Fekete péntek: az akciós termék a nagy bosszúság

Az interneten valóban könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni...?

Vegyesen változott a forint árfolyama

A dollárral és a jennel szemben gyengült a magyar deviza. A dollárért reggel 242,74 forintot kellett adni, délelőtt 243,99 forintot.

Közvetítő, választás: 30 millió forintos bírság a félrevezető tájékoztatásért

Az ACN tévesen azt sugallta a fogyasztóknak, hogy a szolgáltatást az aktuális telefonszolgáltatójuk nyújtja.

E-matrica, napon belül, utólag? Felejtsük el!

Az állami útdíjszedő egyelőre óránkénti frissítést állított be.

hirdetés

A munkáltatók fele lenyeli a pluszmunkáért járó pénzt

A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat.

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán

freedigitalphotos.net/xedos4

Ezzel a társaság tovább szélesíti tevékenységét a legnagyobb árbevételű termékcsoportjában, az építőipari üvegszövet termékek gyártásában, ez lesz a második saját üvegszövet gyártóegysége a heves megyei Kálon található üzem mellett.

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 81,41 pontos, 0,46 százalékos csökkenéssel, 17 504,38 ponton zárt csütörtökön.

Amerika sóhiánytól szenved

Flickr winter

Miközben nálunk igen kellemesen alakult a november, az Egyesült Államokban sorra dőlnek meg a hideg/hórekordok. Az utak tisztán tartásához így töménytelen mennyiségű sót használtak el - annyira sokat, hogy kezd hiány kialakulni.

MNB: a bankrendszer önfinanszírozóvá vált

A hazai bankrendszer önfinanszírozóvá vált az elmúlt években, a hitel/betét arány a bankrendszer szintjén 100 százalék körüli szintre mérséklődött.

Az MNB hatmillió forintra megbírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t

Fotó: archív

A Magyar Nemzeti Bank hatmillió forintra megbírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t az ügyfélszámlák vezetésével kapcsolatban feltárt szabálytalanságok miatt.

400 milliós informatikai fejlesztés a KSH-nál

Mintegy 400 millió forintból fejlesztette honlapját, elektronikus adatgyűjtési szolgáltatásait és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amivel egységesebbé és hatékonyabbá válik az adatgyűjtés és az ügyintézés

Jövőre jelentős összeg jut innovációra

freedigitalphotos.net/taesmileland

Azok a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogathatók, amelyek révén olyan termékek és szolgáltatások jönnek létre, amelyek versenyképessé teszik a magyar ipart és az országot.

A 18 és 25 év közöttiek vállalkoznának a legszívesebben

A 18 és 25 év közötti fiatalok 52 százaléka lenne inkább vállalkozó, mint alkalmazott, a vállalkozás alapításához pedig elsősorban vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes hitelre, az induló vállalkozásokat segítő adó- és járulékfizetési környezetre, valamint adó- és jogi tanácsadásra lenne szüksége a fiataloknak.

Átlagosan 33 ezer forintot szánunk karácsonyi ajándékokra

freedigitalphotos.net/Naito 8

Az ajándékozók 13 százaléka már ősszel elkezdte a vásárlást. A legtöbben, a vásárlók 56 százaléka novemberre, és december első felére tervezik az ajándékok zömének beszerzését.

A kkv-k sértik meg leggyakrabban a versenyszabályokat

A GVH által elmarasztalt kkv-k egyharmada csődbe megy egy éven belül, mivel a fizetendő büntetés megroppantja őket. Miután a cégvezetők jogi tanácsokat is a könyvelőjüktől kérnek, a versenyhatóság az ő képzésükkel viszi közelebb a versenyjogi követelményeket a kkv-khoz.

Magyarország benyújtott nyolc operatív programot az Európai Bizottságnak

freedigitalphotos.net/taesmileland

"Bízunk benne, hogy még az idei évben megkapjuk a brüsszeli jóváhagyást, és így a jövő év elején valamennyi operatív programban megjelenhetnek nagyobb számban uniós pályázatok."

