Díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán

freedigitalphotos.net/dan

Három éremmel díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán.

Augusztusban indulnak az újabb elszámolások

Augusztus 1. és szeptember 30. között történnek meg a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel szembeni banki elszámolások.

Milliárdos logisztikai fejlesztés a kecskeméti Mercedes-gyár közelében

MetLog Logisztikai Központ néven, több mint egymilliárd forintból új ipari szolgáltató létesítmény épül Kecskeméten, a Mercedes-gyár tőszomszédságában.

Több biomasszát vásárol fel az idén a Pannonpower

Csaknem 180 ezer tonna bálázott lágyszárú biomasszát szerzett be a pécsi hőerőmű a térség mezőgazdászaitól a június végén zárult szalmaévben, a most zajló, betakarítástól betakarításig tartó időszakban pedig mintegy 200 ezer tonna mezőgazdasági melléktermék felvásárlását tervezi.

hirdetés

Pert nyert Montenegróban az OTP

A DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég keresetét minden fórumon teljes mértékben elutasította a bíróság.

Rekordösszegű bírságot kapott a Fiat Chrysler

freedigitalphotos.net/dan

Rekordösszegű, 105 millió dolláros bírságot vetett ki az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vállalatra a múltbéli biztonsági visszahívási akciók során elkövetett mulasztások miatt.

Újabb mintegy 200 vállalkozás kap uniós támogatást

Újabb támogatói döntések születtek a 2014-2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett pályázatain, amelyek keretében 221 vállalkozás 8,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Tállai: az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv

freedigitalphotos.net/dan

Az NGM már elkészítette erre vonatkozó javaslatát, és az egyik soron következő ülésén fogja tárgyalni a kormány, a további részleteket azt követően ismertetik.

Egy harmadik meder is épül a Szuezi-csatorna mentén

Egy harmadik mesterséges vízi út megásása veszi kezdetét egy nappal az új Szuezi-csatorna augusztus 6-i megnyitója után.

A GVH engedélyezte a Flextronics és a Micoh fúzióját

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljáró versenytanácsa engedélyezte, hogy a Flextronics International Europe B.V. közvetlen egyedüli irányítást szerezzen a Micoh B.V. cégcsoportban.

Liga: biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához

Az évente mintegy 200 milliárd forintba kerülő nyugdíjba vonulást elsősorban olyan forrásokból lehetne fedezni, amelyeket az állam szed be járulék címen.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

freedigitalphotos.net/Naypong

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Megkezdődtek a tárgyalások a harmadik mentőcsomagról

Megkezdődtek a tárgyalások Görögország és a nemzetközi hitelezők képviselői között az új, harmadik pénzügyi mentőcsomagról.

Fogyasztóbarát település címet kapott Salgótarján

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Főleg az ifjúságvédelem területén elért eredményeknek köszönhetően nyerte el a Fogyasztóbarát település címet Salgótarján, az önkormányzat sokat tett azért, hogy a fiatalkorúakat sehol ne szolgálják ki alkohollal és dohányáruval.

200 milliárd dollárnyi olajipari beruházás állt le az ismét zuhanó olajárak miatt

Az olajárak tavaly nyáron kezdődött, az elmúlt hetekben kiújult esése miatt eddig 46 nagy olaj- és földgázipari kitermelési beruházási terv végrehajtása maradt el, ami 20 milliárd hordónyi olajegyenérték-tartalékot érint.

Javult júliusban az ifo gazdaságkutató német üzleti hangulatindexe

janoon028/freedigitalphotos.net

Júliusban, a várakozásokra rácáfolva, javult a müncheni ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe.

A munkaerő-kereslet miatt emelkedtek az albérleti díjak

A nyugat-magyarországi nagyvárosokhoz hasonlóan, Budapesten is megélénkült a munkaerő-kereslet, új munkájuk miatt többen elköltöznek, ami érződik a megnövekedett lakásvásárlásokban és a bérleti díjak emelkedésében.

Az idősek körében is népszerű az Erzsébet-program

Harmincezer nyugdíjas fürdőhelyeken kap kedvezményt, míg 28 ezren üdülni tudnak a program keretében idén.

Tovább nőtt a magyarországi szállodák forgalma

freedigitalphotos.net/adamr

Az idei év első öt hónapjában a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 2,810 millió volt, 8,2 százalékkal bővült az előző év hasonló időszakához mérve.

