Már megint kiöltötte kék nyelvét a betegség

Fotó: freedigitalphotos.net/ponsulak

Bács-Kiskun megyében egy térségben, Balotaszállásnál mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát, itt kilenc helyen több mint tíz állatot kellett leölni.

Visszanyerte a látását, mikor beverte a fejét a dohányzóasztalba

Szinte csodának mondható, ami egy új-zélandi nővel történt egy apró baleset miatt: ezúttal nem veszteség érte, amikor a fejét beütötte az asztalba, hanem épp ellenkezőleg: visszakapta a látását.

Mi történik a vízbefúltakkal?

Sok érdekességet lehet megtudni a "halakkal alvók" tanulmányozásával; bizonyos körülmények között 25 nap alatt csak a csontváz marad egy holttest után.

40 km/h-s sebességgel futni

Átlagos halandó képtelen elérni ezt a futási tempót, de egy speciális cipővel az átlagos halandóból is csodafutó válhat. Videó az emberről, akit már büntethetnek gyorshajtásért.

hirdetés

A gyalogló munkaállomások komoly előnyei

"A gyalogló munkaállomásoknak, függetlenül a vizsgált egyén edzettségétől és testtömegindexétől, komoly jótékony hatásuk van. Még akkor is, ha valaki nem edz és túlsúlyos, már rövidtávon is mind fizikai, mind pszichológiai előnyöket fog tapasztalni.

A tej veszélyei: 3 pohárnál több már inkább árt, mint használ?

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Meglepő tanulmányt tett közzé egy svéd kutatókból álló csoport, mely szerint ha napi 3 pohárnál több tejet fogyasztunk, az nem erősíti a csontokat, viszont közelebb hozza a halált.

Erőszakos bűncselekményekhez köthető géneket azonosítottak

Csaknem kilencszáz finnországi elítélt genetikai vizsgálata révén két olyan gént azonosítottak, amelyek az erőszakos bűncselekmények elkövetésének rizikóját növelhetik.

Így lehetne eltüntetni végre a maláriát

Wikipedia mosquito

Szó sincsen a moszkitók közvetlen megöléséről, ehelyett egy sokkal cselesebb megoldáshoz kellene fordulnia az emberiségnek a kis vérszívók végleges legyőzése érdekében.

Nem néz túl sok tévét a gyerek?

Átgondoltan is be lehet vonni a televíziót gyermekünk életébe, kivédve ezzel a sokszor hallott káros hatásokat.

Ebola: gyógyultan távozott a második megfertőződött ápolónő is

Az ápolónő köszönetet mondott orvosainak, valamint az ebolából korábban felépült két misszionárius egészségügyi segélymunkásnak, Kent Brantly doktornak és Nancy Writebolnak, amiért vérplazmát adtak neki és pácienseinek.

Szelektivity címmel környezetvédelmi játék indult

Iskolai oktatóprogramjának kiegészítéseként a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékot indított a fiatal korosztály számára Szelektivity címmel az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés (IKSZ).

Tüdőrák elleni új szert teszteltek sikerrel egereken

freedigitalphotos.net/akeeris

Sikeresnek bizonyult egerekbe ültetett agresszív emberi tüdőrákos sejtek elpusztításában egy fejlesztés alatt álló új készítmény, amelyet a Chicagói Egyetem kutatói vizsgálnak.

RASFF riasztás: magas mikotoxin tartalmú spagetti került forgalomba

Tönköly spagetti tételeket vontak ki a forgalomból mikotoxin szennyezettség gyanúja miatt.

Őszi szünet: továbbra is teltházzal pörögnek a szállodák

Fotó: freedigitalphotos.net/photostock

A hosszú hétvégi teltházas üzemet követő napokban is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban, köszönhetően az őszi iskolai szünetnek és annak, hogy sok hotel kínál gyerekprogramokat is.

Határozatot fogadtak el az Allergia-parlagfű kerekasztal működtetéséről

A bizottság egyhangúlag elfogadta, hogy bejelentkeznek az adótörvény-javaslat részletes vitájába a jövedéki adó szabályozásával kapcsolatos részhez.

