Vegyesen alakult estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült kedden a forint a bankközi devizakereskedelemben, a dollárral és a jennel szemben viszont némi nyereségre tett szert.

Betegségek és kártevők veszélyeztetik a sarjadó vetést

Befejezésükhöz közelednek az őszi szántóföldi munkák Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol az enyhe idő miatt kártevőktől és gombabetegségektől féltik a sarjadó vetéseket a szakemberek.

Ingatlan- és közlekedési fejlesztési tervek Budapesten

"A következő hét évre 750-800 milliárd forint értékű közlekedésfejlesztést nevesített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), kérdés, hogy valójában mennyire lesz majd pénz."

Orbán: az ipar és a mezőgazdaság a magyar gazdaság fejlődésének kulcsa

"Ma már a magyar mezőgazdaság és a vidék is jobban teljesít".

hirdetés

A gépjármű hitel-limiteket is az MNB új előírásai szabályozzák jövőre

A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna: a hétéves maximális futamidő.

Új stratégia a Magyar Fejlesztési Banknál

A jövőben az MFB pénzügyi szolgáltató központtá alakul, versenyképesebbé váló termékei és szolgáltatásai az ország bármely pontján elérhetőek lesznek.

Veszélyes anyag a bébiételben!

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság egy svájci előállítású bébiételben, a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belőle.

Adósságcsökkentés és gazdasági növekedés határozza meg a jövő évi büdzsét

Az államháztartási hiány az idén várható három százalékhoz közeli mértéke jövőre 2,4 százalékra fog csökkenni, miközben az államadósság 2015 végére 75 százalék körüli mértékre mérséklődik.

Több mint ötezren írták alá a dohányipari szakszervezet petícióját

Több mint 5000 aláírás gyűlt össze négy nap alatt arra a petícióra, melyet a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete nyújtott be a dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról, valamint a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat ellen.

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja, miután egyéves eljárás eredményeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megadta az engedélyt a tervezett üzemidőn túli üzemelésére. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.

Javultak a magyar növekedési kilátások, de csak fokozatos adósságcsökkenés várható

A GDP-arányos magyar államadósság-ráta a Moody's várakozása szerint az idén 77 százalék lesz, ami meghaladja a Magyarországhoz hasonló besorolású szuverén adósok átlagát.

Nem változott az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 2,10 százalékos szintjén kedden.

Stagnáltak a kgfb-díjak az első kilenc hónapban

A kgfb-átlagdíj 20 094 forint, egy évvel korábban 19 140 forint volt.

Uniós védjegyként jegyezhető be a Rubik-kocka formája

A német Simba Toys támadta meg, arra hivatkozva, hogy a kocka olyan műszaki megoldást tartalmaz, ami miatt csak szabadalomként részesülhet oltalomban, de védjegyként nem.

Nem csinál semmit a forintárfolyam - de még mindig sokkal jobb, mint a forintosításé

Keveset változott a forint árfolyama kedd délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Csak a jen erősödött a forinttal szemben - de az nagyon

Hétfő este hét órához képest a dollár árfolyama nem változott, az euró 5 fillérrel, a svájci frank pedig 6 fillérrel gyengült.

Áramlik a tőke az európai kiskereskedelmi ingatlanokba

Az európai kiskereskedelmi ingatlanpiacra 33 milliárd euró érkezett 2014 első kilenc hónapjában, ami 2007 óta a legmagasabb érték, Magyarország részesedése ebből 168 millió euró.

Változatlan szerződésszám mellett nőt a biztosítók díjbevétele

Az idei harmadik negyedévben a biztosító részvénytársaságok és a nagy biztosító egyesületek szerződésállománya - az előző év azonos időszakához viszonyítva - lényegében nem változott, míg a díjbevétel 7,6 százalékos növekedést mutat.

Csak a jennel szemben erősödött a forint

Csak a jennel szemben erősödött a forint hétfőn, míg a főbb nemzetközi devizákkal szemben kissé gyengült a bankközi piacon.

Hatodik napja erősödik a rubel

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Erősödött a rubel a dollárhoz és az euróhoz képest hétfőn - már a hatodik egymást követő kereskedési napon -, miközben az északi-tengeri Brent könnyűolaj hordónkénti ára 80 dollár fölött volt.

