Franciaországban csökken az alma ára a szankciók miatt

Fotó: freedigitalphotos.net/Clare Bloomfield

Az egyebek között az EU-ból származó gyümölcsökre kivetett orosz behozatali tilalom miatt Lengyelország nagy tételben helyez el almát Franciaországban, ahol a gyümölcs ára emiatt 10 százalékkal volt alacsonyabb októberben a tavalyi azonos hónaphoz képest.

Az Egyesült Államokban újabb bank ment csődbe

Tizenhatra nőtt az idén eddig csődbe jutott bankok száma az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be.

Egyre többen akarják látni a magyar tengert

Idén január-augusztusban 1 millió 139 ezer vendég 3 millió 948 ezer vendégéjszakát töltött el a Balatonnál, így a vendégek száma összesen 40 ezer fővel, a vendégéjszakák száma pedig 111 ezerrel nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Növelte üzemi nyereségét a Skoda Auto

Hetvenöt százalékkal, 651 millió euróra növelte éves összehasonlításban üzemi nyereségét az idei év első kilenc hónapjában a csehországi Skoda Auto autógyár.

hirdetés

Amerika megbocsáthatatlan nyomást gyakorol Délkelet-Európára

Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Curtis

Az orosz külügyminisztérium szerint Amerika politikai és üzleti megfontolásokból egyre nagyobb nyomást gyakorol a délkelet-európai országokra az Oroszországgal való energetikai és haditechnikai együttműködésük korlátozásának elérésére.

2018-ra digitalizálják az egész országot - mert mégiscsak jó az

Csepreghy Miklós európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár szerint a kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el.

Eddig nem tapasztalt tempóban vásárolnak fel külföldi vállalatokat a kínai cégek

freedigitalphotos.net/nirots

A külföldi befektetéseik az idén első ízben némileg meghaladhatják a külföldiek Kínába irányuló működőtőke beruházásait.

279 millió euró volt a külkereskedelmi többlet

Az EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 0,4 százalékkal, a behozatalé 3,4 százalékkal csökkent 2013 első nyolc hónapjához hasonlítva.

Javította pénzügyi eredményét az IAG

A július-szeptemberi időszakban a cégcsoport 8,5 százalékkal, 5,8 milliárd euróra növelte árbevételét, kiadásai 5,3 százalékos emelkedéssel 4,9 milliárd eurót tettek ki.

Még alacsonyabbak a lakáshitelkamatok

A szeptemberben megkötött lakáscélú forinthitel szerződések átlagos hitelköltség-mutatója 6,72 százalékon állt.

Többnyire erősödött a forint

A dollár kivételével erősödött a forint árfolyama csütörtök estéről péntek reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben.

50 milliárd forint feletti árbevételt vár az idén az Euronics

A 100 százalékban magyar tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi vállalat piaci részesedése meghaladja a 23 százalékot - közölték.

15 bankkal, másfél milliárd dolláros hitelszerződést kötött a Mol

A formáját tekintve hitel klubhitelnek felel meg, melyet a Mol legfőbb partnerbankjai biztosítanak.

Emelkedett a gázolaj ára

A Mol legutóbb szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin árát bruttó 3 forinttal csökkentette, a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.

Megállíthatatlanok az okostelefonok

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Már a második egymást követő negyedévben kelt el több mint 300 millió okostelefon a világpiacon, az új modellek bemutatásának és a feltörekvő piacok csillapíthatatlan étvágyának köszönhetően.

A légitársaságok versenyképesség-javítása okozza a folyamatos sztrájkokat

"Az európai hagyományos légitársaságok versenyképességüket próbálják javítani, hogy felvegyék a versenyt a diszkont légi cégekkel, de az átalakításokkal a szakszervezetek legtöbbször nem értenek egyet, emiatt volt és várható a közeljövőben is több sztrájk az európai légiközlekedésben."

Megéri a váltás a lakásbiztosításoknál

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A lakásbiztosítások 41 százaléka még mindig 5 évesnél régebbi, ha ezeket újra kötnék a tulajdonosok, ugyanazért a biztosítási díjért több szolgáltatást kaphatnának.

Jön a Digifon!

A Digi Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án aláírta a céggel a hatósági szerződést.

Befejeződött a Motorola Mobility megvásárlása

Fotó: Facebook/Lenovo

A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója. A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, amelynek székhelye Chicagóban marad.

Az EU-ban és az eurózónában is javult a gazdasági hangulat

Javult októberben a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU) és a 18 tagállamból álló eurózónában is az Európai Bizottság (EB) csütörtöki közleménye szerint.

