Goodyear: 9,12 milliárd dolláros bevétel az első fél évben

freedigitalphotos.net/kai4107

Az év első hat hónapjában 9,12 milliárd dollár volt a Goodyear nettó árbevétele és 155 millió dollár a nettó nyeresége, a cég EMEA szegmense (Európa, Közel-Kelet és Afrika) ebből a bevételből 3,25 milliárd dollárt ért el 31,3 millió gumiabroncs eladásával, az üzemi nyereség itt 227 millió dollár volt.

Budapesten tanácskoznak a világ legnagyobb vállalatainak vezetői

A szervezők 650 nagyvállalat képviseletében kétezer résztvevőre számítanak, akik 67 szekcióban több mint száz előadót hallgathatnak meg a három napos konferencián, melyet a Hungexpo területén rendeznek 2014. október 15-17-én.

Kicsit gyengült a forint

Kicsit gyengült a forint csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Megkezdődött a szakmák Európa-bajnoksága

A magyar csapat 22 versenyzőből áll, akik 16 szakmában versenyeznek, így többek között az asztalos, fodrász, kozmetikus, mechatronikus, hegesztő, villanyszerelő, kőműves, festő, ács, tisztító, virágkötő és ápoló szakmában mérik össze tudásukat európai vetélytársaikkal, valamint vállalati informatikusok is erősítik a magyar csapatot.

hirdetés

Megélénkült a külkereskedelmi áruforgalom júliusban

Az export 9,2, az import 9,0 százalékkal nőtt euróban számolva júliusban az egy évvel korábbihoz képest, az előző havi 6,0, illetve 5,2 százalékos növekedés után.

86 tonnányi jelöletlen zöldséget foglalt le a Nébih

A termékek egy része Németországból és Szlovákiából származott, de volt köztük Magyarországon felvásárolt tétel is. A szakemberek a bizonytalan eredet miatt a termékeket lefoglalták és elrendelték megsemmisítését.

Magyar-román nyugdíjtanácsadó napok lesznek Budapesten

freedigitalphotos.net/anankkml

A tanácsadónapokon az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a nyugdíjjogosultságról, a nyugdíjba vonulás feltételeiről, az ügyintézési teendőkről, valamint a folyamatban lévő nyugdíjügyeikről is.

Amerikai cégeket vásárolnak fel a pénzben úszó európai vállalatok

A kedvező finanszírozási kondícióknak és rekordnagyságú forgóeszköz készleteiknek köszönhetően olyan nagy számban vásároltak fel amerikai cégeket európai vállalatok a harmadik negyedévben, mint amire 2008 óta nem volt példa.

A Vienna Insurance Group tulajdonába került az AXA Biztosító

Freedigitalphotos.net/dan

A VIG magyarországi jelenléte ezzel három biztosítóra növekedett, az anyavállalat célja ugyanis az, hogy több márkanéven legyenek jelen minden piacon.

Ismét alakulgatott a forint

Szerda este hét óra körül 309,72 forinton állt az euró árfolyama, 0,36 százalékkal alacsonyabban a kedd estinél. Délután négy órakor 309,90, délelőtt 11-kor 310,43, kora reggel pedig 310,75 forinton jegyezték az eurót. Az árfolyam szerdán 309,27 és 311,00 forint között alakult.

Hatalmas "Jenga-torony" épül a Pilisben

freedigitalphotos.net/podpad

A Jenga játékra emlékeztető, 11 méternél is magasabb új kilátó építését kezdi meg a napokban a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon a Pilisi Parkerdő Zrt.

Folyamatosan nő a mobilfizetéssel parkolók száma

A nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása óta eltelt három hónapban 3,7 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók és 340 ezer autópálya-jegyet vásároltak.

Több ezer tonna zöldség és gyümölcs kivonásához kapnak támogatást a magyar gazdák

freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

Az alma és körte mennyisége 725 tonna lehet; a szilva és szőlő mennyiségét 570 tonnában állapították meg. Emellett még összesen további 3000 tonna az unió által meghatározott mennyiség.

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen

A Flextronics 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, a megyeszékhelyen működő vállalkozások pedig összesen további 400 új munkahelyet teremtenek

Több új autót helyeztek forgalomba szeptemberben

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A forgalomba helyezést követő két hónapon belül kivont gépkocsik számát is figyelembe véve szeptemberben 4954 új személyautó került forgalomba, ami 22,4 százalékkal több az előző szeptemberinél

Elkezdődött a Mol nemzetközi gyakornoki programja

Már 1350 Growww-s munkatársat alkalmaz a Mol, akik különböző projekteken dolgoznak. Az idén a felvett gyakornokok több mint 30 százaléka a magyar jelentkezők közül került ki.

