Nem ebolás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

freedigitalphotos.net/adamr

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba.

Kétszer annyi antibiotikummal etetik a gyerekeinket, mint kéne

Az a jó gyerekorvos, aki mindig talál természetes megoldást egy-egy tünetre, és nem antibiotikumot ír fel anélkül, hogy biztosan tudná, baktérium a kór okozója, nem pedig vírus.

A nyugtatók meghülyítenek?

Nézze meg készítményének hatóanyagát, amennyiben lorazepám, diazepám vagy alprazolám, akkor ön is érintett.

Rákbetegeknek: ne guglizz, inkább csetelj! Online konzultációs lehetőség

RÁK S.O.S néven a a rákbetegek számára ingyenes, interaktív, a probléma (diagnózis, szövettan, zárójelentés) keletkezésével egyidejűleg orvosilag lereagálható, konzultációs lehetőséget biztosítanak az online kapcsolatot kedvelő, illetve a betegség miatt a lakásába kényszerült betegnek.

hirdetés

A jobb közérzetért biciklizzünk vagy sétáljunk

freedigitalphotos.net/arztsamui

Javul a közérzete annak, aki kocsi helyett gyalog vagy biciklivel jár munkába. Könnyebben koncentrálnak, kevesebb stresszről számolnak be, mint azok, akik autót vezetve ingáznak.

5 étel, amit biztosan nem esznek a dietetikusok

Akármerre nézünk, mindenhonnan zúdul ránk a sok-sok információ, mit együnk, mit ne együnk, egyáltalán mitől leszünk vagy maradunk egészségesek. De tényleg: mitől is?

Infravörös látás A-vitamintól

Wikipedia látás

Ember szabad szemmel még nem látta azt, amit azok a kutatók, akik lecserélték az A-vitamint A2-re.

Maláriára utalnak a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi tünetei

Egy nigériai férfi lett rosszul hétfőn Debrecenben. Tünetei maláriára, és nem Ebola-vírusra utalnak, a férfi nem járt Nigériában, a járvány által érintett helyen.

Miért hordanak jobbra a gyereknevek?

Wikipedia keyboard

Van egy igen furcsa közös jellemzője napjaink legkedveltebb gyerekneveinek, amiről még ön sem hallott!

A fiatalok és a botox

A "megfagyott vonások" megakadályozhatják, hogy a tizenévesek megtanulják az érzelmek tökéletes kifejezését - írták a kutatók.

Rozmaringos szilvatorta nyerte a cukormentes nyalánkságok versenyét

freedigitalphotos.net/adamr

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt.

Öt percre rövidülhet a limfómás betegek kórházi ellátása

Magyarországon mintegy ezer új limfómás megbetegedést fedeznek fel évente. A nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés két fajtája a Hodgkin és a non-Hodgkin kór, utóbbi az ötödik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat hazánkban.

Magas a vérnyomása és még idős is? Akkor van egy jó hírünk!

Fotó: freedigitalphotos.net/markuso

A közhiedelemmel ellentétben a fiatalabbakat is sújthatja a probléma, ám tanulmányok szerint a gyógyszeres kezelésre jobban reagálnak az idősebb korosztály tagjai.

Európai lakossági egészségfelmérés kezdődik - kérdez a KSH

A reprezentatív felmérés az ország 532 településén, csaknem tízezer ember személyes megkérdezésével készül.

Öröm az ürümben: legalább a pollennek is betesz az esőzés

De a csapadék mennyiségétől és intenzitásától függően a Tiszántúlon még mindig elérheti a magas-nagyon magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja.

Jól vizsgázott az új véralvadásgátló

Jól teljesítettek az első teszteken, ezért a szakemberek szerint van ok a bizakodásra egy újfajta, szájon át szedhető véralvadásgátló szerrel kapcsolatban, melyek a trombózisos betegek előtt is új utakat nyithatnak meg.

