"Az oldalt feltörte a Szíriai Elektronikus Hadsereg"

Fotó: leaksource.info

A damaszkuszi kormányhoz hű csoport csütörtökön magára vállalt több, nyugati hírportálok ellen elkövetett hackertámadást - többek között a The Independent, a The Daily Telegraph és a The London Evening Standard című brit lap esett áldozatul.

Reformokat sürgetnek Nyugat-Európában

Franciaországnak rugalmasabbá kellene tennie a munkaerőpiacát, Németországnak pedig többet kellene beruháznia és több bevándorlót kellene befogadnia.

Ebolás mentőrepülőgépet állított üzembe a német kormány

Kórházrepülőgéppé átalakított utasszállító gépet állított üzembe csütörtökön a német kormány ebolás betegek szállítására és kezelésére.

Az RMDSZ nyomást akar gyakorolni a román kormányra

Politikai elemzés szerint azért léphet ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a román kormányból, mert a párt vezetősége így akar nyomást gyakorolni a miniszterelnökre követelései teljesítéséért.

hirdetés

A négyszázadik szélkereket avatták fel Burgenlandban

A tartományban található szélerőművek már csaknem 600 ezer háztartás áramellátását képesek fedezni.

Instant tésztaleves miatt késelt a kínai ámokfutó

Kilenc embert késelt meg egy férfi egy dél-kínai áruházban, miután feldühödött azon, hogy állítólag a pénztáros nem adta oda neki az instant tésztalevest, amelyet vásárolt.

Áradnak a bevándorlók Nagy-Britanniába

A brit kormány bevándorlásellenes retorikája és intézkedései ellenére jelentősen nőtt a Nagy-Britanniában tartósan letelepülő külföldiek száma.

Az RMDSZ kilép a román kormányból

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kilép a román kormányból - így döntött csütörtökön Kolozsváron a szövetség állandó tanácsa (SZÁT).

Az Interpol körözést adott ki egy orosz milliárdos ellen

Az Interpol nemzetközi körözést adott ki egy orosz milliárdos, volt felsőházi szenátor ellen, akit hazájában egy bankcsőd kapcsán fogtak perbe.

Bővülhetnek Skócia önrendelkezési jogkörei

Jelentősen bővülhetnek Skócia önrendelkezési jogkörei egyebek mellett az adópolitikában annak a javaslatcsomagnak az ajánlásai alapján, amelyet csütörtökön ismertetett a brit kormány által a szeptemberi skót függetlenségi népszavazás után létrehozott szakbizottság.

Felgyújtott kamionokkal akartak rablótámadást végrehajtani Olaszországban

A bűnbanda tagjai reggel hét óra előtt szögeket szórtak az úttestre, és felgyújtottak két kamiont az A1-es autópálya lombardiai szakaszán, Lodi városnál. Így akarták megállítani a minden reggel erre haladó páncélozott pénzszállító járművet.

Visszaállamosításoktól tartanak az erdélyi magyar lapok

Egy visszaállamosítási folyamat kibontakozásától tartanak az erdélyi magyar lapok a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatását érvénytelenítő szerdai jogerős bírósági ítélet után, amely egyúttal felfüggesztett börtönbüntetést rótt ki a visszaszolgáltatást 2002-ben elrendelő tisztségviselőknek.

Az egyetemista lányok több mint fele szexuális zaklatás áldozata Kínában

A hallgatók sokszor - szégyenből, vagy az iskolai tanulmányaikban várható következményektől tartva - nem jelentik az eseteket, és ha igen, akkor is sokszor hiányoznak a bizonyítékok.

Eső és hó akadályozza a hálaadásnapi csúcsforgalmat Amerikában

A csapadékzóna, amely Maine államtól Észak-Karolináig 30 millió lakos életét keseríthette meg, megnehezítette a gépkocsiforgalmat a több keleti partvidéki nagyvárost érintő I-95-ös autópályán.

Viszonylagos nyugalom volt Fergusonban

A hatósági készültségnek, a hóesésnek és talán a hálaadás közelgő, csütörtökön megünnepelendő napjának köszönhetően viszonylagos nyugalom volt szerda éjjel Fergusonban.

