Rémálom: folyamatos déjà vu-ben éli életét

freedigitalphotos MR LIGHTMAN

Annyira megviselte az érzés, hogy a delikvens felhagyott a tévénézéssel, rádióhallgatással és újságolvasással is, mert közben folyamatosan úgy érezte: ezeket már látta/hallotta/olvasta.

Az ünnepi készülődés közben a gyógyszerekről se feledkezzünk meg!

Egymást követően 5 egybefüggő munkaszüneti nap áll előttünk, a karácsonyi bevásárlás során azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ünnepnapokban gondot okozhat, ha éppen akkor fogy el a rendszeresen szedett gyógyszer.

Baktériumai buktathatják le az erőszakolót

Még az "óvatos" erőszaktevőket is el lehet kapni, a támadó szeméremszőrzetében megbúvó baktériumok alapján.

Karácsony, a szeretet ünnepe?

A régi időkben Karácsonykor nyugalom és béke honolt a házakban, még a történelmileg nehezebb időszakokban is. És ami a legfontosabb, hogy független volt a családok anyagi helyzetétől. De nem csak ez változott meg mára...

hirdetés

Allergén összetevők: szóban is lehet tájékoztatást adni

December 13-tól szigorodtak az élelmiszerek jelölésének törvényi előírásai, ekkor lépett hatályba az átmeneti időszakot követően a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet.

Még ünnepek előtt érdemes beszerezni a szükséges gyógyszereket

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Ne csak a rendszeresen szedett pirulákról gondoskodjanak, hanem például láz- és fájdalomcsillapítókról vagy hasmenés elleni gyógyszerekről is, mert ezek beszerzése a jövő hét második felében nehézkesebb lesz, a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd.

Mennyivel világítunk többet?

Noha a Föld tengelyének dőlésszöge miatt az év utolsó 31 napja lenne a legsötétebb hónap, az ünnepi készülődés, díszkivilágítás miatt jóval világosabb van, mint mondjuk januárban. Mutatjuk is, milyen hatalmas a különbség.

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség

FB/Magyar Sommelier Szövetség

Öt kategóriában ítélték oda a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által most alapított Par Excellence díjat. A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót Budapesten nevezték meg.

Évezredek óta gyógyít a gőz - inhalálással a nátha ellen!

Rózsa, ásványi anyagok, sós víz, eukaliptusz és ópium - még ha elsőre furcsán is hangzik, mindegyik az inhaláláshoz kötődik. A téli megbetegedésekre pedig sokszor még ma is ez a legjobb módszer!

Jógával a szívbetegségek ellen

freedigitalphotos.net/dream designs

Azokhoz képest, akik semmilyen testmozgást nem végeztek, a jógázás jelentős előnyökkel járt: alacsonyabb volt az elhízás, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kockázata. Amikor a tempós sétához vagy a kocogáshoz hasonlították, a jóga ezekkel megegyezően csökkentette a szívbetegségek kockázati tényezőit.

Halas trükkök karácsonyra: hogy igazán jó legyen a menü!

Az ajánlott heti egy-két alkalom helyett a magyarok többsége csak karácsonykor eszik halat, ilyenkor a rántott ponty és a halászlé a sláger - pedig számtalan más lehetőség közül is válogathatunk.

Hogyan győzd le a karácsonyi stresszt és megfázást?

Tudjuk, hogy minden évben megígéred magadnak, hogy idén nem fogsz idegeskedni az ajándékok miatt, hogy időben megveszel mindent. Aztán persze valahogy mégsem úgy sikerül.

Aktív vagy passzív, ha ház?

freedigitalphotos.net/adamr

Egy új tanulmány a fenntartható építészethez ad útmutatót, egy másik a fenntartható bérlakásépítéssel foglalkozik.

Ennyit költenek a magyarok a szilveszteri szállásra

Fejenként átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok a szilveszteri szállásra, a legolcsóbb ajánlat 2000 forintos áron kelt el a Szallas.hu adatai szerint.

