Az orosz kormány jóváhagyta a szankciós listát

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Az orosz kormány jóváhagyta az importtilalom alá eső, Törökországból származó mezőgazdasági termékeket, nyersanyagokat és élelmiszereket tartalmazó listát.

Lízingszövetség: a forintosítással az autóhitelekből is eltűnik az árfolyamkockázat

A deviza alapú lakossági autófinanszírozási szerződéseket december 1-jén forintosítják a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, ez erről szóló tájékoztató levelet pedig december 15-én postázzák az érintett ügyfeleknek, a forintosítással eltűnik a szerződésekből az árfolyamkockázat.

30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az állami erdőgazdaságoknak

A most ellenőrzött 10 társaság esetében is általános szabálytalanságként állapította meg az ÁSZ a vagyonnyilvántartás hiányosságait.

Novemberre érte el idei csúcsát a BMI

A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont alá került a múlt hónapban.

hirdetés

Erős nyitás a nyugat-európai piacokon

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 39 cent emelkedéssel 44,88 dolláron állt.

Alig mozdul a forint árfolyama

Az euró árfolyama a hétfő esti 1,0582 dollárról 1,0560 dollárra gyengült kedd kora reggelre.

KSH: javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly

Az egy főre jutó éves bruttó jövedelem átlagosan 1 millió 373 ezer forintra, a nettó 1 millió 100 ezer forintra nőtt, miközben a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek.

A szakszervezetek a minimálbér 9, a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatják

freedigitalphotos.net/anankkml

Négy nagy szakszervezeti tömörülés egységesen a minimálbér 9 százalékos és a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatja.

Csaknem 2,5 millió autót hív vissza a VW Németországban

A visszahívásra kerülő autók közül 1,54 millió Volkswagen márkájú, 531 ezer 813 Audi, továbbá 286 ezer 970 Skoda és 104 ezer 197 SEAT.

Újabb pénzügyi törvénycsomag a parlament előtt

freedigitalphotos.net/cescassawin

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításával kapcsolatban számos törvényt módosít az a törvényjavaslat, amelyet hétfőn terjesztett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés elé.

Libegő épült Lillafüreden

Átadták a Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedő libegőt, a turisztikai-idegenforgalmi beruházás csaknem 685 millió forintba került.

Orbán: nagy gazdasági korszak jöhet Iránban

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Jelentős gazdasági fejlődés előtt áll Irán Orbán Viktor miniszterelnök szerint, aki a Teheránban rendezett magyar-iráni üzleti fórumon beszélt a két ország gazdasági együttműködési lehetőségeiről.

Emelkedik a benzin ára

Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik.

Ásványvíz megtévesztő hirdetése miatt bírságolt a GVH

freedigitalphotos.net/winnond

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,3 millió forintra bírságolta a Peridot Line Kft.-t, mert a cég tiltott gyógyító és megalapozatlan, egészségre vonatkozó hatásokkal népszerűsítette ásványvizét.

Adataink védelme ma már nemzetgazdasági kockázat

A lehallgatástól az ügyféllopásig.

Kedden a déli órákig lehet felmondani az alkuszoknál a kötelező biztosítást

freedigitalphotos.net/dan

Akiknek az év végével jár le a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb-jük) azoknak a meglévő biztosítójuknál legkésőbb december elsején éjfélig kell felmondaniuk azt, a nagy alkusz cégek kedden legkésőbb 14 óráig fogadják el a felmondást.

A jegybanki döntések uralják a jövő hetet

A Fed gazdaságösztönző célú monetáris döntéseiben a foglalkoztatás alakulása játssza az egyik fő szerepet.

A forgalom csökkent, de a BUX emelkedett a héten

A részvénypiac elmúlt heti - november 23-27. közötti - forgalma 39,070 milliárd forint volt, szemben az előző heti 61,180 milliárd forinttal.

Tíz éven belül 5400 megawatt új kapacitást kell építeni?

Új erőművekre elsősorban a leállított egységek pótlása miatt van szükség, és csak másodsorban a villamosenergia-igények növekedése miatt.

