Egy belga festő műveinek lekoppintásával vádolnak egy felkapott kínai festőművészt

Christian Silvain belga művész munkáinak plagizálásával vádolta meg az ismert kínai festőt, Je Jong-csingot, aki most ügyvédek segítségével próbálja tisztára mosni a nevét.

Friss információk Koós János temetéséről

Szerdán délután temetik el Koós Jánost a Farkasréti temetőben.

Ifjúsági dzsessztábort szerveznek Salgótarjánban

A salgótarjáni Tavaszi Fesztivál keretében április 25-től rendezik meg a 35. Nemzetközi Dixieland Fesztivált, amelyen a dzsessztábor hallgatói egy órás koncertet adhatnak majd 27-én.

Tokaji Március Nagykóstoló hatvan pincészet boraival

Tokajtól Mádon és Erdőbényén át Sárospatakig több mint hatvan hegyaljai pincészet mintegy 150 borát ismerhetik meg a látogatók a Tokaji Március Nagykóstolón szombaton a Corinthia Budapest Hotelben, ahol mesterkurzusok, aszúterem és ingyenes kiselőadások is várják az érdeklődőket.

hirdetés

Izgalmas krimik, drámák és pódiumbeszélgetések az első Ludovika Campus Filmfesztiválon

Izgalmas krimiket, érdekes drámákat és pódiumbeszélgetéseket is kínál a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campus Filmfesztiválja, amelyet hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendeznek meg március 25. és 28. között Budapesten, a Ludovika Vívóteremben.

Balaton Sound - Underground dj-k sora lép fel Zamárdiban

Július 3. és 7. között.

Kortárs zenei kísérettel mutatták be Párizsban a holokausztot előrevetítő 1924-es osztrák némafilmet

Olga Neuwirth osztrák zeneszerző zenei kíséretével mutatták be Párizsban az osztrák filmtörténet egyik legjelentősebb alkotását, Hans Karl Breslauernek a holokausztot előrevetítő Nagyváros zsidók nélkül című 1924-es némafilmjét.

Kétezer fő alatti településeknek hirdetett közművelődési pályázatot az NKA

Kétezer fő alatti magyarországi kistelepülések értékmentő-értékteremtő közösségeinek létrehozására, valamint közművelődési szakmai tevékenységek megvalósítására hirdetett pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma.

Megnyílt a 28. Debreceni Tavaszi Tárlat

Hatvanhat alkotó 88 műve látható a festészetet középpontba állító 28. Debreceni Tavaszi Tárlaton, amely vasárnap nyílt meg a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében.

Mario Biondi nyitja Zalacsányban az Örvényeshegy Pikniket

A soul és a dzsessz egyik kedvelt előadója, az olasz Mario Biondi nyitja meg májusban Zalacsányban az Örvényeshegy Pikniket.

Március végén ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált

A 28. alkalommal megrendezendő esemény egyik újdonsága, hogy ez évtől mindig egy ország lesz a főszereplő, elsőként Olaszországot választották.

Nemzetközi formatervezői kiállítás nyílik a Népi Iparművészeti Múzeumban

Rings in water (Vízgyűrűk) címmel nyílik nemzetközi formatervezői kiállítás a budapesti Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban március 22-én.

Hamvas Béla emlékét idézik meg jövő hétvégén Balatonfüreden

Az író hagyatékát ápoló Hamvas Béla Asztaltársaság minden évben megrendezi a programot.

Szálinger Balázs képviseli Magyarországot a költészet világnapján Rómában

A rendezvénysorozatot hatodik alkalommal rendezik meg.

Lefotózták a Törőcsik Mari ablaka előtt leselkedő miniszterelnököt

Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjat kapott.

Eszenyi Enikő néhai férjére, Kaszás Attilára emlékezik

A legendás színész ma lenne 59 éves.

Két magyar zenekar is fellép a barcelonai Primavera Soundon

Két magyar zenekart, a Mayberian Sansküllotsot és a Belaut is meghívott a barcelonai Primavera Sound nemzetközi tehetségeket bemutató programja részeként.

A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte el a Global Fine Art Awards egyik közönségdíját

A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens forradalom. Kortárs ukrán művészet című, 2018-as tárlata nyerte el a Global Fine Art Awards You-2 elnevezésű közönségdíját.

