Megbocsátásra szólított a szerb miniszterelnök a Vihar hadművelet évfordulóján

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Megbocsátásra szólított fel Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök kedden a szerémségi Racsán a Vihar fedőnevű hadművelet 20. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen.

Halottjai is vannak a légiós betegségnek New Yorkban

Heten meghaltak, több mint nyolcvanan pedig megfertőződtek New Yorkban a légiós járvány legújabb kitörése miatt.

Kizárta egy csecsemő az apját a kocsiból

Kizárta egy négyhónapos német csecsemő édesapját az autóból. A férfi beültette a gyermekülésben lévő apróságot a hátsó ülésre, és eközben a slusszkulcsot a kislány ölébe rakta.

Szövetségi ügynökök segítik a baltimore-i rendőrség munkáját

Szövetségi bűnüldöző szervek ügynökei kapcsolódtak be a baltimore-i rendőrség gyilkossági osztályának munkájába annak érdekében, hogy a nagyvárosban visszaszorítsák az erőszakos bűncselekmények évtizedek óta példátlan hullámát.

hirdetés

A német igazságügyi miniszter menesztette a legfőbb ügyészt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Menesztette a német igazságügyi miniszter a szövetségi legfőbb ügyészt kedden a netzpolitik.org című hírblog cikkei miatt hazaárulás gyanújával indított eljárás miatt.

Több mint ezer magyar fiatal találkozott Ferenc pápával

A hitből származó erőről és örömről beszélt Ferenc pápa kedd este a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján részt vevő több mint tízezer ministráns fiatalnak, akik között több mint 1600 magyar ajkú is volt.

Németország kiválogatná a tehetséges menekülteket

freedigitalphotos.net/jannoon028

A magasan képzett és tehetséges menekültek kiválogatása és gyors integrálása is szóba került azokon a berlini egyeztetéseken, amelyeken a német kormány tárgyalta a folyamatosan eszkalálódó migránsproblémát és a lehetséges megoldásokat.

Két szinten is nyomoznak a néhai brit kormányfő gyermekmolesztálási ügyében

Két szinten is nyomoz a brit rendőrség Edward Heath néhai kormányfő gyermekmolesztálási ügyében, amellyel kapcsolatban rövid idő alatt a brit közszolgálati televízió értesülése szerint többen is jelentkeztek a hatóságoknál, közülük egy lehetséges áldozat a nyilvánosság elé is állt.

Több tucat rothadó krokodilfej egy elhagyott bolt fagyasztójában

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

Több tucat rothadó krokodilfejet találtak egy ausztrál kisváros elhagyott boltjának fagyasztójába zsúfolva ausztrál gyerekek.

Rekordmennyiségű illegálisan kitermelt borostyánt fogtak ukrán rendőrök

Rekordmennyiségű, több mint 2,5 tonna illegálisan kitermelt nyersborostyánt foglaltak le a rendőrök a nyugat-ukrajnai Rivne városában, a borostyánkövek értéke előzetes becslések szerint mintegy hárommillió dollár.

Meggyilkolták Omar molla fiát

freedigitalphotos/anankkml

Az afganisztáni tálib mozgalmat megalapító Omár molla legidősebb fiát ölték meg, aki nem ismerte el az iszlamista lázadócsoport múlt héten megválasztott új vezetőjét.

Negyedmillió feldolgozatlan menedékjogi kérelem Németországban

A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) már 250 ezer feldolgozatlan menedékjogi kérelem fekszik, és a menedékkérők folyamatos beáramlása miatt nem várható, hogy belátható időn belül ledolgozzák a lemaradást

Több mint ezer magyar fiatal találkozik Ferenc pápával

freedigitalphotos/Simon Howden

A magyarországi és határon túli egyházmegyékből Rómába érkezett több mint 1600 magyar fiatal vesz részt kedden a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján, amelyhez Ferenc pápa is csatlakozik.

Magyar tagozat beindítását fontolgatja a nagyváradi egyetem orvosi kara

Az akkreditációs folyamat egy évig tarthat, és - ha az egyetem döntéshozó testületei a magyar orvosi szak beindításáról döntenek - leghamarabb 2016 őszén indulhat el a nagyváradi magyar nyelvű orvosképzés.

