Sorra újulnak meg a turistaházak

A program első szakaszában az összesen 221 turistaház közül 30-at rekonstruálnak, e célra a kormány 1,8 milliárd forintot különített el.

Megvan, melyik az ország legjobb kereskedelmi pálinkája

Ez egyben a Nemzeti Kincs Pálinkája is 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe.

BME ÜTI Napok - nyitva az egyetem

A BME GTK Üzleti Tudományok Intézete idén először megrendezi az ÜTI Napokat, ami gyakorlatilag az intézet nyílt hete, mert célja az üzleti mesterszakok és az üzleti tudományok intézetének megismertetése.

Hajózzon kulturális vizekre a Bárkán

BárkaNyár Fesztivállal várja a közönséget augusztusban a Bárka Színház, amely a 2014-2015-ös évadban négy új bemutatót tervez.

hirdetés

Kézműves foglalkozások, népi játékok Eszterházán

Idén is családi program lesz húsvét vasárnap a fertődi Esterházy-kastélyban, ami már többéves hagyomány.

Végigkövethető Radnóti tragikus utolsó útja

Radnóti nyomában címmel tanulmányi kirándulást szervez tanároknak és diákoknak a költő életének egyes fontos helyszíneire a Történelemtanárok Egylete.

Elárverezik az elveszettnek hitt szimfónia kéziratát

Elárverezik Londonban Szergej Rahmanyinov orosz zongoravirtuóz és zeneszerző II. szimfóniájának kéziratát, amelyet fél évszázadon át elveszettnek hittek.

Max Weber német társadalomtudós 150 éve született

"A keleti és nyugati világ fejlődése között megmutatkozó rendkívüli különbségek oka a vallásban rejlik."

Elhamvasztották García Márquezt

Elhamvasztották a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez holttestét.

Ma van a Fölszállott a páva döntője

Forrás: mediaklikk.hu

Ma tartják a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató döntőjét, amelyet az M1, a Duna és a Duna World is élőben közvetít.

"A kereszt a világ összes igazságtalanságát képviseli"

Egy munkás és munkaadója, bevándorlók, egykori drogfüggők, hajléktalanok, elítéltek, betegek, nők, gyermekek, idősek vitték a keresztet nagypéntek este a római Colosseumnál tartott vis crucis keresztútját, amelynek meditációi is a mai világ keresztre feszítettjeiről szóltak.

Újra zenél a margitszigeti szökőkút

Megújuló zenei repertoárral várja a látogatókat mától a margitszigeti szökőkút, amely újra üzemelni kezd a téli szünet után.

Lecsaptak a "hamis zenét" játszó DJ-re

Freedigitalphotos James Barker

"3,5 millió forint vagyoni hátrányt" okozott.

60 ezer dollárt ért a laptop, amelyről először küldött e-mailt Bill Clinton

60 667 dollárért (13,5 millió forintért) kelt el egy internetes liciten az a hordozható számítógép, amelyről 1998 novemberében Bill Clinton akkori amerikai elnök az első hivatalos e-mailjét küldte, egyenesen a világűrbe.

Csokitojásokat ajándékozott kórházban ápolt gyerekeknek a pápa

Százötven nagyméretű csokoládétojást ajándékozott húsvét alkalmából a római Bambino Gesú Gyermekkórházban ápolt betegeknek Ferenc pápa nagypénteken.

Elhunyt Kerekes Gábor fotográfus, érdemes művész

Életének 69. évében, hosszú betegség után szerdán Budapesten elhunyt Kerekes Gábor Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes művész.

Testvérei Kolumbiában szeretnék eltemettetni García Márquezt

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a mágikus realizmus legnagyobb mesterét választott hazájában, Mexikóban elhamvasztják és hétfőn Mexikóvárosban, az ország első számú kulturális központjában búcsúztatják.

Háromnapos gyász Gabriel García Márquez halála miatt

"Egész Kolumbia sokkal tartozik neki. Hangot adott a hallgatásunknak és nagyszüleink legendáinak".

Műemlékmentési programot hirdettek Zalában

Az Országház tervezésében, építésében és Steindl Imre halála után a befejezésében játszott nagy szerepet Tandor Ottó nagykanizsai származású építészmérnök, akinek nevét műemlékmentési program viseli Zalában.

