Egészséges ivóvizet kap a barcsi kistérség tíz települése

freedigitalphotos.net/winnond

Befejeződött az Európai Unió támogatásával nettó másfélmilliárd forintból megvalósult ivóvízminőség-javító beruházás.

Termálvíz-hasznosítási beruházás Nagyszénáson

Befejeződött az 1,578 milliárd forint összértékű termálvíz-hasznosítási beruházás a Békés megyei Nagyszénáson, a helyi termálvíz energiáját a település fűtési célokra fogja hasznosítani.

Gázközlekedés-fejlesztési projekt indul Magyarországon

A 17 millió euró költségvetésű PAN-LNG Projekt megvalósításával Magyarország 2017-re becsatlakozhat az európai LNG-töltőhálózatba.

Fitch: idén már nyereséges lesz a magyar bankrendszer

Javul a magyar bankrendszer működési környezete a magyar gazdaságban zajló kedvező folyamatok miatt, és a kormány is elkötelezte magát a bankok üzleti környezetének fokozatos normalizálása mellett.

hirdetés

Várhatóan újabb 200 milliót költ környezetvédelemre a Telekom

A cég tavaly 10,2 millió forintot költött karbonsemlegesítésre, modernizálta hálózatát és adatközpontjait, növelte a hibrid és az elektromos autóinak arányát a céges autóflottájában, és egyre hatékonyabb eszközöket és megoldásokat alkalmaz.

Kellene a magas nyugdíj, de nem teszünk érte semmit

A hazai lakosság kétharmada nem tervez félretenni nyugdíjas éveire, pedig 85 százaléka fontosnak tartja az anyagi gondoktól mentes időskort.

Megkezdődött az év végi bevásárlási roham az Egyesült Államokban

Több helyről érkeztek idén is az üzleteket megrohamozó vásárlók közötti tettlegességről szóló jelentések, miután az Egyesült Államokban a hagyományos "fekete pénteki" árleszállításokkal megkezdődött a karácsonyi vásárlási szezon.

Az MNB engedélyezte az Erste Jelzálogbank megalapítását

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. megalapítsa jelzálogbankját - a Pénzügyi Stabilitási Tanács (PST) erről szóló határozata pénteken jelent meg a jegybank honlapján.

Nincs gáz, van gáz, lesz gáz

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. nem tapasztal semmiféle fennakadást az Ukrajna irányából érkező földgázszállításban; a szállítások szerződésszerűen folynak, a szükséges mennyiség rendben beérkezik az országba.

Fekete péntek: most akkor vásároljunk, vagy ne?

A karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét a "Black Friday" nap jelenti, idén azonban ugyancsak péntekre esik a "fogyasztói böjtként" ismert Ne vásárolj semmit! nap.

Kampány indul a magyarországi halfogyasztás népszerűsítésére

Az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon 5,2 kilogramm, ami nem egészen egyötöde az európai uniós átlagnak.

Természetvédők fotóalbummal hívták fel a figyelmet a klímavédelemre

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) lakossági fotó-üzeneteket tartalmazó könyvet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak, az album és a hozzá kapcsolódó petíció az éghajlatvédelemre és az energetikai rendszerváltás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Befektetéseket és strukturális reformokat szorgalmaz az Európai Bizottság

Az uniós gazdaság mérsékelt fellendülést mutat, és a növekedés üteme várhatóan fokozatosan gyorsul majd.

Újabb szoftverproblémát tártak fel a Volkswagennél

Nem jól működik az a szoftver, amely a mozgási energiának az akkumulátorban történő visszanyerését szabályozza. A rendellenesség nagyszámú, belsőégésű motorral működő autót érint.

Már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek

A gazdák több olyan földterületre is sikeresen licitáltak, amelyeknek a haszonbérleti szerződése csak 2051-ben jár le.

Paksi bővítés - egymilliárd euró értékben szállítana turbinákat a Siemens

A Siemens német iparvállalat részt venne beszállítóként a Paks II. beruházásban, egymilliárd euró értékben szállítana turbinákat a paksi atomerőmű bővítéséhez.

