Az Egyesült Államokban újabb bank ment csődbe

Fotó: freedigitalphotos.net/thanunkorn

Tizenhatra nőtt az idén eddig csődbe jutott bankok száma az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be.

Titokzatos drónok köröztek francia atomerőművek felett

Két hét alatt hét erőmű közelében láttak azonosítatlan pilóta nélküli repülőket.

Kanada nem engedi be az ebolában érintett országok lakóit

Kanada Ausztráliához hasonlóan felfüggeszti a vízumkérelmek elbírálását az ebolajárvánnyal küzdő nyugat-afrikai országok állampolgárai esetében.

Lezuhant a Virgin Galactic űrrepülőgépe

Próbarepülés közben pénteken lezuhant a Virgin Galactic magánvállalat szuborbitális utasszállító űrrepülőgépe az Egyesült Államokban, a kaliforniai Mojave sivatagban.

hirdetés

Az osztrák kormány nyomja az ebola elleni küzdelmet

Csaknem 315 millió forintnyi eurót különítenek el a Nemzetközi Vöröskereszt számára az osztrákok.

Leköszönt a régi, jön az új Európai Bizottság

EU

Pénteken lejárt az eddigi, szombaton pedig megkezdődött az új Európai Bizottság mandátuma, ami a legfontosabb állomása az idei uniós tisztújítási folyamatnak.

Nem csökken a külföldi harcosok beáramlása Szíriában

Havonta több mint ezer iszlamista harcos érkezik Szíriába, beáramlásuk üteme az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni légitámadások ellenére sem csökken.

Amerika megbocsáthatatlan nyomást gyakorol Délkelet-Európára

Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Curtis

Az orosz külügyminisztérium szerint Amerika politikai és üzleti megfontolásokból egyre nagyobb nyomást gyakorol a délkelet-európai országokra az Oroszországgal való energetikai és haditechnikai együttműködésük korlátozásának elérésére.

Mobiltelefont kaptak az ebolagyanús beutazók Kínában

Mobiltelefont kapnak a dél-kínai Kantonban azok, akik az ebolajárvány által legsúlyosabban érintett afrikai országokból érkeznek. A készüléket három héten át mindig bekapcsolva kell tartaniuk, hogy szükség esetén elérhetők legyenek a hatóságok számára.

Visszavárják Jacenyukot

Fotó: FB/Петро Порошенко

Petro Porosenko ukrán elnök azt javasolta a mögötte álló és a nevét viselő pártszövetség leendő képviselőcsoportjának, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt jelöljék ismét a kormányfői posztra. Ezt az államfő pénteken közölte a Twitteren.

Kilencezren keresik az elrabolt mexikói diákokat

Naponta több tucat helyszínt kutatnak át, keresik őket a hegyekben, a folyókban és a bányákban. Öt helikopter, öt pilóta nélküli légi jármű és keresőkutyák is részt vesznek a kutatásban.

A Harvard után a Yale-en is milliós ösztöndíjat alapított egy kínai milliárdos pár

Fotó: freedigitalphotos.net/Photokanok

Tízmillió dolláros ösztöndíjalapot hozott létre a Yale Egyetemen egy korábban a Harvard Egyetemen is jótékonykodó kínai milliárdos pár, elismerés mellett kritikát is kapva a kínai közvéleménytől.

Donyecki szakadár vezető: Ukrajna sohasem lesz már a régi

Olekszandr Zaharcsenko hangsúlyozta: a Donyecki Népköztársaság és Ukrajna kereskedhet egymással, de együtt élni sohasem fognak.

Az idegenül hangzó név is hátrányos megülönböztetéshez vezethet

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Bár Németország bevándorlási célország, a német még nem alakult a bevándorlókat igazán befogadó társadalommá, és gyakran már az idegenül hangzó név miatt is hátrányos megkülönböztetés éri a bevándorlókat.

A V4-ek Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett

Közös nyilatkozatban álltak ki Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett Nagy-Britannia és a visegrádi négyek (V4) külügyminiszterei csütörtöki pozsonyi találkozójukon.

Egy kisgép csapódott a wichitai repülőtér egyik épületébe

Fotó: YouTube screenshot/Matrix007

Kisméretű repülőgép csapódott be csütörtökön az egyesült államokbeli Wichita repülőterének egyik épületébe, a balesetnek halottjai vannak. Az épületben a becsapódás idején legalább százan tartózkodtak.

