A jövő hetet Németország fogja uralni

Wikipedia berlin

Elsősorban német makrogazdasági adatok alapján tájékozódhatnak a jövő héten az európai gazdasági helyzet alakulásáról a befektetők, bár a hét utolsó munkanapján néhány euróövezeti mutató is igazodási pontként szolgálhat.

Leminősítette Ukrajnát a Fitch Ratings

A keleti országrészekben dúló harcok miatt súlyos recesszió várható az idén az ukrán gazdaságban.

Romlik az európai légitársaságok eredménye

A probléma elsősorban a hosszú távú járatokat üzemeltető legnagyobb légitársaságokat, így a Lufthansát és az Air France-KLM-et érinti. Cikkünkből arra is fény derül, milyen okok állnak a háttérben.

Végéhez közeledik az orgoványi betétesek kártalanítása

Gyakorlatilag lezárult a felszámolás alatt lévő Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet azon betéteseinek a kártalanítása, akik egyértelmű jogosultsággal rendelkeznek.

hirdetés

Tatabányán új telephelyet épít a Sharf Hungária

A különböző gépeket, építőipari berendezéseket forgalmazó Sharf Hungária új telephelyet épít Tatabányán, ahol egy épületben helyezik el a cég raktárát, javítóbázisát és irodáit.

A kormány megvédi a magyar borok piacát

Az import borok forgalombahozatali engedélyezési eljárása 15 napról 90 napra nő.

Ikea-pénzből fejlesztik a várost

Az Ikea lakberendezési áruházlánc alapítója, Ingvar Kamprad 53 millió koronát adományozott szülővárosa fejlesztésére

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Az euróval és a svájci frankkal szemben a napközbeni ingadozás után estére minimálisan erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint pénteken a bankközi piacon.

Az olajárcsökkenés is sújtja az orosz gazdaságot

Az ukrajnai válság járulékos hatásai mellett az olajárak csökkenése is jelentősen visszavetheti az orosz gazdaság növekedését, főleg hosszabb távon.

Fónagy: a vidék gazdasági teljesítménye a kkv-kon múlik

"A fejlesztési minisztérium legfontosabb célja, hogy lendületet adjon a hazai vállalkozások fejlődésének, s a rendelkezésükre álló erőforrásokkal hatékonyabban szolgálják az ország, benne az észak-alföldi régió versenyképességét."

Hétfőtől olcsóbban tankolhatunk

freedigitalphotos.net/anankkml

Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát hétfőn a Mol Nyrt.

Vadászfegyvereket hív vissza a Remington

Jelentős volumenű nemzetközi termék-visszahívási akciót indított az amerikai Remington Arms Company, LLC lőfegyvergyártó vállalat. Az akció a Magyarországon forgalomba hozott Remington vadászfegyvereket is érintheti.

Kazah üzleti lehetőségekről tárgyaltak magyar kkv-k

freedigitalphotos.net/adamr

Mintegy 60 vállalkozás vett részt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) által szervezett kazah-magyar üzletember-találkozón, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a másik ország gazdasági helyzetével, a helyi lehetőségekkel és konkrét üzletekről is tárgyalhattak.

Valamicskét erősödött a forint

Az euróval szemben erősödött a forint pénteken, délután fél ötkor 312,85 forinton jegyezték az eurót a kora reggeli 313,66 forint után.

Tőzsdére megy a Norbi Update

freedigitalphotos.net/khunaspix

Nyilvános részvényértékesítést tart szeptemberben Schobert Norbert cége, a Norbi Update Lowcarb Nyrt., amely a sikeres kibocsátás után kérvényezi részvényeinek a tőzsdei bevezetését.

Ausztria: sok fiatal munkanélküli és sok betöltetlen állás

Magas a fiatal munkanélküliek száma Ausztriában, ugyanakkor sok a betöltetlen, szakképesítést igénylő pályakezdő pozíció is.

