A szerb közalkalmazottak (is?) szolgálati autóval kirándulnak

Szerbia két évvel ezelőtt mintegy 50 millió eurót (15,36 milliárd forint) költött a szolgálati kocsik fenntartására, egészen pontosan üzemanyagra, gumicserére, parkolásra, és az autók bejegyzésére.

A hadsereg ellenőrzi az összes fontos kramatorszki létesítményt

A "donyecki önvédelmi csoportok" minden próbálkozása a katonák szolgálatának akadályozására "magamutogató, nincs komoly ideológiai töltete".

Örmény népirtás: Erdogan bocsánatot kért az unokáktól

Az 1915. április 24-ét követő, éveken át tartó erőszakos eseményekben mintegy 1,5 millió örményt gyilkoltak meg.

Foglyul ejtett amerikai újságíró: azonnali elengedését követeli az EBESZ

A Vice News arról tájékoztatott, hogy kapcsolatban áll az Egyesült Államok külügyminisztériumával és más kormányzati szervekkel, hogy szavatolják Ostrovsky épségét és biztonságát.

hirdetés

Ott lesz a szentté avatáson a jelenlegi és két korábbi lengyel államfő is

800 ezer zarándok készül erre az alkalomra Rómába, és a médián keresztül várhatólag világszerte kétmilliárd ember követi majd az eseményt.

Atomtemető épül a csernobili övezetben

Az ukrán kormány úgy határozott, hogy 45 hektár földterületet különít el egy atomtemető építésére a csernobili övezetben.

Lavrov a 2008-as grúziaihoz hasonló bevonulással fenyeget

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a 2008-as grúziai bevonuláshoz hasonló, katonai beavatkozás lehetőségére utalt szerdán arra az esetre, ha érdekeit támadás érné Ukrajnában.

A serpák fele elhagyta az alaptábort

Egyes helyszíni jelentések szerint szerdán összepakolt és elhagyta a Mount Everest alaptáborát a nepáli serpák fele a múlt pénteki, tizenhárom halálos áldozatot követelő tragédia miatt, több expedíció pedig szintén a hazatérés mellett döntött a fejlemények fényében.

Több órás késéssel indult be a bécsi tömegközlekedés

Üzemi gyűlést tartottak szerda hajnalban a bécsi tömegközlekedés alkalmazottai, emiatt a metrók, a buszok és a villamosok több órás késéssel kezdtek el közlekedni.

Évente mintegy 65 tonna heroin érkezik az EU-ba a Balkánon keresztül

A Balkánon keresztül évente mintegy 65 tonna heroint csempésznek be az EU-ba, a szállítmányok összértékét több száz millió euróra becsülik

Újrakezdődött a terrorellenes művelet Kelet-Ukrajnában

"A terroristák, akik gyakorlatilag az egész donyecki régiót túszul ejtették, túlmentek minden határon azzal, hogy kínozni és gyilkolni kezdték az ukrán hazafiakat."

Több mint tizennégyezer újságíró igazolványt érvénytelenítettek Kínában

A médiamunkási szerepben tündöklés régi problémája a kínai közéletnek, évek óta feltűnnek olyanok, akik fenyegetik, zsarolják kiszemelt áldozataikat.

Washington Apache helikoptereket szállít Egyiptomnak

A bejelentés enyhülésre utal az amerikai-egyiptomi kapcsolatokban, amelyek az elmúlt hónapokban mélypontra jutottak.

A támadások miatt kivonulhat az országból az ENSZ szomáliai hivatala

Kivonulhatnak Szomáliából az ENSZ helyi hivatalának munkatársai, illetve a más külföldi képviseleteken dolgozó diplomaták, ha nem szűnnek meg az ellenük irányuló támadások.

Kompbaleset - százötvenre emelkedett a halottak hivatalos száma

Százötvenre emelkedett a múlt heti dél-koreai kompbaleset halálos áldozatainak hivatalos száma szerdán, miután a nap folyamán több mint harminc holttestet hoztak a felszínre búvárok a hajóból.

Amerikai rakétahordozó fregatt hajózott a Fekete-tengerre

A Taylor fregatt azért érkezett a térségbe, hogy hozzájáruljon a térségbeli béke és stabilitás fenntartásához, illetve az Egyesült Államok így biztosítsa NATO-beli partnerországait arról, hogy a közös térségbeli célkitűzések elérése érdekében kész az együttműködés megerősítésére.

Kalózok fosztottak ki egy tankerhajót a Malaka-szorosban

freedigitalphotos.net/James Barker

Kalózok rövid időre megszálltak egy olajszállító hajót Malajzia partjai közelében a Malaka-szorosban kedden.

