Forradalmi bejelentés: eltűnnek a devizahitelek!

Fotó: archív

Varga Mihály közölte: február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből.

NGM: uniós átlag alatt a magyar munkanélküliség

Magyarország a 15-24 évesek munkanélküliségének csökkentésében is jelentős eredményeket ért el.

Többet vártak az Alibabától

A kínai internetes kereskedelmi portált üzemeltető Alibaba Group Holding bevétele hiába nőtt éves szinten 40 százalékkal 2014 utolsó negyedévében, még így is kevesebb lett, mint amennyit a piaci elemzők vártak.

Vegyesen alakult a forint árfolyama pénteken

Este hét órakor az eurót 311,05 forinton, a dollárt 275,47 forinton, a svájci frankot 299,35 forinton, a japán jent pedig 2,3460 forinton jegyezték.

hirdetés

Ártott a Google-nek az erős dollár

Ártott a Google 2014-es negyedik negyedévi eredményének az erős dollár, a bevétel 400 millió dollárral lehetett volna nagyobb a devizapiaci árfolyamváltozások hatása nélkül.

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Délután négy órakor az eurót 311,35 forinton, a dollárt 275,28 forinton, a svájci frankot 296,52 forinton, a japán jent pedig 2,3398 forinton jegyezték.

Így lehet visszaváltani a megyei matricákat

Visszaváltható minden olyan, 2014. december 31. és 2015. január 31. között megvásárolt megyei e-matrica, amelyet csak olyan útszakaszon használtak, amely 2015. február elsejétől vált újból díjmentessé, vagy a megyei e-matricák területi hatályának újraértelmezése miatt feleslegessé vált.

Így lehet megszüntetni a zenekalózkodást

A norvégok 2010-ben még ugyanúgy lopták a zenét, mint a világon szinte mindenhol. Az idei év elejére azonban a korábbi 80 százalékos illegális letöltési arány négy (NÉGY!) százalékra esett. Mutatjuk, miért!

Megpihenni látszik a forint az erős nap után

A dollár árfolyama 274,90 forintról 274,08 forintra csökkent, a svájci franké 297,42 forintról 297,60 forintra nőtt.

Kapósak a lengyel és a cseh ingatlanok

A közép- és kelet-európai régióba - Oroszországot nem számítva - az előző évinél 28 százalékkal több, 7,7 milliárd euró érkezett a befektetési ingatlanpiacra tavaly.

Érdemes az évfordulón casco biztosítót váltani

Fotó: archív

Az új autókra 5 százalékkal, a használtakra 11 százalékkal emelkedett tavaly a casco biztosítás díja, viszont akik a biztosítási évfordulón olcsóbb biztosítóhoz mentek, azok 3,5 százalékot spórolhattak az éves díjon.

Felrobbant az LG nyeresége

Az okostelefon-szállítások 24 százalékos, ugrásszerű növekedése is hozzájárult a vállalat 125 százalékos eredménynövekedéséhez.

Okosba' vásárlunk: tovább nőtt a kártyás tranzakciók száma

Fotó: archív

Tavaly is nőtt a kártyás tranzakciók száma, egy szolgáltató által mért kártyaelfogadások száma 10 százalékkal, a 2013 évi 1,195 milliárd kártyás fizetésről 1,325 milliárdra emelkedett, a rendszeren átfutó tranzakciók értéke pedig 57,5 milliárd euró volt.

Szakértő: alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 251 pontos, 1,48 százalékos csökkenéssel, 16 667,99 ponton zárt csütörtökön.

Huszonöt milliárdot ad a kormány a Pannon Parkra

zoobudapest.hu

Szerdán döntött a kormány a támogatás odaítéléséről, a pénzből biodóm épül az egykori vidámpark területén.

Az MNB árverésen vásárolt ingatlant az MTA-tól

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyílt árverésen 2,7 milliárd forintért megvásárolt a Magyar Tudományos Akadémiától egy ingatlant, amelyet az MTA korábban természettudományi kutatóközpontként üzemeltetett.

300 forint alá nyomtuk a svájci frankot

Fotó: archív

Erősödött csütörtökön a forint a bankközi devizakereskedelemben, a svájci frank árfolyama 300 forint alá csökkent.

Webes adatbázis készül a vasárnap is nyitva tartó üzletekről

A magyar tulajdonú és központú navigációs tartalomszolgáltató, a NPMobileComm-NaviPro csoport húszezer magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partnere bevonásával elindította a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszert.

Több mint 17 százalékkal nőtt az IKEA Magyarország bevétele

Fotó: archív

A magyarországi áruházak vásárlóinak száma 7 százalékkal nőtt, a kosárérték pedig vásárlásonként 10 százalékkal.