A Vodafone cáfolta, hogy kivonulna az országból

A korábbi híradások szerint a brit Vodafone vezérigazgatója, Vittorio Colao egy szerdai, barcelonai konferencián azt mondta, hogy a Vodafone nyitott lenne rá, hogy eladja néhány érdekeltségét, mint például az ausztráliai, cseh, vagy magyarországi üzletágát, ha ezekre megfelelő ajánlatot kapna.

Vegyes nyitás Nyugat-Európában

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A londoni FTSE-100 index 0,07 százalékkal csökkent, a frankfurti DAX-30 index 0,01 százalékkal nőtt, a párizsi CAC-40 index 0,06 százalékkal gyengült nyitáskor.

A világ legdrágább bevásárló utcái

Magyarországról a Váci utca került fel a listára, amely a negyvenedik helyen áll 2014-ben a 2013-as negyvenkettedik hely után. Idén a Váci utcában négyzetméterenként 1140 euró volt az éves bérleti díj.

Az MVM és a Slovnaft megvásárolná a szlovák villamosművek 66 százalékát

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Mol Csoport tagja, a Slovnaft a.s. november 19-én közös, nem kötelező érvényű ajánlatot tett a Slovenské Elektrárne, a szlovák villamosművek 66 százalékos, az olasz ENEL SpA. energetikai cég tulajdonában lévő részvénycsomagjának megvásárlására.

Keveset változott reggelre a forint

A japán jennel szemben kissé erősödött, a többi devizával szemben kissé gyengült a forint. Az euró árfolyama szerda este hétkor 305,06 forint volt, csütörtök reggel hétre 305,25 forintra emelkedett.

Gazdasági szempontból is megtérül a természeti kincsek védelme

freedigitalphotos.net/dan

Az UNESCO listáján szereplő természeti világörökségi helyszínek megőrzése nem csak azért fontos, mert kivételes természeti értékről van szó, hanem sok más, köztük gazdasági szempontokból is.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos lett

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátására, november 13-tól a jövő év május 12-ig Szatmáry Kristófot miniszteri biztossá nevezte ki.

Erősödött szerdán a forint

Fotó: Wikipedia

Szerda este hét órakor az eurót 305,06 forinton, a dollárt 243,09 forinton, a svájci frankot 253,97 forinton, a japán jent pedig 2,0644 forinton jegyezték.

HVG-vezérigazgató: bizalmatlanság alakult ki a Sztaniszláv András körül

"Azért nem Sztaniszláv András lesz a HVG összevont print- és online-szerkesztőségét vezető főszerkesztő, mert bizalmatlanság alakult ki körülötte. A négytagú szerkesztőbizottság addig irányítja a hetilapot és a hvg.hu portált, amíg megfelelő új főszerkesztőt nem találnak."

A kormány megerősítette a Déli Áramlat építését

freedigitalphotos.net/adamr

"Magyarország azt reméli, hogy az Európai Unió és Oroszország mielőbb felújítják a tárgyalásokat az orosz gázt Ukrajna megkerülésével Európa több országába eljuttató gázvezeték megépítésével kapcsolatos kérdésekről."

Újabb cégek tulajdonosi jogait kapta meg az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az eddigi 8 helyett 15 cég felett gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat csütörtöktől.

Állásinterjún a legfontosabb tényező a szimpátia

freedigitalphotos.net/khunaspix

Az álláskeresők szerint a meghirdetett álláshely elnyeréséhez a legfontosabb tényezők sorrendben: a munkaadó és munkavállaló között kialakuló szimpátia az interjú során, a szakmai tapasztalat és felkészültség, illetve a személyes ismeretség.

Milliárdos beruházás a szegedi sugárterápiás ellátás fejlesztésére

Több mint 1,1 milliárd forintból megkezdődik a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában a sugárterápiás ellátás fejlesztése. A beruházás révén új osztályt építenek és speciális terápiás eszközöket is vásárolnak.

