Megkezdődött a népszavazás - Lesz-e független Skócia?

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Megkezdődött csütörtök reggel a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthetnek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon.

Villámcsapás miatt felrobbant két nyersolajtartály Texasban

Felrobbant két, 1400 hordónyi nyersolajat tároló tartály az egyesült államokbeli Texasban, miután az egyiket villámcsapás érte. A robbanás elpusztított három másik tartályt is, amelyekben az olajfinomítás során keletkező sós vizet tárolták.

Az USA kiképezi és felfegyverzi a felkelőket

Megszavazta az amerikai képviselőház a szíriai felkelők felfegyverzését.

Vizsgálatok, rendőrségi és ügyészségi kihallgatások maradnak el Szerbiában

Sztrájkba léptek a szerbiai ügyvédek szerdán, ezért nem vesznek részt a bírósági tárgyalásokon sem.

hirdetés

3,5 milliárd dolláros fegyverüzlet van születőben

Moszkva és Kairó között 3,5 milliárd dollár (több mint 845 milliárd forint) értékű fegyverszállításról született előzetes megállapodás

Csütörtökön is törlik az Air France-járatok 60 százalékát

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az Air France vezetősége szerint a pilóták sztrájkja miatt csütörtökön is törölni kell a járatok 60 százalékát, annak ellenére, hogy a kormány a megmozdulás befejezésére kérte a francia légitársaságot.

Elutasította a szlovák alkotmánybíróság az állampolgársági törvénnyel kapcsolatos beadványt

Nem hozott érdemi döntést a szlovák alkotmánybíróság (Ab) az állampolgársági törvény alkotmányosságát vitató beadványról: a testület szerdán eljárásjogi okokra hivatkozva elutasította a panaszt.

Internetes bűncselekmények nyomozására képez a Kaspersky

freedigitalphotos.net/patrisyu

A kiberbűnözés visszaszorításához nyújt szakmai támogatást a londoni rendőrségnek a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat.

Terroristatoborzó-hálózatot számolt fel a francia titkosszolgálat

Őrizetbe vett a francia titkosszolgálat hat olyan embert, köztük két kiskorút Lyon elővárosaiban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiatal nőket toboroztak szíriai dzsihadista harcokra.

Az utolsó felmérések szerint szűk többségben vannak a függetlenségellenesek Skóciában

A bizonytalanok kiszűrésével számolva jelenleg 52 százaléknyian vetnék el Skócia függetlenné válását, és 48 százalék voksolna az elszakadásra.

Lavrov az EU szankciós politikáját bírálja

Szerinte a szembenállás elmélyüléséhez vezet.

Továbbra is ostrom alatt a donyecki repülőtér

Ott, ahol a repülőtér van, újra erős, feltehetően aknatámadások okozta robbanásokat hallani, Grad típusú rakéta-sorozatvetők robaja és puskaropogás hallatszik.

Obama globális fellépést sürget az Ebola-járvány ellen

3000 katonát vezényel Nyugat-Afrikába, elsősorban Libériába, akik ott 17 százágyas egészségügyi létesítményt építenek és több ezer járványügyi segélymunkást képeznek ki.

Szisztyema: pénzmosás vádjával őrizetbe vették az orosz milliárdost

Az amerikai FBI-hoz hasonló szerepet betöltő orosz bizottság büntetőeljárást indított a Basnyefty magánkézbe adásánál elkövetett törvénysértés gyanújával.

A szomszédban sem rózsás a helyzet: sok a visszaeső bűnöző a fiatalkorúak között

Minden második fiatalkorú bűnöző visszaesőnek számít Ausztriában - derül ki az osztrák igazságszolgáltatásnak a 2013-as évet értékelő jelentéséből.

Magyar túlélő is tanúskodni akar az auschwitzi őr ellen

Németországi 2. vh-s múzeum

A hatóság szerint a vádlott bűnrészes legkevesebb 300 ezer ember meggyilkolásában: a gázkamrába küldött foglyok személyes tárgyait takarította el a következő vonat érkezéséig.

