Bár tudjuk, hogy állami nyugdíjból nem fogunk megélni, mégsem takarékoskodunk

freedigitalphotos/Ambro

A magyar lakosság 71 százaléka véli úgy, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetéshez, ennek ellenére több mint 60 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, és nem is tervezi annak felhalmozását.

Gyógyszer helyett már a diéta is elég lehet

Diétába nagyböjt idején is csak úgy szabad fogni, ha biztosítjuk, hogy a szervezet minden szükséges tápanyaghoz hozzájusson, de jó tudni, hogy az ételintolerancia tipikusan olyan betegség, amelyre egyedül a diéta hozhat megoldást.

A D-vitamin hiánya az immunrendszer működését is veszélyeztetheti!

A magyar lakosság csaknem kétharmadánál annyira kritikus a vitamin-hiány, hogy az immunrendszer működése is veszélybe kerülhet - mégis csupán 15 százalékuk szed valamilyen D-vitamint pótló készítményt.

Minél hosszabb a szempilla, annál jobb

Nem csak a nők számára jelent előnyt a hosszú, hosszabb szempilla, és most már tudományos magyarázatunk is van rá.

hirdetés

Anyu, apu, másik anyu és én

A briteknél zöld utat kapott a háromszülős családmodell. Elképzelni sem tudja, hogyan lehet valakinek egyszerre két anyja és egy apja? Kattintson, elmagyarázzuk!

Bionikus kezet kapott három férfi Ausztriában

A lábukból a karjukba átültetett idegekkel és izmokkal irányítható bionikus kezet kapott három sérült végtagú férfi Ausztriában.

A karszalag, ami életet menthet

Ruházat alatt és felett egyaránt működik az a műanyag alapú napelem, ami meg tudja figyelni testünk bizonyos folyamatait, és szükség szerint akár riadóztathat is.

A múlt héten tetőzött az influenzajárvány

freedigitalphotos.net/akeeris

A 8. héten négy megyében emelkedett, a fővárosban és nyolc megyében csökkent, hét megyében nem változott az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Újra arathat a fekete halál Európában!

Az ázsiai átlaghőmérséklet-emelkedés miatt aktívabbá válnak a bolhák, melyek a pestis kórokozóját terjesztik. Ez pedig akár az öreg kontinens újrafertőződéséhez is vezethet!

Budapesten még mindig rossz a levegő minősége

freedigitalphotos/Danilo Rizzuti

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) szerdai adatai szerint már sehol sem egészségtelen, de néhány helyen - köztük a fővárosban - még kifogásolt a levegő minősége a levegő szálló por (PM10) koncentrációja miatt.

Mégsem szűnik meg a méltányossági ápolási díj

A támogatás márciustól beolvad az önkormányzatok által nyújtható új segélybe, a tartósan beteg hozzátartozójukat otthonukban ápolók esetében az továbbra is ápolási díjnak minősül majd, így szolgálati időnek számít, és egészségügyi ellátásra is jogosít.

Rekordszámú látogató járt a magyar nemzeti parkokban

freedigitalphotos.net/adamr

Az előző évinél mintegy 42 ezerrel többen keresték fel 2014-ben a látogatóközpontokat, a tanösvényeket, a barlangokat, a bemutatóhelyeket, a szakvezetéses túrákat, a rendezvényeket és az ökoturisztikai szálláshelyeket.

Az alkohol a legveszélyesebb élvezeti cikk

A szakemberek a különféle mámort, kábulatot okozó anyagok fogyasztásával összefüggő halálozási kockázatot számszerűsítették.

Transztelefonikus EKG - távdiagnosztikai segítség a mentőszolgálatnál

mentok,hu screenshot

A gyakorlatban mutatták be kedden az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közelmúltban bevezetett távdiagnosztikai rendszerét, amelynek segítségével a sürgős kardiológiai ellátásra szoruló betegeken tudnak hatékonyabban, gyorsabban segíteni.

Vége a gyomorfekélynek? Magyar szabadalom növényi hatóanyaggal

A gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori ellen fejlesztettek növényi hatóanyagot a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontja és az Újvidéki Egyetem természettudományi karának szakemberei. Az elért eredmények alapján szabadalmi beadvány készült.

"Okos" injekciós tűk bevezetését sürgeti a WHO

freedigitalphotos.net/Praisaeng

Az első fecskendezés után használhatatlanná váló, "okos" injekciós tűk bevezetését és kizárólagos alkalmazását sürgette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfői közleményében.

Változtak a gyerekek helyes étrendjének irányelvei Amerikában

Az étrendet az öt ételcsoportból - gyümölcsök, zöldségek, teljes értékű gabonafélék, alacsony zsírtartalmú tejtermékek és minőségi fehérjék - válogatva kell összeállítani, és a hét folyamán a lehető legváltozatosabban kell étkezni.

