Ragtapasszal az egészséges szívért

University Of Illinois

Az alig látható, ragtapaszként viselhető eszköz a bőrfelület hőmérsékleváltozásait figyeli.

Végre ihatnak a sofőrök a Balatonon!?

Közel 160 szálláshely, több mint 90 pincészet és étterem segíti azt a kampányt, amelynek ideje alatt lovaskocsival, kisbusszal, vagy hajóval szállítják azokat, akik leteszik autójukat és gyalogosan indulnak felfedezni egy-egy régió pincéit.

A közösségi egészségügy biztonságosabb

(Nem is annyira) meglepő felfedezés: a szegények kevésbé bíznak a hivatalos orvosokban, ápolókban. Itt lenne az ideje kiaknázni ezt.

Anthrax, az emberiség nagy barátja?

A rettegett lépfene lehet a megoldás a rák bizonyos típusainak legyőzéséhez.

hirdetés

Terhesség alatt is lehetséges lehet a kemo- és sugárterápia

freedigitalphotos.net/anankkml

"Ha az első terhességi harmad után végezték a kemoterápiát, semmilyen problémát sem fedeztünk fel a babáknál. A kemoterápia kockázatai miatti félelem tehát nem lehet ok arra, hogy a meglévő várandósságot megszakítsák, a kezelést elodázzák vagy a szülés idejét előbbre hozzák."

Egészséges kisfiút találtak az egri kórház babamentő inkubátorában

Ez volt az első eset, hogy a 2007-ben kihelyezett babamentő inkubátorban újszülöttet helyeztek el.

Csökkenti a szürkeállományt a sok digitális eszköz

Flickr displays

Nem tesz jót az emberi agynak, ha egyszerre több irányba kell figyelnie.

Főzzön egészségesen - zabliszttel!

Fotó: sunrisebotnics.com

Egyre több emberről derül ki, hogy gluténérzékenyek, ám az első riadalom után ők is megnyugodhatnak, nem kell lemondaniuk a megszokott ételekről, csak kicsit át kell alakítani.

Foglepedéktől a szívinfarktusig

Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. De van még egy rizikófaktor: a fogproblémák.

Tizedére csökkentette egy HIV-gyógyszer az ebolás halálozást?

Hatékony megelőzési intézkedések megtétele nélkül november elejéig húszezerre nőhet a fertőzöttek száma a nyugat-afrikai országokban, és az esetek fele Libériában fog történni.

Ma van a Szív Világnapja!

Immár 14. alkalommal rendezik meg a Szív Világnapját, melyet minden év szeptember utolsó vasárnapján tartanak. Ez azért fontos, mert Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek a leggyakoribb megbetegedésnek számítanak.

Újragombolták a MÁV-ot

Fotók: MÁV

A vasúttársaság magyar tervezők segítségével gombolta újra jelenlegi formaruháit, így ma modernebb, praktikusabb és letisztult szabású uniformisokat vonultattak végig a kifutón.

Szén-monoxid-mérgezés ellen oxigénnel!

Hideg, fűtésszezon, szén-monoxid-mérgezés. Ez a veszélyes körforgás minden évben ismétlődik, hiába hívják fel a szakemberek évről évre a figyelmet a fűtőberendezések ellenőrzésére. A megelőzés mellett jó, ha tudjuk azt is, hogy szén-monoxid-mérgezés esetén a leghatékonyabb segítség az oxigén.

Eggyel több ok a közös hétvégi kirándulásokra

Fotó: Well

A gyönyörű fényekben pompázó vénasszonyok nyara kiváló alkalom arra, hogy kiélvezzük az idei nap utolsó sugarait és útra keljünk hétvégén a családdal, barátokkal, felfedezve hazánk legizgalmasabb autós útvonalait.

Vörösborfesztivált tartanak Villányban

Színes, érdekes programokat és kiváló borokat, pálinkákat kínálnak az érdeklődőknek a villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 3. és 5. között tartanak a baranyai kisvárosban.

