Kijev az orosz pénzügyi eszközök befagyasztására szólította fel a Nyugatot

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő csütörtökön arra szólította fel a Nyugatot, hogy fagyasszon be minden kihelyezett orosz pénzügyi eszközt, amíg Moszkva ki nem vonja az összes orosz katonát Ukrajnából.

Zágráb harci helikopterekkel támogatná Kijevet

A hadseregét amerikai helikopterekkel korszerűsíteni szándékozó NATO-tag Horvátország 14 katonai szállító helikopterét átadná Ukrajnának, hogy támogatást nyújtson Kijevnek a Moszkva-barát szakadárok elleni hadművelethez az ország keleti részében.

Megkezdődött az ukrán parlamenti választási kampány

Ukrajnában vegyes választásokat tartanak, azaz a 450 fős törvényhozásba 225 jelölt pártlistáról, 225 pedig egyéni választókerületből kerül be. Most viszont kevesebb egyéni képviselője lesz a parlamentnek, mert az Oroszország által bekebelezett Krím félszigeten nem rendezhetnek választásokat.

Újabb gyermekmunkás vád a Samsung és a Lenovo beszállítója ellen

Gyerekeket alkalmazott, diákokat pedig "kizsákmányoló" körülmények közt dolgoztatott a Samsungnak és Lenovónak is beszállító HEG gyár Kínában.

hirdetés

Az amerikaiak felderítési kísérlete miatt riaszthatták a kínai vadászgépet

freedigitalphotos.net/anankkml

"Feltételezhető, hogy az amerikai hadsereg repülőgépéről a víz alatti felderítéshez használt szonár bóját dobtak a Dél-kínai tengerbe, s emiatt riasztották azt a kínai vadászgépet, amely a múlt héten veszélyesen közel repült az amerikaihoz."

Bírósági kereset a közös amerikai oktatási szabványok ellen

Szövetségi bírósági keresetet nyújtott be az Obama-kormány ellen szerdán Bobby Jindal louisianai kormányzó, mert állítása szerint a Fehér Ház a szövetségi támogatások és szabályozások manipulálásával rá akarja kényszeríteni az államokat a Common Core összefoglaló néven ismert oktatási szabványok elfogadására.

Vizsgálat egy feltételezett másik elesett amerikai dzsihadista ügyében

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön vizsgálatot indított azzal a jelentéssel kapcsolatban, miszerint a hétvégén nem egy, hanem két amerikai dzsihadista vesztette életét a szíriai harcokban.

Megakadályozzák végre az illegális bevándorlást az EU-ba?

Új akciót indít a Földközi-tengeri illegális bevándorlás megakadályozására, a sokszor több száz, lélekvesztőkön utazó menekült felkutatására az Európai Unió külső határainak őrizetét összehangolni hivatott ügynökség, a Frontex.

Majdnem háborúba kezdett Egyiptom Eitópiával a Nílus miatt

Wikipedia etiópia

Tudta, hogy Etiópia minden polgárát nyomatékosan felszólította, hogy ajánlja fel egyhavi fizetését a nemzeti projekt számára?

Háromszáz amerikai a dzsihadisták között

Az Egyesült Államok mintegy 300 olyan amerikai állampolgárról gyűjt hírszerzési információkat, akik Irakban és Szíriában az Iszlám Állam elnevezésű dzsihadista milícia soraiban harcolnak.

Németország ötven évre bérbe veszi a prágai Lobkovic-palotát

Wikipedia Lobkovic palace

A palota, mint a nyugatnémet nagykövetség székhelye, 1989-ben történelmi események színhelye volt

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá az oroszok a fogva tartott ukrán pilótanőt

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá Moszkvában a délkelet-oroszországi Voronyezsben fogva tartott ukrán pilótanőt, Nagyija Szavcsenkót.

Ukrán válság: csak hadováltak az elnökök

MTI Fotó

Putyin és Porosenko elbeszéltek egymás mellett a minszki csúcstalálkozón.

Kilépési illetéket kell fizetniük a Tunéziát elhagyó külföldieknek

Az új törvény a külföldi állampolgárokat az országból távozásukkor 30 tunéziai dinár (mintegy 13 euró, azaz 4000 forint) kilépési illeték megfizetésére kötelezi.

Pech és pánik: a NATO alig tudna szembeszállni egy orosz invázióval

NATO

Az észak-atlanti szövetségnek komoly nehézségeket okozna a szükséges mértékű erők felvonultatása különösen a szárazföldön, ha Oroszország "bármilyen kalandorakcióra" szánná el magát.

625 ezer forintba is kerülhet egy elmaradt bocsánat

Többszázezres büntetés járhat a csúnya beszédért a szerb parlamentben.

Uniós munkavállalás: a német kormány szigorít!

freedigitalphotos.net/adamr

Akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kell hagynia az országot, mert német közpénzből nem akarják a támogatásukat finanszírozni.

