Halálbüntetést kérnek a templomi mészárlás vádlottjára

Dél-Karolina állam halálbüntetést kér Dylan Roofra, akit azzal vádolnak, hogy egy charlotte-i templomban június 17-én agyonlőtt kilenc afroamerikai hívőt.

Cameron szerint a morális elkötelezettség kevés a menekültválságban

A menekültválság fő felelősei közé tartozik Aszad szíriai elnök, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet "mészárosai", valamint azok a bűnbandák, amelyek az embercsempész hálózatokat működtetik.

Martin Schulz: Orbán álláspontja teljességgel elfogadhatatlan

Orbán Viktor magyar miniszterelnök álláspontja az európai menekültválsággal kapcsolatban teljes mértékben elfogadhatatlan, és az uniós tagországok közötti szolidaritás felmondását jelenti.

Elvesztettek egy 2,5 méteres királykobrát

A lánykígyó otthon maradt, párja azonban meglépett egy farmról, egész Florida a mérges királykobrára vadászik.

hirdetés

A Moszkvának szánt francia Mistralokat Egyiptom és az Emírségek veszi meg

Orosz jóváhagyással Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek veszi meg azt a két Mistral típusú hadihajót, amelyeket Párizs eredetileg Moszkvának szánt, de az ukrán válságból fakadó diplomáciai ellentétek miatt végül nem szállítottak le.

Migránsok halála - hétfőn dönt a bolgár bíróság a hatodik gyanúsított kiadatásáról

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A férfi, akiről azt feltételezik, hogy egyike volt a hűtőkocsi három sofőrének, azt állította: nem volt tudomása arról, hogy a teherautó rakterében emberek vannak.

Elzárásra ítéltek egy melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt Kentuckyban

A bíróság megsértése miatt elzárásra ítélt csütörtökön egy szövetségi bíró egy Kentucky állambeli jegyzőnőt, aki vallási alapon megtagadta, hogy házassági okmányokat állítson ki azonos nemű pároknak.

Támogatást ígért a francia kormány a tüntető gazdáknak

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

További támogatásokat ígért Manuel Valls francia miniszterelnök annak a több ezer gazdának, akik több mint 1700 traktorral tiltakoztak csütörtökön Párizsban a termelői árak esése ellen.

Lezárnak egy tíz hónapja avatott autópályaszakaszt Romániában

Hétfőtől kezdődően lezárnak Romániában egy tíz hónapja felavatott autópályaszakaszt Nagyszeben (Sibiu) és Szászváros (Orastie) között: a román autópálya-társaság (CNADNR) a javítási munkálatok időtartamát mintegy másfél hónapra becsüli kedvező időjárási feltételek mellett.

Tényleg az eltűnt maláj gép darabját találták meg Réunion szigetén

A francia szakértők "megállapították, hogy a 2015. július 29-én talált szárnyalkatrész az MH370-es járaté volt".

A német SPD főtitkára cinizmussal vádolta Orbán Viktort

Wikipedia/Avala

A német szociáldemokrata párt főtitkára cinizmussal vádolta Orbán Viktort, amiért a miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a Magyarországon tartózkodó menekültekkel kapcsolatban azt mondta, hogy német problémáról van szó.

Halálos helikopterbaleset az amerikai tengerészgyalogságnál

Egy amerikai tengerészgyalogos életét veszette és további tíz megsérült, amikor helikopterük "kemény leszállást" hajtott végre az észak-karolinai Camp Lejeune támaszponton.

Elfogták a szíriai menekült kisgyermek halálával gyanúsított embercsempészeket

freedigitalphotos.net/tiverylucky

A feltételezések szerint a négy, valószínűleg szíriai származású férfi számlájára róható az Égei-tengbe veszett tucatnyi szíriai migráns halála, közöttük a hároméves Aylan Kurdié is.

Bekérette az osztrák kancellár a bécsi magyar nagykövetet

Bekérette Werner Faymann osztrák kancellár Perényi János bécsi magyar nagykövetet, akinek pénteken kell a kancelláriahivatalban megjelennie.