Veszélyben a nemzeti parkok!

freedigitalphotos.net/adamr

A nemzeti parkok szinte "Noé bárkái", figyelemmel a nemzetközi jelentésekre, amelyek szerint az elmúlt fél évszázadban az emberiség elpusztította a szárazföldi élőlények 40 százalékát, a 21. század végéig pedig a még velünk élők kétharmada juthat ugyanerre a sorsra

Hosszabb ideig élhet, aki fiatalabbnak érzi magát

Hosszabb ideig élhetnek azok az idős emberek, akik koruknál három-négy évvel fiatalabbnak érzik magukat, mint azok, akik annál idősebbnek.

Mennyi szaloncukrot eszünk?

freedigitalphotos.net/adamr

Az Ice Bucket után itt a Jézuska Challenge?

A Facebook leginkább fiatalok által látogatott egyik legnagyobb létszámú csoportjában, a Pesten Hallottamban szerveződik a legújabb vírusakció: tegyél jót egy hajléktalannal a szeretet ünnepén!

"Az angyalkától bármit lehet kérni, nem a mi pénzünk fogy"

freedigitalphotos/Toa55

A gyerekek általában 10 éves koruk körül jönnek rá, hogy a karácsonyi ajándékot nem az angyalka hozza, hanem a szülők vásárolják. Ettől kezdve együtt tud az ünnepekre hangolódni a család a közös készülődéssel, tervezéssel, ajándékvásárlással.

Amiről még a férfiak se szeretnek beszélni... - a korai magömlés

A korai magömlés minden ötödik férfit érint. Miután pedig az ettől szenvedő férfiak 50%-a már az első együttléttől érintett benne, így azt lehet mondani, hogy korcsoporttól függetlenül állandó ez az arány.

A csípős étkeket kedvelőknek magasabb a tesztoszteronszintjük

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A tesztoszteron szerepet játszik a szervezet energiaháztartásában, az önbizalom és koncentrálási képesség kialakulásában, de a hormonnal olyan személyiségjegyeket is összefüggésbe hoznak, mint a vállalkozókedv vagy a kalandvágy.

A ráknál is nagyobb veszély fenyegeti az emberiséget

2050-re már többen halhatnak meg ebben a már ma is egyre nagyobb méreteket öltő betegségben, melyet az emberi felelőtlenség szabadított a nyakunkra.

Segítség az ételallergiásoknak: szombat óta mások a címkék

Fotó: freedigitalphotos.net/KEKO64

Nagy segítség az étel allergiások és étel intoleranciások számára, hogy 2014. december 13-tól kötelezővé vált az allergének jelölése az előre nem csomagolt élelmiszereken is.

Figyelmeztetés után öl a tüdőembólia

Ha egy mélyvénás trombózis során kialakuló vérrög leszakad az érfalról és bekerül a keringésbe, csak idő kérdése, mikor jut el olyan helyre, ami akár tragédiát is okozhat. Pedig időben megelőzhető, ha figyelünk a jelekre!

Szintetikus vérlemezkék menthetnek életet

Akhilesh Gaharwar

Egy-egy komolyabb sérülésnél létfontosságú szerepet töltenek be a vérlemezkék, melyekből gyakran nem tud eleget termelni a szervezet akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. De már van megoldás!

Vérzést és vérrögöket is okozhat a ritka vérképzési zavar

A trombózis, illetve a vérzékenység a véralvadási zavarok egy-egy fajtája, így a kettő együtt csak a legritkább esetekben szokott előfordulni. Ilyen állapot például a magas vérlemekeszámból adódó esszenciális trombocitémia.

Szülés utáni pajzsmirigyzavar - nem mindig szűnik meg magától

Fotó: freedigitalphotos.net/ponsulak

A szülés utáni rossz közérzet gyakori probléma, melynek hátterében leggyakrabban a hormonális változások illetve a kimerültség áll. Azonban előfordulhat, hogy szülés utáni pajzsmirigyzavar van szó.

Pirulával a szerelmi bánat ellen?

Nincs többé összetört szív, éveken keresztüli bánat, csak bekapunk egy bogyót, és máris minden rendben van. Vagy mégsem?

Így hat a stressz a mozgásszervrendszerre

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A stressz a mindennapi élet velejárója, ám vannak olyan emberek, akik nem csak a feszültségekkel, hanem az abból adódó egészségügyi problémákkal is kénytelenek számolni.

Megvan a 2014-es év méze

A VII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztiválon hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb mézét szombaton.

