Csak a jennel szemben erősödött a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Csak a jennel szemben erősödött a forint hétfőn, míg a főbb nemzetközi devizákkal szemben kissé gyengült a bankközi piacon.

Hatodik napja erősödik a rubel

Erősödött a rubel a dollárhoz és az euróhoz képest hétfőn - már a hatodik egymást követő kereskedési napon -, miközben az északi-tengeri Brent könnyűolaj hordónkénti ára 80 dollár fölött volt.

Nem lesz visszamenőleges hatályú a magánkasszákra vonatkozó új szabályozás

A kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott, a 2015. évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat szerint meg kell szüntetni azt a magánnyugdíjpénztárat, ahol a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a tagok kevesebb mint 70 százaléka fizette be a kötelező havi tagdíjat.

8 vidéki iskola fűthet Erzsébet-utalványból készült brikettel

Nyolc, az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben lévő iskolának juttatott 100 tonnányi, érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.

hirdetés

December közepén kezdődhet a Déli Áramlat építése

Egy hónapos csúszással, december közepén megkezdődhet a Déli Áramlat Fekete-tenger alatti szakaszának építése.

Az élelmiszerek 10 százaléka a kukában végzi

freedigitalphotos.net/dan

A magyarországi háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 10 százaléka kerül a szemétbe, pedig tudatos vásárlással és fogyasztással egy család évente átlagosan 50 ezer forintot takaríthatna meg.

Kedden kamattartás, később nőhet a csökkentési "kísértés"

Bizonyosra vehető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának változatlanul hagyása a monetáris tanács keddi ülésén, később azonban az MNB "kísértést érezhet" a további enyhítésre.

Közel 5,2 millió magyar internetezett szeptemberben

freedigitalphotos.net/patrisyu

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,78 százaléka.

Az Uberről egyeztetett az NGM a taxisokkal

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel egyeztetett az Uber elnevezésű szolgáltatásról.

Továbbra is 400 ezer alatt az álláskeresők száma

freedigitalphotos.net/arztsamui

Október végén mintegy 395 ezer regisztrált álláskereső szerepelt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) nyilvántartásában, ez 93 ezerrel kevesebb az előző év azonos időszakinál.

Szerdáig érdemes várni a tankolással

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

freedigitalphotos.net/anankkml

Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete.

Aláírták a beruházási szerződést a Széll Kálmán tér rekonstrukciójáról

A tér teljesen megújul, és a munka alatt szem előtt tartják, hogy rendkívül kis alapterületen sok ember halad itt át nap mint nap, ezért fontos, hogy továbbra is jól lehessen használni a teret.

Veszteséges volt a hitelintézeti szektor az év első 9 hónapjában

freedigitalphotos.net/anankkml

A hitelintézetek 2014 harmadik negyedévében további 35,8 milliárd forint adózás előtti veszteséget számoltak el, így az első félévi 278,8 milliárd forint veszteséggel együtt az az év első kilenc hónapjában 314,6 milliárd forintra nőtt a szektor vesztesége.

Déli Áramlat - Aggodalmak a magyar szakasz miatt

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnöke egy interjúban aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Budapest törvénnyel engedélyezte a Déli Áramlat orosz gázvezeték magyarországi szakaszának megépítését.

Újabb huszonhét taggal bővült a garanciaközösség

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Takarékbank, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) és immár 76 hitelintézet ezentúl egyetemlegesen felel egymás kötelezettségeiért.

Mindenki mást vár a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn a megkérdezett elemzők.

Izmosodott a forint hétfőre

Fotó: archív

Erősödött a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a hét végén: az eurót hétfőn reggel hét órakor 304,26 forinton jegyezték a péntek esti 304,35 forint után.

Az üzleti szférában csak a kereskedelmi várakozások javultak

Novemberben kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index az októberi, igen magas értékéhez képest; az üzleti várakozások nem változtak, a fogyasztóiak viszont romlottak.

Ösztöndíjjal támogatják a hiányszakmát tanuló diákokat

Elsősorban az automatikai technikus, ápoló, erősáramú elektrotechnikus, gépgyártás-technológiai technikus, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, villanyszerelő, mezőgazdasági gépszerelő, valamint szerszámkészítő szakma iránt szeretnék ily módon felkelteni az érdeklődést.

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A héten a vezető részvények közül az OTP 0,57 százalékkal gyengült, pénteken 3987 forinton zárt az előző pénteki 4010 forint után.

A nagyobb mellű nők többet költenek

China News Network

Meglepő összefüggésre figyeltek fel az online vásárló távol-keleti nők körében: a költési hajlandóság kéz a kézben jár a melltartómérettel.

