A legélhetőbb városok: Budapest 140 közül az ötvenedik

Melbourne megőrizte első helyét, 97,5 ponttal a megszerezhető 100-ból. A második helyre Bécs (97,4), a harmadikra a kanadai Vancouver (97,3) került.

Növelte nyereségét a Bank of China

A féléves jelentés szerint a világ hetedik legnagyobbjaként rangsorolt banknak nemcsak a profitja, hanem a rosszhitel-állománya is nőtt.

Leheletnyit erősödött a forint

Erősödött szerdán délelőtt a forint a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben.

Jó hír a kisgyermekes családoknak

A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelő családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest.

hirdetés

Gyenge nyitás Európában

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon.

300 milliós turisztikai beruházás öt Holt-Szamos menti településen

Európai uniós pályázati támogatással 300 millió forint értékű turisztikai beruházást valósíthat meg öt Holt-Szamos menti település, Fülpösdaróc, Géberjén, Győrtelek, Ököritófülpös és Tunyogmatolcs.

Új üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Körösladányban

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Több mint 1400 négyzetméteres üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Műanyag Újrahasznosító és Feldolgozó társaság Körösladányban.

Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Csaknem két kilométeres kerékpárút épül Felsőzsolca és Arnót között

freedigitalphotos.net/bplanet

Megkezdődött a Felsőzsolcától Arnótig tartó, csaknem két kilométer hosszúságú kerékpárút építése, a több mint 95 millió forintba kerülő út a tervek szerint november végére készül el.

Vánszorog a forint

Csekély mértékben, a különböző devizákkal szemben eltérő irányban változott a forint árfolyama szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Napi 70 millió forint veszteséget jelent hazánknak az orosz importtilalom

A magyar mezőgazdaságnak napi 70 millió forint veszteséget jelent az orosz importtilalom.

Súlyos recesszió várható Ukrajnában

Súlyos recesszió lesz az idén és jövőre is Ukrajnában az ország keleti ipari bázisát is érintő, elhúzódó fegyveres konfliktus és az orosz szankciók miatt.

Igény van a civil hálóra

Wikipedia forint

Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz, a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra.

Erősödött kedden kissé a forint

Átmeneti gyengülés után az euróval szemben erősödött kedden a forint a bankközi devizakereskedelemben: délután négy órakor 313,19 forinton jegyezték az eurót a kora reggeli 313,63 forinttal szemben..

Változatlan a kényszerértékesítésre kijelölt lakások száma

Freedigitalphotos hywards

A második negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 114 781 lakóingatlanból 6320-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre.

Francia rakéták védik majd a magyar légteret

A Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről kötött szerződést a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala az MBDA France képviselőivel kedden Budapesten.

Az LG letarolta a brutál-széles kijelzők piacát

LG sajtófotó

Egyébként is megdöbbentő a koreaiak piaci fölénye a szegmensben, de ezt a magyar piac még inkább felülmúlja.

Sose volt ilyen olcsó a kincstárjegy

A meghirdetett összegben értékesített a referencia hozam alatt, rekordalacsony átlaghozamon három hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

10 dollárba kerül majd a fizetős YouTube

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

Ragaszkodik a forint a 314 körüli árfolyamhoz

Nem változott érdemben a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden kora reggelre a hétfő késő esti szintekhez képest a bankközi piacon.

Ahol Kazahsztán és Kína összeér

Fotó: Landsat 8 szatelit

Még hogy az országhatárok nem látszódnak az űrből? Márpedig a vonal Kazahsztán és Kína között több mint egyértelmű...

Az osztrák bankokat az idén is terhelik a kelet-európai kockázatok

Az osztrák bankrendszer jövedelmezőségére negatív hatással van a felzárkózó európai térség fizetőeszközeinek leértékelődése, a problémás kinnlevőségek magas arányából eredő költségterhek és a hitelkiáramlás lanyha bővülése.

