Bekerített katonák - megjött a kijevi cáfolat

Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) vezetője kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és környezete "a vádlottak padján fog felelni".

Bulgária kiadta azt a franciát, aki kapcsolatban állt Chérif Kouachival

Fritz-Joly Joachint még január 1-jén, a terrortámadások előtt egy héttel fogták el a török-bolgár határnál, mert azt gyanították róla, hogy Szíriába akart utazni.

Körbevettek tízezer ukrán katonát - állítják a szakadárok

Többször érkeztek arról hírek, hogy a szakadárok átcsoportosítják erőiket, és gyűrűbe akarják zárni a Debalcevét védő ukrán katonákat éppúgy, ahogyan tavaly ősszel tették a Donyeck melletti Ilovajszknál tették.

Costa Concordia - Giglio szigete 200 millió euró kártérítést követel

A Costa Concordia tengerjáró balesete okozta vészhelyzet kezeléséért és az idegenforgalom visszaesése miatt is kártérítést követel magának a toszkán Giglio szigetének önkormányzata a 2012. január 13-án ott történt hajószerencsétlenségről zajló elsőfokú perben.

hirdetés

Eljárás indult a muzulmán ünnepnapot bíráló költőnő ellen

Bíróság elé állítottak szerdán egy költőnőt Egyiptomban, amiért Facebook-oldalán sajnálatát fejezte ki az iszlám áldozati ünnep, az íd al-adha alkalmából levágott állatok miatt.

Címlapokon Netanjahu fösvény felesége

Kiderült, hogy éveken át saját zsebre "dolgozva" vitette és váltatta vissza alkalmazottaival a miniszterelnöki rezidencián állami pénzen vásárolt italok üres üvegeit.

Engedély nélkül ásott pincét - négy házat nyelt el a föld miatta

freedigitalphotos/Naypong

Négy régi lakóépületet nyelt el Peking történelmi városrészében egy hatalmas kráter, mert egy vidéki politikus-üzletember engedély nélkül 18 méter mély pincét ásatott udvarába.

Eredménytelen lett az olasz elnökválasztás első fordulója

Stratégiai megfontolásokból az olasz törvényhozók többsége üres szavazólapot dobott az urnába az új köztársasági elnökről csütörtökön kezdődött szavazás első fordulóján, amely eredménytelen lett. Az államfő megválasztásához szükséges kétharmadot egyetlen jelölt sem szerezte meg.

Folytatódik a romániai tisztogatás

freedigitalphotos/FrameAngel

Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség Elena Udrea volt miniszter ellen, akit pénzmosással és vagyonnyilatkozata meghamisításával gyanúsítanak.

A német hadsereg iraki és törökországi küldetésre indul

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) csütörtökön megszavazta a kormány előterjesztését arról, hogy Németország felfegyverzett katonai kiképzőket küldjön Észak-Irakba az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen harcoló kurdok támogatására, és jóváhagyta a török-szíriai határ védelmét szolgáló NATO-misszióhoz csatlakozott német egységek küldetésének meghosszabbítását.

Kijev fegyvereket venne külföldről

Illusztráció: archív

Az ukrán védelmi tárca Ukrajnának történő fegyverszállításokról folytat tárgyalásokat külföldi államokkal.

A németeknek saját kocsi kell, lehetőleg nem elektromos

Rácáfolt két divatos témára, a car-sharing megoldások népszerűségének növekedésére és az elektromos autók imázsának javulására a Continental autóipari alkatrész-beszállító konszern csütörtökön közzétett "Conitnental Mobilitási Tanulmány 2015" felmérése, legalábbis a németországi válaszok alapján.

Kiképzőközpont létesülhet Csehországban a Gripenpilótáknak

Fotó: archív

Egy közös pilótaképző központ létrehozása iránt Magyarország is érdeklődik.

Szerzetesek digitalizálják Irak keresztény örökségét

Ősi keresztény kézirataik digitalizálásába kezdtek az Iszlám Állam dzsihadista szervezet előretörése miatt Erbílbe menekült szerzetesek, hogy megóvják értékes dokumentumaikat a pusztulástól és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék őket.

