Kiállítás Ybl szakrális épületeiről a Szent István-bazilikában

Wikipedia Szent István-bazilika

Ybl Miklós fennmaradt szakrális épületeiről nyílik kiállítás az Ybl Egyesület rendezésében szombat este Budapesten, a Szent István-bazilika Lovagtermében, az idei Ybl-emlékévhez kapcsolódva.

70 éve számolták fel a lódzi gettót - lengyel megemlékezések

Lengyelországban nagyszabású programsorozattal emlékeznek meg a lódzi gettó felszámolásának 70. évfordulójáról.

Rendkívüli kihívások előtt az egri Gárdonyi Géza Színház

Pozitív és negatív emberi példák felmutatásával az értékes és igényes életlehetőségekért való küzdelem, a "jó ügy" szolgálata - e gondolat mentén állt össze az évad.

Hat ősbemutató a nyíregyházi színház új évadában

Krimikomédia, zenés romantikus játék, tragikomédia és tánc-mesejáték is szerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2014/15-ös évadának programján.

hirdetés

Vasárnap zár a Szépművészeti Toulouse-Lautrec kiállítása

Wikipedia Toulouse-Lautrec

A francia festő születésének 150. évfordulója alkalmából, április végén nyílt tárlatot eddig több mint 90 ezren látták.

Közművelődési színtér lehet a nyíregyházi Kállay-kúria

A nyíregyházi Kállay-kúria térítésmentes önkormányzati átvétele után az épület múzeumi közművelődési színtér lehet.

Születésnapján avatják fel a néhai Amy Winehouse életnagyságú szobrát

Wikipedia Amy Winehouse

A néhai brit énekesnő születésnapján, szeptember 14-én avatják fel az észak-londoni Camden kerületben Amy Winehouse életnagyságú bronzszobrát.

A miskolci színház a 191. évadját kezdi

Az ország legrégebbi teátruma a 191. szezonját kezdi, és kínálatát opera, operett is színesíti.

Négy bemutató és egy felújítás a Budapest Bábszínház

Négy bemutatóval, egy ismét repertoárra kerülő előadással és változatlan társulattal készül a 2014/2015-ös évadra a Budapest Bábszínház.

Hárman pályáztak az Operettszínház vezetésére

freedigitalphotos.net/anankkml

Hárman nyújtottak be pályázatot a Budapesti Operettszínház vezetésére; a teátrum igazgatói posztjára Lőrinczy György művészeti menedzser, Bozsó József színész, rendező, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes pályázott.

Végső búcsút vettek Bajor Imrétől

"Ő volt az, aki ha vicces akart lenni, és poént mondott, volt egy pici szomorúság is a hangjában, olyan, ami nem keverhető össze semmivel."

Honvédségi toborzópont és katonatörténeti kiállítás nyílt

freedigitalphotos.net/worradmu

Hende Csaba honvédelmi miniszter tartott seregszemlét pénteken a római kori hagyományőrző csapatok összecsapása előtt a Savaria Történelmi Karneválon, majd egy honvédségi toborzópontot és egy katonatörténeti kiállítást is megnyitott.

Felavatták Kornis Gyula egykori MTA-elnök szobrát Székesfehérváron

Kövér László házelnök avatta fel Kornis Gyula egyetemi tanár, pap, kultúrpolitikus, a képviselőház, valamint a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egykori elnöke szobrát pénteken Székesfehérváron.

Végső búcsút vettek Borbándi Gyula írótól

MTI/Szigetváry Zsolt

Végső búcsút vettek Borbándi Gyula Széchenyi-díjas írótól, történésztől, szerkesztőtől pénteken a budapesti Szent Gellért urnatemetőben.

Megkezdődött Közép-Európa legnagyobb históriás játéka

Ismét lesz tüzes játék, és pénteken, valamint szombaton este megtartják a fő látványosságnak számító fáklyás felvonulást is több mint ezer jelmezes részvételével.

Irány Kelet! - Mongólia nagyra értékeli a keleti nyitás politikáját

A Lakiteleki Népfőiskola ősszel Mongóliát bemutató kurzust indít Budapesten.

Elhunyt Dégh Linda néprajzkutató

Életének 97. évében elhunyt Dégh Linda, a magyar néprajzkutatás egyik vezető alakja, az Amerikai Néprajzi Társaság volt vezetője és több egyetem díszdoktora.

Romano Drom: lemezbemutató koncert a Dürer Kertben

www.durerkert.hu

A Romano Drom pénteken a fővárosi Dürer Kertben ingyenes koncerten mutatja be Colors című hatodik lemezét.

