Balatoni fagyizókat tesztelt a NÉBIH

freedigitalphotos/dan

Húsz különböző, népszerűnek számító Balaton-parti fagylaltozót és fagyijait tesztelték a szakemberek, kóstoló laikusok, az Európában ritkaságnak számító mozgó érzékszervi vizsgálóállomás közreműködésével.

Dupla kézátültetést hajtottak végre egy nyolcéves kisfiún

Az Egyesült Államok legfiatalabb kettős kézátültetésen átesett páciense lett az a nyolcéves kisfiú, akinek korábban egy súlyos fertőzés miatt kellett amputálni a végtagjait.

Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten

Szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rehabilitációját, rekreációját segítő tanösvényt avattak a budapesti Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében kedden a fővárosban, a Hárs-hegyen.

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, mert ebben az időszakban, július utolsó és augusztus első hetében szoktak a legkevesebben vért adni.

hirdetés

A MERS koronavírus természetes ellenanyagát fedezték fel a kutatók

freedigitalphotos/somkku9

A közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) vírusának természetes emberi ellenanyagát találta meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport, amely szerint a felfedezés segíthet a gyakran halált okozó betegség védőoltásának és gyógyszerének kifejlesztésében is.

Jól alszik? Akkor jó a memóriája is!

Az alvás nemcsak hogy óvja az emlékezetet a feledékenység ellen, hanem segíti az emlékek könnyebb felidézését is - állítja egy friss tanulmány, amelyet mások mellett az Exeteri Egyetem tudósai jegyeznek.

Véget ért a MERS-járvány Dél-Koreában

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az első megbetegedést május 20-án regisztrálták az ázsiai országban, a kórt vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

Elbutulás: ön mennyire érintett?

Az egészséges szív megőrzése csupán része a demencia elleni küzdelemnek, emellett a műveltség fejlesztése és az agy megfelelő karbantartása is hatékony fegyver lehet az időskori elbutulás ellen.

Hamarosan vége a csontritkulásnak, a menopauzának és a demenciának?

freedigitalphotos.net/adamr

Biztonságosabb ösztrogénpótló készítmények fejleszthetők ki amerikai kutatóknak köszönhetően.

A kisgyermekek autóban felejtését megakadályozó gyermekülést dobtak piacra

Speciális biztonsági gyermekülést kezdett árusítani egy amerikai áruházlánc: a fejlesztés célja, hogy nagy melegben megakadályozza, hogy a szülők a forró autóban felejtsék a gyermeküket.

Beteggé tehet a modern munkahely - így kezelje a stresszt!

freedigitalphotos/graur razvan ionut

A munkahelyi stressz gyakori jelenség napjainkban, és az is bizonyított, hogy a tartós stressz számos betegség okozója. A munkahelyi káros stressz elleni fellépés azonban mégsem kézenfekvő sem a munkáltató, sem a munkavállaló részére, ezért is fontos kiemelten kezelni ezt a kérdést.

Amerika végre visszafog(y)ja magát

Évtizedekig tartó romló tendencia után javulni kezdtek a táplálkozási szokások az Egyesült Államokban, megállt a túlsúlyosak részarányának növekedése mind a felnőttek, mind az iskoláskorúak körében, sőt, a ráta a legkisebb gyerekek között még csökkent is.

Már csaknem ötven fürdő jelentkezett a Strandok éjszakájára

freedigitalphotos.net/adamr

Főként családi programokat kínálnak majd a látogatóknak 21 óráig, a környező lakóházak miatt a Palatinuson addig tart majd a program.

Beleőrül a szomszéd kutya ugatásába? Ne tegye...

Sok lakó életét megkeseríti a szomszédban folyamatosan ugató házi kedvenc, s komoly konfliktusokhoz vezethet, ha a gazdi meg sem próbál tenni ellene.

