Áramszünet miatt lezárták az amszterdami Schiphol repülőteret

freedigitalphotos.net/James Barker

Áramszünet miatt le kellett zárni pénteken az amszterdami Schiphol repülőteret, a beérkező járatokat átirányítják.

Sertésinfluenza: kétezer fölött az áldozatok száma

Kétezer fölé emelkedett a sertésinfluenza áldozatainak száma Indiában.

Súlyos depresszióban szenvedett a másodpilóta

Hat évvel ezelőtt súlyos depresszióban szenvedett, azóta rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állt a Germanwings Airbus A320-as másodpilótája.

Keresik még a második fekete dobozt

Folytatódik a kutatás a hét elején a francia Alpokban történt Germanwings-katasztrófa helyszínén péntek reggel. A keresett fekete doboz adatai további információval szolgálhatnak az eset rekonstruálására.

hirdetés

"Valamit" találtak: kiderülhet, miért ölt meg 150 embert a pilóta

Nem hagyott búcsúlevelet, és a közösségi oldalon sem olvasható semmi olyan, ami magyarázatot adna Andreas Lubitz öngyilkos merényletének okára, ám a nyomozók mégis találtak "valamit".

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett az amerikai és a dél-koreai haditengerészet

A manőverekben a két ország 7600 tengerészgyalogosa és haditengerésze vesz részt, harminc hadihajóval, 80 harci géppel és negyven páncélozott katonai járművel. Három amerikai kétéltű légideszantos hajót is bevetnek, és egyebek mellett haditengerészeti felderítő feladatokat és deszantos partraszállást fognak begyakorolni.

Alig változott reggelre a forint

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek kora reggelre a csütörtök esti jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

Gázrobbanás Manhattanben: több lakóépület összedőlt

Feltehetően gázrobbanás következtében három többemeletes lakóépület összedőlt és négy lángra kapott New York Manhattan városrészében csütörtökön, a hatóságok szerint tizenkilenc ember megsérült.

Leváltották a CIA Terrorelhárító Központjának vezetőjét

Leváltották az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Terrorelhárító Központjának (CTC) igazgatóját, aki a kémszervezetnél egyebek között az Osama bin Laden kézre kerítését célzó műveletek és a dróncsapások irányítója volt.

Amerika váratlanul feloldotta az izraeli atomfegyverkezés titkosítását

Az Egyesült Államok példátlan lépéssel feloldotta a titkosítását egy 1987-es jelentésnek, amely bepillantást enged az izraeli atomfegyver-programba.

Megérkeztek az áldozatok hozzátartozói a katasztrófa helyszínére

Megérkeztek az áldozatok hozzátartozói csütörtök délután a Germanwings német légitársaság 150 áldozatot követelő repülőgép-szerencsétlenségének helyszínére a francia Alpokba.

Franciaországi légikatasztrófa: házkutatást tartottak a másodpilóta lakóhelyén

Németországban házkutatást tartott a rendőrség csütörtök délután a lezuhant Germanwings-járat másodpilótájának lakóhelyén.

A franciaországi légikatasztrófa nem köthető terrorizmushoz a Fehér Ház szerint

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön felajánlotta segítségét a gép lezuhanásának körülményeit vizsgáló francia hatóságoknak.

Merkel szerint felfoghatatlan a másodpilótáról szóló hír

A német kancellár szerint "szinte felfoghatatlan dimenziót" adnak a keddi repülőgép-szerencsétlenségnek az új hírek, amely szerint a másodpilóta tudatosan katasztrófába vezette a gépet.

Német szakértők szerint is a másodpilóta szándékosan pusztította el a gépet

A pilótafülke ajtaját az arra jogosult és a szükséges információkkal rendelkező személyek csak akkor nem tudják kívülről kinyitni, ha belülről szándékosan akadályozzák az ajtó kinyitását.

