Erősödött hétfőn a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az eurót a kora reggeli 315,62 forint után este hét órakor 313,69 forinton jegyezték. Az árfolyam egy százalék széles sávban, 313,63 és 316,96 forint között alakult hétfőn.

Székesfehérvár két és fél milliárdot kap a börgöndi reptér megvásárlására

A városnak napokon belül rendelkezésére állhat majd a fedezet ahhoz, hogy előreláthatólag 2015 januárjában megvásárolhassa a börgöndi repteret és a hozzá tartozó ipari parkot.

Optimista volt a hangulat a részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,79 pontos, 0,96 százalékos emelkedéssel 16 540,49 ponton zárt hétfőn.

Jót tesz a világgazdaság növekedésének az olajárak csökkenése

Az olajárak csökkenéséből az iparosodott országok, de különösen a fejlődő országok húzhatnak hasznot az elkölthető lakossági jövedelem növekedésének, a termelési költségek csökkenésének, valamint a termelés javuló versenyképességének köszönhetően. Csökken viszont az olajexportőrök bevétele és romlik fizetési mérlegük is.

hirdetés

Szijjártó az orosz energiaügyi miniszterrel tárgyalt Moszkvában

A Déli Áramlat gázvezeték építésének lemondását követő helyzet megoldásáról, az orosz gáz Közép-Európába juttatásáról, valamint a Mol Nyrt. oroszországi jelenlétének megerősítéséről is tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszterrel hétfőn Moszkvában.

Ukrajna jövőre adósságátrendezésre kényszerülhet

Az ingatag külső fizetési helyzet miatt jelentős az esélye annak, hogy Ukrajna jövőre kötvényadósságai átstrukturálására kényszerül.

Erősödött a forint

Az eurót 313,91 forinton jegyezték délután negyed ötkor a kora reggeli 315,62 forint után. Az árfolyam 313,82 és 316,96 forint között alakult hétfőn.

Idén 59 milliárd forintot fizetett ki az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség

Csak az utolsó hónapban 10,1 milliárd forintot fizettek ki a kedvezményezetteknek, és volt olyan nap, amikor 2,4 milliárd forintot utaltak.

Súlyos orosz recessziót okoz a rubel és az olajár egyidejű zuhanása

Az orosz gazdaság várhatóan már a jövő év elején súlyos recesszióba süllyed a rubel meredek gyengülése és az olajárak egyidejű zuhanása miatt.

Átadta az első A350-es repülőgépet a Qatar Airways-nek az Airbus

Az Airbus A350-es kifejlesztése 2004-ben kezdődött, az első tervek még egy A330-ason alapuló, de annál gazdaságosabb üzemelésű típusról szóltak, kifejlesztésére 4 milliárd eurót különítettek el.

Gazdasági stabilitással és bővüléssel számol jövőre a cégvezetők többsége

A válaszadók 76 százaléka bizalommal tekint a magyar akvizíciós piac kilátásaira, globális szinten pedig a megkérdezettek mindegyike javulást illetve stabilizálódást vár 2015-ben.

Novemberben is többlettel is zárt az államháztartás

Az első tizenegy hónapban a központi költségvetés hiánya 938,2 milliárd forint volt, míg a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 198,2 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 26,3 milliárd forintos többletet értek el.

Még tovább csökken az üzemanyagok ára

Bruttó 2-2 forinttal csökkenti december 29-én a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Londoni elemzők: megingott volna Skócia az alacsony olajár miatt

Londoni pénzügyi elemzők szerint már függetlenségének első évében súlyos költségvetési helyzetbe került volna Skócia a zuhanó olajárak miatt.

Egyre több építőipari cég csődöl be

A megszűnő építőipari cégek száma 6500 fölé emelkedhet ebben az évben, ami 15 százalékos növekedés 2013-hoz képest.

Erős nyitás Nyugat-Európában

Nőttek a fontosabb nyugat-európai indexek hétfőn tőzsdenyitáskor.

Pakson készülnek a kábelkötegek az Airbusokhoz

Az Airbus legújabb repülőgépéhez, az A350-hez gyárt kábelkötegeket januártól az Elektro-Metall Paks Kft. A német tulajdonú, paksi székhelyű cég november óta az Airbus Helicopters EC 145 T2-es modelljének is opcionális beszállítója.

Nyugodt emelkedő vagy stagnáló árakat várnak az elemzők

Amelkedik az olajár, ami kedvező hatással van az orosz piacra, és ezáltal várhatóan az OTP és a Richter részvényeire, valamint a nemzetközi hangulat is pozitív.

