Egyen organikus szürkemarhát - egészséges hungarikum

Fotó:  Noguchi Porter Novelli

Manapság már egyre többen jönnek rá a szürkemarhahús valódi értékeire, amelyek közül nem elhanyagolhatóak az egészségtudatos szempontok. Számtalan pozitívuma mellett az első legfontosabb tény, hogy ez a húsfajta teljesen organikus.

Muszáj több vizet innia, ha nem akar nagyon beteg lenni!

Pusztán a több folyadékbevitellel már jelentősen javíthat egészségi állapotán! Ha még mozog is mellé, nem csak a közérzete lesz jobb, de a kisugárzása is! Egy próbát megér, nem?

Tényleg brutál volt a Brutálfutás

Hatalmas érdeklődés mellett rajtolt el a Brutálfutás Budapest 1.0 versenye. A rengeteg nevező miatt több futamot kellett indítania a szervezőknek.

Ingyenes játszónap - felnőtteknek (is)

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhat szeptember 13-án. A Magic Day nevű rendezvény szervezői a "társas játszást" és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni.

hirdetés

Ma kezdődik a 18. Vegetáriánus Fesztivál

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a ma kezdődő 18. Vegetáriánus Fesztiválon Budapesten.

Gyógyulást hoz az alvás közeli állapot!

A théta hasonlít ahhoz a transzállapothoz, amelyben a gyerekek videojátékot játszva teljesen megfeledkeznek az őket körülvevő világról. Ám ezzel a módszerrel gyógyulni lehet!

Tiszai halfesztivál

Több mint kétszáz mázsa halat kínálnak és több ezer embert látnak vendégül a szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál három napja alatt jövő péntektől vasárnapig; szombaton több száz bográcsban készül majd a hallé.

Jeges vizes - több mint 100 millió dollár gyűlt össze

Meghaladta a 100 millió dollárt az ALS gyógyítására és a betegek ápolására eddig felajánlott adományok összege a jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) nevű internetes jótékonysági kampányban.

Kidobták a bingó-teremből, mert káromkodott, pedig csak beteg

Kiabált, csapkodott és káromkodott egy férfi, miközben javában zajlott a bingó-játék egy angliai teremben, végül az őrökkel kidobatták őt. Pedig nem akart ő rosszat, "csak" beteg.

Ön is a jojóval küzd? Állítsa meg a visszahízást!

A szakértők szerint felnőtt korban a zsírsejtek számát már nem, csupán a sejtek zsírtartalmát lehet csökkenteni. A fogyáshoz is ennek ismeretében lehet jól hozzákezdeni.

Ha szapora a pulzusa, mérje meg a vérnyomását is!

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Intenzív testmozgás közben vagy stresszhelyzetben mindenki tapasztalta már, hogy a pulzusa megemelkedik, a szíve gyorsabban ver. Ez normális jelenség - feltéve, ha utána visszaáll a pulzus a normál szintre.

Prüszköl az ország - segítene az allergológiai ellátás újjászervezése?

Évente meghal két-három ember darázscsípés miatt, mert nem kapja meg az életmentő gyógyszert.

Hűvös volt Albionban - fa vécéülőkét használtak a római hódítók!

"Egy finom kidolgozású fadarab, amelyen igencsak kényelmesnek tűnik az ülés".

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre orvos, genetikus

"A gyermek a legnagyobb ajándék, és a professzor fáradhatatlanul küzdött azért, hogy ebben az ajándékban minél több család részesülhessen."

Edzés bedrótozva - avagy jó vagy mégsem a speedfitness?

Nagy népszerűségnek örvend a speedfitness, ami 20 perc alatt egy teljes edzésnyi eredményt ígér, ám ahányan rajonganak érte, legalább annyian tartanak is tőle. Mi az igazság?

Milyen egy álommunkahely?

Például odafigyel a munkavállalók egészségére. A dolgozók rendszeres mozgása növeli a kreativitást, szerepet játszik a hatékony munkavégzésben és közösségépítő hatása van.

Zara, H&M, Mango - nagy nyugati márkák buknak a leggyakrabban Kínában

freedigitalphotos.net/stockimages

Magas vegyianyag-tartalom, silány ruhafesték és könnyű szakíthatóság a legfőbb okok.

A trombózis nemcsak a mélyvénákban támad

Fájdalom, bőrpír, a bőr meleg tapintása - mindhárom tünet trombózis jelezhet, ám nem mindegy, hogy felületes, vagy mélyvénás fajtájával van dolgunk.

Több nagyváros környékén nagyon magas a pollenkoncentráció

Forrás: MTI

Nyíregyháza, Kecskemét és Békéscsaba környékére "bordó" (a 6 fokozatú skálán 4-es) riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfű nagyon magas pollenkoncentrációja miatt.

