Százezer csomag meggyet osztanak szét ingyen

freedigitalphotos/Stuart Miles

Összesen több mint 30 tonna gyümölcsöt osztanak szét, mintegy 100 ezer darab negyed kilogrammos kiszerelésű adagban. A több kamionnyi meggyet országszerte 31 városban, száz helyszínen csütörtök reggeltől szombat délutánig osztják szét.

A BP 18,7 milliárd dolláros kártérítést fizet a 2010-es amerikai olajkatasztrófa miatt

Ha a bíróság jóváhagyja, ez lesz a legnagyobb olyan kártérítési megállapodás az Egyesült Államok történetében, amelyet egyetlen jogi személlyel kötöttek.

1,6 milliárd forint támogatás az Óbudai Egyetem kollégiumának felújítására

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja az Óbudai Egyetem jelenleg üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumának felújítását.

Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Újra elindítják a tanyafejlesztési programot, az elektronikus pályázati felület július 15-én nyílik meg a Herman Ottó Intézet honlapján.

hirdetés

Több mint 755 millió forintért adtak el OTP-részvényeket

Több mint 755 millió forint értékben adott el OTP-részvényeket Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Wolf László vezérigazgató-helyettes és Kovács Antal, a bank felügyelő bizottságának tagja július elsején.

KSH: a GDP 2,0 százaléka volt az uniós elszámolású hiány az első negyedévben

freedigitalphotos.net/Ventrilock

A kormányzati szektor első negyedévi hiánya 160,1 milliárd forint, a GDP 2,0 százaléka volt, 57,6 milliárd forinttal, illetve 0,8 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Megindult a kereskedelmi forgalom a szlovák-magyar gázvezetéken

Az évi 4,38 milliárd köbméter földgáz továbbítására alkalmas vezeték északra és délre egyaránt képes továbbítani az energiahordozót.

Leminősítette Görögországot a Moody's

freedigitalphotos.net/dan

Azzal a véleményével indokolta a lépést, hogy a hivatalos hitelezők nyújtotta további pénzügyi támogatás nélkül Görögország előbb-utóbb törlesztési csődbe kerül a magánszektorbeli hitelezőkkel szemben fennálló adósságaival.

Tévhit, hogy automatikusan kártérítés jár járattörlés illetve késés esetén

A magyar utazóknak is ingyenes jogsegélyt nyújt az Európai Fogyasztói Központ.

2600-an nyertek a tanyabusz pályázaton

freedigitalphotos.net/dan

A pályázat eredeti 15 milliárdos keretét a nagy igényre tekintettel 22 milliárd forintra emelte a Miniszterelnökség.

Közép-Európa ipara nem vesz tudomást a görög válságról

Londoni pénzügyi elemzők szerint a szerdán ismertetett júniusi gyáripari beszerzésimenedzser-indexek (BMI) arra vallanak, hogy a közép-európai EU-gazdaságok feldolgozóipara nem vesz tudomást az eszkalálódó görög adósságválságról.

Az Eurócsoport kivárja a vasárnapi népszavazás eredményét

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport egységesen úgy döntött, hogy minden további tárgyalás előtt kivárja a görögországi népszavazás eredményét.

Brüsszel hivatalból vizsgálja a paksi bővítés állami támogatását

freedigitalphotos.net/twobee

Az Energiaklub szerdai közleménye szerint az Európai Bizottság hivatalosan vizsgálja a paksi bővítés állami támogatását, brüsszeli források szerint ugyanakkor nem indult formális eljárás, hivatalból értékelik a projektet.

A fejlődő országok növekvő jövedelemszintje a táplálkozási szokásokra is kihat

A fejlődő országokban élők számíthatnak a népességszám, a jövedelemszint, az élelmiszer-fogyasztás és a városiasodás mértékének növekedésére, ami kihat majd a táplálkozási szokásokra is, mivel elérhetőbbé és népszerűbbé válnak az állati fehérjék a keményítőtartalmú termékekkel szemben.

