Lemondhat a görög pénzügyminiszter

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Jánisz Varufakisz lemond hivataláról, ha a hét végi referendumon az igen szavazatok kerekednek felül.

Elsüllyedt egy komphajó a viharos tengeren: több mint 30 halott

Folynak a mentési munkálatok, eddig többtucatnyi túlélőt sikerült kimenteni a vízből, akik a felborult hajótestbe kapaszkodtak.

Tunéziai mészárlás: további merényletek várhatók a lengyel titkosszolgálat szerint

Az Iszlám Állam, valamint az al-Kaida terrorszervezet radikális hívei politikai, pénzügyi és presztízsbeli céljaik elérése érdekében további támadásokat terveznek a "pihenésüket töltő, védtelen külföldiek ellen".

Másfél tonna kokain egy Európába szánt konténerben

Másfél tonna kokainra bukkantak egy Európába szánt konténerben a kolumbiai Buenaventura kikötőjében.

hirdetés

Tragikus buszbaleset Kínában: 11 halott

Dél-koreai kormányzati alkalmazottakat szállító busz zuhant le egy autópálya hídjáról Északkelet-Kínában, tizenegyen meghaltak, tizenheten megsérültek.

Hillary Clinton már 45 millió dollárt gyűjtött kampányára

Wikipedia/Gage

Ez a legnagyobb összeg, amit egy elnökjelölt-aspiráns az előválasztási kampány alatti első adománygyűjtési bevallásában közzétett, és meghaladja a Barack Obama elnök négy évvel ezelőtti - és minden idők legdrágább - újraválasztási kampányának hasonló időszakában összekalapozott összeget is.

Erdőőrség megalakításáról döntött a román kormány

Erdőőrség megalakításáról hozott sürgősségi rendeletet keddi ülésén a román kormány, amely így próbál gátat szabni az évi 8,8 millió köbméter fára becsülhető illegális erdőirtásnak.

Megszólalt a grazi ámokfutó ügyvédje

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Sem vallási, sem politikai ok nem állt a két héttel ezelőtti grazi ámokfutás hátterében - jelentette ki az elkövető osztrák védőügyvédje szerdán, miután első alkalommal találkozott védencével.

Ellenzi az osztrák munkaerőpiac migránsok előtti megnyitását a szociális miniszter

Ellenzi az osztrák munkaerőpiac migránsok előtti megnyitását Rudolf Hundstorfer szociális miniszter egy szerdán bemutatott gazdasági tanulmány eredményeire hivatkozva.

Obama: történelmi előrelépés a nagykövetségek megnyitása Kubával

Wikipedia/Jatkins

Az amerikai elnök szerdán hivatalosan bejelentette a nagykövetségek kölcsönös megnyitását Kubával, történelmi előrelépésnek nevezve ezt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a komoly politikai ellentétek megmaradnak a két ország között.

Vádat emelt az ügyészség a horvát gazdasági kamara volt vezetője ellen

Bűnszövetkezetben elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés címén vádat emelt a horvát főügyészség korrupcióellenes hivatala (USKOK) Nadan Vidosevic, a horvát gazdasági kamara (HGK) volt vezetője és nyolc társa ellen.

Elhunyt Sir Nicholas Winton, a gyermekeket mentő "brit Schindler"

Wikipedia/Krokodyl

Elhunyt szerdán Sir Nicholas Winton, aki a II. világháború kitörése előtti utolsó hetekben több száz kelet-európai zsidó kisgyereket menekített Nagy-Britanniába a fenyegető holokauszt elől. Sir Nicholast 106 esztendős korában érte a halál.

Kilenc fegyveressel végeztek az egyiptomi biztonsági erők

Kilenc fegyveressel végeztek az egyiptomi biztonsági erők tagjai szerdán egy lakásban a fővárostól nyugatra fekvő, Október 6. nevű elővárosban.

Négy évtizedes tiltás után engedélyezik a fotózást a fehér házi látogatóknak

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

A washingtoni Fehér Ház közölte, hogy szerdától - négy évtizedes tiltást feloldva - engedélyezik a fotózást az épületben szervezett látogatáson részt vevők számára, s egyúttal rögtön arra buzdította az amerikai elnöki rezidenciát felkeresőket, hogy osszák meg ott készített képeiket a közösségi oldalakon.

