Ukrajna föderalizálódik?

Wikipedia maydan square

Az egyetlen remény, hogy megtartsák az ország területi egységét - egy darabig.

Menniük kell a melegvédő diplomatáknak

Kiutasítással fenyegeti a zimbabwei elnök a melegeket védő külföldi diplomatákat.

Félszázan sebesültek meg egy szír pokolgéptől

Autóba rejtett pokolgép robbant pénteken a Szíria központi részén fekvő Homsz belvárosában, egy mecset közelében. A merényletben tizennégyen életüket vesztették és legkevesebb ötvenen megsebesültek

Félszáznál is több a halálos áldozata van az ENSZ dél-szudáni tábora elleni támadásnak

Legkevesebb ötvennyolc ember meghalt és több mint száz megsebesült az ENSZ dél-szudáni menekülttábora elleni támadásban.

hirdetés

Végrehajtották az idei első kivégzést Fehéroroszországban

freedigitalphotos.net/worradmu

Kivégeztek pénteken Fehéroroszországban egy kettős gyilkosságért halálra ítélt fiatal férfit.

Marad a jelenlegi államfő Algériában

Elsöprő fölénnyel, a szavazatok 81,53 százalékát megszerezve nyerte meg az algériai elnökválasztást Abdel-Azíz Buteflika jelenlegi államfő.

Hollande nem jelölteti magát újra, ha nem csökken a munkanélküliség

Francois Hollande francia államfő pénteken azt mondta, hogy "nincs oka újrajelöltetni magát", ha 2017-ig nem csökken a munkanélküliség.

Így módosulhat az ukrán alkotmány

Az ukrán kormányfő és az ügyvivő államfő pénteken közös tévényilatkozatban egységre szólította fel az ország lakosságát, és ígéretet tett arra, hogy a decentralizáció irányában módosítják az alkotmányt.

Erős földrengés volt Mexikóban

Forrás: YouTube

A Richter-skála szerint 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg Mexikó középső részét pénteken.

Megfigyelnék a diákokat a világhálón

A diákok internetes tevékenységének megfigyelését is előirányozza az orosz oktatási minisztériumnak az a törvényjavaslata, amelynek célja az iskolák védelmének biztosítása a terrorizmus ellen.

Snowden: "nem propagandacélokból kérdeztem Putyint"

freedigitalphotos.net/TeddyBear(Picnic)

Edward Snowden cáfolta a The Guardian című brit újság honlapján pénteken megjelent írásában, hogy Vlagyimir Putyinnak előző nap feltett kérdése az orosz elnök melletti propagandacélokat szolgált volna.

Nem indul bűnvádi eljárás Basescu ellen

Nem indít bűnvádi eljárást a román legfőbb ügyészség Traian Basescu államfő ellen, akit egy szociáldemokrata szenátornak és férjének megzsarolása miatt jelentettek fel a román Szociáldemokrata Párt politikusai.

Hét őrt lőtt agyon az illegális kínai bevándorló

freedigitalphotos.net/Naypong

Agyonlőtt öt kínai és két vietnami határőrt pénteken egy kínai férfi a vietnami-kínai határon, amikor vissza akarták toloncolni hazájába.

Zsirinovszkij parlamenti újságírókra támadt

Parlamenti újságírókra támadt az állami dumában Vlagyimir Zsirinovszkij orosz populista politikus pénteken.

Többen meghaltak egy indonéziai hajóbalesetben

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Az erős hullámzás miatt felborult egy túlzsúfolt hajó pénteken Indonézia keleti partjainál. A balesetben heten meghaltak, négy embert továbbra is keresnek, más forrás szerint több tucatnyian tűntek el.

Korrupciógyanú miatt lemondott Hollande elsőszámú tanácsadója

Lemondott Francois Hollande francia államfő elsőszámú politikai tanácsadója, az elnöki hivatal kommunikációs csapatának vezetője pénteken, miután egy internetes újság egy korábbi állásával kapcsolatban érdekellentéttel vádolta meg.

Iszlamisták szabadon bocsátását követelik a túszul ejtett diplomatáért cserébe

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Tunéziában fogva tartott iszlamisták szabadon engedését követelik az észak-afrikai ország egyik, Tripoliban akkreditált diplomatájának elrablói.