Döbbenet: 5-ből 4 nő nem fürdik vagy zuhanyozik minden nap

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

Sokkoló tanulmány látott napvilágot, bár egyelőre csak a brit nőket kérdezték ki, de ki tudja, más országokban hány nő van, aki nem fürdik minden nap, vagy épp lefekvés előtt nem mossa le a sminkjét.

Új idegpályát fedeztek fel magyar kutatók

Új idegpályát fedezett fel magyar szakemberek vezetésével tudósok egy nemzetközi csoportja; az idegpálya eddig ismeretlen módon köti össze a mozgásért, a figyelemért és az öntudatért felelős agyközpontokat.

Nyugodtan nyalakodhat bárki a Syma csarnokban

Az egészséges életmód rajongói különböző paleo- és cukormentes fagylaltkülönlegességeket is kóstolhatnak.

Három településen nem túl jó levegőt venni

Ilyen helyzetben az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek, a betegek panaszai súlyosbodhatnak, az asztmásoknak szükséges lehet az egyéni védőeszköz használata.

Túl szép, hogy igaz legyen: csoki, ami fiatalít!

Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Ha igaz, amit egy újonnan kifejlesztett csokoládéról állítanak, az alapjaiban hozhat változást főként a nők életébe, akik eddig csak bűntudattól kínozva mertek egy-egy kis kockát titokban elszopogatni.

Nem terheli a testet a varázs-hidrogél

Bizonyos betegségek rendszeres injekciózást igényelnek, akár heti szinten fel kell keresni az orvost. Emellett az egész szervezetet terhelik, ahelyett, hogy csak a kívánt területre koncentrálnának. Mindkét problémára született megoldás.

Ezért kerülje a só túlzott fogyasztását!

Fotó: freedigitalphotos.net/Carlos Porto

A só szervezetünk számára elengedhetetlen anyag, ám túl nagy mennyiségű bevitele súlyos problémákat okozhat - de hogyan is hat a só a szervezetünk működésére, és mit lehet tenni, ha már gondokat okozott?

Véralvadásgátlóval az akut koronária szindróma ellen

Véralvadásgátlásra nem csupán vénás trombózisok megelőzése és kezelése céljából van szükség, hanem az artériákban kialakuló vérrögök ellen is a megelőző terápia fontos részét képezi.

Nem iszik, mégis borvirágos az orra? Lehet, hogy rosaceás!

Fotó: patricianorris.com

A rosacea főleg az arc középső területein értágulatokkal, gyulladt csomókkal jelentkező bőrbetegség. A panaszok napfény hatására rosszabbodnak, így már most figyelni kell a fényvédelemre.

Elszabadult egy antibiotikum-rezisztens baktérium

Ketten már meg is haltak egy fertőzött orvosi eszköz miatt. Egyre nagyobb a pánik Kaliforniában, eddig 179 ember lehet érintett.

Továbbra is terjed az influenza Európában

freedigitalphotos.net/akeeris

Továbbra is terjed az influenza Európában, ám az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma enyhén csökkent az elmúlt héten, ami annak a jele lehet, hogy a kontinens néhány országa már túljutott a járvány csúcsán.

5 nyomelem, amely befolyásolja a pajzsmirigy működését

Hazánkban egyre több embernek van pajzsmirigy problémája, így sokan kezelésre szorulnak. Azonban sokan nem tudják, de több olyan nyomelem is van, melyek jelentősen befolyásolják a mirigy működését.

Felejtse el a paleót, ha inzulinrezisztenciás!

Fotó: freedigitalphotos.net/pat138241

Inzulinrezisztencia és cukorbetegség esetén, egy meghatározott szénhidrát tartalmú, speciális diétára van szükség azért, hogy a vércukor- és az inzulinszintet stabilizálni tudjuk - de miért is nem jó ilyenkor a paleo?

Méteres szalonnába burkolt pizza

A vegetáriánusok lakásból való elüldözésére ideális, na és horrorfilmet sem kell nézni egy remek kis szívinfarktushoz, elég csak megenni belőle pár szeletet.

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek

freedigitalphotos.net/adamr

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrszerkezetét a 30 évesek szintjére "fiatalítani".

Tényleg működhet másként a röntgen?

Radikálisan új technológiákat fejlesztenek röntgen rendszerekhez.

Az UV-sugarak DNS-károsodást okozhatnak

freedigitalphotos/stockimages

Amerikai kutatók figyelmeztetése szerint még órákkal a napozás vagy szoláriumozás befejezése után is károsodik a bőr az ibolyántúli sugaraktól.

