Alig változott a forint árfolyama kora estére

freedigitalphotos/dan

A forint kora estére minimálisan erősödött az euróhoz és szerényen gyengült a frankhoz, a dollárhoz és a jenhez viszonyítva a bankközi devizakereskedelemben reggelhez képest.

A cseheket államháztartási hiányba húzta az Unió

Április végén 0,4 milliárd koronás hiánnyal zárta az első négy hónapot a cseh költségvetés, míg a korábbi három hónapban pozitív volt a mérlege.

Változik a roaming-díjszabás mindhárom nagy szolgáltatónál

A Telekom hétfőn közölte, hogy új roaming-kedvezményeket, egyes csomagoknál díjmentes szolgáltatást vezetett be, a Vodafone már korábban bejelentette, hogy egyes csomagoknál eltörli a roaming-díjakat, és a Telenor is a roaming-díjszabásának átalakítását tervezi.

Közepes forgalom mellett oldalazott a piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,43 pontos, 0,26 százalékos csökkenéssel, 22 554,03 ponton zárt hétfőn.

hirdetés

Az Alteo felvásárolta a Sinergy Csoportot

freedigitalphotos.net/adamr

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. felvásárolta a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport tulajdonában álló Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft.-t.

Több mint 6 millió forintra bírságoolta a Jugist a GVH

A Jugis 2013 május és 2014 április között valótlanul állította, hogy a BNM pulzáló mágnesterápiás és a BNM polarizáltfény-terápiás készülékek alkalmasak betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására, és termékeit így is hirdette.

Hat pénzintézet ügyfelei később kapják a devizahiteles tájékoztatót

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A banki perek elhúzódása miatt hat pénzügyi intézmény ügyfeleihez érkezhet a meghirdetett április 30-i határidőnél később az elszámolás.

Februárban tovább nőtt a külkereskedelmi többlet

Februárban a kivitel euróban számolt értéke 6,0, a behozatal 6,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbival összehasonlítva.

Megújul a Lukoil

freedigitalphotos.net/dan

Már az idén nyereségessé kívánja tenni a tavaly megvett töltőállomás-hálózatot a Normbenz Kft., amely elkezdte a rendszer átvilágítását.

Lejárt a devizahiteles tájékoztatók kiküldésének határideje

Az utolsó nap délután négy óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, az április 30-án feladott küldeményeket - a hosszú hétvége miatt - május 4-étől kézbesítik.

A tervezett támogatás kevés az energiafogyasztás 8 százalékos csökkenéséhez

freedigitalphotos/dan

Amennyiben a több mint 2 millió, energetikailag korszerűtlen családi házat hőszigetelnék, az ország energiafogyasztása 8 százalékkal csökkenne, ehhez azonban kevés a tervezett évi 80 milliárd forintos támogatás.

10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma

Az év első két hónapjában a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 10 százalékkal, a külföldieké 7,6 százalékkal volt nagyobb a múlt évinél.

Nőtt a fiatalok lakásvásárlási kedve

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

Amíg korábban a fiatalok többsége az albérletet tekintette a különköltözés lehetséges megoldásának, egy kereskedelmi bank felmérése szerint most már a válaszadók 40-40 százaléka említette, hogy lakásvásárlásban, illetve -bérlésben gondolkodik.

Felértékelik a regionális vízművek vagyonát

Az öt regionális vízmű által kezelt önkormányzati vagyont a becsült 2 milliárd 991 millió forint helyett 2 milliárd 393 millió forintért értékeli fel az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorciuma, amely egyetlen ajánlattevőként nyerte meg a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.

Dinamikusan növekszik a kereskedelmi ingatlanok piaca

freedigitalphotos.net/artur84

Tavaly 800 ezerrel több, 11,4 millió négyzetméter bevásárló központ épült a világon, mint 2013-ban, ennek 20 százaléka jutott Európára, a piacot Ázsia vezeti.

Felpörögtek az ingatlanvásárlások a Balatonnál

A Balaton Magyarország egyik legdrágább vidéke, egy internetes oldal felmérése szerint az átlagos ingatlanárak csak Budapesten és Győrben magasabbak, mint a tó környékén.

A halfogyasztás növelését célozza a halgazdálkodási operatív program

freedigitalphotos.net/dan

Rövidesen elkészül a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, amellyel megvalósítható a következő években az ágazat előtt álló legfontosabb feladat: az éves szinten mintegy 5 kilogrammos hazai fejenkénti halfogyasztás megduplázása.

