Kilencezren keresik az elrabolt mexikói diákokat

Naponta több tucat helyszínt kutatnak át, keresik őket a hegyekben, a folyókban és a bányákban. Öt helikopter, öt pilóta nélküli légi jármű és keresőkutyák is részt vesznek a kutatásban.

A Harvard után a Yale-en is milliós ösztöndíjat alapított egy kínai milliárdos pár

Tízmillió dolláros ösztöndíjalapot hozott létre a Yale Egyetemen egy korábban a Harvard Egyetemen is jótékonykodó kínai milliárdos pár, elismerés mellett kritikát is kapva a kínai közvéleménytől.

Donyecki szakadár vezető: Ukrajna sohasem lesz már a régi

Olekszandr Zaharcsenko hangsúlyozta: a Donyecki Népköztársaság és Ukrajna kereskedhet egymással, de együtt élni sohasem fognak.

Az idegenül hangzó név is hátrányos megülönböztetéshez vezethet

Bár Németország bevándorlási célország, a német még nem alakult a bevándorlókat igazán befogadó társadalommá, és gyakran már az idegenül hangzó név miatt is hátrányos megkülönböztetés éri a bevándorlókat.

hirdetés

A V4-ek Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett

Közös nyilatkozatban álltak ki Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett Nagy-Britannia és a visegrádi négyek (V4) külügyminiszterei csütörtöki pozsonyi találkozójukon.

Egy kisgép csapódott a wichitai repülőtér egyik épületébe

Fotó: YouTube screenshot/Matrix007

Kisméretű repülőgép csapódott be csütörtökön az egyesült államokbeli Wichita repülőterének egyik épületébe, a balesetnek halottjai vannak. Az épületben a becsapódás idején legalább százan tartózkodtak.

Sztrájkhullámot indítottak el a szerb kormány megszorító intézkedései

Az egészségügyben és a szociális védelemben dolgozók is sztrájkba kezdhetnek a rendőrök és a tanárok után a szerb kormány megszorító intézkedései miatt, amelyek értelmében november elsejétől csökken a közszférában dolgozók bére.

A bécsi főpályaudvart akarta felrobbantani egy 14 éves fiú

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy 14 éves fiút Ausztriában. A török származású fiú - akit a héten fogtak el - feltehetőleg azt tervezte, hogy robbanószerkezetet helyez el a bécsi Westbahnhof pályaudvaron.

Okos eszközöket nem lehet bevinni a mozikba

Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök - okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák - viselését az amerikai mozikban.

Katonai szakértő: 150 orosz katona holttestét vitték át Ukrajnából Oroszországba

freedigitalphotos.net/worradmu

Eközben újabb, jelzés nélküli egyenruhát viselő orosz katonák érkeztek Donyeckbe, és a város északi részén tüzérségi harcálláspontot alakítottak ki.

Amerikai-izraeli súrlódás Netanjahu becsmérlése miatt

Az illető a "tyúkürülék" szó egy durvább változatát használta, ami az amerikai hétköznapi zsargonban értéktelen vagy hitvány embert jelent.

Obama szerint lehetnek még ebolás megbetegedések Amerikában

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az amerikai elnök megismételte korábbi álláspontját, amely szerint az Egyesült Államokat úgy lehet a leghatékonyabban megóvni az ebolától, ha a járványt a forrásánál fojtják el.

Nem ad pénzt a ciszjordániai telepekre vezető utakra az izraeli pénzügyminiszter

"A jelen pillanatban ez kárt okoz Izraelnek. Támogatom fővárosunk, Jeruzsálem építését és a nagyobb telepestömbök természetes növekedéséhez igazodó infrastukturális fejlesztését, de mindennek megvan a maga ideje."

A lengyel harcihelikopter-tender módosítását kéri a Black Hawkok gyártója

freedigitalphotos.net/Phaitoon

A lengyel hadsereg helikopter-tenderének módosítását kérte az amerikai Sikorsky Aircraft Corporation cég, ellenkező esetre kilátásba helyezve, hogy lemond a 8 milliárd zloty (585 milliárd forint) értékű közbeszerzési pályázatban való részvételről.

Egyik szervezőjük szerint konkrét ígéretekkel is beérnék a hongkongi tüntetők

Benny Taj egyetemi professzor, a Foglald el a központot! mozgalom egyik szülőatyja azt nyilatkozta, véleménye szerint ha a kormányzat bemutatna egy úgynevezett "menetrendet és ütemtervet", amely az általános választójog valódi érvényesülését jelentené, akkor sokan távoznának az elfoglalt közterületekről.

