75 évvel a világháború kitörése után: orosz veszély?

"Azt hittük és hinni akarjuk, hogy Tolsztoj és Dosztojevszkij országa a közös Európa részévé válhat. Ezt a partnerséget mondta fel most gyakorlatilag Oroszország."

"Addig szerezze be azt a puskát, ameddig tudja!" - Kalasnyikov-láz az USA-ban

Röviddel az orosz gyártmányú AK-47-esekre vonatkozó amerikai importtilalom bevetése után az Egyesült Államok fegyverüzleteiből felvásárolták a félautomata gépkarabélyokat.

Románia az agrártárcát akarta, de mást kap

Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi poszt a most körvonalazódó új Európai Bizottságban, amelyet a Bukarestben kormányzó szociáldemokraták "tartalék-jelöltje", Corina Cretu EP-képviselő tölthet be

Kijev szerint Oroszország atomfegyverrel fenyeget

Az ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország elveszítette Ukrajnával szembeni "hibridháborúját", és nem hivatalos csatornákon keresztül már taktikai nukleáris fegyver bevetésével fenyegette meg Kijevet.

hirdetés

Nyolc holttest a gázrobbanás miatt összedőlt ház alatt

Fotó: YouTube/BMFTV

A nyolcadik áldozat holttestét is megtalálták hétfő délután annak a háznak a romjai alatt, amely feltehetően gázrobbanás miatt dőlt össze előző nap a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban - közölték a tűzoltók.

Merkel: a dzsihadisták Németországot is fenyegetik

Németország és Európa biztonságát is veszélyezteti az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet előretörése Irakban, ezért Németországnak fegyverszállításokkal is támogatnia kell a szélsőséges milícia ellen harcoló kurd erőket.

1200 eurós fizetésért dolgoznak a háborús bűnösök

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Akár a szerb miniszterelnöknél vagy az államfőnél is nagyobb fizetést kaphatnak azok, akik a hágai Nemzetközi Törvényszék által kijelölt európai börtönökben raboskodnak - adta hírül a szerb sajtó a némileg szenzációhajhász módon tálalt, de valós alapokon nyugvó információt.

Terrortámadással riogatnak Londonban, a Scotland Yard cáfol

Terrortámadási figyelmeztetés terjedt el futótűzként a londoni közösségi médiaportálokon, a riasztást azonban a Scotland Yard szóvivője hétfőn hamisnak minősítette.

Állítólag 50 ukrán katona holttestét szállították Ilovajszkból egy zaporizzsjei hullaházba

Fotó: FB/Euromaidanpr

Ellentmondásos közléseket tesznek ukrán tisztségviselők a Donyeck melletti Ilovajszknál történt súlyos ukrán katonai veszteségekről.

Újabb háborús bűnökkel gyanúsított személyek Bosznia-Hercegovinában

A férfiak a gyanú szerint az 1992-95-ös boszniai háború idején több tucat boszniai horvát és muszlim meggyilkolásában vettek részt a Mica nevű fegyveres erő tagjaiként.

Merkel: helyes lépés az újabb szankciók kidolgozása

Fotó: freedigitalphotos.net/ Stuart Miles

Az ukrán válságban követett orosz politika fényében helyes lépés, hogy az Európai Unió újabb szankciókat dolgoz ki Moszkva ellen - jelentette ki a német kancellár hétfőn Berlinben.

Oroszország letépné Ukrajnáról a délkeleti régiókat

Miközben Moszkva fokozza a nyílt nyomásgyakorlást Kijevre az ukrán válság politikai rendezése érdekében, a gazdasági kérdésekben sokkal inkább hajlandó a megegyezésre.

Épp hogy megválasztották, Federica Mogherini már neki is ront Putyinnak

"Megszegi ígéreteit, és az orosz nép érdekeivel szemben cselekszik."

Obama is részt vett szakácsának esküvőjén

Az amerikai elnök részt vett családi séfjének és barátjának esküvőjén a hétvégén. Sam Kass az MSNBC műsorvezetőjét, Alex Wagnert vette el.

Megnyitják az ügynökdossziékat Szerbiában

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Január 1-jéig "idegörlő várakozásban" élhetik mindennapjaikat Szerbiában a titói rendszer besúgóhálózatainak tagjai, mert csak akkor derül ki, hogy nevük szerepel-e azokon a listákon, amelyeket 2015 első napján tesznek közzé.

Németország halálos fegyvereket is szállít a kurdoknak

Németország katonai felszerelés mellett az élet kioltására alkalmas fegyvereket is szállít Irakba az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen harcoló kurd erőknek.

Macedónia hamarosan alkotmányban tiltja a melegházasságot

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Még az idén módosul a macedón alkotmány, a változtatás hét pontjának egyike a házasságot és a bejegyzett élettársi kapcsolatot egy férfi és egy nő közösségére szűkíti.