Tudja, hol éheznek a leginkább?

Wikipedia famine

Az ENSZ egyik kitűzött célja az éhezés visszaszorítása, és habár globálisan sikerekről tudunk beszámolni, jó néhány országban nem uralkodik hurráoptimizmus.

Fejtetűveszély miatt kellene abbahagyni a közös szelfizést?

A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok - közölte a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

Végre hatásos eszköz az agydaganattal szemben

Harvard Stem Cell Institute

Bárhol is csap le a rák, az komoly kihívást jelent a szervezetnek. Talán sehol sem tud olyan keveset tenni az orvostudomány a gyógyulásért, mint az agyban felbukkanó daganatok esetén. Mostanáig.

A kakaóbab vegyületeivel megelőzhető az időskori szellemi hanyatlás

A kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás - erre a következtetésre jutottak a Columbia Egyetem tudósai.

Elkészült az első génáramkör

Wyss Institute

Pár csepp vízzel életre kel az addig tetszhalott állapotban pihenő, parányi méretű biológiai gép. Nem bújhatnak el többé a szervezetben a betegségek.

Így csinálnak a bőrből agyat

Már őssejt sem kell ahhoz, hogy egyik sejtünkből egy teljesen más funkcióval bírót tudjunk előállítani. Bőrből agyat - kattintson a részletekért!

A halott szív is jó szív

Victor Chang Cardiac Research Institute

Sikeresen ültettek át már 20 perce halottnak minősülő szívet - a művelet áttörést hozhat a transzplantációban és sok ezer embernek adhat reménysugarat.

Abbahagyták a mindannyiunkat fenyegető, veszélyes vírusok kutatását

Influenza, MRSA, SARS - néhány azon vírusok közül, melyek kutatását a múlt héten felfüggesztette az Egyesült Államok. Az amerikai kutatók megdöbbenését kiváltó tettnek azonban van magyarázata.

Bámulatos 3D-s videók az élő sejtekről

Betzig Lab, HHMI

Egy új mikroszkóp végül lerántja a leplet a körülöttünk és bennünk élő mikrobiológiáról. Sejtek mozgásban - kattintson!

Azonnal lépni kell az ebola-kérdésben

Ha most nem tesz semmit a világ, Libériában robbanni fog az ebola keltette válság, és utána már nagyon nehéz lesz kordában tartani a gyilkos vírust.

Napi egy sör tényleg segít a gyermeknemzésben?

Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Ha ön férfi, és úgy érzi, itt az ideje, hogy apa legyen, akkor naponta fél liter sörrel ennek esélye jelentősen megnövelhető, a kávéval viszont csak óvatosan, mert az rontja a kilátásokat.

Sikeres "halott szív" átültetéseket hajtott végre egy ausztrál orvos

A Sydney-i St. Vincent kórházban végzett három műtét olyan áttörést jelent, amely jelentősen javíthatja a súlyos szívbeteget túlélési esélyeit.

A fiatalok többsége a netre bízza a diagnózist az orvos helyett

Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

A 20 éves fiatalok 96 százaléka az interneten diagnosztizálja magát, majd már kialakult véleménnyel keresi fel az orvost - derül ki egy felméréséből. A kutatás azt is megállapította, hogy szívesebben jelentkezünk online egy vizsgálatra, mint telefonon.

Gasztronómiai programok a nemzeti parkokban

A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.

Itt a fűtési szezon: asztma-, allergia-, szénmonoxid-veszély

Fotó: freedigitalphotos.net/dan

A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.

Hidrogén-peroxiddal szennyezett puding - ezeket dobja ki a hűtőből!

Magas hidrogén-peroxid tartalom miatt Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot vontak ki a kereskedelmi forgalomból kilenc európai tagállamban, köztük Magyarországon is.

Visszafordítható a süketség!

Freedigitalphotos stockimages

Egészen mostanáig úgy tudtuk, hogy a zajok okozta süketség végleges, vissza nem fordítható folyamat, az ezt elszenvedők többé nem hallhatnak. Mekkorát tévedtünk!