Nemzeti ételt választanak maguknak a dánok

Fotó: freedigitalphotos.net/pupunkkop

Az egész országra kiterjedő szavazás keretében választanak maguknak hivatalos nemzeti ételt a dánok.

Zsibbad a lába ülés közben?

Mindenkivel előfordul olykor, hogy ülés közben elzsibbadnak a végtagjai. Amennyiben ez a kellemetlen tünet ugyanazon a területen, rendszeresen előfordul, akkor érdemes utánajárni a problémának, mivel akár porckorongsérv tünete is lehet.

Nehéz ügy: hogy egyen a gyerek az iskolában, ha ételallergiás?

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Sok szülő életét nehezíti meg, hogy gyermeke táplálékallergiája, intoleranciája, cukorbetegsége vagy lisztérzékenysége miatt a közelben lévő óvoda, iskola nem vállalja az étkeztetést.

Rezisztens hipertónia - van belőle kiút?

Bár a magasvérnyomás általában nem gyógyítható, mégis többnyire jól kezelhető betegség. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor a normál értékek gyógyszeres beállítása nehézségekbe ütközik.

A stressz is árt a bőrnek: súlyosbodhatnak a tünetek

Fotó: PCDS

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán, de az emberekre is igaz ez: ha nagy a nyomás, súlyosbodhatnak a tünetek.

Háttérbe szorul a tévézés - de nem a film/sorozatnézés!

A régi formátumok és üzleti modellek elavulnak, helyet adva az igény szerinti szórakoztatásnak. Kattintgat vagy kapcsolgat?

Nyolc végtaggal született: ikertestvére is belőle nőtt ki

Fotó: Dr. Nasser Kakembo

Félbemaradt az osztódás a terhesség legelső szakaszában, olyan korán, hogy a két magzat még csak nem is sziámi ikerként kapcsolódott egymáshoz, hanem az egyik a másikon élősködött.

Megterem a marsi talajban a földi növényzet!

Nemcsak megterem, de még jobban is érzi magát a földi növényzet a Marson, mint az átlagos földi talajban. Az a 14 különböző faj mindenképp, amivel kísérleteznek.

Rákmentes őssejt-kezelés, most először!

Wikipedia human eye

Komoly hátránya az őssejt-kezeléseknek, hogy azzal fenyegetnek: a beültetett sejtek rákos képződményeket hoznak létre az emberi szervezetben. De végre magunk mögött tudhatjuk ezt a kockázatot.

Új minőségében látogatott Budapestre az amerikai teniszlegenda

Az egykori versenyző kifejezte reményét, hogy az együttműködés keretében sikerül tenni a globális problémának számító elhízás ellen, ami elengedhetetlen a következő generáció számára.

Mozartot hegedült, miközben az agyában turkáltak a sebészek

Fotó: YouTube

Különleges, bár kockázatos műtétet hajtottak végre izraeli agysebészek: egy hegedűművészt 20 éve tartó kézremegése miatt operáltak meg, miközben ő Mozartot játszott.

Hirtelen megszűntek a leptopsirózisgyanús megbetegedések

Eddig 42 ember betegedett leptospirózis gyanújával, közülük hárman Szolnok megyén kívüliek, de munkavégzésük közben ott fertőződhettek meg. Jelenleg már csak egy ember van kórházban.

Fáj a háta? Akkor ne kiskifli-nagykifli pózban szexeljen!

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Régóta tartja magát az a hiedelem, miszerint ha egy férfi hátfájással küzd, akkor a legjobb, ha oldalra fordulva, az úgynevezett "kiskifli-nagykifili, vagy "kanál" pozícióban szexel. Most megdőlt az elmélet.

A halak közül a pontyot szeretjük a legjobban

Felmérés készült a halfogyasztási szokásainkról, amelynek végeredményéből számos érdekes adat derült ki, többek közt az, hogy a legjobban a pontyot ismerjük és szeretjük, és hipermarketben vesszük meg.

