6,1 százalékkal nőtt a kalászos gabonák termésmennyisége

freedigitalphotos.net/dan

Az előző évinél 6,1 százalékkal több, 7,2 millió tonna kalászos gabona termett 2014-ben, a tavalyinál 3,1 százalékkal nagyobb területen.

Közérdekből nemzetstratégiai jelentőség

Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Bombardier MÁV Hungary Kft.-ben a magyar állam részesedés-szerzését.

Bankok és építő cégek vezetik a GVH bírságlistáját

A gazdasági verseny megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által, az elmúlt 5 évben kiszabott bírságok százas listáját két bank és három építőipari társaság vezeti.

Már az MNB is vizsgálódik a Norbi-ügyben

A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra: döntéseik meghozatala során az MNB által korábban jóváhagyott részvényértékesítési tájékoztatóban foglalt információkat vegyék figyelembe.

hirdetés

22 593 ingatlanfelajánlást fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő

A NET Zrt. 2012. január 1-jei indulásától 2014. augusztus 31-ig 22 593 ingatlanfelajánlást fogadott be, amivel mintegy 102 ezer ember lakhatását tette lehetővé.

Lánctartozást indíthat el az orosz embargó a hazai élelmiszeriparban

A jelentős feketegazdaság és a kevés vevő miatt kiszolgáltatott magyar élelmiszeripari cégeknek újabb nehézséget jelent az uniós élelmiszerekre bevezetett orosz embargó, ami miatt az építőiparhoz hasonló lánctartozások is kialakulhatnak a szektorban.

Munkaerőhiány a szolgáltatóközpontokban

Fotó: freedigitalphotos.net/photostock

A legfrissebb felmérés szerint hiába fejlett és bővül a magyarországi üzleti szolgáltató központok (SSC) piaca, az iparág legsúlyosabb problémája a megfelelően képzett munkaerő-utánpótlás hiánya.

Többszáz ezer pilótára és technikusra lesz szükség a Boeingnél

Az amerikai Boeing repülőgépgyár szerint a következő húsz évben 440 ezer kereskedelmi pilótára és technikusra lesz szüksége a légiiparnak.

Külföldiek is kereskedhetnek a kínai aranypiacon

freedigitalphotos.net/Boykung

Nemzetközi aranytőzsde kezdte meg működését csütörtökön a sanghaji szabadkereskedelmi övezetben, amely az első, külföldiek számára nyílt kereskedési lehetőség a kelet-ázsiai országban.

Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia

A stratégia a magyar közlekedési infrastruktúra fejlesztésen keresztül, a gazdasági folyamatokat hatékonyan kiszolgálva, javítja az ország versenyképességét.

1 milliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését

freedigitalphotos.net/samarttiw

A csaknem 15 milliárd forint összértékű beruházással 212 új munkahely jön létre.

Felfelé kapaszkodik a forint

Csütörtökön 10 órakor egy euró 312,81 forintot ért a fél hétkor jegyzett 313,49 forint után.

Alba Takarék: indul a kártalanítás

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő - 31.396.000 - forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.

A ukrán kormány a jegybanktól vásárol devizát a gázszámla rendezésére

Ukrajnának 5,3 milliárd dollár rendezetlen orosz gáztartozása van.

Cukrozhatják a mustot a rengeteg eső miatt

freedigitalphotos.net/marin

Hazánk kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy a hazai bortermelők az engedélyezett 1,5 térfogatszázalék helyett az idén további 0,5 térfogatszázalékkal növelhessék boraik természetes alkoholtartalmát.

Zala megyében 4 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Idén a nyár utolsó hónapjában 11 198 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken. A júliusinál 400 fővel, az egy évvel korábbinál pedig 3,8 ezer emberrel kevesebbet.

Az ukrán válság rontja az átalakuló térség kilátásait, Közép-Európa a kivétel

freedigitalphotos.net/anankkml

A magyar és a lengyel gazdaság lendülete lehet a közép-európai EU-régió elsődleges hajtóereje.

Ismét gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a szerda esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Devizahitelek: 2016-ig ne reménykedjünk

freedigitalphotos.net/adamr

Ekkorra vezethetik ki teljes egészében a lakossági devizahiteleket.