Martonyi a Le Monde-ban: Putyin történelmi hibát követ el

Az ukrajnai válság kapcsán kialakított magyar álláspontról és a kormány keleti nyitás-politikájáról kérdezte Martonyi János külügyminisztert a Le Monde című francia napilap péntek délután megjelent számában.

Kompbaleset - letartóztatási parancs a kapitány és a legénység tagjai ellen

Forrás: YouTube

Letartóztatási parancsot adott ki a dél-koreai kompbaleset ügyében eljáró hatóság pénteken a két nappal korábban elsüllyedt komphajó kapitánya és a legénység két további tagja ellen.

Az elemzők nem nagyon bíznak a genfi megállapodás tartós sikerében

Rövid távon enyhítheti valamelyest a feszültséget az ukrajnai válságról létrejött genfi egyezség, a továbbra is fennálló gyökeres nézetkülönbségek miatt azonban aligha lehet számítani a megállapodás tartós sikerére.

Kompbaleset: öngyilkos lett az iskola igazgatóhelyettese

Az 52 éves férfi csütörtökön tűnt el, pénteken találtak rá az iskola tornatermében.

Janukovics a napokban visszatérhet Ukrajnába?

Vlagyimir Putyin csütörtöki élő televíziós fórumán megvédte az ukrán parlament döntésével február 22-én leváltott politikust.

Obama szerint reményt kelt a genfi tárgyalás

"Megvan a lehetőség, a kilátás arra, hogy a diplomácia enyhítheti a helyzetet".

Kompbaleset: cáfolták, hogy bejutottak volna a hajótestbe

A dél-koreai parti őrség cáfolta, hogy sikerült bejutni az elsüllyedt komp hajóterébe, amit korábban a testületre hivatkozva közölt a helyi sajtó - és az MTI.

Bejutottak a búvárok az elsüllyedt komp hajóterébe

Az éjjel egy újabb holttestet sodort ki a kompból a tengerár, s ezzel 26-ra emelkedett a megerősített halálos áldozatok száma.

Bővítik a török titkosszolgálat hatáskörét

A törvény felhatalmazást ad a hírszerzés munkatársainak arra, hogy titkos akciókat folytassanak Törökországon kívül, és szélesíti azon esetek körét, amikor telefonbeszélgetéseket hallgathatnak le.

Donyeck vs. Majdan: ki menjen előbb?

Ukrán nacionalisták és más, Viktor Janukovics egykori elnök elmozdításáért harcoló csoportok még mindig barikádokkal veszik körül a Majdant.

Kanada CF-18 típusú vadászgépeket küld az ukrajnai NATO-misszió erősítésére

A kanadai hadsereg emellett húsz tisztségviselőt küld Brüsszelbe, hogy erősítsék az észak-amerikai állam jelenlétét a NATO központjában.

A gyilkosok, rablók kihasználták a rendőrsztrájkot

freedigitalphotos.net/worradmu

Tizenkilenc embert gyilkoltak meg és rablások tucatjait követték el a kelet-brazíliai Bahia államban a helyi rendőrség sztrájkjának kezdete óta eltelt két nap alatt.

12 év börtön tengeri kalózkodás miatt

Németországban 12 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön egy szomáliai állampolgárt tengeri kalózkodás miatt.

Megtámadták az ENSZ egyik dél-szudáni táborát, halottak

freedigitalphotos.net/Naypong

Támadás érte csütörtökön az ENSZ egyik dél-szudáni menekülttáborát, legalább tizenketten életüket vesztették és többtucatnyian megsebesültek.

Lavrov: az EBESZ-nek vezető szerepet kell betöltenie a válság enyhítésében

"Oroszország támogatni fogja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai küldöttségének a szembenálló felek közötti párbeszéd megteremtésére irányuló tevékenységét."

Újabb "halált nem okozó" katonai felszerelés indul Ukrajnába

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az Egyesült Államok további "halált nem okozó" katonai felszerelést küld Ukrajnába, válaszul Oroszország "veszélyesen felelőtlen" erőfeszítéseire, hogy destabilizálja kelet szomszédját.

Megállapodás született Genfben az ukrajnai feszültség enyhítéséről

Megállapodás született az ukrán válság megoldására összehívott genfi négyoldalú találkozón a feszültség enyhítését célzó konkrét lépésekről.

Ferenc pápa szellemi és testi fogyatékkal élők lábát mosta meg

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki misét Ferenc pápa egy rokkantbetegeket segítő római katolikus egészségügyi intézményben mutatta be, ahol 12 szellemi és testi fogyatékkal élő embernek mosta meg a lábát.