Kukába hajították az ukrán politikust! - videó!

Egészen egyedi, de félre nem érthető véleménynyilvánításra került sor az egyébként is forrongó Ukrajnában.

Most vegyen szellemfalut - eladó egy a görög tengerparton

Fotó: YT/Stuart 's HQ travel videos

Árverésre bocsát a török kormány egy üresen álló, hajdan görög lakosságú falut a Földközi-tenger partvidékén, Ródosz szigetének közelében.

Egyre több lengyel támogatná a sorkötelezettség visszaállítását

freedigitalphotos.net/worradmu

A lengyel hadsereg jelenleg mintegy 100 ezer katonából, valamint 20 ezernyi önkéntes tartalékosból áll.

Külföldön is komoly gondokat okoz az árvíz

Horvátországban a Dráva, a Mura és a Száva folyók áradása miatt továbbra is rendkívüli készültség van, Bosznia-Hercegovinában helyreállt a helyzet, Szerbiában viszont a Djerdap vízerőmű károsodása miatt 30 százalékkal csökkent az erőmű áramtermelése.

Szerdán kíméletlenül folytatódik az Air France-sztrájk

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az Air France járatainak 60 százalékát a keddi menetrendhez hasonlóan szerdán is törli a francia légitársaság, miután a pilóták nem fogadták el a vezetőség javaslatait és folytatják a tömeges munkabeszüntetést.

Ismeretlen fegyveresek körülzárták és átkutatják a krími tatár medzslisz székházát

Ismeretlen fegyveresek körülzárták a Krím félszigeti Szimferopolban kedden a krími tatárok képviseleti szerve, a medzslisz székházát, ahol házkutatást tartanak, Oroszországban tiltott iszlám irodalmat keresve, és ahová senkit nem engednek be.

Tőkés László a székelyföldi autonómia mellett érvelt

Fotó: FB/Tőkés László Sajtóirodája

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP hétfő esti strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces hozzászólások között emelt szót az "alaptalan soviniszta támadások" ellen.

Rendőrökkel végzett egy pokolgép a Sínai-félszigeten

Legkevesebb hat egyiptomi rendőrrel végzett kedden egy út szélén elhelyezett robbanószerkezet a Gázai övezettel közös határ közelében.

Ábécéskönyvek nélkül kezdődött Romániában a tanév

freedigitalphotos.net/dan

Nem készültek el az elsősöknek és másodikosoknak szánt új tankönyvek Romániában, így az idei elsősöket nem várta ábécéskönyv az iskolapadokon a hétfői tanévnyitón.

A külföldi feleségeket "áruló" honlapokra sújtanak le Kínában

Külföldi arákat ígérő honlapokra csapnak le a hatóságok Kínában, ahol a férfiak túlsúlya következtében virágzik a gyakran emberkereskedelmet magában foglaló közvetítői tevékenység.

Már a királynő is beleszólt a skótok függetlenedési kampányába

A brit uralkodó azt reméli, hogy a skót választók "nagyon gondosan mérlegelik a jövőt" a skóciai függetlenségről kiírt csütörtöki népszavazáson.

Négy éve eltűnt túrázó maradványaira bukkanhattak az Olümposzon

A nő testét véletlenül fedezte fel vasárnap egy másik túrázó, aki azonnal értesítette a hatóságokat. A tetemet az egyik túraútvonal alatt találták meg.

Kedden tovább romolhat a helyzet az Air France-nál

freedigitalphotos.net/James Barker

Míg hétfőn az Air France gépeinek a fele nem száll fel a pilóták sztrájkja miatt, kedden már hatvan százalékos lesz ez az arány.

Egy ember meghalt, ketten eltűntek a romániai áradásokban

Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján.

