A médiatanács eljárást indít a TV2-vel szemben az Éden Hotel miatt

NMHH

A képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott.

Halált is okozhat az illegális fogyasztószer, a dinitrofenol

Akár halálos kimenetelű mérgezéseket is okozhatnak azok a vegyi anyagok, amelyeket a közelmúltban fogyasztószerként kezdtek árusítani illegális forrásokból. A kérdéses hatóanyaggal kapcsolatban már az Interpol is figyelmeztetést adott ki a tagállamai számára.

Belehalt az ivásba - a családja járt jól

Nagy összegű kártérítést kap egy versenyivászat áldozatának családja Kínában.

Norvégiában a legjobb, Szomáliában a legrosszabb anyának lenni

Egy tanulmány 179 országot vett górcső alá az anyák egészsége, a gyermekhalandóság, az iskolai képzés, a nők politikai életben való részvétele és az ország GDP-je alapján 2013. évi adatokat elemezve. Magyarország az 51. helyre került.

hirdetés

Indonézia visszatartaná a cselédsorstól asszonyait

Indonézia tartósan meg fogja tiltani állampolgárainak, hogy háztartási alkalmazottnak menjenek 21 közel-keleti ország valamelyikébe. Az intézkedés előzménye, hogy Szaúd-Arábiában áprilisban gyilkosság vádjával kivégeztek két indonéz nőt.

Egy újszülött halála miatt emeltek vádat két szentesi orvos ellen

A szülés levezetése során a vádlottak külön-külön és együttesen is többszörösen megszegték az ikerterhességre vonatkozó orvos-szakmai szabályokat, melyek oda vezettek, hogy az élve született újszülöttek egyike egy hét elteltével elhunyt.

Nem engedélyezi a miniszter a 10 éves kislány abortuszát

Nevelőapja erőszakolta meg azt a 10 éves kislányt, aki már a terhessége 23. hetében jár - a miniszter mégsem engedélyezi az abortuszt.

Nők a dübörgő nyeregben: motorra, asszonyok!

Motoros felvonulást tartottak a 9. nemzetközi női motoros nap keretében szombaton Budapesten.

Tovább csökkenti az édesanyák terheit a kormány

Az édesanyák áldozatos munkáját, ahogy eddig minden évben, úgy a jövő évi költségvetés tervezésekor is szem előtt tartják.

Emmi: húsz hónapja növekszik a születések száma

A kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza.

Anyák napja: akik más gyermekeit nevelik

Az SOS Gyermekfalvak anyák napja alkalmából új megvilágításba helyezi az anyaságot. Rövidfilmekben ismerkedhetünk meg nevelőszülők és nevelt gyermekeik közti életre szóló kötelékkel.

Megjelent a Családbarát ország 2015 pályázat

Megjelent a Családbarát ország 2015 pályázat. A 180 millió forintos támogatásból a gyermekek, a nők és az idősek helyzetének javítását szolgáló helyi programokat, képzéseket támogatnak.

Reese Witherspoon megmutatta, hogy van nála szebb

Dr. Szöszinél talán még a lánya is szebb, köszönhetően az apuka, Ryan Phillippe sármjának.

Chicagóban lesz Barack Obama elnöki könyvtára

A Fehér Ház jelenlegi lakójának alapítványa a Chicagói Egyetem ajánlatát fogadta el. Obama itt jogot oktatott, miközben a "szeles városban" élt, majd a szövetségi szenátusban is képviselte Illinois államot.

A magyarok 89 százaléka elégedett az egészségi állapotával

A felnőtt magyar lakosság csaknem kétharmada jónak vagy nagyon jónak tartja egészségi állapotát, az egészségügyi ellátásokkal pedig a túlnyomó többség elégedett.

Videó: 22 órán át volt a négyhónapos nepáli baba a romok alatt - életben van

A nepáli katonák kiástak egy négyhónapos csecsemőt a romok alól, aki köszöni, jól van.