Jövőre 2,5 százalékos növekedéssel számol a kormány

freedigitalphotos.net/cescassawin

Varga Mihály szerint óvatos optimizmussal lehet tervezni a következő év költségvetési kereteit, jövőre 2,5 százalékos növekedéssel kalkulál a kormány.

1,3 milliós bírság bizonyítékok megsemmisítése miatt

Bizonyítékok megsemmisítése miatt 1,3 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ÉTER-1. Mérnöki és Tanácsadó Kft.-re, mert a vállalkozás az előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatkor dokumentumokat törölt a számítógépeiről.

40 kistelepülésen alakított ki Agora Pontot a posta

MTI fotó: Kovács Attila

A Magyar Posta 40 kistelepülésen alakított ki Agora Pontot és tette elérhetővé az elektronikus ügyintézést a helyi lakosság, vállalkozások számára.

A gyenge rubel ellensúlyozza az olajárcsökkenést

A rubel árfolyamgyengülése és a progresszív orosz adórendszer várhatóan ellensúlyozza az olajárak csökkenésének az orosz olajtermelő vállalatok nyereségességére gyakorolt hatását.

Kissé gyengült délelőtt a forint

Fotó: Wikipedia

Az euró árfolyama csütörtök reggel hétkor 309,54 forint volt, három órával később 309,60 forint.

Szigorodnak az érmeutánzat-készítés feltételei

Az MNB az általa kibocsátott, törvényes fizetőeszköznek minősülő forgalmi és emlékérmék védelme, a megtévesztésre alkalmas üzleti tevékenységek visszaszorítása érdekében módosította az érmeutánzatokra vonatkozó rendeletét, az utánzatkészítés, az éremkibocsátás és -forgalmazás feltételeinek szigorításával

Jóváhagyták a Mol kurdisztáni mezőfejlesztési tervét

freedigitalphotos.net/adamr

Jóváhagyta a Mol Nyrt. kurdisztáni leányvállalatának, a Mol Kalergannak a kurdisztáni Akri-Bijeel blokkra vonatkozó mezőfejlesztési tervét a természeti erőforrások minisztere.

Folytatódnak az EU-ukrán-orosz gázártárgyalások

Az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázártárgyalások csütörtök este folytatódnak Brüsszelben, miután a szerda délután megkezdett és csütörtök hajnalig folytatott egyeztetéseken sem született végleges megállapodás a felek között arról, miként tud Ukrajna írásos garanciát vállalni a fizetésre.

Gyengült reggelre a forint

Fotó: Wikipedia

Gyengült szerda délutánról csütörtök reggelre a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MVM: az év végére kijelölik a Déli Áramlat végleges útvonalát

A Déli Áramlat gázvezeték végleges útvonalának kiválasztása az év végére várható, a tervek szerint a magyarországi szakaszt 2017-re átadnák.

Vasárnap indul a kgfb-kampány - drágább lesz?

Az összes, mintegy 4 millió 167 ezer jármű 52 százaléka, 2 millió 167 ezer kgfb-szerződésének évfordulója továbbra is január 1-je.

A várt nyereség helyett vesztesége lett a Statoilnak

A FactSet pénzügyi szolgáltató által várt 9,94 milliárd norvég koronás nyereség helyett 4,7 milliárd korona nettó vesztesége volt a norvég Statoil olajvállalatnak 2014 harmadik negyedévében.

Automatikusan hozzáférhetnek egyes jövedelmeink adataihoz

freedigitalphotos.net/adamr

Az automatikus pénzügyi információcseréről kötött egyezményt 51 ország Berlinben.

Befejezte a mennyiségi monetáris lazítást a Fed

Nem változtatott az alapkamat 0-0,25 százalékos szintjén az amerikai jegybank szerepét betöltő tartalékbank rendszer, a Fed monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC), amely bejelentette: október végével megszünteti a gazdaságösztönző céllal folytatott kötvényvásárlási programja havi keretösszegének utolsó 15 milliárd dolláros tételét is.

Bűnügyi eljárás indult a Tesco ellen

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Bűnügyi eljárás indult szerdán Nagy-Britanniában a Tesco - a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat - ellen, miután a cégnél hatalmas mértékű, negyedmilliárd fontot meghaladó eredménykalkulációs hiba derült ki.

Az FM eddig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartókat

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) 2014-ig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartó gazdákat az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap forrásaiból, továbbá mintegy 130 millió forintot biztosított a mangalica sertésfajta megőrzésére.

Tovább emelkedett a női foglalkoztatottság

freedigitalphotos.net/arztsamui

A harmadik negyedévben a 15-64 éves foglalkoztatott nők száma 1 millió 900 ezer volt, esetükben a foglalkoztatási arány 3,4 százalékponttal, 56,5 százalékra nőtt.