Ismét emelkednek a világpiaci kakaóárak

A hét közepén több mint 8 százalékkal kellett többet fizetni a New York-i árutőzsdén a kakaó júliusi határidős szállításáért, március végéhez viszonyítva. Az áremelkedést a gyengülésnek indult dolláron túl az idézte elő, hogy a feldolgozók által leőrölt kakaó mennyisége ismét csökkent.

Magyar kereskedőház nyílt Namíbiában és Zambiában

freedigitalphotos.net/adamr

E célpiacokon is elérhetővé válhatnak a "kiváló minőségű magyar termékek és kapcsolt szolgáltatások".

Továbbra is az EU átlaga alatt a magyar munkanélküliség

A magyarországi munkanélküliségi ráta márciusban is uniós átlag maradt, hiszen mindössze 7,4 százalékot ért el.

Május 2-án éjfélig lehet pályázni trafikok működtetésére a hatodik pályázati körben

freedigitalphotos.net/adamr

Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének működtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén.

210-290 ezer forint között vannak a tóparti ingatlanok négyzetméterárai

A magyarországi tavak partján lévő lakóházak és nyaralók átlagos négyzetméterára megközelíti a drágább megyeszékhelyeken megszokott árakat

Világkiállítás: júniusban tartják a magyar pavilon hivatalos megnyitóját

freedigitalphotos.net/adamr

Egy hónappal a milánói világkiállítás (Expo Milano) pénteki kezdete után, június 5-én tartják a magyar pavilon hivatalos megnyitóját, az épületben azonban már május 1-jén megkezdődnek a programok.

Egyre többen támogatják az értékszállítók sztrájkját

Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja a JNT Security Kft.-nél működő Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) április 20-án éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkját, ami azért indult, mert nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

Szünetel a társasház-felújítási pályázatok benyújtása a Nyugat-Dunántúlon

freedigitalphotos.net/artur84

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggeszti az Otthon melege program társasház-felújítási pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Konvergenciaprogram: jövőre 2,5 százalékos GDP-növekedés várható

A konvergenciaprogram szerint az idei 0 százalékos infláció után jövőre 1,6 százalékos, 2017-ben 2,5 százalékos, 2018-ban 3 százalékos pénzromlás várható.

Az 1,6 millió devizahiteles levél felét már átvették az ügyfelek

freedigitalphotos.net/dan

Csütörtökön délutánig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, amelyből 850 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek.

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg tavaly a munkaügyi ellenőrök, mint egy évvel korábban és a bírság összege is alatta maradt a 2013. évinek.

A kormány 3,1 százalékra emelte az idei GDP-prognózist

freedigitalphotos.net/taesmileland

A konvergenciaprogram 2018-ig tartalmazza a kormány hivatalos előrejelzését, amely szerint Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb növekedéssel lehet számolni.

Izmosodik a Continental bevétele és nyeresége

Növelte forgalmát és eredményét az első negyedévben a német Continental AG autóipari alkatrész-beszállító és gumiabroncs gyártó konszern.

Hazánkban az Air China: mi leszünk Kína kapuja Európába

Facebook Air China

Május elsejétől új járatot indít Budapestre a kínai nemzeti légitársaság.

Szendereg a forint, álmában megmozdult kicsit

Nem mozdult el lényegesen a forint árfolyama csütörtök reggelre előző esti jegyzéseihez képest a vezető valutákkal szemben.

Leminősítette Görögországot a Moody's

freedigitalphotos/Sailom

A cég indoklása szerint erősen bizonytalan, hogy a görög kormány időben megállapodásra jut-e hivatalos hitelezőivel még a soron következő törlesztési részletek esedékessé válása előtt.

Az idén tovább bővülhet a faktoring piac

A bővülő ipari termelés, a növekvő belső fogyasztás, az uniós támogatások, valamint a bankadó várt csökkentése egyaránt a növekedés irányába mutat.

Sokba kerül a bankfelügyelet az európai bankoknak

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Központi Bank (EKB) felügyeleti mechanizmusának fenntartása az év végéig 326 millió eurójába kerül az európai bankoknak.

GKI: a magyar gazdaságpolitika súlyosan megbukott

A beruházások Magyarországon 2011-2014 között csak az uniós forrásokból növekedtek, sem nettó hazai tőkefelhalmozás nem történt, sem külföldi tőkebeáramlás nem volt.

Raiffeisen: módosul a stratégia, 45 fiókot zárnak be

MTI Fotó: Kovács Tamás

Jelentősen csökkenti fiókjainak számát a Raiffeisen Bank, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár, a lépést Heinz Wiedner vezérigazgató azzal indokolta, hogy a hitelintézet módosítja stratégiáját: a jövőben elsősorban a vállalati ügyfelekre és az elektronikus csatornákra koncentrál.