Nem lesz visszamenőleges hatályú a magánkasszákra vonatkozó új szabályozás

A kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott, a 2015. évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat szerint meg kell szüntetni azt a magánnyugdíjpénztárat, ahol a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a tagok kevesebb mint 70 százaléka fizette be a kötelező havi tagdíjat.

8 vidéki iskola fűthet Erzsébet-utalványból készült brikettel

freedigitalphotos.net/xedos4

Nyolc, az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben lévő iskolának juttatott 100 tonnányi, érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.

December közepén kezdődhet a Déli Áramlat építése

Egy hónapos csúszással, december közepén megkezdődhet a Déli Áramlat Fekete-tenger alatti szakaszának építése.

Az élelmiszerek 10 százaléka a kukában végzi

freedigitalphotos.net/dan

A magyarországi háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 10 százaléka kerül a szemétbe, pedig tudatos vásárlással és fogyasztással egy család évente átlagosan 50 ezer forintot takaríthatna meg.

Kedden kamattartás, később nőhet a csökkentési "kísértés"

Bizonyosra vehető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának változatlanul hagyása a monetáris tanács keddi ülésén, később azonban az MNB "kísértést érezhet" a további enyhítésre.

Közel 5,2 millió magyar internetezett szeptemberben

freedigitalphotos.net/patrisyu

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,78 százaléka.

Az Uberről egyeztetett az NGM a taxisokkal

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel egyeztetett az Uber elnevezésű szolgáltatásról.

Továbbra is 400 ezer alatt az álláskeresők száma

freedigitalphotos.net/arztsamui

Október végén mintegy 395 ezer regisztrált álláskereső szerepelt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) nyilvántartásában, ez 93 ezerrel kevesebb az előző év azonos időszakinál.

Szerdáig érdemes várni a tankolással

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

freedigitalphotos.net/anankkml

Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete.

Aláírták a beruházási szerződést a Széll Kálmán tér rekonstrukciójáról

A tér teljesen megújul, és a munka alatt szem előtt tartják, hogy rendkívül kis alapterületen sok ember halad itt át nap mint nap, ezért fontos, hogy továbbra is jól lehessen használni a teret.

Veszteséges volt a hitelintézeti szektor az év első 9 hónapjában

freedigitalphotos.net/anankkml

A hitelintézetek 2014 harmadik negyedévében további 35,8 milliárd forint adózás előtti veszteséget számoltak el, így az első félévi 278,8 milliárd forint veszteséggel együtt az az év első kilenc hónapjában 314,6 milliárd forintra nőtt a szektor vesztesége.

Déli Áramlat - Aggodalmak a magyar szakasz miatt

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnöke egy interjúban aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Budapest törvénnyel engedélyezte a Déli Áramlat orosz gázvezeték magyarországi szakaszának megépítését.

Újabb huszonhét taggal bővült a garanciaközösség

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Takarékbank, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) és immár 76 hitelintézet ezentúl egyetemlegesen felel egymás kötelezettségeiért.

Mindenki mást vár a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn a megkérdezett elemzők.

Izmosodott a forint hétfőre

Fotó: archív

Erősödött a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a hét végén: az eurót hétfőn reggel hét órakor 304,26 forinton jegyezték a péntek esti 304,35 forint után.

Az üzleti szférában csak a kereskedelmi várakozások javultak

Novemberben kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index az októberi, igen magas értékéhez képest; az üzleti várakozások nem változtak, a fogyasztóiak viszont romlottak.

Ösztöndíjjal támogatják a hiányszakmát tanuló diákokat

Elsősorban az automatikai technikus, ápoló, erősáramú elektrotechnikus, gépgyártás-technológiai technikus, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, villanyszerelő, mezőgazdasági gépszerelő, valamint szerszámkészítő szakma iránt szeretnék ily módon felkelteni az érdeklődést.

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A héten a vezető részvények közül az OTP 0,57 százalékkal gyengült, pénteken 3987 forinton zárt az előző pénteki 4010 forint után.

A nagyobb mellű nők többet költenek

China News Network

Meglepő összefüggésre figyeltek fel az online vásárló távol-keleti nők körében: a költési hajlandóság kéz a kézben jár a melltartómérettel.