Sztrájkhullámot indítottak el a szerb kormány megszorító intézkedései

Az egészségügyben és a szociális védelemben dolgozók is sztrájkba kezdhetnek a rendőrök és a tanárok után a szerb kormány megszorító intézkedései miatt, amelyek értelmében november elsejétől csökken a közszférában dolgozók bére.

A bécsi főpályaudvart akarta felrobbantani egy 14 éves fiú

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy 14 éves fiút Ausztriában. A török származású fiú - akit a héten fogtak el - feltehetőleg azt tervezte, hogy robbanószerkezetet helyez el a bécsi Westbahnhof pályaudvaron.

Okos eszközöket nem lehet bevinni a mozikba

Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök - okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák - viselését az amerikai mozikban.

Katonai szakértő: 150 orosz katona holttestét vitték át Ukrajnából Oroszországba

freedigitalphotos.net/worradmu

Eközben újabb, jelzés nélküli egyenruhát viselő orosz katonák érkeztek Donyeckbe, és a város északi részén tüzérségi harcálláspontot alakítottak ki.

Amerikai-izraeli súrlódás Netanjahu becsmérlése miatt

Az illető a "tyúkürülék" szó egy durvább változatát használta, ami az amerikai hétköznapi zsargonban értéktelen vagy hitvány embert jelent.

Obama szerint lehetnek még ebolás megbetegedések Amerikában

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az amerikai elnök megismételte korábbi álláspontját, amely szerint az Egyesült Államokat úgy lehet a leghatékonyabban megóvni az ebolától, ha a járványt a forrásánál fojtják el.

Nem ad pénzt a ciszjordániai telepekre vezető utakra az izraeli pénzügyminiszter

"A jelen pillanatban ez kárt okoz Izraelnek. Támogatom fővárosunk, Jeruzsálem építését és a nagyobb telepestömbök természetes növekedéséhez igazodó infrastukturális fejlesztését, de mindennek megvan a maga ideje."

A lengyel harcihelikopter-tender módosítását kéri a Black Hawkok gyártója

freedigitalphotos.net/Phaitoon

A lengyel hadsereg helikopter-tenderének módosítását kérte az amerikai Sikorsky Aircraft Corporation cég, ellenkező esetre kilátásba helyezve, hogy lemond a 8 milliárd zloty (585 milliárd forint) értékű közbeszerzési pályázatban való részvételről.

Egyik szervezőjük szerint konkrét ígéretekkel is beérnék a hongkongi tüntetők

Benny Taj egyetemi professzor, a Foglald el a központot! mozgalom egyik szülőatyja azt nyilatkozta, véleménye szerint ha a kormányzat bemutatna egy úgynevezett "menetrendet és ütemtervet", amely az általános választójog valódi érvényesülését jelentené, akkor sokan távoznának az elfoglalt közterületekről.

Moszkva állhat a Fehér Ház komputerhálózatába való behatolás mögött

freedigitalphotos.net/patrisyu

A Fehér Ház először kedden jelezte a nyilvánosságnak, hogy gyanús tevékenységet észleltek az elnöki végrehajtó iroda (EOP) nem titkosított számítógép-rendszerében.

Zeman: "A terroristákat meg kell ölnünk"

A cseh államfő már hosszabb ideje nyilvánosan hangoztatja, hogy a világnak határozottabban kellene fellépnie a terrorizmus ellen. Néhány hete arról is beszélt, hogy Csehországnak aktívabban kellene kivennie részét az Iszlám Állam elleni harcból.

Megszigorították a szövetségi kormányépületek védelmét

Terrorszervezetek a kanadai katonák ellen elkövetett két múlt heti halálos támadást követően nyíltan buzdítanak amerikai területen és máshol végrehajtandó erőszakcselekményekre.

Több ezren búcsúztatták az Ottawában meggyilkolt katonát

A 24 éves Nathan Cirillo tizedes egyike volt annak a két katonának, akikkel a múlt héten a muszlim hitre áttért radikálisok végeztek Kanadában, egymástól függetlenül.

Több ezer négyzetkilométeren borítja olaj a tengerfeneket

2010 áprilisában robbanás történt, majd tűz ütött ki: tizenegy munkás meghalt, 1500 méteres mélységben heteken át áramlott nyersolaj és földgáz az öbölbe.

A második dallasi ápolónő is legyőzte az ebolát

Gyógyultan távozott kedden a kórházból a második amerikai ápolónő, aki Dallasban egy ebolába belehalt libériai beteg gondozása közben kapta el a vírust.

