Újra nézné a debreceni virágkarnevált?

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

3 órányi vizuális kényeztetés a szemnek: az idén is megtartott debreceni virágkarnevál mozgóképen.

Fellobbant a szolidaritás tüze Debrecenben

Meggyújtották a szolidaritás tüzét szerda este Debrecenben, a város ezzel a Külföldi Magyar Cserkészszövetség kezdeményezéséhez csatlakozott.

Álmosd kocsija, a "Kölcsey összehoz" nyerte a debreceni virágkarnevált

A 45. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija "Kölcsey összehoz" címmel Álmosd község kompozíciója lett - kattintás után ön is megnézheti!

Erdő Péter: ragaszkodnunk kell az igazság és a szeretet értékeihez

Az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, a zsúfolásig megtelt téren.

hirdetés

Kolozsváron megszelték a Kárpát-medence kenyerét

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kolozsváron a Magyar Napok keretében szelték meg és osztották ki szerdán a Kárpát-medence kenyerét, amelyet kunsági búza, vajdasági kovász, erdélyi só, kárpátaljai forrásvíz, valamint felvidéki és erdélyi burgonya felhasználásával sütöttek Szolnokon.

Kiosztották a díjakat Az én virágkarneválom című versenyen

Bajdó Lászlóné kreativitását emelte ki a zsűri: ő ugyanis a kávésbögrétől a használaton kívüli vécécsészéig mindent virágba borított az otthonában.

Így veszekedett Antal és Déri

A nagy ünnep esős-borús hangulatában néhány derűs perc ránk fér!

Két éven belül teljesen felújítják a szabadkai zsinagógát

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a magyar állam 100 millió forintig terjedő anyagi támogatást ad a zsinagóga belső terének felújítására.

Kezdődik a Strand - Nagyon Zene Fesztivál

Mától négy napon át zajlik a Nagyon Balaton sorozat keretében a Strand - Nagyon Zene Fesztivál Zamárdi szabad strandján, ahol mások mellett fellép John Newman, a Parov Stelar Band, a Papa Roach, a Knife Party és a 25. éves Tankcsapda is.

Elton John nem támogat egyetlen politikai pártot sem

Elton John egyetlen politikai pártot sem kíván támogatni - jelentette be a brit zenész szóvivője, miután Nigel Farage, a szélsőségesen EU-ellenes UKIP vezetője egy rádióinterjúban arra utalt, hogy a Grammy-díjas előadó pártjának támogatói közé tartozik.

A mátraverebély-szentkúti kegyhelyre látogat a szentföldi küldöttség

Szent István király ünnepén, augusztus 20-án a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre látogat a Magyarországon tartózkodó, különböző keresztény egyházakhoz tartozó klerikusokból álló küldöttség.

Kedvező a Sziget fogyasztóvédelmi ellenőrzéseinek mérlege

A fesztivál ideje alatt a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége 165 ellenőrzést végzett a rendezvényre kitelepült vállalkozásoknál.

Pénteken vesznek végső búcsút Bajor Imre színművésztől

Augusztus 22-én, pénteken vesznek végső búcsút Bajor Imrétől; a színművészt 15 órakor a Farkasréti temető Makovecz termében búcsúztatják.

HBO GO a UPC-nél

Freedigitalphotos Idea go

Az HBO GO online filmtár azonnali és korlátlan hozzáférést nyújt az HBO csatornák exkluzív műsorkínálatához, saját gyártású HBO-sikersorozatok teljes évadaihoz, a legújabb hollywoodi sikerfilmekhez, dokumentumfilmekhez, stand-up comedy epizódokhoz és sok más tartalomhoz is.

Galiba gyermekfesztivál

A debreceni virágkarnevál kísérőrendezvényeként gyermekfesztivált tartottak kedd délután Debrecen belvárosában.

Bogyó és Babóca új történetei augusztus végétől a mozikban

Wikipedia bogyó és babóca

A jól ismert szereplők mellett új karakterekkel, köztük a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csigalánnyal, a kürtős kalácsot árusító Bodobáccsal és a Hörcsöggel ismerkedhetnek meg a gyerekek a harmadik sorozatban.

Ősi maja városokat fedeztek fel - szlovének

Egy szlovén expedíció két ősi maja város maradványaira bukkant Mexikó dél-keleti részén.

Liszt-hét Esztergomban

Wikipedia liszt ferenc

Vasárnap kezdődik Esztergomban a Liszt-hét, amelyen Király Csaba, Pálur János, Konyicska Renáta és Kovács Péter adja elő a zeneszerző műveit, illetve alkotásainak átdolgozásait.

