Nepáli földrengés: ha eddig nem járt Nepálban, már nem is érdemes mennie - KÉPEK!

Forrás a képeken

A szombati nepáli földrengés az ország vallási és kulturális örökségében is súlyos károkat okozott, vasárnapi jelentések szerint a katasztrófában számos templom és palota, köztük több világörökségi helyszín is súlyosan megrongálódott.

Nepáli földrengés: hívásonként 250 forintot lehet felajánlani

Adománygyűjtést hirdetett az Ökumenikus Segélyszervezet.

Vízumtilalom az Éjszakai Farkasok orosz motoros klubnak

A német kormány beutazási tilalommal fenyegeti az Éjszakai Farkasok orosz motoros klub tagjait.

Épphogy megúszta a nepáli földrengést és lavinát a magyar hegymászó

Koncz Ákos hegymászó a múlt szerdán tért haza Nepálból, szerinte az útvonalak továbbra is veszélyesek.

hirdetés

Az Éjszakai Farkasok is részt vettek a szovjet katonák lengyelországi megemlékezésén

Mintegy 200 orosz motoros, köztük a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok egy csoportja is részt vett a második világháborúban elesett szovjet katonák tiszteletére rendezett megemlékezésen, amelyet az északkelet-lengyelországi Braniewoban tartottak.

Nem volt egyszerű kimenekíteni Tóásó Elődöt, családtagjait a következő napokban hozzák haza

Tóásó Elődöt a bolíviai titkosszolgálatok figyelmét elkerülve, konspiratív módon kellett kimenekíteni Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat munkatársának közlése szerint, még csomagja, váltóruhája sem volt.

Hoppá, egy rokon szólt: másik magyar turistacsoport is van Nepálban

Újdelhiből és Katmanduból is próbálják elérni őket, de a telefonok vagy foglaltak, vagy nem elérhetőek.

Nepálba indul a Baptista Szeretetszolgálat mentőegysége

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata vasárnap délben indul útnak a földrengés sújtotta Nepálba.

Marosvásárhelyi utcanévtáblák - Nem tüntethet a városháza előtt az EMNP

A tömegrendezvények szervezési részleteit vizsgáló városházi bizottság pénteken "közlekedésrendészeti okokra hivatkozva nem engedélyezte a kért helyszínt.

Újabb rengés Nepálban - nem tudtak felszállni a hazafelé tartó magyarok

A magyar konzul szerint öt magyarral továbbra sem tudták felvenni a kapcsolatot Nepálban.

Nepáli földrengés: az első 72 óra a legfontosabb a mentőkutyás szakértő szerint

Külföldi ország akkor küldhet segítséget, ha a katasztrófa sújtotta ország hivatalosan nemzetközi segítséget kér. Ezt követően indulhatnak el a segélycsapatok.

Több ezren tüntettek Washingtonban a homoszexuálisok házassága ellen

Több ezren tüntettek szombaton Washingtonban a homoszexuálisok házassága ellen. A megmozdulást, amelynek főleg egyházi szónokai voltak, az amerikai legfelsőbb bíróság jövő keddi tárgyalásához igazították.

Jól vannak a Mount Everestre tartó romániai hegymászók

A román külügyminisztérium szombat esti közleménye szerint "jól van" a Nepálban tartózkodó négy romániai hegymászó, köztük az aradi Török Zsolt, akik a Mount Everest oldalán voltak a szombati földrengés és az általa előidézett lavinák idején.

Nepáli földrengés: a magyar turistacsoport megvan, ők indulnak haza

A tervek szerint vasárnap indul haza Nepálból az a magyar turistacsoport, amely a földrengés idején az országban tartózkodott. További 6 magyarról még nincs hír.

Több mint 1800 áldozatot követelt a földrengés Nepálban - a Google is gyászolja egyik vezetőjét

Eddig 1805 halálos áldozatot találtak a nepáli földrengés helyszínén - közölte az ország belügyminisztériuma vasárnap hajnalban. A Google cég bejelentette, hogy egyik vezetője, Dan Fredinburg is a halálos áldozatok között van.

