Ötmilliós bírság gyógygombázás miatt

freedigitalphotos/jscreationzs

A Max-Immun Rák- és Immunkutató Kft.-t 5 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel a társaság a gyógygomba reklámozásakor a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

Gigabank lett a takarékszövetkezetekből

A takarékszövetkezeti integráció konszolidált mérlegfőösszege 1800 milliárd forintot tett ki tavaly, ezzel a Szövetkezeti Hitelintézeti Integráció belépett a hazai nagybankok körébe.

A Magyar Telekom 5,1 milliárd forint osztalékot kap montenegrói leányvállalatától

A Magyar Telekom bruttó 5,1 milliárd forint osztalékot kap montenegrói leányvállalatától, a Crnogorski Telekomtól.

Elővétel! Üzemszünet lesz az útdíjszedési rendszerben június első hétvégéjén!

A meghatározott időszakban az ügyfeleknek nem lesz lehetőségük viszonylati jegyet váltani és egyenleget feltölteni, ezért az úthasználati jogosultságot elővételben kell megvásárolni.

hirdetés

Az állam megvenné az Elmű-Émász lakossági üzletágát

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint az MFB 2016 januárjáig meg kívánja szerezni az Elmű és az Émász egyetemes villamosenergia-szolgáltatási üzletág 100 százalékát.

Szupergyorsan zakatolhatnak majd Szolnok és Szajol között

freedigitalphotos/adamr

Ütemterv szerint halad a Szolnok-Szajol vasúti vonalszakasz felújítása, a nettó 20,6 milliárd forintos beruházás elkészülte után a pályán óránként 160 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd a szerelvények.

Újabb világgazdasági válságtól tart a német pénzügyminiszter

Adósságspirál veszélyére figyelmeztetett a legfejlettebb iparú országokat összefogó G7 csoport soros elnöki tisztségét ellátó Németország pénzügyminisztere a csoport pénzügyi vezetőinek csütörtökön Drezdában kezdődő találkozója előtt.

Konzervgomba-kartell - ilyen is van

freedigitalphotos/dan

Az Európai Bizottság felszólító levelet küldött csütörtökön a spanyol Riberebro konzervgyárnak, mert úgy ítéli meg, hogy megsértette az uniós versenyjogot, kartellben vett részt a konzervgomba piacán.

Két gyárat épít Magyarországon a Metecno csoport

Zöldmezős beruházásban 2017 tavaszáig két, acélszerkezetű építőanyagokat előállító gyárat épít 25 millió eurós beruházási költséggel Magyarországon az olasz származású családi tulajdonban lévő Metecno csoport.

A Roszatom már modellezi Paks II-t

freedigitalphotos/dan

A Roszatom bevitte a Paks II beruházás tervezéséhez szükséges adatokat a multi-d informatikai rendszerébe, a magyar megrendelő 12 ezer követelményt fogalmazott meg, ezek alapján hamarosan megkezdődik a modellezés.

Ismét a Nemzetközi Beruházási Bank teljes jogú tagja Magyarország

Közel másfél évtized után Magyarország képviselői ismét teljes jogú tagállam küldöttjeiként vehetnek részt a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Tanácsának június 4-5-i, mongóliai ülésén.

Új ügyvezető igazgató a Beva élén

freedigitalphotos.net/adamr

Farkas Péter távozik a Befektető-védelmi Alap (Beva) ügyvezető igazgatói posztjáról, helyét május 31-től Fekete-Győr András veszi át.

Folytatódik az otthon melege program

A háztartások olyan mosógép megvásárlásához kaphatnak támogatást, amely a víz- és az áramfelhasználás tekintetében is energiatakarékos.

Felszámolás kezdődött a szombathelyi MÁV Vasjármű Kft.-nél

freedigitalphotos.net/anankkml

A felszámoló azonban bízik abban, hogy sikerül megtartani a mintegy 220 munkahelyet és tovább működhet a nagy múltú, a kormányzat által stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánított cég.

4,5 százalékkal kevesebb beruházás az első negyedévben

A gép- és berendezés beruházások 1,0, az építési beruházások 8,9 százalékkal maradtak el az előző év azonos időszakától.

MNB: széles kört érint a hitelkiváltás

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A forintosítást követő 60 napon belül mindenki ingyenesen felmondhatja eddigi szerződését, és új hitelszerződést köthet egy másik bankkal.

73 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

A foglalkoztatottak közül 4 millió 109 ezren tartoztak a 15-64 évesek korcsoportjába, foglalkoztatási arányuk 1,7 százalékponttal 62,8 százalékra emelkedett.

