Még mindig totyorog a forint

Fotó: archív

Keveset változott a forint árfolyama kedd reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. A hétfő esti értékéhez képest picit gyengült az euróhoz és a svájci frankhoz képest, erősödött a japán jennel szemben, a dollár stagnált.

Újabb történelmi mélyponton a rubel a dollárhoz képest

Az orosz nemzeti valuta dollárhoz viszonyított árfolyama történelmében először emelkedett a 38-as szint fölé.

Januárban indul a gönyűi kikötőfejlesztés

A német-osztrák Wuppermann cég 30 milliárd forintból építene évi 300 ezer tonna acélt feldolgozó galvanizáló üzemet, 170 munkahelyet teremtve ezzel.

Erősödött a forint

Erősödött hétfőn a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

hirdetés

Sztrájk miatt törölték az Air France budapesti járatait

A pilótákat az Air France fapados légitársasága, a Transavia fejlesztése aggasztja, ami miatt hetek óta tárgyalások folynak a szakszervezetek és a vezetőség között.

17,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés

Az év első hét hónapjában a termelés 21,8 százalékkal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Főként a külföldi adatok borzolhatják majd a befektetők kedélyeit

Pénteken a keresetek idei júliusi, illetve első héthavi alakulását teszi közzé a KSH.

Egyre többen tévéznek online módon

A valós idejű, úgynevezett streaming videoátvitel már majdnem egy szinten áll a hagyományos tévénézéssel.

A sárgamuskotályossal kezdődik a szüret Tokajban

Idén 70-80 ezer mázsa szőlő, és mintegy 2 ezer mázsa aszúszem felvásárlását tervezi, a felvásárlási árakat már a nyár közepén meghirdették.

Zala megyében jelentős károkat okozott a sok csapadék

A napokban lehullott 60-100 milliméter csapadék mintegy 200-250 milliméterrel haladta meg a sokéves átlagot.

Új termékstruktúrával lépne piacra a Tokaj Kereskedőház

freedigitalphotos.net/adamr

Új termékstruktúrát vezetne be a Tokaj Kereskedőház Zrt., amellyel akár tízszeresére is nőhet a tokaji borvidéken a borágazatból és kapcsolódó szektorokból származó, jelenleg 20 milliárd forintra becsült jövedelem.

A görög gazdaság kigördül a gödörből?

Javította Görögország államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a görög kormány jelentős államháztartási konszolidációt hajtott végre és a görög gazdaság jövőre várhatóan növekedési pályára kerül.

Budapest Bank: veszteség az első fél évben

freedigitalphotos.net/anankkml

Egyszeri céltartalékképzés miatt a Budapest Bank csoport adózás előtt 20,8 milliárd forint veszteséget ért el az első fél évben, a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált, nem auditált beszámolója szerint.

Grand Hotel Glorius - négycsillagos szálloda nyílt Makón

Négycsillagos szálloda nyílt Makón Grand Hotel Glorius néven, a 489 millió forintos uniós támogatással megvalósult, csaknem egymilliárd forintos összköltségű idegenforgalmi beruházást pénteken adták át a Maros-parti városban.

Gyengült délután a forint

freedigitalphotos.net/taesmileland

Az euró jegyzése péntek délután négy óra körül 314,83 forinton állt, 0,25 százalékkal erősebben, mint egy nappal korábban. Egy euró 314,21 forintot ért reggel hétkor, szemben a tizenkét órával korábbi 314,08 forinttal. Az árfolyam napközben a 313,92 és 315,20 forintos sávban mozgott.

Bezárja két mini-barkácsáruházát a Praktiker

Bezárja sátoraljaújhelyi és komáromi mini-barkácsáruházát a Praktiker, mert azok a kétéves tesztidőszakban nem produkálták a várt forgalmat, a cég ugyanakkor a mini-barkácsáruházak koncepcióját nem veti el, és magasabb fizetőképes kereslettel rendelkező régióban, kedvezőbb bérleti feltételekkel keres új helyszíneket.

Állami érdekeltségű földgázkereskedőt hoz létre a kormány

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Földgázkereskedő társaság létrehozásával bízta meg a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) a kormány, a bank jogköreit bővítő törvénymódosítási javaslatot pénteken terjesztették be.

