Ha már úgyis elmarad a hó: karácsonyi menü olaszosan

Fotó: Redlemon

Nem kell vérbeli olasznak lennünk, vagy a napfényes Itáliáig utaznunk, ha déli ízekkel dobnánk fel a karácsonyi menüsort. Ha már az időjárás is inkább mediterrán ezen a télen...

Kis tudós a gyereke? Íme, néhány ajándékötlet!

Amikor csak lehet, boszorkánykonyhává varázsolja a szobáját a gyermek? Imád kísérletezni és a tengerek mélyétől a csillagokig minden érdekli? Az alábbi ajándékötletekkel biztos a siker!

Bravúros szülésvezetés - telefonon segítette világra a farfekvéses babát

Farfekvéses magzat "telefonos" szülésvezetése a nemzetközi szakirodalomban is ritka helyzetnek, a magyar eset pedig szép szakmai sikernek számít.

Világhírű lett az Erzsébet téri csoda-karácsonyfa

Együtt segíti a rászoruló családokat a Design Terminál, a Hello Wood alkotócsapat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az összefogásból született Erzsébet téren felállított, tűzifából készült karácsonyfa híre messzire jutott...

hirdetés

Mountain bike-os szatírt keresnek Pomázon

Hazafelé tartó lányokat szólított le az utcán egy férfi.

Így ajándékoznak a fiatalok

A fiatalok harmada még csak most kezd hozzá a karácsonyi bevásárláshoz. 6-7 családtagnak, barátnak vesznek ajándékot, de összesen mindössze 20.000 forintot költenek el.

Még mindig van hova fokozni: Reszkessetek betörők!

Egy klasszikussá nemesedett idézet ("Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!") és egy film, ami olyannyira népszerű, hogy mozgalom indult érte. És igen, idén karácsonykor is megnézhetjük mindhárom részét.

Karácsonykor közkívánatra jön a Tövismadarak

Ma ünnepli első születésnapját az M3, a múltidéző televíziós csatorna egy év alatt több száz tévéfilmet és tévéjátékot vetített, amelyek közül sok az első sugárzása óta először került képernyőre.

Pénzben mért szeretet - miért erről szól a karácsony?

A karácsony sokaknak egyfajta személyiségpróbát is jelent, mert ilyenkor derülhet ki, miként tudják a vásárlási elvárások és a valódi érzelmek között az egyensúlyt megteremteni - állítja az ünneplés lélektanát kutató író, pszichológus.

Állami gondozottak személyre szabott karácsonya Szegeden

Fotó: archív

Több mint ezerötszáz állami gondoskodásban élő gyermek kapott karácsonyi ajándékot a negyedik alkalommal megrendezett Ágota-karácsonyon, csütörtökön Szegeden.

20 nap igazolatlan az óvodában, és ugrik a családi pótlék

Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.

Keleti Andi és lányai almatortával várják a karácsonyt

Fotó: Redlemon

Illatos almatorta, szegfűszeggombos hóember és csilingelő karácsonyfadíszek - Keleti Andi és gyermekei így készülnek a közelgő ünnepekre. Most nekünk is megmutatták, hogyan sütnek közösen.

Karácsony, a szeretet ünnepe? - avagy ajándékozási szokásaink

A Karácsony a szeretet ünnepe, vagy legalábbis annak kellene lennie.

Hogyan győzd le a karácsonyi stresszt és megfázást?

freedigitalphotos.net/adamr

Tudjuk, hogy minden évben megígéred magadnak, hogy idén nem fogsz idegeskedni az ajándékok miatt, hogy időben megveszel mindent. Aztán persze valahogy mégsem úgy sikerül.

Olasz vígjáték főszerepét alakítja Osvárt Andrea

A csütörtökön a mozikba kerülő Zűrös olasz esküvő főszerepét Osvárt Andrea alakítja. Az utóbbi tíz évben Hollywoodot is megjárt színésznő céljairól és produceri munkájáról is mesélt.

Unja már a halászlét és a töltött káposztát a karácsonyi asztalon?