Elkapták az Iszlám Állam első egyiptomi sejtjének vezetőit

A felvételen beismerik, hogy az iszlám vallásjogi előírásoknak megfelelően hűségesküt tettek a Szíriának és Iraknak is több tartományát uraló dzsihadista szervezet önjelölt kalifájának.

Késhegy-akció: autótolvajok százaira csaptak le

A rendőrség a "Késhegy" elnevezésű kétnapos összehangolt akció során helyenként tűzpárbajba is keveredett a tolvajokkal, illetve az orgazdákkal, de ezek nem voltak halálos kimenetelűek.

Nagyvállalati vezetők Skócia függetlenné válása ellen

freedigitalphotos.net/adamr

"Bizonytalanság övez számos életfontosságú kérdést, köztük azt, hogy Skóciának milyen fizetőeszköze lenne elszakadás esetén, milyen gazdasági szabályozók és adószabályok érvényesülnének, milyen lenne a nyugdíjrendszer, és tagja maradhat-e Skócia az Európai Uniónak."

Hivatalos eljárás indult az IMF-vezér ellen "hanyagság" miatt

Hivatalos eljárást indított "hanyagság" miatt Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelenlegi főigazgatója, volt francia gazdasági és pénzügyminiszter ellen a francia köztársasági bíróság (CJR) a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

Egyre többen vágynak cseh állampolgárságra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az idei év első hét hónapjában már 4 380 külföldi kért cseh állampolgárságot, míg a tavalyi év hasonló időszakában csak 1266 személy.

Az első fél nap próbáját kiállta a gázai tűzszünet

Szerda reggelig nem lőttek rakétákat a Gázai övezetből, és Jeruzsálem is betartotta a fegyvernyugvást, de kormánykörökben sokan bírálták az izraeli-palesztin egyezséget.

Lenin-szobrot "akasztottak" Kelet-Ukrajnában

Forrás: YouTube

Lefűrészeltek a talapzatról és darura "felakasztottak" egy Lenin-szobrot a kelet-ukrajnai Pokrovszke járásközpontban.

Elfogták a Los Angeles-i sorozatgyilkost

Öt nap alatt hét emberre is rálőtt, négy áldozata életét vesztette. Halálbüntetés várhat rá.

Skót pénzügyminiszter: font nélkül adósságátvállalás sincs

Fotó: Wikipédia

"Skócia nem vállalja át az Egyesült Királyság teljes államadósságának rájutó részét, ha függetlenné válása esetén nem használhatja tovább hivatalos megállapodás alapján a fontot."

Rutinellenőrzés: puskacsővel találta szemben magát az amerikai parti őrség

A nemzetközi vizeken történt incidens során a Monomoy járőrhajó tengeri biztonsági rutinellenőrzés céljából közelítette meg az iráni járművet, ahonnan egy géppuskát szegeztek rá.

Az osztrák gazdasági miniszter lett az Osztrák Néppárt elnöke

investinaustria.at

A most megválasztott pártelnök 1945 óta a 16. az ÖVP élén.

100 évnyi könny 2 percben

"Könnygáz" néven többféle vegyületet is használnak, noha nem lenne szabad...

Amerika bosszút esküdött - és ráér kivárni

freedigitalphotos.net/adamr

"Amerika nem felejt, a kezünk messzire elér, türelmesek vagyunk, az igazságszolgáltatás nem marad el."

Titokban zajlottak a légicsapások

Egyiptomi-emirátusi összefogással mértek légicsapásokat líbiai iszlamistákra.

Megalakult az új francia kormány

freedigital/panuruangjan

A gazdasági miniszter helyét egy volt bankár veszi át, aki a közvélemény előtt nem ismert politikus.

A nagyváradi önkormányzat eltávolíttatná Tőkés irodájáról a székely zászlót

A nagyváradi polgármesteri hivatal eltávolíttatná a székely zászlót Tőkés László európai parlamenti képviselő helyi képviselői irodájáról, a politikus bírósághoz fordul az ügyben.

Saját keresőt fejlesztett az NSA?

freedigitalphotos.net/patrisyu

"Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) a Google keresőmotorhoz hasonló programot fejlesztett ki, hogy titokban megossza két tucatnyi amerikai kormányzati ügynökséggel több mint 850 milliárd adatát telefonhívásokról, e-mailekről, mobilhívásokról és internetes csevegésekről."

Lemondott Berlin kormányzó főpolgármestere

Lemondott kedden Klaus Wowereit, Berlin kormányzó főpolgármestere. A tartományi rangú német fővárost 2001 óta irányító szociáldemokrata (SPD) politikus december 11-i hatállyal távozik hivatalából, és visszavonul a politikából.

Orosz helikopterek lőttek ukrán határőrökre, négy halott

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Orosz Mi-24-es katonai helikopterek hétfőn tüzet nyitottak ukrán határőrökre a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében, négy határőr meghalt, három megsebesült.

Minden posztjáról lemondott az osztrák alkancellár és pénzügyminiszter

"A párton belül összetartásnak kell lennie. Amennyiben nincs egyetértés, eljött a pillanat a kormányrúd átadására".

