Magyar-román nyugdíjtanácsadó napok lesznek Budapesten

freedigitalphotos.net/anankkml

A tanácsadónapokon az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a nyugdíjjogosultságról, a nyugdíjba vonulás feltételeiről, az ügyintézési teendőkről, valamint a folyamatban lévő nyugdíjügyeikről is.

Amerikai cégeket vásárolnak fel a pénzben úszó európai vállalatok

A kedvező finanszírozási kondícióknak és rekordnagyságú forgóeszköz készleteiknek köszönhetően olyan nagy számban vásároltak fel amerikai cégeket európai vállalatok a harmadik negyedévben, mint amire 2008 óta nem volt példa.

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

A VIG magyarországi jelenléte ezzel három biztosítóra növekedett, az anyavállalat célja ugyanis az, hogy több márkanéven legyenek jelen minden piacon.

Ismét alakulgatott a forint

Szerda este hét óra körül 309,72 forinton állt az euró árfolyama, 0,36 százalékkal alacsonyabban a kedd estinél. Délután négy órakor 309,90, délelőtt 11-kor 310,43, kora reggel pedig 310,75 forinton jegyezték az eurót. Az árfolyam szerdán 309,27 és 311,00 forint között alakult.

hirdetés

Hatalmas "Jenga-torony" épül a Pilisben

freedigitalphotos.net/podpad

A Jenga játékra emlékeztető, 11 méternél is magasabb új kilátó építését kezdi meg a napokban a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon a Pilisi Parkerdő Zrt.

Folyamatosan nő a mobilfizetéssel parkolók száma

A nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása óta eltelt három hónapban 3,7 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók és 340 ezer autópálya-jegyet vásároltak.

Több ezer tonna zöldség és gyümölcs kivonásához kapnak támogatást a magyar gazdák

freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

Az alma és körte mennyisége 725 tonna lehet; a szilva és szőlő mennyiségét 570 tonnában állapították meg. Emellett még összesen további 3000 tonna az unió által meghatározott mennyiség.

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen

A Flextronics 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, a megyeszékhelyen működő vállalkozások pedig összesen további 400 új munkahelyet teremtenek

Több új autót helyeztek forgalomba szeptemberben

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A forgalomba helyezést követő két hónapon belül kivont gépkocsik számát is figyelembe véve szeptemberben 4954 új személyautó került forgalomba, ami 22,4 százalékkal több az előző szeptemberinél

Elkezdődött a Mol nemzetközi gyakornoki programja

Már 1350 Growww-s munkatársat alkalmaz a Mol, akik különböző projekteken dolgoznak. Az idén a felvett gyakornokok több mint 30 százaléka a magyar jelentkezők közül került ki.

Ha minden igaz, tartható lehet a 2,9 százalékos hiánycél

Az idén szeptembertől a hiány- és adósságadatok az ESA 2010 új statisztikai módszertan szerint készülnek.

Javult a beszerzésimenedzser-index

A bővülés tizennégy hónapja tart megszakítás nélkül.

A GDP 3,2 százalékán állt a féléves hiány

A második negyedévi hiány 273 milliárd forint volt, 172 milliárddal több az egy évvel korábbinál, amikor GDP-arányosan 1,4 százalékot mutatott.

Gyenge nyitás volt Nyugat-Európában

Gyengültek szerdán tőzsdenyitáskor a fontosabb nyugat-európai indexek.

Végelszámolás alatt a Pannon-Flax

Végelszámolás alatt áll október 1-jétől a Pannon-Flax Nyrt., a győri textilipari társaság részvényeit hamarosan törlik a Budapesti Értéktőzsdéről - közölte a cég kedden este a tőzsde honlapján.

Újraélheti a kilencvenes évek válságát az ukrán gazdaság

Az ukrán gazdaság jelentősen exportorientált, ráadásul sem a termékeket illetően, sem földrajzilag nem kellően diverzifikált. Idén az Oroszországba irányuló ukrán export - ami az ország teljes kivitelének több mint egynegyedét teszi ki - ez év első felében 25 százalékkal esett vissza, és az év végéig ez az arány elérheti a 40 százalékot.

Az időskorúak csaknem fele nem kap nyugdíjat a világban

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A világban élő időskorúak csaknem fele nem kap semmilyen járadékot, a nyugdíjasok jó része pedig olyan kis összegben részesül, hogy az nem elegendő a biztonságos megélhetéshez.

Tovább erősödött kedd estére a forint

A bankközi devizapiacon este hét órakor 310,75 forinton jegyezték az eurót, míg délután negyed öt körül 310,33, délelőtt 310,72, kora reggel pedig 311,75 forinton állt az árfolyam.