Fegyverszállításokat sürget Kijevnek az amerikai szenátus külügyi bizottságának elnöke

"Olyan típusú védelmi fegyverekkel kell ellátnunk Ukrajnát, amelyek megfizettetnék Putyinnal az agresszió folytatásának árát."

Szászország: konzervatív győzelem, liberális kudarc és euroszkeptikus előretörés

freedigitalphotos.net/adamr

Rendkívül alacsony részvételi arány mellett a konzervatív CDU győzelmét, a liberális FDP tartományi parlamentből (Landtag) való kiesését és az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) előretörését jelzik a Szászországban vasárnap tartott helyi törvényhozási választás után megjelent első előrejelzések.

"Békefenntartóknak" nevezik magukat a Novoazovszkot elfoglaló orosz katonák

"Novoazovszkban fasiszta háborús propagandát folytatnak, egyebek között írásos +instrukciókat+ osztanak szét a helybelieknek arról, hogyan viselkedjenek az orosz fegyveres erők +békefenntartó kontingensével+ szemben."

Putyin új állam létrehozását vetette fel, szóvivője pedig korrigált

Fotó: Wikipédia

Vlagyimir Putyin egy tévéinterjúban tárgyalásokat sürgetett a szakadárok és a kijevi kormány között a délkelet-ukrajnai társadalom politikai szerveződéséről és államiságáról, egy szóvivője azonban leszögezte, hogy az orosz elnök nem úgy értette, hogy az országrész kiválna Ukrajnából.

Putyin nem beszélt a délkelet-ukrajnai régió állami önállóságáról

"Vlagyimir Putyin nem a délkelet-ukrajnai szakadár területek államiságának megadásáról, hanem az Ukrajnán belüli állami berendezkedésről szóló tárgyalásokról beszélt."

Sir Paul McCartney is maradásra bírná a skótokat

Fotó: Wikipédia

Sir Paul McCartney is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szórakoztatóipar, a sport és a tudomány legnagyobb nevei igyekeznek rávenni a skótokat arra, hogy a szeptemberi népszavazáson voksoljanak Skócia függetlenné válása ellen.

Politológus: Ukrajnának fegyver kell, nem a Moszkva elleni embargó

"Porosenko elérheti az Európai Uniónál, hogy újabb szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, azonban az igazán hatékony segítség most az lenne, ha a Nyugat fegyvereket szállítana Ukrajnának."

Összedőlt egy ház Párizs közelében - túlélők után kutatnak

A balesetben a tűzoltók szerint egy 8 éves gyerek és egy 80 éves nő életét vesztette, a ház 11 lakóját, köztük öt gyermeket még mindig keresnek a romok alatt.

Szászországban a tét: folytatódhat az euroszkeptikusok előretörése?

Szászország az utolsó tartomány, ahol a konzervatívok és a liberálisok együtt kormányoznak, és az egyetlen tartomány, ahol az FDP még kormányon van.

Kiszivárgott: válaszlépés a putyini politikára - öt új NATO-támaszpont

A NATO tervezi, hogy az öt tagállamban bevethető alakulatokat is állomásoztat majd, és rendszeresen nagyszabású, több ezer főt megmozgató hadgyakorlatokat tart.

Egy héten belül születhetnek meg az újabb szankciók

"Ami Ukrajna keleti részén zajlik, az háború" - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso.

Csere a határon: menedéket kérőkért adták az orosz deszantosokat

A határátkelőnél átadták az ukrán hatóságoknak azokat az ukrán katonákat, akik szerdán menedéket kérve lépték át a két ország határát.

A Financial Timestól érkezik a BBC új elnöke

A BBC Lord Patten hivatali ideje alatt élte át kilenc évtizedes fennállásának legsúlyosabb etikai válságait.

EU-csúcs - Van Rompuy csúnyán elszólta magát Tuskról

Fotó: http://ec.europa.eu

Egy bekapcsolt mikrofon mellett közölte a ciprusi elnökkel szombaton az Európai Tanács elnöke, hogy a tagállamok vezetői megállapodtak arról: Donald Tusk lesz az állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanács következő elnöke.

EU-csúcs - Megkezdődött a tanácskozás

Az ukrajnai orosz agressziós cselekmények miatt az Oroszország elleni uniós szankciók lehetséges megszigorításáról szóló találgatások közepette kezdődött meg szombat délután Brüsszelben.

Nem végzik ki az egyiptomi iszlám vezetőt: megvárják, amíg meghal

Fotó: Facebook/Mohamed Badíe

Életfogytiglani börtönbüntetésre módosították szombaton a Muzulmán Testvériség egyiptomi iszlamista mozgalom vezetőjére júniusban kiszabott halálos ítéletet.