Először rendez rock and roll hangszerekből kiállítást a Metropolitan Museum

A főként gitárok és dobok több mint 80 zenésztől származnak, szerepelnek köztük Jimi Hendrix, Elvis Presley, Prince, Keith Richards, Patti Smith, Bruce Springsteen és Ringo Starr hangszerei.

Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás szerdán Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

Ötszáz rendezvénnyel emlékeznek Leonardo Da Vincire

Kiállításokkal, digitális programokkal, bélyegekkel és többek között egy Leonardo-festménnyel díszített kéteurós érme kibocsátásval emlékeznek meg a tudós művész halálának 500. évfordulójáról a Rómában szerdán bemutatott Leonardo-emlékév programja szerint.

Különleges látványvilággal, élvonalbeli szereplőgárdával mutatják be az Aidát Szegeden

A szólisták mellett több száz szereplőt igénylő grandiózus operához, melyben csak a kórus létszáma meghaladja a százhuszat, Zeke Edit álmodott sokoldalú, LED-falat is igénylő díszletet, melynek letisztult formavilágát Velich Rita művészi jelmezei oldják fel és egészítik ki.

James Bond is elektromos autóra vált

Az új Bond-filmet Shatterhand munkacímmel többszörös halasztás után a jövő hónapban kezdik forgatni.

Scorpions-koncert lesz novemberben, a Sportarénában

A Scorpions jelenlegi felállásában Rudolf Schenker és Klaus Meine mellett Matthias Jabs gitározik, Pawel Maciwoda basszusgitáron játszik, Mikkey Dee dobol.

Hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron

Ars Oratoria névvel, hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron, amelynek első koncertje március 29-én lesz a Szemináriumi templomban.

Most már biztos: öngyilkos lett a Prodigy énekese

Nem állapítottak meg idegenkezűséget Keith Flint halálával kapcsolatban.

Tavaszi fesztivál Tatabányán

A fesztivált a Kossuth- és Fonogram-díjas Csík zenekar koncertje nyitja.

Kossuth kultusza Bulgáriában címmel nyílt kiállítás Debrecenben

Kossuth kultusza Bulgáriában címmel nyílt időszaki kiállítás szombaton a debreceni Déri múzeumban a Bolgár kultúra, bolgár ízek tematikus nap keretében.

Az idén is megrendezik a Bábos Drámaíró Versenyt márciusban

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház az idén 6. alkalommal játszik együtt bábosokkal, írókkal, színészekkel, rendezőkkel, zenészekkel.

Magyar avantgárd festők is bemutatkoznak a krakkói kiállításon

Magyar avantgárd festők is bemutatkoznak a Megtört korszak - 1908-1928 - Közép-Európa avantgárd művészete című, péntektől a krakkói Nemzetközi Kulturális Központ (MCK) megtekinthető kiállításon.

Peter Fonda Kristián-díjat kap életművéért a Febiofesten

Peter Fonda amerikai színész fogja megnyitni a Febiofest nemzetközi filmfesztivál 26. évfolyamát március 21-én Prágában.

Magyar komolyzenei dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba

Magyar dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba, március 8-tól ugyanis magyar komolyzenei rendezvénysorozat kezdődik az Egyesült Államok keleti parti metropoliszában.

Magyar "aranyásók" Kaliforniában - Kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Az 1849-es magyar emigránsok kaliforniai aranylázban játszott szerepét vizsgálja a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Kalifornia aranya - Magyar "aranyásók" a Vadnyugaton címmel pénteken nyílt kamara-kiállítása.

Megvan Andy Vajna utódja a Filmszakmai Döntőbizottságban

Hétfőtől változik a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának összetétele.

Nőnap - A dalszerzők 20 százaléka nő Magyarországon

Évek óta húsz százalék körül alakul a női zenei alkotók - szövegírók, zeneszerzők - aránya Magyarországon, jelentős többségük szövegírással foglalkozik.

Nemsokára mozikban Szász Attila Apró mesék című filmje

Március 14-től vetítik a mozik országszerte Szász Attila első mozifilmjét, a fővárosi közönség azonban pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen láthatja az Apró meséket.

