Olasz vígjáték főszerepét alakítja Osvárt Andrea

FB/Andrea Osvárt

A csütörtökön a mozikba kerülő Zűrös olasz esküvő főszerepét Osvárt Andrea alakítja. Az utóbbi tíz évben Hollywoodot is megjárt színésznő céljairól és produceri munkájáról is mesélt.

Unja már a halászlét és a töltött káposztát a karácsonyi asztalon?

A töltött káposzta, a halászlé és a mákos bejgli majdnem olyan elmaradhatatlan eleme az ünnepnek, mint a fenyőfa, a gyertyák és az utolsó pillanatba csomagolt ajándékok. Egy kis turpisság azonban ilyenkor is belefér.

"Az angyalkától bármit lehet kérni, nem a mi pénzünk fogy"

A gyerekek általában 10 éves koruk körül jönnek rá, hogy a karácsonyi ajándékot nem az angyalka hozza, hanem a szülők vásárolják. Ettől kezdve együtt tud az ünnepekre hangolódni a család a közös készülődéssel, tervezéssel, ajándékvásárlással.

Nápoly középkori magyar emlékeit mutatja be Prokopp Mária új könyve

A mű V. István magyar király lánya, Mária nápolyi királyné (1254-1323) művészetpártoló tevékenysége nyomán létrejött páratlan alkotásoknak állít emléket tudományos alapossággal, mégis olvasmányos és közérthető módon.

hirdetés

Venczel Vera és Bodor Böbe veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat

FB/Szepes Mária Író - Szepes Mária Alapítvány

Venczel Vera Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész és Bodor Böbe színész-rendező veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat januárban.

Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Műjégpályán

Adventi Balaton Szalon néven Balaton-kóstolót és régiós adventi vásárt tartottak vasárnap a Városligeti Műjégpályán; a Balatoni Kör által szervezett esemény során a jégbe öntött Balaton-sziluett mellé a borászok "borkarácsonyfát" is állítottak.

Ilyen még nem volt: magyar lány a világ második legszebbje!

Fotó: FB/Kulcsár Edina Rajongói Oldal

Második helyezést ért el Kulcsár Edina a Miss World 2014 londoni döntőjében, Miss Dél-Afrika, a 21 éves Rolene Strauss nyerte el a Miss World 2014 címet a szépségversenyen.

Ki mondta, hogy az állatok a mennybe jutnak?

A Vatikán tagadta a The New York Times amerikai napilapban megjelent hírt, miszerint Ferenc pápa azt mondta volna, hogy haláluk után az állatok is a mennyországba mennek. Ezt ugyanis VI. Pál mondta 1978-ban, de azóta a többi egyházfő is nyilatkozott a kérdésről.

Ha valami nagyon cuki, hát ez az!

MTI fotó: Czeglédi Zsolt

Négyes iker bárányok születtek Hajdú-Bihar megyei Derecskén.

Az Ida a legjobb európai film 2014-ben

Az Ida című lengyel-dán alkotás kapta a legjobb filmnek járó Európai Filmdíjat szombat este Rigában.

Személyautó hátsó ülésén vezették le a szülést

Fotó: FB/Országos Mentőszolgálat

Megindult szüléshez riasztották a mentőket pénteken éjszaka, éjfél előtt nem sokkal egy fejér megyei útkereszteződéshez.

Hogyan élheti túl a gyökeres fenyő a karácsonyt?

Sokan környezetkímélő megoldásnak tartják, ha vágott helyett gyökeres fenyőt választanak az ünnepekre. A gyökeres karácsonyfa feldíszítése és lakásban tartása azonban az élő növény szempontjából kockázatos választás.

Karácsonyi hárfaestet ad a Zeneakadémián Vigh Andrea

Fotó: zeneakademia.hu

Vigh Andrea neves zenésztársai, barátai közreműködésével karácsonyi hárfakoncertet ad a Zeneakadémián december 19-én, pénteken az MVM Koncertek keretében.

Egy Kiss Erzsi Zene: Szabad a szív

A magyar könnyűzenei élet unikális jelensége, az általa kreált kitalált nyelveken éneklő Kiss Erzsi és zenekakara új lemezén tőle szokatlan módon több magyar szövegű számot is előad.

