Az Erste megvásárolja a Citibank lakossági üzletágát

A Citi marad Magyarországon, tovább kiszolgálja vállalati és intézményi ügyfeleit, és bővíti budapesti szolgáltató központját.

Lezárult az ingatlanpiaci megafúzió

Az egyesült vállalat a Cushman & Wakefield márkanév alatt működik tovább globálisan mintegy 43 ezer alkalmazottal.

Állítólag minden idők legnagyobb külkereskedelmi többlete várható idén

Kedvezőek a külpiaci körülmények is, konjunktúra van Európában és Észak-Amerikában, jelentősen nőtt a kereslet a magyar áruk, különösen a gépjárműipari termékek iránt.

Az aktuális megvédeni való: a dohányipari különadó

Brüsszel az összes magyarországi különadót megtámadta, ezért nem meglepő, hogy a dohányipari különadók alkalmazását is fel kellett függeszteni.

hirdetés

A főbb európai piacok emelkedéssel nyitottak

A frankfurti DAX-index 0,31 százalékos, a londoni FTSE-100 index 0,27 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,29 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Kiegyenlített küzdelem a benzin és a gázolaj árversenyében

A 95-ös benzin átlagára 340-341 forintra csökkent, a gázolajé pedig ugyanerre a szintre emelkedett.

Egy árnyalatnyit erősödött a forint árfolyama

A kedd délután hat órakor jegyzett árfolyamához képest az euró 3 fillért, a dollár 54 fillért, a frank 44 fillért, a jen pedig 0,91 fillért veszített értékéből.

A világ legnagyobb légi szállítási vállalatát egy rubelből hozzák létre

Oroszország legnagyobb légitársasága, az Aeroflot azt tervezi, hogy 1 rubelért megvásárolja elsőszámú hazai versenytársa, a súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdő Transzaero részvényeinek 75 százalékát, plusz egy részvényt.

Nem köthet biztosításokat a romániai Astra Biztosító hazai fióktelepe

freedigitalphotos/dan

A romániai Astra Biztosító magyarországi fióktelepénél nem köthetők újabb biztosítások, a díjnemfizetés miatt megszűnt kötelező gépjármű-felelősség biztosítási (KGFB) szerződéseket más piaci szereplőnél lehet újrakötni.

Rontotta világgazdasági növekedési előrejelzését a Morgan Stanley

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége kedden közzétett őszi előrejelzésében a világgazdaság idei növekedésének várható mértékét a júliusban prognosztizált 3,4 százalékról 3,1 százalékra, a jövő évit pedig 3,9 százalékról 3,4 százalékra csökkentette.

FruitVeB: az osztrák közúti ellenőrzés miatt gond lehet az áruszállítással

freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

Az illegális bevándorlás miatt az osztrák rendőrség által végzett, a magyar határhoz közeli közúti ellenőrzés miatt gond lehet a magyar áruk szállításával.

KKM: a korlátozás ellenére folyamatos a magyar cégek jelenléte Oroszországban

Bár az Oroszország által 2014. augusztus 6-án elrendelt embargó érzékenyen érintette a magyar agrárexportot, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok nem rekedtek meg, és az embargó ellenére több nagy értékű magyar vagy magyar-orosz közös beruházás valósult meg.

Egy kissé gyengült a forint

Az euró tovább erősödött kedden a dollárral szemben, délelőtt 1,1286 dolláron állt az árfolyama a hétfő esti 1,1221 dollár után.

Eddigi legsikeresebb évét zárta a Decathlon tavaly

Tavaly 28,5 milliárd forintos nettó árbevételt és mintegy 1 milliárd forintos nyereséget ért el a Decathlon a magyar piacon, s ezzel minden idők legsikeresebb évét zárta 2014-ben.

Szabálytalanságokat tártak fel az ESZOSZ foglalkoztatási projektjében

freedigitalphotos.net/adamr

Az ügyben két vizsgálat is zajlott párhuzamosan.

