Nem fenyegetik Amerikát a dzsihadisták?

Freedigitalphotos digitalart

Az Egyesült Államoknak nincs tudomása a területe ellen irányuló konkrét fenyegetésről az Iszlám Állam dzsihadista erő részéről.

Bemószeroltak minket a norvégok az EU-nál

Norvégia uniós fellépést kért csütörtökön a magyar kormány ellen azzal az indokkal, hogy aláássa a demokráciát.

Lengyelország nem engedte be az orosz védelmi miniszter repülőgépét

Lengyelország pénteken nem adott engedélyt a légterén való átrepülésre annak a repülőgépnek, amelyen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tért volna vissza Szlovákiából Moszkvába.

Fejlesztő és rehabilitációs központ létesül Agárdon

Több mint kétmilliárd forintból valósul meg fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációra alkalmas központ a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, melynek a héten tették le alapkövét.

hirdetés

A háborúban eltűntek felkutatásáról kötöttek megállapodást balkáni államfők

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A délszláv háború idején eltűnt személyek felkutatásáról kötött megállapodást négy volt jugoszláv tagköztársaság elnöke pénteken a dél-boszniai Mostarban.

Cameron: közvetlen fenyegetést jelent az Iszlám Állam

"Közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása."

A második legmagasabb terrorkészültségi fokozat Nagy-Britanniában

freedigitalphotos.net/worradmu

Az ötfokozatú készültségi rendszerben péntektől az eddigi "jelentős" helyett a "súlyos" kockázatra figyelmeztető riasztási szint van érvényben.

Varsó Moszkva miatt bojkottálta a szlovák felkelés évfordulós ünnepségét

Begyűrűzött az ukrán-orosz konfliktus a Szlovák Nemzeti Felkelés (SZNF) kitörésének idei jubileumi, 70. évfordulójának megünneplésébe is.

Rasmussen: a NATO szilárdan támogatja Ukrajnát

Fotó: Wikipédia

"Moszkva üres cáfolatai ellenére mára világos, hogy orosz csapatok felszereléssel együtt illegálisan átlépték Ukrajna keleti és délkeleti határát."

Ukrajna felújítja NATO-csatlakozásának folyamatát

Az ukrán kormány törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé, amelyben megszünteti Ukrajna semleges státusát, és felújítja NATO-csatlakozási felkészülését.

Lavrov hazudni látszik: "Nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai jelenlétére"

Az orosz külügyminiszter szerint nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai behatolására és jelenlétére. Hát a 60 "önkéntes" harckocsi?

Már Putyin parancsa sem szent? Elengedés helyett lőtték a körbezárt ukrán katonákat

Zaharcsenko, a "donyecki népköztársaság miniszterelnöke" a Rosszija 24 állami hírtévének nyilatkozva közölte, hogy készek Putyin kérésének eleget tenni.

16 ezer kóbor kutyát altattak el Bukarestben

A gazdátlan kutyák begyűjtését és elaltatását a főpolgármesteri hivatal úgynevezett állatvédelmi felügyelete (ASPA) végzi.

Putyin parancsára nyílik a szakadárok "humanitárius folyosója"

Persze a fegyverzetet ott kell hagyni, hogy "ne használhassák ellenünk".

60 orosz harckocsi "tévedt át" hídfőállást építeni Mariupolba

Az ukrán hírszerzés szerint az orosz csapatok a stratégiai fontosságú várostól mintegy 20 kilométerre fekvő Bezimjanne falut használják erre a célra.

Hadgyakorlatokkal nyugtatgatja kelet-európai szövetségeseit az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok többek között F-16-os vadászrepülőket vezényelt Lengyelországba és részt vesz a balti államok légterének biztosításában is.

Orosz "önkéntesek" inváziója: kölcsönös orosz-amerikai vádaskodások

Oroszország "leplezetlenül hazudott", amikor letagadta a harcokban játszott szerepét, holott katonákkal, tankokkal és légvédelemmel támogatja a szakadárokat.

Obama és Merkel egyetértett: Moszkva a felelős az erőszakért

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár a csütörtökön folytatott telefonbeszélgetése során egyetértett abban, hogy Oroszország felelős a kelet-ukrajnai erőszakért.

Cameron: ha Skócia elszakad, nem használhatja tovább a fontot

Fotó: Wikipedia

"Válás esetén nem szokás osztozkodni a bankszámlán és a hitelkártyán". A sikeres valutaunióhoz politikai és gazdasági unió is szükséges.