MNB igazgató: növeli a versenyt a bankok között a forintosítás

freedigitalphotos.net/anankkml

Azok a bankok, amelyek elegendő tőkével és likviditással rendelkeznek, elcsábíthatják az ügyfeleket a riválisoktól, amikor 9-10 milliárd eurónyi hitelt kell majd forintosítani.

A Magyar Posta megvette az FHB Kereskedelmi Bank 49 százalékát

A részvény-adásvételi szerződés szeptember 29-én jött létre, a tranzakció zárása pedig szeptember 30-án megtörtént a Magyar Nemzeti Bank engedélyével.

Kockázatos lehet egy új online átutalási szolgáltatás

freedigitalphotos.net/patrisyu

Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentős kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak.

Eltűnik az IBM a Lenovo bendőjében?

Először a PC-s üzletágat vásárolta fel a kínai óriásvállalat, most a kék szervereket is magának tudhatja.

Gyorsan terjednek az érintés nélküli kártyák

Fotó: freedigitalphotos.net/ddpavumba

Az idei év második negyedében is folytatódott az elektronikus tranzakciók forgalmának emelkedése, az elektronikus fizetések lebonyolításához szükséges infrastruktúra azonban nem változott jelentősen.

Melyek a legmenőbb állások manapság?

Magyarország 10 legjobban fizetett munkaterülete közül 4 a legkeresettebb is egyben. Egy friss felmérés szerint az informatika, a pénzügy, a minőségbiztosítás és a mérnöki pozíciók nem csak havi bruttó 300 ezer forint feletti átlagfizetést biztosítanak, de a munkaadók is ilyen szakemberekre vadásznak leginkább.

Hazai tulajdonban: lezárult az MKB bank adásvétele

Fotó: MKB

Sikeresen és a tervek szerint zárult az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között - a Bayerische Landesbank és a magyar államot képviselő nemzeti fejlesztési miniszter által aláírt szerződés alapján a bank hazai tulajdonba került.

0,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak augusztusban

A növekedés mértékét főként az energiaszektor árainak kismértékű csökkenése, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása, a kohászat, fémfeldolgozás és a vegyi anyag, -termék gyártás árainak emelkedése befolyásolta.

Emelkedés vagy csökkenés? - megoszló vélemények

Fotó: freedigitalphotos.net/Pong

Kissé eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a piaci szakértők.

Nincs szoros kapcsolat a városok élhetősége és a lakásárak között

Például London az 55. az élhetőségi rangsorban, ugyanakkor itt kerül legtöbbe a lakás Európában: négyzetmétere 8895 euró, egy lakásért pedig 9,1 évet kell dolgozni.

Elfogadták az özönfajok kiszorításáról szóló uniós rendeletet

freedigitalphotos.net/Rawich

Az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács elfogadta hétfőn az úgynevezett idegenhonos özönfajok, vagyis az EU-n kívülről származó, agresszíven terjedő, a helyi élővilágra fenyegetést jelentő állat- és növényfajok kizárását és visszaszorítását szolgálni hivatott uniós rendeletet.

Változnak a nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalásának uniós szabályai

Mit tesz a környezetért, a társadalmi és a munkavállalókkal kapcsolatos kérdések rendezéséért, az emberi jogok érvényesítése érdekében, a megvesztegetés és a korrupció más formái ellen?

Több mint 300 milliárd forintos EU-támogatás élelmiszeripari fejlesztésekre

freedigitalphotos.net/FrameAngel

A következő hat évben az uniós forrásokból 300 milliárd forintnál többet fordít a kormány élelmiszeripari fejlesztésekre, ez meghaladja az elmúlt 20 évben e célra felhasznált összes támogatást.

Erősödött estére a forint

Az eurót hétfő reggel 312,34 forinton jegyezték, délután négykor 312,01 forinton, este hétkor 311,66 forinton.

A napenergiáé lehet a jövő

freedigitalphotos.net/samarttiw

A nap lehet az energiatermelés legnagyobb forrása a világban 2050-re, megelőzve a fosszilis tüzelőanyagok, a szél, a víz és az atomenergia használatát, köszönhetően annak, hogy gyorsan csökken a napenergiát hasznosító berendezések ára.

Új exporttámogató hitelprogramok mikrocégek és kkv-k számára

Az Eximbank idén ősszel új hitelprogramokat indít a mikrocégek és a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, amelyek révén a határ mellett exporttevékenységet folytató kis cégek is hozzájutnak majd az Eximbank forrásaihoz.

