Súlyos kanyarójárvány: a németek újragondolják az oltási kötelezettség bevezetését

freedigitalphotos/David Castillo Dominici

Az utóbbi évek legnagyobb kanyarójárványával küzdő Németországban a lakosság többsége támogatná, ha kötelezővé tennék a súlyos fertőző betegségek elleni oltást.

Továbbra is csökken számos NATO-ország védelmi költségvetése

Oroszország agresszív politikája ellenére továbbra is csökken számos NATO-ország védelmi költségvetése.

Mostantól Washingtonban is szabad élvezni a füvet

Az egyesült államokbeli Colorado, Washington és Alaszka állam után csütörtöktől az amerikai szövetségi fővárosban sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

Országos diáktüntetés és sztrájk Spanyolországban

Transzparensekkel és zászlókkal, a spanyol oktatási miniszter lemondását követelve vonultak az utcára egyetemista és középiskolás diákok ezrei Spanyolország negyven városában csütörtökön.

hirdetés

Ijesztő mértéket öltött az orosz pénzromlás

Oroszországban 0,6 százalékra gyorsult a pénzromlás heti üteme február 17. és 24. között. Az éves infláció február 24-én elérte a 16,2 százalékot.

Iohannis: Romániában nincs "magyar kérdés"

A román elnök szerint Romániát nem fenyegeti a Magyarországon a határon túli magyarokkal kapcsolatban megmutatkozó érdeklődés.

A horvátok kétharmada szerint rossz irányba halad az ország

freedigitalphotos.net/arztsamui

A horvátok kétharmada gondolja úgy, hogy rossz irányba halad az ország, a többség ezért az ellenzéki jobbközép Horvát Demokratikus Közösségben (HDZ) látja a változás lehetőségét, a kormányzó szociáldemokratáknak (SDP) csökkent a támogatottsága.

Újabb gyújtogatások Jeruzsálemben

A jeruzsálemi óváros szomszédságában hajtottak végre újabb gyújtogatást feltételezhetően zsidó szélsőségesek csütörtökre virradó éjjel, egy illegális ciszjordániai telepük felszámolását megbosszulva.

Visszavonták nehézfegyvereik 80 százalékát a luhanszki szakadárok

freedigitalphotos.net/tongdang

Petro Porosenko ukrán elnök állítólag csütörtökön a nap folyamán ad majd parancsot arra, hogy az ukrán hadsereg is kezdje meg a nehézfegyverek kivonását.

Oroszországban is tervezett támadást az al-Kaida

Egy oroszországi csővezeték és a moszkvai amerikai nagykövetség ellen is tervezett pokolgépes merényletet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat - derült ki az Oszama bin Laden pakisztáni búvóhelyén lefoglalt dokumentumok felolvasásából egy brooklyni bíróságon szerdán.

11 év után újra spanyol katonák vannak Irakban

freedigitalphotos.net/worradmu

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet ellen létrehozott nemzetközi koalíció tagjaként azért érkeztek a közel-keleti országba, hogy különleges műveletekre képezzék ki az iraki hadsereg tagjait.

Megtiltották az ausztriai iszlám közösségek külföldről való finanszírozását

Heves viták után szerdán elfogadta az osztrák parlament az iszlám szervezetek működését szabályzó jogszabály módosítását, amely megtiltja az ausztriai iszlám közösségek külföldről való finanszírozását.

Hajók átnevezésével akarta megkerülni Észak-Korea az ENSZ-szankciókat

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Átnevezte hajóit, hogy megkerülje az ENSZ-szankciókat az OMM észak-koreai hajózási vállalat, a cég egyik hajójának rakományában tavalyelőtt szovjet gyártmányú fegyvereket és két harci repülőgépet találtak zsákokba csomagolt cukor alá rejtve.

Fél évnél is többet kell várni a békefenntartókra

Ukrajna ENSZ-nagykövete szerint legalább fél év kell ahhoz, hogy döntés szülessen egy békefenntartó ENSZ-kontingens küldéséről a kelet-ukrajnai válságövezetbe.

