Egyeztetést sürget a kéményseprők ügyében a szakszervezet

freedigitalphotos.net/artur84

Meg kellene szüntetni a munkavállalói oldalon lévő bizonytalanságot, mert jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a kéményseprő szakmában dolgozó mintegy 1500 ember sorsa a változtatás után.

Vegyesen alakult estére a forint

A forint minimálisan gyengült az euróhoz viszonyítva kora estére reggelhez képest, a többi vezető devizával szemben ugyanakkor jelentősebben erősödött a bankközi devizapiacon.

Elkezdték feltölteni a zsanai gáztárolót

Megkezdte a felkészülést az MVM Csoport a zavartalan téli földgázellátásra, a nemzeti energetikai társaságcsoport tulajdonában lévő Magyar Földgáztároló Zrt. napi 1,2 millió köbméter kapacitással elindította a betárolást a zsanai föld alatti gáztárolóban.

S&P: a magyar gazdaság 2,5 százalékkal bővül

A nemzetközi hitelminősítő javította a magyar gazdaság középtávú növekedésére adott előrejelzését, most 2,5 százalékot vár az eddig jelzett kettő helyett; és kiemelte azt a véleményét, hogy a magyar bankrendszer kilátásait egyebek mellett a bankadó mérséklésére tett kormányzati ígéret is javítja.

hirdetés

Megszületett a bérmegállapodás az FKF-nél

Megszületett a megállapodás a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt-nél (FKF) a 2015-ös bérekről a vezetés és a szakszervezet között, a munkavállalók 3,5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek.

Új ostyagyártási technológia milliárdos fejlesztésből Urbánéknál

Több mint kétmilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre rétsági ostyagyárában az Urbán és Urbán Kft., így új termékekkel jelenik meg a piacon, és kétszeresére nő a gyártási kapacitás.

Stagnálásra számít a szakértő a tőzsdén

"Pihenő" lehet kedden a magyar és az európai piacokon, közepes forgalom mellett kivárás, stagnálás lesz jellemző.

FT: vékony jégen az Európai Bizottság

A Gazprom ellen a méltánytalan árazás miatti eljárással vékony jégre tévedt az Európai Bizottság, ezt a vádat ugyanis önmagában nagyon nehéz bizonyítani.

Árnyalatnyit gyengült a forint kedd reggelre

Pár fillérrel gyengült a forint árfolyama a vezető valutákhoz képest a bankközi devizapiacon.

A kkv-k negyede indulna uniós pályázatokon

Tíz kis- és középvállalkozásból (kkv) hat hallott az új uniós pályázati ciklusról, minden negyedik vállalkozás pedig tervezi is pályázat beadását az uniós támogatások elosztását végző Széchenyi 2020 programban.

A Richter volt a nap nyertese a szakértő szerint

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,36 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 22 821,79 ponton zárt hétfőn.

Vizsgálja a kivonuló két gázszolgáltatót az energiahivatal

A hatályos jogszabályok alapján az ellátásbiztonság akkor is garantált, ha egy egyetemes szolgáltató kivonul a piacról.

Indulhatnak a Paks II-höz szükséges kutató fúrások

Egyetlen ajánlattevőként a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt., valamint az ÁKMI Általános Kultúrmérnöki Iroda Szolgáltató Kft. nyerte az új atomerőművi blokkok telephelyengedélyének megszerzéséhez szükséges, kutató magfúrásokra kiírt tendert.

Kína lenyomta a francia borvidékeket

Franciaországot megelőzve Kína lett 2014-ben a világ második legjelentősebb bortermelője 800 ezer hektárral, az első helyen továbbra is Spanyolország áll.

Nőtt a Scania forgalma és nyeresége az első negyedévben

Kevesebb járművet értékesített, de nőtt a Scania értékesítési árbevétele és nyeresége az első negyedévben.

Emelkedik a benzin ára

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik.

Felfüggesztette a jegybank a TR Investment tőzsdei kereskedését

Ezen kívúl hatmilliós bírságot szabott ki a cégre, mert a társaság a jegybank kötelezése ellenére sem tette közzé 2013. évi jelentését, megsértve ezzel a tőkepiaci törvényt.

Ötven új munkahely a pápai Hirtenberger autóipari vállalatnál

A mintegy 1,4 milliárd forintos beruházást a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál az unió 346 millió forinttal támogatta.

Az állami szektor felé nyitna a ZTE Magyarországon

Az állami és közigazgatási szektor felé nyitna a ZTE Hungary Kft., erről nyilatkozott a kínai távközlési hálózati és eszközgyártó nemrégiben kinevezett új magyarországi ügyvezető igazgatója.

