Komoly veszély forrásai lehetnek a mágneses játékok

A mágneses játékok, amelyek túlságosan erős mágneseket tartalmaznak, nagy veszélyt jelenthetnek a gyermekek számára, mivel könnyen lenyelhetik.

A szerbeknél a gyerekből lehet négy, nem a kerékből

Az állami intézmények tevékenységéből nem mindig szűrhető le egyértelműen, hogyan viszonyul Szerbia a gyermekvállaláshoz - ez derült ki a Vecernje Novosti című szerbiai napilap elemzéséből.

Nem lesz jobban, ha így csinál göthösen!

A közönséges nátha az egyik legközönségesebb megbetegedés, de szövődményei akár halálosak is lehetnek. Lássuk a közönséges náthával kapcsolatos tévhiteket és tényeket.

Így öli meg a máját és a veséjét paracetamol-túladagolással

Nem magával a szerrel van a probléma, hanem azzal, hogy nem körültekintően alkalmazzuk!

hirdetés

Kell az óvatosság, ha lemond a húsról: a vega életmód első lépései

Manapság egyre több ember tér át a vegetáriánus étkezésre, azonban sokan különösebb átgondolás nélkül kezdenek bele, ami komoly tápanyaghiányokhoz vezethet. Lássuk, mire kell odafigyelni a váltáskor!

Ismét magyar növény nyerte a nemesítők Oscarját!

Fotó: Positive

Valódi bravúrként újra egy magyar nemesítésű dísznövényt, a bazsalikom egy új fajtáját jutalmazták aranyéremmel egy rangos nemzetközi megmérettetésen, ami a tavalyi győzelem után mindenkit meglepett.

Nem tilos, de tényleg veszélyesebb 40 felett szülni

Az anyai életkorral párhuzamosan növekszenek a szülési kockázatok is - hívta fel a figyelmet egy friss norvég tanulmány. De mi a valós helyzet és miért kiemelt jelentőségű a terhesgondozás?

A Facebook miatt válnak a szerbek?

freedigitalphotos.net/arztsamui

Tizenegy százalékkal nőtt a válások száma Szerbiában 2012 és 2013 között, amit sokan a "rohanó világ" okozta kihívásokkal magyaráznak, egyesek egyenesen a Facebookot teszik felelőssé kapcsolatuk felbomlásáért.

A székünk végez velünk?

Első számú közellenségünkkel a fenekünk alatt találkozhatunk.

Egyen organikus szürkemarhát - egészséges hungarikum

Fotó:  Noguchi Porter Novelli

Manapság már egyre többen jönnek rá a szürkemarhahús valódi értékeire, amelyek közül nem elhanyagolhatóak az egészségtudatos szempontok. Számtalan pozitívuma mellett az első legfontosabb tény, hogy ez a húsfajta teljesen organikus.

Muszáj több vizet innia, ha nem akar nagyon beteg lenni!

Pusztán a több folyadékbevitellel már jelentősen javíthat egészségi állapotán! Ha még mozog is mellé, nem csak a közérzete lesz jobb, de a kisugárzása is! Egy próbát megér, nem?

Tényleg brutál volt a Brutálfutás

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hatalmas érdeklődés mellett rajtolt el a Brutálfutás Budapest 1.0 versenye. A rengeteg nevező miatt több futamot kellett indítania a szervezőknek.

Ingyenes játszónap - felnőtteknek (is)

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhat szeptember 13-án. A Magic Day nevű rendezvény szervezői a "társas játszást" és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni.

Ma kezdődik a 18. Vegetáriánus Fesztivál

Wikipedia vegetables

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a ma kezdődő 18. Vegetáriánus Fesztiválon Budapesten.

Gyógyulást hoz az alvás közeli állapot!

A théta hasonlít ahhoz a transzállapothoz, amelyben a gyerekek videojátékot játszva teljesen megfeledkeznek az őket körülvevő világról. Ám ezzel a módszerrel gyógyulni lehet!

Tiszai halfesztivál

Wikipedia halászlé

Több mint kétszáz mázsa halat kínálnak és több ezer embert látnak vendégül a szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál három napja alatt jövő péntektől vasárnapig; szombaton több száz bográcsban készül majd a hallé.

Jeges vizes - több mint 100 millió dollár gyűlt össze

Meghaladta a 100 millió dollárt az ALS gyógyítására és a betegek ápolására eddig felajánlott adományok összege a jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) nevű internetes jótékonysági kampányban.

Kidobták a bingó-teremből, mert káromkodott, pedig csak beteg

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kiabált, csapkodott és káromkodott egy férfi, miközben javában zajlott a bingó-játék egy angliai teremben, végül az őrökkel kidobatták őt. Pedig nem akart ő rosszat, "csak" beteg.