Több mint százezer szerencsejátékfüggő van csak Csehországban

freedigitalphotos.net/adamr

A szerencsejátékokra fordított 138 milliárdos összeg több mint játékautomatákban költötték el a csehek.

Májbetegek egyesülete: nemzeti hepatitis-stratégia megalkotása szükséges

A fertőző májgyulladás leküzdéséhez nemzeti hepatitis-stratégia megalkotására lenne szükség a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete szerint.

A fiatalokat is megviseli a hosszan tartó meleg

freedigitalphotos.net/adamr

Nem szabad felhevült testtel vízbe menni, előtte zuhanyozni kell és fokozatosan kell hűteni a testet, ezzel megelőzhető a görcs kialakulása.

Szlovákiában is elrettentő képek kerülnek a cigarettás dobozokra

A dohánytermékek csomagolásán megjelenő elrettentő ábrázolások sorában egyebek mellett egy vért felköhögő fiatal nő, illetve egy hullaházban fekvő férfi képe is megjelenik majd.

Szemcseppel csökkenthető a szürkehályog

freedigitalphotos.net/Clare Bloomfield

A jelenleg csak műtéttel orvosolható betegség a jövőben ember esetében is gyógyítható lehet szemcsepp alkalmazásával.

Hogy ne csak a szerencsén múljon gyermekeink testi épsége

A kerékpáros gyermekbalesetek megelőzéséért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat.

Nem jó bagósnak lenni Olaszországban

freedigitalphotos/adamr

Az olasz egészségügyi tárca bejelentése szerint szigorítják a dohányzás, valamint az Olaszországban árult cigaretták csomagolásának szabályait is: többek között sokkoló hatású felvételeket helyeznek el a dobozokon az elrettentés érdekében.

Tudja, mi a különbség az ásványvíz és a csapvíz között?

Valóban szükségünk van ennyi palackozott vízre? Nem elég jó a csapvíz? Magyarországon az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a palackozott vizek fogyasztása és vele együtt a PET-hulladék mennyisége.

Emmi: 2018-ra országszerte lesz vastagbélrákszűrés

freedigitalphotos/ arztsamui

A tervek szerint. Ez annál is inkább szükséges, mert az Európai Unióban a lakosság arányában Magyarországon halnak meg a legtöbben vastagbélrákban.

Több születés és halálozás az év első öt hónapjában

Többen születtek és többen is haltak meg az év első öt hónapjában, mint az előző esztendő azonos időszakában, a 22 és fél ezres népességfogyás pedig 22,7 százalékkal magasabb a 2014 elejinél.

A rendszertelen alvás növeli a rák kockázatát

freedigitalphotos.net/adamr

A hollandiai Erasmus Egyetem kutatói egérkísérletekben egyértelműen kimutatták, hogy a rendszertelen alvásrend rákot okoz.

A mediterrán étrend és a zöld tea jótékony hatással van a prosztatarákkal élőkre

A mediterrán étrend és a nagy mennyiségű zöld tea fogyasztása jótékony hatással lehet a prosztatarákkal élőkre.

Az elhízás legyőzésének kulcsát jelentheti a zsír ízének azonosítása

freedigitalphotos.net/KEKO64

Amerikai szakembereknek sikerült azonosítaniuk a zsír ízét, ami kulcsszerepet játszhat az elhízás és a szívbetegségek elleni harcban, valamint a hatékony zsírpótlók előállításában.

A problémás ügyfél a legnagyobb stresszfaktor

A legtöbb stresszt a problémás ügyfelekkel történő munkavégzés okozza a magyar munkahelyeken, a megkérdezett magyar vállalkozások 44 százalékánál jelentenek gondot ezek a személyes konfliktusok, az idő szűkössége pedig a cégek 29 százalékánál okoz problémát

Húszmillió forintos étkezési támogatást kap 480 rászoruló gyerek

freedigitalphotos/tiramisustudio

Tizenhat településen összesen 480 rászoruló gyerek kap fél éven át élelmet a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki Ebédel elnevezésű programjának keretében a Raiffeisen Bank adományából.