Rendkívüli tanácskozást kezdtek az uniós külügyminiszterek

Fotó: archív

Az ukrajnai helyzet drámai romlásáról, a harcok kiújulásáról, az unió által adandó válaszról kezdtek rendkívüli tanácskozást csütörtök délután Brüsszelben az EU-országok külügyi tárcavezetői.

Drónokat észleltek egy francia katonai támaszpont felett

Pilóta nélküli repülőgépeket, drónokat észleltek az elmúlt napokban Franciaországban az egyik legvédettebb nukleáris katonai támaszpontnál, Brest kikötőjének közelében. Az illetékes hatóságok szerint a berepülések nem veszélyeztették a bázis biztonságát.

Sergio Mattarella alkotmányjogász az olasz kormánypárt államfőjelöltje

A január 14-én lemondott Giorgio Napolitano utódjáról szóló szavazás - amely akár szombatig is eltarthat - csütörtök délután kezdődik az olasz felső- és alsóház együttes ülésén.

Menesztették az indiai külügyminisztert

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az indiai kormányfő indoklás nélkül menesztette eddigi külügyminiszterét és helyére azonnali hatállyal ország washingtoni nagykövetét nevezte ki.

Oroszország kiléphet az Európa Tanácsból

Oroszország úgy döntött, az év végéig nem vesz részt az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének munkájában, és fontolóra veszi kilépését a szervezetből, miután a közgyűlés úgy döntött, hogy az orosz küldöttség az áprilisi ülésszakon sem élhet szavazati jogával.

Guantánamó visszaadását és az embargó feloldását követelte Raúl Castro

freedigitalphotos.net/franky242

A guantánamói amerikai haditengerészeti bázis visszaadását, az országra több mint ötven éve kivetett kereskedelmi embargó teljes feloldását és kártérítést követelt az Egyesült Államoktól Raúl Castro kubai elnök szerdán annak előfeltételeként, hogy a két ország normalizálja kapcsolatát.

Újabb ultimátumot adott az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet azzal fenyeget egy újabb hangüzenetben, hogy megöli a fogságában lévő jordániai pilótát, ha Szadzsida ar-Risávi iraki terroristanőt csütörtökön napnyugtáig nem engedik szabadon jordániai börtönéből.

Öt évet kapott a nukleáris titkokat árusító atomtudós

freedigitalphotos.net/twobee

Ötévi szabadságvesztésre ítélték szerdán a Los Alamos-i Nemzeti Laboratórium egy volt tudósát, amiért megpróbált amerikai nukleáris fegyverekre vonatkozó adatokat eljuttatni egy, a venezuelai kormány képviselőjének hitt személynek.

Szigorítaná a vízummentes beutazást az USA

Az amerikai belbiztonsági minisztérium által felügyelt vízummentességi programnak 38 ország - köztük Magyarország - a kedvezményezettje. Az érintett államok polgárai 90 napon át vízum nélkül tartózkodhatnak az Egyesült Államokban.

Sokkoló médiakampány indult a dzsihádról

freedigitalphotos.net/worradmu

"Azt mondják neked: áldozd fel magad az oldalunkon, ezzel egy igaz ügyet fogsz védelmezni. A valóság: a földi pokol vár rád, és egyedül fogsz meghalni, távol otthonodtól."

Európa Tanács: Európa tartson ki a humor és a szatíra mellett

"A szatírát, a tiszteletlen gúnyt, a sértő eszméket, így a vallások bírálatát is megilleti az önkifejezés szabadságának védelme, amennyiben nem minősül gyűlöletbeszédnek, illetve nem uszít erőszakra."

Patológus: példátlan mértékű besugárzás okozta Litvinyenko halálát

freedigitalphotos.net/Simon Howden

"A sugárzás mértéke miatt Litvinyenko halottkémi szemléje valószínűleg a legveszélyesebb volt, amelyet a nyugati világban valaha is elvégeztek."

A terrorizmus elleni intézkedésekről vitázott az Európai Parlament

"A szabadság és a biztonság egyazon érme két oldala, nem egymással ellentétes célok."

Februárban indul Romániában az elektronikus egészségügyi kártyás rendszer

freedigitalphotos.net/arztsamui

A román média egy része arra számított, hogy ismét elhalasztják az évek óta tervezett rendszer "élesítését", mivel az állami egészségbiztosítással rendelkezők mintegy tíz százaléka nem kapta még meg a jogosultságot igazoló kártyákat.

