Felszámolták Kína eddigi legnagyobb online szerencsejáték-hálózatát

freedigitalphotos.net/adamr

A hálózat két legfőbb vezetője kezdetben körülbelül 200 szerencsejátékokkal kapcsolatos weboldalt nyitott, többnyire thaiföldi szervereken. Ezeket azután kiadták havi 3-4 millió forintért.

Lemondott képviselői mandátumáról Markó Attila

Az RMDSZ Magyarországon tartózkodó politikusa az egyik közösségi portálon jelentette be lemondását.

Tejüzemet bombáztak Jemenben: sok munkás meghalt

A légicsapásnak legkevesebb 37 halálos áldozata és nyolcvan sebesültje van.

Az ügyész cáfolja a katasztrófát rögzítő videó létét

Cáfolta a francia Alpokban az előző héten történt repülőgép-katasztrófa ügyében eljáró marseille-i ügyész szerdán, hogy a nyomozóhatóság videofelvétellel rendelkezik a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról.

hirdetés

Kihallgatták Sarkozyt a 2012-es kampány túlköltekezése miatt

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kihallgatták Nicolas Sarkozy volt francia államfőt szerda reggel a 2012-es elnökválasztási kampányának túlköltekezése miatt, a kampány három volt vezetőjét pedig őrizetbe vették.

Nem kap kegyelmet a malajziai ellenzék fajtalankodás miatt elítélt vezére

A volt miniszterelnök-helyettest 2008-ban vádolták meg fajtalankodással. A muzulmán többségű Malajziában bűncselekménynek minősül és akár húszévi szabadságvesztéssel is sújtható az azonos neműek testi kapcsolata.

Meghalt Soren Kam náci háborús bűnös

freedigitalphotos.net/worradmu

Kilencvenhárom évesen meghalt Németországban Soren Kam, az SS dán tisztje, a Simon Wiesenthal Központ által nyilvántartott főbb náci háborús bűnösök egyike.

Tömeggyilkost fogtak Mexikóban

A mexikói hatóságok letartóztattak a hét elején egy férfit, aki feltehetően részt vett 72 dél- és közép-amerikai bevándorló meggyilkolásában évekkel ezelőtt.

Holtan találták az olajmilliárdos unokáját - barátnőjét előállították

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A 48 éves Andrew Getty, a Getty-vagyon örököse halálának okát nem közölték. A mentőket barátnője hívta ki, bejelentve, hogy a férfi szíve megállt. A párhoz korábban 31 alkalommal szállt ki a rendőrség.

Autópályák lesznek a gyorsforgalmú utakból Csehországban

Autópályává minősítik át 2016 január elsejétől a gyorsforgalmi utakat Csehországban.

Ausztriában megbukott a Pegida

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A mozgalom a szélsőjobboldali híveken túl nem tudott szélesebb társadalmi réteget megszólítani.

Kokainszállítmány lehetett a Costa Concordián?

Az olasz hatóságok azt gyanítják, hogy az 'ndrangheta délolasz bűnszervezet jelentős kokainszállítmányt rejtett el a Costa Concordia tengerjáró hajón, amely 2012 elején balesetet szenvedett a toszkán Giglio szigeténél.

Fegyveres elítélt szökött meg a kórházból, de nem jutott messzire

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Megszökött egy elítélt egy észak-virginiai kórházból, miután egy biztonsági őrrel való dulakodás után elvette annak fegyverét, néhány órával később azonban valaki meglátta és bejelentette a rendőrségen a hollétét.

Ukrán válság: az orosz hadsereg foglalta el Debalcevét

Orosz reguláris csapatok orosz tábornokok és más magas rangú katonatisztek irányításával foglalták vissza a múlt hónapban az ukrán fegyveres erőktől a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Debalceve városát.

A franciaországi légikatasztrófa összehozta a németeket és a franciákat

Tom Sullivan Facebook-oldal

A német utasszállító repülőgép tragédiája még inkább összehozta a franciákat és németeket, így egészen különleges "francia-német testvériség" alakult ki.