Az első fél évben feltűnően élénkült a használtlakás-piac

freedigitalphotos/Praisaeng

Az idei első fél évben több mint 68 ezer lakás cserélt gazdát Magyarországon, szemben az egy évvel korábbi 45 700 tranzakcióval.

Báger Gusztáv lesz a monetáris tanács új tagja

Báger Gusztáv lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának új külsős tagja, aki Kandrács Csaba helyét veszi át. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdán hallgatja meg a jelöltet.

Az MNB az extrém rövid lejáratú kézizáloghitelek veszélyeire figyelmeztet

cooldesign/freedigitalphotos

Aa a néhány napos futamidőn belül a kézizálog hitelkonstrukcióknál nem történik meg a törlesztés, akkor a nem szerződésszerű (késedelmes) teljesítés miatt jelentősen megnőhetnek a költségek.

Dübörög a lovi - Több mint 700 millió forintot nyertek tavaly

Idén mintegy 25 százalékos növekedéssel számol a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.

Jogi értelemben nem lesz görög csőd, elhúzódó válság várható

"Görögországot nem hagyják csődbe menni", hiszen az ország - szemben Argentínával - euróövezeti tagként "csapatban játszik".

Új vezető a Szerencsejáték Zrt. élén

freedigitalphotos.net/ adamr

Új elnök-vezérigazgatója van a Szerencsejáték Zrt.-nek, Braun Márton Szentpétery Kálmánt váltja a tisztségben.

Már idén megkezdődhet a munka az UNICEF budapesti központjában

A budapesti központ mérföldkő a szervezet és a magyar kormány közötti együttműködésben.

Felméri a kormány a májusi jégeső okozta mezőgazdasági károkat

freedigitalphotos.net/dan

A földművelésügyi miniszternek a jégesőkárt szenvedett mezőgazdasági termelők körét, kárainak nagyságát és az agrárkár-enyhítési rendszerben való tagságuk mértékét kell felmérnie.

Cseh kézbe került a Budapesti Erőmű Zrt.

Cseh kézbe került a Budapesti Erőmű Zrt., miután a prágai székhelyű EP Energy-csoport a francia EDF cégtől megvette a részvények 95,5 százalékát.

Az Eurócsoport elutasította a mentőcsomag meghosszabbítását

freedigitalphotos.net/anankkml

Az Eurócsoport - az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete - elutasította kedd esti rendkívüli telekonferenciáján a kedd éjfélkor lejáró görög pénzügyi mentőcsomag hatályának a meghosszabbítását.

Dijsselbloem: újabb görög javaslat érkezik szerdán

Újabb javaslat érkezik Athénból szerdán a görög adósságválság ügyében - közölte Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri testülete, az Eurócsoport elnöke a kedd esti telekonferencia után.

Stubb: az Eurócsoport elutasítja a mentőcsomag meghosszabbítását

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az Eurócsoport elutasítja a kedd éjfélkor lejáró görög pénzügyi mentőcsomag hatályának a meghosszabbítását, és azt is, hogy leírják a görög adósság egy részét.

Rendkívüli ülést kezdett az Eurócsoport

Rendkívüli ülést kezdett kedden este - telekonferencia formájában - az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete, az Eurócsoport, hogy megvitassa Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök új javaslatát.

900 millió az új Duna-híd megvalósítási tanulmányára, előkészítésére

freedigitalphotos.net/nuttakit

A paksi bővítéssel összefüggésben Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-híd megvalósítási tanulmányának elkészítésére és egyéb előkészítései feladatokra 870 millió forint elkülönítéséről döntött a kormány a keddi Magyar Közlöny szerint.

12 ezer pályázatot várnak a mosógépcsere-programra

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 12 ezer pályázatot vár a rendelkezésre álló két hét alatt a szerdán induló mosógépcsere-programra.