TBC-s diákokat szűrtek ki Szegeden

Két, egymástól független TBC-s esetet szűrtek ki a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül, egyikük a BTK-n tanul. Az eset kapcsán szűrővizsgálatra küldenek hallgatókat és oktatókat a fertőzés esetleges továbbterjedésének megelőzése érdekében.

Több mint 12 ezren zumbáztak együtt a Fülöp-szigeteken

APTN

Új Guinness-rekordot állított fel egy fülöp-szigeteki város a közös zumbázásában: 12 ezer 975-en táncoltak együtt vasárnap.

Az okostelefon tudja, mikor depressziós a felhasználója

Az ember elrejtheti érzéseit családtagjai vagy barátai elől, de úgy tűnik, a leghűségesebb társ, az okostelefon mindenről tud.

Ön hol eszik? Étteremben? Baj lehet belőle!

freedigitalphotos.net/adamr

Meglepő eredményt hozott egy frissen végzett kutatás: nem a gyorséttermek jelentik az igazi veszélyt.

Szakértő: összesen két cég gyárt BCG-oltást az unióban

Horváth Ildikó úgy vélte: járványügyi szempontból is fontos átgondolni, elegendő-e csak két olyan cég az unióban, amelyik ilyen vakcinát gyárt.

Világbajnok lett a Spirit of Attila magyar csiliszósz

freedigitalphotos.net/lobster20

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű magyar csiliszósz az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen a harmadik legerősebb szószok (Hot sauce/Hot) kategóriájában.

Kérjen táplálkozási tanácsot szakembertől!

Nem reklám, az egészségünkről van szó. Közzéltették a Magyar Dietetikusok adatbázisát.

Mi is az a TBC, ami ellen véd az elhíresült BCG-oltás?

freedigitalphotos/Baitong333

A tuberkulózis, vagy elterjedt nevén "tbc" olyan idült fertőző betegség, melyet a Mycobacterium tuberculosis nevű baktérium okoz.

Kolozsváron "az égben" köthet házasságot nyolc fiatal pár

Egy emelődaru által 50 méter magasra emelt platformon, "az égben" köthet házasságot szombaton nyolc fiatal pár Kolozsváron.

Vakcinahiány miatt átütemezi a BCG-oltásokat az ÁNTSZ

freedigitalphotos/Baitong333

Globális vakcinahiány miatt átütemezi a BCG-oltások beadását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - jelentette be az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője.

Tovább tartanak nyitva a fürdők és a strandok a hőség miatt

A főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek, hogy enyhítsenek a lakosság hőérzetén: folyamatosan locsolják az utakat, a strandok, a fürdők tovább tartanak nyitva, s az ivókutakra is jobban odafigyelnek.

Mennyi ólom van az útmentén árult zöldségekben és gyümölcsökben

Shutterstock fotó

Forgalmas közutak mellett árult zöldségeket és gyümölcsöket vizsgálat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), hogy megnézze, mekkora az autóforgalomból adódó, egészségre káros anyagokkal való szennyeződés kockázata.

Közeleg a parlagfűszezon!

Várhatóan július végén, augusztus elején országszerte megkezdődik a parlagfűszezon, a héten érdemes elkezdeni a megelőző gyógyszerszedést.

Csökken Szerbia lakossága

freedigitalphotos.net/arztsamui

Egy év alatt mintegy fél százalékkal csökkent Szerbia lakossága, így 2014-ben a köztársasági statisztikai hivatal becslései szerint valamivel több mint 7,1 millió lakosa volt a nyugat-balkáni országnak.

Az oltások fontosságára figyelmeztetett az ÁNTSZ

A védőoltások lényege egészséges emberek immunrendszerét provokálni, hogy a későbbiekben védelmet biztosítsanak betegségek ellen.

