1,6 milliárd forint támogatás az Óbudai Egyetem kollégiumának felújítására

freedigitalphotos.net/anankkml

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja az Óbudai Egyetem jelenleg üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumának felújítását.

Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Újra elindítják a tanyafejlesztési programot, az elektronikus pályázati felület július 15-én nyílik meg a Herman Ottó Intézet honlapján.

Több mint 755 millió forintért adtak el OTP-részvényeket

Több mint 755 millió forint értékben adott el OTP-részvényeket Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Wolf László vezérigazgató-helyettes és Kovács Antal, a bank felügyelő bizottságának tagja július elsején.

KSH: a GDP 2,0 százaléka volt az uniós elszámolású hiány az első negyedévben

A kormányzati szektor első negyedévi hiánya 160,1 milliárd forint, a GDP 2,0 százaléka volt, 57,6 milliárd forinttal, illetve 0,8 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

hirdetés

Megindult a kereskedelmi forgalom a szlovák-magyar gázvezetéken

Az évi 4,38 milliárd köbméter földgáz továbbítására alkalmas vezeték északra és délre egyaránt képes továbbítani az energiahordozót.

Leminősítette Görögországot a Moody's

freedigitalphotos.net/dan

Azzal a véleményével indokolta a lépést, hogy a hivatalos hitelezők nyújtotta további pénzügyi támogatás nélkül Görögország előbb-utóbb törlesztési csődbe kerül a magánszektorbeli hitelezőkkel szemben fennálló adósságaival.

Tévhit, hogy automatikusan kártérítés jár járattörlés illetve késés esetén

A magyar utazóknak is ingyenes jogsegélyt nyújt az Európai Fogyasztói Központ.

2600-an nyertek a tanyabusz pályázaton

freedigitalphotos.net/dan

A pályázat eredeti 15 milliárdos keretét a nagy igényre tekintettel 22 milliárd forintra emelte a Miniszterelnökség.

Közép-Európa ipara nem vesz tudomást a görög válságról

Londoni pénzügyi elemzők szerint a szerdán ismertetett júniusi gyáripari beszerzésimenedzser-indexek (BMI) arra vallanak, hogy a közép-európai EU-gazdaságok feldolgozóipara nem vesz tudomást az eszkalálódó görög adósságválságról.

Az Eurócsoport kivárja a vasárnapi népszavazás eredményét

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport egységesen úgy döntött, hogy minden további tárgyalás előtt kivárja a görögországi népszavazás eredményét.

Brüsszel hivatalból vizsgálja a paksi bővítés állami támogatását

freedigitalphotos.net/twobee

Az Energiaklub szerdai közleménye szerint az Európai Bizottság hivatalosan vizsgálja a paksi bővítés állami támogatását, brüsszeli források szerint ugyanakkor nem indult formális eljárás, hivatalból értékelik a projektet.

A fejlődő országok növekvő jövedelemszintje a táplálkozási szokásokra is kihat

A fejlődő országokban élők számíthatnak a népességszám, a jövedelemszint, az élelmiszer-fogyasztás és a városiasodás mértékének növekedésére, ami kihat majd a táplálkozási szokásokra is, mivel elérhetőbbé és népszerűbbé válnak az állati fehérjék a keményítőtartalmú termékekkel szemben.

Az első fél évben feltűnően élénkült a használtlakás-piac

freedigitalphotos/Praisaeng

Az idei első fél évben több mint 68 ezer lakás cserélt gazdát Magyarországon, szemben az egy évvel korábbi 45 700 tranzakcióval.

Báger Gusztáv lesz a monetáris tanács új tagja

Báger Gusztáv lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának új külsős tagja, aki Kandrács Csaba helyét veszi át. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdán hallgatja meg a jelöltet.

