Felgyorsítaná a reformokat a francia elnök

Az államfő ezzel a kormányzó Szocialista Párt baloldali szárnyának kívánt üzenni, amely újabb bírálatokat fogalmazott meg a költségvetési megtakarításokkal szemben.

Kiemelt helyen szerepel az ebola az uniós külügyminiszterek tanácskozásán

Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a tanácskozásra érkezve hihetetlenül összetettnek nevezte a problémát.

Így néz ki, amikor telibe találnak egy hajót

Erejük fitogtatása mellett nyilván tapasztalatszerzési célokat is szolgált az a kínai fegyverteszt, melynek keretében szétlőtték egy csatahajó parancsnoki hídját.

Kiutasított náciknak fizettek szociális juttatásokat az amerikaiak

Egy jogi kiskapu tette lehetővé, hogy az érintettek tovább élvezték az amerikai adófizetők pénzéből fedezett szociális juttatásokat.

hirdetés

Budapestet is eléri a Lufthansa-sztrájkhullám

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar.

Barroso Kelet-Európa haragjától óvja Londont

"Még a leggazdagabb, legbüszkébb európai nemzet sem reménykedhet abban, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát".

A hongkongi tüntetések radikalizálódásától tartanak a hatóságok

A város első embere szerint a történéseket már senki sem képes kontrollálni, s megjegyezte, "külső erők" is jelen vannak a Foglald el a központot! mozgalomban.

Erősödnek az Iszlám Állam elleni amerikai légicsapások

Az amerikai gépek a fallúdzsai gát közelében leromboltak egy töltést, amelyet az IÁ fegyveresei azért építettek, hogy elárasszák Fallúdzsa síiták lakta keleti negyedeit.

Micsiko japán császárné, "az ország lelkiismerete" 80 éves

A császárné mindig igyekezett kapcsolatot keresni az egyszerű emberekkel, máig emlékezetes, amikor 1995-ben a kobei földrengés után férjével a helyszínre látogatott, és letérdelve átölelte a zokogó áldozatokat. Ugyanígy meghatotta a japánokat, amikor a császári pár a 2011-es pusztító földrengés és szökőár károsultjait kereste fel.

Új korszak indul Ferenc pápa egyházában

Megosztottsággal zárult, de új korszakot indított el a szombat este végetért püspöki szinódus az olasz sajtó vatikáni megfigyelői szerint, miután a tanácskozás éppen a két legvitatottabb kérdést, az elváltak és újraházasodottak áldoztatását és az azonos neműek párkapcsolatát hagyta megválaszolatlanul.

Ebola - Belföldi egészségügyi akciócsoportot állít fel a Pentagon

A Pentagon egy 30 fős, gyorsan bevethető egészségügyi akciócsoportot hoz létre, amely képes lesz 72 órán belül az Egyesült Államok bármely pontján kezelésbe venni ebolás betegeket.

Oroszbarát szeparatisták miatt zuhanhatott le a malajziai gép

Fotó: FB/MH17

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) értékelése szerint oroszbarát szeparatisták okozták a júliusban Kelet-Ukrajnában lezuhant malajziai utasszállító repülőgép katasztrófáját.

Újabb súlyos áldozatokkal járó támadás Kínában

Fegyveresek merényletet követtek el egy északnyugat-kínai település piacán. Legalább 22 ember halt meg, köztük a négy támadó és rendőrök is.

Ferenc pápa: az egyház arra hivatott, hogy gondozza a "vérző sebeket"

Fotó: FB/Pope Francis

Az egyház és társadalom viszonyáról beszélt Ferenc pápa, aki elődje, XVI. Benedek jelenlétében boldoggá avatta vasárnap a római Szent Péter téren az egyházat 1963-1978 között vezető VI. Pál pápát, és ezzel lezárta a püspöki szinódust.

Moszkva több mint 600 milliárd dollárnyi tartalékot halmozott fel

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) szerint Oroszország több mint 600 milliárd dollárnak megfelelő tartalékot halmozott fel, aminek révén akár évekig kibírhatja a Nyugat szankciós politikáját.