Moszkva állhat a Fehér Ház komputerhálózatába való behatolás mögött

freedigitalphotos.net/patrisyu

A Fehér Ház először kedden jelezte a nyilvánosságnak, hogy gyanús tevékenységet észleltek az elnöki végrehajtó iroda (EOP) nem titkosított számítógép-rendszerében.

Zeman: "A terroristákat meg kell ölnünk"

A cseh államfő már hosszabb ideje nyilvánosan hangoztatja, hogy a világnak határozottabban kellene fellépnie a terrorizmus ellen. Néhány hete arról is beszélt, hogy Csehországnak aktívabban kellene kivennie részét az Iszlám Állam elleni harcból.

Megszigorították a szövetségi kormányépületek védelmét

Terrorszervezetek a kanadai katonák ellen elkövetett két múlt heti halálos támadást követően nyíltan buzdítanak amerikai területen és máshol végrehajtandó erőszakcselekményekre.

Több ezren búcsúztatták az Ottawában meggyilkolt katonát

A 24 éves Nathan Cirillo tizedes egyike volt annak a két katonának, akikkel a múlt héten a muszlim hitre áttért radikálisok végeztek Kanadában, egymástól függetlenül.

Több ezer négyzetkilométeren borítja olaj a tengerfeneket

2010 áprilisában robbanás történt, majd tűz ütött ki: tizenegy munkás meghalt, 1500 méteres mélységben heteken át áramlott nyersolaj és földgáz az öbölbe.

A második dallasi ápolónő is legyőzte az ebolát

Gyógyultan távozott kedden a kórházból a második amerikai ápolónő, aki Dallasban egy ebolába belehalt libériai beteg gondozása közben kapta el a vírust.

Megérkezett Litvániába a magyar katonák első csoportja

Forrás: Wikipédia

Megérkezett Litvániába annak a 140 főnyi magyar honvédségi alakulatnak az első csoportja, amely hadgyakorlatokon fog részt venni a walesi NATO-csúcstalálkozón a keleti szárny megerősítése céljából elhatározott intézkedéseknek megfelelően.

Cseh állami kitüntetést kapott a csehországi zsidó gyerekek brit megmentője

Legmagasabb cseh kitüntetéssel, Fehér Oroszlán Érdemrenddel tüntette ki Milos Zeman államfő a brit Nicholas Wintont, aki a második világháború előtt több száz zsidó gyermek életét mentette meg Csehországban.

Mega-kenőpénz a legnagyobb romániai korrupciós ügyben

aleksander_dragnes

A román ügyészek szerint mintegy 18 millió euró (5,5 milliárd forint) kenőpénzt kapott három román politikus és üzletember abban a számítástechnikai közbeszerzési ügyben, amely a rendszerváltozás óta a legnagyobb kivizsgált romániai korrupciós botránynak számít.

Basescu: Magyarországról nem lehet Európa-ellenességet feltételezni

"De én részt veszek az Európai Tanács (a EU állam- és kormányfői értekezlete) ülésein, és ott Magyarországnak abszolút európai állásfoglalásai vannak."

A romániai magyar bíró a romániai románok ellen fújt

Etnikai alapú részrehajlással vádolták meg Kovács Istvánt, az egyik legelismertebb romániai futballbírót, aki vasárnap a marosvásárhelyi ASA és a bukaresti Steaua mérkőzését vezette.

Diákkémek toborzásával vádolja Tajvant Kína

Tajvan Kína szárazföldi részéről érkező diákokat próbál kémtevékenységre toborozni - állítja egy napilap írásában. Tajpej visszautasítja a vádakat.

Fokozza a harcot az "illegális vallásos szekták" ellen Kína

Fotó: freedigitalphotos.net/siraphat

Kifejezetten a vallási kultuszokra vonatkozó jogi szabályok bevezetésével és kemény büntetésekkel indít a harcot a szekták ellen a kínai vezetés.

Újra tárgyalóasztal mellett Örményország és Azerbajdzsán

Újraindult a közvetlen párbeszéda két ország elnöke között a hegyi-karabahi helyzetről a Francois Hollande francia államfő közvetítésével létrejött hétfői párizsi találkozón, de megállapodásra nem jutottak a felek.

Tovább csökkentenék a halálos ítélettel büntethető cselekedetek körét Kínában

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Kilenc bűncselekményt illetően törölnék el a halálbüntetés kiszabásának lehetőségét Kínában, ahol évek óta komoly csökkenést mutat az ilyen ítéletek száma.