Növekedni kezdett a román autópiac, de a járműgyártás tovább csökkent

A román piacon tavaly értékesített személygépkocsik és haszonjárművek száma 21,5 százalékkal 100 330-ra nőtt, de még messze elmarad a 2007-ben regisztrált 360 ezres csúcstól. A legtöbb új járművet (73 százalék) továbbra is a cégek vásárolták.

Juncker: a görög adósság eltörléséről nem lehet szó

freedigitalphotos.net/anankkml

"Tiszteletben tartjuk a görögországi választásokat, de Görögországnak is tisztelnie kell másokat, Európa többi részének közvéleményét és képviselőit."

Csaknem megduplázódott a Shell negyedéves nyeresége

Egész éves profitja pedig 22,6 milliárd dollár, ez pedig jóval magasabb, mint a 2013. évi 19,5 milliárd dolláros nyereség.

Erősödött a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Délelőtt tíz órakor az eurót 312,26 forinton, a dollárt 276,62 forinton, a svájci frankot 303,55 forinton, a japán jent pedig 2,3490 forinton jegyezték.

Nagyot esett a Gazprom profitja

Leginkább a kőolaj árának zuhanása hatott a földgáz árára, ez pedig tavaly 60 százalékos volt 2013 második félévében.

Különleges építőanyagot fejlesztett ki egy tiszaújvárosi cég

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A nádból készült elem egyebek mellett földrengésbiztos, jó hő- és hangszigetelő, lényegesen könnyebb mint az eddigiek.

Kirobbanóan jól kezdődött az év

Januárban újra lendületet vett a gazdaság, ami annak köszönhető, hogy a legtöbb részindex jól teljesített.

Tovább drágulhatnak az új autók

freedigitalphotos.net/dan

A gyenge forint miatt már több márka emelte árait, és további drágulás is elképzelhető, a használt autók eladásában pedig "kreatív" megoldások jelenhetnek meg.

5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom novemberben

Novemberben az élelmiszer kiskereskedelemben 2,7 százalékos, a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmában 6,4, az üzemanyag értékesítésben 8,6 százalékos növekedést mért a statisztika éves összevetésben.

Százmilliókat spórolt a MÁV és a BKK az alacsony gázolajáron

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A MÁV gazdálkodására egyértelműen pozitívan hat a csökkenő gázolajár, ami a személyszállítási szolgáltatásban költségcsökkenésként azonnal megjelenik, s nem jött rosszul a BKK-nak sem.

Görögország nagyon mélyre juthat

Negatív felülvizsgálat alá vette a jelenleg is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - görög államadós-osztályzatokat szerdán a Standard & Poor's.

A frankot nem számítva gyengült a forint

Fotó: Wikipedia

Reggel hét órakor az eurót 312,61 forinton, a dollárt 277,29 forinton, a svájci frankot 304,34 forinton, a japán jent pedig 2,3576 forinton jegyezték.

Távozik a McDonald's vezérigazgatója

Március 1-jével távozik posztjáról Don Thompson, a McDonald's Corporation vezérigazgatója, a helyét Steve Easterbrook ügyvezető alelnök, a cég fő márkamenedzsere veszi át.

2,1 millió munkahelyet teremthet az Európai Bizottság beruházási programja

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A 315 milliárd eurós köz- és magánberuházások meg tudnák erősíteni Európa versenyképességét és segítenének a foglalkoztatási válság megoldásában. A program sikere azonban annak pontos megtervezésén múlik.

Gyenge napot zárt a forint

Az euró jegyzése a kora reggeli 311,27 forintról 312,46 forintra emelkedett este fél nyolcra. Árfolyama nap közben 310,21 és 312,90 forint között alakult.

A magyarok többsége hagyományos telefont használ

freedigitalphotos.net/stockimages

Magyarországon a hagyományos mobiltelefonok vannak többségben, bár az okoskészülékek aránya és ezzel együtt a mobilinternet-előfizetések száma is tovább nőtt 2014-ben.

Brüsszel jóváhagyta az újabb magyar motorvonat-vásárlás uniós finanszírozását

Jóváhagyta szerdán az Európai Bizottság annak a projektnek a finanszírozását, amelynek révén a kohéziós alap 220 millió eurós (68,5 milliárd forintos) támogatásával korszerűsíthető a magyar vasúti személyszállító flotta.

Egyes társasházak szeptember után is vásárolhatnak hagyományos gázkazánt

freedigitalphotos.net/dan

Egy uniós rendelet alapján szeptember 26-tól csak kondenzációs gázkazánokat lehet forgalomba hozni, a rendeletben biztosított kivétel szerint azonban a gyűjtőkéménnyel rendelkező társasházak számára ezt követően is engedélyezett a hagyományos kazán vásárlása, illetve használata.

Aujeszky-betegségtől mentes lett Magyarország

A döntésnek köszönhetően a hazai sertéstartók egyszerűbb feltételekkel exportálhatnak, a Magyarországra érkező sertésszállítmányoknak viszont - a betegségtől mentes státusz védelmében - szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük.

