Most kapaszkodjon: NEM fognak eltűnni a férfiak!

Freedigitalphotos Victor Habbick

Nem gondolta volna, igaz? Pedig az Y-kromoszóma stabilabb, mint hittük, sok vihart élt már meg és túl.

Férfibajok? Van megoldás!

A férfiassággal összefüggő problémák érzékenyen érintik a férfiakat, ám sokan mégis halogatják az orvosi vizitet. Pedig ha idejében felismerik a gondot, még könnyebben orvosolhatók.

Sikeres génterápia Alzheimer-kór ellen

Segítségével gyógyszert fejleszthetnek az igen elterjedt és eddig gyógyíthatatlan elbutulással járó kór ellen.

Ha többet mozog, kevesebb lesz a vérnyomása

A magas vérnyomás kezelésének egyre elfogadottabb módja az életmódorvoslás. Egy frissen megjelent tanulmány ismételten ráirányítja a figyelmet a mozgás jelentős vérnyomáscsökkentő hatására.

hirdetés

Az anyatej csökkenti a krónikus gyulladások kockázatát

Az anyatejes táplálás időtartama összefügg a fiatal felnőttkori krónikus gyulladások kockázatával, amely a szív- és érrendszeri, illetve emésztőszervi betegségek későbbi kialakulásának esélyére utal.

Rossz hír a stroke-osoknak

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Bár korábbi kutatások során feléledt a remény, hogy az agykéreg képes agyvérzés után is új idegsejteket létrehozni, a legújabb vizsgálatok ezt mégsem támasztották alá: az idegsejtek nem pótolhatók.

Milyen az az anya, aki három gyerekét is megöli?

Bármilyen hihetetlen, van ésszerű magyarázat arra, ha egy nő mindhárom gyermekét megöli. Az első elborzadás után ön is másképp fogja látni a szomorú történetet.

Az életminőség javítása az egyik legnagyobb kihívás

Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Az életminőség javítását tekinti napjaink egyik legnagyobb kihívásának a nemzeti gondolkodású értelmiségieket maga köré gyűjtő Százak Tanácsa.

Szerbiában nő a gyermekbántalmazások száma

Tavaly mintegy 200 gyereket vettek el szüleiktől a hatóságok, közülük 112-t bántalmazás miatt.

Sima asztma vagy allergiás asztma? - Nem mindegy!

Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik allergia is, ezért fontos, hogy ismerjék a megelőzés lehetőségeit.

Maláriában hunyt el az osztrák filmrendező

Glawogger decemberben indult csapatával világkörüli útra, hogy egy a globalizációkritikus filmek sorozatába illeszkedő dokumentumfilmet készítsen.

Ivásban is ott vannak a világ élvonalában a németek

A 35 legfejlettebb ipari államot összefogó OECD-csoportban csak Ausztriában, Észtországban, Franciaországban és Luxemburgban isznak többet az emberek.

Pénteken lesz a szűrés éjszakája

Országszerte mammográfiai szűréseket tartanak pénteken, a szűrés éjszakája elnevezésű programon más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással is várják mindazokat, akik tenni szeretnének saját egészségük megőrzése érdekében.

Nem kell lemondania a repülésről trombózishajlam esetén se

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Jól ismert tény, hogy a hosszas repülőút fokozza a vérrögösödés kialakulásának kockázatát, ezért ha valaki túl van már egy trombózison, speciális kezelésre szorul, ha repülőre akar ülni.

Megötszöröződött a rosszindulatú bőrrák előfordulási aránya

Túl sokat nyaralnak az emberek, de más is van a háttérben... A napégés növeli a kór kockázatát, legnagyobb eséllyel világos bőrű, szeplős és erősen anyajegyes bőrű személyeknél alakul ki a betegség. Családi előfordulása is kockázati tényező.

Meghalt Kína legkövérebb embere

Huszonkét éves korára 300 kilogrammot nyomott Kína legkövérebb embere, akinek halálhírét ma közölte a helyi sajtó.

Áttörés az őssejtklónozásban

Először sikerült felnőtt emberek bőrsejtjeiből őssejtet klónozni; a létrehozott őssejtek génjei azonosak a felnőttekével, akiktől a bőrsejtek származnak.

Pattanj két kerékre!

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben, 13. alkalommal indította el a kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) idei tavaszi kampányát kedden a Föld napján Budapesten, a Kossuth térről.

Igyál port! Így biztos nem porzik majd a veséd

Az alkoholporok új márkáját engedélyezték az Egyesült Államokban. Az italba keverhető vagy ételre szórható "alkopor" ősszel lesz kapható.

