Tovább gyengült a forint

Fotó: Wikipedia

Az euró este hét órakor 307,15 forinton forgott, míg délután négy órakor 306,69, reggel hét óra körül pedig 305,98 forinton állt az árfolyam. A nap legalacsonyabb jegyzése 305,97, a legmagasabb pedig 307,43 forint volt.

Szakértő: az internetadó miatt esett a Magyar Telekom, így a BUX is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,11 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 17 298,24 ponton zárt szerdán.

Példátlanul széleskörű vasúti kedvezmények Szlovákiában

Minden 15-ik életévét nem betöltött gyermek, minden 26 évesnél fiatalabb nappali tanulmányokat végző diák, illetve a 62-ik életévüket betöltött személyek és a nyugdíjasok, az ország területén térítésmentesen vehetik igénybe a vasúti személyszállítást.

Átmenetileg a korábbi elnök tér vissza a Total élére

A Total francia olajcég igazgatótanácsa Christophe de Margerie elnök-vezérigazgató halálát követően a vállalat élére vezérigazgatónak Patrick Pouyannét választotta meg.

hirdetés

A mentőcsomag fékezi az ingatlanpiacot

A Duna House ingatlanközvetítő hálózat szerint amíg a válságot követő 5 év ingatlanpiacát a vásárlók hiánya jellemezte, úgy idén éppen az eladókból van kevés, mert a devizahiteles mentőcsomag miatt sokan kivárnak.

Nő a kakaó ára, csökken a termelt mennyiség

Komoly veszélyt jelentenek a nyugat-afrikai kisgazdálkodókra a kakaó árának ciklusos változásai, ám az édességipar új beruházásokkal igyekszik a termelést hosszú távon hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni.

Három hónap alatt 39 millió iPhone fogyott

A karácsonyi szezonban még nagyobb keresletre számít az Apple.

Minimálisan erősödött estére a forint

Kedden 19 óra körül 306,16 forinton jegyezték az eurót a három órával korábbi 306,38 forint után. Az európai közös pénz reggel 7 órakor 307,28 forinton állt.

Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

freedigitalphotos.net/taesmileland

Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar gasztronómiai napokon Madridban.

Még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

A pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), így még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Budapest Airport: 25 százalékkal csökkent a szén-dioxid-kibocsátás

freedigitalphotos.net/James Barker

Az elmúlt három évben a Budapest Airport 25 százalékkal csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását, és további 10 százalékos csökkenést szeretnének elérni a következő öt évben.

Ötödik alkalommal kapott MagyarBrands díjat az MTI

A díj alapítása óta minden évben felkerült a vezető hazai márkákat értékelő MagyarBrands toplistájára a Magyar Távirati Iroda (MTI), így az idei ötödik elismerést követően az MTI kiemelt üzleti márkaként a díj mellé már bronz oklevelet is kapott.

Az államháztartás első kilenc havi hiánya 844,6 milliárd forint

Fotó: Wikipedia

Az államháztartás központi alrendszerének első kilenc havi hiánya 844,6 milliárd forint, ami az éves előirányzat 85,8 százaléka.

Nőtt az államadósság tavaly az EU-ban

Mind az eurózónában, mind az Európai Unió egészében csökkent tavaly a GDP-arányos költségvetési deficit, az államadósság ugyanakkor mindkét övezetben növekedett - közölte kedden az Eurostat.

KSH: Gyorsult a keresetek emelkedése

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Augusztusban 4,4 százalékkal nőttek a bruttó és a nettó keresetek a versenyszférában az előző havi 3,4 százalékos emelkedés után, és 2,3 százalékkal emelkedtek a költségvetési intézményeknél a közfoglalkoztatottak nélkül számolva.

Azt ígérik, megéri majd háziorvosnak lenni

Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.

Indul a győri multifunkcionális sportközpont építése

Fotó: Facebook/EYOF Győr2017

A kivitelezési tervek engedélyeztetése és a közbeszerzési pályázat lezárulta után jövő júliusra tervezik a mintegy ötmilliárd forintból megvalósuló létesítmény első kapavágását.

Zsírembargó Oroszországban - újabb korlátozások

A másodlagos marhahústermékek importjának tilalmán túl más állati termékek behozatalát is korlátozza Moszkva az európai uniós tagállamokból Oroszországba.