Az iparszövetség további javaslatokat dolgoz ki a kkv-k adminisztrációs terheinek csökkentésére

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) további javaslatokat dolgoz ki a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) adminisztrációs terheinek csökkentésére.

Az Erste több mint 160 ezer, a CIB 109 ezer ügyféllel számol el

freedigitalphotos.net/adamr

A bankoknak augusztus elsejével a forinthiteleseknek, és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek is meg kell kezdeniük az elszámolásokról szóló levelek kiküldését.

A kormány három eszközzel is segítette a kkv-kat

Az adóterhelés és az adminisztráció csökkentésével, továbbá pénzügyi helyzetük stabilizálásával segítette eddig is a kis- és közepes vállalkozásokat a kormány.

Jól teljesít a Budapest-Madrid közvetlen járat

Facebook Iberia

Telítettsége az első hónapban kiemelkedő, csaknem 75 százalékos volt.

Varufakisz: a Grexit más országok "sakkban tartására" szolgált volna

Görögország kiléptetése az euróövezetből (Grexit) nem a görög gazdaság fellendítésére szolgált volna, hanem arra, hogy az ezt szorgalmazó erők "sakkban tartsanak" más országokat.

Hárommilliárd forint a tüzelőanyag-vásárlás támogatására

freedigitalphotos.net/artur84

A kormány 3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés "Helyi önkormányzatok támogatásai" fejezetén belül, a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra.

Alig érkeztek kárbejelentések a csütörtöki vihar miatt

A csütörtöki vihar miatt minimális kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délutánig, de a júliusi viharkárok ezres nagyságrendűek az egyes biztosítóknál, a kár pedig van ahol az egymilliárd forintot is meghaladja.

Csaknem félmilliárd forint honvédelmi igazgatási feladatokra

freedigitalphotos.net/worradmu

Csaknem félmilliárd forintot csoportosítottak át a minisztériumok és állami intézmények honvédelmi igazgatási feladataira az idén: a legnagyobb, külön-külön több mint 100 milliós keretből a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium gazdálkodhat.

Brüsszel jóváhagyta, hogy a Nokia felvásárolja az Alcatel-Lucentet

A piaci verseny szempontjából nem találta aggályosnak, ezért pénteken jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a finn Nokia felvásárolja a francia Alcatel-Lucent távközlési vállalatot.

Minden jel arra mutat, hogy a magyar háztartásoknak több pénzük van - de milyen jel???

freedigitalphotos.net/adamr

Glattfelder Béla szerint a növekedésen nincs mit csodálkozni.

Most tankoljon meg!

Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Már 28 milliárd forint kártérítést felvettek a Quaestor-károsultak

Wikipédia/Egrian

A megkezdett kártalanítás során több mint 10 ezer Quaestor kötvény károsult mintegy 28 milliárd forintot vett fel a Befektető-védelmi Alap (Beva) megbízásából eljáró OTP fiókokban.

A Nikkei veszi meg a Financial Timest

A legnagyobb ázsiai üzleti médiacsoport, a Nikkei veszi meg a Financial Timest.

A Financial Times eladásáról tárgyal a Pearson

freedigitalphotos.net/adamr

A londoni gazdasági napilap "potenciális" értékesítéséről folyó tárgyalások előrehaladott szakaszban járnak. Nem biztos ugyanakkor, hogy e tárgyalások tényleges tranzakcióhoz vezetnek.

A magáncsőd az adósoknak jó, a bankoknak ráfizetés

A Deloitte szerint a magáncsőd intézménye a jelenleg alkalmazható bírósági végrehajtáshoz képest méltányolható feltételeket támaszt az adósokkal szemben, a főhitelezőként eljáró bankoknál viszont az eljárás magas operációs költségekkel és munkaerőigénnyel jár.

Rég vettünk ennyi jégkrémet és ásványvizet

MTI Fotó: Marjai János

Megugrott a nyári szezonális termékek forgalma a kánikula miatt.

A forinthitelesekkel egyszerűbb lesz az elszámolás a bankok szerint

A devizaalapú szerződések elszámolásánál kisebb terhet ró majd a bankokra, hogy augusztus elsejével a forinthiteleseknek, és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek is meg kell kezdeniük az elszámolások kiküldését, és maga az elszámolás is kevesebb szerződést érint.

