Komfortos és stresszmentes utazást szeretne a MÁV és a Volán

freedigitalphotos/FrameAngel

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Volán Egyesülés a közösségi közlekedés versenyképességének fokozása érdekében.

Az FM reakciója az orosz baromfistopra

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt közölte, hogy hivatalosan még nem értesült a tiltásról. A szerdától érvényes importtilalom a szárnyas etetésre használt takarmányokra és takarmány-kiegészítőkre, valamint a szárnyasok neveléséhez és feldolgozásához szükséges eszközökre is vonatkozik.

Magyar baromfiak nem mehetnek Oroszországba

Oroszország március 4-től ideiglenesen megtiltotta a 70 foknál alacsonyabb hőmérsékleten hőkezelt baromfihús és baromfitermékek importját Magyarország egész területéről.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

hirdetés

Megnyílt a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására

A 49. ITB-n Magyarország ismét nemzeti standdal jelentkezik, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. (MT) szervezésében 20 társaság mutatkozik be.

Adatszolgáltatók befolyásolása miatt bírságolt a versenyhivatal

Ötvenezer forint eljárási bírságot rótt ki Gazdasági Versenyhivatal a Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesületére (SZAKOE), mert a szervezet állásfoglalást tett közzé honlapján a versenyfelügyeleti eljárásban érintett autósiskolák adatkérő végzésekre adandó válaszainak befolyásolására.

Kétszámjegyű növekedést várnak az autókereskedők

A hazai személyautó-állomány átlagéletkora már tavaly átlépte a 13 évet.

Így számolnak el az autóhitelesekkel

A forintosítást kivéve nagyon hasonló az elszámolás folyamata, mint a lakáshiteleseknél.

Az Építész Stúdió tervezi a metróépülek felújítását

Lezárult a 3-as metró egyes állomásainak rekonstrukciójára kiírt tervpályázat, a bírálóbizottság az Építész Stúdió Kft. pályaművét találta a legszínvonalasabbnak, a nyertes javaslatot készített a vonal északi meghosszabbítása utáni egyik újpesti állomás épületére is.

Erősödtek az indexek Európában

Emelkedéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai tőzsdéken.

A kiárusítások dobták meg a forgalmat

A karácsony utáni kiárusítások eredményeként a nem élelmiszer jellegű iparcikkek eladásának 11,1 százalékos növekedése húzta az emelkedést.

Ukrajna gazdasági felzárkóztatásáért felelős összefogás alakult

Az alapítók szerint Ukrajnát 300 milliárd eurós támogatással lehetne megkímélni a végleges összeomlástól.

A benzin ára emelkedett, a gázolajé nem változott

Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Közel nyolc százalékkal emelkedett a hazai reklámköltés

A televíziós bevételek 50, az internetes hirdetések 47,3, a sajtópiac 34,6 milliárd forint körül alakultak.

Az MNB feljelentést tett a Széchenyi Banknál történtek miatt

freedigitalphotos.net/anankkml

A büntető törvénykönyv előírásaiba ütköző hűtlen kezelés, hanyag kezelés, illetve további pénzügyi visszaélésekre utaló, büntetőjogilag értékelhető cselekmények gyanúja miatt fordultak a nyomozó hatósághoz.

Buda-Cash: szigorítanák a befektetési vállalkozások bírságolását

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Buda-Cash ügy után olyan törvényjavaslat benyújtására készül a jegybankkal is egyeztetve, amely alapján szigorítanánk a bírságolási szabályokat, vagyis a felügyelet nagyobb bírságokat is kiszabhatna, ami erősítené a bírságolás elrettentő erejét, valamint pontosítanák a jó üzleti hírnév fogalmát is.

Jóval a biztonsági szint alatt az ukrán arany- és devizatartalék

freedigitalphotos.net/Boykung

Ukrajna arany- és devizatartaléka a múlt év elején 20,416 milliárd dollárt, a múlt év végén már csak 7,533 milliárd dollárt tett ki, míg idén február elsején 6,42 milliárd dollár volt. Ez azóta 6 milliárd dollár alá esett.

UniCredit: 16 milliárd forint adózott eredmény 2014-ben

Az UniCredit Bank 16 milliárd forint adózott eredményt ért el 2014-ben, szemben a 2013. évi 6,4 milliárd forinttal.

Rekordbevételt értek el a német utazási irodák

freedigitalphotos.net/FrameAngel

A németek hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni, ha utazásról van szó, egyre inkább a minőségi szolgáltatások, a drágább utak felé fordulnak, és nagymértékben emelkedik a tengeri hajóutak népszerűsége.