Az automatikus pénzügyi információcseréről kötött egyezményt 51 ország

Ötvenegy állam és terület, köztük Magyarország kötött egyezményt szerdán Berlinben arról, hogy a pénzügyi visszaélések és az adóelkerülés elleni fellépés jegyében megkezdik a pénzügyi információk automatikus cseréjét.

Újra közlekedik Wizz Air-járat Baku és Budapest között

freedigitalphotos.net/adamr

A járat újbóli működtetéséről a magyar és azeri légügyi hatóságok a közelmúltban állapodtak meg, és az útvonal-üzemelési engedély kiadása folyamatban van.

Négy év alatt 260 millió forintot kapnak az EDF Démász hátralékosai

Négy év alatt 260 millió forint támogatáshoz jutnak azok a hátralékosok, akik az EDF Démász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hálózat a közösségért elnevezésű programja keretében eredményesen pályáznak.

A drónok fejlődése meghaladta a törvényi szabályozás korlátait

freedigitalphotos.net/num_skyman

A vezető nélküli repülőgépek (drónok) fejlesztése jelentősen felgyorsult, a törvényi szabályozás pedig ezt nem tudta követni, a szabályokat utólag kell létrehozni, ezzel az unió és Magyarország is folyamatosan foglalkozik - hangzott el szerdán Budapesten egy a témában tartott konferencián.

Hatalmas, 90 milliós bírság a Magyar Telekomnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-re, mert a cég az ügyfelek megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adotta Next Business XL, illetve a Next Business M üzleti díjcsomagok áráról 2013 őszén.

2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az élelmiszerkereslet 1,6 százalékkal elmaradt a tavaly augusztusitól, a nem élelmiszertermékek forgalma 6,8, az üzemanyagoké 4,3 százalékkal nőtt.

2015 végéig meghosszabbítják a növekedési hitelprogramot

A program finomhangolása folyamatos, a vállalkozások kérésének megfelelően módosítják.

Egy helyben toporog, de inkább gyengül a forint

Kissé gyengült a forint szerda délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Egy kicsivel még olcsóbb lett a benzin

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

A Növekedési Hitelprogram meghosszabbítását javasolják

Az esetleges költségvetési vonzatok most még beépíthetők lennének a 2015. évi költségvetésbe, a program kínálta lehetőséget pedig a vállalatok a 2015. évi felkészülésnél, tervezésnél is figyelembe lehetne venni - mondta az MKIK elnöke.

Több magyar turista választotta Törökországot

Az utazók jellemzően a kedvelt tengerparti üdülőhelyeket, így Antalya, Alanya, Lara, Belek, Bodrum, Kemer településeket választották. A növekvő utaslétszám hátterében az áll, hogy Törökország továbbra is fejlődik, sorra nyílnak a szállodák, amelyek minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek.

Oettinger: fizetni kell a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmakért

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az Európai Bizottság (EB) várhatóan 2016-ra törvényjavaslatot dolgoz ki a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmak védelméről és a jogtulajdonosok díjazásáról, a szellemi tulajdon használatáért magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is fizetni kell majd.

Erősödött kedden a forint

Az euró árfolyama kedden kora reggel 309,37 forint volt, délelőtt kisebb ingadozás volt, de délutánra már stabilan erősödött a forint, így este hétre az euró árfolyama 308,67 forintra csökkent.

Komplex adatgyűjtő portált indít az MNV

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Komplex adatgyűjtő és jelentésfogadó portált indít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2015. január elsején, aminek segítségével javulhat az állami vagyonra vonatkozó jelentések pontossága.

Gond van a kazáncserés, hűtőgépes pályázattal

Bizonytalan időre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hűtőgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére.

NFM: a következő uniós ciklus nyertese a vasút lesz

freedigitalphotos.net/papaija2008

A következő európai uniós fejlesztési ciklus nyertese a közlekedés területén a vasút lesz, amire a fejlesztési források mintegy háromnegyedét lehet majd fordítani.

Buszokat és villamosokat értékesítenek

Három 280-as Ikarus csuklós buszt és hét Ganz csuklós villamost értékesít a BKV.

Hallépcső épült Kiskörén

Fotó: Wikipédia

Halátjárót építettek a kiskörei duzzasztómű szomszédságában, amely összeköttetést teremt a Tisza-tó és az élő folyó között.