Megérkezett Litvániába a magyar katonák első csoportja

Forrás: Wikipédia

Megérkezett Litvániába annak a 140 főnyi magyar honvédségi alakulatnak az első csoportja, amely hadgyakorlatokon fog részt venni a walesi NATO-csúcstalálkozón a keleti szárny megerősítése céljából elhatározott intézkedéseknek megfelelően.

Cseh állami kitüntetést kapott a csehországi zsidó gyerekek brit megmentője

Legmagasabb cseh kitüntetéssel, Fehér Oroszlán Érdemrenddel tüntette ki Milos Zeman államfő a brit Nicholas Wintont, aki a második világháború előtt több száz zsidó gyermek életét mentette meg Csehországban.

Mega-kenőpénz a legnagyobb romániai korrupciós ügyben

aleksander_dragnes

A román ügyészek szerint mintegy 18 millió euró (5,5 milliárd forint) kenőpénzt kapott három román politikus és üzletember abban a számítástechnikai közbeszerzési ügyben, amely a rendszerváltozás óta a legnagyobb kivizsgált romániai korrupciós botránynak számít.

Basescu: Magyarországról nem lehet Európa-ellenességet feltételezni

"De én részt veszek az Európai Tanács (a EU állam- és kormányfői értekezlete) ülésein, és ott Magyarországnak abszolút európai állásfoglalásai vannak."

A romániai magyar bíró a romániai románok ellen fújt

Etnikai alapú részrehajlással vádolták meg Kovács Istvánt, az egyik legelismertebb romániai futballbírót, aki vasárnap a marosvásárhelyi ASA és a bukaresti Steaua mérkőzését vezette.

Diákkémek toborzásával vádolja Tajvant Kína

Tajvan Kína szárazföldi részéről érkező diákokat próbál kémtevékenységre toborozni - állítja egy napilap írásában. Tajpej visszautasítja a vádakat.

Fokozza a harcot az "illegális vallásos szekták" ellen Kína

Fotó: freedigitalphotos.net/siraphat

Kifejezetten a vallási kultuszokra vonatkozó jogi szabályok bevezetésével és kemény büntetésekkel indít a harcot a szekták ellen a kínai vezetés.

Újra tárgyalóasztal mellett Örményország és Azerbajdzsán

Újraindult a közvetlen párbeszéda két ország elnöke között a hegyi-karabahi helyzetről a Francois Hollande francia államfő közvetítésével létrejött hétfői párizsi találkozón, de megállapodásra nem jutottak a felek.

Tovább csökkentenék a halálos ítélettel büntethető cselekedetek körét Kínában

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Kilenc bűncselekményt illetően törölnék el a halálbüntetés kiszabásának lehetőségét Kínában, ahol évek óta komoly csökkenést mutat az ilyen ítéletek száma.

A francia kulturális miniszter nem tudott egy címet sem idézni a Nobel-díjas Modianótól

"Ö, ö, őszintén bevallom, hogy két éve egyáltalán nincs időm olvasni. Rengeteg jegyzetet, törvényszöveget, hírt, AFP-jelentést futok át, de nagyon keveset olvasok."

Tudja, hol éheznek a leginkább?

Wikipedia famine

Az ENSZ egyik kitűzött célja az éhezés visszaszorítása, és habár globálisan sikerekről tudunk beszámolni, jó néhány országban nem uralkodik hurráoptimizmus.

Ezernél is több nácit alkalmaztak az amerikai titkosszolgálatok a hidegháború idején

Az 50-es években J. Edgar Hoover, az FBI és Allen Dulles, a CIA igazgatója, valamint más amerikai biztonsági szervek vezetői úgy gondolták, hogy a volt náciknak a szovjetekkel szembeni hírszerzési értéke nagyobb súllyal esik a latba az "erkölcsi tévedésüknél", vagy az általuk esetenként elkövetett háborús bűnöknél.

Majdnem fellökték Cameront, vizsgálatot indít a Scotland Yard

Fotó: Wikipédia

Kis híján fellökte hétfőn egy fiatal férfi David Cameron brit miniszterelnököt. Az ügyben azonnali vizsgálatot rendelt el a Scotland Yard.

Az ebolajárvány sújtotta országokba utazik az uniós koordinátor

"A nemzetközi közösség az ebolavírus okozta megbetegedések idei tömeges felbukkanásakor alábecsülte a járvány méreteit, és késlekedett a határozott intézkedésekkel, holott a fertőzés terjedése csakis összehangolt, hatékony és gyors cselekvéssel szorítható vissza."