Hollande megerősítette: Párizs és Berlin közös javaslatokat tett a menekültek befogadására

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A menekültek méltányos európai elosztására "állandó és kötelező mechanizmust" szorgalmaz Franciaország és Németország - erősítette meg csütörtökön Francois Hollande francia államfő Párizsban.

Ideiglenes befogadóközpontot hoznak létre Szabadkán

A befogadóközpontban a migránsok egészségügyi ellátást, élelmet, vizet és takarót kapnak, valamint lehetőség lesz a tisztálkodásra is.

Lengyelország megerősíti déli határa őrizetét

freedigitalphotos.net/criminalatt

A lengyel határőrség a várható menekülthullám miatt szorosabb együttműködést kezdeményez a rendőrséggel is.

Cseh-szlovák belügyminiszteri találkozó Magyarország miatt

Szlovákia "nyomást gyakorolt" Magyarországra, és ezzel megakadályozta, hogy a vonatok Csehországba érkezzenek.

Berlinig is elmennek a Magyarországról érkező menedékkérők

freedigitalphotos.net/adamr

Berlinben is Magyarországról érkező menedékkérőkre számítanak, a német főváros vezetése rendkívüli intézkedésekkel készül és azt a lehetőséget is vizsgálják, hogy befogadóállomást alakítanak ki az egykori tempelhofi repülőtéren.

Vucic: az EU-val ellentétben Szerbia nem zárja le határait

Szeptember 15-től a magyar törvények szerint öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók azok, akik illegálisan lépik át a határt.

Szíria: a helyzet amerikai megoldásra vár

Free Syria Facebook-oldal

A Magyarországra érkező bevándorlók mintegy harmada lehet szíriai, többségük Afganisztánból és Pakisztánból jött.

A lengyeleknek nem telik arra, hogy gazdasági bevándorlókat befogadjanak

A menedékkérőket aszerint kell elosztani, hogy "terror elől menekülnek-e, vagy gazdasági okokból érkeznek-e Európába".

A bécsi rendőrség továbbengedi az osztrák fővárosba érkező menekülteket

freedigitalphotos/Tuomas_Lehtinen

Az intézkedést azzal indokolták, hogy nem tudják ellenőrizni az összes átutazót, nem tudják megállapítani a személyazonosságukat és őrizetbe venni sem tudják őket. A bécsi rendőrkapitány elmondta: nem tudják megtenni és nem is terveznek lépéseket ezzel kapcsoltban.

Orbán Brüsszelben - Schulz közös európai megoldást szorgalmaz

Közös európai megoldást és a menekültek tagállamok közötti elosztására szolgáló kvótarendszert szorgalmazott az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott találkozóját követően.

13 nő veszett a tengerbe Malajzia partjainál

freedigitalphotos/nenetus

Felborult és elsüllyedt egy hajó a forgalmas Malaka-szoros közelében, halászok 13 rajta utazót kimentettek, de legalább tizennégyen életüket vesztették.

Az izraeliek légicsapást mértek a Hamász állásaira

Az izraeli hadsereg csapást mért csütörtökön a Hamász szélsőséges palesztin szervezet állásaira a Gázai övezetben, ahonnan előző nap dél-izraeli lakóházakat lőttek.

A migrációs válsághelyzetről tárgyalt Orbán Viktor a szerb kormányfővel

freedigitalphotos/marin

A Szerbia és Macedónia határain kialakult migrációs válsághelyzetről konzultált telefonon a Brüsszelben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb kormányfővel.

Öt kínai hadihajót észleltek a Bering-tengeren

Mindeközben Barack Obama éppen Alaszkában tartózkodik.

Német belügyminiszter: segíteni kell Magyarországnak a menekültválságban

freedigitalphotos.net/adamr

A német belügyminiszter szerint nem szabad mindig csak bírálni Magyarországot, hanem segítséget is fel kell kínálni a menekültügyi helyzet kezeléséhez.

Szabályos kétnyelvű feliratot követel Hargita megye prefektusa

A közigazgatási kétnyelvűség csak úgy szabályos, ha a kisebbségi nyelvű felirat a "hivatalos román szöveg" alatt jelenik meg azonos méretű betűkkel.

