110 ezer ügyfél kapja meg később az elszámolást

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A tájékoztató leveleket a jogszabály szerint április 30-áig kellett postára adniuk a pénzügyi intézményeknek, kivéve azt a hatot, amelyek esetében a jogi eljárások miatt kitolódott ez a határidő.

Állami ingatlanok értékesítését tervezi a kormány

Feleslegessé vált, az állam működéséhez nem feltétlenül szükséges ingatlanok értékesítéséből 70-75 milliárd forint bevételt tervez idén a kormány.

Az euróhoz és a frankhoz képest gyengült a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedden: az euróhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, míg a dollárral és a japán jennel szemben erősödött a magyar fizetőeszköz.

Csődeljárás indult a szolnoki napelemgyárral szemben

Csődeljárás indult a szolnoki Agulhas-Solar (A. Solar) Kft. napelemgyárral szemben, miután nem érkezett meg a cég további működéséhez remélt kínai tőkebefektetés, a szolnoki ipari park pedig felszámolási eljárást kezdeményezett a vállalkozás ellen az elmaradt bérleti díjak miatt.

hirdetés

A Mol megnyitotta első töltőállomását a cseh piacon

A Mol-csoport kedden megnyitotta első Mol töltőállomását Prágában; a csoport tulajdonában lévő Lukoil és a Slovnaft benzinkutak folyamatos márkanévváltásának eredményeként további, mintegy 80 benzinkút megnyitását tervezi idén a magyar olajipari vállalat a cseh piacon.

Üzletkötő: felülteljesítő volt a magyar piac

Kedden elvált a nyugat-európai és más vezető indexektől a BUX teljesítménye: a magyar piac enyhén emelkedni tudott, míg a többi európai részvényindex 2 százalék körüli mínuszban tartózkodott.

Őrizetben a Lombard csalással gyanúsított vezetője

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, akit a mai nap folyamán hallgattak ki a Lombard Kézizálog Zrt. működésével kapcsolatban, csalás megalapozott gyanújával.

Az idei és a 2016-os deficitcél is elérhetőnek látszik

Az Európai Bizottságnak múlt héten megküldött konvergenciaprogramban a kormány 2015-re 2,4, jövőre pedig 2,0 százalékos hiánycélt határozott meg.

Hitte volna? A magyarok megtakarítása elmarad a nyugat-európai átlagtól

Az OECD legfrissebb adatai szerint egy magyar embernek átlagosan 2,7 évi keresetével megegyező a megtakarítása. Hol élnek ezek?

Átlépte a 150 ezret az MKB Szép Kártya birtokosok száma

A kártyákról 2014-ben elköltött összeg kétharmada a vendéglátás alszámláról származott, szálláshelyre 20, szabadidőre 14 százalék jutott.

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét, 250 új munkahely

A háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiser kétezer négyzetméteres termelő területtel bővíti tatabányai üzemét. Az októberben induló gyártósorok 250 embernek biztosítanak munkát.

A Körösaszfalt átveszi az irányítást a Magyar Építő Zrt. fölött

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. közvetlen és egyedüli irányítást szerezzen a Magyar Építő Zrt. felett, megszerezve utóbbi részvényeinek többségét.

Az MNB visszaállította a TR Investment tőzsdei kereskedését

A kibocsátó a jegybank kötelezése nyomán közzétette a 2013. évi éves jelentését

500 millió euróba kerülhet a német gazdaságnak az újabb vasutassztrájk

A német kereskedelmi és iparkamarák szövetsége (DIHK) szerint 500 millió euró (nagyjából 150 milliárd forint) kárt okozhat a német nemzetgazdaságnak a mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) csaknem egy hétig tartó sztrájkja, amely kedd hajnalban elérte a Deutsche Bahn (DB) utasszállító ágazatát.

Több lakásépítést engedélyeztek, de kevesebb épült eddig idén

Az első negyedévben 6,6 százalékkal kevesebb új lakás épült, mint egy évvel korábban, de 44,0 százalékkal több építési engedélyt adtak ki.

Közel 4 milliárd forint támogatás az első GINOP-nyerteseknek

Megszülettek az első jogerős támogatói döntések a 2014-2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett pályázatain: első körben összesen 107 vállalkozás közel 4 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Felpörgetné az autóhitel-forintosítást az MNB

Akár egy új forintosítási törvény megalkotását is szorgalmazhatja az MNB az esetleges "átfertőzés" elkerülésére, hiszen több tízezernyi autóhitelesnek van jelzáloghitele is.

Szerényen gyengült a forint

Minimálisan gyengült a forint estétől kedd reggelig a nemzetközi devizakereskedelemben: az euró jegyzése 303,69 forintra erősödött a hétfő esti 303,55 forintról.