Fotó: Redlemon

A töltött káposzta, a halászlé és a mákos bejgli majdnem olyan elmaradhatatlan eleme az ünnepnek, mint a fenyőfa, a gyertyák és az utolsó pillanatba csomagolt ajándékok. Egy kis turpisság azonban ilyenkor is belefér.

"Az angyalkától bármit lehet kérni, nem a mi pénzünk fogy"

A gyerekek általában 10 éves koruk körül jönnek rá, hogy a karácsonyi ajándékot nem az angyalka hozza, hanem a szülők vásárolják. Ettől kezdve együtt tud az ünnepekre hangolódni a család a közös készülődéssel, tervezéssel, ajándékvásárlással.

Nápoly középkori magyar emlékeit mutatja be Prokopp Mária új könyve

Fotó: archív

A mű V. István magyar király lánya, Mária nápolyi királyné (1254-1323) művészetpártoló tevékenysége nyomán létrejött páratlan alkotásoknak állít emléket tudományos alapossággal, mégis olvasmányos és közérthető módon.

Venczel Vera és Bodor Böbe veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat

Venczel Vera Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész és Bodor Böbe színész-rendező veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat januárban.

Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Műjégpályán

MTI fotó: Kallos Bea

Adventi Balaton Szalon néven Balaton-kóstolót és régiós adventi vásárt tartottak vasárnap a Városligeti Műjégpályán; a Balatoni Kör által szervezett esemény során a jégbe öntött Balaton-sziluett mellé a borászok "borkarácsonyfát" is állítottak.

Ilyen még nem volt: magyar lány a világ második legszebbje!

Második helyezést ért el Kulcsár Edina a Miss World 2014 londoni döntőjében, Miss Dél-Afrika, a 21 éves Rolene Strauss nyerte el a Miss World 2014 címet a szépségversenyen.

Ha valami nagyon cuki, hát ez az!

Négyes iker bárányok születtek Hajdú-Bihar megyei Derecskén.

Az Ida a legjobb európai film 2014-ben

Fotó: europeanfilmawards.eu

Az Ida című lengyel-dán alkotás kapta a legjobb filmnek járó Európai Filmdíjat szombat este Rigában.

Hogyan élheti túl a gyökeres fenyő a karácsonyt?

Fotó: archív

Sokan környezetkímélő megoldásnak tartják, ha vágott helyett gyökeres fenyőt választanak az ünnepekre. A gyökeres karácsonyfa feldíszítése és lakásban tartása azonban az élő növény szempontjából kockázatos választás.

Karácsonyi hárfaestet ad a Zeneakadémián Vigh Andrea

Vigh Andrea neves zenésztársai, barátai közreműködésével karácsonyi hárfakoncertet ad a Zeneakadémián december 19-én, pénteken az MVM Koncertek keretében.

Egy Kiss Erzsi Zene: Szabad a szív

Fotó: FB/Egy Kiss Erzsi Zene

A magyar könnyűzenei élet unikális jelensége, az általa kreált kitalált nyelveken éneklő Kiss Erzsi és zenekakara új lemezén tőle szokatlan módon több magyar szövegű számot is előad.

Igazi karácsonyi meglepetés a szupermarketben - mindenkinek leesett az álla

Egy német bevásárlóközpont megható Kasszaszimfóniával kedveskedett vásárlóinak - akik először nem akartak hinni sem a szemüknek, sem a fülüknek. Nézze meg, mi történt!

Női kézilabda Eb - A zágrábi középdöntő programja

Fotó: archív

Az európai Kézilabda Szövetség (EHF) véglegesítette a magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság zágrábi középdöntős programját.

Ne a csomagolással teljen a szenteste: itt a 12 másodperces trükk!

Fotó: YouTube

Ugye ön is ismeri azt az idegtépő élményt, amikor már az egész család a fa körül áll és várják az ajándékbontást, csakhogy az ajándékok még be sincsenek csomagolva? Ez mostantól nem gond!

"Mi lesz veled emberke?" - avagy hogyan nőnek fel gyerekeink

Az, hogy a lassan önálló életet kezdő gyerekeinknek ne okozzanak problémát a háztartás körül felmerülő mindennapi feladatok, mára már kizárólag a szülők, nagyszülők felelősségévé vált. Csakhogy közben jelentősen megváltozott a társadalom, felgyorsult az élet...

