A cseh gazdaság erősödött

"A gazdasági növekedés mögött elsősorban az új beruházások állnak, amelyek éves szinten 4 százalékkal emelkedtek".

Lassan csak elgyengül a forintosítási szintre a forint árfolyama...

Gyengült a forint péntek délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon kora reggelhez képest.

Autóipari beszállító épít gyárat Komáromban

A beruházás értéke mintegy 35 millió dollár (8,6 milliárd forint) lesz, első lépésben 120 új munkahelyet hoz létre majd, de később a foglalkoztatottak száma elérheti a 250-et.

Állítólag a férfiak többet költenek karácsonyi ajándékokra

A férfiak által vásárolt legdrágább ajándék átlagosan közel 40 ezer forinttal kerül többe, mint amennyit a nők a legdrágább ajándékra áldoznak. Ja, persze nem Magyarországon...

hirdetés

A megszokott állóvíz a forint piacán

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek kora reggel a bankközi piacon a csütörtök esti jegyzésekhez képest.

Rangos elismerést kapott egy tokaji bor Kanadában

A mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora nyerte - a magyar borok közül elsőként - az Ontario tartománybeli Vaughanban székelő Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég Top Imported White Wine of Canada (Kanada legjobb import fehérbora) díjat.

Az olajár zuhanása miatt esett a magyar piac is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 64,25 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 17 488,21 ponton zárt csütörtökön.

A BKK uniós forrásból telepít új jegyautomatákat

Fotó: FB/BKK

A Budapesti Közlekedési Központ 2,3 milliárd forintnyi uniós forrásból telepíthet új jegy- és bérletkiadó automatákat a főváros és az agglomeráció forgalmasabb pontjaira.

Elfogadták az elszámolási törvény összes jegybanki rendeletét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) elfogadta az elszámolási törvény alapján megalkotásra váró összes jegybanki rendeletet, így a fogyasztókkal való elszámolás jogszabályi háttere teljessé vált.

Diákhitel: 40 éves korig lehet kérni és folyósítani

Fotó: FB/Diákhitel

A jelenlegi 35 év helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, és módosul a hitelek igénybevételére vonatkozó jogosultsági idő is, amely az eddigi 10 tanulmányi félévről 11-re nő jövő februártól.

Szeretnék, hogy a minimálbér elérje a létminimum szintjét

Reális az esély a keresetek nominális és reálértékű emelkedésére jövőre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára szerint.

A négyszázadik szélkereket avatták fel Burgenlandban

Fotó: freedigitalphotos.net/pakorn

A tartományban található szélerőművek már csaknem 600 ezer háztartás áramellátását képesek fedezni.

Kgfb: nem egységes időpontig fogadják a felmondást

A három nagy online alkusz közül kettő vasárnap éjfélig, míg egy hétfőn délig vállalja, hogy a meglévő kötelező gépjármű felelősségbiztosítások felmondását eljuttatja a biztosítókhoz.

Az EP feldarabolná a Google-t - és más keresőcégeket is

Fotó: archív

Az Európai Parlament elfogadta csütörtök délután azt a határozatot, amely a digitális egységes piac megvalósítását sürgeti, s ennek keretében szorgalmazza, hogy az Európai Bizottság fontolja meg a keresőszolgáltatások más kereskedelmi tevékenységtől való szétválasztását.

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság

A 80 milliós országban a foglalkoztatottak száma októberben, a rendszeres adatfelvételek kezdete óta először, meghaladta a 43 milliót.

944 millió forintra perli a BTelt a Magyar Telekom

freedigitalphotos.net/anankkml

A Business Telecomot (BTel) 944 millió forint szolgáltatási díj és járulékai megfizetésére perli a Magyar Telekom, továbbá a BTel egyik kötvényese felszámolási eljárást kezdeményezett a cég ellen.

Még megéri tankolni Kárpátalján

Az utóbbi hónapokban folyamatosan emelkedő ukrajnai üzemanyagárak ellenére, még mindig megéri a magyar autósoknak a szomszédos országban tankolni: a 95-ös benzin és a dízel kárpátaljai átlagárával számolva körülbelül négy-ötezer forinttal lehet olcsóbban megtölteni a gépjárművek üzemanyagtartályát, mint Magyarországon.

Az észak-magyarországi régióban leáll a kazáncsere-program

freedigitalphotos.net/artur84

A fűtéskorszerűsítési pályázat következő régiós nyitása november 30-án várható, ekkor a közép-dunántúli régió lakosai nyújthatják majd be pályázataikat.

