Egyre nő a feszültség a kelet-ukrajnai fronton

Fotó: Facebook/Ukraine

Nem enyhülnek a kelet-ukrajnai szakadár erők támadásai a frontvonalnak ukrán hatóságok által ellenőrzött oldalán lévő települések ellen, csütörtökre virradó éjjel főként a Donyecktől nyugatra fekvő területet érték sűrűn tüzérségi csapások.

Eltörölték a halálbüntetést Nebraskában

A kormányzó vétóját felülírva másodszor is megszavazta a nebraskai helyi törvényhozás a halálbüntetés eltörlését, így ez lett az Egyesült Államok 19. állama, ahol megszüntetik ezt a büntetésformát.

Életveszélyes kórokozókat küldött szét egy amerikai laboratórium

Véletlenül élő lépfene-baktériumot továbbított egy amerikai katonai laboratórium több más kutatóhelyre. A tévedést idejében észrevették, a Pentagon szerint a lakosság nincs veszélyben.

Lefogtak és elzártak egy Pentagon-alkalmazottat az oroszok

Vízumszabályok megsértése miatt lefogták a Pentagon egyik munkatársát Szentpéterváron.

hirdetés

Négynapos, részleges sztrájkot hirdettek a légiforgalmi irányítók Spanyolországban

freedigitalphotos.net/taesmileland

Négynapos, részleges sztrájkot hirdetett június elejére a spanyol légiforgalmi irányítók szakszervezete (USCA) szerdán, így tiltakozva az ellen, hogy 61 barcelonai kollégájukat megbüntette a spanyol légiközlekedési felügyelet (Enaire).

Világháborús bomba Kölnben: 20 ezer embert telepítettek ki

Egyebek között ki kellett üríteni és le kellett zárni az ezer kilogramm tömegű robbanószerkezet közelében futó földgáz- és vízvezetékeket, és meg kellett szervezni egy időseket és ápolásra szorulókat ellátó központ és két menedékkérőket befogadó állomás lakóinak elhelyezését.

Szavazni fognak a britek az EU-tagságról

freedigitalphotos.net/Rawich

Hivatalosan is bekerült szerdán a brit EU-tagság sorsáról döntő népszavazás törvénytervezete a konzervatív párti brit kormány idei törvényalkotási programjába.

A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek Bukarestben

A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek szerdán Bukarestben a kormány épülete előtt, magasabb béreket követelve.

Donorszerveket tartalmazó bőröndöt találtak Németországban

freedigitalphotos.net/adamr

A takarítószemélyzet lelt rá egy donorszerveket tartalmazó kofferre, amit Németországban egy vonaton loptak el. Egy hűtött kofferről van szó, csontvelővel. Korábban arról lehetett tudni, hogy donorvese van benne.

Megduplázódott a roma gettók száma Csehországban

Megduplázódott az utóbbi kilenc év alatt a roma gettók száma Csehországban. Míg 2006-ban 310 ilyen szegénynegyedet tartottak nyilván a cseh településeken, addig a tavalyi év végén már 606-t.

Civilek is áldozatul estek a szakadárok tüzérségi támadásainak Kelet-Ukrajnában

Facebook/Україна - Ukraine

A Donyeck megyei Horlivkában három, Luhanszk megyében egy civil esett áldozatul a kelet-ukrajnai szakadárok szerdára virradóra végrehajtott intenzív tüzérségi támadásainak.

Figyelmeztető radarrendszert telepít Izrael a gázai határhoz

A napokban telepíteni kezdett taktikai rendszer célja, hogy javítsa a határ menti települések riasztásának hatékonyságát.

Előb feltárták, majd kirabolták az ősi sírokat

freedigitalphotos/ Danilo Rizzuti

Kőkorszaki sírok szakértő fosztogatóira csapott le a kínai rendőrség, amely 175 gyanúsított őrizetbe vételével az új Kína fennállásának legnagyobb ilyen jellegű akcióját hajtotta végre.

12 ezer méteren leállt egy szingapúri repülőgép mindkét hajtóműve

Csaknem 12 ezer méteres magasságban leállt a Singapore Airlines légitársaság egyik utasszállítójának mindkét hajtóműve, de a gépet sikerült biztonságban letenni. Az eset a múlt hét végén történt.