Az MNB az extrém rövid lejáratú kézizáloghitelek veszélyeire figyelmeztet

cooldesign/freedigitalphotos

Aa a néhány napos futamidőn belül a kézizálog hitelkonstrukcióknál nem történik meg a törlesztés, akkor a nem szerződésszerű (késedelmes) teljesítés miatt jelentősen megnőhetnek a költségek.

Dübörög a lovi - Több mint 700 millió forintot nyertek tavaly

Idén mintegy 25 százalékos növekedéssel számol a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.

Jogi értelemben nem lesz görög csőd, elhúzódó válság várható

"Görögországot nem hagyják csődbe menni", hiszen az ország - szemben Argentínával - euróövezeti tagként "csapatban játszik".

Új vezető a Szerencsejáték Zrt. élén

freedigitalphotos.net/ adamr

Új elnök-vezérigazgatója van a Szerencsejáték Zrt.-nek, Braun Márton Szentpétery Kálmánt váltja a tisztségben.

Már idén megkezdődhet a munka az UNICEF budapesti központjában

A budapesti központ mérföldkő a szervezet és a magyar kormány közötti együttműködésben.

Felméri a kormány a májusi jégeső okozta mezőgazdasági károkat

freedigitalphotos.net/dan

A földművelésügyi miniszternek a jégesőkárt szenvedett mezőgazdasági termelők körét, kárainak nagyságát és az agrárkár-enyhítési rendszerben való tagságuk mértékét kell felmérnie.

Cseh kézbe került a Budapesti Erőmű Zrt.

Cseh kézbe került a Budapesti Erőmű Zrt., miután a prágai székhelyű EP Energy-csoport a francia EDF cégtől megvette a részvények 95,5 százalékát.

Az Eurócsoport elutasította a mentőcsomag meghosszabbítását

freedigitalphotos.net/anankkml

Az Eurócsoport - az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete - elutasította kedd esti rendkívüli telekonferenciáján a kedd éjfélkor lejáró görög pénzügyi mentőcsomag hatályának a meghosszabbítását.

Dijsselbloem: újabb görög javaslat érkezik szerdán

Újabb javaslat érkezik Athénból szerdán a görög adósságválság ügyében - közölte Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri testülete, az Eurócsoport elnöke a kedd esti telekonferencia után.

Stubb: az Eurócsoport elutasítja a mentőcsomag meghosszabbítását

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az Eurócsoport elutasítja a kedd éjfélkor lejáró görög pénzügyi mentőcsomag hatályának a meghosszabbítását, és azt is, hogy leírják a görög adósság egy részét.

Rendkívüli ülést kezdett az Eurócsoport

Rendkívüli ülést kezdett kedden este - telekonferencia formájában - az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete, az Eurócsoport, hogy megvitassa Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök új javaslatát.

900 millió az új Duna-híd megvalósítási tanulmányára, előkészítésére

freedigitalphotos.net/nuttakit

A paksi bővítéssel összefüggésben Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-híd megvalósítási tanulmányának elkészítésére és egyéb előkészítései feladatokra 870 millió forint elkülönítéséről döntött a kormány a keddi Magyar Közlöny szerint.

12 ezer pályázatot várnak a mosógépcsere-programra

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 12 ezer pályázatot vár a rendelkezésre álló két hét alatt a szerdán induló mosógépcsere-programra.

Részleges csődhelyzeti osztályzatot adott görög bankoknak az S&P

freedigitalphotos.net/dan

Részleges csődhelyzetet jelző osztályzattal látott el négy görög nagybankot kedden a Standard & Poor's, a görög kormány által foganatosított tőkekorlátozásokkal indokolva a lépést.

Csepreghy: 2020 után megszűnik a mostani fejlesztéspolitikai rendszer

A Magyarország uniós tagságának eredményeként kiépült, a fejlesztéseket 2004 óta szolgáló fejlesztéspolitikai rendszer 2020 után megszűnik, vagy jelentősen csökkenni fog a keretösszeg.