Hitte volna? A többnejűség árt a szívnek!

freedigitalphotos/ scottchan

Minél több felesége van egy férfinak, annál nagyobb a szívbetegség kialakulásának lehetősége az első olyan kutatás szerint, amely a többnejűség egészségre gyakorolt hatásait vizsgálta.

Erőszak a Paradicsomban: a TV2 elismeri a hibáját és elnézést kér

A TV2 lefolytatta belső vizsgálatát az Éden Hotel 45. epizódjával kapcsolatban. A vizsgálat kitért mind a produkció gyártása során felmerülő részletek átvizsgálására, valamint az elkészült felvételek adásba kerülésének folyamatait is érintette.

Erőszak a valóságshow-ban: nem hirdet a Vodafone a TV2-n

freedigitalphotos/dan

Felfüggeszti a Vodafone a hirdetéseit a TV2-n a csatorna valóságshow-jában látható jelenetek, az egyik női szereplővel szembeni szexuális erőszak miatt.

Lecsapott a Nébih az allergiát okozó tortát készítő fusicukrászra

Interneten árusított torta miatt kellett intézkednie a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalnak.

Radioaktív implantátum jó lehet a prosztatarák ellen

freedigitalphotos.net/adamr

Összehasonlították az alacsony dózisú, daganatközeli, belső sugárterápiát és a megszokottabb, nagy dózisú, külső sugárkezelést.

Az Élet csodálatos! - ezzel búcsúzott halála előtt Páll Mónika és megrengette a Facebookot

Szívszorító levéllel búcsúzott az agydaganatban szenvedő színészhallgató a Facebookon. Tanárai, pályatársai és osztálytársai itt üzentek neki "vissza".

Kapcsolatok hálója a mozgás nyelvén elmesélve

Facebook esemény

Másfél év után újra látható a Frenák Pál Társulat InTimE című előadása az Átrium-Film Színházban: a darabot szerdán, a tánc világnapján nézhetik meg az érdeklődők.

Kis olasz tésztakörkép: van élet a spagettin túl is!

Fotó: Redlemon

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy hosszas tanakodás után végül a jól bevált spagettit választotta a polcokon sorakozó számtalan tésztafajta közül. Pedig van más is, most ebben segítünk eligazodni!

Húsvét jövőre is lesz: hímestojás-fesztivált rendeznek Bátán

A bátai tojásdíszítés technikáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a XI. Hímestojás-fesztiválon, amelyet szombaton rendeznek a sárközi községben.

Szombaton kezdődik a ruhagyűjtési akció az Ökumenikusok javára

Shutterstock fotó - jorisvo

Idén is megrendezik az Adok-Kapok Napok elnevezésű ruhagyűjtési akciót az Ökumenikus Segélyszervezet javára, a biatorbágyi Premier Outletben szombattól május 9-ig várják a jó minőségű ruhákat, cipőket, sportszereket és játékokat.

Hiányoznak a lányok az informatikából

Egész napos konferenciát és interaktív műhelybeszélgetést keresik a titkát annak, miként tudják népszerűsíteni az informatikus szakmát, különösen a lányok körében.

Gyógyszer, alkohol, tisztítószerek a mérgezések toplistáján

freedigitalphotos/adamr

Harminc százalékkal nőtt a bejelentett mérgezések száma 2014-ben a megelőző évhez képest, a halálos kimenetelű esetek aránya azonban csökkent.

Szexszimbólumból szexi édesanya - de hogy csinálta Hargitai Bea?

Hargitai Bea bombaformában várja a legifjabb családtag érkezését. A csinos kismama nagy gondot fordít az előkészületekre, rendszeresen edz, pilatesedzésre jár és mindent bevet, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok.

Életet mentett a tüdődaganat-kockázatot felmérő mobilos alkalmazás

play.google.com

A hölgy a barátnője tanácsára kitöltött egy egyszerű, mobiltelefonos tesztet.