A Nyírerdő 16 milliót fordított közjóléti fejlesztésekre Nyíregyházán

freedigitalphotos.net/dan

A Nyírerdő Zrt. az elmúlt években a település melletti Sóstói-erdőre, "a város tüdejére" kiemelt figyelmet fordított, idén pedig már a bujtosi városligetben is megvalósultak az állami tulajdonú társaság által indított közjóléti fejlesztések.

A költségvetés 2,64 milliárdot biztosított nyári szociális gyermekétkeztetésre

A települési önkormányzatok feladatellátásának támogatására szánt összeg 240 millió forinttal nőtt az előző évekhez viszonyítva.

Díj a sikeres vállalkozásokért - átadták a júliusi elismeréseket

freedigitalphotos.net/anankkml

Ahónap beruházója a Czigle-Flamingó Hotel Kft., a hónap kis- és középvállalkozása a Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt., a hónap induló vállalkozása az Aximit Pro Kft. lett.

Szerbia figyelembe veszi Brüsszel ajánlásait, de nem vezet be szankciókat Moszkvával szemben

"Az orosz piacon való szerb jelenlét nem veszélyezteti az európai termékeket, mert az oroszországi szerb export nem tudja felváltani az uniós exportot."

Már megint piacot kell keresni a magyar almának

"Azokban az országokban, amelyek beszállíthatnak Oroszországba, vélhetően hiány keletkezik, tehát a magyar termékeknek ott helyük van."

3-3 százalékkal nőtt a bruttó és nettó átlagkereset is

A költségvetési intézményeknél dolgozók átlagosan 205 900 forintot vittek volna haza a június végéig tartó hat hónapban, ha nem kellett volna adózniuk belőle.

Szerintük emelkedés várható a tőzsdén

A pozitív nemzetközi hangulat hatására emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

Nem érdekli őket a botrány: a Gyermekrák Alapítványé a legtöbb támogatás

A szervezetek rangsorában második a Heim Pál Gyermekkórház, 116 millió forinttal, harmadik pedig az Együtt a Leukémiás Betegekért Alapítvány, 90 millióval.

Folyadékkal locsolnák az eljegesedett kifutópályákat

Vízzel történő hígítás után a csatornarendszerbe engedhető, mert bizonyítottan nem ártalmas a környezetre.

"Belehúzott" a forint: 17 fillérnyit erősödött az euróhoz képest

A svájci frankért csütörtök este 259,21 forintot, péntek reggel 259,17 forintot kellett adni.

Devizahitelek: pontosítás az autóhitelek forintosításának ügyében

"Természetesen meg fogjuk vizsgálni, hogy a fogyasztói hitelek körébe tartozó deviza alapú hiteleknél ez az elszámolás, forintosítás megoldható-e".

Az euróövezet egyre inkább lemarad Amerikától

A legutóbbi aktivitási adatok is azt mutatják, hogy egyre inkább lemarad az euróövezet az Egyesült Államok mögött, és ez várhatóan markáns hatással lesz az euró dollárárfolyamára is.

3 milliárdért kínálnak ritka rózsaszín gyémántot árverésre Hongkongban

"Gyakorlatilag nincsenek" nyolc karát fölötti belül tökéletes, élénk vagy intenzív fantázia rózsaszín gyémántok.

Hazánk kezdeményezte a magyar-orosz kormányközi társelnöki egyeztetést

Szijjártó Péter kezdeményezte a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttműködési bizottság társelnökeinek találkozóját csütörtökön.

Kissé erősödött estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Erősödött kissé a forint csütörtökön: az eurót 313,83 forinton jegyezték este hét órakor a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 314,41 forint után.

Szerbia ne éljen vissza az orosz importtilalommal!

Az Európai Unió csütörtökön szóbeli figyelmeztetést intézett Szerbiához, arra szólítva fel a nyugat-balkáni országot, hogy ne éljen vissza az orosz importtilalommal.

