Felelősségre vonható az ápolónő halálát előidéző rádió

freedigitalphotos/stockimages

Az ausztrál legfelső bíróság szerint megsértette a törvényt és felelősségre vonható az az ausztrál rádió, amely megtévesztő telefonhívásával előidézte az állapotos Katalin Cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház egyik ápolónőjének öngyilkosságát 2012-ben.

Döntetlennel kezdett a női labdarúgó-válogatott az Isztria Kupán

A címvédő magyar női labdarúgó-válogatott az Írország elleni 1-1-es döntetlennel kezdett a horvátországi Isztria Kupán, melyen 12 nemzeti együttes vesz részt.

Magdi anyus rendőrségi videóban szerepel!

A rendőrök célja, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét arra, hogyan ne váljanak áldozattá. Ebben segít Fodor Zsóka.

Franciaországban még szabad a gyereket verni

Az Európa Tanács szerdán elmarasztalta Franciaországot, amiért még mindig nem tiltotta be egyértelműen a gyermekek testi fenyítését, ellentétben a szomszédos országok többségével.

hirdetés

Tavasszal cukorkaszínekben lehet igazán trendi!

Bár az edzőcipő továbbra is divat a fiatalos öltözködésben, az idei tavaszt leginkább a színek határozzák meg, és a metálos fényű ruhadarabokba is igazán trendik lehetünk.

Ön foglalkoznak a változó korral?

Magyar Menopauza Társaság

A magyar nők a szükségesnél kevesebbet gondolnak arra, hogy külön foglalkozzanak a menopauzával és a hormonváltozás okozta tünetekkel.

Vízbe tenni, összerázni - máris kész a pucolt tojás!

Amikor csak egy vagy két tojást kell megpucolni a reggelihez, akkor nincs probléma, az ember elbíbelődik az apró darabkákkal, amik a héjról mindig odatapadnak a tojás felszínére. De ha az egész családnak kell?!

Süssünk finomat: fagylalttal töltött csokikehely

Fotó: YouTube/DaveHax

Szeretne valami finomságot a családja elé tenni a hétvégi ebéd után, de nincs túl sok ideje és a sütőtudománya is fejlesztésre szorul még? Akkor ezt az egyszerű, mégis fenséges desszertet önnek találták ki!

Tudta, hogy kisgyermek életveszélyesen utazik autójában?

Magyarországon alig ismert tény, hogy a 4 évesnél kisebb gyerekek rossz pozícióban utaznak a hátsó ülésekre rögzített gyermekülésekben. Nézze meg, miért, és azt is, hogyan lenne helyes!

Magyar Attila és Hajdu Steve a színpadon ünnepli a nőket

Lions PR

2015. március 8-án, délután 3 órakor, a Nemzetközi Nőnap alkalmából egy igazán fordulatos vígjátékot láthat a közönség a Duna Palota színpadán, Gallusz Nikolett, Magyar Attila és Hajdu Steve előadásában. A Szerelem, Ó! című darab kapcsán a színészeket kérdeztük a közös munkáról, párkapcsolatokról és természetesen a nőkről.

Itt a tavasz, jöhet az új munka!

A decemberi pangás után a munkaerőpiac is új életre kelt az év elején, majdnem másfélszer annyi új pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly év végén. Erre kell figyelni az egyik legfontosabb lépésnél, az önéletrajzunk összeállításánál!

Út az okos egészségügy felé

freedigitalphotos.net/adamr

A technológiai fejlődés óriási hatással van az egészségügyre és az ágazat minden szereplőjének fel kell készülnie a változásokra. Az Út az okos egészségügy felé - SmartHealthcare 2015 Konferencián az egészségügyi, telekommunikációs és az IT-szektor leginnovatívabb szereplői, legjobb szakemberei mondják majd el véleményüket az egészségügy jövőjéről.

Nagyon hasonlított egy iskolatársára: kiderült, hogy 17 éve elrabolt testvére az

Egy fokvárosi kórházból elraboltak egy újszülöttet 1997-ben, szülei, akik soha nem adták fel a reményt, hogy újralátják lányukat, idén véletlenül megtalálták őt.

16 év börtönt kapott Gary Glitter gyermekek elleni szexuális bűncselekményekért

Forrás: Wikipedia

Tizenhat évi szabadságvesztésre ítélték pénteken Gary Glittert gyermekek ellen több évtizede elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.