Jogszabály megalkotását kezdeményezi az MTA a gyerekek hallásvédelme érdekében

freedigitalphotos/master isolated

A gyerekeket sújtó zajszennyezést korlátozó jogszabály megalkotását javasolja az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Magyar Tudományos Akadémia Akusztikai Osztályközi Állandó Bizottsága és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Blokktéglából bámulatos bútorok

Ha építkezés után megmaradt pár darab, vagy a szomszéd kilomolta, mutatunk pár trükköt, amivel egyedivé teheti lakókörnyezetét!

Egyetlen injekció megvédhetné a cukorbeteg látását

Ígéretes kutatásokat folytatnak a cukorbetegség súlyos következményeit megakadályozó anyag kifejlesztésére a Pécsi Tudományegyetem Kísérletes Állattani és Neurobiológiai Tanszékén.

Az afrikai ebolajárvány még nem csengett le

Wikipedia/Martin H.

Körülbelül 30 új megbetegedést regisztrálnak hetente - mondta hétfőn David Nabarro, az ENSZ ebolaügyi megbízottja a jelenleg elsősorban nyugat-afrikai országokat sújtó halálos kórról.

Ultrahanggal gyógyíthatók a krónikus fekélyek

Krónikus fekélyek esetében harmadával csökkenthető ultrahang segítségével a sebgyógyulási idő.

Zacher: a különböző drogok kipróbálása ma már "orosz rulett"

freedigitalphotos.net/zole4

Zacher Gábor toxikológus szerint manapság a különböző drogok kinézete és fantázianeve alapján sem azok összetételére, sem a hatására nem lehet következtetni.

Babák és társaik - bűbájos fotók

Bored Panda

Bár nem mindenki ért egyet azon vélekedéssel, hogy kisbaba mellett háziállatot - főként kutyát-macskát - tartsanak, néhány meghitt pillanatot mutatunk a kételkedőknek.

Ha harmincévesen elhasználódik a test, új pályát kell választani

A táncosoknak, artistáknak, sportolóknak a harmincas, negyvenes éveikben új életet kell kezdeniük, új pályát kell választaniuk. A korengedményes nyugdíj lehetősége is megszűnt számukra.

"Jó kórházban jó ágyat azzal garantálhat magának az anya, ha időben császármetszésre jelentkezik"

freedigitalphotos.net/adamr

Új szabályok léptek életbe Brazíliában a császármetszések számának csökkentésére.

Az autista gyerekek nem érzik a szagok és az illatok különbségét

Az autista gyerekek korai szűrését segítheti, hogy nem tesznek különbséget a szagok és az illatok között - állapították meg az izraeli Weizmann Intézetben.

Gyógy- és fűszernövény napok Zalaszentlászlón

freedigitalphotos/Praisaeng

Gyógy- és fűszernövény napok kezdődnek július 10-én Zalaszentlászlón, a faluházban. Pénteken a szántóföldi biogazdálkodásról tartanak konzultációs szakmai napot, szombaton és vasárnap pedig gyógynövénytúrát szerveznek, tematikus kiállításokon mutatják be a térségben fellelhető gyógy- és fűszernövények jótékony hatását.

Leszállhatnak a mentőhelikopterek a szegedi klinikán

Megkapta az üzemben tartási engedélyt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáinak mentőhelikopter-leszállópályája szerdán.

A szelfizés veszélyeire figyelmeztet az orosz belügy

Twitter

A tárca az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt indította az akciót.

Letölthető a gyermekvédő szűrőszoftver

freedigitalphotos/Stuart Miles

A médiahatóság keddi közleményében azt írta: a négymillió magyar háztartás egynegyedét, egymillió háztartást érint a gyermekek biztonságos internetezése.

Melegben jól csúszik a folyékony kenyér

A hőség miatt jelentősen megnőhet a sörök iránti kereslet az idén nyáron a Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint.

Az egyre népszerűbb pontosvessző tetoválásnak komoly jelentése van, de mi?