Folkzene az Örökség Fesztiválon

A magyarországi és a nemzetközi folkzene legjobbjai lépnek fel a keddtől szombatig zajló Örökség Fesztiválon a szolnoki Tiszaligetben.

Magyarország tortájának felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját

MTI Fotó: Kovács Attila

Felvágták a Somlói revolúciót, az ország idei cukormentes tortáját, a Csokis kalandot és a Magyar Honvédség Tihanyi fehércsokoládé tortáját.

11 ezer effekt a tűzijátékon

Mintegy tizenegyezer effektet láthat a közönség az állami ünnep alkalmából az idei augusztus 20-ai budapesti tűzijátékon. Itt van róla a videó is!

10 dollárba kerül majd a fizetős YouTube

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

Keanu Reeves bérgyilkost alakít egy tévésorozatban

A széria Barry Eisler népszerű regényhőséről, a japán-amerikai származású, katonából lett bérgyilkosról szól (a kötet magyarul Hajsza Tokióban címmel jelent meg).

Magyar állami ktitüntetéseket adtak át Kárpátalján

freedigitalphotos.net/adamr

"Az Ukrajnában élő magyarság kiemelkedő helyet foglal el a magyar nemzetpolitikai stratégiában, ezért a magyar kormány minél több olyan fejlesztésből kíván részt vállalni, amely a kárpátaljai magyarság életét hivatott megkönnyíteni."

A reptéren még napokig eltarthat a Sziget hatása

Bár a Sziget Fesztivál vasárnap este hivatalosan véget ért, a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2-es terminálján még néhány napig továbbra is érezhető.

Korszakváltás a romániai örökségvédelemben

"Lezárult az a közel százéves korszak, amikor szándékosan hagyták pusztulni Erdély épített örökségét, amit egy nem kívánt történelmi múlt hagyatékának tekintettek."

Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a magyar cserkészek

freedigitalphotos.net/xedos4

Világszerte egyszerre gyújtanak tüzet a magyar cserkészek Szent István napján. A lángok mindenhol helyi idő szerint este kilenckor lobbannak fel a nemzeti összetartozás jeleként.

Budapestre tartanak a lengyel Harley-rajongók

Budapestre indultak hétfőn lengyel Harley Davidson-rajongók európai túrájuk során, hogy a II. világháborús lengyel ellenállás legendás alakjának, a 100 éve született Jan Karski futárnak a magyarországi tevékenységéről is megemlékezzenek.

Ki Mit Tube tehetségkutató: töltsd fel a Tecsőre!

Fotó: Facebook/kimittube

Nem filmesek, hanem előadók jelentkezését várják hétfőtől a YouTube videómegosztó portálon szervezett első tehetségkutatóra, a Ki Mit Tube elnevezésű versenyre, amely szeptember 21-én élőben közvetített fináléval ér véget.

Már igényelhető a Diákhitel az új tanévre

E héttől újra igényelhető mindkét Diákhitel-konstrukció a 2014/15-ös tanévre, ezek keretében akár a 2%-os kamatú hitelhez is juthatnak az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók, az igénylést pedig online felületekről is el lehet indítani.

Odavan a nép a kínai Harcoló Fiúkért

DFotó: YouTube/Mainland China

Fellépésekre szóló felkérések tucatjait kapja a világ legfiatalabb fiúbandája, a kínai TFBOYS, amelynek több tízmilliónyi rajongója van országszerte.

Ingyen mehetnek a kenyérünnepre a Sóstói Múzeumfalu látogatói

Az intézmény gabonaházában 12 órától elevenítik fel a kézi aratás nehéz munkafolyamatait, majd a szárazmalomnál mutatják be az őrlést, a lisztkészítést.

Megdőlt a rekord: 410-420 ezren lehettek az idei Szigeten

"Egyértelműen jó döntés volt a korábbi évekhez képest egy héttel későbbre tolni a Szigetet, úgy tűnik, jövőre is maradunk az augusztus közepi időpontnál."

Az MTI legjobb képei Kolozsváron

Az MTI sajtófotó kiállítását nyitották meg a Kolozsvári Magyar Napok keretében a város főterén álló Szépművészeti Múzeumban vasárnap.

Balog Zoltán Népművészet Mestere-díjakat adományozott

MTI/Kovács Attila

Tíz alkotónak adományozott Népművészet Mestere-díjat a magyar kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten.