Számos katonai ellenőrzőpontot egyszerre rohantak le a dzsihadisták a Sínai-félszigeten, sokan meghaltak

Számos helyen egyszerre indítottak támadást dzsihadisták a Sínai-félsziget északkeleti részén az egyiptomi biztonsági erők ellen; ellentmondásos értesülések tíz és harminc közé teszik a szerda reggel óta zajló harcokban eddig elesett katonák és húsz fölé a megölt szélsőségesek számát.

A pápa munkamániás - idén sem megy szabadságra

Wikipedia

Július elsejétől szünetelnek a Ferenc pápa által bemutatott reggeli misék és a szerdai általános audienciák is, de Ferenc pápa idén nyáron sem szakít időt magának pihenésre.

Dzsihádista vérengzés a Sínai félszigeten - sok halott

Számos helyen egyszerre indítottak támadást dzsihadisták a Sínai-félsziget északkeleti részén az egyiptomi biztonsági erők ellen; első jelentések szerint a szerda reggel óta zajló harcokban eddig legkevesebb 11 katona, és 22 szélsőséges vesztette életét.

Csehország átvette a visegrádi csoport soros elnöki tisztségét

Facebook Hradzin

A cseh elnökség legfőbb célja megerősíteni a csoport belső összetartását, valamint az energetikában, a biztonság- és védelmi politikában és a digitális technológiák fejlesztése terén való együttműködését.

Több személyt vettek őrieztbe Olaszországban az Iszlám Állam támogatásáért

Az olasz Lombardiában és Toszkánában tíz személyt vettek őrizetbe szerdán az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista fegyvereseinek támogatásáért. A tavaly az IÁ-hoz csatlakozott olasz nő rokonairól van szó.

Tovább emelkedett az indonéz repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak száma

c-130.net

Már 141 holttestet kiemeltek Indonéziában a szumátrai Medán város egyik lakóövezetében, amelyre katonai repülőgép zuhant.

Újra gyűjthet adatokat az NSA

Az Egyesült Államok külföldi hírszerzést felügyelő titkos szövetségi bírósága engedélyezte a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) számára, hogy időlegesen felújítsa az amerikai állampolgárok telefonhívásaira vonatkozó metaadatok gyűjtését, feloldva ezzel a kérdést az utóbbi hetekben övező jogi bizonytalanságot.

Luxemburg veszi át az EU-elnökséget

freedigitalphotos.net/Rawich

Luxemburg veszi át fél évre a soros EU-elnökséget Lettországtól szerdán - azon a napon, amikor az unió és azon belül az euróövezet egyik tagállama, Görögország minden jel szerint fizetési késedelembe esik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben, és megkérdőjeleződik a görög eurózónatagság fenntarthatósága.

Megszavazta a román parlament a kémszolgálat új vezetőjének kinevezését

Megszavazta a román parlament kedden Mihai Razvan Ungureanu volt miniszterelnök, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora kinevezését a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) élére.

Szeptember 30-án áll bíróság elé az Uber két vezetője

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Szeptember 30-án mond ítéletet a párizsi büntetőbíróság a taxisok által tisztességtelen versennyel vádolt Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás és két vezetője ellen folyó eljárásban.

Terrorista indítékai voltak a lyoni merénylőnek

A támadó az Iszlám Állam dzsihadista szervezet módszere szerint elkövetett mészárlást követően mobiltelefonon küldött egy kanadai számra egy olyan hátborzongató fényképet, amelyet magáról készített főnöke levágott fejével.

Nem enyhül a feszültség Kelet-Ukrajnában - az utolsó lakó is elhagyta Sirokinét

Shutterstock fotó

A településnek a 2001-es utolsó hivatalos népszámlálás szerint csaknem másfélezer lakosa volt, de sajtóhírek szerint a március elejétől folyamatosan tartó harcok miatt júniusra már csak alig húsz lakó maradt a faluban.

Joseph E. Stiglitz: Görögországot térdre kényszerítik, a demokrácia a tét

A görög adósságtörlesztésről kitört csatározás valójában sokkal inkább a hatalom és a demokrácia viszonyáról, mint pénzről és gazdaságelméleti kérdésekről szól.

Nincs pánikhangulat Athénban, az emberek fel tudják venni a pénzüket

freedigitalphotos/master isolated

Minden működik Athénban, kinyitottak az üzletek, de az emberek inkább a napi cikkeket igyekeznek beszerezni.