A francia kulturális miniszter nem tudott egy címet sem idézni a Nobel-díjas Modianótól

"Ö, ö, őszintén bevallom, hogy két éve egyáltalán nincs időm olvasni. Rengeteg jegyzetet, törvényszöveget, hírt, AFP-jelentést futok át, de nagyon keveset olvasok."

Tudja, hol éheznek a leginkább?

Wikipedia famine

Az ENSZ egyik kitűzött célja az éhezés visszaszorítása, és habár globálisan sikerekről tudunk beszámolni, jó néhány országban nem uralkodik hurráoptimizmus.

Ezernél is több nácit alkalmaztak az amerikai titkosszolgálatok a hidegháború idején

Az 50-es években J. Edgar Hoover, az FBI és Allen Dulles, a CIA igazgatója, valamint más amerikai biztonsági szervek vezetői úgy gondolták, hogy a volt náciknak a szovjetekkel szembeni hírszerzési értéke nagyobb súllyal esik a latba az "erkölcsi tévedésüknél", vagy az általuk esetenként elkövetett háborús bűnöknél.

Majdnem fellökték Cameront, vizsgálatot indít a Scotland Yard

Fotó: Wikipédia

Kis híján fellökte hétfőn egy fiatal férfi David Cameron brit miniszterelnököt. Az ügyben azonnali vizsgálatot rendelt el a Scotland Yard.

Az ebolajárvány sújtotta országokba utazik az uniós koordinátor

"A nemzetközi közösség az ebolavírus okozta megbetegedések idei tömeges felbukkanásakor alábecsülte a járvány méreteit, és késlekedett a határozott intézkedésekkel, holott a fertőzés terjedése csakis összehangolt, hatékony és gyors cselekvéssel szorítható vissza."

Szakértő: alapvető változások az ukrán politikai elitben

freedigitalphotos.net/adamr

"A vasárnapi ukrajnai parlamenti választás az előrejelzések szerint alapvetően változtatja meg az ukrán parlament és az ukrán politikai elit eddigi összetételét."

Francia és külföldi személyiségek búcsúztatták a Total elhunyt elnök-vezérigazgatóját

Francia és külföldi személyiségek, köztük Francois Hollande francia elnök és a katari emír jelenlétében búcsúztatták hétfőn Párizsban Christophe de Margerie-t, a Total francia olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki múlt héten vesztette életét repülőgép-balesetben Moszkvában.

Ebolafertőzéssel zsarolják a cseh államot

Forrás: Wikipédia

Az ebolafertőzés elterjesztésével különböző nyilvános helyeken zsarolják a cseh államot ismeretlen tettesek. A zsarolók egymillió eurót követelnek az államtól azért, hogy elálljanak tettüktől. A követelt pénzt három részletben akarják felvenni.

Gyanús por miatt szállíthatják kórházba az isztambuli magyar főkunzulátus munkatársait

Az isztambuli magyar főkonzulátusra hétfőn reggel sárga port tartalmazó borítékot küldtek. A boríték felbontása után a főkonzulátus munkatársai az érintett helyiséget bezárták, és az illetékes török szerveket riasztották.

Jacenyukék egy hajszállal vezetnek Porosenkóék előtt

Az ötszázalékos bejutási küszöböt közelíti a nacionalista Szabadság Párt 4,63 százalékos eredménnyel.

Elsöprő Európa-párti győzelem az ukrán választásokon

Petro Porosenko Blokkja be is jelentette, hogy kész már hétfőn koalíciós ajánlatot tenni három másik Európa-párti erőnek, Jacenyuk, Szadovij és Timosenko pártjának.

Húsz ősi műtárgyat adott vissza Perunak az Egyesült Államok

A többnyire kerámiából készült tárgyakat a 16. századi, a spanyol hódítók megjelenése előtti ősi perui sírokból rabolták.

Bohócok támadnak járókelőkre - pisztollyal, késekkel és baseballütőkkel...

"Az interneten látható videók által inspirált szóbeszéd a fenyegető és agresszív bohócok franciaországi felbukkanásáról nyugtalanítja a lakosságot".

Megosztott a közvélemény: mégsem szavaznak a tüntetés folytatásáról

Szombaton a demonstráció ellen tiltakozó Szövetség a békéért és a demokráciáért szervezet közölte, csaknem 322 ezer aláírást gyűjtött területfoglalások beszüntetése mellett.

