Újabb háborús bűnökkel gyanúsított személyek Bosznia-Hercegovinában

Fotó: freedigitalphotos.net/papaija2008

A férfiak a gyanú szerint az 1992-95-ös boszniai háború idején több tucat boszniai horvát és muszlim meggyilkolásában vettek részt a Mica nevű fegyveres erő tagjaiként.

Merkel: helyes lépés az újabb szankciók kidolgozása

Az ukrán válságban követett orosz politika fényében helyes lépés, hogy az Európai Unió újabb szankciókat dolgoz ki Moszkva ellen - jelentette ki a német kancellár hétfőn Berlinben.

Oroszország letépné Ukrajnáról a délkeleti régiókat

Miközben Moszkva fokozza a nyílt nyomásgyakorlást Kijevre az ukrán válság politikai rendezése érdekében, a gazdasági kérdésekben sokkal inkább hajlandó a megegyezésre.

Épp hogy megválasztották, Federica Mogherini már neki is ront Putyinnak

"Megszegi ígéreteit, és az orosz nép érdekeivel szemben cselekszik."

hirdetés

Obama is részt vett szakácsának esküvőjén

Az amerikai elnök részt vett családi séfjének és barátjának esküvőjén a hétvégén. Sam Kass az MSNBC műsorvezetőjét, Alex Wagnert vette el.

Megnyitják az ügynökdossziékat Szerbiában

Január 1-jéig "idegörlő várakozásban" élhetik mindennapjaikat Szerbiában a titói rendszer besúgóhálózatainak tagjai, mert csak akkor derül ki, hogy nevük szerepel-e azokon a listákon, amelyeket 2015 első napján tesznek közzé.

Németország halálos fegyvereket is szállít a kurdoknak

Németország katonai felszerelés mellett az élet kioltására alkalmas fegyvereket is szállít Irakba az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen harcoló kurd erőknek.

Macedónia hamarosan alkotmányban tiltja a melegházasságot

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Még az idén módosul a macedón alkotmány, a változtatás hét pontjának egyike a házasságot és a bejegyzett élettársi kapcsolatot egy férfi és egy nő közösségére szűkíti.

Fegyverszállításokat sürget Kijevnek az amerikai szenátus külügyi bizottságának elnöke

"Olyan típusú védelmi fegyverekkel kell ellátnunk Ukrajnát, amelyek megfizettetnék Putyinnal az agresszió folytatásának árát."

Szászország: konzervatív győzelem, liberális kudarc és euroszkeptikus előretörés

freedigitalphotos.net/adamr

Rendkívül alacsony részvételi arány mellett a konzervatív CDU győzelmét, a liberális FDP tartományi parlamentből (Landtag) való kiesését és az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) előretörését jelzik a Szászországban vasárnap tartott helyi törvényhozási választás után megjelent első előrejelzések.

"Békefenntartóknak" nevezik magukat a Novoazovszkot elfoglaló orosz katonák

"Novoazovszkban fasiszta háborús propagandát folytatnak, egyebek között írásos +instrukciókat+ osztanak szét a helybelieknek arról, hogyan viselkedjenek az orosz fegyveres erők +békefenntartó kontingensével+ szemben."

Putyin új állam létrehozását vetette fel, szóvivője pedig korrigált

Fotó: Wikipédia

Vlagyimir Putyin egy tévéinterjúban tárgyalásokat sürgetett a szakadárok és a kijevi kormány között a délkelet-ukrajnai társadalom politikai szerveződéséről és államiságáról, egy szóvivője azonban leszögezte, hogy az orosz elnök nem úgy értette, hogy az országrész kiválna Ukrajnából.

Putyin nem beszélt a délkelet-ukrajnai régió állami önállóságáról

"Vlagyimir Putyin nem a délkelet-ukrajnai szakadár területek államiságának megadásáról, hanem az Ukrajnán belüli állami berendezkedésről szóló tárgyalásokról beszélt."

Sir Paul McCartney is maradásra bírná a skótokat

Fotó: Wikipédia

Sir Paul McCartney is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szórakoztatóipar, a sport és a tudomány legnagyobb nevei igyekeznek rávenni a skótokat arra, hogy a szeptemberi népszavazáson voksoljanak Skócia függetlenné válása ellen.

Politológus: Ukrajnának fegyver kell, nem a Moszkva elleni embargó

"Porosenko elérheti az Európai Uniónál, hogy újabb szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, azonban az igazán hatékony segítség most az lenne, ha a Nyugat fegyvereket szállítana Ukrajnának."