Los Angelesben és Bostonban kétszáz embert tartóztattak le

Az Egyesült Államok több mint 150 pontján tüntettek kedden és szerdán amiatt, hogy nem emelnek vádat egy fegyvertelen fekete tinédzsert agyonlövő rendőr ellen.

Kairó két napra megnyitotta a gázai határt

Az egyiptomi hatóságok két napra megnyitották a Gázai-övezettel közös határt annak érdekében, hogy az észak-afrikai országban rekedt palesztinok hazatérhessenek.

Magyar baloldali fiatalok demonstráltak az Európai Parlamentben

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa.

Megszüntette az Európai Bizottság az e-útdíj miatti kötelezettségszegési eljárást

A bizottság amiatt kénytelen lezárni az eljárást, mert a megtámadott szerződést teljesítették, és a szolgáltatásért járó pénzt kifizették, és ebben az esetben a brüsszeli testület már semmit nem tehet.

Vagyonosok adójáról szavaznak vasárnap Svájcban

A Svájcban élő, de nem ott dolgozó külföldieknek a legtöbb kantonban nem jövedelemadót kell fizetniük, hanem egy meghatározott átalányadóval számolhatnak. Amennyiben vasárnap megszavazzák a kezdeményezést, jelentős kedvezménytől esnek majd el a módos külföldiek.

Mikó-ügy: felfüggesztett börtön a vádlottaknak

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre módosította a ploiesti-i táblabíróság a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatása miatt indított büntetőperben a restitúciós bizottság tagjaira alapfokon kiszabott börtönbüntetéseket, és megerősítette az első fokú ítélet azon részét, amely szerint a református egyház elveszíti tulajdonjogát az ingatlan felett.

Őrizetbe vették Németországban az RMDSZ volt ügyvezető alelnökét

A német hatóságok őrizetbe vették Kerekes Gábort, Nagy Zsolt korábbi romániai távközlési miniszter tanácsadóját, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt ügyvezető alelnökét az úgynevezett stratégiai privatizációk ügyének egyik vádlottját.

Oroszország harci repülőgépeket telepített a belbeki repülőtérre

A márciusban Ukrajnától elszakított területre tíz darab Szu-27-es nehéz elfogó vadászgépet és négy Szu-30M2 típusú nehéz vadászbombázót vittek.

Az izraeli elnöknek nem tetszik a zsidó nemzetállamról szóló törvény

"A nemzetállami törvényből hiányzik a Függetlenségi Nyilatkozat mélysége és nagysága"

Folytatódik a közterületek felszabadítása - határozott rendőri fellépéssel

Az elmúlt nap és éjszaka során legalább 116 embert vettek őrizetbe törvénytelen gyülekezés, a rendőrség munkájának hátráltatása és fegyverbirtoklás miatt.

Az EU szégyene lenne a Mistral leszállítása az oroszoknak?

"Meglehetősen szokatlan és az Európai Unió számára szégyen lenne, ha az unióban épített Szevasztopol helikopter-hordozó hajó befutna a szevasztopoli kikötőbe".

Felgyújtottak egy járőrautót Fergusonban, tiltakozások Amerika-szerte

Miközben az Egyesült Államok több mint 100 településén tartottak kedden békés tiltakozó megmozdulásokat Fergusonban ismét felgyújtottak egy rendőrautót.

Őrizetbe vették a helyettes vezérkari főnököt az IL-76-os lelövése miatt

Az IL-76 típusú ukrán katonai szállító repülőgépet június 14-re virradóra lőtték le Moszkva-barát orosz szakadár fegyveresek a kelet-ukrajnai Luhanszk repülőtérénél leszállás közben.

Súlyos pusztítás Fergusonban

Újabb olaj lehet a tűzre, hogy a Brown család két ügyvédje, Benjamin Crump és Anthony Gray kedden "teljesen tisztességtelennek" nevezte a nagyesküdtszéki eljárást.

Kínában törvény készül a családon belüli erőszak ellen

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Kínában törvény készül a családon belüli erőszak ellen, ami egy olyan probléma központi elismerése, amely hagyományosan tabunak számít a kelet-ázsiai országban.

Az orosz duma elnöke "kiűzetné" az Egyesült Államokat a NATO-ból

"Van egy fantasztikus javaslatom. Azt javasolnám az európai partnereknek, hogy űzzék ki a NATO-ból az Egyesült Államokat. Meggyőződésem, hogy a stabilitás és a biztonság Európában meglehetősen gyorsan visszatérne a kellő állapotba."