Bővíti a Mol kutatási-termelési portfólióját az Északi-tengeren

A Mol sikeresen lezárta második észak-tengeri akvizícióját, amelynek keretében a Premier Oil UK Limited 6 kutatási-termelési licenszben meglévő részesedését vásárolta meg.

Világszerte jelentősen csökkent a platina kínálata

A tavalyinál közel 10 százalékkal kisebb, mintegy 7,125 millió uncia lett a platina idei globális kínálata, ez a legjelentősebb termelő országban, Dél-Afrikában lezajlott sztrájkoknak tudható be.

Bőséges, jó minőségű a halkínálat

A ponty kilogrammonként 800-1000 forintba kerül, a ragadozó halak - harcsa, csuka, süllő - kilogrammonként 1500-3000 forint közötti áron kerülnek forgalomba.

Másfélszeres forgalom kellett az öt és fél százalékos eséshez...

Hétfőn még az európai börzékhez képest a BÉT jól tartotta magát, miután a rubel árfolyamának zuhanása "szétverte" az értékpapír-piacokat.

Budapesten adják át a Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit

Kép: eoq.hu

A pályázaton a minőségre, a társadalmi felelősségvállalásra irányuló innovációt díjazzák a minőségfejlesztéshez és fenntarthatósághoz kapcsolódóan.

A jövő hét eleje is a rubelválságé lesz

Államháztartási és külkereskedelmi adatok jelennek meg itthon karácsony hetében, de ezek nem lesznek piacmozgató hatásúak, a befektetők figyelmét vélhetően továbbra is a rubelválság fejleményei kötik majd le.

Fürdőben lazít az ünnepek alatt a magyar

Fotó: furdoszovetseg.hu

Az ünnepi időszakra megtelnek a fedett, téli kapacitással rendelkező magyarországi fürdők az előrejelzés szerint

A tőzsdén is ünnepi a hangulat - de nem a mutatók miatt

Kevés nemzetközi makrogazdasági adatra, illetve tőzsdei szünnapokra lehet számítani a következő héten a karácsonyi ünnepek miatt.

Nincs már pénz a mezőgazdasági biztosításokat támogató alapban

Fotó: archív

A mezőgazdasági biztosításokat támogató alap kerete az idén a megemelt összeg ellenére is kimerült, pedig a korábbi években mindig maradt benne pénz.

Jót tesznek az ünnepek a könyvpiacnak

A 7700 négyzetméteres raktárterületen több mint duplájára, 250-re emelkedik a háttérmunkát ellátók száma.

Plusz 150 foglalkoztatott: hogy időben célba érjenek a küldemények

A főként fogyasztói és műszaki termékeket előkészítő, pátyi, biatorbágyi és üllői raktárak már szeptemberben elkezdték a felkészülést az ünnepi időszakra.

Tizennégymillió könyv került ki idén az ország legnagyobb nyomdájából

Az idén mintegy 40 tanulóval kötöttek tanulmányi szerződést.

Elfogadásra késznek minősítette a magyar operatív programokat az EB

freedigitalphotos.net/taesmileland

Annak ellenére hogy az operatív programokat a jövő év első hónapjaiban fogadják el hivatalosan, már lehetőség lesz arra, hogy a magyar kormány előlegeket hívjon le a 2014-2020-as uniós források terhére.

Vegyesen alakult estére a forint árfolyama

A dollárhoz képest gyengült, a többi főbb devizához képest erősödött a forint péntek kora estére a bankközi piacon délutánhoz viszonyítva.

Leminősítette Ukrajnát az S&P

freedigitalphotos.net/anankkml

Leminősítette Ukrajna eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-osztályzatát pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy Ukrajna a következő hónapokban törlesztési államcsődbe kerülhet, ha a pénzügyi kondíciók nem javulnak.

Stabilra javította az MFB kilátását a Moody's

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. hosszú távú besorolásainak kilátását pénteken a Moody's Investors Service.

Megjelent a magyar földgázrendszer statisztikai adatait tartalmazó kiadvány

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A kiadvány átfogó képet nyújt a földgázrendszerről, a termelés és felhasználás alakulásáról.

Nagyon gyenge a forint

Napon belüli mélypontra került a forint az euróval és a frankkal szemben a bankközi piacon péntek délután négy óra előtt pár perccel.

Az MNB felfüggesztette az Európa Brókerház tevékenységét

freedigitalphotos.net/taesmileland

Felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Európa Brókerház Befektetési Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét a befektetési vállalkozásban való minősített befolyásszerzés jegybanki engedélyezéséig, de legfeljebb hat hónapig.

