Megújult a szombathelyi Csónakázó-tó és környéke

freedigitalphotos.net/adamr

Megújult Szombathely "zöld szíve", a Csónakázó-tó és környéke, a több mint 730 millió forintból megvalósult beruházás az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) keretében, 90 százalékban uniós források felhasználásával készült el.

Csökkent a munkabalesetek száma az első fél évben

Az adatok szerint 23 halálos kimenetelű munkabaleset történt az első hat hónapban, 40 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Nem tudja a forint, hogy merre is induljon

Vegyesen alakult az árfolyam.

Péntektől már tényleg érdemes tankolni!

Látványosan csökkent az üzemanyagok ára.

hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Turizmus Zrt. és a BFTK Nonprofit Kft.

freedigitalphotos.net/cescassawin

Stratégiai megállapodást írtak alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BTFK) Nonprofit Kft. vezetői szerdán. A megállapodás szerint a két szervezet a jövőben együtt népszerűsíti Budapestet.

Szállodát építtet a mezőkövesdi futball klub

A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. nyílt közbeszerzést írt ki egy 42 szobás sportszálló építésére, amelynek a becsült költsége nettó 500 millió forint.

A felszámolás elrendeléséig fizetnie kell a károkat az Astra fióktelepének

MTI/Vajda János

A román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe köteles helytállni a díjfizető ügyfelek által okozott károkért mindaddig, amíg Romániában el nem rendelik a biztosító felszámolását.

A kormány 1,3 milliárd forinttal támogatja a Csaba Metál beruházását

A békéscsabai székhelyű Csaba Metál Zrt. 5,7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Rendkívüli gázmérő-leolvasás az E.on ügyfeleinél

ma.hu

A zavartalan átadás-átvétel és a pontos elszámolás érdekében rendkívüli gázmérő-leolvasásra számíthat az E.on földgázszolgáltását igénybe vevő lakossági ügyfelek egy része az év hátralevő időszakában.

Mintegy 30 ezer Quaestor-ügyfél fér hozzá a kártalanításához

Eddig mintegy 30 ezer Quaestor ügyfél részére mintegy 82 milliárd forint kártalanítási összeget adott át a Befektető-védelmi Alap (Beva) a kifizetéseket intéző OTP-nek, ebből hétfőig 26 ezer ügyfél több mint 70 milliárd forintot vett fel.

ENSZ-stratégiai fórumon vett részt az agrártárca

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az ülésen közel 100 ország, több érintett ENSZ szervezet és a legfejlettebb országokat tömörítő OECD vett részt.

Autóhitelek - Az NGM szeptember közepén nyújtja be a törvényjavaslatot

A még meglévő fogyasztási devizahitelek forintosításáról szeptember közepén nyújtja be a Nemzetgazdasági Minisztérium a törvényjavaslatot, a forintosítás pedig - amely valamennyi devizanemre, így például a jenhitelesekre is kiterjed - december elsején lép hatályba, így akkortól csökkenhet az autóhitelesek törlesztőrészlete.

KSH: júniusban felgyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Forrás: MTI

Júniusban 7,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbihoz képest az előző havi 4,4 százalékos növekedés után. Az adat megegyezik az első becslésben közöltekkel.

Jelölési hibák a kakaós tejeknél és italoknál

Kakaós tejeket és italokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az összesen 39 termék, 19 kakaós tej és 20 ital vizsgálata szerint minőségi és biztonsági problémát nem találtak a szakemberek, kizárólag jelölési hibák miatt kellett a hatóságnak eljárást indítania.

Tőzsde - Veszteséges zárás Európában

Az előző napi nagy nyereségek után veszteséggel kezdték és úgy is fejezték be a napot szerdán a főbb európai tőzsdék.

Csődbe ment az egyik legnagyobb román biztosító

freedigitalphotos.net/anankkml

Fizetésképtelenné nyilvánította a román Astra biztosítótársaságot az összevont román pénzügyi felügyelet (ASF) szerdán, és megvonta működési engedélyét, miután a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítést.

Társadalmi ellenőrzés a Paksi Atomerőműben

A Paksi Atomerőmű környezetében fekvő településeket tömörítő Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) képviselői személyesen tájékozódtak az erőmű II. blokkján zajló főjavítási munkálatokról, az új, 15 hónapos karbantartási ciklus őszi bevezetésének helyzetéről és a környezeti ellenőrző rendszer működéséről.

Tovább csökken az üzemanyagok ára

freedigitalphotos.net/dan

Csökkenti bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A Gyere haza fiatal! program a vállalkozni hazatérőket is segíti

Nemcsak a cégeknél állást keresőket, hanem az Egyesült Királyságból vállalkozni hazatérni szándékozó fiatalokat is segíti a Gyere haza fiatal! program, amelyre eddig összesen már csaknem 2400-an regisztráltak, és amelynek keretében már 21 fiatal állt munkába Magyarországon.

