Most tényleg erősödött a forint

Erősödött a forint péntek délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Még alacsonyabbak a lakáshitelkamatok

A szeptemberben megkötött lakáscélú forinthitel szerződések átlagos hitelköltség-mutatója 6,72 százalékon állt.

Többnyire erősödött a forint

A dollár kivételével erősödött a forint árfolyama csütörtök estéről péntek reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben.

50 milliárd forint feletti árbevételt vár az idén az Euronics

A 100 százalékban magyar tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi vállalat piaci részesedése meghaladja a 23 százalékot - közölték.

hirdetés

15 bankkal, másfél milliárd dolláros hitelszerződést kötött a Mol

A formáját tekintve hitel klubhitelnek felel meg, melyet a Mol legfőbb partnerbankjai biztosítanak.

Emelkedett a gázolaj ára

A Mol legutóbb szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin árát bruttó 3 forinttal csökkentette, a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.

Megállíthatatlanok az okostelefonok

Már a második egymást követő negyedévben kelt el több mint 300 millió okostelefon a világpiacon, az új modellek bemutatásának és a feltörekvő piacok csillapíthatatlan étvágyának köszönhetően.

A légitársaságok versenyképesség-javítása okozza a folyamatos sztrájkokat

"Az európai hagyományos légitársaságok versenyképességüket próbálják javítani, hogy felvegyék a versenyt a diszkont légi cégekkel, de az átalakításokkal a szakszervezetek legtöbbször nem értenek egyet, emiatt volt és várható a közeljövőben is több sztrájk az európai légiközlekedésben."

Megéri a váltás a lakásbiztosításoknál

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A lakásbiztosítások 41 százaléka még mindig 5 évesnél régebbi, ha ezeket újra kötnék a tulajdonosok, ugyanazért a biztosítási díjért több szolgáltatást kaphatnának.

Jön a Digifon!

A Digi Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án aláírta a céggel a hatósági szerződést.

Befejeződött a Motorola Mobility megvásárlása

Fotó: Facebook/Lenovo

A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója. A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, amelynek székhelye Chicagóban marad.

Az EU-ban és az eurózónában is javult a gazdasági hangulat

Javult októberben a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU) és a 18 tagállamból álló eurózónában is az Európai Bizottság (EB) csütörtöki közleménye szerint.

Jövőre 2,5 százalékos növekedéssel számol a kormány

freedigitalphotos.net/cescassawin

Varga Mihály szerint óvatos optimizmussal lehet tervezni a következő év költségvetési kereteit, jövőre 2,5 százalékos növekedéssel kalkulál a kormány.

1,3 milliós bírság bizonyítékok megsemmisítése miatt

Bizonyítékok megsemmisítése miatt 1,3 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ÉTER-1. Mérnöki és Tanácsadó Kft.-re, mert a vállalkozás az előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatkor dokumentumokat törölt a számítógépeiről.

40 kistelepülésen alakított ki Agora Pontot a posta

MTI fotó: Kovács Attila

A Magyar Posta 40 kistelepülésen alakított ki Agora Pontot és tette elérhetővé az elektronikus ügyintézést a helyi lakosság, vállalkozások számára.

A gyenge rubel ellensúlyozza az olajárcsökkenést

A rubel árfolyamgyengülése és a progresszív orosz adórendszer várhatóan ellensúlyozza az olajárak csökkenésének az orosz olajtermelő vállalatok nyereségességére gyakorolt hatását.

Kissé gyengült délelőtt a forint

Fotó: Wikipedia

Az euró árfolyama csütörtök reggel hétkor 309,54 forint volt, három órával később 309,60 forint.

Szigorodnak az érmeutánzat-készítés feltételei

Az MNB az általa kibocsátott, törvényes fizetőeszköznek minősülő forgalmi és emlékérmék védelme, a megtévesztésre alkalmas üzleti tevékenységek visszaszorítása érdekében módosította az érmeutánzatokra vonatkozó rendeletét, az utánzatkészítés, az éremkibocsátás és -forgalmazás feltételeinek szigorításával

Jóváhagyták a Mol kurdisztáni mezőfejlesztési tervét

freedigitalphotos.net/adamr

Jóváhagyta a Mol Nyrt. kurdisztáni leányvállalatának, a Mol Kalergannak a kurdisztáni Akri-Bijeel blokkra vonatkozó mezőfejlesztési tervét a természeti erőforrások minisztere.

