Kezdődik a forinthitelek és a ténylegesen devizában törlesztett hitelek elszámolása

Wikipédia/Egrian

Augusztus elsején indul az elszámolás a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel: a bankok szeptember 30-ig számolhatnak el érintett ügyfeleikkel.

Negatívra rontotta Horvátország adósosztályzatának kilátását a Fitch

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Horvátország egyébként sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatainak kilátását pénteken a Fitch Ratings, a romló államháztartási és államadósság-dinamikával indokolva a lépést.

Az utasbarát vasúti szolgáltatás kialakítása a következő feladat

Magyarországon a vasúttal kapcsolatos műszaki fejlesztési irányok jók, a következő időszakban a feladat ezen vívmányok átültetése az utasok jobb kiszolgálása érdekében.

Főgáz: a korábbi szolgáltatók hajthatják be a gázszámla-tartozásokat

A Főgáz Zrt. nem tárgyalt a gázszámla-tartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amit utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak.

hirdetés

Mintegy 93 milliárddal tartoztak a magyar energiafogyasztók májusban

freedigitalphotos.net/dan

Csaknem kétmillió magyar energiafogyasztónak volt kifizetetlen hátraléka, 92,997 milliárd forint értékben május elsejei adatok szerint.

Felminősítette Szlovákiát a Standard & Poor's

Felminősítette Szlovákia eddig is elsőrendű befektetői államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, mindenekelőtt a szlovák gazdaság javuló növekedési kilátásaival indokolva a lépést.J

Újabb 1,7 milliárd dollárt kap Ukrajna

freedigitalphotos.net/ddpawumba

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatósága lezárta pénteken az Ukrajnával kötött kibővített megállapodás első felülvizsgálatát és ezzel engedélyezte újabb 1,7 milliárd dollár átutalását.

Béremelést kapnak egyes MÁV-munkakörökben dolgozók

Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV-Start Vasúti Személyszállítási Zrt., amelynek értelmében egyes stratégiai munkakörökben foglalkoztatottak külön díjazásra lesznek jogosultak.

Évente félmillióan veszítik el munkájukat a divatcikkek hamisítása miatt

freedigitalphotos/dan

Az uniós országok közül leginkább a fejlett divatiparral rendelkező Olaszország és az Egyesült Királyság gazdaságát sújtja a divattermékek nemzetközi bűnszervezetek által irányított hamisítása.

Még sosem fogadtak ennyi utast Ferihegyen

Egymilliomodik hónapon belüli utasát köszöntötte csütörtökön a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, amely soha nem fogadott egy hónapon belül ennyi utast.

Növelte forgalmát és nyereségét a Ferrari

freedigitalphotos.net/Teerapun

Növelte forgalmát és nyereségét az idei első félévben a részvényének negyedik negyedévi tőzsdei bevezetésére készülő Ferrari sportkocsi gyár.

Kissé javult a gazdasági hangulat az EU-ban

Júliusban kissé javult a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU) és a 19 tagállamból álló eurózónában is az Európai Bizottság (EB) csütörtöki közleménye szerint.

"Szembetűnően rákapcsolt a televíziós reklámozásra a kereskedelem"

freedigitalphotos.net/adamr

24 százalékkal többet költöttek élelmiszerek tévéreklámjaira a cégek.

Az Audi szárnyal Győrben

Több mint egymillió gyártott motorral és 84 ezer autóval eddigi legnagyobb termelési volumenét érte el az idei első félévben az Audi Hungaria Motor Kft.

A spanyolok valamit nagyon jól csinálnak

freedigitalphotos/serge bertasius

A spanyol gazdaság 2007-ben produkált utoljára olyan gazdasági növekedést, mint 2015 második negyedévében, a bruttó hazai termék (GDP) 1 százalékkal nőtt az előző három hónappal összevetve

Két magyar légiközlekedés-fejlesztési projektet is támogat az unió

Az Európai Unió két magyar légiközlekedés-fejlesztési projektet is támogat az új Európai Hálózatfinanszírozási Eszközök (CEF) programján keresztül, amelyek a szabad útvonalú légtér bővítését, és egy repülőtéri döntéstámogató rendszer kiépítését célozzák.

A Richter húzhatja a tőzsdét a szakértő szerint

freedigitalphotos/adamr

Pozitív nyitás után a Richter árfolyamának emelkedése húzhatja a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT) csütörtökön az elemző szerint.