Gyengült a forint árfolyama a dollárt leszámítva

Fotó: archív

Kicsit tovább gyengült kedd reggelre a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon, kivétel ez alól az amerikai dollár.

Kína visszavesz magából

Kínai és nemzetközi elemzők is a gazdasági növekedés ütemének további lassulását valószínűsítik jövőre Kínában, miután a kelet-ázsiai országban idén is ez a trend jellemző.

Rekordszintre töltik a Gazprom földalatti tározóit

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Rekordszintre töltik fel a Gazprom földalatti gáztározóit a téli időszakra, hogy biztosítsák az oroszországi és európai fogyasztók megbízható ellátását.

A Magyar Posta megalapozatlannak tartja a GKI felmérését

A társaság szerint nem igaz, hogy a posta helyett a futárszolgálatot választanák a webáruházak.

Vegyesen alakult estére a forint

Fotó: Wikipedia

Este hét órára a fél ötös adatokhoz képest kissé erősödött az euró és a svájci frank, a dollár és a japán jen viszont gyengült.

Az orosz gazdaságot két éven belül megtörheti az alacsony olajár

Az orosz gazdaságban két éven belül kritikus helyzet alakulhat ki, ha a nyersolaj világpiaci ára tartósan alacsonyan marad, vagy még tovább süllyed.

Többéves mélypontra csökken az üzemanyagok ára

freedigitalphotos.net/Naypong

Tovább csökken és ezzel többéves mélypontra esik az üzemanyagok ára szerdán. A Mol a múlt péntekihez hasonlóan a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ismét bruttó 5 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 9 forinttal csökkenti.

Elkezdődött a nagyváradi repülőtér felújítása

A 91 millió lejes (6,3 milliárd forint) költségvetésű munkálatok során 2100 méteresre hosszabbítják, 45 méteresre szélesítik, és teljesen újrabetonozzák a jelenleg 1800 méter hosszú és 35 méter széles kifutópályát, hat repülőgép egyidejű befogadására alkalmas 33 ezer négyzetméteres rakfelületet alakítanak ki.

A Költségvetési Tanács megkapta a jövő évi büdzsé tervezetét

freedigitalphotos.net/anankkml

A Költségvetési Tanács (KT) hétfőn megkapta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét, a véleményezéssel október 27-28-ra szeretnének elkészülni.

A tritikálé élelmezési hasznosítását segítő kutatások fejeződtek be Szegeden

A tritikálé a búza és a rozs hibridjeként nemesített 130-140 éves növény. Kiválóan termeszthető rosszabb tápanyag-ellátottságú területeken, jól viseli a szélsőséges időjárási körülményeket, ugyanakkor kiemelkedő hozamokra is képes.

A posta helyett a futárszolgálatot választják a webáruházak

freedigitalphotos.net/arztsamui

A rendelések 46 százalékát a futárszolgálatok kézbesítik, a személyes, bolti átvétel aránya 33 százalék, a posta részesedése pedig mindössze 2 százalék.

A GVH 2,2 milliárd forintra bírságolt négy lapkiadót

A GVH hétfői közleménye szerint az Axel Springer-Magyarország Kft., a Russmedia Kft., a Lapcom Kiadó Kft. és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. versenykorlátozó megállapodásokat kötött.

A Költségvetési Tanács elé kerül a jövő évi büdzsé

freedigitalphotos.net/anankkml

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn a Költségvetési Tanács (KT) elé terjeszti a központi költségvetés 2015-ös évre vonatkozó tervezetét.

November elején indul az Audi TT Roadster gyártása

Három műszakban, teljes kapacitással működik a győri járműgyár, amelyben a tavalyi, 40 ezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén.

Budapestet is eléri a Lufthansa-sztrájkhullám

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar.

Bukdácsol a forint

Kissé gyengült a forint hétfő délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon kora reggelhez képest.

A várt emelkedés helyett stagnálás a nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a pénteki záró értékével megegyező szinten, 17 648,88 ponton nyitott hétfőn.

Ott folytatja a forint, ahol pénteken abbahagyta

Alig mozdult a forint árfolyama hétfő reggelre a főbb devizákhoz képest, a péntek esti jegyzésekkel összevetve a bankközi devizapiacon.