Alig változott a forint árfolyama kora estére

freedigitalphotos/dan

A forint kora estére minimálisan erősödött az euróhoz és szerényen gyengült a frankhoz, a dollárhoz és a jenhez viszonyítva a bankközi devizakereskedelemben reggelhez képest.

A cseheket államháztartási hiányba húzta az Unió

Április végén 0,4 milliárd koronás hiánnyal zárta az első négy hónapot a cseh költségvetés, míg a korábbi három hónapban pozitív volt a mérlege.

Változik a roaming-díjszabás mindhárom nagy szolgáltatónál

freedigitalphotos/Goldy

A Telekom hétfőn közölte, hogy új roaming-kedvezményeket, egyes csomagoknál díjmentes szolgáltatást vezetett be, a Vodafone már korábban bejelentette, hogy egyes csomagoknál eltörli a roaming-díjakat, és a Telenor is a roaming-díjszabásának átalakítását tervezi.

Közepes forgalom mellett oldalazott a piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,43 pontos, 0,26 százalékos csökkenéssel, 22 554,03 ponton zárt hétfőn.

Az Alteo felvásárolta a Sinergy Csoportot

freedigitalphotos.net/adamr

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. felvásárolta a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport tulajdonában álló Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft.-t.

Több mint 6 millió forintra bírságoolta a Jugist a GVH

A Jugis 2013 május és 2014 április között valótlanul állította, hogy a BNM pulzáló mágnesterápiás és a BNM polarizáltfény-terápiás készülékek alkalmasak betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására, és termékeit így is hirdette.

Hat pénzintézet ügyfelei később kapják a devizahiteles tájékoztatót

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A banki perek elhúzódása miatt hat pénzügyi intézmény ügyfeleihez érkezhet a meghirdetett április 30-i határidőnél később az elszámolás.

Februárban tovább nőtt a külkereskedelmi többlet

Februárban a kivitel euróban számolt értéke 6,0, a behozatal 6,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbival összehasonlítva.

Megújul a Lukoil

freedigitalphotos.net/dan

Már az idén nyereségessé kívánja tenni a tavaly megvett töltőállomás-hálózatot a Normbenz Kft., amely elkezdte a rendszer átvilágítását.

Lejárt a devizahiteles tájékoztatók kiküldésének határideje

Az utolsó nap délután négy óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, az április 30-án feladott küldeményeket - a hosszú hétvége miatt - május 4-étől kézbesítik.

A tervezett támogatás kevés az energiafogyasztás 8 százalékos csökkenéséhez

freedigitalphotos/dan

Amennyiben a több mint 2 millió, energetikailag korszerűtlen családi házat hőszigetelnék, az ország energiafogyasztása 8 százalékkal csökkenne, ehhez azonban kevés a tervezett évi 80 milliárd forintos támogatás.

10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma

Az év első két hónapjában a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 10 százalékkal, a külföldieké 7,6 százalékkal volt nagyobb a múlt évinél.

Nőtt a fiatalok lakásvásárlási kedve

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Amíg korábban a fiatalok többsége az albérletet tekintette a különköltözés lehetséges megoldásának, egy kereskedelmi bank felmérése szerint most már a válaszadók 40-40 százaléka említette, hogy lakásvásárlásban, illetve -bérlésben gondolkodik.

Felértékelik a regionális vízművek vagyonát

Az öt regionális vízmű által kezelt önkormányzati vagyont a becsült 2 milliárd 991 millió forint helyett 2 milliárd 393 millió forintért értékeli fel az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorciuma, amely egyetlen ajánlattevőként nyerte meg a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.

Dinamikusan növekszik a kereskedelmi ingatlanok piaca

freedigitalphotos.net/artur84

Tavaly 800 ezerrel több, 11,4 millió négyzetméter bevásárló központ épült a világon, mint 2013-ban, ennek 20 százaléka jutott Európára, a piacot Ázsia vezeti.

Felpörögtek az ingatlanvásárlások a Balatonnál

A Balaton Magyarország egyik legdrágább vidéke, egy internetes oldal felmérése szerint az átlagos ingatlanárak csak Budapesten és Győrben magasabbak, mint a tó környékén.

A halfogyasztás növelését célozza a halgazdálkodási operatív program

freedigitalphotos.net/dan

Rövidesen elkészül a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, amellyel megvalósítható a következő években az ágazat előtt álló legfontosabb feladat: az éves szinten mintegy 5 kilogrammos hazai fejenkénti halfogyasztás megduplázása.

Ismét emelkednek a világpiaci kakaóárak

A hét közepén több mint 8 százalékkal kellett többet fizetni a New York-i árutőzsdén a kakaó júliusi határidős szállításáért, március végéhez viszonyítva. Az áremelkedést a gyengülésnek indult dolláron túl az idézte elő, hogy a feldolgozók által leőrölt kakaó mennyisége ismét csökkent.

