Kivonják Fergusonból a Nemzeti Gárdát

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Jay Nixon missouri kormányzó csütörtökön elrendelte, hogy a Nemzeti Gárda egységei kezdjék meg a kivonulást St. Louis Ferguson nevű elővárosából, ahol zavargások törtek ki, miután szeptember 9-én egy fehér rendőr agyonlőtt egy fegyvertelen tizenéves fekete fiút.

Tízmillió dolláros kártérítés 15 ártatlanul leült évért

Tízmillió dollár (több mint kétmilliárd forint) kártérítést kap egy brooklyni férfi, akiről kiderült, hogy ártatlan volt abban a gyilkosságban, amely miatt 15 évet töltött börtönben.

Bűnügyi nyomozás indult a lefejezett amerikai újságíró ügyében

"Azoknak, akik ilyen cselekményeket követnek el, valamit meg kell érteniük: azt, hogy ennek az igazságügyi minisztériumnak, ennek a védelmi minisztériumnak és ennek a nemzetnek nagyon hosszú az emlékezete és a keze nagyon messzire elér."

Súlyos hibák a neonáci terroristák "kezelésében"

A hatóságok "totálisan csődöt mondtak" az Európa szívében tevékenykedő terrorista sejttel kapcsolatban.

hirdetés

Új pártot alapít a magyarellenes képviselő

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kormányzati részvétele elleni tiltakozásul kilépett a Szociáldemokrata Pártból (PSD) a magyarellenes állásfoglalásairól elhíresült Bogdan Diaconu parlamenti képviselő, s azt is bejelentette csütörtökön, hogy Egyesült Románia Párt néven új politikai pártot alapít.

Súlyos veszteségek érték az önkéntes belügyi alakulatokat Ilovajszknál

A "terrorellenes hadművelet" kezdete óta a legsúlyosabb veszteségeket szenvedték el az ukrán önkéntes belügyi alakulatok a Donyeck melletti Ilovajszk városáért folyó harcokban.

Nem lesz NATO-támaszpont Lengyelországban

Wikipedia nato

Inkább a katonai infrastruktúra fejlesztése, a rotációs gyakorlatokon részt vevő NATO-személyzet létszámának növelése várható a szeptember 4-5-ei cardiffi csúcstalálkozótól.

Muzulmánok: megalázó az Iszlám Állam folytatta erőszak

Megalázó az iszlám igaz hívei számára az az erőszak, amelyet az Iszlám Állam dzsihadistái (Szíriában és Irakban) elkövetnek.

Elhunyt Albert Reynolds egykori ír miniszterelnök

Fotó: Wikipedia

Elhunyt Albert Reynolds egykori ír miniszterelnök, aki két évtizeddel ezelőtt kulcsszerepet játszott az észak-írországi rendezési folyamat útnak indításában.

150 milliós osztrák segélyszállítmány indul Észak-Irakba

Ausztria 150 ezer euró (mintegy 47 millió forint) értékű humanitárius szállítmányt küld Észak-Irakba, és ezzel nagyjából százezer iraki rászorultnak nyújt segítséget.

Az irakihoz hasonló segítséget vár az ukrán külügyminiszter a Nyugattól

freedigitalphotos.net/artur84

A Nyugatnak ahhoz hasonló módon kellene támogatnia Ukrajnát, ahogyan az Iszlám Állam nevű szélsőséges milícia ellen harcoló iraki erőket segíti.

Az erős dialektussal beszélők nem lehetnek pilóták

A félreértések és az esetleges balesetek elkerülése végett nem engedélyezik majd, hogy a mandarin nyelven erős dialektussal beszélők repülőgép-vezetői engedélyt kapjanak Kínában.

Többen meghaltak a Gázai övezet elleni légicsapásokban

freedigitalphotos.net/anankkml

Legkevesebb nyolc ember, köztük három Hamász-parancsnok halt meg a Gázai övezet elleni izraeli légicsapásokban a csütörtökre virradó éjjel, miután előzőleg szerdán az eddigi legtöbb rakétát lőtték az övezetből Izraelre.

Állítólag megütötte áldozata a gyilkos rendőrt

Súlyos sérüléseket szenvedett az arcán az a fehér rendőr, aki agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tinédzsert St. Louis elővárosában, Fergusonban.

Ukránul köszöntötte az ukránokat a litván elnök a függetlenség napján

Fotó: Wikipédia

"Maguk, ukránok is az európai utat választották, és mindennap harcolnak azért a jogért, hogy független és demokratikus országban élhessenek. Egységet, erőt és határozottságot kívánok maguknak, hogy folytassák a megválasztott útjukat."

James Foley lefejezése - szigorúan piszkos ügyek

A terroristák több millió dolláros váltságdíjat követeltek James Foley szabadon bocsátásáért, amibe azonban Washington nem volt hajlandó belemenni.

