Visszavonták a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatási engedélyét

freedigitalphotos.net/dan

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. október 1-jei határidővel a vállalat kérésére visszavonta a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatási engedélyét.

Tízmillós bírság a MagNet Banknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata végén 10 millió forintra bírságolta a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-t, egyúttal arra kötelezte a bankot, hogy a feltárt szabálytalanságokat szeptember végéig küszöbölje ki.

Tulajdonosváltás a MOM Parknál, a Westendnél és az EMKE-nél

Egy nemzetközi befektetési konzorcium szerezte meg a MOM Park Bevásárlóközpont és a hozzá tartozó MOM Park Irodák, valamint a Westend Business Center Irodaház és az EMKE Irodaház alkotta ingatlanportfóliót, a tranzakció július 31-ével lezárult.

Az Erste a héten beadhatja jelzálogbank-alapítási kérelmét az MNB-hez

Az Erste Bank a kétlépcsős felügyeleti engedélyezés részeként várhatóan még a héten beadja az MNB-hez jelzálogbank-alapítási kérelmét, amelyet az új leányvállalat cégbírósági bejegyzése után követ majd a működési engedély benyújtása.

hirdetés

Változatlan nyitást vár a szakértő

Alacsony forgalom mellett inkább stagnálhat a BUX, mivel a kereskedést befolyásoló makrogazdasági adat nem lesz, és a vállalati hírek esetében is kevés az impulzus.

Az Erste jelzálogbankot alapít Magyarországon

Az Erste Bank Hungary a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy 100 százalékos tulajdoni hányaddal, egyedüli alapítóként, magyarországi székhellyel jelzálogbankot alapít.

Új üzemcsarnokot épít a Log Valve Kft. Lentiben

Közel 376 millió forintos költséggel új üzemcsarnokot épít Lentiben az olaj- és gázipari szerelvényeket gyártó Log Valve Kft.

Az extrém sportok baleseteire csak üzleti biztosítás köthető

A kötelező egészségbiztosítás 2007. óta nem fedezi az extrém sportok során bekövetkező balesetek ellátási költségeit, erre üzleti alapú biztosítást kell kötni, amely drágább a hagyományos balesetbiztosításnál.

Világszerte rohamosan nő a lítium iránti kereslet

Alapvetően az elektromos autók, valamint az okostelefonok és az egyéb modern elektronikai eszközök terjedése miatt nőtt meg szerte a világban az azok akkumulátorát alkotó, különleges áramtároló képességű lítium iránti kereslet.

Tízmilliárdot fordítanak egészségügyi informatikai fejlesztésre

Másfél év múlva az ügyfélkapun keresztül bárki lekérdezheti az egészségügyi ellátásával kapcsolatos információkat.

Nem tervez főpályaudvart Budapestre a MÁV

freedigitalphotos.net/papaija2008

Budapest sajátos közlekedési térszerkezete és nagy beépítettsége miatt óriási beruházást igényelne egy központi pályaudvar, ezért a MÁV a Keleti és a Nyugati pályaudvar fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

Dübörög az autópiac - szinte a válság előtti szinten

Az új személygépjárművek száma 14,4 százalékkal nőtt júliusban az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, idén a hetedik hónapban mintegy 7012 új autót helyeztek forgalomba.

Lefelé csordogál a gázolaj ára

freedigitalphotos/Michelle Meiklejohn

Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benziné nem változik.

Több mint százezer letöltésnél tart az új pályázati honlap

Az Európai Uniótól közvetlenül elnyerhető támogatásokról múlt kedden indított magyar nyelvű honlapról alig egy hét alatt 105 ezren töltöttek le információkat.

17 milliárd forintnyi babakötvényt vásároltak eddig

Wikipédia/Egrian

A babakötvényekből eddig 17 milliárd forintnyit vásároltak a megtakarítók, emellett 800 milliárd forint lakossági állampapír és egymilliárdnyi euró kötvény van a magánbefektetők birtokában

Párizsban is megnyitotta irodáját az MNB

A hamburgi iroda júliusi megnyitását követően hétfőn megkezdte működését Párizsban is a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi irodája.

Nőtt az export, csökkent az import májusban

freedigitalphotos.net/dan

A kivitel euróban számolt értéke 2,3 százalékkal nőtt, a behozatalé 0,9 százalékkal csökkent májusban az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi többlet 507 millió euró volt, 225 millióval haladta meg a tavaly májusit.