Szentszéki államtitkár: a melegházasságot legalizáló ír népszavazás az emberiség veresége

freedigitalphotos/Simon Howden

Szomorú eseménynek nevezte Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár kedden este a katolikus Írországban múlt héten rendezett népszavazás eredményét, amely legalizálta a melegházasságot.

Az ellenzék leváltaná a kormányt, de nincs esélye

A miniszterelnök az ellenzék bírálatait visszautasította és olcsó színjátéknak minősítette. Eddig simán elmenne magyar sztorinak is.

Egy órán át égett a szanatórium - nem tudtak kimenekülni az ágyhoz kötött betegek

freedigitalphotos.net/adamr

A lángok hétfőn az esti órákban csaptak fel a Honan tartománybeli Pingtingsan városhoz tartozó Kanglojüan intézményben, és rövid egy órán át 30 szobát pusztítottak el.

A román bírói tanács újabb állásfoglalásban marasztalta el az RMDSZ elnökét

Szerintük nem jól tette Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, hogy széles nyilvánosság előtt ismét ártatlannak minősített két jogerősen elítélt RMDSZ-politikust.

Kisiklott egy tehervonat Székelyföld határán - napokra módosul a vonatok menetrendje

freedigitalphotos/ scottchan

Kisiklott kedden reggel egy tehervonat a Maros megyei Héjjasfalván (Vanatori), és elzárta a Héjjasfalvától Székelyudvarhelyre vezető 13C jelzésű országutat, valamint a Brassót Segesvárral összekötő 300-as vasútvonalat.

Kína bevilágítja a Dél-kínai tengert

Kína világítótornyok építésébe kezd a Dél-Kínai-tenger két, ellenőrzése alatt lévő zátonyán, a Nansa/Spratly-szigetcsoport területén.

Bizottsági szóvivő: Juncker csak mókázott

Facebook JC Juncker

Véleménye szerint a magyar miniszterelnök lediktátorozása a rendkívül hosszadalmas és fárasztó üdvözlési ceremónia "mókás része" volt.

Terrorizmus vádjával börtönbe került egy 14 éves fiú Ausztriában

Terrorizmus vádjával nyolc hónap letöltendő és tizenhat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 14 éves fiút a sankt pölteni tartományi bíróság kedden.

Embercsempészetben segédkeztek a bécsi reptéren dolgozó biztonság őrök

freedigitalphotos/lkunl

A schwechati repülőtér védelmét ellátó magáncég hat korábbi alkalmazottját azzal gyanúsítják, hogy embercsempészetben segédkeztek és illegális bevándorlókat juttattak fel a gépekre.

Katonai mentőautóra lőttek a szakadárok

Oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok automata fegyverekkel rálőttek hétfőn az ukrán fegyveres erők egy mentőautójára Luhanszk megyében, az orosz határ közelében; egy katona életét vesztette egy másikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Két liberális alapítványt is külföldi ügynöknek minősítettek Oroszországban

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Két liberális szemléletű tudományos-oktatási alapítványt is a külföldi ügynöktörvény hatálya alá tartozónak minősítettek az orosz hatóságok.

A rákbeteg Seseljnek vissza kell térnie Hágába

A háborús bűnökkel vádolt Vojislav Seseljt a szerb kormánynak május 26-án vagy a lehető legrövidebb időn belül át kell adnia a holland hatóságoknak.

Németországban visszaállították a határellenőrzést a G7-csúcs miatt

freedigitalphotos.net/jannoon028

Németországban kedden ideiglenesen visszaállították a határellenőrzést a legfejlettebb iparú országokat összefogó G7 csoport vezetőinek közelgő találkozója miatt.

Csatlakozott a dzsihadistákhoz egy ausztrál családanya

A 26 éves Jasmina Milovanov május elején távozott sydneyi otthonából, és azóta nem tért vissza, egy öt- és hétéves gyereket hagyott el.

Aktív védelmi stratégiára vált a kínai hadsereg

freedigitalphotos.net/jannoon028

Kína szerint a globális kormányzási és az ázsiai és csendes-óceáni geostratégiai struktúrában, a nemzetközi gazdasági versenyben és katonai területeken történelmi változások vannak folyamatban, átalakulóban van a hatalmi egyensúly.