Brigitte Bardot leállítaná a tollfosztást Magyarországon

Fotó: YT/FondBrigitteBardot

Brigitte Bardot a magyar és a lengyel miniszterelnöknek címzett nyílt levélben kérte az élő kacsák és libák tollfosztásának betiltását.

Ki lesz a legvirtuózabb Virtuóz?

Az M1-en futó Virtuózok péntek esti adásában derül ki, hogy kik lesznek a közmédia komolyzenei tehetségkutatójának korcsoport-győztesei.

Kerülj ünnepi hangulatba a varázslatos koktélokkal!

Fotó: Redlemon

Óriási tévedés, hogy a koktélok csak egy nyugágyon fekve, a tengerparti napernyő alatt szürgcsölgetve az igazi. Olyankor hűsít, de a hideg téli estéket meg éppen hogy felforrósítja!

Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-emlékest a Symában

Több ízben dolgoztak együtt - most rájuk emlékeznek a mai popzenei színtér kiválóságai december 21-én a fővárosi Syma-csarnokban egy koncerttel.

Ön gondol az elesettekre a szeretet ünnepén?

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi időszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel.

Gin tonikkal? Fogadjunk, hogy mindig rosszul csinálta!

Azt hihetnénk, hogy a gin tonikkal a világ egyik legegyszerűbb koktélja, összeöntjük az alkoholt a kesernyés üdítővel, belemegy egy szelet lime - esetleg citrom - és kész. Pedig ez nem így van.

Tai chi, céges edzőterem - kik nyerték a Legfittebb Munkahely díjait?

Fotó: legfittebbmunkahely.hu

Négy kategóriában jutalmazták a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres testmozgást támogató vállalatokat.

Angol bölcsibe küldik az árva orangutánbébit

Hétfőn kora reggel indult útnak gondozói társaságában Bulu Mata, a Fővárosi Állat- és Növénykert elárvult orangutánkölyke. Az apróságot az elmúlt hónapban a gondozók nevelték, mostantól azonban egy angliai "orangután bölcsődében" kap majd játszópajtásokat, sőt talán még egy pótmamát is.

Vásároljon körültekintően - karácsonyi intelmek a Fogyasztóvédelemtől

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a karácsonyfaégőtől kezdve az ajándékokon át a letiltott termékekig bezárólag jótanácsokkal látja el a vásárlókat.

Karácsonyi ajándék minden muglinak: új Potter-novellák!

J. K. Rowling tollából újabb Harry Potter-novellák jelennek meg decemberben a hivatalos Harry Potter-honlapon, a Pottermore-on.

Kezdődik az allergének jelölése - mit keressünk?

freedigitalphotos.net/adamr

December 13-ától már az előre nem csomagolt élelmiszereken is jelölni kell az allergéneket. De tudja, mik változnak így a csomagoláson? Egyáltalán mit keressen?

Miért szárad ki szemünk síráskor?

És lerántjuk a leplet arról is, miért kell egy kiadós zokogás során többször is orrot fújni.

13 dolog, ami minden konyhában ott van - de minek?!

Fotó: Shopclues

Karácsony közeledtével jó ötletnek tűnik a konyhatündér anyukáknak vagy barátnőknek valami praktikus konyhai holmit venni. De tényleg érdemes? Vagy ezek is a fiók mélyére kerülnek?

A csodazöldszemű sztár lesz Doctor Strange

A Sherlock-sorozat sztárja, Benedict Cumberbatch játssza a képregényhős Doctor Strange szerepét a 2016 novemberében megjelenő mozifilmben.

Mennyit néz tévét a magyar gyerek? - újabb kutatás

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Megjelent a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján a kiskorúak védelmével és tévézési szokásaikkal kapcsolatos kérdőíve, a felmérést másodszor végzik el, az adatokat összehasonlítják a tavalyi eredményekkel.

