Az angolok is eszüket vesztették a Fekete Pénteken - videóval

Fotó. YT screenshot

Káoszba és sok helyen verekedésekbe torkollt a nagy-britanniai áruházláncok "fekete pénteki" kiárusítási akciója. Hogy nem megy el az emberek kedve a vásárlástól?

Megérkezett a Fehér Ház karácsonyfája

Michelle Obama first lady a lányaival, Sashával és Maliával, valamint az elnöki család két kutyájával, Bóval és Sunnyval fogadta pénteken a Fehér Ház karácsonyfáját.

Van már ötlete karácsonyi ajándékra? Íme néhány!

Naponta találkozunk velük, ismerjük minden rezdülésüket, mégis ahogy közelednek az ünnepek sokszor tanácstalanul állunk, és szinte kivétel nélkül feltesszük magunknak a kérdést: mivel lepjük meg szeretteinket?

Itt az iskolai MintaMenza - főkóstolóval hitelesítve

Czunyiné Bertalan Judit a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival együtt kóstolta meg a 2015. január 1-jével életbe lépő új közétkeztetési rendelet előírásainak megfelelően elkészített menüt.

hirdetés

Vigyázz, kész, ADVENT - megnyílt a három legnagyobb vásár

Fotó: adventiunnep.hu

Egyszerre nyílt meg pénteken Budapest három nagy adventi vására: péntektől az év utolsó napjáig a Városháza parkban, a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtt is várják a látogatókat többek között adventi témájú előadásokkal, korcsolyapályával, kézműves programokkal, fényfestéssel és gasztronómiai vásárral.

Hétfőn kerül a boltokba Gyarmati Fanni monumentális naplója

Az 1200 oldalas, kétkötetes napló 1935-től 1946-ig követi végig Radnóti Miklós felesége és múzsája, Gyarmati Fanni életét, valamint a házasság mindennapjait.

Megváltoztatja agyunkat a fogamzásgátló tabletta

Freedigitalphotos Annabelle Shemer

Számos mellékhatását felismerték már a női hormonkészítményeknek, ám a fogamzást meggátló tabletták agyi struktúrát megváltoztató mivoltára csak most bukkantak rá. Szedjük, ne szedjük?

Ha jön a Kutyahideg - tetőt a kutyák feje fölé!

Csaknem kétszáz kutyaházra való adomány gyűlt össze eddig a Kutya-hideg elnevezésű kampányban, amelyben legalább 500, menhelyen élő, fedél nélküli kutyán akarnak segíteni.

Elindult a Nyilas Misi-pakk adventi kampány

Fotó: FB/Reformáus Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat kampányának célja, hogy felhívja az egyre súlyosbodó hazai gyermekéhezésre a figyelmet. Édes vagy éhes? Nem csak egy kis különbség...

Szigorított családi kedvezmény: nehogy azt higgye, hogy csak úgy megkapja!

Megváltoztak a családi kedvezmény érvényesítésének feltételei, nézze meg, hogy sorba kell-e állnia a NAV-nál!

Nem kellenek az árvagyerekek Tolnán

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Állami gondozott gyerekek számára létesítendő lakásotthonok ellen tiltakoznak Tolnán. A város képviselő-testülete csütörtökön határozatban kérte, hogy az intézményeket ne a településen helyezzék el.

Javuló tendencia: egyre többen mozognak

Az aktív munkavállalók között nagyobb a hajlandóság a rendszeres testmozgásra, közel 93 százalékuk sportol hetente legalább kétszer. A bankárok inkább, a telekommunikációs dolgozók kevésbé fittrefoghatóak.

Mire jó még a hímzés, kötés, horgolás?

Elérkezett az őszies, télies idő. Ez az időszak bizony nagyon hajlamosít depressziós tünetekre, vagy épp felerősíti azokat. Mit érdemes csinálni ezeken a hosszú estéken?

Vigyázat, jönnek a tolvajok az év végi ünnepek közeledtével!

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, elsősorban a zsebtolvajokra valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendőrség; januárig kiemelt figyelmet fordítanak az üzletközpontok, kirakodóvásárok, piacok, benzinkutak, pályaudvarok és a pénzintézetek környékére.