Csatornába zuhant két egymással versenyző mikrobusz Egyiptomban, sok halott

Összeütközött és egy öntözőcsatornába zuhant két egymással versenyző mikrobusz hétfőn éjjel egy felső-egyiptomi gyorsforgalmi úton. A Luxor városa melletti balesetben legkevesebb 19 ember vesztette életét.

Orosz védelmi tárca: az orosz katonák véletlenül lépték át az ukrán határt

Az orosz ejtőernyősök véletlenül lépték át az ukrán határt, és elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást - közölték az orosz védelmi minisztériumban kedden.

Rasmussen: baj van Ukrajnában, dörögnek az ágyúk

Fotó: FB/NATO

Elterelő hadművelet lehet az oroszok által Kelet-Ukrajnába küldött segélykonvoj, amellyel Moszkva az orosz csapatok ukrajnai jelenlétéről akarja elterelni a figyelmet.

NYT: Titokban bombázták a líbiai iszlamistákat

Az Egyesült Arab Emírségek harci gépei egyiptomi területről egy hét leforgása alatt titokban két ízben is csapást mértek a Tripoli bevételéért az iszlamista oldalon harcoló milíciákra.

Szuperbiztonságos lakások épülnek Bécsben

Fotó: Jobst / ID

Már a tervezéskor a biztonság volt a fő szempont azoknál az önkormányzati lakásoknál, amelyeket most adtak át Bécsben. Mozgásérzékelők, zárható erkélyajtó- és ablakkilincsek, gyorsan záródó garázskapuk védenek a betörések ellen.

Eltemették a rendőr által agyonlőtt fekete fiút

Mintegy 4 és fél ezren vettek végső búcsút hétfőn St. Louisban attól a 18 éves afroamerikai fiatalembertől, akit augusztus 9-én egy fehér rendőr lőtt agyon.

A skótoknak fontos a font - népszavaznának

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A font megtartása és az északi-tengeri olajkincs sorsa állt a közelgő skóciai függetlenségi népszavazásról rendezett hétfő esti televíziós vita középpontjában.

Tesztelés közben felrobbant egy amerikai hiperszonikus fegyver

A Pentagon közlése szerint nem sokkal az Alaszkából történt felbocsátása után felrobbant egy tesztelés alatt álló amerikai hiperszonikus fegyver.

Kijev: kilőttek két orosz harckocsit és foglyokat ejtettek

Fotó: FB/Ukraine

Az ukrán "terrorellenes" erők egy egysége kilőtt két orosz harckocsit azok közül, amelyek hétfőn behatoltak Oroszországból Ukrajna területére.

Drónnal is rendelkezhet az Iszlám Állam

Valószínűleg pilóta nélküli repülőgéppel is rendelkezik az Iszlám Állam (IÁ) nevű közel-keleti terrorszervezet, amely egy propaganda filmjében felderítő drónról készített felvételt mutatott be.

Nagy felháborodást keltett a Fehér Ház felgyújtásának évfordulóját ünneplő torta

freedigitalphotos.net/anankkml

Felháborodást keltett amerikaiak körében egy csillagszórókkal tűzdelt tortáról a Twitter közösségi oldalon közzétett fénykép, amellyel a washingtoni brit nagykövetség a Fehér Ház felgyújtásának kétszázadik évfordulójáról emlékezett meg.

Még a határ közelében megállították az orosz katonai járművek nagy részét

Az ukrán fegyveres erők még a határ közelében megállították az Oroszországból hétfőn Ukrajnába behatolt katonai konvoj java részét, a többit "nyomon követik".

Times: kérdéses a Foley-gyilkosságról közzétett videó valódisága

Forrás: YouTube

Kérdéses, hogy valóban James Foley amerikai újságíró kivégzését ábrázolja-e az a videó, amelyet az Iszlám Állam nevű szélsőséges milícia tett közzé a múlt héten.

Izraelben háborús tanévkezdésre készülődnek

Az egy hét múlva esedékes iskolakezdést "kreatív" módon kell megvalósítani, alkalmazkodva az ország egyes részeinek háborús érintettségéhez.

Kijev szerint orosz katonai konvoj hatolt be Ukrajnába, Moszkva szerint meg nem

Fotó: Facebook/Ukraine

Több tucatnyi harckocsiból és páncélozott járműből álló konvojjal bocsátkoztak harcba ukrán határőrök Novoazovszk városánál Leonyid Matyuhin ukrán katonai szóvivő szerint. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nevetségesnek, dezinformációnak nevezte a hírt.

Cameron EU-kilépést fontolgat, ha nem lesznek reformok

Kilátásba helyezné Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból David Cameron brit miniszterelnök arra az esetre, ha az EU elutasítja a London által követelt átfogó reformok végrehajtását.

Lemondott a francia kormány

Fotó: Facebook/Dégage Hollande

Benyújtotta a francia kormány lemondását hétfő reggel Manuel Valls miniszterelnök Francois Hollande államfőnek.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.