Szakértő: alapvető változások az ukrán politikai elitben

freedigitalphotos.net/adamr

"A vasárnapi ukrajnai parlamenti választás az előrejelzések szerint alapvetően változtatja meg az ukrán parlament és az ukrán politikai elit eddigi összetételét."

Francia és külföldi személyiségek búcsúztatták a Total elhunyt elnök-vezérigazgatóját

Francia és külföldi személyiségek, köztük Francois Hollande francia elnök és a katari emír jelenlétében búcsúztatták hétfőn Párizsban Christophe de Margerie-t, a Total francia olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki múlt héten vesztette életét repülőgép-balesetben Moszkvában.

Ebolafertőzéssel zsarolják a cseh államot

Forrás: Wikipédia

Az ebolafertőzés elterjesztésével különböző nyilvános helyeken zsarolják a cseh államot ismeretlen tettesek. A zsarolók egymillió eurót követelnek az államtól azért, hogy elálljanak tettüktől. A követelt pénzt három részletben akarják felvenni.

Gyanús por miatt szállíthatják kórházba az isztambuli magyar főkunzulátus munkatársait

Az isztambuli magyar főkonzulátusra hétfőn reggel sárga port tartalmazó borítékot küldtek. A boríték felbontása után a főkonzulátus munkatársai az érintett helyiséget bezárták, és az illetékes török szerveket riasztották.

Jacenyukék egy hajszállal vezetnek Porosenkóék előtt

Az ötszázalékos bejutási küszöböt közelíti a nacionalista Szabadság Párt 4,63 százalékos eredménnyel.

Elsöprő Európa-párti győzelem az ukrán választásokon

Petro Porosenko Blokkja be is jelentette, hogy kész már hétfőn koalíciós ajánlatot tenni három másik Európa-párti erőnek, Jacenyuk, Szadovij és Timosenko pártjának.

Húsz ősi műtárgyat adott vissza Perunak az Egyesült Államok

A többnyire kerámiából készült tárgyakat a 16. századi, a spanyol hódítók megjelenése előtti ősi perui sírokból rabolták.

Bohócok támadnak járókelőkre - pisztollyal, késekkel és baseballütőkkel...

"Az interneten látható videók által inspirált szóbeszéd a fenyegető és agresszív bohócok franciaországi felbukkanásáról nyugtalanítja a lakosságot".

Megosztott a közvélemény: mégsem szavaznak a tüntetés folytatásáról

Szombaton a demonstráció ellen tiltakozó Szövetség a békéért és a demokráciáért szervezet közölte, csaknem 322 ezer aláírást gyűjtött területfoglalások beszüntetése mellett.

Szakadatlanul tüzeltek a szakadárok - nem nyitott ki több szavazóhelyiség

A térséget az éjjel aknavetőkkel lőtték a szeparatisták, ami miatt a helyi választási bizottság úgy döntött, hogy a választók biztonsága érdekében nem tartják meg a voksolást.

Már javában tart a rendkívüli parlamenti választás Ukrajnában

A szakadárok által ellenőrzött területeken, illetve az Oroszország által elcsatolt Krímben nem tudnak élni választójogukkal az ott élő, szavazásra jogosult ukrán állampolgárok.

Elmérgesedő vita London és az EU között

Egyre indulatosabb szóváltássá fajul a brit kormány és az Európai Unió közötti vita a Brüsszel által követelt 2,13 milliárd eurós pótlólagos brit befizetés ügyében.

Közel száz cseh és harminc szlovák állampolgár tűnt el a himalájai hóviharban

Eddig 29 halottat találtak. Két áldozat állítólag szlovák állampolgár.

Hét utas megsérült egy velencei vízibusz balesetében

Illusztráció: YT/screenshot

Zúzódásokkal és kartöréssel szállították kórházba annak a vaporettónak az utasait, amely pénteken Velence egyik központi csatornáján egy másik hajónak ütközött.

Tehénfejéssel kezdte a napot a francia kormányfő

A menüben egy helyi specialitás, a matouille nevű olvasztott sajtból készült étel szerepelt, főtt krumplival és helyi felvágottakkal, valamint savoyai borral.