Gyengült a forint kora reggelre

Csökkent a forint árfolyama a főbb devizákhoz viszonyítva csütörtök kora reggelig a szerda késő délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

Nem változtatott az irányadó kamaton a Fed

freedigitalphotos/cooldesign

Nem változtatott az irányadó kamat 0-0,25 százalékos szintjén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) szerdán.

Az Egis felvásárolta a Bayer lengyelországi Biovital termékportfólióját

Az Egis vállalati stratégiájának egyik fontos eleme, hogy jelenlétét erősítse a vény nélkül kapható készítmények belföldi és nemzetközi piacán. Ennek keretében került sor a Bayer lengyelországi Biovital termékportfóliójának felvásárlására.

Le is meg fel is ingázott a forint

freedigitalphotos/Stuart Miles

Vegyesen alakult a forintárfolyam szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben.

A Magyar Közút több autópályán korszerűsíti az elválasztósávokat november végéig

Több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében korszerűsítik az elválasztósávokat az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópálya több szakaszán.

Megújult a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti szakasza

freedigitalphotos.net/nuttakit

Csaknem 4,1 milliárd forintos beruházással elkészült a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti 12,4 kilométeres szakaszának felújítása.

KSH: április-júniusban 126 ezerrel dolgoztak többen, mint egy éve

A foglalkoztatottak száma április-május-júniusban meghaladta a 4 millió 201 ezret, ezzel 126 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt.

KSH: 6,9 százalékra csökkent a munkanélküliség április-júniusban

Forrás: MTI

Idén április-júniusban 310 ezer volt a munkanélküliek száma, 49 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent.

Minden eddiginél több határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Hatvannyolc csoportban minden eddiginél több, 1524 határsértőt - köztük 260 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden.

Megint olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja

freedigitalphotos.net/cescassawin

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja, amiben nagy szerepet játszik az olcsó légitársaságok jelenléte és a sok szórakozási lehetőség.

Már hétezernél több letöltés a Magyar Fejlesztési Központ honlapján

Az Európai Uniótól közvetlenül elnyerhető támogatásokról indított magyar nyelvű honlapot bejelentő sajtótájékoztató után néhány órával már hétezernél is több letöltés történt a Magyar Fejlesztési Központ honlapjáról.

Díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán

Három éremmel díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán.

Augusztusban indulnak az újabb elszámolások

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Augusztus 1. és szeptember 30. között történnek meg a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel szembeni banki elszámolások.

Milliárdos logisztikai fejlesztés a kecskeméti Mercedes-gyár közelében

MetLog Logisztikai Központ néven, több mint egymilliárd forintból új ipari szolgáltató létesítmény épül Kecskeméten, a Mercedes-gyár tőszomszédságában.

Több biomasszát vásárol fel az idén a Pannonpower

freedigitalphotos/stockimages

Csaknem 180 ezer tonna bálázott lágyszárú biomasszát szerzett be a pécsi hőerőmű a térség mezőgazdászaitól a június végén zárult szalmaévben, a most zajló, betakarítástól betakarításig tartó időszakban pedig mintegy 200 ezer tonna mezőgazdasági melléktermék felvásárlását tervezi.

Pert nyert Montenegróban az OTP

A DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég keresetét minden fórumon teljes mértékben elutasította a bíróság.

Rekordösszegű bírságot kapott a Fiat Chrysler

freedigitalphotos.net/dan

Rekordösszegű, 105 millió dolláros bírságot vetett ki az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vállalatra a múltbéli biztonsági visszahívási akciók során elkövetett mulasztások miatt.

Újabb mintegy 200 vállalkozás kap uniós támogatást

Újabb támogatói döntések születtek a 2014-2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett pályázatain, amelyek keretében 221 vállalkozás 8,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Tállai: az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv

freedigitalphotos.net/dan

Az NGM már elkészítette erre vonatkozó javaslatát, és az egyik soron következő ülésén fogja tárgyalni a kormány, a további részleteket azt követően ismertetik.

Egy harmadik meder is épül a Szuezi-csatorna mentén

Egy harmadik mesterséges vízi út megásása veszi kezdetét egy nappal az új Szuezi-csatorna augusztus 6-i megnyitója után.

A GVH engedélyezte a Flextronics és a Micoh fúzióját

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljáró versenytanácsa engedélyezte, hogy a Flextronics International Europe B.V. közvetlen egyedüli irányítást szerezzen a Micoh B.V. cégcsoportban.

