Ivásban is ott vannak a világ élvonalában a németek

A 35 legfejlettebb ipari államot összefogó OECD-csoportban csak Ausztriában, Észtországban, Franciaországban és Luxemburgban isznak többet az emberek.

Pénteken lesz a szűrés éjszakája

Országszerte mammográfiai szűréseket tartanak pénteken, a szűrés éjszakája elnevezésű programon más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással is várják mindazokat, akik tenni szeretnének saját egészségük megőrzése érdekében.

Nem kell lemondania a repülésről trombózishajlam esetén se

Jól ismert tény, hogy a hosszas repülőút fokozza a vérrögösödés kialakulásának kockázatát, ezért ha valaki túl van már egy trombózison, speciális kezelésre szorul, ha repülőre akar ülni.

Megötszöröződött a rosszindulatú bőrrák előfordulási aránya

Túl sokat nyaralnak az emberek, de más is van a háttérben... A napégés növeli a kór kockázatát, legnagyobb eséllyel világos bőrű, szeplős és erősen anyajegyes bőrű személyeknél alakul ki a betegség. Családi előfordulása is kockázati tényező.

hirdetés

Meghalt Kína legkövérebb embere

Huszonkét éves korára 300 kilogrammot nyomott Kína legkövérebb embere, akinek halálhírét ma közölte a helyi sajtó.

Áttörés az őssejtklónozásban

Freedigitalphotos dream designs

Először sikerült felnőtt emberek bőrsejtjeiből őssejtet klónozni; a létrehozott őssejtek génjei azonosak a felnőttekével, akiktől a bőrsejtek származnak.

Pattanj két kerékre!

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben, 13. alkalommal indította el a kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) idei tavaszi kampányát kedden a Föld napján Budapesten, a Kossuth térről.

Igyál port! Így biztos nem porzik majd a veséd

Az alkoholporok új márkáját engedélyezték az Egyesült Államokban. Az italba keverhető vagy ételre szórható "alkopor" ősszel lesz kapható.

Nem bagatel: komoly bajt jelez a fogínyvérzés

Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Az emberek jelentős hányadánál jelentkezik átmeneti vagy tartós fogágybetegség, mégis csak néhány százalékuk fordul szakemberhez. Pedig a vérzés vagy a gyulladt íny komoly betegségekre is figyelmeztethet.

Több mint ötszáz helyen lesz tavaszi nagytakarítás

Már 500 találkozási pont van a "TeSzedd" térképén. A szervezők május 2-ig várják a további jelentkezőket.

Sorra újulnak meg a turistaházak

A program első szakaszában az összesen 221 turistaház közül 30-at rekonstruálnak, e célra a kormány 1,8 milliárd forintot különített el.

Egyre hosszabb ideig élnek szüleikkel a cseh fiatalok

A biztonságot nyújtó "mamahotelben" élt tavaly év végén a 25-34 év közötti cseh férfiak több mint ötven százaléka, a nők több mint 31 százaléka.

A Nyúlon túl is van élet

Legyen ez a húsvét más - csokinyúl a megoldás. A Fehérkereszt Állatvédő Liga - több más szervezet mellett - idén is kampányol az élőállat-ajándékozás ellen.

10 cucc, amit semmiképpen ne toljon kormány mögött!

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire felelőtlen dolog torzult tudatállapotban autót vezetni. Vicces videó/komoly veszélyek - nem csak húsvétra...

Biztonságos Húsvéti Ünnepeket!

Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Az elmúlt évek és az elmúlt nap tapasztalatai alapján a mentők a húsvéti ünnep veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Nagy húsvéti ki mit (nem) tud teszt

Mit mond az utca embere a húsvétról, ha nekiszegeznek egy mikrofont?

Nem megy a munka? Lehet, hogy vashiányos vérszegénységgel küzd

Fotó: freedigitalphotos.net/olovedog

Sajnos az állandó fáradtságot és gyengeségérzést sokan elbagatellizálják, pedig nem ritka, hogy betegség áll a háttérben.

Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Miskolcon

Az áprilisban "munkába álló" gyűjtő járművek lehetővé teszik a tevékenység bővítését.

Piócákat raktak a leharapott fülére

Fotó: Wikipedia

Egy kutyatámadás miatt kis híján elveszítette a fülét egy nő, ám nemcsak visszavarrni sikerült az orvosoknak a fülkagylót, hanem azt is megoldották, hogy a felépülés ideje alatt ne keletkezzen pangó vér.

A stressz is "ragadós" lehet

Egy kísérlet során egyeseknek nehéz fejszámolási feladatokkal és felvételi interjúkhoz hasonló elbeszélgetésekkel kellett megbirkózniuk, miközben a kísérlet többi résztvevője figyelte őket.

A nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa okozta

freedigitalphotos.net/Apple's Eyes Studio

A nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa, tehát nem a Közép-Afrikából származó vírustörzs okozta.

Férje mellett szeretőt is tart Vándor Éva - és nem titkolja!

Kapós lett mostanság Vándor Éva, ami nem csoda: a színésznő üdébb és fiatalosabb, mint valaha. Így aztán érthető, ha Hajdu Steve és Csonka András is bolondul érte, a férjéről már nem is beszélve!

Tudta, hogy a kanyaró halálos is lehet?

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Az igen ragályos vírus évente mintegy 150 ezer ember halálát okozza a világon. Új, ígéretes ellenszerrel kísérleteznek, az állatoknál már bevált az oltás, de embereken még nem tesztelték.

Elcserélt embriót ültettek be

Egy idegen pár ikergyermekeit hordja a szíve alatt egy lombikbébi-programban részt vevő nő, akinek párjával közös embrióit elcserélték a kezelésüket végző római klinikán.

Kívül-belül panaszokat okozhat a tojásallergia

Fotó: freedigitalphotos.net/rakratchada torsap

Hazánkban a tej mellett a tojás az egyik leggyakoribb táplálék-allergén, kisgyermekek és felnőttek körében is. Összeállításunkban a tojásallergiával kapcsolatos gyakori kérdésekre keresünk válaszokat.

Titokban maradhat a génmódosított virágpor a mézben

Az Európai Parlament elfogadta szerdán azt a javaslatot, amely a méz természetes alkotóelemeként, és nem külön összetevőként határozza meg a virágport, ezért nem kell majd feltüntetni a csomagoláson, hogy tartalmaz-e génmódosított organizmust.

Tizenkét éves kislány szült Nagy-Britanniában

Fotó: freedigitalphotos.net/Nutdanai Apikhomboonwaroot

Mire kell figyelni, ha trombózishajlammal babát szeretne?

Azok, akiknek genetikailag fokozott hajlamuk van a trombózisra, azaz trombofíliások, természetesen ugyanúgy vállalhatnak gyereket, mint bárki más, viszont fontos, hogy náluk a terhesség megtervezett legyen.

Motiváció és érzelmek - agyi elváltozásokat okozhat a fiataloknál a marihuána

A kutatónak meggyőződése, hogy 30 éves kor alatt csak azoknak lenne szabad a szerhez folyamodnia, akiknek halálos betegségük fájdalmát csillapítja.

8 tipp, hogy sport közben se sérüljön le

Közismert, hogy a sport mennyire pozitívan hat az egészségre, az önbizalomra, de nem szabad elfeledkezni a lehetséges sérülésekről sem. Ha betart néhány alapszabályt, ezek elkerülhetők.

Eredményes lett a túlzott sófogyasztás elleni harc

freedigitalphotos.net/zole4

A sófogyasztás visszafogása fontos szerepet játszik abban, hogy "zuhan" a szívbetegség miatti elhalálozások száma Nagy-Britanniában.

A petefészkét műtötték ki tévedésből a kismamának

Elhunyt egy fiatal háromgyerekes anya Nagy-Britanniában, miután gyulladt vakbele helyett tévedésből egyik petefészkét operálták ki. Mire korrigálták a hibát, már késő volt: előbb a babát vesztette el, majd ő is meghalt.

Jobban teszik a feleségek, ha főznek

Freedigitalphotos vectorolie

Ha el akarják kerülni a feleségek, hogy férjük ideges legyen, netán kifejezetten agresszív, akkor jobb, ha okosan állítja össze a menüt: az éhes ember agresszívabb lehet a párjával szemben.

A vércsoport befolyásolja a prosztatarák kiújulását

A prosztatarák nagyobb valószínűséggel újul ki sikeres műtét után az A vércsoportú férfiaknál, mint a 0 vércsoportba tartozóknál, bár ennek pontos okát egyelőre még nem sikerült felfedezni.

Tudta, hogy a hang gyógyíthat?

Fotó: freedigitalphotos.net/bandrat

A hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire, valamint a hangképzés problémáira, fejlesztésére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat hang világnapi programja.

Kezelni kell a hipertóniát, de óvatosan: áteshetünk a ló túlsó felére is!

A népbetegségnek számító hipertónia kezeletlen esetben számtalan veszélyes szövődményt okozhat, többek között agyvérzést, illetve szívinfarktust. A kezelés épp ezért fontos, de az állandó kontroll is elengedhetetlen!

Marihuanát automatából

Fotó: freedigitalphotos.net/Paul

Cigi, óvszer és alkohol után itt a drogautomata. Igaz, még nem elterjedt, most a világ első ilyen szerkezetéről számolunk be.