Szakadatlanul tüzeltek a szakadárok - nem nyitott ki több szavazóhelyiség

A térséget az éjjel aknavetőkkel lőtték a szeparatisták, ami miatt a helyi választási bizottság úgy döntött, hogy a választók biztonsága érdekében nem tartják meg a voksolást.

Már javában tart a rendkívüli parlamenti választás Ukrajnában

A szakadárok által ellenőrzött területeken, illetve az Oroszország által elcsatolt Krímben nem tudnak élni választójogukkal az ott élő, szavazásra jogosult ukrán állampolgárok.

Elmérgesedő vita London és az EU között

Egyre indulatosabb szóváltássá fajul a brit kormány és az Európai Unió közötti vita a Brüsszel által követelt 2,13 milliárd eurós pótlólagos brit befizetés ügyében.

Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

freedigitalphotos.net/anankkml

Ezzel szeretnének véget vetni annak az áldatlan állapotnak, amikor az önjelölt "idegenvezetők" tucatjai naponta rendszeresen zaklatják ajánlataikkal az óvárosi téri Orloj alatt összegyűlt turistákat.

Tömeges kihallgatás a választási csalással vádolt román kormányfőhelyettes ügyében

Több mint száz tanút hozatott buszokkal Bukarestbe pénteken a román legfelső bíróság Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes ügyében, akit választási csalás megszervezése és befolyással üzérkedés vádjával állított bíróság elé a román korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Vegyi fegyvert vetettek be a dzsihadisták Irakban

freedigitalphotos.net/adamr

Szédüléssel, hányingerrel és légzési zavarokkal vittek kórházba szeptemberben tizenegy iraki rendőrt, miután az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyveresei minden jel szerint klórgáztámadást hajtottak végre ellenük Bagdadtól 80 kilométernyire északra.

Újabb diák fogott fegyvert egy középiskolában - két halott

Lövöldözés volt a Seattle környéki Marysville-Pilchuck középiskolában, a tettes öngyilkos lett, de előtte megölt egy embert, és négy másik is megsebesült.

Az eurózóna-csúcstalálkozó is befejeződött

freedigitalphotos.net/Rawich

Véget ért mind az Európai Unió 28 állam-, illetve kormányfőjét tömörítő Európai Tanács ülése, mind az azt követő eurozóna-csúcstalálkozó pénteken Brüsszelben.

Berlusconi hamarabb végezhet a közmunkával, és részt venne a következő választásokon

Jó magaviselete eredményeként büntetéscsökkentésben részesül, és a kiszabott ítélet határideje előtt befejezi a közmunkavégzést Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki vissza akar térni az aktív politikai életbe és részt akar venni a következő olasz választásokon.

A náci német hadsereg dezertőreinek állítottak emlékművet Bécsben

freedigitalphotos.net/koko-tewan

"Mindenkinek tudnia kell, hogy milyen bátor tett volt a lelkiismeret hangját követve szembeszállni egy kegyetlen és embertelen diktatúrával."

Az uniós csúcs véget ért, az eurózóna vezetői folytatják a tanácskozást

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ülése péntek kora délután véget ért, majd megkezdődött az eurózóna tagállamainak csúcstalálkozója.

Ebola - Kína újabb nagy összeggel segít

freedigitalphotos.net/Keattikorn

A segély címzettjei a járvány által legsúlyosabban érintett országok, Libéria, Sierra Leone, Guinea és nemzetközi szervezetek. A készpénz mellett Peking további szakértők és egészségügyi szakemberek küldését ígérte, valamint jelezte, hogy Kína részt vállalt egy libériai kezelési központ megépítésében.

Elküldte élete első személyes Twitter-üzenetét a brit uralkodó

A 88 esztendős II. Erzsébet királynő nyitotta meg a londoni Tudománytörténeti Múzeum új, Information Age című nagyszabású kiállítását, amely az információs korszak fejlődésének legjelentősebb mérföldköveit mutatja be.

139 turista halt meg idén nyáron az osztrák hegyekben

freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

A tiroli hegyimentők tapasztalatai szerint a tragédia leginkább amiatt következik be, hogy a túrázók nem jól mérik fel fizikai állapotukat és megcsúsznak, elesnek (44 százalék).

EU-csúcs: gazdaságpolitikai témák uralják a második napot

Gazdaságpolitikai témák megvitatásával - a növekedés és munkahelyteremtés ösztönzési lehetőségeinek áttekintésével - folytatták pénteken az előző napon megkezdett brüsszeli tanácskozásukat az EU-országok állam-, illetve kormányfői.

