Fejlesztik a Magyar Fejlesztési Bankot

Fotó: FB/MFB - Magyar Fejlesztési Bank

Jelentős átalakításokat tervez a kormány a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB), amely a tervek szerint a jövőben egyfajta pénzügyi szolgáltató központként fog működni.

Négy cég nyerte az FM kommunikációs tenderét

Az I.M.G. Inter Media Group Kft., a HSC-Sprint Konzorcium, a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft., valamint a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. nyerte a Földművelésügyi Minisztérium 1,4 milliárd forintos kommunikációs tenderét.

Szerény forinterősödés kedd reggel

Árnyalatnyit erősödött keddre virradóra a forint a nemzetközi devizakereskedelemben: az euró jegyzése a hétfő esti 312,35 forint után reggel hét órakor 312,21 forinton állt.

A hajózás jövőjét megváltoztató motor

Ha bejön, jelentősen csökkenhet a tengeri közlekedés által kibocsátott üvegházhatást okozó gázok mennyisége, és növekszik a szállítás hatékonysága. Brutális méretű motor kattintás után!

hirdetés

New York és London a világ két vezető pénzügyi központja

London az első lista összeállítása óta az idén tavaszig vezette a pénzügyi szolgáltatási központok globális rangsorát, ám a City most helyet cserélt New Yorkkal.

Kivásárolja a Siemenst közös vállalkozásukból a Bosch

A Robert Bosch GmbH német technológiai konszern 3 milliárd euróért kivásárolja a Siemens AG 50 százalékos tulajdonrészét a Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) vállalatból.

Nem nagyon változott estére a forint

Keveset változott hétfő estére délutánról a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Jól halad a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház felújítása

A 2011 augusztusában lezárt barlangszínházban és a 2011 november végén lezárt kőfejtőben 2013 augusztusában kezdődött a mintegy kétmilliárd forintos beruházás.

Jövőre már vastagabb hőszigetelés kell a családi házakra

A jövőre életbe lépő uniós szabvány teljesítéséhez nem elég a családi házakat 8-10 centiméter vastag anyaggal hőszigetelni, hanem 20 centiméterre kell vastagítani a hőszigetelést, cserébe viszont 45-50 százalékkal csökken a fűtési költség.

Szigorú lakossági valutavásárlási korlátozást vezetett be az ukrán jegybank

Eszerint Ukrajnában egy személy naponta legfeljebb háromezer hrivnyának megfelelő összeget válthat külföldi valutára, ami a mostani árfolyamon mintegy 200 dollárnak felel meg.

Gyenge napja volt a forintnak

Gyengült hétfőn a forint, az eurót délután négy órakor 312,31 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 311,35 forint után.

Tartja magát a rekordalacsony deficit

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint, augusztusban a hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt, ez több mint 10 éve a legalacsonyabb havi deficit.

Újabb 50 milliárd forint közútfelújításra

A kormány újabb útfelújítási programot hagyott jóvá, 50 milliárd forintból mintegy 500 kilométeren javítanak ki egy, két és három számjegyű utakat.

Tesco-igazgatókat függesztettek fel - negyedmilliárddal elnézték a profitot

Több vezető alkalmazottat, köztük négy igazgatót függesztettek fel a Tesco áruházláncnál kirobbant eredménybecslési botrány miatt.

Javult az idei növekedési prognózis - még gyengébb forinttal

A 2014. évi 312 forintos átlag után 2015-ben 320 forintos átlagos euró-árfolyam várható a GKI szerint.

Mindig van honnan gyengülnie a forintnak...

Gyengült a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő délelőtt a bankközi devizapiacon.

Szinte meg sem mozdult a forint árfolyama

Egy euró 1,2860 dollárt ért hétfő reggel a péntek esti 1,2835 dollár után.

Orosz embargó - Brüsszel napokon belül új támogatási javaslattal áll elő

A kormány pedig azonnali anyagi segítséget nyújt az almatermelőknek; nem vár Brüsszelre, hanem 3,16 milliárd forint értékben indít programot a kialakult helyzet kezelésére.

Csaknem hatezren pattantak Bubira szombaton

Az autómentes hétvége első napján, szombaton megdőlt a MOL Bubi eddigi bérlési csúcsa: csaknem hatezerszer ültek fel a kerékpárokra a felhasználók.

A magyar pályázóknak nem jutott uniós támogatás a zöldség-gyümölcs kivonásához

Nem kaphatnak a zöldség-gyümölcs felesleg piacról történő kivonásához biztosított uniós támogatásból a magyar pályázók, miután a termelők megsegítésére szánt 125 millió eurós keretösszeg elfogyott, így a pályázatot Brüsszel szeptember 10-én felfüggesztette.

A forgalom növekedése mellett esett a BUX a héten

Növekvő forgalom mellett minimálisan csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények közül kettőnek emelkedett, kettőnek pedig csökkent az árfolyama.

Robottechnológiát vezet be Soroksáron a Rondo Hullámkartongyártó

Összesen mintegy 350 millió forintos beruházással teljesen automata áruáramlási rendszert épít ki budapesti üzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft., a csomagolóipari cég az elmúlt 20 évben több mint 10 milliárd forintot költött Magyarországon fejlesztésre.