Csaknem félmilliárd forintból korszerűsítették a közvilágítást Békéscsabán

freedigitalphotos.net/anankkml

A békési megyeszékhely egyes városrészeiben, így Mezőmegyeren, a Lencsési lakótelepen és Jaminában összesen 2680 világítótestet cseréltek ki korszerű, LED-es fényforrásra.

Szállodaszövetség: jobb lesz a karácsony, szilveszterkor teltház lesz a szállodákban

Jobb lesz az idei karácsonyi foglaltság a fővárosi és a vidéki szállodákban is, mint tavaly, szilveszterkor pedig országszerte teltházra számítanak.

A Magyar Telekom lett a Ferencváros labdarúgócsapatának a főszponzora

freedigitalphotos/Mister GC

Mindkét fél számára előnyös megállapodást sikerült kötniük a piacvezető távközlési szolgáltatóval, amellyel már évek óta partneri viszonyban vannak.

Egészséges ivóvizet kap a barcsi kistérség tíz települése

Befejeződött az Európai Unió támogatásával nettó másfélmilliárd forintból megvalósult ivóvízminőség-javító beruházás.

Termálvíz-hasznosítási beruházás Nagyszénáson

MTI/Rosta Tibor

Befejeződött az 1,578 milliárd forint összértékű termálvíz-hasznosítási beruházás a Békés megyei Nagyszénáson, a helyi termálvíz energiáját a település fűtési célokra fogja hasznosítani.

Gázközlekedés-fejlesztési projekt indul Magyarországon

A 17 millió euró költségvetésű PAN-LNG Projekt megvalósításával Magyarország 2017-re becsatlakozhat az európai LNG-töltőhálózatba.

Fitch: idén már nyereséges lesz a magyar bankrendszer

freedigitalphotos.net/taesmileland

Javul a magyar bankrendszer működési környezete a magyar gazdaságban zajló kedvező folyamatok miatt, és a kormány is elkötelezte magát a bankok üzleti környezetének fokozatos normalizálása mellett.

Várhatóan újabb 200 milliót költ környezetvédelemre a Telekom

A cég tavaly 10,2 millió forintot költött karbonsemlegesítésre, modernizálta hálózatát és adatközpontjait, növelte a hibrid és az elektromos autóinak arányát a céges autóflottájában, és egyre hatékonyabb eszközöket és megoldásokat alkalmaz.

Kellene a magas nyugdíj, de nem teszünk érte semmit

freedigitalphotos/worradmu

A hazai lakosság kétharmada nem tervez félretenni nyugdíjas éveire, pedig 85 százaléka fontosnak tartja az anyagi gondoktól mentes időskort.

Megkezdődött az év végi bevásárlási roham az Egyesült Államokban

Több helyről érkeztek idén is az üzleteket megrohamozó vásárlók közötti tettlegességről szóló jelentések, miután az Egyesült Államokban a hagyományos "fekete pénteki" árleszállításokkal megkezdődött a karácsonyi vásárlási szezon.

Az MNB engedélyezte az Erste Jelzálogbank megalapítását

freedigitalphotos/Mister GC

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. megalapítsa jelzálogbankját - a Pénzügyi Stabilitási Tanács (PST) erről szóló határozata pénteken jelent meg a jegybank honlapján.

Nincs gáz, van gáz, lesz gáz

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. nem tapasztal semmiféle fennakadást az Ukrajna irányából érkező földgázszállításban; a szállítások szerződésszerűen folynak, a szükséges mennyiség rendben beérkezik az országba.

Fekete péntek: most akkor vásároljunk, vagy ne?

freedigital/panuruangjan

A karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét a "Black Friday" nap jelenti, idén azonban ugyancsak péntekre esik a "fogyasztói böjtként" ismert Ne vásárolj semmit! nap.

Kampány indul a magyarországi halfogyasztás népszerűsítésére

Az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon 5,2 kilogramm, ami nem egészen egyötöde az európai uniós átlagnak.

Természetvédők fotóalbummal hívták fel a figyelmet a klímavédelemre

freedigitalphotos.net/Gualberto107

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) lakossági fotó-üzeneteket tartalmazó könyvet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak, az album és a hozzá kapcsolódó petíció az éghajlatvédelemre és az energetikai rendszerváltás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Befektetéseket és strukturális reformokat szorgalmaz az Európai Bizottság

Az uniós gazdaság mérsékelt fellendülést mutat, és a növekedés üteme várhatóan fokozatosan gyorsul majd.

