Disney: Óriásit kaszált a Star Wars

FB Star Wars

A Star Wars hetedik epizódja rohamtempóban közelíti a két eddigi legsikeresebb hollywoodi film, a 2009-es Avatar és az 1997-es Titanic 2,8 milliárd és 2,2 milliárd dolláros bevételéhez.

BÉT - Emelkedésre számítanak a szakértők a tőzsdén

Az emelkedést az is támogathatja, hogy a nemzetközi hangulat nem olyan borús, mint az előző napon volt.

Csökkent a benzin ára

A 95-ös benzin árát vitték lejjebb, a gázolaj viszont változatlan maradt.

Megalakult a Parfümkészítők Nemzetközi Társasága

A világ mintegy hatvan legjelentősebb "orra", azaz parfümkészítője a nagyobb elismertség reményében megalapította a Parfümkészítők Nemzetközi Társaságát (SIPC) a franciaországi Versailles-ban.

hirdetés

NFM: az egyeztetések még kezdeti fázisban vannak az új nemzeti légitársaságról

Bár nyitottak a tárgyalásokra minden komoly érdeklődővel, tőkeerős szakmai és külső befektetővel egy új nemzeti légitársaság megalapításáról, amelyben kisebbségi tulajdonosként akár a magyar állam is részt vállalhatna, a tárca azt is hangsúlyozta, hogy a Szuhoj orosz repülőgépgyártóval még kezdeti fázisban vannak az egyeztetések.

Engedélyezte a Prímagáz eladását a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a PG Investment Befektetési Kft. egyedüli közvetlen irányítást szerezzen a Prímagáz Hungária Ipari és Kereskedelmi Zrt. felett.

Minden ajakápoló megfelelt a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerint minden ajakápoló megfelelt azon a vizsgálaton, amelyen a termékek UV-szűrőjének mennyiségét vizsgálták.

Brüsszel jóváhagyására vár a GMO-mentes jelölés

Brüsszel jóváhagyására vár a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes jelölésről szóló uniós rendelet, de még az év első felében hatályba léphet.

Százmilliós kártérítés késések miatt a MÁV-nál

Összesen csaknem 110 millió forint kártérítést fizetett ki tavaly közel 12 ezer esetben a MÁV Zrt., javarészt késések miatt.

Csütörtökön indul a Gasztroélémények éve

A Gasztroélémények éve 2016 programsorozat első állomása a torkos csütörtök lesz február 11-én, amelyhez eddig 600 étterem csatlakozott.

Több mint kétszáz lakást korszerűsítenek Keszthelyen

Több mint kétszáz társasházi lakást újítanak fel Keszthelyen az Otthon Melege Program keretében, amely a költségek csaknem felét fedezi majd a beruházásokhoz.

Új magyar légitársaság: Superjettel hasítanának az oroszok

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt hétfőn Budapesten.

A menekültválság újjáélesztheti a Grexit kockázatát

A migránsválság növeli annak kockázatát, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből.

A vasutas szakszervezetek nem fogadják el a MÁV bérajánlatát

A szakszervezetek célja, hogy a munkáltató által évi két alkalommal felajánlott 25 000-25 000 forint kifizetés épüljön be az alapbérbe.

Jobb az európai államoknak, ha nem központosítottan működnek együtt

Éppen a közös pénz nehezíti a válságból való kilábalást, hiszen "Athén számára drága az euró, a hollandoknak pedig olcsó".

Bezár Románia második legnagyobb gyógyszergyára

Bezár Románia második legnagyobb gyógyszergyára, a brassói Europharm, amely a brit GlaxoSmithKline tulajdonában van.

KSH: nyolcmilliárd euró fölött a tavalyi exporttöbblet

A külkereskedelmi forgalom aktívuma tavaly 8,098 milliárd euróra nőtt, és 1,824 milliárddal haladta meg az egy évvel korábbit.

Újabb bérajánlatot tett a MÁV-csoport a szakszervezeteknek

A MÁV-csoport vezetése 2,2 százalékos alapbér-emelést, az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést, továbbá két alkalommal 25 000-25 000 forint egyszeri kifizetést ajánlott a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére a hétfőn reggelre összehívott szakszervezeti egyeztetésen.

