Aranyrudak a homokban - Angliában

freedigitalphotos.net/Boykung

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranyrudakat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként.

Elhunyt Gabos Gábor zongoraművész

Az Országos Filharmónia szólistájaként hangversenyezett szinte egész Európában, Dél-Amerikában és Japánban. Számos rádiófelvétel és hanglemez őrzi játékát.

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

Elhunyt Esterházy Melinda hercegné

Életének 96. évében csütörtökre virradóra elhunyt Galántai Esterházy Melinda hercegné, Esterházy Pál herceg (1901-1989) özvegye.

hirdetés

A hétvégén a Lánchíd utca átadásával nyitja meg kapuit a Várkert Bazár

Hat kiállítás, parknyitó művészeti promenád valamint a Nemzeti Táncszínház szervezésében táncelőadások várják augusztus utolsó hétvégéjén a látogatókat a Várkert Bazárban. A programokra a belépés díjtalan.

Jó ütemben halad a veszprémi állatkert 1,2 milliárdos fejlesztése

freedigitalphotos.net/Moggara12

Az öt lámának otthont adó kifutót már idén júliusban átadták, hátra van még az elefántház, a vizes élővilágot bemutató medencék, valamint a lelátó, az orrszarvúház és a madárröpde befejezése, mely a következő év nyarára várható.

Jövőre Budapestre jön a Cirque du Soleil

Négy előadást tart a világhírű Cirque du Soleil jövő februárban a magyar fővárosban. A kanadai székhelyű utazó társulat Quidam című produkcióját 2015. február 13-án, 14-én és 15-én mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában.

Egy hónappal tovább látogatható a pécsi Leonardo-kiállítás

Forrás: Wikipédia

A Leonardo da Vinci mérnöki és tudományos tevékenységéről szóló átfogó tárlat a polihisztor mintegy hatvan méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban, valamint a Káptalan utcai Martyn Múzeumban, és ebben a formájában Európában először Pécsen látható.

Keresik a Tisza szociográfiai kultúrkincseit - ladikjait

Keressük a Tisza vízrendszerének legszebb ladikját! elnevezéssel indult akció Mezőtúrról azzal a szándékkal, hogy felkutassák a folyókon közlekedő, szociográfiai kultúrkincsnek számító, hagyományos építésű vízi járműveket.

A kíváncsiság kora lesz a Szabadesés kísérőfilmje a mozikban

freedigital/panuruangjan

Tóth Luca A kíváncsiság kora című animációs rövidfilmje lesz a Pálfi György rendezte Szabadesés kísérőfilmje a mozikban.

Az üldözött - Anton Corbijn thrillere csütörtöktől a mozikban

Az üldözött az idén februárban elhunyt amerikai színész, Philip Seymour Hoffman utolsó főszerepe.

Japánban (is) keresi a tehetségeket a Táncművészeti Főiskola

freedigitalphotos.net/worradmu

A nagy érdeklődésre való tekintettel kihelyezett felvételit tart Japánban a Táncművészeti Főiskola (MTF).

Felújítanak egy eddig sorsára hagyott templomot

Felújítják az 1970-es Tisza-Szamos közi árvíz során elpusztult és akkor végérvényesen kitelepített Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagygéc eddig sorsára hagyott református templomát, amely turisztikai attrakcióként a Kárpát-medence történelmének állít majd emléket.

Itt az utolsó kémregények egyike - magyarul!

Agave Kiadó

A Tükrök háborúja John le Carré negyedik, és magyarul eleddig még meg nem jelent regénye. Szeptember végétől már kézbe foghatja!

35 év után újra mozivásznon A nyolcadik utas: a Halál

Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál limitált vetítéssorozat keretében visszatér a mozivásznakra, Budapesten a Corvin moziban és országszerte több mint 30 filmszínházban láthatják a nézők a kultfilm rendezői változatát.

Utcabállal ünneplik a Lánchíd utca átadását

freedigitalphotos.net/pixomar

Utcabállal, koncertekkel és családi programokkal ünnepli a felújított Lánchíd utcát pénteken a Budavári Önkormányzat.

Meghalt Dudás László bélyegtervező grafikusművész

Életének 80. évében elhunyt Dudás László Munkácsy-díjas bélyegtervező grafikusművész, több mint 200 magyar bélyeg alkotója.

Egressy Bénire emlékeznek Miskolcon

Forrás: Wikipédia

Egressy Bénire, a Szózat megzenésítőjére emlékeznek szerdán Miskolcon: a kétszáz évvel ezelőtt született zeneszerző, író és színész előtt tisztelegve egykori iskolája homlokzatán emléktáblát avatnak, amelyre a Szózat első taktusait is felvésték.