Megkezdték a cseh-szlovák-magyar-román árampiac összekapcsolását

freedigitalphotos.net/dan

Sikeresen elindult a cseh-szlovák-magyar-román másnapi kereskedésű villamosenergia-piacok összekapcsolása szerdán, ami felváltja a korábbi cseh-szlovák-magyar közös áramtőzsdét.

Elkészült a geotermikus fűtésrendszer Szegeden

Megkezdte a működést az új geotermikus fűtésrendszer Szegeden, a sikeres indulás után újabb jelentkezők várnak a csatlakozásra.

Befejeződött a pezsgőgyártás Pécsett

freedigitalphotos.net/dan

Bezárta pécsi pezsgőgyárát és a termelést a Zala megyei Nagyradára tette át a Cézár Pincészet.

Szerkesztőbizottság a HVG élén

A HVG-t és a hvg.hu-t kiadó cég vezetője és a januártól integráltan működő szerkesztőség megállapodott arról, hogy egy átmeneti időre négyfős közös szerkesztőbizottság irányítja majd a lapot és a portált.

Új malmot adtak át Kádártán

freedigitalphotos.net/dan

A legmodernebb technológiával felszerelt, 1,8 milliárd forintból megépített malomüzemet adtak át a Veszprém megyei Kádártán.

Költségvetési kiskáté: mi folyik most a Parlamentben?

Varga Mihály szerint 2015-ben indul minden idők egyik legnagyobb gazdaságfejlesztése. A fontosabb napirendi pontokból szemlézünk.

Vegyes nyitás a nyugat-európai piacokon

Fotó: archív

Vegyesen változtak a fontosabb nyugat-európai indexek szerdán tőzsdenyitáskor.

Kazáncsere-pályázat: elfogyott a pénz

Forráskimerülés miatt szünetel az Otthon melege program kazáncsere-pályázatok benyújtása a közép-magyarországi régióban.

EU-támogatással korszerűsít a Gyulahús

freedigitalphotos.net/Rawich

Az első érdemleges fejlesztést valósította meg a Gyulahús, mióta a vállalatot tavaly februárban az önkormányzat kivásárolta a felszámolótól.

Jelentősen nő a magyar háztartások vásárlóereje

"A devizahitelek jelentette nehézség megoldása simán ment, az ország sérülékenysége jelentősen csökkent."

Szűk sávban ingadozott a forint

Fotó: Wikipedia

Az euró 305,63 forintot ért kedd este 7 órakor a három órával korábbi 305,52 forint után. Reggel hétkor 306,47 forinton állt az euró.

Magyarország Szlovákia irányából is feltölthetné gáztározóit

"Ha a magyar kormány annyira aggódik, hogy több gázra van szüksége a földalatti tározókban, akkor az interkonnektor erre nagyon jó megoldás lehet."

Telephely-vizsgálati és értékelési engedélyt kapott Paks II.

freedigitalphotos.net/twobee

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. kérelmére lefolytatta az engedélyezési eljárást és kiadta paksi telephelyen létesítendő új atomerőműre vonatkozó telephely-vizsgálati és értékelési engedélyt.

OTP: ismét működik minden banki szolgáltatás

Ismét elérhető az OTP Bank valamennyi szolgáltatása a bankfiókokban és az OTPdirekten keresztül, elérésükben azonban átmeneti lassulások előfordulhatnak.

Biztonsági jegy kerül a földrajzi jelzés nélküli borokra

freedigitalphotos.net/marin

Az intézkedés lehetővé teszi a tiszta piaci helyzet kialakítását, valamint a teljes termékpálya nyomon követhetőségét, a földrajzi jelzés nélküli boroknál is.

Elhalasztja magyarországi beruházásainak egy részét a Spar

Az élelmiszerlánc felügyeleti díj és a kiskereskedelmet érintő jogszabálytervezetek érzékenyen érintik a Spar magyarországi tevékenységét, ezért a következő évekre tervezett beruházásaik jelentős részét elhalasztják.