Szerda késő délutánig száz menekült érkezett a bécsi pályaudvarra

freedigitalphotos.net/adamr

A rendőrség közlése szerint szerda késő délutánig száz menekült érkezett a bécsi Westbahnhof pályaudvarra menetrendszerinti járaton Budapestről. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) azzal számol, hogy a pályaudvaron lévő migránsok száma tovább növekszik.

Cameron: nem az "újabb és újabb" menekültek befogadása a helyes válasz

A brit miniszterelnök szerint az Európai Unióban kialakult migrációs válságra "nem az újabb és újabb menekültek" befogadása a helyes válasz.

Németországban paprikaspray-vel támadt egy férfi menedékkérőkre - új részletek!

Fotó: screenshot

Németországban paprikaspray-vel támadt menedékkérőkre egy férfi kedd késő este. A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint az őrizetbe vett gyanúsított ittasan és kábítószer hatása alatt követte el tettét.

Majmokat és sólymokat is bevetnek a pekingi katonai parádé biztosítására

Madárfészkek elpusztítására kiképzett makákókat és sólymokat is bevet a kínai légierő, hogy biztosítsák a szeptember 3-i pekingi katonai parádé zökkenőmentességét.

Nyugodt a helyzet az osztrák vasúti pályaudvarokon

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Nyugodt a helyzet az osztrák vasúti pályaudvarokon, csaknem kétszáz ember töltötte az éjszakát a bécsi Westbahnhofon és a salzburgi főpályaudvaron.

Barcelona, Madrid és több spanyol város befogadna menekülteket

Barcelona polgármestere bejelentette, hogy létrehozza a menekülteket befogadó városok hálózatát Spanyolországban, kezdeményezéséhez elsőként a madridi városvezetés csatlakozott, de azóta több város is jelezte együttműködési szándékát.

Az Egyesült Államok titkos drónhadjáratot folytat a dzsihadista vezetők ellen

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a különleges műveleti erők titkos és a dzsihadisták elleni átfogó amerikai katonai offenzívától független drónhadjáratot, célzott likvidálást folytatnak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet Szíriában fellelhető vezetői ellen.

Gyanúsítottként jelent meg az ügyészség előtt a volt román államfő

Gyanúsítottként jelentkezetett kihallgatásra szerdán a legfőbb ügyészségen Traian Basescu volt román államfő, aki ellen Gabriela Firea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjének feljelentése alapján, zsarolás gyanújával indult bűnvádi eljárás.

Megint tucatnyi migráns halt meg az Égei-tengeren

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Legkevesebb 11, feltehetően szíriai migráns fulladt vízbe az Égei-tengeren, miután két csónakjuk elsüllyedt Törökország és a görög Kosz-sziget között.

Tűz, nyolc áldozat a párizsi lakóházban - szándékos bűncselekmény lehetett

A párizsi ügyészség a bűnügyi rendőrséget bízta meg az ügy kivizsgálásával, ami arra utal, hogy az első vizsgálatok szerint feltehetően szándékos gyújtogatás történt.

"Szabadjegyként" értelmezték a menekültek a szírekre vonatkozó változtatásokat

"Segítséget kell nyújtani Magyarországnak, és meg kell akadályozni, hogy további menedékkérők utazzanak Magyarországról Németországba."

Vita London és Berlin között a menekültek befogadásáról

A brit kormány egyelőre 500 szíriai menekült befogadására vállalt kötelezettséget, jóval kevesebbre, mint más nagy EU-tagállamok.

Akad barátságtalan német is: paprikaspray-vel támadott egy férfi a menedékkérőkre

Halbe menedékkérőket befogadó állomásán 38-an szenvedtek könnyebb szem- és légúti sérülést, 3 felnőttet és 8 gyereket elővigyázatosságból kórházba vittek.

A Keleti lezárása miatt alig érkezett menekült Bécsbe

Hétfőn 3650 menekült érkezett Magyarországról a bécsi Westbahnhof pályaudvarra, kedd délutánig mindössze százötven - közölte az osztrák rendőrség szóvivője.