Titok, kinek és mennyiért, de eladták a Marketet

Gazdát cserélt a Market Építő többségi tulajdona.

Almafogyasztást népszerűsítő kampány indult

A szakmai előrejelzések szerint idén mintegy 780-800 ezer tonnás almatermés várható, ami az elmúlt évek átlagánál 40 százalékkal magasabb, rekordtermésnek számít.

Új piac kell a rekordmennyiségű magyar almának

"Vannak biztató jelek arra, hogy az idei rekordmennyiségű magyar alma az orosz helyett harmadik piacokon eladható lesz. A felvásárlás megkezdődött, Szerbia felé már megindult az almaexport."

Erősödött estére a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Az eurót este hét órakor 312,86 forinton jegyezték, azaz az egy nappal korábbihoz képest 0,36 százalékkal olcsóbbodott a közös európai fizetőeszköz.

Már egymillió autóban van magyar fejlesztésű elektromos kormánymű

Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként.

Alba Takarék: indul a felszámolás és betétkifizetés

freedigitalphotos.net/adamr

Az MNB kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az Alba Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása.

Jogsértés gyanúja merült fel a Norbi Update részvényértékesítésénél

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére.

A nyaralók biztosítása drágább mint a lakásoké

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Sok biztosító nem vállalja a nyaralók biztosítását, amelyek készek vállalni az azokkal járó kockázatokat, azok is 50-100 százalékkal többért teszik azt a lakásbiztosításhoz képest.

975 munkehelyet teremt hazánkban az Apollo Tyres

Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt.

Az egész világ felfigyelt a magyar kormányra

Sajtófotó

A magyar kompetencia-központban fejlesztik és tesztelik az elektromechanikus kormányrendszerek elektronikus vezérlőegységeit. A több lépcsős folyamat végén az integrált rendszereket funkcionálisan is teljesen letesztelik.

Szépen erősödött délután a forint

Az eurót délután negyed ötkor 312,93 forinton jegyezték, azaz az egy nappal korábbihoz képest 0,33 százalékkal olcsóbbodott a közös európai fizetőeszköz. Délelőtt tizenegykor 313,89, kora reggel pedig 313,59 forinton állt a jegyzés.

Hétfőtől lesznek elérhetők az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból

Devizaperek - a Summit is elvérzett

A bíróság elutasította a felperes pénzintézet azon kérelmét, hogy a törvényszék forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz, és 381 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperest.

Lakáspiac: alig lehet már alkudni Budapest Belvárosában?

Ha ezekben a hónapokban egy eladó reális áron, jó lokációban kínál megfelelő minőségű ingatlant, könnyen úgy járhat, hogy megrohamozzák a vevők.

Devizaperek - újabb elutasítással indul a nap

A bíróság egyben 1 millió 905 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a felperes pénzintézetet.

PénzSztár: indul a verseny második évada

A tavaly indított verseny fogadtatása a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta, nemcsak a pénzügyi szakma karolta fel a kezdeményezést.

Tartós mélyrepülés, alig moccan a forint

Csekély mértékben változtak az árfolyamok szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Változatlan az üres álláshelyek aránya az EU-ban

Fotó: freedigitalphotos.net/jscreationzs

Az eurózónában 1,7 százalék, az Európai Unióban (EU) 1,6 százalék volt a betöltetlen álláshelyek aránya 2014 második negyedévében. Egyik mutató se változott az idei első negyedévhez képest.

Estére összekapta magát kissé a forint

A kora reggeli 314,47 forint után este hét órakor 313,78 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizakereskedelemben.

11 nap alatt elkeltek a Szuezi-csatorna bővítésére kibocsátott kötvények

Fotó: Wikipédia

A kötvényeket értékesítő három állami bank és az egyiptomi posta bevétele egy milliárddal meghaladja az eredetileg célként kitűzött 60 milliárd egyiptomi fontot (2300 milliárd forint).

Csekély árfolyammozgás a forintpiacon

A kora reggeli 314,47 forint után délután négy órakor 314,29 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizakereskedelemben. A jegyzés nap közben szűk sávban, 314,14 és 314,85 forint között alakult.