Az MNB átvette az irányítást az MKB-ban

Az MKB nem volt fizetésképtelen, ugyanakkor olyan folyamatokat lehetett megfigyelni, amelyek alapján a bankbiztonsági (bankszanálási) törvény értelmében az MNB jogosulttá vált az MKB irányításának átvétele.

Visszaadta működési engedélyét a Magyar Vidék Hitelszövetkezet

freedigitalphotos.net/adamr

A hitelszövetkezet még 2014 októberében valamennyi, az ügyfeleivel szembeni kötelezettségvállalását, ügyfélbetéteit átruházta egy másik piaci szereplő számára, illetve szinte teljes egészében átruházta hitelköveteléseit is.

A Széchenyi Programiroda kifizeti a svájci alap nyertes pályázóit

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. kifizeti a svájci alap nyertes pályázóit, amíg tart a szabálytalansági vizsgálat az Ökotárs Alapítványnál.

Már a bankválság jelei is láthatók Oroszországban

freedigitalphotos.net/FrameAngel

A jelenlegi kamatszint igen jelentősen, több mint 10 százalékponttal meghaladja a jegybanki likviditás költségeit, és arra vall, hogy elkezdődhetett az orosz bankközi hitelpiac befagyása.

NGTT: továbbra sincs bérmegállapodás

Továbbra sem született bérmegállapodás a szociális partnerek között a jövő évi bérekről, miután a kormányzat még nem válaszolt a szakszervezeteknek a bérmegállapodás feltételének tekintett kérésére, hogy tárgyaljon egyéb követeléseikről is.

Kevesebb bevétellel, de hiány nélkül zár Zalaegerszeg költségvetése

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Elsősorban a helyi iparűzési adóból befolyó összegek csökkenése miatt a tervezettnél kevesebb bevétellel számol Zalaegerszeg idei költségvetése, de tartalék bevonásával és egyes feladatok elhalasztásával költségvetési hiány nélkül zárja a város az idei évet.

Brüsszel százmillió euró agrártámogatást kér vissza három tagállamtól

A pénz tetemes részét, 92,8 millió eurót Görögországnak kell visszafizetnie az uniós költségvetésbe. A pénz túlnyomó hányadát, mintegy 89 millió eurót a parcella azonosító rendszerben és a helyszíni ellenőrzéseknél észlelet hiányosságok miatt kénytelen Athén visszafizetni.

Éves összevetésben csökkent az álláskeresők száma Szabolcsban

freedigitalphotos.net/adamr

A legutóbbi, október végén közzétett statisztika szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 40 105 munkanélkülit tartott nyilván a munkaügyi központ, számuk szeptemberhez képest 4,4 százalékkal nőtt, 2013 októberéhez mérve azonban 21,6 százalékkal csökkent.

Részben kártalanítja a Széchenyi Bank betéteseit az állam

A magyar állam, noha nem felelős, kártalanítja a végelszámolás alá vont Széchenyi Kereskedelmi Banknak azon betéteseit, akiknek a banknál elhelyezett pénze meghaladja az OBA által garantált összeget.

A délelőtti erősödés után ismét gyengült a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Délután két óra után pár perccel az eurót 316,53 forinton, a dollárt 257,86 forinton, a svájci frankot 262,83 forinton, a japán jent pedig 2,1615 forinton jegyezték.

Szigorodik a pénztárgép használata

A változás érvényes azokra is, akik az adatszolgáltatási kötelezettség alól korábban mentesültek, akik már az online pénztárgépek bevezetése előtt is kizárólag számlaadással tettek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek.

GVH: megtévesztette a fogyasztókat az Érem Művészeti Intézet

freedigitalphotos.net/adamr

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Érem Művészeti Intézet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. megtévesztette a fogyasztókat az "Érem Művészet Intézet" megnevezés használatával, ezért 10 millió forint bírságot szabtak ki a cégre.

Gazdasági növekedés Magyarországon: elszállt a Századvég

Európai uniós viszonylatban is kiemelkedő gazdasági növekedést vár 2014-re Magyarországon a Századvég Gazdaságkutató Zrt. szerint.

A forintnak is jót tett a rubel erősödése

Erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon péntek délelőtt.

Enyhén erősödött a rubel

A pánik csúcspontján, kedden délután az eurót több mint 100 rubelen, a dollárt pedig több mint 80 rubelen jegyezték.

A statisztika szerint közel 3 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset

A nettó kereseti átlag 160 300 forintra becsülhető - írta a KSH.

Októberben még többet költöttünk

Az élelmiszer-eladások a szeptemberi 2,4 százalékos emelkedést követően 3,7 százalékkal nőttek októberben.