Folytatódnak az EU-ukrán-orosz gázártárgyalások

Az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázártárgyalások csütörtök este folytatódnak Brüsszelben, miután a szerda délután megkezdett és csütörtök hajnalig folytatott egyeztetéseken sem született végleges megállapodás a felek között arról, miként tud Ukrajna írásos garanciát vállalni a fizetésre.

Gyengült reggelre a forint

Fotó: Wikipedia

Gyengült szerda délutánról csütörtök reggelre a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MVM: az év végére kijelölik a Déli Áramlat végleges útvonalát

A Déli Áramlat gázvezeték végleges útvonalának kiválasztása az év végére várható, a tervek szerint a magyarországi szakaszt 2017-re átadnák.

Vasárnap indul a kgfb-kampány - drágább lesz?

Az összes, mintegy 4 millió 167 ezer jármű 52 százaléka, 2 millió 167 ezer kgfb-szerződésének évfordulója továbbra is január 1-je.

A várt nyereség helyett vesztesége lett a Statoilnak

A FactSet pénzügyi szolgáltató által várt 9,94 milliárd norvég koronás nyereség helyett 4,7 milliárd korona nettó vesztesége volt a norvég Statoil olajvállalatnak 2014 harmadik negyedévében.

Automatikusan hozzáférhetnek egyes jövedelmeink adataihoz

freedigitalphotos.net/adamr

Az automatikus pénzügyi információcseréről kötött egyezményt 51 ország Berlinben.

Befejezte a mennyiségi monetáris lazítást a Fed

Nem változtatott az alapkamat 0-0,25 százalékos szintjén az amerikai jegybank szerepét betöltő tartalékbank rendszer, a Fed monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC), amely bejelentette: október végével megszünteti a gazdaságösztönző céllal folytatott kötvényvásárlási programja havi keretösszegének utolsó 15 milliárd dolláros tételét is.

Bűnügyi eljárás indult a Tesco ellen

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Bűnügyi eljárás indult szerdán Nagy-Britanniában a Tesco - a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat - ellen, miután a cégnél hatalmas mértékű, negyedmilliárd fontot meghaladó eredménykalkulációs hiba derült ki.

Az FM eddig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartókat

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) 2014-ig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartó gazdákat az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap forrásaiból, továbbá mintegy 130 millió forintot biztosított a mangalica sertésfajta megőrzésére.

Tovább emelkedett a női foglalkoztatottság

freedigitalphotos.net/arztsamui

A harmadik negyedévben a 15-64 éves foglalkoztatott nők száma 1 millió 900 ezer volt, esetükben a foglalkoztatási arány 3,4 százalékponttal, 56,5 százalékra nőtt.

Az automatikus pénzügyi információcseréről kötött egyezményt 51 ország

Ötvenegy állam és terület, köztük Magyarország kötött egyezményt szerdán Berlinben arról, hogy a pénzügyi visszaélések és az adóelkerülés elleni fellépés jegyében megkezdik a pénzügyi információk automatikus cseréjét.

Újra közlekedik Wizz Air-járat Baku és Budapest között

freedigitalphotos.net/adamr

A járat újbóli működtetéséről a magyar és azeri légügyi hatóságok a közelmúltban állapodtak meg, és az útvonal-üzemelési engedély kiadása folyamatban van.

Négy év alatt 260 millió forintot kapnak az EDF Démász hátralékosai

Négy év alatt 260 millió forint támogatáshoz jutnak azok a hátralékosok, akik az EDF Démász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hálózat a közösségért elnevezésű programja keretében eredményesen pályáznak.

A drónok fejlődése meghaladta a törvényi szabályozás korlátait

freedigitalphotos.net/num_skyman

A vezető nélküli repülőgépek (drónok) fejlesztése jelentősen felgyorsult, a törvényi szabályozás pedig ezt nem tudta követni, a szabályokat utólag kell létrehozni, ezzel az unió és Magyarország is folyamatosan foglalkozik - hangzott el szerdán Budapesten egy a témában tartott konferencián.

Hatalmas, 90 milliós bírság a Magyar Telekomnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-re, mert a cég az ügyfelek megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adotta Next Business XL, illetve a Next Business M üzleti díjcsomagok áráról 2013 őszén.

2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az élelmiszerkereslet 1,6 százalékkal elmaradt a tavaly augusztusitól, a nem élelmiszertermékek forgalma 6,8, az üzemanyagoké 4,3 százalékkal nőtt.

2015 végéig meghosszabbítják a növekedési hitelprogramot

A program finomhangolása folyamatos, a vállalkozások kérésének megfelelően módosítják.