Leminősítette Japánt a Fitch

A nemzetközi hitelminősítő hétfőn Londonban bejelentette, hogy Japán hosszú futamidejű külső és hazai szuverén adósságállományának besorolását az eddigi "A plusz"-ról egy fokozattal "A"-ra rontotta.

Velence is felmentést kér a vasárnapi boltzár alól

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A település két hivatalos levélben is megkereste a kabinetet, emellett informálisan is megpróbálta elérni, hogy kormányrendelettel engedélyezzék Velencén a vasárnapi nyitva tartást, engedményt azonban nem kapott az önkormányzat.

Nagyon veszik a babakötvényt

Gyakorlatilag minden második babának a szülei élnek a lehetőséggel.

Április 30-ig küldhetik ki a bankok a tájékoztató leveleket

A pénzügyi intézmények április 30-ig, vagyis jövő hét csütörtökig küldhetik ki devizahiteles ügyfeleiknek az elszámolási és forintosítási tájékoztatókat, a küldemények több mint felét, 1 millió 130 ezer levelet az utolsó héten adják postára a bankok.

Az unió és Magyarország teljesítménye is javult

freedigitalphotos.net/adamr

Egyre több országban láthatóak a gazdasági növekedés jelei, így például Franciaországban és Spanyolországban is.

Zöldhulladékot hasznosítanak energetikai célra Keszthelyen

A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül.

Lehúzná a rolót Londonban az HSBC

freedigitalphotos/mister gc

Fontolóra vette székhelye elköltöztetését Londonból az HSBC, elsősorban a pénzügyi válság óta megszigorodott brit és európai uniós szabályozói környezetre, valamint a politikai bizonytalanságokra hivatkozva.

Külön forrásból valósul meg a 60 milliárdos kórház-konszolidáció

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az idei év komoly pozitívuma, hogy most először nem az Egészségbiztosítási Alap maradványából valósul meg a kórházak adósságállományának konszolidációja, az erre fordítható 60 milliárd forint ugyanis "kívülről érkezett".

Hetekig tarthat a Buda-Cash-nél a hitelezői igények feldolgozása

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Hetekig is eltarthat a Buda-Cash Brókerház felszámolási eljárásában benyújtott több ezer hitelezői igény feldolgozása.

Felszámoló: hamarosan megkapják az egyenlegközlő igazolást a Quaestor-kötvényesek

Hamarosan megkapják egyenlegközlő igazolásukat postán azok a Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-vel (Quaestor Értékpapír Zrt.) kötöttek szerződést.

Új GMO-k felhasználását hagyta jóvá az Európai Bizottság

freedigitalphotos.net/foto76

Tíz új genetikailag módosított organizmust (GMO) tartalmazó növény élelmiszeripari és takarmányozási felhasználását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság.

A Mercedes a legvonzóbb munkaadó

A több mint 7000 potenciális munkavállaló megkérdezésével készített felmérés szerint a Mercedesnél a válaszadók 67,58 százaléka dolgozna szívesen, míg az Audinál 66,08 százalék vállalna munkát.

2,6 milliárdos támogatás megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

freedigitalphotos.net/arztsamui

A kormány ebben az évben több mint 2,6 milliárd forintos támogatást biztosított eszköz- és gépfejlesztésre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásban tevékenykedő társaságok számára.

Visszaadja a lakossági egyetemes gázszolgáltatási engedélyét az E.ON

Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz pénteken, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét.

A devizahiteles levelek csaknem 45 százalékát adták fel eddig

freedigitalphotos.net/dan

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek.

Átadták az idei Milleniumi díjakat

A találmányok, innovációk és kiemelkedő kulturális teljesítményeknek az ország gazdasági sikerességében betöltött szerepét hangsúlyozták a résztvevők a szellemi tulajdon világnapja és a magyar szabadalmi rendszer létrejöttének 120. évfordulója alkalmából a Parlamentben tartott rendezvényen csütörtökön.

Új életet lehelnek a Zaporozsec gépkocsimárkába

freedigitalphotos.net/dan

Orosz tervezők arra készülnek, hogy új életet leheljenek a rendszerváltozás előtt Magyarországon is forgalmazott Zaporozsec gépkocsimárkába.

Vegyesen alakult estére a forint

A forint reggel óta gyengült a frankhoz képest, miközben erősödött a dollárral, az euróval és a jennel szemben csütörtök estére.

Üzemszünet lesz a HU-GO útdíjszedési rendszerben

freedigitalphotos.net/nuttakit

Karbantartás miatt üzemszünet lesz a teljes HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszerben április 26-án, vasárnap hajnali 1 és 3 óra között.