Erdők hete: lássuk meg a fától

Fotó: FB/Erdők Hete 2014

A magyarországi erdőgazdálkodók országszerte több tízezer látogatót várnak hétfőtől az Erdők hete programsorozat eseményeire.

A mérgek még mindig ott vannak a kozmetikumokban!

A triklozán és a parabének egészségkárosító hatása már régóta bizonyított, ennek ellenére ott vannak a kozmetikumokban. Még azokban is, amikben elvileg nincs.

Fáradtság és stressz kínozza? Kortizolhiány is állhat a háttérben

Fotó: freedigitalphotos.net/marcolm

Szervezetünkben a mellékvese termeli az anti-stressz hormonként is ismert kortizolt. Tartós leterheltség, a folytonos stressz hatására a mellékvese kimerülhet, és megjelennek a kortizolhiány tünetei.

Nemcsak a látvány miatt érdemes karcsúnak maradni

Kevés olyan ember él, aki ne szeretne több-kevesebb felesleges kilótól megszabadulni, ám ez a vágy nemcsak esztétikai szempontból fontos, az egészségre is erős hatással van.

Még mindig "úgy" védekezik a terhesség ellen?

A fogamzásgátlás nem arról szól, hogy ne vállaljunk gyereket, hanem arról, hogy a gyermekáldás tervezhető legyen, és felelős döntésen alapuljon.

Csak óvatosan a K-vitaminnal, ha véralvadásgátlót szed!

Egy trombózis minden esetben együtt jár az azt követő életmódváltással, hiszen az újabb vérrögök elkerülése érdekében érdemes kiemelt figyelmet fordítani az egészséges életvitelre.

Növeli az autizmus kockázatát a testvérek közötti kis korkülönbség

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Az autizmus az agyi működés alapvető fejlődésterületeket érintő, egész életen át tartó zavara, amely a társas viselkedés, a kommunikáció, a képzeleti működés és a rugalmas gondolkodás zavarában jelentkezik.

Károsodhat az agyműködése, ha több monitort figyel egyszerre

Károsodhat az agyműködése, érzelmi problémái alakulhatnak ki annak, aki több monitort figyel egyszerre: tévét néz, közben internetezik, esetleg az okostelefonján a közösségi oldalakat is követi.

Elpusztíthatatlan baktériumok fenyegetik az emberiséget

Wikipedia mrsa

Mit lehet tenni az egyre inkább rezisztens apró kórokozókkal szemben - egyáltalán, van még mit tenni?

Bam! Bringázz a munkába! - kampány a kifogások megdöntéséért

Nemzetközi felmérések igazolják, hogy a kerékpáros közlekedés elterjedésével a városok élhetőbbé, az emberek pedig egészségesebbé válhatnak.

Megdöbbentő videó a tetoválásról

Youtube tattoo

Mindenki tudja, hogyan működik a tetoválás: tű, tinta, művész, alany, és kész is. Mégis, érdemes közelről, lassítva megnézni, hogyan is történik mindez, meg fog lepődni.

Életmentésre készül Vastag Csaba

Már tavaly is örömmel csatlakozott a Szívünk Napja programhoz, idén pedig újra a jó ügy mellé állt Vastag Csaba, aki az egészségnapon az újraélesztés technikáját fogja tanítani a rajongóknak.

Gyorsabban fejlődnek a téli gyerekek

Flickr Etolane

Megfigyelésre alapuló állítás szerint a télen született gyerekek egy hónappal korábban kezdenek mászni. De miért?

Urológusok is várják az érdeklődőket a Semmelweis Egyetemen

Az ország egyik legmodernebb urodinamikai laborjába is bejuthatnak a látogatók, urológiai témájú előadásokat hallhatnak és az orvosoktól is tanácsokat kérhetnek pénteken a Kutatók éjszakáján a budapesti Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján.

A halál utáni első pillanat

freedigitalphotos.net/dan

Noha a halál nem előre bejelentett időpontban érkezik, itt a lehetőség, hogy szembenézzen az elkerülhetetlennel!