Buda-Cash: Több mint 7000 cég számlái, négy bankban

A Buda-Cash-hez kapcsolódó DRB bankcsoportot négy bankja 7639 vállalkozás számláit kezeli, ebből mintegy 5700 cég kizárólag ezeknél a pénzintézeteknél vezet számlát.

Lecserélik a Főgáz túlméretezett mérőóráit

freedigitalphotos.net/dan

Nem mindig voltak indokoltak a korábbi hálózatfejlesztések a Főgáz Zrt.-nél, ami a fogyasztók jelentős részének többletköltséget okozott, az érintettek mérőóráit ezért a társaság most saját költségén lecseréli.

A deviza alapú autóhitelesek is március-áprilisban kapják meg a leveleket

A deviza alapú autóhitelesek és a gépjárműlízinges ügyfelek is március-áprilisban kapják meg az elszámolásról az értesítő leveleket.

Óvatos enyhítésbe kezdhet márciusban az MNB

freedigitalphotos.net/anankkml

Londoni pénzügyi elemzők szerint a magyar gazdaság kockázati, növekedési és inflációs környezete már ebben a hónapban lehetővé teszi a monetáris enyhítés óvatos ütemű újrakezdését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számára.

Átadták a DDNP nagydorogi ciktajuh génmegőrző központját

A cikta juhot a XVIII. században a németajkú betelepülők honosították meg Magyarországon, elsősorban Tolna és Baranya megyében. A ciktát eredetileg évente kétszer nyírták, gyapjából háziipari termékeket készítettek.

Buda Cash-botrány: kifizetési tilalom két egészségpénztárnál

freedigitalphotos.net/anankkml

A Honvéd és a PRO V1TA tagjai a korlátozás időszakában csak a DRB Bankcsoportnál lévő pénztári vagyon feletti rész arányában vehetnek igénybe szolgáltatást, a kilépő vagy átlépő tag követelése pedig egyelőre nem teljesíthető.

Tovább nőtt hazánk népszerűsége a német turisták körében

A német vendégek száma 2014-ben 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az általuk a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma pedig továbbra is meghaladja a 2 milliót.

Oroszország enyhítené az élelmiszer-embargót hazánk esetében

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Oroszország keresi annak a lehetőségét, hogy miként enyhíthetné Magyarország és Görögország esetében - kérésükre - az európai uniós tagországokkal szemben tavaly augusztusban elrendelt élelmiszer-embargót.

15 milliárd forintos beruházást terveznek Magyarországon

Egy japán autóipari vállalat 50 millió eurós (15,25 milliárd forintos) beruházást és kétszáz munkahely létrehozását tervezi a közeljövőben Magyarországon.

Újra NN lesz az ING Biztosítóból

A változással kapcsolatosan az ügyfeleknek nincs teendőjük, a szerződések változatlanul élnek tovább és az adójáváírást sem érinti a névváltás.

Megkezdheti a rossz ingatlanhitelek felvásárlását Matolcsyék eszközkezelője

A projekthiteleket és az ingatlanokat piaci áron vásárolja majd meg a jegybanki eszközkezelő, a tevékenységének beindításakor az MNB megfogadja majd a nemzetközi szervezetek javaslatait.

Egy kicsit erősödni tudott a forint

A reggel hét órakor jegyzett árfolyamhoz képest az euró 30 fillérrel, a dollár 2 fillérrel, a frank 1 forint 6 fillérrel, a japán jen pedig 0,20 fillérrel lett olcsóbb.

Európai emelkedéssel kezdte a keddi napot

A londoni FTSE-100 index 0,16 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,17 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,21 százalékos pluszba került a nyitást követően.

Nőtt a német kiskereskedelmi forgalom

Szezonális kiigazítással számolva havi szinten 2,9 százalékos reálértékű és 2,2 százalékos nominális forgalomnövekedés volt.

Szinte meg sem moccant a forint árfolyama

Csak a dollárhoz képest erősödött a forint, az euróval, a frankkal és a jennel szemben kissé gyengült.

Anyacégénél jobban nőtt a Groupama magyar biztosítójának díjbevétele

freedigitalphotos.net/anankkml

A francia Groupama csoport tavaly 13,6 milliárd euró díjbevételt ért el, 0,3 százalékkal többet, mint az előző évben, a csoport magyar leányvállalata, a Groupama Garancia Biztosító 5,04 százalékkal növelte díjbevételét, ami így 94,09 milliárd forintot ért el.