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

A jelenlegi import, valamint a hazai termelés a tárolói kapacitásokkal együtt hónapokig fedezni tudja a hazai szükségleteket a téli időszakban is.

Lázár: emeljék meg a földvásárlási hitelkeretet!

Az állami földek megvásárlásához biztosított fejlesztési banki hitelkeret megemelésére kéri Matolcsy György jegybankelnököt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Csütörtöktől hatályos több pénzügyi törvény módosítása

Részben a tájékoztatási kötelezettségről, valamint az azok megszegése esetén kiszabható bírságról szóló uniós irányelvet ültette át a parlament - még októberben - azokba a pénzügyi törvényekbe, amelyek módosított szabályait csütörtöktől kell alkalmazni.

Bajban van a magyar tej?

A tejtermelőknél az utóbbi időben megvalósult fejlesztések nem elegendőek a hazai tejtermelés életben tartásához, az csak a feldolgozóipar erősítésével érhető el.

Black Friday - magyar módra

A magyarok 54 százaléka már hallott a Black Friday-ről, vagyis a fekete péntekről, a vásárolni szándékozók pedig elsősorban ruházati termékeket vennének ezen a napon.

Nagy Márton lesz a tőzsde új elnöke

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke lesz a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) új elnöke, aki megtartja alelnöki posztját is a jegybankban.

MNB: a végtörlesztőknél levonják a korábbi kedvezményt a visszajáró összegből

A kedvezményesen végtörlesztőknél a törvény szerint a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét.

Rohamra készülnek a kereskedők: közeledik karácsony

A fekete péntekkel elstartolt az ünnepi őrület.

Egyelőre nincs jelentős hatása a terrorveszélynek a kiutaztatási piacra

A magyar turizmus szempontjából nem számít kiemelt időszaknak a november-december, ilyenkor eleve kevesebben utaznak. Az eddig előfordult lemondások inkább a rövidebb, olcsóbb, jellemzően a bécsi adventi utazásokat érintették.

A BKK automatáinak telepítését választották az év projektjének

A Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésének köszönhetően ma már 300 ponton lehet jegyet és bérletet vásárolni a készülékekből.

Felújítása után egész évben nyitva lesz a Palatinus strand

Elkezdődött a Palatinus strand felújítása, a fürdő a nettó 2,199 milliárd forintos rekonstrukció befejezése után 2017 második negyedévétől egész évben nyitva lesz.

Újabb benzinkút-hálózattal kötött megállapodást a Spar

Az OMV után a Lukoil kutakon is üzleteket nyit a Spar.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A Gazprom felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázszállítást

Az előre kifizetett mennyiséget teljes egészében leszállította, ráadásul nem érkezett új megrendelés sem az ukrán féltől.

Chattel előznék meg a kartelleket - ismét eljön a névtelen feljelentők világa

Kérdéseket lehet - névtelenül - feltenni a kartellekkel, az engedékenységi politikával és eljárással, valamint az informátori díjjal kapcsolatban is.

Minél előbb ajánlott új biztosítást kötniük a volt Astra-ügyfeleknek

Augusztus végén az Astra Biztosítónak 169 ezer magyarországi kgfb-szerződője volt, piaci adatok alapján számuk ennek kevesebb, mint negyedére apadt.

Létrejött a Budapest - Las Vegas tengely

"Az újabb kamara fő küldetése az, hogy összehozza a magyar vállalkozókat amerikai partnercégekkel."

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Forint- és devizaelszámolásban érintettek: volt-e egyoldalú kamatemelés?

A forint- és devizahitelek elszámolásában az intézményeknek 2015. szeptember 30-ig kellett kiküldeniük az értesítő leveleket ügyfeleiknek.

Több autistát foglalkoztathatnak Tatán

A tatai Esőemberekért Egyesület és az általa alapított nonprofit társaság harminchat autista és megváltozott munkaképességű embernek teremtett munkahelyet: a sörfőzdét és az élelmiszer-csomagoló kisüzemet kedden adtak át.