Magyar kereskedőház nyílt Namíbiában és Zambiában

freedigitalphotos.net/adamr

E célpiacokon is elérhetővé válhatnak a "kiváló minőségű magyar termékek és kapcsolt szolgáltatások".

Továbbra is az EU átlaga alatt a magyar munkanélküliség

A magyarországi munkanélküliségi ráta márciusban is uniós átlag maradt, hiszen mindössze 7,4 százalékot ért el.

Május 2-án éjfélig lehet pályázni trafikok működtetésére a hatodik pályázati körben

freedigitalphotos.net/adamr

Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének működtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén.

210-290 ezer forint között vannak a tóparti ingatlanok négyzetméterárai

A magyarországi tavak partján lévő lakóházak és nyaralók átlagos négyzetméterára megközelíti a drágább megyeszékhelyeken megszokott árakat

Világkiállítás: júniusban tartják a magyar pavilon hivatalos megnyitóját

freedigitalphotos.net/adamr

Egy hónappal a milánói világkiállítás (Expo Milano) pénteki kezdete után, június 5-én tartják a magyar pavilon hivatalos megnyitóját, az épületben azonban már május 1-jén megkezdődnek a programok.

Egyre többen támogatják az értékszállítók sztrájkját

Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja a JNT Security Kft.-nél működő Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) április 20-án éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkját, ami azért indult, mert nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

Szünetel a társasház-felújítási pályázatok benyújtása a Nyugat-Dunántúlon

freedigitalphotos.net/artur84

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggeszti az Otthon melege program társasház-felújítási pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Konvergenciaprogram: jövőre 2,5 százalékos GDP-növekedés várható

A konvergenciaprogram szerint az idei 0 százalékos infláció után jövőre 1,6 százalékos, 2017-ben 2,5 százalékos, 2018-ban 3 százalékos pénzromlás várható.

Az 1,6 millió devizahiteles levél felét már átvették az ügyfelek

freedigitalphotos.net/dan

Csütörtökön délutánig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, amelyből 850 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek.

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg tavaly a munkaügyi ellenőrök, mint egy évvel korábban és a bírság összege is alatta maradt a 2013. évinek.

A kormány 3,1 százalékra emelte az idei GDP-prognózist

freedigitalphotos.net/taesmileland

A konvergenciaprogram 2018-ig tartalmazza a kormány hivatalos előrejelzését, amely szerint Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb növekedéssel lehet számolni.

Izmosodik a Continental bevétele és nyeresége

Növelte forgalmát és eredményét az első negyedévben a német Continental AG autóipari alkatrész-beszállító és gumiabroncs gyártó konszern.

Hazánkban az Air China: mi leszünk Kína kapuja Európába

Facebook Air China

Május elsejétől új járatot indít Budapestre a kínai nemzeti légitársaság.

Szendereg a forint, álmában megmozdult kicsit

Nem mozdult el lényegesen a forint árfolyama csütörtök reggelre előző esti jegyzéseihez képest a vezető valutákkal szemben.

Leminősítette Görögországot a Moody's

freedigitalphotos/Sailom

A cég indoklása szerint erősen bizonytalan, hogy a görög kormány időben megállapodásra jut-e hivatalos hitelezőivel még a soron következő törlesztési részletek esedékessé válása előtt.

Az idén tovább bővülhet a faktoring piac

A bővülő ipari termelés, a növekvő belső fogyasztás, az uniós támogatások, valamint a bankadó várt csökkentése egyaránt a növekedés irányába mutat.

Sokba kerül a bankfelügyelet az európai bankoknak

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Központi Bank (EKB) felügyeleti mechanizmusának fenntartása az év végéig 326 millió eurójába kerül az európai bankoknak.

GKI: a magyar gazdaságpolitika súlyosan megbukott

A beruházások Magyarországon 2011-2014 között csak az uniós forrásokból növekedtek, sem nettó hazai tőkefelhalmozás nem történt, sem külföldi tőkebeáramlás nem volt.

Raiffeisen: módosul a stratégia, 45 fiókot zárnak be

MTI Fotó: Kovács Tamás

Jelentősen csökkenti fiókjainak számát a Raiffeisen Bank, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár, a lépést Heinz Wiedner vezérigazgató azzal indokolta, hogy a hitelintézet módosítja stratégiáját: a jövőben elsősorban a vállalati ügyfelekre és az elektronikus csatornákra koncentrál.

Három cég konzorciuma tervezi az M0-ás folytatását

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által az M0-ás autóút északi szektora továbbépítésének tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést, közös ajánlattevőként három cég nyerte, a munka olcsóbb lett a becsültnél.