Külön sávot kaptak a mobilfüggő gyalogosok egy kínai városban

freedigitalphotos.net/stockimages

A kezdeményezéssel a mobilhasználat utcai közlekedésben való veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet, a kínai nagyvárosokban igen jellemző ugyanis, hogy a készülékek képernyőiről fel sem nézve járnak-kelnek az emberek, ami kisebb-nagyobb baleseteket okozhat.

Lakóházakat, utakat öntött el az áradás Szlovéniában és Horvátországban

A Mura folyó vízszintje Szlovéniában és Horvátországban is történelmi csúcsot döntött, lakóházakat és utakat öntött el, a Kulpa folyón Károlyvárosnál (Karlovac) már levonult az ár, ám most a Száva, a Kulpa és az Odra folyók találkozásánál fekvő Sziszek van veszélyben.

Zsirinovszkij egész Európát megfenyegette

freedigitalphotos.net/Rawich

"Olyan balhét keltünk, a La Manche-csatorna partján is, hogy nem lesz nyugtotok a 21. század közepéig".

Az Oroszországban fogvatartott ukrán pilótanőt indítja listája élén Timosenko pártja

Az elrabolt és jelenleg az oroszországi Voronyezsben fogva tartott ukrán pilótanőt, Nagyija Szavcsenkót indítja listája élén Julija Timosenko volt kormányfő pártja, a Haza párt az október 26-án esedékes előre hozott ukrajnai parlamenti választásokon..

Utolsó kampányhétvége: teljes a bizonytalanság a skótoknál

Nagyok a szórások a közvélemény-kutatók számaiban is.

Az Oroszországban kormányzó párt jelöltjei a Krímben is taroltak

A márciusi krími népszavazást követően az Oroszországi Föderációval egyoldalúan egyesített területen vasárnap tartott szavazáson a voksolók valamivel több mint 70 százaléka az Egységes Oroszország (JeR) jelöltjeit támogatta.

Püspök és államtitkár is rúgta a bőrt

freedigitalphotos.net/tungphoto

Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi római katolikus püspök, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára, valamint Zsigmond Barna-Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja is pályára lépett a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet gimnázium tornatermének a vasárnapi avatóján vívott labdarúgó-mérkőzésen.

Kerry: több állam szárazföldi csapatokat ajánlott fel az Iszlám Állam ellen

Barack Obama elnök kedden fogadja majd új különmegbízottját, John Allen tábornokot, akinek feladata az IÁ elleni koalíció kiépítése lesz. John Kerryt a kongresszus a jövő héten meg fogja hallgatni a témában.

Kijev már kap fegyvereket NATO-tagállamoktól

Forrás: Wikipédia

Már érkeznek fegyverek Ukrajnába azokból a NATO-tagállamokból, amelyekkel Kijev kétoldalú megállapodást kötött a haditechnikai eszközök szállításáról.

Kijev: a "terrorellenes" erők visszaverték a szakadárok rohamát

A harcok a donyecki repülőtérnél a hétvégén újultak ki a szeptember 5-e óta érvényben lévő tűzszünet ellenére.

Életveszélyesen megsebesítettek egy német melegjogi aktivistát Belgrádban

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Szerbiában elfogták vasárnap azokat, akik előző nap megtámadtak és életveszélyesen megsebesítettek egy német melegjogi aktivistát: az eset nagy port vert fel, s Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter intenzív nyomozást rendelt el az elkövetők felkutatására.

Mobilházakat kaptak kibombázott gázai családok

A nyári "Erős Szikla" hadműveletben a gázai lakásügyi minisztérium adatai szerint teljesen leromboltak 9800 otthont, további nyolcezer pedig lakhatatlanná vált.

A pápa szerint a házasság nem tévéfilm

A legfiatalabb pár tagjai még nem voltak harmincévesek, a legidősebbek ötven felettiek voltak. Többségük régóta élettársi kapcsolatban élt már.

Tartományi választások kezdődtek Brandenburgban és Türingiában

A volt NDK területén fekvő tartományokban öt évre választják meg a helyi törvényhozást.