Kimenekítették Tóásó Elődöt és Mario Tadicot Bolíviából

Kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével.

Döbbenet: nincs pánik Nepálban - a magyarokat még keresik

Az újdelhi magyar konzul továbbra sem tud magyar halálos áldozatról vagy sérültről Nepálban, noha nem tud kapcsolatot létesíteni az ott-tartózkodó magyarokkal. Hat magyarról nincs hír.

Tömegesen menekülnek Ruandába az emberek

Tömegesen menekülnek Burundiból az emberek a választások közeledtével, a szomszédos Ruandába, mert attól tartanak, hogy erőszakos összetűzések lehetnek a közelgő elnökválasztás miatt.

Legalább három magyar hegymászó van Nepálban

Egyikük, Török Zsolt aradi magyar hegymászó április 4-én indult el két társával Bukarestből, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként május közepén oxigénpalackkal feljusson a Föld legmagasabb hegycsúcsára.

Nagyszabású tüntetést tartott a horvát svájcifrank-hitelesek egyesülete Zágrábban

Nagyszabású tüntetést tartott a horvát svájcifrank-hitelesek egyesülete szombaton Zágrábban. A több ezer tüntető Boris Vujcic jegybankelnök lemondását és a monetáris politika megváltozását követelte.

Kollár Lajos: rendkívül zsúfolt ilyenkor az Everest

Nepálban szombaton nagy erejű földrengés sok száz ember halálát okozta, a természeti katasztrófa pedig lavinát idézett elő a világ legmagasabb hegyén, és a hírek szerint elérte az alaptábort. Tíz hegymászó életét vesztette.

"A Sínai biztonságos!" - Tömeges hegymászással tiltakoztak a beduinok

A kopár, sivatagi hegyvidék magaslataiban rejlő forrásokon és gyümölcsöskerteken át vezető kétnapos túra megszervezésével a törzsek azzal a híráradattal szálltak szembe, amelyet a 400 kilométerre északra uralkodó közbiztonsági káosz indított meg.

Hegymászókat ölt a Mount Everesten a lavina

Legalább tíz külföldi hegymászót ölt meg Nepálban a Mount Everest csúcsára vezető déli mászóútvonalon végigsöprő lavina, amelyet a helyi idő szerint szombat dél körül bekövetkezett nagy erejű földrengés idézett elő.

Magyarok is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a nepáli földrengés

Egyikük, Török Zsolt aradi magyar hegymászó április 4-én indult el két társával Bukarestből, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként május közepén oxigénpalackkal feljusson a Föld legmagasabb hegycsúcsára.

Lángolva szállt le egy török Airbus A320

Lángokban álló motorral hajtott végre vészleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe szombaton Isztambul nemzetközi repülőterén.

Nem sikerült leváltania a szlovák egészségügyi minisztert az ellenzéknek

A várakozásoknak megfelelően nem sikerült leváltaniuk Viliam Cislák szlovák egészségügyi minisztert az ellenzéki pártoknak a parlament pénteki, esti órákba húzódó ülésén.

Lezárta a határt Burgenlandnál az osztrák szélsőjobboldali párt

Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este.

Megcsappan az Egyesült Államok függősége a tengerentúli kőolajtól

Újabb csővezeték építésének engedélyezéséért fordult Washingtonhoz a TransCanada.

Utána néznek a CIA drón-hadviselésének

Több vizsgálat indul a nyugati túszáldozatokkal járó amerikai dróncsapás nyomán. Tényfeltárásba kezdett például a szenátus hírszerzési bizottsága is.

Nem robbant fel a New York-i Szabadság-szobor

Kiürítették a New York-i Szabadság-szobrot és az annak otthont adó szigetet.

Kiürítették a New York-i Szabadság-szobrot és szigetét

Egy gyanús csomag miatt kiürítették péntek délután a New York jelképének számító Szabadság-szobrot és az annak otthont adó szigetet.

A Pentagon új stratégiát dolgozott ki a kibernetikai támadások ellen

Az Egyesült Államok számára elvi kérdés, hogy kimerítse a hálózatvédelem és a bűnüldözés összes lehetőségét az országot vagy az amerikai érdekeket fenyegető kibernetikai kockázat csökkentésére, "mielőtt műveletet hajtana végre a kibertérben".