A becsültnél kevesebbe kerül a pécsi naperőmű

Az erőművet a Pécsi Erőmű alállomásán keresztül csatlakoztatják az országos hálózatra.

Ipari parkokat üzemeltető és fejlesztő társaságot hoz létre a kormány

A kormány döntése értelmében az ipari és innovációs területek fejlesztésében történő állami szerepvállalásnak gazdasági társaság létrehozásával és a létrehozott gazdasági társaság bevonásával kell megvalósulnia, erre a feladatra létrehozzák a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-t (NIPÜF).

A Várnegyedbe költözik az NGM és a BM

A Belügyminisztériumot (BM) és a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) budai Várnegyedben helyezi el a kormány.

Az Imperial Tobacco Kft.-vel már szerződést kötött a dohányellátó

A még nem szerződött Philipp Morris céggel tovább tárgyalnak.

Csökkenti a bankközi átutalási díjakat a GIRO

Legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta.

Visszavonul a CBA elnöke, Lázár Vilmos lesz az új elnök

Baldauf László, a magyar üzletlánc 75. életévében járó elnöke lemondását kedden a cég hivatalos taggyűlésén jelentette be, ahol örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.

Új 20 eurós bankjegy került forgalomba

Az eurózóna 19 tagországában szerdán egyidejűleg vezetik be a forgalomba a megújult külalakú 20 euró névértékű bankjegyet.

Ördögnyelv-kivonat miatt fizetnek milliókat a az étrend-kiegészítők forgalmazói

Az Európai Bizottság szerint a glükomannán testsúlycsökkentő hatására vonatkozó állítás jogszerűen csak csökkentett energiatartalmú étrendi ajánlással együtt tehető.

Megvolt a bejelentés: az osztrákok eladták Matolcsyéknak a magyar tőzsdét

Az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges, a jegybank tervei szerint a tranzakció zárása 2015 december közepén valósulhat meg.

Szolidan, de növekedett a német GDP

A növekedés negyedéves és éves összevetésben is elsősorban a belső fogyasztásra támaszkodott a harmadik negyedévben.

12 százalékkal nőtt a hitelgarancia-állomány

Arra számítanak, hogy a jegybanki programoknak köszönhetően élénkülő vállalati piacon még nagyobb igény lesz a kezességvállalásos konstrukciók iránt.

Nagyobb hozamú energiafűzet sikerült nemesíteni

A projektben alvállalkozóként részt vett a Szent István Egyetem és a Debreceni Egyetem is.

Oldalazó mozgás a forint piacán

Alig változott, kissé erősödött a forint árfolyama keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Meghirdették a 2015. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

freedigitalphotos.net/taesmileland

A 2015. évi legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítmény elismerésére a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel meghirdette a Magyar innovációs nagydíj pályázatot.

Saját tulajdonú ingatlanban lakik az EU lakosságának többsége

A házban élők aránya 59,3 százalékot, a lakásban élőké pedig 40 százalékot tett ki tavaly.

Scheer Sándor arra biztat, hogy vállalkozz itthon

Scheer Sándor a Market Építő Zrt. vezérigazgatója arra biztatta a fiatal magyar vállalkozókat, hogy érdemes itthon maradni és az építőiparban elindulni.

Fekete péntek - Egyre több üzlet csatlakozik az akcióhoz Magyarországon is

Egyre több üzlet csatlakozik Magyarországon is a november 27-i "fekete péntekhez", de nálunk nem annyira elterjedt még ez a vásárlási akció, és nincsenek olyan mértékű leárazások, mint külföldön.

Csökken az üzemanyagok ára

Forrás: MTI

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Greenpeace: a kormány állítsa le a földárveréseket

A kormány állítsa le az állami földvagyon kiárusítását, mert tönkre teszi a vidéki gazdálkodókat és az ország vagyonát is megkárosítja, az állami földek ugyanis nem a kormány, hanem az ország tulajdonát képezik.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít Paks II. finanszírozásának támogatása ügyében

freedigitalphotos.net/twobee

Az Európai Bizottság úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak.