Eddig összesen 42 milliárd 228 millió forint kamat alól mentesültek az árfolyamgátban résztvevők

Az árfolyamgát konstrukcióban résztvevő devizahiteles ügyfelek júliusban 2 milliárd 410 millió, eddig összesen pedig 42 milliárd 228 millió forint rögzített árfolyam feletti kamat megfizetése alól mentesültek, amelyet a pénzügyi intézmények a hiteladósokkal szemben nem jogosultak érvényesíteni.

Uniós támogatással mentenek meg egy tőzeges mocsarat Kiskunhalasnál

freedigitalphotos.net/Moggara12

A Duna-Tisza köze tőzeges mocsarainak egyik utolsó "hírmondóját" próbálják megmenteni Kiskunhalas mellett mintegy 100 millió forintos beruházással, uniós forrás segítségével.

Már 1270 fiatal gazda kaphat támogatást

A fiatal gazdák vállalkozás-indításának támogatását szolgáló keretösszeget 4,5 milliárdról 15 milliárd forintra emelte a kormány, így összesen 1270 ifjú gazda kaphat támogatást.

Nincs fennakadás a Magyarországra érkező gázszállításban

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Sem az elmúlt napokban, sem pénteken délelőtt nem tapasztaltak fennakadást az Ukrajna felől Magyarországra érkező orosz földgázszállításban.

Uszoda- és iskolafelújítás indul Hódmezővásárhelyen

A Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítése és felújítása, valamint a Bartók Béla utcai iskolaépület korszerűsítése kezdődhet el kormányzati támogatással Hódmezővásárhelyen.

Jól indult a gímbikák vadászata a somogyi erdőkben

A trófeák a magyar ranglistán mindenképpen, a legnagyobb pedig minden bizonnyal a világranglistán is előkelő helyet foglalhat majd el.

Jótékonykodik a jegybank

Az elmúlt évtizedekben a magyar jegybank tulajdonába közel két tucat ingatlan tartozott, amelyek közül hetet üdülési, rekreációs célra használtak.

Rekordforgalmat regisztrált a schwechati reptér

Rekordforgalma volt augusztusban a bécsi Schwechat reptérnek, csaknem hatvan éve nem fordult meg ennyi turista az ausztriai repülőtéren egy hónap alatt - olvasható a Vienna Airport közleményében.

Elege lett a forintnak az erősödgetésből...

Hét közben azonban az euró jegyzése 317 forint felett is járt, megközelítve az augusztus elején 317,35 forinton elért idei leggyengébb forintárfolyamot.

Új minőségében látogatott Budapestre az amerikai teniszlegenda

Az egykori versenyző kifejezte reményét, hogy az együttműködés keretében sikerül tenni a globális problémának számító elhízás ellen, ami elengedhetetlen a következő generáció számára.

Megugrott a munkanélküli segélyért folyamodók száma Amerikában

Emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban az előző héten az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtöki adatai szerint.

Németországban több mint harmadával drágult az áram

Az egyéb ipari cégek - amelyeknél az árban benne van a hozzájárulás - 13-15 százalékkal fizetnek többet a villamos energiáért, mint 2008-ban.

Borongós a hangulat New York-i parketten

A kereskedés vége előtt két órával a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA mutatója 17 018,09 ponton állt, 50,62, ponttal, 0,30 százalékkal alacsonyabban szerdai záróértékénél.

Költségvetési Tanács: 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiánycél

A stabilitási törvény szerint az előző év végi árfolyamon kell számolni a GDP-arányos államadósságot.

Infláció: állítólag közel a mélypont

Az Európai Központi Bank (EKB) legutóbbi kamatcsökkentése és gazdaságélénkítő intézkedései hozzájárulnak az orosz-ukrán válságból eredő kockázatok ellensúlyozásához

Erősödött a forint, de még bőven lenne hová...

Erősödött csütörtökön a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

2020-ra mindenhol lehet majd egyérintéssel és mobillal fizetni

freedigitalphotos.net/stockimages

Magyarországon 2014 első negyedévében 74 ezer elfogadóhelyen több mint 90 ezer kártyaelfogadó terminálnál lehetett bankkártyával fizetni. Ezek közül az egyérintéses fizetésre alkalmas terminálok aránya 39 százalékra (35 ezer darabra) emelkedett.

Nem alkalmazhat multilaterális bankközi díjat a MasterCard

Helybenhagyta az első fokú törvényszék döntését csütörtökön az Európai Unió Bírósága, jogerősen megtiltva ezzel a MasterCardnak, hogy az Európai Unióban úgynevezett multilaterális bankközi díjat alkalmazzon.

