Minimálisan gyengült estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Kedden 19 óra körül 311,05 forinton jegyezték az eurót a három órával korábbi 310,99 forint után. Az európai közös pénz reggel 7 órakor 312,21 forinton állt.

Nagyjából visszaerősödött a forint

Kedden 16 óra után pár perccel az euró 310,99 forinton állt, 0,40 százalékkal gyengült egy nappal korábbi szintjéhez képest.

Megemelte idei inflációs előrejelzését az MNB

Az MNB 0,1 százalékra emelte idei inflációs előrejelzését, és 3,3 százalékra a 2014-es gazdasági növekedés várható ütemét szeptemberi inflációs jelentésében.

Nem változott az alapkamat

A monetáris tanács az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 2,1 százalékos szintjén.

hirdetés

Fejlesztik a Magyar Fejlesztési Bankot

Jelentős átalakításokat tervez a kormány a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB), amely a tervek szerint a jövőben egyfajta pénzügyi szolgáltató központként fog működni.

Négy cég nyerte az FM kommunikációs tenderét

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az I.M.G. Inter Media Group Kft., a HSC-Sprint Konzorcium, a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft., valamint a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. nyerte a Földművelésügyi Minisztérium 1,4 milliárd forintos kommunikációs tenderét.

Szerény forinterősödés kedd reggel

Árnyalatnyit erősödött keddre virradóra a forint a nemzetközi devizakereskedelemben: az euró jegyzése a hétfő esti 312,35 forint után reggel hét órakor 312,21 forinton állt.

A hajózás jövőjét megváltoztató motor

Tote

Ha bejön, jelentősen csökkenhet a tengeri közlekedés által kibocsátott üvegházhatást okozó gázok mennyisége, és növekszik a szállítás hatékonysága. Brutális méretű motor kattintás után!

New York és London a világ két vezető pénzügyi központja

London az első lista összeállítása óta az idén tavaszig vezette a pénzügyi szolgáltatási központok globális rangsorát, ám a City most helyet cserélt New Yorkkal.

Kivásárolja a Siemenst közös vállalkozásukból a Bosch

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Robert Bosch GmbH német technológiai konszern 3 milliárd euróért kivásárolja a Siemens AG 50 százalékos tulajdonrészét a Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) vállalatból.

Nem nagyon változott estére a forint

Keveset változott hétfő estére délutánról a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Jól halad a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház felújítása

Fotó: Wikipédia

A 2011 augusztusában lezárt barlangszínházban és a 2011 november végén lezárt kőfejtőben 2013 augusztusában kezdődött a mintegy kétmilliárd forintos beruházás.

Jövőre már vastagabb hőszigetelés kell a családi házakra

A jövőre életbe lépő uniós szabvány teljesítéséhez nem elég a családi házakat 8-10 centiméter vastag anyaggal hőszigetelni, hanem 20 centiméterre kell vastagítani a hőszigetelést, cserébe viszont 45-50 százalékkal csökken a fűtési költség.

Szigorú lakossági valutavásárlási korlátozást vezetett be az ukrán jegybank

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Eszerint Ukrajnában egy személy naponta legfeljebb háromezer hrivnyának megfelelő összeget válthat külföldi valutára, ami a mostani árfolyamon mintegy 200 dollárnak felel meg.

Gyenge napja volt a forintnak

Gyengült hétfőn a forint, az eurót délután négy órakor 312,31 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 311,35 forint után.

Tartja magát a rekordalacsony deficit

freedigitalphotos.net/anankkml

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint, augusztusban a hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt, ez több mint 10 éve a legalacsonyabb havi deficit.

Újabb 50 milliárd forint közútfelújításra

A kormány újabb útfelújítási programot hagyott jóvá, 50 milliárd forintból mintegy 500 kilométeren javítanak ki egy, két és három számjegyű utakat.

Tesco-igazgatókat függesztettek fel - negyedmilliárddal elnézték a profitot

Freedigitalphotos.net/dan

Több vezető alkalmazottat, köztük négy igazgatót függesztettek fel a Tesco áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt.

Javult az idei növekedési prognózis - még gyengébb forinttal

A 2014. évi 312 forintos átlag után 2015-ben 320 forintos átlagos euró-árfolyam várható a GKI szerint.

Mindig van honnan gyengülnie a forintnak...

Gyengült a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő délelőtt a bankközi devizapiacon.

Szinte meg sem mozdult a forint árfolyama

Egy euró 1,2860 dollárt ért hétfő reggel a péntek esti 1,2835 dollár után.

Orosz embargó - Brüsszel napokon belül új támogatási javaslattal áll elő

freedigitalphotos.net/Rawich

A kormány pedig azonnali anyagi segítséget nyújt az almatermelőknek; nem vár Brüsszelre, hanem 3,16 milliárd forint értékben indít programot a kialakult helyzet kezelésére.

Csaknem hatezren pattantak Bubira szombaton

Az autómentes hétvége első napján, szombaton megdőlt a MOL Bubi eddigi bérlési csúcsa: csaknem hatezerszer ültek fel a kerékpárokra a felhasználók.

