Obama már a klímacsúcs első napján találkozik Kína és India vezetőjével

Az amerikai elnök várhatóan lerója majd kegyeletét a november 13-i párizsi terrortámadások áldozatai előtt.

Amerikai elemzők szerint Aszad az orosz vadászgép lelövésének nagy nyertese

Rámutattak, hogy Putyin megtorlást helyezett kilátásba és a világ az elmúlt másfél év alatt megtanulhatta, hogy az orosz elnök beváltja az ígéretét.

Forgalomba állította első Airbus A321-esét a Wizz Air

Az Airbus legnagyobb keskenytörzsű gépének egy székre jutó üzemelési költsége 10 százalékkal kedvezőbb, mint az A320-asé.

Egy óra tíz percig tartott a Vatileaks2-per első ülése

A bizalmas vatikáni dokumentumok lopásával vádolt olasz újságírók: nem vagyunk mártírok, a munkánkat végeztük.

hirdetés

Támogatják Ponta feltételezett bűntársának letartóztatását

A román szenátus jogi bizottsága támogatja, hogy a törvényhozás engedélyezze a korrupcióval gyanúsított Dan Sova szociáldemokrata szenátor - Victor Ponta volt kormányfő feltételezett bűntársa - előzetes letartóztatását.

Roubaix-i túszejtés: game over

Három fegyveres az esti órákban tört be egy családi házba a Lille közelében lévő településen, majd tűzpárbaj alakult ki.

Lemondott a lengyel korrupcióellenes hivatal főnöke

A lengyel sajtó a tavaly kirobbant lehallgatási botránnyal hozta kapcsolatba a lemondást.

10 milliárd eurós válságkezelési alap felállítását kezdeményezik

Tízmilliárd eurós alap felállítását javasolja az európai migrációs válság kezelésére Sigmar Gabriel német és Emmanuel Macron francia gazdasági miniszter.

A pilóták mentése közben meghalt egy orosz katona

Meghalt egy orosz katona, aki részt vett a török légierő által lelőtt Szu-24 orosz vadászbombázó pilótáinak mentésében a szíriai-török határ közelében kedden.

Túszejtés Észak-Franciaországban

Fegyveresek túszokat ejtettek kedden egy észak-franciaországi településen, a belga határhoz közeli Roubaix-ban, többen lőtt sérüléseket szenvedtek.

Orosz vadászgép - Obama és Hollande óvott a konfliktus élezésétől

Az orosz harci gépet kedden lőtte egy török F-16-os vadászép a szíriai határ közelében, Ankara szerint török légtérben, Moszkva álláspontja szerint Szíria területe felett.

Eltávolították az EU zászlaját a lengyel kormány sajtóterméből

Beata Szydlo miniszterelnök szakított "Európa-barát elődeinek gyakorlatával".

Robbantásos merénylet, sok halott Tunéziában

Robbantásos merényletet követtek el kedden a tunéziai elnöki őrség egyik autóbusza ellen az észak-afrikai ország fővárosában, a támadásban az elnöki gárda legkevesebb tizenegy tagja meghalt.

Nem lesz orosz katonai válaszlépés Törökországgal szemben

Moszkva nem tesz katonai válaszlépést Törökországgal szemben az orosz harci repülőgép lelövése miatt, de figyelmezteti Ankarát, hogy az esetnek "elkerülhetetlen következményei" lesznek.

Az orosz külügyminiszter lemondta szerdára tervezett törökországi látogatását

Az orosz külügyminiszter november 25-én az orosz-török közös stratégiai tervező csoport ötödik ülésén tervezett részt venni.

Megkezdődött a NATO rendkívüli tanácskozása

Megkezdődött a NATO rendkívüli tanácskozása Brüsszelben a szír-török határ közelében lezuhant orosz vadászbombázó ügyében.

Ellentmondó hírek érkeztek a két orosz pilóta sorsáról

Türkmén fegyveresek a pilóták haláláról számoltak be, míg egy török tisztségviselő azt valószínűsítette, hogy továbbra is életben vannak.

Válságtanácskozást hívott össze a finn kormányfő egy nemi erőszak miatt

Az eset a miniszterelnök otthonában történt az északi Kempele városban hétfő este. Az ügyben egy 15 és egy 17 éves afganisztáni menedékkérőt vettek őrizetbe, akiket egy 14 éves lány megtámadásával gyanúsítanak.

Alkotmányellenesen hosszabbították meg Sanader vizsgálati fogságát

A volt horvát kormányfő legkésőbb november 30-án elhagyhatja a börtönt.