Szürkemarhák lepik el a Vajdahunyadvárat

A háromnapos programsorozat és vásár kiállítói kizárólag magyar alapanyagból dolgoznak, saját termékeiket mutatják be.

Ezekre figyeljen, ha szivacshengerrel edz!

Bár nálunk mégcsak mostanában kezd divatba jönni, külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett szivacshenger vagy jóga-roller. De hogyan is használjuk ezt a sportszert?

Ebola: "kivételesen súlyos" lett a járvány

freedigitalphotos.net/adamr

A Pasteur Intézet teljes nemzetközi hálózatát mozgósítja a vírus leküzdésére.

Depresszió ellenes telefonos alkalmazást fejleszt egy kínai kórház

Az okostelefonokra írt új depresszióellenes programon belül lehetőség lesz a betegek részletes fizikai állapotának követésére és dokumentálására, és például a pulzus is mérhető lesz általa.

Elnyúlik a parlagfű pollenszórásának tetőzése

Fotó: Wikipédia

Az ország keleti részén - ahol a múlt héten kevesebb csapadék hullott és melegebb volt az idő - jelentősen emelkedett a pollenkoncentráció, Nyíregyháza környékén extrém magas értéket mértek

További 70 millió embert veszélyeztethet az Ebola

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint Nyugat- és Közép-Afrika 15 államában ütheti fel a fejét az Ebola-vírus, további 70 millió embert veszélyeztet a fertőzés.

Hamarosan itt az első Piacok napja

freedigitalphotos.net/arztsamui

Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 13-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni.

Hétévesen 25 sugárkezelésen van túl

Dominiknál másfél évvel ezelőtt Ewing-szarkómát, vagyis gyermekkori rosszindulatú csontdaganatot diagnosztizáltak az orvosok. A gerincéről 4 órás műtéttel távolították el a tumort, tucatnyi kemoterápiás, és 25 sugárkezelésen van már túl ilyen fiatalon.

Pert indított az azbeszt miatt megbetegedett férfi

Videó screenshot

A 38 éves György Zsolt, kitartóan harcol az igazságáért. A cementgyár tulajdonosának jogutódjától, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től és bontást elkezdő és félbehagyó cégtől összesen 20 millió forintos kártérítést követel.

Miért kell kimosni az edzőruhát minél előbb?

Áldassék a neve annak, aki kitalálta az izzadtságelvezető sportruházatot, amiben még az edzés végén is száraznak érezzük magunkat - de szagolta már egyszer is a két napra ott felejtett pólóját?

Három jó ok, hogy leülj, becsukd a szemed és meditálj

Fotó: freedigitalphotos.net/tiverylucky

A meditálás jó dolog, számtalan haszna van, ráadásul nem igényel sok erőfeszítést. Mármint nem igényelne, ha nem lenne annyi egyéb dolgunk a mozdulatlan üldögélés helyett. Hogy is van ez?

Halálunk után is értünk dolgoznak baktériumaink

Újabb eszközt kaptak a bűnügyi szakértők a kezükbe, köszönhetően az emberi bélrendszernek és a benne levő baktériumoknak.

Idén 15 fára lehet szavazni Az év fája versenyen

A megmérettetésre májusban bárki benevezhette kedvenc fáját annak története kíséretében a szervező Ökotárs Alapítvány felhívására.

Idén nőknek tartanak szűrést a Semmelweis Egyetem érsebészeti klinikáján

Az idei Kutatók éjszakáján a Semmelweis Egyetemen (SE) a nőknél bekövetkező infarktus, annak tünetei és a megelőzése lesz a középpontban.

Hétfőig lehet leadni a szülői nyilatkozatokat a HPV elleni védőoltásról

freedigitalphotos.net/Praisaeng

Minden 12. életévét betöltött, 7. osztályos lány jogosult a térítésmentes oltásra, amelyet az iskolaorvos ad be.