Részleges csődhelyzeti osztályzatot adott görög bankoknak az S&P

freedigitalphotos.net/dan

Részleges csődhelyzetet jelző osztályzattal látott el négy görög nagybankot kedden a Standard & Poor's, a görög kormány által foganatosított tőkekorlátozásokkal indokolva a lépést.

Csepreghy: 2020 után megszűnik a mostani fejlesztéspolitikai rendszer

A Magyarország uniós tagságának eredményeként kiépült, a fejlesztéseket 2004 óta szolgáló fejlesztéspolitikai rendszer 2020 után megszűnik, vagy jelentősen csökkenni fog a keretösszeg.

Az Alstom csúcsminőségű gőzturbinával indul a Rosatom közbeszerzésén

freedigitalphotos.net/twobee

Az Alstom a csúcsminőséget képviselő (Arabelle típusú) termékre épülő turbinaszigetet ajánlja a Paks-II beruházáshoz a Roszatom várható közbeszerzésén.

NMHH: postai úton is nyilatkozhatnak a Telenor és a Telekom ügyfelei

Július 1-je után is van módjuk a Telenor és a Telekom ügyfeleinek, hogy elutasítsák a szolgáltatók szerződésmódosítási ajánlatát.

A magyar gazdaság jövőbeni hajtóerőiről beszélt Varga

Wikipédia/Egrian

A beruházások bővülése, az európai uniós források még hatékonyabb felhasználása, valamint az elindult hitelprogramok folytatása lehet a magyar gazdaság jövőbeli növekedésének hajtóereje.

Fidelity alapkezelő: kevés erőteljes változást hoz a görög népszavazás

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A piaci szereplők már számítanak egy ideje a görög válságra, így Görögországon kívül kevés erőteljes változást hoz majd a görög népszavazás eredménye.

Kedd este rendkívüli tanácskozást tart az Eurócsoport

Kedden este hét órakor rendkívüli ülést tart - telekonferencia formájában - az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete, az Eurócsoport, hogy megvitassa Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök áthidaló kölcsönre irányuló kérelmét.

Csaknem 600 millió forintból újult meg a berekfürdői strandfürdő

freedigitalphotos.net/aopsan

Július első felében birtokba vehetik a látogatók azokat az új létesítményeket, amelyek kialakításával uniós támogatással, csaknem 600 millió forintból látványosan megújult a Berekfürdői Termál- és Strandfürdő.

Egymilliárd forintból épült távhővezetéket adtak át Oroszlányban

Oroszlányban átadták a település távhőellátását biztosító Vértesi Erőművet és a várost összekötő, öt kilométer hosszú távhővezetéket, a beruházás egymilliárd forintba került.

Nőtt az elektronikus fizetési módok forgalma az első negyedévben

freedigitalphotos/Anusorn P nachol

A legszembetűnőbb növekedés az érintőkártyák és az érintéses fizetést lehetővé tevő terminálok számában volt megfigyelhető.

Tovább csökkent a háztartások adóssága májusban

A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint.

Másodszor is leminősítette Görögországot az S&P

Nem egészen három héten belül másodszor minősítette le Görögország eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-besorolását a Standard & Poor's.

A Libri tulajdonába került a Jelenkor Kiadó

freedigitalphotos.net/adamr

A Libri Könyvkiadó Kft. tulajdonába került pénteken az 1993-ben alapított, pécsi székhelyű és kortárs szépirodalmi kiadványok megjelentetésével hírnevet szerző Jelenkor Kiadó.

Görög adósság: alapjában véve nyugalomban telt a hétfő Görögországban

Pogátsa Zoltán közgazdász, aki egy kormánypárti tüntetés helyszínéről jelentkezett be, elmondta, hogy nem érez igazán nagy pánikot a görög fővárosban, a lakosság méltósággal tűri a helyzetet.

