November elején indul az Audi TT Roadster gyártása

Három műszakban, teljes kapacitással működik a győri járműgyár, amelyben a tavalyi, 40 ezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén.

Budapestet is eléri a Lufthansa-sztrájkhullám

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar.

Bukdácsol a forint

Kissé gyengült a forint hétfő délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon kora reggelhez képest.

A várt emelkedés helyett stagnálás a nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a pénteki záró értékével megegyező szinten, 17 648,88 ponton nyitott hétfőn.

hirdetés

Ott folytatja a forint, ahol pénteken abbahagyta

Alig mozdult a forint árfolyama hétfő reggelre a főbb devizákhoz képest, a péntek esti jegyzésekkel összevetve a bankközi devizapiacon.

Jó esély van arra, hogy a Lombard kártalanítsa ügyfeleit

A Lombard elleni határozatot még a PSZÁF hozta tavaly júliusban, az akkori határozat szerint a lízingcégnek - 14 ezer szerződéssel összefüggésben - 380 millió forintot kellett volna augusztus végéig visszafizetnie az ügyfeleknek.

Az államháztartásról és a keresetekről lesznek adatok a jövő héten

A jövő héten nyilvánosságra kerülnek az államháztartás szeptemberi részletes számai, valamint a keresetek augusztusi alakulásáról közöl adatokat a KSH.

Barroso szerint nem lesz recesszió az euróövezetben

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Londoni pénzügyi elemzők szerint a rendkívül gyenge növekedési és inflációs környezetben ugyanakkor csak idő kérdése, hogy az eurójegybank (EKB) mikor kényszerül a teljes körű mennyiségi enyhítés elkezdésére.

Folytatódik a bankok Versenyhivatal elleni pere

Hétfőn a Fővárosi Törvényszéken folytatódik a 11 bank által, a kartellezés miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felől kiszabott több mint 9 milliárd forintos bírság miatt indított per.

Leminősítette Oroszországot a Moody's

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Leminősítette Oroszország államadós-besorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban az ukrajnai válság okozta gyenge növekedési kilátások és a tőkekivonás negatív pénzügyi következményei miatt.

Négycsillagos hotel épül Lentiben

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent.

Amerikai és kínai adatok uralják a jövő heti makroadat-naptárt

freedigitalphotos.net/ddpawumba

A hét második felében azért az európai gazdasági helyzet alakulásáról is megjelenik majd néhány iránymutató jelentőségű adat. Az amerikai tőzsdék a negyedéves eredmény beszámoló időszak legzsúfoltabb hete előtt állnak.

Magyar élelmiszerek a világ legrangosabb szakkiállításán

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága összesen 259 négyzetméternyi területen, 28 kiállító termékeivel jelenik meg Párizsban október 19. és 23. között.

Amerikában eddig 15 bank ment csődbe az idén

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A csődhullám négy éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Három éve 92 bank ment csődbe, két éve 51.

Nem a méhészeknek "tejeltek" a méhek az Yvette ciklon miatt

Jelentős kárt okozott a magyar méhészeknek az Yvette ciklon, a heves esőzés és viharos időjárás május közepén, a kár értékét azonban nehéz meghatározni, forintosítani.

Év végéig kötelesek igazolni magukat az önkéntes pénztári tagok

freedigitalphotos.net/anankkml

A pénzmosás elleni törvény rendelkezéseinek megfelelően az önkéntes pénztári tagok 2014. december 31-ig kötelesek személyesen, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával igazolni személyazonosságukat.

Az INA visszakapja horvátországi koncesszióit

A horvát legfelső bíróság érvénytelenítette azt a korábbi döntést, amely alapján a horvátországi INA olajvállalattól a horvát kormány megvonta a Száva folyó és Horvátország északnyugati környékén található földgáz és kőolaj-lelőhelyek kiaknázásának koncesszióját.

100 év óta nem volt ekkora gazdasági egyenlőtlenség

Fotó: FB/European Women's Lobby

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnökét erősen nyugtalanítja a gazdasági egyenlőtlenség folyamatos növekedése, amelyet ellentétesnek tart az Egyesült Államok hagyományos értékeivel.