A Gázai övezet öt éven belül lakhatatlanná válhat

freedigitalphotos/dan

Jelenleg a gázaiak 72 százaléka szenved az élelmiszerellátás bizonytalanságától, és 868 ezer menekült - a lakosság közel fele - szorul teljes mértékben az ENSZ élelmiszersegélyeire.

Bajorországba 2500 menedékkérő érkezett vonaton Magyarországról

A migránsokat a müncheni főpályaudvaron enni- és innivalóval és orvosi ellátással fogadták, a csecsemővel érkező felnőttek tiszta pelenkát is kaptak.

A kijevi összecsapás után kilépett a Radikális Párt a kormánykoalícióból

Twitter

Bejelentette frakciója kilépését a kormánykoalícióból Oleh Ljasko, a Radikális Párt vezetője kedden, egy nappal azután, hogy véres összecsapássá fajult a parlament előtt az alkotmánymódosítás elleni tüntetés, amelyen pártja hívei is részt vettek.

Románia novembertől fogadja az első menekülteket

Románia 1705 menekült befogadását vállalta uniós tagországokból.

Megnyitották Németországban a nyugat-balkániakat elkülönítve gyűjtő első befogadóállomást

freedigitalphotos.net/jannoon028

Megnyitották Németországban kedden az első befogadóállomást, ahol csak nyugat-balkáni menedékkérőket helyeznek el.

Befogadóbb jellegű oktatási és képzési rendszerre törekszik az unió

Befogadóbb jellegű oktatási és képzési rendszer igényét fogalmazta meg az uniós tagországok és az Európai Bizottság közös tanulmánya, amelyet kedden, az új tanév kezdetéhez időzítve tettek közzé Brüsszelben.

Romániát a schengeni övezeten kívülisége miatt kerülik a migránsok

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Romániát azért kerülték el eddig a migránsok, mert nem tartozik a schengeni övezethez - nyilatkozta a Nemzetközi Migrációs Szervezet bukaresti irodájának vezetője.

Csütörtökön megvitathatják, miként segíthet az EU Magyarországnak

Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő csütörtöki brüsszeli találkozója alkalmat ad majd arra, hogy áttekintsék, milyen további támogatást nyújthat az Európai Unió Magyarországnak a migrációs helyzet kezelése érdekében.

Ferenc pápa lehetővé tette a papoknak az abortuszon áteső nők feloldozását

Wikipédia/Russavia

Ferenc pápa lehetővé tette a decemberben kezdődő irgalmasság szentévére tekintettel a gyóntató papoknak az abortuszon áteső nők megbocsátását és feloldozását.

Volt intézményvezetőket vett őrizetbe a román korrupcióellenes ügyészség

Őrizetbe vették kedden Romániában az adóhatóság (ANAF), illetve a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) volt vezetőjét, akiket befolyással való üzérkedéssel és megvesztegetés elfogadásával gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Frontex-vezető: hamis szíriai útlevelekkel jutnak be migránsok az EU-ba

freedigitalphotos.net/dan

Szíriai útleveleket hamisító hálózat működik Törökországban, hogy segítse a migránsok bejutását az Európai Unióba - mondta kedden Fabrice Leggeri, a Frontex, az Európai Unió határvédelmi támogató ügynökségének vezérigazgatója.

Kettőre nőtt a kijevi összecsapás halálos áldozatainak száma

Kettőre nőtt a kijevi parlament előtt elkövetett támadás halálos áldozatainak száma - pontosította Arszen Avakov ukrán belügyminiszter az áldozatok számát kedden a Facebook-oldalán.

Hatra emelkedett a spanyol tűzijátékgyár-robbanás áldozatainak száma

freedigitalphotos.net/dan

Hatra nőtt a halálos áldozatok száma egy északkelet-spanyolországi tűzijátékgyárban történt robbanás után.

Háromra nőtt a kijevi halálos áldozatok száma

A parlament épületét a szélsőséges, nacionalista tüntetőktől védő nemzeti gárdisták egyike hétfőn szívlövés következtében vesztette életét, rajta kívül még két gárdista halt bele sebeibe a kórházban.