Vegyük komolyan, ha fáj a hasa a gyereknek!

Gyermekkorban gyakori panasz a hasfájás, aminek a hátterében sokszor áll egyszerű szorongás - például a másnapi dolgozat miatt -, de nem árt komolyan venni a panaszokat!

Miért nincsen büdös az űrállomáson?

Wikipedia iss

Nekünk, földhöz ragadtaknak, fel sem merülnek olyan triviális kérdések, mint hogy mit lehet tenni az űrállomáson azért, hogy ne legyen büdös? Hiszen akár hat ember is dolgozhat rajta, de ablakot nyitni nem lehet...

Négy ok, amiért érdemes kutyát tartani

Amikor valaki úgy dönt, hogy az életét egy kutyával teszi teljesebbé, akkor nemcsak egy mókás jóbarátot vagy egy odaadó, hűséges új családtagot kap, ennél jóval több előnye van a négylábúnak.

Teljesen megszüntethető az izzadás!

freedigitalphotos Serge Bertasius Photography

Habár a címet olvasva bizonyára sokan megörülnek a hírnek, azért azt fontos megjegyezni, hogy az emberi szervezetnek szüksége van erre a kiválasztásra.

Titokzatos betegség: lehet, hogy IBS okozza a hasi panaszokat?

Minden ötödik ember szenved az irritábilis bél szindrómában (IBS), ám csak jóval kevesebben jutnak el orvoshoz. Pedig a szakszerű orvosi segítség sokat jelent ennél a betegségnél.

Neuropszicho-farmakológia: összefügghet a születési idő és a hangulati zavar?

A nyáron születettek között kis mértékben több a gyors hangulatváltozásra hajlamosító temperamentum, a téliek között a depresszív, az ősziek-tavasziak között a ingerlékeny.

Saját baktériumainkat is kiüti a hosszú repülés

Egy néhány óránál tovább tartó, időzónákon átívelő repülés után az ember úgy érzi, alaposan elhasználódott a szervezete. És tényleg - a hosszan tartó légi közlekedés egészen meglepő szinten veszi igénybe az emberi testet.

Még fiatal, de már megtámadta a porckopás? Ezekre figyeljen!

Fotó: freedigitalphotos.net/scottchan

A porckopás jellemzően az idősebbek betegsége, ám egyre több fiatalnál is jelentkezhet a probléma. A mozgás jót tehet, de csak mérsékelten és kis mennyiségben.

Új szállásközvetítő oldal indult

A honlap egy technikailag összetett rendszer segítségével összegzi a hazai szálláslehetőségeket, a családias üdülőházaktól az ötcsillagos szállodákig.

Kolbászoljon el a Kolbászfesztiválra!

Fotó: csabaikolbaszfesztival.hu

Rekorddöntésre készül idén a Csabai Kolbászfesztivál: a négynapos hétvégén zajló rendezvény csúcspontjának számító hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett.

Volt értelme a jeges vödrös kihívásnak!

Noha a lelkes youtuberek csak annyit csináltak, hogy felhívták a figyelmet a betegségre, időközben megszületett a megoldás is: a szervezet felborult réz-egyensúlyát kell helyreállítani a sikeres kezeléshez.

Miért nő be a körmünk?

Freedigitalphotos Serge Bertasius Photography

Tudta, hogy már a hetedik század óta próbálnak az orvosok megoldást találni a benőtt köröm problémájára? A 21. századra úgy tűnik, végül sikerrel járnak.

Stimulálná babája agyát a gyorsabb beszédfejlődésért?

Meglepő eredményeket ért el egy kutatócsoport csöppségekkel, ami alapjaiban megváltoztathatja a gyerekek beszédtanulási képességeit. Már ha engedünk a technikának...

Üldözik? Itt a tökéletes álca

Adam Harvey

Napjaink arcfelismerő rendszerei egyre kiterjedtebben uralják életünket; mielőtt azonban még teljesen elterjednek, megjelentek az első olyan arcfestékek, melyekkel össze lehet zavarni a rendszert.