Meghalt két izraeli katona a Hezbollah támadásában

Páncéltörő rakétát lőttek a határ túloldalán járőröző egyik izraeli katonai konvojra.

Tűzharc az izraeli-libanoni határon

freedigitalphotos.net/xedos4

Páncéltörő rakétát lőttek szerdán délelőtt Libanonból egy, a határ túloldalán járőröző izraeli katonai menetoszlopra. Izrael válaszul dél-libanoni területeket lőtt tüzérséggel.

Megbüntethetik a túl sokat számítógépező gyerekek szüleit Tajvanon

A 18 év alattiakra vonatkozó rendelkezés megtiltja, hogy az "ésszerűséget meghaladó" időtartamon át folytonosan használják ezeket a készülékeket.

A rezsiköltségek emelkedése miatt tüntettek pár százan a kijevi városháza előtt

freedigitalphotos.net/worradmu

A tüntetők, akik zöld színű, "Béke" feliratú zászlókkal érkeztek, nem fogalmaztak meg konkrét követeléseket.

Kijev: folytatják támadásaikat a szakadárok, halottak

Három ukrán katona halt meg és 15 megsebesült az elmúlt 24 órában a keleti országrészben folyó harcokban.

Kína tűzfala hermetikusan záródik - maradjon kívül a nyugati romlás

Fotó: archív

Kínai belügynek minősítette a kínai tűzfalon kívüli internetes tartalmak elérésének korábbinál is nehezebbé tételét a felelős kínai minisztérium.

Görög helyzet: a helyes, a kényelmes és a veszélyes lehetőségek

Görögország adósságának megítélésekor a helyes, a kényelmes és a veszélyes megoldás közül kell választani.

ET: Oroszország közvetlenül felelős a kelet-ukrajnai helyzet romlásáért

Fotó: archív

Az Európa Tanács szerint a helyzet javulásának alapvető előfeltétele Ukrajna szuverenitásának és területi egységének tiszteletben tartása.

Európai modellt okolnak az amerikai időjósok

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat (NWS) szakértői jórészt azért tévedtek az északkeleti államokba betörő téli vihar útvonalának és hatásának kiszámításakor, mert a saját rendszerük helyett inkább egy európai előrejelzési modellben bíztak.

Hongkongban nyolcan haltak meg egy napon a járvány miatt

Fotó: archív

Nyolc influenzás beteg halt meg kedden Hongkongban, az idén eddig 59-en estek áldozatul az öt év óta legsúlyosabb járványnak, közülük a harmadik héten 31-en.

Ítéletidő, áradás Új-Anglia államaiban

Noha az Egyesült Államok északkeleti területeire betörő téli vihar New Yorkot elkerülte kedden, az északabbra fekvő új-angliai államokra sűrű hóesés, viharos erejű szél és áradás zúdult.

Kiderült, kié a Fehér Ház udvarára pottyant drón!

Wikipedia White House, United States Department of Defense

Az amerikai titkosszolgálat már kézre is kerítette az elkövetőt, aki készségesen beismert mindent. Remélhetőleg megússza Guantanamót.

Sajtónak szivárogtatott az elítélt CIA-tiszt

Bűnösnek találták kémkedésben hétfőn Jeffrey A. Sterlinget, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt ügynökét, aki a The New York Times munkatársát beavatta egy olyan titkos művelet részleteibe, amelynek célja az iráni nukleáris program akadályozása volt.

Botrány lett a szalamandravacsorából

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Nem volt szerencséjük azoknak a dél-kínai riportereknek, akik egy volt helyi főrendőr szalamandravacsoráját akarták kifigyelni, hogy azután pellengérre állítsák. A sencseni leleplezők lebuktak, de a felindulásukban verekedni kezdő rendőrök sem ússzák meg.

Átadták Romániában a holokauszt-túlélőknek adományozott állami kitüntetéseket

Klaus Iohannis román államfő átadta kedden azokat az állami kitüntetéseket, amelyeket holokauszt-túlélőknek adományozott az auschwitzi koncentrációs táborban átélt szenvedésük előtti mély tisztelete jeléül.