Piacmozgató adat nem várható a héten

Csaknem üres lesz a heti hazai makrogazdasági naptár, a megjelenő adatok pedig várhatóan nem mozgatják meg a piacot.

Az áru- és folyószámlahiteleket keresik legtöbben karácsony előtt

freedigital/panuruangjan

Hagyományosan nagy a kereslet a karácsonyi szezonban a szórakoztató elektronikai cikkek, ezek közül is kiemelten a TV-készülékek iránt.

Négy vasárnapon át nyitva tarthatnak az üzletek

Nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án.

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

freedigital/panuruangjan

A vezető részvények mindegyike erősödött az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 731,81 pontos, 3,27 százalékos emelkedéssel, 23 125,79 ponton zárt pénteken.

Hamarosan megkezdődik mintegy 400 hektárnyi erdő újraültetése

2014 decemberében a jég miatt jelentősen károsultal az erdők. Az elpusztult fák pótlására még az ősz folyamán közel 300, majd pedig tavasszal még 100 hektárnyi csemetét ültetnek el, amelynek egy részét adományokból finanszírozták.

Elemzők: minden adott a 2016-os felminősítéshez

freedigitalphotos.net/anankkml

Bár a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő egyelőre csak megerősítette a magyar osztályzatot, a Takarékbank és az ING elemzői szerint már minden adott egy 2016-is felminősítéshez.

NGM: jövőre javíthatják Magyarország hitelminősítését

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet pénteken megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "BB plusz" szintű osztályzatát, a felminősítés valószínűségét jelző pozitív kilátással.

Befejeződött a Szolnok megyei kormányhivatal épületeinek korszerűsítése

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az Európai Unió és a magyar állam által támogatott, mintegy 685 millió forintos beruházásnak köszönhetően éves szinten mintegy 19 millió forintos költségmegtakarításra számítanak a fejlesztés által érintett hat megyei helyszínen.

Sikeresek voltak az első földárverések

Az első héten mintegy 200 magyar gazda vett együttesen több mint 1800 hektár, átlagosan 9 hektár állami földterületet.

A fehérgalléros bűnözés slágere a munkerő-kölcsönzés

freedigitalphotos.net/anankkml

Tavaly májustól mostanáig kilenc jelentős bűnszervezetet számoltak fel a pénzügyi nyomozók, a költségvetésnek okozott kár több milliárd forint.

Ezrével panaszkodnak a banki elszámolás miatt

Eddig majdnem 15 ezer kérelem érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez az elszámolások miatt.

Elbocsátotta vezetői felét a vidékfejlesztési hivatal

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Minderre azért került sor, hogy megelőzzék a korábbi időszakban tapasztalt visszaéléseket.

Nagy karácsonyi rohamra számíthatnak a kereskedők

A tavalyihoz képest 5-6 százalékkal, 940-950 milliárd forintra nőhet a decemberi forgalom.

Megerősítette a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

freedigitalphotos.net/taesmileland

Megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "BB plusz" szintű osztályzatát pénteken a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő.

Medhotelt adtak át Nyíradony-Tamásipusztán

Gyógyszolgáltatásokat is nyújtó hotelt adtak át pénteken Nyíradony-Tamásipusztán, a kétmilliárd forintos beruházást 997 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

Visszakerült magyar tulajdonba a BÉT

Piaci forrásokból megerősítették a hírt, azonban sem a vevő, a Magyar Nemzeti Bank (MNB), sem az eladó, a Wiener Börse nem adott tájékoztatást az ügyletről.

Kisajátítanák a kürtőskalácsot a románok

Wikipédia/Vszhuba

Hagyományos román termékként regisztráltatná a kürtőskalácsot a román agrárminiszter-jelölt. Az FM szerint a kürtőskalács egyszerre székely, erdélyi és magyar sütemény.

Magosz: lesz jogi megoldás a földforgalmi törvény uniós kifogásaira

Meglesz az a jogi megoldás, amely révén a földforgalmi törvény az uniós szabályoknak és a magyar alkotmánynak is megfeleltethető.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.