Tragikus hirtelenséggel elhunyt Almási Róbert festőművész

Almási Róbert festőművész, grafikus 1948-ban született, évek óta Egyházkarcsán alkotott. Váratlanul érte a halál, hetekkel ezelőtt díszpolgári címet kapott Dunaszerdahelyen.

Elhunyt az Európa Kiadó és a Balaton egykori dobosa

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa.

Gyermekszínházi fesztivált rendeznek Szegeden

Elsősorban a legkisebbeknek szóló előadásokkal várják a közönséget a kedden kezdődő szegedi bábfesztiválon, amelynek idején bábkiállítás is látható a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Ezért perelte be egykori sztárkarmesterét a Metropolitan Opera

Az intézménynek okozott károk miatt pert indított a szexuális zaklatások miatt két hónapja elbocsátott sztárkarmestere ellen a New York-i Metropolitan Opera, a periratok szerint 5,86 millió dollárt követel James Levine-től.

hirdetés

Hasít az új Bosszúállók a kínai mozikban

A produkció már bemutatása előtt rekordot döntött Kínában, mivel az első olyan film lett, amely túllépte a 400 millió jüanos előzetes jegyeladási csúcsot.

Asztro-trilógia - Bélyegkiállítás az univerzumról

Asztro-trilógia címmel felfrissítve, új elemekkel gazdagítva nyílik meg újra a Bélyegmúzeum világegyetemről szóló időszaki kiállítása május 22-én Budapesten.

Koszovói szerb és sárközi hímzésekből nyílik kiállítás Szekszárdon

Koszovói szerb és sárközi hímzésmintákból rendez kiállítást a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum, a tárlat a két tájegység kulturális párhuzamaira hívja fel a figyelmet.

Díjat nyert Cannes-ban Szilágyi Zsófia filmje

A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját.

Izlandi és holland győztes a budapesti kortárszenei versenyen

Páll Ragnar Pálsson izlandi zeneszerző Quake című műve nyerte az általános kategóriában a Budapesten megrendezett 65. International Rostrum of Composers (IRC) kortárszenei seregszemlét. A 30 év alatti komponisták között a holland Jan-Peter de Graaff győzött Le café de nuit című művével.

Cannes - Idén is nagyon sok sztár adakozott a jótékonysági AIDS-gálán

Noha idén a szokásosnál kevesebb hollywoodi sztár kapott meghívást a 71. cannes-i filmfesztiválra, sokan közülük megjelentek és bőkezűen adakoztak csütörtök este az AIDS elleni kutatások támogatására rendezett jótékonysági gálán.

Spielberg ismét forgat, DiCaprio amerikai elnök lesz

Steven Spielberg és Leonardo DiCaprio ismét együtt dolgozhat: Variety.com értesülése szerint az Oscar-díjas rendező és DiCaprio is tárgyal az Ulysses S. Grant amerikai elnökről (1922-1877) szóló film elkészítéséről.

Új csokoládét és tortát készített a 160. évfordulóját ünneplő Gerbeaud cukrászda

Az idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját a Gerbeaud cukrászda, amely ebből az alkalomból új csokoládét és tortát is készített.

Gourmet fesztivál csütörtöktől négy napon át

Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program vár a Gourmet fesztivál látogatóira csütörtöktől vasárnapig a Millenáris parkban. A rendezvény fő témái idén a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Gary Oldman írj és rendezi a Flying Horse című életrajzi drámát

Az Oscar-díjas Gary Oldman írja és rendezi a Flying Horse című életrajzi drámát, amelynek főszerepét is ő játssza majd.

Cannes - Szociális témák az 1968-os események ötvenedik évfordulóján

Aktuális szociális és társadalmi témákkal foglalkozik az 1968-as diáklázadások és szakszervezeti sztrájkok ötvenedik évfordulóján a 71. cannes-i filmfesztivál: a francia Stéphane Brizének a hivatalos versenyprogramban bemutatott En guerre (Háborúban) című filmje egy észak-franciaországi gyár bezárása ellen harcoló munkások tiltakozásáról szól.

Edda, Kowalsky, Ghymes az idei Gombaszögi Nyári Tábor programján

A Gombaszögi Nyári Tábort - amely a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvénye - az idén július 16. és 22. között rendezik meg.

Megválasztották az év balatoni fagylaltját is

A sült almás, linzeres, Annabáli csemege fantázianevű fagylalt, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó terméke lett 2018 balatoni fagylaltja.

Ezüst díjat kapott egy magyar artista a Kobzov Cirkuszfesztiválon

Komenda Zsófia - művésznevén Sophia - volt a fesztivál egyetlen magyar indulója, ráadásul életében először felnőtt kategóriában lépett a zsűri elé.

Tompa Andrea és Bödőcs Tibor nyerte az idei Libri irodalmi díjakat

Az Addig se iszik, Bödőcs Tibor első könyve, 2017 legkeresettebb hazai könyve volt, szeptemberi megjelenése óta a sikerlisták élén található.

Ilyen előadást biztos nem hallottak még a brit X-Faktorban - videó

Kétkedve fogadta a zsűri, de aztán elakadt a szava mindenkinek.

