Szelfiző zavarta meg Fischer Ádám koncertjét a Royal Albert Hallban

Felugrott a színpadra, és lefilmezte, ahogyan a zenekar előtt táncol, majd boldogan engedte, hogy a biztonsági személyzet levonszolja a színpadról.

Isztambulban mutatkozik be az Iparművészeti Múzeum oszmán szőnyeggyűjteménye

Az isztambuli Török és Iszlám Művészeti Múzeumban nyílik kiállítás az Iparművészeti Múzeum (IMM) oszmán-török szőnyeggyűjteményéből; a 43 darabból álló válogatás március 15-től lesz látható.

Száz produkció lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

Mintegy száz, elsősorban zenei produkciót kínál a Pécsi Egyetemi Napok (PEN) programja. A PEN-t április 29. és május 2. között rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Csaknem 300 ezer vendéget vonzott a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat

Országosan 280 ezer embert vonzott az idei Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat, amely a közművelődési intézmények kultúraközvetítő szerepére hívta fel a figyelmet február 13. és 15. között országszerte.

hirdetés

A Frankenstein - másképp - a Szegedi Nemzeti Színházban

A Szegeden tavaly Az öreg hölgy látogatásával bemutatkozó művész szeretné, ha a közönség nem félelemmel vagy éppen sajnálattal nézne a tudós teremtményére.

Gyűjtik a Múzeumfalu épületeinek történetét

Így keresik a történetét hét közösségi épületnek, a skanzenbe annak idején Barabásról áttelepített iskolának, a valamikori Hangya szövetkezeti boltnak és kocsmának, továbbá a vállaji húsboltnak, a gyulaházi református paplaknak, valamint a nyíregyházi műhelysornak.

Guy Sebastian lesz az ausztrál induló a Dalfesztiválon

Az előadó multikulturális származású: édesapja szintén Malajziában született, de Srí Lanka-i tamil származású, távoli portugál gyökerekkel, angol és portugál származású édesanyja Indiában nőtt fel.

A tudománynak és az innovációnak is a fellegvára lenne Dubaj

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Újabb extravagáns beruházást jelentettek be Dubajban, egy ovális gyűrű alakú épületben kialakítják A jövő múzeumát, ahova szerte a világból akarják odacsalogatni a feltalálókat, az újítókat és a vállalkozókat.

Nemzetközi inspirációs fesztivál lesz júniusban Budapesten

Előadások, viták és kerekasztal-beszélgetések váltják egymást a Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub szervezésében június 4. és 6. között megrendezendő Brain Bar Budapest elnevezésű nemzetközi inspirációs fesztiválon Budapesten.

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

A sikeresen pályázó tévéfilmek befejezésének határideje 2016. szeptember vége, az animációs alkotásoké 2017. január közepe.

Fotósorozat hívja fel a figyelmet a modern emlőrák-terápiák eredményeire

A visszanyert idő címmel a hagyományos és a modern emlőrák-terápiák közti különbségek bemutatására készült fotósorozat az Egészség Hídja Összefogás Egyesület kezdeményezésére.

A 90 éves Pierre Boulez előtt tiszteleg a berlini opera fesztiválja

FB/Pierre Boulez

Az idén 90 éves francia zeneszerző és karmester, Pierre Boulez előtt tiszteleg a berlini operaház Festtage nevű fesztiválja március 27. és április 6. között.

Vitriolos tollú zenekritikus jön Budapestre

A Zeneakadémián tart előadást a neves angol zenei szakíró, Norman Lebrecht március 11-én, jövő szerdán.

Március 15-én indul a közmédia történelmi sorozata, a Kossuthkifli

freedigitalphotos.net/adamr

Március 15-én este debütál a közmédia új hatrészes sorozata, a Fehér Béla regényéből forgatott Kossuthkifli a megújuló Duna csatornán.

Házhoz viszik a művészetet a jövőben Hongkongban

A kultúra terjesztése érdekében múzeumbuszokat állítanak szolgálatba Hongkongban, melyek szó szerint házhoz viszik a művészetet.