A magyar pályázóknak nem jutott uniós támogatás a zöldség-gyümölcs kivonásához

freedigitalphotos.net/Rawich

Nem kaphatnak a zöldség-gyümölcs felesleg piacról történő kivonásához biztosított uniós támogatásból a magyar pályázók, miután a termelők megsegítésére szánt 125 millió eurós keretösszeg elfogyott, így a pályázatot Brüsszel szeptember 10-én felfüggesztette.

A forgalom növekedése mellett esett a BUX a héten

Növekvő forgalom mellett minimálisan csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények közül kettőnek emelkedett, kettőnek pedig csökkent az árfolyama.

Robottechnológiát vezet be Soroksáron a Rondo Hullámkartongyártó

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Összesen mintegy 350 millió forintos beruházással teljesen automata áruáramlási rendszert épít ki budapesti üzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft., a csomagolóipari cég az elmúlt 20 évben több mint 10 milliárd forintot költött Magyarországon fejlesztésre.

Nem gondoskodunk eléggé önmagunkról

A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik, így az öngondoskodás terén az év minden napján van még tennivalónk.

Megkezdődött a kilábalás a nemzetközi hitelminősítő szerint

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén adósságának "BB/B" szintű adósosztályzatait pénteken a Standard & Poor's, az eddigi stabil kilátással.

Felfüggesztették a Norbi-részvényeket: védik a befektetőket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.

Minek nevezzelek?: nevet keresnek az új fizetési technológiának

Fotó: freedigitalphotos.net/Pixomar

Magyarországon egyre népszerűbbek az érintésmentes bankkártyák és a technológia, a Magyar Bankszövetség ezért pályázatot hirdet ezeknek a bankkártyáknak és magának a fizetési módnak a megfelelő, egyszerű köznyelvi elnevezésére.

Babakötvénnyel házalnak az ügynökök a Magyar Államkincstár nevében

Az értékesítés pontos helyszíneiről www.allamkincstar.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Már biztos távolságban mélypontjától a forint

Tovább erősödött péntek délelőtt a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Erős volt a nyitás Nyugat-Európában

Erősödtek pénteken tőzsdenyitáskor a fontosabb nyugat-európai indexek.

Állítólag nőttek az átlagkeresetek az első hét hónapban

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 154 100 forint volt.

Csökkentek a német termelői árak

Az energiaárak változása nélkül számolva a termelői árak 0,2 százalékkal nőttek a múlt hónapban.

Pozitív nyitásban bíznak a tőzsdei szakértők

Emelkedéssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a piaci szakértők szerint.

Alig érzékelhetően, de csökkent az üzemanyagok ára

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Minimális erősödött a forint reggelre

Minimálisan erősödött a forint csütörtök estéről péntek reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Két vasúti és egy közúti nagyprojekt finanszírozását hagyta jóvá Brüsszel

A finanszírozási döntések több mint 67 milliárd forint uniós támogatást biztosítanak a 87,2 milliárd forint összköltségű beruházások számára.

6,1 százalékkal nőtt a kalászos gabonák termésmennyisége

freedigitalphotos.net/dan

Az előző évinél 6,1 százalékkal több, 7,2 millió tonna kalászos gabona termett 2014-ben, a tavalyinál 3,1 százalékkal nagyobb területen.

Közérdekből nemzetstratégiai jelentőség

Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Bombardier MÁV Hungary Kft.-ben a magyar állam részesedés-szerzését.

Bankok és építő cégek vezetik a GVH bírságlistáját

Fotó: freedigitalphotos.net/ pakorn

A gazdasági verseny megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által, az elmúlt 5 évben kiszabott bírságok százas listáját két bank és három építőipari társaság vezeti.

Már az MNB is vizsgálódik a Norbi-ügyben

A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra: döntéseik meghozatala során az MNB által korábban jóváhagyott részvényértékesítési tájékoztatóban foglalt információkat vegyék figyelembe.

22 593 ingatlanfelajánlást fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő

A NET Zrt. 2012. január 1-jei indulásától 2014. augusztus 31-ig 22 593 ingatlanfelajánlást fogadott be, amivel mintegy 102 ezer ember lakhatását tette lehetővé.

Lánctartozást indíthat el az orosz embargó a hazai élelmiszeriparban

A jelentős feketegazdaság és a kevés vevő miatt kiszolgáltatott magyar élelmiszeripari cégeknek újabb nehézséget jelent az uniós élelmiszerekre bevezetett orosz embargó, ami miatt az építőiparhoz hasonló lánctartozások is kialakulhatnak a szektorban.

Munkaerőhiány a szolgáltatóközpontokban

Fotó: freedigitalphotos.net/photostock

A legfrissebb felmérés szerint hiába fejlett és bővül a magyarországi üzleti szolgáltató központok (SSC) piaca, az iparág legsúlyosabb problémája a megfelelően képzett munkaerő-utánpótlás hiánya.

Többszáz ezer pilótára és technikusra lesz szükség a Boeingnél

Az amerikai Boeing repülőgépgyár szerint a következő húsz évben 440 ezer kereskedelmi pilótára és technikusra lesz szüksége a légiiparnak.