Liga: biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához

Az évente mintegy 200 milliárd forintba kerülő nyugdíjba vonulást elsősorban olyan forrásokból lehetne fedezni, amelyeket az állam szed be járulék címen.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

freedigitalphotos.net/Naypong

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Megkezdődtek a tárgyalások a harmadik mentőcsomagról

Megkezdődtek a tárgyalások Görögország és a nemzetközi hitelezők képviselői között az új, harmadik pénzügyi mentőcsomagról.

Fogyasztóbarát település címet kapott Salgótarján

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Főleg az ifjúságvédelem területén elért eredményeknek köszönhetően nyerte el a Fogyasztóbarát település címet Salgótarján, az önkormányzat sokat tett azért, hogy a fiatalkorúakat sehol ne szolgálják ki alkohollal és dohányáruval.

200 milliárd dollárnyi olajipari beruházás állt le az ismét zuhanó olajárak miatt

Az olajárak tavaly nyáron kezdődött, az elmúlt hetekben kiújult esése miatt eddig 46 nagy olaj- és földgázipari kitermelési beruházási terv végrehajtása maradt el, ami 20 milliárd hordónyi olajegyenérték-tartalékot érint.

Javult júliusban az ifo gazdaságkutató német üzleti hangulatindexe

janoon028/freedigitalphotos.net

Júliusban, a várakozásokra rácáfolva, javult a müncheni ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe.

A munkaerő-kereslet miatt emelkedtek az albérleti díjak

A nyugat-magyarországi nagyvárosokhoz hasonlóan, Budapesten is megélénkült a munkaerő-kereslet, új munkájuk miatt többen elköltöznek, ami érződik a megnövekedett lakásvásárlásokban és a bérleti díjak emelkedésében.

Az idősek körében is népszerű az Erzsébet-program

Harmincezer nyugdíjas fürdőhelyeken kap kedvezményt, míg 28 ezren üdülni tudnak a program keretében idén.

Tovább nőtt a magyarországi szállodák forgalma

freedigitalphotos.net/adamr

Az idei év első öt hónapjában a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 2,810 millió volt, 8,2 százalékkal bővült az előző év hasonló időszakához mérve.

Az iparszövetség további javaslatokat dolgoz ki a kkv-k adminisztrációs terheinek csökkentésére

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) további javaslatokat dolgoz ki a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) adminisztrációs terheinek csökkentésére.

Az Erste több mint 160 ezer, a CIB 109 ezer ügyféllel számol el

freedigitalphotos.net/adamr

A bankoknak augusztus elsejével a forinthiteleseknek, és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek is meg kell kezdeniük az elszámolásokról szóló levelek kiküldését.

Jól teljesít a Budapest-Madrid közvetlen járat

Facebook Iberia

Telítettsége az első hónapban kiemelkedő, csaknem 75 százalékos volt.

Varufakisz: a Grexit más országok "sakkban tartására" szolgált volna

Görögország kiléptetése az euróövezetből (Grexit) nem a görög gazdaság fellendítésére szolgált volna, hanem arra, hogy az ezt szorgalmazó erők "sakkban tartsanak" más országokat.

Hárommilliárd forint a tüzelőanyag-vásárlás támogatására

freedigitalphotos.net/artur84

A kormány 3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés "Helyi önkormányzatok támogatásai" fejezetén belül, a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra.

Alig érkeztek kárbejelentések a csütörtöki vihar miatt

A csütörtöki vihar miatt minimális kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délutánig, de a júliusi viharkárok ezres nagyságrendűek az egyes biztosítóknál, a kár pedig van ahol az egymilliárd forintot is meghaladja.

Csaknem félmilliárd forint honvédelmi igazgatási feladatokra

freedigitalphotos.net/worradmu

Csaknem félmilliárd forintot csoportosítottak át a minisztériumok és állami intézmények honvédelmi igazgatási feladataira az idén: a legnagyobb, külön-külön több mint 100 milliós keretből a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium gazdálkodhat.

Brüsszel jóváhagyta, hogy a Nokia felvásárolja az Alcatel-Lucentet

A piaci verseny szempontjából nem találta aggályosnak, ezért pénteken jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a finn Nokia felvásárolja a francia Alcatel-Lucent távközlési vállalatot.