Orosz hadgyakorlat Észtország és Lettország határánál

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Oroszország kiterjedt hadgyakorlatba kezdett szerdán, így jelenleg az Észtország és Lettország határai közelében fekvő Pszkov térségében mintegy kétezer orosz katona vesz részt a manővereken.

Öngyilkos merénylet Kabul diplomáciai negyedében

Öngyilkos merénylő röpítette levegőbe robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiját csütörtökön Kabul diplomáciai negyedében.

Több fontos témát is felvetettek a magyar képviselők Brüsszelben

freedigitalphotos.net/taesmileland

Több témát is felvetettek magyar európai parlamenti (EP-) képviselők szerda este az uniós parlament brüsszeli plenáris ülésén egyperces felszólalásaikban.

New Yorkban letartóztatták az Iszlám Állam három támogatóját

Az FBI szerint készek voltak, hogy az IÁ nevében terrortámadásokat hajtsanak végre az Egyesült Államok területén.

Internetes hadsereget toboroz az ukrán kormány

freedigitalphotos.net/patrisyu

A kijevi hatóságok az orosz propaganda elleni harc részeként különleges egységeket állítottak fel, valamint létrehoztak egy internetes oldalt, amelyen önkénteseket toboroznak.

Lengyelország több tucat kiképzőt küldene Ukrajnába

A lengyel hadsereg azt tervezi, hogy több tucat katonai kiképzőt küld az ukrán katonák képzésének segítésére. Erről véglegesen a lengyel és az ukrán nemzetvédelmi tárca képviselői döntenek márciusban.

Túl hosszúra nyúlt a pilóta munkaideje: Párizs helyett már Angliában leszállt a gép

freedigitalphotos.net/James Barker

Az Air France megszakította egy New Yorkból Párizsba tartó repülőgépének útját Manchesterben, mivel a pilóta túl régóta volt úton.

Putyin népirtáshoz hasonlította a szakadár régiók gázellátásának megszüntetését

Azzal vádolta a kijevi hatalmat, hogy Ukrajna "egyes felelős vezetői nem értik, mit jelentenek a humanitárius kérdések, mi az, hogy emberiesség, magát a fogalmat is elfelejtik".

ENSZ: 60 milliárd dollárt sikkasztott a volt jemeni elnök

freedigitalphotos.net/ddpawumba

Akár 60 milliárd dollárt is, a jemeni éves GDP összegének megfelelő pénzt sikkaszthatott el Ali Abdalláh Száleh volt jemeni elnök.

Új népesedési csúcsra számítanak az idén Kínában

A családtervezési politika lazítása miatt már az idén új népesedési csúcsra számítanak a szakemberek Kínában: a 18 milliót is meghaladhatja az éves népszaporulat.

Riasztó a gazdasági helyzet Horvátországban

freedigitalphotos/jscreationzs

A zágrábi gazdaságkutató intézet tekintélyes makroközgazdásza szerint Horvátország gazdasági helyzete riasztó, az államháztartás hiánya az újabb hitelfelvétel után elérheti a GDP 90 százalékát.

Terrorkészültség: drónok Párizs belvárosa felett

Ismét drónokat észleltek Párizs felett: az előző éjszakához hasonlóan a szerdára virradó éjjel is öt alkalommal láttak pilóta nélküli repülőgépet a város különböző pontjain.

"Bosszú" - írták héberül a felgyújtott mecset falára

freedigitalphotos/Suat Eman

Ismét felgyújtottak egy palesztin mecsetet szerdára virradó éjjel Ciszjordániában, az ismeretlen támadók előzőleg héber nyelvű feliratokat festettek a mecset falaira.

Tűzszünetsértés: mintha csitulna a harc

Jóval kevesebbszer sértették meg a tűzszünetet a kelet-ukrajnai Donyec-medencében.

AI: 50 millió migráns - minden idők legnagyobb menekültválsága

freedigitalphotos/SweetCrisis

Katasztrofális volt a tavalyi év a konfliktusövezetekből menekülők számára, a kormányok pedig "szégyenteljes" hozzáállást tanúsítottak a menekültek sorsa iránt az Amnesty International (AI) szerdán Londonban ismertetett éves világjelentése szerint, amely különösen élesen elítélte az Európai Unió magatartását.

