"Ezrek vonszolják át magukat Európa kerítésén"

freedigitalphotos.net/adamr

Az elkövetkező napokban nem lehet arra számítani, hogy enyhülni fog a menekülthullám.

Migránsok halála: Nincs magyar állampolgár a gyanúsítottak között

Azt nem tudni, pontosan hol fogták el a gyanúsítottakat. Beszámolt arról is, hogy házkutatásokat és lefoglalásokat is végeztek, de ezek helyszínét sem közölte.

Minden 65. brit polgár milliomos - fontban!

A vagyon azonban nem jár együtt a nagyvonalúsággal: a szigetország legalacsonyabb jövedelmű régiójában, Észak-Írországban adakoznak a legtöbbet az emberek.

Egy darabig nem repül a görög SkyGreece légitársaság

Csütörtökön a légitársaság már nem indította el egyebek mellett a Toronto-Budapest-Szaloniki járatát sem, több mint kétszáz utas, köztük magyarok rekedtek a Toronto-Pearson repülőtéren.

hirdetés

Az Astra Biztosító folyamatosan tájékoztatja 180 ezer magyar ügyfelét

Az ügyfeleknek a kialakult helyzetben semmi különös tennivalójuk nincsen, a károkat továbbra is rendezik.

Illegális bevándorlás: a Merkel-nyilatkozat miatt emberáradat indul a németekhez

Ettől kezdve valamennyi, a térségből érkező migráns szírnek fogja kiadni magát, egy ekkora emberáradat pedig belpolitikai válsághoz fog vezetni Németországban.

Nem 50, hanem 70 holttestet találtak az elhagyott teherautóban Ausztriában

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát.

Életfogytiglant kapott az egykori mahacskalai polgármester

Az észak-kaukázusi körzeti katonai bíróság bizonyítottnak találta, hogy Szaid Amirov gyilkoltatta meg 2011-ben az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) regionális szervezetének vezetőjét.

Parókát, napszemüvegeket találtak a tévések gyilkosának autójában

A volt riporter által vezetett járműben az álcázást szolgáló eszközökön kívül felbélyegzett leveleket és egy elvégzendő feladatokat felsoroló listát is találtak.

Németországban tömegverekedés volt egy befogadóállomáson

Tömegverekedés volt csütörtökön a németországi Alsó-Szászország tartományban egy befogadóállomáson, ahol felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menedékkérőket helyeztek el, a helyi rendőrség közleménye szerint hatan megsérültek.

Véletlenül kiszivárgott, hogy Oroszország kétezer katonát vesztett Ukrajnában

Wikipedia/Martin H.

Egy tekintélyes orosz hírportál minden valószínűség szerint véletlenül leközölte, hogy Oroszország 2015. február elejéig kétezer katonát veszített a konfliktusban.

Újabb bevándorlókkal teli hajó süllyedt el a líbiai partoknál

A helyi biztonsági szolgálat egyik névtelenül nyilatkozó embere szerint több százan veszthették életüket a szerencsétlenségben.

Bukarest: nem érintett román állampolgár a holttesteket rejtő teherautó ügyében

MTI/Krizsán Csaba

Egyetlen román állampolgár sem érintett annak az Ausztriában elhagyott kamionnak az ügyében, amelynek rakterében megfulladt migránsokat találtak.

Bősön akarnak tüntetni a bevándorlók ellen a szlovák szélsőségesek

A többségében magyarok lakta dél-szlovákiai Bősön akar tüntetni kedden a bevándorlók ellen a szélsőséges megnyilvánulásairól hírhedt Marián Kotleba és pártja, hogy támogassa a "bátor" helyieket, akik népszavazáson utasították el a menekülttábor létrehozását településükön.

Először lesz női miniszterelnöke Görögországnak

freedigitalphotos.net/adamr

Vassziliki Tanut, a görög Legfelsőbb Bíróság vezetőjét nevezte ki az átmeneti kormány élére Prokopisz Pavlopulosz köztársasági elnök csütörtökön, miután a Sziriza pártból kivált politikusok alkotta új párt, a Népi Egység (LAE) vezetője, Panajótisz Lafanazanisz volt energiaügyi miniszter visszaadta a kormányalakítási megbízatást.

