A forgalom csökkent, de az érték nőtt

Fotó: archív

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten 13 milliárd forinttal maradt el az előző hetitől, a vezető részvények árfolyama emelkedett, így a BUX értéke is nőtt.

Goldman Sachs-vezér: Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

Alig burkoltan figyelmeztette a brit kormányt arra, hogy ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból, azzal a citybeli pénzügyi szektor és az ahhoz kapcsolódó teljes szolgáltatási háttérágazat londoni jelenlétét tenné kockára.

Számos európai makroadat a jövőheti naptárban

Számos német és európai makroadat mellett a görög parlamenti választások eredménye, az amerikai Fed januári kamatdöntő ülése és az Egyesült Államok negyedik negyedévi GDP-növekedésének első becslése lehetnek a főbb piacmozgató tényezők a jövő héten.

Az MNB kamatdöntő ülése a jövő hét legfontosabb eseménye

Piaci szempontból az MNB monetáris tanácsának kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye, piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok ugyanakkor nem jelennek meg.

hirdetés

Megint csődbe ment egy bank Amerikában

Még nincs vége a januárnak, de már a második idei bankcsődről érkezett hír az Egyesült Államokból. Tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.

Megvannak az év szállodái

A négycsillagosok között a fővárosban a Mamaison Hotel Andrássy Budapest, vidéken pedig a hévízi Hotel Európa Fit nyerte el a címet. A háromcsillagos szállodák közül a fővárosi Bo18 Hotel lett a legjobb

A vártnál több lett a Hungexpo árbevétele tavaly

A Hungexpo Zrt. tavalyi árbevétele 2,9 milliárd forint volt, kevesebb az előző évi 3,05 milliárd forintnál, de 15 százalékkal több a vártnál.

Az arany ismét menedéket jelenthet a befektetőknek

Fotó: archív

Erősödött az arany árfolyama arra a hírre, hogy az Európai Központi Bank (EKB) havi 60 milliárd eurós, legalább 2016 szeptemberéig tartó kötvényvásárlási programot jelentett be csütörtökön.

Szakértők: a görög választások előtt kivártak a befektetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,77 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 16 759,10 ponton zárt pénteken.

Londoni elemzők: önmagában nem lesz elég a mennyiségi enyhítés

Fotó: archív

Az euróövezeti jegybank (EKB) ezermilliárd eurót meghaladó mennyiségi enyhítési programját reálgazdasági reformokkal és költségvetési ösztönzőkkel is ki kell egészíteni, önmagában nem lesz elégséges a deflációs kockázat kivédésére.

Felfüggesztették az Enefi értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

Felfüggesztették az Enefi Nyrt. részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését pénteken 15 órától a keddi kereskedési nap végéig.

Könnyíti az enyhe tél a vasúti és közúti nagyberuházások kivitelezését

Fotó: archív

A tervezett ütemben folyik összesen mintegy 600 milliárd forint értékű vasúti és közúti nagyberuházás kivitelezése az országban, a munkálatokat könnyíti az enyhe tél.

A jóhírünk viheti felfelé a forintot

Erősödött pénteken a forint, a hetet három százalék nyereséggel fejezte be.

Nem viccelt: Magyarországnak "sok irigye van most Európában"

freedigitalphotos.net/adamr

"Úgy látják, hogy amit Magyarország, még ha időnként szokatlan eszközökkel is csinál, működik."

"Magyarország hirtelen példaképpé vált"

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a svájci frank euróval szembeni árfolyamküszöbe eltörlésének kelet-európai hatásaival kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal a pénteki számában.

Szűk sávban "izmozik" a forint

Az euró árfolyama péntek reggel hétkor 312,44 forint volt, péntek délelőtt tíz óra után pár perccel 311,53 forintra csökkent.

Nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett Gül Baba türbéjének felújítása

A Gül Baba sírja fölé emelt türbét 1543 és 1548 között építtette a harmadik budai pasa.

Rekordnyereséggel zárta 2014-et a világ legnagyobb diszkont légitársasága

46 ezer munkavállalót foglalkoztat és naponta 3400 járatot üzemeltet 93 város között 647 gépet számláló flottájával.

Emelkedett a benzin ára, a gázolajé nem változott

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Teljes flottacsere a román Tarom légitársaságnál

A bukaresti székhelyű Tarom 1954-ben kezdte meg működését, jelenleg 24 gépes flottájával 53 útvonalon repülnek.