Az FBI hárommillió dolláros ajánlata

A valahai legmagasabb nyomravezetői díjat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ígéri olyan információkért, amelyek egy orosz hacker, Jevgenyij Bogacsov letartóztatásához vagy elítéltetéséhez vezethetnek.

Náci veteránnak öltözött a farsangon - nem díjazták a baszk városatya ötletét

Twitter/EspanaEnCasa

Náci tisztnek öltözött egy észak-spanyolországi baszk kisváros, Durango tanácsosa egy tenerifei karneválon.

Kettős merénylet az iraki fővárosban

Kettős pokolgépes merényletet követtek el kedden az iraki fővárosban, a támadásban legalább huszonöt ember életét vesztette, ötvenen megsebesültek.

"Politikai csokoládé" került forgalomba Oroszországban

freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

"Politikai csokoládé" forgalmazását kezdte el egy orosz cég. A bonbonos dobozok borítói az egykori szovjet propagandaplakátok mintájára készültek, és olyan feliratok olvashatók rajtuk, mint: "Férfiak és asszonyok, ne fecsegjetek! Obama lehallgat benneteket!".

Nagy-Britannia kiképzőket küld Ukrajnába, fegyvereket nem

Nagy-Britannia kisebb létszámú kiképző egységet küld Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészültségének erősítésére, fegyverszállításokat azonban továbbra sem tervez.

Szexuális zaklatás vádja miatt lemondott egy ENSZ-testület vezetője

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Lemondott posztjáról a klímaváltozás kérdését vizsgáló, Nobel-békedíjjal kitüntetett ENSZ-testület vezetője kedden, miután egy volt kollégája szexuális zaklatással vádolta meg.

Magyar sofőr halálos balesete Spanyolországban

Meghalt egy magyar férfi Spanyolországban, amikor furgonja egy kamionnal ütközött az autópályán Valenciától észak-keletre.

Fiatal lány robbantotta fel magát a buszpályaudvaron

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Fiatal lány robbantotta fel magát kedden egy buszpályaudvaron Nigéria északkeleti részén, a merényletben legkevesebb tizenhét ember meghalt, ötvenhárman pedig megsebesültek.

Elraboltak egy francia nőt és tolmácsát Jemenben

Franciaország nemrégiben arra szólította fel állampolgárait, hogy ne utazzanak Jemenbe, aki pedig ott tartózkodik, az haladéktalanul hagyja el az arab államot.

Villámcsapás végzett a diákokkal és tanárukkal

freedigitalphotos.net/foto76

Villámcsapás ölt meg hat diákot és egy tanárt Tanzánia északnyugati részén egy iskolában.

Haláleset miatt kezdődött vita a kanyaróoltás kötelezővé tételéről

Németországban vita kezdődött a kanyaróoltás kötelezővé tételéről, miután Berlinben halálos áldozatot szedett a hónapok óta tartó kanyarójárvány.

Sokan megsérültek egy kaliforniai vonatbalesetben

freedigitalphotos.net/papaija2008

Huszonnyolcan megsérültek kedden a kaliforniai Oxnardnál, amikor egy helyi érdekű vonat teherautóval ütközött.

Alaszkában engedélyezték a rekreációs marihuána-fogyasztást

Az egyesült államokbeli Colorado és Washington állam után keddtől Alaszkában sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

Önvédelmi tanfolyamra gyűltek össze Prágában európai rabbik

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Önvédelmi és elsősegély-tanfolyamra gyűlt össze kedden Prágában az európai rabbik egy csoportja a kontinensen az utóbbi időben tapasztalt antiszemita támadásokra válaszul.

Rendeletben határozták meg, hogy ki számít terroristának

Tág kereteket biztosít az egyiptomi hatóságoknak az a kedden hatályba lépett rendelet, amely azt határozza meg, hogy mely csoportosulás, szervezet, illetve személy kerüljön terrorlistára.

Átadta megbízólevelét Barack Obama elnöknek Szemerkényi Réka új washingtoni magyar nagykövet

Shutterstock fotó - Everett Collection

Átadta megbízólevelét Barack Obama amerikai elnöknek hétfőn Szemerkényi Réka, Magyarország új washingtoni nagykövete.