A Mikulásgyár turbó üzemmódba kapcsol - többszázezer ajándék a cél

Legalább háromszázezer gyerek karácsonyát akarja szebbé tenni a Mikulásgyár nevű jótékonysági adománygyűjtő akció, amely december 5-től 21-ig várja az adományokat több gyűjtőponton, vagy akár ingyenes postai küldemények formájában.

Jön a karácsonyi online-shopping - mik a veszélyei?

Fotó: freedigitalphotos.net/bplanet

Az online vásárlás népszerűsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején fokozottan érdemes elővigyázatosnak lennünk. Mikor járhatunk rosszul?

Martin Scorsese és Mick Jagger lesz a producere az HBO új sorozatának

A rendező és az énekes évek óta dolgozik a hetvenes évek rockzenéjével foglalkozó produkció pilotjának elkészítésén.

Egyediség szemben a tucatáruval

Miski Ági - MAGNIS rovata

Nincs olyan nő a világon, aki ne szeretne valamivel kitűnni a többiek közül, de bármily meglepő is, bizony nőtársaink irigykedő, vagy épp elismerő pillantásaira vágyunk elsősorban.

Ismeri ön a karácsonyfa titkait? Igazán?

Karácsony havába léptünk, már csak néhány hét és ünnepi díszbe öltöztetjük a fenyőket - de vajon tudja-e, honnan ered a szokás, hogy kerül a szaloncukor a fára és mi az a karácsonyi varázslat?

Kutyahűség: Lassie ettől tuti beájulna

Fotó: Krister Göransson/Peak Performance

Úttalan utakon, vízen és földön követte örökbe fogadott családját a kóbor kutya.

Be lehet gyógyszerezni a gyereket, hogy megegye a tökfőzeléket

Egy friss kutatás eredményei azt bizonyítják, a géneknek fontos szerepük van abban, hogy finnyás lesz-e az ember vagy sem. Sajnos, a gyógyszeripar gyorsan le is csap a piaci résre...

Mindenkit vár a Cipősdoboz Vár

Fotó: FB/Cipősdoboz akció - Baptista Szeretetszolgálat

Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi gyűjtőhelye, a belváros szívében lévő Cipősdoboz Vár vasárnap nyílt meg.

Magyarország a német gasztronómia fellegvárában

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.

Ismét Karel Gott lett a csehek csalogánya

Fotó: FB/Karel gott

A nézői szavazatok alapján évente kiosztott könnyűzenei Cseh Csalogány díjat a férfi énekesek kategóriájában az idén 75 éves, külföldön is ismert és elismert művész szombaton este vette át a prágai nemzeti operában.

Az angolok is eszüket vesztették a Fekete Pénteken - videóval

Káoszba és sok helyen verekedésekbe torkollt a nagy-britanniai áruházláncok "fekete pénteki" kiárusítási akciója. Hogy nem megy el az emberek kedve a vásárlástól?

Megérkezett a Fehér Ház karácsonyfája

Fotó: http://thenationaltree.org

Michelle Obama first lady a lányaival, Sashával és Maliával, valamint az elnöki család két kutyájával, Bóval és Sunnyval fogadta pénteken a Fehér Ház karácsonyfáját.

Van már ötlete karácsonyi ajándékra? Íme néhány!

Naponta találkozunk velük, ismerjük minden rezdülésüket, mégis ahogy közelednek az ünnepek sokszor tanácstalanul állunk, és szinte kivétel nélkül feltesszük magunknak a kérdést: mivel lepjük meg szeretteinket?

Vigyázz, kész, ADVENT - megnyílt a három legnagyobb vásár

Fotó: adventiunnep.hu

Egyszerre nyílt meg pénteken Budapest három nagy adventi vására: péntektől az év utolsó napjáig a Városháza parkban, a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtt is várják a látogatókat többek között adventi témájú előadásokkal, korcsolyapályával, kézműves programokkal, fényfestéssel és gasztronómiai vásárral.

Hétfőn kerül a boltokba Gyarmati Fanni monumentális naplója

Az 1200 oldalas, kétkötetes napló 1935-től 1946-ig követi végig Radnóti Miklós felesége és múzsája, Gyarmati Fanni életét, valamint a házasság mindennapjait.