Tovább gyengült az euró a forinthoz képest

Folyamatosan gyengült az euró a forinthoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök délután, miután Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke bejelentette a teljes mennyiségi enyhítési program elindítását.

Vállalkozói innovációs tudásközpontot hoz létre az MNB

freedigitalphotos.net/taesmileland

A gazdasági növekedéshez való fenntartható hozzájárulás biztosításának egyik alapvető feltétele a kis- és közepes méretű vállalkozások versenyképességének elősegítése.

Csehország tavaly is többet kapott, mint amennyit befizetett

Tavaly 76,2 milliárd koronával több pénzt kapott Csehország az Európai Uniótól, mint amennyit a közös kasszába befizetett.

Bírálta az ekáert a német ipari kamara

freedigitalphotos.net/anankkml

"A rendszer tartósan súlyos fennakadásokat okozhat meglévő szállítási és termelési folyamatokban, hatalmas adminisztratív terheket ró a vállalatokra, jelentős, a piaci versenyhelyzetet veszélyeztető adatvédelmi kockázatokat hordoz."

Ismét válság előtti szinten a magyarországi gumiabroncs-értékesítés

Tavaly Magyarországon több mint 2,35 millió személygépjármű-gumiabroncsot értékesítettek a gyártói képviseletek, ami 11,5 százalékos növekedést jelent, és 45 ezer darabbal meghaladta a 2008-as válság előtti szintet is.

A kedvező nemzetközi hangulat húzta fel a BUX-ot

freedigitalphotos.net/anankkml

A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Csökkent az álláskeresők száma november-decemberben

Decemberben 391 ezren kerestek állást, ami 11 éve a legalacsonyabb szám.

Elindult a web alapú légiforgalmi tájékoztatási elektronikus rendszer

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az alkalmazással 15 napra visszamenőleg lekérdezhetők a levegőben közlekedő járművek adatai a felhasználó által megadott cím vagy GPS koordinátákkal meghatározott pozíció 3,7 kilométeres körzetében.

Magyarország 7. éve a negyedik legnagyobb befektető Horvátországban

A kétoldalú kereskedelmi forgalom alapján pedig a hatodik legfontosabb partner.

Katus István lesz az Alcoa Magyarország országigazgatója

freedigitalphotos.net/xedos4

Forgó Béla 1979-ben pénzügyi elemzőként kezdett dolgozni a Székesfehérvári Könnyűfémműben, 2005-től volt országigazgató. Kiemelkedő szerepe volt a privatizációs tárgyalásokban, melynek során az Alcoa 1993-ban többségi, majd 1996-ban 100 százalékos tulajdont szerzett a Köfém-ben.

Utastájékoztató rendszert építenek ki Zalaegerszegen

A helyi járatú autóbuszok közlekedését nyomon követő és valós időben bemutató utastájékoztató rendszert építenek ki Zalaegerszegen, ahol tíz helyszínen 34 autóbusz adatait mutatják az újonnan felállítandó jelzőtáblák.

EKB-döntés: nem múlt el a deflációs veszély

freedigitalphotos.net/anankkml

Az euróövezeti jegybank (EKB) mennyiségi enyhítési programja sem jelenti azt, hogy elmúlt az elhúzódó euróövezeti defláció súlyos veszélye.

Jelentősen gyengült az euró a forinthoz képest

Délután négy órakor az euró 313,46 forinton forgott, majdnem két forinttal olcsóbban mint másfél órával korábban.

EKB-döntés: a többlet likviditásból Magyarország is profitálhat

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A globális likviditás emelkedése azzal jár, hogy egyre több pénz keresi helyét a világban, és Magyarország még mindig többlethozamot kínál az európai kötvényekhez, illetve az amerikai hozamszinthez képest, emiatt ide áramolhat a tőke.

Hazánk a díszvendége az idei linzi utazási kiállításnak

Magyarország termálfürdőivel és Budapest nevezetességeivel van jelen a Linzben tartott nemzetközi turisztikai vásáron, ahol első ízben díszvendég.

EKB-döntés - gyengült az euró, erősödött a forint

Fotó: Wikipedia

Gyengült az euró a bankközi piacon, miután Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke bejelentette, hogy a bank 2016 szeptember végéig havi 60 milliárd euró értékben vásárol államkötvényeket és egyéb papírokat a gazdaság élénkítése érdekében.

