Ki felel a mérgező azbesztért?

RTL

A mellhártyarák igen csúnya betegség, főleg 37 éves korban.

Mi, magyarok kelünk a legkorábban?

Ki korán kel, aranyat lel. És persze fáradt marad, ha későn feküdt le - ahogy a magyarok többsége.

Elhalkulnak a porszívók az EU-ban

A csendesebb működés viszont csökkenő szívóteljesítménnyel is jár - koszosabbak lesznek otthonaink?

Csokoládékészítők az egészségügyi figyelmeztetések ellen

Tradicionális csokoládé- és cukrászsütemény készítők ellenzik a francia egészségügyi minisztérium új tervét, amely színjelzésekkel figyelmeztetne az édességek egészségromboló hatására.

hirdetés

Az egészséges termékek megismerését segíti a nemzetközi konyhakerti nap

Wikipedia konyhakert

Magyarországon másodszor rendeznek programokat a nemzetközi konyhakerti naphoz kapcsolódva: a Városi Kertek Egyesület mind a négy kertje megnyitja kapuit és érdekes programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén.

Obama nem merte bevállalni a hidegzuhanyt

Az amerikai elnök eleget tett "kötelezettségének", de inkább a csekkfüzetéhez nyúlt, mintsem a jeges vödörhöz...

Véralvadásgátlót szed? Készüljön fel a műtétekre!

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Azok, akik már átestek trombózison, vagy esetleg nagyobb a trombózishajlamuk (trombofília), gyakran hosszan véralvadásgátló kezelésben részesülnek. Ez azonban befolyásolhatja a műtéteket is.

Hat liter tejet iszik naponta - különben elvonási tünetei vannak

Napi hat liter tejnél nem adja alább az asszony, akinek viszont férje annyira undorodik a fehér italtól, hogy megcsókolni sem hajlandó a feleségét, ha ő épp legurított előtte egy pohár tejet.

Az Alföld nagy részén már harmadfokú a riasztás a parlagfű miatt

Légköbméterenként átlagosan 100-199 darab pollenszemet észleltek. Ahol az átvonuló frontokat jelentősebb eső kíséri, átmenetileg visszaeshet a koncentráció.

Nem kell az összes tejtermékről lemondania, ha laktózérzékeny

Tejtermékek fogyasztása után fellépő hasmenés, puffadás, hasi görcsök- néhány tünet, melyek laktózérzékenységre utalhatnak. Ám ez nem azt jelenti, hogy minden tejterméktől búcsút kell venni!

A 9-től 5-ig tartó munkaidőnek vége!

Freedigitalphotos Nutdanai Apikhomboonwaroot

Az európai munkavállalók szerint hatékonyabb, gyorsabb munkavégzés lehetséges, ha az alkalmazottak korlátlan internet-hozzáférést kapnak számítógépükön, mobiltelefonjukon, és ha szabadabban oszthatják be munkaidejüket.

Botox: nem arcba, hasba!

Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is.

Légkonditól is kaphatunk torokgyulladást

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A torokfájás- és gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől, és ennek gyakorta a légkondicionáló az oka.

Több gyermek született, a halálozások száma mérséklődött

Mérséklődött a természetes fogyás üteme, miután 2014 első félévében több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött a tavalyi év azonos időszakához képest.

HIV-fertőzöttek perlik a légitársaságot

Wikipedia Shenyang Taoxian International Airport

Elfogadta a bíróság azoknak a HIV-fertőzötteknek a perkérelmét, akiket betegségük miatt nem engedett felszállni repülőgépére egy kínai légitársaság.

Homoszexuális párok hada utazik házasodni Új-Zélandra

A melegházasságokat legalizáló törvény tavalyi hatályba lépése óta az Új-Zélandon egybekelt azonos nemű párok több mint egyharmada külföldről érkezett a szigetországba.

Korlátozzák a válások számát Kínában

Freedigitalphotos David Castillo Dominici

Korlátozza a válások számát az északnyugati Hszian egyik kerülete, hogy döntésük megfontolására késztesse a jelentkezőket.

Többnyire elégedett vendégek a Balatonnál

A strandok a korábbiaknál jobb, 4,7-es átlagjegyet kaptak, részben a játéklehetőségek fejlesztése miatt. Javult a sportolási lehetőségek megítélése is, amelyhez hasonlóan nagyon jó minősítést, 4,6-os osztályzatot kapott a parti részek gondozottsága.

Ebola helyett ismét Malária

Forrás: Wikipédia

Maláriában szenved az Ebola-fertőzésre utaló tünetekkel Berlinben kórházba került beteg.