Az Alstom csúcsminőségű gőzturbinával indul a Rosatom közbeszerzésén

freedigitalphotos.net/twobee

Az Alstom a csúcsminőséget képviselő (Arabelle típusú) termékre épülő turbinaszigetet ajánlja a Paks-II beruházáshoz a Roszatom várható közbeszerzésén.

NMHH: postai úton is nyilatkozhatnak a Telenor és a Telekom ügyfelei

Július 1-je után is van módjuk a Telenor és a Telekom ügyfeleinek, hogy elutasítsák a szolgáltatók szerződésmódosítási ajánlatát.

A magyar gazdaság jövőbeni hajtóerőiről beszélt Varga

Wikipédia/Egrian

A beruházások bővülése, az európai uniós források még hatékonyabb felhasználása, valamint az elindult hitelprogramok folytatása lehet a magyar gazdaság jövőbeli növekedésének hajtóereje.

Fidelity alapkezelő: kevés erőteljes változást hoz a görög népszavazás

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A piaci szereplők már számítanak egy ideje a görög válságra, így Görögországon kívül kevés erőteljes változást hoz majd a görög népszavazás eredménye.

Kedd este rendkívüli tanácskozást tart az Eurócsoport

Kedden este hét órakor rendkívüli ülést tart - telekonferencia formájában - az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete, az Eurócsoport, hogy megvitassa Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök áthidaló kölcsönre irányuló kérelmét.

Csaknem 600 millió forintból újult meg a berekfürdői strandfürdő

freedigitalphotos.net/aopsan

Július első felében birtokba vehetik a látogatók azokat az új létesítményeket, amelyek kialakításával uniós támogatással, csaknem 600 millió forintból látványosan megújult a Berekfürdői Termál- és Strandfürdő.

Egymilliárd forintból épült távhővezetéket adtak át Oroszlányban

Oroszlányban átadták a település távhőellátását biztosító Vértesi Erőművet és a várost összekötő, öt kilométer hosszú távhővezetéket, a beruházás egymilliárd forintba került.

Nőtt az elektronikus fizetési módok forgalma az első negyedévben

freedigitalphotos/Anusorn P nachol

A legszembetűnőbb növekedés az érintőkártyák és az érintéses fizetést lehetővé tevő terminálok számában volt megfigyelhető.

Tovább csökkent a háztartások adóssága májusban

A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint.

Másodszor is leminősítette Görögországot az S&P

Nem egészen három héten belül másodszor minősítette le Görögország eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-besorolását a Standard & Poor's.

A Libri tulajdonába került a Jelenkor Kiadó

freedigitalphotos.net/adamr

A Libri Könyvkiadó Kft. tulajdonába került pénteken az 1993-ben alapított, pécsi székhelyű és kortárs szépirodalmi kiadványok megjelentetésével hírnevet szerző Jelenkor Kiadó.

Görög adósság: alapjában véve nyugalomban telt a hétfő Görögországban

Pogátsa Zoltán közgazdász, aki egy kormánypárti tüntetés helyszínéről jelentkezett be, elmondta, hogy nem érez igazán nagy pánikot a görög fővárosban, a lakosság méltósággal tűri a helyzetet.

Emlékeznek a matricás autókra? 6 évet kapott az Il Ferro-per elsőrendű vádlottja

freedigitalphotos.net/adamr

Az Il Ferro egykori vezetője tagadta bűnösségét. A férfit gépkocsikon elhelyezett reklámokkal kapcsolatban sok száz millió forintos hűtlen kezeléssel, sikkasztással, csalással vádolják.

Hatmilliárd forintért vásárol személykocsikat az állam

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nettó 6 milliárd forint összértékben nyílt közbeszerzésen kíván személykocsikat vásárolni.

Állami kézbe került a Budapest Bank, a Corvinus Zrt. 700 millió dollárt fizetett az eladónak

freedigitalphotos/Naypong

Ezzel állami kézbe került a Budapest Bank teljes eszközállománya és érdekeltségei, például a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

Az EIB 500 millió eurós hitelt nyújt Magyarországnak

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 500 millió eurós hitelt nyújt hazánknak.