Rivális bandák csaptak össze egy brazil börtönben

Nyolcan meghaltak Brazíliában hétfőn egy börtönben kitört lázadásban, amely két rivális banda közti összecsapásokba torkollott.

Agyonlőttek egy ENSZ-békefenntartót Maliban

freedigitalphotos.net/Naypong

Ismeretlen támadók agyonlőtték hétfő éjjel az ENSZ békefenntartó missziójának egyik katonáját Maliban, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek.

Leégett egy magánszanatórium Kínában: sokan meghaltak

Harmincnyolc ember meghalt, és hatan megsérültek abban a tűzben, amely Közép-Kínában egy magánszanatóriumban ütött ki.

Több járat kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban vegyi fegyverek miatt - VIDEÓ!

screenshot

Sürgősségi leszállást hajtott végre több járat a New Yorki JKF repülőtéren, miután a fedélzeten vegyi fegyverek miatt pánik tört ki.

Lengyel elnökválasztás: Andrzej Duda győzött a hivatalos eredmény szerint

Andrzej Duda, a legerősebb ellenzéki párt, a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje nyerte meg a vasárnapi lengyelországi elnökválasztást az országos választási bizottság (PKW) által hétfőn este közölt hivatalos eredmény szerint.

Mégis vesztett a Néppárt a helyhatósági választásokon a spanyol sajtó szerint

freedigitalphotos.net/taesmileland

Az előrejelzések jól mutatták, hogyan töredezik szét Spanyolországban a kétpártrendszer és ér véget 30 év politikai gyakorlata, amelyet most a helyhatósági választások igazoltak.

Megölték a kutyák az egyik bocsát, meg akarta ölni a medve a nőt

Medve sebesített meg egy nőt a székelyföldi Madéfalva közelében. Bedühödött, mert a juhászkutyák megölték az egyik bocsát.

Nevelési célzattal börtönlátogatásra viszik a politikusokat

freedigitalphotos.net/adamr

Nyílt börtönnapokat tartanak helyi vezetőknek és házastársuknak Kínában.

Háborús veszélyről beszél a román államfő

A Fekete-tenger térségének biztonságáról szóló oktatási program megnyitóján nyilatkozott.

A politikai színtér alapos átrendeződését feltételezik a lengyel kommentátorok

freedigitalphotos.net/radnatt

A leköszönő elnök, Bronislaw Komorowski választási vereségéért a Rzeczpospolita jobbközép napilap a kormányzó Polgári Platform (PO) "népszerűtlen, hibát hibára halmozó, határozott vezetést nélkülöző, a botrányok és az arrogancia megtépázott" politikáját okolja.

Újabb nyolc hónap börtön Izrael volt miniszterelnökének

A jeruzsálemi körzeti bíróság újabb nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Ehud Olmert volt miniszterelnököt a Talansky-ügyben.

Terroristacsoportokat számoltak fel Hszincsiangban

freedigitalphotos.net/adamr

A leleplezett sejtek 96 százaléka bizonyítottan terrorcselekményekre készült, akcióik tervezési, előkészületi fázisában voltak

Lengyel elnökválasztás: Andrzej Duda győzött az exit pollok szerint

Már a prognózisok kiadása után többen győztesként gratuláltak neki, néhány nyilatkozó pedig az ország előtt álló kihívásokra is utalt.

Spanyolországban a konzervatív Néppárt nyerte a helyhatósági választásokat

freedigitalphotos.net/taesmileland

Spanyolországban a konzervatív Néppárt (PP) nyerte a helyhatósági választásokat a vasárnap éjjel közzétett előzetes hivatalos eredmények szerint, amelyet a szavazatok 97,1 százalékos feldolgozottsága után közöltek Madridban.

A Pentagon vezetője beszólt: az irakiakban nincs is "harci kedv"

Ez volt az eddigi legerősebb nyilvános bírálat, amelyet az amerikai kormány részéről az iraki fegyveres erőkkel kapcsolatban megfogalmaztak.

A légy szárnya se rezzent Olaszországban délután három órakor

freedigitalphotos.net/criminalatt

Egyperces csenddel emlékeztek meg Olaszországban az első világháborúba való belépésről.