Franciaországi légikatasztrófa: semmi sem stimmelt igazán

Ami csak lehetett, közrejátszott az Airbus A-320 lezuhanásában? De azért ne felejtsük, hogy a Lufthansanak eddig egyetlen gépével sem történt légi katasztrófa.

Lufthansa: nem tudni a pilóta motivációját

A Lufthansa szerint egyelőre csak találgatnak arról, hogy mi lehetett a Germanwings Airbus A320-asát az Alpoknak vezető pilóta tettének motivációja.

Szándékosan vezette a hegynek a gépet a pilóta?!

A nyomozók az elsődleges adatok elemzése alapján arra a megállapításra jutottak, hogy a Franciaországban lezuhant repülőgép katasztrófája nem véletlen baleset volt, hanem a pilóta nagyon is tudatos szabotázsakciója.

Kényszerleszállással ért földet egy Airbus A320-as

Kényszerleszállást hajtott végre a Vueling spanyol diszkont légitársaság Airbus A320-as utasszállító repülőgépe a barcelonai El Prat repülőtéren csütörtök délelőtt, ez ugyanaz a járműtípus, mint amelyik egyik gépe kedden lezuhant a francia Alpokban.

A másodpilótának mindössze 630 repülési órája volt

A repülőgép kapitányának hatezer órányi repülési ideje volt, előzőleg a Lufthansa és a Condor repülőgépeit vezette.

Niedermüller a médiapluralizmusról, Morvai a cigányságról

Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti (EP-) képviselője a közszolgálatiság magyarországi helyzetét bírálta, Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője pedig a cigányság ellenségeiről beszélt az EP szerda éjszakába nyúlt plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces felszólalások sorában.

Visszafoglaltak egy repülőteret a felkelőktől Jemenben

A repülőtér szerdán került az elnökhöz hű erőktől a húsziknak nevezett jemeni síita felkelők szövetségesei, a korábbi elnököt, Ali Abdalláh Szálehet támogató katonai erők kezére.

Aknára futott egy utasokkal teli busz Kelet-Ukjrajnában

Legalább három ember meghalt és sokan megsebesültek, amikor egy utasszállító busz aknára futott Kelet-Ukrajnában szerdán.

Hadművelet indult a síita húszi lázadók ellen

A légicsapások közép-európai idő szerint éjfélkor kezdődtek, helyi lakosoktól származó értesülések szerint katonai repülőgépek támadták a jemeni főváros, Szanaa repülőterét.

Az egyik pilóta kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszatérni

A járat útjának legelején a pilóták "nagyon udvarias, nagyon fesztelen" beszélgetést folytattak egymással, majd a hangfelvétel arról tanúskodik, hogy egyikük kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszatérni.

Értékelhető adatokat nyertek ki az első fekete dobozból

A tragédia okaira viszont egyelőre nem tudnak magyarázattal szolgálni.

Aláírásra megnyílt az emberi szervkereskedelem elleni európa tanácsi egyezmény

"Az emberi szervek illegális eltávolítása és az azokkal való kereskedés súlyos emberi jogi jogsértés".

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok emléke előtt

A francia Alpokban kedden lezuhant repülőgép utasainak, illetve a tunéziai Bardo múzeum elleni március 18-i terrortámadás áldozatainak az emléke előtti, egyperces néma tiszteletadással kezdődött az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülése.

Megtalálták a másik fekete doboz külső burkolatát, a berendezést nem

Megtalálták a másik, a gép repülési adatait rögzítő fekete doboz külső burkolatát a francia Alpokban történt légikatasztrófa helyszínén, magát a berendezést azonban még nem lelték meg.

Megtalálták a második fekete dobozt is, súlyosan sérült

Megtalálták szerdán a második, a gép repülési adatait rögzítő fekete dobozt is a keddi repülőgép-szerencsétlenség helyszínén a francia Alpokban.