Elindult a Cseh Tamás Program

Pályakezdő előadók és zenekarok jelentkezését várják.

Értékes történelmi hintók Prágában

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Rendkívül értékes történelmi hintókból, szánokból és különféle hordágyakból nyílt kiállítás csütörtökön a prágai Hradzsin barokk Lovardájában.

Tócsnifesztivál lesz szombaton Biriben

A térség legnagyobb könnyűzenei rendezvényét tartják szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biri község Tócsni Fesztiválján.

Öt bemutatóval várja a kicsiket és nagyokat a Bóbita Bábszínház

freedigitalphotos.net/worradmu

A Bóbita Bábszínház továbbra is rendkívül népszerű, az elmúlt idényben tartott 295 előadását mintegy 36 ezren látták, és az előző évi 1900-zal ellentétben több mint 3200 bérletet adtak el.

Tizenötezer látogató az ötödik kaposvári kamarazenei fesztiválon

Idén is teltházas koncerteken, összesen tizenötezer néző előtt léptek fel a hazai és külföldi művészek a kedd este zárult ötödik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, a Kaposfesten.

Jövő pénteken rajtol a Magyar Borok Útja Rali

Wikipedia Rali

Története legrövidebb távján rendezik meg jövő péntektől vasárnapig a megújult, sorrendben 19. Magyar Borok Útja Ralit, amelyen ezúttal a borkóstolás nagyobb szerepet kap, mint a korábbi években.

Megnyílnak a szekszárdi vármegyeháza múzeumai és a borkút

Egész napos program keretében augusztus 30-án megnyílnak a nemrég felújított szekszárdi vármegyeháza múzeumi kiállításai, és ismét működik majd a közelben lévő borkút.

Újra nézné a debreceni virágkarnevált?

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

3 órányi vizuális kényeztetés a szemnek: az idén is megtartott debreceni virágkarnevál mozgóképen.

Fellobbant a szolidaritás tüze Debrecenben

Meggyújtották a szolidaritás tüzét szerda este Debrecenben, a város ezzel a Külföldi Magyar Cserkészszövetség kezdeményezéséhez csatlakozott.

Álmosd kocsija, a "Kölcsey összehoz" nyerte a debreceni virágkarnevált

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 45. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija "Kölcsey összehoz" címmel Álmosd község kompozíciója lett - kattintás után ön is megnézheti!

Erdő Péter: ragaszkodnunk kell az igazság és a szeretet értékeihez

Az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, a zsúfolásig megtelt téren.

Kolozsváron megszelték a Kárpát-medence kenyerét

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kolozsváron a Magyar Napok keretében szelték meg és osztották ki szerdán a Kárpát-medence kenyerét, amelyet kunsági búza, vajdasági kovász, erdélyi só, kárpátaljai forrásvíz, valamint felvidéki és erdélyi burgonya felhasználásával sütöttek Szolnokon.

Kiosztották a díjakat Az én virágkarneválom című versenyen

Bajdó Lászlóné kreativitását emelte ki a zsűri: ő ugyanis a kávésbögrétől a használaton kívüli vécécsészéig mindent virágba borított az otthonában.

Így veszekedett Antal és Déri

A nagy ünnep esős-borús hangulatában néhány derűs perc ránk fér!

Két éven belül teljesen felújítják a szabadkai zsinagógát

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a magyar állam 100 millió forintig terjedő anyagi támogatást ad a zsinagóga belső terének felújítására.

Kezdődik a Strand - Nagyon Zene Fesztivál

freedigitalphotos.net/photostock

Mától négy napon át zajlik a Nagyon Balaton sorozat keretében a Strand - Nagyon Zene Fesztivál Zamárdi szabad strandján, ahol mások mellett fellép John Newman, a Parov Stelar Band, a Papa Roach, a Knife Party és a 25. éves Tankcsapda is.

Elton John nem támogat egyetlen politikai pártot sem

Elton John egyetlen politikai pártot sem kíván támogatni - jelentette be a brit zenész szóvivője, miután Nigel Farage, a szélsőségesen EU-ellenes UKIP vezetője egy rádióinterjúban arra utalt, hogy a Grammy-díjas előadó pártjának támogatói közé tartozik.

A mátraverebély-szentkúti kegyhelyre látogat a szentföldi küldöttség

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Szent István király ünnepén, augusztus 20-án a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre látogat a Magyarországon tartózkodó, különböző keresztény egyházakhoz tartozó klerikusokból álló küldöttség.