Svájcon keresztül jutnának az európai termékek Oroszországba

freedigitalphotos.net/anankkml

Az európai tej-, hús- és zöldségtermelők azzal a hivatalos kérelemmel fordultak Svájchoz, hogy a területén át szállíthassák termékeiket Oroszországba.

Mesebeli Afrika - a levegőben is?

Az Afrikán belüli légi útvonalak fejlesztését és a légi piac liberalizációját sürgeti a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA)

Dübörög a cseh autógyártás

"A cseh autógyárak termelésének növekedése jó hír a hazai gazdaság számára. Az adatok megerősítik, hogy a piacokon mérsékelt konjunktúra van."

Hónapokba telhet a betiltott termékek pótlása Moszkvában

freedigitalphotos.net/foto76

Egy hét-két hónap szükséges ahhoz, hogy a moszkvai üzletek pótolják az európai élelmiszeripari termékek behozatalának egyéves tilalma miatt kieső árukat.

Újra lesz (használt)Lakásvásár - már nincs "új" a Nap alatt...

Október 11-én és 12-én, várhatóan 80-100 kiállító cég részvételével újra lesz Lakásvásár a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban.

Nyolcvanezer tonna olajat vásárolt a Mol az iraki Kurdisztánból

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A nyersolajat a Mol magyarországi és szlovákiai finomítóiban dolgozzák majd fel az értesülések szerint.

Áfa-csökkentéssel védenék ki a dömpingárat a tejágazatban?

A két szervezet véleménye szerint a piaci anomáliák nagy részét az áfa-csalással érintett termékek forgalomba hozatala okozza.

Valamit nagyon jól csinálnak: fél év alatt 5 százalékkal nőtt az államadósság!

Az adatok alapján a második negyedévben 434 milliárd forint nettó adósságfelvétel növelte az államadósságot, amihez a forint gyengülése további 65 milliárd forintot tett hozzá.

Étlen-szomjan, autók nélkül maradnak az oroszok?

Az év első felében az Oroszországban eladott személygépkocsik 27 százaléka importból származott, a tehergépkocsik esetében az arány 46, az autóbuszok esetében pedig 13 százalék volt.

Zöldenergia-fejlesztéseket adtak át Kaszaperen

Alternatív energiaforrások segítik az iskola, az óvoda, az orvosi rendelő és a művelődési ház energiaellátását is.

A forgalom csökkent, de a BUX emelkedett a héten

Csökkenő forgalom mellett jelentősen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények mind erősödtek.

A gazdasági növekedésben meghatározó a mezőgazdaság szerepe?

A mezőgazdaság részesedése a nemzetgazdaság bruttó értékéből 4,8 százalékra nőtt.

Andor László megemeltetné a németek bérét

Ez kellene az uniós gazdaság beindításához?

Mindenki belenyugodni látszik a 100 dollár körüli olajárba

Amennyiben a forint tovább gyengül, a magyar lakosság a stagnáló nyersanyagárak ellenére azt érzékeli majd, hogy az üzemanyagárak emelkednek.

Negyedmilliárd forintos fejlesztésbe kezdett a ceglédi Minetechnik

Új technológiák bevezetésére, illetve berendezések vásárlására költi az uniós pályázaton elnyert csaknem százmillió forintot saját forrással kiegészítve a ceglédi székhelyű Minetechnik Kft.

Amerikából, Kínából és az eurózónából is érkezik fontos makroadat

Freedigitalphotos jannoon028

A világgazdaság három nagy csomópontjából, az Egyesült Államokból, az euróövezetből és Kínából is várható fontos makrogazdasági adat az utolsó nyári hónap harmadik hetében.

Emelkedtek Győr adóbevételei

Az iparűzési adó kulcsának csökkentése ellenére is közel négy százalékkal emelkedtek Győr első fél éves adóbevételei.

