Gyenge napot zárt a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az eurót szerda reggel hétkor 312,46 forinton jegyezték, este hétkor 313,75 forinton. Az euró árfolyama szerdán 311,57 forint és 315,42 forint között ingadozott.

38 milliárd forintos tőkeemelés

Az Intesa Sanpaolo S.p.A. 1 forint névértékű részvény jegyzésén keresztül 38 millárd forintos alaptőkeemelést hajt végre CIB Bank Zrt.-ben.

Magyar gimnazista is részt vesz a Swiss Talent Forumon

Egy magyar gimnazista, a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezettje, Perez-Lopez Áron Ricardo is részt vehet a Swiss Talent Forumon a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) javaslatára.

Enyhébb alapállásra is válthatott volna az MNB

A jelenlegi inflációs környezetben enyhébb alapállásra is válthatott volna a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

hirdetés

November közepéig 62,6 milliós támogatás a civil háló pályázat nyerteseinek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a civil háló pályázat nyertesei, 15 szervezet részére összesen 62 668 080 forint összegű támogatást folyósított november közepéig, két szervezet támogatását december közepéig utalják.

3-4 százalékkal nőhet a GDP

A kutatók szerint Magyarországot idén gyors, jövőre lassuló növekedés jellemzi.

Nem okoz gondot a Dunaferrnek a Kelet-Ukrajnában kialakult konfliktus

Az ukrán Donbasz Ipari Szövetség (ISD) szerdán jelentette be, hogy újraindította a nyers acéltömbök gyártását magyarországi és lengyelországi gyáraiban, a dunaújvárosi Dunaferr acélműnél és a Huta Czestochowánál.

Megállapodtak a béremelésről a postánál

A valamennyi postás szakszervezettel szerdán aláírt megállapodás alapján bruttó 250 000 forintos alapbérig lesz sávos bérfejlesztés.

Környezetbarát termék védjegyet kapott a Mol gumibitumen

A védjegyet azok a termékek kapják meg, amelyek életciklusuk egy vagy több szakaszában jelentős környezeti előnnyel rendelkeznek a piaci átlaghoz képest.

Az orosz jegybank új intézkedésekkel támogatja a pénzügyi szektort

A hét technikai jellegű intézkedésnek elsősorban az a célja, hogy megkönnyítse a külföldi devizákhoz való hozzájutást és megvédje a bankokat a jelentős veszteségektől.

A magyarok alig egytizede utazik el télen

A válaszadók 70 százaléka az anyagi okokat jelölte meg akadályként, 15 százalék nem szeret télen utazni, 7 százalék pedig arra hivatkozott, hogy az idén télen nincs ideje elutazni sehova.

Megállt a forint gyengülése

Az euró, a dollár, a svájci frank és a japán jen forinthoz viszonyított árfolyama szerda délelőtt fél tizenegy körül kezdett el emelkedni, a devizák fél háromkor érték el csúcspontjukat, azóta lassan esnek.

Budapest Airport: kilencmillió fölött az éves utasszám

A 2014-es év rekordévnek számít a Budapest Airport életében, minden eddiginél magasabbra, kilencmillió fölé emelkedett az éves utasszám, s most kezd kifizetődni az a munka, amelyet a Malév 2012-es leállása után azonnal megkezdtek.

Szegeden és Egerben a legolcsóbbak a szállások az ünnepek alatt

A kedvelt úti célok közül egy kétágyas szobára kiszámított 20, illetve 19 ezer forintos átlagárral Szeged és Eger a legolcsóbb választás azok számára, akik elutaznak az ünnepek alatt.

Közeledtek az álláspontok a jövő évi bérekről

"A munkaadók egységes álláspontja, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum esetében 3,5 százalékos emelés fogadható el. Ez a minimálbérnél 105 ezer forint, a garantált bérminimumnál 122 ezer forintot jelent."

A foodpanda felvásárolta a NetPincért

Az üzletkötésnek köszönhetően a NetPincér jelenlegi 540 étteremből álló kínálata tovább bővül, a foodpanda rendszerében működő 126 étteremmel már folynak az egyeztetések.

Leállította oroszországi webshopját az Apple

A rubel árfolyamának zuhanása, napon belül is rendkívüli kilengéseket mutató árfolyama miatt az Apple Oroszországban leállította termékeinek internetes értékesítését, a fogyasztók megrohamozták az elektronikai cikkeket és bútorokat árusító üzleteket, sokan a valutaváltó helyeken próbálják megtakarításaikat valutára váltani és hiány van a külföldi új autókból.