A legtöbb panasz a valóságshow-kra és a dokurealitykre érkezik

Agresszivitás, félelemkeltés, drog, trágárság - ezeket a tartalmakat tartják a legártalmasabbnak a képernyőt bámuló gyerekekre egy felmérés szerint.

A mellrák ellen is kampányoltak a divattervezők

Fotó: Redlemon

Szenzációs hangulatban, a divat szerelmeseinek gyűrűjében zajlott a tavasz legelőkelőbb eseménye, az Elle Fashion Show, de nemcsak a legújabb divattrendek kaptak szerepet, hanem egy fontos felhívás is.

A brit sakkbajnok szerint a nőknek nincs agyuk a sakkhoz

A nők kedélyét borzoló nyilatkozatot tett minden idők egyik legsikeresebb brit sakkozója: Nigel Short kijelentette, hogy a nők nem tudnak jól sakkozni, mert nem úgy van összerakva az agyuk.

A Föld napja - Egész napos programsorozat Újbudán

freedigitalphotos/Idea go

Nemzedékek együtt címmel egész napos programsorozatot szervez Újbuda Önkormányzata a Föld napja alkalmából szerdán a Feneketlen-tónál, a TIT Stúdió Egyesület épületében, valamint a Bikás parkban.

Itt a világ leghosszabb hajfonata

Guinness-rekordkísérlet volt Szolnokon.

Magyar emléktáblát avattak a náci Németország legnagyobb női koncentrációs táboránál

Illusztráció: freedigitalphotos/Tina Phillips

A magyar zsidó áldozatok és minden Magyarországról elhurcolt áldozat előtt tisztelgő emléktáblát avattak fel vasárnap a ravensbrücki láger területén kialakított emlékhelyen.

Gyerekprogramok a Nemzetközi Könyvfesztiválon

Meseolvasás, kézműves foglalkozások és koncertek is szórakoztatják a gyerekeket április 24. és 26. között a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

freedigitalphotos.net/adamr

Lóversenyfutamokkal, koncertekkel és kulináris élményekkel várja az érdeklődőket a Derby és Gasztroangyal Fesztivál július 3. és 5. között a fővárosi Kincsem Parkban.

Csak 15 perce van a vacsorához? Ezzel garantált a siker!

Ha Martha Stewart neve valahol felmerül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valami remek tippel leszünk gazdagabbak. Ezúttal a konyhában alakíthatunk nagyot, ráadásul alig negyed óra alatt!

Megkezdődött a XVI. Gyulai Pálinkafesztivál

freedigitalphotos.net/zirconicusso

Nemcsak a pálinkák és likőrök versenyét rendezik meg, hanem díjazzák a lekvárokat, befőtteket, szörpöket, gyümölcsborokat, gyümölcsös süteményeket, sőt a különböző gyümölcseceteket is.

Ingyenes lesz a X. Budapesti Pálinkafesztivál

Belépődíj nélkül rendezik meg május 7. és 10. között a Városháza Parkban a X. Budapesti Pálinkafesztivált, amelyen ezúttal az almából készült párlatok lesznek a főszerepben.

Vigye haza, amit nem evett meg!

tuscantraveler.com

A maradék hazavitelével harcolna az élelmiszer-pazarlás ellen egy francia képviselő.

Áprilisban ismét Budapestre költözik Párizs

Ha április, akkor újra itt a nagyszabású Fashion Show, ahol a francia tervezőkön túl négy hazai tehetség is már a 2015-ös őszi-téli kollekcióját mutatja be a közönségnek április 17-18. között.

Szívrohamba torkollhat a válási procedúra

freedigitalphotos/nokhoog_buchachon

Az elvált emberek nagyobb valószínűséggel kapnak szívrohamot, erre utalnak egy amerikai kutatás eredményei.

Mindenki tehet az iskolai bántalmazás, a megfélemlítés ellen

A gyermekek bántalmazásáról, a megfélemlítéséről beszélni kell - a megfélemlítésről szóló történetek sokszor tabuként vannak jelen a társadalomban.

Hosszú haj = elégedett nő?