Felszámolta a francia rendőrség az egyik legrégebbi illegális romatelepet

Felszámolta az egyik legrégebbi illegális cigánytelepet csütörtökön a francia rendőrség, a Párizstól északra található La Courneuve-ben, ahol mintegy kétszáz roma élt 2008 óta.

Holttestek a teherautóban - péntekre ígér további információkat az osztrák rendőrség

MTI/Krizsán Csaba

Péntekre ígérik az osztrák hatóságok az osztrák A4-es autópályán sorsára hagyott teherautóban csütörtök délelőtt talált halottakkal kapcsolatos további információkat.

Prefektus teremt közbiztonságot a maffia uralta Rómában

Franco Gabrieli prefektusra bízta az olasz kormány csütörtökön Róma városának "megtisztítását" a szervezett bűnözéstől. A belügyminiszter maffiabotrány miatt feloszlatta a Rómával szomszédos Ostia önkormányzatát.

Bukarest megerősíti a román-szerb határ védelmét

freedigitalphotos.net/franky242

A bukaresti hatóságok megerősítik a román-szerb határ védelmét - jelentette be Gabriel Oprea, a belügyi tárcát is vezető román miniszterelnök-helyettes csütörtökön.

Visszavittek Romániába egy terrorizmus miatt elítélt iraki-amerikai állampolgárt

Visszavitték Romániába azt az iraki-amerikai állampolgárt, akit három román újságíró elrablása miatt terrorizmus vádjával tíz év jogerős börtönbüntetésre ítélt 2008-ban egy román bíróság.

Franciaországban befogadna 9300 menekültet

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Franciaországban a tavalyi évhez képest eddig nem növekedett a menedékkérők száma, de az Európai Uniót sújtó menekülthullám enyhítésére az ország két év alatt befogadna mintegy 9300 menekültet.

Holttestek a teherautóban: a szálak a cseh pénzügyminiszterhez vezettek?

Pozsony kész segíteni az osztrákoknak a menekültek tragédiájának felderítésében.

Több százezer ügyfelet érinthet Magyarországon a román Astra biztosító csődje

MTI/Vajda János

Az érintetteknek mostantól érdemes minden eddiginél jobban figyelni az Astrával kapcsolatos híreket, elsősorban az MNB hivatalos közleményeit, mert napról-napra változhat az ügyintézéssel kapcsolatos tudnivaló.

Kétes üzletbe futott a Jaguar Nyitrán

Gyanús telekügyek kísérik az új autógyár építését Szlovákiában.

Nem csökken az Észak-Afrikából érkezők tömege az olasz belügyi tárca szerint

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Megüresedett ipari létesítmények és volt börtönök megnyitását mérlegeli az olasz kormány az Itáliába érkező illegális bevándorlók elhelyezésére. A római belügyminisztérium szerint a következő egy hónapban további húszezer migráns érkezik.

Rekordszintre emelkedett a bevándorlás Nagy-Britanniában

A brit kormány bevándorlásellenes intézkedései ellenére rekordszintre emelkedett a Nagy-Britanniában tartósan letelepedő külföldiek száma.

Újabb rakétatámadás Gázánál

freedigitalphotos.net/xedos4

Izrael szerda éjjel a Hamász egyik gázai fegyverkészítő műhelyét támadta, válaszul egy éjfél körül Gázából Izraelre indított rakétára.

Nagy területet foglaltak el az elmúlt hetekben a dzsihádisták

Nagy terület került a dzsihádisták ellenőrzése alá: mintegy kétszáz kilométeres partszakaszt foglaltak el az elmúlt hetekben Szirt város térségében.

Tiencsini robbanások - Egy tucat embert vettek őrizetbe, vizsgálatok

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A kínai rendőrség őrizetbe vett 12 embert, a Legfőbb Ügyészség pedig 11 hatósági személy ellen foganatosított intézkedést a tiencsini ipari telepen történt robbanásokkal összefüggésben, amelyek legkevesebb 139 emberéletet követeltek.