Ukrajna hitelbe nem kap gázt - pedig már csak a pénzzel van gond

Vlagyimir Putyin orosz államfő megerősítette, hogy előrelépés történt az orosz gáz Ukrajnának szállításáról folyó milánói tárgyalásokon.

Jól járhatunk vele: a nyersolaj hatása az inflációnkra

Fotó: archív

Közép-Európa EU-gazdaságai, elsősorban Magyarország számára a leghasznosabb a nettó olajimportőr felzárkózó gazdaságok közül a nyersolaj világpiaci árának csökkenése.

Módosul a nyílászárók cseréjére kiírt pályázat benyújtási határideje

A benyújtásra szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban lesz lehetőség.

Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban

Fotó: freedigitalphotos.net/ddpavumba

Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban.

A munkatársak megveszik a HVG-t

A Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. kizárólagos tulajdonába kerül a HVG Kiadó Zrt.

Kissé nagyobb az EU-s GDP - de csak mert új a képlet

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat hivatalosan áttért az ESA 2010 statisztikai módszertan alkalmazására.

Az Európai Unióban 1,24 autót helyeztek forgalomba szeptemberben - írja az MTI

Magyarországon 2014 szeptemberében éves szinten 17,2 százalékkal, 5482-re emelkedett a forgalomba helyezett autók száma az ACEA adatai alapján.

Félti banki adatait? Most megnyugodhat (valamelyest)

intel.com

Az új Intel-technológia a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától egészen addig, míg a felhasználó adatait rögzítik a bank szerverén.

Péntektől 3-assal kezdődik a benzin ára

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Állami vagyonná lett az MKB bank

Forrás: Wikipédia

Az MKB Bank Zrt. felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlójának a Miniszterelnökséget jelölte ki 2018. december 31-éig Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - a rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Magyarországi bankokat minősített le a Fitch

BBB mínuszos minősítése lett a K&H-nak és az Erstének.

Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel

Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel.

Magyarország megvédi a földtörvényt

A magyar kormány minden eszközzel megvédi a földtörvényt, amely több európai ország jogszabályainak elemeit tartalmazza.

10-ből 9 munkáltató szabálytalanul dolgoztat

Fotó: freedigitalphotos.net/Stoonn

Az idén május 12. és június 30. között ellenőrzött építőipari munkáltatók 91 százaléka nem tett eleget a jogszabályban előírt valamennyi munkavédelmi kötelezettségének.

Törvényben tiltanák meg az orosz földgáz másodlagos exportját

Feltételezhető, hogy a másodlagos gázexport tiltása elsősorban Ukrajnára vonatkozna, amelynek Oroszország június óta nem szállít földgázt a több milliárd dolláros ukrán gáztartozásra hivatkozva.

Töretlenül bízunk a forintos befektetésekben

Fotó: archív

A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a deviza alapú befektetési alapokat bonyolultnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit.

Ön is szétstresszeli magát a munkahelyén?

A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is.

Megkezdték a területalapú támogatások utalását a gazdáknak

freedigitalphotos.net/dan

Az első ütemben 102 ezer kérelmezőhöz juttatnak el 47 milliárd forintot meghaladó összeget.

37 milliós bírság jogtalan casco devizaköltség miatt

Jogsértően számolta fel fogyasztóikkal szemben devizában, kamatfelárként a járművek forintban megállapított casco díját nyolc autófinanszírozási társaság. A jegybank összesen 37 millió forint bírságot szabott ki az érintett pénzügyi vállalkozásokra, s kötelezte azokat: fizessék vissza az árfolyam-különbözetet ügyfeleiknek.

Kissé gyengült a forint

Fotó: Wikipedia

Az euró árfolyama reggel hétkor 307,44 forint volt, három órával később 307,57 forint.

13,1 százalékkal nőtt az építőipar termelése augusztusban

Augusztusban az építőipar teljesítménye 13,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és alig 0,2 százalékkal maradt el az előző hónaphoz, júliushoz hasonlítva.

Konferencia a helyi gazdaságfejlesztésről a Kárpát-medencében

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A helyi gazdaságfejlesztés jó gyakorlatait, kreatív megoldásait bemutató konferenciát rendez október 16-17-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Napelemeket szerelnek a százhalombattai közintézményekre

Eddig hat közintézmény tetejére szereltek fel napelemeket nagyrészt uniós forrásból Százhalombattán, a számítások szerint ezzel évente kétmillió forintot takaríthatnak meg.

Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

freedigitalphotos.net/adamr

Szeptember végén 10 690 álláskeresőt tartottak nyilván Zala megyében, az egy hónappal korábbinál 4,5 százalékkal, a tavaly augusztusihoz képest pedig 29 százalékkal kevesebbet.

A MÁV elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját

A Budapest-Újszász vasútvonal állomásépületeinek felújítása és új típusépületek építése projektjével a MÁV Zrt. elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját, a Brunel-díjat, amelyet szerdán adtak át Amszterdamban.

Erődödött reggelre a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Erősödött a forint árfolyama szerda estéről csütörtök reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Gyengült szerdán a forint

Az eurót a kora reggeli 306,28 forint után este hét órakor 308,03 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Hirtelen gyengülni kezdett a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Háromnegyed öt előtt pár perccel az eurót 307,13 forinton jegyezték, pedig negyed öt körül még 306,23 forinton forgott. A napi legmagasabb árfolyamot fél ötkor 307,42 forinton érte el az euró.

Drágább a kötelező biztosítás az autóvásárlóknak, mint az évfordulón váltóknak

Idén szeptemberben, aki új- vagy használt autót vásárolt, évi 25 526 forintért tudott rá kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb-t) kötni, míg akinek ekkor járt le az egy éves biztosítása, az 16 800 forintos átlagdíjon talált magának új biztosítást.

4,145 milliárd euró jut a vidékfejlesztési programra

freedigitalphotos.net/dan

Magyarországon 4,145 milliárd euró - több, mint 1200 milliárd forint - jut a vidékfejlesztési program megvalósítására az unió mostani költségvetési időszakában, vagyis 2020-ig.

Közvetlen állami tulajdonba kerül a Paks II. atomerőmű fejlesztő társaság

A magyar államra ruházzák át a paksi kapacitás-fenntartás irányításáért felelős társaság, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. 10,157 milliárd forint értékű részvényeit.

Ismét megjelent a "hamis" áfonya Győr megyében

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az ebszőlőként ismert - fekete héjú, de zöld húsú - növény termése könnyen összetéveszthető a fekete áfonyáéval, de azzal ellentétben fogyasztása akár súlyos egészségkárosodást is okozhat.

400 forint alatt lesz a benzin átlagára

A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 9 forinttal csökkenti pénteken a Mol Nyrt. A döntéssel a benzin átlagára 394-395 forintra, a gázolajé 404-409 forintra mérséklődik.

13 nap alatt ér az új luxusvonat Budapestről Teheránba

MTI/Máthé Zoltán

Az utazásszervezést és a jegyértékesítést a brit utazási iroda végezte, a jegyek 10-15 ezer dollárba - nagyjából 2,4 millió forintba - kerültek, az első útra minden jegy elkelt.

MNB: augusztusban csökkent a többlet

Az exportbevételek csaknem 1,197 milliárd euróval 5,380 milliárdra csökkentek, az importkiadások egymilliárd euróval 5,292 milliárdra estek vissza.

Lengyel kézben a cseh AAA Auto

Az AAA Auto Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Magyarországon összesen 34 telephelyet működtet. Az idén szeptember végéig 48 495 kocsit adott el, ami a tavalyi évhez képest 20 százalékos növekedés.

Meglepetés: nőtt az Intel nyeresége és bevétele

Az Intel adatai ellentmondanak a piaci elemzést végző IDC és Gartner számainak, amelyek szerint a harmadik negyedévben globális szinten kissé visszaestek a PC-eladások.

EuroFinance: 650 nagyvállalat képviselői tanácskoznak a vállalati pénzügyekről

A konferencia fő témája, hogyan tudják az adott vállalati és pénzügyi szervezetek, intézmények, nagyvállalatok előnyükre kihasználni az innovációból eredő változásokat .

Mérsékelt volt a német éves infláció szeptemberben

Az energiaárak 2,2 százalékkal csökkentek tavaly szeptembertől, különösen érezhető volt a fűtőolaj árának 7,9 százalékos visszaesése.

Sztrájkolnak a német mozdonyvezetők

A DB figyelmeztetett, hogy a munkabeszüntetés a helyközi és távolsági járatok mellett a városi gyorsvasutak (S-Bahn) hálózatát és a teherfuvarozást is érinti.

