Rekordnyereséget és -utasforgalmat ért el a Wizz Air

freedigitalphotos/Stuart Miles

Árbevételük 21 százalékkal 1,2 milliárd euróra nőtt, ezen belül a jegyárbevétel 20 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Magyar lett az Év Nemzetközi Trénere

Idén harmadik alkalommal ítélte oda az Év Nemzetközi Trénere díjat a WIFI Österreich tréning intézet. A pályázaton kilenc országból indultak trénerek egyedi pályamunkákkal. A megmérettetésen az első és a második helyezésért járó díjat is magyar szakember hozta el.

Másfél évtizedes csúcson a német hangulat

Közel 14 éves csúcsra emelkedett a GfK gazdaságkutató intézet júniusra vonatkozó, előremutató német hangulatindexe: a szerdán közölt adatok szerint az index 10,2 pontra emelkedett a májusi 10,1 pontról.

A péntek lett az új vasárnap

Összességében nem vetette vissza a kiskereskedelmi forgalmat az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartása, sőt, a csütörtök-pénteki bevételek nőttek.

hirdetés

Izmozik a forint

Erősödött a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre.

Alma a csúcson: az Apple ismét a világ legértékesebb márkája

Az Apple ismét megelőzte a Google-t és ezzel visszaszerezte vezető pozícióját a világ legértékesebb márkáinak Top 100-as listáján.

Átadták Debrecen első elektromos töltőállomását

Az intelligens város programja első lépéseként a nagyerdei mélygarázsban alakítottak ki elektromos gyorstöltő-állomást. Mit gyors, ultragyors!

Történelmi mélyponton a jegybanki alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően, 15 bázisponttal, újabb történelmi mélypontra, 1,65 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Pénzükre várnak a Surjány-Hús beszállítói

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megkapták áprilisi fizetésüket a Surjány-Hús Kft. dolgozói a minap, de a bank nem engedi a járulékok kifizetését, inkasszót tett a cég számlájára, a beszállítók továbbra is a pénzükre várnak.

NGM: egy lépésre a befektetésre ajánlott kategóriától

Várhatóan még az év vége előtt átsorolja Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitch azt követően, hogy a hitelminősítő stabilról pozitívra változtatta a magyar államadósságra vonatkozó kilátását.

A ruházati kiskereskedelemben csökkent leginkább a boltok száma

freedigitalphotos.net/stockimages

A folyamat - amelyet nagyban befolyásolhatott az online pénztárgépek bevezetése - az utolsó 12 hónapban gyorsult fel leginkább, ez idő alatt ezer ilyen üzlet szűnt meg.

Kassza meg az isten: mintegy 70 millió eurós nyereséget ért el a vatikáni bank

freedigitalphotos.net/adamr

A 69,3 millió eurós nyereségből 55 milliót a Szentszék kap meg.

Mi vár a kukában pácoló kistermelőre?

A megbírságolt termelők többsége jogszabálykövetővé vált.

SZÉP-kártya: a májusiból még 1,8 milliárd felhasználásra vár

otp.hu

Az utóbbi hónapokban naponta átlagosan 18 millió forinttal csökkent a lejáró egyenlegek összege, a juttatással 26 000 elfogadóhelyen lehet fizetni.

Kamatdöntő ülés és beruházási adat is jön a héten

A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz piaci szempontból a következő hét legfontosabb eseménye, de emellett a KSH is közöl néhány adatot, köztük az első negyedév beruházásainak alakulásáról.

Hiába estek felére a napelemárak...

freedigitalphotos.net/adamr

A napelemek árának csökkenésével nem tartott lépést a naperőművek bővülése.

Enyhén csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 38,8 milliárd forint volt a héten, ami kétmilliárd forinttal marad alatta az előző heti 40,8 milliárd forintnak.

Több mint egymilliárdos fejlesztés a Vajda Papír soroksári gyárában

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Összesen 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel két csúcstechnológiát képviselő papírzsebkendő-gyártó gépsor áll munkába a Vajda Papír Kft. soroksári telephelyén, a beruházással 24 új munkahely jön létre, 30 százalékkal nő a vállalat gyártókapacitása.

Az új vadgazdálkodási törvény zsinórmértéke a természetvédelem lesz

A jelenleg hatályos, két évtizeddel ezelőtt született vadgazdálkodási törvény fölött eljárt az idő. A környezet megváltozott és ehhez kell igazítani a vadgazdálkodás szabályait.