Már 28 milliárd forint kártérítést felvettek a Quaestor-károsultak

Wikipédia/Egrian

A megkezdett kártalanítás során több mint 10 ezer Quaestor kötvény károsult mintegy 28 milliárd forintot vett fel a Befektető-védelmi Alap (Beva) megbízásából eljáró OTP fiókokban.

A Nikkei veszi meg a Financial Timest

A legnagyobb ázsiai üzleti médiacsoport, a Nikkei veszi meg a Financial Timest.

Több mint ötödével nőttek a kgfb-díjak az első félévben

Az idei első félév végén átlagosan 26 311 forint volt a személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, elsősorban a középkategóriás autók kötelezőjének díja emelkedett.

Nézőpont: felelős döntést hozott a jegybank

cooldesign/freedigitalphotos

Felelős döntést hozott a monetáris tanács, amikor az elemzői várakozásoknál nagyobb lépésben, 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot 1,35 százalékos történelmi mélypontra.

Rohamosan csökken az elektromos autók ára Németországban

freedigitalphotos/dan

2010-ben a villanyautók még kétszer annyiba kerültek, mint a belsőégésű motorral működők, tavaly viszont átlagosan már csak 45 százalékkal kellett többet fizetni egy elektromos meghajtású kocsiért, mint egy hagyományosért.

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat, a nyugat-európai munkaadók kedvezőbb feltételeket kínálnak, ezért külföldre mennek dolgozni a munkavállalók.

Csatornát építenek Szolnokon

freedigitalphotos.net/winnond

Csatornát építenek Szolnokon a Holt-Tiszánál levő Alcsi városrészben, a jövő hétfőn kezdődő beruházás mintegy 200 millió forintos első üteme 194 lakóingatlant érint.

Mobil, takarítóeszköz, tévé - ezek szerepelnek a bevásárlólistánk élén

A magyarok közül a legtöbben, 23 százaléknyian mobiltelefont akarnak venni a következő három hónapban, 14 százalékuk valamilyen takarító berendezést, 13 százalékuk pedig tévét; a döntő többség nem tervezi hitel felvételét a vásárláshoz.

A görög államadósság a legnagyobb az Európai Unióban

Az Európai Unió tagállamai közül Görögország államadóssága volt a legnagyobb a hazai össztermékhez (GDP) mérve az idei első negyedévben, miközben Görögországé csökkent a legjelentősebben a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

Drasztikusan csökken az újonnan alapított társas vállalkozások száma

freedigitalphotos/master isolated

Az idei év első félévben 12 500 ilyen céget alapítottak, ami 22 százalékos csökkenés 2014 azonos időszakához képest a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzése szerint.

A Banif Plus Bank júliusra sem végzett az elszámolással - újabb bírság

Immár harmadszor, ezúttal 45,5 millió forintra bírságolta meg a Banif Plus Bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mert a pénzintézet a korábbi jegybanki kötelezések ellenére sem küldött ki július elejéig több mint tízezer elszámolási értesítőt a fogyasztóknak.

Megfelelőek a biztonsági gyermekülések a vizsgálatok szerint

freedigitalphotos.net/dan

Nem találtak engedély nélkül forgalmazott, veszélyes, vagy rossz minőségű gyerekülést a hatóságok szakemberei a személygépkocsis műszaki biztonság hete keretében tartott országos ellenőrzési akción.

GMO-szennyezett vetőmagot zárolt a hatóság

GMO-szennyezettséget mutatott ki egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei vetőmag-előállító és feldolgozó üzem hibridkukorica vetőmagtételénél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a vetőmagot hatósági zár alá helyezték és hamarosan megsemmisítik.

Még olcsóbban veszik a tejet

freedigitalphotos.net/dan

26 százalékkal csökkent egy év alatt a nyers tej hazai felvásárlási ára.

Háromezer munkahelyet elvitt a vasárnapi boltzár

Aki maradt, annak jóval többet kell dolgoznia, mint korábban.

Bruttó 9 forinttal csökkent a benzin ára

Csökkentette bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Boeing: 1,2 millió új pilóta és technikus kell a következő 20 évben

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint a következő húsz évben 1,2 millió új pilótára és karbantartó technikusra lesz szüksége a légügyi szektornak.

Matolcsy: az alapkamat csökkentése befejeződött

Az alapkamat-csökkentési ciklus, ami a legutóbbi júliusi döntést is beszámítva öt hónapig tartott, véget ért, s az MNB a következő években hosszan tartó, laza monetáris politikára rendezkedik be.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.