Magyar fuvarozók is tüntettek Brüsszelben

Lengyel, cseh, román és litván kollégáik mellett magyar fuvarozók is részt vettek azon a tiltakozáson Brüsszelben, az Európai Parlament épületénél, amellyel az áruszállítók a Németországban az év eleje óta hatályos, Franciaországban pedig bevezetni tervezett minimálbér-szabályozás ellen emelték fel szavukat.

51 spanyol áldozatról tud a spanyol kormány

A kormány által létrehozott válságstáb ülése után még 49 áldozatról számolt be Francisco Martínez államtitkár néhány órával ezelőtt, aki valószínűsítette már akkor is, hogy ez a szám még változhat.

Légikatasztrófa: nem zárható ki a terrorizmus sem

Szinte minden órára jut egy-egy újabb részlet azoknak az áldozatoknak a kilétéről, akik a keddi repülőgépbalesetben vesztették életüket. Közben felmerült a terrorizmus lehetősége is.

Élő adásban tartóztatták le az ukrán katasztrófavédelem vezetőjét

Letartóztatták szerdán a kormány élőben közvetített kijevi ülésén az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat vezetőjét és helyettesét.

Szerencsés kényszerleszállás Szentpéterváron

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre szerdán Szentpéterváron egy orosz légitársaság repülőgépe.

Egy egész focicsapat úszta meg a franciaországi repülőkatasztrófát

Csak a véletlenen múlott, hogy egy svéd futballcsapat teljes tagsága nem veszett oda a franciaországi légibalesetben: eredetileg ők is azzal a géppel utaztak volna, amelyik aztán lezuhant a francia Alpokban.

Spanyol családanyák, gyerekek, üzletemberek az áldozatok között

Például az 55 éves Pilar Vicente Sebastián tanárnő gyerekeit készült meglátogatni, akik Erasmus ösztöndíjjal tanulnak Németországban.

Franciaországi légikatasztrófa: megtalálták a pilóták beszélgetését rögzítő feketedobozt

A pilótafülkében elhangzott beszélgetést és hangokat rögzítő fekete dobozt találták meg a Germanwings légitársaságnak a francia Alpokban történt balesetének helyszínén, de a berendezés megrongálódott.

Légikatasztrófa: fel se fogták az utasok, hogy mi történik, addigra elaludtak

Szakértők szerint a kedden lezuhant repülőgép utasai nem tudták, hogy meg fognak halni, a gépen ugyanis olyan mértékű oxigénhiány alakult ki, hogy az utasok békés öntudatlanságba zuhantak és elaludtak.

KKM: a konzuli szolgálat nem kapott hivatalos értesítést magyar áldozatról

A német külügyminisztérium válságközpontja helyettes vezetőjének hivatalos tájékoztatása szerint nem állnak rendelkezésre az áldozatok állampolgárságával kapcsolatos adatok.

Hoppá! A lezuhant géppel már hétfőn is gondok voltak - a Lufthansa személyzete nem mer felszállni

A tragédia után megtagadta a munkát a Germanwings és a Lufthansa több Düsseldorfból indítani tervezett járatának személyzete, így törölni kellett egy madridi, egy londoni és egy stockholmi járatot.

Franciaországi légikatasztrófa: szörnyű látvány a katasztrófa helyszíne

A német külügyminiszter teljesen ledöbbent,szerinte a térség "borzalmas képet mutat", az áldozatok hozzátartozóinak gyásza pedig "mérhetetlen".

Eddig 196-an jelentették be indulásukat az amerikai elnökválasztáson

Eddig 196-an juttatták el a Szövetségi Választási Irodához az azzal kapcsolatos dokumentációt, hogy indulni kívánnak a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Washington meghosszabbítaná az afgán erők finanszírozását

freedigitalphotos.net/worradmu

Az amerikai kormány 352 ezres csúcs-keretlétszámmal számolva legalább a 2017-es pénzügyi év végéig meg kívánja hosszabbítani az afgán biztonsági erők pénzügyi támogatását, ami kongresszusi jóváhagyás esetén évi mintegy 4 milliárd dolláros vállalást jelent majd.