Harmadával növelte kapacitását a HungaroPasta

freedigitalphotos.net/adamr

Nemcsak a gyártási kapacitás növekedett, de az új technológiának és a speciális alkalmazásnak köszönhetően a termékek színvonala is javult.

Nő a kereslet a garanciacégek készfizető kezességével biztosított folyószámlahitelek iránt

A hitelfelvételben gondolkodó mikro- és kisvállalkozások 82, illetve 78 százaléka beruházáshoz, fejlesztéshez venne fel leginkább hitelt.

A szabad felhasználású diákhitel kamata 4,9 százalék

freedigitalphotos/cuteimage

Ez a legalacsonyabb kamat a diákhitel 14 évvel ezelőtti bevezetése óta.

2,5 milliárd forintot fordít a kormány a Kisvárdai Várfürdő és környékének fejlesztésére

Három év alatt összesen 2,5 milliárd forintot fordít a kormány a Kisvárdai Várfürdő és környéke fejlesztésére és korszerűsítésére.

Kezdődik a forinthitelek és a ténylegesen devizában törlesztett hitelek elszámolása

Wikipédia/Egrian

Augusztus elsején indul az elszámolás a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel: a bankok szeptember 30-ig számolhatnak el érintett ügyfeleikkel.

Negatívra rontotta Horvátország adósosztályzatának kilátását a Fitch

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Horvátország egyébként sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatainak kilátását pénteken a Fitch Ratings, a romló államháztartási és államadósság-dinamikával indokolva a lépést.

Az utasbarát vasúti szolgáltatás kialakítása a következő feladat

freedigitalphotos.net/papaija2008

Magyarországon a vasúttal kapcsolatos műszaki fejlesztési irányok jók, a következő időszakban a feladat ezen vívmányok átültetése az utasok jobb kiszolgálása érdekében.

Főgáz: a korábbi szolgáltatók hajthatják be a gázszámla-tartozásokat

A Főgáz Zrt. nem tárgyalt a gázszámla-tartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amit utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak.

Mintegy 93 milliárddal tartoztak a magyar energiafogyasztók májusban

freedigitalphotos.net/dan

Csaknem kétmillió magyar energiafogyasztónak volt kifizetetlen hátraléka, 92,997 milliárd forint értékben május elsejei adatok szerint.

Felminősítette Szlovákiát a Standard & Poor's

Felminősítette Szlovákia eddig is elsőrendű befektetői államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, mindenekelőtt a szlovák gazdaság javuló növekedési kilátásaival indokolva a lépést.J

Újabb 1,7 milliárd dollárt kap Ukrajna

freedigitalphotos.net/ddpawumba

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatósága lezárta pénteken az Ukrajnával kötött kibővített megállapodás első felülvizsgálatát és ezzel engedélyezte újabb 1,7 milliárd dollár átutalását.

Béremelést kapnak egyes MÁV-munkakörökben dolgozók

Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV-Start Vasúti Személyszállítási Zrt., amelynek értelmében egyes stratégiai munkakörökben foglalkoztatottak külön díjazásra lesznek jogosultak.

Évente félmillióan veszítik el munkájukat a divatcikkek hamisítása miatt

freedigitalphotos/dan

Az uniós országok közül leginkább a fejlett divatiparral rendelkező Olaszország és az Egyesült Királyság gazdaságát sújtja a divattermékek nemzetközi bűnszervezetek által irányított hamisítása.

Még sosem fogadtak ennyi utast Ferihegyen

Egymilliomodik hónapon belüli utasát köszöntötte csütörtökön a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, amely soha nem fogadott egy hónapon belül ennyi utast.

Növelte forgalmát és nyereségét a Ferrari

freedigitalphotos.net/Teerapun

Növelte forgalmát és nyereségét az idei első félévben a részvényének negyedik negyedévi tőzsdei bevezetésére készülő Ferrari sportkocsi gyár.

Kissé javult a gazdasági hangulat az EU-ban

Júliusban kissé javult a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU) és a 19 tagállamból álló eurózónában is az Európai Bizottság (EB) csütörtöki közleménye szerint.

"Szembetűnően rákapcsolt a televíziós reklámozásra a kereskedelem"

freedigitalphotos.net/adamr

24 százalékkal többet költöttek élelmiszerek tévéreklámjaira a cégek.

Az Audi szárnyal Győrben

Több mint egymillió gyártott motorral és 84 ezer autóval eddigi legnagyobb termelési volumenét érte el az idei első félévben az Audi Hungaria Motor Kft.