Sas József kórházba került Thaiföldön, nem tud hazajönni

Szokásos téli pihenése közben lett rosszul a humorista, kórházi kezelésre szorul.

Március 20-án vesznek végső búcsút Koós Jánostól

A táncdalénekes-parodista-színész vasárnap hunyt el 81 évesen, rövid betegség után.

Megfilmesíti a Száz év magányt a Netflix

Sorozatot készít a Nobel-díjas Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből a Netflix. A streamingszolgáltató szerdán jelentette be, hogy megszerezte a mű megfilmesítésének jogát.

A csend áll a Pannonhalmi Főapátság idei programjainak középpontjában

A csendnek szenteli 2019-es kulturális és spirituális évadát a Pannonhalmi Főapátság, a programok között hangversenyek, kiállítások, fitnesz lelkigyakorlatok és csendkurzusok is szerepelnek.

Ismét ifjúsági dzsesszverseny és fesztivál Marosvásárhelyen

Immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg Marosvásárhelyen a Nemzetközi Ifjúsági Jazz Verseny és Fesztivált április 10-től 13-ig.

A szegedi papucs hímzését oktató képzés indul

A papucshímzés speciális tudást igényel, nemcsak azt kell tudni, milyen motívumok, milyen színvilág kerüljön a papucsokra, különleges technika szükséges a bársonyanyag hímzéséhez is.

Több mint félszáz program a Szekszárdi Tavaszon

Több mint félszáz programmal várja a közönséget a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ a Szekszárdi Tavasz elnevezésű programsorozatában.

Meghalt Luke Perry, a Beverly Hills 90210 sztárja

52 éves volt.

Újszerű finanszírozással készít előadást a TRIP

Újszerű finanszírozással készít előadást a TRIP: Tizenkét szék című áprilisi bemutatóját 'részvényesként' lehet támogatni.

Modern postakocsis kirándulásokat szervez Keszthely környékén a Helikon Kastélymúzeum

A lovas kocsiban található videó- és audiorendszer segítségével menet közben is érdekes információkkal gazdagodhatnak az utasok.

BTF - Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg az országos táncháztalálkozót

Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg április 5. és 7. között az 38. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében.

Zágráb először kapott Michelin-csillagot

Horvátországban jelenleg öt Michelin-csillagos étterem van.

Bemutatkozott a 2020 Trubadúrjai kulturális, zenei projekt Brüsszelben

Bemutatkozott a fiatal művészek nemzetközi mobilitásának és vállalkozói készségének fejlesztését célzó, a magyar Mediawave fesztivál részvételével májusban induló 2020 Trubadúrjai (2020 Troubadours) elnevezésű kulturális, zenei projekt a brüsszeli Balassi Intézetben pénteken.

Strand Fesztivál - Steve Aoki, a Modestep és az Offenbach is jön Zamárdiba

A kaliforniai DJ-producer, tortadobáló Steve Aoki, a dubstep koronázatlan királyai, a Modestep és a Sigma, valamint a népszerű francia dance duó, az Ofenbach is fellép az idei Strand Fesztiválon, melyet augusztus 20. és 24. között tartanak Zamárdiban.

Nyírő Józsefről nevezték el a székelyudvarhelyi városi könyvtárat

A székelyudvarhelyi önkormányzati testület csütörtöki ülésén Nyírő Józsefről nevezte el a város könyvtárát.

Eurovíziós Dalfesztivál - Ukrajna nem vesz részt az idei versenyen

Az országos válogató második és harmadik helyezettje sem akar fellépni Ukrajna színeiben az első helyezett énekesnő, Maruv helyett, aki oroszországi fellépései miatt nem képviselheti hazáját.

Végül mégiscsak megemlékeztek Andy Vajnáról az Oscar szervezői

Sikerült valamennyire pótolni a hiányosságot.

Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író lesz a díszvendége a prágai könyvvásárnak

A Könyv világa (Svet knihy) elnevezésű nemzetközi könyvvásárt és irodalmi fesztivált május 9. és 12. között tartják Prágában.