Nukleáris kommunikációs csúcstalálkozót tartottak Pakson

Hatvan, nukleáris területen dolgozó kommunikációs szakember vett részt a világ számos pontjáról azon a háromnapos paksi konferencián, amely a nukleáris létesítmények külső és belső kommunikációjáról, az atomenergia békés célú felhasználása minél szélesebb körű elfogadtatásáról szólt.

Utastájékoztatási fejlesztés indul a Balatonnál

Wikipédia/Susulyka

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. által indított projekt összeköti a vasúti, az autóbuszos és a balatoni hajós közösségi közlekedés adatait, ami 377 millió forintos, EU-s támogatású költségvetésből valósul meg.

Nemzetközi konferenciát rendezetek a versenyképességet javító uniós programokról

"A kormány mint befektetéssel bánik az uniós fejlesztési forrásokkal; a középpontban a hazai vállalkozások fejlesztése és növekedésük elősegítése, a munkahelyteremtés és a magyar ipar fejlesztése áll."

Munkástanácsok: "kirúgták" a sztrájkoló szakszervezeti ügyvivőt

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Munkástanácsok tiltakozik az ellen, hogy a JNT Security Kft.-től elbocsátották az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) JNT alapszervezeti ügyvivőjét, és egyben minden jogi segítséget megad Kuti Zsoltnak, valamint támogatásra kér fel minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akik fontosnak tartják a sztrájkjog, mint alkotmányos alapjog maradéktalan érvényesülését.

MNB: a Lombard Lízingnek gyorsan kell csengetnie a beépített casco miatt

A Lombard Lízing Zrt.-nek május elejéig kell visszafizetnie érintett ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.

Mintegy 6000 hektáron termelnek dinnyét az idén

freedigitalphotos.net/adamr

A várható termés fele a hazai, a másik fele pedig a külpiacra kerül ismét.

Varga: a pénzügyi kultúra fejlesztése a növekedést is segíti

Magyarország és a magyar családok érdeke, hogy mindent megtegyenek a pénzügyi kultúra fejlesztéséért.

Magyarország harmadik legnagyobb acélműve épülhet meg Miskolcon

freedigitalphotos.net/adamr

Diósgyőrben a több százéves hagyományra és tudásra alapozva, magyar szakértelemmel ötvözve használják majd a modern gépeket, technológiát.

Stabilan őrzi nemzetközi és hazai piacvezető pozícióját a Tetra Pak

A budaörsi üzem összesen 2,76 milliárd egységnyi italos kartondobozt értékesített, termékeit a világ 33 országába, elsősorban európai piacokra exportálta.

Manipuláció miatt megbírságolták a Mercedest Kínában

freedigitalphotos/adamr

Háromszázötven millió jüan (15,8 milliárd forint) bírságot szabtak ki árrögzítés miatt a Mercedes-Benzre Kínában, mert az autóértékesítés utáni szolgáltatások árait manipulálta a piacon.

Újabb beszállítókat keres a Lidl

Folytatja két évvel ezelőtt elindított programját a Lidl, és továbbra is várja a kiváló minőségű termékeket előállító magyar termelőket.

Amerikai-kubai rákkutatási és szoftverértékesítési megállapodásokat kötöttek

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Egy amerikai rákkutatási központ és egy szoftvercég kubai partnerekkel kötött szerződést Havannában, az Andrew Cuomo New York-i kormányzó vezette amerikai üzleti delegáció kedden véget ért látogatása során.

Autóipar: szakképzett munkaerő kerestetik!

Az autóipari vállalkozások és a járműgyártás sikeresek Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya.

Tovább emelkedik az üzemanyagok ára

freedigitalphotos/Feelart

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

25 milliárd forintos közbeszerzést ír ki a kommunikációs hivatal

Korábban az éves büdzsé 40 milliárd forint körül volt - azt megelőzően pedig még több.

Paksi bővítés - A fővállalkozó készíti elő a tenderek kiírását

paks.gov

A Paks II atomerőmű beruházási tendereinek előkészítése a műszaki feladatok meghatározásával párhuzamosan zajlik, és a teljes projektet tekintve a 40 százalékos magyar beszállítói hányad tartható.

Olcsóbban tankolhatnak a Mol-kutakon a futballszurkolók

Literenként hét forinttal olcsóbban tankolhatnak a klubkártyával vagy futballkártyával rendelkező magyar szurkolók a Mol-benzinkutakon.

Szijjártó: Azerbajdzsánból biztosan jön majd földgáz Európába

freedigitalphotos/dan

Minden más elképzelés az európai gázellátás diverzifikálásáról egyelőre csak hosszú távú terv, álom a külügyminiszter szerint.