Nem gondoskodunk eléggé önmagunkról

A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik, így az öngondoskodás terén az év minden napján van még tennivalónk.

Megkezdődött a kilábalás a nemzetközi hitelminősítő szerint

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén adósságának "BB/B" szintű adósosztályzatait pénteken a Standard & Poor's, az eddigi stabil kilátással.

Felfüggesztették a Norbi-részvényeket: védik a befektetőket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.

Minek nevezzelek?: nevet keresnek az új fizetési technológiának

Fotó: freedigitalphotos.net/Pixomar

Magyarországon egyre népszerűbbek az érintésmentes bankkártyák és a technológia, a Magyar Bankszövetség ezért pályázatot hirdet ezeknek a bankkártyáknak és magának a fizetési módnak a megfelelő, egyszerű köznyelvi elnevezésére.

Babakötvénnyel házalnak az ügynökök a Magyar Államkincstár nevében

Az értékesítés pontos helyszíneiről www.allamkincstar.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Már biztos távolságban mélypontjától a forint

Tovább erősödött péntek délelőtt a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Erős volt a nyitás Nyugat-Európában

Erősödtek pénteken tőzsdenyitáskor a fontosabb nyugat-európai indexek.

Állítólag nőttek az átlagkeresetek az első hét hónapban

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 154 100 forint volt.

Csökkentek a német termelői árak

Az energiaárak változása nélkül számolva a termelői árak 0,2 százalékkal nőttek a múlt hónapban.

Pozitív nyitásban bíznak a tőzsdei szakértők

Emelkedéssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a piaci szakértők szerint.

Alig érzékelhetően, de csökkent az üzemanyagok ára

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Minimális erősödött a forint reggelre

Minimálisan erősödött a forint csütörtök estéről péntek reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Két vasúti és egy közúti nagyprojekt finanszírozását hagyta jóvá Brüsszel

A finanszírozási döntések több mint 67 milliárd forint uniós támogatást biztosítanak a 87,2 milliárd forint összköltségű beruházások számára.

6,1 százalékkal nőtt a kalászos gabonák termésmennyisége

freedigitalphotos.net/dan

Az előző évinél 6,1 százalékkal több, 7,2 millió tonna kalászos gabona termett 2014-ben, a tavalyinál 3,1 százalékkal nagyobb területen.

Közérdekből nemzetstratégiai jelentőség

Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Bombardier MÁV Hungary Kft.-ben a magyar állam részesedés-szerzését.

Bankok és építő cégek vezetik a GVH bírságlistáját

Fotó: freedigitalphotos.net/ pakorn

A gazdasági verseny megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által, az elmúlt 5 évben kiszabott bírságok százas listáját két bank és három építőipari társaság vezeti.

Már az MNB is vizsgálódik a Norbi-ügyben

A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra: döntéseik meghozatala során az MNB által korábban jóváhagyott részvényértékesítési tájékoztatóban foglalt információkat vegyék figyelembe.

22 593 ingatlanfelajánlást fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő

A NET Zrt. 2012. január 1-jei indulásától 2014. augusztus 31-ig 22 593 ingatlanfelajánlást fogadott be, amivel mintegy 102 ezer ember lakhatását tette lehetővé.

Lánctartozást indíthat el az orosz embargó a hazai élelmiszeriparban

A jelentős feketegazdaság és a kevés vevő miatt kiszolgáltatott magyar élelmiszeripari cégeknek újabb nehézséget jelent az uniós élelmiszerekre bevezetett orosz embargó, ami miatt az építőiparhoz hasonló lánctartozások is kialakulhatnak a szektorban.

Munkaerőhiány a szolgáltatóközpontokban

Fotó: freedigitalphotos.net/photostock

A legfrissebb felmérés szerint hiába fejlett és bővül a magyarországi üzleti szolgáltató központok (SSC) piaca, az iparág legsúlyosabb problémája a megfelelően képzett munkaerő-utánpótlás hiánya.

Többszáz ezer pilótára és technikusra lesz szükség a Boeingnél

Az amerikai Boeing repülőgépgyár szerint a következő húsz évben 440 ezer kereskedelmi pilótára és technikusra lesz szüksége a légiiparnak.

Külföldiek is kereskedhetnek a kínai aranypiacon

freedigitalphotos.net/Boykung

Nemzetközi aranytőzsde kezdte meg működését csütörtökön a sanghaji szabadkereskedelmi övezetben, amely az első, külföldiek számára nyílt kereskedési lehetőség a kelet-ázsiai országban.

Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia

A stratégia a magyar közlekedési infrastruktúra fejlesztésen keresztül, a gazdasági folyamatokat hatékonyan kiszolgálva, javítja az ország versenyképességét.

1 milliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését

freedigitalphotos.net/samarttiw

A csaknem 15 milliárd forint összértékű beruházással 212 új munkahely jön létre.

Felfelé kapaszkodik a forint

Csütörtökön 10 órakor egy euró 312,81 forintot ért a fél hétkor jegyzett 313,49 forint után.