Ön felismerné, ha a gyermeke cukorbeteg lenne?

Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107

A cukorbetegek száma évről-évre nő, ezt azonban nem feltétlenül követi a betegség korai jobb felismerése. Egy brit felmérés szerint a szülők mindössze 14%-a képes beazonosítani a betegség tüneteit.

Ha a folyamat nem fordul meg, gyermekeink öt évvel kevesebbet élhetnek

A világ jelenlegi egyik nagy problémája a mozgás, a sportolás hiánya, és ez súlyos következményekkel jár. Mérföldkövet jelent majd a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) jövő októberi, budapesti kongresszusa a szervezet főtitkára szerint.

Szomjanhalhatnak a nagyszüleink

Az ajánlott folyadékbevitel időskorban sem változik, de a szomjúságérzet csökkenésével, a fizikai képességek romlásával jelentősen megnő a kiszáradás veszélye. Mit tehetünk?

Lehetséges a szívvizsgálat nyelőcsövön keresztül is

Az új megoldás nagyobb számítási teljesítménnyel és olyan ultrahangfejjel rendelkezik a nyelőcsövön keresztül történő képalkotáshoz, amely egyetlen felvétellel a szív nagyobb térfogatát tudja leképezni.

Nemcsak csúnyák, de veszélyesek is lehetnek a látható hajszálerek

Esztétikailag zavaróak és a komfortérzeten is rontanak a hajszálerek. Eltüntetésükre számos lehetőségünk van, és erre éppen a tél a legalkalmasabb időszak.

Ételt az Életért: 30 tonna tartós élelmiszer, 30.000 adag meleg étel

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési missziója december hónapban 12 helyszínen várja a leginkább rászoruló családokat. A karácsonyi csomagok sokaknak a megélhetést jelentik az ünnepekre.

Baktériumürülék segíthet a fogyásban

freedigitalphotos.net/adamr

Brit tudósok olyan táplálék-kiegészítőt kísérleteztek ki, amely jelentősen növelheti a teltségérzetet, és így hozzájárulhat a kóros elhízás visszaszorításához.

Hiába fogyókúrázik, nincs eredmény? Ez lehet az oka

Számtalan nő és férfi állandó, illetve vissza-visszatérő problémája a súlya, ugyanis bárhogy is igyekeznek, képtelenek megszabadulni a felesleges kilóktól. Lehet, hogy nem az akarattal van a baj?

Gondolatátvitel már 2020 előtt?

Freedigitalphotos patrisyu

Számos okostelefon-tulajdonos vágyik olyan hordható eszközre, amely lehetővé teszi a gondolatok révén történő kommunikációt - és sokan úgy vélik, hogy 2020-ra ez már bevett módja lesz a kommunikációnak.

Teltségérzetet kiváltó táplálékkiegészítőt kísérleteztek ki brit kutatók

A kutatók úgy vélik, hogy az adalékanyag rendszeres alkalmazása révén csökkenthető az elfogyasztott étel mennyisége, s lassítható a korral járó súlygyarapodás.

Megkezdődhetnek a tüdőtranszplantációk Magyarországon

freedigitalphotos.net/arztsamui

A tüdőátültetések személyi feltétele korábban is megvolt, hiszen a magyar orvosok a világ élvonalába tartoznak, ám eddig csak külföldön volt lehetőségük a műtétek elvégzésére.

Újfajta, bizarr őssejtre bukkantak

Kiderült, hogy sokkal kevesebbet tudunk az őssejtekről, mint azt gondoltuk. Még csak most jön az őssejtkezelések aranykora?

"Mi lesz veled, emberke?"

freedigitalphotos.net/adamr

Az, hogy a lassan önálló életet kezdő gyerekeinknek ne okozzanak problémát a háztartás körül felmerülő mindennapi feladatok, mára már kizárólag a szülők, nagyszülők felelősségévé vált. Csakhogy közben jelentősen megváltozott a társadalom, felgyorsult az élet...

Együk meg a ronda gyümölcsöket és zöldségeket is!

El tud képzelni 1,4 milliárd(!) tonnát? Minden évben nagyjából ennyi étel megy veszendőbe, zömük teljesen érthetetlen okból.