Nem kizárt, hogy kivonul a Raiffeisen Magyarországról

Wikipedia Raiffeisen

Veszteséggel zárt a Raiffeisen Bank Magyarországon, és a bank vezérigazgatója nem zárta ki a pénzintézet Magyarországról való kivonulását sem.

Bírság lett az autófényező-kartell vége

A Gazdasági Versenyhivatal hét vállalkozásra összesen 175,9 millió forint bírságot szabott ki.

21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi forgalma

Wikipedia paypal

Az idei év első fél évében 21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi PayPal forgalma az előző év azonos időszakához képest.

Európa nem építi újjá és fejleszti Oroszországot

Felfüggeszti az oroszországi projektek finanszírozását az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

5,7 százalékkal kevesebb a villanyszámlán

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertől a villanyszámlán - a rezsicsökkentésről februárban hozott törvénynek ez az előírása szeptember 1-jén lép hatályba.

5 százalékos hozamprémium érhető el az új lakásokon

A rövid távú diszkont-kincstárjegyhez képest idén már 5 százalékos hozamprémium érhető el az új lakásokon, de használt lakásokat még nem érdemes befektetési céllal vásárolni .

Egyre több magyar zöldséget és gyümölcsöt exportál a Lidl

freedigitalphotos.net/foto76

Mintegy 3,5 milliárd forint értékű friss zöldséget és gyümölcsöt exportált a Lidl Magyarország az idén az első fél évben, ami 75 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest.

Csökkenő német BMI-mutatók

Csökkent a német feldolgozóipari és szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index (BMI) is augusztusban júliushoz képest.

Minimális árfolyamváltozás délelőtt

freedigitalphotos.net/anankkml

Csak minimálisan változott a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Orosz embargó: Szerbia egyedülálló esélye

Sem drágulásra, sem árcsökkenésre nem lehet számítani Szerbiában az orosz embargó, illetve az abból következő megnövekedett szerb export miatt.

Varga: folyamatosan figyelni kell az orosz embargóra

freedigitalphotos.net/khunaspix

"Az orosz embargós intézkedéseket folyamatosan figyelni kell annak érdekében, hogy a magyar gazdaságot érintő veszteségeket ki lehessen védeni."

Júliusban is nőttek az európai autóeladások

Júliusban a tizenegyedik egymást követő hónapban nőttek Európában éves szinten az újonnan gyártott személygépkocsik eladásai. A 29 vizsgált országból 22-ben, a 10 legfontosabb gyártó közül 9-nél nőttek az eladások.

Keveset változott reggelre a forint árfolyama

freedigitalphotos.net/anankkml

Keveset változott a forint árfolyama csütörtök reggelre szerda estéhez képest a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint szerda kora estére a főbb devizákkal szemben a délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

A legélhetőbb városok: Budapest 140 közül az ötvenedik

Melbourne megőrizte első helyét, 97,5 ponttal a megszerezhető 100-ból. A második helyre Bécs (97,4), a harmadikra a kanadai Vancouver (97,3) került.

Növelte nyereségét a Bank of China

A féléves jelentés szerint a világ hetedik legnagyobbjaként rangsorolt banknak nemcsak a profitja, hanem a rosszhitel-állománya is nőtt.

Leheletnyit erősödött a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Erősödött szerdán délelőtt a forint a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben.

Jó hír a kisgyermekes családoknak

A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelő családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest.

Gyenge nyitás Európában

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon.

300 milliós turisztikai beruházás öt Holt-Szamos menti településen

Európai uniós pályázati támogatással 300 millió forint értékű turisztikai beruházást valósíthat meg öt Holt-Szamos menti település, Fülpösdaróc, Géberjén, Győrtelek, Ököritófülpös és Tunyogmatolcs.

Új üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Körösladányban

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Több mint 1400 négyzetméteres üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Műanyag Újrahasznosító és Feldolgozó társaság Körösladányban.

Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.