Jó esély van arra, hogy a Lombard kártalanítsa ügyfeleit

A Lombard elleni határozatot még a PSZÁF hozta tavaly júliusban, az akkori határozat szerint a lízingcégnek - 14 ezer szerződéssel összefüggésben - 380 millió forintot kellett volna augusztus végéig visszafizetnie az ügyfeleknek.

Az államháztartásról és a keresetekről lesznek adatok a jövő héten

A jövő héten nyilvánosságra kerülnek az államháztartás szeptemberi részletes számai, valamint a keresetek augusztusi alakulásáról közöl adatokat a KSH.

Barroso szerint nem lesz recesszió az euróövezetben

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Londoni pénzügyi elemzők szerint a rendkívül gyenge növekedési és inflációs környezetben ugyanakkor csak idő kérdése, hogy az eurójegybank (EKB) mikor kényszerül a teljes körű mennyiségi enyhítés elkezdésére.

Folytatódik a bankok Versenyhivatal elleni pere

Hétfőn a Fővárosi Törvényszéken folytatódik a 11 bank által, a kartellezés miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felől kiszabott több mint 9 milliárd forintos bírság miatt indított per.

Leminősítette Oroszországot a Moody's

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Leminősítette Oroszország államadós-besorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban az ukrajnai válság okozta gyenge növekedési kilátások és a tőkekivonás negatív pénzügyi következményei miatt.

Négycsillagos hotel épül Lentiben

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent.

Amerikai és kínai adatok uralják a jövő heti makroadat-naptárt

freedigitalphotos.net/ddpawumba

A hét második felében azért az európai gazdasági helyzet alakulásáról is megjelenik majd néhány iránymutató jelentőségű adat. Az amerikai tőzsdék a negyedéves eredmény beszámoló időszak legzsúfoltabb hete előtt állnak.

Magyar élelmiszerek a világ legrangosabb szakkiállításán

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága összesen 259 négyzetméternyi területen, 28 kiállító termékeivel jelenik meg Párizsban október 19. és 23. között.

Amerikában eddig 15 bank ment csődbe az idén

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A csődhullám négy éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Három éve 92 bank ment csődbe, két éve 51.

Nem a méhészeknek "tejeltek" a méhek az Yvette ciklon miatt

Jelentős kárt okozott a magyar méhészeknek az Yvette ciklon, a heves esőzés és viharos időjárás május közepén, a kár értékét azonban nehéz meghatározni, forintosítani.

Év végéig kötelesek igazolni magukat az önkéntes pénztári tagok

freedigitalphotos.net/anankkml

A pénzmosás elleni törvény rendelkezéseinek megfelelően az önkéntes pénztári tagok 2014. december 31-ig kötelesek személyesen, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával igazolni személyazonosságukat.

Az INA visszakapja horvátországi koncesszióit

A horvát legfelső bíróság érvénytelenítette azt a korábbi döntést, amely alapján a horvátországi INA olajvállalattól a horvát kormány megvonta a Száva folyó és Horvátország északnyugati környékén található földgáz és kőolaj-lelőhelyek kiaknázásának koncesszióját.

100 év óta nem volt ekkora gazdasági egyenlőtlenség

Fotó: FB/European Women's Lobby

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnökét erősen nyugtalanítja a gazdasági egyenlőtlenség folyamatos növekedése, amelyet ellentétesnek tart az Egyesült Államok hagyományos értékeivel.

Ukrajna hitelbe nem kap gázt - pedig már csak a pénzzel van gond

Vlagyimir Putyin orosz államfő megerősítette, hogy előrelépés történt az orosz gáz Ukrajnának szállításáról folyó milánói tárgyalásokon.

Jól járhatunk vele: a nyersolaj hatása az inflációnkra

Fotó: archív

Közép-Európa EU-gazdaságai, elsősorban Magyarország számára a leghasznosabb a nettó olajimportőr felzárkózó gazdaságok közül a nyersolaj világpiaci árának csökkenése.

Módosul a nyílászárók cseréjére kiírt pályázat benyújtási határideje

A benyújtásra szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban lesz lehetőség.

Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban

Fotó: freedigitalphotos.net/ddpavumba

Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban.

