíz napon át Veszprémben.

Sziget - Magyar, francia és olasz alkotók az ArtZone-ban

Ismert hazai művészeti iskolák, művészeti csoportosulások, galériák és magyar alkotók mellett francia és olasz művészek ösztönözik az ArtZone művészeti játszó- és alkotó térbe érkezőket egyedi gondolkodásra, újrahasznosításra és alkotásra augusztus 10. és 17. között a Sziget fesztiválon.

Hungarikumok a Színes Város Budapest fesztiválon

freedigitalphotos.net/adamr

A hungarikumokra és a főváros kreatív arcának bemutatására helyezi a hangsúlyt a második Színes Város Budapest művészeti fesztivál, amely augusztus 24-től egy hónapon át falfestésekkel és színes kulturális programokkal várja a látogatókat városszerte.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.