Gyengült szerdán a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az euró jegyzése a kora reggeli 311,27 forintról 311,70 forintra emelkedett délután négy órára. Árfolyama nap közben 310,21 és 312,43 forint között alakult.

Kijelölte bezárásra ítélt angliai áruházait a Tesco

Kijelölte szerdán bezárásra ítélt veszteséges nagy-britanniai üzleteit a Tesco. A legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc közölte azt is, hogy a boltbezárásokkal kétezer munkahely szűnik meg.

Európai Datalogic központ épül Balatonbogláron

freedigitalphotos/Vlado

Az olasz tulajdonú Datalogic több milliárd forintos beruházásában új, mintegy 8 ezer négyzetméteres elektronikai üzemcsarnok épül májusig Balatonbogláron, ahol vonalkód-leolvasókat és ipari szenzorokat fognak gyártani, majd a komplexumot tovább bővítik, mivel a tervek szerint az lesz a multinacionális cég európai termelési központja.

Új opciós szerződést kötött a Mol az Unicredittel

A Mol Nyrt. elszámolja az UniCredit Bank AG-vel 2013. február 7.-én megkötött és tavaly februárban egy évre meghosszabbított 4 083 496 darab "A" sorozatú részvényre vonatkozó opciós szerződését.

Pihen a forint - de még nem kötötték ki

Fotó: archív

Alig változott a forint árfolyama kedd estéről szerda reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Új rekordot döntött a francia munkanélküliség

Az álláskeresők száma december végén elérte a 3,496 milliót, vagyis 8500-zal, 0,2 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest, és 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket.

Jelentősen erősödött a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

A nemzetközi bankközi piacon este hét óra körül az eurót 311,24 forinton, a dollárt 273,99 forinton, a svájci frankot 303,00 forinton, a japán jent pedig 2,3248 forinton jegyezték.

NGM-államtitkár: a szabad vasárnap új lehetőségeket teremt a turizmusban

"A szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozók, azaz a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a szabad vasárnap ugyanis a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre."

Nem kerül uniós tiltólistára a magyar fehér akác

freedigitalphotos.net/taesmileland

A hungarikumnak minősülő fehér akác várhatóan nem kerül fel az "idegenhonos özönfajok" uniós tiltólistájára, amely az Európai Unióban nem őshonos, agresszíven terjedő állat- és növényfajok kitiltását, visszaszorítását irányozza elő.

Szijjártó: a világ víziparának vezető állama lehet Magyarország

"A felhalmozott szaktudás, tapasztalatok és hagyományok predesztinálnak arra, hogy a világ víziparának egyik vezető országa legyünk."

Kijelölték a Török Áramlat útvonalát

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A Törökországba tartó gázvezeték 660 kilométer hosszan - a tavaly december elején leállított, eredetileg Bulgária felé tervezett - Déli Áramlat vezeték nyomvonalán halad, majd 250 kilométer hosszúságban az új nyomvonalon, Törökország európai része felé vezet.

Húsz százalékkal bővült tavaly a használt lakások piaca

Az utolsó negyedévben a használt téglalakások közül a legkeresettebbek a fővárosban a 13-14 millió, az ország keleti részében a 9 millió, míg nyugaton a 6-7 millió forintos áron kínált ingatlanok voltak.

Nőtt a budapesti fürdők forgalma

freedigitalphotos.net/cescassawin

Az éves árbevétel meghaladta a 8,5 milliárd forintot, ami 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez mérten. A fürdők forgalma a Sziget Fesztivál ideje alatt, és az év végi ünnepi időszakban volt kiugró.

Megtévesztő hirdetések miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió 840 ezer forint bírságot szabott ki a Vitabalans Kft. és Vitabalans Oy vállalkozásra egyes termékeik törvénysértő reklámozása miatt.

Stratégiai megállapodás a Nemak Győr Kft.-vel

freedigitalphotos.net/dan

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Válságellenes csomagtervet hagytak jóvá Oroszországban

A terv körülbelül egy évre szól, és az a célja hogy "új minőségű államirányítást, új minőségű költségvetést" hozzanak létre, valamint megőrizzék tartalékaikat.

Alig változott a forint árfolyama a kamatdöntés után

freedigitalphotos.net/taesmileland

A piaci várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, így a forint árfolyama is csak keveset változott a főbb nemzetközi devizákhoz képest.

Equilor: tovább csökkentheti az alapkamatot az MNB 2015-ben

Stabil külső körülmények esetén újra kamatot csökkenthet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ben, a monetáris tanács kedden azonban még nem mérsékelte az alapkamatot.