Finomítani kell a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályozását

A Pálinkamesterek Országos Egyesületének alelnöke szerint jövőre olyan változtatásokkal kellene finomítani a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályain, amelyek az uniós keretek között is segítik a pálinkafőző szakma előrelépését.

Magyarország világátlagon felül teljesít - a turisztikában

Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Az első nyolc hónapban 7,6 százalékkal nőtt a külföldről Magyarországra érkező turisták száma, az ebből származó bevételek pedig közel 10 százalékos növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest.

NGM: a magánnyugdíjpénztárak felélik a nyugdíjasok pénzét

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezően befizetett tagdíjakból származó, a jövőbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont.

Az EU főbb novemberi mutatószámai jelennek meg a jövő héten

Fotó: archív

Német, brit és amerikai harmadik negyedévi GDP-adatok mellett az Európai Bizottság főbb novemberi makrogazdasági mutatószámai érdemelhetik ki a jövő héten a piacok figyelmét.

Olcsóbb a kötelező biztosítás átlagdíja, mint tavaly

A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegű díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban.

350 milliós környezetvédelmi beruházás a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Fotó: FB/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Tizenhét kisvizes élőhely rehabilitációját végezték el a Nyírségben, a Bihari-síkságon és a Közép-Tisza vidékén.

Erősödött pénteken a forint

Az eurót este hét órakor 304,35 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 304,53 forint után. Az árfolyam 304,03 és 304,85 forint között alakult pénteken. Az eurót 304 forint közvetlen közelében legutóbb június elején, hat hónappal ezelőtt jegyezték.

Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

freedigitalphotos.net/dan

Zala megyében október végén 28 százalékkal kevesebb volt a regisztrált álláskeresők száma, mint az elmúlt év azonos időszakában, szeptemberhez képest azonban 5,4 százalékkal több álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

Újjáéledt a fűszerpaprika-termesztés Mórahalom térségében

A kitűnő adottságokkal és nagy hagyományokkal rendelkező homokhátsági területen az első évben mintegy félszáz család kapcsolódott be a fűszerpaprika-termesztésbe, és mintegy 300 tonna nyers árut állítottak elő.

MNB: a bankoknak a jövőben a vállalatokat kell hitelezniük

freedigitalphotos.net/anankkml

A hazai bankszektor a közeljövőben megszabadul az úgynevezett toxikus elemektől, a rossz, nem teljesítő hitelektől, most az elszámolási törvény és a fair bank-törvény végrehajtásával van elfoglalva, de a későbbiekben sem a kamatrésen, sem a banki termékek árazásán nem lesz akkora bevétele, mint a múltban.

Németországban szabadon forgalmazható az e-cigaretta

Nem minősül gyógyszernek az elektromos (e-) cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadék, ezért szabadon lehet forgalmazni az ilyen folyadékot tartalmazó termékeket.

Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az EuroVelo 6 Rajka-Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.

Eljárás indult az HSBC bank svájci leányvállalata ellen Franciaországban

Pénzmosás, adócsalás és törvénytelen banki tranzakciók gyanúja miatt eljárás indult Párizsban az HSBC brit bank HSBC Private Bank nevű svájci leányvállalata ellen.

Jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch

freedigitalphotos.net/taesmileland

Magyarország államadós-besorolása is szerepel a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő jövő hétre összeállított felülvizsgálati listáján, nem feltétlenül biztos azonban, hogy a cég ténylegesen módosítja is a magyar államadós-osztályzatot, vagy az osztályzatra érvényes - jelenleg stabil - kilátást.

Ennyi gazdasági növekedést kellene elérnie Magyarországnak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az ország hosszú időn keresztül lemaradt a régiós növekedési versenyben, de már látszódnak a biztató jelek.

Ismét pályáznak ivóvízminőség-javításra a dél-dunántúli települések

freedigitalphotos.net/winnond

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programra pályáznak a Dél-Dunántúli Régió Ivóvíz-minőségjavító Önkormányzati Társulás települései közül azok, amelyeknek projektjeit forráshiány miatt nem támogatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Nem kell drágább újra cserélni a gázpalackokat

Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére, nem kell drágább újra cserélni a meglévő, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat.

Öt magyar startup mehet Amerikába

freedigitalphotos.net/taesmileland

Öt magyar startup vállalkozás vehet majd részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján az Amerikai Egyesült Államokban a Design Terminál meghirdetett pályázatának köszönhetően, amelyre 2014. december 15-ig lehet jelentkezni.

Folytatódnak a pozitív kereseti trendek - Ön érzi ezt?

A fogyasztás élénküléséhez jelentősen hozzájárulhat a folyamatban lévő devizahiteles elszámolás és a forintosítás is.