Megváltoztatja agyunkat a fogamzásgátló tabletta

Freedigitalphotos Annabelle Shemer

Számos mellékhatását felismerték már a női hormonkészítményeknek, ám a fogamzást meggátló tabletták agyi struktúrát megváltoztató mivoltára csak most bukkantak rá. Szedjük, ne szedjük?

Ha jön a Kutyahideg - tetőt a kutyák feje fölé!

Csaknem kétszáz kutyaházra való adomány gyűlt össze eddig a Kutya-hideg elnevezésű kampányban, amelyben legalább 500, menhelyen élő, fedél nélküli kutyán akarnak segíteni.

Szigorított családi kedvezmény: nehogy azt higgye, hogy csak úgy megkapja!

Freedigitalphotos.net/chanpipat

Megváltoztak a családi kedvezmény érvényesítésének feltételei, nézze meg, hogy sorba kell-e állnia a NAV-nál!

Javuló tendencia: egyre többen mozognak

Az aktív munkavállalók között nagyobb a hajlandóság a rendszeres testmozgásra, közel 93 százalékuk sportol hetente legalább kétszer. A bankárok inkább, a telekommunikációs dolgozók kevésbé fittrefoghatóak.

Mire jó még a hímzés, kötés, horgolás?

Elérkezett az őszies, télies idő. Ez az időszak bizony nagyon hajlamosít depressziós tünetekre, vagy épp felerősíti azokat. Mit érdemes csinálni ezeken a hosszú estéken?

Adventkor is divatosan: íme a legfrissebb trendek!

Sikkes kalapok, többfunkciós kardigánok, állatminták és téli alapszínek meglepő kombinációja - ezek lesznek az idei adventi időszak trendjei, melyeket egy téli divatshow-n mutattak be a modellek.

Vesztett már el gyerek örök kedvenc plüssállatot?

www.firstgreatwestern.co.uk/contents/teddyrescue

Nem is hinné, milyen gyakran veszik el egy kisfiú, kislány kedvenc plüssmacija. A vigasztalhatatlan sírást csak elcsendesíteni lehet egy másik szőrmókkal, a lelki törés megmarad. Ha csak valaki rá nem talál az "elkóborolt" játékra!

A közösségi média buktatta le Bill Cosbyt - fél évszázados nemi erőszakok

A több évtizedes késlekedésre a magukat áldozatnak valló nők válasza többnyire az, hogy nagyot fordult a világ a szexuális szabadosság és a jelenkor megváltozott társadalmi hozzáállása között.

A nagyobb mellű nők többet költenek

China News Network

Meglepő összefüggésre figyeltek fel az online vásárló távol-keleti nők körében: a költési hajlandóság kéz a kézben jár a melltartómérettel.

Zéró Gravitáció a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Hátrányos helyzetű gyerekeket vár jótékonysági előadásaira a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) a Fővárosi Nagycirkuszban.

Kik lettek idén Aranyanyuk?

Facebook/Aranyanyu

Ebben az évben hét, elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetűek életét segítő nőket tüntették ki a Richter Aranyanyu Díjjal csütörtökön, Budapesten.

Az elhízás az egyik legveszélyesebb rákfenéje a világnak

Fotó: freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Az elhízás majdnem ugyanakkora költségeket ró a világra, mint a dohányzás és a fegyveres konfliktusok, nagyobb terhet jelent, mint akár az alkoholizmus, akár a klímaváltozás.

Molnár Gábor Bocuse d'Or döntősön az ország szeme

A 2015-ös lyon-i Bocuse d'Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart. A sikerért most minden hazai drukker tehet; elkezdődött a plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

Tudta, hogy a háztartási munka nem adóköteles?

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A lakástakarítás, a főzés, a mosás, a vasalás, a gyermekek felügyelete és otthoni tanítása, a házi gondozás és ápolás, a házvezetés, a kertgondozás, vagyis a család mindennapjait szolgáló tevékenységek után mindössze regisztrációs díjat kell fizetnie a foglalkoztatónak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.