Csökken a benzin, emelkedik a gázolaj ára

Bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét 2 forinttal emeli

Hetvenezer Electrolux hűtő készül Jászberényben

electrolux.hu

A háztartási gépgyártó egyik észak-olasz üzeméből Magyarországra helyezik át a hűtőgépgyártás egy részét, a jászberényi gyárban pedig már elkezdődött a 70 ezer darab új fejlesztésű, beépíthető hűtő gyártása.

Magáncsőd: hosszabb távon 40 ezren is beléphetnek a rendszerbe

A Magyar Bankszövetség, bár elsietettnek tartja a magáncsőd bevezetését, hisz a koncepcióban, és hosszabb távon akár 40 ezer belépőt is elképzelhetőnek tart.

A vártnál magasabb az augusztusi infláció

freedigitalphotos/cuteimage

Az előrejelzésekhez képest kissé erősebben növekedtek a fogyasztói árak augusztusban az euróövezetben.

Átadták a Wizz Air új karbantartó hangárját

Átadták hétfőn a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 1 milliárd forintos beruházással megépített karbantartó hangárt, amelyet a Wizz Air tizenöt évre bérelt ki.

KSH: júliusban 0,3 százalékkal nőttek az ipar termelői árak

freedigitalphotos.net/xedos4

Júliusban az ipari termelői árak 0,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, az előző havi 1,5 százalékos csökkenés után.

MNB: csökkent a háztartások hiteltartozása júliusban

A háztartások hitelállománya szezonálisan kiigazítva 25,7, a nyers adatok szerint 20,7 milliárd forinttal csökkent júliusban, a forinthitelek 11,5 milliárd forintos, valamint a devizahitelek 9,2 milliárd forintos csökkenésének eredőjeként.

KSH: 5,7 százalékkal nőttek a beruházások a második negyedévben

freedigitalphotos.net/anankkml

A második negyedévben 5,7 százalékkal nőttek a beruházások az előző negyedévi visszaesés után. Az előző negyedévhez képest 1,7 százalékkal emelkedett a nemzetgazdasági beruházások volumene a szezonálisan kiigazított adatok szerint.

A brit nők 40 százalékkal kevesebb pénzt keresnek életük során a férfiaknál

freedigitalphotos.net/anankkml

Nagy-Britanniában negyven százalékkal kevesebb pénzt keresnek a nők a férfiaknál életük során, mert alacsonyabb a bérük és sokkal nagyobb arányban foglalkoztatják őket részmunkaidőben.

TOP 500 régiós vállalat - a magyar vállalatok növekedésben megverték a régiót

Az elmúlt év a fejlődés éve volt a kelet-közép-európai régióban működő nagyvállalatok számára.

Megújult a szombathelyi Csónakázó-tó és környéke

freedigitalphotos.net/adamr

Megújult Szombathely "zöld szíve", a Csónakázó-tó és környéke, a több mint 730 millió forintból megvalósult beruházás az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) keretében, 90 százalékban uniós források felhasználásával készült el.

Csökkent a munkabalesetek száma az első fél évben

Az adatok szerint 23 halálos kimenetelű munkabaleset történt az első hat hónapban, 40 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Nem tudja a forint, hogy merre is induljon

Vegyesen alakult az árfolyam.

Péntektől már tényleg érdemes tankolni!

Látványosan csökkent az üzemanyagok ára.

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Turizmus Zrt. és a BFTK Nonprofit Kft.

freedigitalphotos.net/cescassawin

Stratégiai megállapodást írtak alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BTFK) Nonprofit Kft. vezetői szerdán. A megállapodás szerint a két szervezet a jövőben együtt népszerűsíti Budapestet.

Szállodát építtet a mezőkövesdi futball klub

A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. nyílt közbeszerzést írt ki egy 42 szobás sportszálló építésére, amelynek a becsült költsége nettó 500 millió forint.