Nem merünk gyereket vállalni: vagy nincs rá pénz, vagy a kirúgástól félünk

Bár számos európai országhoz képest a magyar anyukákat támogatja legtovább az állam, mégis nálunk mernek a legkevésbé gyermeket vállalni a nők és párjuk - de mi ennek az oka?

A szoknyaméret növekedése összefügghet a mellrák kozkázatával

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az elhízás, különösen a deréktájon felhalmozódó túlsúly a rák ismert kockázati tényezője.

Több helyen még mindig riasztás van a parlagfű miatt

Tovább csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja, de még tart a parlagfűszezon: több helyen még mindig első-, illetve másodfokú riasztás van érvényben.

5 meglepő érv, miért is kell(ene) leszokni a szénsavról

Fotó: freedigitalphotos.net/Tina Phillips

Napjainkra már alig van ember, aki ne hallott volna róla, hogy a szénsavas italok nem egészségesek, ám hogy pontosan mi is velük a baj, kevésbé tudjuk - és róluk lemondani is nehéz.

Szomorúnak látszol - mondta a telefon

10 hét alatt megtanítható a telefon arra, hogy felismerje, mikor milyen hangulatban van tulajdonosa. Jó ez nekünk?

Káromkodik, mint egy kocsis - de csak mióta stroke-ot kapott

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Szinte nem telik el úgy nap, hogy a családnak ne kelljen szégyenkeznie a nagymama miatt, aki úgy káromkodik, mint egy kocsis, pedig korábban mindig udvariasan és szépen beszélt, de a stroke mindent megváltoztatott.

Miről árulkodnak az agyhullámok?

Tudta, hogy az autizmus felismerése ma még inkább művészet, mint tudomány?

Nálunk mikor tiltják be a "káros" fogkrém-összetevőt?

freedigitalphotos.net/Mister GC

A műanyagok helyett természetes módszerek is vannak arra, hogy fokozzuk a fogkrémek vagy arcradírok tisztító hatását. Meddig vesszük még a káros termékeket?

Több zöldséget és gyümölcsöt a szervezetbe!

A zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti az az európai uniós program, amely Lengyelországban és Magyarország két régiójában, Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön élők számára nyújt főzési és táplálkozási tanácsokat.

Szemvizsgálat okostelefonnal

Smartvisionlabs.com

Miért mennénk szemészhez, ha ma már bárhol a világon megállapítható, hogy szenvedünk-e valamilyen szembetegségben?

"Tönkrement az életem" - naponta vagy 100 orgazmust él át

Az orgazmus alapvetően jó dolog. Ha egymás után nem csupán egyszer, hanem akár kétszer vagy háromszor is átéli egy férfi, az még jobb. De napi 100 után már kínzás.

Ikervizsgálatok ikreknek és más érdeklődőknek

freedigitalphotos.net/arztsamui

Ikervizsgálatok várják az ikreket és az érdeklődőket pénteken a Semmelweis Egyetemen, ahol a Kutatók éjszakáján olyan kérdésekre is választ kaphatnak a látogatók, hogy például a szülőktől örököljük-e az érelmeszesedést, vagy hogy genetikailag meghatározott-e a kreativitás.

Nézze meg a száját, és megmondjuk, milyen vitaminhiánya van!

A legtöbb vitamin hiánya szájnyálkahártya tünetekkel jár. Ha a cikkben szereplő tüneteket tapasztalja, pótolnia kell az egyes vitaminokat. Megmondjuk, mire, mit szedjen!

Fáj a fogad, ha csak levegőt veszel? Ez a gond!

freedigitalphotos.net/cooldesign

Ha édes, sós, hideg, meleg étel fogyasztásakor vagy levegővételkor, fogmosáskor éles fájdalom nyilall fogunkba, a legfontosabb, hogy tartózkodjunk a savas ételek és italok fogyasztásától!

Az öko tisztítószer csak becsapás?

Egy öko tisztítószertől elvárás, hogy ne tartalmazzon irritatív anyagokat, viszonylag sok természetes összetevő legyen benne, mentes legyen bármilyen szintetikus színezéktől, illatanyagtól. Túl sok lenne a kívánalom?