7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta

A munkanélküliek fele egy éve vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama pedig több mint másfél év, mintegy 19 hónap volt.

192 ezerrel dolgoztak többen augusztus-októberben, mint egy éve

freedigitalphotos.net/adamr

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 62,9 százalékra emelkedett, ami 3,6 százalékponttal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Nem mozdult éjjel a forint

Gyakorlatilag nem változott a forint árfolyama szerda estéről csütörtök reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Nagyobb karácsonyi költekezésre számítanak a kereskedők

freedigitalphotos.net/Naito 8

Az előzetes számítások szerint decemberben 3-4 százalékkal nőhet az áruházi költés, 775-785 milliárd forintot fordíthatnak a vásárlók élelmiszerekre és különböző iparcikkekre, az üzemanyagot nem számolva.

Flottamegújításról írt alá megállapodást a Budapest Airport és a Mercedes

Az egyezmény szerint a jövőben a Budapest Airport járműflottájának frissítéséhez Mercedes típusú járműveket vásárol. A repülőtérnek mintegy 250 járműve van, ezek lecserélése fokozatos lesz.

"Véget érhetett az OPEC aranykora"

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A nyersolaj világpiaci árának jelenlegi zuhanása valószínűleg "az aranykor végét" jelenti a Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) számára, mindenekelőtt azért, mert a csoportnak a jelek szerint már nincs olyan globális befolyása az olajárakra, mint korábban, és ezúttal Szaúd-Arábia, a legnagyobb OPEC-termelő sem siet a korrekciós lépésekkel.

Minimálisan gyengült estére a forint

Szerdán 19 óra körül 306,99 forinton jegyezték az eurót a három órával korábbi 306,76 forint után. Az európai közös pénz reggel 7 órakor 306,15 forinton állt.

Zöld árufuvarozási folyosók jönnek létre

freedigitalphotos.net/dan

Teljesültek a Green Intermodal Freight Transport (GIFT) projekt célkitűzései: a hatékony zöld közlekedési folyosók létrehozása érdekében létrejött a délkelet-európai térség egészét lefedő innovatív és integrált útvonaltérkép, és a program eredményesen népszerűsítette a fenntartható fuvarozási módokat, ösztönözte a gazdaság szereplőit a zöld fuvarozási megoldások alkalmazására.

Leáll a Bonbonetti nagykanizsai gyára

Várhatóan december 10-én befejezi a működését és ezzel az ostyagyártást a Bonbonetti Choco Kft. nagykanizsai cége, a Choco Bonita Kft., a csoportos létszámleépítéssel elküldött 64 dolgozó mintegy harmadát az ugyanazon a telephelyen működő Kanizsa Pékség foglalkoztatná tovább.

A taxisok egységes szabályozást szeretnének

freedigitalphotos.net/dan

A taxis érdekvédelmi szervezetek és a kamara egyeztetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a területet szabályozó kormányrendelet tervezetéről.

KSH: csökkent tavaly Magyarországon a szegénység

A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2013-ban együttesen 31,1 százalékot ért el, ami 2,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Megjelent A háztartások életszínvonala című kötet

freedigitalphotos.net/arztsamui

A kötet négy fejezetben mutatja be a háztartások jövedelmének és fogyasztásának alakulását, a szegénység és a társadalmi kirekesztődés indikátorait, valamint az élettel és az anyagi helyzettel való elégedettség összefüggéseit a legfontosabb demográfiai jellemzőkkel és a jövedelmi helyzettel.

Csökkent a pécsi erőmű porkibocsátása

Két új elektrofiltert szállított le és helyezett üzembe a pécsi erőmű egyik biomassza tüzelésű blokkjában az Alstom Hungária Zrt. erőműszerviz üzletága, a Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. megbízásából.

December elsejétől kerül forgalomba az új tízezer forintos bankjegy

freedigitalphotos.net/taesmileland

A készpénzkezeléssel foglalkozó cégek felkészültek a megújított bankjegy érkezésére: a bankjegyfeldolgozó gépek már alkalmasak az új papírpénz elfogadására és megfelelő ütemben halad a bankjegy-befizető, illetve a parkoló- és menetjegy-értékesítő automaták átállítása is.

Hárommilliós bírság a BTel-nek

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 3 millió forintra bírságolta a Business Telecom Nyrt.-t (BTel) a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok sorozatos megsértése miatt, továbbá felszólította a társaságot a korábbi közleményeinek pontosítására, valamint arra, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait.