A felszámolás elrendeléséig fizetnie kell a károkat az Astra fióktelepének

MTI/Vajda János

A román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe köteles helytállni a díjfizető ügyfelek által okozott károkért mindaddig, amíg Romániában el nem rendelik a biztosító felszámolását.

A kormány 1,3 milliárd forinttal támogatja a Csaba Metál beruházását

A békéscsabai székhelyű Csaba Metál Zrt. 5,7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Rendkívüli gázmérő-leolvasás az E.on ügyfeleinél

ma.hu

A zavartalan átadás-átvétel és a pontos elszámolás érdekében rendkívüli gázmérő-leolvasásra számíthat az E.on földgázszolgáltását igénybe vevő lakossági ügyfelek egy része az év hátralevő időszakában.

Mintegy 30 ezer Quaestor-ügyfél fér hozzá a kártalanításához

Eddig mintegy 30 ezer Quaestor ügyfél részére mintegy 82 milliárd forint kártalanítási összeget adott át a Befektető-védelmi Alap (Beva) a kifizetéseket intéző OTP-nek, ebből hétfőig 26 ezer ügyfél több mint 70 milliárd forintot vett fel.

ENSZ-stratégiai fórumon vett részt az agrártárca

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az ülésen közel 100 ország, több érintett ENSZ szervezet és a legfejlettebb országokat tömörítő OECD vett részt.

Autóhitelek - Az NGM szeptember közepén nyújtja be a törvényjavaslatot

A még meglévő fogyasztási devizahitelek forintosításáról szeptember közepén nyújtja be a Nemzetgazdasági Minisztérium a törvényjavaslatot, a forintosítás pedig - amely valamennyi devizanemre, így például a jenhitelesekre is kiterjed - december elsején lép hatályba, így akkortól csökkenhet az autóhitelesek törlesztőrészlete.

KSH: júniusban felgyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Forrás: MTI

Júniusban 7,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbihoz képest az előző havi 4,4 százalékos növekedés után. Az adat megegyezik az első becslésben közöltekkel.

Jelölési hibák a kakaós tejeknél és italoknál

Kakaós tejeket és italokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az összesen 39 termék, 19 kakaós tej és 20 ital vizsgálata szerint minőségi és biztonsági problémát nem találtak a szakemberek, kizárólag jelölési hibák miatt kellett a hatóságnak eljárást indítania.

Tőzsde - Veszteséges zárás Európában

Az előző napi nagy nyereségek után veszteséggel kezdték és úgy is fejezték be a napot szerdán a főbb európai tőzsdék.

Csődbe ment az egyik legnagyobb román biztosító

freedigitalphotos.net/anankkml

Fizetésképtelenné nyilvánította a román Astra biztosítótársaságot az összevont román pénzügyi felügyelet (ASF) szerdán, és megvonta működési engedélyét, miután a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítést.

Társadalmi ellenőrzés a Paksi Atomerőműben

A Paksi Atomerőmű környezetében fekvő településeket tömörítő Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) képviselői személyesen tájékozódtak az erőmű II. blokkján zajló főjavítási munkálatokról, az új, 15 hónapos karbantartási ciklus őszi bevezetésének helyzetéről és a környezeti ellenőrző rendszer működéséről.

Tovább csökken az üzemanyagok ára

freedigitalphotos.net/dan

Csökkenti bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A Gyere haza fiatal! program a vállalkozni hazatérőket is segíti

Nemcsak a cégeknél állást keresőket, hanem az Egyesült Királyságból vállalkozni hazatérni szándékozó fiatalokat is segíti a Gyere haza fiatal! program, amelyre eddig összesen már csaknem 2400-an regisztráltak, és amelynek keretében már 21 fiatal állt munkába Magyarországon.

Szeptember végével kezdheti a MARK Zrt. a rossz hitelek kivásárlását

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az MNB tervei szerint a Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő (MARK Zrt.) már szeptember végével megkezdheti a kereskedelmi bankok rossz hiteleinek piaci áron történő kivásárlását, így az IMF szakmai befektetők bevonására vonatkozó ajánlatát csak középtávon tartja reálisnak és szakmailag támogatandónak a jegybank.