Csúcstechnológiát képviselő vállalat épít üzemet Miskolcon

freedigitalphotos.net/adamr

A miskolci üzem a 81 éves múltra visszatekintő, a világ 20 országában 44 ezer embernek munkát adó Takata történetének legnagyobb volumenű beruházása.

Felfutóban a napelempiac - csak süssön hozzá a nap is

Fotó: freedigitalphotos.net/Pixomar

A napelemek iránti globális kereslet felfutása nyomán egyre bővülő exportpiacokkal számol egy magyar tulajdonú, székesfehérvári cég. Igény esetén rövid időn belül a jelenlegi három-négyszeresére is képes növelni termelését.

Óriási gázmező a víz alatt

A térség első, vélhetően jelentős kiterjedésű mélytengeri gázmezőjét fedezte fel a dél-kínai tengeren a kínai állami CNOOC olajóriás.

Még mindig totyorog a forint

Fotó: archív

Keveset változott a forint árfolyama kedd reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. A hétfő esti értékéhez képest picit gyengült az euróhoz és a svájci frankhoz képest, erősödött a japán jennel szemben, a dollár stagnált.

Újabb történelmi mélyponton a rubel a dollárhoz képest

Az orosz nemzeti valuta dollárhoz viszonyított árfolyama történelmében először emelkedett a 38-as szint fölé.

Januárban indul a gönyűi kikötőfejlesztés

A német-osztrák Wuppermann cég 30 milliárd forintból építene évi 300 ezer tonna acélt feldolgozó galvanizáló üzemet, 170 munkahelyet teremtve ezzel.

Erősödött a forint

Erősödött hétfőn a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Sztrájk miatt törölték az Air France budapesti járatait

A pilótákat az Air France fapados légitársasága, a Transavia fejlesztése aggasztja, ami miatt hetek óta tárgyalások folynak a szakszervezetek és a vezetőség között.

17,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés

Az év első hét hónapjában a termelés 21,8 százalékkal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Főként a külföldi adatok borzolhatják majd a befektetők kedélyeit

Pénteken a keresetek idei júliusi, illetve első héthavi alakulását teszi közzé a KSH.

Egyre többen tévéznek online módon

A valós idejű, úgynevezett streaming videoátvitel már majdnem egy szinten áll a hagyományos tévénézéssel.

A sárgamuskotályossal kezdődik a szüret Tokajban

Idén 70-80 ezer mázsa szőlő, és mintegy 2 ezer mázsa aszúszem felvásárlását tervezi, a felvásárlási árakat már a nyár közepén meghirdették.

Zala megyében jelentős károkat okozott a sok csapadék

A napokban lehullott 60-100 milliméter csapadék mintegy 200-250 milliméterrel haladta meg a sokéves átlagot.

Új termékstruktúrával lépne piacra a Tokaj Kereskedőház

freedigitalphotos.net/adamr

Új termékstruktúrát vezetne be a Tokaj Kereskedőház Zrt., amellyel akár tízszeresére is nőhet a tokaji borvidéken a borágazatból és kapcsolódó szektorokból származó, jelenleg 20 milliárd forintra becsült jövedelem.

A görög gazdaság kigördül a gödörből?

Javította Görögország államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a görög kormány jelentős államháztartási konszolidációt hajtott végre és a görög gazdaság jövőre várhatóan növekedési pályára kerül.

Budapest Bank: veszteség az első fél évben

freedigitalphotos.net/anankkml

Egyszeri céltartalékképzés miatt a Budapest Bank csoport adózás előtt 20,8 milliárd forint veszteséget ért el az első fél évben, a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált, nem auditált beszámolója szerint.

Grand Hotel Glorius - négycsillagos szálloda nyílt Makón

Négycsillagos szálloda nyílt Makón Grand Hotel Glorius néven, a 489 millió forintos uniós támogatással megvalósult, csaknem egymilliárd forintos összköltségű idegenforgalmi beruházást pénteken adták át a Maros-parti városban.

Gyengült délután a forint

freedigitalphotos.net/taesmileland

Az euró jegyzése péntek délután négy óra körül 314,83 forinton állt, 0,25 százalékkal erősebben, mint egy nappal korábban. Egy euró 314,21 forintot ért reggel hétkor, szemben a tizenkét órával korábbi 314,08 forinttal. Az árfolyam napközben a 313,92 és 315,20 forintos sávban mozgott.