Hatékonyabb fájdalomcsillapítás a placebóknak köszönhetően

Egy számítógépes program meg tudja állapítani, hogy vajon placebót szed-e a páciens, jóval azelőtt, hogy ő maga megtudhatná az igazságot.

Nem kell a rendőr, magunknak is fújhatunk "szondát"

Breathometer

Egy okostelefonos alkalmazás és egy kis kiegészítő állítólag képes volt visszaszorítani az ittasan vezetők számát.

A hét végétől láthatók Győrben a cuki fehér szőrű tigriskölykök

Egyelőre egy Németországból származó speciális tápszerrel cumisüvegből etetik őket, naponta hatszor 120 millilitert kapnak belőle.

Hogy Tirolról ne csak "az" jusson eszébe

freedigitalphotos.net/adamr

Szánkózást népszerűsítő oktatókampány indult Tirolban, a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a veszélyes helyzetekre és felkeltsék az érdeklődést a sportág iránt.

Ráéghet a bőrre a műanyag maszk: minden második farsangi jelmez balesetveszélyes!

Farsangi maszkokat, jelmezeket ellenőrzött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Gyúlékony madártollak, parókák, szőrmék buktak meg a vizsgálaton.

Rio 2016: cangát vegyen, hogy menő legyen!

Fotó: rio2016.com

A kendő - vagy ahogy a helyiek hívják: canga - lesz a legnépszerűbb viselet a jövő évi riói nyári olimpián a szervezők várakozása szerint.

Így mulat egy magyar - de pontosan hogy is?!

Nem csak sírva vígad a magyar, és nem kizárólag pálinkával oltja szomját - derült ki egy friss bulifelmérésből. A kitöltők döntő többsége ettől függetlenül úgy gondolja, hogy a jó zene és társaság elképzelhetetlen alkohol nélkül.

Miért okoz éhségérzetet a marihuána?

Wikipedia, Arne Hückelheim

Tudta, hogy az emberi test is előállít bizonyos mennyiségű kannabinoidot? Persze nem ugyanazt, amit a vadkender, különben az emberiség egész nap be lenne állva.

Sosem látott fertőzések Európában (is)

A klímaváltozás nem csupán annyit jelent, hogy átlagosan melegebb lesz és kevesebb eső esik - sokkal kellemetlenebb hatásaival is meg kell majd küzdenünk. Például azzal, hogy ezen az égövön eddig ismeretlen kártevők jelenhetnek meg.

Sokkal tovább tarthatnak a menopauza tünetei

freedigitalphotos.net/Ambro

A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.

Nagyobb eséllyel örökölnek hibás gént a tizenéves apák gyermekei

freedigitalphotos.net/cooldesign

A Cambridge-i Egyetem kutatói több mint 24 ezer apa és gyermekeik adatait elemezték, és azt találták, hogy a tizenéves apák hímivarsejtjei 30 százalékkal nagyobb arányban tartalmaznak DNS-mutációt, mint a huszonéves apáké.

A kávéivás megvédi a DNS-ünket

Kávérajongó? Van egy jó hírünk: jót tesz szervezetével, ha rendszeresen fogyaszt a felpörgető nedűből. A mértékletesség persze nem árt, de a legújabb kutatások igazolták DNS-védő funkcióját.

Még tart az influenzajárvány

freedigitalphotos.net/akeeris

A múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az azt megelőző 87 500-zal szemben.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Hogyan mentsük meg valakinek az életét?

Magyar Vöröskereszt Instagram

Szinte ugyanolyan könnyen megmenthető egy ember élete, mint egy mobilalkalmazás használata.

Beszélő okosbarbie-t dob piacra a Mattel

A Hello Barbie nevű, internetre csatlakoztatott játékbaba tanulni is tud, és folyamatosan alkalmazkodik a gyerekek szokásaihoz.

Újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe

freedigitalphotos.net/akeeris

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Feloldották a látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórházban

A halmozottan előforduló influenzaszerű megbetegedések miatt a zalaegerszegi intézmény belgyógyászati osztályán február 4-én rendeltek el felvételi zárlatot és látogatási tilalmat, az ortopédiai osztályon pedig február 10-től korlátozták a látogatók forgalmát.

Vegyünk nagy levegőt! Már sehol sem fenyeget a szálló por

A szálló por magas koncentrációja miatt vasárnap három településen egészségtelen, tizennégy településen kifogásolt volt a levegő minősége.

A Spotify tudja, milyen zenéket hallgatunk szex közben

Az online zenestreamelő szolgáltatás felhasználói több mint 2,5 millió lejátszási listát állítottak össze kifejezetten a legintimebb pillanatokra.

Még mindig sok a félreértés az allergiákkal kapcsolatban

Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Ijesztő tény: az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Kollégium nemrég kiadott közleménye szerint a belgyógyászok és gyermekorvosok tudása nem naprakész az allergiás betegek ellátásával kapcsolatban.