Szeptember végével kezdheti a MARK Zrt. a rossz hitelek kivásárlását

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az MNB tervei szerint a Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő (MARK Zrt.) már szeptember végével megkezdheti a kereskedelmi bankok rossz hiteleinek piaci áron történő kivásárlását, így az IMF szakmai befektetők bevonására vonatkozó ajánlatát csak középtávon tartja reálisnak és szakmailag támogatandónak a jegybank.

Több mint ötmilliárd forintból fejleszt idén a Debreceni Egyetem

Többmilliárdos pályázatok valósulnak meg a Debreceni Egyetemen (DE) az intézmény stratégiai céljainak megfelelően az idén hazai és uniós forrásokból.

Magáncsőd - Újabb részletszabály-tervezet jelent meg

freedigitalphotos.net/anankkml

A bírósági adósságrendezési eljárás során a családi vagyonfelügyelő és az eljárásban részt vevő felek közötti együttműködés, valamint a törlesztés folyószámláról történő teljesítésének szabályait határozza meg az Igazságügyi Minisztérium (IM) új rendelet-tervezete.

Engedélyezte a GVH a Budapesti Erőmű tulajdonosváltását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az EP Hungary, A.S. közvetlen egyedüli irányítást, és ennek következtében a luxemburgi székhelyű EPI Investment S.a.r.l. és a ciprusi Milees Limited közös közvetett irányítást szerezzen a Budapesti Erőmű Zrt. felett.

Minden uniós pályázatot meghirdet a kormány 2017 közepéig

freedigitalphotos.net/Rawich

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus minden pályázatát meghirdeti a kormány 2017. június 30-ig, összesen 12 ezer milliárd forint keretösszegben.

Kunásítás helyett eurósítás: így is 260 milliárd forintnyit veszíthetnek a horvát bankok

"Abszurd, hogy az adósoknak 8 vagy 9 évnyi törlesztés után is magasabb a tőketartozása, mint az eredetileg felvett hitel kuna összege".

Jól megy a Fordnak Európában

A Ford júliusi haszongépjármű-megrendelései 72 százalékkal múlták felül a tavaly júliusit.

Számottevően csökkent az üzemanyagok ára

A benzinár 2012 április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

Mfor.hu: nemzetközi összehasonlítás a legalacsonyabb keresetekről

freedigitalphotos.net/anankkml

Magyarországon azon dolozók aránya, akik a szegénységi küszöbnél, azaz az átlagjövedelem 50 százalékánál kevesebbért dolgoznak, 7,2 százalék volt, míg Ausztriában 7,8 százalék, Franciaországban pedig 7,3 százalékos a dolgozói szegénység.

Quaestor-kártalanítás - a fiktív kötvények kivételével minden értékpapír kiadható

Befejeződött a Quaestor Értékpapír Zrt. vagyonfelmérési vizsgálata: a nem valós kötvények kivételével az ügyfelek értékpapírjai maradéktalanul rendelkezésre állnak, kiadhatók.

Szeptembertől a duális képzés költségeivel csökkenthető a szakképzési hozzájárulás

Szeptembertől a cégek által fizetett szakképzési hozzájárulás a felsőoktatási duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is teljesíthető, az elszámolhatóság mértéke egyeztetés alatt áll.

6 milliárd forintjába kerül az OTP-nek a második forintosítás

A két árfolyam különbségéből keletkező terhet fele-fele arányban a bankok és az állam viselik - emlékeztet az OTP.

Emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok - volt honnan...

A frankfurti DAX-index 1,55 százalékos, a londoni FTSE-100 index 1,14 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,74 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Hullámvasút a New York-i tőzsdén

Rekordzuhanás, emelkedés, majd újabb esés.

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Reggel hét órakor az eurót 312,89 forinton, a dollárt 270,68 forinton, a svájci frankot 289,69 forinton, a japán jent pedig 2,2639 forinton jegyezték.

Lefújták a londoni metrósztrájkot

Szeptember 8-ra és 9-re viszont újabb munkabeszüntetést helyeztek kilátásba a tervezett éjszakai működés elleni tiltakozásul.

Otthon Centrum: a válság előtti szint közelébe bővül a lakáspiac

Az Otthon Centrum előrejelzése szerint 2015 végére az idei lakáspiaci adásvételek száma a 2014. évi 114 ezer után elérheti a 150 ezret is, amely csak kevéssel marad el a válság előtti volumentől, és nagyjából 20 százalékkal alacsonyabb az egyensúlyinak tekinthető 170-180 ezer tranzakciószámnál.