A brit kormány befagyasztja a szociális juttatásokat

freedigitalphotos.net/anankkml

A juttatások befagyasztása 2016-tól - vagyis a jövő májusban esedékes parlamenti választások után egy évvel - lépne életbe.

Legördült a 250 ezredik Mercedes-Benz a kecskeméti gyártósorról

A polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG japán tulajdonoshoz kerül majd.

Nagyobb betűkkel, könnyebben észrevehetően kell feltüntetni az élelmiszerek jellemzőit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A magyar nyelvű megnevezést legalább a csomagoláson legnagyobb betűnagysággal feltüntetett idegen nyelvű megnevezés betűnagyságával kell feltüntetni.

A tervezettnél jóval többért keltek el a szélessávú frekvenciák

A három legnagyobb értékű csomagra a várakozásoknak megfelelően a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone kap használati jogosultságot, míg a Digi Távközlési Kft. egy kisebb frekvenciacsomag nyertese lett.

Megsértette a pénzmosás elleni törvényt: 19 milliót kell fizetnie a MagNet Banknak

Az MNB a Bissau-guineai útlevelekkel megnyitott számlák kapcsán célvizsgálatot folytatott.

Újra lesz autókiállítás és -vásár novemberben Budapesten

Azt, hogy 24 autó- és 3 motorkerékpár-márka együtt legyen 7 ezer négyzetméteren, az tette lehetővé, hogy 14 hónapja egyenletesen növekszik az új autók eladása.

Többnyire pozitív hangulatban indult a hét az európai tőzsdéken

A londoni kivételével erősödtek hétfőn nyitáskor a főbb európai tőzsdeindexek.

Földgázüzemű autóbuszok beszerzése: hosszabb lett a határidő

Az elmúlt időszakban több lehetséges pályázó kezdeményezte a határidő meghosszabbítását, főként a kötelezően lefolytatandó, feltételes közbeszerzési eljárás időigényességére hivatkozva.

Design Hét Budapest: több tízezer látogatóra számítanak

Újra megrendezik a tavalyi nagy sikerű befektetői workshopot is, amely a tervezőket, alkotókat és a befektetői oldalt hozza egymáshoz közelebb.

Air France: befejezik a sztrájkot a pilóták

Keddtől állhat helyre a közlekedés.

Pár fillért változott estére a forint

Az euró 19 óra körül 312,31 forinton, délután fél ötkor 312,40 forinton, reggel 7 órakor 311,97 forinton állt.

Oettinger: nem "blokád" a Magyarországról Ukrajnába irányuló gázszállítás felfüggesztése

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Figyelembe kell venni, hogy "a tagállamok a saját tározóikat is fel akarják tölteni, a saját ellátásbiztonságukat is erősíteni akarják".

Megint gyengült a forint

A kora reggeli 311,97 forint után az eurót délután fél ötkor 312,40 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Folyamatosan töltik a gáztárolókat

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A Magyar Földgáztároló Zrt. négy, illetve az MMBF Földgáztároló Zrt. egy tárolójában a jelenleg betárolt kereskedelmi és biztonsági földgázkészlet az ország éves átlagfogyasztásának mintegy 40 százalékát, míg a téli átlagfogyasztásnak nagyjából 60-65 százalékát képes fedezni.

MNB: 18 milliárdos nyereség az első félévben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 első fél évében 18 milliárd forint nyereséget ért el, amely a 2013 első féléves veszteséghez képest 59,6 milliárd forintos javulást jelent.

Gazdát cserél a Profession.hu

freedigitalphotos.net/patrisyu

A 8000 aktuális állásajánlatot kínáló állásportálnak több mint 380 ezer havi látogatója van, és ezzel piacvezetőnek számít Magyarországon.

Hazánkat is érinti a kéknyelv-betegség miatt kialakított megfigyelési körzet

A Romániában regisztrált kéknyelv-betegség miatt kialakított megfigyelési körzet érinti Békés és Csongrád megye egyes területeit.

8 százalék alatt maradhat a munkanélküliségi ráta

A szezonális munkák kifutásával az év hátralévő részében kissé emelkedhet, de várhatóan 8 százalék alatt marad a munkanélküliségi ráta Magyarországon - mondta a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt friss munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatban pénteken.

Alba takarék - 12 milliárd forint 13 ezer károsultnak

A betétesek 92 százaléka magánszemély, a takarékszövetkezetben tartott betétek átlagos nagysága 0,9 millió forint. A betétesek kártalanítása a jövő héten kezdődik meg.

