Többnyire elégedett vendégek a Balatonnál

Fotó: Wikipédia

A strandok a korábbiaknál jobb, 4,7-es átlagjegyet kaptak, részben a játéklehetőségek fejlesztése miatt. Javult a sportolási lehetőségek megítélése is, amelyhez hasonlóan nagyon jó minősítést, 4,6-os osztályzatot kapott a parti részek gondozottsága.

Ebola helyett ismét Malária

Maláriában szenved az Ebola-fertőzésre utaló tünetekkel Berlinben kórházba került beteg.

Allergiásoknak nyílik kávézó Bécsben

Az itt kapható finomságok összetevői egészen eltérőek egy átlagos sütemény vagy menü hozzávalóitól. Aki az összetevők hosszas mérlegelése nélkül akar nassolni vagy ebédelni, akár egy jó bécsi virslit zsemlével elfogyasztani, az itt megteheti.

Ismerje fel időben a trombózist!

A mélyvénás trombózis tüneteinek felismerése életmentő lehet, mivel ha csak legyint a panaszokra, akkor a vérrög leszakadhat, és a véráramba kerülve könnyen tüdőembóliát okoz.

hirdetés

Megmutatja a gyerekrajz a kamaszkori intelligenciát?

Több mint 15 ezer gyermekrajz értékelése és a gyerekek 10 évvel későbbi IQ-tesztje alapján londoni kutatók arra jutottak, hogy az ákombákomokból következtetni lehet a későbbi szellemi képességekre.

Nézze meg az ujjai színét: betegséget jelezhet, ha változik!

Fotó: freedigitalphotos.net/nongpimmy

Sokan természetesnek vesszük, ha főként hideg hatására az ujjaink elfehérednek, esetleg lilává válnak, majd váratlanul kipirosodnak, közben fájnak is - pedig ez betegségre is utalhat.

Már el is használta az emberiség a Föld idei erőforrásait

A Global Footprint Network minden évben kiszámítja, hogy az adott évben mennyi erőforrás érhető el, illetve mennyit képes a Föld megújítani.

Így befolyásolja a Hold az alvást

freedigital/panuruangjan

Hiába panaszkodunk álmatlanságra vagy éppen rémálmokra telihold idején, az egészet csak beképzeljük?

Több ezer szűrést végeztek a nyári egészségtáborban

Az idei nyári egészségtáborban kilenc turisztikailag frekventált településen több mint 4500 ember szűrését végezték el egészségügyi szakemberek.

Hiánypótló útikalauz: megjelent Bécs vécétérképe

Kép: ComPress

Több mint kétszáz nyilvános illemhely található a Bécsi Vécékalauzban, amelyet az Osztrák Inkontinenciatársaság és egy gyógyszergyártó cég adott ki - így szeretnének az érintettek gondtalan nyaralásához hozzájárulni.

Szunyókált ma délután? Jót tesz az egészségnek!

A délutáni szieszta jól bevált szokás a mediterrán országokban: az ebédet követő időszakban elcsendesül a város, az emberek elvonulnak, pihennek - és nem véletlenül a legnagyobb forróságban vágyunk erre.

Szívesen dolgoznánk köntösben, de félünk az elszigeteltségtől

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

A munkaadók nagy része nem mert eddig távmunkában gondolkozni, aki mégis megtette, jó tapasztalatokról számol be, miközben munkavállalói oldalról egyre nagyobb az igény az irodán kívüli munkavégzésre.

Áramütést és égési sérüléseket is okozhatnak az elektromos grillsütők

Ha nem biztonságos készülékekre bukkannak, azonnal elrendelik azok forgalomból történő kivonását és visszahívását.

A vegyes házasság mellett kampányolnak a kínaiak Tibetben

Van az a pénz: a 2008-as 666 után tavaly már 4795 han és huj nemzetiségű párt regisztráltak.

Védekezzen evéssel a leégés ellen!

Egyen, hogy nehogy leégjen! A felszólítás abszurdnak tűnik, pedig nem olyan esztelen, mint első hallásra tűnik: az ételekben lévő egyes összetevők fokozhatják vagy épp csökkenthetik a Nap káros hatásait.

Betegből több volt, bűnözőből kevesebb a Szigeten

A leggyakrabban továbbra is végtagsérülésekkel fordultak hozzájuk, ezt követték a belgyógyászati, fül-orr-gégészeti és a szemészeti panaszok.

Gyerekek vérével kereskedtek - fenyegetéssel kényszerítették őket

A BBC jelentése szerint a gyerekeknek havonta egyszer kellett vért adniuk hét hónapon keresztül, és háromszor annyit vettek le tőlük, mint amennyit szokás.