Trösztellenesség: a Gazprom rögtön fellebbez

Megalapozatlanok az Európai Bizottság (EB) kifogásai - reagált a Gazprom szerdán az EB által ellene indított trösztellenes eljárásra.

Az euróövezetnek szüksége van Görögországra

freedigitalphotos/Sailom

A görög bankrendszer működőképes, az EKB pedig mindaddig folytatja a sürgősségi likviditási támogatást, amíg azt az uniós törvények lehetővé teszik - az EKB igazgatósági tagja szerint.

Ismét felfüggesztette a BTel értékpapírok kereskedését az MNB

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Ismét felfüggesztette a Business Telecom (BTel) Nyrt. tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdától, mert a kibocsátó a jegybank kötelezései ellenére sem tette közzé 2013. évi, könyvvizsgáló által auditált konszolidált beszámolóját.

Könnyített növekedési hitel feltételein az MNB

A monetáris tanács 2016 végéig meghosszabította a növekedési hitelprogram (nhp) és az nhp+ keretében folyósított kölcsönök lehívására rendelkezésre álló határidőt.

A legnagyobb kórházi hitelezőkkel már megállapodott a fenntartó

freedigitalphotos.net/dan

A költségvetés 60 milliárd forintos támogatása nyomán néhány héten belül megkezdődhet a kórházaknak hitelező beszállítók harminc napnál régebben lejárt követeléseinek kifizetése.

Több mint hatmilliárd fontos veszteséget jelentett be a Tesco

A vártnál sokkal nagyobb, 6,38 milliárd fontos (csaknem 2700 milliárd forintos) adózás előtti veszteséget jelentett elmúlt pénzügyi évéről szerdán a Tesco. Az előzetes elemzői várakozások 4-5 milliárd font közötti veszteséget valószínűsítettek a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat 2014-2015-ös pénzügyi évére.

Ismét drágább lett a benzin és a gázolaj

Forrás: MTI

Emelte bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Ügyvéd: minden károsult tegyen feljelentést

Minden károsult tegyen feljelentést, akkor kap teljes körű tájékoztatást a rendőrség a kárösszegről - tanácsolta Dobrossy István ügyvéd a Kun-Mediátor üggyel kapcsolatban tartott tájékoztatón megjelent érintetteknek kedd délután a karcagi városházán.

Beva: még dolgoznak a Quaestor-kötvényesek kártalanításának részletszabályain

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A részletszabályok kidolgozása után a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapját (QKKA) kezelő Beva igazgatósága dönt majd a kártalanítás lebonyolításának menetéről.

Folytatják a sztrájkot az értékszállítási dolgozók

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg őket egyeztetés céljából.

Felszámolás indult a BTel ellen

freedigitalphotos.net/anankkml

Az Altera Nyrt. április 3-án terjesztette elő követelései teljesítésére a felszámolási eljárás megindítása iránti kérelmet, aminek befogadásáról és a BTel elleni eljárás megindításáról a Kecskeméti Törvényszék április 20-án tájékoztatta a társaságot.

A magyar-azeri gazdasági kapcsolatok bővítéséről tárgyalt Varga Mihály

A felek egyetértettek abban, hogy a gyógyszer- és egészségipar területén tovább kell bővíteni az együttműködést, a magyar vállalatok készek részt venni az azeri gyógyszergyártás fejlesztésében, valamint érdeklődnek vegyes vállalatok alapítása iránt is.

Az állami földek bérbeadásáról egyeztetett az FM

freedigitalphotos.net/dan

Az állami földek bérbeadási gyakorlatáról tárgyalt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) ellenzéki pártok képviselőivel.

Szakértők: a Magyar Telekom volt a nap vesztese

A részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Matolcsy: 96 milliárd forint hiányzik a Buda-Cash-nél

Wikipédia/Egrian

Az ügyfélvagyon tényleges mértéke a nyilvántartások egyeztetése után állapítható meg, ahogy az is, hogy a zár alá vett vagyon fedezetet nyújt-e valamennyi ügyfél kártalanítására.

Itt tudhatja biztonságban a pénzét

Megtakarítási tájékoztatót tett közzé honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek táblázata tartalmazza a Magyarországon befektetési szolgáltatás nyújtására jogosult intézmények nevét.

Ez lehet az év legnagyobb kartellgyanúja

freedigitalphotos.net/adamr

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított kedden előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatok egyidejű megtartásával hét vállalkozással szemben.

Csökkent a deficit, de nőtt az államadósság tavaly az EU-ban

Mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent tavaly abszolút értékben a hazai össztermékhez (GDP) viszonyított államháztartási deficit, de az államadósság mindkét övezetben nőtt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

freedigitalphotos.net/adamr

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.