Válságos állapotban került kórházba Branimir Glavas

Egészségügyi állapota miatt szabadlábra helyezik a tábornokot.

Édesapja szülőföldjére látogat az amerikai elnök

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Barack Obama amerikai elnök eleget tesz korábbi ígéretének, miszerint még mandátumának lejárta előtt ellátogat Kenyába és júliusban fel fogja keresni apja szülőföldjét.

Ukrán válság: visszavonulót fújtak a Donbasz alakulatnak

A Donbasz ukrán önkéntes alakulat parancsot kapott arra, hogy vonuljon ki a dél-donyecki Mariupolnál lévő Sirokine településről, miközben a hírek szerint az oroszbarát szakadárok továbbra is lövik és rohamozzák az ottani ukrán állásokat.

300 millió dollárt különítettek el a katasztrófa költségeire

Wikipédia/ChrisZ

Az összeg nagysága arra utal, hogy a biztosítók kártérítési eljárásokra számítanak.

Kórházba került a háborús bűnökkel vádolt volt horvát tábornok

Válságos állapotban került kórházba a börtönben több mint három hete éhségsztrájkot folytató Branimir Glavas háborús bűnökkel vádolt volt horvát tábornok.

Meggyilkoltak egy ügyésznőt Ugandában

freedigitalphotos.net/Naypong

Kampalában megölték a 2010 júliusi véres robbantásos merénylet elkövetésével vádolt al-Shabaab-milicisták elleni perben eljáró ügyésznőt.

Halálra kövezett egy párt az Iszlám Állam

Halálra köveztek egy férfit és egy nőt az iraki Moszulban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyveresei, mert házasságon kívül szexuális viszonyt létesítettek egymással.

Világkiállítás: Olaszország pavilonja nem készül el a megnyitóra

freedigitalphotos.net/criminalatt

Verseny futnak az idővel a május elsején nyíló Expo2015 milánói világkiállítás építkezési területén, ahol az olasz sajtó értesülései szerint a legnagyobb késésben éppen a házigazda Itália pavilonja van.

Autóval készült berontani a katonai létesítménybe, lelőtték

Két női ruhát viselő férfi megpróbált terepjáróval betörni hétfőn egy Maryland állambeli katonai létesítménybe, tűzpárbaj alakult ki, a kocsiban ülők egyike életét vesztette, a másik pedig megsebesült.

Elégedetlen alkalmazottak: lázadozik a brit királynő udvartartása

Fotó: MTI Archív

Munkajogi akcióra készülnek a brit uralkodó első számú rezidenciájának alkalmazottai, akik elégedetlenek bérezésükkel és munkakörülményeikkel, de csak kedden szavazzák meg, hogy megindítják-e az akciót.

Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy török utasszállító

A 256 utassal Isztambulból Sao Paulóba tartó gép egyik mosdójában a "bomba" feliratot találták, s ezért döntöttek a pilóták az előírások alapján a kényszerleszállás mellett.

Szakállt növesztett, ezért börtönt kapott

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Hat év börtönre ítélt egy ujgur férfit Kasgarban a kínai bíróság, mert hosszú szakállt növesztett.

Katapultálható fekete dobozokkal szerelik fel az Airbus óriásgépeit

A repülési adatokat és a pilótafülkében zajló kommunikációt rögzítő fekete dobozokat felszerelnék egy olyan érzékelővel, amely egy esetleges összeütközés vagy becsapódás előtt automatikusan katapultálná a készülékeket.

Menekülttáborra mértek csapást: legalább 45 halott Jemenben

freedigitalphotos.net/dan

Legkevesebb 45-en meghaltak és 65-en megsebesültek hétfőn Jemen északnyugati részén, egy menekülttáborra mért légicsapásban.

Börtönbüntetésre ítélték a lengyel korrupcióellenes hivatal volt főnökét

Három évi börtönbüntetésre és a közügyektől való tízéves eltiltásra ítélte el a varsói kerületi bíróság hétfőn Mariusz Kaminskit, a lengyel korrupcióellenes hivatal (CBA) volt főnökét, a legnagyobb ellenzéki párt, a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) elnökhelyettesét.

