Tartani tudta az elmúlt napok nyereségeit a magyar piac

freedigitalphotos.net/adamr

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,21 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 18 023,45 ponton zárt szerdán.

Amerika után Szegeden terjeszkedik az NNG

Az ősszel nyíló új fejlesztői központba kétszáz új, főleg programozói állásra keresnek munkatársakat.

Devizahitelek: Csányi is védi a mundér becsületét

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, nem látja túl biztatónak a helyzetet.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

hirdetés

Komoly bírságot kap a forgalomból kivont ásványvizek gyártója

A Nébih kedden több tízezer liter ásványvizet vont ki a forgalomból a magas nitrition koncentráció és a pseudomonas aeruginosa baktérium jelenléte miatt. Egyik se kéne a vízbe...

Nem sokat ér az orosz embargó enyhítése

Moszkva felmentést adott a burgonya és hagymavetőmagok, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és íz adalékanyagok, továbbá protein koncentrátumok importjára. Nesze semmi...

Kedvezményesen ad bérbe üzlethelyiségeket a XVIII. és a XXI. kerület önkormányzat

A Rögtön jövök című pályázat lényege, hogy a rendezetlen portálokkal most csupán városképet rontó helyiségek újra funkcionálisan működjenek.

Kétmilliárdos beruházás a légi irányítás hatékonyabbá tételére

freedigitalphotos.net/num_skyman

Kétmilliárd forintos beruházással növeli az átrepülő forgalom irányításának hatékonyságát a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Az irányítók legkésőbb 2015 februárjától már nemcsak szóban, hanem írásban is kommunikálnak majd az átrepülő gépek pilótáival.

Ismét működik az OTP netbankja

Kora délutántól újra elérhetők az OTPdirekt szolgáltatások (internetbank, telefonos ügyintézők, SmartBank, internetes fizetőfelület).

Nem működik az OTP netbankja

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Technikai okok miatt nem elérhetők az OTPdirekt szolgáltatások (internetbank, telefonos ügyintézők, SmartBank, internetes fizetőfelület).

Visszaesett az olasz fogyasztói bizalom

A várakozásoknál nagyobb mértékben csökkent augusztusban a fogyasztói bizalmi index Olaszországban.

Honnan lesz nyugdíja az egyedülállóknak?

Harminc százalékkal nőtt az egyszemélyes háztartások száma Magyarországon az elmúlt tíz évben, és ha ez a tendencia folytatódik, 2050-re 3,7 millió ember élhet egyedül, akiknek nyugdíjas éveikről is egyedül kell gondoskodniuk.

Adósságfék-szabályozást vezet be jövőre az MNB

A túlzott lakossági eladósodás és a devizahitelezés újbóli felfutásának megakadályozása érdekében a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) és a hitelfedezeti mutató (HFM) alkalmazásával adósságfék-szabályozást vezet be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) január elsején.

Kedvezőbbek a kiskereskedelmi forgalom adatai

freedigitalphotos.net/anankkml

Júniusban 4,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest.

8 százalék alatt a munkanélküliség

A második negyedévi 8,0 százalékról 7,9 százalékra csökkent a munkanélküliség az április-július közötti három hónap átlagában.

164 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt

freedigitalphotos.net/arztsamui

Május-júliusban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában.

Alig változott a forint

Alig változott a forint árfolyama kedd estéről szerda reggelre a fontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

12 százalékkal nőhet a Formatex árbevétele

freedigitalphotos.net/dan

Az idén 12 százalékkal nőhet a Formatex Kft. kiskereskedelmi árbevétele az egy évvel korábbi 1,27 milliárd forinthoz képest.

Eboláról nyilatkozik a Sierra Leone-i magyar cég elnöke

A TWD Investments Nyrt. egyike azon ritka magyar vállalkozásoknak, mely Sierra Leone gyémántbányáinak egy részét magáénak tudhatja. Bár az ország gazdasága az utóbbi évtizedben jelentős strukturális átalakuláson ment át és egyszámjegyűre csökkent az infláció, az Ebola vírusa igencsak beárnyékolja a vidéket...

Megjelent az áram árát csökkentő rendelet

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A februárban elfogadott harmadik rezsicsökkentési törvény mondta ki, hogy az áram lakossági ára 2014 szeptembertől 5,7 százalékkal csökken.

Kínai HÉV-et vásárol az etióp főváros

Elkészült az Etiópia fővárosába szánt első városi vasúti szerelvény az északkelet-kínai Csangcsunban, hamarosan kiképzik az etióp vonatvezetőket és karbantartókat is.