Bedrogozza a gyereket az Alnatura bébiétel!

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság svájci előállítású bébiételből (gabonapép) egy piaci ellenőrzést követően. Mellékhatásai között jelentkezhet szívműködés zavara, szédülés, hányinger, homályos látás, egyensúly-vesztés, pupillatágulat, fényérzékenység, zavar, izgatottság és hallucinációk.

Adventkor is divatosan: íme a legfrissebb trendek!

Sikkes kalapok, többfunkciós kardigánok, állatminták és téli alapszínek meglepő kombinációja - ezek lesznek az idei adventi időszak trendjei, melyeket egy téli divatshow-n mutattak be a modellek.

Vesztett már el gyerek örök kedvenc plüssállatot?

www.firstgreatwestern.co.uk/contents/teddyrescue

Nem is hinné, milyen gyakran veszik el egy kisfiú, kislány kedvenc plüssmacija. A vigasztalhatatlan sírást csak elcsendesíteni lehet egy másik szőrmókkal, a lelki törés megmarad. Ha csak valaki rá nem talál az "elkóborolt" játékra!

A közösségi média buktatta le Bill Cosbyt - fél évszázados nemi erőszakok

A több évtizedes késlekedésre a magukat áldozatnak valló nők válasza többnyire az, hogy nagyot fordult a világ a szexuális szabadosság és a jelenkor megváltozott társadalmi hozzáállása között.

A nagyobb mellű nők többet költenek

China News Network

Meglepő összefüggésre figyeltek fel az online vásárló távol-keleti nők körében: a költési hajlandóság kéz a kézben jár a melltartómérettel.

Zéró Gravitáció a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Hátrányos helyzetű gyerekeket vár jótékonysági előadásaira a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) a Fővárosi Nagycirkuszban.

Felnőtteknek is szól az első szerelem varázsáról mesélő Eleanor & Park

Fotó: FB/Eleanor&Park

Két tinédzser első szerelméről szól Rainbow Rowell Eleanor & Park című, a Scolar Kiadó gondozásában megjelent kötete, amely nemcsak ifjúsági regény: az 1986-ban játszódó történet a felnőtt korosztályt is megszólítja.

Neoklasszicista épületek domborművei ékszereken

A budapesti bérházak homlokzatának jellegzetes domborműveit jeleníti meg Végh Sarolta formatervező legújabb ékszerkollekciója, amely a karácsonyi Ajándék Terminálon is bemutatkozik.

Az a cappella királyai a Művészetek Palotájában

FB/Take 6

A legtöbb Grammy-jelölést kapott és tíz díjat el is nyert énekegyüttes, az amerikai Take 6 újra Budapesten koncertezik. December 2-án a Művészetek Palotájában gospelek, karácsonyi énekek, R'n'B slágerek és dzsesszörökzöldek egyaránt felcsendülnek.

Brutális havazás Amerikában - Tűzoltóállomáson szült az anyuka

Ritkán fordul elő, hogy egy kisbaba marcona férfiak és nem kedves nővérek társaságában jön világra.

Katinka könyve: az Iron Lady titka

Fotó: FB/Hosszú Katinka

A Magyar Iron Lady címmel könyvet jelentetett meg eddigi pályafutásáról Hosszú Katinka.

Interneten kínálta magát a 11 éves kislány - volt rá vevő

Egy 26 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, aki az interneten ismerkedett meg a gyermekkel.

Kik lettek idén Aranyanyuk?

Facebook/Aranyanyu

Ebben az évben hét, elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetűek életét segítő nőket tüntették ki a Richter Aranyanyu Díjjal csütörtökön, Budapesten.

Illés 50 - Beatünnep lesz Debrecenben

Nem búcsúkoncertre készülünk, arra már esély sincs, mert csak hárman maradtunk a zenekarból - mondta Szörényi Levente csütörtökön Debrecenben az Illés 50 - Beatünnep debreceni koncertjének beharangozó sajtótájékoztatóján.

Az elhízás az egyik legveszélyesebb rákfenéje a világnak

Fotó: freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Az elhízás majdnem ugyanakkora költségeket ró a világra, mint a dohányzás és a fegyveres konfliktusok, nagyobb terhet jelent, mint akár az alkoholizmus, akár a klímaváltozás.