Februárban csökkentek a fogyasztói árak az eurózónában

Februárban éves szinten 0,3 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az eurózónában a januári 0,6 százalékos éves visszaesés után az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfői előzetes jelentése szerint.

Csaknem 830 ezer megyei e-matricát vettek február végéig

freedigitalphotos.net/nuttakit

Összesen 829 ezer megyei e-matricát vettek az autósok és mintegy 13 ezer visszaváltását kezdeményezték február 28-ig.

Buda Cash: rendkívüli támogatás 67 önkormányzatnak

A Buda-Cash-ügy miatt nehéz helyzetben került önkormányzatok közül 67 kap összesen mintegy 245 millió forintot rendkívüli támogatásként.

Haladékot kapnak a nehéz helyzetbe került kaposváriak

freedigitalphotos.net/anankkml

Haladékot ad az adóbefizetésekre az önkormányzat a Buda-Cash-ügyben zárolt bankszámlák miatt nehéz helyzetbe került kaposváriaknak.

Továbbra is Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Bill Gates egy év alatt 3,2 milliárd dollárral lett gazdagabb - annak ellenére is, hogy tavaly novemberben 1,5 milliárd dollárt adományozott feleségével közös alapítványa, a The Bill & Melinda Gates Foundation részére.

Átadták a Horvátországot Boszniával összekötő autópálya-szakaszt

freedigitalphotos.net/nuttakit

Az útszakasz része az észak-déli európai közlekedési folyosónak, az úgynevezett korridor 5C-nek, amely a tervek szerint Budapestről indul és Szarajevón keresztül Ploceig tart majd.

Az MNB visszavonta a DRB bankcsoport tagjainak tevékenységi engedélyét

A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki.

Hivatalosan is elfogadták az új uniós GMO-szabályokat

freedigitalphotos.net/Rawich

Hivatalosan is elfogadta hétfőn az Európai Unió Tanácsa azokat az új szabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy minden uniós tagállam maga döntse el, hogy engedélyezi-e a területén a genetikailag módosított organizmusok (GMO) köztermesztését.

A benzin ára emelkedik, a gázolajé nem változik

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik.

Banki elszámolás: 50 féle értesítőlevelet küld ki az Erste

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az Erste Bank az elszámolás és a forintosítás keretében több mint 400 ezer érintett kölcsön- és lízingszerződéshez kapcsolódóan mintegy 50 féle értesítőlevelet küld ki ügyfeleinek.

Civil szervezetek pályáztak a korábban zárolt parlagfű-pénzekre

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) által civil szervezetek részére kiírt pályázaton 172 szervezet 546,5 millió forintot nyert parlagfű elleni védekezésre a korábban zárolt, e célra szánt 642 millió forintból.

Csaknem ötödével több autót helyeztek forgalomba februárban, mint egy éve

freedigitalphotos/adamr

Az idén februárban 5914 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

A Tesco feladja Szlovákiát?

A cég kondíciójavító terveinek részeként a Tesco Szlovákiából való távozásának lehetőségét fontolgatják az anyagi gondokkal küzdő brit üzlethálózat menedzserei.

A UPC ellen indított eljárást a GVH

freedigitalphotos/cuteimage

Nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelték, hogy a UPC a 29-es számozási körzetben (Monoron és környékén) alacsonyabb színvonalú (kisebb le- és feltöltési sebességű) internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért.

Tovább javult a beszerzésimenedzser-index februárban

0,6 százalékponttal javult februárban és a januári 54,3-ról 54,9 pontra emelkedett.

Roamingdíjak eltörlése: "Ha kell, minden EP-képviselőt fellázítok az ügy érdekében!"

freedigitalphotos/digitalart

Pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője a roamingdíjak eltörlése érdekében.

Hétvégén a forint is pihent

Alig változott a forint árfolyama péntek estéről hétfő reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben.

40-70 százalékot jelent a Duna közelsége a fővárosi lakások árában

A IX. kerületben, a Millenniumi övezetben - a Soroksári út mellett - a legdrágább fajlagosan egy átlagos lakás: 462 ezer forintot kérnek érte négyzetméterenként.

Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot tartanak Budapesten

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) - az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete - Budapesten rendezi meg a Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot október 26-27-én.

Design Terminál: bővül a magyar kreatív ipar

freedigitalphotos.net/taesmileland

A Design Terminál 2014 őszi mentorprogramja keretében a pályázó 55 vállalkozás közül kiválasztott 5 induló céget készített fel a befektetés befogadására és a nemzetközi piacra lépésre.