Rekord nézőszám, rekord bevétel a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Az évad csúcsprodukciói a Gérard Depardieu-vel bemutatott Háry János és a világon először non-replica változatban színre vitt Mamma Mia! voltak.

33 színpadon kétezer fellépő a magyar dal napján

freedigitalphotos.net/stockimages

Hetedszer rendezik meg idén a magyar dal napját. A Presser Gábor által kitalált országos rendezvényen szeptember 14-én és a felvezető napokon kilenc település, valamint a főváros 33 színpadán mintegy kétezer fellépő vesz részt.

A Csendes Társ és a Villa Bagatelle nyerte a Terasz Budapest pályázatot

A főváros legszebb teraszát és kerthelyiségét választotta meg a Terasz Budapest 2014 pályázat zsűrije, valamint különdíjat is kiosztott.

Adonis és Yves Bonnefoy kapja a Janus Pannonius Költészeti Díjat

Fotó: FB/Janus Pannonius

A díjazottak műveiből Gérard Depardieu és Hobo ad elő szeptember 1-jén Budapesten.

Egyiptomi "játékbarlangot" nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

A fesztiválozók kipróbálhatják, milyen társasjátékokat játszottak az ókori egyiptomiak több mint ötezer évvel ezelőtt.

Környezeti nevelés fogyatékkal élők számára is, először!

Fotó: FB/WWF Hungary

Az Újpest Városnapokon idén az ÖSVÉNY Oktatóközponttal együttműködve a WWF Magyarország is részt vesz azzal a céllal, hogy minden korosztály és a fogyatékkal élők is hasznos ismeretekkel gazdagodjanak a természet- és környezetvédelem terén.

Magyar animáció sikere Hirosimában

Bucsi Réka Symphony no. 42. című filmje kapta a Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Hirosima díját. A hétfőn zárult seregszemle díszvendége Magyarország volt.

Evés, ivás, kulturális és közösségi feltöltődés Nagykanizsán

freedigitalphotos.net/Vlado

A korábbi évek hagyományait követve, de a kulturális és gyermekprogramoknak idén nagyobb hangsúlyt adva szervezik meg Nagykanizsán a 11. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált.

Megvan Magyarország idei első újbora

A napokon belül megvásárolható bort a fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették.

Fapados légitársaság humoros mindennapjaiba pillanthatunk bele ősztől

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az októberben induló, Litkai Gergely és Vinnai András által írt vígjátéksorozatot Zomborácz Virág, Fazakas Péter és László Péter rendezi.

Mojzer Miklós művészettörténész elhunyt

Életének 83. évében, augusztus 24-én elhunyt Mojzer Miklós művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum egykori főigazgatója.

Elhunyt Rózsa Sándor televíziós főgyártásvezető

Vasárnap váratlanul elhunyt Rózsa Sándor televíziós főgyártásvezető, aki több mint 40 évvel ezelőtt lett a Magyar Televízió munkatársa. 64 éves volt.

Alkalmi bélyegblokkal köszöntik a Seuso-kincsek hazahozatalát

MTI/Kovács Tamás

Több mint 20 évnyi kutatómunka, pereskedés és nyomozás után sikerült a kincsek hét darabját Magyarországra visszahozni.

Elhunyt Richard Attenborough

Elhunyt Lord Richard Attenborough, a világhírű angol színész és filmrendező. A halálhírt vasárnap este tudatta a család a BBC-vel.

Leállították a Pekingi Független Filmfesztivált a hatóságok

freedigitalphotos.net/worradmu

A 11. alkalommal meghirdetett fesztivál szervezői elmondták, hogy a rendezvény szombaton kezdődött volna, de már napokkal korábban nagy nyomás nehezedett rájuk a hatóságok részéről, hogy fújják le.

Kedden kezdődnek az ifjúsági napok Szegeden

Öt nap alatt hat színpadon 170 fellépő szórakoztatja majd a közönséget a kedden kezdődő Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN).

Hetvenezernél is többen voltak a Strand Fesztiválon

freedigitalphotos.net/photostock

"A legfontosabb eredmény az, hogy a Strand második évében egy új és igazán sikeres fesztivál született".

Véget értek a Kolozsvári Magyar Napok

Az ExperiDance Tánctársulat Ezeregyév című történelmi táncshowjával zárultak vasárnap este az ötödik alkalommal megrendezett Kolozsvári Magyar Napok.