67 év után kéz a kézben haltak meg - pár óra különbséggel

A sírig tartó szerelem csak ritkán vehető szó szerint, legalábbis olyan értelemben, hogy mindkét félre igaz legyen. Egy kaliforniai házaspárnak mégis sikerült szinte egyszerre távoznia, kéz a kézben.

Újjászületik a világ egyik leghíresebb étterme

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Csupán három estére, de újjászületik a világ egyik leghíresebb étterme, az ElBulli márciusban, a különleges vacsorákat kilenc világhírű séf készíti majd el, akik összesen 22 Michelin-csillagot tudhatnak magukénak.

Bár tudjuk, hogy állami nyugdíjból nem fogunk megélni, mégsem takarékoskodunk

A magyar lakosság 71 százaléka véli úgy, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetéshez, ennek ellenére több mint 60 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, és nem is tervezi annak felhalmozását.

A D-vitamin hiánya az immunrendszer működését is veszélyeztetheti!

freedigitalphotos/Maggie Smith

A magyar lakosság csaknem kétharmadánál annyira kritikus a vitamin-hiány, hogy az immunrendszer működése is veszélybe kerülhet - mégis csupán 15 százalékuk szed valamilyen D-vitamint pótló készítményt.

Vizet forraló csaptelep is bemutatkozik a Konyhakiállításon

Konyhai komposztáló és gombnyomásra vizet forraló csaptelep is bemutatkozik az idei budapesti Konyhakiállításon péntektől vasárnapig.

Anyu, apu, másik anyu és én

ZEISS Microscopy, Flickr By CC 2.0

A briteknél zöld utat kapott a háromszülős családmodell. Elképzelni sem tudja, hogyan lehet valakinek egyszerre két anyja és egy apja? Kattintson, elmagyarázzuk!

Három napon át ünnepli idén a nőket a Mindenütt Nő sorozat

Ebben az évben országszerte 86 intézmény csatlakozott a Mindenütt Nő - "Nőnap reloaded 3.0" elnevezésű rendezvényhez, így 16 városban több mint 120 program szól a nőkről március 6. és 8. között.

Czutor Zoltán dallamos, intelligens szólólemezt készített

FB/Music Fashion

Különösebb késztetést azonban nem érez a szólókarrier folytatásához a Belmondo frontembere.

Prémium menüket is kínál idén az Országos Étterem Hét

A legmagasabb színvonalat képviselő, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kínálta prémium menükkel is megismerkedhetnek kedvezményes áron a 8. Országos Étterem Hét vendégei március 16. és 22. között.

Vége a gyomorfekélynek? Magyar szabadalom növényi hatóanyaggal

freedigitalphotos/Ohmega1982

A gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori ellen fejlesztettek növényi hatóanyagot a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontja és az Újvidéki Egyetem természettudományi karának szakemberei. Az elért eredmények alapján szabadalmi beadvány készült.

Túl szép, hogy igaz legyen: csoki, ami fiatalít!

Ha igaz, amit egy újonnan kifejlesztett csokoládéról állítanak, az alapjaiban hozhat változást főként a nők életébe, akik eddig csak bűntudattól kínozva mertek egy-egy kis kockát titokban elszopogatni.

Megalakult a Magyar Gyerekkönyv Fórum

freedigitalphotos/photostock

A Fórum feladatának tekinti, hogy segítse a gyerekkönyves szakmában tevékenykedőket vagy tevékenykedni kívánókat és előmozdítsa a gyerekirodalom-kutatást a tudományos eredmények széles körű megismertetésével.

Mindenki nyugodjon le: lesz folytatása a szürke 50 árnyalatának

Több mint 300 millió dolláros jegybevételével óriási siker A szürke ötven árnyalata című film a készítő stúdiónak, az Universal Pictures-nek, ennek ellenére még nincs zöld jelzés a mozi folytatására, amelynek bemutatóját eredetileg 2016 február 14-re tervezték.

Oscar-kulissza: két ember már tudja, kik a nyertesek

Twitter/CISNCountry

Csupán két ember ismeri az Oscar-díj nyerteseinek teljes névsorát az ünnepélyes díjkiosztó előtt: Brian Cullinan és Martha Ruiz gazdasági elemzők.