Elemzők szerint érnek az újabb MNB-kamatcsökkentés feltételei

A magyar gazdaság makrokörnyezete egyre inkább arra vall, hogy nem lehet kizárni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) enyhítési ciklusának jövő évi újrakezdését - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők a 2,10 százalékos alapkamatot változatlanul hagyó keddi monetáris tanácsi ülés után.

Hatalmas állami vonattársaság jön létre Kínában

freedigitalphotos.net/papaija2008

Hivatalosan is megerősítették kedden azokat a híreket Kínában, hogy összeolvad a két legnagyobb állami vasúttársaság, hogy világméretekben is meghatározó szereplője legyen az iparágnak.

Átadta ügyfélszolgálati központját az Emirates Budapesten

Átadta budapesti ügyfélszolgálati központját az Emirates dubaji légitársaság kedden.

Szövetkeznek a magyar közösségi gazdálkodók

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Együttműködésről állapodtak meg hazai termelők a közösségi mezőgazdaság további fejlődése, az oktatás, a forrásteremtés, a lobbitevékenység, a tapasztalatcsere és a fiatal illetve kezdő gazdálkodók segítése érdekében.

Nem egyeznek a pénzügyi szakértők

Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a nyilatkozó piaci szakértők.

Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság?

Fotó: freedigitalphotos.net/jscreationzs

Kelet-Közép-Európában Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság az Eurostat adatai alapján, de itt a leggyorsabb a javulás is. A munkanélküliséget tekintve a középmezőnyben vagyunk, és túl sok a tartós munkanélküli is.

Az MKB tőkehelyzete a pervesztés után is stabil

Az MKB Bank tőkehelyzete stabil - jelentette be hétfőn a hitelintézet azzal összefüggésben, hogy keresetét a bíróság jogerősen elutasította az úgynevezett devizahiteles jogegységi törvényben meghatározott szerződéses kikötések tisztességességének bizonyítására irányuló perben.

Kampány a hazai élelmiszerek vásárlásának támogatására - a cseheknél

A január 4-ig tartó kampányra, amely elsősorban díjazott vásárlói versenyekből áll, 60 millió koronát különített el a mezőgazdasági minisztérium.

Az élelmiszerpiacot érintő adójavaslat visszavonását kérik

A tervezett díjemelés olyan súlyú terhet róna az élelmiszerpiac egészére, amely veszélyeztetné az élelmiszergazdaság fejlesztését és a magyar élelmiszerek piacra jutásának segítését.

Indul a kazáncsere-pályázatok befogadása

freedigitalphotos.net/xedos4

Október 28-ától a közép-magyarországi régióból nyújthatók be a pályázatok, ezt követi majd az észak-alföldi, a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régió.

Gyengült hétfőn a forint

Az euró árfolyama hétfő reggel 308,85 forint volt, a forint délelőtt kissé erősödött, de délutánra megfordult a trend, és estére az euró árfolyama 309,36 forintra nőtt.

Londoni elemzők: kedden még biztosan nem változtat az alapkamaton az MNB

freedigitalphotos.net/anankkml

Kedden bizonyosan nem módosít 2,10 százalékos, rekord alacsony alapkamatán a Magyar Nemzeti Bank (MNB), de az inflációs pálya alakulása és a gazdasági növekedés lassulása jövőre lehetőséget nyújthat a monetáris politika további enyhítésére - jósolták az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtt londoni pénzügyi elemzők.

A legrosszabb forgatókönyv szerint is biztonságos hazánk földgázellátása

Az Európai Bizottság által modellezett legrosszabb forgatókönyv szerint is biztonságos Magyarország földgázellátása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) annak kapcsán, hogy befejeződött az uniós tagállamok földgázellátásának átvilágítása.

Elkezdték építeni az aluljárót Siófokon

A közúti aluljárót várhatóan jövő júniusban adják át.

Állítólag 2 százalékkal nőnek itthon a reálbérek

Az idén a cégek 15 százaléka fagyasztotta be a béreket, ami számottevő csökkenés a tavalyi 22 százalékhoz képest.

Erőteljesen emelkedtek az indexek Európában

Jelentős indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

BÉT: nyitás előtt még optimisták az elemzők

Az OTP erősödését támogatja az emelkedő orosz piac is.

Össze-vissza alakul a forint árfolyama

A dollár jegyzése a péntek esti 243,36 forintról 243,28-ra csökkent, a svájci franké 255,62 forintról 255,98-ra emelkedett...

Átcsábította a Sony egyik kulcsemberét a SoftBank

Kurozumi szeptemberben hagyta ott a Sonyt, és a SoftBank mostani bejelentése szerint előző munkaköréhez hasonló pozíciót tölte be náluk, azaz okostelefonok fejlesztésén dolgozik.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.