Vásárszövetségbe tömörülnek hajdú-bihari és partiumi települések

A szándéknyilatkozatot a hajdú-bihari önkormányzat mellett tizennégy, köztük négy határon túli település önkormányzati vezetője írta alá.

Töltőállomásokat vásárol Közép-Kelet Európában az osztrák AMIC

A Lukoil Europe Holdings eladja 230 litvániai, lettországi és lengyelországi benzinkútját az osztrák AMIC Energy Managementnek.

A Dacia 5 százalékkal növeli alkalmazottai bérét

A francia Renault tulajdonában lévő Dacia autógyár 5 százalékkal növeli alkalmazottai bérét.

Oroszország recesszióban marad

A Barclays elemzői közölték, hogy a rubel további gyengülésére számítanak, aminek komoly gazdasági ára lesz.

Új pályázat érhető el a közép-magyarországi vállalatok k+f+i tevékenységének támogatására

Új pályázat érhető el a közép-magyarországi vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) tevékenységének támogatására.

Márciusig jelentkezhetnek az Astra-ügyfelek

Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kgfb-jük volt.

Küzd a Volkswagen - a bizalmat szeretnék visszaszerzni

A gyenge évkezdet ellenére is meg kívánja őrizni a Volkswagen fő márkája, a VW piaci részesedését Németországban.

Heti makronaptár - Inflációs és GDP adatokra figyel a piac a jövő héten

A jövő heti hazai makrogazdasági naptárban leginkább a januári inflációs és a tavalyi bruttó hazai termék (GDP) adatok állhatnak a figyelem középpontjában.

A halal húspiacon erősít a Gallicoop

Komoly lehetőséget lát a hívő muszlimok álátal is fogyasztható halal húsok piacában a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., amely tavaly megduplázta a halal termékek gyártását az előző évi mennyiséghez képest.

Az ország legnagyobb IT cégeinek vezetői tárgyaltak az EPAM-ban

Közös cél az informatikai szakemberképzés fejlesztése és a digitális eszközök oktatásba való integrálása.

Visszavásárolja a Mol több mint hatmillió törzsrészvényét

Ez 6 százalékkal több osztalékot jelenthet a befektetőknek.

Fapados diszkontlánc tör az Aldi és a Lidl életére

A fapados légitársaság, az easyJet tulajdonosa megnyitotta első diszkontáruházát, ahol egyelőre majdnem mindent 25 pennyért árulnak.

Becsődölt az egyik legnagyobb malomipari cég

Az öt legnagyobb malomipari cég közé sorolt, tatabányai székhelyű vállalatnak nagy problémát jelentett a Széchenyi Bank csődje.

Kevés a panasz a személyi és autóhitelek forintosítása kapcsán - de azért van

A gépjárműhitelek és személyi kölcsönök forintosításával kapcsolatos megkereséseknél jellemzően a megemelkedett törlesztőrészletet és a meghosszabbított futamidőt nem értik az adósok.

Megtorpantak az albérletárak Budapesten

Stagnáltak a fővárosi albérletárak február elején 2015 februárhoz képest, azt viszont nem tudni, hogy tartósan véget ért-e az áremelkedés a fővárosi és az országos albérletpiacon.

Már kapható a kínai üzletekben a magyar prémium marhahús

A "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri Selyemút" nevű projekt Eurázsián, illetve az óceánon átívelve kötné össze az ősi kereskedelmi útvonal, a Selyemút által érintett ázsiai, európai és afrikai államokat.

Hatmilliárd forint jut ipari parkok fejlesztésére

Ekkora forrásra pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében az idén a magántulajdonban lévő ipari parkok.

A Parlamentben tárgyalnak a kenderről

Az ipari kender termelésének megújításáról és az erre épülő gazdaság létrehozásának lehetőségéről a Kárpát-medencében tartottak fórumot pénteken Budapesten, az Országházban.

Digitális marketing céget vesz a Telenor csoport

A távközlési csoport 360 millió dollárért mintegy 95 százalékos részesedést szerez a Tapad Incorporated digitális marketing cégben.