Lövöldözés egy csehországi vendéglőben, több halott

Kilencen meghaltak és egy nő súlyosan megsebesült kedden délután dél-morvaországi Uhersky Brodban, amikor a Druzba nevű helyi vendéglőben egy ismeretlen férfi lövöldözni kezdett.

Három nap alatt száz iszlamistát vettek őrizetbe

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A rejtekhelyeken bombakészítési útmutatókat és robbanóanyagokat foglaltak le - közölték helyi tisztségviselők kedden.

Az SZNT idén nem szervezi meg a Székely Szabadság Napját

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) idén elállt a március 10-re, Marosvásárhelyre korábban meghirdetett Székely Szabadság Napjának megszervezésétől, mert nem akar a hatóságok partnere lenni a jogfosztás leplezésében.

Két és félmillió példányban jelenik meg a Charlie Hebdo legújabb száma

Washington Post Twitter

Két és félmillió példányban, címlapján Újraindul felirattal jelenik meg szerdán a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap, amelynek párizsi szerkesztősége ellen január 7-én iszlamista terroristák 12 áldozattal járó merényletet hajtottak végre.

Pokolgépes fenyegetést kapott Radoslaw Sikorski lengyel parlamenti elnök

Az üzenetek szerint kedden délben időzített pokolgépek lépnek működésbe, Sikorski is "meg fog halni". A zavaros stílusban megfogalmazott levelekben "a szabad Lengyelországra" hivatkoztak.

Nem is a "székely íz", hanem a szavatossági idő volt a probléma

3szek.ro

A székelyföldi Kovászna megyei fogyasztóvédelem visszakozott a székely ízek termékfelirat miatt kiszabott bírság ügyében, az intézmény vezetői elismerték, hogy elsősorban a lejárt szavatosságú termékek miatt kell büntetniük.

Illegális bevándorlókkal tömött busz borult fel Szerbiában

Negyven ember sérült meg kedd hajnalban a dél-szerbiai Leskovac közelében, amikor egy illegális migránsokkal teli busz eddig ismeretlen okokból lesodródott az útról.

Nagy gáz lehet a gázzal Európában

freedigitalphotos/renjith krishnan

A Gazprom szerint "komoly" veszélybe kerülhet Oroszország európai gázexportja Ukrajnán át, mert Kijev elmulasztotta kifizetni saját, később esedékes igényének számláját.

Az al-Dzsazíra Snowdennél is nagyobb kémbotrányt készül kiszivárogtatni

Jelentős hírszerző ügynökségektől kiszivárogtatott több száz titkos üzenet jutott az al-Dzsazíra birtokába, és az arab hírtévé a következő napokban nyilvánosságra hozza ezeket az információkat.

Hatásos a japánok ebola elleni gyógyszere

freedigitalphotos/Stuart Miles

Az első tesztekből ítélve hatásos az ebola ellen japán kutatók által kifejlesztett Favipiravir nevű gyógyszer, ezért szerte Nyugat-Afrikában hozzáférhetővé kell tenni az orvosságot.

Hajtóvadászat a szolgálatmegtagadók után

Katonai szolgálatmegtagadás miatt nyolcezer ember ellen adtak ki körözést a hatóságok a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében.

LMBT-ügyi emberi jogi különmegbízottat nevezett ki az amerikai külügyminiszter

Twitter/stophomophobie

Randy Berry személyében John Kerry amerikai külügyminiszter hétfőn kinevezte az Egyesült Államok első olyan különmegbízottját, aki a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) személyek emberi jogainak ügyében jár majd el.

Közel 15 ezer egyiptomi menekült haza Líbiából a lefejezések miatt

Mintegy 200-250 ezerre teszik a jelenleg is Líbiában tartózkodó egyiptomiak számát. Pontos adatok nincsenek, hiszen rengeteg vendégmunkás illegális úton jutott át a határon.

Meghalt a kórházban a harkivi terrortámadás 15 éves sérültje

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Vele együtt háromra emelkedett a békés felvonulás halálos áldozatainak száma az ország keleti részében lévő megyeközpontban.