Egy helyben toporog, de inkább gyengül a forint

Kissé gyengült a forint szerda délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Egy kicsivel még olcsóbb lett a benzin

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

A Növekedési Hitelprogram meghosszabbítását javasolják

Az esetleges költségvetési vonzatok most még beépíthetők lennének a 2015. évi költségvetésbe, a program kínálta lehetőséget pedig a vállalatok a 2015. évi felkészülésnél, tervezésnél is figyelembe lehetne venni - mondta az MKIK elnöke.

Több magyar turista választotta Törökországot

Az utazók jellemzően a kedvelt tengerparti üdülőhelyeket, így Antalya, Alanya, Lara, Belek, Bodrum, Kemer településeket választották. A növekvő utaslétszám hátterében az áll, hogy Törökország továbbra is fejlődik, sorra nyílnak a szállodák, amelyek minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek.

Oettinger: fizetni kell a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmakért

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az Európai Bizottság (EB) várhatóan 2016-ra törvényjavaslatot dolgoz ki a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmak védelméről és a jogtulajdonosok díjazásáról, a szellemi tulajdon használatáért magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is fizetni kell majd.

Erősödött kedden a forint

Az euró árfolyama kedden kora reggel 309,37 forint volt, délelőtt kisebb ingadozás volt, de délutánra már stabilan erősödött a forint, így este hétre az euró árfolyama 308,67 forintra csökkent.

Komplex adatgyűjtő portált indít az MNV

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Komplex adatgyűjtő és jelentésfogadó portált indít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2015. január elsején, aminek segítségével javulhat az állami vagyonra vonatkozó jelentések pontossága.

Gond van a kazáncserés, hűtőgépes pályázattal

Bizonytalan időre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hűtőgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére.

NFM: a következő uniós ciklus nyertese a vasút lesz

freedigitalphotos.net/papaija2008

A következő európai uniós fejlesztési ciklus nyertese a közlekedés területén a vasút lesz, amire a fejlesztési források mintegy háromnegyedét lehet majd fordítani.

Buszokat és villamosokat értékesítenek

Három 280-as Ikarus csuklós buszt és hét Ganz csuklós villamost értékesít a BKV.

Hallépcső épült Kiskörén

Fotó: Wikipédia

Halátjárót építettek a kiskörei duzzasztómű szomszédságában, amely összeköttetést teremt a Tisza-tó és az élő folyó között.

Elemzők szerint érnek az újabb MNB-kamatcsökkentés feltételei

A magyar gazdaság makrokörnyezete egyre inkább arra vall, hogy nem lehet kizárni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) enyhítési ciklusának jövő évi újrakezdését - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők a 2,10 százalékos alapkamatot változatlanul hagyó keddi monetáris tanácsi ülés után.

Hatalmas állami vonattársaság jön létre Kínában

freedigitalphotos.net/papaija2008

Hivatalosan is megerősítették kedden azokat a híreket Kínában, hogy összeolvad a két legnagyobb állami vasúttársaság, hogy világméretekben is meghatározó szereplője legyen az iparágnak.

Átadta ügyfélszolgálati központját az Emirates Budapesten

Átadta budapesti ügyfélszolgálati központját az Emirates dubaji légitársaság kedden.

Szövetkeznek a magyar közösségi gazdálkodók

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Együttműködésről állapodtak meg hazai termelők a közösségi mezőgazdaság további fejlődése, az oktatás, a forrásteremtés, a lobbitevékenység, a tapasztalatcsere és a fiatal illetve kezdő gazdálkodók segítése érdekében.

Nem egyeznek a pénzügyi szakértők

Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a nyilatkozó piaci szakértők.

Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság?

Fotó: freedigitalphotos.net/jscreationzs

Kelet-Közép-Európában Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság az Eurostat adatai alapján, de itt a leggyorsabb a javulás is. A munkanélküliséget tekintve a középmezőnyben vagyunk, és túl sok a tartós munkanélküli is.

Az MKB tőkehelyzete a pervesztés után is stabil

Az MKB Bank tőkehelyzete stabil - jelentette be hétfőn a hitelintézet azzal összefüggésben, hogy keresetét a bíróság jogerősen elutasította az úgynevezett devizahiteles jogegységi törvényben meghatározott szerződéses kikötések tisztességességének bizonyítására irányuló perben.

Kampány a hazai élelmiszerek vásárlásának támogatására - a cseheknél

A január 4-ig tartó kampányra, amely elsősorban díjazott vásárlói versenyekből áll, 60 millió koronát különített el a mezőgazdasági minisztérium.