Igazi karácsonyi meglepetés a szupermarketben - mindenkinek leesett az álla

YouTube screenshot

Egy német bevásárlóközpont megható Kasszaszimfóniával kedveskedett vásárlóinak - akik először nem akartak hinni sem a szemüknek, sem a fülüknek. Nézze meg, mi történt!

Női kézilabda Eb - A zágrábi középdöntő programja

Az európai Kézilabda Szövetség (EHF) véglegesítette a magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság zágrábi középdöntős programját.

Mától szigorodnak az élelmiszerjelölés szabályai

Fotó: archív

Az átmeneti időszakot követően hatályba lép a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet.

Ne a csomagolással teljen a szenteste: itt a 12 másodperces trükk!

Ugye ön is ismeri azt az idegtépő élményt, amikor már az egész család a fa körül áll és várják az ajándékbontást, csakhogy az ajándékok még be sincsenek csomagolva? Ez mostantól nem gond!

"Mi lesz veled emberke?" - avagy hogyan nőnek fel gyerekeink

Az, hogy a lassan önálló életet kezdő gyerekeinknek ne okozzanak problémát a háztartás körül felmerülő mindennapi feladatok, mára már kizárólag a szülők, nagyszülők felelősségévé vált. Csakhogy közben jelentősen megváltozott a társadalom, felgyorsult az élet...

Új műtéti eljárást vezetnek be a Heim Pál Gyermekkórházban

Az új laparoszkópiás műtéti eljárásnak köszönhetően a veseműtétek után a gyerekek - a korábbi többhetes kórházi benntartózkodás helyett - akár a beavatkozás után egy-két nappal hazamehetnek.

Brigitte Bardot leállítaná a tollfosztást Magyarországon

Fotó: YT/FondBrigitteBardot

Brigitte Bardot a magyar és a lengyel miniszterelnöknek címzett nyílt levélben kérte az élő kacsák és libák tollfosztásának betiltását.

Ki lesz a legvirtuózabb Virtuóz?

Az M1-en futó Virtuózok péntek esti adásában derül ki, hogy kik lesznek a közmédia komolyzenei tehetségkutatójának korcsoport-győztesei.

Kerülj ünnepi hangulatba a varázslatos koktélokkal!

Fotó: Redlemon

Óriási tévedés, hogy a koktélok csak egy nyugágyon fekve, a tengerparti napernyő alatt szürgcsölgetve az igazi. Olyankor hűsít, de a hideg téli estéket meg éppen hogy felforrósítja!

Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-emlékest a Symában

Több ízben dolgoztak együtt - most rájuk emlékeznek a mai popzenei színtér kiválóságai december 21-én a fővárosi Syma-csarnokban egy koncerttel.

Ön gondol az elesettekre a szeretet ünnepén?

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi időszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel.

Gin tonikkal? Fogadjunk, hogy mindig rosszul csinálta!

Azt hihetnénk, hogy a gin tonikkal a világ egyik legegyszerűbb koktélja, összeöntjük az alkoholt a kesernyés üdítővel, belemegy egy szelet lime - esetleg citrom - és kész. Pedig ez nem így van.

Tai chi, céges edzőterem - kik nyerték a Legfittebb Munkahely díjait?

Fotó: legfittebbmunkahely.hu

Négy kategóriában jutalmazták a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres testmozgást támogató vállalatokat.

Angol bölcsibe küldik az árva orangutánbébit

Hétfőn kora reggel indult útnak gondozói társaságában Bulu Mata, a Fővárosi Állat- és Növénykert elárvult orangutánkölyke. Az apróságot az elmúlt hónapban a gondozók nevelték, mostantól azonban egy angliai "orangután bölcsődében" kap majd játszópajtásokat, sőt talán még egy pótmamát is.

Vásároljon körültekintően - karácsonyi intelmek a Fogyasztóvédelemtől

Fotó: freedigitalphotos.net/marin

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a karácsonyfaégőtől kezdve az ajándékokon át a letiltott termékekig bezárólag jótanácsokkal látja el a vásárlókat.