Öngyilkossági hajlam miatt kezelték a másodpilótát

Wikipédia/ChrisZ

A Franciaországban lezuhant német utasszállító másodpilótáját öngyilkossági hajlam miatt kezelték a pilótaengedély megszerzése előtti időkben.

Fizettek a meggyilkolt orosz katonák családjainak hallgatásáért?

Jelentős összeget kaptak a Donyec-medencében meghalt orosz katonák családjai hallgatásukért és titoktartási nyilatkozatot írattak alá velük - írta Ilja Jasin orosz ellenzéki politikus a meggyilkolt Borisz Nyemcov kutatásai alapján hétfőn.

Két héttel a merénylet után ismét fogad látogatókat a tuniszi múzeum

freedigitalphotos.net/jiggoja

A múzeumnál majdnem két hete két fegyveres megölt 23 embert - köztük húsz külföldi turistát - és negyven másikat megsebesített.

Háborús bűntetté nyilváníttatná az újságírók elleni támadást az AP

Régebben a "Sajtó" feliratú mellény vagy autó védelmet nyújtott, mert a riportereket a konfliktus fejleményeiről beszámoló, független civileknek tekintették a harcoló felek, mostanra azonban Pruitt szerint e felirat oltalom helyett inkább fokozza a fenyegetettséget, célponttá tesz.

Gyalogosan folytatták a keresést a helyszínelők

Folytatódott hétfőn a francia Alapokban múlt héten lezuhant Germanwings-repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozának keresése és az áldozatok maradványainak összegyűjtése, annak ellenére, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a mentőhelikopterek nem tudtak felszállni. A helyszínelők a kialakítás alatt álló úton gyalogosan közelítették meg a helyszínt.

Brit választások: hivatalosan is megkezdődött a kampány

Hétfőn hivatalosan is elkezdődött a május 7-ére kiírt nagy-britanniai parlamenti választások egyébként már hetek óta teljes erővel zajló kampánya, miután feloszlott a 2010-ben megválasztott törvényhozás.

Seselj csak akkor megy vissza Hágába, ha bilincsben viszik

Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

A háborús bűnökkel vádolt szerb ultranacionalista Vojislav Seselj hétfőn kijelentette: önként nem tér vissza a hágai Nemzetközi Törvényszék börtönébe, és ha vissza akarják vinni, akkor le kell őt tartóztatni.

Napelemeket szereltek az izraeli parlament tetejére

Izraelben napelemeket tettek az izraeli parlament, a kneszet tetejére, hogy napenergiával fedezzék a parlament áramszükségletének legalább egy részét.

Villái, szeretői voltak a leváltott kínai kémfőnöknek

freedigitalphotos.net/adamr

A kínai titkosszolgálatok magas rangú vezetőjét, a kémelhárítás főnökét korrupció és hatalommal visszaélés gyanújával vették őrizetbe még az év elején.

Germanwings: Hölgyeim és uraim, itt a kapitány beszél...

A Germanwings pilótája nyugtatni próbálja az utasokat.

Mégis bűnös Olmert egy megvesztegetési ügyben

freedigitalphotos.net/adamr

Két és fél évvel felmentése után mégis bűnösnek nyilvánították Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt egy megvesztegetésben, az úgynevezett Talansky-ügyben, a "pénzes borítékok" ügyében.

Francia helyhatósági választások: az ellenzéki jobboldal győzött

Jóllehet a megyei jogú városokban, Párizsban és Lyonban nem tartottak választásokat, Franciaországban a két év múlva esedékes elnökválasztás főpróbájaként értelmezték a voksolást.

Közös haderő létrehozásáról állapodtak meg az arab államok

freedigitalphotos.net/adamr

"Nem vagyunk olyanok, mint a protestánsok és katolikusok, nekünk mindannyiunknak egy szent könyvünk van."

Jemeni külügyminiszter: a volt elnök zsebből fizeti a húszi lázadókat

ENSZ-felmérések szerint Száleh hozzávetőleg 60 milliárd dolláros vagyont halmozott fel 33 éves országlása alatt.