Washington kész további szankciókat bevezetni Oroszország ellen

"Nyilvánvaló, hogy Oroszország nemcsak megerősítette kelet-ukrajnai jelenlétét, de harci alakulatokkal, páncélozott járművekkel, föld-levegő rendszerekkel közvetlenül be is avatkozott, aktívan harcol az ukrán erőkkel és közvetlen támogatás nyújt a szakadár megbízottjainak és a zsoldosoknak".

Már csak egy hétig tarthat az iszlám állam őrült vérengzés-sorozata?

Obama állítólag elrendelte: a hét végére készítsék elő számára az IÁ elleni esetleges szíriai légicsapásokkal kapcsolatos összes lehetséges tervet.

Azonosították a Szíriában megölt második amerikai dzsihadistát

Abdirahmaan Muhumed minneapolisi lakos a második amerikai dzsihadista, aki a múlt hét végén életét vesztette a szíriai harcokban.

Ezt tudta reagálni az EU az ukrán segélykérésre

Wikipedia Ukrainian Ground Forces

Itt az EU hivatalos álláspontja. Nem vittük túlzásba...

Kína és a "szólásszabadság"

A hongkongi korrupcióellenes rendőrség (ICAC) emberi szállták meg csütörtökön a város egyik legismertebb médiamoguljának, Peking harsány kritikusának otthonát.

Pánikszerűen menekülnek az ukrán katonák

Wikipedia Ukrainian Ground Forces

A jelek szerint Oroszország a héten új frontot nyitott Kelet-Ukrajna déli részén.

Újabb vonat siklott ki Székelyföldön

Vasláb (Voslobeni) és Marosfő (Izvorul Muresului) között siklott ki egy tehervonat, ugyanezen a szakaszon egy hete is több órán keresztül szünetelt a forgalom egy hasonló baleset miatt.

Újabb orvos halt meg ebola-fertőzésben

Wikipedia ebola

Ezúttal Nigériában esett áldozatul egy doktor a gyilkos afrikai járványnak.

Ukrajna EU-segítségért könyörög

Jönnek az oroszok! - állítják az ukránok, és katonai segítséget kértek az Uniótól.

Kijev az orosz pénzügyi eszközök befagyasztására szólította fel a Nyugatot

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő csütörtökön arra szólította fel a Nyugatot, hogy fagyasszon be minden kihelyezett orosz pénzügyi eszközt, amíg Moszkva ki nem vonja az összes orosz katonát Ukrajnából.

Zágráb harci helikopterekkel támogatná Kijevet

A hadseregét amerikai helikopterekkel korszerűsíteni szándékozó NATO-tag Horvátország 14 katonai szállító helikopterét átadná Ukrajnának, hogy támogatást nyújtson Kijevnek a Moszkva-barát szakadárok elleni hadművelethez az ország keleti részében.

Megkezdődött az ukrán parlamenti választási kampány

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Ukrajnában vegyes választásokat tartanak, azaz a 450 fős törvényhozásba 225 jelölt pártlistáról, 225 pedig egyéni választókerületből kerül be. Most viszont kevesebb egyéni képviselője lesz a parlamentnek, mert az Oroszország által bekebelezett Krím félszigeten nem rendezhetnek választásokat.

Újabb gyermekmunkás vád a Samsung és a Lenovo beszállítója ellen

Gyerekeket alkalmazott, diákokat pedig "kizsákmányoló" körülmények közt dolgoztatott a Samsungnak és Lenovónak is beszállító HEG gyár Kínában.

Az amerikaiak felderítési kísérlete miatt riaszthatták a kínai vadászgépet

freedigitalphotos.net/anankkml

"Feltételezhető, hogy az amerikai hadsereg repülőgépéről a víz alatti felderítéshez használt szonár bóját dobtak a Dél-kínai tengerbe, s emiatt riasztották azt a kínai vadászgépet, amely a múlt héten veszélyesen közel repült az amerikaihoz."

Bírósági kereset a közös amerikai oktatási szabványok ellen

Szövetségi bírósági keresetet nyújtott be az Obama-kormány ellen szerdán Bobby Jindal louisianai kormányzó, mert állítása szerint a Fehér Ház a szövetségi támogatások és szabályozások manipulálásával rá akarja kényszeríteni az államokat a Common Core összefoglaló néven ismert oktatási szabványok elfogadására.

Vizsgálat egy feltételezett másik elesett amerikai dzsihadista ügyében

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön vizsgálatot indított azzal a jelentéssel kapcsolatban, miszerint a hétvégén nem egy, hanem két amerikai dzsihadista vesztette életét a szíriai harcokban.

Megakadályozzák végre az illegális bevándorlást az EU-ba?

Új akciót indít a Földközi-tengeri illegális bevándorlás megakadályozására, a sokszor több száz, lélekvesztőkön utazó menekült felkutatására az Európai Unió külső határainak őrizetét összehangolni hivatott ügynökség, a Frontex.