Kevesebb mint 15 perc alatt kimutathatja az ebolavírust egy új gyorsteszt

Francia kutatók szerint a terhességi teszthez hasonló vizsgálatot "külön műszer nélkül a helyszínen lehet majd elvégezni egy csepp vér, plazma vagy vizelet segítségével".

A túl sok kávé árthat a nemzőképességnek

freedigitalphotos.net/khunaspix

Napi kettő vagy több csésze erős kávé radikálisan csökkentheti a férfiak esélyét a gyermeknemzésre amerikai kutatók szerint.

Ajándékozz életet! - szívműtétet hajtottak végre a program keretében Szegeden

Először hajtottak végre szívműtétet a Gift of Life - Ajándékozz életet! program keretében Szegeden. Az erdélyi Nagykadácsról származó Ilyés Attila egy héttel a beavatkozás után jól van, hamarosan hazatérhet.

Világszínvonalú MR készüléket adtak át az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben

A berendezés nemcsak nagyfelbontású és különleges kontrasztú úgynevezett szeletképek készítését teszi lehetővé az agyról, hanem segítségével különböző funkcionális vizsgálatok is elvégezhetők, ennek megfelelően pontosabb műtéti tervezést tudnak biztosítani.

Miért kell visszaállítani az órát a téli időszámítás kezdetekor?

Hétvégén át kell állítani az órákat, kezdődik a téli időszámítás. De vajon tudja, hogy a napszakok hosszának változása befolyásolja az energiafogyasztást is?

Agyműtét az arcon keresztül

Vanderbilt University

Robot végezhet agyműtétet a jövőben, az arcon keresztül hatolva be a koponyába. Ezzel csökkenhet az eljárás invazív mivolta és a beteg felépülési ideje.

A húsmentes étrend károsíthatja a férfiak termékenységét

A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, ám húsmentes étrend károsíthatja a férfiak nemzőképességét - derült ki a kaliforniai Loma Linda Egyetem szakembereinek tanulmányából.

Fellendülőben a fülcimpavarrás: már ciki a nagy lyuk

Fotó: Aurora Clinics

Amikor fiatal és vagány az ember, jó mókának tűnik az úgynevezett alagút-fülcimpa, de idővel a bohém lépés visszaüthet: felnőttként könnyen hátrányba kerülhetünk miatta.

Ne dőljön be: a fehérítő ivása NEM tesz védetté az ebola ellen!

Veszélyes, ráadásul még hamis is az a módszer, amely egyre több internetes fórumon bukkan fel az ebolával fenyegetett területeken. Az igazság az, hogy a fehérítő nem ad immunitást.

Egészséges gyereket szült a méhátültetésen átesett nő

Videó screenshot

Az orvostörténeti szempontból forradalminak számító áttörést a Göteborgi Egyetem orvosainak sikerült elérniük.

Ebola - Nem beteg a karanténozott amerikai tengerjáró utasa

Negatívnak bizonyult annak az amerikai nőnek az ebolatesztje, aki miatt sem Belize-ben, sem Mexikóban nem engedtek kikötni egy tengerjáró luxushajót, amely vasárnap tért vissza a texasi Galvestonba.

Nyomtassunk házat a szegényeknek

WASP

Közel egymilliárd embernek nincsen otthona, vagy emberi tartózkodásra csak korlátozottan megfelelő helyeken húzza meg magát. Ennek oka természetesen a költségekben keresendő, ám a 3D-s nyomtatással ez drámai mértékben leszorítható.

A méltatlanul mellőzött gabona: próbálja ki a kölest!

Sokan méltatlanul mellőzik, sőt, szinte alig-alig ismerjük a kölest, noha az egészséges étrend egyik fő alkotóeleme lehetne sokrétű előnyei miatt. De hogyan is kell bánni vele?

Verseny az ízletes magyar péksüteményekért

Fotó: freedigitalphotos.net/amenic181

A kenyér október 16-i világnapjához kötődően tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában a Pék Hagyományőrző Versenyt.