Tizenkétszeres életfogytiglan és még 3300 év - ennyit kapott a coloradói mozis gyilkos

Három éve a Colorado állambeli Aurora egyik mozijában agyonlőtt 12 embert, további 70-et pedig megsebesített.

Egyetemi ösztöndíjakat indít a két lelőtt tévés nevével a virginiai csatorna

Fotó: screenshot

Ösztöndíjakat indít a két, élő adásban lelőtt televíziós alma materében a WDBJ7 tévécsatorna.

Trump kidobatta sajtótájékoztatójáról az Univision műsorvezetőjét

Kidobatta a spanyol nyelven sugárzó amerikai Univision televízió műsorvezetőjét az iowai Dubuque-ban tartott sajtótájékoztatójáról Donald Trump, a republikánusok legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa.

Élő adásban lőttek agyon két tévést Virginiában - exkolléga gyilkolt

screenshot

A 41 éves tettes a WDBJ7 tévétársaság egy korábban elbocsátott alkalmazottja volt.

Illegális bevándorlás: tűzeset Berlinben is

Németországban szerdára virradóra három kisebb incidens történt a menekültválsággal összefüggésben, délután pedig tűz ütött ki egy berlini tornacsarnokban, amely mellett több száz menedékkélő él.

Nem helyezik szabadlábra Sanadert

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Elutasította a Zágráb megyei bíróság szerdán kihirdetett döntésével Ivo Sanader volt horvát kormányfő szabadlábra helyezésének kérelmét, így a politikus vizsgálati fogságba marad.

Élő adásban lőttek agyon két tévést Virginiában

Élő adásban, interjú közben lőttek agyon egy riporternőt és egy operatőrt a Virginia állambeli Moneta közelében, egy bevásárlóközpontban.

Kijev szerint ismét fokozódtak a szakadár támadások Kelet-Ukrajnában

freedigitalphotos.net/worradmu

Az utóbbi néhány nap viszonylagos nyugalma után az elmúlt huszonnégy órában ismét fokozták támadásaikat tiltott nehéztüzérségi fegyverek bevetésével az Oroszország által támogatott szakadár erők Kelet-Ukrajnában.

Közel háromezren érkeztek Macedóniába egy nap alatt

Közel háromezer menekült lépte át kedden a görög-macedón határt Gevgelijánál, többségük a balkáni útvonalon igyekszik elérni Nyugat-Európát.

Illegális bevándorlás - újabb incidensek Németországban

freedigitalphotos.net/jannoon028

Németországban szerdára virradóra három kisebb incidens volt a menekültválsággal összefüggésben.

Több mint nyolcmillió külföldi él Nagy-Britanniában

Hatmillióról a 2009-ben mért hétmillióra három év alatt, hétmillióról nyolcmillióra öt év alatt nőtt a mintegy 65 millió lakosú szigetországban élő külföldiek száma.

Befogadják a szíriai menekülteket a németek

Németország felfüggeszti a dublini egyezmény alkalmazását a szír menedékkérők esetén - így közülük senkit sem küldenek vissza se Magyarországra, se máshová.

Amerikai F-22-eseket vezényelnek Európába

Az F-22-esek Európába küldése csak az egyik eleme azoknak az erőfeszítéseknek, amelyeket a Pentagon a szövetségesek megnyugtatása érdekében tesz.

További terrortámadások várhatóak Franciaországban

freedigitalphotos.net/adamr

Az Amszterdam-Párizs szuperexpressz elleni merénylet bizonyítja, hogy "további támadásokra kell felkészülni és védekeznünk kell."

Cseh kormányfőhelyettes: NATO-katonákkal kell védeni a schengeni határokat

Azonnal le kell zárni a schengeni övezet külső határait, és ezt az európai területet védeni kell a menekültek beözönlése előtt, a határok védelmébe a NATO-nak is be kellene kapcsolódnia.