Karácsonyi ajándék minden muglinak: új Potter-novellák!

J. K. Rowling tollából újabb Harry Potter-novellák jelennek meg decemberben a hivatalos Harry Potter-honlapon, a Pottermore-on.

Kezdődik az allergének jelölése - mit keressünk?

freedigitalphotos.net/adamr

December 13-ától már az előre nem csomagolt élelmiszereken is jelölni kell az allergéneket. De tudja, mik változnak így a csomagoláson? Egyáltalán mit keressen?

Miért szárad ki szemünk síráskor?

És lerántjuk a leplet arról is, miért kell egy kiadós zokogás során többször is orrot fújni.

13 dolog, ami minden konyhában ott van - de minek?!

Fotó: Shopclues

Karácsony közeledtével jó ötletnek tűnik a konyhatündér anyukáknak vagy barátnőknek valami praktikus konyhai holmit venni. De tényleg érdemes? Vagy ezek is a fiók mélyére kerülnek?

A csodazöldszemű sztár lesz Doctor Strange

A Sherlock-sorozat sztárja, Benedict Cumberbatch játssza a képregényhős Doctor Strange szerepét a 2016 novemberében megjelenő mozifilmben.

Mennyit néz tévét a magyar gyerek? - újabb kutatás

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Megjelent a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján a kiskorúak védelmével és tévézési szokásaikkal kapcsolatos kérdőíve, a felmérést másodszor végzik el, az adatokat összehasonlítják a tavalyi eredményekkel.

A Mikulásgyár turbó üzemmódba kapcsol - többszázezer ajándék a cél

Legalább háromszázezer gyerek karácsonyát akarja szebbé tenni a Mikulásgyár nevű jótékonysági adománygyűjtő akció, amely december 5-től 21-ig várja az adományokat több gyűjtőponton, vagy akár ingyenes postai küldemények formájában.

Jön a karácsonyi online-shopping - mik a veszélyei?

Fotó: freedigitalphotos.net/bplanet

Az online vásárlás népszerűsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején fokozottan érdemes elővigyázatosnak lennünk. Mikor járhatunk rosszul?

Martin Scorsese és Mick Jagger lesz a producere az HBO új sorozatának

A rendező és az énekes évek óta dolgozik a hetvenes évek rockzenéjével foglalkozó produkció pilotjának elkészítésén.

Egyediség szemben a tucatáruval

Miski Ági - MAGNIS rovata

Nincs olyan nő a világon, aki ne szeretne valamivel kitűnni a többiek közül, de bármily meglepő is, bizony nőtársaink irigykedő, vagy épp elismerő pillantásaira vágyunk elsősorban.

Ismeri ön a karácsonyfa titkait? Igazán?

Karácsony havába léptünk, már csak néhány hét és ünnepi díszbe öltöztetjük a fenyőket - de vajon tudja-e, honnan ered a szokás, hogy kerül a szaloncukor a fára és mi az a karácsonyi varázslat?

Kutyahűség: Lassie ettől tuti beájulna

Fotó: Krister Göransson/Peak Performance

Úttalan utakon, vízen és földön követte örökbe fogadott családját a kóbor kutya.

Be lehet gyógyszerezni a gyereket, hogy megegye a tökfőzeléket

Egy friss kutatás eredményei azt bizonyítják, a géneknek fontos szerepük van abban, hogy finnyás lesz-e az ember vagy sem. Sajnos, a gyógyszeripar gyorsan le is csap a piaci résre...

Mindenkit vár a Cipősdoboz Vár

Fotó: FB/Cipősdoboz akció - Baptista Szeretetszolgálat

Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi gyűjtőhelye, a belváros szívében lévő Cipősdoboz Vár vasárnap nyílt meg.

Magyarország a német gasztronómia fellegvárában

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.

Ismét Karel Gott lett a csehek csalogánya

Fotó: FB/Karel gott

A nézői szavazatok alapján évente kiosztott könnyűzenei Cseh Csalogány díjat a férfi énekesek kategóriájában az idén 75 éves, külföldön is ismert és elismert művész szombaton este vette át a prágai nemzeti operában.