Csatornahálózatot kapott Ópusztaszer

freedigitalphotos.net/adamr

Ópusztaszeren mintegy 700 millió forintból elkészült a közösségi szennyvízcsatorna-hálózat és a meglévő szennyvíztisztító-telep rekonstrukciója.

Kezdődik a Budaörsi úti új közúti csomópont építése

A 4-es metróvonal kapcsolódó felszíni beruházásaként megkezdődik Budaörsi úti új közúti csomópont építése, a beruházás 7,2 milliárd forintból valósul meg a tervek szerint 2015 decemberéig.

Kávéházláncot vesz és Kanadába települ a Burger King

freedigitalphotos.net/khunaspix

A Burger King Worldwide gyorséttermi hálózat kedden hivatalosan is bejelentette, hogy mintegy 11,4 milliárd dollárért felvásárolja a kanadai Tim Hortons kávéházláncot.

A Regio Kft. vette át a Gulliver játéküzleteinek közel a felét

A Regio Játékkereskedelmi Kft. vette át a nemrég megszűnt Gulliver Kft. üzleteinek csaknem felét, 12 áruházat, így év végére 33 áruházzal üzemel majd.

Júliusban is megdőlt a cégtörlési rekord

freedigitalphotos.net/khunaspix

Rekordszámú, összesen 5082 cég szűnt meg Magyarországon júliusban, ez csaknem 27 százalékkal több, mint az eddigi legrosszabb, tavaly októberi adat.

Nem változott az alapkamat

Változatlan szinten, 2,1 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kedden.

142 pénzintézetnek kell visszafizetnie a jogszerűtlenül behajtott költségeket

Fotó: freedigitalphotos.net/vlado

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) befejezte a teljes hitelintézeti szektort érintő díjemelési vizsgálatsorozatát, ennek során összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki és 142 intézménnyel szemben hozott intézkedést. A pénzintézetek több ezer fogyasztó számára térítették, illetve térítik vissza a jogszerűtlenül megfizettetett díjat, költséget.

A bíróság elutasította az OTP csoport kereseteit, a cégek újra benyújtják

A bíróság különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit, a pénzintézetek ezeket módosított formában ismét be fogják nyújtani.

Bővít a PSA Peugeot Citroen Kínában

Fotó: Facebook/PSA Peugeot Citroen

Negyedik autógyárát építi meg kínai partnerével a PSA Peugeot Citroen a délnyugat-kínai Szecsuanban - jelentették be a tartomány székhelyén, Csengtuban.

Mi történik most az árakkal az ingatlanpiacon?

Miközben néhány ingatlanpiaci szereplő részéről időnként azt hallani, hogy már megindult Magyarországon az ingatlanárak emelkedése, addig a valóság egész más képet mutat.

Szerény erősödésre ébredt a forint

Fotó: freedigitalphotos.net/suphakit73

Szerény erősödést ért el a forint hétfőről keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben: az eurót reggel hét órakor 313,19 forinton jegyezték, míg tizenkét órával korábban 313,58 forinton.

Kölcsönözzön ne csak recepcióst, de komplett recepciót

Az elmúlt néhány hónap a munkaerő kölcsönzés dinamikus bővülését hozta. A létszámstop és a bővülő termelési igények közötti ellentmondás feloldásának egyik megoldását kínálja a kölcsönzött munkaerő.

Üzembe helyezték az első Bitcoin ATM-et Magyarországon

freedigitalphotos.net/anankkml

Üzembe helyezték Magyarországon az első olyan bankautomatát, amely a Bitcoin nevű digitális valuta váltására alkalmas, a készüléket hétfőn mutatták be Budapesten, a belvárosi Anker Klubban.

Londoni elemzők szerint nincs ok a kamatmódosításra

Nincs inflációs, növekedési és kockázati indoka annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) módosítsa irányadó kamatát a monetáris tanács keddi ülésén, és várhatóan legalább egy évig nem is változtat a múlt havi kamatcsökkentéssel kialakult 2,10 százalékos alapkamaton.

4-es metró: a Swietelsky nyerte a kelenföldi kapcsolódó beruházások tenderét

freedigitalphotos.net/samurai

Az eredetileg becsült nettó 8,1 milliárd forint helyett nettó 7,1 milliárd forinttal a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte a 4-es metró kelenföldi kapcsolódó beruházásaira kiírt nyílt közbeszerzést.