Emlékeznek a matricás autókra? 6 évet kapott az Il Ferro-per elsőrendű vádlottja

freedigitalphotos.net/adamr

Az Il Ferro egykori vezetője tagadta bűnösségét. A férfit gépkocsikon elhelyezett reklámokkal kapcsolatban sok száz millió forintos hűtlen kezeléssel, sikkasztással, csalással vádolják.

Hatmilliárd forintért vásárol személykocsikat az állam

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nettó 6 milliárd forint összértékben nyílt közbeszerzésen kíván személykocsikat vásárolni.

Állami kézbe került a Budapest Bank, a Corvinus Zrt. 700 millió dollárt fizetett az eladónak

freedigitalphotos/Naypong

Ezzel állami kézbe került a Budapest Bank teljes eszközállománya és érdekeltségei, például a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

Az EIB 500 millió eurós hitelt nyújt Magyarországnak

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 500 millió eurós hitelt nyújt hazánknak.

Évi 2 millió euró értékű futómű-szállítási megállapodást írt alá a Rába

freedigitalphotos.net/xedos4

Évi 2 millió euró értékű, 5 évre szóló, futóművek szállítására vonatkozó megállapodást írt alá a Rába egy európai prémium kategóriás járműgyártóval.

250 új munkahelyet teremt a Rosenberger ipari beruházása a Jászságban

Csaknem 3,5 milliárd forint értékben bővíti gyártókapacitását az adatátviteli csatlakozókat és kábeleket gyártó német Rosenberger cég magyarországi leányvállalata, a fejlesztéssel 250 új munkahely jön létre a jászárokszállási üzemben.

A környezet- és a természetvédelem is feladata a Herman Ottó Intézetnek

freedigitalphotos.net/dan

A mezőgazdasági termelés mellett a környezet- és a természetvédelmet is érintik a múlt héten megalakult Herman Ottó Intézet döntéselőkészítő feladatai.

Brüsszel közzétette, mire mondtak nemet a görögök

Az átláthatóság és a görög nép tájékoztatása érdekében az Európai Bizottság közzétette azokat a javaslatokat, amelyekre a görög kormány nemet mondott, majd népszavazást kezdeményezett.

Pekingben aláírták az AIIB alapító okiratát

freedigitalphotos.net/dan

Öt kontinens 57 országának képviselője jelenlétében hétfőn aláírták az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) alapító okiratát Pekingben.

Szigorúan korlátozták a pénzfelvételt a görög bankok

Megtiltottak minden pénzátutalást külföldre, emellett naponta hatvan eurónál nagyobb összeg helyi kibocsátású bankkártyával nem vehető fel a pénzjegykiadó automatákból.

Zárva maradnak a görög bankok

freedigitalphotos.net/dan

Az athéni tőzsde ugyancsak zárva tart hétfőn.

Lekapcsolták a legrégebben működő német atomerőművet

A bajorországi, grafenrheinfeldi reaktor 33 éven át volt üzemben és egykor a legnagyobb teljesítményű ilyen németországi létesítmény volt. A reaktort szombaton éjjel 23 óra 59 perckor állították le.

Szakértő: nem lesz elegendő készpénz a görögországi automatákban

Az Európai Központi Bank egyelőre fenntartja a görög bankoknak nyújtott sürgősségi likviditási támogatást, de nem fogják tudni pénzzel feltölteni az ország összes bankautomatáját.

Bővítésre és használt lakás vásárlására is jár az állami támogatás júliustól

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A lakásépítési, illetve -vásárlási kedvezmény néven futó, vissza nem térítendő állami támogatás július elsejével átalakul: a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) meglévő használt lakás bővítésére, valamit használt lakás vásárlására is felhasználható a továbbiakban.

A Mátra térségének fejlesztéséhez összefogásra van szükség

Fontos lenne, hogy több befektetést vonzzon a térség, több turisztikai fejlesztés valósulhasson meg, s ezáltal javuljon az életminőség.

Megállapodást kötött az MNB és a kínai jegybank

freedigitalphotos.net/adamr

Renminbi kötvénybefektetésekről és elszámolási mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodásokat írt alá a Magyar Nemzeti Bank és a Kínai Népköztársaság jegybankja Bázelban.