Ha minden igaz, tartható lehet a 2,9 százalékos hiánycél

Az idén szeptembertől a hiány- és adósságadatok az ESA 2010 új statisztikai módszertan szerint készülnek.

Javult a beszerzésimenedzser-index

A bővülés tizennégy hónapja tart megszakítás nélkül.

A GDP 3,2 százalékán állt a féléves hiány

A második negyedévi hiány 273 milliárd forint volt, 172 milliárddal több az egy évvel korábbinál, amikor GDP-arányosan 1,4 százalékot mutatott.

Gyenge nyitás volt Nyugat-Európában

Gyengültek szerdán tőzsdenyitáskor a fontosabb nyugat-európai indexek.

Végelszámolás alatt a Pannon-Flax

Végelszámolás alatt áll október 1-jétől a Pannon-Flax Nyrt., a győri textilipari társaság részvényeit hamarosan törlik a Budapesti Értéktőzsdéről - közölte a cég kedden este a tőzsde honlapján.

Újraélheti a kilencvenes évek válságát az ukrán gazdaság

Az ukrán gazdaság jelentősen exportorientált, ráadásul sem a termékeket illetően, sem földrajzilag nem kellően diverzifikált. Idén az Oroszországba irányuló ukrán export - ami az ország teljes kivitelének több mint egynegyedét teszi ki - ez év első felében 25 százalékkal esett vissza, és az év végéig ez az arány elérheti a 40 százalékot.

Az időskorúak csaknem fele nem kap nyugdíjat a világban

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A világban élő időskorúak csaknem fele nem kap semmilyen járadékot, a nyugdíjasok jó része pedig olyan kis összegben részesül, hogy az nem elegendő a biztonságos megélhetéshez.

Tovább erősödött kedd estére a forint

A bankközi devizapiacon este hét órakor 310,75 forinton jegyezték az eurót, míg délután negyed öt körül 310,33, délelőtt 310,72, kora reggel pedig 311,75 forinton állt az árfolyam.

MNB igazgató: növeli a versenyt a bankok között a forintosítás

freedigitalphotos.net/anankkml

Azok a bankok, amelyek elegendő tőkével és likviditással rendelkeznek, elcsábíthatják az ügyfeleket a riválisoktól, amikor 9-10 milliárd eurónyi hitelt kell majd forintosítani.

A Magyar Posta megvette az FHB Kereskedelmi Bank 49 százalékát

A részvény-adásvételi szerződés szeptember 29-én jött létre, a tranzakció zárása pedig szeptember 30-án megtörtént a Magyar Nemzeti Bank engedélyével.

Kockázatos lehet egy új online átutalási szolgáltatás

freedigitalphotos.net/patrisyu

Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentős kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak.

Eltűnik az IBM a Lenovo bendőjében?

Először a PC-s üzletágat vásárolta fel a kínai óriásvállalat, most a kék szervereket is magának tudhatja.

Gyorsan terjednek az érintés nélküli kártyák

Fotó: freedigitalphotos.net/ddpavumba

Az idei év második negyedében is folytatódott az elektronikus tranzakciók forgalmának emelkedése, az elektronikus fizetések lebonyolításához szükséges infrastruktúra azonban nem változott jelentősen.

Melyek a legmenőbb állások manapság?

Magyarország 10 legjobban fizetett munkaterülete közül 4 a legkeresettebb is egyben. Egy friss felmérés szerint az informatika, a pénzügy, a minőségbiztosítás és a mérnöki pozíciók nem csak havi bruttó 300 ezer forint feletti átlagfizetést biztosítanak, de a munkaadók is ilyen szakemberekre vadásznak leginkább.

Hazai tulajdonban: lezárult az MKB bank adásvétele

Fotó: MKB

Sikeresen és a tervek szerint zárult az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között - a Bayerische Landesbank és a magyar államot képviselő nemzeti fejlesztési miniszter által aláírt szerződés alapján a bank hazai tulajdonba került.

0,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak augusztusban

A növekedés mértékét főként az energiaszektor árainak kismértékű csökkenése, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása, a kohászat, fémfeldolgozás és a vegyi anyag, -termék gyártás árainak emelkedése befolyásolta.

Emelkedés vagy csökkenés? - megoszló vélemények

Fotó: freedigitalphotos.net/Pong

Kissé eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a piaci szakértők.

Nincs szoros kapcsolat a városok élhetősége és a lakásárak között

Például London az 55. az élhetőségi rangsorban, ugyanakkor itt kerül legtöbbe a lakás Európában: négyzetmétere 8895 euró, egy lakásért pedig 9,1 évet kell dolgozni.