A Nightwish-sel indít a megújult Hegyalja Fesztivál

freedigitalphotos.net/patrisyu

A szimfonikus metálzene finn alapcsapata, a Nightwish lép fel az idei Hegyalja Fesztivál nulladik napján. A több tekintetben is megújuló Borsodi Kingdom of Hegyalját július 15-től 19-ig rendezik meg Tokaj-Rakamazban.

Conchita Wurst lesz a bécsi tömegközlekedés hangja

Conchita Wurst lesz májusban, az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt a bécsi tömegközlekedés hangja, az akció a fesztivált beharangozó városi kampány része.

Andrea Bocelli novemberben visszatér Magyarországra

freedigitalphotos.net/worradmu

Andrea Bocelli két év után ősszel ismét visszatér Magyarországra, a világhírű tenor november 22-én, a Papp László Budapest Sportarénában lesz újra hallható.

Mi áll a valóságban Nobel végrendeletében?

Első ízben állítják ki Alfred Nobel kézírásos végrendeletét, amelyben a svéd tudós a nevét viselő híres díjat létrehozta: az okirat március 13-tól lesz látható - jelentette be szerdán a stockholmi Nobel-múzeum.

Béres Józsefről szóló drámakötetet mutattak be

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Béres József Széchenyi-díjas kutató, feltaláló híres felfedezése, a Béres-csepp felhasználásának kezdeti időszakát, valamint a tudós meghurcoltatásának eseményeit dolgozza fel Fazekas István költő-író A megvádolt című új drámakötete, amelyet kedden mutattak be Budapesten az Írószövetség épületében.

Omega beat-mise és a Spencer Davis Group a Budapest Parkban

hatvanas évek koncertjeit, az egykori Budai Ifjúsági Parkot idézi fel az Omega együttes beat-mise című produkciója május 30-án a Budapest Parkban. Az est vendége a brit beatlegenda, a Spencer Davis Group.

Gazdag programkínálat a 30. kecskeméti tavaszi fesztiválon

freedigitalphotos.net/adamr

A nyitókoncerten a kecskeméti Szimfonikus Zenekar ifjú tehetségek vendégszereplésével szólaltatja meg Rahmanyinov, Elgar, Bartók és Mozart egy-egy művét a Kodály iskolában.

Ethan Hawke is szerepel A hét mesterlövész felújításában

A filmben Haley Bennett alakítja a kétségbeesett nőt, aki fegyvereseket bérel fel, hogy megvédjék a faluját a banditáktól.

Andorai Pétert választották a nemzet színészének

freedigitalphotos.net/adamr

A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a február 2-án elhunyt Bitskey Tibor helyére Andorai Péter kerül a testületbe.

Magyar koprodukcióban készülő filmterv a cannes-i fesztiválon

Meghívást kapott Kristóf György szlovák-magyar koprodukcióban, cseh és francia partnerekkel készülő Out című filmterve a filmfesztivál Atelier filmterv-fejlesztő fórumára.

A magyar kard történetét bemutató tárlat nyílt a Hadtörténeti Múzeumban

MTI/Bruzák Noémi

A magyar kard történetét bemutató, értékes műtárgyakat és kardritkaságokat szerepeltető tárlatot nyitott meg Hende Csaba honvédelmi miniszter a budapesti Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban kedden.

Újraavatták a Kossuth-emlékművet Budapesten

Kossuth Lajos, Pest megye küldötte a pozsonyi Országgyűlésben 167 évvel ezelőtt ezen a napon felirati javaslatot terjesztett elő és arra kérte a képviselőket, hogy a legfőbb célokért egyesítsék erőiket.

Újabb kötetekkel bővült a Nemzeti Könyvtár sorozat

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Madách Imre, Németh László és Móra Ferenc művei is szerepelnek a Nemzeti Könyvtár új köteteiben, amelyeket kedden mutattak be Budapesten.

Sokkolta a látvány a győri nézőket - kis híján tökéletesre sikerült a színpadi öngyilkosság

Sándor Péter egy öngyilkossági jelenetet játszott el a színpadon, ám egy szerencsétlen véletlen miatt majdnem tragédiába torkollott az előadás.

Két magyar lemez a világzene európai toplistáján

freedigitalphotos.net/Michelle Meiklejohn

Herczku Ágnes Bandázom című albuma és a Romano Drom Colors című anyaga is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistára.