Egy londoni fejezte le az amerikai újságírót

YouTube videó screenshot

Az interneten feltűnt videón, amely James Foley kivégzését mutatja, az álarcban látható gyilkos brit akcentussal beszél.

Hiteles az újságíró lefejezéséről közzétett felvétel

Foleyt a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező szélsőséges szunnita erő egy brit akcentussal beszélő, arcát fekete kendővel elfedő embere ölte meg a felvétel tanúsága szerint.

Ismét lelőttek egy ukrán katonai gépet Kelet-Ukrajnában

Wikipedia su 25

Oroszbarát szakadárok lelőttek egy Szu-25-ös ukrán katonai repülőgépet a kelet-ukrajnai Luhanszk városa fölött.

Obama közös erőfeszítést sürget az iszlám radikálisok ellen

A Közel-Kelet kormányainak és népeinek közös erőfeszítéssel kell eltávolítaniuk azt a "rákot", amelyet az Iszlám Állam terrorista csoport jelent, megakadályozva annak továbbterjedését, Amerika pedig fellép az állampolgárai védelmében.

Kilenc iszlám szélsőségest fogtak el Ausztriában

Wikipedia Syria

Kilenc férfit fogtak el Ausztriában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy csatlakozni akartak a Szíriában harcoló kormányellenes iszlám szélsőségesekhez.

Szétesik Nagy-Britannia? Mit akarnak az angolok?

Kiderült, az angolok jelentős többsége egy irányba húz a skót függetlenedés kérdésében - cikkünkből az is kiderül, hogy merre.

Négy lefejezett holttestet találtak a Sínai-félszigeten

Az áldozatokat két nappal azután találták meg a Gázai övezettel szomszédos régióban, hogy ismeretlen fegyveresek elrabolták őket.

Meg kell állítani a vérengzőket - Berlin és Róma fegyverszállítással nyomatékosít

Az IÁ-t fel kell tartóztatni, mert a terroristák előrenyomulása azzal fenyeget, hogy "futótűzként terjed szét a háborús konfliktus az egész Közel-Keleten".

Kairói tanácsok Washingtonnak a zavargások kezeléséhez - tapasztalatból

Az egyiptomi biztonsági erők akkori akciójában a Human Rights Watch (HRW) emberjogi szervezet szerint egyetlen nap alatt több mint ezer ember vesztette életét.

Ukrán ellenőrzés alá került Ilovajszk is - halálos áldozatok árán

A Donyeck megyei kormányzóság adatai szerint az elmúlt 24 órában 34 civil vesztette életét és 29 sebesült meg a harcok következtében.

Két éven belül teljesen felújítják a szabadkai zsinagógát

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a magyar állam 100 millió forintig terjedő anyagi támogatást ad a zsinagóga belső terének felújítására.

Önként jelentkezett rabosításra Rick Perry texasi kormányzó

Fotó: Wikipedia

A kormányzó elleni vád az, hogy politikai okokból vétózta meg egy olyan etikai testület finanszírozását, amely prominens texasi republikánus politikusok viselt dolgait vizsgálta.

Együttműködik a szíriai és az amerikai hírszerzés az Iszlám Állam elleni harcban?

Bassár el-Aszad szíriai elnök fegyveres erői precíz információkat kaptak az amerikai hírszerzéstől az IÁ szíriai állásainak koordinátáiról.

Rasmussen: kérdéses lehet Skócia NATO-felvétele

Fotó: Wikipédia

"Skóciának újból NATO-tagságért kellene folyamodnia, ha a szeptemberi függetlenségi népszavazáson az elszakadás mellett dönt, ám nincs garancia arra, hogy fel is veszik a szervezetbe."

Kiújultak a rakétatámadások Izraelben és a Gázai övezetben

Összeomlott a tűzszünet: kedd este újrakezdődtek az izraeli légicsapások a Gázai övezet ellen és a palesztinok rakétatámadások Izrael déli és középső részei ellen.

Megrongálták Münchenben Sztepan Bandera ukrán partizánvezér síremlékét

Fotó: Wikipédia

A hét végén történt sírrongálás hátterét egyelőre nem sikerült feltárni, így a müncheni rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják, hogy az ügynek vannak politikai vonatkozásai.

Meghalt Románia egyik leggazdagabb embere

Elhunyt Dinu Patriciu üzletember, a román Nemzeti Liberális Párt (PNL) alapító tagja, egykori miniszter, Románia egyik leggazdagabb embere, aki a rendszerváltás utáni első magánvállalatot alapította Romániában.

Megszegték a gázai tűzszünetet

Wikipedia gaza

Az éjfélig érvényes, meghosszabbított ötnapos tűzszünetet megszegve három rakétát lőttek palesztin területről izraelire kedd délután.

Berlinben az Ebola!

Ebola-fertőzés gyanújával kórházba szállítottak kedden Berlinben egy nőt, aki a közelmúltban Nyugat-Afrikában járt.