Szigorodhat a fluort tartalmazó termékek forgalmazása, szervizelése

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A jövő év március végéig minden fluort tartalmazó hűtő-, légkondicionáló és hőszivattyú-berendezéseket forgalmazó, üzembe helyező és javító vállalkozásnak regisztráltatnia kell magát, 2016 első napjától pedig csak az végezheti az előbbi tevékenységeket, aki arra jogosító képesítéssel rendelkezik.

Gyorsult a fogyasztás növekedése szeptemberben

Az élelmiszer eladások az augusztusi 1,6 százalékos visszaesést követően 2,4 százalékkal nőttek, az üzemanyag-forgalom 7,6 százalékkal nőtt az augusztusi 4,3 százalék után.

Devizaperek: jogerős vesztes a DRB Bank is

"Az átláthatóság elvét kiterjesztetten kell értelmezni, mivel a fogyasztó hátrányban van az információszintet illetően a pénzintézettel szemben."

Mozdulatlanná dermedt a hidegben a forintárfolyam

Az eurót kora reggel 306,15 forinton, délelőtt tíz órakor pedig 306,13 forinton jegyezték.

Juncker 300 milliárd eurós befektetésösztönző csomagtervet ismertet

A befektetésösztönző csomag terve a köz- és magánszektor együttműködésének koncepcióján alapul.

Nyitáskor erősödtek az indexek

A londoni FTSE-100 index 0,16 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,27 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,13 százalékkal nőtt.

Fillér ide, fillér oda: így mozog a forint árfolyama

Az eurót kedd este 306,12 forinton jegyezték, szerda reggel hétkor 306,15 forinton.

Tovább csökkent az üzemanyagok ára

Messze kerültek a korábbi csúcsok.

Vegyesen alakult estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült kedden a forint a bankközi devizakereskedelemben, a dollárral és a jennel szemben viszont némi nyereségre tett szert.

Betegségek és kártevők veszélyeztetik a sarjadó vetést

Befejezésükhöz közelednek az őszi szántóföldi munkák Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol az enyhe idő miatt kártevőktől és gombabetegségektől féltik a sarjadó vetéseket a szakemberek.

Ingatlan- és közlekedési fejlesztési tervek Budapesten

freedigitalphotos.net/cescassawin

"A következő hét évre 750-800 milliárd forint értékű közlekedésfejlesztést nevesített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), kérdés, hogy valójában mennyire lesz majd pénz."

Orbán: az ipar és a mezőgazdaság a magyar gazdaság fejlődésének kulcsa

"Ma már a magyar mezőgazdaság és a vidék is jobban teljesít".

A gépjármű hitel-limiteket is az MNB új előírásai szabályozzák jövőre

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna: a hétéves maximális futamidő.

Új stratégia a Magyar Fejlesztési Banknál

A jövőben az MFB pénzügyi szolgáltató központtá alakul, versenyképesebbé váló termékei és szolgáltatásai az ország bármely pontján elérhetőek lesznek.

Veszélyes anyag a bébiételben!

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság egy svájci előállítású bébiételben, a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belőle.

Adósságcsökkentés és gazdasági növekedés határozza meg a jövő évi büdzsét

Az államháztartási hiány az idén várható három százalékhoz közeli mértéke jövőre 2,4 százalékra fog csökkenni, miközben az államadósság 2015 végére 75 százalék körüli mértékre mérséklődik.

Több mint ötezren írták alá a dohányipari szakszervezet petícióját

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Több mint 5000 aláírás gyűlt össze négy nap alatt arra a petícióra, melyet a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete nyújtott be a dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról, valamint a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat ellen.

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja, miután egyéves eljárás eredményeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megadta az engedélyt a tervezett üzemidőn túli üzemelésére. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.

Javultak a magyar növekedési kilátások, de csak fokozatos adósságcsökkenés várható

freedigitalphotos.net/taesmileland

A GDP-arányos magyar államadósság-ráta a Moody's várakozása szerint az idén 77 százalék lesz, ami meghaladja a Magyarországhoz hasonló besorolású szuverén adósok átlagát.

Nem változott az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 2,10 százalékos szintjén kedden.

Stagnáltak a kgfb-díjak az első kilenc hónapban

A kgfb-átlagdíj 20 094 forint, egy évvel korábban 19 140 forint volt.