Elfogadták az özönfajok kiszorításáról szóló uniós rendeletet

freedigitalphotos.net/Rawich

Az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács elfogadta hétfőn az úgynevezett idegenhonos özönfajok, vagyis az EU-n kívülről származó, agresszíven terjedő, a helyi élővilágra fenyegetést jelentő állat- és növényfajok kizárását és visszaszorítását szolgálni hivatott uniós rendeletet.

Változnak a nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalásának uniós szabályai

Mit tesz a környezetért, a társadalmi és a munkavállalókkal kapcsolatos kérdések rendezéséért, az emberi jogok érvényesítése érdekében, a megvesztegetés és a korrupció más formái ellen?

Több mint 300 milliárd forintos EU-támogatás élelmiszeripari fejlesztésekre

freedigitalphotos.net/FrameAngel

A következő hat évben az uniós forrásokból 300 milliárd forintnál többet fordít a kormány élelmiszeripari fejlesztésekre, ez meghaladja az elmúlt 20 évben e célra felhasznált összes támogatást.

Erősödött estére a forint

Az eurót hétfő reggel 312,34 forinton jegyezték, délután négykor 312,01 forinton, este hétkor 311,66 forinton.

A napenergiáé lehet a jövő

freedigitalphotos.net/samarttiw

A nap lehet az energiatermelés legnagyobb forrása a világban 2050-re, megelőzve a fosszilis tüzelőanyagok, a szél, a víz és az atomenergia használatát, köszönhetően annak, hogy gyorsan csökken a napenergiát hasznosító berendezések ára.

Új exporttámogató hitelprogramok mikrocégek és kkv-k számára

Az Eximbank idén ősszel új hitelprogramokat indít a mikrocégek és a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, amelyek révén a határ mellett exporttevékenységet folytató kis cégek is hozzájutnak majd az Eximbank forrásaihoz.

A brit kormány befagyasztja a szociális juttatásokat

freedigitalphotos.net/anankkml

A juttatások befagyasztása 2016-tól - vagyis a jövő májusban esedékes parlamenti választások után egy évvel - lépne életbe.

Legördült a 250 ezredik Mercedes-Benz a kecskeméti gyártósorról

A polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG japán tulajdonoshoz kerül majd.

Nagyobb betűkkel, könnyebben észrevehetően kell feltüntetni az élelmiszerek jellemzőit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A magyar nyelvű megnevezést legalább a csomagoláson legnagyobb betűnagysággal feltüntetett idegen nyelvű megnevezés betűnagyságával kell feltüntetni.

A tervezettnél jóval többért keltek el a szélessávú frekvenciák

A három legnagyobb értékű csomagra a várakozásoknak megfelelően a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone kap használati jogosultságot, míg a Digi Távközlési Kft. egy kisebb frekvenciacsomag nyertese lett.

Megsértette a pénzmosás elleni törvényt: 19 milliót kell fizetnie a MagNet Banknak

Az MNB a Bissau-guineai útlevelekkel megnyitott számlák kapcsán célvizsgálatot folytatott.

Újra lesz autókiállítás és -vásár novemberben Budapesten

Azt, hogy 24 autó- és 3 motorkerékpár-márka együtt legyen 7 ezer négyzetméteren, az tette lehetővé, hogy 14 hónapja egyenletesen növekszik az új autók eladása.

Többnyire pozitív hangulatban indult a hét az európai tőzsdéken

A londoni kivételével erősödtek hétfőn nyitáskor a főbb európai tőzsdeindexek.

Földgázüzemű autóbuszok beszerzése: hosszabb lett a határidő

Az elmúlt időszakban több lehetséges pályázó kezdeményezte a határidő meghosszabbítását, főként a kötelezően lefolytatandó, feltételes közbeszerzési eljárás időigényességére hivatkozva.

Design Hét Budapest: több tízezer látogatóra számítanak

Újra megrendezik a tavalyi nagy sikerű befektetői workshopot is, amely a tervezőket, alkotókat és a befektetői oldalt hozza egymáshoz közelebb.

Air France: befejezik a sztrájkot a pilóták

Keddtől állhat helyre a közlekedés.

Pár fillért változott estére a forint

Az euró 19 óra körül 312,31 forinton, délután fél ötkor 312,40 forinton, reggel 7 órakor 311,97 forinton állt.

Oettinger: nem "blokád" a Magyarországról Ukrajnába irányuló gázszállítás felfüggesztése

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Figyelembe kell venni, hogy "a tagállamok a saját tározóikat is fel akarják tölteni, a saját ellátásbiztonságukat is erősíteni akarják".