Szlovák-magyar bencés tulajdonvita

Tulajdonvita alakult ki a Magyar Bencés Kongregációhoz tartozó révkomáromi Bencés Rendház és a Nyugat-Szlovákiában lévő, nagyszombati érsekség között, mivel az érsekség magára íratta a bencések szlovákiai ingatlanjait, azok álláspontja szerint jogtalanul.

Egyiptom kezében tartja a Szuezi-csatorna kibővítését

Wikipedia suez canal

Üdvözölték egyiptomi gazdasági szakértők Ibráhím Mahlab kormányfő bejelentését, miszerint az új Szuezi-csatorna múlt héten megkezdett építését kötvénykibocsátás révén finanszíroznák.

Valószínűtlen az ukrán földgáztranzit elakadása

Ukrajna mindenképpen szeretné elkerülni a területén keresztül Európába irányuló földgázszállítások fennakadását, a szállítások folyamatosságát azonban így is kockázatok terhelik.

Beérkeztek a bankoktól az első keresetek

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Beérkeztek a bankoktól az első devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségével kapcsolatos keresetek a Fővárosi Törvényszékre pénteken.

Gyengült a forint

Az árfolyamok azután kezdtek meredeken esni, hogy, Ukrajnában bejelentették: az ukrán erők orosz páncélozott harcjárműveket semmisítettek meg ukrán területen.

Az orosz importtilalom felerősítheti az árcsökkenést a magyar mezőgazdaságban

freedigitalphotos.net/franky242

A mezőgazdasági termékek felvásárlási ára 9,8 százalékkal volt alacsonyabb júniusban, mint tavaly ugyanekkor.

Még idén forgalomba állhat a legújabb Airbus

A harmadik negyedévben megkaphatja az üzemeltetéshez szükséges típusengedélyt az Airbus legújabb szélestörzsű típusa, az A350 XWB, miután a járatpróba-sorozat lezárásával végéhez ért a típus berepülési programja.

Kissé gyengült a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az eurót délután 312,83 forinton jegyezték a kora reggeli 312,31 forint után. Egy amerikai dollár 233,56 forintot ért, nagyjából annyit, mint kora reggel. Délelőtt megközelítette a 233,00 forintot, majd a 234,00 forintot az árfolyam.

Erősítené a fogyasztóvédelmet az NFM

Seszták Miklós egyebek mellet az állam és a fogyasztók közötti kapcsolat szorosabbra fűzését, és a hatékonyabb kommunikációt hangsúlyozta a tárcához került fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárság országjárásának első helyszínén Nyíregyházán.

Orosz embargó: a károk minimalizálására törekszik a magyar kormány

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a gazdák veszteségeit az orosz embargó miatt, és Brüsszelhez fordult a károk kompenzálására létrehozott krízisalap 400 millió eurós keretének emelése érdekében.

Ha nem vágják le a parlagfüvet...

A bírságon felül a kényszerkaszáltatás árát is meg kell fizetniük azoknak, akik nem vágják le a parlagfüvet a birtokukon.

Idén is meghirdeti filmpályázatát az OHÜ

freedigitalphotos.net/anankkml

Idén ismét meghirdeti filmpályázatát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ), másodszor várják a fiatal filmkészítőket, hogy segítségükkel közelebb vigyék az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat.

Több támogatás jut a nagy nyári fesztiváloknak

Összesen 415 millió forint plusztámogatásban részesíti a kormány a Sziget, a Volt, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton fesztiválokat.

Több mint 500 szerb vállalatot kínálnak eladásra

Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Félezer privatizációra váró, veszteséges vállalatot kínál eladásra péntektől a szerbiai privatizációs ügynökség. A cégek listáját az ügynökség honlapján tették közzé.

Brutális mennyiségű okostelefont adtak el 3 hónap alatt

A második negyedévben újabb mérföldkőhöz érkezett az okostelefonok világpiaci értékesítése: az eladási szám átlépte a 300 milliós küszöböt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.