Kijev: több mint ezer orosz katona hagyta el Kelet-Ukrajnát

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az ukrán védelmi miniszter múlt szombaton külföldi katonai attasék előtt kijelentette, hogy Kijev tudomása szerint az orosz reguláris hadsereg mintegy 7500 katonája tartózkodik Kelet-Ukrajnában.

Az e-könyvek forgalmi adóján vitáztak az EU kulturális miniszterei

"Bár az Európai Bizottság által javasolt munkaterv koncepciójával, céljaival és egészével a legtöbb tagállam a legmesszebb menőkig egyetértett, Magyarország is azon országok között volt, amely kifogásolta, hogy az e-könyvek, illetve a hagyományos könyvek áfaszabályozásával a kulturális munkaterv foglalkozzon."

A nők elleni erőszak felszámolására törekszenek Egyiptomban

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Egyiptomban tizenhat akciónapot tartanak a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából. A rendezvénysorozat alatt - sok egyéb program mellett - az egyiptomi társadalomban riasztó méreteket öltő szexuális támadások elleni önvédelemre oktatják a résztvevő nőket, és az egyetemeken figyelemfelkeltő napot szerveznek, amely a férfi hallgatók fontos szerepét emeli ki a nemek közötti egyenlőség megteremtésében.

A közlekedést nem érintheti az olasz általános sztrájk

Az ombudsmani felszólítás ellenére nem kizárt, hogy a decemberi 12-i általános sztrájk napján a közlekedési dolgozók is csatlakoznak a munkabeszüntetéshez vadsztrájkkal.

Összeomlott egy lakóház a kairói szegénynegyedben, sok a halott

Az egyébként is rozoga állapotban lévő, öreg bérházra nemrég engedély nélkül két emeletet ráhúztak.

Megölték a fiát - kéttucatnyi tálibon vett elégtételt az afgán asszony

Az afgán belügyminisztérium szerint Afganisztánban a nők által szervezett tálibellenes fegyveres kampány az ellenállás szimbólumává vált.

Újabb kerületek feladására kényszerültek a tüntetők

A végrehajtók, akiknek biztosítására rendőrök ezreit helyezték készenlétbe, eddig nem ütköztek ellenállásba, fehér sisakban, kesztyűben végezték a munkájukat.

A nagyesküdtszék elvetette a vádemelést, erőszakos tiltakozás Fergusonban

Jay Nixon kormányzó már a múlt héten szükségállapotot hirdetett és mozgósította a Nemzeti Gárdát, amelynek egységei megerősítették több fontos létesítmény őrizetét.

Tapasztalatlan, ittas, gyorshajtó: túl sok fiatal hal meg az utakon

Tovább szigorítják a 21 év alatti gépjárművezetőkre vonatkozó jogszabályokat Szerbiában a súlyos balesetek számának visszaszorítása érdekében.

Obama bejelentette Hagel távozását

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Barack Obama amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy elfogadta Chuck Hagel védelmi miniszter lemondását.

Oroszorszország megállapodást kötött a szakadár Abháziával

Szövetségi és stratégiai partnerségi megállapodást kötött Oroszország a Grúziától elszakadni akaró Abháziával hétfőn. A dokumentumot Vlagyimir Putyin orosz államfő és Raul Hadzsimba, a szakadár kaukázusi terület elnöke írta alá Szocsiban.

Az első olasz ebolás

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az ebolajárvány első olasz betege az Emergency olasz orvosi humanitárius egyesület egyik orvosa lett, aki a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést. Az olasz fegyveres erők repülőgépe szállítja haza és Róma járványügyi központjában helyezik el.

Ítélethirdetés várható a Mikó-ügyben

Befejeződött a fellebbviteli tárgyalás hétfőn a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatása miatt indult büntetőperben a ploiesti-i táblabíróságon.

Ferenc pápa a közel-keleti békéről tárgyalt

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

A közel-keleti béke szerepelt napirenden a katolikus egyházfő és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök hétfői vatikáni megbeszélésén.

Lemond az amerikai védelmi miniszter

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter benyújtotta lemondását, s ezt Barack Obama elnök el is fogadta.