Alig változott a forint árfolyama

Az euró árfolyama kedd este 306,22 forint volt, szerda reggel 306,28 forint.

Üzemanyagok: ez már érzékelhető árcsökkenés!

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Magyar befektetőket is vár a dél-ázsiai óriás

Magyar vállalatok beruházásaira is számít India, elsősorban a víztisztítás, a hulladékfeldolgozás és az infrastruktúra-fejlesztés területén - hangzott el kedden India budapesti nagykövetségén a "Make in India" című, befektetőtoborzó rendezvényen.

Kissé gyengült kedden a forint

Fotó: Wikipedia

Az eurót a kora reggeli 305,94 forint után este negyed nyolckor 306,22 forinton jegyezték. Az árfolyam nap közben 305,53 és 307,08 forint között alakult.

Jelentősen nőtt a termelés Pakson

A Paksi Atomerőműben az elmúlt húsz évben egy közepes hőerőmű teljesítményével nőtt a termelés az orosz TVEL üzemanyaggyártó vállalatnak köszönhetően.

A Zalában elejtett gímszarvasok több mint fele érmes

freedigitalphotos.net/dan

Zala megyében a szarvasbőgés idején 616 gímszarvasbikát bíráltak el a hatósági trófeabírálaton. A kilőtt gímszarvasok csaknem 60 százaléka érmes helyezést ért el, hét példány trófeasúlya pedig meghaladta a 12 kilogrammot.

Multifunkcionális sportcsarnok épül Tatán

Az új sportcsarnokban 1500 négyzetméteres játéktér lesz, és a versenysportok közül a Tatai AC két szakosztálya, a kézilabda és a röplabda kap helyet. A tervek szerint a csapatok a bajnoki mérkőzéseiket is itt játsszák majd.

Százmilliárd dollárokba kerülhetnek a dugók

freedigitalphotos.net/ddpawumba

Várhatóan dollár-százmilliárdokban mérhető veszteségeket okoznak a legfejlettebb ipari gazdaságoknak a közúti közlekedési torlódások a következő másfél évtizedben.

Milliárdos útfelújítások Pest megyében

A Vecsés-Alsónémedi összekötő út mintegy 8,5 kilométeres szakasza, valamint az Újhartyán-Sári bekötőút mintegy 316 méteres szakasza újult meg a közelmúltban, több mint 1,55 milliárd forintból.

Több támogatás a méhészeknek

freedigitalphotos.net/Christian Meyn

A következő években évi 4,7 millió euró, a jelenleginél 20 százalékkal több támogatás jut a méhészet fejlesztésére, elsősorban a technológia, az eszközök korszerűsítésére.

Október 31-től kapható itthon az iPhone 6

A három nagy magyarországi mobilszolgáltató október 31-én kezdi árusítani az Apple iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefonjait.

Magyarországon is eladja lakossági üzletágát a Citigroup

freedigitalphotos.net/anankkml

A Citigroup világszerte 11 országban értékesíteni szándékozik lakossági üzletágait, köztük Magyarországon is.

Kapuvári húsgyár - Háromból egyetlen pályázat érvényes

A három beérkezett pályázat közül csak egyet találtak érvényesnek az egykori kapuvári húsgyár vagyonára kiírt, sorrendben hatodik pályázaton.

Csak a dollárhoz képest erősödött a forint

Fotó: archív

A dollárhoz képest erősödött, a többi főbb nemzetközi devizával szemben pedig kicsit gyengült kedd reggelre a forint árfolyama a bankközi devizapiacon.

A CEMP-hez kerül a Port.hu kiadója az LS Média Network

A Közép-Európai Média (CEMP) csoport megvásárolta és médiaportfóliójába illeszti a Libri-Shopline média üzletágát, a PORT, a Fidelio és a Bóbita kiadványok, valami számos márkamagazin kiadásával foglalkozó LS Média Networköt.

Nőhet a növekedési hitelt igénylők száma

freedigitalphotos.net/anankkml

Az év hátralévő részében a kis- és középvállalkozások (kkv) 6 százaléka biztosan tervezi még hitel vagy lízing igénylését a jegybank hitelprogramjában, további 11 százalék pedig fontolgatja a részvételt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.