A világ leghosszabb fedett sípályáját építik fel Dubajban

Meydan City

A Meydan One elnevezésű projekt részeként a világrekorder sípálya mellett többek között új bevásárlóközpont, egy 60 ezer fő befogadására alkalmas köztér, valamint egy 711 méter magas, ötcsillagos szállodának is helyet adó felhőkarcoló épülne fel.

Óriási robbanás volt Hamburgban egy bunkerben, sokan megsérültek

Tűz ütött ki és robbanás történt kedden a németországi Hamburgban egy második világháborús bunkerben, amelyben ma asztalosműhely működik. Legkevesebb 45 ember megsérült.

Csehország vétózott az EU-ban Zeman kínai útja miatt

freedigitalphotos/blackzheep

Csehország az Európai Unióban megvétózta azt a javaslatot, hogy a vezető európai politikusok bojkottálják a második világháború befejezése évfordulójának kínai emlékünnepségét.

Libor-botrány - Tizennégy évet kapott az ügy első elítéltje Londonban

Tizennégy évi szabadságvesztésre ítélte egy londoni bíróság hétfőn az úgynevezett Libor-botrány egyik vádlottját. Tom Hayes az ügy első elítéltje Nagy-Britanniában.

Megerősödtek a politikai fősodorral szemben álló amerikai elnökjelölt-aspiránsok

freedigitalphotos/Michael Elliott

A kiábrándult amerikai választók mindkét nagy pártban a politikai fősodorral és intézményrendszerrel szembenálló elnökjelölt-aspiránsok felé fordultak a választási küzdelem nyitányában.

A Delta Airlines nem szállít többé oroszlán-, leopárd-, elefánt-, orrszarvú- és bivalytrófeákat

Jelentős korlátozásokat jelentett be hétfőn a vadásztrófeák szállításában az egyetlen amerikai légitársaság, amelynek járatai Afrikába is repülnek.

Így lehet a legkönnyebben munkához jutni a briteknél

freedigitalphotos.net/adamr

Nem kaphatnak állást a brit közszolgáltatási rendszerben azok, akik nem beszélnek jól angolul. Azok, akik nem beszélnek elég jól angolul, időt kapnak arra, hogy fejlesszék tudásukat.

Informatikát tanítanak a menekülteknek Ausztriában

A bécsi műszaki egyetem szervezésében fiatal, főleg kísérő nélkül érkező migránsok sajátíthatják el az informatika alapismereteit.

Németországban ismét tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó szálláson

freedigitalphotos.net/adamr

Németországban ismét tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó állomáson, ezúttal egy heidelbergi szálláson csaptak össze migránsok.

Akar 20 millió eurót is meghaladó mellékes jövedelmet?

A bevallott mellékes keresetek összértéke legkevesebb 11,6 millió euró, de akár 21,4 millió is lehet.

Nyomkövetővel szereli fel a postaládák egy részét a brit királyi posta

Royalmail

Nyomkövetővel szereli fel a hagyományos piros utcai postaládák egy részét a brit királyi posta, mert az utóbbi időben egyre többet loptak el belőlük, főleg vidéken.

Börtönbüntetésre ítéltek két magyar embercsempészt Salzburgban

Börtönbüntetésre ítéltek hétfőn Salzburgban két magyar embercsempészt, akik június elején szállítottak 26 menekültet Ausztriába.

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma

freedigitalphotos.net/adamr

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma, tavaly év végén már csaknem 11 millióan voltak a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint.

Gyermekmolesztálási üggyel hozták kapcsolatba a volt brit kormányfőt

A rendőrség azt követően döntött a vizsgálat mellett, hogy egy nyugalmazott rendőrtiszt panaszt tett a wiltshire-i rendőrségnél.

Fapadossá vált a Vatikán - a pápa gyalog jár és menzán eszik

Facebook

Ferenc pápa mellett a bíborosok is takarékosságra kényszerülnek.

11 Cosa Nostra-tagot fogott el az olasz rendőrség

A Cosa Nostra szicíliai bűnszervezet tizenegy tagját vette őrizetbe az olasz rendőrség hétfőn. Leleplezték azt is, hogy miként tartotta a kapcsolatot embereivel az 1993 óta körözött maffiavezér, Matteo Messina Denaro.