Nem bagatel: komoly bajt jelez a fogínyvérzés

Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Az emberek jelentős hányadánál jelentkezik átmeneti vagy tartós fogágybetegség, mégis csak néhány százalékuk fordul szakemberhez. Pedig a vérzés vagy a gyulladt íny komoly betegségekre is figyelmeztethet.

Több mint ötszáz helyen lesz tavaszi nagytakarítás

Már 500 találkozási pont van a "TeSzedd" térképén. A szervezők május 2-ig várják a további jelentkezőket.

Sorra újulnak meg a turistaházak

A program első szakaszában az összesen 221 turistaház közül 30-at rekonstruálnak, e célra a kormány 1,8 milliárd forintot különített el.

Egyre hosszabb ideig élnek szüleikkel a cseh fiatalok

A biztonságot nyújtó "mamahotelben" élt tavaly év végén a 25-34 év közötti cseh férfiak több mint ötven százaléka, a nők több mint 31 százaléka.

A Nyúlon túl is van élet

Legyen ez a húsvét más - csokinyúl a megoldás. A Fehérkereszt Állatvédő Liga - több más szervezet mellett - idén is kampányol az élőállat-ajándékozás ellen.

10 cucc, amit semmiképpen ne toljon kormány mögött!

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire felelőtlen dolog torzult tudatállapotban autót vezetni. Vicces videó/komoly veszélyek - nem csak húsvétra...

Biztonságos Húsvéti Ünnepeket!

Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Az elmúlt évek és az elmúlt nap tapasztalatai alapján a mentők a húsvéti ünnep veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Nagy húsvéti ki mit (nem) tud teszt

Mit mond az utca embere a húsvétról, ha nekiszegeznek egy mikrofont?

Nem megy a munka? Lehet, hogy vashiányos vérszegénységgel küzd

Fotó: freedigitalphotos.net/olovedog

Sajnos az állandó fáradtságot és gyengeségérzést sokan elbagatellizálják, pedig nem ritka, hogy betegség áll a háttérben.

Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Miskolcon

Az áprilisban "munkába álló" gyűjtő járművek lehetővé teszik a tevékenység bővítését.

Piócákat raktak a leharapott fülére

Fotó: Wikipedia

Egy kutyatámadás miatt kis híján elveszítette a fülét egy nő, ám nemcsak visszavarrni sikerült az orvosoknak a fülkagylót, hanem azt is megoldották, hogy a felépülés ideje alatt ne keletkezzen pangó vér.

A stressz is "ragadós" lehet

Egy kísérlet során egyeseknek nehéz fejszámolási feladatokkal és felvételi interjúkhoz hasonló elbeszélgetésekkel kellett megbirkózniuk, miközben a kísérlet többi résztvevője figyelte őket.

A nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa okozta

freedigitalphotos.net/Apple's Eyes Studio

A nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa, tehát nem a Közép-Afrikából származó vírustörzs okozta.

Férje mellett szeretőt is tart Vándor Éva - és nem titkolja!

Kapós lett mostanság Vándor Éva, ami nem csoda: a színésznő üdébb és fiatalosabb, mint valaha. Így aztán érthető, ha Hajdu Steve és Csonka András is bolondul érte, a férjéről már nem is beszélve!

Tudta, hogy a kanyaró halálos is lehet?

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Az igen ragályos vírus évente mintegy 150 ezer ember halálát okozza a világon. Új, ígéretes ellenszerrel kísérleteznek, az állatoknál már bevált az oltás, de embereken még nem tesztelték.

Elcserélt embriót ültettek be

Egy idegen pár ikergyermekeit hordja a szíve alatt egy lombikbébi-programban részt vevő nő, akinek párjával közös embrióit elcserélték a kezelésüket végző római klinikán.

Kívül-belül panaszokat okozhat a tojásallergia

Fotó: freedigitalphotos.net/rakratchada torsap

Hazánkban a tej mellett a tojás az egyik leggyakoribb táplálék-allergén, kisgyermekek és felnőttek körében is. Összeállításunkban a tojásallergiával kapcsolatos gyakori kérdésekre keresünk válaszokat.

Titokban maradhat a génmódosított virágpor a mézben

Az Európai Parlament elfogadta szerdán azt a javaslatot, amely a méz természetes alkotóelemeként, és nem külön összetevőként határozza meg a virágport, ezért nem kell majd feltüntetni a csomagoláson, hogy tartalmaz-e génmódosított organizmust.