Tippek: tudatosan, takarékosan az élelmiszerpazarlás ellen

A következő tanácsok segítenek abban, hogy csökkentse a kidobott élelmiszerek mennyiségét, pénzt takarítson meg, s egyben a természetet is óvja.

Túléltem az ebolát - és azután?

Wikimedia ebola

Ugyan nagyon magas a Közép-Afrikában pusztító vírus mortalitási rátája, mégis, túlélhető a fertőzés. Az ebolán átesettek tanulmányozása lehet a kulcs a gyilkos kór megállításához?

"Bionikus szemet" kapott és újra lát a 30 éve megvakult férfi

Larry Hester egy speciális retinaimplantátumnak köszönhetően kapta vissza - legalábbis részben - a látását.

Ezek a "legszorgalmasabb" és "leglustább" országok

http://vizual-statistix.tumblr.com/image/61767587684

A dél-koreaiak serények, a franciák kényelmesek. Magyarország a középmezőny tetején foglal helyet.

Ne legyen türelmetlen, ha le akar számolni az izomcsomókkal

A testben kialakult izomcsomók számtalan kellemetlenséget okozhatnak. Sajnos az idők folyamán több helyen is megjelenhetnek, olykor komoly fájdalmakat okozva.

A saláta csak nyulaknak való? Akkor készüljön sütivel a télre!

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Az őszi-téli időszakban az immunrendszerünk fokozottabb terhelésnek van kitéve, mint az év más részeiben, de mit tehetnek azok, akik nem szeretik a gyümölcsöket és a salátát is inkább a nyulaknak adnák?

A bőr nem felejt: miből lesz később daganat?

Bőrünk emlékszik minden egyes pillanatra, amit a napfényben töltünk el, ami azzal jár, hogy a káros hatások akár sok év elteltével is visszaüthetnek. A rendszeres szűrés csökkentheti a rizikót.

Óriási sikerrel zárult a negyedik ELTE FIT Night éjszakai fitness sportfesztivál

ELTE SPORT Kft.

Óriási sikerrel zárult a negyedik ELTE FIT Night éjszakai fitness sportfesztivál az ELTE SPORT Kft. szervezésében és rendezésében a Bogdánfy utcai Sporttelepen. A rendezvényen több mint 1000 egyetemi és főiskolai hallgató vett részt 18 felsőoktatási intézményből, akik több mint 20 mozgásforma közül választhattak az éjszakába nyúló sportfesztiválon.

Végre fájdalommentes oltások

Sokan félnek az injekciótól, a tű okozta fájdalom már hosszú évtizedek óta kísérti az emberiséget. Nemsokára eltűnhet a fájdalom, csak a gyógyulás/megelőzés marad!

Ebola: egy tengerjárón zárták karanténba a dallasi kórházi dolgozót

Fotó: archív

Karanténba helyeztek egy tengerjáró sétahajón Belize-ben egy dallasi kórházi alkalmazottat, aki feltételezések szerint az ebolában elhunyt betegtől vett mintákat kezelte.

Legyőzhetjük a vakságot?!

A 21. században nem lesz sorsszerű az időskori látásromlás és vakság, köszönhetően az orvostudomány és az őssejtkezelés fejlődésének. Biztató eredmények kattintás után!

Marasztalná az afrikai diákokat a Debreceni Egyetem

A hazai oktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemre jár a legtöbb, összesen 740, az ebolajárvánnyal érintett afrikai országokból származó diák.

Tehénfejéssel kezdte a napot a francia kormányfő

A menüben egy helyi specialitás, a matouille nevű olvasztott sajtból készült étel szerepelt, főtt krumplival és helyi felvágottakkal, valamint savoyai borral.

Fertőzöttek felismerését gyakorolják a tel-avivi repülőtéren

Ebolával fertőzöttek felismerését, elkülönítését és kórházba szállítását gyakorolják a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren pénteken - közölte reggel az izraeli közszolgálati rádió.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.