Az élelmiszerpiacot érintő adójavaslat visszavonását kérik

A tervezett díjemelés olyan súlyú terhet róna az élelmiszerpiac egészére, amely veszélyeztetné az élelmiszergazdaság fejlesztését és a magyar élelmiszerek piacra jutásának segítését.

Indul a kazáncsere-pályázatok befogadása

freedigitalphotos.net/xedos4

Október 28-ától a közép-magyarországi régióból nyújthatók be a pályázatok, ezt követi majd az észak-alföldi, a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régió.

Gyengült hétfőn a forint

Az euró árfolyama hétfő reggel 308,85 forint volt, a forint délelőtt kissé erősödött, de délutánra megfordult a trend, és estére az euró árfolyama 309,36 forintra nőtt.

Londoni elemzők: kedden még biztosan nem változtat az alapkamaton az MNB

freedigitalphotos.net/anankkml

Kedden bizonyosan nem módosít 2,10 százalékos, rekord alacsony alapkamatán a Magyar Nemzeti Bank (MNB), de az inflációs pálya alakulása és a gazdasági növekedés lassulása jövőre lehetőséget nyújthat a monetáris politika további enyhítésére - jósolták az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtt londoni pénzügyi elemzők.

A legrosszabb forgatókönyv szerint is biztonságos hazánk földgázellátása

Az Európai Bizottság által modellezett legrosszabb forgatókönyv szerint is biztonságos Magyarország földgázellátása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) annak kapcsán, hogy befejeződött az uniós tagállamok földgázellátásának átvilágítása.

Elkezdték építeni az aluljárót Siófokon

A közúti aluljárót várhatóan jövő júniusban adják át.

Állítólag 2 százalékkal nőnek itthon a reálbérek

Az idén a cégek 15 százaléka fagyasztotta be a béreket, ami számottevő csökkenés a tavalyi 22 százalékhoz képest.

Erőteljesen emelkedtek az indexek Európában

Jelentős indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

BÉT: nyitás előtt még optimisták az elemzők

Az OTP erősödését támogatja az emelkedő orosz piac is.

Össze-vissza alakul a forint árfolyama

A dollár jegyzése a péntek esti 243,36 forintról 243,28-ra csökkent, a svájci franké 255,62 forintról 255,98-ra emelkedett...

Átcsábította a Sony egyik kulcsemberét a SoftBank

Kurozumi szeptemberben hagyta ott a Sonyt, és a SoftBank mostani bejelentése szerint előző munkaköréhez hasonló pozíciót tölte be náluk, azaz okostelefonok fejlesztésén dolgozik.

Babaházak eladásából terveznek 15 százalékos növekedést

Felmérések szerint 31-38 százalékos részesedéssel az építőjáték a legnépszerűbb játéktípus.

Jól teljesítettek a "magyar" bankok az EKB stressztesztjén

Az egyik legfontosabb vizsgált adat a bankok elsődleges alaptőke-mutatója, amelynek az úgynevezett "alappályán" 8 százalékot kell elérni, a "stresszpályán" pedig 5,5 százalékot.

A Linux és társai lennének az internetadó alternatívái?

Az államigazgatás térjen át a szabad szoftverekre! - mondják...

10-20 százalék járhat vissza a deviza-autóhiteleseknek?

A visszajáró összeg nagyban függ a kamatemelések időpontjától és azok mértékétől.

Magyar elnök a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia élén

Fotó: freedigitalphotos.net/phanlop88

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) Molnár Pált, az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának elnökét választotta elnökévé a 2015-2017 választási periódusra Japánban, Nagoyában. A szervezet kommunikációs alelnöke Takács János lett.

A Skyscanner megveszi a magyar Distinction applikációfejlesztőt

Az utazástervezéshez internetes keresési szolgáltatásokat nyújtó nagy-britanniai Skyscanner felvásárolja a mobileszközökre gyártott applikációk fejlesztésével foglalkozó magyar Distinction vállalatot.

Megújult az ipari park Dunavarsányban

Mintegy másfél milliárd forintos beruházással teljesen megújult a Dunavarsány Ipari Park; a főváros vonzáskörzetében lévő ipari központot 400 millió forintos uniós támogatással korszerűsítette a tulajdonos Resonator Vagyonkezelő Kft.

A kelet-közép-európai államkötvények Európa legjobb befektetései között

Fotó: freedigitalphotos.net/Michelle Meiklejohn

Az elmúlt években megnőtt a kelet-közép-európai kötvénypiac jelentősége, ugyanis a térségbeli államok relatív besorolása az euróövezettel szemben javult, a CDS-felárak pedig zsugorodtak.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.