Két Cameron is leszüretelte az Arany Málnát

Cameron Diaznak és Kirk Cameronnak ítélték a legrosszabb színészi teljesítményért járó Arany Málna díjat a hagyományok szerint az Oscar-díjkiosztó előestéjén tartott gálán.

Új provinciát hódított meg Lakatos Márk stílusköztársasága

Kétféle nő van: az egyik, aki szeret ruhát vásárolni magának és élvezi is, a másik pedig az, aki önbizalomhiánnyal küszködve csak nyűgnek tartja az egészet és igyekszik mielőbb túllenni rajta. De nem Lakatos Márknál!

Így szabotálja egy baba az anyuka mindennapjait - cuki videó

screenshot

Hát nem cuki? Hát de, ha nem mi vagyunk éppen a filmen szereplő anyukák, vagy már eltelt annyi idő, hogy már csak nevetve emlékezünk, és visszasírjuk.

Kezdődik a KávéBár Bazár

Több mint kétszázféle kávé, bor, párlat és kísérőfalat kóstolható a ma kezdődő KávéBár Bazár kiállításon a budapesti Corinthia szállóban, ahol több kategóriában mérik össze és mutatják be tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek

freedigitalphotos.net/adamr

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrszerkezetét a 30 évesek szintjére "fiatalítani".

Már az óvodások is profin szelfiznek

Manapság már az ovisok is tudják, hogy mi is az a selfie! Nincs min csodálkozni, a mai modern gyerekek egészen kicsi kortól használják már a számítógépet, a mobilt és a tabletet. De vajon mire?

"Az internet az emberiség legszörnyűbb tükre"

Twitter/IggyAzalea

Szakít az internettel Iggy Azalea ausztrál rapper, elsősorban a közösségi portálokat fogja kerülni a jövőben, a kommunikáció feladatát menedzsmentjének adja át.

Az UV-sugarak DNS-károsodást okozhatnak

Amerikai kutatók figyelmeztetése szerint még órákkal a napozás vagy szoláriumozás befejezése után is károsodik a bőr az ibolyántúli sugaraktól.

Ráéghet a bőrre a műanyag maszk: minden második farsangi jelmez balesetveszélyes!

Farsangi maszkokat, jelmezeket ellenőrzött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Gyúlékony madártollak, parókák, szőrmék buktak meg a vizsgálaton.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Helly Hansen

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Nő vagy és hiányzik egy hasznos kütyü a kocsidból? Előtted a pálya!

Tűsarok és gázpedál - nemcsak tilos, de veszélyes is. Most még. De talán már nem kell sokat várni a megoldásra, hogy ne kelljen a nőknek mindig két cipő közt ugrálnia.

Csupafém "luxusóra" az LG-től

The Verge

A dél-koreai cég a barcelonai MWC-n mutatja be a kerek kijelzős, Android Wear futtató LG Watch Urbane-t.

A Construmán lesz idén a lakásvásár

A válság előtti években 200 cég vett részt a Lakásvásárokon, de akkor még sok volt az eladásra kínált új lakás. Most inkább csak használt és újszerű lakásokat fognak kínálni.

Elhunyt Törös Olga, az 1936-os olimpián bronzérmes tornász

Fotó: mob.hu

Hétfő hajnalban életének 101. évében elhunyt Szemerey Andorné Törös Olga olimpiai bronzérmes tornász.

Népszerű a szentszéki borbély szolgáltatása

A hajléktalanok sorban álltak a Szent Péter téren nyitott ingyenes fodrászatnál.

Ne hisztizz! - Hogyan parancsol megálljt egy nő?

Dinamikus kitörések, arcjáték, csodálkozás, gúny, kétség, öröm... - csak néhány kifejezés, ami egy hisztis nő állapotának jellemzésekor előkerülhet. De milyen ez, amikor táncban meséli el valaki?

Hálószobatitkokat fedett fel Ada, Lola és Muri Enikő

Minden második nő színlelt már élete során legalább egyszer orgazmust, a fiatalok jelentős része pedig azt sem tudja, mi az. Egy friss kutatás kapcsán hálószobatitokról beszélgetett három híresség és két szakember.

...de mit gondolnak a Valentin napról a sztárcsemeték? - VIDEÓ!