Emelkedtek a lakásárak

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Emelkedtek a lakásárak az idén a második negyedévben a megelőző negyedévhez és az egy évvel korábbihoz képest is, utóbbi nominális és reál értelemben is megközelítette az 1,4 százalékot.

Megtiltanák a veszteséges kereskedelmi nagyvállalatoknak a napi fogyasztási cikkek értékesítését

A kormány megtiltaná a napi fogyasztási cikkek értékesítését 2018. január elsejétől azon nagyvállalatoknak, amelyek mérleg szerinti eredménye két egymást követő üzleti évben is nulla vagy negatív.

NHB Növekedési Hitel Bank lett az egykori Evobank

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A tulajdonosi struktúra átalakulását követően nevet váltott az Evobank, a pénzintézet neve november 7-étől NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB Bank) lett.

Ausztrália leállította az uránexportot Oroszországba

"Garanciákat kell kapnunk, és biztosnak kell lennünk kereskedelmi partnerünkben, hogy tiszteletben fogja tartani az összes garanciát, s az uránt nem fogja fegyverek előállítására használni."

Szabálytalanságok az ombudsmani hivatal gazdálkodásában

freedigitalphotos.net/anankkml

Több szabálytalanságot tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának (AJBH) ellenőrzésénél, az ombudsmani hivatal az ÁSZ szerint megsértette a számviteli, illetve a közbeszerzési törvényt, nem megfelelően működtette a gazdálkodási jogkörökkel összefüggő belső kontrollokat, a székházként használt ingatlan jogi helyzetét pedig az ellenőrzés lezárásáig nem rendezték.

Orbán marhatelepet adott át Felcsúton

A magyar nemzetgazdaság egyik húzóágazatának nevezte a mezőgazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Fejér megyében, állattartó telepek átadásán.

A fiatalok lehetnek a gazdasági válság legnagyobb vesztesei

A hivatalos európai adatok szerint csaknem 5 millió 25 év alatti munkanélküli volt 2014 harmadik negyedévében, arányuk több mint kétszer akkora, mint a teljes európai népességen belül.

A jövő évi uniós költségvetésről még nincs megállapodás

A szabályok értelmében most a javaslattevő szerepet ellátó Európai Bizottságnak új költségvetési tervezetet kell előterjesztenie.

Lendületet vett a forint, kérdés, meddig tart ki

Jelentősen erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedd reggel hét és délelőtt tíz óra között.

Fontoljuk meg, hogy ma intézzünk-e ügyeket az OTP-nél!

Technikai hiba miatt vannak korlátozások az ügyintézésben - magyarul: összeomlott a banki rendszer.

Na, melyik három üzletlánc tör lándzsát a vasárnapi zárva tartás mellett?

Franchise-partnereiknek csak pár százaléka működik családi vállalkozás keretén belül, akik esetlegesen alkalmazottak bevonása nélkül tudnák biztosítani a vasárnapi működést.

Alig észrevehető erősödés látszik a forint piacán

Kissé erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedd reggel hét órára az előző nap esti szinthez képest.

Gáz lesz télen - de nem úgy. Nyugtat a Gazprom

Az orosz állami energetikai cég adatai szerint a Gazprom tavaly körülbelül 6 milliárd köbméter földgázt szállított Magyarországra.

Kissé gyengült hétfőn a forint

A dollárral szemben érezhetőbben, a többi fő nemzetközi devizával szemben csak minimálisan gyengült a forint árfolyama hétfőn a bankközi devizapiacon.

Erősödött a vállalati bizalom a közép- és délkelet-európai régióban

freedigitalphotos.net/anankkml

A cégvezetők négyötöde úgy látja, stabilizálódik vagy javul országuk gazdasági helyzete.