Ön is a jojóval küzd? Állítsa meg a visszahízást!

A szakértők szerint felnőtt korban a zsírsejtek számát már nem, csupán a sejtek zsírtartalmát lehet csökkenteni. A fogyáshoz is ennek ismeretében lehet jól hozzákezdeni.

Ha szapora a pulzusa, mérje meg a vérnyomását is!

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Intenzív testmozgás közben vagy stresszhelyzetben mindenki tapasztalta már, hogy a pulzusa megemelkedik, a szíve gyorsabban ver. Ez normális jelenség - feltéve, ha utána visszaáll a pulzus a normál szintre.

Prüszköl az ország - segítene az allergológiai ellátás újjászervezése?

Évente meghal két-három ember darázscsípés miatt, mert nem kapja meg az életmentő gyógyszert.

Hűvös volt Albionban - fa vécéülőkét használtak a római hódítók!

"Egy finom kidolgozású fadarab, amelyen igencsak kényelmesnek tűnik az ülés".

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre orvos, genetikus

"A gyermek a legnagyobb ajándék, és a professzor fáradhatatlanul küzdött azért, hogy ebben az ajándékban minél több család részesülhessen."

Edzés bedrótozva - avagy jó vagy mégsem a speedfitness?

Nagy népszerűségnek örvend a speedfitness, ami 20 perc alatt egy teljes edzésnyi eredményt ígér, ám ahányan rajonganak érte, legalább annyian tartanak is tőle. Mi az igazság?

Milyen egy álommunkahely?

Például odafigyel a munkavállalók egészségére. A dolgozók rendszeres mozgása növeli a kreativitást, szerepet játszik a hatékony munkavégzésben és közösségépítő hatása van.

Zara, H&M, Mango - nagy nyugati márkák buknak a leggyakrabban Kínában

freedigitalphotos.net/stockimages

Magas vegyianyag-tartalom, silány ruhafesték és könnyű szakíthatóság a legfőbb okok.

A trombózis nemcsak a mélyvénákban támad

Fájdalom, bőrpír, a bőr meleg tapintása - mindhárom tünet trombózis jelezhet, ám nem mindegy, hogy felületes, vagy mélyvénás fajtájával van dolgunk.

Több nagyváros környékén nagyon magas a pollenkoncentráció

Forrás: MTI

Nyíregyháza, Kecskemét és Békéscsaba környékére "bordó" (a 6 fokozatú skálán 4-es) riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfű nagyon magas pollenkoncentrációja miatt.

Előbb a szerelem, csak azután a hírnév és a karrier - avagy miről álmodunk?

Hírnév, karrier, luxus ábrándok? - mindez eltörpül a magyar fiatalság számára, ha álmokról van szó. Legtöbben ugyanis az igaz szerelem után vágyakoznak - ez derült ki egy a napokban tartott játékos akcióból.

100 milliós tandíj a legdrágább sanghaji iskolában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A hatalmas összegekért cserébe az iskola exkluzív oktatást, a kiemeltnek ítélt tárgyakból, így matematikából, idegen nyelvből vagy tudományokból az átlagosnál mélyebb és szélesebb tudás átadását ígéri. A kötelező tárgyak mellett ráadásul széles a választható kurzusok száma is.

Tényleg húsallergiát okozhat a kullancscsípés?

Egyre többször merül fel az amerikai hírekben a Lone Star névre keresztelt kullancsfajta, amelynek csípése után a betegek kellemetlen tünetektől szenvednek - de csak ha vörös húsokat fogyasztanak.

Hétvégén ismét Vegetáriánus Fesztivál

freedigitalphotos.net/foto76

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon a hétvégén Budapesten.

Tegye fel a kérdést, ha beteg!

Régóta tudjuk, hogy a betegségeink mögött lelki okok húzódnak, de hajlamosak vagyunk elmenni az első orvoshoz, és beszedni a felírt kemikáliákat. Pedig elég lenne néhány kérdésre megkeresnünk a választ...

Eddig 41 ember betegedhetett meg leptospirózisban

freedigitalphotos.net/arztsamui

Többségük Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakos, hárman megyén kívüliek, de munkavégzésük során ott fertőződhettek meg.

A felnőtt-létet is megkeseríti a lúdtalp

Sokan úgy gondolják, a lúdtalp csak a gyerekeket érinti, ám valójában számos felnőtt életét is megkeseríti. A legtöbbször persze nem jár semmiféle panasszal, de van, amikor a deformáció komoly fájdalmakat okoz.