Ukrajna felől érkező határsértőket fogott el a román parti őrség

freedigitalphotos/radnatt

A hatóságok egy értesülés alapján fésülték át a térséget, így fedeztek fel a Tulcea megyei Pardina közelében egy csónakot, amellyel hét ázsiai bevándorló és ukrán vezetőjük próbált bejutni Romániába az éj leple alatt.

Törvénybe adták: ne gondoljanak boldog nosztalgiával a Ceaucescu-korszakra

Az 1989-es forradalom napjaiban kivégzett Nicolae Ceausescu kommunista diktátorra is kiterjed annak a frissen hozott törvénynek a hatálya, amely többek között a népirtásért elítéltek kultuszát tiltja: ez felháborította azokat, akik nosztalgiával gondolnak a kommunista korszakra.

Mintaszállást hoz létre a népszerű német színész-filmrendező

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Nagy befogadóképességű, mintának szánt menekültotthon létrehozását tervezi Til Schweiger. A népszerű német színész-filmrendező, aki a migránsokkal szembeni nagyobb együttérzésre szólított fel, barátaival Osterodéban vásárolt meg erre a célra egy régi laktanyát.

Megrongálták Petőfi Sándor emlékművét a bánsági Újszentesen

A református templom előtti emlékoszlopról lefeszítették a költő arcát idéző, vélhetően műkő domborművet, amely a földre esve darabokra tört.

Kiszabadítottak sok túszt a Boko Haram fogságából

freedigitalphotos.net/worradmu

A nigériai hadsereg vasárnap bejelentette, hogy sikerült kiszabadítania a Boko Haram nevű iszlamista terrorcsoport 178 túszát, köztük 101 gyereket, illetve 67 nőt, és eközben elfogta a csoport egyik parancsnokát.

Lezuhant egy orosz harci helikopter, az egyik pilóta meghalt

Légibemutató közben lezuhant és kigyulladt az orosz légierő egyik helikoptere. A baleset a tévékamerák előtt történt. Az egyik pilóta meghalt. Azt mondják, műszaki hiba történhetett.

Agyonlőttek egy rendőrt Tennessee államban

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Agyonlőttek egy közlekedési ellenőrzést végző rendőrt szombat este az amerikai Tennessee állam Memphis városában, a tettes után hajtóvadászat indult.

Elutasították a bősiek a menekülttábor újranyitását népszavazáson

Elutasították a felvidéki Bős község lakói a helyi migrációs tábor újranyitását azon a népszavazáson, amelyet a kérdésről vasárnap tartottak a településen.

Rálőttek egy brooklyni kerti parti résztvevőire, 13 ember megsérült

freedigitalphotos.net/adamr

Tizenhárman megsérültek, amikor egy vagy több fegyveres vasárnapra virradóra Brooklynban tüzet nyitott egy kerti parti részvevőire.

Meggyilkoltak egy fotóriportert és négy nőt Mexikóvárosban

A sajtósok számára Mexikó a világ legveszélyesebb országa.

"Senki sem hívta őket, de ha már itt vannak, be kell tartaniuk az ország törvényeit"

pravda

Zeman a közel-keleti és az afrikai migránsok befogadása ellen.

Szamár talált rá a repülőből kiesett iPhone-ra

Miután Ben Wilson iPhone-ja kiesett az általa vezetett repülőből és közel 3000 métert zuhant, beletörődött, hogy már sosem látja viszont készülékét. Azért még tett egy próbát, a nyomába eredt, és meg is találta 150 kilométerrel odébb egy legelőn. Az iPhone tökéletesen működött - köszönhetően egy szamárnak.

Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál

freedigitalphotos/Vichaya Kiatying-Angsulee

A rászorulók segítése nyáron sem szünetel - hangsúlyozta Konrad Krajewski pápai főalamizsnás a Vatikáni Rádiónak adott vasárnapi nyilatkozatában, amelyben az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok támogatásáról számolt be.

Erőszakos incidensek Németországban a menedékkérőket befogadó intézményekben

Egy türingiai állomáson tömegverekedés tört ki, Bonnban pedig a rendőrség különleges bevetési egységének (SEK) egy különítménye tett ártalmatlanná egy késelő menedékkérőt.