Megint gyengült a forint

A kora reggeli 311,97 forint után az eurót délután fél ötkor 312,40 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Folyamatosan töltik a gáztárolókat

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A Magyar Földgáztároló Zrt. négy, illetve az MMBF Földgáztároló Zrt. egy tárolójában a jelenleg betárolt kereskedelmi és biztonsági földgázkészlet az ország éves átlagfogyasztásának mintegy 40 százalékát, míg a téli átlagfogyasztásnak nagyjából 60-65 százalékát képes fedezni.

MNB: 18 milliárdos nyereség az első félévben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 első fél évében 18 milliárd forint nyereséget ért el, amely a 2013 első féléves veszteséghez képest 59,6 milliárd forintos javulást jelent.

Gazdát cserél a Profession.hu

freedigitalphotos.net/patrisyu

A 8000 aktuális állásajánlatot kínáló állásportálnak több mint 380 ezer havi látogatója van, és ezzel piacvezetőnek számít Magyarországon.

Hazánkat is érinti a kéknyelv-betegség miatt kialakított megfigyelési körzet

A Romániában regisztrált kéknyelv-betegség miatt kialakított megfigyelési körzet érinti Békés és Csongrád megye egyes területeit.

8 százalék alatt maradhat a munkanélküliségi ráta

A szezonális munkák kifutásával az év hátralévő részében kissé emelkedhet, de várhatóan 8 százalék alatt marad a munkanélküliségi ráta Magyarországon - mondta a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt friss munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatban pénteken.

Alba takarék - 12 milliárd forint 13 ezer károsultnak

A betétesek 92 százaléka magánszemély, a takarékszövetkezetben tartott betétek átlagos nagysága 0,9 millió forint. A betétesek kártalanítása a jövő héten kezdődik meg.

Magyar kereskedőház nyílt Jerevánban

Cél, hogy a gazdasági kapcsolatok erősítésével növekedjen az országba irányuló export.

Néhány fillérnyi forinterősödés péntek délelőtt

Az euró árfolyama nem változott, jegyzése a kora reggeli 1,2747 dollár után 1,2746 dolláron állt tíz órakor.

Kútba eshet a szabadkereskedelmi megállapodás?

Ha Berlin vagy Washington nem mutat kellő politikai akaratot, akkor nagyon kevés az esély rá, hogy jövőre le lehessen zárni a tárgyalásokat.

177 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt

A 15-64 éves férfiak közül 2 millió 238 ezren voltak foglalkoztatottak, foglalkoztatási rátájuk 3,5 százalékponttal 68,8 százalékra nőtt június-augusztusban.

A pénzpiac nem szereti, ha erősödni próbál a forint?

A svájci frank 257,90 forint helyett 258,48 forintba kerül.

Csökkent az üzemanyagok ára

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

A Naftogazt váratlanul érte, hogy nem kapnak földgázt tőlünk

"Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhető politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén".

Csődeljárást rendeltek el az ENEFI leányvállalata ellen

Az E-Star Management Zrt. csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre, amely szeptember 24-ével el is rendelte a társaság csődeljárását.

A nemzetközi hangulat húzta le a BUX-ot

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 253,14 pontos, 1,40 százalékos csökkenéssel, 17 839,72 ponton zárt csütörtökön.

Két év múlva elkészülhet az M4-es autópálya első épülő szakasza

A terveknek megfelelően halad az M4-es autópálya első, Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építése, a közel 30 kilométeres sztrádát várhatóan 2016 őszén adják át.

A bérlakásépítés fellendítése kormányzati intézkedést igényel

Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

Bérlakás-építési tervet dolgoztak ki szakmai szervezetek, amelyben jelentős mértékű uniós forrást, kedvezményes kamatozású hitellehetőséget és kormányzati szerepvállalást szorgalmaznak.

Nem akar elektronikusan fizetni a magyar

Tízből kilenc magyar sárga csekket használ számlabefizetéseihez, és elsősorban költségtakarékosságból nem váltanak elektronikus fizetési megoldásokra.

310 forint körül ingadozik az euró

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A forint árfolyama az euróval szemben alig változott csütörtök délelőtt, míg a többi devizával szemben gyengült.

Az államháztartás hiánya 2,8 százalék lesz a GDP-hez mérten

Az idei és a jövő évi hiányszámok betartása is fegyelmezett költségvetést követel meg, a szabad tartalékok zárolása mellett.

Több mint félmilliárd forintos útfelújítás Porcsalma és Tyukod között

freedigitalphotos.net/nuttakit

A felújított útszakaszon - ami a csengersimai magyar-román határállomásra vezető, nagy forgalmú 49-es főútra csatlakozik Porcsalma községnél - nő a forgalombiztonság és az utazási idő is rövidül.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.