Felújította a nyersacéltömb-gyártást Magyarországon az ukrán Donbasz

Az ukrán Donbasz Ipari Szövetség (ISD) bejelentette, hogy újraindította a nyersacéltömb-gyártást magyarországi és lengyelországi gyáraiban, a dunaújvárosi Dunaferr acélműnél és a Huta Czestochowánál.

Medvegyev: nincs értelme a szigorú valutapiaci korlátozásnak

A valutapiacon a lehető legrövidebb időn belül rendet kell teremteni, mert a rubel árfolyama meghaladta a gazdaság számára megfelelő mértéket. A bizonytalanság a lakosságnak, és a bankoknak is káros.

Kevesebb fogyasztóvédelmi szabálysértés a karácsonyi vásárokon

November utolsó hetétől szerdáig a fogyasztóvédelmi hatóság, valamint a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi ellenőrei 628 ellenőrzést végeztek, ezek közül 241 esetben találtak valamilyen hiányosságot.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

Bruttó 6-6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Az EP elfogadta az EU 2015-ös büdzséjét

Az Európai Unió jövőre 145,32 milliárd euró értékben vállalhat kötelezettségeket, és 141,21 milliárd eurót folyósíthat kifizetések formájában.

Nagyot gyengült napközben a forint

Az euró, a dollár, a svájci frank és japán jen forinthoz viszonyított árfolyama szerda délelőtt fél tizenegy körül kezdett el emelkedni, és a trend töretlenül felfelé mutat.

Csökkent az infláció novemberben az EU-ban

Novemberben éves alapon 0,4 százalékos infláció volt az Európai Unióban (EU) az októberi 0,5 százalék után.

Jelentősen növeli franchise-partnereinek számát a SPAR

A SPAR kénytelen a megváltozott szabályozáshoz igazodni: 2015-ben nagyjából a 30-szorosára - 325 millió forintról 9 milliárd forintra - nő a kiskereskedelmi hálózat által fizetendő élelmiszerlánc-felügyeleti díj, s a SPAR emiatt drasztikusan csökkenti a jövő évre tervezett magyarországi beruházásait.

Elindult az EKÁER honlap

A vállalkozások többek között megtudhatják, kire vonatkozik a rendelet, kinek és hogyan kell regisztrálnia, illetve melyek a kockázatos termékek.

Vasárnapi pihenőnap: az NGM szerint nem lesznek elbocsátások

"Minden félreértés elkerülése végett, semminemű adat nem áll rendelkezésre arról, hogy elbocsátások lesznek." Persze arról sem, hogy nem lesznek.

Két operatív programot zárt le az államkincstár

Az Európai Unió teljes finanszírozásával megvalósított, összesen kétmilliárd forintot is meghaladó két operatív program lezárását jelentette be Dancsó József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke.

"Elérkeztünk az EU-Kína együttműködés legfontosabb pillanatához"

A magyar miniszterelnök szerint az Európai Unió és Kínai közötti együttműködés legfontosabb pillanatához érkeztünk el azzal, hogy aláírtuk a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről szóló megállapodást.

A kamat- és kamatfelár-változtatási mutatók kiszámításának alapelvei

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megfogalmazta a "fair", azaz etikus bankrendszerről szóló törvénnyel kapcsolatos kamat- és kamatfelár-változtatási mutatók kiszámításánál követendő alapelveket, amelyeket a jegybank honlapján tett közzé szerdán.

Hol jó, hol nem jó a forint helyzete

Az euróval és a svájci frankkal szemben kissé erősödött, a dollárral szemben gyengült szerdán délelőtt a forint.

Csak pillanatnyi öröm a karácsony - pénzjutalom a munkahelyeken

A magyar munkavállalók fele számít arra, hogy karácsonykor egyszeri pénzjutalmat kap a munkahelyén. Hosszú távon azonban kevesebben örülhetnek: 2015-ben tízből hatan nem remélnek fizetésemelést.

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint

A keddi záróértékhez képest erősebb rubel árfolyam következtében pozitív tartományban nyithat szerdán a magyar tőzsde.

Az oroszok mentenék, ami még menthető

A rubel megszilárdítását célzó lépéseket dolgoztak ki a kormányfő vezetésével zajlott tanácskozáson.

Rég látott mélységben az üzemanyagok ára

Tovább csökkentette, több éves mélypontra mérsékelte az üzemanyagárakat szerdán a Mol Nyrt.: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 7 forinttal.

Folyamatosan emelkedik az eladott új autók száma az EU-ban

Novemberben már a tizenötödik egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban, bár a legkisebb ütemben az idén.

Online képzési programot indít a Nemzeti Innovációs Hivatal

Az Európai Unió Horizon2020 keretprogramjában való sikeres szereplés elősegítésére online képzési programot indít a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) februárban a hazai kis- és középvállalkozások részére.