Elhunyt Gabriel García Márquez

Jövőre ismét februárban lesz az Oscar-gála

Idén márciusban tartották, jövőre azonban a korábbi gyakorlathoz visszatérve februárban rendezik meg az Oscar-díjátadó gálát az amerikai filmakadémia csütörtöki bejelentése szerint.

20 ország 500 mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál szentté avatását

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Húsz ország mintegy ötszáz mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-ei szentté avatását a Vatikánból.

Ezüstpénzeket ajándékozott II. Erzsébet

A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó, aki éppen húsvéthétfőn ünnepli 88. születésnapját.

Feloszlik vagy nem az AC/DC?

Az biztos, hogy szünetet tart Malcolm Young, az AC/DC súlyos beteg gitárosa.

Homoerotikus rajzokat ábrázoló bélyegek

Freedigitalphotos zole4

A világ egyik legismertebb finn művésze előtti tisztelgés jeléül.

Elhunyt a kortárs román költészet nagyasszonya

Életének 90. évében elhunyt Nina Cassian román költő, műfordító, esszéíró, dalszerző, a kortárs román költészet egyik legjelentősebb alkotója.

Nyuszisimogatóval várják a családokat Veszprémben

freedigitalphotos.net/Dr Joseph Walks

Nyuszisimogatóval és kisállatokkal várja a családokat húsvétkor a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark.

Ferenc pápa vezeti a római húsvétot

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Nagycsütörtök délelőtt Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában krizmaszentelési misét mutat be, majd tizenkét testi és szellemi fogyatékosnak mossa meg a lábát - ezzel kezdődik az argentin egyházfő vezette második római húsvét.

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Húsvét ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi misét, istentiszteletet.

Változatos húsvéti programokkal várnak mindenkit Ópusztaszeren

Az ország legnagyobb húsvéti rendezvényén változatos programokkal várják a vendégeket vasárnap és hétfőn az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Tibi bácsi pöttyös labdája és Tankcsapda együtt? Igen!

Hogy mi köze egymáshoz Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdájának, a Tankcsapdának és mondjuk az Animal Cannibalsnak? Látszólag semmi, de azért egy kicsit mégis. Mindannyian fontos szerepet töltenek be az idei EFOTT-on.

Felújítják a húsvéti kokonyaszentelés hagyományát Kisdorogon

Három évtized elteltével felújítják a húsvéti a kokonyaszentelés, azaz a húsvéti ételszentelés bukovinai székely hagyományát a Tolna megyei Kisdorogon.

García Márquez nem rákos! De nem is egészséges

Wikipedia Gabriel García Márquez

Cáfolta szerdán a Gabriel García Márquez világhírű író súlyos rákbetegségéről szóló híreket Juan Manuel Santos kolumbiai elnök, aki szerint 87 éves Nobel-díjas honfitársának tüdőgyulladása van.

Artmozik Éjszakája - négy helyen, premier előtti vetítéssel

Idén már négy helyszínen, a Toldi, a Művész és a Puskin mellett a felújított Tabán moziban is várják a filmek szerelmeseit május 16-ról 17-re virradóra a 3. Artmozik Éjszakáján, amelyen az idei cannes-i filmfesztivál nyitófilmjét premier előtt láthatja a közönség.

Erdélyi magyar oktatók a Mentor-díjasok között

Két erdélyi magyar oktató szerepel azoknak a kiváló pedagógusoknak a listáján, akiknek szerdán Mentor-díjat adományozott Kolozsváron a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány.

Végső búcsút vettek Szabó Gyulától

A pályatársak, a barátok és a tanítványok nevében Szikora János rendező, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Gálvölgyi János és Gesztesi Károly színművész búcsúzott.

Megszüntették a Bob Dylan ellen rágalmazás miatt indított eljárást

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Megszüntette a párizsi bíróság azt az eljárást, amelyben Bob Dylant rágalmazással vádolta egy franciaországi horvát egyesület.

Nagycsütörtöki szertartások országszerte

Országszerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanak a katolikus templomokban. Erdő Péter bíboros főpapi szentmise keretében szenteli meg a szent olajokat délelőtt a budapesti Szent István-bazilikában, s a szertartás alkalmával újítja meg a főegyházmegye papsága a papi ígéreteit.