Felmentettek egy fehérbőrű rendőrt - Cleveland felmordult

Felmentettek Clevelandben egy fehér bőrű rendőrt, akit egy fegyvertelen fekete férfi és egy fekete nő megölésével vádoltak. A kihirdetett ítélet hatására erőszakos tüntetések törtek ki a városban.

A külföldön élők választójogának korlátozásáért buktatnák meg a Ponta-kormányt

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

A külföldön élő román állampolgárok választójogának korlátozását kéri számon a szociáldemokrata Ponta-kormányon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) azzal a bizalmatlansági indítvánnyal, amelyet június 5-én készül a bukaresti törvényhozás elé terjeszteni.

Melegfelvonulás és ellentüntetés Bukarestben

A kirívó öltözetű, élénk színű ruhákban táncoló, szivárványszínű óriászászlót hordozó demonstrálók között Remus Cernea képviselő, a melegjogok egyik következetes szószólója és Paul Brummel, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete is felvonult, utóbbi felesége és kisfia társaságában.

Brutális baleset: öten meghaltak egy ausztriai vasúti kereszteződésben

freedigitalphotos.net/papaija2008

Vasúti kereszteződésen áthaladó hétszemélyes autó ütközött össze egy személyvonattal péntek este a felső-ausztriai Purgstall an der Erlauf településen. A szerencsétlenségben két felnőtt és három gyermek meghalt, és tovább három gyermek súlyosan megsérült.

Videó: nem tudta végignézni, hogy meghalhat a kutya...

Hősként tisztelik azt a kolumbiai rendőrt, aki saját biztonságával mit sem törődve egy áradó folyóba vetette magát, hogy megmentse egy bajba jutott kutya életét.

Utasok közé ültetik az ebolás holttesteket

Wikipedia/Martin H.

A holttesteket felöltöztetik és tömegközlekedési eszközön szállítják, ez a gyakorlat pedig a járvány súlyosbodásához vezethet Guineában.

Nyilvánosságra hozták Hillary Clinton több e-mailjét

Nem tartalmazott terhelő, Hillary Clinton elnöki ambícióit veszélyeztető információkat az a 296 e-mail, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra az amerikai külügyminisztérium a volt tárcavezető magánarchívumából az Egyesült Államok bengázi képviselete elleni terrortámadás körüli időszakból.

Moszkva szerint az EU hagyja széthúzni Európát

freedigitalphotos/Danilo Rizzuti

Az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozójának résztvevői elmulasztották az újabb lehetőséget Európa mélyülő megosztottságának megakadályozására, véli az orosz külügyminisztérium.

Amerikai-kubai viszony - Közelednek az álláspontok

Nem tudtak megállapodni a nagykövetségek kölcsönös megnyitásáról az Egyesült Államok és Kuba diplomatái a pénteken lezárult, kétnapos washingtoni tárgyalásaikon, de az álláspontok közeledéséről és produktív párbeszédről számoltak be.

Az AI szerint súlyos háborús bűnöket követnek el Kelet-Ukrajnában

freedigitalphotos/dan

Az ukrán védelmi minisztérium cáfolja az Amnesty International értesüléseit a foglyok kínzásáról.

Obama: Iránnak nem lehet nukleáris fegyvere

Barack Obama amerikai elnök kategorikus kijelentést tett New Yorkban, az Adas Israel zsidó hitközségnél tett látogatásakor.

Ausztrália kiadja a háborús bűnös Dragan kapitányt

freedigitalphotos/olovedog

A horvát igazságügyi minisztérium pénteken megerősítette, hogy Ausztrália június 15-ig kiadja Horvátországnak a háborús bűnökkel vádolt szerb Dragan Vasiljkovicot, akit "Dragan kapitány" néven is ismernek.

Cameron: a szabad munkaerőmozgás elvét nem ekkora migrációra találták ki

Tavaly csaknem 90 ezren érkeztek Nagy-Britanniába úgy, hogy nem volt állásuk, és ők a jelenlegi helyzet alapján már érkezésük napjától hozzáfértek a "nagyon nagyvonalú" brit szociális ellátórendszerhez.