A munkatársak megveszik a HVG-t

A Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. kizárólagos tulajdonába kerül a HVG Kiadó Zrt.

Kissé nagyobb az EU-s GDP - de csak mert új a képlet

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat hivatalosan áttért az ESA 2010 statisztikai módszertan alkalmazására.

Az Európai Unióban 1,24 autót helyeztek forgalomba szeptemberben - írja az MTI

Magyarországon 2014 szeptemberében éves szinten 17,2 százalékkal, 5482-re emelkedett a forgalomba helyezett autók száma az ACEA adatai alapján.

Félti banki adatait? Most megnyugodhat (valamelyest)

intel.com

Az új Intel-technológia a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától egészen addig, míg a felhasználó adatait rögzítik a bank szerverén.

Péntektől 3-assal kezdődik a benzin ára

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Állami vagyonná lett az MKB bank

Forrás: Wikipédia

Az MKB Bank Zrt. felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlójának a Miniszterelnökséget jelölte ki 2018. december 31-éig Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - a rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Magyarországi bankokat minősített le a Fitch

BBB mínuszos minősítése lett a K&H-nak és az Erstének.

Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel

Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel.

Magyarország megvédi a földtörvényt

A magyar kormány minden eszközzel megvédi a földtörvényt, amely több európai ország jogszabályainak elemeit tartalmazza.

10-ből 9 munkáltató szabálytalanul dolgoztat

Fotó: freedigitalphotos.net/Stoonn

Az idén május 12. és június 30. között ellenőrzött építőipari munkáltatók 91 százaléka nem tett eleget a jogszabályban előírt valamennyi munkavédelmi kötelezettségének.

Törvényben tiltanák meg az orosz földgáz másodlagos exportját

Feltételezhető, hogy a másodlagos gázexport tiltása elsősorban Ukrajnára vonatkozna, amelynek Oroszország június óta nem szállít földgázt a több milliárd dolláros ukrán gáztartozásra hivatkozva.

Töretlenül bízunk a forintos befektetésekben

Fotó: archív

A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a deviza alapú befektetési alapokat bonyolultnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit.

Ön is szétstresszeli magát a munkahelyén?

A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is.

Megkezdték a területalapú támogatások utalását a gazdáknak

freedigitalphotos.net/dan

Az első ütemben 102 ezer kérelmezőhöz juttatnak el 47 milliárd forintot meghaladó összeget.

37 milliós bírság jogtalan casco devizaköltség miatt

Jogsértően számolta fel fogyasztóikkal szemben devizában, kamatfelárként a járművek forintban megállapított casco díját nyolc autófinanszírozási társaság. A jegybank összesen 37 millió forint bírságot szabott ki az érintett pénzügyi vállalkozásokra, s kötelezte azokat: fizessék vissza az árfolyam-különbözetet ügyfeleiknek.

Kissé gyengült a forint

Fotó: Wikipedia

Az euró árfolyama reggel hétkor 307,44 forint volt, három órával később 307,57 forint.

13,1 százalékkal nőtt az építőipar termelése augusztusban

Augusztusban az építőipar teljesítménye 13,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és alig 0,2 százalékkal maradt el az előző hónaphoz, júliushoz hasonlítva.

Konferencia a helyi gazdaságfejlesztésről a Kárpát-medencében

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A helyi gazdaságfejlesztés jó gyakorlatait, kreatív megoldásait bemutató konferenciát rendez október 16-17-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Napelemeket szerelnek a százhalombattai közintézményekre

Eddig hat közintézmény tetejére szereltek fel napelemeket nagyrészt uniós forrásból Százhalombattán, a számítások szerint ezzel évente kétmillió forintot takaríthatnak meg.

Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

freedigitalphotos.net/adamr

Szeptember végén 10 690 álláskeresőt tartottak nyilván Zala megyében, az egy hónappal korábbinál 4,5 százalékkal, a tavaly augusztusihoz képest pedig 29 százalékkal kevesebbet.

A MÁV elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját

A Budapest-Újszász vasútvonal állomásépületeinek felújítása és új típusépületek építése projektjével a MÁV Zrt. elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját, a Brunel-díjat, amelyet szerdán adtak át Amszterdamban.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.