Ebola - A svájci néppárt bezárná a kaput a nyugat-afrikaiak előtt

Fotó: archív

A nyugat-afrikai országokból érkezők beutazási tilalmát javasolja a Svájci Néppárt (SVP), hogy így akadályozza meg az ebolavírus terjedését. A felvetést a svájci egészségügyi minisztérium és a többi párt is elutasította.

Tizenhat halott egy dél-koreai koncerten

A Seongnamban rendezett fesztiválon egy szellőzőakna rácsa szakadt be a rajta állók súlya alatt.

Magyar-orosz levéltári együttműködési tárgyalások Moszkvában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Hosszú évek után újra magas szintű levéltári együttműködési tárgyalások zajlottak a héten az orosz fővárosban.

A püspökök többséggel megszavazták a szinódus záródokumentumát

Nem kaptak kétharmados támogatást a záródokumentumnak az elváltak és polgárilag újraházasodottak áldozására, valamint az azonos nemű párkapcsolatokra vonatkozó részei.

Melegházasságok a püspöki szinódus zárónapján

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Tizenhat meleg és leszbikus pár külföldön kötött házasságát anyakönyvezte Ignazio Marino, Róma főpolgármestere szombaton - azaz a Vatikánban tartott püspöki szinódus zárónapján. Az olasz püspöki kar tiltakozott.

Megmaradt a kormányoldal többsége a cseh szenátusban

A részleges szenátusi választás szombaton délután befejeződött második fordulójában a már végleges eredmények szerint a három kormánypárt együttesen 19 mandátumot szerzett a lehetséges 27-ből.

Megszavazták a püspöki szinódust záró üzenetet

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

A világ összes családjához, de elsősorban a keresztényekhez szól a vatikáni püspöki szinódus szombaton bemutatott rövid üzenete, amelyet a püspökök nagy többséggel fogadtak el.

Burgenlandba érkeznek II. János Pál pápa vérereklyéi

A két ereklyét október 22-én a kismartoni püspökség és a darázsfalui plébánia fogadja, ez utóbbira azért esett a választás, mert 1988-ban több mint 80 ezer ember előtt itt celebrált misét a katolikus egyházfő.

63 himalájai cseh turistával nem tudták még felvenni a kapcsolatot

freedigitalphotos.net/siraphat

Nepálban nemrég kezdődött meg az őszi hegymászószezon, októberben rendszerint külföldiek ezrei túráznak a Himalája nepáli részén. Hóvihar vagy lavina ritkán fordul elő ebben az időszakban, most azonban a Délkelet-Indiából Kína felé tartó Hudhud ciklon hóviharokat okozott a térségben.

Folytatódik a részleges szenátusi választás Csehországban

A voksolás legfőbb tétje, hogy a kormányoldal megőrzi-e a többségét a kétkamarás parlament felsőházában.

Kellemetlen: elutasították Obama hitelkártyáját egy New York-i étteremben

Fotó: Wikipédia

Nem tudott fizetni a hitelkártyájával Barack Obama amerikai elnök szeptemberben a manhattani Estela étteremben, ahová a first ladyvel együtt ment vacsorázni, miközben az ENSZ Közgyűlésének általános vitája alkalmából New Yorkban tartózkodott.

100 év óta nem volt ekkora gazdasági egyenlőtlenség

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnökét erősen nyugtalanítja a gazdasági egyenlőtlenség folyamatos növekedése, amelyet ellentétesnek tart az Egyesült Államok hagyományos értékeivel.

Ukrajna hitelbe nem kap gázt - pedig már csak a pénzzel van gond

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Vlagyimir Putyin orosz államfő megerősítette, hogy előrelépés történt az orosz gáz Ukrajnának szállításáról folyó milánói tárgyalásokon.

Tóásó-ügy - Kórházba vitték a bíróságról

Rosszul lett Tóásó Előd a bolíviai Santa Cruz bíróságán, ahol a terrorizmus gyanúja miatt zajló csoportos per egyik vádlottja, ezért a magyar-román állampolgárságú férfit kórházba kellett szállítani.