Most Cameronnak üzent barbár lefejezéssel az Iszlám Állam

A hóhér szerint "ennek a brit férfinak kell megfizetnie az árat az ígéretedért, Cameron, hogy felfegyverzed a pesmergákat az Iszlám Állam ellen".

Spiegel: az NSA hozzáfért a Telekom hálózatához

Az internethez csatlakozó összes eszköz feltérképezésén dolgozott és ennek keretein belül a Deutsche Telekom és más német internetszolgáltatók hálózataihoz is hozzáfért az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és brit partnerszervezete, a GCHQ.

India hazaengedte a gyilkosságért letartóztatott egyik olasz tengerészgyalogost

Fotó: FB/Latorre Massimiliano

Olaszországba érkezett szombaton Massimiliano Latorre, akit betegségére tekintettel az indiai kormány négy hónapra hazaengedett. Latorrét és tengerészgyalogos társát 2012-ben tartóztatták le Indiában gyilkosság vádjával.

RMDSZ: a román Legfelsőbb Bírói Tanács megsértette a szólásszabadság jogát

A romániai Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) "politikai álláspontot fogalmazott meg" az RMDSZ által kidolgozott székelyföldi autonómiatervezet nyilvánosságra került munkaváltozatáról.

Egyiptomnak kulcsszerep jut az IÁ elleni harcban

Fotó: freedigitalphotos.net/domdeen

Az azonban, hogy konkrétan milyen szerepet kíván vállalni a terroizmus elleni küzdelemben, továbbra sem világos.

Elismerték: Amerika hadban áll a terroristákkal

Az Egyesült Államok az Iszlám Állammal, az al-Kaidával és annak társszervezeteivel is hadban áll.

Járulékos veszteség: Washington egyszerűen beáldozta a lefejezett újságírókat

YouTube videoscreenshot

Eljárással fenyegette Washington a megölt újságíró szüleit váltságdíj-fizetés esetén.

Tűzvész a Nottinghami Egyetemen - videók!

A britek számára rettegett, hatalmas tűz ütött ki péntek este a közép-angliai Nottingham egyetemén. A lángok egy épülő kutatólaboratóriumban csaptak fel, és rövid idő alatt áterjedtek az egész épületre.

Hollande lemondását szeretné a franciák 62 százaléka

freedigitalphotos.net/adamr

A franciák 62 százaléka azt szeretné, ha Francois Hollande államfő a következő, 2017-es elnökválasztás előtt lemondana a tisztségéről.

Fehér Ház/Pentagon: Amerika hadban áll a terroristákkal

A Fehér Ház és a Pentagon is elismerte pénteken, hogy az Egyesült Államok hadban áll az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezettel.

Pánik a placcon: még nem Skócia miatt gyengül a font

Fotó: freedigitalphotos.net/James Barker

Nem a jövő heti skóciai függetlenségi népszavazást megelőző piaci idegesség gyengítette a fontot az elmúlt napokban, de ha Skócia az elszakadásra szavaz, annak rövid távú piaci reakciója a font súlyos, százalékosan akár kétszámjegyű árfolyamveszteségét is eredményezheti

Ukrajna mégis hozzáfér az uniós piachoz

Az EU, Oroszország és Ukrajna pénteken megállapodott abban, hogy 2015 végéig elhalasztják az EU-ukrán szabadkereskedelmi megállapodás életbe léptetését.

A görög gazdaság kigördül a gödörből?

Fotó: freedigitalphotos.net/Sailom

Javította Görögország államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a görög kormány jelentős államháztartási konszolidációt hajtott végre és a görög gazdaság jövőre várhatóan növekedési pályára kerül.

Elhunyt Ian Paisley volt észak-írországi kormányfő

Elhunyt Ian Paisley tiszteletes, Észak-Írország egykori tartományi kormányfője. A veterán északír politikust 88 esztendős korában, pénteken érte a halál.