Exportra is jut az idei görögdinnyetermésből

Ára a szezon kezdetén valószínűleg 120-150 forintba kerül majd egy kiló, viszont július végén 70-80 forintra eshet vissza.

Az EKB beszünteti a görög bankok likviditási támogatását

freedigitalphotos.net/dan

A BBC vasárnapi értesülése szerint az euróövezeti jegybank (EKB) várhatóan beszünteti a görög bankok likviditási támogatását.

Átlagosan napi 580 forintot költünk utasbiztosításra

Átlagosan napi 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők május végéig, ami megegyezik a tavalyi hasonló időszakban mért összeggel.

Lagarde: jogilag nincs értelme a görög népszavazásnak

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója szerint a görög kormány által a hivatalos hitelezők javaslatairól kiírt népszavazásnak jogilag nincs értelme.

Az eddigi szinten marad a földgáz biztonsági készlet

A nemzeti fejlesztési miniszter nem emeli a korábban elhatározott 1200 millió köbméterre július 1-jétől a földgáz biztonsági készletét, az így marad a jelenlegi 915 millió köbméteres szinten.

Görög adósság: július 20-a a legfontosabb határidő

freedigitalphotos.net/adamr

Az ING Bank vezető elemzője szerint akkor lesz a legnagyobb gondban Görögország, ha az Európai Központi Banknak (EKB) esedékes, július 20-án lejáró fizetési határidőt nem tartja be, mivel ekkor az EKB abbahagyja a görög bankok likviditásának finanszírozását, így tőkekorlátozások várhatók az országban.

Meghirdették a Minőség-Innováció 2015 pályázatot

Az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága meghirdette a Minőség-Innováció 2015 nemzetközi pályázatot, a díjjal a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységét ismerik el.

Görög adósság - Nincs hosszabbítás

Shutterstock fotó

Varufakisz nélkül tanácskozik tovább az eurózóna többi pénzügyminisztere.

Ruszinkó Ádám: a külföldiek felfedezték természeti és épített adottságainkat

Az elmúlt 15 évben jelentős fejlesztési lehetőségekhez jutott a turizmus: strandok, kastélyok, szálláshelyek, kalandparkok újultak meg, amelynek következtében jelentős minőségi ugrás volt a szektorban.

Személyi kölcsön forgalmazásába kezd a Magyar Posta

Wikipédia/Egrian

Az FHB Bank és a Magyar Posta közös fejlesztéseként nyártól személyi kölcsönt is lehet majd igényel a postahivatalokban.

Sok hagyományos céget szoríthat ki a piacról a digitalizáció

Minden negyedik hagyományos vállalat jelentősen veszíthet pozíciójából, vagy szorulhat ki teljesen a piacról a digitális piac átalakulása miatt a következő öt évben.

1500 kilométer kerékpárút épül meg 2020-ig

freedigitalphotos.net/bplanet

A tervek szerint mintegy 1500 kilométer kerékpárút épül meg a települések kül- és belterületén a 2014-től 2020-ig tartó időszakban.

Pest megye is csatlakozott a klímavédelmi kezdeményezéshez

Pest Megye Közgyűlése pénteken döntött arról, hogy csatlakozik Áder János köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezéséhez.

Erdélybe és Grazba is indít járatokat júliusban a Volánbusz

freedigitalphotos.net/dan

Erdélybe és Grazba is indít járatokat júliusban a Volánbusz Zrt., Grazba július 1-jétől, Erdélybe pedig július 15-től közvetlenül, átszállás nélkül juthatnak el a társaság utasai.

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka már eljutott a pályázókhoz

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka már eljutott a pályázókhoz Magyarországon, 2014 végéig 6500 milliárd forintot, mostanra 7700 milliárd forintot tudott felhasználni az ország a 8200 milliárd forintos keretből.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.