A magyar fuvarozók és a német minimálbér

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szerint továbbra sem egyértelműek a részletszabályok a német minimálbérrel kapcsolatban, a szervezet egyelőre arra sem tud válaszolni, hogyan számfejtik majd a cégek az érintett fuvarozók januári bérét, miközben az Európai Bizottság már egyeztet Németországgal az ügyben.

Független központi adatgazda jön létre a közműszektorban

A kormány múlt szerdai ülésén arról döntött, hogy független központi adatgazda jöjjön létre a közműszektorban és ezért létrehozta a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt.-t (KAF)

Az eurót még nem tudtuk lenyomni

Fotó: archív

A forint az euróval szemben gyengült, a többi devizával szemben pedig erősödött kedden délelőtt a bankközi devizakereskedelemben.

Visszatért az élet a befektetési ingatlanpiacra

Tavaly 460 millió euróra nőtt a befektetési ingatlanpiac forgalma Magyarországon a 2013-as 270 millióról, de elérhette volna a 600 millió eurót is, ha néhány tranzakció nem húzódik át az idei év elejére.

Jön a fogamzásgátló tapasz

freedigitalphotos/cbenjasuwan

A Richter Gedeon Nyrt. licenc és forgalmazási megállapodást kötött a Bayer HealthCare-rel a német gyógyszercég fogamzásgátló tapaszának értékesítéséről.

Európa nem engedheti meg magának a görög adósság leírását

Görögország adósságának leírása több problémát okozna, mint amennyit megold, állítja a tekintélyes brit gazdasági, politikai napilap elemzése.

Magyarországon 2,3 százalékos GDP-növekedést vár a Coface

Fotó: archív

Az idén 2,3 százalékos GDP-növekedés várható Magyarországon, a magyar gazdaságot csak visszafogottan érinti a svájci frank erősödése a devizaalapú hitelek árfolyamának rögzítése miatt.

Oroszország többszörösen leminősítve

Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Oroszországtól hétfőn a Standard & Poor's hitelminősítő, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az orosz monetáris politika rugalmassága egyre korlátozottabb, és az orosz gazdaság növekedési kilátásai is gyengülnek.

Nem várnak kamatcsökkentést az elemzők

Az MNB kommunikációja arra utal, hogy szeretnék a jelenlegi kamatszintet huzamosabban fenntartani.

Alig változott estére a forint

Az euró árfolyama délután négykor 311,00 forint volt, este hétre 311,40 forintra nőtt.

Újabb bank ajánlott könnyítést a frankhiteleseknek

freedigitalphotos.net/anankkml

Romániában a görög kézben lévő Banca Romaneasca hétfőn átmeneti könnyítést ajánlott fel frankhiteleseinek, akik három hónapig az eddiginél mintegy 0,8 százalékkal alacsonyabb kamattal törleszthetik svájci frankban felvett hiteleiket.

A feketén üzembe helyezett gázkazán veszélyes lehet

A Magyarországon évente megvásárolt 40-50 ezer gáz fűtőkészülék 30-50 százalékát illegálisan helyezik üzembe, így azok veszélyesek lehetnek, és garancia sincs rájuk.

Folytatódik az MKB Bank átalakítása

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Az MKB Bank önálló pénzügyi társaságot hoz létre, amely a bank mérlegétől elkülönített módon, hatékonyan képes lesz kezelni a "mérgező" portfólióelemeket.

Az olajár-zuhanás abszolút nyertesei és vesztesei

Az olajárzuhanás következtében számos globális, nagy energiaigényű és nem az alapvető fogyasztáshoz kapcsolódó ágazat fellendülhet, míg az energiaipar és a hozzá kapcsolódó ágazatok veszíteni fognak.

Drágult a görög csődbiztosítás, elemzők járványhatástól tartanak

freedigitalphotos.net/anankkml

Meredeken drágult hétfőn Londonban a görög államadósság-törlesztési kockázat ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása, annak hatására, hogy a további takarékossági szigort elvető radikális baloldali Sziriza párt nyerte meg a görögországi választásokat.

Csak az euróval szemben gyengült a forint

A főbb nemzetközi devizák közül csak az euróval szemben gyengült a forint árfolyama hétfő délutánra a bankközi devizapiacon. A dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött a forint.

Csökkent a fogyasztói bizalom

freedigitalphotos.net/khunaspix

A magyar fogyasztói bizalmi index a harmadik negyedévhez képest 2 ponttal 54 pontra csökkent, így megtört a tavalyelőtt óta tartó növekedés.

Később dönt a Baumax dolgozóinak foglalkoztatásáról az új tulajdonos

Az MMXH Kft két ütemben veszi át a Baumax áruházait, 2015. március 31-i, illetve április 15-i határidővel, ezután kezdhetnek hozzá az egyes konkrét átalakítási munkálatokhoz azon telephelyeken, amelyeket bútor-lakberendezési áruházként működtetnek a jövőben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.