Allergiásoknak nyílik kávézó Bécsben

Az itt kapható finomságok összetevői egészen eltérőek egy átlagos sütemény vagy menü hozzávalóitól. Aki az összetevők hosszas mérlegelése nélkül akar nassolni vagy ebédelni, akár egy jó bécsi virslit zsemlével elfogyasztani, az itt megteheti.

Ismerje fel időben a trombózist!

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

A mélyvénás trombózis tüneteinek felismerése életmentő lehet, mivel ha csak legyint a panaszokra, akkor a vérrög leszakadhat, és a véráramba kerülve könnyen tüdőembóliát okoz.

Megmutatja a gyerekrajz a kamaszkori intelligenciát?

Több mint 15 ezer gyermekrajz értékelése és a gyerekek 10 évvel későbbi IQ-tesztje alapján londoni kutatók arra jutottak, hogy az ákombákomokból következtetni lehet a későbbi szellemi képességekre.

Nézze meg az ujjai színét: betegséget jelezhet, ha változik!

Fotó: freedigitalphotos.net/nongpimmy

Sokan természetesnek vesszük, ha főként hideg hatására az ujjaink elfehérednek, esetleg lilává válnak, majd váratlanul kipirosodnak, közben fájnak is - pedig ez betegségre is utalhat.

Már el is használta az emberiség a Föld idei erőforrásait

A Global Footprint Network minden évben kiszámítja, hogy az adott évben mennyi erőforrás érhető el, illetve mennyit képes a Föld megújítani.

Így befolyásolja a Hold az alvást

freedigital/panuruangjan

Hiába panaszkodunk álmatlanságra vagy éppen rémálmokra telihold idején, az egészet csak beképzeljük?

Több ezer szűrést végeztek a nyári egészségtáborban

Az idei nyári egészségtáborban kilenc turisztikailag frekventált településen több mint 4500 ember szűrését végezték el egészségügyi szakemberek.

Hiánypótló útikalauz: megjelent Bécs vécétérképe

Kép: ComPress

Több mint kétszáz nyilvános illemhely található a Bécsi Vécékalauzban, amelyet az Osztrák Inkontinenciatársaság és egy gyógyszergyártó cég adott ki - így szeretnének az érintettek gondtalan nyaralásához hozzájárulni.

Szunyókált ma délután? Jót tesz az egészségnek!

A délutáni szieszta jól bevált szokás a mediterrán országokban: az ebédet követő időszakban elcsendesül a város, az emberek elvonulnak, pihennek - és nem véletlenül a legnagyobb forróságban vágyunk erre.

Szívesen dolgoznánk köntösben, de félünk az elszigeteltségtől

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

A munkaadók nagy része nem mert eddig távmunkában gondolkozni, aki mégis megtette, jó tapasztalatokról számol be, miközben munkavállalói oldalról egyre nagyobb az igény az irodán kívüli munkavégzésre.

Áramütést és égési sérüléseket is okozhatnak az elektromos grillsütők

Ha nem biztonságos készülékekre bukkannak, azonnal elrendelik azok forgalomból történő kivonását és visszahívását.

A vegyes házasság mellett kampányolnak a kínaiak Tibetben

Van az a pénz: a 2008-as 666 után tavaly már 4795 han és huj nemzetiségű párt regisztráltak.

Védekezzen evéssel a leégés ellen!

Egyen, hogy nehogy leégjen! A felszólítás abszurdnak tűnik, pedig nem olyan esztelen, mint első hallásra tűnik: az ételekben lévő egyes összetevők fokozhatják vagy épp csökkenthetik a Nap káros hatásait.

Betegből több volt, bűnözőből kevesebb a Szigeten

A leggyakrabban továbbra is végtagsérülésekkel fordultak hozzájuk, ezt követték a belgyógyászati, fül-orr-gégészeti és a szemészeti panaszok.

Gyerekek vérével kereskedtek - fenyegetéssel kényszerítették őket

A BBC jelentése szerint a gyerekeknek havonta egyszer kellett vért adniuk hét hónapon keresztül, és háromszor annyit vettek le tőlük, mint amennyit szokás.

Újabb ebola-gyanús beteget kezelnek Spanyolországban

Mint ismeretes, kedd reggel a kísérleti szérium ellenére is meghalt az a spanyol misszionárius, aki Afrikában fertőzödött meg a járvánnyal.

Ebola-fertőzött régiókból is érkeznek a magyar zöldhatárhoz

Az illegális határátlépők többnyire hosszú időtartamú, elmondásuk szerint több hónap, több év alatt végrehajtott utazás után jutottak el a Csongrád megyei határszakaszra.