Három cég konzorciuma tervezi az M0-ás folytatását

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által az M0-ás autóút északi szektora továbbépítésének tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést, közös ajánlattevőként három cég nyerte, a munka olcsóbb lett a becsültnél.

45 Raiffeisen-fiókot zárnak be stratégiamódosulásra hivatkozva

freedigitalphotos/Anusorn P nachol

Jelentősen csökkenti fiókjainak számát a Raiffeisen Bank, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár.

Külföldi kézbe kerül a Szentkirályi Ásványvíz

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt az olasz érdekeltségű Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), hogy közösen terjeszkedjenek Magyarországon és a régióban.

Eladásra szánt lakásépítésre is igénybe vehető az nhp

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A jegybank úgy módosította a növekedési hitelprogramot (nhp), hogy nemcsak bérbeadásra, hanem eladásra szánt lakóparki lakásokra is kiterjesztette hitelfelvétel lehetőségét.

Csaknem 80 ezerrel dolgoztak többen az első negyedévben, mint egy évvel korábban

Az idei első negyedévben 4 millió 117 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 79 ezerrel (2 százalékkal) több, mint egy évvel korábban.

7,8 százalékos munkanélküliség az első negyedévben

freedigitalphotos.net/arztsamui

A legjobb munkavállalási korúak, a 25-54 évesek körében egy év alatt 0,6 százalékponttal 6,9 százalékosra csökkent a munkanélküliség.

Új vezetők a Quaestor Bank élén

Az igazgatóságot Péceliné Morgós Katalin, az MFB korábbi vezérigazgató-helyettese és a Diákhitel Központ Zrt. volt felügyelőbizottsági tagja vezeti.

Ismét emelkedett a benzin ára

Forrás: MTI

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Egyeztetést sürget a kéményseprők ügyében a szakszervezet

Meg kellene szüntetni a munkavállalói oldalon lévő bizonytalanságot, mert jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a kéményseprő szakmában dolgozó mintegy 1500 ember sorsa a változtatás után.

Elkezdték feltölteni a zsanai gáztárolót

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Megkezdte a felkészülést az MVM Csoport a zavartalan téli földgázellátásra, a nemzeti energetikai társaságcsoport tulajdonában lévő Magyar Földgáztároló Zrt. napi 1,2 millió köbméter kapacitással elindította a betárolást a zsanai föld alatti gáztárolóban.

S&P: a magyar gazdaság 2,5 százalékkal bővül

A nemzetközi hitelminősítő javította a magyar gazdaság középtávú növekedésére adott előrejelzését, most 2,5 százalékot vár az eddig jelzett kettő helyett; és kiemelte azt a véleményét, hogy a magyar bankrendszer kilátásait egyebek mellett a bankadó mérséklésére tett kormányzati ígéret is javítja.

Megszületett a bérmegállapodás az FKF-nél

freedigitalphotos.net/anankkml

Megszületett a megállapodás a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt-nél (FKF) a 2015-ös bérekről a vezetés és a szakszervezet között, a munkavállalók 3,5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek.

Új ostyagyártási technológia milliárdos fejlesztésből Urbánéknál

Több mint kétmilliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre rétsági ostyagyárában az Urbán és Urbán Kft., így új termékekkel jelenik meg a piacon, és kétszeresére nő a gyártási kapacitás.

Stagnálásra számít a szakértő a tőzsdén

freedigitalphotos/photokanok

"Pihenő" lehet kedden a magyar és az európai piacokon, közepes forgalom mellett kivárás, stagnálás lesz jellemző.

FT: vékony jégen az Európai Bizottság

A Gazprom ellen a méltánytalan árazás miatti eljárással vékony jégre tévedt az Európai Bizottság, ezt a vádat ugyanis önmagában nagyon nehéz bizonyítani.

A kkv-k negyede indulna uniós pályázatokon

freedigitalphotos.net/anankkml

Tíz kis- és középvállalkozásból (kkv) hat hallott az új uniós pályázati ciklusról, minden negyedik vállalkozás pedig tervezi is pályázat beadását az uniós támogatások elosztását végző Széchenyi 2020 programban.

A Richter volt a nap nyertese a szakértő szerint

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,36 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 22 821,79 ponton zárt hétfőn.

Vizsgálja a kivonuló két gázszolgáltatót az energiahivatal

freedigitalphotos/ renjith krishnan

A hatályos jogszabályok alapján az ellátásbiztonság akkor is garantált, ha egy egyetemes szolgáltató kivonul a piacról.