Közlekedési és pedagógus sztrájk Olaszországban

freedigitalphotos.net/anankkml

A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik.

Hongkong: a diákok szavazni készülnek a folytatásról

Részlegesen megnyíltak utak Hongkongnak abban a negyedében, ahol az elmúlt napokban taxisok igyekeztek lebontani a tüntetők által felállított barikádokat. A választási reform kiszélesítését követelő diákok szavazni készülnek arról, hogy maradjanak-e az utcán vagy folytassák a tárgyalásokat a városvezetéssel.

Ebola - a humanitárius segítségnyújtásért felelős biztos lesz az uniós koordinátor

freedigitalphotos.net/akeeris

Hrisztosz Sztilianidisz, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős leendő biztosa lesz az Európai Unió ebola elleni műveleteinek koordinátora - közölte csütörtök este Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

Betiltották az ukrán himnuszt a donyecki iskolákban

A donyecki szakadárok betiltották az ukrán himnuszt az általuk ellenőrzött területen lévő iskolákban, egyik vezetőjük azt mondta, hogy az eléneklése felforgató tevékenységként minősíthető.

Megállapodás született a klíma- és energiastratégiáról

freedigitalphotos.net/Gualberto107

Az egyezség értelmében az uniós tagállamok kötelezően, kikényszeríthető módon az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal mérséklik szén-dioxid-kibocsátásukat, 27 százalékra növelik a megújuló forrásokból származó energia arányát energiatermelésükben és az előrevetített számításokhoz képest szintén 27 százalékkal javítják az energiafelhasználás hatékonyságát.

100 év óta nem volt ekkora gazdasági egyenlőtlenség

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnökét erősen nyugtalanítja a gazdasági egyenlőtlenség folyamatos növekedése, amelyet ellentétesnek tart az Egyesült Államok hagyományos értékeivel.

Ukrajna hitelbe nem kap gázt - pedig már csak a pénzzel van gond

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Vlagyimir Putyin orosz államfő megerősítette, hogy előrelépés történt az orosz gáz Ukrajnának szállításáról folyó milánói tárgyalásokon.

Közel száz cseh és harminc szlovák állampolgár tűnt el a himalájai hóviharban

Eddig 29 halottat találtak. Két áldozat állítólag szlovák állampolgár.

Hét utas megsérült egy velencei vízibusz balesetében

Illusztráció: YT/screenshot

Zúzódásokkal és kartöréssel szállították kórházba annak a vaporettónak az utasait, amely pénteken Velence egyik központi csatornáján egy másik hajónak ütközött.

Tehénfejéssel kezdte a napot a francia kormányfő

A menüben egy helyi specialitás, a matouille nevű olvasztott sajtból készült étel szerepelt, főtt krumplival és helyi felvágottakkal, valamint savoyai borral.

Ebola - a cseh repülőtereken ellenőrizni fogják az összes utast

Fotó: FB/Today Ghana News

Az ebolafertőzés veszélye miatt a csehországi nemzetközi repülőtereken kedd reggeltől ellenőrizni fogják a külföldről érkező összes utast - jelentette be Svatopluk Nemecek cseh egészségügyi miniszter.

Izrael kiakadt az olcsó berlini csokipuding miatt

Izraelben súlyos elégedetlenségi hullámot váltott ki egy Berlinbe emigrált ismeretlen fiatalember bolti számlája, amely bizonyítja, hogy Izraelben legalább háromszor annyit kell fizetni a csokipudingért.

Berlusconi nem tudta, hogy Szívtipró Ruby fiatalkorú volt

Fotó: FB/Alex Alyzts

A milánói fellebbviteli bíróság csütörtökön közzétett indoklásában a bíróság azt részletezte, hogy miért mentette fel a volt kormányfőt júliusban.

Ebola - Kína megtalálta a gyógymódot?

Fotó: Facebook/The China Africa Project

Több ezer adag kísérleti státusban lévő ebolagyógyszert küldött Afrikába a szert kifejlesztő kínai cég, amelynek reményei szerint a gyógyszer a sikeres klinikai kísérletek után megoldást is jelenthet a vírus kezelésében.

Illegális ásatásból származó kőbaltát kínáltak eladásra az interneten

A horvát kulturális minisztérium feljelentése nyomán nyomozásba kezdett a helyi rendőrség, hogy kiderítse, ki kínált eladásra az interneten egy több ezer éves, valószínűleg illegális ásatásból származó kőbaltát, amelyről feltételezik, hogy a horvát kulturális örökség része.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.