A spanyolok valamit nagyon jól csinálnak

freedigitalphotos/serge bertasius

A spanyol gazdaság 2007-ben produkált utoljára olyan gazdasági növekedést, mint 2015 második negyedévében, a bruttó hazai termék (GDP) 1 százalékkal nőtt az előző három hónappal összevetve

Két magyar légiközlekedés-fejlesztési projektet is támogat az unió

Az Európai Unió két magyar légiközlekedés-fejlesztési projektet is támogat az új Európai Hálózatfinanszírozási Eszközök (CEF) programján keresztül, amelyek a szabad útvonalú légtér bővítését, és egy repülőtéri döntéstámogató rendszer kiépítését célozzák.

A Richter húzhatja a tőzsdét a szakértő szerint

freedigitalphotos/adamr

Pozitív nyitás után a Richter árfolyamának emelkedése húzhatja a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT) csütörtökön az elemző szerint.

Gyengült a forint kora reggelre

Csökkent a forint árfolyama a főbb devizákhoz viszonyítva csütörtök kora reggelig a szerda késő délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

Nem változtatott az irányadó kamaton a Fed

freedigitalphotos/cooldesign

Nem változtatott az irányadó kamat 0-0,25 százalékos szintjén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) szerdán.

Az Egis felvásárolta a Bayer lengyelországi Biovital termékportfólióját

Az Egis vállalati stratégiájának egyik fontos eleme, hogy jelenlétét erősítse a vény nélkül kapható készítmények belföldi és nemzetközi piacán. Ennek keretében került sor a Bayer lengyelországi Biovital termékportfóliójának felvásárlására.

Le is meg fel is ingázott a forint

freedigitalphotos/Stuart Miles

Vegyesen alakult a forintárfolyam szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben.

A Magyar Közút több autópályán korszerűsíti az elválasztósávokat november végéig

Több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében korszerűsítik az elválasztósávokat az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópálya több szakaszán.

Megújult a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti szakasza

freedigitalphotos.net/nuttakit

Csaknem 4,1 milliárd forintos beruházással elkészült a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti 12,4 kilométeres szakaszának felújítása.

KSH: április-júniusban 126 ezerrel dolgoztak többen, mint egy éve

A foglalkoztatottak száma április-május-júniusban meghaladta a 4 millió 201 ezret, ezzel 126 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt.

KSH: 6,9 százalékra csökkent a munkanélküliség április-júniusban

Forrás: MTI

Idén április-júniusban 310 ezer volt a munkanélküliek száma, 49 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent.

Minden eddiginél több határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Hatvannyolc csoportban minden eddiginél több, 1524 határsértőt - köztük 260 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden.

Megint olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja

freedigitalphotos.net/cescassawin

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja, amiben nagy szerepet játszik az olcsó légitársaságok jelenléte és a sok szórakozási lehetőség.

Már hétezernél több letöltés a Magyar Fejlesztési Központ honlapján

Az Európai Uniótól közvetlenül elnyerhető támogatásokról indított magyar nyelvű honlapot bejelentő sajtótájékoztató után néhány órával már hétezernél is több letöltés történt a Magyar Fejlesztési Központ honlapjáról.

Díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán

Három éremmel díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán.

Augusztusban indulnak az újabb elszámolások

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Augusztus 1. és szeptember 30. között történnek meg a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel szembeni banki elszámolások.

Milliárdos logisztikai fejlesztés a kecskeméti Mercedes-gyár közelében

MetLog Logisztikai Központ néven, több mint egymilliárd forintból új ipari szolgáltató létesítmény épül Kecskeméten, a Mercedes-gyár tőszomszédságában.

Több biomasszát vásárol fel az idén a Pannonpower

freedigitalphotos/stockimages

Csaknem 180 ezer tonna bálázott lágyszárú biomasszát szerzett be a pécsi hőerőmű a térség mezőgazdászaitól a június végén zárult szalmaévben, a most zajló, betakarítástól betakarításig tartó időszakban pedig mintegy 200 ezer tonna mezőgazdasági melléktermék felvásárlását tervezi.

Rekordösszegű bírságot kapott a Fiat Chrysler

freedigitalphotos.net/dan

Rekordösszegű, 105 millió dolláros bírságot vetett ki az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vállalatra a múltbéli biztonsági visszahívási akciók során elkövetett mulasztások miatt.

Újabb mintegy 200 vállalkozás kap uniós támogatást

Újabb támogatói döntések születtek a 2014-2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett pályázatain, amelyek keretében 221 vállalkozás 8,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Tállai: az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv

freedigitalphotos.net/dan

Az NGM már elkészítette erre vonatkozó javaslatát, és az egyik soron következő ülésén fogja tárgyalni a kormány, a további részleteket azt követően ismertetik.