Ilyen egy okos otthon

Olyan szolgáltatásokat is be lehet csatlakoztatni, amelyek képesek a házban található összes eszközt szinkronizálni a digitális ajtózáraktól, az IP kamerákon át, az intelligens konnektorokig.

Magánkórház nyílik Budapesten

MTI Fotó: Soós Lajos

Az intézmény 25 ezer négyzetméteren 40 millió euróból valósul meg, hatszáz fős személyzettel.

Megtalálták az öregedést lassító gént!!!

Amerikai biológusok öregedést lassító gént azonosítottak, amely ha aktiválták, 30 százalékkal meghosszabbította a gyümölcslegyek életét.

Növekszik az azonos neműek házasságának támogatottsága Kínában

A homoszexualitás számos téren továbbra is tabutémának számít Kínában. Egészen 1997-ig törvényellenesnek számított az országban.

Az EU ötmillió eurót ad, csak ne jöjjön ide az Ebola

freedigitalphotos.net/adamr

Piebalgs szerint az EU kiáll afrikai partnerei mellett, szorosan együtt kell működnünk, hogy feltartóztassuk a halálos kórt.

420 forintból ebédet? Indul a Közétkeztetői SzakácsVerseny

Össze tudna hozni ennyiből tápláló és finom háromfogásos étkezést? Akkor jelentkezzen a NÉBIH, a KÖZSZÖV és az ÉTREND megmérettetésére!

Te jó ég, mi van a sörben?!

Gerd Liebezeita & Elisabeth Liebezeita

Ha az életben akar még sört inni, ne kattintson!

Ezért ne kínáljuk a gyereket alkohollal

A szüleik által alkohollal kínált kiskamaszok háromszor nagyobb valószínűséggel válnak erősebben ivó tinédzserekké 16 éves korukra, mint azok a kortársaik, akik nem kapnak otthon alkoholt.

Zsírégető zsírral fogyhatunk: minél kövérebb, annál jobb?

Fotó: freedigitalphotos.net/AKARAKINGDOMS

Meghökkentő felfedezést tettek egy grazi kutatóintézet tudósai, amelynek köszönhetően minden eddiginél könnyebben számolhatnak le a dundik a felesleges zsírraktárakkal.

Több ezren vettek részt a családi mozgásfesztiválon

Hat-hétezren látogattak ki a vasárnapi Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválra, amelyen 90 mozgásfajtát próbálhattak ki az érdeklődők a fővárosi Kopaszi-gáton.

Nyers placentát evett, hogy ne legyen depressziós

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Tudja, hogy meglehetősen bizarr, mégis szilárd meggyőződése az anyának, hogy szülés után az első, amit meg kell ennie, az a placenta, ráadásul nyersen, mert úgy hat igazán.

Majdnem belehalt: hatalmas hajlabda zárta el a kislány beleit

A kislányt egyre borzasztóbb hasfájás kínozta, a végén már szinte vonaglott a görcsöktől, édesanyja pedig zokogva próbálta feldolgozni, hogy egy óriási daganat az oka. Aztán egészen mást műtöttek ki belőle.

Már gyerekkorunkban kiölik belőlünk az allergia-elleni mikrobákat?

Egy új tanulmány szerint a bélbaktériumok egyik gyakori fajtája képes felszámolni az ételallergiát, csak éppen már gyerekkorban kiölik a beleinkből.

Napi egy alma távol tartja a szívsebészt

A szívbetegségek kockázatát akár negyven százalékkal is csökkentheti, ha naponta eszik gyümölcsöt. Megéri!

Elrajtolt a Sportol a nemzet szabadidősportos mozgalom

freedigitalphotos.net/photostock

Hódmezővásárhelyen elrajtolt vasárnap a Sportol a nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek.