Rövidesen újra küldhetünk gázt Ukrajnába

Az FGSZ szeptember 25-én, a "téli ellátásbiztonság" növelésére hivatkozva szakította meg az Ukrajnába irányuló magyar gázszállítást.

Pozitív lehet a nyitás a szakértők szerint

Egy százalékot emelkedhet pénteken a budapesti börze, miután a csütörtöki európai emelkedésből kimaradt.

Tovább araszolgat 300 forint felé a benzinár

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

A kkv-k ötödénél jöhet létszámbővítés jövőre

freedigitalphotos.net/anankkml

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) fele stabil működésre számít a következő egy évben, egyharmaduk bízik abban, hogy növekedni is tud, minden ötödik cég pedig létszámbővülést is tervez.

Felfutóban a kis- és középvállalkozások hitelkereslete

A gazdaság élénkülésére reagálva ismét erősödik a magyarországi kis- és középvállalkozások hitelkereslete; ezt jelzi, hogy az OTP Businessnél, a bank mikro- és kisvállalati üzletágánál az idei első fél évben 6 százalékkal növekedett a vállalkozásokhoz kihelyezett hitelek összege.

A forint hol gyengül, hol meg erősödik

Fotó: archív

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtökön: az esti hétórás jegyzések alapján az euróval és a svájci frankkal szemben erősödött, a dollárral és a japán jennel szemben viszont gyengült.

EY: idén 3,2 százalékkal bővülhet a GDP Magyarországon

A gazdasági növekedés a következő években várhatóan két százalékot meghaladó mértékű lesz az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég előrejelzése szerint.

Van itt béremelkedés - de hol?

Fotó: archív

A Magyarországon működő nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték alkalmazottaik alapbérét az idén a szeptemberi állapot szerint.

Brutális méretű büntetés kartellezés miatt 13 francia csúcsvállalatnak

Rekordméretű, 950 millió eurós pénzbüntetés szabott ki csütörtökön a francia versenyhivatal a 13 legjelentősebb, háztartási szereket és kozmetikai árucikkeket gyártó vállalatra 2003 és 2006 közötti árkartellezés miatt.

Kilenc magyar cég a Deloitte Technology Fast 500-as listáján

Fotó: FB/Deloitte

A lista az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja.

Rekordévet zár a magyar fejlesztéspolitika

A magyar állam 1732 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki az idén december 18-ig a pályázóknak, ez az összeg már most meghaladja a tavaly elért 1708 milliárd forintos kifizetési rekordot

Az Erste Bank Hungary tőkét emel lakástakarékpénztárában

Fotó: archív

Az Erste Bank Hungary 500 millió forinttal megemeli leányvállalata, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. alaptőkéjét, tekintettel az értékesítési tevékenység erősödésére, illetve a vártnál alacsonyabb piaci hozamokra.

Javult a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonsága

A december egészében tartó vizsgálat során, a hónap közepéig 2687 ellenőrzést végeztek, 32 alkalommal figyelmeztettek az ellenőrök, 70 esetben pedig - összesen - 12,2 millió forint bírságot szabtak ki.

Megállapodást kötött az agrárkamara és az ásványvíz szövetség

freedigitalphotos.net/winnond

Stratégiai megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség (MAGYÜSZ) csütörtökön Budapesten.

Szűk sávban mozgott délelőtt a forint

Az euró árfolyama reggel hétkor 314,32 forint volt, három órával később 313,96 forint.

Az MNB védőhálót ad az MKB-nak

freedigitalphotos.net/adamr

"Az MKB alkalmas arra, hogy egy 12-18 hónapos reorganizációs szakasz után Magyarország egyik legjobb bankja legyen."

Hosszúra nyúlik a Budapest Bank átvétele

A kormány 2015 félévekor lesz abban a helyzetben, hogy meghallgassa Matolcsy György jegybankelnök javaslatát az MKB és a Budapest Bank esetleges összevonása vagy különtartása ügyében

Kárenyhítési alap a Széchenyi Bank betéteseinek

MTI/Máthé Zoltán

A kárenyhítési alapot a Nemzetgazdasági Minisztérium kezeli majd, és annyi pénzt tesznek bele, amennyi a Széchenyi Bankban lévő állami tulajdon "felelősségének" megfelel.

A jegybank átveszi az MKB irányítását

A szükséges átalakítások felgyorsítása érdekében a magyar állam átadta, az MNB pedig átvette a tulajdonosi jogokat.

Orbán: Magyarországnak is kedvezőtlen az orosz válság, de a terveket nem kell feladni

MTI/Máthé Zoltán

Vizsgálták egyebek mellett az oroszországi magyar beruházások helyzetét és az Oroszországba irányuló magyar exportot.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.