Ügyészségi eljárás indult Volkswagen-alkalmazottak ellen

Adócsalás gyanúja miatt ügyészségi eljárás indult kedden Németországban a Volkswagen (VW) több munkatársa ellen az autógyártó csoport dízelbotrányával összefüggésben.

Biztonsági kapukat állítanak fel a nemzetközi szuperexpresszek utasai számára

Biztonsági kapukon kell december 20-tól Párizsban és az észak-franciaországi Lille pályaudvarán azoknak áthaladniuk, akik a Thalys szuperexpressz vonataira kívánnak felszállni.

Szélsőségesekhez köthető szervezeteket függesztettek fel Koszovóban

Az állítólagos emberi jogi szervezetek részt vettek szélsőséges szervezeteknek való toborzásban és szélsőséges eszmék terjesztésében.

Ukrajna tengeren is blokád alá veszi a Krímet

Az ukrán határőrség kedden bejelentette, hogy készen áll az Oroszország által bekebelezett Krím félsziget tengeri blokádjára.

Lézerrel égették meg egy pilóta retináját a Heathrow-n

A lézer katonai eszköz lehetett, mert a boltokban kapható lézertollak nem okoznak ilyen sérüléseket.

Németországban keresik Salah Abdeslamot

Rendőri akció indult kedden a Németország északnyugati részén fekvő Minden-Lübbecke járásban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslam elfogására.

Az orosz védelmi miniszter Egyiptomba látogatott

Kairóba látogatott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden annak jeleként, hogy a két ország közti viszonyt nem keserítette meg, amely során egy orosz repülőgép pokolgép robbanása következtében 224 emberrel a fedélzetén lezuhant a Sínai-félszigeten.

Több mint 1200 házkutatás és 165 előállítás Franciaországban

A francia hatóságok a párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot keretében az elmúlt 11 napban 1233 helyen tartottak házkutatást, 165 embert állítottak elő, közülük 142-t vettek őrizetbe és 230 fegyvert foglaltak le.

A görögországi vihar miatt csökkenhet az emberáradat

A rossz idő miatt reggel óta csak százak érkeztek a macedóniai Gevgelijánál lévő legnagyobb átkelőhöz, ahol továbbra is tüntetnek be nem léptetett migránsok a nemzetközi vasútvonalnál.

Négy marokkóit kiutasítottak Olaszországból, mivel öngyilkos merényletekre buzdítottak

Egy ötödik marokkói férfit is köröznek, aki a hatóságok szerint azonban már elhagyta Bolognát és Irakba utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Nemzetközi riasztórendszerrel keresnek egy elrabolt kisgyereket

Három álarcos férfi elrabolt egy hároméves gyermeket kedden reggel a közép-lengyelországi Radomban, ami miatt ismét beindították a Child Alert elnevezésű nemzetközi riasztórendszert.

Robbanóeszközt dobtak egy boszniai rendőrségi épületre

A boszniai rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ügyre, mivel a múlt héten is elkövettek egy támadást, amelyet a terrorizmussal hoztak összefüggésbe.

Öngyilkos merénylők támadtak egy szállodára a Sínai-félszigeten - halottak

Biztonsági okokból egyelőre nem ismertették, hogy melyik szállodáról van szó, mindössze annyit lehet tudni, hogy a Földközi-tenger partján áll.

Vihar tombol a görögországi régióban - kevesebb lehet a menekült

A szerbiai Sidből eközben reggel indult egy vonat bevándorlókkal Horvátországba, a kiürült táborba azóta kétbusznyi ember érkezett.

Menedékkérők is laktak a kigyulladt társasházban

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi adatai szerint az idén október végéig 600 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen.

Orosz Szu-24-est lőttek le a törökök Szíria felett

A török jelentések arról szólnak, hogy a török légvédelem többször is figyelmeztette a gépet, mielőtt lőttek, de nem kaptak választ.

Ismét tömeg gyűlik a görög-macedón határon

A görög hatóságok jelzése szerint 1000-1300 olyan ember vár az országból kilépésre, akire Macedónia gazdasági bevándorlóként tekint, ezért nem engedi őket tovább.

Lehet, hogy nem lesz hosszú távú a nyugati koalíció Oroszországgal?

Az orosz politika nemcsak a nyugati partnerek megnyerésében ütközik nehézségekbe, de az egykori szovjet utódállamok között is.