A takarékszövetkezetek önerőként elfogadják a 10 millió forintos csok-ot

A takarékszövetkezetek az állam által nyújtott 10 millió forint értékű családi otthonteremtési kedvezményt (csok) önerőként elfogadják az ingatlanvásárlások során.

KSH: 7,5 százalékkal nőtt az ipari termelés 2015-ben

Továbbra is elsősorban a járműgyártás, azon belül is az export az ipari termelés növekedésének fő hajtóereje, de a feldolgozóipar szinte minden ágazata jól teljesített.

Hat és fél éves mélyponton a devizatartalék

Decemberben 2,818 milliárd, a teljes múlt évben 4,256 milliárd euróval apadtak a tartalékok.

Négymilliárdból épül uszoda Máriaremetén

A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány, amely a múlt év végén több száz millió forint értékben döntött a kerület más beruházásainak támogatásáról is.

A lakásárak a válság előtti szintet közelítették tavaly

Tovább emelkedtek a lakásárak, tavaly a III. negyedévben a 2008 végén, 2009 elején tapasztalható nominális árakkal szembesülhettek a lakásvásárlók, a különbség 3,5 százalék volt a 2008-as csúcshoz képest.

Autóhitelek, személyi hitelek - Szinte mindenki forintosított

Az ügyfelek elenyésző része maradt devizahitelében a gépjámű- és személyi hitelek forintosítása során, a többség törlesztőrészlete csökkent.

13 millió forintra bírságolták az OTP-t

freedigitalphotos/stuart miles

Pénzforgalmi szabálysértések miatt 13 millió forintra bírságolta az OTP Bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A hitelintézetnek legkésőbb március 31-ig meg kell szüntetnie a jogszabálysértéseket.

MNB: február elejétől online lekérdezhető az értékpapírszámlák egyenlege

Így kiküszöbölhető, hogy a szolgáltató "kifelejtse" az ügyfeleket az adatszolgáltatásból, ahogy a tavalyi brókerbotrányok során történt.

A GVH 60 millió forintra bírságolta a BÁV-Zálog Zrt.-t és a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.-t

freedigitalphotos.net/anankkml

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 60 millió forintos bírságot szabott ki a BÁV-Zálog Zrt.-re, valamint a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.-re tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Az idén 2,1, jövőre 2,5 százalékos növekedésre számít Magyarországon az EB

A magyar bruttó hazai termék (GDP) tavaly 2,7 százalékkal, 2014-ben pedig 3,7 százalékkal nőtt.

Fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A szigorítást az indokolta, hogy január közepén súlyos higiéniai problémák miatt bezártak egy fővárosi péküzemet.

Tízezer embert tesz utcára a Shell

Kevesebb mint a felére csökkent az olajtársaság éves nyeresége.

Folytatja szállodái felújítását a Danubius az idén

A Danubius Hotels tavaly 3,5 milliárd forintot fordított magyarországi szállodáinak felújításaira, a beruházások az idén folytatódnak, a tervek szerint közel 7 milliárd forintból.

Közlekedési szakszervezetek demonstráltak Miskolcon

MTI/Vajda János

A szakszervezeti jogok eltiprása ellen és egy érdekképviseleti vezető mellett protestáltak csaknem kétszázan Miskolcon, a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. székháza előtt szerdán, szakszervezeti zászlókkal, transzparensekkel.

A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat

A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni harc részeként.

Tovább karcsúsít Európában a Ford

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Évi 200 millió eurós megtakarítást kíván elérni a Ford európai szerkezetátalakítási programjának szigorításával, amelynek keretében 10 százalékkal tervezi csökkenteni az ügyviteli területeken és vezetői szinteken dolgozó alkalmazottainak létszámát.

Artisjus: több mint 18 ezer új dal, 1400 új szerző 2015-ben

Tavaly minden korábbinál több, 16 683 hazai szerző és jogutód részesült jogdíjkifizetésben, ez 25 százalékos növekedés 2014-hez képest.

Még drágább az üzemanyag

Bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal emelkedett a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szerdán.

Felfelé lépeget a forint

Szerény erősödést ért el szerdára virradóra a forint a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az OTP megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát

freedigitalphotos/kdshutterman

Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról.