Hozzá kell szokni az AMERIKAI katonai jelenléthez

Csehország és Lengyelország területén is áthalad az amerikai hadsereg Dragoon Ride fedőnevű harcjárműkonvoja. A csehek már a megszállókat látják bennük.

Útnak indulnak a rokonok a katasztrófa helyszínére busszal

RP ONLINE Facebook-oldal

"Nincs rosszabb, mint elveszíteni egy közeli hozzátartozót, ráadásul ilyen tragikus módon."

Ez kemény: egy csoport német iskolás is volt a lezuhant gépen

Egy németországi gimnázium számos tanulója és két tanár is annak az utasszállító gépnek a fedélzetén tartózkodott, amely kedden lezuhant Franciaország déli részén. Magyar nem volt a fedélzeten.

Hamis forinttal üzletelőket vettek őrizetbe

marosvasarhely.info

Egy Svájcban bejegyzett személygépkocsiban két helybeli és két magyarországi illetőségű fiatal utazott, akiknél 25 darab hamisított tízezer forintost találtak.

Franciaországi légikatasztrófa: semmilyen feltételezés nem zárható ki

Egy helikopter már le tudott szállni a baleset helyszínén a francia Alpokban, s annak legénysége megállapította, hogy a lezuhant repülőgépnek nincsenek túlélői.

Fényes nappal az utcán lövöldöztek egymásra Nápolyban a camorra klánjai

freedigitalphotos.net/adamr

A fegyveres harc fényes nappal az utcán zajlott az ott játszó gyerekek és a menekülő gyalogosok között.

A CNN megkapta a sugárzási engedélyt Oroszországban

A CNN megkapta a sugárzási engedélyt az orosz médiahatóságtól három hónappal az után, hogy kivonult az orosz médiapiacról.

Miért potyognak az Airbusok?

Ferihegy

Az Airbus az elmúlt tíz évben megduplázta az átadott gépek számát, most évi mintegy hatszáz gép gördül le a toulouse-i székhelyű cég végösszeszerelő soráról, a világ második legtöbbet használt utasszállító gépe. Ezért is van "sok" baleset.

Lufthansa: nem tudni, mi történt a repülőgéppel

Az Airbus A-320-as fedélzetén 142 utas és 6 fő személyzet tartózkodott, összesen 148 ember. "Ha a félelmeink beigazolódnak, akkor ez fekete nap a Germanwings életében."

Lezuhant egy német utasszállító Dél-Franciaországban

AP, Frank Augstein

Dél-Franciaországban lezuhant a Lufthansához tartozó Germanwings légitársaság Barcelonából Düsselordorfba tartó járata. Ami a baleset körülményeit illeti, a jelentések szerint a tragédia idején tökéletes időjárási körülmények uralkodtak a környéken.

Eltörölték a szigorú internetes becsületsértési törvényt Indiában

A 2008-ban, az internetes bűnözés elleni fellépés szellemében hozott törvényt egyetemi hallgatók, írók, bloggerek és jogvédő csoportok támadták meg bíróság előtt.

Tüzet nyitottak egy buszra Afganisztánban

freedigitalphotos.net/jiggoja

Tüzet nyitottak egy buszra és két másik járműre ismeretlen fegyveresek keddre virradóra a kelet-afganisztáni Vardak tartományban, a Kabult Kandahárral összekötő úton.

Tüntetően végigvonul a NATO több keleti tagállamán egy amerikai katonai konvoj

A NATO keleti tagállamainak védelme iránti amerikai elkötelezettséget demonstrálandó, közúton halad végig a balti országoktól Németországig az amerikai hadsereg egy harcjármű-konvoja, amely hétfőn ért Lengyelország területére. Varsó eközben hét év után először hirdetett kötelező gyakorlatot tartalékosai számára.