Ebola - a cseh repülőtereken ellenőrizni fogják az összes utast

Fotó: FB/Today Ghana News

Az ebolafertőzés veszélye miatt a csehországi nemzetközi repülőtereken kedd reggeltől ellenőrizni fogják a külföldről érkező összes utast - jelentette be Svatopluk Nemecek cseh egészségügyi miniszter.

Izrael kiakadt az olcsó berlini csokipuding miatt

Izraelben súlyos elégedetlenségi hullámot váltott ki egy Berlinbe emigrált ismeretlen fiatalember bolti számlája, amely bizonyítja, hogy Izraelben legalább háromszor annyit kell fizetni a csokipudingért.

Berlusconi nem tudta, hogy Szívtipró Ruby fiatalkorú volt

Fotó: FB/Alex Alyzts

A milánói fellebbviteli bíróság csütörtökön közzétett indoklásában a bíróság azt részletezte, hogy miért mentette fel a volt kormányfőt júliusban.

Ebola - Kína megtalálta a gyógymódot?

Fotó: Facebook/The China Africa Project

Több ezer adag kísérleti státusban lévő ebolagyógyszert küldött Afrikába a szert kifejlesztő kínai cég, amelynek reményei szerint a gyógyszer a sikeres klinikai kísérletek után megoldást is jelenthet a vírus kezelésében.

Illegális ásatásból származó kőbaltát kínáltak eladásra az interneten

A horvát kulturális minisztérium feljelentése nyomán nyomozásba kezdett a helyi rendőrség, hogy kiderítse, ki kínált eladásra az interneten egy több ezer éves, valószínűleg illegális ásatásból származó kőbaltát, amelyről feltételezik, hogy a horvát kulturális örökség része.

Francia miniszterelnök: az elismerés a francia gazdaságot szapulók kigúnyolása

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint azzal, hogy Jean Tirole francia közgazdász kapta a Nobel-díjat, kigúnyolják azokat, akik szapulják a francia gazdaságot.

Drogos celebek nem kerülhetnek képernyőre

Tilos lesz a jövőben olyan sztárok, színészek szerepeltetése a kínai televíziókban és más média csatornákon, akikről kiderült, hogy kábítószerélvezők, vagy igénybe vették prostituáltak szolgáltatásait.

Rengett a föld: több száz sérült, tízezrek kényszerülnek sátrakba Kínában

Az egy halálos áldozat mellett több mint 320 sérültje van a kedd késő esti délnyugat-kínai földrengésnek; csaknem 125 ezer ember vált átmenetileg hajléktalanná, 57 ezret már elköltöztettek - a Richter-skála szerint 6,6-es erősségű földmozgást észleltek.

Madeleine-ügy - Vizsgálja a rendőrség a szülők elleni gyűlöletkampányt

Gyűlölethadjárat folyik a Portugáliában több mint hét éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei ellen szinte az összes nagy online közösségi fórumon, ám a Scotland Yard most közbelépett, és hivatalos vizsgálatot indított a szülőket nem egyszer halállal fenyegető üzenetek feladóinak azonosítására.

Az ebolajárvány most már globális fenyegetés

Fotó: Facebook/Ebola Safety & News Alerts

A nyugat-afrikai ebola vírus okozta járványra nem fordított jelentőségének megfelelő figyelmet a nemzetközi közösség, mostanra pedig már a világszerte fenyegetést jelent a biztonságra.

Külföldön is komoly gondokat okoz az árvíz

Horvátországban a Dráva, a Mura és a Száva folyók áradása miatt továbbra is rendkívüli készültség van, Bosznia-Hercegovinában helyreállt a helyzet, Szerbiában viszont a Djerdap vízerőmű károsodása miatt 30 százalékkal csökkent az erőmű áramtermelése.

Egy ember meghalt, ketten eltűntek a romániai áradásokban

Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján.

Lakóházakat, utakat öntött el az áradás Szlovéniában és Horvátországban

A Mura folyó vízszintje Szlovéniában és Horvátországban is történelmi csúcsot döntött, lakóházakat és utakat öntött el, a Kulpa folyón Károlyvárosnál (Karlovac) már levonult az ár, ám most a Száva, a Kulpa és az Odra folyók találkozásánál fekvő Sziszek van veszélyben.

Víz-gőz-tűz egyszerre támad Izlandon?

Fotó: YouTube/ The Cosmos News

Izlandon kitört egy vulkán egy gleccser alatt, és elkezdte megolvasztani a jeget - közölte szombaton a helyi meteorológiai intézet.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.