II. világháborús sírt találtak Bosznia-Hercegovinában

freedigitalphotos.net/africa

A kelet-bosznia-hercegovinai Zvornik környékén körülbelül 20 személy földi maradványait fedték fel egy építkezési területen.

Fokozott ellenőrzés várható az utakon Burgenlandban

Fokozott ellenőrzés várható az utakon Burgenlandban a pünkösdi hosszúhétvégén, mivel az ünnepnapok alatt többen utaznak el, megnő a közúti balesetek száma is.

Megfulladt egy fiatal pár az autójukban

Egy Kentucky állambeli pár pásztoróra közben vesztette életét egy autó hátsó ülésén.

Robotot ölt a nyugdíjas

Twitter user @@SEBLASD

Egészségügyi vészhelyzet miatt érkeztek, de erre nem számítottak a rend őrei.

Vádat emeltek hat baltimore-i rendőr ellen egy fekete őrizetes halála miatt

A vádesküdtszék vádat emelt csütörtökön hat baltimore-i rendőr ellen egy fekete fiatalembernek, Freddie Graynek az őrizetbe vétel után bekövetkezett halála miatt.

Tüntetők gumiabroncsokat égettek a kijevi parlament előtt

freedigitalphotos.net/xedos4

A devizahitelesek megsegítéséért tüntettek csütörtökön Kijevben az ukrán parlament előtt, miközben a parlament a valutában felvett hitelek hrivnyára történő átváltásáról szóló törvényjavaslatot vitatta meg.

Május végén nyit az új World Trade Center kilátótere

Csaknem 14 évvel a New York-i terrortámadás után május 29-én megnyílik az új, One World Trade Center kilátótere a látogatók számára.

Az olaszok szerint nem volt Tunéziában a merénylet egyik gyanúsítottja

freedigitalphotos.net/Naypong

A milánói ügyészség csütörtökön közölte, kizártnak tartja, hogy Tunéziában volt a tuniszi Bardo Múzeum elleni terrortámadás napján Abdel Magíd el-Tavíl, aki Tunézia szerint a merénylet egyik kitervelője és elkövetője.

Modern katakombatemetőt építenek Jeruzsálemben

A nagyvilágban szétszórtan élő zsidók segítségével gyűjtik össze a több mint 20 ezer halott befogadására alkalmas hatalmas, többszintes, liftes temetői rész felépítéséhez szükséges pénzt.

Németországban vádat emeltek két hazatérő szélsőséges iszlamista ellen

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A hatóságok szerint terrorista kiképzésben részesültek az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egy szíriai táborában, harci tapasztalatot szereztek, majd visszatértek Németországba.

Obama taktikai kudarcnak nevezte Ramádi elestét

Taktikai kudarcnak nevezte Ramádi nyugat-iraki városnak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet általi elfoglalását Barack Obama amerikai elnök a The Atlantic magazinban csütörtökön közölt interjújában.

Drón csapódott egy autó szélvédőjének egy német autópályán

freedigitalphotos.net/dan

Egy alacsonyan szálló, távirányítású repülő szerkezet csapódott egy autó szélvédőjének a németországi A40-es autópályán.

A délkelet-ázsiai migrációs válság miatt emelte fel hangját az EP

Thaiföldet és Mianmart is határozatban szólította fel csütörtökön az Európai Parlament (EP), hogy segítsenek véget vetni a rohingja kisebbség üldöztetése és az embercsempészek tevékenysége miatt kialakult migrációs válságnak.

Times: Cameron "különleges EU-státust" akar Nagy-Britanniának

freedigitalphotos.net/Rawich

David Cameron brit miniszterelnök "különleges státust" akar kivívni Nagy-Britanniának az Európai Unión belül, és azt is követeli Brüsszeltől, hogy rögzítsék, az euró nem az EU egységes valutája.

Németországban kémkedéssel vádolják Erdogan korábbi tanácsadóját

Kémkedés miatt vádat emeltek Németországban Recep Tayyip Erdogan török államfő egy korábbi tanácsadója ellen csütörtökön.

Bűncselekmény a bevándorlók illegális munkavállalása Nagy-Britanniában

Forrás: Wikipedia

Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány az olyan bevándorlók munkavállalását és foglalkoztatását, akiknek nincs tartózkodási jogcímük Nagy-Britanniában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.