NGM: még közelebb került az ország a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez

freedigitalphotos.net/dan

A kormánynak az adósságráta csökkentésére és a gazdaság fenntartható növekedési pályán tartására irányuló erőfeszítései beérni látszanak a Fitch szerint, és így Magyarország még közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez.

Elemzők: meglepetés a Fitch kilátásjavítása

A Fitch stabilról pozitívra javította a magyar államadós-osztályzatainak kilátását.

A befektetők szerint Magyarország többet érdemel

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Péntek este jelentette be a Fitch Ratings, hogy a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulása miatt az eddigi stabilról a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.

Varga szerint két éve járt volna a felminősítés

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint már két éve kijárna Magyarországnak, hogy kedvezőbb besorolást kapjon a hitelminősítőknél.

Magyarországon gyárthatják a Jaguar Land Rovert

freedigitalphotos.net/dan

Hamarosan dönt egy kelet-európai gyártóközpont felépítéséről a brit Jaguar Land Rover autóipari csoport, és a listán szerepel Magyarország is.

Pozitívra javította a magyar adósosztályzatok kilátását a Fitch

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulásával indokolva a lépést.

Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Május 27. és 29. között Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége (WUWM), a nemzetközi konferenciára 35 országból közel 200 résztvevő érkezik.

Az orosz gazdaság a vártnál jobb, az ukrán rosszabb állapotban van

A JP Morgan szerint az orosz gazdaság ellenállóképesebbnek bizonyult a vártnál.

Döbbenetes eltérések Európában a 4G mobil adatforgalom árazásában

freedigitalphotos/KROMKRATHOG

Finnországban a negyedik generációs (4G) mobil előfizetők ugyanazért az összegért adatforgalomban az európai átlag tízszeresét kapják, illetve ötvenszeresét a németországinak és százszorosát a magyarországinak.

A Zwack részvényesei 1200 forintos osztalékra számíthatnak

Tavaly 2500 forint osztalékot kaptak részvényenként a tulajdonosok.

10 éve Magyarországon a Huawei

freedigitalphotos.net/taesmileland

Magyarországi jelenlétének tíz éves évfordulóját ünnepelte Budapesten a kínai Huawei fejlett technológiai konszern magyar üzleti partnerei és állami vezetők jelenlétében.

Enyhén emelkedett az álláskeresők száma áprilisban

Az áprilisi zárónapon 414,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, ami csökkenés az egy hónappal korábbi és kis mértékű emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Szakszervezetek demonstráltak Brüsszelben a paksi atomerőmű miatt

freedigitalphotos.net/twobee

Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.

Júliustól átlagosan 16 ezer forinttal többet kapnak a szociális dolgozók

Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől.

Átadták a 88-as főút Sárvár és az M86-os autóút közötti felújított szakaszát

freedigitalphotos.net/nuttakit

A forgalmas főút Vas megye két legdinamikusabban fejlődő városát, Szombathelyt és Sárvárt köti össze egymással.

Indul a Hungária Értékpapír ügyfeleinek kártalanítása

A Hungária Értékpapír Zrt. ügyfelei péntektől kezdődően egy éven keresztül nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva).

Leginkább a panaszkezeléssel elégedetlenek a fogyasztók

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, de a villamos energiát és a földgázt szolgáltatók alacsony pontszámot kaptak a reklamációk kezelésére.

Varga: Magyarország az unió leggyorsabban növekvő államai közé lépett

'A bruttó hazai termék elérte a válság előtti szintet, nőtt a foglalkoztatottak száma és a beruházások volumene is."

Befejezéséhez közeledik az ötmilliárdos zalaegerszegi kórházberuházás

freedigitalphotos.net/arztsamui

Befejezéséhez közeledik a bruttó 5,4 milliárd forintból megvalósuló beruházás, két héten belül beköltözhet új helyére a zalaegerszegi megyei kórház szívsebészeti és kardiológiai osztálya és szakrendeléseik.

Banki elszámolás: több mint 11 ezer megkeresés, és 323 panasz érkezett be eddig

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz több mint 11 ezer megkeresés érkezett a devizahiteles elszámolással kapcsolatban, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig 323 ügyfél adott be panaszt a legfrissebb adatok szerint.

Új üzemcsarnokot épített a Kontakt-Elektro Pécsen

freedigitalphotos.net/dan

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát pénteken Pécsen.