Az egész országra kiterjesztik a trágyázási szaktanácsadást

freedigitalphotos.net/dan

Magyarország területének jelentős részén, mintegy 68-69 százalékán a termőtalaj nitrit érzékeny. Az ilyen területeken gazdálkodóknak ötévente talajvizsgálatot kell végeztetni, és az eredményekre alapozva évente tápanyag-gazdálkodási tervet szükséges készíteni.

Szerbia követendő mintának tekinti a magyar földtörvényt

"Egyre kedvezőbb a politikai kapcsolat a két ország között, amelyek megalapozzák a további együttműködéseket. Magyarország arra törekszik, hogy az eddigi sikeres szakmai munkát fenntartsa és tovább erősítse mind a mezőgazdaság, mind a környezetvédelem területén."

Fekete péntek: az akciós termék a nagy bosszúság

Az interneten valóban könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni...?

Vegyesen változott a forint árfolyama

A dollárral és a jennel szemben gyengült a magyar deviza. A dollárért reggel 242,74 forintot kellett adni, délelőtt 243,99 forintot.

Közvetítő, választás: 30 millió forintos bírság a félrevezető tájékoztatásért

Az ACN tévesen azt sugallta a fogyasztóknak, hogy a szolgáltatást az aktuális telefonszolgáltatójuk nyújtja.

E-matrica, napon belül, utólag? Felejtsük el!

Az állami útdíjszedő egyelőre óránkénti frissítést állított be.

A munkáltatók fele lenyeli a pluszmunkáért járó pénzt

A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat.

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán

freedigitalphotos.net/xedos4

Ezzel a társaság tovább szélesíti tevékenységét a legnagyobb árbevételű termékcsoportjában, az építőipari üvegszövet termékek gyártásában, ez lesz a második saját üvegszövet gyártóegysége a heves megyei Kálon található üzem mellett.

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 81,41 pontos, 0,46 százalékos csökkenéssel, 17 504,38 ponton zárt csütörtökön.

Amerika sóhiánytól szenved

Flickr winter

Miközben nálunk igen kellemesen alakult a november, az Egyesült Államokban sorra dőlnek meg a hideg/hórekordok. Az utak tisztán tartásához így töménytelen mennyiségű sót használtak el - annyira sokat, hogy kezd hiány kialakulni.

MNB: a bankrendszer önfinanszírozóvá vált

A hazai bankrendszer önfinanszírozóvá vált az elmúlt években, a hitel/betét arány a bankrendszer szintjén 100 százalék körüli szintre mérséklődött.

Az MNB hatmillió forintra megbírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t

Fotó: archív

A Magyar Nemzeti Bank hatmillió forintra megbírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t az ügyfélszámlák vezetésével kapcsolatban feltárt szabálytalanságok miatt.

400 milliós informatikai fejlesztés a KSH-nál

Mintegy 400 millió forintból fejlesztette honlapját, elektronikus adatgyűjtési szolgáltatásait és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amivel egységesebbé és hatékonyabbá válik az adatgyűjtés és az ügyintézés

Jövőre jelentős összeg jut innovációra

freedigitalphotos.net/taesmileland

Azok a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogathatók, amelyek révén olyan termékek és szolgáltatások jönnek létre, amelyek versenyképessé teszik a magyar ipart és az országot.

A 18 és 25 év közöttiek vállalkoznának a legszívesebben

A 18 és 25 év közötti fiatalok 52 százaléka lenne inkább vállalkozó, mint alkalmazott, a vállalkozás alapításához pedig elsősorban vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes hitelre, az induló vállalkozásokat segítő adó- és járulékfizetési környezetre, valamint adó- és jogi tanácsadásra lenne szüksége a fiataloknak.

Átlagosan 33 ezer forintot szánunk karácsonyi ajándékokra

freedigitalphotos.net/Naito 8

Az ajándékozók 13 százaléka már ősszel elkezdte a vásárlást. A legtöbben, a vásárlók 56 százaléka novemberre, és december első felére tervezik az ajándékok zömének beszerzését.

A kkv-k sértik meg leggyakrabban a versenyszabályokat

A GVH által elmarasztalt kkv-k egyharmada csődbe megy egy éven belül, mivel a fizetendő büntetés megroppantja őket. Miután a cégvezetők jogi tanácsokat is a könyvelőjüktől kérnek, a versenyhatóság az ő képzésükkel viszi közelebb a versenyjogi követelményeket a kkv-khoz.