Az éneklés és a tánc lelki táplálék

Az éneklés és a tánc lelki szükséglet, táplálék, amelyre szükségünk van, akárcsak a fizikai táplálékra - ez a hitvallása Giora Feidman klarinétművész, klezmerzenésznek, aki szombat este a Zeneakadémián ad koncertet a Zsidó Nyári Fesztivál keretében.

Megóvja a lelket a letargiától, a torkot a kiszáradástól - és nem a pálinkáról van szó!

A kínaiak szerint a termékenység és prosperitás jelképe, de hasonlóan vélekedtek erről a görögök és a közel-keleti népek is. Mi lehet ez?

Újabb műszívet ültettek be Franciaországban

A második kísérletre néhány héttel ezelőtt a nyugat-franciaországi Nantes egyetemi kórházában került sor, nyolc hónappal a szervet előállító Carmat orvosbiológiai cég első párizsi beültetése után.

Ebola - újabb 140 milliós csomaggal segít az unió

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Újabb 140 millió euró értékű intézkedéscsomagot állított össze az Európai Unió azoknak a nyugat-afrikai országoknak, amelyek az Ebola-járvány ellen küzdenek.

Ne várja meg, míg alig hall: fiatalon is tenni kell a halláscsökkenés ellen!

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Hangos zajoktól szenvedhet valaki munkahelyi környezetben is, de sokan a szabadidős tevékenységek közben, a túl hangos zenehallgatás miatt válnak idővel halláskárosulttá.

Inzulinnal akart fogyni, belehalt a kövér lány

Valahol azt hallotta, hogy az inzulin segít a fogyásban, ezért a cukorbeteg barátja tollával a vénájába szúrt és befecskendezett magának egy adagot a szerből, ami végzetesnek bizonyult.

A menhelyi állatok befogadását népszerűsítik a Városligetben

Wikipedia Petőfi Csarnok

A menhelyi állatok befogadását népszerűsíti az örökbefogadott állatok napja elnevezésű rendezvény szombaton a Városligetben.

Túl sok az illegális abortusz Kínában

A nemi arányok eltorzulásának további súlyosbodását megakadályozandó erőteljesebben lépnek fel a jövőben az illegális ultrahangos vizsgálatok és abortuszok ellen a kínai hatóságok.

Romlott a romák egészségi állapota

Wikipedia Romani people

A roma közösség aránytalanul nagy arányban szenved olyan egészségügyi problémáktól, amelyek esetében meghatározó a szociális helyzet.

Ne égesse a gyomrát - rák lehet a vége!

Riasztó összefüggésre világított rá nemrégiben egy rákgyógyítással foglalkozó szaklap, a vizsgálatok szerint aki gyakori gyomorégéssel küszködik, annál nagyobb eséllyel alakul ki a rák.

Tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja

Fotó: Wikipédia

Csak az ország nyugati és északi részén jobb valamivel a helyzet, de még ezeken a területeken is 3-as szintű riasztás van érvényben.

Súlyos betegségek, amelyeket hamarosan legyőzhetünk?

Ahogy ma teljes természetességgel használjuk azokat a kütyüket, amelyekről 25 éve még csak a sci-fi írók fantáziáltak, úgy könnyen elképzelhető, hogy néhány éven belül könnyed mozdulattal vesszük elő majd a gyógyszeres fiókból a ma még gyógyíthatatlan betegségek ellenszerét is?

A vécénél is fertőzöttebb lehet egy autós gyerekülés

freedigitalphotos.net/winnond

A Birminghami Egyetem kutatói a vizsgált gyereküléseken négyzetcentiméterenként százféle kórokozót találtak, szemben a vécék négyzetcentiméterenkénti ötvenes adatával.

Tömegesen igyekeztek még iskolakezdés előtt szülni

Megrohamozták a kórházakat a várandós kínai nők, hogy császármetszéssel még szeptember elseje előtt világra hozzák csemetéjüket, nehogy évvesztes legyen majd az iskolában.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.