Megállapodás jött létre több kérdésben Szerbia és Koszovó között

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megállapodás jött létre több kérdésben Szerbia és Koszovó között a két ország miniszterelnöke által kedden Brüsszelben uniós közvetítéssel folytatott megbeszélésen.

Letelepedne a Krím félszigeten a Romanov-trónörökös

Szívesen letelepedne a Krím félszigeten Dmitrij Romanov herceg, az egykori orosz cári család legidősebb tagja. A Dániában élő trónörökös feleségével együtt kedden érkezett látogatóba a tavaly márciusban egyoldalúan Ukrajnától Oroszországhoz csatolt területre.

Washington és Ankara véglegesítette a közös légicsapások technikai részleteit

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Washington és Ankara véglegesítette azokat a technikai feltételeket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek Törökország integrálásához az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezetre légicsapásokat mérő, amerikai vezetésű nemzetközi koalícióba.

Terrorcselekménynek minősítették a szuperexpressz elleni merényletet

"Célzott és előre kitervelt" volt az Amszterdam-Párizs szuperexpresszen négy nagy nappal ezelőtt elkövetett támadás a párizsi ügyészség szerint, amely terrorcselekménnyel kapcsolatos emberölési kísérletek vádjával indított az ügyben kedden este eljárást és kezdeményezte a feltételezett dzsihadista gyanúsított elleni vádemelést.

Merkel ellátogat a szászországi zavargások helyszínére

Shutterstock fotó - 360b

A hét végén történt zavargások miatt menedékkérők tiltakoznak az ellen, hogy Heidenauban helyezzék el őket.

Megkezdték a menekülttáborba zárt afrikaiak szabadon engedését Izraelben

A belügyminiszter határozata szerint a szabadon bocsátott menekültek nem vállalhatnak munkát Tel-Avivban és Eiláton.

A függetlenség ünnepén is dörögtek a fegyverek Kelet-Ukrajnában

Shutterstock fotó

A katonai állások mellett lakóövezeteket is támadtak.

Idén eddig 95 ezer embert mentett meg a Frontex a líbiai partok közelében

A legtöbb menekült Afrika szubszaharai övezetéből érkezett.

Zeman szerint meg kell erősíteni az EU határainak védelmét

freedigitalphotos.net/franky242

Az Európai Uniónak az eddigieknél jobban kell védenie határait a bevándorlók előtt - jelentette ki Milos Zeman cseh köztársasági elnök kedden Prágában, amikor fogadta a cseh nagyköveteket.

Bombariadó: kiürítették a szociáldemokraták székházát Berlinben

Bombariadó miatt kiürítették kedd délután az Angela Merkel vezette konzervatívokkal kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) berlini székházát.

Hollande és Ban Ki Mun: "még sok a teendő" a klímamegállapodásért

freedigitalphotos.net/Gualberto107

Francois Hollande francia államfő és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár üdvözölte kedden az év végi párizsi klímakonferencia sikere érdekében tett előrelépéseket, de jelezték: "még sok a teendő".

Merkel: a helyzet nem méltó Európához

A menekültválság miatt kialakult helyzet "nem méltó Európához", és elfogadhatatlan, hogy a válság terheit csupán három-négy ország viseli a 28 uniós tagállam közül - jelentette ki kedden a német kancellár egy duisburgi lakossági fórumon.

Bővítették a cseh titkosszolgálatok jogköreit

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A nemzetközi terrorizmus és a korrupció elleni harc erősítése érdekében szélesebb jogköröket kapnak a cseh titkosszolgálatok.

A lengyeleknek nem tetszik a menekültelosztási kvóta

Rafal Trzaskowski külügyminiszter-helyettes a menekültválság egyik megoldásaként a gazdasági bevándorlók hazaküldését javasolja.

Maláj gép - nem tudják azonosítani az előkerült szárnydarabot

Egy kétméteres szárnydarabot találtak, amelyről "elég egyértelműen megállapították", hogy ugyanolyan típusú gépből, vagyis egy Boeing 777-esből származik, mint amilyen az eltűnt gép volt.