Nincs többé roaming-díj Európában - 2017-től

12 órán át tartó maratoni tárgyalás után megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az EP között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási díjakat 2017. június 15-től.

Japánt fenyegeti a Hakone vulkán

You Tube screenshot

A japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Kanagava prefektúrában fekvő Hakone hegyen található vulkán hamut lövellt a magasba, és legalább tíz kisebb kitörés történt.

A francia gazdaság szereplőit is megfigyelte az NSA

"Francia politikai személyiségeket és magas rangú tisztviselőket", egyebek mellett Francois Baroin és Pierre Moscovici gazdasági minisztert hallgatták le, előbbi 2010-2012-ben, utóbbi 2012-2014-ben töltötte be a posztot.

Tóásó Előd kipakolt Brüsszelben

MTI Marjai jános

Tőkés László fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szervezésében közmeghallgatáson mondta el bolíviai rabságának történetét Tóásó Előd hétfő este Brüsszelben.

Korrupciógyanúval őrizetbe vették Brassó polgármesterét

Több mint tízórás házkutatás és kihallgatás után őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn George Scripcarut, Brassó polgármesterét, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.

Görög adósság: Obama és Hollande mint megtesz a tárgyalások folytatásáért

freedigitalphotos.net/adamr

Francois Hollande francia és Barack Obama amerikai elnök "megállapodott abban, hogy mindent megtesznek a tárgyalások folytatása érdekében" Görögország és a hitelezők között.

Kijev szerint több mint százszor nyitottak tüzet a szakadárok egy nap alatt

Jelentősen megnövekedett a szakadár támadások intenzitása hétfőre virradó éjjel a kelet-ukrajnai front mentén, a kijevi hadműveleti parancsnokság jelentése szerint egy nap leforgása alatt 101 alkalommal nyitottak tüzet katonai állásokra, illetve ukrán ellenőrzés alatt településekre.

Immár 88 milliós a Kínai Kommunista Párt

freedigitalphotos.net/adamr

Az új tagoknak mintegy 47 százaléka, 962 ezer ember érkezett a termelésből, közel 1,7 millióan vannak a 35 év alattiak és 39 százalékuknak van felsőfokú végzettsége.

Történelmi csúcson a népességszám Szlovákiában

A népességszám növekedéshez a vizsgált időszakban egyaránt hozzájárult a gyermekszületések számának évközi emelkedése és a halálozások számának csökkenése. Illetve a sok szlovák rendszámú magyar autós...

Tunéziai merénylet - 18 brit halálos áldozatról tud a brit kormány

screenshot

A brit kormány hétfői bejelentése szerint hivatalosan eddig 18 brit állampolgárt azonosítottak a múlt heti tunéziai merénylet halálos áldozatai között. A Downing Street szóvivője közölte ugyanakkor azt is, hogy a brit áldozatok végleges száma valószínűleg 30 körül lesz.

Őrizetbe vették Franciaországban az Uber két vezetőjét

Thibaud Simphal vezérigazgatót és Pierre-Dimitri Gore Coty nyugat-európai igazgatót jelenleg a bűnügyi rendőrségen hallgatják ki.

Ha így folytatódik, egyszercsak köddé lesz a Kínai Nagy Fal

Wikipedia

A Ming-kori Nagy Falnak csaknem 30 százaléka pusztult el mára, a teljes, 21 ezer kilométer hosszú világörökségnek pedig közel az egy tizede - 1962 kilométeren - lett az enyészet áldozata.

Már halottja is a van a tajvani aquaparki tűznek - sokkoló felvétel!

Egy 20 éves nő az első halálos áldozata a hétvégi tajvani aquaparkban történt tűzesetnek, amelynek közel 500 sérültjéből több mint 200-nak súlyos az állapota, legalább heten vannak életveszélyben.

Ferenc pápa: a keresztények üldözése mindenkinek a szeme előtt zajlik

Facebook - Papa Francesco

Embertelennek és megmagyarázhatatlannak nevezte a keresztények mai üldözését a katolikus egyházfő.

Cameron: a létében fenyegeti a Nyugatot az Iszlám Állam

A brit miniszterelnök szerint ugyanúgy kell harcolni ellene, mint a kommunizmus ellen a hidegháború idején.