Molnár Gábor Bocuse d'Or döntősön az ország szeme

A 2015-ös lyon-i Bocuse d'Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart. A sikerért most minden hazai drukker tehet; elkezdődött a plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

Három generáció receptjei a Rosenstein Szakácskönyvben

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve.

Wolf Kati fellép a londoni Eurofesten

Wolf Kati lesz a sztárfellépője a Eurofest londoni klubrendezvény-sorozat következő estjén, pénteken a Royal Vauxhall Tevernben.

A tudomány női dolog - aki nem hiszi, járjon utána!

Fotó: FB/Konferencia: A tudomány női dolog - esemény

Érdekel a tudomány...lány létedre? És unod már, hogy a természettudományt még mindig csak a fiúkkal azonosítják? Úgy érzed, hogy a nők alulképviseltek a matematika, fizika, biológia, kémia vagy informatika világában? Akkor ott a helyed ezen a konferencián!

Újra szól a Jomaha-Jomaszo...

Egy zenekar, amely még mindig létezik, egy zenekar, amely évtizedekig uralta a pop világát: a Thomas Anders által képviselt Modern Talking legendája újraéled Budapesten.

Tudta, hogy a háztartási munka nem adóköteles?

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A lakástakarítás, a főzés, a mosás, a vasalás, a gyermekek felügyelete és otthoni tanítása, a házi gondozás és ápolás, a házvezetés, a kertgondozás, vagyis a család mindennapjait szolgáló tevékenységek után mindössze regisztrációs díjat kell fizetnie a foglalkoztatónak.

Párizs szívébe költözött Pierre Cardin múzeuma

Pierre Cardin divattervező átköltöztette a több mint hatvanéves munkásságát bemutató múzeumát a Párizs belvárosában található Marais negyedbe.

Konferencia a családon belüli erőszakról

Fotó: freedigitalphotos.net/luigi diamanti

Harminc ország képviselői vesznek részt az Európai Nők az Erőszak Ellen (Women Against Violence Europe, WAVE), a nőkre és gyermekekre irányuló családon belüli erőszak ellen küzdő európai civil nőszervezeteket tömörítő hálózat 16. konferenciáján.

Őssejtek az anyatejben

Az egyik legjobb dolog, ami a babával történhet, ha anyatejes táplálású marad legalább 6 hónapig. Nemrég felfedezték, hogy nem csak létfontosságú anyagok, vitaminok jutnak így a szervezetébe, de őssejteket is átad az anya kicsinyeinek.

Cicafelvonulás vadászgörényekkel

Fotó: FB/Macskamánia Magyar Macska Egyesület

Több mint 400 cicát tekinthet meg a közönség a budapesti nemzetközi macskakiállításon november 22-én és 23-án.

Hadat üzen a szürkeségnek Keleti Andi és Rákóczi Feri

Hadat üzent a téli unalomnak Keleti Andi és Rákóczi Feri, céljuk az volt a belváros szívében tett sétájukkal, hogy bebizonyítsák: a hideg hónapokban is öltözködhetünk színesen.

Keleten is tarolt Magyarország új imázsfilmje - ön látta már?

Fotó: YT screenshot

A legjobb turisztikai imázsfilm díját nyerte el Sanghajban a Magyar Turizmus (MT) Zrt. "Think Hungary - More Than Expected" című imázsfilmje.

Lehúzza a rolót a Napló

Megszűnik a TV2 riportmagazinja, a Napló. Az utolsó adást november 29-én láthatják a TV2 nézői.

Az isteni Waltz lehet az új Bond-főgonosz

Fotó: FB/Christoph Waltz

Christoph Waltz is játszik a következő Bond-filmben, és meglehet, hogy éppen ő kapja a főgonosz szerepét.

Virtuózok - Megható: támogatják a nagybeteg kislányt

Jótékonysági árverést tartanak a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Kormányos Vanessza megsegítésére november 30-án a budapesti New York Palotában; a fiatal hegedűművész az M1-en futó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor korábbi résztvevője.