Ismerje fel időben a terhességi cukorbetegséget!

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Az emelkedett vércukorszint jelei könnyen összetéveszthetők a terhességgel normál esetben is tapasztalható változásokkal: fokozott szomjúság- és éhségérzet, gyakoribb vizeletürítés lehetnek a tünetek.

Ami szebbé, tisztábbá, vagy illatosabbá tesz, az akár meg is ölhet

Nézzük, milyen csendes gyilkosok lapulnak az otthoni szekrényekben!

Már a terhesség alatt mérgezi a műanyag a magzatokat

freedigitalphotos.net/khunaspix

A mindennapi tárgyakban megtalálható ftalátok mérgező hatásának már az anyaméhben kitett gyermekek nagyobb eséllyel lesznek később asztmásak.

Könnyebben lesznek szívbetegek a reumások

Az ősszel felerősödő reumás panaszokat nem csak a fájdalom miatt nem szabad félvállról venni, de a kutatások szerint a fokozott szívbetegség kockázat miatt sem.

Az édesanyák hallása nem ismer faji korlátokat

freedigitalphotos.net/adamr

Valószínűleg minden anya egyetért abban, hogy a gyereksírás az a hang, ami mindig, minden körülmények között azonnali figyelmet követel. Mint kiderült, nincs kivétel.

Hogyan kell jól fogat mosni?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a napi kétszeri, megfelelő technikával végzett, alapos fogmosás megfelelő védelmet ad.

Így zavarja meg a memóriánkat a magas vérnyomás

Fotó: freedigitalphotos.net/Master isolated images

A feledékenység és a különböző memóriagondok egyre gyakoribbá válhatnak az idő folyamán, ám kezeletlen hipertóniát is jelezhet, hiszen a tartós magas vérnyomás jelentősen károsíthatja az erek falát, ami kihat a gondolkodásra is.

Nem gondoskodunk eléggé önmagunkról

A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik, így az öngondoskodás terén az év minden napján van még tennivalónk.

Ismét emelkedik a spóraszám

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

A hétvégén elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén a magas, a Tiszántúlon pedig a nagyon magas szintet is elérheti a parlagfű pollenkoncentrációja.

Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Napjaink népbetegségének számít a cukorbetegség, amely egyre többször jelentkezik már fiatal korban. A kezelés során nagy hangsúlyt kap az egészséges étrend - de mit takar ez pontosan?

Mazel Tov és Hütte, ahol nincsenek kivert kutyák

Fotó: FB/Kutyabarát.hu

Budapesten a Mazel Tov éttermet, vidéken az ürömi Hütte éttermet választották meg étterem kategóriában az év kutyabarát helyének az azonos címmel meghirdetett pályázat internetes szavazói.

Monitorról letéphetetlen gyerekek

Az internet népszerűsége ellenére az európai gyerekek még mindig átlag napi két órát ülnek a tévé előtt.

A cukor rossz, de az édesítő még rosszabb...

Freedigitalphotos pat138241

Óriási csalás áldozatai vagyunk? A mesterséges édesítők növelik a cukorbetegség és az elhízás kockázatát!

Vér nélkül született a "vámpíranya" kislánya

Rettegéssel telt az első két hét, az anya azt hitte, lánya az első napokat sem fogja túlélni. A baba nemcsak idő előtt érkezett, de addigra anyja szervezete az összes vért kiszívta belőle.

Csoko-csoko-csokoládés Édes Napok a budai Várban

Ebben az évben nem egy vendégország, hanem két, nemzetközi díjjal kitüntetett magyar csokoládékészítő mutatkozik be a pénteken kezdődő háromnapos ünnepen.

6 trükk, hogyan legyünk pozitív gondolkodásúak

"Semmi sem jó vagy rossz, a gondolkodásunk teszi azzá" - mondta egykoron William Shakespeare, és milyen jól mondta! Az optimizmus azonban nem mindenkinek megy elsőre, tanulni kell.