Egy harmadik meder is épül a Szuezi-csatorna mentén

Egy harmadik mesterséges vízi út megásása veszi kezdetét egy nappal az új Szuezi-csatorna augusztus 6-i megnyitója után.

A GVH engedélyezte a Flextronics és a Micoh fúzióját

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljáró versenytanácsa engedélyezte, hogy a Flextronics International Europe B.V. közvetlen egyedüli irányítást szerezzen a Micoh B.V. cégcsoportban.

Liga: biztosíthatók a források a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásához

Az évente mintegy 200 milliárd forintba kerülő nyugdíjba vonulást elsősorban olyan forrásokból lehetne fedezni, amelyeket az állam szed be járulék címen.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

freedigitalphotos.net/Naypong

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Megkezdődtek a tárgyalások a harmadik mentőcsomagról

Megkezdődtek a tárgyalások Görögország és a nemzetközi hitelezők képviselői között az új, harmadik pénzügyi mentőcsomagról.

Fogyasztóbarát település címet kapott Salgótarján

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Főleg az ifjúságvédelem területén elért eredményeknek köszönhetően nyerte el a Fogyasztóbarát település címet Salgótarján, az önkormányzat sokat tett azért, hogy a fiatalkorúakat sehol ne szolgálják ki alkohollal és dohányáruval.

200 milliárd dollárnyi olajipari beruházás állt le az ismét zuhanó olajárak miatt

Az olajárak tavaly nyáron kezdődött, az elmúlt hetekben kiújult esése miatt eddig 46 nagy olaj- és földgázipari kitermelési beruházási terv végrehajtása maradt el, ami 20 milliárd hordónyi olajegyenérték-tartalékot érint.

Javult júliusban az ifo gazdaságkutató német üzleti hangulatindexe

janoon028/freedigitalphotos.net

Júliusban, a várakozásokra rácáfolva, javult a müncheni ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe.

A munkaerő-kereslet miatt emelkedtek az albérleti díjak

A nyugat-magyarországi nagyvárosokhoz hasonlóan, Budapesten is megélénkült a munkaerő-kereslet, új munkájuk miatt többen elköltöznek, ami érződik a megnövekedett lakásvásárlásokban és a bérleti díjak emelkedésében.

Jól teljesít a Budapest-Madrid közvetlen járat

Facebook Iberia

Telítettsége az első hónapban kiemelkedő, csaknem 75 százalékos volt.

Varufakisz: a Grexit más országok "sakkban tartására" szolgált volna

Görögország kiléptetése az euróövezetből (Grexit) nem a görög gazdaság fellendítésére szolgált volna, hanem arra, hogy az ezt szorgalmazó erők "sakkban tartsanak" más országokat.

Hárommilliárd forint a tüzelőanyag-vásárlás támogatására

freedigitalphotos.net/artur84

A kormány 3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés "Helyi önkormányzatok támogatásai" fejezetén belül, a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra.

Alig érkeztek kárbejelentések a csütörtöki vihar miatt

A csütörtöki vihar miatt minimális kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délutánig, de a júliusi viharkárok ezres nagyságrendűek az egyes biztosítóknál, a kár pedig van ahol az egymilliárd forintot is meghaladja.

Csaknem félmilliárd forint honvédelmi igazgatási feladatokra

freedigitalphotos.net/worradmu

Csaknem félmilliárd forintot csoportosítottak át a minisztériumok és állami intézmények honvédelmi igazgatási feladataira az idén: a legnagyobb, külön-külön több mint 100 milliós keretből a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium gazdálkodhat.

Brüsszel jóváhagyta, hogy a Nokia felvásárolja az Alcatel-Lucentet

A piaci verseny szempontjából nem találta aggályosnak, ezért pénteken jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a finn Nokia felvásárolja a francia Alcatel-Lucent távközlési vállalatot.

Már 28 milliárd forint kártérítést felvettek a Quaestor-károsultak

Wikipédia/Egrian

A megkezdett kártalanítás során több mint 10 ezer Quaestor kötvény károsult mintegy 28 milliárd forintot vett fel a Befektető-védelmi Alap (Beva) megbízásából eljáró OTP fiókokban.

A Nikkei veszi meg a Financial Timest

A legnagyobb ázsiai üzleti médiacsoport, a Nikkei veszi meg a Financial Timest.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.