Havi 60 milliárd eurós kötvényvásárlási programot indít az EKB

A meglévő kötvényvásárlási programok kiegészítésével az új, összesen 60 milliárd eurós likviditásnövelő program euróövezeti szuverén kötvények és a magánszektorban kibocsátott kötvények vásárlására irányul majd.

Az előirányzottnál alacsonyabb lett a 2014-es államháztartási hiány

freedigitalphotos.net/taesmileland

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. évi előzetes hiánya a törvényi módosított 1151,5 milliárd forintos előirányzathoz képest 825,7 milliárd forintra teljesült.

Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint nem kapott a Mol állami támogatást a bányajáradék megállapításakor

Nem részesült a Mol Nyrt. állami támogatásban az általa kitermelt szénhidrogének után fizetendő bányajáradékok összegének megállapítása során - foglalt állást csütörtökön közzétett jogi szakvéleményében Nils Wahl, a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság főtanácsnoka az Európai Bizottság és a magyar energiavállalat jogvitájában.

A disznóknak jó évük lesz - rekordtermés volt kukoricából

Fotó: archív

Tavaly az összes fontosabb őszi betakarítású növény termésmennyisége nagyobb volt az előző évinél, kukoricából pedig rekordtermés volt, a termésátlag 42,3 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Elemzők: az EKB-tól érkező hírek mozgathatják az árfolyamokat

Kedvező nemzetközi hangulatban, az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárlási programmal kapcsolatos bejelentését várják csütörtökön a befektetők, a Budapesti Értéktőzsdén is ez mozgathatja az árfolyamokat.

Budapesten nyolcszor olcsóbb az irodabérlet, mint a londoni West Enden

Fotó: archív

A londoni West Endben évi 2945 dollárba kerül egy négyzetméternyi iroda éves bérlete, ugyanezért Budapesten csak 366 dollárt kell fizetni.

Alszik a magyar fizetőeszköz

Alig változott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben csütörtök reggelre a bankközi devizapiacon.

Így vásárolunk az interneten

freedigitalphotos marin

Elvárjuk, hogy a termék általános jellemzése helyett személyre szabott ajánlatokat, akciókat kapjunk az üzlet munkatársaitól.

Devizahitelek: egy szakértő szerint működik a magyar modell

"A jó időzítésnek köszönhető, hogy a mostani svájci lépéssel nem emelkednek az adósok terhei."

Legtöbben az unióból vásárolnak lakást Magyarországon

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Tavaly a vevők 45 százaléka érkezett az EU-ból, ők - átlagosan - 14,8 millió forintot adtak a lakásukért.

Csak a frank erősödött a forinthoz képest

A svájci frankot leszámítva erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerdán.

A piacok az EKB csütörtöki bejelentését várják

freedigitalphotos.net/anankkml

A magyar piacon átlagos forgalom mellett átlagon felüli emelkedés volt, ezzel párhuzamosan a forint is erősödött.

A Spar megnyitotta 25. franchise üzletét

A 300 négyzetméteres üzlet 15 embernek ad munkát.

Irodát nyit Budapesten a Kárpátia kereskedelmi kamara

freedigitalphotos.net/adamr

A budapesti iroda nyitásától a szervezet a magyarországi kkv-k még aktívabb szerepvállalását várja a romániai üzleti életben.

Reklámszövetség: torzítja a reklámadó a piaci versenyt

A reklámadó torzítja a versenyt a magyarországi médiapiacon, gátolja a fejlődést és az innovációt, negatívan hat a tartalomszolgáltatás mennyiségére és minőségére.

Idei legerősebb árfolyamán a forint az euróval szemben

Fotó: Wikipedia

Az eurót a kora reggeli 316,31 forint után délután négy órakor 314,55 forinton jegyezték. Az árfolyam szerdán 314,55 és 316,74 forint között alakult.

Kivonul hazánkból a Baumax

A 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van.

Folytatódik a Millenáris Park bővítése

Fotó: Wikipédia

A napokban elkezdődtek a Margit körúti közpark és mélygarázs-fejlesztés második ütemének munkálatai.

Több mint 10 milliárd forint bukta a frank miatt

Az MNB szerint nincs szükség azonnali lépésre a befektetési piacon a svájci frank árfolyamváltozása miatt.