45 Raiffeisen-fiókot zárnak be stratégiamódosulásra hivatkozva

freedigitalphotos/Anusorn P nachol

Jelentősen csökkenti fiókjainak számát a Raiffeisen Bank, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár.

Külföldi kézbe kerül a Szentkirályi Ásványvíz

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt az olasz érdekeltségű Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), hogy közösen terjeszkedjenek Magyarországon és a régióban.

Eladásra szánt lakásépítésre is igénybe vehető az nhp

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A jegybank úgy módosította a növekedési hitelprogramot (nhp), hogy nemcsak bérbeadásra, hanem eladásra szánt lakóparki lakásokra is kiterjesztette hitelfelvétel lehetőségét.

Csaknem 80 ezerrel dolgoztak többen az első negyedévben, mint egy évvel korábban

Az idei első negyedévben 4 millió 117 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 79 ezerrel (2 százalékkal) több, mint egy évvel korábban.

7,8 százalékos munkanélküliség az első negyedévben

freedigitalphotos.net/arztsamui

A legjobb munkavállalási korúak, a 25-54 évesek körében egy év alatt 0,6 százalékponttal 6,9 százalékosra csökkent a munkanélküliség.

Új vezetők a Quaestor Bank élén

Az igazgatóságot Péceliné Morgós Katalin, az MFB korábbi vezérigazgató-helyettese és a Diákhitel Központ Zrt. volt felügyelőbizottsági tagja vezeti.

Ismét emelkedett a benzin ára

Forrás: MTI

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Egyeztetést sürget a kéményseprők ügyében a szakszervezet

Meg kellene szüntetni a munkavállalói oldalon lévő bizonytalanságot, mert jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a kéményseprő szakmában dolgozó mintegy 1500 ember sorsa a változtatás után.

Elkezdték feltölteni a zsanai gáztárolót

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Megkezdte a felkészülést az MVM Csoport a zavartalan téli földgázellátásra, a nemzeti energetikai társaságcsoport tulajdonában lévő Magyar Földgáztároló Zrt. napi 1,2 millió köbméter kapacitással elindította a betárolást a zsanai föld alatti gáztárolóban.

S&P: a magyar gazdaság 2,5 százalékkal bővül

A nemzetközi hitelminősítő javította a magyar gazdaság középtávú növekedésére adott előrejelzését, most 2,5 százalékot vár az eddig jelzett kettő helyett; és kiemelte azt a véleményét, hogy a magyar bankrendszer kilátásait egyebek mellett a bankadó mérséklésére tett kormányzati ígéret is javítja.

Megszületett a bérmegállapodás az FKF-nél

freedigitalphotos.net/anankkml

Megszületett a megállapodás a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt-nél (FKF) a 2015-ös bérekről a vezetés és a szakszervezet között, a munkavállalók 3,5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek.

Új ostyagyártási technológia milliárdos fejlesztésből Urbánéknál

Több mint kétmilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre rétsági ostyagyárában az Urbán és Urbán Kft., így új termékekkel jelenik meg a piacon, és kétszeresére nő a gyártási kapacitás.

Stagnálásra számít a szakértő a tőzsdén

freedigitalphotos/photokanok

"Pihenő" lehet kedden a magyar és az európai piacokon, közepes forgalom mellett kivárás, stagnálás lesz jellemző.

FT: vékony jégen az Európai Bizottság

A Gazprom ellen a méltánytalan árazás miatti eljárással vékony jégre tévedt az Európai Bizottság, ezt a vádat ugyanis önmagában nagyon nehéz bizonyítani.

A kkv-k negyede indulna uniós pályázatokon

freedigitalphotos.net/anankkml

Tíz kis- és középvállalkozásból (kkv) hat hallott az új uniós pályázati ciklusról, minden negyedik vállalkozás pedig tervezi is pályázat beadását az uniós támogatások elosztását végző Széchenyi 2020 programban.

A Richter volt a nap nyertese a szakértő szerint

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,36 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 22 821,79 ponton zárt hétfőn.

Vizsgálja a kivonuló két gázszolgáltatót az energiahivatal

freedigitalphotos/ renjith krishnan

A hatályos jogszabályok alapján az ellátásbiztonság akkor is garantált, ha egy egyetemes szolgáltató kivonul a piacról.

Indulhatnak a Paks II-höz szükséges kutató fúrások

Egyetlen ajánlattevőként a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt., valamint az ÁKMI Általános Kultúrmérnöki Iroda Szolgáltató Kft. nyerte az új atomerőművi blokkok telephelyengedélyének megszerzéséhez szükséges, kutató magfúrásokra kiírt tendert.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

freedigitalphotos.net/adamr

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.