Fotó: YouTube/Nickelodeon

Kit szeretnek a legjobban a világon? Voltak-e már szerelmesek? Ki merik mutatni az érzéseiket a másik iránt? Ezekről és más, szerelemmel kapcsolatos titkokról vallanak a sztárok gyermekei.

Bradley végre Chelsea Manningként töltheti börtönbüntetését

A Fort Leavenworth-i katonai börtön parancsnoka engedélyezte, hogy megkaphassa az általa kért hormonkezelést Chelsea (korábban: Bradley) Manning, akit 35 évi szabadságvesztésre ítéltek, mivel titkos iratokat szivárogtatott ki a WikiLeaks portál számára.

Kitárja kapuit a szentendrei skanzen: farsang kontra Valentin-nap

FB/Szentendrei Skanzen

Szerelmes köntösbe bújtatott farsangi népszokásokkal nyitja meg idei évét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum szombaton.

A francia államfő nem vállalt kedvesét First Ladyként kezelik

First ladynek kijáró védelmet kap Julie Gayet színésznő, Francois Hollande francia államfő állítólagos kedvese, noha a pár nyilvánosan nem vállalta a kapcsolatot, és soha nem jelent meg együtt.

Hatnapos csecsemő bravúros szívátültetése

Fotó: archív

A kisfiú koraszülött volt, 33 hét terhesség után, a szokásos terhességi időtartamnál hét héttel korábban jött világra. Ilyen fiatal páciensen még sosem hajtottak végre hasonló beavatkozást.

Meghalt Rumi :(

A hűséges eb már többször is megmentette gazdája életét. Egy év alatt több száz alkalommal jelezte előre epilepsziás rohamait.

Gyertyafényes Torkos-vacsora a nosztalgia étkezőkocsikban

FB/MÁV Nosztalgia

A MÁV Nosztalgia Kft. exkluzív gyertyafényes vacsorával csatlakozik a Torkos Csütörtök rendezvényhez, február 19-én a Gyertyafény Expressz vendégei részesei lehetnek egy kétórányi gasztronómiai ízutazásnak.

A lesújtó kritika 50 árnyalata: miért csak a 41. percben szexelnek először?

Egyöntetűen rossz a kritikai fogadtatása a német sajtóban A szürke ötven árnyalata című könyvsikerből készült amerikai filmnek, amelynek nemzetközi premierjét a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) tartották.

12 Celsius fokosra hűlt a kisfiú, csodával határos, hogy túlélte

freedigitalphotos/papaija2008

Az Adam névre hallgató kétéves kisfiú gyógyulását a krakkói Egyetemi Gyermekkórház sajtótájékoztatóján jelentették be csütörtökön, az eseményen a gyerek járt, valamint kisebb játékokkal és egy mobiltelefonnal is játszott az újságírók előtt.

Tizennyolc évet kapott a kislányokat molesztáló gyerekorvos

A most 79 éves orvos, akinek a törvényszék két esetben nemi erőszakot rótt fel, visszautasította a vádakat, és a gyerekek szexuális fantáziájának tartja azokat.

Ha gyerek ül az autóban, nincs dohányzás!

freedigitalphotos/tuelekza

Október 1-jétől törvény fogja tiltani Angliában az autósok számára, hogy rágyújtsanak a volán mögött, ha gyerek is ül a járműben.

A migrén a Nemzetközi Agykutatási Program középpontjában

A migrén kialakulásához vezető genetikai tényezőket, valamint a migrén és a stressz összefüggéseit vizsgálja a Nemzeti Agykutatási Program keretében alakult új kutatócsoport a Semmelweis Egyetemen.

Örökölhető az elhízás

freedigitalphotos dream designs

De nem genetikai úton - az elhízással küzdő terhes nők magzatai eltérő módon növekedhetnek, mint a túlsúlyt nélkülöző kismamák gyerekei. És ez még nem is az összes káros hatás!

Itt aztán nagyot nyalhat! - Fagylaltkiállítás és fesztivál első alkalommal!

Budapestre várják március 6-8 között a fagyi szerelmeseit a Syma Csarnokba.