Újabb ebola-gyanús beteget kezelnek Spanyolországban

Mint ismeretes, kedd reggel a kísérleti szérium ellenére is meghalt az a spanyol misszionárius, aki Afrikában fertőzödött meg a járvánnyal.

Ebola-fertőzött régiókból is érkeznek a magyar zöldhatárhoz

Az illegális határátlépők többnyire hosszú időtartamú, elmondásuk szerint több hónap, több év alatt végrehajtott utazás után jutottak el a Csongrád megyei határszakaszra.

A záporok lassítják a pollenkoncentráció emelkedését

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Ennek ellenére - elsősorban az ország déli és keleti részén - továbbra is elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is.

Tízféle rosszindulatú daganat kockázatát növeli a túlsúly

"Amennyiben a testsúlynövekedés jelenlegi trendje folytatódik, lényegesen nagyobb számú rákos megbetegedésre is számíthatunk."

UV-kamera sokkolta a járókelőket: "Ilyennek lát téged a Nap"

Fotó: YouTube

Először mindenki mosolyogva nézett bele a kamerába, de a következő pillanatban kivétel nélkül mindenki elszörnyedt és rémülten fordult el: feltárultak az arc rejtett hibái, amiket a napfény okozott.

Tudja, milyen az okosfülhallgató?

Nem csak a zene szól belőle, de edzés közben képes megmérni a megtett lépések számát és az elégetett kalóriák számát is.

7 százalékkal nőtt a recept nélkül kapható gyógyhatású szerek forgalma

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

A recept nélkül kapható gyógyhatású szerek hazai kiskereskedelmi forgalma 7 százalékkal, mintegy 77 milliárd forintra nőtt az idén az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest, a gyártók pedig ebben az időszakban 75 milliárd forintot költöttek reklámra, 35 százalékkal többet, mint 2013 azonos időszakában.

Egészségesek a Libériából hazatért magyarok

Nem merült fel az Ebola-fertőzés gyanúja annál a két magyar állampolgárnál, akik Libériából jöttek haza korábban, ám egyiküket maláriával kezelték a nyugat-afrikai országban.

Évente 12 ezer friss rákos megbetegedés

freedigitalphotos.net/arztsamui

A szakemberek számítása szerint a túlsúly és az elhízás évente 12 ezer friss rákos megbetegedés kialakulásához járulhat hozzá. Amennyiben folytatódik a rohamos súlygyarapodás trendje, ez további 3700 daganatos betegség kialakulásához vezet majd évente.

Ha nem vágják le a parlagfüvet...

A bírságon felül a kényszerkaszáltatás árát is meg kell fizetniük azoknak, akik nem vágják le a parlagfüvet a birtokukon.

Ahogy eszik, úgy alszik - avagy a gyomor a jó alvás kulcsa

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Hogy pontosan mire is kell odafigyelnünk nemcsak a vacsoránál, de az egész napi érkezéseknél, abban az alvásszakértő segít néhány tanáccsal.

Csirkefejet vagy mosogatórongyot is kifoghat menünek álcázva

Lássuk, mi mindent kaptak már tálcájukra a gyanútlan gyorséttermi fogyasztók. Ön járt már így?

Milyen lehet vakon falat mászni?

Történetében először a Sziget Fesztiválon is lehet találkozni a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségével (FODISZ). A magyarországi fogyatékos diákok sporttevékenységét szervező FODISZ három napon keresztül várja érdekesebbnél érdekesebb aktivitásokkal a Sziget lakóit és látogatóit.

Semmelweis-emlékévet hirdet jövőre a KKM

Semmelweis Ignác a világon elsőként jött rá arra, hogy a kiemelkedően magas halálozási arányszámmal járó gyermekágyi láz a szülő nőkkel kapcsolatba kerülő személyek gondos kézfertőtlenítésével megelőzhető.

Valaki ismét gazdagodott: a KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 14-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták:

Egyre több drogfogyasztó híresség bukik le Kínában

A hatóságok erősödő drogellenes kampányának is betudhatóan mind több szerhasználó híresség bukik le Kínában, ahol emelkedőben van a kábítószer-fogyasztók száma.

Ínygyulladás és diabétesz - együtt jár a két kór?

Fotó: freedigitalphotos.net/pat138241

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget és a 2-es típusú cukorbetegséget, sőt, maga a kezelés már most is elérhető.

Pollenhelyzet: másodfokú riasztás az ország északkeleti részére

A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.

Hogyan nő a gyermeki agy?

Wikipedia infant

Modern képalkotó eljárások fotói alapján először készült el a babák agyának növekedési táblázata.

Új komplex digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett egy magyar cég

A jelenlegi fluoreszcens mikroszkópoknál jobb felbontású, a feladatokat gyorsabban, pontosabban elvégző komplex fluoreszcens digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett a 3D Histech Kft.

