Új rekordot döntött a francia munkanélküliség

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az álláskeresők száma december végén elérte a 3,496 milliót, vagyis 8500-zal, 0,2 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest, és 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket.

Jelentősen erősödött a forint

A nemzetközi bankközi piacon este hét óra körül az eurót 311,24 forinton, a dollárt 273,99 forinton, a svájci frankot 303,00 forinton, a japán jent pedig 2,3248 forinton jegyezték.

NGM-államtitkár: a szabad vasárnap új lehetőségeket teremt a turizmusban

"A szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozók, azaz a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a szabad vasárnap ugyanis a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre."

Nem kerül uniós tiltólistára a magyar fehér akác

A hungarikumnak minősülő fehér akác várhatóan nem kerül fel az "idegenhonos özönfajok" uniós tiltólistájára, amely az Európai Unióban nem őshonos, agresszíven terjedő állat- és növényfajok kitiltását, visszaszorítását irányozza elő.

hirdetés

Szijjártó: a világ víziparának vezető állama lehet Magyarország

"A felhalmozott szaktudás, tapasztalatok és hagyományok predesztinálnak arra, hogy a világ víziparának egyik vezető országa legyünk."

Kijelölték a Török Áramlat útvonalát

A Törökországba tartó gázvezeték 660 kilométer hosszan - a tavaly december elején leállított, eredetileg Bulgária felé tervezett - Déli Áramlat vezeték nyomvonalán halad, majd 250 kilométer hosszúságban az új nyomvonalon, Törökország európai része felé vezet.

Húsz százalékkal bővült tavaly a használt lakások piaca

Az utolsó negyedévben a használt téglalakások közül a legkeresettebbek a fővárosban a 13-14 millió, az ország keleti részében a 9 millió, míg nyugaton a 6-7 millió forintos áron kínált ingatlanok voltak.

Nőtt a budapesti fürdők forgalma

Az éves árbevétel meghaladta a 8,5 milliárd forintot, ami 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez mérten. A fürdők forgalma a Sziget Fesztivál ideje alatt, és az év végi ünnepi időszakban volt kiugró.

Megtévesztő hirdetések miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió 840 ezer forint bírságot szabott ki a Vitabalans Kft. és Vitabalans Oy vállalkozásra egyes termékeik törvénysértő reklámozása miatt.

Stratégiai megállapodás a Nemak Győr Kft.-vel

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Válságellenes csomagtervet hagytak jóvá Oroszországban

A terv körülbelül egy évre szól, és az a célja hogy "új minőségű államirányítást, új minőségű költségvetést" hozzanak létre, valamint megőrizzék tartalékaikat.

Alig változott a forint árfolyama a kamatdöntés után

A piaci várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, így a forint árfolyama is csak keveset változott a főbb nemzetközi devizákhoz képest.

Equilor: tovább csökkentheti az alapkamatot az MNB 2015-ben

Stabil külső körülmények esetén újra kamatot csökkenthet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ben, a monetáris tanács kedden azonban még nem mérsékelte az alapkamatot.

A magyar fuvarozók és a német minimálbér

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szerint továbbra sem egyértelműek a részletszabályok a német minimálbérrel kapcsolatban, a szervezet egyelőre arra sem tud válaszolni, hogyan számfejtik majd a cégek az érintett fuvarozók januári bérét, miközben az Európai Bizottság már egyeztet Németországgal az ügyben.

Független központi adatgazda jön létre a közműszektorban

A kormány múlt szerdai ülésén arról döntött, hogy független központi adatgazda jöjjön létre a közműszektorban és ezért létrehozta a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt.-t (KAF)

Az eurót még nem tudtuk lenyomni

A forint az euróval szemben gyengült, a többi devizával szemben pedig erősödött kedden délelőtt a bankközi devizakereskedelemben.

Visszatért az élet a befektetési ingatlanpiacra

Tavaly 460 millió euróra nőtt a befektetési ingatlanpiac forgalma Magyarországon a 2013-as 270 millióról, de elérhette volna a 600 millió eurót is, ha néhány tranzakció nem húzódik át az idei év elejére.

Jön a fogamzásgátló tapasz

A Richter Gedeon Nyrt. licenc és forgalmazási megállapodást kötött a Bayer HealthCare-rel a német gyógyszercég fogamzásgátló tapaszának értékesítéséről.