Magyarország benyújtott nyolc operatív programot az Európai Bizottságnak

freedigitalphotos.net/taesmileland

"Bízunk benne, hogy még az idei évben megkapjuk a brüsszeli jóváhagyást, és így a jövő év elején valamennyi operatív programban megjelenhetnek nagyobb számban uniós pályázatok."

A Vodafone cáfolta, hogy kivonulna az országból

A korábbi híradások szerint a brit Vodafone vezérigazgatója, Vittorio Colao egy szerdai, barcelonai konferencián azt mondta, hogy a Vodafone nyitott lenne rá, hogy eladja néhány érdekeltségét, mint például az ausztráliai, cseh, vagy magyarországi üzletágát, ha ezekre megfelelő ajánlatot kapna.

Vegyes nyitás Nyugat-Európában

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A londoni FTSE-100 index 0,07 százalékkal csökkent, a frankfurti DAX-30 index 0,01 százalékkal nőtt, a párizsi CAC-40 index 0,06 százalékkal gyengült nyitáskor.

A világ legdrágább bevásárló utcái

Magyarországról a Váci utca került fel a listára, amely a negyvenedik helyen áll 2014-ben a 2013-as negyvenkettedik hely után. Idén a Váci utcában négyzetméterenként 1140 euró volt az éves bérleti díj.

Az MVM és a Slovnaft megvásárolná a szlovák villamosművek 66 százalékát

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Mol Csoport tagja, a Slovnaft a.s. november 19-én közös, nem kötelező érvényű ajánlatot tett a Slovenské Elektrárne, a szlovák villamosművek 66 százalékos, az olasz ENEL SpA. energetikai cég tulajdonában lévő részvénycsomagjának megvásárlására.

Keveset változott reggelre a forint

A japán jennel szemben kissé erősödött, a többi devizával szemben kissé gyengült a forint. Az euró árfolyama szerda este hétkor 305,06 forint volt, csütörtök reggel hétre 305,25 forintra emelkedett.

Gazdasági szempontból is megtérül a természeti kincsek védelme

freedigitalphotos.net/dan

Az UNESCO listáján szereplő természeti világörökségi helyszínek megőrzése nem csak azért fontos, mert kivételes természeti értékről van szó, hanem sok más, köztük gazdasági szempontokból is.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos lett

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátására, november 13-tól a jövő év május 12-ig Szatmáry Kristófot miniszteri biztossá nevezte ki.

Erősödött szerdán a forint

Fotó: Wikipedia

Szerda este hét órakor az eurót 305,06 forinton, a dollárt 243,09 forinton, a svájci frankot 253,97 forinton, a japán jent pedig 2,0644 forinton jegyezték.

HVG-vezérigazgató: bizalmatlanság alakult ki a Sztaniszláv András körül

"Azért nem Sztaniszláv András lesz a HVG összevont print- és online-szerkesztőségét vezető főszerkesztő, mert bizalmatlanság alakult ki körülötte. A négytagú szerkesztőbizottság addig irányítja a hetilapot és a hvg.hu portált, amíg megfelelő új főszerkesztőt nem találnak."

A kormány megerősítette a Déli Áramlat építését

freedigitalphotos.net/adamr

"Magyarország azt reméli, hogy az Európai Unió és Oroszország mielőbb felújítják a tárgyalásokat az orosz gázt Ukrajna megkerülésével Európa több országába eljuttató gázvezeték megépítésével kapcsolatos kérdésekről."

Újabb cégek tulajdonosi jogait kapta meg az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az eddigi 8 helyett 15 cég felett gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat csütörtöktől.

Állásinterjún a legfontosabb tényező a szimpátia

freedigitalphotos.net/khunaspix

Az álláskeresők szerint a meghirdetett álláshely elnyeréséhez a legfontosabb tényezők sorrendben: a munkaadó és munkavállaló között kialakuló szimpátia az interjú során, a szakmai tapasztalat és felkészültség, illetve a személyes ismeretség.

Milliárdos beruházás a szegedi sugárterápiás ellátás fejlesztésére

Több mint 1,1 milliárd forintból megkezdődik a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában a sugárterápiás ellátás fejlesztése. A beruházás révén új osztályt építenek és speciális terápiás eszközöket is vásárolnak.

Megkezdték a cseh-szlovák-magyar-román árampiac összekapcsolását

freedigitalphotos.net/dan

Sikeresen elindult a cseh-szlovák-magyar-román másnapi kereskedésű villamosenergia-piacok összekapcsolása szerdán, ami felváltja a korábbi cseh-szlovák-magyar közös áramtőzsdét.

Elkészült a geotermikus fűtésrendszer Szegeden

Megkezdte a működést az új geotermikus fűtésrendszer Szegeden, a sikeres indulás után újabb jelentkezők várnak a csatlakozásra.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.