Húszmillió olasz indult el nyaralni

freedigitalphotos/keerati

Továbbra is sűrű a járműforgalom a tengerpartra vezető és a határmenti olaszországi autósztrádákon. Firenzében a károkat mérik fel a szombaton tomboló rendkívüli vihar után.

Jövőre megduplázódik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótléka

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap jelebtette be a hírt az erdélyi Máriaradnán, ahol a katolikus kegytemplom és volt ferences kolostor újraszentelésén, a ferences rendi múzeum megnyitásán vett részt.

Borostyánháború tört ki Ukrajnában

MTI Földi Imre

Petro Porosenko államfő hadat üzent az illegális borostyán-kitermelésnek, és az ásványi anyagot külföldre csempésző bűnbandáknak is. A tüntetők össze is csaptak a rendőrökkel.

Merkel várhatóan újra indul, pártja vezető többséget szerezhet

Németországban az Angela Merkel vezette konzervatívokat annyian támogatják, mint az összes többi parlamenti pártot együttvéve, a CDU/CSU pártszövetség így abszolút többséget szerezhet a törvényhozásban.

Finn neonácik rohantak le egy bevásárlóközpontot

freedigitalphotos/Salvatore Vuono

Összetűzések törtek ki egy neonáci felvonuláson a finnországi Jyväskylä városában szombaton, a hatóságok 32 embert őrizetbe vettek az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban.

Vadászati tilalmat hirdettek Zimbabwében

Vadászati tilalmat hirdettek a nagyvadakra a zimbabwei hatóságok annak a nemzeti parknak a körzetében, ahol egy amerikai fogorvos nemrég orvul megölte a Cecil nevű oroszlánt, az ország népszerű állatát, nemzetközi felháborodást okozva ezzel. Azokat a híreket szakértők cáfolták, hogy Cecile testvérét is megölték volna.

Globális migrációs válságra figyelmeztetett a francia és a brit belügyminiszter

Franciaország, Nagy-Britannia és egész Európa globális migrációs válsággal áll szemben, amelyet hosszú távon csak az Afrikából Európába érkezők számának csökkentésével lehet megoldani.

Rejtélyes csupakabraszerű ragadozó tart rettegésben egy orosz falut - képek!

Százszámra öli a háztájit, amit ér, azt széttépi és szinte egy csepp vért se hagy maga után.

Több százszor próbáltak migránsok bejutni a Csalagút területére

Wikipédia/Billy69150

Mintegy háromszázszor fordult elő szombatra virradóra, hogy migránsok próbáltak bejutni a francia Calais kikötővárosban a Csatorna-alagút területére, hogy eljussanak Nagy-Britanniába.

Milliárdoktól szabadítottak meg néhány multimilliomost - egy játékkal

Magukat egyszerű madzsongjátékosoknak álcázó, csúcstechnológiát alkalmazó trükkös csalók szedtek ki módszeresen több mint 120 millió jüant (4,4 milliárd forint) hat hónap alatt kínai multimilliomosokból úgy, hogy majdnem mindig nyertek.

Lezuhant egy katonai repülő Kolumbiában

freedigitalphotos.net/num_skyman

Lezuhant a kolumbiai fegyveres erők egy teherszállító repülőgépe helyi idő szerint pénteken, a balesetben tizenegy katona meghalt.

Élesen elítélték a palesztin gyerek halálát okozó gyújtogatást

A világban élesen elítélték pénteken azt a vélhetően zsidó szélsőségesek által végrehajtott akciót, amelyben meghalt egy másfél éves palesztin gyerek.

Repülőgép-balesetben meghaltak Oszama bin Laden rokonai

Fotó: Twitter

Lezuhant egy kisrepülőgép Dél-Angliában, a fedélzeten tartózkodó négy ember meghalt, és a brit sajtó úgy értesült, hogy köztük van Oszama bin Laden két családtagja is.

Orvosa szerint Hillary Clinton meggyógyult és "alkalmas a szolgálatra"

Személyi orvosa szerint Hillary Clinton egészséges, "alkalmas (az elnöki) szolgáltra", és nincsenek visszamaradt következményei a 2012-ben, a külügyminisztersége alatt elszenvedett agyrázkódásának.