Európa nem engedheti meg magának a görög adósság leírását

Görögország adósságának leírása több problémát okozna, mint amennyit megold, állítja a tekintélyes brit gazdasági, politikai napilap elemzése.

Magyarországon 2,3 százalékos GDP-növekedést vár a Coface

Az idén 2,3 százalékos GDP-növekedés várható Magyarországon, a magyar gazdaságot csak visszafogottan érinti a svájci frank erősödése a devizaalapú hitelek árfolyamának rögzítése miatt.

Oroszország többszörösen leminősítve

Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Oroszországtól hétfőn a Standard & Poor's hitelminősítő, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az orosz monetáris politika rugalmassága egyre korlátozottabb, és az orosz gazdaság növekedési kilátásai is gyengülnek.

Nem várnak kamatcsökkentést az elemzők

Az MNB kommunikációja arra utal, hogy szeretnék a jelenlegi kamatszintet huzamosabban fenntartani.

Alig változott estére a forint

Az euró árfolyama délután négykor 311,00 forint volt, este hétre 311,40 forintra nőtt.

Újabb bank ajánlott könnyítést a frankhiteleseknek

Romániában a görög kézben lévő Banca Romaneasca hétfőn átmeneti könnyítést ajánlott fel frankhiteleseinek, akik három hónapig az eddiginél mintegy 0,8 százalékkal alacsonyabb kamattal törleszthetik svájci frankban felvett hiteleiket.

A feketén üzembe helyezett gázkazán veszélyes lehet

A Magyarországon évente megvásárolt 40-50 ezer gáz fűtőkészülék 30-50 százalékát illegálisan helyezik üzembe, így azok veszélyesek lehetnek, és garancia sincs rájuk.

Folytatódik az MKB Bank átalakítása

Az MKB Bank önálló pénzügyi társaságot hoz létre, amely a bank mérlegétől elkülönített módon, hatékonyan képes lesz kezelni a "mérgező" portfólióelemeket.

Az olajár-zuhanás abszolút nyertesei és vesztesei

Az olajárzuhanás következtében számos globális, nagy energiaigényű és nem az alapvető fogyasztáshoz kapcsolódó ágazat fellendülhet, míg az energiaipar és a hozzá kapcsolódó ágazatok veszíteni fognak.

Drágult a görög csődbiztosítás, elemzők járványhatástól tartanak

Meredeken drágult hétfőn Londonban a görög államadósság-törlesztési kockázat ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása, annak hatására, hogy a további takarékossági szigort elvető radikális baloldali Sziriza párt nyerte meg a görögországi választásokat.

Csak az euróval szemben gyengült a forint

A főbb nemzetközi devizák közül csak az euróval szemben gyengült a forint árfolyama hétfő délutánra a bankközi devizapiacon. A dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött a forint.

Csökkent a fogyasztói bizalom

A magyar fogyasztói bizalmi index a harmadik negyedévhez képest 2 ponttal 54 pontra csökkent, így megtört a tavalyelőtt óta tartó növekedés.

Később dönt a Baumax dolgozóinak foglalkoztatásáról az új tulajdonos

Az MMXH Kft két ütemben veszi át a Baumax áruházait, 2015. március 31-i, illetve április 15-i határidővel, ezután kezdhetnek hozzá az egyes konkrét átalakítási munkálatokhoz azon telephelyeken, amelyeket bútor-lakberendezési áruházként működtetnek a jövőben.

Levélben figyelmeztette Bukarestet az IMF

Levélben fejezte ki aggodalmát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román magáncsődtörvény tervezet esetleges elfogadása miatt, mert szerintük megfelelő hatástanulmány készítése nélkül annak kedvezőtlen hatása lehet a román pénzpiacra.

A turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is

A turisztikai célú kölcsönzések adták tavaly a teljes bevétel közel egynegyedét, és ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával.

Csökkenéssel kezdte az évet a konjunktúraindex

Az üzleti szférán belül ugyan minden ágazat várakozása romlott, de az építőipar kivételével még minden ágazatban több a javulásra, mint a romlásra számító cég.

Van, aki szerint javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme

Az átlagos fizetési határidő Magyarországon évek óta 29-30 nap körül mozgott, de 2013-ban és 2014-ben ez fokozatosan rövidült.

Vegyesen alakult a forintárfolyam

Az euró kissé erősödött a dollárral szemben.