Az angolok is eszüket vesztették a Fekete Pénteken - videóval

Káoszba és sok helyen verekedésekbe torkollt a nagy-britanniai áruházláncok "fekete pénteki" kiárusítási akciója. Hogy nem megy el az emberek kedve a vásárlástól?

Megérkezett a Fehér Ház karácsonyfája

Fotó: http://thenationaltree.org

Michelle Obama first lady a lányaival, Sashával és Maliával, valamint az elnöki család két kutyájával, Bóval és Sunnyval fogadta pénteken a Fehér Ház karácsonyfáját.

Van már ötlete karácsonyi ajándékra? Íme néhány!

Naponta találkozunk velük, ismerjük minden rezdülésüket, mégis ahogy közelednek az ünnepek sokszor tanácstalanul állunk, és szinte kivétel nélkül feltesszük magunknak a kérdést: mivel lepjük meg szeretteinket?

Vigyázz, kész, ADVENT - megnyílt a három legnagyobb vásár

Fotó: adventiunnep.hu

Egyszerre nyílt meg pénteken Budapest három nagy adventi vására: péntektől az év utolsó napjáig a Városháza parkban, a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtt is várják a látogatókat többek között adventi témájú előadásokkal, korcsolyapályával, kézműves programokkal, fényfestéssel és gasztronómiai vásárral.

Hétfőn kerül a boltokba Gyarmati Fanni monumentális naplója

Az 1200 oldalas, kétkötetes napló 1935-től 1946-ig követi végig Radnóti Miklós felesége és múzsája, Gyarmati Fanni életét, valamint a házasság mindennapjait.

Megváltoztatja agyunkat a fogamzásgátló tabletta

Freedigitalphotos Annabelle Shemer

Számos mellékhatását felismerték már a női hormonkészítményeknek, ám a fogamzást meggátló tabletták agyi struktúrát megváltoztató mivoltára csak most bukkantak rá. Szedjük, ne szedjük?

Ha jön a Kutyahideg - tetőt a kutyák feje fölé!

Csaknem kétszáz kutyaházra való adomány gyűlt össze eddig a Kutya-hideg elnevezésű kampányban, amelyben legalább 500, menhelyen élő, fedél nélküli kutyán akarnak segíteni.

Szigorított családi kedvezmény: nehogy azt higgye, hogy csak úgy megkapja!

Freedigitalphotos.net/chanpipat

Megváltoztak a családi kedvezmény érvényesítésének feltételei, nézze meg, hogy sorba kell-e állnia a NAV-nál!

Javuló tendencia: egyre többen mozognak

Az aktív munkavállalók között nagyobb a hajlandóság a rendszeres testmozgásra, közel 93 százalékuk sportol hetente legalább kétszer. A bankárok inkább, a telekommunikációs dolgozók kevésbé fittrefoghatóak.

Mire jó még a hímzés, kötés, horgolás?

Elérkezett az őszies, télies idő. Ez az időszak bizony nagyon hajlamosít depressziós tünetekre, vagy épp felerősíti azokat. Mit érdemes csinálni ezeken a hosszú estéken?

Adventkor is divatosan: íme a legfrissebb trendek!

Sikkes kalapok, többfunkciós kardigánok, állatminták és téli alapszínek meglepő kombinációja - ezek lesznek az idei adventi időszak trendjei, melyeket egy téli divatshow-n mutattak be a modellek.

Vesztett már el gyerek örök kedvenc plüssállatot?

www.firstgreatwestern.co.uk/contents/teddyrescue

Nem is hinné, milyen gyakran veszik el egy kisfiú, kislány kedvenc plüssmacija. A vigasztalhatatlan sírást csak elcsendesíteni lehet egy másik szőrmókkal, a lelki törés megmarad. Ha csak valaki rá nem talál az "elkóborolt" játékra!

A közösségi média buktatta le Bill Cosbyt - fél évszázados nemi erőszakok

A több évtizedes késlekedésre a magukat áldozatnak valló nők válasza többnyire az, hogy nagyot fordult a világ a szexuális szabadosság és a jelenkor megváltozott társadalmi hozzáállása között.