Megpróbált átmászni egy nő a Fehér Ház kerítésén

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Rövid időre lezárták pénteken a washingtoni Fehér Ház környékét, miután egy nő sikertelen kísérletet tett arra, hogy átmásszon a kerítésen.

Mallorca fővárosa nem akar több bikaviadalt

freedigitalphotos.net/vectorolie

Egy jelképes döntéssel Mallorca fővárosának önkormányzata kinyilvánította, hogy állatvédelmi okokból ellenzi a bikaviadalokat.

Hidakat rombolt le a nemzetközi koalíció Szíriában

Több hidat is lerombolt az Egyesült Államok vezette koalíció légiereje Szíriában, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet uralma alatt lévő területen.

Ő lehet a Mount Everest legfiatalabb csúcshódítója

freedigitalphotos.net/evgeni dinev

Egy idén tizenegy éves kaliforniai fiú, Tyler Armstrong akar a legfiatalabb csúcshódítóként feljutni a Mount Everest 8848 méter magas csúcsára. A fiú családjának közlése szerint a világ legmagasabb hegyét 2016 májusában készülnek meghódítani.

Rekordszámú menedékkérő érkezett Németországba júliusban

Minden korábbinál több, 79 ezer menedékkérő érkezett Németországba júliusban a szövetségi a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) előzetes adatai szerint.

Srí Lankán rálőttek egy párt aktivistáira a választási kampányban

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitott egy párt aktivistáira pénteken a Srí Lanka-i fővárosban egy választási kampányrendezvényen, egy ember meghalt, 13 megsebesült.

Ismét fellázadtak a migránsok egy táborban Csehországban

Először csak jelszavakat skandáltak, majd bezúzták az ablakokat, összetörték két terem berendezését és ismét megpróbálták elhagyni a tábor területét, amit a helyszínre érkezett rendőrök megakadályoztak.

A NATO támogatja az iraki védelmi szektor korszerűsítését

Wikipedia/Anonmoos

Az iraki védelmi szektor korszerűsítését támogató intézkedéscsomagot fogadott el pénteken a NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-Atlanti Tanács.

Kódszám bizonyítja, hogy egy Boeing-777-est találtak meg

Az indiai-óceáni Réunion szigetén talált repülőgéproncs-darabon lévő kódszám megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy az egy Boeing-777-es repülőgépről való, vagyis ugyanolyan típusú gépről, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el a térségben.

Száguldó tűzgömbtől zöldült be az ég Argentína felett - képek, videók

YouTube videoscreenshot

Mindössze 10 másodpercig tartott az égi jelenség, de máris tele van a világháló a különféle mémekkel.

Ismét migránsok százai próbáltak Franciaországból Nagy-Britanniába jutni a Csatorna-alagúton

Mintegy kétszáz migráns próbált a francia Calais kikötővárosából Nagy-Britanniába jutni a két országot összekötő Csatorna-alagúton keresztül péntekre virradó éjjel, de a rendőrség megakadályozta ezt.

Fellázadtak a menekültek egy cseh táborban

freedigitalphotos.net/adamr

A migránsok megrongálták a tábor két kapuját, de a bekerített területet nem sikerült elhagyniuk.

Rauschenberg-, O'Keeffe- és Wifredo Lam-tárlat a Tate 2016-os kínálatában

Robert Rauschenberg első posztumusz tárlatával, a szigetországban húsz éve nem látott volumenű Georgia O'Keeffe-kiállítással és Wifredo Lam munkásságának szentelt retrospektív tárlattal várják a látogatókat jövőre a londoni Tate múzeum galériái.

A védett vadállatok orvvadászata elleni erőfeszítések fokozásáról határozott az ENSZ

A veszélyeztetett vadállatok orvvadászata és illegális kereskedelme elleni erőfeszítések fokozására szólította fel az ENSZ csütörtökön az összes országot.

Migránsok megpróbáltak kitörni egy táborból Csehországban

Ötven-hatvan külföldi állampolgár megpróbálta elhagyni a Prágától 70 kilométerre északra fekvő Belá pod Bezdezemben lévő migrációs tábort csütörtök délután.

Tragédia: agyonlőtte hároméves húgát egy pisztollyal játszó kisfiú

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Washingtonban agyonlőtte hároméves húgát egy hétéves fiú, aki a lakásban talált pisztollyal játszott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.