Dzsihadistákat toboroznak Bosznia-Hercegovinában

Youtube Bilal Bosnic

Az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita fegyveres csoporthoz csatlakozásra szólította fel a boszniai fiatalokat Bilal Bosnic, az egyik legnagyobb bosznia-hercegovinai radikális muzulmán szervezet vezetője.

Interjú Németh Miklóssal: "Moszkva nem tiltakozott"

"Moszkva nem tiltakozott" címmel közölt kedden interjút Németh Miklós egykori miniszterelnökkel a Die Presse című konzervatív osztrák lap.

Ebola - hova ne utazzunk?

Wikipedia west africa

Hivatalos állásfoglalás arról, a Föld melyik részét érdemes elkerülnünk.

Merkel a békét elősegíteni látogat Ukrajnába

Berlin legfőbb törekvése az, hogy a kelet-ukrajnai konfliktus résztvevői állapodjanak meg a fegyvernyugvásról, és kezdjék el a válság békés, politikai rendezését.

Vegyi fegyverek: a legveszélyesebb összetevőket már semlegesítették

A 600 tonnányi vegyifegyver-összetevőt a Cape Ray elnevezésű amerikai hajón, a Földközi-tenger nemzetközi vizein semlegesítették.

A zavargások helyszínére küldi igazságügyi miniszterét az elnök

Obama közölte, hogy óvatos a véleményalkotásban, nehogy a nyomozás lezárásáig elhamarkodottan ítélje meg a történteket.

Obama szerint "vad csoport" az iszlám állam: nemzetbiztonsági érdek a feltartóztatásuk

Obama megerősítette, hogy kurd és iraki erők amerikai támogatással visszafoglalták a moszuli gátat - példa arra, hogy megvalósítható az iraki-kurd együttműködés.

Az ukrán fegyveresek elérték Luhanszk központját

Az ukrán erők körülzárták Donyec-medence kulcsfontosságú városait, a szakadár fegyveresek pedig agresszívabbá váltak, azt érezvén, hogy "a végüket járják".

Merkel Clintont és Kerryt is lehallgatta?

A kancellárnak sürgősen nyilatkoznia kell arról, hogy a kormány tudott-e a BND akcióiról.

Újabb rendőrgyilkosság Egyiptomban, folyamatos terrortámadások

Ismeretlenek agyonlőttek egy rendőrt, egy másikat pedig megsebesítettek hétfőn Egyiptomban, ahol az utóbbi időben mindennapossá váltak terrorcsoportok ehhez hasonló rajtaütéses támadásai.

Elhalasztották a román parlament rendkívüli ülésszakát

A rendkívüli ülésszakot az ellenzéki Keresztény-liberális Szövetség (ACL) honatyái kezdeményezték, miután Traian Basescu államfő megfontolásra visszaküldte a parlamentnek a júniusban elfogadott jogszabályt.

Megérkezett Irakba a magyar segélyszállítmány első része

A magyar kormány mintegy 70 ezer eurós sürgős humanitárius segélyt nyújt a keresztény közösségeknek és a kurdisztáni hatóságoknak.

Fegyverszállítási folyosó terve lapulhat a segélyszállítmány álcája mögött

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Maga a segélyszállítmány tartalma is provokációnak minősíthető, hiszen "javarészt ivóvizet és sót tartalmaz".

Ismét elnapolták Murszi börtönkitörési perét

Ismét elnapolták Mohamed Murszi tavaly nyáron tisztségéből elmozdított államfő perét hétfőn, amelyben a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom számos vezetőjével együtt azzal vádolják, hogy a 2011-es forradalom kaotikus első napjaiban külföldi segítséggel kitört börtönéből.

Gyorsabban, rugalmasabban reagálna a jövőben a NATO

freedigitalphotos.net/Phaitoon

"A második világháború befejeződése óta első ízben fordult elő, hogy egy európai ország erővel ragadjon el területet egy másiktól."

Tóásó-ügy: az elmenekült főügyész szerint meghamisították a bizonyítékokat

Nemzetközi bíróságon is használható nyilatkozatot tett a múlt héten Brazíliában a bolíviai Marcelo Soza, annak a terroristaügynek a korábbi főügyésze, amelynek az egyik vádlottja a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd.

Magyarok váltják az ukrán békefenntartókat Koszovóban

Fotó: FB/Kfor Base Pristina

Csökkentik az ukrán békefenntartók számát Koszovóban augusztus végén, helyükre magyar katonák érkeznek.

A Hamász házi őrizete: lábon lövi a Fatah tagjait

A Hamász a Gázai övezetben házi őrizetben tartja a Fatah számos tagját, akik közül több mint száz ellenszegülőt lábon is lőttek - állítják az övezetben élő fatahosok.

Kijev: megkezdődött Luhanszk "felszabadítása"

Fotó: FB/Ukraine

Elfoglalták a kelet-ukrajnai Luhanszk városának egy részét a szakadároktól a Kijev által terrorellenesnek elnevezett erők.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.