Kaotikus a helyzet Hongkongban

Fotó: FB/SCMP

Nem bírnak a rendőrök azokkal a hongkongi diákokkal, akik visszatértek abba a városrészbe, ahol kora reggel már megtisztították a környéket a területfoglalók által korábban elhelyezett útakadályoktól. A rendfenntartók és az egyre gyűlő tömeg között helyenként dulakodás alakult ki, a boltok bezártak

Közel száz cseh és harminc szlovák állampolgár tűnt el a himalájai hóviharban

Eddig 29 halottat találtak. Két áldozat állítólag szlovák állampolgár.

Hét utas megsérült egy velencei vízibusz balesetében

Illusztráció: YT/screenshot

Zúzódásokkal és kartöréssel szállították kórházba annak a vaporettónak az utasait, amely pénteken Velence egyik központi csatornáján egy másik hajónak ütközött.

Gátlástalanul megírták, ki volt a forrás

"A forrástitok ilyen súlyos megsértése méltatlan a szakmánkhoz, amelynek szabadságát és függetlenségét mindannyiunknak meg kell őrizni."

Több napos sztrájkra készülnek a német vasutasok

freedigital/panuruangjan

A német vasutasok október 18-án, szombaton hajnali két órától október 20-án, hétfő hajnali négy óráig sztrájkolnak.

A fellebbviteli ügyész megerősítette a vádemelést a kémkedéssel megvádolt jogász ellen

Megerősítette Dariusz Korneluk, a lengyel fellebbviteli ügyészség elnöke pénteken, hogy vádat emeltek a Lengyelországban kirobbant kémügy egyik elfogott szereplője, egy jogász ellen, és előzetes letartóztatásáról a nap folyamán dönt a bíróság.

Jövedelemfüggő családi pótlék?

freedigitalphotos.net/adamr

Jövedelemfüggővé teszi 2015. július 1-jétől a francia szocialista kormány a családi pótlék összegét.

Ismeretlen "orosz kozákok" törtek előre, tilos kocsizni

Kozákok vették át a hatalmat egy luhanszki városban, és megtiltották a személyautók használatát.

A német drónok fáznának egy ukrajnai bevetésen

freedigitalphotos.net/adamr

Nem lehet használni a német hadsereg (Bundeswehr) pilóta nélküli repülőgépeit - drónjait - télen az ukrán-orosz határ térségében, mert nem bírják a nagy hideget.

Harminc cseh tűnt el a himalájai hóviharban

A nepáli hivatalok jelentése szerint a lavinaomlásoknak eddig 29 áldozata van, de cseh állampolgár nem volt köztük.

Tehénfejéssel kezdte a napot a francia kormányfő

A menüben egy helyi specialitás, a matouille nevű olvasztott sajtból készült étel szerepelt, főtt krumplival és helyi felvágottakkal, valamint savoyai borral.

Nyugalom lesz a palesztin területen? Ha Abbász mondja...

Az ENSZ-közgyűlés csütörtöki döntése alapján Angola, Malajzia, Venezuela, Új-Zéland és Spanyolország lesz 2015. január elsejétől két évre a BT új nem állandó tagja.

Kokózott az amerikai alelnök fia - kirúgták a haditengerészettől

Az alelnök ügyvédként végzett fia két éve kezdett tartalékosként részidős szolgálatot a haditengerészetnél.

Van, amiben egyetért Putyinnal a házi őrizetben tartott Navalnij

Ha orosz elnök lenne, ő sem adná vissza a Krím félszigetet Ukrajnának - nyilatkozta Alekszej Navalnij neves orosz ellenzéki az Eho Moszkvi rádiónak.

Ebola - a cseh repülőtereken ellenőrizni fogják az összes utast

Fotó: FB/Today Ghana News

Az ebolafertőzés veszélye miatt a csehországi nemzetközi repülőtereken kedd reggeltől ellenőrizni fogják a külföldről érkező összes utast - jelentette be Svatopluk Nemecek cseh egészségügyi miniszter.

Izrael kiakadt az olcsó berlini csokipuding miatt

Izraelben súlyos elégedetlenségi hullámot váltott ki egy Berlinbe emigrált ismeretlen fiatalember bolti számlája, amely bizonyítja, hogy Izraelben legalább háromszor annyit kell fizetni a csokipudingért.

Berlusconi nem tudta, hogy Szívtipró Ruby fiatalkorú volt

Fotó: FB/Alex Alyzts

A milánói fellebbviteli bíróság csütörtökön közzétett indoklásában a bíróság azt részletezte, hogy miért mentette fel a volt kormányfőt júliusban.