Több mint ötmilliárd forintból fejleszt idén a Debreceni Egyetem

Többmilliárdos pályázatok valósulnak meg a Debreceni Egyetemen (DE) az intézmény stratégiai céljainak megfelelően az idén hazai és uniós forrásokból.

Magáncsőd - Újabb részletszabály-tervezet jelent meg

freedigitalphotos.net/anankkml

A bírósági adósságrendezési eljárás során a családi vagyonfelügyelő és az eljárásban részt vevő felek közötti együttműködés, valamint a törlesztés folyószámláról történő teljesítésének szabályait határozza meg az Igazságügyi Minisztérium (IM) új rendelet-tervezete.

Engedélyezte a GVH a Budapesti Erőmű tulajdonosváltását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az EP Hungary, A.S. közvetlen egyedüli irányítást, és ennek következtében a luxemburgi székhelyű EPI Investment S.a.r.l. és a ciprusi Milees Limited közös közvetett irányítást szerezzen a Budapesti Erőmű Zrt. felett.

Minden uniós pályázatot meghirdet a kormány 2017 közepéig

freedigitalphotos.net/Rawich

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus minden pályázatát meghirdeti a kormány 2017. június 30-ig, összesen 12 ezer milliárd forint keretösszegben.

Kunásítás helyett eurósítás: így is 260 milliárd forintnyit veszíthetnek a horvát bankok

"Abszurd, hogy az adósoknak 8 vagy 9 évnyi törlesztés után is magasabb a tőketartozása, mint az eredetileg felvett hitel kuna összege".

Jól megy a Fordnak Európában

A Ford júliusi haszongépjármű-megrendelései 72 százalékkal múlták felül a tavaly júliusit.

Számottevően csökkent az üzemanyagok ára

A benzinár 2012 április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

Mfor.hu: nemzetközi összehasonlítás a legalacsonyabb keresetekről

freedigitalphotos.net/anankkml

Magyarországon azon dolozók aránya, akik a szegénységi küszöbnél, azaz az átlagjövedelem 50 százalékánál kevesebbért dolgoznak, 7,2 százalék volt, míg Ausztriában 7,8 százalék, Franciaországban pedig 7,3 százalékos a dolgozói szegénység.

Quaestor-kártalanítás - a fiktív kötvények kivételével minden értékpapír kiadható

Befejeződött a Quaestor Értékpapír Zrt. vagyonfelmérési vizsgálata: a nem valós kötvények kivételével az ügyfelek értékpapírjai maradéktalanul rendelkezésre állnak, kiadhatók.

Szeptembertől a duális képzés költségeivel csökkenthető a szakképzési hozzájárulás

Szeptembertől a cégek által fizetett szakképzési hozzájárulás a felsőoktatási duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is teljesíthető, az elszámolhatóság mértéke egyeztetés alatt áll.

Otthon Centrum: a válság előtti szint közelébe bővül a lakáspiac

Az Otthon Centrum előrejelzése szerint 2015 végére az idei lakáspiaci adásvételek száma a 2014. évi 114 ezer után elérheti a 150 ezret is, amely csak kevéssel marad el a válság előtti volumentől, és nagyjából 20 százalékkal alacsonyabb az egyensúlyinak tekinthető 170-180 ezer tranzakciószámnál.

Kinevezte az államfő az MNB új alelnökét

Nagy Mártont a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Áder János köztársasági elnök szeptember 1-jei hatállyal, a kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyezte.

Több százmilliós károk a viharok miatt a biztosítóknál

freedigitalphotos.net/foto76

Az augusztus 15-e utáni viharok miatt ezres nagyságrendben érkeztek kárbejelentések a nagyobb biztosítókhoz, a becsült kárérték több százmillió forint.

Jövő év első napjától már csak kondenzációs gázkazánt lehet felszerelni lakásfűtésre

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.