Indulhatnak a Paks II-höz szükséges kutató fúrások

Egyetlen ajánlattevőként a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt., valamint az ÁKMI Általános Kultúrmérnöki Iroda Szolgáltató Kft. nyerte az új atomerőművi blokkok telephelyengedélyének megszerzéséhez szükséges, kutató magfúrásokra kiírt tendert.

Kína lenyomta a francia borvidékeket

freedigitalphotos/marin

Franciaországot megelőzve Kína lett 2014-ben a világ második legjelentősebb bortermelője 800 ezer hektárral, az első helyen továbbra is Spanyolország áll.

Nőtt a Scania forgalma és nyeresége az első negyedévben

Kevesebb járművet értékesített, de nőtt a Scania értékesítési árbevétele és nyeresége az első negyedévben.

Emelkedik a benzin ára

MTI

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik.

Felfüggesztette a jegybank a TR Investment tőzsdei kereskedését

Ezen kívúl hatmilliós bírságot szabott ki a cégre, mert a társaság a jegybank kötelezése ellenére sem tette közzé 2013. évi jelentését, megsértve ezzel a tőkepiaci törvényt.

Ötven új munkahely a pápai Hirtenberger autóipari vállalatnál

freedigitalphotos/luigi diamanti

A mintegy 1,4 milliárd forintos beruházást a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál az unió 346 millió forinttal támogatta.

Az állami szektor felé nyitna a ZTE Magyarországon

Az állami és közigazgatási szektor felé nyitna a ZTE Hungary Kft., erről nyilatkozott a kínai távközlési hálózati és eszközgyártó nemrégiben kinevezett új magyarországi ügyvezető igazgatója.

Leminősítette Japánt a Fitch

freedigitalphotos.net/anankkml

A nemzetközi hitelminősítő hétfőn Londonban bejelentette, hogy Japán hosszú futamidejű külső és hazai szuverén adósságállományának besorolását az eddigi "A plusz"-ról egy fokozattal "A"-ra rontotta.

Velence is felmentést kér a vasárnapi boltzár alól

A település két hivatalos levélben is megkereste a kabinetet, emellett informálisan is megpróbálta elérni, hogy kormányrendelettel engedélyezzék Velencén a vasárnapi nyitva tartást, engedményt azonban nem kapott az önkormányzat.

Nagyon veszik a babakötvényt

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Gyakorlatilag minden második babának a szülei élnek a lehetőséggel.

Zöldhulladékot hasznosítanak energetikai célra Keszthelyen

A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül.

Lehúzná a rolót Londonban az HSBC

freedigitalphotos/mister gc

Fontolóra vette székhelye elköltöztetését Londonból az HSBC, elsősorban a pénzügyi válság óta megszigorodott brit és európai uniós szabályozói környezetre, valamint a politikai bizonytalanságokra hivatkozva.

Külön forrásból valósul meg a 60 milliárdos kórház-konszolidáció

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az idei év komoly pozitívuma, hogy most először nem az Egészségbiztosítási Alap maradványából valósul meg a kórházak adósságállományának konszolidációja, az erre fordítható 60 milliárd forint ugyanis "kívülről érkezett".

Hetekig tarthat a Buda-Cash-nél a hitelezői igények feldolgozása

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Hetekig is eltarthat a Buda-Cash Brókerház felszámolási eljárásában benyújtott több ezer hitelezői igény feldolgozása.

Felszámoló: hamarosan megkapják az egyenlegközlő igazolást a Quaestor-kötvényesek

Hamarosan megkapják egyenlegközlő igazolásukat postán azok a Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-vel (Quaestor Értékpapír Zrt.) kötöttek szerződést.

Új GMO-k felhasználását hagyta jóvá az Európai Bizottság

freedigitalphotos.net/foto76

Tíz új genetikailag módosított organizmust (GMO) tartalmazó növény élelmiszeripari és takarmányozási felhasználását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság.

A Mercedes a legvonzóbb munkaadó

A több mint 7000 potenciális munkavállaló megkérdezésével készített felmérés szerint a Mercedesnél a válaszadók 67,58 százaléka dolgozna szívesen, míg az Audinál 66,08 százalék vállalna munkát.

2,6 milliárdos támogatás megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

freedigitalphotos.net/arztsamui

A kormány ebben az évben több mint 2,6 milliárd forintos támogatást biztosított eszköz- és gépfejlesztésre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásban tevékenykedő társaságok számára.

Visszaadja a lakossági egyetemes gázszolgáltatási engedélyét az E.ON

Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz pénteken, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

freedigitalphotos.net/adamr

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.