Cannes - Lars von Trier egy provokatív és filozofikus horrorfilmmel tért vissza

A hét évvel ezelőtt provokatív mondatai miatt kitiltott Lars von Trier dán rendező egy horrorisztikus és erőszakos, nagy botrányt kavaró filmmel tért vissza a 71. cannes-i filmfesztiválra.

Cannes - Spike Lee egy rasszizmus elleni politikai pamflettel tért vissza

Filmje azt állítja, hogy Donald Trump elnökké választásával a Ku-Klux-Klan szélsőséges szervezet jutott politikai hatalomhoz az Egyesült Államokban.

Megválasztották az év fagylaltját

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja.

Végső búcsút vettek Szervátiusz Tibor szobrászművésztől

A Fiumei úti Nemzeti Sírkert művészparcellájában helyezték örök nyugalomra kedden az életének 88. évében, április 25-én elhunyt Szervátiusz Tibor szobrászművészt, a nemzet művészét.

Elhunyt Margot Kidder, akire a legtöbben Superman szerelmeként emlékeznek

Elhunyt 69 évesen Margot Kidder, akinek legismertebb szerepe Lois Lane volt, Superman barátnője a '70-es és '80-as években.

Muzulmán szuperhősről készül film a Marvelnél

A címszereplőt még nem választották ki, de sokan emlegetik Priyanka Chopra nevét.

Megrongálták Picasso arcképét

Sérülés miatt visszavonták a Christie's keddi New York-i aukciójáról Pablo Picasso egy ritka és különleges önarcképét, amely az árverés egyik fénypontjaként 70 millió dollárra (18 milliárd forint) becsült áron kelhetett volna el.

Emlékévvel ünnepli Kiskőrös újraalapításának 300. évfordulóját

Csaknem száz eseményt felvonultató emlékévvel ünnepli a Bács-Kiskun megyei Kiskőrös, Petőfi Sándor szülővárosa újraalapításának 300. évfordulóját.

Cannes - A filmvilág 82 női alkotója a női egyenjogúságért vonult fel a vörös szőnyegen

A világ filmgyártásának 82 női alkotója a nőknek a férfiakéval egyenlő fizetést követelve vonult fel szombat este a vörös szőnyegen a 71. cannes-i filmfesztiválon, a hivatalos versenyprogramban bemutatott első női rendező, a francia Eva Husson Les Filles du soleil (A nap lányai) alkotásának világpremierje előtt.

A pünkösdi népszokásokat ismerheti meg a közönség május végén a Skanzenben

A pünkösdi népszokásokat harminc, szellemi kulturális örökségét őrző közösség több száz képviselője mutatja be május 21-én és 22-én a szentendrei Skanzenben.

Megújult a német nemzetiségi múzeum Budaörsön

Kilencvenmillió forintos kormányzati támogatással megújult a német nemzetiségi múzeum Budaörsön, a felújított épületet Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős ügyvezető államtitkára adta át.

Országszerte 24 városban szerveznek programokat a régészet napján

Május 26-án, szombaton múzeumok, egyetemek és kutatóintézetek nyitják meg raktáraikat az érdeklődők előtt, akiket számos helyszínen ismeretterjesztő előadások, filmvetítések, kézműves, gasztronómiai és zenei programok is várnak.

Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged Napját

A borrendek felvonulásával kezdődik el május 28-án a 24. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napját köszöntő ünnepségsorozat, melyen másfél héten át tíz helyszínen, 163 borász, 200 kézműves, 250 program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat.

Az Apey & the Pea nyerte az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató versenyt

A közönségszavatok alapján idén az Apey & the Pea nyerte a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségkutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! fődíját.

Cannes - Jean-Luc Godard sem ment el a fesztiválra

Jean-Luc Godard francia-svájci filmrendező sem jelent meg a Livre d'image (Képes könyv) című filmjének világpremierjén, amelyet pénteken mutattak be 71. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Cannes - A moszkvai házi őrizetben lévő Kirill Szerebrennyikovot ünnepelte a fesztivál

Hosszú tapssal ünnepelték az orosz állami támogatások elsikkasztásának gyanúja miatt moszkvai házi őrizetben lévő Kirill Szerebrennyikov orosz sztárrendezőt a 71. cannes-i filmfesztiválon, amikor a hivatalos versenyprogramban a rendező részvétele nélkül bemutatták Nyár című filmjét.

Ellopták a Vasember jelmezét

Ellopták A Vasember című 2008-as szuperhősfilm főszereplőjének jelmezét.

Tizenegy bemutatót tart a jövő évadban a Nemzeti Színház

Tizenegy bemutatót tart a jövő évadban a Nemzeti Színház, ahol Szász János, Viktor Rizsakov, Kiss Csaba, Csiszár Imre, Silviu Purcarete, David Doiasvili és Cserhalmi György rendezését is láthatja a közönség.

Június 24-én indul a Gyulai Várszínház 55. évada

Négy bemutatóval készül a Gyulai Várszínház az idei, 55. évadra, amely június 24-én indul és augusztus 11-ig tart.