Egyre több német párt sürgeti az elektromos autók értékesítésének támogatását

A kancellár még nem foglalt állást a kérdésben, de kedd este hivatalában fogadta a legnagyobb hazai autógyártó cégek vezetőit, hogy megvitassák, miként lehetne elérni, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó járjon a német utakon.

Baranyában 15 éve nem volt ilyen kevés álláskereső, mint decemberben

A megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának nyilvántartásában 2015. december 20-án 16 588 álláskereső szerepelt.

Rendszerszinten átalakul a hulladékgazdálkodás

freedigitalphotos.net/Matt Banks

Április elsejétől megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amely a szakmai koordinálásért felel.

Hétfőtől csak adószámmal rendelkező sofőr vezethet Uber-autót

Hétfőtől csak az a sofőr dolgozhat az Ubernek, aki az adószámát és adatait feltöltötte a cég platformjára.

A takarékoknál is igényelhető a csokhoz a kamattámogatott hitel

freedigitalphotos.net/arztsamui

Február elsejétől a takarékok országszerte közel 1500 fiókjában elérhetővé vált a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) igényelhető államilag támogatott kedvezményes hiteltermék.

Az Erste Bank átvette a Citibank hitelkártya-értékesítőit

Az Erste Bank Hungary Zrt. február elsejével átvette a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepének a hitelkártyák direkt értékesítését végző csapatát.

Megérkezett a kínai határhoz az első ukrán tehervonat, amely kikerüli Oroszországot

freedigitalphotos.net/papaija2008

Elérte a kínai határt az első ukrán tehervonat, amely Oroszországot elkerülve az úgynevezett Selyemúton, azaz Grúzián, Azerbajdzsánon és Kazahsztánon haladt át célállomásáig.

Víz nélkül maradhat egy soproni wellness szálloda

Korlátozza a vízellátást a soproni Hotel Fagusban a szolgáltató a közműtartozások miatt, így a wellness szálloda nem lesz képes az üzemszerű működésre.

Megbízható szerelőt keres? - Már könnyű dolga van

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Elindult a Nemzeti Közlekedési Hatóság térképes járműfenntartó-lekérdező alkalmazása, amellyel a hivatalos engedéllyel rendelkező, megbízható járműjavítók elérhetőségeit lehet keresni egy csaknem 13 ezer adattal rendelkező adatbázisban.

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő bértárgyalások

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő 2016. évi alágazati bértárgyalások a szakszervezetek és a munkáltatói szövetség, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége között hétfőn Budapesten.

A GVH 88 millió forintra bírságolta a MasterCardot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 88 millió forint bírságot szabott ki a MasterCard Europe SA-ra gazdasági erőfölénnyel visszaélés miatt.

Jó évet zárt az európai gumiabroncsipar

Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége értékesítési adatai szerint az ágazat tavaly csaknem az összes gumiabroncs szegmensben növekedést ért el.

Megkezdődött a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába

MTI/Mohai Balázs

Elindult Kínába az a kilenc ló - három mén és hat kanca - pénteken Frankfurton keresztül Kínába, amelyek az első Magyarországról szállított tenyész- és versenylovak lesznek a távolkeleti országban.

Átadták a Magyar Üzleti Felelősség 2015 Díjat

Az idén a sikeresen pályázók a fenntartható nagyvállalat, Junior és Közös felelősség-közös ügyek kategóriában nyerhették el a védjegyhasználatot.

Megkezdődött a kártalanítás kifizetése a Buda-Cash és a Hungária ügyfeleinek

Közel négyezer ügyfelük napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba.

Rekordmértékben csökkent a munkanélküliség Spanyolországban 2015-ben

freedigitalphotos.net/taesmileland

A regisztrált munkanélküliek száma 678 ezerrel, 12,4 százalékkal volt kevesebb mint egy évvel korábban.

Meghosszabbítja a visszaszállítási költségtérítését a PayPal

freedigitalphotos/stuart miles

A Refunded Returns szolgáltatással minden PayPallal fizetett termék után visszaigényelhető a teljes költség - a visszaküldés okától függetlenül.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.