7,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta

freedigitalphotos.net/dan

Idén február-áprilisban 7,6 százalékra csökkent Magyarországon a munkanélküliségi ráta, amely így az előző év azonos időszakinál 0,5 százalékponttal, az első negyedéves adatnál pedig 0,2 százalékponttal volt alacsonyabb.

Venezuela 14 milliárd dolláros befektetésről állapodott meg a Rosznyefttyel

Megkettőzhetik Venezuela jelenlegi olajkitermelését.

Segítséget kapnak az egy-két embert kereső cégek

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Több ezer álláskeresőt várnak a BKIK júniusi állásbörzéjére, amely főleg a kisvállalkozások munkaerőgondjain enyhíthet.

Kommunikációs ügynökségek: a kormány ellehetetleníti a reklámipart

freedigitalphotos.net/adamr

A szervezet a törvénytervezet visszavonására, illetve a mielőbbi a szakmai egyeztetések megkezdésére kéri a kormányt.

Már 753 hordó veszélyes hulladékot szállítottak el az Illatos útról

Az Illatos útról elszállított veszélyes hulladékokat a dorogi égetőben az égető kapacitásának függvényében folyamatosan ártalmatlanítják.

Lassul az okostelefon-eladások növekedési üteme

freedigitalphotos.net/stockimages

Az okostelefonok világpiaci forgalma amellett, hogy a fejlett régiók piaci telítettsége miatt a tavalyinál lassúbb ütemben növekszik majd, két mérföldkőhöz is elérkezik az idén.

A BÉT törli a BTelt a terméklistáról

freedigitalphotos.net/anankkml

Törlik a Business Telecom (BTel) törzsrészvényeit és kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról, mivel a társaság ellen felszámolási eljárás indult.

Ombudsman: elfogadható a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás

Az alapvető jogok biztosa szerint a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás alkotmányossági szempontból elfogadható.

A Buda-Cash felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. kijelölt felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását.

Költségvetési Tanács: teljesíthetők a célok

A Költségvetési Tanács (KT) összességében teljesíthetőnek ítélte a 2016-os költségvetési törvényjavaslatban megfogalmazott államháztartási hiányt, valamint az államadósság GDP-arányos mértékének csökkentésére kitűzött célokat, mind az ezek alapjául szolgáló makrogazdasági pályát.

Kezdődik az Arcadom kishitelezőinek kártalanítása

freedigitalphotos.net/anankkml

Elkezdődik a január óta felszámolás alatt álló Arcadom Zrt. építőipari vállalat kishitelezőinek kártalanítása. A felszámolóbiztos által visszaigazolt és érvényesíthető hitelezői igény 10,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a mintegy 120 kishitelező követelése 340 millió forint.

Varga: az adócsökkentés és fejlődés büdzséje a jövő évi

Varga Mihály szerint a jövő évi egy új korszak költségvetése, amelynek középpontjában már a fejlődés, a lehetőségek minél jobb kiaknázása, az emberek és családok előrelépésének támogatása áll.

Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

freedigitalphotos.net/Rawich

Az év eleje óta 725 milliárd forint támogatást utalt ki a Miniszterelnökség az uniós pályázatok nyerteseinek, a kifizetések már a tervezett május végi határidő előtt megtörténtek.

Szijjártó kölcsönös beruházásokról tárgyalt Szingapúrban

Szingapúri vállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a délkelet-ázsiai országban, ahol több konkrét befektetésről, így egy új, Miskolcon létesítendő gyár építéséről született megállapodás.

ÁSZ: megalapozott a büdzsé, az adóbevételeket reális alapokon tervezték

MTI/Kovács Tamás

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint a 2016-os költségvetés megalapozottnak tekinthető, az adóbevételeket reális alapokon tervezték.

MNB: a bankok hamarabb felhasználhatják a devizahitelek kivezetéséhez kapott devizát

A Magyar Nemzeti Bank magas devizatartalékai lehetővé teszik, hogy a bankok hamarabb felhasználhassák a lakossági devizaalapú jelzáloghitelek forintosításához kapott devizát.

Rekordnyereséget és -utasforgalmat ért el a Wizz Air

freedigitalphotos/Stuart Miles

Árbevételük 21 százalékkal 1,2 milliárd euróra nőtt, ezen belül a jegyárbevétel 20 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Magyar lett az Év Nemzetközi Trénere

Idén harmadik alkalommal ítélte oda az Év Nemzetközi Trénere díjat a WIFI Österreich tréning intézet. A pályázaton kilenc országból indultak trénerek egyedi pályamunkákkal. A megmérettetésen az első és a második helyezésért járó díjat is magyar szakember hozta el.