Új műtéti eljárást vezetnek be a Heim Pál Gyermekkórházban

Fotó: archív

Az új laparoszkópiás műtéti eljárásnak köszönhetően a veseműtétek után a gyerekek - a korábbi többhetes kórházi benntartózkodás helyett - akár a beavatkozás után egy-két nappal hazamehetnek.

Ön gondol az elesettekre a szeretet ünnepén?

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi időszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel.

Igaz magyar-e? Szaloncukorteszt

NRC

Jellemző szaloncukor-preferenciánk, mondhatni, a magyarság "foka" megállapítható pusztán a karácsonyi édesség kedveltségéből. Zselés, marcipán vagy csokis? Cikkünkben a válasz!

Milyen "mocskos" szája van - mindenkinek!

Tudja, milyen elképesztően változatos élet zajlik ezekben a pillanatokban is a szájában? Nem? És akarja látni? Kattintson!

Azt mondják, országszerte javult a levegő minősége

Az OKI térképén kedden már valamennyi települést az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel jelölték.

Sejtszinten teszi tönkre férfiasságunkat a dohányzás

A füstölés számos negatív hatásához most hozzáírhatunk még egyet: kiderítették, hogy a dohányzás képes tönkretenni az Y kromoszómákat, azaz közvetlenül támadja férfiasságunkat.

Tai chi, céges edzőterem - kik nyerték a Legfittebb Munkahely díjait?

Fotó: legfittebbmunkahely.hu

Négy kategóriában jutalmazták a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres testmozgást támogató vállalatokat.

Angol nyelvű egészségügyi webáruház indult Józsefvárosban

A statisztikai adatok szerint 2013. január 1-jén 143 600 volt az érvényes engedéllyel rendelkező, huzamosan Magyarországon tartózkodó külföldiek száma.

Téli bűnbeesés bűntudat nélkül? Lehetséges!

Fotó: freedigitalphotos.net/criminalatt

Tudta, hogy a nassolás pozitív hatással is lehet az egészségünkre, hogy ha mértékletesen és a megfelelő alapanyaggal tesszük? Nézzük, mik a legjobb alapanyagok a raktárak feltöltésére!

Alagút szindróma okozhatja a rejtélyes fájdalmakat?

Zsibbadás, fájdalom, érzéskiesés? Az alagút szindróma a test bármely pontját érintheti. Jó hír, hogy bár nem könnyű felismerni, létezik hatékony gyógymódja.

Pizza, legtitkosabb vágyaink alapján

faungg's photo via Flickr

Mindig vegának mondja magát, de titokban majd meghal egy kis szalámiért? Nincs több titok, nincs több pincér - itt a gondolataink útján kiválasztott pizza.

Rheumatoid artritisz is okozhat reggeli ízületi merevséget

A mozgásszervi megbetegedések közül a legtöbb és legnagyobb kellemetlenséget a rheumatoid artritisz okozza, mely szinte az egész életre komoly hatással van.

Miért szárad ki szemünk síráskor?

freedigitalphotos David Castillo Dominici

És lerántjuk a leplet arról is, miért kell egy kiadós zokogás során többször is orrot fújni.

Öt meglepő tény az almáról - tudta ezeket?

Az alma évezredek óta hazánk legnépszerűbb gyümölcse, mégis vannak olyan érdekességek, amelyeket kevesen tudnak erről a pirospozsgás finomságról.

Allergiás a penicillinre? Lehet, hogy csak úgy hiszi!

Fotó: freedigitalphotos.net/Baitong333

A legelterjedtebb fertőzések kezelésénél még viszonylag könnyen ki lehet kerülni a penicillint az arra érzékenyeknél, ám a műtéteknél ez jelentős többletköltséggel jár - sokszor teljesen feleslegesen.

Gondjai vannak a pajzsmirigyével? Egyen gluténmentesen!

A gluténmentes étkezés elsősorban az arra érzékenyek kapcsán került a köztudatban, ám kutatások szerint a pajzsmirigy-zavarok esetében is hatásosnak bizonyul. De mi is az összefüggés a kettő között?

Van, ahol két év is lehet az ápolási szabadság időtartama

A munkavállaló joga, nem pedig a munkaadó mérlegelésétől függő lehetőség lesz, hogy legfeljebb 24 hónapon keresztül csak heti 15 órát dolgozzon.