Finnország ellenzi az orosz szankciók szigorítását

A skandináv állam egyelőre ellenzi, hogy az Európai Unió szigorítsa az Oroszországgal szemben - az Ukrajna elleni agresszív orosz lépések miatt - korábban elrendelt gazdasági szankciókat.

Magyar-román katasztrófavédelmi fejlesztés

Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósít meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata.

Rengeteg harci eszközt vesztettek az ukránok

Az ukrán haderő képes lenne megsemmisíteni az ország területére állítólagosan behatolt orosz erőket.

Iskolakezdési támogatás a Kárpát-medencében

Wikipedia Kárpát-medence

A Kárpát-medencében összesen 5400 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán

Gyorsan lezárnánk a vitánkat a norvégokkal

A norvégok kiábrándultak az Európai Unióból. Nem mintha tagok lennének.

Biológiai fegyvert fejlesztenek a terroristák

Wikipedia pestis

Az Iszlám Állam egyik tagjának laptopján olyan adatokat találtak, amelyek szerint a dzsihadista szervezet biológiai fegyverek kifejlesztésén és a bubópestis fegyverként történő alkalmazásán dolgozik.

Tudja, mi az a kéknyelv-betegség?

A lázzal, fekéllyel járó fertőzés rovarok útján terjed, veszélyt jelent a szarvasmarha- és a juhállományra, az embert azonban nem fertőzi meg.

Nem fenyegetik Amerikát a dzsihadisták?

Freedigitalphotos digitalart

Az Egyesült Államoknak nincs tudomása a területe ellen irányuló konkrét fenyegetésről az Iszlám Állam dzsihadista erő részéről.

Bemószeroltak minket a norvégok az EU-nál

Norvégia uniós fellépést kért csütörtökön a magyar kormány ellen azzal az indokkal, hogy aláássa a demokráciát.

Lengyelország nem engedte be az orosz védelmi miniszter repülőgépét

freedigitalphotos.net/num_skyman

Lengyelország pénteken nem adott engedélyt a légterén való átrepülésre annak a repülőgépnek, amelyen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tért volna vissza Szlovákiából Moszkvába.

Fejlesztő és rehabilitációs központ létesül Agárdon

Több mint kétmilliárd forintból valósul meg fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációra alkalmas központ a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, melynek a héten tették le alapkövét.

A háborúban eltűntek felkutatásáról kötöttek megállapodást balkáni államfők

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A délszláv háború idején eltűnt személyek felkutatásáról kötött megállapodást négy volt jugoszláv tagköztársaság elnöke pénteken a dél-boszniai Mostarban.

Cameron: közvetlen fenyegetést jelent az Iszlám Állam

"Közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása."

A második legmagasabb terrorkészültségi fokozat Nagy-Britanniában

freedigitalphotos.net/worradmu

Az ötfokozatú készültségi rendszerben péntektől az eddigi "jelentős" helyett a "súlyos" kockázatra figyelmeztető riasztási szint van érvényben.

Varsó Moszkva miatt bojkottálta a szlovák felkelés évfordulós ünnepségét

Begyűrűzött az ukrán-orosz konfliktus a Szlovák Nemzeti Felkelés (SZNF) kitörésének idei jubileumi, 70. évfordulójának megünneplésébe is.

Rasmussen: a NATO szilárdan támogatja Ukrajnát

Fotó: Wikipédia

"Moszkva üres cáfolatai ellenére mára világos, hogy orosz csapatok felszereléssel együtt illegálisan átlépték Ukrajna keleti és délkeleti határát."

Ukrajna felújítja NATO-csatlakozásának folyamatát

Az ukrán kormány törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé, amelyben megszünteti Ukrajna semleges státusát, és felújítja NATO-csatlakozási felkészülését.

Lavrov hazudni látszik: "Nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai jelenlétére"

Az orosz külügyminiszter szerint nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai behatolására és jelenlétére. Hát a 60 "önkéntes" harckocsi?

Már Putyin parancsa sem szent? Elengedés helyett lőtték a körbezárt ukrán katonákat

Zaharcsenko, a "donyecki népköztársaság miniszterelnöke" a Rosszija 24 állami hírtévének nyilatkozva közölte, hogy készek Putyin kérésének eleget tenni.

16 ezer kóbor kutyát altattak el Bukarestben

A gazdátlan kutyák begyűjtését és elaltatását a főpolgármesteri hivatal úgynevezett állatvédelmi felügyelete (ASPA) végzi.

Putyin parancsára nyílik a szakadárok "humanitárius folyosója"

Persze a fegyverzetet ott kell hagyni, hogy "ne használhassák ellenünk".

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.