Másfél évtizedes csúcson a német hangulat

freedigitalphotos/dan

Közel 14 éves csúcsra emelkedett a GfK gazdaságkutató intézet júniusra vonatkozó, előremutató német hangulatindexe: a szerdán közölt adatok szerint az index 10,2 pontra emelkedett a májusi 10,1 pontról.

A péntek lett az új vasárnap

Összességében nem vetette vissza a kiskereskedelmi forgalmat az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartása, sőt, a csütörtök-pénteki bevételek nőttek.

Alma a csúcson: az Apple ismét a világ legértékesebb márkája

Az Apple ismét megelőzte a Google-t és ezzel visszaszerezte vezető pozícióját a világ legértékesebb márkáinak Top 100-as listáján.

Átadták Debrecen első elektromos töltőállomását

freedigitalphotos/Stuart Miles

Az intelligens város programja első lépéseként a nagyerdei mélygarázsban alakítottak ki elektromos gyorstöltő-állomást. Mit gyors, ultragyors!

Történelmi mélyponton a jegybanki alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően, 15 bázisponttal, újabb történelmi mélypontra, 1,65 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Pénzükre várnak a Surjány-Hús beszállítói

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megkapták áprilisi fizetésüket a Surjány-Hús Kft. dolgozói a minap, de a bank nem engedi a járulékok kifizetését, inkasszót tett a cég számlájára, a beszállítók továbbra is a pénzükre várnak.

NGM: egy lépésre a befektetésre ajánlott kategóriától

Várhatóan még az év vége előtt átsorolja Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitch azt követően, hogy a hitelminősítő stabilról pozitívra változtatta a magyar államadósságra vonatkozó kilátását.

A ruházati kiskereskedelemben csökkent leginkább a boltok száma

freedigitalphotos.net/stockimages

A folyamat - amelyet nagyban befolyásolhatott az online pénztárgépek bevezetése - az utolsó 12 hónapban gyorsult fel leginkább, ez idő alatt ezer ilyen üzlet szűnt meg.

Kassza meg az isten: mintegy 70 millió eurós nyereséget ért el a vatikáni bank

freedigitalphotos.net/adamr

A 69,3 millió eurós nyereségből 55 milliót a Szentszék kap meg.

Mi vár a kukában pácoló kistermelőre?

A megbírságolt termelők többsége jogszabálykövetővé vált.

SZÉP-kártya: a májusiból még 1,8 milliárd felhasználásra vár

otp.hu

Az utóbbi hónapokban naponta átlagosan 18 millió forinttal csökkent a lejáró egyenlegek összege, a juttatással 26 000 elfogadóhelyen lehet fizetni.

Kamatdöntő ülés és beruházási adat is jön a héten

A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz piaci szempontból a következő hét legfontosabb eseménye, de emellett a KSH is közöl néhány adatot, köztük az első negyedév beruházásainak alakulásáról.

Hiába estek felére a napelemárak...

freedigitalphotos.net/adamr

A napelemek árának csökkenésével nem tartott lépést a naperőművek bővülése.

Enyhén csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 38,8 milliárd forint volt a héten, ami kétmilliárd forinttal marad alatta az előző heti 40,8 milliárd forintnak.

Több mint egymilliárdos fejlesztés a Vajda Papír soroksári gyárában

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Összesen 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel két csúcstechnológiát képviselő papírzsebkendő-gyártó gépsor áll munkába a Vajda Papír Kft. soroksári telephelyén, a beruházással 24 új munkahely jön létre, 30 százalékkal nő a vállalat gyártókapacitása.

Az új vadgazdálkodási törvény zsinórmértéke a természetvédelem lesz

A jelenleg hatályos, két évtizeddel ezelőtt született vadgazdálkodási törvény fölött eljárt az idő. A környezet megváltozott és ehhez kell igazítani a vadgazdálkodás szabályait.

NGM: még közelebb került az ország a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez

freedigitalphotos.net/dan

A kormánynak az adósságráta csökkentésére és a gazdaság fenntartható növekedési pályán tartására irányuló erőfeszítései beérni látszanak a Fitch szerint, és így Magyarország még közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez.