Francia-brit együttműködés várható Szíriában

A kontinens két, katonailag legerősebb állama e harchoz olyan, hatékony fellépést lehetővé tevő struktúrákat is igénybe vehet, mint a NATO parancsnoki rendszere.

Robbantás Egyiptomban

Azt egyelőre nem lehet tudni, hány áldozata van a támadásnak.

Belföldi "gerillák" robbantottak hátizsákot Athénban

A robbanás ablakokat tört be, de személyi sérülést nem okozott.

Pokolgépek robbantak Egyiptomban

Egyiptomban hétfőn véget ért a második szabad parlamenti választások utolsó szakasza. A bombák ott robbantak, ahol a választási bizottsági tagok szálltak meg.

Négyéves menekült kislány holttestét sodorta partra a tenger Törökországnál

freedigital/panuruangjan

Az illegális menekülteket szállító csónakban összesen 15-en voltak.

Ha van pénze, most ilyen otthont vegyen! - KÉPEK!

Mély fekvésű ingatlanon 1969-ben épült 12 szobás, 12 fürdőszobás luxusbunker potom áron az Öné lehet.

Terrorizmus: Nagy-Britanniának is bombáznia kell az Iszlám Államot Szíriában

screenshot

"Mindent meg fogunk tenni, ami tőlünk telik francia barátunk és szövetségesünk támogatására, hogy legyőzze ezt az ördögi veszélyt."

Iszlám Állam: moldovaiak is csatlakoztak a terrorszervezethez

Van azonban egy "belső fenyegetés" azok részéről, akik hazatértek közülük.

Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői

freedigital/panuruangjan

Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői, miután az UFO szakszervezet álláspontja szerint nem kapott jobb ajánlatot az eddiginél a nyugdíjazással kapcsolatban.

Orbán: "Tény az, hogy minden terrorista alapvetően migráns"

A magyar miniszterelnök úgy vélekedett, hogy "alapvető logikai kapcsolat" van a terrorizmus és a muzulmánok európai beáramlása között.

Börtönben toborzott tagokat az Iszlám Államnak egy rab Spanyolországban

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A 42 éves marokkói férfi nemi erőszak miatt került a segoviai börtönbe, ahol a dzsihadista terroristák propagandáját terjesztette a fogvatartottak között. A toborzás mellett azzal is gyanúsítják, hogy bombamerényletekkel fenyegetőzött az IÁ nevében.

Rómában életbe léptek a szentév biztonságát szolgáló intézkedések

Több mint ezernégyszáz helyszín biztonságát felügyelik hétfőtől Rómában a december 8-án kezdődő szentévre készülve.

Kijev felfüggesztette a teherszállítást a Krím és Ukrajna között

freedigitalphotos.net/nuttakit

Petro Porosenko ukrán államfő levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelyben arra tett javaslatot, hogy a kormány ideiglenesen függessze fel az "átmenetileg megszállt" Krímmel az áruforgalmat.

Oroszország megkezdte a légvédelmi rakétarendszerek leszállítását Iránnak

Irán két hónapon belül megkapja a rakétát nagy részét, és már javában zajlik az iráni katonai szakértők kiképzése a rakétarendszerek kezeléséhez.

Szájuk bevarrásával tiltakoztak a migránsok a görög-macedón határon

freedigitalphotos.net/franky242

A macedón hatóságok gazdasági bevándorlóknak minősítették őket, és nem engedték be az országba.

A terrorizmus finanszírozása ellen is fellép a francia kormány

A 130 áldozattal járó, november 13-i párizsi merényleteket a francia kormány szerint a trafikokban megvásárolható, feltölthető bankkártyákkal finanszírozták. A személyi okmányok bemutatása nélkül megvásárolható kártyákra évente 2500 euró tölthető fel.

A brit muszlimok csaknem egyötöde rokonszenvezik a Szíriában harcoló brit dzsihadistákkal

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az elmúlt hónapokban tapasztalható jelentős csökkenés ellenére a brit muszlim lakosságnak még mindig csaknem az egyötöde, mintegy félmillió ember viseltetik valamilyen mértékű rokonszenvvel azok iránt, akik Nagy-Britanniából Szíriába utaznak, és ott a dzsihadista szervezetek, köztük az Iszlám Állam oldalán harcolnak.

Újabb öt embert vettek őrizetbe a belga hatóságok

A belga rendőrség újabb öt embert vett őrizetbe hétfőn a feltételezett terroristák ellen előző nap indított akció keretében.