A görög sokk betett a forintnak (is)

Gyengült az árfolyam hétfő reggelre.

Gabonatermesztők: tízévente egyszer van ilyen jó termés

Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye.

Görög exit? - 10 milliárd eurót vettek ki a bankokból

Brit lapértesülés szerint több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok.

Új stratégiával készül a következő évtizedre a Volkswagen

"Aki nem halad az idővel, azt az idő haladja meg" - idézi az Automobilwoche Martin Winterkorn elnöknek a konszern vezető beosztású dolgozóinak címzett körlevelében megfogalmazott intelmét.

A forgalom csökkent, de az érték nőtt

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten 13 milliárd forinttal maradt el az előző hetitől, a vezető részvények árfolyama emelkedett, így a BUX értéke is nőtt.

Goldman Sachs-vezér: Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

Alig burkoltan figyelmeztette a brit kormányt arra, hogy ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból, azzal a citybeli pénzügyi szektor és az ahhoz kapcsolódó teljes szolgáltatási háttérágazat londoni jelenlétét tenné kockára.

Számos európai makroadat a jövőheti naptárban

Számos német és európai makroadat mellett a görög parlamenti választások eredménye, az amerikai Fed januári kamatdöntő ülése és az Egyesült Államok negyedik negyedévi GDP-növekedésének első becslése lehetnek a főbb piacmozgató tényezők a jövő héten.

Az MNB kamatdöntő ülése a jövő hét legfontosabb eseménye

Piaci szempontból az MNB monetáris tanácsának kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye, piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok ugyanakkor nem jelennek meg.

Megint csődbe ment egy bank Amerikában

Még nincs vége a januárnak, de már a második idei bankcsődről érkezett hír az Egyesült Államokból. Tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.

Megvannak az év szállodái

A négycsillagosok között a fővárosban a Mamaison Hotel Andrássy Budapest, vidéken pedig a hévízi Hotel Európa Fit nyerte el a címet. A háromcsillagos szállodák közül a fővárosi Bo18 Hotel lett a legjobb

A vártnál több lett a Hungexpo árbevétele tavaly

A Hungexpo Zrt. tavalyi árbevétele 2,9 milliárd forint volt, kevesebb az előző évi 3,05 milliárd forintnál, de 15 százalékkal több a vártnál.

Az arany ismét menedéket jelenthet a befektetőknek

Fotó: archív

Erősödött az arany árfolyama arra a hírre, hogy az Európai Központi Bank (EKB) havi 60 milliárd eurós, legalább 2016 szeptemberéig tartó kötvényvásárlási programot jelentett be csütörtökön.

Szakértők: a görög választások előtt kivártak a befektetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,77 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 16 759,10 ponton zárt pénteken.

Londoni elemzők: önmagában nem lesz elég a mennyiségi enyhítés

Fotó: archív

Az euróövezeti jegybank (EKB) ezermilliárd eurót meghaladó mennyiségi enyhítési programját reálgazdasági reformokkal és költségvetési ösztönzőkkel is ki kell egészíteni, önmagában nem lesz elégséges a deflációs kockázat kivédésére.

Felfüggesztették az Enefi értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

Felfüggesztették az Enefi Nyrt. részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését pénteken 15 órától a keddi kereskedési nap végéig.

Könnyíti az enyhe tél a vasúti és közúti nagyberuházások kivitelezését

Fotó: archív

A tervezett ütemben folyik összesen mintegy 600 milliárd forint értékű vasúti és közúti nagyberuházás kivitelezése az országban, a munkálatokat könnyíti az enyhe tél.

A jóhírünk viheti felfelé a forintot

Erősödött pénteken a forint, a hetet három százalék nyereséggel fejezte be.

Nem viccelt: Magyarországnak "sok irigye van most Európában"

freedigitalphotos.net/adamr

"Úgy látják, hogy amit Magyarország, még ha időnként szokatlan eszközökkel is csinál, működik."

"Magyarország hirtelen példaképpé vált"

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a svájci frank euróval szembeni árfolyamküszöbe eltörlésének kelet-európai hatásaival kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal a pénteki számában.

Szűk sávban "izmozik" a forint

Az euró árfolyama péntek reggel hétkor 312,44 forint volt, péntek délelőtt tíz óra után pár perccel 311,53 forintra csökkent.

Nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett Gül Baba türbéjének felújítása

A Gül Baba sírja fölé emelt türbét 1543 és 1548 között építtette a harmadik budai pasa.

Rekordnyereséggel zárta 2014-et a világ legnagyobb diszkont légitársasága

46 ezer munkavállalót foglalkoztat és naponta 3400 járatot üzemeltet 93 város között 647 gépet számláló flottájával.

Emelkedett a benzin ára, a gázolajé nem változott

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Teljes flottacsere a román Tarom légitársaságnál

A bukaresti székhelyű Tarom 1954-ben kezdte meg működését, jelenleg 24 gépes flottájával 53 útvonalon repülnek.

Tovább gyengült az euró a forinthoz képest

Folyamatosan gyengült az euró a forinthoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök délután, miután Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke bejelentette a teljes mennyiségi enyhítési program elindítását.

Vállalkozói innovációs tudásközpontot hoz létre az MNB

freedigitalphotos.net/taesmileland

A gazdasági növekedéshez való fenntartható hozzájárulás biztosításának egyik alapvető feltétele a kis- és közepes méretű vállalkozások versenyképességének elősegítése.

Csehország tavaly is többet kapott, mint amennyit befizetett

Tavaly 76,2 milliárd koronával több pénzt kapott Csehország az Európai Uniótól, mint amennyit a közös kasszába befizetett.

Bírálta az ekáert a német ipari kamara

freedigitalphotos.net/anankkml

"A rendszer tartósan súlyos fennakadásokat okozhat meglévő szállítási és termelési folyamatokban, hatalmas adminisztratív terheket ró a vállalatokra, jelentős, a piaci versenyhelyzetet veszélyeztető adatvédelmi kockázatokat hordoz."

Ismét válság előtti szinten a magyarországi gumiabroncs-értékesítés

Tavaly Magyarországon több mint 2,35 millió személygépjármű-gumiabroncsot értékesítettek a gyártói képviseletek, ami 11,5 százalékos növekedést jelent, és 45 ezer darabbal meghaladta a 2008-as válság előtti szintet is.

A kedvező nemzetközi hangulat húzta fel a BUX-ot

freedigitalphotos.net/anankkml

A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Csökkent az álláskeresők száma november-decemberben

Decemberben 391 ezren kerestek állást, ami 11 éve a legalacsonyabb szám.

Elindult a web alapú légiforgalmi tájékoztatási elektronikus rendszer

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az alkalmazással 15 napra visszamenőleg lekérdezhetők a levegőben közlekedő járművek adatai a felhasználó által megadott cím vagy GPS koordinátákkal meghatározott pozíció 3,7 kilométeres körzetében.

Magyarország 7. éve a negyedik legnagyobb befektető Horvátországban

A kétoldalú kereskedelmi forgalom alapján pedig a hatodik legfontosabb partner.

Katus István lesz az Alcoa Magyarország országigazgatója

freedigitalphotos.net/xedos4

Forgó Béla 1979-ben pénzügyi elemzőként kezdett dolgozni a Székesfehérvári Könnyűfémműben, 2005-től volt országigazgató. Kiemelkedő szerepe volt a privatizációs tárgyalásokban, melynek során az Alcoa 1993-ban többségi, majd 1996-ban 100 százalékos tulajdont szerzett a Köfém-ben.

Utastájékoztató rendszert építenek ki Zalaegerszegen

A helyi járatú autóbuszok közlekedését nyomon követő és valós időben bemutató utastájékoztató rendszert építenek ki Zalaegerszegen, ahol tíz helyszínen 34 autóbusz adatait mutatják az újonnan felállítandó jelzőtáblák.

EKB-döntés: nem múlt el a deflációs veszély

freedigitalphotos.net/anankkml

Az euróövezeti jegybank (EKB) mennyiségi enyhítési programja sem jelenti azt, hogy elmúlt az elhúzódó euróövezeti defláció súlyos veszélye.

Jelentősen gyengült az euró a forinthoz képest

Délután négy órakor az euró 313,46 forinton forgott, majdnem két forinttal olcsóbban mint másfél órával korábban.

EKB-döntés: a többlet likviditásból Magyarország is profitálhat

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A globális likviditás emelkedése azzal jár, hogy egyre több pénz keresi helyét a világban, és Magyarország még mindig többlethozamot kínál az európai kötvényekhez, illetve az amerikai hozamszinthez képest, emiatt ide áramolhat a tőke.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.