Elemzők: meglepetés a Fitch kilátásjavítása

A Fitch stabilról pozitívra javította a magyar államadós-osztályzatainak kilátását.

A befektetők szerint Magyarország többet érdemel

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Péntek este jelentette be a Fitch Ratings, hogy a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulása miatt az eddigi stabilról a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.

Varga szerint két éve járt volna a felminősítés

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint már két éve kijárna Magyarországnak, hogy kedvezőbb besorolást kapjon a hitelminősítőknél.

Magyarországon gyárthatják a Jaguar Land Rovert

freedigitalphotos.net/dan

Hamarosan dönt egy kelet-európai gyártóközpont felépítéséről a brit Jaguar Land Rover autóipari csoport, és a listán szerepel Magyarország is.

Pozitívra javította a magyar adósosztályzatok kilátását a Fitch

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulásával indokolva a lépést.

Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Május 27. és 29. között Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége (WUWM), a nemzetközi konferenciára 35 országból közel 200 résztvevő érkezik.

Az orosz gazdaság a vártnál jobb, az ukrán rosszabb állapotban van

A JP Morgan szerint az orosz gazdaság ellenállóképesebbnek bizonyult a vártnál.

Döbbenetes eltérések Európában a 4G mobil adatforgalom árazásában

freedigitalphotos/KROMKRATHOG

Finnországban a negyedik generációs (4G) mobil előfizetők ugyanazért az összegért adatforgalomban az európai átlag tízszeresét kapják, illetve ötvenszeresét a németországinak és százszorosát a magyarországinak.

A Zwack részvényesei 1200 forintos osztalékra számíthatnak

Tavaly 2500 forint osztalékot kaptak részvényenként a tulajdonosok.

10 éve Magyarországon a Huawei

freedigitalphotos.net/taesmileland

Magyarországi jelenlétének tíz éves évfordulóját ünnepelte Budapesten a kínai Huawei fejlett technológiai konszern magyar üzleti partnerei és állami vezetők jelenlétében.

Enyhén emelkedett az álláskeresők száma áprilisban

Az áprilisi zárónapon 414,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, ami csökkenés az egy hónappal korábbi és kis mértékű emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Szakszervezetek demonstráltak Brüsszelben a paksi atomerőmű miatt

freedigitalphotos.net/twobee

Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.

Júliustól átlagosan 16 ezer forinttal többet kapnak a szociális dolgozók

Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől.

Átadták a 88-as főút Sárvár és az M86-os autóút közötti felújított szakaszát

freedigitalphotos.net/nuttakit

A forgalmas főút Vas megye két legdinamikusabban fejlődő városát, Szombathelyt és Sárvárt köti össze egymással.

Indul a Hungária Értékpapír ügyfeleinek kártalanítása

A Hungária Értékpapír Zrt. ügyfelei péntektől kezdődően egy éven keresztül nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva).

Leginkább a panaszkezeléssel elégedetlenek a fogyasztók

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, de a villamos energiát és a földgázt szolgáltatók alacsony pontszámot kaptak a reklamációk kezelésére.

Varga: Magyarország az unió leggyorsabban növekvő államai közé lépett

'A bruttó hazai termék elérte a válság előtti szintet, nőtt a foglalkoztatottak száma és a beruházások volumene is."

Befejezéséhez közeledik az ötmilliárdos zalaegerszegi kórházberuházás

freedigitalphotos.net/arztsamui

Befejezéséhez közeledik a bruttó 5,4 milliárd forintból megvalósuló beruházás, két héten belül beköltözhet új helyére a zalaegerszegi megyei kórház szívsebészeti és kardiológiai osztálya és szakrendeléseik.

Banki elszámolás: több mint 11 ezer megkeresés, és 323 panasz érkezett be eddig

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz több mint 11 ezer megkeresés érkezett a devizahiteles elszámolással kapcsolatban, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig 323 ügyfél adott be panaszt a legfrissebb adatok szerint.

Új üzemcsarnokot épített a Kontakt-Elektro Pécsen

freedigitalphotos.net/dan

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát pénteken Pécsen.

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

A kormány szerdai döntése értelmében 65 ezer szakmai dolgozó bérkiegészítésére az idei költségvetésben 7,6 milliárd forintot biztosítanak, jövőre pedig 15 milliárd forintot.

GVH: 56 millió forintos bírság az Auchannak

freedigitalphotos.net/adamr

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte az Auchan Magyarország Kft. több, összehasonlításokat tartalmazó reklámját, és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 56 millió forint bírságot szabott ki az áruházláncra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.