Az európai átlag felett teljesít a magyar filmipar

Magyarország az első helyen áll Európában, azaz a filmipar hazánkban járul hozzá legnagyobb mértékben a gazdaság növekedéséhez.

Ismét megrendezik ősszel a filmszemlét Lakiteleken

freedigitalphotos/cooldesign

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület szeptemberben rendezi meg a XV. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre augusztus 10-ig lehet beküldeni a nevezési lapokat és a filmeket.

Alan Rickman Kristián-díjat kap a prágai Febiofesten

A neves alkotót a világ filmművészetéhez való kiemelkedő hozzájárulásáért tüntetik ki a fesztivál rendezői.

Delivery Boy - elkészült Kállay Saunders stúdióalbuma

MTI/Kovács Tamás

A Delivery Boy című anyagot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyen végzett énekes, dalszerző március 19-én mutatja be a fővárosi Akvárium Klubban zenekarával, a Kállay SAUNDERS Banddel.

Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épül

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épül az egykori Szabolcs utcai kórház területén 2017-re a Liget Budapest projekt részeként 13,5 milliárd forintból; a 37 ezer négyzetméteres épületegyüttes raktáraknak, restaurátorműhelyeknek, irodáknak, látogatóközpontnak és a létrehozandó Közép-Európai Művészettörténeti kutatóintézetnek is helyet ad majd.

Ritka műkincseket loptak

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Tizenöt ritka műkincset loptak el vasárnap hajnalban a Párizs melletti fontainebleau-i kastélyból.

Meghalt Pál István pásztor, dudás

Életének 97. évében elhunyt Pál István tereskei pásztor, az utolsó magyar dudás, aki a furulya- és dudazenét még hagyományos környezetben, édesapjától és pásztortársaitól tanulta.

Koreai világzenei koncert lesz Budapesten

A belépés ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.

Megvan a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezője

A produkció az Alcon Entertainment gyártásában készül. A forgatás 2016 nyarán kezdődik.

Egon Schiele múzsájáról nyílt kiállítás Bécsben

A csütörtök este megnyílt tárlat festményekkel, fotókkal és grafikákkal dokumentálja a fiatal lány Schieléhez fűződő kapcsolatát.

Két tematikus vetítéssorozatot indít a Puskin mozi

Steven Spielberg és Martin Scorsese alkotásaiból, valamint hollywoodi klasszikusokból indítanak vetítéssorozatot március 11-től a budapesti Puskin moziban.

Közellenség Zalaegerszegen

freedigitalphotos.net/stockimages

Közellenség címmel Heinrich von Kleist elbeszélése nyomán készült zenés színházi adaptációt mutat be a Hevesi Sándor Színház társulata Sztarenki Pál rendezésében március 6-án Zalaegerszegen.

Buborékok a Radnóti Színházban

Csiky Gergely Buborékok című vígjátékából készül előadás a Radnóti Miklós Színházban; a Mohácsi János rendezte darabot vasárnap mutatják be.

Független kortárs előadóművészeti szemlét rendeznek Budapesten

freedigitalphotos.net/worradmu

Március 2. és 8. között dunaPart3 címmel magyar független kortárs előadóművészeti szemlét rendez Budapesten a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Független Előadóművészeti Szövetség és a Színházi Kritikusok Céhe.

Gyermektánc-koreográfiai verseny Szekszárdon

Második alkalommal rendez idén az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület országos gyermektánc-koreográfiai versenyt, a március 7-én Szekszárdon kezdődő programmal néhai Tóth Ferenc táncpedagógusra, koreográfusra emlékeznek.

A magyar művészet is bemutatkozik a Karlsruhéban

freedigitalphotos.net/taesmileland

A Capa Központ, a Magyar Nemzeti Múzeum Robert Capa gyűjteménye, a budapesti Várfok és Inda galériák mellett az Art Photo Budapest és az Art Market Budapest fotóművészeti szekciója is bemutatkozik Németország egyik legjelentősebb művészeti seregszemléjén márciusban.