Tunézia: eltekintenek a kötbértől az utazási irodák visszamondás esetén

freedigitalphotos/ David Castillo Dominici

Aki nem akar utazni, annak jogszabály alapján kötbért kellene fizetnie, ennek ellenére a tunéziai utakban érintett négy utazásszervező a történtek miatt "nem ezt a magatartást gyakorolja".

Medve támadt meg egy pásztort Székelyföldön

A gombák és az erdei gyümölcsök begyűjtésének a szezonjában egyre több ember van kitéve medvetámadás veszélyének. A prefektus a medvék élőhelyeinek elkerülését javasolta.

Hollande: még mindig lehetséges a görög megállapodás

freedigitalphotos/Stuart Miles

Franciaország azt szeretné, ha Görögország az eurózónában maradna, ezért kész a párbeszéd újraindítására a hitelezők és Görögország között, feltéve ha megvan rá a közös szándék.

Berlusconi is a Ciprasz-kormánynak szurkol

Hatalmat a népnek, nem az európai trojkának - írta hétfői bogbejegyzésében Beppe Grillo, a legnagyobb olasz ellenzéki párt, a populista 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezére. A népszavazást meghirdető athéni kormány melletti kiállásának adott hangot a többi olasz ellenzéki erő is.

Ponta: Iohannis jobbágyoknak tekinti a románokat

Wikipédia/EIMA-sa

Elmérgesedett a viszony a romániai politikai társbérlet főszereplői között: Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök szerint a jobbközép Klaus Iohannis államfő úgy viszonyul a románokhoz, mintha jobbágyok lennének a birtokán, akik a parancsait kell teljesítsék.

A világon élő zsidók száma 70 év után megközelíti a holokauszt előttit

A második világháború előtt világszerte 16,6 millió zsidó élt, de 1945-re a náci népirtás következtében mindössze mintegy 11 millióan maradtak életben közülük. Azóta folyamatosan emelkedett a zsidók száma, 2015-re elérte a 14,2 milliót.

Zeman az illegális bevándorlók befogadása ellen

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A bevándorlók befogadása nagyon megkönnyíti az Iszlám Állam terrorszervezet behatolását Európába.

Obama interjút készített David Attenborough-val

A beszélgetést több nemzetközi csatorna, így a BBC is műsorára tűzte vasárnap este.

Lakóházra zuhant egy kisrepülő, az utasok meghaltak

Forrás: YouTube

Lakóházra zuhant egy kisrepülőgép vasárnap este az Egyesült Államok keleti partján fekvő Plainville-ben, a gép három utasa életét vesztette.

Erőszakkal oszlatták fel a melegfelvonulást Isztambulban

Gumilövedékeket, könnygázt és vízágyút vetettek be a hatóságok vasárnap az Isztambul központjában rendezett melegfelvonulás feloszlatására.

A könnyelmű "metróugró" kissé elszámolta magát - vérfagyasztó videó!

screenshot

Egy fiatalember merész ugrást kísérelt meg a New York-i metró egyik peronjáról, de körülbelül fél méterrel elszámította magát. Figyelem: megrázó a felvétel!

Óriási a terrorveszély Franciaországban

Ez nem a Nyugat és az iszlám közötti háború, hanem az értékeink ellen folytatott háború, amelyeket Európának kívül is osztanak.

Dráma! Felborult egy 34 brit gyermeket szállító busz

screenshot

Belgiumban, vasárnap reggel, az A18-as úton (E40), Middelkerke közelében felborult egy 34 brit gyermeket szállító busz. A mentésben részt vevő szolgálatok nagy számmal vannak jelen a helyszínen. Sajnos halottakról is beszámolt a belga hírügynökség, 35 sebesültről is érkezett jelentés.

Gyászmenetet tartanak a grazi ámokfutó áldozataira emlékezve

Az osztrák város főterére mintegy húszezer embert várnak vasárnap késő délután.

Az osztrák pénzügyminiszter szerint Görögországnak először az EU-ból kell kilépnie

freedigitalphotos.net/Rawich

Görögország csak úgy léphet ki az euróövezetből, ha először elhagyja az Európai Uniót - vélte az osztrák pénzügyminiszter.

Ezrek tüntettek Tel-Avivban a készülő gázkoncessziós megállapodás ellen

Több ezren tüntettek szombat este Tel-Aviv belvárosában a készülő gázkoncessziós megállapodás ellen, amely még további évekre egy magánkézben lévő amerikai-izraeli konglomerátumnak engedélyezné a Földközi-tengeren talált földgázkincs kiaknázását.