Halálos mérget kapott postán a cseh belügyi és a pénzügyi tárca vezetője

freedigitalphotos.net/posterize

A cseh kormány hétfőn foglalkozott a témával, és bizonyos új biztonsági intézkedéseket foganatosított, amelyeket azonban nem hoztak nyilvánosságra.

Jelentős terrorellenes törvényi szigorításokat vezetnek be Angliában

A terrorellenes jogszabályok széleskörű és jelentős szigorítását tervezi a brit kormány a Nagy-Britanniát elsősorban a Közel-Kelet felől fenyegető, egyre súlyosabb terrorveszély miatt.

Litvánia páncélrészeket fog szállítani Ukrajnába

freedigitalphotos.net/worradmu

"Litvánia kész Ukrajnával megosztani tapasztalatait, beleértve a katonaiakat is. Támogatást nyújtunk önöknek és kiképzést a katonáiknak. Ukrajna bármilyen támogatást megkap Litvániától, amivel csak Litvánia rendelkezik."

Amerikába szökött korrupt kínai hivatalnokokat toloncoltak vissza a hazájukba

A Rókavadászat-2014 elnevezésű hathónapos kampányban több mint 310 kínai szökevény akadt horogra külföldön, és mindannyiuknak hazájukban kell felelniük a tetteikért.

Déli Áramlat - Aggodalmak a magyar szakasz miatt

Forrás: Wikipédia/Stanqo

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnöke egy interjúban aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Budapest törvénnyel engedélyezte a Déli Áramlat orosz gázvezeték magyarországi szakaszának megépítését.

Új bizonyítékok miatt elhalasztották a meghallgatást a Mol-INA-ügyben

Elhalasztották az előzetes meghallgatást H. Zsoltnak, a Mol Nyrt. korrupcióval vádolt elnök-vezérigazgatójának ügyében hétfőn Zágrábban, miután új bizonyítékokat nyújtott be a horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK).

Negatív rekord az olasz választásokon

Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

A balközép Demokrata Párt (PD) jelöltjei nyerték meg az időközi tartományi választásokat vasárnap az olaszországi Emilia-Romagnában és Calabriában, miközben az Északi Liga megerősödött. A választási részvétel azonban negatív rekordot ért el.

Egymást taposták a menekülő gyerekek - a szecsuáni földrengés pillanatai videón

Legalább öt halottja és 54 sebesültje van a hétvégi - Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű - délnyugat-kínai földrengésnek, csaknem 80 ezer embert ért kár.

Kína márpedig földet nyer a tengerből

Fotó: freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Az Egyesült Államok ne avatkozzon bele abba, hogy a kínai hadsereg szigetfeltöltést végez a Dél-kínai-tengeren - Kínának stratégiai okokból meg kell erősítenie dél-kínai-tengeri jelenlétét.

Amerikai zavargások - Obama nyugalomra szólított fel

Nyugalomra szólított fel vasárnap Barack Obama amerikai elnök a nagyesküdtszék küszöbön álló döntésével kapcsolatban; a testület arról határoz, hogy vádat kell-e emelni egy fehér rendőr ellen, aki agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest.

Emberi fekáliával hajtott busz

Wessex Water/PA

Komoly problémát jelent az emberi széklet ártalmatlanítása, hiszen nagyvárosainkban tonnaszám keletkezik nap mint nap. Pedig a tömegközlekedésben nagyon is hasznos lehet, na persze nem "úgy".

Alig van az esély a hétfői megegyezésre az iráni atomprogramról

Egy forrás szerint Teherán még mindig bízik a megegyezésben, ezért kész "pár nappal" meghosszabbítani a bécsi tárgyalásokat.

Megnyitották a nagyközönség előtt Enver Hodzsa atombunkerét

A 2680 négyzetméteren fekvő biztonsági építmény alkalmas lett volna arra, hogy egy esetleges atomtámadás esetén a teljes albán kormánynak és parlamentnek fedezéket nyújtson.

Több mint 50 sérültje van a Berlin közelében történt súlyos buszbalesetnek

A Berlin körüli autópálya-gyűrű déli szakaszán, az A10-es sztrádán egy lengyel busz egyelőre ismeretlen okból letért az útról és felborult.

Már 60 német halt meg az iszlám terroristák oldalán

A németországi szélsőséges iszlamisták körében heves versengés indult az IÁ és az al-Kaida között, és nyár óta az tapasztalható, hogy a többség a "sikertörténetként" számon tartott IÁ-t támogatja.