Évi 2 millió euró értékű futómű-szállítási megállapodást írt alá a Rába

freedigitalphotos.net/xedos4

Évi 2 millió euró értékű, 5 évre szóló, futóművek szállítására vonatkozó megállapodást írt alá a Rába egy európai prémium kategóriás járműgyártóval.

250 új munkahelyet teremt a Rosenberger ipari beruházása a Jászságban

Csaknem 3,5 milliárd forint értékben bővíti gyártókapacitását az adatátviteli csatlakozókat és kábeleket gyártó német Rosenberger cég magyarországi leányvállalata, a fejlesztéssel 250 új munkahely jön létre a jászárokszállási üzemben.

A környezet- és a természetvédelem is feladata a Herman Ottó Intézetnek

freedigitalphotos.net/dan

A mezőgazdasági termelés mellett a környezet- és a természetvédelmet is érintik a múlt héten megalakult Herman Ottó Intézet döntéselőkészítő feladatai.

Brüsszel közzétette, mire mondtak nemet a görögök

Az átláthatóság és a görög nép tájékoztatása érdekében az Európai Bizottság közzétette azokat a javaslatokat, amelyekre a görög kormány nemet mondott, majd népszavazást kezdeményezett.

Pekingben aláírták az AIIB alapító okiratát

freedigitalphotos.net/dan

Öt kontinens 57 országának képviselője jelenlétében hétfőn aláírták az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) alapító okiratát Pekingben.

Szigorúan korlátozták a pénzfelvételt a görög bankok

Megtiltottak minden pénzátutalást külföldre, emellett naponta hatvan eurónál nagyobb összeg helyi kibocsátású bankkártyával nem vehető fel a pénzjegykiadó automatákból.

Zárva maradnak a görög bankok

freedigitalphotos.net/dan

Az athéni tőzsde ugyancsak zárva tart hétfőn.

Lekapcsolták a legrégebben működő német atomerőművet

A bajorországi, grafenrheinfeldi reaktor 33 éven át volt üzemben és egykor a legnagyobb teljesítményű ilyen németországi létesítmény volt. A reaktort szombaton éjjel 23 óra 59 perckor állították le.

Szakértő: nem lesz elegendő készpénz a görögországi automatákban

Az Európai Központi Bank egyelőre fenntartja a görög bankoknak nyújtott sürgősségi likviditási támogatást, de nem fogják tudni pénzzel feltölteni az ország összes bankautomatáját.

Bővítésre és használt lakás vásárlására is jár az állami támogatás júliustól

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A lakásépítési, illetve -vásárlási kedvezmény néven futó, vissza nem térítendő állami támogatás július elsejével átalakul: a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) meglévő használt lakás bővítésére, valamit használt lakás vásárlására is felhasználható a továbbiakban.

A Mátra térségének fejlesztéséhez összefogásra van szükség

Fontos lenne, hogy több befektetést vonzzon a térség, több turisztikai fejlesztés valósulhasson meg, s ezáltal javuljon az életminőség.

Megállapodást kötött az MNB és a kínai jegybank

freedigitalphotos.net/adamr

Renminbi kötvénybefektetésekről és elszámolási mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodásokat írt alá a Magyar Nemzeti Bank és a Kínai Népköztársaság jegybankja Bázelban.

Exportra is jut az idei görögdinnyetermésből

Ára a szezon kezdetén valószínűleg 120-150 forintba kerül majd egy kiló, viszont július végén 70-80 forintra eshet vissza.

Az EKB beszünteti a görög bankok likviditási támogatását

freedigitalphotos.net/dan

A BBC vasárnapi értesülése szerint az euróövezeti jegybank (EKB) várhatóan beszünteti a görög bankok likviditási támogatását.