Csaknem 12 milliárdos vonalvillamosítást indít a GYSEV

freedigitalphotos.net/samurai

Az uniós forrásból megvalósuló projekt keretében a Csorna-Porpác szakaszon decemberre, Hegyeshalom és Csorna között a jövő év nyarára végeznek a munkálatokkal.

Kissé összekapta magát délelőtt a forint

Erősödött a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Elstartolt a IX. Coop Rally

MTI/Illyés Tibor

A magyar élelmiszerek népszerűsítését szolgáló idei Coop Rally a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyárából startolt csütörtökön reggel.

Augusztusban 0,2 százalékos volt az infláció

A háztartási energia, a ruházkodási cikkek, a tartós fogyasztási cikkek, üzemanyagok, valamint az élelmiszerek ára csökkent, míg a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások drágultak.

Csaknem 16 tonna halat telepítenek a vasi tavakba és vízfolyásokba

freedigitalphotos.net/anankkml

A program nyitányaként csütörtökön mintegy 2,7 tonna pontyot és amurt eresztenek a Szombathelyi Csónakázó-és Horgásztóba, valamint a magyarszecsődi tóba.

Angliába települhet át a két legnagyobb skót bank

Áttelepülési terveket dolgozott ki a két legnagyobb skóciai székhelyű bankcsoport arra az esetre, ha a jövő csütörtöki népszavazáson a választók Skócia függetlenné válására szavaznának.

Keveset változott a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Keveset változott a forint árfolyama szerda estéről csütörtök reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Saját borosüveg-visszagyűjtő rendszer van a Varga Pincészetnél

2013 január elsején vezették be a sajátgyűjtésű rendszert, azóta a rendszerben lévő Varga logós üveg 70 százalékát visszavitték a vevők.

A Gazprom állítja: nem szállított kevesebb földgázt Lengyelországba

A lengyel állami olaj- és gázkonszern (PGNiG) előzőleg bejelentette, hogy a Fehéroroszországon és az Ukrajnán át szállított földgáz mennyisége is csökkent.

Árbevétel-növekedést tervez a Coop Csoport

Korábban a dohányáruk és a cigaretta a Coop üzletek forgalmának mintegy 12 százalékát adta.

Devizaperek - a Merkantil Lízing még reménykedhet, a Raiffaisen viszont egyelőre nem

Szeptember 24-re halasztotta a határozat kihirdetését a Merkantil Car és Gépjármű Lízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék szerdán.

Visszatántorogni látszik a szakadék széléről a forint

A jegyzés szerdán 315,11 és 317,29 forint között alakult. A forint idei árfolyammélypontja egy hónappal ezelőtt, augusztus 6-án volt 317,35-ös eurójegyzésen.

Belehúz Romániában a Wizz Air

A jászvásári repülőtérről december 20-án indulnak járatok Trevisóba, 2015 március végétől Bergamóba, majd június közepétől Londonba.

Minden második vizsgált epres joghurtnál talált hiányosságot a Nébih

Gyakori hibának számított, hogy a jelölésen feltüntetett adatok nem egyeztek a gyártmánylapban vagy a termékspecifikációban foglaltakkal, így nem valósághűen tájékoztatták a fogyasztókat.

56 milliós bírság jogsértő pénzügyi tevékenység miatt

Engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási és bejelentés nélküli pénzügyi szolgáltatás közvetítésére irányuló függő ügynöki tevékenységet végzett a Meritum Hungary Zrt.

FM: a minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását ösztönöznék

freedigitalphotos.net/dan

Várhatóan még ebben az évben a kormány elé kerülhet az élelmiszeripar fejlesztési stratégiája. Ezen koncepció nyomán az élelmiszeripar több százmilliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat.

Kis ingadozás után szinte változatlan a forint árfolyama

A forint árfolyama alig változott szerda reggel hétről szerda délelőtt tízre. Fél kilenc és fél tíz között kisebb ingadozás volt, de tízre újra a reggeli szint közelébe került a forint árfolyama.

FT: milliárdokat vonnak ki Skóciából az intézményi befektetők

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jelentős tőkekivonás kezdődött a skót gazdaságból a függetlenségpárti erők látványos előretörése nyomán.

Kicsit gyengült a forint

Kicsit gyengült a forint árfolyama kedd estéről szerda reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.