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

A kormány szerdai döntése értelmében 65 ezer szakmai dolgozó bérkiegészítésére az idei költségvetésben 7,6 milliárd forintot biztosítanak, jövőre pedig 15 milliárd forintot.

GVH: 56 millió forintos bírság az Auchannak

freedigitalphotos.net/adamr

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte az Auchan Magyarország Kft. több, összehasonlításokat tartalmazó reklámját, és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 56 millió forint bírságot szabott ki az áruházláncra.

Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten

Átadták a francia Axon anyavállalat mintegy másfél milliárd forintos, zöldmezős beruházással felépített kábelgyárát csütörtökön Kecskeméten.

Négy kórház gazdálkodását ellenőrzi az ÁSZ

freedigitalphotos.net/dan

A több hónapja tartó vizsgálat a Jahn Ferenc Kórház, a Péterfy Sándor utcai Kórház, a Szent János Kórház és a Zala Megyei Kórház 2008 és 2013 közötti időszakára terjed ki.

Szociális bérlakásokat adtak át Fejér megyében

Közfoglalkoztatási mintaprogramban épített szociális bérlakásokat adott át csütörtökön Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára és Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Fejér megyei Sárosdon, Enyingen és Sárkeresztúron.

Új rendőrkapitányság épül Érden

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A több mint 2500 négyzetméteres korszerű ingatlan a jelenlegi kapitányság elavult épületét váltja ki, lehetővé téve a 130 fős állomány egy helyen történő elhelyezését.

Egyre többet költhetnek a háztartások az elemzők szerint

Az elemzők szerint, mivel alacsony infláció mellett folyamatosan emelkednek a reálbérek, nő a háztartások elkölthető jövedelme, így a lakossági fogyasztás is érdemben bővülhet.

Hasít a Mercedes-Benz Kecskeméten

Több mint harmadával, 150 ezer autóra növelte termelését 2014-ben a Mercedes-Benz kecskeméti gyára.

Árvereznek a Tescóban - 600 tételre lehet licitálni

Árverésen értékesíti a Tesco áruházlánc a februárban bezárt 13 üzlet berendezését, a két- vagy háromfordulós online aukción ötszáz-hatszáz tételre lehet licitálni a nyáron.

Közel ötödével csökkent Németország oroszországi exportja

marcolm/freedigitalphotos

Tavaly 18 százalékkal, 29 milliárd euróra csökkent Németország oroszországi exportja.

Tiltott tőzsdei piacbefolyásolás miatt bírságolt az MNB

Egy magánszemély egyes megbízásaival párhuzamosan azokkal ellentétes ügyleteket is kezdeményezett, vagyis önmagával kötött tőzsdei ügyleteket.

Négy cég újíthatja fel a főváros alatt a csatornákat

freedigitalphotos.net/cescassawin

Négy cég nyerte a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. által kiírt tendert, amelyben az ajánlatkérő nettó 15 milliárd forintos keretösszegre kért a közcsatornák rekonstrukciójára ajánlatokat.

Opten: továbbra is sok cég szűnik meg az építőiparban

Csaknem 600 cég szűnt meg Magyarországon áprilisban az építőiparban, miközben 250 új alakult, ilyen mértékű leépülésre sohasem volt példa, még akkor sem, amikor a lánctartozások és a gazdasági válság egyszerre hatott az ágazatra.

Turisztikai attrakciókra kell készülni a következő években

freedigitalphotos.net/adamr

A fejlesztésekkel válnak valóban kihasználhatóvá az előző uniós ciklusban létrejött szállodai kapacitások.

Svájci segítséggel újul meg az országos légszennyezettségi mérőhálózat

A Svájci hozzájárulás elnevezésű pénzügyi támogatási program segítségével újul meg Magyarországon az országos légszennyezettségi mérőhálózat eszközparkja.

Komoly vita várható a földforgalmi törvény uniós vizsgálata miatt

freedigitalphotos.net/dan

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke komoly vitát vár a földforgalmi törvény uniós vizsgálatának megállapításiról.

Engedélyezte a Mal két üzletágának eladását a GVH

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a Mal Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. timföld üzletága a Silkem Hungary Kft. részévé, hidrát üzletága pedig az Inotal Hidrát Hidrátgyártó Kft. részévé váljon.

A személyi és autóhitelek forintosításáról tárgyalnak

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A jegybank büntetné azt a hitelintézetet, amely egy határidőn túl devizaalapú személyi vagy autóhitelt tart a mérlegében, erről meg is kezdték a tárgyalásokat a bankszövetséggel.