Tőzsdepánik - A forint jól állta a sarat

freedigitalphotos.net/adamr

A dollár komoly veszteségeket szenvedett el főleg a fejlett piaci devizákkal szemben. Mindeközben a Fehér Ház bejelentette: az amerikai gazdaság erős.

Fekete hétfő: nemzetközi pánik miatt zuhant a BUX hétfőn

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1341,97 pontos, 6,07 százalékos csökkenéssel, 20 778,29 ponton zárt hétfőn.

Több mint kétszázezer letöltésnél tart a brüsszeli pályázati honlap

EU

Az indulástól, július 28-tól eltelt időszakban nagyon népszerű lett az internetes oldal, aminek részben az az oka, hogy egyes pályázatok szeptemberben zárulnak.

Kinevezte az államfő az MNB új alelnökét

Nagy Mártont a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Áder János köztársasági elnök szeptember 1-jei hatállyal, a kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyezte.

Több százmilliós károk a viharok miatt a biztosítóknál

freedigitalphotos.net/foto76

Az augusztus 15-e utáni viharok miatt ezres nagyságrendben érkeztek kárbejelentések a nagyobb biztosítókhoz, a becsült kárérték több százmillió forint.

Jövő év első napjától már csak kondenzációs gázkazánt lehet felszerelni lakásfűtésre

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.

NGM: minden készen áll a tanévkezdésre a szakképző intézményekben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Minden készen áll a tanévkezdésre a szakképző intézményekben, a felkészülés a tervek szerint halad, így fennakadás nélkül indulhat az idei tanév.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Közel kétmilliárd forintot fizetett ki tavaly a Kártalanítási Számla

Wikipédia/Egrian

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által kezelt Kártalanítási Számlához tavaly 5344 káreseményt jelentettek be, ezek az év során 3585 ügyben közel 1,8 milliárd forint kártérítés kifizetésével zárultak.

Autóhitelek - Az összes érintett bank részt vett az MNB tenderén

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn a pénzügyi intézmények rendelkezésére bocsátotta a jelzáloghiteleken kívüli fogyasztói devizahitelek forintosításához szükséges devizát; a jegybank tenderén az összes érdemi fogyasztói devizahitel-állománnyal rendelkező bank részt vett.

Jövő tavasszal megkezdhetik feloldani az Irán elleni gazdasági szankciókat

freedigitalphotos.net/dan

A jövő év tavaszán elkezdődhet az Irán elleni gazdasági szankciók fokozatos feloldása - mondta hétfőn Philip Hammond brit külügyminiszter teheráni látogatásán.

A GDP 3-4 százalékát is elérheti a kkv-k uniós támogatása jövőre

Jövőre már nem a nagy-, hanem elsősorban a kis- és középvállalatokat kívánja támogatni a kormány.

Légkondi helyett inkább szigetelnének a magyarok

freedigitalphotos.net/samarttiw

A hazai ingatlantulajdonosok 70 százaléka a hőség ellen inkább leszigetelné otthonát a légkondicionáló használata helyett, ha tehetné.

A jegybank kamatdöntő ülésére figyel a piac

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa kedden tartja kamatdöntő ülését, emellett néhány nem piacmozgató hatású statisztikai adat is megjelenik a héten.

Lefagyott a Gorenje

Facebook

Az orosz piac szűkülése miatt a szlovén háztartási gépeket gyártó vállalat veszteséges lett az első fél évben.

Földre viheti a Ryanairt a sok késés

Sok száz millió fontjába kerülhet a legnagyobb európai diszkont légitársaságnak az a bírósági ítélet, amely szerint a két év helyett hat évig terheli kártérítési felelősség járatainak késéséért. Egy manchesteri bíróság döntött úgy pénteken, hogy az utasoknak hat évig jelenthetik be kártérítési igényüket. Az ír társaság apró betűs utazási feltételeiben két év áll.

Megteltek a szállodák az ország turisztikai központjaiban

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Megteltek a szállodák az ország fontos turisztikai központjaiban, minden vendéglátó egység 90 százalék fölötti kihasználtsággal üzemel a hosszú hétvégén.

Tállai: tiszta helyzetet teremt a személyi és autóhitelek forintosítása

Tállai András államtitkár szerint tiszta helyzetet teremt az egész ország számára a személyi és autóhitelek forintosítása, megszűnik a kitettség, és nem kell a kamatkockázatoktól tartani.

Kamatdöntő ülést tart jövő héten az MNB

freedigitalphotos/cuteimage

Várhatóan nem változtat az alapkamaton jövő keddi kamatdöntő ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa.