Még mindig hamufelhőket puffogtat a chilei vulkán

A Chilében néhány nappal ezelőtt kitört Calbuco vulkán továbbra is füstöt és hamut lövell, ami a szomszédos Argentínában is fennakadásokat okozott a légi közlekedésben.

Meredeken romlanak a görög adóskockázati mérőszámok

Nem született érdemi eredmény az euróövezeti országok pénzügyminiszterei alkotta eurócsoport és a görög kormány rigai értekezletén a további finanszírozási segítség feltételeiről.

"Náci Lengyelországot" emlegető amerikai játék visszavonását követeli Varsó

A Mattel amerikai cég egy társasjátékának visszavonását követelte a washingtoni lengyel nagykövetség amiatt, hogy a játék egyik kártyáján a "náci Lengyelország" kifejezés szerepel.

Lengyelország útját állná Putyin farkasainak

A lengyel külügyi tárca ellenzi a Putyin-barát orosz motoros klub, az Éjszakai Farkasok tagjainak beutazását.

Egy gerillaharcos civil is indul a marosvásárhelyi előválasztáson

A Kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen! civil csoport szóvivője, Barabás Miklós is megmérettetné magát azon a májusi előválasztáson, amelyen Marosvásárhely leendő magyar polgármesterjelöltjét választják ki.

Lehúzná a rolót Londonban az HSBC

Fontolóra vette székhelye elköltöztetését Londonból az HSBC, elsősorban a pénzügyi válság óta megszigorodott brit és európai uniós szabályozói környezetre, valamint a politikai bizonytalanságokra hivatkozva.

Több mint 10 évet kapott egy korrupt román bíró

Tíz év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek el pénteken egy korrupt román bírót, akit vétkesnek találtak abban, hogy a vádlottaktól pénzt követelt a nekik kedvező ítéletek fejében.

Lengyelország nem engedi be Putyin Éjszakai Farkasait

Nem engedik be Lengyelország területére a Putyin-barát orosz motoros klub, az Éjszakai Farkasok tagjait.

A Vatikán ellen is merényletet terveztek

Tizennyolc személyt vett őrizetbe az olasz rendőrség terrorizmusellenes egysége. A hatóságok szerint közöttük vannak egy pakisztáni merénylet elkövetői, valamint Oszama bin Ladennek, az al-Kaida egykori vezetőjének két embere.

Erdogan osztozik az örmények fájdalmában

"Osztozom az örmények fájdalmában" - hangsúlyozta az egykori Oszmán Birodalom területén az örmények ellen elkövetett tömeggyilkosságok kezdetének századik évfordulója alkalmából Recep Tayyip Erdogan török államfő Isztambulban közzétett nyilatkozatában.

Oroszország: a Bolotnaja téri tüntetők nem kapnak amnesztiát

Nem terjed ki a Putyin-ellenes 2012-es Bolotnaja téri tüntetés résztvevőire a második világháborúban aratott győzelem 70. évfordulója alkalmából kihirdetett elnöki amnesztia, amelyet pénteken fogadott el az orosz törvényhozás alsóháza.

Iszlám terrorista-hálózat tagjait vették őrizetbe Olaszországban

Tizennyolc személyt vett őrizetbe pénteken az olasz rendőrség terrorizmusellenes egysége. A hatóságok szerint közöttük vannak egy pakisztáni merénylet elkövetői és Oszama Bin Ladennek, az Al-Kaida egykori vezetőjének két embere is.

11 éves kisfiú mentette ki az öccsét az égő házból - súlyosan megégtek

A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki, és a lángok percek alatt teljesen elborították a fából épült házat. Mindkét gyermek súlyos égési sebeket szenvedett, az életmentő nagyobb fiú sérülései súlyosabbak.

Egész csoport illegális bevándorlót gázolt halálra a vonat Macedóniában az éjjel

A baleset a Szkopje és Veles közötti vasúti szakaszon egy völgyben történt, amely az Afrikából és a Közel-Keletről Nyugat-Európába tartó illegális bevándorlók jól ismert útvonalán található.