A nagyobb mellű nők többet költenek

China News Network

Meglepő összefüggésre figyeltek fel az online vásárló távol-keleti nők körében: a költési hajlandóság kéz a kézben jár a melltartómérettel.

Zéró Gravitáció a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Hátrányos helyzetű gyerekeket vár jótékonysági előadásaira a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) a Fővárosi Nagycirkuszban.

Felnőtteknek is szól az első szerelem varázsáról mesélő Eleanor & Park

Fotó: FB/Eleanor&Park

Két tinédzser első szerelméről szól Rainbow Rowell Eleanor & Park című, a Scolar Kiadó gondozásában megjelent kötete, amely nemcsak ifjúsági regény: az 1986-ban játszódó történet a felnőtt korosztályt is megszólítja.

Neoklasszicista épületek domborművei ékszereken

A budapesti bérházak homlokzatának jellegzetes domborműveit jeleníti meg Végh Sarolta formatervező legújabb ékszerkollekciója, amely a karácsonyi Ajándék Terminálon is bemutatkozik.

Az a cappella királyai a Művészetek Palotájában

FB/Take 6

A legtöbb Grammy-jelölést kapott és tíz díjat el is nyert énekegyüttes, az amerikai Take 6 újra Budapesten koncertezik. December 2-án a Művészetek Palotájában gospelek, karácsonyi énekek, R'n'B slágerek és dzsesszörökzöldek egyaránt felcsendülnek.

Katinka könyve: az Iron Lady titka

A Magyar Iron Lady címmel könyvet jelentetett meg eddigi pályafutásáról Hosszú Katinka.

Kik lettek idén Aranyanyuk?

Facebook/Aranyanyu

Ebben az évben hét, elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetűek életét segítő nőket tüntették ki a Richter Aranyanyu Díjjal csütörtökön, Budapesten.

Illés 50 - Beatünnep lesz Debrecenben

Nem búcsúkoncertre készülünk, arra már esély sincs, mert csak hárman maradtunk a zenekarból - mondta Szörényi Levente csütörtökön Debrecenben az Illés 50 - Beatünnep debreceni koncertjének beharangozó sajtótájékoztatóján.

Az elhízás az egyik legveszélyesebb rákfenéje a világnak

Fotó: freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Az elhízás majdnem ugyanakkora költségeket ró a világra, mint a dohányzás és a fegyveres konfliktusok, nagyobb terhet jelent, mint akár az alkoholizmus, akár a klímaváltozás.

Molnár Gábor Bocuse d'Or döntősön az ország szeme

A 2015-ös lyon-i Bocuse d'Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart. A sikerért most minden hazai drukker tehet; elkezdődött a plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

Három generáció receptjei a Rosenstein Szakácskönyvben

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve.

Wolf Kati fellép a londoni Eurofesten

Wolf Kati lesz a sztárfellépője a Eurofest londoni klubrendezvény-sorozat következő estjén, pénteken a Royal Vauxhall Tevernben.

Tudta, hogy a háztartási munka nem adóköteles?

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A lakástakarítás, a főzés, a mosás, a vasalás, a gyermekek felügyelete és otthoni tanítása, a házi gondozás és ápolás, a házvezetés, a kertgondozás, vagyis a család mindennapjait szolgáló tevékenységek után mindössze regisztrációs díjat kell fizetnie a foglalkoztatónak.

Konferencia a családon belüli erőszakról

Harminc ország képviselői vesznek részt az Európai Nők az Erőszak Ellen (Women Against Violence Europe, WAVE), a nőkre és gyermekekre irányuló családon belüli erőszak ellen küzdő európai civil nőszervezeteket tömörítő hálózat 16. konferenciáján.

Őssejtek az anyatejben

Wikipedia tandem nursing

Az egyik legjobb dolog, ami a babával történhet, ha anyatejes táplálású marad legalább 6 hónapig. Nemrég felfedezték, hogy nem csak létfontosságú anyagok, vitaminok jutnak így a szervezetébe, de őssejteket is átad az anya kicsinyeinek.

Cicafelvonulás vadászgörényekkel

Több mint 400 cicát tekinthet meg a közönség a budapesti nemzetközi macskakiállításon november 22-én és 23-án.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.