Majdnem háborúba kezdett Egyiptom Eitópiával a Nílus miatt

Wikipedia etiópia

Tudta, hogy Etiópia minden polgárát nyomatékosan felszólította, hogy ajánlja fel egyhavi fizetését a nemzeti projekt számára?

Háromszáz amerikai a dzsihadisták között

Az Egyesült Államok mintegy 300 olyan amerikai állampolgárról gyűjt hírszerzési információkat, akik Irakban és Szíriában az Iszlám Állam elnevezésű dzsihadista milícia soraiban harcolnak.

Németország ötven évre bérbe veszi a prágai Lobkovic-palotát

Wikipedia Lobkovic palace

A palota, mint a nyugatnémet nagykövetség székhelye, 1989-ben történelmi események színhelye volt

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá az oroszok a fogva tartott ukrán pilótanőt

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá Moszkvában a délkelet-oroszországi Voronyezsben fogva tartott ukrán pilótanőt, Nagyija Szavcsenkót.

Ukrán válság: csak hadováltak az elnökök

MTI Fotó

Putyin és Porosenko elbeszéltek egymás mellett a minszki csúcstalálkozón.

Kilépési illetéket kell fizetniük a Tunéziát elhagyó külföldieknek

Az új törvény a külföldi állampolgárokat az országból távozásukkor 30 tunéziai dinár (mintegy 13 euró, azaz 4000 forint) kilépési illeték megfizetésére kötelezi.

Pech és pánik: a NATO alig tudna szembeszállni egy orosz invázióval

NATO

Az észak-atlanti szövetségnek komoly nehézségeket okozna a szükséges mértékű erők felvonultatása különösen a szárazföldön, ha Oroszország "bármilyen kalandorakcióra" szánná el magát.

625 ezer forintba is kerülhet egy elmaradt bocsánat

Többszázezres büntetés járhat a csúnya beszédért a szerb parlamentben.

Uniós munkavállalás: a német kormány szigorít!

freedigitalphotos.net/adamr

Akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kell hagynia az országot, mert német közpénzből nem akarják a támogatásukat finanszírozni.

Elkapták az Iszlám Állam első egyiptomi sejtjének vezetőit

A felvételen beismerik, hogy az iszlám vallásjogi előírásoknak megfelelően hűségesküt tettek a Szíriának és Iraknak is több tartományát uraló dzsihadista szervezet önjelölt kalifájának.

Késhegy-akció: autótolvajok százaira csaptak le

A rendőrség a "Késhegy" elnevezésű kétnapos összehangolt akció során helyenként tűzpárbajba is keveredett a tolvajokkal, illetve az orgazdákkal, de ezek nem voltak halálos kimenetelűek.

Nagyvállalati vezetők Skócia függetlenné válása ellen

freedigitalphotos.net/adamr

"Bizonytalanság övez számos életfontosságú kérdést, köztük azt, hogy Skóciának milyen fizetőeszköze lenne elszakadás esetén, milyen gazdasági szabályozók és adószabályok érvényesülnének, milyen lenne a nyugdíjrendszer, és tagja maradhat-e Skócia az Európai Uniónak."

Hivatalos eljárás indult az IMF-vezér ellen "hanyagság" miatt

Hivatalos eljárást indított "hanyagság" miatt Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelenlegi főigazgatója, volt francia gazdasági és pénzügyminiszter ellen a francia köztársasági bíróság (CJR) a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

Egyre többen vágynak cseh állampolgárságra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az idei év első hét hónapjában már 4 380 külföldi kért cseh állampolgárságot, míg a tavalyi év hasonló időszakában csak 1266 személy.

Az első fél nap próbáját kiállta a gázai tűzszünet

Szerda reggelig nem lőttek rakétákat a Gázai övezetből, és Jeruzsálem is betartotta a fegyvernyugvást, de kormánykörökben sokan bírálták az izraeli-palesztin egyezséget.

Lenin-szobrot "akasztottak" Kelet-Ukrajnában

Forrás: YouTube

Lefűrészeltek a talapzatról és darura "felakasztottak" egy Lenin-szobrot a kelet-ukrajnai Pokrovszke járásközpontban.

Elfogták a Los Angeles-i sorozatgyilkost

Öt nap alatt hét emberre is rálőtt, négy áldozata életét vesztette. Halálbüntetés várhat rá.

Skót pénzügyminiszter: font nélkül adósságátvállalás sincs

Fotó: Wikipédia

"Skócia nem vállalja át az Egyesült Királyság teljes államadósságának rájutó részét, ha függetlenné válása esetén nem használhatja tovább hivatalos megállapodás alapján a fontot."

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.