Titokban Gázában járt a rejtélyes graffiti művész

A Gázai övezet romos házai közt alkotott Banksy, a titokzatos bristoli graffitis több alkotást is hátrahagyott a palesztin területen.

Virágzik a téltemető Szatmárban

Wikipédia/Regasterios

Virágzik a ritkaságnak számító téltemető a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon lévő kastélypark természetvédelmi területén, ami a népi időjósok szerint azt jelenti, hogy megérkezett a tavasz az ország legkeletibb vidékére is.

Építészeti örökség és nagyvárosi közösségek az idei építészeti filmnapokon

Különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a kelet-európai építészet élő öröksége és a városi aktivizmus új formái szerepelnek az idei Budapesti Építészeti Filmnapok válogatásában, amelynek a Toldi mozi ad otthont március 5. és 8. között.

Meghalt Leonard Nimoy, a Star Trek egyik főszereplője

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Elhunyt Leonard Nimoy amerikai színész, a legendás Star Trek-széria Spock parancsnoka. A kultikus Star Trek-sorozat sztárja 83 éves korában, végstádiumú tüdőbetegségben hunyt el Los Angeles-i házában péntek reggel.

Vasárnaptól ingyenesen megtekinthető az Országház-makett

Az épületről készült 1:100 arányú makett Hajnal Péter és Bojti Márton vezette alkotócsapat munkája.

Visszatér Budapestre a világhírű magyar zongoraművész

Lions PR

György Ádámot a nemzetközi szaksajtókorunk egyik legjobb Liszt játékosaként tartja számon. A New York-i Carnegie Hall koncerttermét háromszor töltötte meg szóló zongoraestjével, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén 300 millióan kísérték figyelemmel játékát. Amerikát, Délkelet-Ázsiát és Európát is meghódította, ennek ellenére - vagy éppen ezért - Magyarországon kevésbé ismert. Február 14-én a Zeneakadémián adott teltházas koncertet.

Open Road Fest extrákkal felszerelve!

A 16. Harley-Davidson Open Road Fest számos újdonsággal, extrával kiegészített programsorozattal várja látogatóit, hogy idén még több élménnyel gazdagíthassák a fesztiválozókat. A Balaton körül motorozni, természeti és ember alkotta csodákat megnézni - hát nem ez a szabadság?

12 év után újra egy színpadon Unger Balázs és Dresch Mihály!

Március 22-én vasárnap este 12 év csend után ismét közös műsorral készül a két nagyszerű zenész, de a helyzet most fordított! Unger Balázs zenekara látja vendégül Dresch Mihályt!

A magyar állam tulajdonába került a gödöllői Grassalkovich-kastély kápolnája

Így végre megkezdődhet a kápolna felújítása és lehetővé válik, hogy a legnagyobb méretű magyarországi kastélykápolna újra szerves része legyen a jelentős felújításon átesett gödöllői Grassalkovich-kastély épületegyüttesének.

Hóman Bálint rehabilitálását kérte az ügyész és a védő is

Wikipédia/Andrew69

Az1946-ban háborús bűntett miatt életfogytiglanra ítélt egykori kultuszminiszter, történész felmentését kérte az ügyész és a védő egyaránt a Fővárosi Törvényszéken pénteken tartott perújítási tárgyaláson.

Újjászületik a világ egyik leghíresebb étterme

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Csupán három estére, de újjászületik a világ egyik leghíresebb étterme, az ElBulli márciusban, a különleges vacsorákat kilenc világhírű séf készíti majd el, akik összesen 22 Michelin-csillagot tudhatnak magukénak.

Lady Gaga lesz az Amerikai Horror Story új sztárja

A Grammy-díjas popdíva először kapott sorozatszerepet színészként. Ryan Murphy és Brad Falchuk FX csatornán futó antológiája az új szezonban az American Horror Story: Hotel címet viseli majd.

Ha március 15., akkor újra jönnek a szóforradalmárok: ismét Pilvaker!

Fotó: Redlemon

Új szereplőket avat a Pilvaker: Kiss Ádám, Fluor Tomi, vagy Kautzky Armand már "régi motorosnak" számítanak a műfajban, azonban több művész március 15-én vesz először részt a Szavak forradalmában.