Külföldiek is kereskedhetnek a kínai aranypiacon

freedigitalphotos.net/Boykung

Nemzetközi aranytőzsde kezdte meg működését csütörtökön a sanghaji szabadkereskedelmi övezetben, amely az első, külföldiek számára nyílt kereskedési lehetőség a kelet-ázsiai országban.

Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia

A stratégia a magyar közlekedési infrastruktúra fejlesztésen keresztül, a gazdasági folyamatokat hatékonyan kiszolgálva, javítja az ország versenyképességét.

1 milliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését

freedigitalphotos.net/samarttiw

A csaknem 15 milliárd forint összértékű beruházással 212 új munkahely jön létre.

Felfelé kapaszkodik a forint

Csütörtökön 10 órakor egy euró 312,81 forintot ért a fél hétkor jegyzett 313,49 forint után.

Alba Takarék: indul a kártalanítás

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő - 31.396.000 - forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.

A ukrán kormány a jegybanktól vásárol devizát a gázszámla rendezésére

Ukrajnának 5,3 milliárd dollár rendezetlen orosz gáztartozása van.

Cukrozhatják a mustot a rengeteg eső miatt

freedigitalphotos.net/marin

Hazánk kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy a hazai bortermelők az engedélyezett 1,5 térfogatszázalék helyett az idén további 0,5 térfogatszázalékkal növelhessék boraik természetes alkoholtartalmát.

Zala megyében 4 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Idén a nyár utolsó hónapjában 11 198 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken. A júliusinál 400 fővel, az egy évvel korábbinál pedig 3,8 ezer emberrel kevesebbet.

Az ukrán válság rontja az átalakuló térség kilátásait, Közép-Európa a kivétel

freedigitalphotos.net/anankkml

A magyar és a lengyel gazdaság lendülete lehet a közép-európai EU-régió elsődleges hajtóereje.

Ismét gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a szerda esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Devizahitelek: 2016-ig ne reménykedjünk

freedigitalphotos.net/adamr

Ekkorra vezethetik ki teljes egészében a lakossági devizahiteleket.

Titok, kinek és mennyiért, de eladták a Marketet

Gazdát cserélt a Market Építő többségi tulajdona.

Almafogyasztást népszerűsítő kampány indult

A szakmai előrejelzések szerint idén mintegy 780-800 ezer tonnás almatermés várható, ami az elmúlt évek átlagánál 40 százalékkal magasabb, rekordtermésnek számít.

Új piac kell a rekordmennyiségű magyar almának

"Vannak biztató jelek arra, hogy az idei rekordmennyiségű magyar alma az orosz helyett harmadik piacokon eladható lesz. A felvásárlás megkezdődött, Szerbia felé már megindult az almaexport."

Erősödött estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az eurót este hét órakor 312,86 forinton jegyezték, azaz az egy nappal korábbihoz képest 0,36 százalékkal olcsóbbodott a közös európai fizetőeszköz.

Már egymillió autóban van magyar fejlesztésű elektromos kormánymű

Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként.

Alba Takarék: indul a felszámolás és betétkifizetés

freedigitalphotos.net/adamr

Az MNB kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az Alba Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása.

Jogsértés gyanúja merült fel a Norbi Update részvényértékesítésénél

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére.

A nyaralók biztosítása drágább mint a lakásoké

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Sok biztosító nem vállalja a nyaralók biztosítását, amelyek készek vállalni az azokkal járó kockázatokat, azok is 50-100 százalékkal többért teszik azt a lakásbiztosításhoz képest.

975 munkehelyet teremt hazánkban az Apollo Tyres

Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt.

Az egész világ felfigyelt a magyar kormányra

Sajtófotó

A magyar kompetencia-központban fejlesztik és tesztelik az elektromechanikus kormányrendszerek elektronikus vezérlőegységeit. A több lépcsős folyamat végén az integrált rendszereket funkcionálisan is teljesen letesztelik.

Szépen erősödött délután a forint

Az eurót délután negyed ötkor 312,93 forinton jegyezték, azaz az egy nappal korábbihoz képest 0,33 százalékkal olcsóbbodott a közös európai fizetőeszköz. Délelőtt tizenegykor 313,89, kora reggel pedig 313,59 forinton állt a jegyzés.

Hétfőtől lesznek elérhetők az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból

Devizaperek - a Summit is elvérzett

A bíróság elutasította a felperes pénzintézet azon kérelmét, hogy a törvényszék forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz, és 381 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperest.

Lakáspiac: alig lehet már alkudni Budapest Belvárosában?

Ha ezekben a hónapokban egy eladó reális áron, jó lokációban kínál megfelelő minőségű ingatlant, könnyen úgy járhat, hogy megrohamozzák a vevők.

Devizaperek - újabb elutasítással indul a nap

A bíróság egyben 1 millió 905 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperes pénzintézetet.

PénzSztár: indul a verseny második évada

A tavaly indított verseny fogadtatása a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta, nemcsak a pénzügyi szakma karolta fel a kezdeményezést.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.