Kiadták a tűzparancsot Csecsenföldön

Tűzparancsot adott a rendőrségnek Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke a Csecsenföldre érkező idegen hatósági személyek ellen.

Újabb kínos botrány Hillary Clinton választási kampányában

A NYT szerint sokmillió dollárt kapott a Clinton Alapítvány, miközben orosz kézbe került az egyik észak-amerikai uránvállalat.

Amerikai terrorelhárítási akciók: 2 túsz és két terrorista is meghalt

Obama az Egyesült Államok fegyveres erőinek főparancsnokaként magára vállalta a felelősséget az összes amerikai terrorelhárítási műveletért, beleértve az általa elrendelt, balul sikerült akciót is.

EU-csúcs: megháromszorozzák a tengeri mentésre szánt pénzt

A tagországok további hajókat, repülőgépeket és helikoptereket ajánlottak fel az EU határőrizeti támogató ügynökség céljaira.

Bűnösnek vallotta magát a CIA volt igazgatója

Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát, és kétévi felfüggesztett szabadságvesztést, valamint 100 ezer dolláros pénzbírságot kapott csütörtökön Charlotte-ban David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója, aki titkos iratokat bocsátott volt szeretője rendelkezésére egy készülő könyvhöz.

Kinevezték az első fekete női amerikai igazságügyi minisztert

Az amerikai szenátus csütörtökön megerősítette Loretta Lynch szövetségi ügyész kinevezését az igazságügyi minisztérium élére; ezzel a tárcát első ízben fogja afroamerikai nő irányítani.

Megháromszorozzák a tengeri mentésre szánt pénzt

Az unió megháromszorozza azt a pénzt, amit eddig a lélekvesztőkön Észak-Afrika felől a Földközi-tengeren Európába tartó, bajba került illegális migránsok mentésére fordított.

Illegális szénkereskedelemből támogatták a szakadárokat

Az ukrán belügyi hatóságok lelepleztek egy illegális szénkereskedelemmel foglalkozó, a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokat támogató bűnszövetkezetet, amelyet Anatolij Bliznyuk, az Oroszországba menekült Viktor Janukovics exelnök által kinevezett volt donyecki kormányzó fia irányított.

Német államfő: népirtást követtek el az örmények ellen száz éve

Joachim Gauck az örmények ellen elkövetett tömeggyilkosságok kezdetének 100. évfordulója alkalmából a berlini evangélikus katedrálisban csütörtök este tartott ökumenikus istentisztelet után elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy a deportálások megtervezésében és végrehajtásában a Német Császárság katonái is részt vettek.

Polgári peres eljárást indítottak a lelőtt fekete fiú szülei

Polgári peres eljárást indítottak csütörtökön a tavaly augusztusban Fergusonban lelőtt 18 éves afroamerikai Michel Brown szülei a város önkormányzata, a fiatalember halálát okozó volt rendőr, Darren Wilson és Thomas Jackson volt rendőrfőnök ellen.

Horvátország hajót küld a menekültek megsegítésére

>"Az illegális bevándorlás közös problémája Európának, amelynek megoldása szolidaritást és együttes erőfeszítéseket igényel."

Guineában összecsaptak a rendőrökkel a kormányellenes tüntetők

A guineai biztonsági erők összecsaptak csütörtökön a kormányellenes tüntetőkkel az ellenzék fellegvárának számító Labé városában, az összetűzés egy halálos áldozatot is követelt.

10 évig észlelhetik az iráni nukleáris program katonai képességeit

Legkevesebb tíz évig képes lesz észlelni az iráni nukleáris program esetleges katonai képességeit az Egyesült Államok és az öt másik nagyhatalom a Teheránnal megkötött keretegyezmény alapján.

Spanyolországból eddig 115-en csatlakoztak az Iszlám Államhoz

A 2004-es madridi terrortámadás óta, amelyben 191-en meghaltak és több ezren megsérültek, a spanyol hatóságok fokozott figyelemmel kísérik az iszlám terrorizmus ügyeit, az elmúlt 11 évben 122 rendőri akcióban 566 feltételezett terroristát fogtak el.