Rekordösszeget várnak a Stradivari-brácsáért

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Hatvan év után először adnak el árverésen Stradivari-brácsát, amelyért rekordösszeget vár a Sotheby's aukciósház.

Megújul a Göcseji Múzeum Kisfaludi-terme

Kisfaludi Strobl Zsigmond kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész születésének 130. évfordulója alkalmából mintegy 30 millió forintot fordítanak a nevét viselő kiállítóterem átépítésére Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban.

Ítélet Magyarországon - Fődíjat nyert Hajdú Eszter filmje Wiesbadenben

Hajdú Eszternek a romák ellen elkövetett gyilkosságok bírósági tárgyalásait feldolgozó alkotása elnyerte a One World emberi jogi nemzetközi filmfesztivál fődíját is.

Rendkívül törékeny Gabriel García Márquez egészségi állapota

Nem erősítették meg, hogy a Nobel-díjas kolumbiai írónál kiújult a rák.

Legendavadászok a Szent Korona nyomában

Izgalmas időutazásra és közös gondolkodásra hívja olvasóit a 2038 - avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című regény. A szerző, K.T. Zelenay olyan tényeket és elméleteket dolgoz fel, amelyek akár átírhatják a történelemkönyveket is. A rejtélyekre vágyó kalandorok a Szent Korona kódolt üzeneteinek nyomába eredhetnek, és eddig ismeretlen információkat olvashatnak uralkodók és történelmi személyiségek életéről.

Hatvan mérethű találmány: nyílik a Leonardo-kiállítás

A délutántól látogatható tárlat a szervezők szerint nemcsak Magyarország, de egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata.

Nyolcvanéves lett Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze

Április 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze. Isten éltesse sokáig!

Játékfilm készül a haiti földrengésről

Játékfilmet készít Haiti elismert filmrendezője a szigeten 2010-ben pusztító földrengésről, a produkció a katasztrófát követő hetek emberi drámáit ábrázolja.

Eladó a világ legtökéletesebb kék gyémántja

Eladó a világ legnagyobb tökéletes csiszolt kék gyémántja, a páratlan drágakő a Christie's aukciósház május 14-i genfi árverésén kerül kalapács alá, a várakozások szerint 21-25 millió dolláros (4,66-5,54 milliárd forintos) összegért.

Itt az új Banksy-csoda - de hol is?

Fotó: Banksy.co.uk

Banksy új munkáját keresik rajongói: a titokzatos graffitis honlapján számolt be legfrissebb alkotásáról, de annak helyét nem közölte.

Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Halász János kultúráért felelős államtitkár hétfőn a Műcsarnokban adta át a képzőművészeti, művészettörténészi és műkritikusi, iparművészeti, fotóművészeti, valamint a formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.

Kiérdemelte az arany kukoricászacskót a Futótűz

Zac Efron, a tinédzserek sztárja lett a befutó a legjobb felsőtest szokatlan kategóriájában, a Csajkeverők című filmben tetszett meg a szavazóknak.

Amerika kapitány továbbra is vezet

Bemutatása második hétvégéjén is Amerika kapitány vezette a jegyeladási listát az észak-amerikai mozikban: a szuperhős második kalandjára 41,4 millió dollárért (10 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

Russel Crowe Amanda Seyfried apja?

Sztárszereposztásban forgatják Pittsburghben a Fathers and Daughters (Apák és lányok) című amerikai filmdrámát, amelynek két fő szerepét Russell Crowe és Amanda Seyfried alakítja, akik mellé a producerek megnyerték Jane Fondát, Diane Krugert, Aaron Pault és Octavia Spencert is.

Ajándékba kapták, mégis visszaadják

Visszaszolgáltatja eredeti tulajdonosa örököseinek egy nácik által elrabolt festményt a Bécsi Filharmonikusok, amely 1940-ben kapta ajándékként a képet a francia tábori rendőrségtől.

Tojásból vár a Gyulai Vár

Épül a világ legtörékenyebb vára Gyulán, a Harruckern János Közoktatási Intézmény tanműhelyében, ahol mintegy tízezer hímes tojásból készítik el a Gyulai Vár hű mását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.