Alba Takarék: indul a kártalanítás

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő - 31.396.000 - forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.

A ukrán kormány a jegybanktól vásárol devizát a gázszámla rendezésére

Ukrajnának 5,3 milliárd dollár rendezetlen orosz gáztartozása van.

Cukrozhatják a mustot a rengeteg eső miatt

freedigitalphotos.net/marin

Hazánk kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy a hazai bortermelők az engedélyezett 1,5 térfogatszázalék helyett az idén további 0,5 térfogatszázalékkal növelhessék boraik természetes alkoholtartalmát.

Zala megyében 4 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Idén a nyár utolsó hónapjában 11 198 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken. A júliusinál 400 fővel, az egy évvel korábbinál pedig 3,8 ezer emberrel kevesebbet.

Az ukrán válság rontja az átalakuló térség kilátásait, Közép-Európa a kivétel

freedigitalphotos.net/anankkml

A magyar és a lengyel gazdaság lendülete lehet a közép-európai EU-régió elsődleges hajtóereje.

Ismét gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a szerda esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Devizahitelek: 2016-ig ne reménykedjünk

freedigitalphotos.net/adamr

Ekkorra vezethetik ki teljes egészében a lakossági devizahiteleket.

Titok, kinek és mennyiért, de eladták a Marketet

Gazdát cserélt a Market Építő többségi tulajdona.

Almafogyasztást népszerűsítő kampány indult

A szakmai előrejelzések szerint idén mintegy 780-800 ezer tonnás almatermés várható, ami az elmúlt évek átlagánál 40 százalékkal magasabb, rekordtermésnek számít.

Új piac kell a rekordmennyiségű magyar almának

"Vannak biztató jelek arra, hogy az idei rekordmennyiségű magyar alma az orosz helyett harmadik piacokon eladható lesz. A felvásárlás megkezdődött, Szerbia felé már megindult az almaexport."

Erősödött estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az eurót este hét órakor 312,86 forinton jegyezték, azaz az egy nappal korábbihoz képest 0,36 százalékkal olcsóbbodott a közös európai fizetőeszköz.

Már egymillió autóban van magyar fejlesztésű elektromos kormánymű

Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként.

Alba Takarék: indul a felszámolás és betétkifizetés

freedigitalphotos.net/adamr

Az MNB kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az Alba Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása.

Jogsértés gyanúja merült fel a Norbi Update részvényértékesítésénél

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére.

A nyaralók biztosítása drágább mint a lakásoké

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Sok biztosító nem vállalja a nyaralók biztosítását, amelyek készek vállalni az azokkal járó kockázatokat, azok is 50-100 százalékkal többért teszik azt a lakásbiztosításhoz képest.

975 munkehelyet teremt hazánkban az Apollo Tyres

Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt.

Az egész világ felfigyelt a magyar kormányra

Sajtófotó

A magyar kompetencia-központban fejlesztik és tesztelik az elektromechanikus kormányrendszerek elektronikus vezérlőegységeit. A több lépcsős folyamat végén az integrált rendszereket funkcionálisan is teljesen letesztelik.

Szépen erősödött délután a forint

Az eurót délután negyed ötkor 312,93 forinton jegyezték, azaz az egy nappal korábbihoz képest 0,33 százalékkal olcsóbbodott a közös európai fizetőeszköz. Délelőtt tizenegykor 313,89, kora reggel pedig 313,59 forinton állt a jegyzés.

Hétfőtől lesznek elérhetők az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból

Devizaperek - a Summit is elvérzett

A bíróság elutasította a felperes pénzintézet azon kérelmét, hogy a törvényszék forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz, és 381 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperest.

Lakáspiac: alig lehet már alkudni Budapest Belvárosában?

Ha ezekben a hónapokban egy eladó reális áron, jó lokációban kínál megfelelő minőségű ingatlant, könnyen úgy járhat, hogy megrohamozzák a vevők.

Devizaperek - újabb elutasítással indul a nap

A bíróság egyben 1 millió 905 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperes pénzintézetet.

PénzSztár: indul a verseny második évada

A tavaly indított verseny fogadtatása a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta, nemcsak a pénzügyi szakma karolta fel a kezdeményezést.

Tartós mélyrepülés, alig moccan a forint

Csekély mértékben változtak az árfolyamok szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Változatlan az üres álláshelyek aránya az EU-ban

Fotó: freedigitalphotos.net/jscreationzs

Az eurózónában 1,7 százalék, az Európai Unióban (EU) 1,6 százalék volt a betöltetlen álláshelyek aránya 2014 második negyedévében. Egyik mutató se változott az idei első negyedévhez képest.

Estére összekapta magát kissé a forint

A kora reggeli 314,47 forint után este hét órakor 313,78 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizakereskedelemben.

11 nap alatt elkeltek a Szuezi-csatorna bővítésére kibocsátott kötvények

Fotó: Wikipédia

A kötvényeket értékesítő három állami bank és az egyiptomi posta bevétele egy milliárddal meghaladja az eredetileg célként kitűzött 60 milliárd egyiptomi fontot (2300 milliárd forint).

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.