Kárpátalján bújnak ki legtöbben a kötelező katonai szolgálat alól

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Ennek fő oka az, hogy az érintett hadkötelesek jelentős része nem tartózkodik lakóhelyén, mivel vendégmunkásként külföldön dolgozik

Az ukrán parlament agresszor államnak minősítette Oroszországot

Az ukrán parlament nyilatkozatot fogadott el kedden, amelyben Oroszországot agresszor államnak, a kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadárok donyecki, illetve luhanszki népköztársaságait pedig terrorszervezeteknek minősítette.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyergyószentmiklós polgármesterét

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Mezei János 2013-ban polgármesteri minőségében egy olyan 400 négyzetméteres - a Gyilkos-tó partján álló - telek eladásáról kötött adásvételi szerződést egy céggel, amely nem volt eladható.

Balog: csírájában kell elfojtani a más népek elleni gyűlöletet

"Mindig csírájában kell elfojtani a más népcsoportok iránti gyűlölet megnyilvánulásait, mert nem tudjuk, hány lépcső kell ahhoz, hogy ez megint egy történelmi katasztrófához vezessen."

Több ezren tiltakoztak a kormány ellen Koszovóban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Egy szerb kisebbségi miniszter távozását, valamint a trepcai bányakomplexum átvételét követelte kedden az a több ezer koszovói albán tüntető, aki a főváros, Pristina utcáira vonult.

Litvinyenko-gyilkosság: megkezdődött a brit bírói vizsgálat

Elkezdődött kedden Londonban az a hosszú ideje feszült figyelemmel várt igazságügyi vizsgálat, amely Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tiszt nyolc évvel ezelőtti londoni meggyilkolásának körülményeit hivatott feltárni.

Kártérítés a romániai forradalom áldozatainak

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az 1989-es romániai forradalomban több mint ezer embert öltek meg a mai napig tisztázatlan körülmények között, többségüket azután, hogy Nicolae Ceausescu kommunista diktátor elmenekült, és ezzel megbukott a kommunista rendszer.

Lemondott a Román Hírszerző Szolgálat igazgatója

A titkosszolgálati vezető már a novemberi elnökválasztási kampány idején jelezte, hogy felajánlja lemondását a megválasztott új államfőnek. Távozása mégis meglepetésnek számít, miután Iohannis elnöki beiktatása után úgy nyilatkozott, hogy az "SRI jól működik, és az SRI igazgatói posztja foglalt".

Századik napja tiltakoznak a horvát veteránok

freedigitalphotos.net/worradmu

Századik napjába fordult kedden az a tiltakozó akció, amelyet a horvát veteránok folytatnak a veteránügyi minisztérium előtt a balközép kormánykoalíció közönye ellen.

Megkezdődött Franciaország leggazdagabb asszonyának a pere

Megkezdődött a dél-franciaországi Bordeaux-ban az a per, amelynek célja kideríteni: a tíz vádlott megpróbált-e visszaélni Liliane Bettencourt, Franciaország leggazdagabb asszonyának, a l'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjének megrendült egészségi állapotával, amikor nagyobb összegeket kaptak a milliárdosnőtől.

Gauck: Auschwitz nélkül nincs német önazonosság

Auschwitz, a holokauszt, a náci rémtettek Németország történelméhez tartoznak, és ezzel mindenkinek szembe kell néznie, aki Németországban él, és tanulnia kell belőle.

Nagy munka vár Cipraszra

Stabil koalíciót kell létrehoznia, meg kell reformálnia Görögországot és újra kell tárgyalnia az államadósságot.

Megbukott a nagy kelet-európai cigarettacsempész-hálózat

Fotó: archív

Lengyelországból, Ukrajnából és Magyarországról szállította a csempészcigarettát Olaszországba az az olasz és kelet-európai bűnhálózat, amelynek leleplezését kedden jelentették be az olasz hatóságok. A banda 88 tagját őrizetbe vették, további több mint 300 gyanúsított, köztük magyarok, ellen feljelentést tettek.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték jogerősen az RMDSZ volt miniszterét

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság jogerősen Nagy Zsoltot, a Tariceanu-kormány volt távközlési miniszterét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt politikusát kedden a 2005-2006-os stratégiai privatizációk ügyében.