Vizet forraló csaptelep is bemutatkozik a Konyhakiállításon

freedigitalphotos.net/winnond

Konyhai komposztáló és gombnyomásra vizet forraló csaptelep is bemutatkozik az idei budapesti Konyhakiállításon péntektől vasárnapig.

Megvette az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét

A magyar állam megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című alkotását, így hamarosan ismét együtt lesz Debrecenben a Krisztus-trilógia.

Czutor Zoltán dallamos, intelligens szólólemezt készített

Különösebb késztetést azonban nem érez a szólókarrier folytatásához a Belmondo frontembere.

Kortárs szobrászati szakmai konferencia a Műcsarnokban

FB/Műcsarnok

R-Evolúció! mottóval a hazai kortárs képzőművészet "vérfrissítését" célozza a Műcsarnokba március 3-ra meghirdetett kortárs szobrászati szakmai konferencia.

A krakkói bíróság meghallgatta Roman Polanskit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Meghallgatta szerdán a krakkói bíróság Roman Polanski lengyel-francia filmrendezőt, akinek kiadatását azért kérte az Egyesült Államok Lengyelországtól, mert egy csaknem negyven évvel ezelőtt elkövetett liliomtiprással vádolják.

Prémium menüket is kínál idén az Országos Étterem Hét

A legmagasabb színvonalat képviselő, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kínálta prémium menükkel is megismerkedhetnek kedvezményes áron a 8. Országos Étterem Hét vendégei március 16. és 22. között.

Karneválra hív a belváros: díjazzák a legjobb gyerekjelmezeket

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Javában zajlik már a farsangi időszak, így a belvárosban is egymást érik a jelmezes programok, március 1-jén például versenyre hívják a kicsiket, akiket egy bohóc fog megjutalmazni az ötletes maskarákért.

Előre megjósolhatók az Oscar-díjak

Az algoritmizált jóslás pontosabb, mint amit a filmkritikusok adnak arról, ki is kapja az arany szobrocskákat.

Magyarul is megjelenik a The New York Times évkönyve

recordstore.ca

Szerdától magyarul is kapható a The New York Times évkönyve, a Turning Points (Fordulópontok). A 32 országban évente világszerte 2,5 millió példányban megjelenő magazint Magyarországon a Geomédia Kiadó adja ki.

Újra eltemetik Pablo Nerudát

Egy chilei bíró elrendelte a Pablo Neruda Nobel-díjas költő 1973-ben bekövetkezett halálának okait feltáró, eredménytelenül végződött nemzetközi vizsgálat lezárását és maradványainak ismételt eltemetését harmadik felesége, Matilde Urrutia mellé.

Tiszteletvacsorát adott Kányádi Sándor költőnek Áder János

MTI/Koszticsák Szilárd

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak kedd este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

Megtalálták a berlini Stasi-múzeumból évekkel ezelőtt ellopott tárgyakat

Megtalálták a berlini Stasi-múzeumból hét, illetve nyolc éve ellopott kiállítási tárgyakat, köztük Erich Mielkének, a keletnémet titkosrendőrség (Stasi) vezetőjének irodai telefonját.

Több mint 40 milliárd forint kastélyok fejlesztésére

A kastélyok megújításának fontos szempontja, hogy olyan tartalmakkal töltsék meg a fejlesztéseket, amelyek önfenntartóvá teszik az épületeket.

Ultraortodox kocsma nyílt Jeruzsálemben

A város első ultraortodox, vagyis haredi kocsmáját Krecsmének hívják, ami az italmérés jiddis neve. Odabent hagyományos zsidó zenét játszanak, a sör és a röviditalok mellé sóletet szolgálnak fel.

Elrontották az Assisi bazilika freskóinak restaurálását

A freskókat a középkori itáliai festészet legnagyobb művészei - Giotto (1267-1337), Simone Martini (1284-1344) és Pietro Lorenzetti (1280-1348) - festették.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Nyerj páros színházjegyet a Belvárosi Színház előadásaira

Játssz velünk és nyerj 2 db páros színház jegyet a Belvárosi Színház Bill Manhoff: "Bagoly és Cica" című nagyszerű előadására. (x)

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.