Fotó: Lafferton

Minden második nő elégedetlen a hajával, leggyakrabban annak a hosszával. A többség úgy véli, a férfiaknak a hosszú, szőke, hullámos haj tetszik, ezért erre vágynak - pedig ez nem így van.

Versenyteknős űzi az ebet - videóval!

Meglepő, de bájos barátság alakult ki egy szárazföldi teknős és egy pitbull között.

A mozgórendelő önkéntes orvosainak mutassa meg gyerekét

freedigitalphotos.net/cooldesign

Idén tizennégy helyszínre látogat el a Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője.

Tizenöt nőt díjaztak a láthatatlan munka világnapján

Több mint 500 pályamű közül választották ki idén a Terézanyu pályázat 15 díjazottját, akik dolgozó nő mivoltukról vallottak írásban, képekben és videókon. A díjátadót kedden, a láthatatlan munka világnapján tartották.

Csak statisztika: nálunk nőtt a legjobban a nők foglalkoztatása tavaly

freedigitalphotos.net/adamr

Magyarország így megelőzi Lengyelországot, Szlovákiát, Romániát, Spanyolországot, Horvátországot, Máltát, Olaszországot és Görögországot is.

Kitalálta már a húsvéti menüt? Fördős Zé segít!

A torma és sonka a húsvéti asztal elengedhetetlen eleme, de idén bátran dobd fel a klasszikus fogásokat! Két népszerű gasztroblogger, Havas Dóra és Fördős Zé egy főzős show-n mutatott be új ízkombinációkat.

Nem tud tojást festeni? Csak egy kis trükk és máris sikerül!

Fotó: YouTube/Martha Stewart

A jó kézügyességű nőknek is beletelik némi gyakorlásba, mire olyan tojásokat tudnak festeni húsvétra, amik már teljesen vállalható kinézetűek, de mi van a kevésbé ügyesekkel? Íme, a csodamódszer!

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Az újszülött érkezésével a Szegedi Vadaspark tevecsapata ötfősre bővült, mivel nemrégiben érkezett egy idősebb kanca egy hollandiai állatkertből.

Molnár Andi elárulta tökéletes teste titkát

Fotó: Life

Táncosként ismerte meg az ország, de Molnár Andi már bizonyított a sportcsatorna műsorvezetőjeként is, mielőtt a Dzsungel Királynője címet megszerezte. Most elárulja, hogyan tartja karban magát.

Halvásárlási kisokos: hogyan is válasszunk?

Halas ételt tenne le a családja asztalára? Jól teszi, hiszen a halak a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket és számos vitamint is tartalmaznak. De hogyan válasszon?

Öltöztessük elegánsabban a férfiakat!

Fotó: Positive

A nők segítségére számít a hazai divatvilág egyik meghatározó alakja, akinek szilárd meggyőződése, hogy a férfiakat igenis rá lehet venni az elegánsabb öltözködésre - de ehhez a nőkre van szükség.

Gourmet Fesztivál: főszerepben a paprikás csirke

Az ország legjobb séfjei által számos változatban, különleges vagy hagyományos módokon elkészített paprikás csirkét kóstolhatnak az idei Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a fővárosi Millenáris parkban.

Koffeinnel előzi meg Gianni a kopaszodást

Fotó: Merlin

Kemény edzésekbe kezdett az utóbbi időben Gianni Annoni. A hölgyek kedvence negyven felett rájött, hogy ideje jobban odafigyelni az egészséges életmódra és arra, hogy fitten tartsa magát.

Beteg gyerekek gyógyulását segítő berendezésekre gyűjtenek

A beteg gyerekek vizsgálatát, gyógyulását elősegítő berendezések vásárlására tartanak Nyusziakció elnevezéssel adománygyűjtést április 2. és 4. között Budapesten.

Időben felismerhető lesz a magzati rendellenesség

freedigitalphotos/scottchan

A Fetaphon CTG magyar mérnökök találmánya, az orvostechnikai eszközt a kismamák a terhesség 28. hetétől használhatják otthon: a készülék a magzati szívhangot regisztrálja és jelzi az oxigénhiányos állapotot.