Finomítani kell a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályozását

A Pálinkamesterek Országos Egyesületének alelnöke szerint jövőre olyan változtatásokkal kellene finomítani a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályain, amelyek az uniós keretek között is segítik a pálinkafőző szakma előrelépését.

Magyarország világátlagon felül teljesít - a turisztikában

Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Az első nyolc hónapban 7,6 százalékkal nőtt a külföldről Magyarországra érkező turisták száma, az ebből származó bevételek pedig közel 10 százalékos növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest.

NGM: a magánnyugdíjpénztárak felélik a nyugdíjasok pénzét

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezően befizetett tagdíjakból származó, a jövőbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont.

Az EU főbb novemberi mutatószámai jelennek meg a jövő héten

Fotó: archív

Német, brit és amerikai harmadik negyedévi GDP-adatok mellett az Európai Bizottság főbb novemberi makrogazdasági mutatószámai érdemelhetik ki a jövő héten a piacok figyelmét.

Olcsóbb a kötelező biztosítás átlagdíja, mint tavaly

A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegű díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban.

350 milliós környezetvédelmi beruházás a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Fotó: FB/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Tizenhét kisvizes élőhely rehabilitációját végezték el a Nyírségben, a Bihari-síkságon és a Közép-Tisza vidékén.

Erősödött pénteken a forint

Az eurót este hét órakor 304,35 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 304,53 forint után. Az árfolyam 304,03 és 304,85 forint között alakult pénteken. Az eurót 304 forint közvetlen közelében legutóbb június elején, hat hónappal ezelőtt jegyezték.

Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

freedigitalphotos.net/dan

Zala megyében október végén 28 százalékkal kevesebb volt a regisztrált álláskeresők száma, mint az elmúlt év azonos időszakában, szeptemberhez képest azonban 5,4 százalékkal több álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

Újjáéledt a fűszerpaprika-termesztés Mórahalom térségében

A kitűnő adottságokkal és nagy hagyományokkal rendelkező homokhátsági területen az első évben mintegy félszáz család kapcsolódott be a fűszerpaprika-termesztésbe, és mintegy 300 tonna nyers árut állítottak elő.

MNB: a bankoknak a jövőben a vállalatokat kell hitelezniük

freedigitalphotos.net/anankkml

A hazai bankszektor a közeljövőben megszabadul az úgynevezett toxikus elemektől, a rossz, nem teljesítő hitelektől, most az elszámolási törvény és a fair bank-törvény végrehajtásával van elfoglalva, de a későbbiekben sem a kamatrésen, sem a banki termékek árazásán nem lesz akkora bevétele, mint a múltban.

Németországban szabadon forgalmazható az e-cigaretta

Nem minősül gyógyszernek az elektromos (e-) cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadék, ezért szabadon lehet forgalmazni az ilyen folyadékot tartalmazó termékeket.

Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az EuroVelo 6 Rajka-Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.

Eljárás indult az HSBC bank svájci leányvállalata ellen Franciaországban

Pénzmosás, adócsalás és törvénytelen banki tranzakciók gyanúja miatt eljárás indult Párizsban az HSBC brit bank HSBC Private Bank nevű svájci leányvállalata ellen.

Jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch

freedigitalphotos.net/taesmileland

Magyarország államadós-besorolása is szerepel a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő jövő hétre összeállított felülvizsgálati listáján, nem feltétlenül biztos azonban, hogy a cég ténylegesen módosítja is a magyar államadós-osztályzatot, vagy az osztályzatra érvényes - jelenleg stabil - kilátást.

Ennyi gazdasági növekedést kellene elérnie Magyarországnak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az ország hosszú időn keresztül lemaradt a régiós növekedési versenyben, de már látszódnak a biztató jelek.

Ismét pályáznak ivóvízminőség-javításra a dél-dunántúli települések

freedigitalphotos.net/winnond

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programra pályáznak a Dél-Dunántúli Régió Ivóvíz-minőségjavító Önkormányzati Társulás települései közül azok, amelyeknek projektjeit forráshiány miatt nem támogatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Nem kell drágább újra cserélni a gázpalackokat

Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére, nem kell drágább újra cserélni a meglévő, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat.