Szent István-szobrot avattak a moldvai Pusztinában

Szent István fából faragott szobrát avatták fel szombaton a moldvai csángók által lakott Pusztinában.

Nagy érdeklődés kísérte a Pintér Aukciósház árverését

A műalkotásokra közel 100 ember licitált, a helyszínen az érdeklődők száma meghaladta a háromszázat.

33 évesen győzte le a méhnyakrák Pete Zsófi énekesnőt

Rockzenész-körökben nem volt titok, hogy Pete Zsófi, aki házasságkötése óta az Urbán Zsófia nevet viselte, méhnyakrákkal küzd. Bár optimistán állt a betegségével szemben, végül elvesztette a csatát.

Fesztiválozókkal játszott szimultánt az olimpiai ezüstérmes sakkcsapat tagja

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Hat táblán játszott szimultánt fesztiválozókkal a norvégiai Tromsöben rendezett sakkolimpián ezüstérmes magyar sakkválogatott egyik tagja, Almási Zoltán vasárnap este a Sziget fesztiválon, a Logikai játékok sátránál.

Tízéves magyar származású fiú nyerte a Rubik-kocka bajnokságot

A versenyen közel százan vettek részt, több mint tíz országból, köztük Franciaországból, Dániából, Hollandiából és Magyarországról.

A kreativitásé volt a főszerep a Sziget művészeti zónáiban

ma.hu

Betonöntés, táskakészítés, stencilezés vagy gladiátorharc - idén is számos kreatív és szórakoztató tevékenység közül választhattak a Sziget fesztivál Artzone és Múzeumi Sziget elnevezésű helyszíneire látogatók.

Ősszel is lesznek EU-s iskolanapok a középiskolákban

Fotó: FB/Mi vagyunk Európa

A tavaszi félévben 13 helyszínen közel 7000 diák és 600 pedagógus vett részt az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapokon. Magyarországon eddig még nem sikerült ennyi középiskolást bevonni EU-s programba.

Mozinet Filmnapok augusztusban

A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből szervez filmnapokat a Mozinet augusztus 21. és 25. között.

Megjelenik az I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusa

Fotó: Magyar Nemzeti Galéria/Szöllősi Mátyás

Augusztus 20-án jelenik meg a Műcsarnokban látható I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusa, amelyet az intézmény ezen a napon kedvezménnyel árusít.

Felújították a fertőszéplaki Szent Szív kálváriát és pietát

A mintegy 16 millió forintos költségekhez 4 millió 150 ezer forinttal járult hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Idegen elemek - Bemutató a Zsámbéki Színházi Bázison

Freedigitalphotos Idea go

Idegen elemek címmel tart bemutatót a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzett bábszínészeiből alakult HUPS! Crew a Zsámbéki Színházi Bázison augusztus 21-én, csütörtökön.

Betelt: fullon van minden és mindenki a Szigeten

Teltházasak a kempingek a Sziget fesztivál területén, a legtöbb kempingező Hollandiából érkezett. Már csak vadkempingezni tud, aki ügyes.

Kétszázötven program a Savaria Történelmi Karneválon

Wikipedia Savaria

Mintegy huszonöt helyszínen, több mint kétszázötven programmal készülnek a Savaria Történelmi Karneválra Szombathelyen.

Nagykunsági kulturális fesztivál Karcagon

Annak köszöntésére rendeznek meg Karcagon, hogy az idei évet a nagykunok, a kiskunok és a jászok kései utódai ünnepi évként jegyzik.

Működő római konyhát építettek fel Szombathelyen

Felszerelésében és anyagaiban is teljesen korhű ókori római konyhát építettek fel - áprilistól egészen októberig várja mindazokat, akik a témaparkba látogatnak és a római kori gasztronómiával is szívesen ismerkednének.

Nemzetközi pipatalálkozó Pécsen

Wikipedia pipa

A pipázás szerelmeseit hívják Pécsre hazánkból és Európa más pontjairól egy hagyományteremtő rendezvény gazdái.

Debrecen legszebb arcát mutatja augusztus 20-án

A 45. virágkarneválon a Nagyerdő szebb lesz, mint valaha.

Felújították a "Magyar feltámadás barlangját"

Freedigitalphotos pakorn

Bóna Kovács Károly és Obrincsák Ernő építész 1931-ben készült alkotását a szocializmusban tönkretették: a benne lévő szobrokat összetörték, a barlangot pedig befalazták.

Török-magyar testvériség Egerben

A török nagykövet avatta fel Magyarország első vezéri sátrát Egerben.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.