A magyarok fogápolási kultúrája lesújtó

Magyarország vezet a szájüregi rák miatti halálozásban, ezért fontos minden olyan rendezvény, amely a szájápolás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A kóros elhízás visszaszorításához összefogásra van szükség

freedigitalphotos/Ohmega1982

Magyarország a harmadik helyen áll a kóros elhízás gyakoriságában a világranglistán, ennek megváltoztatásához a legszélesebb összefogásra van szükség.

Mielőtt elutazna, Hien búcsúzásul ledobta ruháit

Alig van rajta smink, a haja sincs belőve, és hoppá, ruhát sem vett fel az új klipjében.

A legszívszorítóbb mondatok

Pixomar

Ugyan egy kép többet mond ezer szónál, de időnként néhány szó is képes könnyeket csalni az ember szemébe. Lássunk néhány ilyen egymondatost!

Itt nem számít a kétharmad: a magyarok nagy része ellenzi a vasárnapi zárva tartást

Egy friss felmérés szerint a magyar lakosság a vasárnapokat jellemzően otthon tölti, de közel negyedük a hét utolsó napjára ütemezte eddig az élelmiszer- és háztartási cikkek beszerzését. A felnőtt lakosság több mint kétharmada nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással.

Kényelmi és idényszempontból vásárolunk mirelit zöldséget

freedigitalphotos/Mister GC

Magyarországon 4-5 kilogramm fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy lakos évente, a fogyasztás lassan növekszik.

A fogyókúrában is segíthet a kínai "okos" evőpálcika

Felismeri az ételeket, minőségüket, kalóriatartalmukat is jelzi a Kínában fejlesztett okos evőpálcika, melynek okostelefonos alkalmazása használóinak étrendjét is követi, így a fogyókúrában is segíthet.

Ilyen még nem volt: házigazda lehetsz a belvárosi étteremben!

Fotó: Redlemon

Újszerű koncepcióval rukkolt elő az egyik népszerű belvárosi találkahely: a sharing concept elnevezésű újítással bárki családi vendéglátóvá válhat egy étterem közepén.

Harmadszor is elindult a lakossági gimnasztika program

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) aerobik szakága harmadik alkalommal indította el a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) együttműködésben létrehozott lakossági gimnasztika elnevezésű programot, amely ingyenes sportolási lehetőséget biztosít az érdeklődőknek.

A hormonpótlók növelik a vérrög és a stroke kockázatát

freedigitalphotos/amenic181

Egy új tanulmány szerint a hatások függenek a nők korától, attól, mikor kezdődött a menopauza és milyen hosszan szedte a hormonpótló tablettát.

Díjazták a kisgyermekes nőket visszafogadó munkahelyeket

Átadták a visszafogadó munkahely díjakat hétfőn Budapesten, a kisgyermekes nők munkahelyi esélyegyenlőségét támogató munkáltatók elismerését a K&H Bank, és a debreceni NI Hungary Kft. kapta.

A horvát nők nem akarnak többet szülni

freedigitalphotos/digitalart

Riasztó adatokat közölt a Gólya - Szülők akcióban nevű civil szervezet arról, hogy Horvátországban az orvosokkal és a nővérekkel szerzett rossz tapasztalatok miatt minden harmadik nő nem akar több gyereket szülni.

Kibővített anyasági csomagot vezetett be a Vodafone

A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot és négy hónapon keresztül a teljes fizetést, a következő két hónapban pedig a munkabér 70 százalékát biztosítja női dolgozói számára a születési szabadság alatt.

Bruce Willis hajjal? - de vannak itt ám még jobb fotók!

Fotó: screenshot

Vannak sztárok, akik alig változtak az elmúlt 20 évben, vannak, akikre pedig rá sem ismerünk. Nézze meg, ők is öregednek, nem csak mi!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

freedigitalphotos.net/adamr

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.