Nem csak a hidegtől tüsszöghetünk mostanában

Fotó: met.hu

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja továbbra is országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Fülcsengésre kávét?! Megelőzésre is jó lehet, nemcsak kezelésre!

Több mint 20 éven keresztül figyelték 65 ezer résztvevő állapotát, a kutatási eredményekből pedig mostanra azt állapították meg az orvosok, hogy a kávéfogyasztás csökkentheti a fülzúgást.

Ezért nagy baj, ha nem teljes sötétségben alszik

freedigitalphotos.net/adamr

Nagyon fontos, hogy a hálószobába alvás közben minél kevesebb fény szűrődjön be!

Facekini: hódít a nap ellen védő arcmaszk a kínai strandokon

Hatalmas népszerűségnek örvend a kínai strandokon az arcot teljesen fedő napvédő maszk, amely már külföldi divatmagazinokból is visszaköszön.

Nemcsak lelki teher: fizikailag is nehéz az iskolatáska

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Az iskolakezdés nem csak lelkileg, de fizikailag is komoly terhelést jelenthet a gyerekeknek - ha nem figyelünk oda, az iskolatáska gerincproblémákat is okozhat.

Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy Ebolával fertőzött brit állampolgárt

Hazaindult vasárnap a brit Királyi Légierő (RAF) egyik C-17-es szállítógépén a nyugat-afrikai Sierra Leonéból egy brit állampolgár, aki megfertőződött a térségben súlyos járványt okozó Ebola-vírussal.

Egy bevásárlóközpont is táncra perdül a Tánciskolák éjszakáján

Freedigitalphotos stockimages

Újra kinyitják kapuikat a tánciskolák szeptember 12-én, a Tánciskolák éjszakáján, amelynek programjai előtt bemelegítésként a Nyugati téri bevásárlóközpont közönségét is táncba viszik a tanárok.

Ki felel a mérgező azbesztért?

A mellhártyarák igen csúnya betegség, főleg 37 éves korban.

Mi, magyarok kelünk a legkorábban?

RTL

Ki korán kel, aranyat lel. És persze fáradt marad, ha későn feküdt le - ahogy a magyarok többsége.

Elhalkulnak a porszívók az EU-ban

A csendesebb működés viszont csökkenő szívóteljesítménnyel is jár - koszosabbak lesznek otthonaink?

Csokoládékészítők az egészségügyi figyelmeztetések ellen

Freedigitalphotos Arvind Balaraman

Tradicionális csokoládé- és cukrászsütemény készítők ellenzik a francia egészségügyi minisztérium új tervét, amely színjelzésekkel figyelmeztetne az édességek egészségromboló hatására.

Az egészséges termékek megismerését segíti a nemzetközi konyhakerti nap

Magyarországon másodszor rendeznek programokat a nemzetközi konyhakerti naphoz kapcsolódva: a Városi Kertek Egyesület mind a négy kertje megnyitja kapuit és érdekes programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén.

Véralvadásgátlót szed? Készüljön fel a műtétekre!

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Azok, akik már átestek trombózison, vagy esetleg nagyobb a trombózishajlamuk (trombofília), gyakran hosszan véralvadásgátló kezelésben részesülnek. Ez azonban befolyásolhatja a műtéteket is.

Hat liter tejet iszik naponta - különben elvonási tünetei vannak

Napi hat liter tejnél nem adja alább az asszony, akinek viszont férje annyira undorodik a fehér italtól, hogy megcsókolni sem hajlandó a feleségét, ha ő épp legurított előtte egy pohár tejet.

Az Alföld nagy részén már harmadfokú a riasztás a parlagfű miatt

Légköbméterenként átlagosan 100-199 darab pollenszemet észleltek. Ahol az átvonuló frontokat jelentősebb eső kíséri, átmenetileg visszaeshet a koncentráció.

Nem kell az összes tejtermékről lemondania, ha laktózérzékeny

Tejtermékek fogyasztása után fellépő hasmenés, puffadás, hasi görcsök- néhány tünet, melyek laktózérzékenységre utalhatnak. Ám ez nem azt jelenti, hogy minden tejterméktől búcsút kell venni!

A 9-től 5-ig tartó munkaidőnek vége!

Freedigitalphotos Nutdanai Apikhomboonwaroot

Az európai munkavállalók szerint hatékonyabb, gyorsabb munkavégzés lehetséges, ha az alkalmazottak korlátlan internet-hozzáférést kapnak számítógépükön, mobiltelefonjukon, és ha szabadabban oszthatják be munkaidejüket.

Botox: nem arcba, hasba!

Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is.

Légkonditól is kaphatunk torokgyulladást

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A torokfájás- és gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől, és ennek gyakorta a légkondicionáló az oka.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.