Viselhető számítástechnikával a Parkison-kór ellen

Wikipedia michael j fox

Big data elemzési technológiát és a viselhető számítástechnika adta lehetőségeket aknázza ki Michael J. Fox alapítványának és az Intel együttműködése.

Cukorbetegség: jól ismerjük, mégsem teszünk ellene - miért?

Túlzott szénhidrátfogyasztás és mozgásszegény életmód - ez a 2-es típusú cukorbetegség két legfőbb okozója, amiről szinte mindenki tud, mégis alig teszünk ellene.

Génterápiával a szívelégtelenség ellen

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

A világon először kezelnek génterápiával az Imperial College London tudósai olyan szívelégtelenségben szenvedő betegeket, akiknek életbemaradását mechanikus keringéstámogató eszközök segítik.

Ne érje váratlanul: a pajzsmirigydaganat 5 fő rizikófaktora

Az elmúlt években növekedett a pajzsmirigydaganatos betegek száma, bár valószínűleg csak az egyre pontosabb diagnózisok miatt. Kik a legveszélyeztetettebbek és hogyan ismerhető fel a betegség?

Minimális az ebola behurcolásának esélye

Az ÁNTSZ szerint akkor sem kellene azonban a nyugat-afrikaihoz hasonló járványtól tartani, ha ez mégis megtörténne.

Napi fél óra gyaloglás csökkenti a nők mellrákkockázatát

Freedigitalphotos marin

Tíz százalékkal csökkenti a testmozgás a mellrák kockázatát azoknál az idősebb nőknél, akik éveken át folytatják a testmozgást.

PCOS-e van? Így diétázzon!

Napjainkban a PCOS a női meddőség egyik fő oka, megközelítőleg a nők 5-10%-át érinti a betegség. Kezelésének 3 pillére közül a speciális diéta az egyik, amelyet ha betart az illető, nagyban hozzásegíti magát az állapota gyors javulásához.

Elveszíthetjük a szaglást, ha túl sok zsíros ételt eszünk

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

Az elhízás nemcsak több krónikus betegség kockázatát növeli, de a súlygyarapodás a szaglásra is hatással van - állapították meg floridai kutatók egereken végzett kísérletekkel.

A gyerekeknek az élmény számít, nem az ár

Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui

Sok szülő erején felül is próbál nyaralást szervezni. A szakember szerint a gyerekeknek sokkal fontosabb, hogy jó élményeket szerezzenek, amihez akár az otthonhoz közeli parkba vagy tóhoz, strandra tett kirándulás tökéletesen megfelel.

A magyarok lusták, túl sok sót és zsírt fogyasztanak!?

A magyarok több mint fele túlsúlyos, harmada nem mozog eleget, és dobogósok vagyunk a sófogyasztásban is. Ezt a lesújtó kritikát Európa többi országa is megkapta, a WHO senkit nem kímélt.

Elmeszesedett csigolya kínozhatja a derekunkat

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A gerinc az emberi test egyik legfontosabb része, és egyben a legérzékenyebb is. Az ott kialakult problémák kihathatnak az ember mindennapjaira, hiszen az itt megjelenő elváltozások kínzó fájdalomban nyilvánulhatnak meg.

Újra támad a leptospirózis

Újabb betegek kerültek kórházba leptospirózis gyanújával Jász-Nagykun-Szolnok megye több járásából, egyikük esetében már kimutatták a bakteriális fertőzést korokozóját, többen a vizsgálati eredményre várnak.

Ígéretes lehet a stroke kezelésében az őssejtterápia

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az új kezelés jelentősen csökkentette a károsodás mértékét és javította a betegek életminőségét.

Ismét nem az Ebola fertőzött

Maláriában szenved az az Afrikából hazatért román férfi, aki Ebola-fertőzés gyanújával került kórházba.

Több ezer diákot ösztönöztek olvasásra

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Több ezer diákot ért el az olvasást népszerűsítő program, a kisiskolásokat meséléssel, a nagyobbakat egyebek között vetélkedőkkel ösztönözték az olvasásra.

Malária-gyorsteszt vérmintából - miért lenne jó ez az Ebola miatt?

Az Ebolát rendre félrediagnosztizálják, a lázas betegeket mindössze malária ellenes szerrel kezelik, és nem különítik el őket, ez pedig a legnagyobb hiba.

Achilles-ín is oka lehet a sarokfájásnak

Fotó: freedigitalphotos.net/satit_srihin

A sarokfájdalom hátterében leggyakrabban a nem megfelelő lábbeli, sportolás, illetve külső behatások állnak, ám meglehet, hogy a probléma forrása az Achilles-ínnál keresendő.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.