Kijev: viszonylagos nyugalom honol a kelet-ukrajnai harcok övezetében

Shutterstock fotó

Az utóbbi napokban valamelyest stabilizálódott a helyzet a Kijev által az ország keleti részében a szakadárok ellen csaknem egy éve indított terrorellenes hadművelet övezetében.

Franciaországi légikatasztrófa: eddig még csak 70 holttest maradványait találták meg

A francia Alapokban lezuhant Germanwings-repülőgép áldozatainak összegyűjtött maradványai közül eddig hetven embert különböztettek meg - közölte a katasztrófa helyszínéhez legközelebbi település, Le Vernet polgármestere.

Halálos fenyegetést kapott a BBC vezetője, mert kirúgta a Top Gear műsorvezetőjét

@BBC_TopGear) | Twitter

Napi 24 órás biztonsági őrizet alatt áll Lord Tony Hall, a BBC vezérigazgatója, aki hitelesnek ítélt halálos fenyegetést kapott a világ egyik legsikeresebb, százmilliók által nézett autós műsora, a Top Gear frontemberének menesztése miatt.

Több terroristát megölt a tunéziai rendőrség

Az akciót órákkal azelőtt hajtották végre a biztonsági erők, hogy vasárnap a fővárosban, Tuniszban tömegfelvonulást tartanak a terrorizmus ellen.

A ló túlsó oldalán: még szembetegsége is volt a súlyosan depressziós másodpilótának

AP, Frank Augstein

Szembetegsége és súlyos depressziója lehetett a lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának vasárnapi német lapok beszámolói szerint. Munkaadója nem tudott egészségi gondjairól, de környezetében tudták, hogy kezelés alatt áll. Kész orvosi lexikon a férfi...

Az utolsó percek a Germanwings-gépen

Egy repülőgép-szimulátor technikusa mutatta meg a Híradónak, mi történhetett a német gép pilótafülkéjében a tragédia előtti utolsó pillanatokban.

Többen eltűntek egy indonézai földcsuszamlásban

freedigitalphotos.net/adamr

Több embernek nyoma veszett, egy pedig meghalt a nyugat-jávai Sukabumi körzetében történt természeti szerencsétlenségben. A földomlás miatt mintegy 300 ember kényszerült lakhelye elhagyására.

Megint repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett egy Airbus A-320

Egyszerűen a földhöz csapódott az Air Canada gépe Halifax városánál.

Kisiklott egy tehervonat Görögországban

freedigitalphotos.net/papaija2008

Kisiklott egy tehervonat az észak-görögországi Gefyra közelében. A balesetben a két mozdonyvezető könnyebben megsebesült.

Többezer darabbá szakadt a 150 utas - nagy erőkkel keresik a másodpilóta testrészeit

Folytatták a kutatást szombaton a francia Alpokban lezuhant Germanwings-repülő roncsainál. Borzalom és komoly erőfeszítés mindenfelé.

Két éve elrabolt cseh diáklányok szabadultak ki Pakisztánban

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A két egyetemistát még 2013-ban rabolták el ismeretlenek, akikről azóta sem lehetett megtudni, melyik szervezethez tartoznak.

Két szaúdi pilóta katapultált a Vörös-tenger felett

A jemeni lázadók elleni légi hadjáratban részt vevő F-15S típusú szaúdi vadászgép meghibásodott, és két pilótájának katapultálnia kellett a Vörös-tenger felett, nemzetközi vizeken.

A másodpilóta azt akarta, hogy mindenki emlékezzen rá

facebook

Az exbarátnő, aki egy 26 éves légiutas-kísérő, "gyötrődőnek" és "titkolózónak" nevezte Andreas Lubitzot, aki a hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban.

A másodpilóta "megszállottja" volt a francia Alpoknak

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, amelyet vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült.

Túszdráma zajlott Mogadishuban: egy nagykövet is az áldozatok között

freedigitalphotos.net/Naypong

A biztonsági erőknek sikerült legyőzniük a mogadishui szállodát elfoglaló al-Shabaab terrorszervezet fegyvereseit.