Tizenkét éves kislány szült Nagy-Britanniában

Fotó: freedigitalphotos.net/Nutdanai Apikhomboonwaroot

Mire kell figyelni, ha trombózishajlammal babát szeretne?

Azok, akiknek genetikailag fokozott hajlamuk van a trombózisra, azaz trombofíliások, természetesen ugyanúgy vállalhatnak gyereket, mint bárki más, viszont fontos, hogy náluk a terhesség megtervezett legyen.

Motiváció és érzelmek - agyi elváltozásokat okozhat a fiataloknál a marihuána

A kutatónak meggyőződése, hogy 30 éves kor alatt csak azoknak lenne szabad a szerhez folyamodnia, akiknek halálos betegségük fájdalmát csillapítja.

8 tipp, hogy sport közben se sérüljön le

Közismert, hogy a sport mennyire pozitívan hat az egészségre, az önbizalomra, de nem szabad elfeledkezni a lehetséges sérülésekről sem. Ha betart néhány alapszabályt, ezek elkerülhetők.

Eredményes lett a túlzott sófogyasztás elleni harc

freedigitalphotos.net/zole4

A sófogyasztás visszafogása fontos szerepet játszik abban, hogy "zuhan" a szívbetegség miatti elhalálozások száma Nagy-Britanniában.

A petefészkét műtötték ki tévedésből a kismamának

Elhunyt egy fiatal háromgyerekes anya Nagy-Britanniában, miután gyulladt vakbele helyett tévedésből egyik petefészkét operálták ki. Mire korrigálták a hibát, már késő volt: előbb a babát vesztette el, majd ő is meghalt.

Jobban teszik a feleségek, ha főznek

Freedigitalphotos vectorolie

Ha el akarják kerülni a feleségek, hogy férjük ideges legyen, netán kifejezetten agresszív, akkor jobb, ha okosan állítja össze a menüt: az éhes ember agresszívabb lehet a párjával szemben.

A vércsoport befolyásolja a prosztatarák kiújulását

A prosztatarák nagyobb valószínűséggel újul ki sikeres műtét után az A vércsoportú férfiaknál, mint a 0 vércsoportba tartozóknál, bár ennek pontos okát egyelőre még nem sikerült felfedezni.

Tudta, hogy a hang gyógyíthat?

Fotó: freedigitalphotos.net/bandrat

A hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire, valamint a hangképzés problémáira, fejlesztésére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat hang világnapi programja.

Kezelni kell a hipertóniát, de óvatosan: áteshetünk a ló túlsó felére is!

A népbetegségnek számító hipertónia kezeletlen esetben számtalan veszélyes szövődményt okozhat, többek között agyvérzést, illetve szívinfarktust. A kezelés épp ezért fontos, de az állandó kontroll is elengedhetetlen!

Marihuanát automatából

Fotó: freedigitalphotos.net/Paul

Cigi, óvszer és alkohol után itt a drogautomata. Igaz, még nem elterjedt, most a világ első ilyen szerkezetéről számolunk be.

Életeket mentene és munkahelyeket teremtene a kerékpározás elterjesztése

Több mint 76 ezer munkahelyet teremtene a zöld és egészséges közlekedésben és tízezer életet mentene meg évente, ha Európa nagyvárosai elérnék a dán főváros szintjét a kerékpározásban.

Gyakori, mégsem normális, ha fehér és hideg az ujj

Fotó: freedigitalphotos.net/foto76

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, amely jelentkezhet önállóan, de egyéb kórképek kísérő tünete is lehet, ezért érdemes rá odafigyelni!

Kelet-Kínában kötelező a kung-fu

A gyerekek egészségének javítása érdekében kötelezővé tették a kungfu oktatását a kelet-kínai Csiangszu tartomány általános- és középiskoláiban.

Ne idegeskedjen: a stressz ront az allergián!

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Öröklött hajlam esetén a stressz szerepet játszhat az allergia megjelenésében, meglévő betegség esetén pedig fokozza a panaszokat. A tudatos életvezetés és a stresszcsökkentő technikák segíthetnek.

RuháinkBAN lesz a számítógép

Először voltak az elektroncsövesek, aztán a szekrénnyi méretűek, majd a kis asztali 8 bitesek. Jött a PC korszaka, majd az okostelefonoké és a tableteké. De még mindig nem értünk az IT-forradalom végére.

Jó hír az allergiásoknak

Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Curtis

A hét második felében érkezett hidegfront miatt most kevesebb a virágpor a levegőben, de nem sokáig marad így a helyzet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.