A görög parlament megszavazta a hitelprogramról szóló referendumot

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Jóváhagyta a parlament szombatra összehívott, éjszakába nyúló, 13 órán át tartó rendkívüli ülésén a népszavazást, amelyet Alekszisz Ciprasz kormányfő kezdeményezett az ország nemzetközi hitelprogramjáról.

Beszélni kezdett a lyoni merénylet gyanúsítottja

Kihallgatása során szombat este elkezdett beszélni a történtekről a franciaországi Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzemében elkövetett dzsihadista támadás feltételezett elkövetője.

"Szardíniasztrájkba" kezdtek az izraeli szülők az iskolák zsúfoltsága miatt

freedigitalphotos.net/arztsamui

"Szardíniasztrájkba" kezdett vasárnap az izraeli szülők egy része, a hét első tanítási napjának számító napon nem engedték iskolába gyermeküket tiltakozásul a nagy osztálylétszámok miatt.

Tűz egy tajvani aquaparkban: többszörösére nőtt a sérültek száma

Ötszáztizenhatra nőtt vasárnapra azoknak a száma, akik égési sérüléseket szenvedtek előző nap egy tajvani aquaparkban, közülük 410-en vannak kórházban, ezen belül 194-en intenzív osztályon, és nyolc ember állapota válságos. Vigyázat, iszonyatot keltő tartalom!

A lázadók az MH17-es vizsgálata ellen dolgoznak

anp

A szakadár lázadók akadályozták azokat a holland szakértőket a Luhanszki-régióban, akik az elmúlt két hétben Kelet-Ukrajnában az MH-17-es gép balesetét vizsgálták. A rendőrségi és biztonsági szakértőket egyszerűen nem engedték be a régióba.

Több százan megégtek egy tajvani viziparkban

Kétszáznál többen sérültek meg - közülük nyolcvanan súlyosan -, amikor tűz ütött ki a tajvani főváros közelében lévő viziparkban szombaton. Vigyázat, iszonyatot keltő képi tartalom!

Tunéziába szól a jegye, de nem akar oda menni?

freedigitalphotos.net/adamr

Az utazási irodák másik úticélt ajánlanak fel.

Sok magyar turista haza akar jönni a tunéziai nyaralásából

Több Tunéziában nyaraló magyar turistát is elértek telefonon az M1 aktuális csatorna munkatársai szombaton, beszámolójuk szerint többen már összecsomagoltak és szeretnének hazajönni, de a repülőterek zsúfoltak.

Rácz Margit: Ciprasz a "legötletesebb" megoldást választotta

Európai Parlament

A Nemzetközi Valutaalap arra az álláspontra jutott, hogy a Ciprasz-kormány által néhány nappal ezelőtt letett tárgyalási javaslat kevés.

Az elvesztett kulcs a 42 éves férfi életébe került

Egy hollandiai városban, Ede-ben csütörtök délután meghalt az a 42 éves férfi, aki az elvesztett kulcsai miatt leesett az erkélyről.

Vatikán történelmi egyezményt kötött Palesztinával

vatikan.eu

Vatikán megállapodást kötött pénteken a palesztin állammal a római katolikus egyház Palesztinában lévő javaival kapcsolatban.

Tunéziai mészárlás: egy brit nyaraló lefilmezte a lövöldözést

A lány születésnapját ünnepelte a pár, éppen a strandon nyújtóztak, mikor megkezdődött a mészárlás. Azon szerencsések közé tartoznak, akik el tudtak menekülni, végül a fiú az erkélyről kamerázta az eseményeket.

Félnek a magyarok Tunéziában

freedigitalphotos.net/adamr

A legtöbben megszakítják nyaralásukat és hazaindulnak onnan, ahol pénteken 39, zömében külföldi nyaralót öltek meg terroristák.

Kiűzték a kurdok Kobaniból az Iszlám Állam harcosait

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint 174, kurd illetékesek szerint akár 200-nál több helyit is lemészárolhattak a városba betörő dzsihádisták.

The Sun: merényletet tervezett Londonban az Iszlám Állam

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A merénylet kitervelője éppen a lap álcázott oknyomozó stábját próbálta beszervezni a merénylet végrehajtására.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.