Nőtt a foglalkoztatottság az Unióban

Magyarország esetében 2014 második negyedévévben negyedéves alapon 0,6 százalékkal, éves alapon 3,1 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma.

"Meleg a pite" a skótoknál - ismét a függetlenségellenes tábor vezet

A függetlenségre az új közvélemény-kutatás szerint most 48 százalék voksolna, 3 százalékponttal kevesebb, mint legutóbb.

A CIA szerint jóval többen vannak a korábban becsültnél az Iszlám Állam terroristái

A harctéri sikerek és a kalifátus kikiáltása nyomán júniustól eredményesebbé vált a toborzótevékenység.

Folytatódtak a tárgyalások Irán atomprogramjáról Bécsben

Tárgyalóasztalhoz ültek csütörtökön Bécsben Irán, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország képviselői, hogy megbeszélést folytassanak Teherán atomprogramjáról, amelyről a feleknek november 24-ig kellene véglegesen megállapodniuk.

Erbílbe telepítenek amerikai harci gépeket

Az Obama elnök által augusztus 8-án elrendelt légicsapások intenzívebbé tétele érdekében a katonai gépek a kurdok által amerikai segédlettel védelmezett Erbílből fognak felszállni.

Megemlékezések Washingtonban és New Yorkban a terrortámadások 13. évfordulóján - összefoglaló

Az amerikaiak sosem fogják magukat megadni a félelemnek, elmúlt 13 éve az újjáépítés és megújulás jegyében telt el.

Obama is bejelentette a maga új szankcióit Moszkva ellen

Az amerikai gazdasági büntetőintézkedések részleteit pénteken hozzák majd nyilvánosságra.

Állítólag orosz katonai konvoj lépte át a határt

A határőrség tájékoztatása szerint további tíz orosz harckocsit észleltek a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő novoazovszki határátkelő felől a Mariupol felé vezető úton is.

Tóásó-ügy: kivégzés, vérfürdő, gyilkosság

Az elmenekült bolíviai főügyész szerint kivégezték Rózsa Florest és társait.

Tiltások városa: nincs sikítozás, semmilyen formában

Tilos tojást dobálni és zajos házimunkát végezni (mint például a nálunk oly' népszerű sikító, azaz körfűrész használata) az északkelet-olaszországi Padovában, ahol borsos pénzbírság sújtja az utcai koldulást is.

Támogatja az Obama-tervet Kína

freedigitalphotos.net/dan

Arra azonban kitértek, hogy tiszteletben kell tartani a nemzetközi szabályokat, s velük együtt az érintett országok szuverenitását, függetlenségét és területi integritását is.

Fegyver a vállnál a Bajkálon túl

Putyin váratlan harckészültségi ellenőrzést rendelt el a kelet-oroszországi katonai körzetben.

Kijev szerint provokációra készülnek az oroszok

freedigitalphotos.net/Simon Howden

"Az orosz csapatok provokációra készülnek a kelet-ukrajnai Donyeckben abból a célból, hogy meghiúsítsák a tűzszünetet."

Rendkívüli hadgyakorlat Kelet-Oroszországban

Rendkívüli hadgyakorlat kezdődött Oroszország Bajkálon túli területét és távol-keleti régióját felölelő Keleti Katonai Körzetben.

Amerikai lapok: Obama kockázatos játszmába fogott

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Barack Obama azzal, hogy bejelentette az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni légi hadviselés szíriai kiterjesztésére és a szíriai mérsékelt ellenzék felfegyverzése vonatkozó szándékát, kockázatos játszmába fogott, nem utolsósorban saját történelmi megítélése szempontjából.

Obama: levadásszuk a terroristákat

"Világossá tettem, hogy le fogjuk vadászni a terroristákat, akik az országunkat fenyegetik, bárhol legyenek is. Ez azt jelenti, hogy nem fogok habozni az ILIÁ-val szemben Szíriában is fellépni Irak mellett."

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.