Kedvező a Sziget fogyasztóvédelmi ellenőrzéseinek mérlege

A fesztivál ideje alatt a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége 165 ellenőrzést végzett a rendezvényre kitelepült vállalkozásoknál.

Pénteken vesznek végső búcsút Bajor Imre színművésztől

Augusztus 22-én, pénteken vesznek végső búcsút Bajor Imrétől; a színművészt 15 órakor a Farkasréti temető Makovecz termében búcsúztatják.

HBO GO a UPC-nél

Freedigitalphotos Idea go

Az HBO GO online filmtár azonnali és korlátlan hozzáférést nyújt az HBO csatornák exkluzív műsorkínálatához, saját gyártású HBO-sikersorozatok teljes évadaihoz, a legújabb hollywoodi sikerfilmekhez, dokumentumfilmekhez, stand-up comedy epizódokhoz és sok más tartalomhoz is.

Galiba gyermekfesztivál

A debreceni virágkarnevál kísérőrendezvényeként gyermekfesztivált tartottak kedd délután Debrecen belvárosában.

Bogyó és Babóca új történetei augusztus végétől a mozikban

Wikipedia bogyó és babóca

A jól ismert szereplők mellett új karakterekkel, köztük a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csigalánnyal, a kürtős kalácsot árusító Bodobáccsal és a Hörcsöggel ismerkedhetnek meg a gyerekek a harmadik sorozatban.

Ősi maja városokat fedeztek fel - szlovének

Egy szlovén expedíció két ősi maja város maradványaira bukkant Mexikó dél-keleti részén.

Liszt-hét Esztergomban

Wikipedia liszt ferenc

Vasárnap kezdődik Esztergomban a Liszt-hét, amelyen Király Csaba, Pálur János, Konyicska Renáta és Kovács Péter adja elő a zeneszerző műveit, illetve alkotásainak átdolgozásait.

Folkzene az Örökség Fesztiválon

A magyarországi és a nemzetközi folkzene legjobbjai lépnek fel a keddtől szombatig zajló Örökség Fesztiválon a szolnoki Tiszaligetben.

Magyarország tortájának felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját

MTI Fotó: Kovács Attila

Felvágták a Somlói revolúciót, az ország idei cukormentes tortáját, a Csokis kalandot és a Magyar Honvédség Tihanyi fehércsokoládé tortáját.

11 ezer effekt a tűzijátékon

Mintegy tizenegyezer effektet láthat a közönség az állami ünnep alkalmából az idei augusztus 20-ai budapesti tűzijátékon. Itt van róla a videó is!

10 dollárba kerül majd a fizetős YouTube

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

Keanu Reeves bérgyilkost alakít egy tévésorozatban

A széria Barry Eisler népszerű regényhőséről, a japán-amerikai származású, katonából lett bérgyilkosról szól (a kötet magyarul Hajsza Tokióban címmel jelent meg).

Magyar állami ktitüntetéseket adtak át Kárpátalján

freedigitalphotos.net/adamr

"Az Ukrajnában élő magyarság kiemelkedő helyet foglal el a magyar nemzetpolitikai stratégiában, ezért a magyar kormány minél több olyan fejlesztésből kíván részt vállalni, amely a kárpátaljai magyarság életét hivatott megkönnyíteni."

A reptéren még napokig eltarthat a Sziget hatása

Bár a Sziget Fesztivál vasárnap este hivatalosan véget ért, a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2-es terminálján még néhány napig továbbra is érezhető.

Korszakváltás a romániai örökségvédelemben

"Lezárult az a közel százéves korszak, amikor szándékosan hagyták pusztulni Erdély épített örökségét, amit egy nem kívánt történelmi múlt hagyatékának tekintettek."

Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a magyar cserkészek

freedigitalphotos.net/xedos4

Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a magyar cserkészek Szent István napján. A lángok mindenhol helyi idő szerint este kilenckor lobbannak fel a nemzeti összetartozás jeleként.

Budapestre tartanak a lengyel Harley-rajongók

Budapestre indultak hétfőn lengyel Harley Davidson-rajongók európai túrájuk során, hogy a II. világháborús lengyel ellenállás legendás alakjának, a 100 éve született Jan Karski futárnak a magyarországi tevékenységéről is megemlékezzenek.

Ki Mit Tube tehetségkutató: töltsd fel a Tecsőre!

Fotó: Facebook/kimittube

Nem filmesek, hanem előadók jelentkezését várják hétfőtől a YouTube videómegosztó portálon szervezett első tehetségkutatóra, a Ki Mit Tube elnevezésű versenyre, amely szeptember 21-én élőben közvetített fináléval ér véget.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.