Az ebolajárvány most már globális fenyegetés

Fotó: Facebook/Ebola Safety & News Alerts

A nyugat-afrikai ebola vírus okozta járványra nem fordított jelentőségének megfelelő figyelmet a nemzetközi közösség, mostanra pedig már a világszerte fenyegetést jelent a biztonságra.

Országszerte jelentősen visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja

A csapadékos időjárásnak köszönhetően országszerte jelentősen visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja, ezért az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérsékelte a korábban kiadott riasztási fokozatokat.

Veszélyes gyerekjátékoktól óvnak a fogyasztóvédők

A hatóság ellenőrzésének keretében a Mechanikai és Villamos Laboratórium 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgált, melyek közül 9 bizonyult veszélyesnek.

Átfogó tanulmány készült a cukorbetegek ellátásáról

Az Európai Unió 28 tagállama, valamint Norvégia és Svájc részvételével készült nagyszabású tanulmány szerint Európában 2013-ban 56,3 millió cukorbeteg volt, akiknek kezelése 100-150 millió euróba került.

Megvan a Föld megmentésének ára!

Wikipedia solar panels

El tud képzelni egymilliárd dollárt? És 90 ezer milliárdot?

Bőrbetegsége miatt terrorizálták az iskolában

Lisa Johnson amióta csak az eszét tudja, mindig is gúnyolódások célpontja volt, és a 24 éves nőt ma is gyakran megbámulják az utcán. Egy ritka bőrbetegségben, vitiligóban szenved.

A pozitív emberek tényleg egészségesebbek?

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Az optimista gondolkozású emberek általában egészségesebbnek is érzik magukat a borúlátó társaiknál, de eddig sokan úgy vélték, ez csak egyszerű feltevés, ami mögött nincs tudományos vizsgálat.

Európai Mobilitási Hét: előtérben a környezetbarát közlekedés

Akik a környezetbarát közlekedési módokat választják, sokat tesznek egy jobban működő, fenntartható, egészséges városi környezetért, gyermekeik és önmaguk jövőjéért.

Kétszer annyi antibiotikummal etetik a gyerekeinket, mint kéne

freedigitalphotos.net/adamr

Az a jó gyerekorvos, aki mindig talál természetes megoldást egy-egy tünetre, és nem antibiotikumot ír fel anélkül, hogy biztosan tudná, baktérium a kór okozója, nem pedig vírus.

A nyugtatók meghülyítenek?

Nézze meg készítményének hatóanyagát, amennyiben lorazepám, diazepám vagy alprazolám, akkor ön is érintett.

Rákbetegeknek: ne guglizz, inkább csetelj! Online konzultációs lehetőség

Fotó: Facebook/RÁK S.O.S

RÁK S.O.S néven a a rákbetegek számára ingyenes, interaktív, a probléma (diagnózis, szövettan, zárójelentés) keletkezésével egyidejűleg orvosilag lereagálható, konzultációs lehetőséget biztosítanak az online kapcsolatot kedvelő, illetve a betegség miatt a lakásába kényszerült betegnek.

A jobb közérzetért biciklizzünk vagy sétáljunk

Javul a közérzete annak, aki kocsi helyett gyalog vagy biciklivel jár munkába. Könnyebben koncentrálnak, kevesebb stresszről számolnak be, mint azok, akik autót vezetve ingáznak.

5 étel, amit biztosan nem esznek a dietetikusok

Fotó: freedigitalphotos.net/joephotostudio

Akármerre nézünk, mindenhonnan zúdul ránk a sok-sok információ, mit együnk, mit ne együnk, egyáltalán mitől leszünk vagy maradunk egészségesek. De tényleg: mitől is?

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Otthonok az energiatakarékosságtól az önellátó energiatermelésig

Hőszigetelés, a hűtés-fűtés rendszer korszerűsítése, saját energiaszükségleteink fedezése megújuló energiák felhasználásával. Az enHome mindent megtesz, hogy kevesebb energiát fogyasszunk otthon.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.