Ebola - most már védenék az EU tagországait a járványtól

Az EU-országok egészségügyi tárcavezetői csütörtökön megállapodtak abban, hogy haladéktalanul felülvizsgálják azokat a szűrési módszereket, amelyeket az ebola által sújtott fekete-afrikai országokból távozó utasok esetében alkalmaznak.

Lakóházakat lőnek a szakadárok Donyeck megyében

Fotó: FB/euronews screenshot

Grad rakéta-sorozatvetővel lakóházakat lőttek az oroszbarát szeparatisták a Donyeck megyei Nyikisine településen.

Törvényben tiltanák meg az orosz földgáz másodlagos exportját

Feltételezhető, hogy a másodlagos gázexport tiltása elsősorban Ukrajnára vonatkozna, amelynek Oroszország június óta nem szállít földgázt a több milliárd dolláros ukrán gáztartozásra hivatkozva.

Ebola - Kína megtalálta a gyógymódot?

Fotó: Facebook/The China Africa Project

Több ezer adag kísérleti státusban lévő ebolagyógyszert küldött Afrikába a szert kifejlesztő kínai cég, amelynek reményei szerint a gyógyszer a sikeres klinikai kísérletek után megoldást is jelenthet a vírus kezelésében.

Luhanszk megyében megszakadt az áramellátás, a mobil- és internetkapcsolat

A Luhanszk város közelében folyó heves szeparatista tüzérségi támadások következtében megszakadt az áramellátás az egész megyében, az ukrán hadsereg és az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területeken egyaránt.

Szombattól ellenőrzik az utasokat a párizsi repülőtéren

freedigitalphotos.net/akeeris

Az ebolafertőzés veszélye miatt szombattól ellenőrizni fogják a párizsi Roissy repülőtéren a guineai Conakcryból érkező utasokat.

Kémkedés gyanújával letartóztattak egy magas rangú lengyel tisztet

Letartóztatták a lengyel hadsereg egyik magas rangú tisztjét, külföldi hírszerzőkkel való együttműködés gyanújával.

Ellenőrizni fogják az utasokat a prágai repülőtéren

freedigitalphotos.net/James Barker

Az ebolafertőzés veszélye miatt ellenőrizni fogják a prágai repülőtéren a cseh fővárosba érkező utasokat.

Románia minden városában az "1918. december 1." nevet kell viselnie egy központi főútnak

A dátum a gyulafehérvári nagygyűlés napját jelöli, amelyen az erdélyi, bánsági és magyarországi románok kinyilvánították az általuk lakott területek és Románia egyesülését.

Az oroszok egyre jobban szeretik Putyint, de nem tartják ezt személyi kultusznak

Fotó: Wikipédia

Számos orosz számára Vlagyimir Putyin sokáig a "remény elnöke" maradt, jóval kevesebben voltak, akik úgy vélték, hogy sikeresen oldja meg az ország problémáit. 2014 szeptemberében viszont első ízben magasabb volt azon válaszadók száma, akik szerint Putyin a realitások embere.

Iraki vegyi fegyverektől szenvedtek sérüléseket amerikai katonák 2003-ban

Amerikai katonák több alkalommal is sérüléseket szenvedtek iraki raktárakban talált vegyi fegyverektől, ám a Pentagon mind az elavult, lejárt szavatosságú fegyverkészleteket, mind pedig az incidenseket eltitkolta.

Felelősségre vonják a tüntetőt rugdosó hongkongi rendőröket

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A hongkongi kormányzat rendőrséget felügyelő vezetője alapos vizsgálatot helyezett kilátásba szerdán a széles körben felháborodást kiváltott, aznap reggeli erőszakos rendőri fellépéssel kapcsolatban, amikor az egyik tüntetőt egy félreeső helyen az egyenruhások megrugdosták.

Állami titkokat szivárogtató újságíró pere kezdődött Szlovéniában

Ártatlannak vallotta magát szerdán Ljubljanában az az újságírót, akit az Szlovén Információs Biztonsági Ügynökség (SOVA) titkos információinak kiszivárogtatásával vádolnak.