Életeket mentene és munkahelyeket teremtene a kerékpározás elterjesztése

Több mint 76 ezer munkahelyet teremtene a zöld és egészséges közlekedésben és tízezer életet mentene meg évente, ha Európa nagyvárosai elérnék a dán főváros szintjét a kerékpározásban.

Gyakori, mégsem normális, ha fehér és hideg az ujj

Fotó: freedigitalphotos.net/foto76

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, amely jelentkezhet önállóan, de egyéb kórképek kísérő tünete is lehet, ezért érdemes rá odafigyelni!

Kelet-Kínában kötelező a kung-fu

A gyerekek egészségének javítása érdekében kötelezővé tették a kungfu oktatását a kelet-kínai Csiangszu tartomány általános- és középiskoláiban.

Ne idegeskedjen: a stressz ront az allergián!

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Öröklött hajlam esetén a stressz szerepet játszhat az allergia megjelenésében, meglévő betegség esetén pedig fokozza a panaszokat. A tudatos életvezetés és a stresszcsökkentő technikák segíthetnek.

RuháinkBAN lesz a számítógép

Először voltak az elektroncsövesek, aztán a szekrénnyi méretűek, majd a kis asztali 8 bitesek. Jött a PC korszaka, majd az okostelefonoké és a tableteké. De még mindig nem értünk az IT-forradalom végére.

Jó hír az allergiásoknak

Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Curtis

A hét második felében érkezett hidegfront miatt most kevesebb a virágpor a levegőben, de nem sokáig marad így a helyzet.

Szex és szocializmus

Mit és hogyan lehetett a szexualitásról beszélni a Kádár-korban és milyen volt akkoriban a szexuális felvilágosítás?

Európa egyre okosodik

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Európa-szerte mind többen szereznek diplomát, ezzel párhuzamosan pedig egyre csökken azok aránya, akik a kelleténél előbb hagyják abba a tanulást az öreg kontinensen.

Sportsérülés után sem áll meg az élet

Azoknál, akik rendszeresen sportolnak, elkerülhetetlen, hogy olykor-olykor ne legyek kisebb-nagyobb sportsérüléseik. A legtöbbször elég egy kis pihenés, de van, amikor nem elég az otthoni kezelés.

Már kilencvenhat áldozatot követelt a madárinfluenza Kínában

freedigitalphotos.net/Apple's Eyes Studio

Kilencvenhat ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben Kínában idén. A meleg idő beköszöntével csökkent a megbetegedések száma.

Kamaszlányoknak növesztett vaginát a nőgyógyász

Nem túl gyakori rendellenesség, de akad olyan nő, akinek valami miatt nem fejlődtek ki a nemiszervei, nemcsak a hüvelye, de a vaginája vagy akár a méhe is hiányozhat. Egy új eljárás most segíthet rajtuk.

Horváth Éva: "Akkor nyugodtam meg, mikor elkezdett viszketni"

Horváth Éva, Udvaros Dorottya, Vándor Éva és Szikora Róbert - csak néhány azok a hírességek közül, akik szeretnék egy kicsit lassítani az idő múlását, de szikét nem engednének az arcuk közelébe.

Pajzsmirigydaganatot is jelezhet a tartós rekedtség

Többségük jól kezelhető, a gyógyulási arány magasabb, mint más daganatos betegségek esetében. Rendszerint a nyelési nehézség, nyaki duzzanat és tartós rekedtség viszi orvoshoz a beteget.

Elég a trombózis, ne tetézze utóhatásokkal!

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Egy trombózis önmagában is veszélyes állapot, hiszen mindig fenyeget az elszabadult vérrögből adódó tüdőembólia kockázata. Miután valakinél bekövetkezett ez a súlyos szövődmény, utána hosszabb ideig alvadásgátló kezelésre szorul.

Semmit nem érnek az influenzagyógyszerek?

Kétségbe vonja egy új elemzés a világ két vezető influenzagyógyszerének hatásosságát: nemcsak a gyógyulási időt nem rövidíti számottevően, de a szövődmények megelőzése sem egyértelmű.

Ilyenek a magyar dolgozók. Magára ismert?

Fotó: freedigitalphotos.net/Pong

Nem tartanak ebédszünetet, sőt, a napi ötszöri étkezésnek a közelében sincsenek, helyette rengeteg kávéval próbálják fenntartani az energiaszintjüket. Milyen a tipikus magyar dolgozó?

Ezeket a sütiket ne vegye, mert beléjük borult a tartósítószer!

A NÉBIH mutatta ki a magas tartósítószeradalék-tartalmat, mely volt, hogy a megengedett érték kétszeresét is meghaladta! Ha dobozos sütiket szokott vásárolni az áruházláncokban, jól nézze meg a matricát! Itt vannak a képek is!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.