Marky Mark 6 milliárd kemény, ropogós dollárt ér

Fotó: FB/The Six Billion Dollar Man

Mark Wahlberg alakítja a "hatmilliárd dolláros férfit" egy hetvenes évekbeli tévésorozat filmváltozatában, amely 2016-ban kerülhet a mozikba.

Madonna dzsekije 252 ezer dollárért kelt el egy árverésen

Több millió dollár folyt be Madonna ruháiból, egy dzsekije 252 ezer dollárért (62 millió forintért) kelt el egy hírességek relikviáiból rendezett árverésen a hét végén Los Angelesben.

A százéves dédi lepipálta az amerikai exelnököt

Fotó: YouTube/WorldBreakingNewsChannel screenshot

Fölényesen lepipálva George W. Bush volt elnököt, aki idén ejtőernyőzéssel ünnepelte a 90. születésnapját, Eleanor Cunningham a "centenáriumát" koronázta meg egy ilyen ugrással.

Matt Damon megint Bourne bőrbörtönében

A kisfiúarcú sztár megerősítette, hogy ismét Jason Bourne bőrébe bújik, és Paul Greengrass rendező irányításával folytatják a sorozatot.

Az Oscar-közelbe került Bucsi Réka már következő filmjén dolgozik

Fotó: FB/Symphony no. 42

Már következő rajzos animációján dolgozik Dániában Bucsi Réka, a Symphony No. 42 című rövid animációs film alkotója, aki elmondta, váratlanul érte a hír, hogy munkáját az amerikai filmakadémia beválogatta azon tíz film közé, amelyekből januárban kikerülnek majd az Oscar-jelöltek.

Hosszú-távon - Mi a Katinka-siker titka?

Egy főszereplős, de így is parádés sajtótájékoztatót tartott a hét közepén a Magyar Úszó Szövetség Hosszú Katinka tiszteletére, aki 69 éremmel - köztük 51 arannyal - és "természetesen" egy újabb összetett elsőséggel zárta az idei Világkupa szereplését.

Culture Club: új kislemez 15 év szünet után

Fotó: FB/Culture Club

Másfél évtized után jelentkezett új kislemezzel a nyolcvanas években rendkívül sikeres, Grammy-díjas londoni popcsapat, a Culture Club. Az extravagáns frontember, Boy George által vezetett formáció More Than Silence című dala csütörtökön debütált a BBC Radio 2-n.

Pluszkilók elvitelre - hájas a magyar, ha rendel

A WHO globális testtömeg index adatbázisa alapján Magyarország Közép-Kelet-Európa legtermetesebb nemzetei közé tartozik, ahol a felnőttek 53,2 százaléka túlsúlyos, 17,7 százaléka pedig kifejezetten elhízott.

Jövő szombaton nyílik a karácsonyi vásár a bécsi Városháza téren

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jövő szombaton nyílik a karácsonyi vásár a bécsi Városháza téren, a vásár karácsonyfája már kedden megérkezett a fővárosba.

Csokoládécsodák - különleges tárgyak, nem(csak) nyalakodásra

A világhírű csokoládéművészek exkluzív ajándéktárgyakat készítenek csokoládéból, melyeket a tulajdonosaik igazi műkincsként őriznek otthonaikban.

Kifutóra cserélték a színpadot: sztárkavalkád a divatnapon

Fotó: Just Creative/Marie Claire

Noha még csak most kezdődött el igazán az ősz, és a téli hideg is még előttünk van, a divatszakma már a jövő tavaszra készül. A következő szezon trendjét viszont nemcsak modellek mutatják be!

A legfurcsább gyerektörvények a világon

Washingtonban tilos a nyalókázás, Alaszkában szigorú jogszabályok korlátozzák a hóember-építést, másutt a szülők nem tilthatják a pocsolyaugrálást a gyerekeknek.

Gyermeki jámborság múzeuma nyílt Szecsuánban

Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui

Helyi lakosok finanszírozásával és az országban úttörő módon a gyermeki jámborságnak szenteltek múzeumot a délnyugat-kínai Csionglajban.

Ősi indiánokkal és kokalevéllel díszített bulipalotát építtet magának a bolíviai elnök

Új elnöki palotát építtet Evo Morales bolíviai elnök, aki szerint az őslakos indián motívumokkal díszített épület emlékeztetni fogja a bolíviaiakat kulturális örökségükre.