Instagram | teri_bels.

A pontosvessző tetoválás nagy divattá vált a csuklóra, ujjakra vagy a fül mögé, de tudja-e, hogy a pontosvessző tetoválásnak milyen speciális, mélyebb jelentése van?

Vesebetegség vitte el a világ legidősebb férfiját

Száztizenkét éves korában meghalt a japán Momoi Szakari, a legidősebb férfi a világon.

Ha sok citrusfélét eszik, jobban kell kennie magát a napon!

freedigitalphotos.net/adamr

A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával.

A világ legidősebb embere az alvásnak köszönheti életkorát

Susannah Mushatt hétfőn lett 116 éves és az amerikai nő a legidősebb (élő) ember a világon, jelentette be a Guinness World Records.

A fokozódó iskolai erőszakról tanúskodik egy friss kínai felmérés

freedigitalphotos.net/arztsamui

A kínai diákok többsége volt már tanúja vagy elszenvedője iskolai erőszaknak egy frissen ismertetett felmérés szerint.

Tudja, milyen egy biztonságos napszemüveg?

A jó napszemüveg lencséje maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a szembe jutó fény erősségét, egyenletesen szűri a különböző színeket, nem torzít, és sérülésmentes.

Hét módszer a folyadékpótlásra, ha már a víz gondolatától is rosszul van

MTI Fotó: Marjai János

Nem győzzük mondani, hogy igyanak, mert kánikula van! De ha már a napi 2 liter után fuldoklik a víz gondolatától is, van hét trükk arra, hogy kellemesebben hidratálja magát.

Ha okos és magas gyereket szeretnénk, szerezzünk be hozzá egy egzotikus idegent

Változatossá és jobbá teszi a génkészletet némi frissítés.

Hogyan élje túl a kánikulai strandolást?

freedigitalphotos/Stuart Miles

A nyár egyik veszélyforrását a szabadvizek és a strandok jelentik. A fürdés tilalmát, vagy a veszélyes, fürdésre alkalmatlan helyeket "FÜRÖDNI TILOS!" táblával jelzik.

Nyár, kánikula, víz - Igyunk sokat! De miből és mennyit?

Inni, inni és inni! - hangzik a jó tanács ilyenkor, nyáron. Tudjuk, hogy a folyadék lételemünk, és azt is, hogy szervezetünk 60 százaléka víz, a vízben oldott elektrolitok pedig sok élettani folyamatban nagyon fontos szerepet játszanak. De vajon tisztában vagyunk azzal, hogy mennyit és mit igyunk?

A kék szeműek hamarabb lesznek alkoholisták?

freedigitalphotos/ stockimages

A kék szemű emberek könnyebben válnak alkoholfüggővé. Ezt állapította meg az American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics által a napokban közzétett tanulmány.

Jim Carrey bocsánatot kért a twitteres bejegyzése miatt

Jim Carrey bocsánatot kért, amiért egy autista gyerek képét osztotta meg a Twitteren. A fotóval azt akarta jelezni, hogy a mérgező védőoltások autizmust okoznak.

Életveszélyesek a népszerű barnulós tetkók! - képekkel

Twitter user @oimisschristian

A bőrgyógyászok óva intenek a közösségi médián terjedő legújabb trendtől! Ne kövesse ön sem!

Agyevő kórokozó végzett a nővel

Egy Bishopban, Kaliforniában élő nő a múlt hónapban fejfájásról és émelygésről panaszkodott. A 21 éves lány nem nyugodott bele az állapotába és elment a kórházba. Egy hónap sem telt el azonban, és meghalt.

Erősödhet a pázsitfüvek és a csalánfélék pollenszórása

freedigitalphotos/ franky242

A pázsitfüvek és a csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes, akár a magas szintet is elérheti a következő napokban az ÁNTSZ szerint. A gombaspórák is támadhatnak.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.