Uniós védjegyként jegyezhető be a Rubik-kocka formája

A német Simba Toys támadta meg, arra hivatkozva, hogy a kocka olyan műszaki megoldást tartalmaz, ami miatt csak szabadalomként részesülhet oltalomban, de védjegyként nem.

Nem csinál semmit a forintárfolyam - de még mindig sokkal jobb, mint a forintosításé

Keveset változott a forint árfolyama kedd délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Csak a jen erősödött a forinttal szemben - de az nagyon

Hétfő este hét órához képest a dollár árfolyama nem változott, az euró 5 fillérrel, a svájci frank pedig 6 fillérrel gyengült.

Áramlik a tőke az európai kiskereskedelmi ingatlanokba

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az európai kiskereskedelmi ingatlanpiacra 33 milliárd euró érkezett 2014 első kilenc hónapjában, ami 2007 óta a legmagasabb érték, Magyarország részesedése ebből 168 millió euró.

Változatlan szerződésszám mellett nőt a biztosítók díjbevétele

Az idei harmadik negyedévben a biztosító részvénytársaságok és a nagy biztosító egyesületek szerződésállománya - az előző év azonos időszakához viszonyítva - lényegében nem változott, míg a díjbevétel 7,6 százalékos növekedést mutat.

Csak a jennel szemben erősödött a forint

Csak a jennel szemben erősödött a forint hétfőn, míg a főbb nemzetközi devizákkal szemben kissé gyengült a bankközi piacon.

Hatodik napja erősödik a rubel

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Erősödött a rubel a dollárhoz és az euróhoz képest hétfőn - már a hatodik egymást követő kereskedési napon -, miközben az északi-tengeri Brent könnyűolaj hordónkénti ára 80 dollár fölött volt.

Nem lesz visszamenőleges hatályú a magánkasszákra vonatkozó új szabályozás

A kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott, a 2015. évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat szerint meg kell szüntetni azt a magánnyugdíjpénztárat, ahol a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a tagok kevesebb mint 70 százaléka fizette be a kötelező havi tagdíjat.

8 vidéki iskola fűthet Erzsébet-utalványból készült brikettel

freedigitalphotos.net/xedos4

Nyolc, az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben lévő iskolának juttatott 100 tonnányi, érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.

December közepén kezdődhet a Déli Áramlat építése

Egy hónapos csúszással, december közepén megkezdődhet a Déli Áramlat Fekete-tenger alatti szakaszának építése.

Az élelmiszerek 10 százaléka a kukában végzi

freedigitalphotos.net/dan

A magyarországi háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 10 százaléka kerül a szemétbe, pedig tudatos vásárlással és fogyasztással egy család évente átlagosan 50 ezer forintot takaríthatna meg.

Kedden kamattartás, később nőhet a csökkentési "kísértés"

Bizonyosra vehető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának változatlanul hagyása a monetáris tanács keddi ülésén, később azonban az MNB "kísértést érezhet" a további enyhítésre.

Közel 5,2 millió magyar internetezett szeptemberben

freedigitalphotos.net/patrisyu

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,78 százaléka.

Az Uberről egyeztetett az NGM a taxisokkal

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel egyeztetett az Uber elnevezésű szolgáltatásról.

Továbbra is 400 ezer alatt az álláskeresők száma

freedigitalphotos.net/arztsamui

Október végén mintegy 395 ezer regisztrált álláskereső szerepelt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) nyilvántartásában, ez 93 ezerrel kevesebb az előző év azonos időszakinál.

Szerdáig érdemes várni a tankolással

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

freedigitalphotos.net/anankkml

Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete.

Aláírták a beruházási szerződést a Széll Kálmán tér rekonstrukciójáról

A tér teljesen megújul, és a munka alatt szem előtt tartják, hogy rendkívül kis alapterületen sok ember halad itt át nap mint nap, ezért fontos, hogy továbbra is jól lehessen használni a teret.

Veszteséges volt a hitelintézeti szektor az év első 9 hónapjában

freedigitalphotos.net/anankkml

A hitelintézetek 2014 harmadik negyedévében további 35,8 milliárd forint adózás előtti veszteséget számoltak el, így az első félévi 278,8 milliárd forint veszteséggel együtt az az év első kilenc hónapjában 314,6 milliárd forintra nőtt a szektor vesztesége.

Déli Áramlat - Aggodalmak a magyar szakasz miatt

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnöke egy interjúban aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Budapest törvénnyel engedélyezte a Déli Áramlat orosz gázvezeték magyarországi szakaszának megépítését.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.