Gyerekfesztivál a Magyar Színházban

Gyerekfesztivált rendeznek május 26-án, szombaton a Magyar Színházban: az egész napos programsorozat keretében az előadásokon túl játékos programokon vehetnek részt, és különleges produkciókat láthatnak az érdeklődők a színházban és a színház körül.

Cannes - Idén is fokozott biztonsági intézkedések lesznek a fesztiválon

A Franciaországban továbbra is magas terrofenyegetettség miatt idén is fokozott biztonsági intézkedések mellett rendezik meg a kedden kezdődő 71. cannes-i filmfesztivált, amelyet a tengerről, a szárazföldön és a levegőből is biztosít a francia csendőrség.

Cannes - Pereskedés miatt bizonytalanná vált a Don Quijote bemutatója

Bizonytalanná vált Terry Gilliam The Man Who Killed Don Quixote (Az ember, aki megölte Don Quijotét) című filmjének cannes-i bemutatója, miután az alkotás producere, Paolo Branco a párizsi legfelső bíróságon indítványozta, hogy tiltsák meg a film levetítését a kedden kezdődő cannes-i fesztiválon.

Meghalt Ermanno Olmi Arany Pálma-díjas filmrendező

Elhunyt 86 éves korában hétfőn Ermanno Olmi olasz filmrendező, aki A facipő fája című filmjéért 1978-ban elnyerte az Arany Pálma-díjat.

Országszerte 140 ezren látták a Seuso-kincset

Hat vidéki városban összesen 140 308 látogató tekintette meg a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Seuso-kincset bemutató vándorkiállítását.

A botrányok miatt nem osztják ki idén az irodalmi Nobel-díjat

A közelmúlt botrányai nyomán szinte működésképtelenné vált Svéd Akadémia pénteken bejelentette, hogy idén nem ítéli oda az irodalmi Nobel-díjat.

Kulka János visszavonul

Két évvel azután, hogy stroke-ot kapott, Kulka János úgy döntött, nem tér vissza a színpadra.

Külföldi szakértők segítségével mentenék a Tádzs Mahalt

A Tádzs Mahal mauzóleum elszíneződésének megállítására külföldi segítséget kell kérnie az indiai kormánynak.

Már Budapestnek is van Avicii útja

A 28 évesen elhunyt sztár-DJ előtt tiszteleg egy tábla a II. kerületben.

Ismét ajándékkoncertet rendeznek a Dóm téren

Mendelssohn, Bizet és Dvorák műveit adja elő a Szegedi Szimfonikus Zenekar augusztus 15-én a Dóm téren, a szabadtéri játékok ajándékkoncertjén az együttest Pál Tamás dirigálja.

Árverésre kínál egy 370 éves barokk ostyatartót a BÁV

Egy Krisztus szenvedéstörténetét megjelenítő, 17. század elején készült barokk ostyatartót kínál árverésre a 10 millió forintos kikiáltási áron a BÁV sok más mellett május 15-én Budapesten.

1235-en kapnak májustól művészjáradékot

Január 1-je óta kérhető a művészjáradék és azok a 65 év feletti művészek igényelhetik, akik miniszteri, vagy annál magasabb elismeréssel bírnak, de nem részesülnek egyéb díjhoz kötődő járulékban.

Frissen felfedezett munkák a Czóbel Múzeum újrarendezett Czóbel-kiállításán

Czóbel Béla több frissen felfedezett munkáját is bemutatja a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) Czóbel Múzeumának május 4-én nyíló, újrarendezett kiállítása.

35 év után új dalokkal jelentkezik az Abba

Két vadonatúj számmal jelentkeznek több mint 30 évvel azután, hogy utoljára bevonultak közösen a stúdióba.

Budapest Park: rangos zenei felhozatal a hetedik szezonra

A legnagyobb hazai szabadtéri szórakozóhely idei zenei kínálatában mások mellett a Body Count, Joe Bonamassa, a Queens of the Stone Age, az Alice In Chains, Billy Idol, a Die Antwoord, a Tankcsapda, a Punnany Massif és az Irie Maffia is szerepel.

Lovastúra-útvonalak nyíltak a Pilisben

Négy erdei szálláshely mellett nyári istállókat létesítettek.

A Meseautóval nyílik augusztusban a felújított nyíregyházi szabadtéri színpad

A Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit augusztus 18-án a felújított nyíregyházi szabadtéri színpad; ez az előadás lesz egyben a következő kőszínházi évad első bemutatója a nyírségi megyeszékhely teátrumában.

Tarantino szerint új filmje a Ponyvaregénnyel vetekszik majd

A Once upon a Time in Hollywood az 1960-as években játszódik, és a Manson-család gyilkosságairól szól majd.

Jó hírek érkeztek a 80 éves Szilágyi István állapotáról

Műtétje után egyre jobban van az idős színművész, már nem kell a járókeretet használnia.

Harry Potter a Broadwayt is meghódította

A Broadwayn is sikerrel debütált a hétvégén a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab.

Elhunyt Csete Ildikó textilművész

Életének 78. évében vasárnap elhunyt Csete Ildikó Magyar Örökség díjas textilművész, temetéséről később intézkednek.

Dan Brown: Az elveszett jelkép

Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.