Egyre többen fizetnek nem létező pénzzel

Még az olyan nagy áruházak között is találunk Bitcoin-elfogadó helyeket, mint az Amazon vagy az Expedia.

Megkezdődött a Fiatal Vállalkozók Hete

freedigitalphotos.net/adamr

Megkezdődött a Fiatal Vállalkozók Hete Budapesten és hét vidéki nagyvárosban, az ingyenesen látogatható fórum központi témája az idén a fenntartható gazdasági fejlődés.

Kecskeméti cég láthatja el a kéményseprő szolgáltatást Szolnok megyében

A napokban a kecskeméti székhelyű Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft-t jelölte ki Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településén a kéményseprő-ipari közszolgáltatás feladatának ellátására a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Minden eddiginél többet költöttünk édességre tavaly decemberben

freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

A legnagyobb sláger a csokoládé Mikulás-figura volt, amire csaknem 1,7 milliárd forintot adtak ki a fogyasztók az utolsó két hónapban tavaly, 18 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Oroszország jelentheti a legnagyobb veszélyt a világgazdaságra

A világgazdaságot fenyegető öt tényező közül a válaszadók 52 százaléka sorolta az első helyre az Oroszország és Ukrajna közötti válságot. A második helyre került 26 százalékkal a Közel-Keleten pusztító Iszlám Állam terrorszervezet, a harmadik a sorban az ebolajárvány, öt százalékkal.

Elemzők korrektnek tartják, hogy a kamatfelárat és nem a kamatot rögzítik

freedigitalphotos.net/anankkml

A törvényjavaslat, amelyet a kormány hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek egyebek mellett rendelkezik arról, hogy a devizahitel forintra váltásakor a bank három hónapos BUBOR-hoz (budapesti bankközi kamatláb) kötött kamatot alkalmazhat.

Magyarország több mint 4 ezer tonna termékre kaphat támogatást

Az orosz importtilalom negatív hatásainak kivédésére bevezetett második európai uniós keretből Magyarország 4 295 tonna gyümölcs-és zöldségféle után kaphat támogatást, a kifizetéseket 2015. június 30-ig kell lebonyolítaniuk a tagállamoknak, a kifizetések még nem kezdődtek meg.

Különleges táplálkozási célú élelmiszereket tiltott be az ÁNTSZ

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A kifogásolt készítményekben nem engedélyezett vegyületek, negatív listán szereplő gyógynövények, új élelmiszer összetevőnek minősülő anyagok, határértéket meghaladó vitaminok, pszichotróp anyagok találhatóak, melyek egészségre gyakorolt hatása vagy már bizonyított, vagy pedig - engedélyének hiánya miatt - még nem ismert.

Szerdától megint kevesebbet hagyunk ott a kutakon

Bruttó 5 forinttal csökkenti a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Százmilliós GVH-bírság hamis diagnosztikai funkciók miatt

freedigitalphotos.net/adamr

A hivatal döntése szerint az Impulser bizonyos terméke nem orvostechnikai eszköz, így annak diagnosztikai funkció az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint nem tulajdonítható.

Ismét veszélyben a világgazdaság

A brit miniszterelnök szerint hat évvel a pénzügyi összeomlás után, amely az egész világgazdaságot térdre kényszerítette, "ismét vörösen villognak a vészjelzők".

Cameron: az eurónak annyi?

Fotó: archív

A brit miniszterelnök szerint hat évvel a pénzügyi összeomlás után, amely az egész világgazdaságot térdre kényszerítette, "ismét vörösen villognak a vészjelzők".

A MasterCard és a Visa egyszerűsítené az internetes fizetést

Új hitelesítési szabványon dolgozik a MasterCard a Visával közösen, az új szabványban komoly szerep juthat az egyszer használatos jelszavak és a biometrikus adatok használatának

Az államháztartás adóssága a GDP 83 százaléka

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 83 százalékát tette ki 2014 harmadik negyedévének végén, 2 százalékponttal kevesebbet az előző negyedévinél.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.