Merkel szerint Németország nem felelős a helyzetért

A Németországba érkező szíriai menedékkérők nagyon nagy valószínűséggel megkapják a polgárháborús menekült státust.

Halálos áldozatokkal járt a vihar Délnyugat-Franciaországban

A hirtelen érkezett viharokban ketten súlyosan megsérültek, tízen könnyebb sérüléseket szenvedtek, köztük egy tűzoltó.

A bajorok nem küldik vissza a még nem regisztrált menedékkérőket

"Akiket Magyarországon nem regisztráltak, azokat természetesen nálunk regisztrálják, és elhelyezik őket a befogadóállomásokon".

Keleti helyett Westbahnhof: menekültek százai aludtak a bécsi pályaudvaron

A bécsi Westbahnhof közelében hétfő este menekültbarát tüntetést tartottak Embernek lenni Ausztriában mottóval. A megmozduláson húszezren vettek részt.

Menekültek százai aludtak a bécsi pályaudvaron

freedigitalphotos.net/adamr

Az osztrák rendőrség becslése szerint menekültek százai érkeztek a bécsi pályaudvarra hétfő délután, a migránsok a Budapestről érkező vonatokkal utaztak az osztrák fővárosba.

Migránsoknak szánt adománygyűjtésbe kezdett Miklóshalma

Migránsoknak szánt adománygyűjtésbe kezdett a burgenlandi Miklóshalma (Nickelsdorf).

Tagadja a két francia újságíró, hogy zsarolni próbálta a marokkói királyt

freedigitalphotos.net/adamr

Eric Laurent augusztus 11-én találkozott a marokkói király ügyvédjével és azt mondta neki, hogy "hárommillió eurót kér".

Öt halottja biztos van a spanyol tűzijátékgyár-robbanásban

Legkevesebb öt ember életét vesztette, egy eltűnt, hatan pedig súlyosan megsérültek, amikor hétfőn kora délután robbanás történt az észak-kelet spanyolországi Zaragoza egyik külső kerületében egy tűzijátékgyárban - közölték a hatóságok.

Pénteken lesz a V4-es kormányfői csúcs a migrációról

freedigitalphotos.net/adamr

A találkozón a miniszterelnökök közös nyilatkozatot terveznek elfogadni, amelyet most szövegeznek.

Nem jár azonnali elbocsátásokkal a közmédia reformja Izraelben

Nem lesznek azonnali elbocsájtások a közmédiában Izraelben, mert a pénzügyminisztérium visszavonulót fújt a szakszervezettel szemben a tervezett reformban.

Merkel: német rugalmasság kell a menekültválság kezeléséhez

Fotó: screenshot

Gyorsaságra és rugalmasságra van szükség a védelemre szorulók befogadásához és integrációjához.

Robbanás egy spanyol tűzijátékgyárban - két halott

Legkevesebb két ember életét vesztette, négyen eltűntek, hatan pedig súlyosan megsérültek, amikor hétfőn kora délután robbanás történt az észak-kelet spanyolországi Zaragoza egyik külső kerületében.

Emiatt robbantottak az ukrán parlamentnél

Facebook

Elfogadta az ukrán parlament első olvasatban hétfőn a decentralizációt célzó alkotmánymódosítást, indulatokkal teli rendkívüli ülésén.

Timmermans: az EU nem fogja visszatoloncolni a védelemre szorulókat

A politikus arra kérte az EU-tagállamokat, hogy "ezzel a világválsággal szemben maradjanak hűek az emberiesség értékeihez".

Klicsko: halálos áldozata is van az ukrán parlament előtti összecsapásoknak

Twitter

A polgármester a 112.ua hírtelevíziónak elmondta, úgy értesült, hogy meghalt az ukrán parlament előtti rendet biztosító több fiatal rendőr.

Magyarellenes nyelvtörvény elfogadását kezdeményezte egy román képviselő

A törvénytervezet megtiltaná a romániai közintézményeknek, állami hatóságoknak és önkormányzatoknak, hogy a román nyelven kívül bármilyen más nyelven kommunikáljanak, szóban vagy írásban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.