A záporok lassítják a pollenkoncentráció emelkedését

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Ennek ellenére - elsősorban az ország déli és keleti részén - továbbra is elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is.

Tízféle rosszindulatú daganat kockázatát növeli a túlsúly

"Amennyiben a testsúlynövekedés jelenlegi trendje folytatódik, lényegesen nagyobb számú rákos megbetegedésre is számíthatunk."

UV-kamera sokkolta a járókelőket: "Ilyennek lát téged a Nap"

Fotó: YouTube

Először mindenki mosolyogva nézett bele a kamerába, de a következő pillanatban kivétel nélkül mindenki elszörnyedt és rémülten fordult el: feltárultak az arc rejtett hibái, amiket a napfény okozott.

Tudja, milyen az okosfülhallgató?

Nem csak a zene szól belőle, de edzés közben képes megmérni a megtett lépések számát és az elégetett kalóriák számát is.

7 százalékkal nőtt a recept nélkül kapható gyógyhatású szerek forgalma

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

A recept nélkül kapható gyógyhatású szerek hazai kiskereskedelmi forgalma 7 százalékkal, mintegy 77 milliárd forintra nőtt az idén az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest, a gyártók pedig ebben az időszakban 75 milliárd forintot költöttek reklámra, 35 százalékkal többet, mint 2013 azonos időszakában.

Egészségesek a Libériából hazatért magyarok

Nem merült fel az Ebola-fertőzés gyanúja annál a két magyar állampolgárnál, akik Libériából jöttek haza korábban, ám egyiküket maláriával kezelték a nyugat-afrikai országban.

Évente 12 ezer friss rákos megbetegedés

freedigitalphotos.net/arztsamui

A szakemberek számítása szerint a túlsúly és az elhízás évente 12 ezer friss rákos megbetegedés kialakulásához járulhat hozzá. Amennyiben folytatódik a rohamos súlygyarapodás trendje, ez további 3700 daganatos betegség kialakulásához vezet majd évente.

Ha nem vágják le a parlagfüvet...

A bírságon felül a kényszerkaszáltatás árát is meg kell fizetniük azoknak, akik nem vágják le a parlagfüvet a birtokukon.

Ahogy eszik, úgy alszik - avagy a gyomor a jó alvás kulcsa

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Hogy pontosan mire is kell odafigyelnünk nemcsak a vacsoránál, de az egész napi érkezéseknél, abban az alvásszakértő segít néhány tanáccsal.

Semmelweis-emlékévet hirdet jövőre a KKM

Semmelweis Ignác a világon elsőként jött rá arra, hogy a kiemelkedően magas halálozási arányszámmal járó gyermekágyi láz a szülő nőkkel kapcsolatba kerülő személyek gondos kézfertőtlenítésével megelőzhető.

Egyre több drogfogyasztó híresség bukik le Kínában

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A hatóságok erősödő drogellenes kampányának is betudhatóan mind több szerhasználó híresség bukik le Kínában, ahol emelkedőben van a kábítószer-fogyasztók száma.

Ínygyulladás és diabétesz - együtt jár a két kór?

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget és a 2-es típusú cukorbetegséget, sőt, maga a kezelés már most is elérhető.

Pollenhelyzet: másodfokú riasztás az ország északkeleti részére

Fotó: Wikipédia

A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.

Hogyan nő a gyermeki agy?

Modern képalkotó eljárások fotói alapján először készült el a babák agyának növekedési táblázata.

Új komplex digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett egy magyar cég

Wikipedia microscope

A jelenlegi fluoreszcens mikroszkópoknál jobb felbontású, a feladatokat gyorsabban, pontosabban elvégző komplex fluoreszcens digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett a 3D Histech Kft.

Viselhető számítástechnikával a Parkison-kór ellen

Big data elemzési technológiát és a viselhető számítástechnika adta lehetőségeket aknázza ki Michael J. Fox alapítványának és az Intel együttműködése.

Cukorbetegség: jól ismerjük, mégsem teszünk ellene - miért?

Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107

Túlzott szénhidrátfogyasztás és mozgásszegény életmód - ez a 2-es típusú cukorbetegség két legfőbb okozója, amiről szinte mindenki tud, mégis alig teszünk ellene.

Génterápiával a szívelégtelenség ellen

A világon először kezelnek génterápiával az Imperial College London tudósai olyan szívelégtelenségben szenvedő betegeket, akiknek életbemaradását mechanikus keringéstámogató eszközök segítik.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.