Van, ahol halállal fenyegetik az Uber-sofőrt - itthon vajon mi várható?

A taxisok szerint tisztességtelen konkurenciáról van szó, amely torzítja a piaci versenyt, és veszélybe sodorja a hivatásos személyfuvarozók megélhetését.

Földrengés volt Romániában - nem is kicsi!

A Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés rázta meg szombat este Románia délkeleti részét.

Obama aláírta a bevándorlásügyi intézkedéseket

Fotó: FB/The White House

Az amerikai elnök pénteken aláírt két elnöki memorandumot, amelyek végeredményben törvényes státust és munkavállalási engedélyt biztosítanak az Egyesült Államokban csaknem 5 millió illegális bevándorló számára.

Felkészületlennek tartják a leendő budapesti amerikai nagykövetet?

A küszöbönálló hálaadásnapi hétvégét követően, december 1-jén szavaz majd az amerikai szenátus a Barack Obama elnök által a budapesti amerikai nagyköveti posztra jelölt Colleen Bell producer kinevezéséről.

2016: bejelentkezett az első potenciális elnökjelölt-aspiráns

Hillary Clinton volt külügyminiszter, szenátor és first lady párton belüli riválisa lehet.

Nagygyűlés a Majdan-tüntetések kezdetének első évfordulóján

A nagygyűlés a Majdan-tüntetések alatt kialakult szokás szerint közös imával kezdődött, majd Jevhen Niscsuk kulturális miniszter nyitotta meg a rendezvényt. A téren elhelyezett óriáskivetítőkön dokumentumfilmeket mutattak be az egy évvel ezelőtti eseményekről.

Lemondott a lengyel országos választási bizottság elnöke

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Lemondott posztjáról péntek délután Andrzej Jaworski, a lengyel országos választási bizottság (PKW) elnöke, távozása a vasárnapi helyhatósági választásokon leadott szavazatok akadozó számlálásával függ össze.

A republikánusok keresetet nyújtottak be Obama egészségügyi reformja ellen

A washingtoni szövetségi bíróságon az egészségügyi és humán szolgáltatások minisztériuma, valamint a pénzügyi tárca ellen benyújtott kereslet kifogásolja azt az elnöki rendelkezést, amely késlelteti a törvény azon előírásának végrehajtását, amely szerint az 50 főnél többet foglalkoztató munkaadók kötelesek fedezni az alkalmazottjaik egészségbiztosítását.

RMDSZ-es képviselő előzetes letartóztatását kérte a román ügyészség

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A román korrupcióellenes ügyészség pénteken Markó Attilának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőjének őrizetbe vételét és előzetes letartóztatását kérte a parlamenttől.

Biden Kijevben: Moszkva nagy árat fizet, ha tovább élezi a konfliktust

Az amerikai politikus szerint Oroszország ahelyett, hogy teljesítené a konfliktus rendezésében vállalt kötelezettségeit, "egyre provokatívabb cselekményekhez" folyamodik, és még kevésbé tartja magát a rendezésről szóló minszki megállapodáshoz, amelyet aláírt.

Pisztolyos nőt fogtak a Fehér Háznál

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A 23 éves, michigani April Lenhartot az elnöki rezidencia északi pázsitjánál fogták el, nem sokkal azt követően, hogy Barack Obama amerikai elnök kihirdette rendeletét, amelyben illegális bevándorlók millióit mentesített a kitoloncoltatástól.

Újabb francia kormánytag mondott le korrupciógyanú miatt

Lemondott hivataláról pénteken Kader Arif francia veteránügyi államtitkár, hogy szabadon tudjon védekezni egy, a családtagjait érintő korrupciós ügyben.

Szervezett bűnözés áll a környezetkárosító bűncselekmények hátterében

freedigitalphotos.net/dan

A környezetet károsító bűncselekmények hosszú listájáról az Eurojust közleménye három dolgot emel ki. Egyrészt a veszélyes hulladékok törvényellenes exportját Olaszországból és Írországból az unión kívülre; másrészt a görög, magyar és svéd vizek szennyezésének különféle formáit; végül pedig madártojások és egyes majomfélék illegális kivitelét az EU-ból.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.