Mennyit néz tévét a magyar gyerek? - újabb kutatás

Megjelent a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján a kiskorúak védelmével és tévézési szokásaikkal kapcsolatos kérdőíve, a felmérést másodszor végzik el, az adatokat összehasonlítják a tavalyi eredményekkel.

Tudja, hányan ébrednek fel műtét közben?

Freedigitalphotos David Castillo Dominici

Külön szakma, az aneszteziológia foglalkozik az érzéstelenítéssel, altatással, mellyel fájdalommentessé tehetőek a műtétek. Ám nem mindig sikerül tökéletesen a feladat, és most már azt is tudjuk, milyen gyakoriak a hibák.

Most akkor mennyire veszélyesek a feljelentett ásványvizek és élelmiszerek?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a héten feljelentést tett a rendőrségen, miután feltehetően egy üzletlánc bizonyos termékei esetében szándékos szennyezés történhetett. Mennyire vagyunk veszélyben?

Jön a karácsonyi online-shopping - mik a veszélyei?

Fotó: freedigitalphotos.net/bplanet

Az online vásárlás népszerűsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején fokozottan érdemes elővigyázatosnak lennünk. Mikor járhatunk rosszul?

Elektromos beültetéssel a fertőzések ellen

Antibiotikum helyett speciális eszközt ültetnének be a fertőzött betegekbe, melyek a feladat elvégzését - azaz a baktériumok felszámolását - követően feloldódnának.

Most akkor veszélyes az e-cigi vagy sem?

Wikipedia electronic cigarette

Az elektromos cigarettára kezdetben úgy gondoltak, mint a hagyományos dohánylevelekből készült, egészségkárosító füstrudak függőinek megváltójára. Több tanulmány szerint azonban még veszélyesebb, mint gondoltuk. De most akkor inkább árt, vagy használ az e-cigi?

Okostelefonnal a vakság ellen

Ön is fél az emberi látást tönkretevő zöldhályogtól? Akkor itt az ideje rendszeressé tenni az orvoslátogatást - vagy akár okostelefonunk segítségével is megvizsgálhatjuk magunkat!

Fekete lyukak a szájban

freedigitalphotos.net/cooldesign

A középkorban vagy korábban, amikor még a cukor és finomított szénhidrátok ismeretlenek voltak, nem is volt vagy alig fordult elő szúvas fog.

Az ENSZ szerint legyőzhetjük az AIDS-et

A járvány kirobbanása óta a tavalyi volt az első olyan év, amikor kevesebben voltak azok, akik megfertőződtek a vírussal, mint azok, akiket gyógyszerrel kezelni kezdtek.

Titkaik megosztásával segítenek a hírességek

freedigitalphotos.net/arztsamui

Egy-egy személyes titkuk megosztásával támogatják a hírességek Harry herceg jótékonysági szervezetének kampányát az AIDS Világnapja alkalmából.

Nőtt az AIDS okozta halálozások száma

2014 első három negyedévében többen, tizenegyen haltak meg az AIDS következtében, mint 2013-ban (heten), illetve 2012-ben (kilencen) az egész évben. Utoljára 2011-ben volt hasonlóan magas ez a szám, akkor tizenketten haltak meg AIDS-ben.

Be lehet gyógyszerezni a gyereket, hogy megegye a tökfőzeléket

freedigitalphotos.net/adamr

Egy friss kutatás eredményei azt bizonyítják, a géneknek fontos szerepük van abban, hogy finnyás lesz-e az ember vagy sem. Sajnos, a gyógyszeripar gyorsan le is csap a piaci résre...

Magyar borbisztró nyílt Berlinben

A konyhaművészet mellett a kortárs magyar kultúra sok más oldalát is bemutató borbisztró nyílt Berlinben Budapest Calling néven.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Pihenjen családias környezetben az ünnepek alatt!

A Hőforrás Rekreációs Centrum (HRC) Panzió*** Hajdúszoboszló csendes kertvárosi részén, családias környezetben található, közel a városközponthoz és Közép-Európa legnagyobb strandjához, a HungaroSpa gyógyfürdőhöz, valamint az Aqua-Palace élményfürdőhöz. (x)

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.