Bevásárlóközpontok elleni támadásra szólított fel az al-Shabaab

A szomáliai terrorszervezet a hét végén tette közzé fenyegető videoüzenetét. Az FBI nem tud olyan hitelt érdemlő bizonyítékról, amely szerint amerikai területen bevásárlóközpont elleni támadás készülne.

Az iszlám megsértésével gyanúsítanak egy humoristát Libanonban

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az iszlám vallás megsértésével gyanúsít Libanonban egy humoristát az ország vezető szunnita vallási hatósága, amely szerint a férfi az iszlámot sértő képet osztott meg az interneten.

Győzelem napja: a legmodernebb haditechnika lesz Moszkvában

A május 9-i parádéra több ország vezetője is hivatalos, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan szándékoznak részt venni az ünnepségen.

NATO-kompatibilis lesz a török rakétarendszer

freedigitalphotos.net/jscreationzs

Korábban az észak-atlanti szövetség több tagállama is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Törökország a kínai CPMIEC (China Precision Machinery Import-Export Corp.) hadiipari vállalatot bízta meg nagy hatótávolságú rakétarendszere kiépítésével.

A németek többsége szerint nincs náluk valódi demokrácia

Úgy vélik, a gazdaság erős befolyást gyakorol a politikára, így annak nagyobb a súlya az ország sorsának alakításában, mint a választóknak.

Az EU kedden megkezdi a koszovóiak hazaszállítását

freedigitalphotos.net/dan

Az Európai Unió országai kedden megkezdik azoknak a koszovóiaknak a hazaszállítását, akiknek elutasították a menedékkérelmeit. 80 koszovóit szállítanak repülőgéppel Pristinába az EU több tagországából.

Sürgős reformokra van szükség Bosznia-Hercegovinában

Erre figyelmeztetett Szarajevóban az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Federica Mogherini a bosznia-hercegovinai szövetségi képviselőház ülésén vett részt.

Újabb veszteségeket szenvedett az ukrán hadsereg

freedigitalphotos.net/worradmu

A harcok hevessége ugyan csökkent a kelet-ukrajnai Debalceve környékén, Kijev szerint ugyanakkor ez még nem elegendő ahhoz, hogy kivonják a tüzérséget a frontvonalból.

Öt évet kapott az egyiptomi forradalom egyik jelképes alakja

Engedély nélküli tüntetés miatt öt év szigorított börtönre ítélte egy kairói bíróság hétfőn a 2011-ben kezdődött egyiptomi forradalom egyik jelképes alakját, Aláa Abdel-Fattáh neves aktivistát.

Ketrecbe zárt kurd katonákat mutogattak az éljenző tömegnek a dzsihadisták

A narancsszínű kezeslábasba öltöztetett és egyenként ketrecbe zárt foglyokat végigviszik Kirkuk utcáin az éljenző tömeg között, majd később, a ketreceket lerakodva közszemlére teszik őket egy téren.

Hat Szíriába készülő franciának vonták be a személyi okmányait

Először fordul elő, hogy megtiltják Franciaország területének elhagyását olyan állampolgároknak, akikről gyanítható, hogy a dzsihadistákhoz kívánnak csatlakozni Szíriában.

Baloldali fordulatot jósol egy középiskolai szavazás

Ezeknek a tulajdonképpen pedagógiai célzatú "próbaválasztásoknak" a felnőtt világ is egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít.

Két volt külügyminiszter is tiltott lobbitevékenység gyanújába keveredett

Rifkind az álcázott riporterekkel tartott második megbeszélésén arra is hajlandónak mutatkozott, hogy a kínai "cég" nevében levélben közbenjár brit kormányilletékeseknél.

Gyásznapot tartanak Harkivban a merénylet áldozataira emlékezve

Vasárnap Harkivban pokolgép robbant egy felvonuláson, amelyen megemlékeztek a kijevi Majdan-tüntetők elleni karhatalmi erőszak áldozatairól az esemény első évfordulóján.

Mogherini: az IÁ konkrét veszélyt jelent Olaszországra

Twitter/Yonkersoem40

Akármelyik pillanatban robbanhat a líbiai helyzet - az Iszlám Állam (IÁ) fegyveresei újabb videoüzenettel fenyegették meg Róma városát.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.