Átlagosan napi 580 forintot költünk utasbiztosításra

Átlagosan napi 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők május végéig, ami megegyezik a tavalyi hasonló időszakban mért összeggel.

Lagarde: jogilag nincs értelme a görög népszavazásnak

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója szerint a görög kormány által a hivatalos hitelezők javaslatairól kiírt népszavazásnak jogilag nincs értelme.

Az eddigi szinten marad a földgáz biztonsági készlet

A nemzeti fejlesztési miniszter nem emeli a korábban elhatározott 1200 millió köbméterre július 1-jétől a földgáz biztonsági készletét, az így marad a jelenlegi 915 millió köbméteres szinten.

Görög adósság: július 20-a a legfontosabb határidő

freedigitalphotos.net/adamr

Az ING Bank vezető elemzője szerint akkor lesz a legnagyobb gondban Görögország, ha az Európai Központi Banknak (EKB) esedékes, július 20-án lejáró fizetési határidőt nem tartja be, mivel ekkor az EKB abbahagyja a görög bankok likviditásának finanszírozását, így tőkekorlátozások várhatók az országban.

Meghirdették a Minőség-Innováció 2015 pályázatot

Az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága meghirdette a Minőség-Innováció 2015 nemzetközi pályázatot, a díjjal a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységét ismerik el.

Görög adósság - Nincs hosszabbítás

Shutterstock fotó

Varufakisz nélkül tanácskozik tovább az eurózóna többi pénzügyminisztere.

Ruszinkó Ádám: a külföldiek felfedezték természeti és épített adottságainkat

Az elmúlt 15 évben jelentős fejlesztési lehetőségekhez jutott a turizmus: strandok, kastélyok, szálláshelyek, kalandparkok újultak meg, amelynek következtében jelentős minőségi ugrás volt a szektorban.

Személyi kölcsön forgalmazásába kezd a Magyar Posta

Wikipédia/Egrian

Az FHB Bank és a Magyar Posta közös fejlesztéseként nyártól személyi kölcsönt is lehet majd igényel a postahivatalokban.

Sok hagyományos céget szoríthat ki a piacról a digitalizáció

Minden negyedik hagyományos vállalat jelentősen veszíthet pozíciójából, vagy szorulhat ki teljesen a piacról a digitális piac átalakulása miatt a következő öt évben.

1500 kilométer kerékpárút épül meg 2020-ig

freedigitalphotos.net/bplanet

A tervek szerint mintegy 1500 kilométer kerékpárút épül meg a települések kül- és belterületén a 2014-től 2020-ig tartó időszakban.

Pest megye is csatlakozott a klímavédelmi kezdeményezéshez

Pest Megye Közgyűlése pénteken döntött arról, hogy csatlakozik Áder János köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezéséhez.

Erdélybe és Grazba is indít járatokat júliusban a Volánbusz

freedigitalphotos.net/dan

Erdélybe és Grazba is indít járatokat júliusban a Volánbusz Zrt., Grazba július 1-jétől, Erdélybe pedig július 15-től közvetlenül, átszállás nélkül juthatnak el a társaság utasai.

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka már eljutott a pályázókhoz

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka már eljutott a pályázókhoz Magyarországon, 2014 végéig 6500 milliárd forintot, mostanra 7700 milliárd forintot tudott felhasználni az ország a 8200 milliárd forintos keretből.

A MOHOSZ is csatlakozik Áder környezetvédelmi felhívásához

MTI/Máthé Zoltán

Magyarország legnagyobb civil szervezete, a több mint 300 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) is csatlakozik Al Gore volt amerikai alelnök és Áder János köztársasági elnök környezetvédelmi akciójához, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzenek a párizsi klímacsúcs előtt.

Ismét javulhat a magyar osztályzati kilátás

Londoni pénzügyi elemzők szerint a közeljövőben ismét javulhat Magyarország államadós-osztályzatának kilátása, jövőre pedig a magyar adósbesorolás visszakerülhet a befektetési kategóriába.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.