Előbb a szerelem, csak azután a hírnév és a karrier - avagy miről álmodunk?

Hírnév, karrier, luxus ábrándok? - mindez eltörpül a magyar fiatalság számára, ha álmokról van szó. Legtöbben ugyanis az igaz szerelem után vágyakoznak - ez derült ki egy a napokban tartott játékos akcióból.

100 milliós tandíj a legdrágább sanghaji iskolában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A hatalmas összegekért cserébe az iskola exkluzív oktatást, a kiemeltnek ítélt tárgyakból, így matematikából, idegen nyelvből vagy tudományokból az átlagosnál mélyebb és szélesebb tudás átadását ígéri. A kötelező tárgyak mellett ráadásul széles a választható kurzusok száma is.

Tényleg húsallergiát okozhat a kullancscsípés?

Egyre többször merül fel az amerikai hírekben a Lone Star névre keresztelt kullancsfajta, amelynek csípése után a betegek kellemetlen tünetektől szenvednek - de csak ha vörös húsokat fogyasztanak.

Hétvégén ismét Vegetáriánus Fesztivál

freedigitalphotos.net/foto76

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon a hétvégén Budapesten.

Tegye fel a kérdést, ha beteg!

Régóta tudjuk, hogy a betegségeink mögött lelki okok húzódnak, de hajlamosak vagyunk elmenni az első orvoshoz, és beszedni a felírt kemikáliákat. Pedig elég lenne néhány kérdésre megkeresnünk a választ...

Eddig 41 ember betegedhetett meg leptospirózisban

freedigitalphotos.net/arztsamui

Többségük Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakos, hárman megyén kívüliek, de munkavégzésük során ott fertőződhettek meg.

A felnőtt-létet is megkeseríti a lúdtalp

Sokan úgy gondolják, a lúdtalp csak a gyerekeket érinti, ám valójában számos felnőtt életét is megkeseríti. A legtöbbször persze nem jár semmiféle panasszal, de van, amikor a deformáció komoly fájdalmakat okoz.

Nem csak a hidegtől tüsszöghetünk mostanában

Fotó: met.hu

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja továbbra is országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Fülcsengésre kávét?! Megelőzésre is jó lehet, nemcsak kezelésre!

Több mint 20 éven keresztül figyelték 65 ezer résztvevő állapotát, a kutatási eredményekből pedig mostanra azt állapították meg az orvosok, hogy a kávéfogyasztás csökkentheti a fülzúgást.

Ezért nagy baj, ha nem teljes sötétségben alszik

freedigitalphotos.net/adamr

Nagyon fontos, hogy a hálószobába alvás közben minél kevesebb fény szűrődjön be!

Facekini: hódít a nap ellen védő arcmaszk a kínai strandokon

Hatalmas népszerűségnek örvend a kínai strandokon az arcot teljesen fedő napvédő maszk, amely már külföldi divatmagazinokból is visszaköszön.

Nemcsak lelki teher: fizikailag is nehéz az iskolatáska

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Az iskolakezdés nem csak lelkileg, de fizikailag is komoly terhelést jelenthet a gyerekeknek - ha nem figyelünk oda, az iskolatáska gerincproblémákat is okozhat.

Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy Ebolával fertőzött brit állampolgárt

Hazaindult vasárnap a brit Királyi Légierő (RAF) egyik C-17-es szállítógépén a nyugat-afrikai Sierra Leonéból egy brit állampolgár, aki megfertőződött a térségben súlyos járványt okozó Ebola-vírussal.

Egy bevásárlóközpont is táncra perdül a Tánciskolák éjszakáján

Freedigitalphotos stockimages

Újra kinyitják kapuikat a tánciskolák szeptember 12-én, a Tánciskolák éjszakáján, amelynek programjai előtt bemelegítésként a Nyugati téri bevásárlóközpont közönségét is táncba viszik a tanárok.

Ki felel a mérgező azbesztért?

A mellhártyarák igen csúnya betegség, főleg 37 éves korban.

Mi, magyarok kelünk a legkorábban?

RTL

Ki korán kel, aranyat lel. És persze fáradt marad, ha későn feküdt le - ahogy a magyarok többsége.

Elhalkulnak a porszívók az EU-ban

A csendesebb működés viszont csökkenő szívóteljesítménnyel is jár - koszosabbak lesznek otthonaink?

Csokoládékészítők az egészségügyi figyelmeztetések ellen

Freedigitalphotos Arvind Balaraman

Tradicionális csokoládé- és cukrászsütemény készítők ellenzik a francia egészségügyi minisztérium új tervét, amely színjelzésekkel figyelmeztetne az édességek egészségromboló hatására.