NGM: minden készen áll a tanévkezdésre a szakképző intézményekben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Minden készen áll a tanévkezdésre a szakképző intézményekben, a felkészülés a tervek szerint halad, így fennakadás nélkül indulhat az idei tanév.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Közel kétmilliárd forintot fizetett ki tavaly a Kártalanítási Számla

Wikipédia/Egrian

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által kezelt Kártalanítási Számlához tavaly 5344 káreseményt jelentettek be, ezek az év során 3585 ügyben közel 1,8 milliárd forint kártérítés kifizetésével zárultak.

Autóhitelek - Az összes érintett bank részt vett az MNB tenderén

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn a pénzügyi intézmények rendelkezésére bocsátotta a jelzáloghiteleken kívüli fogyasztói devizahitelek forintosításához szükséges devizát; a jegybank tenderén az összes érdemi fogyasztói devizahitel-állománnyal rendelkező bank részt vett.

Jövő tavasszal megkezdhetik feloldani az Irán elleni gazdasági szankciókat

freedigitalphotos.net/dan

A jövő év tavaszán elkezdődhet az Irán elleni gazdasági szankciók fokozatos feloldása - mondta hétfőn Philip Hammond brit külügyminiszter teheráni látogatásán.

Légkondi helyett inkább szigetelnének a magyarok

freedigitalphotos.net/samarttiw

A hazai ingatlantulajdonosok 70 százaléka a hőség ellen inkább leszigetelné otthonát a légkondicionáló használata helyett, ha tehetné.

A jegybank kamatdöntő ülésére figyel a piac

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa kedden tartja kamatdöntő ülését, emellett néhány nem piacmozgató hatású statisztikai adat is megjelenik a héten.

Lefagyott a Gorenje

Facebook

Az orosz piac szűkülése miatt a szlovén háztartási gépeket gyártó vállalat veszteséges lett az első fél évben.

Megteltek a szállodák az ország turisztikai központjaiban

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Megteltek a szállodák az ország fontos turisztikai központjaiban, minden vendéglátó egység 90 százalék fölötti kihasználtsággal üzemel a hosszú hétvégén.

Tállai: tiszta helyzetet teremt a személyi és autóhitelek forintosítása

Tállai András államtitkár szerint tiszta helyzetet teremt az egész ország számára a személyi és autóhitelek forintosítása, megszűnik a kitettség, és nem kell a kamatkockázatoktól tartani.

Kamatdöntő ülést tart jövő héten az MNB

freedigitalphotos/cuteimage

Várhatóan nem változtat az alapkamaton jövő keddi kamatdöntő ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa.

Devizahitelek - Varga: nem lesz szükség a 2016-os büdzsé módosítására

freedigitalphotos.net/anankkml

Nem lesz szükség a 2016-os költségvetés módosítására a devizaalapú személyi és autóhitelek forintosítása miatt.

Még szerdán 13 milliárd eurós segélyrészletet kap Athén

Brüsszelben jóváhagyták Görögország számára a három évre szóló segélyt.

A magyar csapat kiemelkedően szerepelt az idei szakmák olimpiáján

freedigitalphotos.net/dan

A magyar csapat kiemelkedően szerepelt az idei szakmák olimpiáján, a WordSkills versenyen, az éremtáblán a huszonkettedik helyen végzett 57 ország közül.

Megtelnek a Pest megyei szállodák a hosszú hétvégére

A rossz idő ellenére a nyári szünet utolsó rohamát várják a fővároshoz közel eső hotelekben; a szobát foglaló családok szeretnék kihasználni a négy egybefüggő pihenőnapot, a szállodák speciális programokat is szerveznek erre a hétvégére.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

A legjobb módszer a nyári klímahasználat és a magas fűtési költségek ellen

austrotherm

Egyenletes hőmérsékletű, komfortos lakás, ahol nyáron sem reked meg az elviselhetetlen meleg, és télen sem süt a falakból a hideg?

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.