A NATO hadihajókat vezényel a Balti-tengerre

A NATO gyorsreagálású tengeri egységeinek egy részét átcsoportosítja a Balti-tengerre az ukrán válságra adott válaszként.

Oroszország tovább növeli területét?

Wikipedia transnistria

A Dnyeszter menti Köztársaság sorsa hasonló lehet a Kríméhez.

Iskolai könyvtárat neveztek el Oszama bin Ladenről

Egy iszlám leányiskola könyvtárát Oszama bin Ladenről, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezéréről nevezték el a pakisztáni fővárosban.

Vérdíjat tűztek ki az orosz kémekre

Freedigitalphotos imagerymajestic

Tetemes összegű pénzt ajánlott fel Igor Kolomoszkij, az ukrajnai Dnyipropetrovszk dúsgazdag kormányzója azoknak, akik az ukrán hatóságok kezére juttatják az ország keleti részén tevékenykedő orosz ügynököket.

A németeknek elegük van az atomerőművekből

A német lakosság 90 százaléka támogatja az atomenergia kivezetését 2022-ig, ugyanakkor a lakosság fele korábbi időpontra tenné a nukleáris energiatermelés megszüntetését.

Putyin: a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak

Wikipedia putin

A Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról "részben a NATO bővítésének veszélye", Ukrajnának a szervezethez csatlakozása miatt született döntés.

Félnek a lengyelek

Freedigitalphotos criminalatt

Nem fogja elhinni, kitől tartanak a leginkább egykori északi szomszédaink.

Diáklányok fogságban

Az orosz katonai hírszerzés segíti az ukrajnai oroszpárti milíciákat

Az orosz katonai hírszerzés Donyeck és Luhanszk megyékbe telepített ügynökei felügyelik és irányítják az Ukrajnában tevékenykedő oroszpárti milíciákat.

Irán nem lesz nukleáris hatalom!

Freedigitalphotos Idea go

Irán semlegesítette fokozottan dúsított uránkészleteinek felét, a nagyhatalmakkal kötött korábbi megállapodásának megfelelően.

Közösségi oldalon kutakodott a kijevi tüntetők után Moszkva

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a kijevi tüntetéseket szervezők személyes adatainak átadását követelte a legnagyobb orosz internetes közösségi oldal, a VK üzemeltetőitől.

A szerb királyi család újra a figyelem központjában

Wikipedia Beli Dvor

A királyi palotán két napig fordítva lengett a szerb zászló, és szinte senki nem vette észre.

Putyin: a Krím elcsatolásáról részben a NATO bővítése miatt döntöttek

freedigitalphotos.net/tongdang

"A Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról "részben a NATO bővítésének veszélye", Ukrajnának a szervezethez csatlakozása miatt született döntés."

Putyin a Dnyeszter menti blokád feloldására buzdította Ukrajnát

Vlagyimir Putyin elnök megkerülte a kérdést, hogy Oroszország elismerje-e a szakadár Dnyeszter menti Köztársaság függetlenségét, de felszólította Ukrajnát, oldja fel a terület blokádját, nyissa meg a közlekedési és szállítási útvonalakat.

Hadbíróság elé állítják a Kramatorszk elől visszafordult ukrán katonákat

"Feloszlatják azt az egységet, a felelős katonákat pedig hadbíróság elé állítják, akik letették a fegyvert szerdán a kelet-ukrajnai Kramatorszk városánál a szeparatisták előtt."

Putyin: a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak

"A krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak, hogy biztosítsák a félsziget lakosságának szabad véleménynyilvánítását."

Putyin bűncselekménynek nevezte a kelet-ukrajnai terrorellenes akciót

Az orosz államfő bűncselekménynek nevezte a kijevi hatalom által elrendelt kelet-ukrajnai terrorellenes műveletet egy csütörtöki élő televíziós műsorban, amelyben betelefonálók kérdéseire válaszolt.

Elnökválasztás kezdődött Algériában

MTI

Megkezdődött az elnökválasztás csütörtök reggel Algériában.

Válságtalálkozó kezdődött Genfben

Válságtalálkozó kezdődött csütörtökön reggel Genfben az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus rendezésének céljával Ukrajna, Oroszország, valamint az Egyesült Államok külügyminiszterei és Catherin Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője részvételével.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.