Újabb szoftverproblémát tártak fel a Volkswagennél

Wikipedia/High Contrast

Nem jól működik az a szoftver, amely a mozgási energiának az akkumulátorban történő visszanyerését szabályozza. A rendellenesség nagyszámú, belsőégésű motorral működő autót érint.

Már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek

A gazdák több olyan földterületre is sikeresen licitáltak, amelyeknek a haszonbérleti szerződése csak 2051-ben jár le.

Paksi bővítés - egymilliárd euró értékben szállítana turbinákat a Siemens

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Siemens német iparvállalat részt venne beszállítóként a Paks II. beruházásban, egymilliárd euró értékben szállítana turbinákat a paksi atomerőmű bővítéséhez.

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

A jelenlegi import, valamint a hazai termelés a tárolói kapacitásokkal együtt hónapokig fedezni tudja a hazai szükségleteket a téli időszakban is.

Lázár: emeljék meg a földvásárlási hitelkeretet!

freedigitalphotos.net/Arkorn

Az állami földek megvásárlásához biztosított fejlesztési banki hitelkeret megemelésére kéri Matolcsy György jegybankelnököt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Csütörtöktől hatályos több pénzügyi törvény módosítása

Részben a tájékoztatási kötelezettségről, valamint az azok megszegése esetén kiszabható bírságról szóló uniós irányelvet ültette át a parlament - még októberben - azokba a pénzügyi törvényekbe, amelyek módosított szabályait csütörtöktől kell alkalmazni.

Bajban van a magyar tej?

A tejtermelőknél az utóbbi időben megvalósult fejlesztések nem elegendőek a hazai tejtermelés életben tartásához, az csak a feldolgozóipar erősítésével érhető el.

Black Friday - magyar módra

A magyarok 54 százaléka már hallott a Black Friday-ről, vagyis a fekete péntekről, a vásárolni szándékozók pedig elsősorban ruházati termékeket vennének ezen a napon.

Nagy Márton lesz a tőzsde új elnöke

freedigitalphotos/Pong

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke lesz a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) új elnöke, aki megtartja alelnöki posztját is a jegybankban.

MNB: a végtörlesztőknél levonják a korábbi kedvezményt a visszajáró összegből

freedigitalphotos/graur codrin

A kedvezményesen végtörlesztőknél a törvény szerint a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét.

Rohamra készülnek a kereskedők: közeledik karácsony

A fekete péntekkel elstartolt az ünnepi őrület.

Egyelőre nincs jelentős hatása a terrorveszélynek a kiutaztatási piacra

freedigitalphotos/annoon028

A magyar turizmus szempontjából nem számít kiemelt időszaknak a november-december, ilyenkor eleve kevesebben utaznak. Az eddig előfordult lemondások inkább a rövidebb, olcsóbb, jellemzően a bécsi adventi utazásokat érintették.

A BKK automatáinak telepítését választották az év projektjének

A Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésének köszönhetően ma már 300 ponton lehet jegyet és bérletet vásárolni a készülékekből.

Felújítása után egész évben nyitva lesz a Palatinus strand

Facebook Official

Elkezdődött a Palatinus strand felújítása, a fürdő a nettó 2,199 milliárd forintos rekonstrukció befejezése után 2017 második negyedévétől egész évben nyitva lesz.

Újabb benzinkút-hálózattal kötött megállapodást a Spar

Az OMV után a Lukoil kutakon is üzleteket nyit a Spar.

Emelkedik az üzemanyagok ára

freedigitalphotos/worradmu

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A Gazprom felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázszállítást

Az előre kifizetett mennyiséget teljes egészében leszállította, ráadásul nem érkezett új megrendelés sem az ukrán féltől.

Chattel előznék meg a kartelleket - ismét eljön a névtelen feljelentők világa

Kérdéseket lehet - névtelenül - feltenni a kartellekkel, az engedékenységi politikával és eljárással, valamint az informátori díjjal kapcsolatban is.

Minél előbb ajánlott új biztosítást kötniük a volt Astra-ügyfeleknek

Augusztus végén az Astra Biztosítónak 169 ezer magyarországi kgfb-szerződője volt, piaci adatok alapján számuk ennek kevesebb, mint negyedére apadt.