Bezárja két mini-barkácsáruházát a Praktiker

Bezárja sátoraljaújhelyi és komáromi mini-barkácsáruházát a Praktiker, mert azok a kétéves tesztidőszakban nem produkálták a várt forgalmat, a cég ugyanakkor a mini-barkácsáruházak koncepcióját nem veti el, és magasabb fizetőképes kereslettel rendelkező régióban, kedvezőbb bérleti feltételekkel keres új helyszíneket.

Állami érdekeltségű földgázkereskedőt hoz létre a kormány

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Földgázkereskedő társaság létrehozásával bízta meg a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) a kormány, a bank jogköreit bővítő törvénymódosítási javaslatot pénteken terjesztették be.

Eddig összesen 42 milliárd 228 millió forint kamat alól mentesültek az árfolyamgátban résztvevők

Az árfolyamgát konstrukcióban résztvevő devizahiteles ügyfelek júliusban 2 milliárd 410 millió, eddig összesen pedig 42 milliárd 228 millió forint rögzített árfolyam feletti kamat megfizetése alól mentesültek, amelyet a pénzügyi intézmények a hiteladósokkal szemben nem jogosultak érvényesíteni.

Uniós támogatással mentenek meg egy tőzeges mocsarat Kiskunhalasnál

freedigitalphotos.net/Moggara12

A Duna-Tisza köze tőzeges mocsarainak egyik utolsó "hírmondóját" próbálják megmenteni Kiskunhalas mellett mintegy 100 millió forintos beruházással, uniós forrás segítségével.

Már 1270 fiatal gazda kaphat támogatást

A fiatal gazdák vállalkozás-indításának támogatását szolgáló keretösszeget 4,5 milliárdról 15 milliárd forintra emelte a kormány, így összesen 1270 ifjú gazda kaphat támogatást.

Nincs fennakadás a Magyarországra érkező gázszállításban

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Sem az elmúlt napokban, sem pénteken délelőtt nem tapasztaltak fennakadást az Ukrajna felől Magyarországra érkező orosz földgázszállításban.

Uszoda- és iskolafelújítás indul Hódmezővásárhelyen

A Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítése és felújítása, valamint a Bartók Béla utcai iskolaépület korszerűsítése kezdődhet el kormányzati támogatással Hódmezővásárhelyen.

Jól indult a gímbikák vadászata a somogyi erdőkben

A trófeák a magyar ranglistán mindenképpen, a legnagyobb pedig minden bizonnyal a világranglistán is előkelő helyet foglalhat majd el.

Jótékonykodik a jegybank

Az elmúlt évtizedekben a magyar jegybank tulajdonába közel két tucat ingatlan tartozott, amelyek közül hetet üdülési, rekreációs célra használtak.

Rekordforgalmat regisztrált a schwechati reptér

Rekordforgalma volt augusztusban a bécsi Schwechat reptérnek, csaknem hatvan éve nem fordult meg ennyi turista az ausztriai repülőtéren egy hónap alatt - olvasható a Vienna Airport közleményében.

Elege lett a forintnak az erősödgetésből...

Hét közben azonban az euró jegyzése 317 forint felett is járt, megközelítve az augusztus elején 317,35 forinton elért idei leggyengébb forintárfolyamot.

Új minőségében látogatott Budapestre az amerikai teniszlegenda

Az egykori versenyző kifejezte reményét, hogy az együttműködés keretében sikerül tenni a globális problémának számító elhízás ellen, ami elengedhetetlen a következő generáció számára.

Megugrott a munkanélküli segélyért folyamodók száma Amerikában

Emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban az előző héten az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtöki adatai szerint.

Németországban több mint harmadával drágult az áram

Az egyéb ipari cégek - amelyeknél az árban benne van a hozzájárulás - 13-15 százalékkal fizetnek többet a villamos energiáért, mint 2008-ban.

Borongós a hangulat New York-i parketten

A kereskedés vége előtt két órával a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA mutatója 17 018,09 ponton állt, 50,62, ponttal, 0,30 százalékkal alacsonyabban szerdai záróértékénél.

Költségvetési Tanács: 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiánycél

A stabilitási törvény szerint az előző év végi árfolyamon kell számolni a GDP-arányos államadósságot.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.