Megkezdődött a Principális-csatorna mederkotrása

MTI/Varga György

A munkálatokat két szakaszra osztva, Magyarszerdahely és Felsőrajk között indították el.

A benzin ára emelkedik, a gázolajé nem

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik.

A Google felpörgeti a kereskedelmi űrutazást

Wikipedia Elon Musk

Addig tolta Elon Musk a SpaceX vállalatot, amíg az űrkutatásban szintén érdekelt Google úgy döntött, beszáll. Felpöröghet a kereskedelmi űrkutatás a két cég összefogásával.

A román kormány adókedvezménnyel bátorítaná a frankhitelek átütemezését

Eddig a 2200 lejnél (155 ezer forint) kisebb jövedelemmel rendelkező hitelesek kérhettek adókedvezményt átütemezett hitelük növekvő kamatterheinek finanszírozására. A jövedelemhatárt 3000 lejre emelnék, így a kedvezményt már a frankhitelesek jelentős része igénybe vehetné.

Ekáer: további türelmet kérnek a logisztikai szolgáltatók

A két szervezet egy komplex rendszer létrehozását javasolja: az ekáer szakmai alapját az elektronikus számlázásnak, az elektronikus fuvarlevélnek és az elektronikus szállítólevélnek kellene képeznie.

Birkózik az euró a frankkal, szűk sávban mozog a forint

Szűk sávban mozgott a forint árfolyama szerda délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

2,7 százalékkal nőtt a bruttó-nettó kereset január-novemberben

A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 250 500, míg a költségvetési intézményeknél 208 900 forintot kerestek.

A lengyelek mégsem a - "mázlista" - magyar mintát másolják

A lengyelországi bankok nem rögzítik az árfolyamot, de érvényesítik a negatív svájcifrank-kamatlábat.

A kormány még kedden elküldhette két törvény angol fordítását Zágrábnak

A horvát kormány segítséget kért a magyartól, hogy megoldja a svájci frank alapú hitelek felvevőinek problémáját.

Némi erősödésre ébredt szerdán a forint

Erősödött kedd estéről szerda reggelre a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Sikeres a földrajzi jelzés nélküli borokra bevezetett ellenőrző jegy

A nem Magyarországon forgalomba hozott tételek után az ellenőrzőjegy megfizetett összege teljes mértékben visszajár, így a magyar borok versenyképessége nem romlik.

Leminősítette a Gazpromot a Moody's

A "Baa3" besorolás a Moody's módszertanában a befektetésre ajánlott osztályzati sáv alsó széle, és ha a cég innen ismét rontja a Gazprom besorolását, azzal az orosz vállalat devizaadósi osztályzata ennél a hitelminősítőnél átkerülne a befektetésre már nem ajánlott - spekulatív - kategóriába.

Több tízmilliós kárt okozott az országszerte elszaporodott mezei pocok

freedigitalphotos.net/dan

Elsősorban a fiatal erdősítésekben, mintegy kétszáz hektárnyi cser és kocsánytalan tölgyesben tett kárt a rágcsáló, amely egy-két éves, sőt hét-nyolc éves állományok gyökerét rágta el.

Ötven százalék fölött növelte eladásait az Opel Magyarországon

A szentgotthárdi gyárnál is várhatóan megugrik a termelés a Flex motorok iránti kereslet bővülése miatt, így 500-zal nőhet a dolgozói létszám az idén.

Erősödött kedden a forint

Fotó: Wikipedia

A svájci frank árfolyama 314,66 forintról 314,23 forintra, a japán jené pedig 2,3343 forintról 2,3175 forintra változott kora reggeltől estig.

Tovább nő a munkanélküliség és a társadalmi egyenlőtlenség

2019-re 212 millió ember lesz munkanélküli világszerte, a mostani 201 millióval szemben.

Széles sávban mozoghat a svájci frank

freedigitalphotos.net/anankkml

A svájci frank a következő hetekben nagy valószínűséggel a 304-340 forint közötti viszonylag széles sávban mozoghat.

Élénkült az érdeklődés a magyar részvények iránt

A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt, a vezető részvények kivétel nélkül erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Nyolcmilliárd forintos beruházást hajt végre Ajkán a Le Bélier francia cég

MTI/Máthé Zoltán

Az autóalkatrész-gyártó a hatodik francia vállalat, amellyel a magyar kormány stratégiai partneri megállapodást köt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.