A közfoglalkoztatottak keresete is beleszámít az átlagkeresetbe

A közfoglalkoztatottak a jogszabályoknak megfelelően alkalmazásban álló munkavállalónak számítanak, így a keresetük része a nemzetgazdasági átlagnak.

Nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás

freedigitalphotos.net/dan

A jelenlegitől eltérő szerkezetű és tartalmú agrár-felsőoktatási képzésre van szükség, annak ugyanis figyelembe kell vennie, hogy a jövőben a magyar mezőgazdaságban túlsúlyban lesznek a kis, közepes és családi gazdaságok.

Nemzetközi agrárkonferencia indult Debrecenben

A világ 37 országából érkezett több mint 250 szakember részvételével a Debreceni Egyetemen (DE) hétfőn megkezdődött az Európai Agronómiai Társaság (ESA) 13. kongresszusa.

Lisszabonba és Maastrichtba repít a Wizz Air

MTI/Illyés Tibor

A cég Airbus A320-asai március 30-ától repülnek Lisszabonba kedden és szombaton, Maastrichtba pedig május 15-től lehet a Wizz Airrel eljutni, a gépek hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap repülnek a hollandiai városba.

A magyar-orosz vegyesvállalatokra is vonatkozik az importtilalom

Nincsenek kivételezett helyzetben a Magyarországon működő magyar-orosz vegyesvállalatok sem az embargó szempontjából a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint.

Ausztriában csaknem 5100 céget alapítottak egykori munkanélküliek tavaly

Fotó: freedigitalphotos.net/jiggoja

Ezek közül a becslések szerint 3300 öt év múlva is a piacon lesz az osztrák munkaügyi szolgálat (Arbeitsmarktservice, AMS) szerint.

Az üzleti várakozások jobbak, a fogyasztóiak tovább csökkentek

A júliusi mélyponthoz képest az üzleti várakozások augusztusban minimálisan javultak, a fogyasztói bizalmi index viszont tovább csökkent - derül ki GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből.

Csökkenő taglétszám mellett nőtt a pénztárak által kezelt vagyon

A jegybank honlapján közzétett adatok szerint az önkéntes nyugdíjpénztári taglétszám 2014. második negyedév végén közel 1,18 millió volt, egy év alatt 2,6 százalékkal csökkent.

A forgalom csökkent, de emelkedett a BUX

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények szintén erősödtek.

Több mint 5 százalékkal nőtt a biztosítók negyedéves díjbevétele

Wikipedia forint

200 milliárd forint közelébe nőtt a biztosítók díjbevétele az idén a második negyedévben, az első negyedévihez viszonyítva ugyanakkor 16,6 százalékkal csökkent, elsősorban az éves gyakoriságú díjfizetések bázishatása miatt.

A jövő hetet Németország fogja uralni

Elsősorban német makrogazdasági adatok alapján tájékozódhatnak a jövő héten az európai gazdasági helyzet alakulásáról a befektetők, bár a hét utolsó munkanapján néhány euróövezeti mutató is igazodási pontként szolgálhat.

Leminősítette Ukrajnát a Fitch Ratings

Wikipedia ukraine

A keleti országrészekben dúló harcok miatt súlyos recesszió várható az idén az ukrán gazdaságban.

Romlik az európai légitársaságok eredménye

A probléma elsősorban a hosszú távú járatokat üzemeltető legnagyobb légitársaságokat, így a Lufthansát és az Air France-KLM-et érinti. Cikkünkből arra is fény derül, milyen okok állnak a háttérben.

Végéhez közeledik az orgoványi betétesek kártalanítása

Wikipedia forint

Gyakorlatilag lezárult a felszámolás alatt lévő Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet azon betéteseinek a kártalanítása, akik egyértelmű jogosultsággal rendelkeznek.

Tatabányán új telephelyet épít a Sharf Hungária

A különböző gépeket, építőipari berendezéseket forgalmazó Sharf Hungária új telephelyet épít Tatabányán, ahol egy épületben helyezik el a cég raktárát, javítóbázisát és irodáit.

A kormány megvédi a magyar borok piacát

Wikipedia wines

Az import borok forgalombahozatali engedélyezési eljárása 15 napról 90 napra nő.

Ikea-pénzből fejlesztik a várost

Az Ikea lakberendezési áruházlánc alapítója, Ingvar Kamprad 53 millió koronát adományozott szülővárosa fejlesztésére

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Az euróval és a svájci frankkal szemben a napközbeni ingadozás után estére minimálisan erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint pénteken a bankközi piacon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.