Estére mérsékelte napi veszteségét a forint

Kedden nagyot gyengült, de estére mérsékelte veszteségét a forint, miután nap közben az euróval szemben árfolyama három havi mélypontot is érintett.

Feleslegesen fejlesztettek reptereket az uniós számvevőszék szerint

A vizsgált reptereknek csak a felénél emelkedett az utasok száma a fejlesztéseknek köszönhetően, a projektek több mint felénél pedig jelentősen túlbecsülték a fejlesztések forgalomnövelő hatását. A cordobai repülőtéren például 2013-ban kevesebb mint 7 ezer utas fordult meg, holott a fejlesztéstől 179 ezres forgalmat vártak.

Több ezer Suzukit hívnak vissza

Megkezdődött azoknak a Suzuki tulajdonosoknak az értesítése, akik hibás, 2013. szeptembere és novembere között gyártott 1,2 literes, K10B benzinmotorú Swift, valamint Splash modelleket vásároltak

Szerdán aláírják a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról szóló megállapodást

Egyetértés született a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról szóló megállapodás részleteiről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hszü Sao-si, a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottságot vezető miniszter között kedden Belgrádban.

Kelet- és Közép-Európában már növekedési kockázat az orosz válság

A gyengülő euróövezet mellett most már az oroszországi pénzügyi válság is kockázatot jelent Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságainak növekedésére.

Jelentős gazdasági veszélyekre figyelmeztetnek a dohányipari szereplők

Az iparági szereplők szerint a megszavazott intézkedések egyértelműen rossz példaként szolgálnak a magyarországi befektetéseket fontolgató, külföldi tulajdonú vállalatok számára.

Együttműködés a magyar-kazah mezőgazdasági kapcsolatok bővítéséért

A magyar-kazah mezőgazdasági kapcsolatok bővítésére, ezen belül a magyar vetőmag kazahsztáni térnyerésére együttműködési megállapodást kötött kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. vezetésével működő Flora Konzorcium.

Lezárult a zalaegerszegi szociális városrehabilitáció

Lezárult a több mint 440 millió forintos ráfordítással megvalósított szociális városrehabilitáció Zalaegerszegen, az egyik legjelentősebb program a nyugdíjasok gondozóházának korszerűsítése volt.

Elkezdődött a geotermikus fűtési rendszer kiépítése Tamásiban

A projektben 14 intézmény - hivatalok, iskolák, rendőrség - fűtési, illetve használati meleg vizét biztosítják, de később a lakosság is csatlakozhat a rendszerre.

Megerősített kapacitással kézbesít ünnepek előtt a posta

A Magyar Posta megerősített kapacitással kézbesíti a karácsonyi küldeményeket, december 24-én bővített kézbesítési szolgáltatást nyújt.

70 ezren keresték fel az online árukövető rendszer honlapját

A napi 12-13 ezer látogató mintegy 10 százaléka az idegen nyelvű összefoglalókat kereste, köszönhetően annak, hogy a cég elsőként tett elérhetővé angol, német, román és szlovák nyelven tájékoztatást az ekáer rendszerről.

Nem változott a jegybanki alapkamat

Az elemzők többsége az év utolsó kamatdöntő ülésén már nem számított kamatcsökkentésre, de úgy vélték, 2015 első negyedében újraindulhat az enyhítési ciklus.

Tulajdonosváltás a QBE Magyarországnál

A QBE Insurance (Europe) Ltd. ausztrál tulajdonosai megállapodást kötöttek a kanadai Fairfax Financial Holdings-szal a magyarországi érdekeltségük eladásáról.

Háromhavi mélyponton a forint

Három havi mélypontra gyengült kedden a forint a bankközi devizakereskedelemben, hasonlóan a többi feltörekvő piaci devizához. Az eurót a kora reggeli 309,05 forint után délután fél ötkor 313,51 forinton jegyezték.

Tartós növekedés várható az újautó-piacon

A magyarországi újautó-kereskedők azzal számolnak, hogy a személyautók és kishaszonjárművek eladása, amely 2014-ben várhatóan több mint húsz százalékkal 93 ezer darab fölé bővül, jövőre már mintegy 105 ezer darabra növekedhet.

Többet utaztunk idén belföldön

A belföldi utazások során a magyarok 226 milliárd forintot költöttek, ebből szálláshelyre 93 milliárdot, vendéglátó-szolgáltatásokra és élelmiszerekre, valamint közlekedésre 44 milliárdot.

Elkéshetett az orosz jegybank a kamatemeléssel

Ráadásul a meredek kamatemelés és az olajárak zuhanása együtt mély recesszióba sodorhatja jövőre az orosz gazdaságot, és Oroszország elveszítheti befektetési ajánlású hitelminősítését is.