Nincs bizonyíték arra, hogy Kubitschek brazil elnök megrendelt gyilkosság áldozata lett

Nem találtak bizonyítékot arra, hogy Juscelino Kubitschek egykori brazil elnök valóban a katonai rezsim által megrendelt gyilkosság, és nem autóbaleset áldozata lett 1976-ban.

Obama felkereste a földcsuszamlás sújtotta települést

freedigitalphotos.net/antpkr

Barack Obama amerikai elnök helyi idő szerint kedden felkereste a Washington állambeli Osót, ahol márciusban egy földcsuszamlás következtésben 41 ember életét vesztette.

Öt év börtönt kapott egy magyar kokaincsempész Angliában

A 49 éves M. Sándor Barbadosról érkezett április 4-én a londoni Gatwick repülőtérre, ahol a brit határrendészet (Border Force) megállította és átvizsgálta poggyászát.

Meghalt egy francia túsz Maliban, Párizs nem hagyja büntetlenül

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Meghalt egy még 2012 novemberében Maliban elrabolt francia túsz, Gilberto Rodrigues Leal.

Spontán sztrájk miatt két órára leálltak a vonatok Romániában

A vasutasok spontán sztrájkja miatt szerda reggel hét órától (magyar idő szerint hat órától) két órára leálltak a vonatok Romániában.

Szigorodó hírszerzési sajtószabályok

A hírszerző szervek tisztségviselői nem szolgáltathatnak ki a média képviselőinek "hírszerzési információt" - még olyat sem, amelynek titkosítását feloldották - a szervezet egyértelmű jóváhagyása nélkül.

Jeruzsálem elutasítja a béketárgyalások palesztin feltételeit

"A határokat illetően Izrael soha nem egyezett bele abba, hogy ezt a kérdést a többi vitás ügytől függetlenül kezeljék".

NATO-hadgyakorlat négy kelet-európai országban

Amerikai csapatok az év folyamán rotációs alapon lesznek jelen ebben a négy országban. Bejelentette, hogy a NATO további hadgyakorlatokat is tervez.

Újabb "terrorellenes" törvények Oroszországban, célkeresztben a blogok

Öttől tíz évig terjedő elzárással sújtható a tömeges zavargások szervezéséről tartott előadásokon való részvétel.

Kanadai diplomatát utasítottak ki az országból az oroszok

Válasz egy orosz diplomata néhány héttel ezelőtti kitoloncolására.

"A terroristák ... meggyalázzák a genfi megállapodást" - újraindulnak a műveletek

Turcsinov arra válaszul döntött így, hogy - mint sajtószolgálata közölte - kedden Szlovjanszk közelében két megkínzott férfi holttestére bukkantak.

Nem tudni, indulhat-e bárki a Mount Everestre ebben a szezonban

Több millióba került a Twitter-bejegyzés

Közel 2 millió forintnak megfelelő összegbe került egy orosz ellenzéki politikus "kábítószeres" rágalmazása.

Az oroszok szeretik Lenint

Wikipedia Lenin

Az oroszok több mint fele úgy gondolja, hogy Vlagyimir Iljics Lenin, a Szovjetunió alapítója pozitív szerepet játszott az ország történelmében. Ez az eredmény 11 százalékkal magasabb, mint 2006-ban.

Özönlenek a tolvajok Rómába

De miért, és főképp: mit lehet tenni ellenük?

Óriássztrájk Kínában

Youtube china strike

Egy hete tart az elmúlt évek legnagyobb munkássztrájkja Kínában.

A svédek tartanak az oroszoktól

A svéd kormány jelentősen emelné a védelmi kiadásokat a következő évtizedben, a növekvő orosz fenyegetésre hivatkozva.

Újabb részletek a kompbalesetről

Tizenegy, a dél-koreai kompbalesetben elhunyt diákot és egy tengerészt temettek el kedden a hozzátartozók, miközben további részletek derültek ki a baleset körülményeiről és újabb büntetőeljárások indultak az ügyben.

Szobrot állítottak a világháborút kirobbantó férfinek

Wikipedia Gavrilo Princip

Közvetve Gavrilo Princip felel az első világháború kipattanásáért - a vajdasági Tovarisevo faluban most szobrot emeltek neki.

"Történelmi igazságszolgáltatás" a Krím el/visszacsatolása

Wikipedia medvedev

A Krím félsziget és Szevasztopol újraegyesítése Oroszországgal a történelmi igazságtételt szolgálta, a csatlakozást kimondó, demokratikusan bonyolított népszavazás pedig megfelelt a nemzetközi jogszabályoknak.