Versek kötik össze a világ magyar diákjait

Versfolyam 2019 címmel maratoni versmondást szervez határon túli és a diaszpórában működő magyar iskolák és hazánk középiskolás diákjainak részvételével a Békéscsabai SZC Trefort tagiskolája és a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület.

Április közepétől a magyar mozikban is vetítik a Susotázst

Az ötven fesztiválon húsz díjat elnyerő rövidfilmet az Extázis című francia zenés dráma kísérőfilmjeként lehet majd megnézni.

Elhunyt Mark Hollis, a Talk Talk énekese

A nyolcvanas években sikeres londoni post-rock zenekar frontembere, dalszerzője 64 éves volt.

Oscar-díj - Tavalyhoz képest több amerikai tévénézőt vonzott a gála

A filmipar legjelentősebb díjátadójának televíziós nézettsége csökkenni kezdett az elmúlt években, mivel a nézők egyre nyitottabbak a streaming szolgáltatások felé.

Politikai botrány miatt nem utazhat ki a dalfesztiválra az ukrán verseny győztese

Nem képviselheti Ukrajnát az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon az országos versenyen első helyen végzett énekesnő, MARUV.

Oscar-gála: Andy Vajna kimaradt a megemlékezésből

Idén is megemlékeztek azokról a filmesekről, aki az előző Oscar óta meghaltak. A januárban elhunyt Andy Vajna nem került be az összeállításba.

Pápai Joci: győzelmem A Dalban Caramel sikere is

Pápai Joci az első előadó, aki másodszor is győzni tudott A Dal történetében.

Tarolt a mozikban az Így neveld a sárkányodat 3.

A film 55,5 millió dollár jegybevétellel nyitott.

GetCloser Jazz Fest - Kenny Garrett, Patricia Barber és az Aguas Trio a MOMkultban

Az idei GetCloser Jazz Fest nyitókoncertjét március 29-én Tóth Viktor és a Mahasimbadavi Players adja.

Roma hősök - Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

Roma hősök címmel rendez cigány színházi szimpóziumot, kiállítást és mutat be roma drámakötetet a Független Színház Magyarország március 27-én, a színházi világnapon Budapesten.

Kettős jubileumnak dedikálja Weininger Andor-tárlatát a pécsi Janus Pannonius Múzeum

Weininger Andor (1899-1986) festő, grafikus, építész és formatervező születésének 120. évfordulója és a weimari Bauhaus megalapításának centenáriuma alkalmából nyílik a magyar képzőművész valamennyi alkotói korszakát bemutató kiállítás a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Modern Magyar Képtárában március 1-jén.

Több mint hatvan programot kínál a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

A tavaszi fesztiválok történetében az ország egyik legrégebbi rendezvénye a kecskeméti.

Még legalább 30 év kell a 10 éve összedőlt kölni levéltár anyagának helyreállításához

A 2009. március 3-i szerencsétlenségben 30 kilométernyi polcon felhalmozott levéltári dokumentum rongálódott meg.

Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar Filmhétre

Rekordszámú nevezés érkezett az 5. Magyar Filmhétre. Hét kategóriában összesen kétszáz filmet regisztráltak az előállítók és az alkotók az eseményre, amelyet április 22-től 27-ig tartanak a fővárosi Corvin moziban.

World Press Photo - Máté Bence fotója is jelöltek között

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója is bekerült a hat jelölt közé a rangos World Press Photo díjra természetfotó kategóriában.

Magyar zenekarok is fellépnek a Harley-Davidson Open Road Festen

A külföldi sztárok mellett magyar zenekarok is fellépnek a húszéves Harley-Davidson Open Road Festen június 5. és 9. között Alsóörsön.

Elhunyt Kautzky József színművész

Szerdán, 92 éves korában elhunyt Kautzky József Jászai Mari-díjas színművész.

A férfi előadók uralják a popzenét

Az olyan énekesek sikere ellenére, mint Dua Lipa és Ariana Grande, a nemek közötti szakadék tovább nőtt az elmúlt évtizedben.

Van Dyck-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye

Az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2,1 milliárd forint értékű műtárgybeszerzése a magyar kormány támogatásával valósult meg.

James Bond két hónappal később tér visza a mozikba

A 25. Bond-mozi a húsvétot megelőző héten, 2020. április 8-án debütál.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.