Tizenötezren látogattak a pécsi nyárbúcsúztató fesztiválra

freedigitalphotos.net/Vlado

Nagy sikere volt a pécsi Szamárfül fesztiválnak: a családoknak szervezett, vasárnap zárult háromnapos nyárbúcsúztató esemény a tavalyinál háromezerrel több, mintegy tizenötezer látogatót vonzott.

Egy bevásárlóközpont is táncra perdül a Tánciskolák éjszakáján

Újra kinyitják kapuikat a tánciskolák szeptember 12-én, a Tánciskolák éjszakáján, amelynek programjai előtt bemelegítésként a Nyugati téri bevásárlóközpont közönségét is táncba viszik a tanárok.

Wim Wenders életművéért kap jövőre Arany Medve-díjat Berlinben

Forrás: Wikipédia

"Az egyik legjelentősebb kortárs filmrendező", Wim Wenders Arany Medve-díjat kap életművéért a 2015 februári Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Svejk, a derék katona szobrot kapott Csehországban

Jaroslav Hasek regényének világszerte ismert és népszerű hőse szombaton délután szobrot kapott a dél-csehországi Putimban. Cseh- és Morvaországban ez az első Svejk-szobor.

Ostrom Opera - ősbemutató Kőszegen

Forrás: hírlevél

Szilágyi Miklós - Horváth György Tibor: Ostrom Opera - Kőszeg 1532 című operáját augusztus 29- én mutatják be a kőszegi várban.

A 100 éves magyar animációt ünneplik - Hirosimában

Nagy sikerrel szerepel Magyarország a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyen hazánk a díszvendég.

Zrínyi-napok Szigetváron

Wikipedia Szigetvár

Korhű programokkal emlékeznek meg Zrínyi Miklósról (1508-1566), valamint a vár 1566-ban elesett hős védőiről szeptember 5. és 7. között Szigetváron, a Zrínyi-napokon.

A bölcs emberről, aki sziklára építette a házát

Szent István tiszteletére mutattak be magyar nyelvű misét a bécsi dómban szombaton.

Kiállítás Ybl szakrális épületeiről a Szent István-bazilikában

Wikipedia Szent István-bazilika

Ybl Miklós fennmaradt szakrális épületeiről nyílik kiállítás az Ybl Egyesület rendezésében szombat este Budapesten, a Szent István-bazilika Lovagtermében, az idei Ybl-emlékévhez kapcsolódva.

70 éve számolták fel a lódzi gettót - lengyel megemlékezések

Lengyelországban nagyszabású programsorozattal emlékeznek meg a lódzi gettó felszámolásának 70. évfordulójáról.

Rendkívüli kihívások előtt az egri Gárdonyi Géza Színház

Wikipedia eger

Pozitív és negatív emberi példák felmutatásával az értékes és igényes életlehetőségekért való küzdelem, a "jó ügy" szolgálata - e gondolat mentén állt össze az évad.

Hat ősbemutató a nyíregyházi színház új évadában

Krimikomédia, zenés romantikus játék, tragikomédia és tánc-mesejáték is szerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2014/15-ös évadának programján.

Vasárnap zár a Szépművészeti Toulouse-Lautrec kiállítása

Wikipedia Toulouse-Lautrec

A francia festő születésének 150. évfordulója alkalmából, április végén nyílt tárlatot eddig több mint 90 ezren látták.

Közművelődési színtér lehet a nyíregyházi Kállay-kúria

A nyíregyházi Kállay-kúria térítésmentes önkormányzati átvétele után az épület múzeumi közművelődési színtér lehet.

Születésnapján avatják fel a néhai Amy Winehouse életnagyságú szobrát

Wikipedia Amy Winehouse

A néhai brit énekesnő születésnapján, szeptember 14-én avatják fel az észak-londoni Camden kerületben Amy Winehouse életnagyságú bronzszobrát.

A miskolci színház a 191. évadját kezdi

Az ország legrégebbi teátruma a 191. szezonját kezdi, és kínálatát opera, operett is színesíti.

Négy bemutató és egy felújítás a Budapest Bábszínház

Négy bemutatóval, egy ismét repertoárra kerülő előadással és változatlan társulattal készül a 2014/2015-ös évadra a Budapest Bábszínház.

Hárman pályáztak az Operettszínház vezetésére

freedigitalphotos.net/anankkml

Hárman nyújtottak be pályázatot a Budapesti Operettszínház vezetésére; a teátrum igazgatói posztjára Lőrinczy György művészeti menedzser, Bozsó József színész, rendező, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes pályázott.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.