Nem enyhül a nyomás a forinton

Széles sávban mozgott és jelentős mértékben gyengült a forint árfolyama kedden a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Megszűnt a Chrysler cégnév

A hollandiai bejegyzésű Fiat Chrysler Automobiles (FCA) azonnali érvénnyel FCA US LLC-re változtatta amerikai leányvállalata a Chrysler Group LLC. nevét.

Bankszövetség: a fogyasztói hiteleknél az átlagos tehercsökkenés 25 százalék lesz

A fogyasztói hitelek elszámolása után a törlesztőrészletek átlagosan 25 százalékkal csökkennek, azonban nagy lesz a szórás, az ügyfelek 99 százalékának 5-40 százalék között csökken a törlesztőrészlete.

Adatfrissítésre kéri tagjait a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár

Az új helyzetben ugyanis rendkívül fontos, hogy a pénztár tájékoztatni tudja a tagokat a teendőkről, a változásokról, valamint a januártól meghatározásra kerülő tagdíj mértékéről és annak befizetésének módjáról.

Richter: a rubel leértékelődése negatívan hat az eredményre

A rubel jelentős értékvesztése mind az oroszországi árbevétel euróban számított értékét, mind az üzleti eredmény csökkenését okozhatja.

Zuhanni kezdett a forint

Jelentősen gyengült a forint árfolyama kedden délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon, reggel nyolc óra óta meredeken emelkednek a jegyzések.

Stagnáló nyitást vár a szakértő

Magyarországon az MNB kamatdöntő ülése lesz a figyelem középpontjában - meglepetés lenne a kamatcsökkentés.

Kormányhatározat agrárhitelprogramokról

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három kedvezményes agrárhitelprogramot indít, összesen 29 milliárd forintos keretösszeggel.

Megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal

Az NTH feladatait 2015. január 1-jétől a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter által vezetett minisztérium teljesíti.

Erősödött a forint kedd reggelre

A japán jent nem számítva erősödött a forint árfolyama kedd reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Határon átnyúló idegenforgalmi fejlesztésre 23 millió eurós forrás

Az európai uniós forrásból a többi között idegenforgalmi attrakciókat hozhatnak létre, szállás- és vendéglátóhelyek épülhetnek, vállalkozások jöhetnek létre, meglévők erősödhetnek meg, valamint közös turisztikai rendezvények szerveződhetnek.

Biogáz-üzem épül Vajszlón

A villamos energiát a kötelező átvételi rendszerben a MAVIR Zrt. számára értékesítik, míg a keletkező hőenergia mezőgazdasági célt szolgál majd.

Több mint ötödével nőhet az idén az online kiskereskedelmi forgalom

A várhatóan 2015 márciusától bevezetendő vasárnapi zárva tartás esetében kulcskérdés, hogy tudnak-e ebből profitálni az e-kereskedők.

Gyengült hétfőn a forint

Gyengült a forint hétfőn a bankközi devizakereskedelemben, az euró jegyzése a kora reggeli 308,83 forintról estére 309,44 forintra erősödött 19 órára.

Hurghadába és Algheróba indít járatot Budapestről a Wizz Air

A légitársaság 2015-ös nyári menetrendje a most bejelentett útvonalakon túl két további új célállomást is elérhetővé tesz Budapestről: Lisszabont és Maastrichtot, továbbá megemelt járatsűrűsséget kínál olyan népszerű desztinációkra mint London-Luton, Milánó-Malpensa és Barcelona.

Még 60 millió hűtő- és fagyasztócserére

Több mint 60 millió forinttal növeli a hűtő- és fagyasztócserére biztosított támogatások keretösszegét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), és február közepére módosítja a pályázat beadásának határidejét is.

Keddtől pénzükhöz jutnak a Tisza Takarékszövetkezet betétesei

A 2,5 millió forintot nem meghaladó követelések esetében a Magyar Posta kézbesíti az értesítéseket, 100 ezer forintig pedig magát a kártalanítási összeget.

Az MNB 20 millió forintra bírságolta a Strategont

Több ponton is jogszabálysértést követett el a Strategon Értékpapír Zrt., ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 20 millió forintra bírságolta a társaságot, valamint 14 millió forintos büntetést kapott a pénzintézet egykori elnök-vezérigazgatója.

Szerdától még olcsóbb lesz az üzemanyag

Tovább csökkenti az üzemanyagárakat szerdán a Mol Nyrt.: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 7 forinttal.

Az ünnepek idején nem lesz kikapcsolás

Az ünnepekre miatt az E.ON-csoport december 16-tól január 6-ig felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat, mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő érintett lakossági ügyfelek esetén.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.