Börtönnel sújtják Cameronék a bevándorlók illegális munkavállalását

Munkaadóik - főként a házhoz szállító éttermek és üzletek, a pubok, valamint a taxis cégek - pénzbírságra számíthatnak, de akár engedélyüket is megvonhatják.

Ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben

A rendőrség szerint valószínűtlen, hogy műszaki hiba okozta a tüzet a csarnokban, ahol a héten 130 menedékkérőt akartak elhelyezni, és meglehet, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Államfők tucatjai és külföldi katonák százai érkeznek Pekingbe

Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter kapott meghívást, így Szijjártó Péter tárcavezető képviseli Magyarországot.

Felrobbantották az azeri gáz vezetékét

A robbanás hétfőn éjszaka történt a gázvezetéknek azon a szakaszán, amely a Grúziával és Örményországgal határos Kars tartományon megy át.

Hollywoodi sztár a rácsok mögött

Örökre megváltoztatta a bebörtönzöttek életét Dwayne "The Rock" Johnson.

Összeütközött két migránsokat szállító kisteherautó: legkevesebb 25 sérült

freedigitalphotos.net/anankkml

Összeütközött Ausztriában, a magyar határ közelében két, illegális bevándorlókkal zsúfolt kisteherautó, a balesetben legkevesebb 25-en megsérültek, öten súlyosan.

Az uniós közlekedési miniszterek napirendre tűzik a vasúti biztonság ügyét

A Thalys szuperexpresszen a múlt pénteken elkövetett fegyveres támadás miatt az EU-országok közlekedési minisztereinek október 7-i luxembourgi tanácskozásán kiemelt napirendi téma lesz a vasúti biztonság ügye, és elképzelhető, hogy a tárcavezetők kiegészítő biztonsági ellenőrzések bevezetéséről döntenek.

Merkel elítélte a menekültellenes zavargásokat

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Angela Merkel német kancellár hétfőn elítélte a Szászország tartománybeli Heidenauban a hét végén történt menekültellenes zavargásokat.

Kényszerleszállás egy füstölő mobiltelefon miatt

Az egyik utas füstölő mobiltelefonja miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania a British Airways Szöul-London járatának.

Megalakult a Vajdasági Migrációs Tanács

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Megalakult a Vajdasági Migrációs Tanács, amelynek célja, hogy - együttműködve az állami szervekkel - kezelje a migrációs válságot a tartományban és segítsen az érintett az önkormányzatoknak.

Becsületrendet kaptak a szuperexpresszen lövöldözők lefegyverzői

A becsületrendet adományozta Francois Hollande francia államfő hétfőn annak a négy férfinak - három amerikainak és egy britnek -, akik ártalmatlanná tették a francia szuperexpresszen lövöldöző, három embert megsebesítő támadót.

Porosenko: Oroszország nem mondott le a nyílt támadásról Ukrajna ellen

freedigitalphotos.net/tongdang

Több mint 50 ezer fős orosz haderő tartózkodik közvetlenül Ukrajna határánál, az ország keleti részében pedig 40 ezer orosz katona van, köztük 9 ezer hivatásos - jelentette ki Petro Porosenko ukrán államfő hétfőn a kijevi főtéren, a független ukrán állam kikiáltásának 24. évfordulója alkalmából rendezett katonai parádén.

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben hétfő hajnalban a Baden-Württemberg tartománybeli Weissach im Tal nevű községben.

Valami nagyon felrobbant egy amerikai támaszponton Japánban

Twitter

Fotók és videófelvételek tanúskodnak arról, hogy láncrobbanások történtek Tokió mellett, a Kanagawa Prefektusban.

Csak rabolni akart a szuperexpresszen lövöldöző férfi

Tagadta a terrorvádakat, azt mondta, hogy ő csak ki akarta rabolni a vonat utasait - közölte a vádlottat képviselő ügyvéd vasárnap. A spanyol titkosszolgálat szerint ugyanakkor a férfi az Iszlám Állam egyik táborában kiképzést kaphatott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.