Az egészséges termékek megismerését segíti a nemzetközi konyhakerti nap

Magyarországon másodszor rendeznek programokat a nemzetközi konyhakerti naphoz kapcsolódva: a Városi Kertek Egyesület mind a négy kertje megnyitja kapuit és érdekes programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén.

Véralvadásgátlót szed? Készüljön fel a műtétekre!

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Azok, akik már átestek trombózison, vagy esetleg nagyobb a trombózishajlamuk (trombofília), gyakran hosszan véralvadásgátló kezelésben részesülnek. Ez azonban befolyásolhatja a műtéteket is.

Hat liter tejet iszik naponta - különben elvonási tünetei vannak

Napi hat liter tejnél nem adja alább az asszony, akinek viszont férje annyira undorodik a fehér italtól, hogy megcsókolni sem hajlandó a feleségét, ha ő épp legurított előtte egy pohár tejet.

Az Alföld nagy részén már harmadfokú a riasztás a parlagfű miatt

Légköbméterenként átlagosan 100-199 darab pollenszemet észleltek. Ahol az átvonuló frontokat jelentősebb eső kíséri, átmenetileg visszaeshet a koncentráció.

Nem kell az összes tejtermékről lemondania, ha laktózérzékeny

Tejtermékek fogyasztása után fellépő hasmenés, puffadás, hasi görcsök- néhány tünet, melyek laktózérzékenységre utalhatnak. Ám ez nem azt jelenti, hogy minden tejterméktől búcsút kell venni!

A 9-től 5-ig tartó munkaidőnek vége!

Freedigitalphotos Nutdanai Apikhomboonwaroot

Az európai munkavállalók szerint hatékonyabb, gyorsabb munkavégzés lehetséges, ha az alkalmazottak korlátlan internet-hozzáférést kapnak számítógépükön, mobiltelefonjukon, és ha szabadabban oszthatják be munkaidejüket.

Botox: nem arcba, hasba!

Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is.

Légkonditól is kaphatunk torokgyulladást

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A torokfájás- és gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől, és ennek gyakorta a légkondicionáló az oka.

Több gyermek született, a halálozások száma mérséklődött

Mérséklődött a természetes fogyás üteme, miután 2014 első félévében több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött a tavalyi év azonos időszakához képest.

HIV-fertőzöttek perlik a légitársaságot

Wikipedia Shenyang Taoxian International Airport

Elfogadta a bíróság azoknak a HIV-fertőzötteknek a perkérelmét, akiket betegségük miatt nem engedett felszállni repülőgépére egy kínai légitársaság.

Homoszexuális párok hada utazik házasodni Új-Zélandra

A melegházasságokat legalizáló törvény tavalyi hatályba lépése óta az Új-Zélandon egybekelt azonos nemű párok több mint egyharmada külföldről érkezett a szigetországba.

Korlátozzák a válások számát Kínában

Freedigitalphotos David Castillo Dominici

Korlátozza a válások számát az északnyugati Hszian egyik kerülete, hogy döntésük megfontolására késztesse a jelentkezőket.

Többnyire elégedett vendégek a Balatonnál

A strandok a korábbiaknál jobb, 4,7-es átlagjegyet kaptak, részben a játéklehetőségek fejlesztése miatt. Javult a sportolási lehetőségek megítélése is, amelyhez hasonlóan nagyon jó minősítést, 4,6-os osztályzatot kapott a parti részek gondozottsága.

Ebola helyett ismét Malária

Forrás: Wikipédia

Maláriában szenved az Ebola-fertőzésre utaló tünetekkel Berlinben kórházba került beteg.

Allergiásoknak nyílik kávézó Bécsben

Az itt kapható finomságok összetevői egészen eltérőek egy átlagos sütemény vagy menü hozzávalóitól. Aki az összetevők hosszas mérlegelése nélkül akar nassolni vagy ebédelni, akár egy jó bécsi virslit zsemlével elfogyasztani, az itt megteheti.

Ismerje fel időben a trombózist!

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

A mélyvénás trombózis tüneteinek felismerése életmentő lehet, mivel ha csak legyint a panaszokra, akkor a vérrög leszakadhat, és a véráramba kerülve könnyen tüdőembóliát okoz.

Megmutatja a gyerekrajz a kamaszkori intelligenciát?

Több mint 15 ezer gyermekrajz értékelése és a gyerekek 10 évvel későbbi IQ-tesztje alapján londoni kutatók arra jutottak, hogy az ákombákomokból következtetni lehet a későbbi szellemi képességekre.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.