3 milliárdért kínálnak ritka rózsaszín gyémántot árverésre Hongkongban

"Gyakorlatilag nincsenek" nyolc karát fölötti belül tökéletes, élénk vagy intenzív fantázia rózsaszín gyémántok.

Hazánk kezdeményezte a magyar-orosz kormányközi társelnöki egyeztetést

Szijjártó Péter kezdeményezte a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttműködési bizottság társelnökeinek találkozóját csütörtökön.

Kissé erősödött estére a forint

Erősödött kissé a forint csütörtökön: az eurót 313,83 forinton jegyezték este hét órakor a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 314,41 forint után.

Szerbia ne éljen vissza az orosz importtilalommal!

Az Európai Unió csütörtökön szóbeli figyelmeztetést intézett Szerbiához, arra szólítva fel a nyugat-balkáni országot, hogy ne éljen vissza az orosz importtilalommal.

hirdetés

Nem kizárt, hogy kivonul a Raiffeisen Magyarországról

Wikipedia Raiffeisen

Veszteséggel zárt a Raiffeisen Bank Magyarországon, és a bank vezérigazgatója nem zárta ki a pénzintézet Magyarországról való kivonulását sem.

Bírság lett az autófényező-kartell vége

A Gazdasági Versenyhivatal hét vállalkozásra összesen 175,9 millió forint bírságot szabott ki.

21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi forgalma

Wikipedia paypal

Az idei év első fél évében 21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi PayPal forgalma az előző év azonos időszakához képest.

Európa nem építi újjá és fejleszti Oroszországot

Felfüggeszti az oroszországi projektek finanszírozását az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

5,7 százalékkal kevesebb a villanyszámlán

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertől a villanyszámlán - a rezsicsökkentésről februárban hozott törvénynek ez az előírása szeptember 1-jén lép hatályba.

5 százalékos hozamprémium érhető el az új lakásokon

A rövid távú diszkont-kincstárjegyhez képest idén már 5 százalékos hozamprémium érhető el az új lakásokon, de használt lakásokat még nem érdemes befektetési céllal vásárolni .

Egyre több magyar zöldséget és gyümölcsöt exportál a Lidl

freedigitalphotos.net/foto76

Mintegy 3,5 milliárd forint értékű friss zöldséget és gyümölcsöt exportált a Lidl Magyarország az idén az első fél évben, ami 75 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest.

Csökkenő német BMI-mutatók

Csökkent a német feldolgozóipari és szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index (BMI) is augusztusban júliushoz képest.

Minimális árfolyamváltozás délelőtt

freedigitalphotos.net/anankkml

Csak minimálisan változott a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Orosz embargó: Szerbia egyedülálló esélye

Sem drágulásra, sem árcsökkenésre nem lehet számítani Szerbiában az orosz embargó, illetve az abból következő megnövekedett szerb export miatt.

Varga: folyamatosan figyelni kell az orosz embargóra

freedigitalphotos.net/khunaspix

"Az orosz embargós intézkedéseket folyamatosan figyelni kell annak érdekében, hogy a magyar gazdaságot érintő veszteségeket ki lehessen védeni."

Júliusban is nőttek az európai autóeladások

Júliusban a tizenegyedik egymást követő hónapban nőttek Európában éves szinten az újonnan gyártott személygépkocsik eladásai. A 29 vizsgált országból 22-ben, a 10 legfontosabb gyártó közül 9-nél nőttek az eladások.

Keveset változott reggelre a forint árfolyama

freedigitalphotos.net/anankkml

Keveset változott a forint árfolyama csütörtök reggelre szerda estéhez képest a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint szerda kora estére a főbb devizákkal szemben a délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

A legélhetőbb városok: Budapest 140 közül az ötvenedik

Melbourne megőrizte első helyét, 97,5 ponttal a megszerezhető 100-ból. A második helyre Bécs (97,4), a harmadikra a kanadai Vancouver (97,3) került.

Növelte nyereségét a Bank of China

A féléves jelentés szerint a világ hetedik legnagyobbjaként rangsorolt banknak nemcsak a profitja, hanem a rosszhitel-állománya is nőtt.

Leheletnyit erősödött a forint

freedigitalphotos.net/anankkml

Erősödött szerdán délelőtt a forint a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben.

Jó hír a kisgyermekes családoknak

A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelő családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest.

Gyenge nyitás Európában

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon.

300 milliós turisztikai beruházás öt Holt-Szamos menti településen

Európai uniós pályázati támogatással 300 millió forint értékű turisztikai beruházást valósíthat meg öt Holt-Szamos menti település, Fülpösdaróc, Géberjén, Győrtelek, Ököritófülpös és Tunyogmatolcs.

Új üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Körösladányban

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Több mint 1400 négyzetméteres üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Műanyag Újrahasznosító és Feldolgozó társaság Körösladányban.

Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Csaknem két kilométeres kerékpárút épül Felsőzsolca és Arnót között

freedigitalphotos.net/bplanet

Megkezdődött a Felsőzsolcától Arnótig tartó, csaknem két kilométer hosszúságú kerékpárút építése, a több mint 95 millió forintba kerülő út a tervek szerint november végére készül el.