Devizahitelek - Varga: nem lesz szükség a 2016-os büdzsé módosítására

freedigitalphotos.net/anankkml

Nem lesz szükség a 2016-os költségvetés módosítására a devizaalapú személyi és autóhitelek forintosítása miatt.

Még szerdán 13 milliárd eurós segélyrészletet kap Athén

Brüsszelben jóváhagyták Görögország számára a három évre szóló segélyt.

A magyar csapat kiemelkedően szerepelt az idei szakmák olimpiáján

freedigitalphotos.net/dan

A magyar csapat kiemelkedően szerepelt az idei szakmák olimpiáján, a WordSkills versenyen, az éremtáblán a huszonkettedik helyen végzett 57 ország közül.

Megtelnek a Pest megyei szállodák a hosszú hétvégére

A rossz idő ellenére a nyári szünet utolsó rohamát várják a fővároshoz közel eső hotelekben; a szobát foglaló családok szeretnék kihasználni a négy egybefüggő pihenőnapot, a szállodák speciális programokat is szerveznek erre a hétvégére.

Csökkent a Hankook Tire üzleti eredménye a második negyedévben

bigjom/freedigitlphotos

A magasabb értékesítési volumen ellenére a kedvezőtlen devizaárfolyam-hatások miatt csökkent a Hankook Tire értékesítési árbevétele és üzleti eredménye a második negyedévben.

A Raiffeisen fiókokat zár be és létszámot csökkent Magyarországon

freedigitalphotos/Tuomas_Lehtinen

Minden harmadik bankfiókját bezárja, és jelentős létszámleépítést hajt végre magyarországi leányvállalatánál az idén és jövőre az osztrák Raiffeisen Bank.

Teltházasak a szállodák a hosszú hétvégén

Fullra járatják a szállodákat a csütörtökön kezdődő négynapos hosszú hétvégén a fővárosban és vidéken egyaránt.

Csökkent a benzin ára

Rawich/freedigitalphotos

Bruttó 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Csepreghy: a kormány döntött az uniós pályázatok 2017 júniusáig történő kiírásáról

A kormány keddi ülésén döntött arról, hogy 2017. június 30-ig kiírják a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklus minden magyar pályázatát.

Csak kisebb hiányosságokat találtak a fogyasztóvédők a Szigeten

freedigitalphotos.net/pixomar

A vállalkozások döntő többsége a jogszabályoknak megfelelően végezte tevékenységét a Sziget fesztiválon, a Fővárosi Kormányhivatal mindössze kisebb hiányosságokat állapított meg, amelyeket még az ellenőrzések alatt pótoltak a vállalkozások.

Több mint 20 százalékkal nőtt a törölt cégek száma az utóbbi egy évben

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az utóbbi egy évben mintegy 23 százalékkal, 77 469-re emelkedett a törölt cégek száma Magyarországon, miközben csupán 28 024 új vállalkozást indítottak el, így tovább csökkent a működő vállalkozások száma.

Rendkívüli ülést tartanak az EU-agrárminiszterek a tejárakról

freedigitalphotos/marin

Az Európai Bizottság szükségesnek tartja a "tisztességes árak" biztosítását a tejtermelőknek.

Gabonatermesztők: akár 80-100 milliárd forintot is lehet a kukoricatermesztők kára

Akár 80-100 milliárd forint kárt is okozhatott az elmúlt napok rendkívül meleg időjárása, majd az azt követő viharok kurkoricatermesztőknek.

Tovább nőtt a lízingpiac a második negyedévben

freedigitalphotos/stuart miles

A második negyedév végén a finanszírozott összeg 226 milliárd forintot tett ki, ami 22,1 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest, ezzel párhuzamosan pedig 10 százalékkal, 37 300-ra nőtt az új szerződések száma éves összevetésben.

Siófok és Budapest a legnépszerűbb úti cél a hosszú hétvégén

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a főváros mellett a Balaton és a fürdővárosok a legkeresettebb úti célok, a két legnépszerűbb Siófok és Budapest.

Csiba Péter az MVM vezérigazgatója augusztus 15-étől

Augusztus 15-étől tölti be az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatói pozícióját Csiba Péter, a társaságcsoport június 29-én kinevezett elnöke.

Budapesten és több egyetemi városban is nőttek a lakásbérleti díjak

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Budapesten és több egyetemi városban - például Pécsen, Debrecenben, Szegeden - 4-33 százalékkal nőttek tavalyhoz képest a lakásbérleti díjak, Győrben viszont csökkent a kiadó lakások átlagos díja.

Új módszerekkel csalnak a termékbemutató vállalkozások

Váratlanul becsengetnek és termékbemutatót tartanak, illetve előre megszervezik ezeket lakásokban.

A világ legjobbjai között a fiatal magyar szakemberek

Aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.