Az amerikai kongresszus fegyvereket küldene Ukrajnába

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A határozat azonban csupán javaslatszerű, és semmire se kötelezi az amerikai elnököt.

Baloldali művészekre támadtak Izraelben

A túlfűtött hangulatú választások utóhatásaként megtámadtak két, baloldali elkötelezettségét nyíltan vállaló művészt Izraelben.

Golyóval is kivégezhetik az elítélteket Utahban

freedigitalphotos.net/Naypong

Utah az amerikai szövetségi államok közül elsőként engedélyezte ismét a halálra ítéltek golyó általi kivégzését méreginjekció hiánya esetén.

Közösségi oldalakról származnak az amerikai katonák adatai

A katonák nevét, fényképét és címét a világhálóra a hétvégén egy eddig ismeretlen, magát az Iszlám Állam Hackerszervezetének nevező csoport tette fel, és az érintetteket támadásokkal fenyegette meg.

Több mint egymillióan Washington ellen

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Több mint egymillió aláírást gyűjtöttek össze Venezuelában a kormány támogatói vasárnap azzal a céllal, hogy az Egyesült Államok vessen véget a latin-amerikai ország elleni "agressziójának".

Kifizeti Temesvár polgármestere a cigányság megsértéséért kiszabott bírságot

A polgármester felidézte, hogy már korábban is a romák "modernizálódását" szorgalmazta, amikor arra kérte őket, tüntessék el épületeikről a tornyocskákat és az egyéb giccses díszítményeket.

Bocsánatot kért Netanjahu az araboktól

freedigitalphotos.net/adamr

Nagyon jól tudja, több olyat dolgot mondott néhány napja, amely megsérthetett izraeli állampolgárokat, és megbántotta az arab polgárokat.

Jemen a polgárháború peremére sodródik

A kormány és a lázadók szembenállása Jemenben aláássa a válság békés rendezésének esélyét, és a polgárháború peremére sodorja az országot.

Ukrán válság: ezért van az egész?

Shutterstock fotó

A Kreml a minszki megállapodás megsértésével vádolja Kijevet.

Ted Cruz republikánus szenátor is indul az elnöki székért

Ted Cruz ultrakonzervatív republikánus szenátor közölte hétfőn egy Twitteren közzétett félperces videoüzenetben, hogy elindul a 2016-os elnökválasztáson.

A szocialista párt nyert Andalúziában

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

A szocialista párt (PSOE) nyerte meg az előre hozott választásokat vasárnap Andalúziában, Spanyolország legnépesebb tartományában.

A jobbközép nyerte a francia helyhatósági választások első fordulóját

A Nicolas Sarkozy volt államfő vezette jobbközép nyerte meg Franciaországban a helyhatósági választások első fordulóját, maga mögé utasítva az élre várt szélsőjobboldali Nemzeti Frontot és a megosztott és népszerűtlen kormányzó szocialistákat.

Halállista: száz amerikai katona fényképes adatai az interneten

freedigitalphotos.net/patrisyu

A katonák részt vehettek az Iszlám Állam elleni támadásokban.

Amerikai kapcsolatai miatt ölték meg Nyemcovot?

Borisz Nyemcov meggyilkolásának az lehetett az indítéka, hogy az ellenzéki orosz politikus segített összeállítani az amerikaiaknak a szankciókkal sújtandó oroszok listáját.

Viktor Janukovics fia vízbe fulladt a befagyott Bajkál-tavon

Wikipédia/Mathuzalem

A 33 éves férfi, akit apjához hasonlóan Viktor Janukovicsnak hívtak, Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett.

Durva beszólás: Moszkvának több joga van a Krímre, mint Londonnak a Falkland-szigetekre

A CIA-vezér szerint megtört az Iszlám Állam lendülete

freedigitalphotos.net/adamr

Vagyis már nincsenek előretörőben, ellentétben a hónapokkal ezelőtti állapottal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.