Magyar kereskedőház nyílt Jerevánban

Cél, hogy a gazdasági kapcsolatok erősítésével növekedjen az országba irányuló export.

Néhány fillérnyi forinterősödés péntek délelőtt

Az euró árfolyama nem változott, jegyzése a kora reggeli 1,2747 dollár után 1,2746 dolláron állt tíz órakor.

Kútba eshet a szabadkereskedelmi megállapodás?

Ha Berlin vagy Washington nem mutat kellő politikai akaratot, akkor nagyon kevés az esély rá, hogy jövőre le lehessen zárni a tárgyalásokat.

177 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt

A 15-64 éves férfiak közül 2 millió 238 ezren voltak foglalkoztatottak, foglalkoztatási rátájuk 3,5 százalékponttal 68,8 százalékra nőtt június-augusztusban.

A pénzpiac nem szereti, ha erősödni próbál a forint?

A svájci frank 257,90 forint helyett 258,48 forintba kerül.

Csökkent az üzemanyagok ára

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

A Naftogazt váratlanul érte, hogy nem kapnak földgázt tőlünk

"Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhető politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén".

Csődeljárást rendeltek el az ENEFI leányvállalata ellen

Az E-Star Management Zrt. csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre, amely szeptember 24-ével el is rendelte a társaság csődeljárását.

A nemzetközi hangulat húzta le a BUX-ot

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 253,14 pontos, 1,40 százalékos csökkenéssel, 17 839,72 ponton zárt csütörtökön.

Két év múlva elkészülhet az M4-es autópálya első épülő szakasza

A terveknek megfelelően halad az M4-es autópálya első, Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építése, a közel 30 kilométeres sztrádát várhatóan 2016 őszén adják át.

A bérlakásépítés fellendítése kormányzati intézkedést igényel

Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

Bérlakás-építési tervet dolgoztak ki szakmai szervezetek, amelyben jelentős mértékű uniós forrást, kedvezményes kamatozású hitellehetőséget és kormányzati szerepvállalást szorgalmaznak.

Nem akar elektronikusan fizetni a magyar

Tízből kilenc magyar sárga csekket használ számlabefizetéseihez, és elsősorban költségtakarékosságból nem váltanak elektronikus fizetési megoldásokra.

310 forint körül ingadozik az euró

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A forint árfolyama az euróval szemben alig változott csütörtök délelőtt, míg a többi devizával szemben gyengült.

Az államháztartás hiánya 2,8 százalék lesz a GDP-hez mérten

Az idei és a jövő évi hiányszámok betartása is fegyelmezett költségvetést követel meg, a szabad tartalékok zárolása mellett.

Több mint félmilliárd forintos útfelújítás Porcsalma és Tyukod között

freedigitalphotos.net/nuttakit

A felújított útszakaszon - ami a csengersimai magyar-román határállomásra vezető, nagy forgalmú 49-es főútra csatlakozik Porcsalma községnél - nő a forgalombiztonság és az utazási idő is rövidül.

1,2 milliárdos fejlesztés zárult a Continental veszprémi gyárában

A Continental, amely Magyarországon hat gyárral és egy értékesítési központtal van jelen és több, mint 6 ezer munkavállalót foglalkoztat, a 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával világszinten a vezető autóipari beszállítók közé tartozik.

Több mint 100 millióból korszerűsítették a szedresi iskolát

freedigitalphotos.net/anankkml

A 167 diákot oktató iskolát 40 éve építették, azóta jelentős felújítást nem végeztek rajta.

Tovább erősödött reggelre a forint

Az euró jegyzése szerdán július vége óta első alkalommal esett 310 forint alá.

Indul a Városi kertészek mozgalom

freedigitalphotos.net/franky242

Október 3-áig jelentkezhetnek azok a 18-40 év közötti városi lakosok, akiknek van 7 négyzetméternyi területük, amelyen zöldséget szeretnének termeszteni.

9 hónap után először csökkent a francia munkanélküliség

Annak ellenére, hogy Francois Hollande államfő legfőbb választási ígérete az volt, hogy megállítja a munkanélküliség növekedését, a munkanélküliek száma két és fél évvel ezelőtti megválasztása óta közel félmillióval emelkedett.

Vagyonát egy év alatt meghatszorozva az Alibaba-vezér Kína leggazdagabb embere

Fotó: Wikipedia

Cégének, az Alibabának múlt heti tőzsdére vonulása után 18 milliárd jüannal gazdagodva Jack Ma a legtehetősebb ember ma Kínában, ahol az előző évekhez hasonlóan 2014-ben ismét rekordot döntött a vagyonosok száma.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.