Bélyeg helyett egy csókért is kézbesít leveleket a holland posta Bálint napon

freedigitalphotos/Luigi Diamanti

Ingyen kézbesíti a szerelmesek ünnepére, Bálint napra küldött üdvözlőlapokat a holland posta, a levél küldőjének csupán annyi a dolga, hogy jó erős rúzzsal egy nagy csókot nyomjon a kedvesének szóló kártya jobb felső sarkába, a bélyeg helyére.

Angelina Jolie tudományos központot adott át a konfliktuszónákban élő nők helyzetének vizsgálatára

A Center for Women, Peace and Security nevet viselő központ Nagy-Britannia első olyan intézménye, amely elsősorban a nőkre, a nők jogaira fókuszál. .

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

Fotó: screenshot

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Sok a hűtlenkedés Csehországban

A házasságok majdnem fele válással végződik Csehországban, s átlagban 13 évig élnek együtt a házastársak.

Fogadja meg a tippeket: szépüljön úgy, mint a Miss Balaton szépségei!

Fotó: Ajkai Dávid

Alig várjuk már, hogy a hideg, téli napokat magunk mögött hagyva egy tó partján süttethessük a hasunkat. Ezzel a gondolattal együtt azonban sokaknál bekapcsol a vészjelző: hogy fog rajtam állni a fürdőruha?

Nicolas Cage második világháborús filmet forgat

A USS Indianapolis amerikai hadihajó tragikus sorsáról forgat filmet Nicolas Cage főszereplésével Mario Van Peebles.

Elcserélt babák: 20 év után 2 milliós kártérítés

Fotó: archív

Közel 2 millió eurós kártérítést ítélt meg kedden egy francia bíróság a cannes-i szülészeten húsz évvel ezelőtt elcserélt két lány családjainak.

Filléres ötletek Valentin napra

Nem feltétlenül kell súlyos ezreket kiadni csak azért, mert épp közeleg Valentin napja. Ha a párja magát a gesztust is értékeli, érdemes egy-két trükköt bevetni az alábbiak közül.

Borotválkozással a ráncok ellen?! Egyesek esküsznek rá!

Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A nők hónapról hónapra sok ezer forintot is képesek költeni, hogy megőrizzék arcbőrük simaságát és megelőzzék a ráncosodást, pedig egy új trend szerint nem kell mást tenni, mint naponta borotválkozni.

Új produkcióval jelentkezik áprilisban az ExperiDance

Leonardo da Vinci életének és művészetének legrejtélyesebb momentumait járja körül új táncjátékában az ExperiDance társulat: az Én, Leonardo - A fény születése című produkció április 17-én debütál a budapesti RaM Colosseumban.

Megtartották a brüsszeli Csokoládészalont

Fotó: archív

A hét végén tartották meg Brüsszelben a Csokoládészalont, az édes ízek kedvelőinek legjelentősebb belgiumi eseményét - a tavalyi, első csokoládékiállítás és -vásár nagy sikerére való tekintettel idén másfélszer akkora területen, sokkal több résztvevőt fogadtak a szervezők.

Spongyabob mindenkit levert

A Spongyabob: Ki a vízből! című animációs film 56 millió dolláros (15 milliárd forintos) hétvégi bevételével átvette az észak-amerikai mozis toplista vezetését és ezzel jócskán lehagyta a Wachowski testvérek szintén most debütáló Jupiter felemelkedése című sci-fijét.

Birdman rárepült a rendezők fődíjára

Birdman Movie

Alejandro González Inárritu mexikói filmrendező elnyerte az Amerikai Filmrendezők Céhének (DGA) fődíját a szatirikus hangvételű Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmjéért, amely az idei hollywoodi díjszezonban fej-fej mellett gyűjti a trófeákat Richard Linklater Sráckor című produkciójával.

Itt a világ első érző és emlékező robotja

A Care-O-bot 3 nagyban megkönnyítheti az egyedül élő idős emberek gondozását.

Kórházat neveznek el a Facebook-vezérről

FB/Mark Zuckerberg

A Facebook alapítója és felesége 75 millió dollárt (20,26 milliárd forintot) adományozott egy San Franciscó-i kórháznak, amely a jövőben Mark Zuckerberg és neje, Priscilla nevét viseli majd.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Nyerj páros színházjegyet a Belvárosi Színház előadásaira

Játssz velünk és nyerj 2 db páros színház jegyet a Belvárosi Színház Bill Manhoff: "Bagoly és Cica" című nagyszerű előadására. (x)

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.