Harkivba szállították a lezuhant maláj gép utasainak személyes tárgyait

freedigitalphotos.net/num_skyman

Két teherautón Harkivba érkeztek a júliusban Kelet-Ukrajnában lezuhant malajziai repülőgép utasainak személyes holmijai, amelyeket a repülőgép roncsainál találtak meg.

Repülőn utazott a második ebolás dallasi ápolónő

Repülőgépen utazott egy nappal betegségének megállapítása előtt a második ebolás dallasi ápolónő, az amerikai hatóságok ezért figyelmeztették volt utastársait és a személyzet tagjait.

Sztrájkolnak a Germanwings pilótái csütörtökön

freedigitalphotos.net/num_skyman

A munkabeszüntetés miatt a Germanwings menetrendjéből 100 járatot kellett törölni.

Illegális ásatásból származó kőbaltát kínáltak eladásra az interneten

A horvát kulturális minisztérium feljelentése nyomán nyomozásba kezdett a helyi rendőrség, hogy kiderítse, ki kínált eladásra az interneten egy több ezer éves, valószínűleg illegális ásatásból származó kőbaltát, amelyről feltételezik, hogy a horvát kulturális örökség része.

Pénzbüntetés Putyin viasszobrának megrongálása miatt

freedigitalphotos.net/anankkml

Vlagyimir Putyin orosz elnök viaszszobrának megrongálása miatt ezerötszáz eurós (460 ezer forintos) pénzbüntetésre ítélte a Femen nőjogi szervezet egyik ukrán aktivistáját szerdán a párizsi büntetőbíróság.

Erdő Péter: a szinóduson párbeszéd, nem hatalmi harc folyik

A tizenharmadik ülésnapjához érkezett püspöki szinódus vitáiról és a vatikáni találkozót lezáró dokumentum folyamatban levő összeállításáról nyilatkozott Erdő Péter bíboros, szinódusi főrelátor szerdán a Vatikáni Rádiónak.

Putyin az európai neonácizmus miatt aggódik

Putyin úgy fogalmazott: "sajnos a náci vírus elleni 'oltás', amelyet a nürnbergi perek idején Európa egyes országaiban kifejlesztettek, veszít erejéből".

Földkisajátítás, tiltakozás: nyolc halálos áldozat

A botokkal felszerelt csoportok közti csetepaténak rohamrendőrök százai vetettek véget. Tíz sérültet, akik közül egy válságos állapotban van, kórházba vittek.

Két áldozata is van a heves esőzésnek Toscanában

A két idős ember egy országúton haladt az autóval, amikor a víz- és sártenger elborította a járművet.

Kínai kézben a New York-i Waldorf Astoria - Washington aggódik

A hotel 41. emeletén található az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének rezidenciája, de az ENSZ Közgyűlés ülésszakának szeptemberi általános vitája idején itt száll meg az amerikai elnök is.

Kína és Oroszország nem közös ellenségük miatt barátkozik

freedigitalphotos.net/nirots

A két ország "természetes szövetséges", partnerségük nem a Nyugat ellen irányul.

Oroszországban terroristának is lehet menni

Továbbra is toboroznak Oroszországban a nemzetközi terrorista szervezetek - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a nemzeti terrorellenes bizottság hétfői ülésén.

Elmebeteg visszaeső nő követte el a halálos késelést a cseh iskolában

Fotó: Deník/ Libor Plíhal

A hatóságok előtt már ismert, elmebeteg nő szúrt agyon egy 16 éves fiút kedd reggel Csehország egyik szakközépiskolájában. Ugyanarról a nőről van szó, aki két és fél éve egy másik csehországi iskolában hasonló támadást

Kísérleti amerikai katonai űrrepülő készül leszállásra Kaliforniában

Csaknem két évvel a fellövése után kedden leszállásra készül az amerikai légierő X-37B típusú kísérleti űrrepülőgépe a dél-kaliforniai Vandenberg légitámaszponton.

Túlélőtől kapott vérplazmát az ebolás dallasi nővér

freedigitalphotos.net/arztsamui

Vérplazma-transzfúziót kapott az ebolás beteg ápolása közben megfertőződött dallasi nővér, a donor egy olyan orvos, aki túlélte a betegséget.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.