Összedőlt egy ház Párizs közelében - túlélők után kutatnak

A balesetben a tűzoltók szerint egy 8 éves gyerek és egy 80 éves nő életét vesztette, a ház 11 lakóját, köztük öt gyermeket még mindig keresnek a romok alatt.

Szászországban a tét: folytatódhat az euroszkeptikusok előretörése?

Szászország az utolsó tartomány, ahol a konzervatívok és a liberálisok együtt kormányoznak, és az egyetlen tartomány, ahol az FDP még kormányon van.

Kiszivárgott: válaszlépés a putyini politikára - öt új NATO-támaszpont

A NATO tervezi, hogy az öt tagállamban bevethető alakulatokat is állomásoztat majd, és rendszeresen nagyszabású, több ezer főt megmozgató hadgyakorlatokat tart.

Egy héten belül születhetnek meg az újabb szankciók

"Ami Ukrajna keleti részén zajlik, az háború" - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso.

Csere a határon: menedéket kérőkért adták az orosz deszantosokat

A határátkelőnél átadták az ukrán hatóságoknak azokat az ukrán katonákat, akik szerdán menedéket kérve lépték át a két ország határát.

A Financial Timestól érkezik a BBC új elnöke

A BBC Lord Patten hivatali ideje alatt élte át kilenc évtizedes fennállásának legsúlyosabb etikai válságait.

EU-csúcs - Van Rompuy csúnyán elszólta magát Tuskról

Fotó: http://ec.europa.eu

Egy bekapcsolt mikrofon mellett közölte a ciprusi elnökkel szombaton az Európai Tanács elnöke, hogy a tagállamok vezetői megállapodtak arról: Donald Tusk lesz az állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanács következő elnöke.

EU-csúcs - Megkezdődött a tanácskozás

Az ukrajnai orosz agressziós cselekmények miatt az Oroszország elleni uniós szankciók lehetséges megszigorításáról szóló találgatások közepette kezdődött meg szombat délután Brüsszelben.

Nem végzik ki az egyiptomi iszlám vezetőt: megvárják, amíg meghal

Fotó: Facebook/Mohamed Badíe

Életfogytiglani börtönbüntetésre módosították szombaton a Muzulmán Testvériség egyiptomi iszlamista mozgalom vezetőjére júniusban kiszabott halálos ítéletet.

Finnország ellenzi az orosz szankciók szigorítását

A skandináv állam egyelőre ellenzi, hogy az Európai Unió szigorítsa az Oroszországgal szemben - az Ukrajna elleni agresszív orosz lépések miatt - korábban elrendelt gazdasági szankciókat.

Magyar-román katasztrófavédelmi fejlesztés

Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósít meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata.

Rengeteg harci eszközt vesztettek az ukránok

Az ukrán haderő képes lenne megsemmisíteni az ország területére állítólagosan behatolt orosz erőket.

Iskolakezdési támogatás a Kárpát-medencében

Wikipedia Kárpát-medence

A Kárpát-medencében összesen 5400 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán

Gyorsan lezárnánk a vitánkat a norvégokkal

A norvégok kiábrándultak az Európai Unióból. Nem mintha tagok lennének.

Biológiai fegyvert fejlesztenek a terroristák

Wikipedia pestis

Az Iszlám Állam egyik tagjának laptopján olyan adatokat találtak, amelyek szerint a dzsihadista szervezet biológiai fegyverek kifejlesztésén és a bubópestis fegyverként történő alkalmazásán dolgozik.

Tudja, mi az a kéknyelv-betegség?

A lázzal, fekéllyel járó fertőzés rovarok útján terjed, veszélyt jelent a szarvasmarha- és a juhállományra, az embert azonban nem fertőzi meg.

Nem fenyegetik Amerikát a dzsihadisták?

Freedigitalphotos digitalart

Az Egyesült Államoknak nincs tudomása a területe ellen irányuló konkrét fenyegetésről az Iszlám Állam dzsihadista erő részéről.

Bemószeroltak minket a norvégok az EU-nál

Norvégia uniós fellépést kért csütörtökön a magyar kormány ellen azzal az indokkal, hogy aláássa a demokráciát.

Lengyelország nem engedte be az orosz védelmi miniszter repülőgépét

freedigitalphotos.net/num_skyman

Lengyelország pénteken nem adott engedélyt a légterén való átrepülésre annak a repülőgépnek, amelyen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tért volna vissza Szlovákiából Moszkvába.

Fejlesztő és rehabilitációs központ létesül Agárdon

Több mint kétmilliárd forintból valósul meg fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációra alkalmas központ a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, melynek a héten tették le alapkövét.