Molesztálási botrányok sorozata az izraeli rendőrségnél

freedigitalphotos/imagerymajestic

Egy év alatt hat izraeli főtiszt kényszerült visszavonulni a rendőrségtől különböző vétségek miatt kitört botrányok közepette, s várhatóan kedden a főkapitány-helyettes is beadja lemondását.

Mariupol miatt bekeményít az EU

A kelet-ukrajnai Mariupol elleni, múlt hét végi rakétatámadás miatt újabb szankciók bevezetését helyezték kilátásba Oroszországgal szemben kedd délelőtt kiadott közös közleményükben az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői.

Dzsihádistákra vadásznak a franciák

Twitter/jrossignol

Eddig legalább két embert őrizetbe vettek kedden a dél-franciaországi Lunelben a rendőrség és a csendőrség elitalakulatai egy átfogó terrorelhárítási akcióban.

Brüsszel is megemlékezik az auschwitzi áldozatokról

Az Európai Unió is megemlékezett kedden a Nemzetközi Holokauszt Emléknapról és az auchwitzi haláltábor felszabadulásának évfordulójáról.

Európa nem engedheti meg magának a görög adósság leírását

Fotó: archív

Görögország adósságának leírása több problémát okozna, mint amennyit megold, állítja a tekintélyes brit gazdasági, politikai napilap elemzése.

Őrizetbe vették Gyergyószentmiklós polgármesterét

A román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Mezei Jánost, a székelyföldi Gyergyószentmiklós polgármesterét hivatali visszaéléssel gyanúsítja.

Meghalt a Karintiában eltűnt magyar túrázó

Twitter/Satria

Még vasárnap veszett nyoma a Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen megmászása közben; a férfit egy lavina temette maga alá.

Tragikus selfie: vigyázz, ha jön a vonat!

Szerencsétlenül végződött három indiai diáknak a kísérlet, hogy selfie-t készítsenek a vágányokon egy közeledő vonattal a háttérben - mindhármukon átgázolt a szerelvény.

Orosz kémeket buktatott be az FBI

freedigitalphotos/dan

Három, "gazdasági és más értesülések" megszerzésén buzgólkodó orosz kém lebuktatását hozta nyilvánosságra hétfőn New Yorkban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az amerikai igazságügyi minisztérium.

USA hó-show: szükségállapot az északkeleti parton

Hat amerikai államban hirdettek szükségállapotot a téli vihar miatt, amely helyi idő szerint hétfő este érte el nagy erővel az Egyesült Államok északkeleti területét.

Nagyszabású csalás: őrizetbe vették két lengyel árnyékbank vezetőit

freedigitalphotos.net/adamr

Az őrizetbe vettek között van a gdanski székhelyű Pozyczka Gotówkowa elnöke és alelnöke, valamint a gdyniai Baltic Money elnöke és könyvelője.

70 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort

A koncentrációs tábort 70 éve, 1945. január 27-én a szovjet Vörös Hadsereg katonái szabadították fel.

Egyre többet költenek szerencsejátékokra a csehek

Az érdeklődés alapvetően a magyar Lottónak megfelelő, és több mint félévszázados hagyományokkal rendelkező Sportka iránt növekszik.

Folytatódtak a dróncsapások Jemenben

Az Egyesült Államok a megromlott biztonsági helyzet miatt felfüggesztette a félfogadást és a nyilvános rendezvényeket a szanaai követségén, de a dróncsapásokat korábban engedélyező jemeni elnök lemondása ellenére is folytatta az al-Kaida elleni támadásokat.

Több mint 500 iszlamistát vettek őrizetbe vasárnap Egyiptomban

freedigitalphotos.net/worradmu

A betiltott Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet 516 tagját vette őrizetbe az egyiptomi rendőrség a 2011-es forradalom negyedik évfordulója alkalmából kirobbant összetűzések idején.

Album jelenik meg a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozatainak emlékére

A Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztősége elleni merénylet áldozatainak emlékére közös albumot jelentet meg február 5-én 173 karikaturista és képregény-szerző.

Vadászgép robbant a parkoló betonjába

twitter

Lezuhant egy görög F-16-os vadászgép Spanyolország középső részén, Albacete Los Llanos nevű támaszpontján. Mindkét pilóta meghalt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.