NGM: Senkinek nem éri meg hosszabb távon a feketemunka

freedigitalphotos/PANPOTE

Jelentős kárt okoznak hazánknak azok a vállalkozások, akik nem jelentik be munkavállalóikat - figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Több mint ötödével nőttek a kgfb-díjak az első félévben

Az idei első félév végén átlagosan 26 311 forint volt a személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, elsősorban a középkategóriás autók kötelezőjének díja emelkedett.

Nézőpont: felelős döntést hozott a jegybank

cooldesign/freedigitalphotos

Felelős döntést hozott a monetáris tanács, amikor az elemzői várakozásoknál nagyobb lépésben, 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot 1,35 százalékos történelmi mélypontra.

Rohamosan csökken az elektromos autók ára Németországban

freedigitalphotos/dan

2010-ben a villanyautók még kétszer annyiba kerültek, mint a belsőégésű motorral működők, tavaly viszont átlagosan már csak 45 százalékkal kellett többet fizetni egy elektromos meghajtású kocsiért, mint egy hagyományosért.

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat, a nyugat-európai munkaadók kedvezőbb feltételeket kínálnak, ezért külföldre mennek dolgozni a munkavállalók.

Csatornát építenek Szolnokon

freedigitalphotos.net/winnond

Csatornát építenek Szolnokon a Holt-Tiszánál levő Alcsi városrészben, a jövő hétfőn kezdődő beruházás mintegy 200 millió forintos első üteme 194 lakóingatlant érint.

Mobil, takarítóeszköz, tévé - ezek szerepelnek a bevásárlólistánk élén

A magyarok közül a legtöbben, 23 százaléknyian mobiltelefont akarnak venni a következő három hónapban, 14 százalékuk valamilyen takarító berendezést, 13 százalékuk pedig tévét; a döntő többség nem tervezi hitel felvételét a vásárláshoz.

Csordogál a benzinár - lefelé

freedigitalphotos/Feelart

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A görög államadósság a legnagyobb az Európai Unióban

Az Európai Unió tagállamai közül Görögország államadóssága volt a legnagyobb a hazai össztermékhez (GDP) mérve az idei első negyedévben, miközben Görögországé csökkent a legjelentősebben a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

Drasztikusan csökken az újonnan alapított társas vállalkozások száma

freedigitalphotos/master isolated

Az idei év első félévben 12 500 ilyen céget alapítottak, ami 22 százalékos csökkenés 2014 azonos időszakához képest a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzése szerint.

A Banif Plus Bank júliusra sem végzett az elszámolással - újabb bírság

Immár harmadszor, ezúttal 45,5 millió forintra bírságolta meg a Banif Plus Bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mert a pénzintézet a korábbi jegybanki kötelezések ellenére sem küldött ki július elejéig több mint tízezer elszámolási értesítőt a fogyasztóknak.

Megfelelőek a biztonsági gyermekülések a vizsgálatok szerint

freedigitalphotos.net/dan

Nem találtak engedély nélkül forgalmazott, veszélyes, vagy rossz minőségű gyerekülést a hatóságok szakemberei a személygépkocsis műszaki biztonság hete keretében tartott országos ellenőrzési akción.

GMO-szennyezett vetőmagot zárolt a hatóság

GMO-szennyezettséget mutatott ki egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei vetőmag-előállító és feldolgozó üzem hibridkukorica vetőmagtételénél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a vetőmagot hatósági zár alá helyezték és hamarosan megsemmisítik.

Még olcsóbban veszik a tejet

freedigitalphotos.net/dan

26 százalékkal csökkent egy év alatt a nyers tej hazai felvásárlási ára.

Háromezer munkahelyet elvitt a vasárnapi boltzár

Aki maradt, annak jóval többet kell dolgoznia, mint korábban.

Bruttó 9 forinttal csökkent a benzin ára

Csökkentette bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Boeing: 1,2 millió új pilóta és technikus kell a következő 20 évben

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint a következő húsz évben 1,2 millió új pilótára és karbantartó technikusra lesz szüksége a légügyi szektornak.

Matolcsy: az alapkamat csökkentése befejeződött

Az alapkamat-csökkentési ciklus, ami a legutóbbi júliusi döntést is beszámítva öt hónapig tartott, véget ért, s az MNB a következő években hosszan tartó, laza monetáris politikára rendezkedik be.

Húsz százalékkal nőtt a magyar dinnyefogyasztás

freedigitalphotos.net/mistermong

Húsz százalékkal nőtt a dinnye magyarországi fogyasztása a dinnye népszerűsítését célzó négyhetes kampány alatt.

Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

Orbán Viktor kormányfő Nagy Mártont javasolja kinevezni a Magyar Nemzeti Bank alelnökének.

Magyarország nem kapott értesítést Elios-vizsgálatról

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Magyarország továbbra sem kapott hivatalos értesítést az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalától (OLAF) az Elios Zrt.-vel kapcsolatban indított állítólagos vizsgálatról.

A monetáris tanács újabb 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 15 bázisponttal, újabb történelmi mélypontra, 1,35 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Elemzők: az infláció miatt lassabban emelkednek majd a reálbérek

Wikipédia/Egrian

Az infláció gyorsulni látszik, májusban és júniusban is nőttek az árak, és az év hátralévő részében az infláció mérsékelni fogja a reálbér-emelkedés ütemét

Lemond a Toshiba elnök-vezérigazgatója

A meghamisított mérlegeredmények miatt jutott erre a döntésre Tanaka Hiszao.

KSH: májusban 1,5 százalékkal emelkedtek az átlagkeresetek

freedigitalphotos/master isolated

A közfoglalkoztatottak nélkül számítva 4 százalékos volt a növekedés.

Ötszázmillió eurót költ a Lufthansa 2020-ig innovációra

A szolgáltatás színvonalának emelésére, környezetvédelmi és fenntarthatósági fejlesztésekre fordítanak ennyi pénzt.

Rekordszintre emelkedett a Scania részesedése az európai piacon

freedigitalphotos/stockimages

Rekordszintre, 17,2 százalékra emelkedett a Scania részesedése az európai piacon az idei év első felében, a svéd autóipari cég kevesebb járművet értékesített, de nőtt az értékesítési árbevétele és a nyeresége is.

Bloomberg - Jó befektetésnek ígérkezik az orosz tőzsde

Kínánál és a többi BRICS-tagországnál is jobb befektetésnek ígérkezik az oroszországi tőzsde a Bloomberg hírügynökség cikke szerint.

És elindult szépen lefelé az üzemanyagok ára

freedigitalphotos/Rawich

Csökkenti bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Irdatlan mennyiségű földgázt találtak a Nílus alatt

Tizenötmilliárd köbméter földgázkészletet tárt fel az Eni olasz energiaipari cég a Nílus-deltában. Az energiahordozó kitermelése két hónapon belül elkezdődik.

Augusztusban megkezdődik a forint- és a ténylegesen devizában törlesztett hitelek elszámolása

freedigitalphotos.net/anankkml

Augusztus 1-jétől megkezdik a forinthiteleseknek és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek az elszámolások kiküldését a bankok. Az elszámolással nagyszámú szerződés érintett.

Három hét után kinyitottak a görög bankok

Három hét zárva tartás után hétfőn kinyitottak a bankok Görögországban, de a tőkekorlátozások túlnyomó része érvényben maradt, és továbbra sincs kereskedés az athéni értéktőzsdén.

Vészhelyzetben a Volán-társaságok - Leállhatnak a buszok?

freedigitalphotos.net/dan

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) szerint vészhelyzetben vannak a Volán-társaságok: ha a kormány nem orvosolja a létszámhiánnyal kapcsolatos problémákat, hamarosan leállhatnak a buszok, és az ágazatnak béremelésre is szüksége van.

Távozik a MÁV-Start vezérigazgatója

Közös megegyezéssel megszűnik Zaránd György, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójának munkaviszonya 2015. július 31-ével.

Csökkentek az ipari termelői árak Németországban

freedigitalphotos.net/xedos4

Júniusban 1,4 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak Németországban az egy évvel korábbiakhoz képest.

A kórházak július végéig kifizetik beszállítóikat

Az eddigi kifizetések eredményeként a március végi 83 milliárd forintról június végére 45 milliárdra csökkent a kórházak adóssága.

Évente több száz marhahúsvizsgálatot végeznek a hatóságok

freedigitalphotos.net/dan

Magyarországon uniós kvóta szerint leosztott mennyiségben kell vizsgálatokat végezni a marhahúsokon, hogy az esetleges lóhússzennyezést feltárják a hatóságok, ami évente több száz vizsgálatot jelent.

Ismét csökkenhet az üzemanyagok ára

A GKI Energiakutató Kft. a benzinár 5-7 forintos, a gázolaj árának 2-3 forintos mérséklődésére számít.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.