Halálos áldozatai vannak a romániai árvizeknek

Négy halálos áldozata van a romániai árvizeknek, amelyek az ország déli részét sújtják .

A világ nem maradhat Oroszország "energiatúsza"

Fotó: freedigitalphotos.net/John Kasawa

Oroszországot meg kell akadályozni abban, hogy hatalmas energiahordozó-készleteinek felhasználásával "túszul ejtse" a világot, és a hét vezető ipari hatalom (G7) el is kezdi az energiaellátási biztonság erősítését célzó intézkedések kidolgozását.

"Amikor békét akarnak, tudassák velünk"

Súlyos következményei lennének a Palesztin Hatóság feloszlatásának - figyelmezetett Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Maga felé hajlott a keze

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

Nyugdíjba vonulásának másnapján 375 milliárd rúpiás (7,2 milliárd forint) korrupcióval gyanúsították meg az indonéz állami számvevőszék volt elnökét kedden.

Rómában megkezdődött a visszaszámlálás

Többnapos egyházi eseménysorozat készíti elő XXIII. János és II. János Pál néhai pápák április 27-i szentté avatását a Vatikánban és Rómában a hívők és a sajtó számára.

Észak-Korea vagy robbant, vagy csak el akarja hitetni

Az Észak-Korea egyik legfontosabb nukleáris létesítményében megfigyelt fokozódó tevékenységről számolt be Dél-Korea, amely szerint a jelek újabb kísérleti atomrobbantás előkészítésére utalhatnak.

Kína és az online fertő

A kínai közösségi média csaknem 3300 fiókját, online fórumát törölték a hatóságok a pornográf internetes tartalmak ellen kezdett országos fellépésük során.

Sokan vannak még Putyin előtt

Fotó: Twitter/Jen Psaki

A Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni szankciók lehetőségét sem zárta ki az ukrán válsággal kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium. Később árnyalták a képet.

Rendkívül ritka képességű rakétája van az oroszoknak

Az új fegyver döbbenetes pontossággal likvidált három manőverező légi célpontot. A tömeggyártást már be is indították és tovább is fejlesztik a föld-levegő rakétát.

Tízezernél is több ember károsult a chilei tűzvész miatt

freedigitalphotos.net/9comeback

A chilei Valparaísóban 12-15 ezer ember károsult a tűzvész miatt, amely április 12-től több mint egy héten át tombolt a kikötőváros főleg szegényebb negyedeiben.

Fegyveresek ismét elfoglalták a rendőrség épületét Kramatorszkban

Automata gépkarabélyokkal felfegyverzett, terepszínű ruhát és símaszkot viselő ismeretlenek ismét megszállták hétfőn a városi rendőrkapitányságot a Délkelet-Ukrajnában lévő Donyeck megyei Kramatorszkban.

Rengeteg húsvéti tüntetést rendezett a németországi békemozgalom

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Csaknem száz húsvéti tüntetést rendezett a németországi békemozgalom, a hétfőn véget ért megmozdulás-sorozaton elsősorban a német katonák külföldi bevetése és a fegyverexport ellen demonstráltak.

A korábbi jelentésekhez képest sokkal több diáklányt raboltak el Nigériában

A korábbi jelentésekhez képest sokkal több, 234 diáklányt raboltak el ismeretlen terroristák a Nigéria északkeleti részén lévő iskolából.

Janukovics válságrendezési terve

freedigitalphotos.net/Tom Curtis

Az ukrajnai válság rendezését célzó ötpontos tervet tett közzé Viktor Janukovics volt ukrán államfő hétfőn Rosztov-na-Donuban.

Civilek százait mészárolták le etnikai alapon

Civilek százait mészárolták le etnikai alapon a dél-szudáni Bentiu olajkitermelő településen Riek Machar volt alelnök táborának csapatai, amelyek december óta állnak szemben a kormányhadsereggel.

Szlovjanszkban tárgyalt az EBESZ

freedigitalphotos.net/tongdang

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) egyik vezető képviselője Ukrajnában találkozott a szlovjanszki oroszbarát önkéntesek parancsnokával hétfőn, és a csütörtöki genfi megállapodás végrehajtásáról tárgyalt vele.

A holttesteket elhamvasztották, a serpák bojkottot fontolgatnak

Buddhista szerzetesek hamvasztották el hétfőn azoknak a serpa hegyi vezetőknek a földi maradványait, akiket az eddigi legtöbb halottal járó jéglavina temetett be pénteken a Mount Everesten.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.