Létrejött a Budapest - Las Vegas tengely

"Az újabb kamara fő küldetése az, hogy összehozza a magyar vállalkozókat amerikai partnercégekkel."

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Forint- és devizaelszámolásban érintettek: volt-e egyoldalú kamatemelés?

A forint- és devizahitelek elszámolásában az intézményeknek 2015. szeptember 30-ig kellett kiküldeniük az értesítő leveleket ügyfeleiknek.

Több autistát foglalkoztathatnak Tatán

A tatai Esőemberekért Egyesület és az általa alapított nonprofit társaság harminchat autista és megváltozott munkaképességű embernek teremtett munkahelyet: a sörfőzdét és az élelmiszer-csomagoló kisüzemet kedden adtak át.

A becsültnél kevesebbe kerül a pécsi naperőmű

MTI Fotó: Komka Péter

Az erőművet a Pécsi Erőmű alállomásán keresztül csatlakoztatják az országos hálózatra.

Ipari parkokat üzemeltető és fejlesztő társaságot hoz létre a kormány

A kormány döntése értelmében az ipari és innovációs területek fejlesztésében történő állami szerepvállalásnak gazdasági társaság létrehozásával és a létrehozott gazdasági társaság bevonásával kell megvalósulnia, erre a feladatra létrehozzák a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-t (NIPÜF).

A Várnegyedbe költözik az NGM és a BM

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Belügyminisztériumot (BM) és a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) budai Várnegyedben helyezi el a kormány.

Az Imperial Tobacco Kft.-vel már szerződést kötött a dohányellátó

A még nem szerződött Philipp Morris céggel tovább tárgyalnak.

Csökkenti a bankközi átutalási díjakat a GIRO

flickr-justin-marty

Legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta.

Visszavonul a CBA elnöke, Lázár Vilmos lesz az új elnök

Baldauf László, a magyar üzletlánc 75. életévében járó elnöke lemondását kedden a cég hivatalos taggyűlésén jelentette be, ahol örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.

Új 20 eurós bankjegy került forgalomba

screenshot

Az eurózóna 19 tagországában szerdán egyidejűleg vezetik be a forgalomba a megújult külalakú 20 euró névértékű bankjegyet.

Ördögnyelv-kivonat miatt fizetnek milliókat a az étrend-kiegészítők forgalmazói

Az Európai Bizottság szerint a glükomannán testsúlycsökkentő hatására vonatkozó állítás jogszerűen csak csökkentett energiatartalmú étrendi ajánlással együtt tehető.

Megvolt a bejelentés: az osztrákok eladták Matolcsyéknak a magyar tőzsdét

Az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges, a jegybank tervei szerint a tranzakció zárása 2015 december közepén valósulhat meg.

Szolidan, de növekedett a német GDP

A növekedés negyedéves és éves összevetésben is elsősorban a belső fogyasztásra támaszkodott a harmadik negyedévben.

12 százalékkal nőtt a hitelgarancia-állomány

Arra számítanak, hogy a jegybanki programoknak köszönhetően élénkülő vállalati piacon még nagyobb igény lesz a kezességvállalásos konstrukciók iránt.

Nagyobb hozamú energiafűzet sikerült nemesíteni

A projektben alvállalkozóként részt vett a Szent István Egyetem és a Debreceni Egyetem is.

Oldalazó mozgás a forint piacán

Alig változott, kissé erősödött a forint árfolyama keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Meghirdették a 2015. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

A 2015. évi legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítmény elismerésére a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel meghirdette a Magyar innovációs nagydíj pályázatot.

Saját tulajdonú ingatlanban lakik az EU lakosságának többsége

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A házban élők aránya 59,3 százalékot, a lakásban élőké pedig 40 százalékot tett ki tavaly.

Fekete péntek - Egyre több üzlet csatlakozik az akcióhoz Magyarországon is

Egyre több üzlet csatlakozik Magyarországon is a november 27-i "fekete péntekhez", de nálunk nem annyira elterjedt még ez a vásárlási akció, és nincsenek olyan mértékű leárazások, mint külföldön.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.