Öt magyar startup mehet Amerikába

freedigitalphotos.net/taesmileland

Öt magyar startup vállalkozás vehet majd részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján az Amerikai Egyesült Államokban a Design Terminál meghirdetett pályázatának köszönhetően, amelyre 2014. december 15-ig lehet jelentkezni.

Folytatódnak a pozitív kereseti trendek - Ön érzi ezt?

A fogyasztás élénküléséhez jelentősen hozzájárulhat a folyamatban lévő devizahiteles elszámolás és a forintosítás is.

Az egész országra kiterjesztik a trágyázási szaktanácsadást

freedigitalphotos.net/dan

Magyarország területének jelentős részén, mintegy 68-69 százalékán a termőtalaj nitrit érzékeny. Az ilyen területeken gazdálkodóknak ötévente talajvizsgálatot kell végeztetni, és az eredményekre alapozva évente tápanyag-gazdálkodási tervet szükséges készíteni.

Szerbia követendő mintának tekinti a magyar földtörvényt

"Egyre kedvezőbb a politikai kapcsolat a két ország között, amelyek megalapozzák a további együttműködéseket. Magyarország arra törekszik, hogy az eddigi sikeres szakmai munkát fenntartsa és tovább erősítse mind a mezőgazdaság, mind a környezetvédelem területén."

Fekete péntek: az akciós termék a nagy bosszúság

Az interneten valóban könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni...?

Vegyesen változott a forint árfolyama

A dollárral és a jennel szemben gyengült a magyar deviza. A dollárért reggel 242,74 forintot kellett adni, délelőtt 243,99 forintot.

Közvetítő, választás: 30 millió forintos bírság a félrevezető tájékoztatásért

Az ACN tévesen azt sugallta a fogyasztóknak, hogy a szolgáltatást az aktuális telefonszolgáltatójuk nyújtja.

E-matrica, napon belül, utólag? Felejtsük el!

Az állami útdíjszedő egyelőre óránkénti frissítést állított be.

A munkáltatók fele lenyeli a pluszmunkáért járó pénzt

A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat.

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán

freedigitalphotos.net/xedos4

Ezzel a társaság tovább szélesíti tevékenységét a legnagyobb árbevételű termékcsoportjában, az építőipari üvegszövet termékek gyártásában, ez lesz a második saját üvegszövet gyártóegysége a heves megyei Kálon található üzem mellett.

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 81,41 pontos, 0,46 százalékos csökkenéssel, 17 504,38 ponton zárt csütörtökön.

Amerika sóhiánytól szenved

Flickr winter

Miközben nálunk igen kellemesen alakult a november, az Egyesült Államokban sorra dőlnek meg a hideg/hórekordok. Az utak tisztán tartásához így töménytelen mennyiségű sót használtak el - annyira sokat, hogy kezd hiány kialakulni.

MNB: a bankrendszer önfinanszírozóvá vált

A hazai bankrendszer önfinanszírozóvá vált az elmúlt években, a hitel/betét arány a bankrendszer szintjén 100 százalék körüli szintre mérséklődött.

Az MNB hatmillió forintra megbírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t

Fotó: archív

A Magyar Nemzeti Bank hatmillió forintra megbírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t az ügyfélszámlák vezetésével kapcsolatban feltárt szabálytalanságok miatt.

400 milliós informatikai fejlesztés a KSH-nál

Mintegy 400 millió forintból fejlesztette honlapját, elektronikus adatgyűjtési szolgáltatásait és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amivel egységesebbé és hatékonyabbá válik az adatgyűjtés és az ügyintézés

Jövőre jelentős összeg jut innovációra

freedigitalphotos.net/taesmileland

Azok a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogathatók, amelyek révén olyan termékek és szolgáltatások jönnek létre, amelyek versenyképessé teszik a magyar ipart és az országot.

A 18 és 25 év közöttiek vállalkoznának a legszívesebben

A 18 és 25 év közötti fiatalok 52 százaléka lenne inkább vállalkozó, mint alkalmazott, a vállalkozás alapításához pedig elsősorban vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes hitelre, az induló vállalkozásokat segítő adó- és járulékfizetési környezetre, valamint adó- és jogi tanácsadásra lenne szüksége a fiataloknak.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.