Az igazi ABBA-Show az Arénában

Fotó: danubiusmusic

Az ABBA eredeti zenekari tagjával, az eredeti hangzással és az eredeti jelmezekkel egy valódi, felejthetetlen ABBA-élményben lehet részünk november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Őszi édesség fogyni vágyóknak

A sütőtökös süti alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már a karácsony hangulatát idézi.

Keményen készülnek a versenyzők: X-élet a próbák után

Fotó: RTL Klb Fókusz screenshot

Hatalmas munka zajlik a hét minden napján, hogy az X-Faktor versenyzői minél tökéletesebb produkciókkal álljanak ki szombatról szombatra a színpadon. De mi történik akkor, amikor végre jut idejük egy kis kikapcsolódásra?

Mága Zoltán az amerikaiaknak is elhúzza a nótánkat

Magyarországot és a magyar kultúrát is népszerűsítő önálló show-műsort készít Mága Zoltán hegedűművésszel az amerikai PBS televízió.

Feleség a túlvilágról - a túlvilágra

Fotó: freedigitalphotos.net/t0zz

Hullarablók kerültek a rendőrség hálójába, amivel ismét bizonyosságot nyert, Kína egyes részein él még a "szellemházasságok" évezredes hagyománya, vagyis az egyedülállóként elhunyt férfiak mellé "üdvös" egy nőt temetni. Ha pedig nincs, akkor vásárolnak.

Látta magát, hogy meghalt, pedig mégsem

Ismeretlen névvel és adatokkal saját arcképét fedezte fel véletlenül egy párizsi temetkezési vállalat kirakatában egy újságírónő.

Őszi szépségtippek a Miss Balaton lányaitól

Fotó: Redlemon

Az ősz beköszöntével gyakran nemcsak hangulatunk válik borússá, de külsőnk is megsínyli a napfény és vitaminok hiányát. Ilyenkor még inkább érdemes odafigyelnünk bőrünk, hajunk és alakunk karbantartására.

A fiatalok többsége a netre bízza a diagnózist az orvos helyett

A 20 éves fiatalok 96 százaléka az interneten diagnosztizálja magát, majd már kialakult véleménnyel keresi fel az orvost - derül ki egy felméréséből. A kutatás azt is megállapította, hogy szívesebben jelentkezünk online egy vizsgálatra, mint telefonon.

Gasztronómiai programok a nemzeti parkokban

Fotó: freedigitalphotos.net/Apolonia

A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.

Itt a fűtési szezon: asztma-, allergia-, szénmonoxid-veszély

A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.

Páncélos rinocérosz érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Forrás: Wikipedia

Indiai páncélos rinocérosszal (Rhinoceros unicornis) gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark, a berlini állatkertből csütörtökön érkezett fiatal nősténnyel már három, állatkertekben rendkívül ritka rinocérosz él a nyírségi megyeszékhelyen.

Miért nő be a körmünk?

Tudta, hogy már a hetedik század óta próbálnak az orvosok megoldást találni a benőtt köröm problémájára? A 21. századra úgy tűnik, végül sikerrel járnak.

Stimulálná babája agyát a gyorsabb beszédfejlődésért?

Youtube Helping Babies Learn Language Skills

Meglepő eredményeket ért el egy kutatócsoport csöppségekkel, ami alapjaiban megváltoztathatja a gyerekek beszédtanulási képességeit. Már ha engedünk a technikának...

Mielőtt ezreket fizetne érte: házi praktikák dugulás ellen

Nemcsak bosszantó, de akár az egészségre is ártalmas lehet, ha eldugul valahol a lefolyó: a víz nehezen folyik le, büdös lesz, ráadásul az állott vízben kórokozók szaporodhatnak el.

Verseny az ízletes magyar péksüteményekért

Fotó: freedigitalphotos.net/amenic181

A kenyér október 16-i világnapjához kötődően tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában a Pék Hagyományőrző Versenyt.

Tippek: tudatosan, takarékosan az élelmiszerpazarlás ellen

A következő tanácsok segítenek abban, hogy csökkentse a kidobott élelmiszerek mennyiségét, pénzt takarítson meg, s egyben a természetet is óvja.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.