Felszálltak a vadászgépek a francia repülőgép-hordozó anyahajóról

freedigitalphotos.net/num_skyman

Felszálltak az első vadászgépek hétfőn a Földközi-tenger keleti medencéjébe vezényelt Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozó anyahajó fedélzetéről az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló szíriai és iraki területeken való bevetésekre.

Két fiatal lány ollókkal támadt egy férfira Kelet-Jeruzsálemben

Ollókkal támadt és megszúrt egy idős férfit két tizenéves palesztin lány Jeruzsálem keleti részében hétfőn a két hónapja tartó erőszakhullám legújabb eseményeként. Izraeli rendőrök rálőttek a támadókra, egyiküket lelőtték.

Végső búcsút vettek Helmut Schmidt volt német kancellártól

Wikipédia/Nvpswitzerland

Állami gyászünnepséggel végső búcsút vettek hétfőn Hamburgban Helmut Schmidt volt német kancellártól.

Egyre több menekültkérelmet nyújtanak be Ausztriában

Salzburgban már az odaérkezők 20 százaléka szeretne az országban maradni.

Több mint ezer házkutatást tartottak Franciaországban

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

139 embert állítottak elő, közülük 117-et vettek őrizetbe.

Plüssmackóban csempészett drogot találtak a zürichi repülőtéren

Csaknem négy kilogramm marihuánát találtak a zürichi vámosok egy ajándékcsomagként érkezett játékmackó hasában.

Feldolgozni lehet, elfeledni nem - így lehet megbirkózni egy mészárlás emlékével

screenshot

A túlélők, ha petárda vagy fegyverropogás hangját hallják, akár évek múltán is összerezzennek vagy megijednek majd. Ez az önkéntelen reakció mélyen bevésődik az emberbe, soha nem tud elhalványulni, egy életen át megmarad.

Vegyvédelmi eszközök tűntek el egy párizsi közkórházból

Zárt, csak kód ismeretében nyitható tároló helyiségből tűntek el, amilyeneket az ebolafertőzötteket ellátó személyzet szokott használni.

Újabb holttesteket találtak meg a mianmari földcsuszamlás helyszínén

freedigital/panuruangjan

A katasztrófa a Kínával határos Kacsin államban történt szombaton egy település és egy jádebánya közelében.

Egy játszótéren nyitottak tüzet New Orleans-ban - videó

Lövöldözés volt New Orleans-ban, legalább tizenhatan kórházba kerültek.

Illegális bevándorlás: új útvonalakra terelődik a migráció

freedigital/panuruangjan

Ez minden eddiginél nagyobb kihívás elé állíthatja az Európai Uniót.

Ezrek torlódtak föl a görög-macedón határon

Hivatalos papír híján sem busszal, sem vonattal, sem taxival nem utazhatnak, így gyalog vágnak neki az országnak.

Iszlám Állam - a katonai hírszerzés félrevezeti Amerikát?

freedigital/panuruangjan

Vagy az Egyesült Államok csak nagyobb teret szeretne magának...

Bombafenyegetés miatt lezárták a prágai főpályaudvart

Névtelen bombafenyegetés miatt kiürítették és lezárták vasárnap este a prágai főpályaudvart.

Párizsi merényletek: közzétették a stadionnál felrobbant harmadik merénylő fotóját

A francia rendőrség szemtanúk segítségét kérte vasárnap este a múlt heti párizsi merényletek során a Stade de France nemzeti stadionnál felrobbant harmadik öngyilkos merénylő azonosításához. Ennek érdekében közzétették az elkövető fotóját.

Rendőrökkel csaptak össze egy lengyelországi migránsellenes tüntetés résztvevői

Rendőrökkel csaptak össze vasárnap délután a balti-tenger parti kikötővárosban, Gdanskban szervezett migránsellenes tüntetés résztvevői; egy rendőr megsérült, négy nemzeti radikális tüntetőt őrizetbe vettek.

Ha Brüsszelben van, ne menjen az ablakok közelébe

daylight.ma

Meghosszabbították a legmagasabb szintű készültséget Brüsszelben: "súlyos és azonnali" terrorfenyegetettség áll fenn.

Kényszerleszállások és rettegés a repülőgépeken

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a török légitársaság egyik gépe Kanadában. Észak-Amerikában a hétvége folyamán két másik hasonló incidens is történt.

Abdeslam továbbra is szökésben van, razziáztak éjjel Belgiumban

freedigitalphotos.net/Gualberto107

Vasárnap éjjel a rendőrség különleges alakulatai összesen tizenkilenc összehangolt akciót hajtottak végre terroristagyanús személyek felkutatására.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.