Utasonként 50 ezer euró azonnali segélyt ajánl a Lufthansa

A Lufthansa német légitársaság utasonként 50 ezer euróig - 15 millió forintig - terjedő azonnali segélyt ajánlott fel pénteken a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak.

Meghalt az utolsó ismert ebolás Libériában

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A tavaly kitört járványban több mint tízezren haltak meg, a nő is egy azóta meghalt betegtől kapta el szexuális úton a vírust.

Felmentették a szobatársa megölésével vádolt Amanda Knoxot

Meglepetést keltett az olasz semmítőszék ítélete, ugyanis előzetesen perújrafelvételt vártak Meredith Kercher brit diáklány megölésének ügyében. Így hivatalosan nem tudni, ki ölte meg 2007 októberében az áldozatot.

A német légitársaságoknál bevezetik a "két személy, négy szem" szabályt

facebook

A Germanwings franciaországi katasztrófájának hatására valamennyi német légitársaságnál bevezetik az úgynevezett két személy szabályt, vagyis azt az előírást, hogy a pilótafülkében folyamatosan két főnek kell tartózkodnia a személyzetből.

A másodpilótát lelki betegség miatt helyezték betegállományba

A düsseldorfi egyetemi klinika megerősítette, hogy Andreas Lubitz a páciensük volt. Hozzátették, hogy nem depresszió miatt kezelték.

A Lufthansa-csoport is felülvizsgálja a pilótafülkére vonatkozó szabályokat

freedigitalphotos.net/adamr

Több légitársaság után a Lufthansa-csoport is úgy döntött, módosít a pilótafülkére vonatkozó szabályokon, a német légicég gépein is folyamatosan két személynek kell a fülkében lennie.

Nem szavazhatnak a melegházasságról a szlovének

zavazattöbbséggel elvetette a szlovén parlament a melegek házasságáról és örökbefogadási jogáról szóló népszavazás kiírását célzó javaslatot.

Beteg volt: fel se szállhatott volna kedden az öngyilkos-gyilkos pilóta

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának lakóhelyén lefoglalt anyagok alapján feltételezhető, hogy a férfi beteg volt, és ezt titkolta munkaadója és kollegái előtt.

Saját pálinkamárkát dob piacra a szerb államfő

Saját pálinkamárkát "dob piacra" Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök, projektjéhez pedig már az egyedi pálinkásüvegeket is elkészíttette.

Egy hét alatt nyolc szélsőségesgyanús alakot kapcsoltak le Ausztriában

Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Nyolc feltételezett szélsőségest fogtak el Ausztriában a héten, ötöt az alsó-ausztriai Kremsben és Bécsben csütörtökön, három lányt pedig még a hét elején tartóztattak le Grazban.

Áramszünet miatt lezárták az amszterdami Schiphol repülőteret

Áramszünet miatt le kellett zárni pénteken az amszterdami Schiphol repülőteret, a beérkező járatokat átirányítják.

Sertésinfluenza: kétezer fölött az áldozatok száma

freedigitalphotos.net/dan

Kétezer fölé emelkedett a sertésinfluenza áldozatainak száma Indiában.

Súlyos depresszióban szenvedett a másodpilóta

Hat évvel ezelőtt súlyos depresszióban szenvedett, azóta rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állt a Germanwings Airbus A320-as másodpilótája.

Keresik még a második fekete dobozt

freedigitalphotos.net/num_skyman

Folytatódik a kutatás a hét elején a francia Alpokban történt Germanwings-katasztrófa helyszínén péntek reggel. A keresett fekete doboz adatai további információval szolgálhatnak az eset rekonstruálására.

"Valamit" találtak: kiderülhet, miért ölt meg 150 embert a pilóta

Nem hagyott búcsúlevelet, és a közösségi oldalon sem olvasható semmi olyan, ami magyarázatot adna Andreas Lubitz öngyilkos merényletének okára, ám a nyomozók mégis találtak "valamit".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.