14 éves terrorgyanúsított ellen emeltek vádat Angliában

Az észak-angliai Blackburnben lakó tizenévest - aki a legfiatalabb terrorgyanúsított a brit kriminalisztika történetében - a hónap elején vették őrizetbe, és azzal vádolják, hogy terrortámadást szervezett az ausztráliai ANZAC-nap emlékrendezvényeinek részvevői ellen.

Szentté avatták az örmény népírtás 1,5 millió áldozatát

Szentté avatták csütörtök délután az 1915-17-es örmény népirtás 1,5 millió áldozatát az örmény egyház székhelyén, a Jerevántól mintegy 20 kilométerre található Ecsmiadzinban.

Embertelen erőszak uralkodott a bevándorlókkal elsüllyedt hajón

Az emberkereskedők kegyetlenségéről számoltak be az illegális bevándorlókat szállító és Líbia partjainál vasárnap felborult hajó túlélői az ügyben vizsgálatot indító szicíliai ügyészségnek.

Túszok is meghaltak korábbi amerikai terrorelhárítási akciókban

Az al-Kaida egy amerikai és egy olasz túsza életét vesztette januárban amerikai terrorelhárítási akciókban, amelyekben megöltek a terrorszervezettel együttműködő két amerikai állampolgárt is.

Jogdíjat követelnek egy Goebbels-életrajz után a náci propagandaminiszter leszármazottai

Jogdíjat követelnek egy Joseph Goebbelsről készült életrajzi kötet után a náci propagandaminiszter leszármazottai, a per csütörtökön kezdődött Münchenben.

Európai luxusüzletekre szakosodott bűnszervezetet lepleztek le

Tízmillió euró értékű árut, főleg ékszereket lopott el európai luxusüzletekből az a bűnszövetkezet, amelyet csütörtökön számolt fel a román szervezett bűnözés elleni ügyészség.

A migrációs nyomás kezeléséről tárgyalnak az EU-tagállamok vezetői

Megkezdődött csütörtök délután az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója, amelynek célja az elsősorban a Földközi-tengeren jelentkező migrációs válság kezelése.

Hercegh Anita segélycsomagokat adott át Kárpátalján

Segélycsomagokat adott át rászorulóknak egy Beregszász környéki magyar községben, és a kárpátaljai helyzetről tájékozódott Munkácson csütörtökön Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) jószolgálati nagyköveteként kétnapos látogatást tett Nyugat-Ukrajnában.

Marosvásárhelyi utcanévtáblák: tüntetést szervez az EMNP

Tüntetést szervez jövő keddre az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a marosvásárhelyi rendőrségnek a kétnyelvű utcanévtáblák ügyében tanúsított túlkapásai ellen.

Az MPP a marosvásárhelyi rendőrfőnök leváltását követeli

A marosvásárhelyi városi rendőrség több millió forintnak megfelelő bírságot helyezett kilátásba hétfőn azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik nem távolítják el házukról a civil önkéntesek által készített kétnyelvű utcanévtáblákat.

Mégis mi a gond azzal, ha vízágyúval lövik a halászokat?

Peking rendjénvalónak tartja, hogy vízágyúval kergettek el Fülöp-szigeteki halászokat kínai járőrhajók.

Öt terrortámadást hiúsítottak meg Franciaországban január óta

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint öt terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok Franciaországban a 17 áldozattal járó, januári párizsi iszlamista merényletsorozat óta.

Félmillió bevándorló kelhet át idén a Földközi-tengeren

Több ezren lelhetik halálukat a veszélyes vízi úton, ha semmi sem történik az illegális emberkereskedelem elleni küzdelem terén - vélte csütörtökön Sekimizu Kodzsi, az ENSZ egyik szakosított szervének, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezetnek (IMO) az igazgatója.

Washington szerint Moszkva légvédelmi rendszereket telepít

Az Egyesült Államok szerdán azzal vádolta meg Oroszországot, hogy a tűzszüneti megállapodást megsértve légvédelmi rendszereket épít ki Kelet-Ukrajnában, és bekapcsolódik a szakadárok hadgyakorlataiba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.