A háborúban eltűntek felkutatásáról kötöttek megállapodást balkáni államfők

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A délszláv háború idején eltűnt személyek felkutatásáról kötött megállapodást négy volt jugoszláv tagköztársaság elnöke pénteken a dél-boszniai Mostarban.

Cameron: közvetlen fenyegetést jelent az Iszlám Állam

"Közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása."

A második legmagasabb terrorkészültségi fokozat Nagy-Britanniában

freedigitalphotos.net/worradmu

Az ötfokozatú készültségi rendszerben péntektől az eddigi "jelentős" helyett a "súlyos" kockázatra figyelmeztető riasztási szint van érvényben.

Varsó Moszkva miatt bojkottálta a szlovák felkelés évfordulós ünnepségét

Begyűrűzött az ukrán-orosz konfliktus a Szlovák Nemzeti Felkelés (SZNF) kitörésének idei jubileumi, 70. évfordulójának megünneplésébe is.

Rasmussen: a NATO szilárdan támogatja Ukrajnát

Fotó: Wikipédia

"Moszkva üres cáfolatai ellenére mára világos, hogy orosz csapatok felszereléssel együtt illegálisan átlépték Ukrajna keleti és délkeleti határát."

Ukrajna felújítja NATO-csatlakozásának folyamatát

Az ukrán kormány törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé, amelyben megszünteti Ukrajna semleges státusát, és felújítja NATO-csatlakozási felkészülését.

Lavrov hazudni látszik: "Nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai jelenlétére"

Az orosz külügyminiszter szerint nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai behatolására és jelenlétére. Hát a 60 "önkéntes" harckocsi?

Már Putyin parancsa sem szent? Elengedés helyett lőtték a körbezárt ukrán katonákat

Zaharcsenko, a "donyecki népköztársaság miniszterelnöke" a Rosszija 24 állami hírtévének nyilatkozva közölte, hogy készek Putyin kérésének eleget tenni.

16 ezer kóbor kutyát altattak el Bukarestben

A gazdátlan kutyák begyűjtését és elaltatását a főpolgármesteri hivatal úgynevezett állatvédelmi felügyelete (ASPA) végzi.

Putyin parancsára nyílik a szakadárok "humanitárius folyosója"

Persze a fegyverzetet ott kell hagyni, hogy "ne használhassák ellenünk".

60 orosz harckocsi "tévedt át" hídfőállást építeni Mariupolba

Az ukrán hírszerzés szerint az orosz csapatok a stratégiai fontosságú várostól mintegy 20 kilométerre fekvő Bezimjanne falut használják erre a célra.

Hadgyakorlatokkal nyugtatgatja kelet-európai szövetségeseit az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok többek között F-16-os vadászrepülőket vezényelt Lengyelországba és részt vesz a balti államok légterének biztosításában is.

Orosz "önkéntesek" inváziója: kölcsönös orosz-amerikai vádaskodások

Oroszország "leplezetlenül hazudott", amikor letagadta a harcokban játszott szerepét, holott katonákkal, tankokkal és légvédelemmel támogatja a szakadárokat.

Obama és Merkel egyetértett: Moszkva a felelős az erőszakért

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár a csütörtökön folytatott telefonbeszélgetése során egyetértett abban, hogy Oroszország felelős a kelet-ukrajnai erőszakért.

Cameron: ha Skócia elszakad, nem használhatja tovább a fontot

Fotó: Wikipedia

"Válás esetén nem szokás osztozkodni a bankszámlán és a hitelkártyán". A sikeres valutaunióhoz politikai és gazdasági unió is szükséges.

Washington kész további szankciókat bevezetni Oroszország ellen

"Nyilvánvaló, hogy Oroszország nemcsak megerősítette kelet-ukrajnai jelenlétét, de harci alakulatokkal, páncélozott járművekkel, föld-levegő rendszerekkel közvetlenül be is avatkozott, aktívan harcol az ukrán erőkkel és közvetlen támogatás nyújt a szakadár megbízottjainak és a zsoldosoknak".

Már csak egy hétig tarthat az iszlám állam őrült vérengzés-sorozata?

Obama állítólag elrendelte: a hét végére készítsék elő számára az IÁ elleni esetleges szíriai légicsapásokkal kapcsolatos összes lehetséges tervet.

Azonosították a Szíriában megölt második amerikai dzsihadistát

Abdirahmaan Muhumed minneapolisi lakos a második amerikai dzsihadista, aki a múlt hét végén életét vesztette a szíriai harcokban.

Ezt tudta reagálni az EU az ukrán segélykérésre

Wikipedia Ukrainian Ground Forces

Itt az EU hivatalos álláspontja. Nem vittük túlzásba...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.