Az átlagos devizahiteleseknek 20 százalékkal csökkent a törlesztőrészlete

A magyar bankszektor számára az elszámolás mintegy 1000 milliárd forintos terhe a banki tőkeállomány egyharmada.

Több 100 milliós városrehabilitáció Törökszentmiklóson

freedigitalphotos.net/artur84

Több mint 380 millió forintos beruházás valósul meg uniós forrásból a szociális városrehabilitációs pályázat keretében Törökszentmiklóson, a település főként romák által lakott részén. Az építkezés már javában zajlik.

Hazai forrásból kapnak fejlesztési támogatást a fürdők

A tervek szerint a gyógyhelyi fejlesztésekhez maximum egymilliárd forint összegű támogatásra pályázhatnak majd a fürdőüzemeltetők, s a pályázatot várhatóan augusztusban hirdetik meg.

Uniós támogatással fejlesztik a fogyasztóvédelmi rendszert

freedigitalphotos.net/Rawich

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) konzorciumban 350 millió forint uniós támogatással fejleszti a fogyasztóvédelmi rendszert a 2007-2013-as időszak forrásaiból az Állam Reform Operatív Program (ÁROP) keretében.

Növeli kapacitását az Emirates Budapesten

December elsejétől a mostani Airbus A330-asnál nagyobb, 364 utas szállítására alkalmas Boeing 777-es gépekkel repülnek Budapestre.

A budapesti hotelek húzták az országos szállodai teljesítményt

freedigitalphotos.net/ foto76

Az első negyedévben: a vendégéjszakák száma országosan 7,5 százalékkal, Budapesten 9,1 százalékkal nőtt, a külföldi vendégéjszakák száma pedig 10,4 százalékkal nőtt a fővárosban, meghaladva a 6,3 százalékos országos növekedést.

Kedvező hitelkonstrukciót dolgoztak ki a hatvani vállalkozásoknak

Régi vágyuk teljesült ezzel a hitelkonstrukcióval, mert általa könnyen hozzáférhető, alacsony kamatozású, eszközbeszerzésre, beruházásra fordítható forráshoz juthatnak a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások.

Osztrák nagybankokat minősített le a Fitch Ratings

freedigitalphotos.net/dan

A lépés elsődleges indoka az, hogy a nemzetközi hitelminősítő felülvizsgálta az európai uniós bankszektorok állami támogatásának valószínűségéről alkotott eddigi nézetét, de a cég a tényezők között említette az érintett osztrák bankok közép- és kelet-európai piacainak helyzetét is.

Szakértő: Túljutott a válságon a magyar ingatlanpiac

A nullához közeli kamatkörnyezetben ugyanis az ingatlanon elérhető 7-8 százalékos hozam vonzza a tőkét.

A Mol új gázt talált Pakisztánban

freedigitalphotos/atibodyphoto

A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál.

Százmilliárdos olajipari beruházások maradnak el az olcsó olaj miatt

Több mint százmilliárd dollárnyi új fejlesztési beruházást jegeltek eddig a legnagyobb olajipari vállalatok az alacsony olajárak miatt.

50 éve nem volt ilyen: mínuszban a brit infláció

freedigitalphotos/jscreationzs

Több mint fél évszázada először negatív inflációt mértek Nagy-Britanniában.

MNB-alelnök: nyár végére befejeződhet az MKB rendbetétele

freedigitalphotos/stockimages

Az MKB Banknál a következő nagy lépés a rossz eszközök leválasztása, ami a nyár végére fejeződhet be, azután következhet az értékesítési szakasz.

K&H: 7 milliárd forintos adózott nyereség az első negyedévben

A K&H bankcsoport 7 milliárd forintos adózott nyereséget ért el az idei első negyedévben, csaknem 10 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Tízmilliárd forint gépbeszerzési támogatásra pályázhatnak a kertészek

freedigitalphotos/master isolated

Tízmilliárd forint gépbeszerzési támogatásra pályázhatnak a kertészek május 18-tól a keret kimerüléséig, de legkésőbb június 1-jéig.

Növeli beruházásait idén a kkv-szektor egy felmérés szerint

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) tavalyi 1637 milliárd forintos beruházási értéke idén a 2223 milliárd forintot is elérheti, így míg 2014-ben egy vállalkozás átlagosan 10,8 millió forintot fordított beruházásokra, addig idén ez elérheti a 14,7 millió forintot.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.