Így küldi az elszámolást a Raiffeisen és az UniCredit

Heti csomagokban küldi ki az elszámoló leveleket ügyfeleinek a Raiffeisen Bank, így biztosítva a fiókhálózat, a panaszkezelés és a telefonos ügyfélszolgálat egyenletes terhelését, az UniCredit pedig április második felében postázza az elszámolás és a forintra váltás részleteiről szóló közel 50 ezer levelet.

Kijev márciusban megkaphatja az IMF-segély első részletét

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Ukrajna még márciusban hozzájuthat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által beígért pénzügyi támogatás első, jelentős részletéhez, ha Kijev addig teljesíti a kölcsönnyújtás feltételeit.

A lakosság alig kétharmada képes megtakarítani

A lakosság kétharmadának van bankhitele, ők átlagosan havi 15 ezer forintot takarítanak meg, míg akinek nincs hitele, ennek a dupláját teszi félre havonta.

Megújuló energiatárolási ötleteket vár a BASF

freedigitalphotos.net/dan

Megújuló forrásból származó villamos energia tárolására hirdet innovációs versenyt a BASF német vegyipari cég, a nyertes pályázók díja fejenként 100 ezer euró és közös kutatási projekt lehetősége a vállalattal.

A negyedik becsődölt bank

A negyedik bank ment csődbe az év eleje óta az Egyesült Államokban. Tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.

Hamarosan megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A pénzügyi intézményeknek a jövő héten meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel, az érintetteknek április 30-ig meg kell kapniuk a tájékoztató levelet az elszámolás és forintosítás részleteiről. A bankok felkészültek a feladat végrehajtására.

Több mint 390 ezer dollárért kelt el egy közgazdasági Nobel-díj

Több mint 390 ezer dollárért (105 millió forint) kelt el Simon Kuznets amerikai közgazdász Nobel-érméje egy csütörtöki Los Angeles-i aukción.

Itt a tavasz, jöhet az új munka!

freedigitalphotos.net/adamr

A decemberi pangás után a munkaerőpiac is új életre kelt az év elején, majdnem másfélszer annyi új pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly év végén. Erre kell figyelni az egyik legfontosabb lépésnél, az önéletrajzunk összeállításánál!

Két takarékszövetkezetet bírságolt meg az MNB

A Bak és Vidéke Takarékszövetkezetre 3 millió 800 ezer forint bírságot szabott ki, a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezetre pedig 1 millió 800 ezret.

MNB: 446,5 milliárd forint veszteséget könyveltek el tavaly a magyar bankok

freedigitalphotos.net/adamr

A hitelintézetek adófizetési kötelezettsége tavaly 77,5 milliárd forintot tett ki, több mint 10 milliárd forinttal kevesebbet a 2013-asnál.

Továbbra is lefelé toljuk az eurót

Erősödött kissé a forint pénteken a bankközi devizakereskedelemben.

Buda-Cash: Siklós tud béreket fizetni márciusban

freedigitalphotos.net/adamr

Az érintettek a jövő héten megkapják a pénzüket.

Aláírták az Eagle Ottawa 9 milliárdos beruházását megalapozó szerződést Szolnokon

A cég a beruházással duplájára növeli gyártókapacitását és bőr üléshuzatok varrásával bővíti tevékenységét.

OTP, K&H: március-áprilisban küldik az értesítőket, extra kapacitásokkal készülnek

freedigitalphotos.net/adamr

Az OTP Bank és a K&H Bank március-április folyamán küldi ki érintett ügyfeleinek az elszámoló leveleket, és mindkét pénzintézet folyamatosan készül a várhatóan megnövekedő igények kiszolgálására.

Ismét az erősödés irányába mozdult a forint

Az eurót a kora reggeli 303,07 forint után délelőtt tíz órakor 302,88 forinton jegyezték. Az árfolyam 302,61 és 303,18 forint között alakult.

Ügyes! Kijevvel fizettetné meg a Gazprom a szakadároknak szállított gázt

Az ukrán Naftohaz természetesen hallani sem akar erről.

Varga Mihály is mondott valamit a kamerák előtt a brókerbotrányról

A munkabizottság teljes körűen felülvizsgálja az ügyet.

Pert indítanak a fogyasztóvédők a Buda-Cash és a DRB ellen

Beavatkozóként perbe hívják a Magyar Nemzeti Bankot is.

Szinte meg sem moccant a forint árfolyama

Az euró árfolyama péntek reggel 1,1215 dollár volt, az euró pénteken 0,11 százalékot erősödött a dollárral szemben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.