Vánszorog a forint

Csekély mértékben, a különböző devizákkal szemben eltérő irányban változott a forint árfolyama szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Napi 70 millió forint veszteséget jelent hazánknak az orosz importtilalom

A magyar mezőgazdaságnak napi 70 millió forint veszteséget jelent az orosz importtilalom.

Súlyos recesszió várható Ukrajnában

Súlyos recesszió lesz az idén és jövőre is Ukrajnában az ország keleti ipari bázisát is érintő, elhúzódó fegyveres konfliktus és az orosz szankciók miatt.

Igény van a civil hálóra

Wikipedia forint

Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz, a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra.

Erősödött kedden kissé a forint

Átmeneti gyengülés után az euróval szemben erősödött kedden a forint a bankközi devizakereskedelemben: délután négy órakor 313,19 forinton jegyezték az eurót a kora reggeli 313,63 forinttal szemben..

Változatlan a kényszerértékesítésre kijelölt lakások száma

Freedigitalphotos hywards

A második negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 114 781 lakóingatlanból 6320-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre.

Francia rakéták védik majd a magyar légteret

A Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről kötött szerződést a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala az MBDA France képviselőivel kedden Budapesten.

Az LG letarolta a brutál-széles kijelzők piacát

LG sajtófotó

Egyébként is megdöbbentő a koreaiak piaci fölénye a szegmensben, de ezt a magyar piac még inkább felülmúlja.

Sose volt ilyen olcsó a kincstárjegy

A meghirdetett összegben értékesített a referencia hozam alatt, rekordalacsony átlaghozamon három hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

10 dollárba kerül majd a fizetős YouTube

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

Ragaszkodik a forint a 314 körüli árfolyamhoz

Nem változott érdemben a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden kora reggelre a hétfő késő esti szintekhez képest a bankközi piacon.

Ahol Kazahsztán és Kína összeér

Fotó: Landsat 8 szatelit

Még hogy az országhatárok nem látszódnak az űrből? Márpedig a vonal Kazahsztán és Kína között több mint egyértelmű...

Az osztrák bankokat az idén is terhelik a kelet-európai kockázatok

Az osztrák bankrendszer jövedelmezőségére negatív hatással van a felzárkózó európai térség fizetőeszközeinek leértékelődése, a problémás kinnlevőségek magas arányából eredő költségterhek és a hitelkiáramlás lanyha bővülése.

Svájcon keresztül jutnának az európai termékek Oroszországba

freedigitalphotos.net/anankkml

Az európai tej-, hús- és zöldségtermelők azzal a hivatalos kérelemmel fordultak Svájchoz, hogy a területén át szállíthassák termékeiket Oroszországba.

Mesebeli Afrika - a levegőben is?

Az Afrikán belüli légi útvonalak fejlesztését és a légi piac liberalizációját sürgeti a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA)

Dübörög a cseh autógyártás

"A cseh autógyárak termelésének növekedése jó hír a hazai gazdaság számára. Az adatok megerősítik, hogy a piacokon mérsékelt konjunktúra van."

Hónapokba telhet a betiltott termékek pótlása Moszkvában

freedigitalphotos.net/foto76

Egy hét-két hónap szükséges ahhoz, hogy a moszkvai üzletek pótolják az európai élelmiszeripari termékek behozatalának egyéves tilalma miatt kieső árukat.

Újra lesz (használt)Lakásvásár - már nincs "új" a Nap alatt...

Október 11-én és 12-én, várhatóan 80-100 kiállító cég részvételével újra lesz Lakásvásár a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban.

Nyolcvanezer tonna olajat vásárolt a Mol az iraki Kurdisztánból

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A nyersolajat a Mol magyarországi és szlovákiai finomítóiban dolgozzák majd fel az értesülések szerint.

Áfa-csökkentéssel védenék ki a dömpingárat a tejágazatban?

A két szervezet véleménye szerint a piaci anomáliák nagy részét az áfa-csalással érintett termékek forgalomba hozatala okozza.

Valamit nagyon jól csinálnak: fél év alatt 5 százalékkal nőtt az államadósság!

Az adatok alapján a második negyedévben 434 milliárd forint nettó adósságfelvétel növelte az államadósságot, amihez a forint gyengülése további 65 milliárd forintot tett hozzá.

Étlen-szomjan, autók nélkül maradnak az oroszok?

Az év első felében az Oroszországban eladott személygépkocsik 27 százaléka importból származott, a tehergépkocsik esetében az arány 46, az autóbuszok esetében pedig 13 százalék volt.

Zöldenergia-fejlesztéseket adtak át Kaszaperen

Alternatív energiaforrások segítik az iskola, az óvoda, az orvosi rendelő és a művelődési ház energiaellátását is.

A forgalom csökkent, de a BUX emelkedett a héten

Csökkenő forgalom mellett jelentősen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények mind erősödtek.

A gazdasági növekedésben meghatározó a mezőgazdaság szerepe?

A mezőgazdaság részesedése a nemzetgazdaság bruttó értékéből 4,8 százalékra nőtt.

Andor László megemeltetné a németek bérét

Ez kellene az uniós gazdaság beindításához?

Mindenki belenyugodni látszik a 100 dollár körüli olajárba

Amennyiben a forint tovább gyengül, a magyar lakosság a stagnáló nyersanyagárak ellenére azt érzékeli majd, hogy az üzemanyagárak emelkednek.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.