Lecsúszik a baktérium az új bevonatról

Folyamatos a harc a fejlődő baktériumokkal szemben, ezúttal az orvosi eszközök kaphatnak olyan speciális borítást, melyről a parányi élőlények kvázi lecsúsznak.

Oké, cukrot ne... De akkor mit?!

Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Manapság már számos alapanyagot választhatunk cukor helyett a boltok polcairól, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy mely termékeket nem érdemes választania a cukor pótlására.

Jelzi a póló, ha Facebook-ismerőssel találkozik

A digitális és a valódi világ ér össze abban a pólóban, mely változtatja mintázatát, ha olyan emberrel találkozunk, akit ismerünk a közösségi hálókon. Videónk is van!

Hétvégi desszert ételallergiásoknak és diétázóknak

Fotó: cascadecookbook

Gyors, könnyű, és ami a legfontosabb: nemcsak a diétázók vagy a cukorbetegek ehetik ezt a finomságot, hanem az ételallergiások is, mert semmi sincs benne a szokásos desszert-alapanyagokból.

Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány

Magyarországon az elmúlt héten több mint 87 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Két településen egészségtelen a levegő

freedigitalphotos.net/dan

Az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak, az asztmásoknak szükséges lehetett az egyéni védőeszköz használata

Új fegyver az agyrák ellen

Mint a legtöbb tumoros elváltozásnál, az agydaganat esetében is a leghatásosabb eszköz a korai észlelés. Ezt segítheti elő egy új kézi eszköz.

Tudja, mennyi műanyag szemét landol a tengerekben?

Freedigitalphotos sixninepixels

Egészen pontos számot kaptunk arra vonatkozóan, hogy mennyi műanyaghulladékot juttatunk minden évben a világ tengereibe, óceánjaiba. Megdöbbentő adat kattintás után.

Fiatal menekültekből álló Social Business Hotel nyílik Bécsben

Február 15-én nyit Bécs első Social Business Hotelje, melynek személyzete jórészt fiatal menekültekből áll. A magdas Hotel mintapéldája lehet annak, hogy a gazdasági siker és a szociális tevékenység nem állnak szemben egymással.

A csokoládé terhessé tesz - hitték régen

Freedigitalphotos phasinphoto

Számos tévhit társult a kakaóbabból készített ételhez, annak felfedezését követően, némelyik igen hajmeresztő mai szemmel.

Az igazihoz hasonló érzést adó műkéz

Aki elveszti egy kezét, az nem csupán a tárgyak megfogásának képességéről kell lemondjon, de a tapintással járó örömökről is. De már nem sokáig!

Hogyan takarít(hat)unk meg még több energiát?

Freedigitalphotos Salvatore Vuono

Kiderült, hogy a magyarok jártasak az energiafogyasztást csökkentő tippek és a 21. századi, energiatakarékos megoldások terén, sőt, a takarékosság érdekében tenni is hajlandóak.

Szerencsés vagy szerencsétlen? Péntek 13-a van!

Bár semmi bizonyíték nincs arra, hogy ezen a napon több vagy kevesebb szerencsétlenség történne, mint máskor, mégis szinte misztikus hiedelmek szövik át a péntek 13-át.

Proteinkezeléssel az Alzheimer-kór ellen

Wikipedia Garrondo

Egy memóriaműködéssel kapcsolatos protein "megbabrálásával" jelentős eredményeket sikerült elérni a rettegett kórral szemben.

Sokkal több kárt okoz a dohányzás, mint ahogy eddig tudtuk

A mellrákot, a prosztatarákot és egyes fertőzéseket is a dohányzással hozott összefüggésbe egy új tanulmány, amely szerint a jelenlegi mutatókhoz képest évente valószínűleg 60-120 ezerrel több haláleset köthető a dohánytermékek fogyasztásához az Egyesült Államokban.

Örökölhető az elhízás

freedigitalphotos dream designs

De nem genetikai úton - az elhízással küzdő terhes nők magzatai eltérő módon növekedhetnek, mint a túlsúlyt nélkülöző kismamák gyerekei. És ez még nem is az összes káros hatás!

32 ezer nőnek kézbesítenek méhnyakrák-szűrésre szóló levelet

A névre szóló meghívót azoknak a 25 és 65 év közöttieknek postázzák, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és olyan településen élnek, ahol már elérhető a védőnői méhnyakrák-szűrés.

Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

freedigitalphotos.net/dan

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Ön beöltözik farsangi jelmezbe?

Maradandó emlék a farsangi jelmez, a felnőttek több mint fele ma is szívesen beöltözne farsangkor, de tízből mindössze egy magyar teszi ezt meg ténylegesen.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.