Kisiklott egy tehervonat Görögországban

freedigitalphotos.net/papaija2008

Kisiklott egy tehervonat az észak-görögországi Gefyra közelében. A balesetben a két mozdonyvezető könnyebben megsebesült.

Többezer darabbá szakadt a 150 utas - nagy erőkkel keresik a másodpilóta testrészeit

Folytatták a kutatást szombaton a francia Alpokban lezuhant Germanwings-repülő roncsainál. Borzalom és komoly erőfeszítés mindenfelé.

Két éve elrabolt cseh diáklányok szabadultak ki Pakisztánban

A két egyetemistát még 2013-ban rabolták el ismeretlenek, akikről azóta sem lehetett megtudni, melyik szervezethez tartoznak.

Két szaúdi pilóta katapultált a Vörös-tenger felett

A jemeni lázadók elleni légi hadjáratban részt vevő F-15S típusú szaúdi vadászgép meghibásodott, és két pilótájának katapultálnia kellett a Vörös-tenger felett, nemzetközi vizeken.

hirdetés

A másodpilóta azt akarta, hogy mindenki emlékezzen rá

Az exbarátnő, aki egy 26 éves légiutas-kísérő, "gyötrődőnek" és "titkolózónak" nevezte Andreas Lubitzot, aki a hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban.

A másodpilóta "megszállottja" volt a francia Alpoknak

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, amelyet vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült.

Túszdráma zajlott Mogadishuban: egy nagykövet is az áldozatok között

A biztonsági erőknek sikerült legyőzniük a mogadishui szállodát elfoglaló al-Shabaab terrorszervezet fegyvereseit.

Utasonként 50 ezer euró azonnali segélyt ajánl a Lufthansa

A Lufthansa német légitársaság utasonként 50 ezer euróig - 15 millió forintig - terjedő azonnali segélyt ajánlott fel pénteken a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak.

Meghalt az utolsó ismert ebolás Libériában

A tavaly kitört járványban több mint tízezren haltak meg, a nő is egy azóta meghalt betegtől kapta el szexuális úton a vírust.

Felmentették a szobatársa megölésével vádolt Amanda Knoxot

Meglepetést keltett az olasz semmítőszék ítélete, ugyanis előzetesen perújrafelvételt vártak Meredith Kercher brit diáklány megölésének ügyében. Így hivatalosan nem tudni, ki ölte meg 2007 októberében az áldozatot.

A német légitársaságoknál bevezetik a "két személy, négy szem" szabályt

A Germanwings franciaországi katasztrófájának hatására valamennyi német légitársaságnál bevezetik az úgynevezett két személy szabályt, vagyis azt az előírást, hogy a pilótafülkében folyamatosan két főnek kell tartózkodnia a személyzetből.

A másodpilótát lelki betegség miatt helyezték betegállományba

A düsseldorfi egyetemi klinika megerősítette, hogy Andreas Lubitz a páciensük volt. Hozzátették, hogy nem depresszió miatt kezelték.

A Lufthansa-csoport is felülvizsgálja a pilótafülkére vonatkozó szabályokat

Több légitársaság után a Lufthansa-csoport is úgy döntött, módosít a pilótafülkére vonatkozó szabályokon, a német légicég gépein is folyamatosan két személynek kell a fülkében lennie.

Nem szavazhatnak a melegházasságról a szlovének

zavazattöbbséggel elvetette a szlovén parlament a melegek házasságáról és örökbefogadási jogáról szóló népszavazás kiírását célzó javaslatot.

Beteg volt: fel se szállhatott volna kedden az öngyilkos-gyilkos pilóta

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának lakóhelyén lefoglalt anyagok alapján feltételezhető, hogy a férfi beteg volt, és ezt titkolta munkaadója és kollegái előtt.

Saját pálinkamárkát dob piacra a szerb államfő

Saját pálinkamárkát "dob piacra" Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök, projektjéhez pedig már az egyedi pálinkásüvegeket is elkészíttette.

Egy hét alatt nyolc szélsőségesgyanús alakot kapcsoltak le Ausztriában

Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Nyolc feltételezett szélsőségest fogtak el Ausztriában a héten, ötöt az alsó-ausztriai Kremsben és Bécsben csütörtökön, három lányt pedig még a hét elején tartóztattak le Grazban.

Áramszünet miatt lezárták az amszterdami Schiphol repülőteret

Áramszünet miatt le kellett zárni pénteken az amszterdami Schiphol repülőteret, a beérkező járatokat átirányítják.

Sertésinfluenza: kétezer fölött az áldozatok száma

freedigitalphotos.net/dan

Kétezer fölé emelkedett a sertésinfluenza áldozatainak száma Indiában.

Súlyos depresszióban szenvedett a másodpilóta

Hat évvel ezelőtt súlyos depresszióban szenvedett, azóta rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állt a Germanwings Airbus A320-as másodpilótája.

Keresik még a második fekete dobozt

freedigitalphotos.net/num_skyman

Folytatódik a kutatás a hét elején a francia Alpokban történt Germanwings-katasztrófa helyszínén péntek reggel. A keresett fekete doboz adatai további információval szolgálhatnak az eset rekonstruálására.

"Valamit" találtak: kiderülhet, miért ölt meg 150 embert a pilóta

Nem hagyott búcsúlevelet, és a közösségi oldalon sem olvasható semmi olyan, ami magyarázatot adna Andreas Lubitz öngyilkos merényletének okára, ám a nyomozók mégis találtak "valamit".

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett az amerikai és a dél-koreai haditengerészet

freedigitalphotos.net/digidreamgrafix

A manőverekben a két ország 7600 tengerészgyalogosa és haditengerésze vesz részt, harminc hadihajóval, 80 harci géppel és negyven páncélozott katonai járművel. Három amerikai kétéltű légideszantos hajót is bevetnek, és egyebek mellett haditengerészeti felderítő feladatokat és deszantos partraszállást fognak begyakorolni.

Gázrobbanás Manhattanben: több lakóépület összedőlt

Forrás: YouTube

Feltehetően gázrobbanás következtében három többemeletes lakóépület összedőlt és négy lángra kapott New York Manhattan városrészében csütörtökön, a hatóságok szerint tizenkilenc ember megsérült.

Leváltották a CIA Terrorelhárító Központjának vezetőjét

Leváltották az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Terrorelhárító Központjának (CTC) igazgatóját, aki a kémszervezetnél egyebek között az Osama bin Laden kézre kerítését célzó műveletek és a dróncsapások irányítója volt.

Amerika váratlanul feloldotta az izraeli atomfegyverkezés titkosítását

Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Az Egyesült Államok példátlan lépéssel feloldotta a titkosítását egy 1987-es jelentésnek, amely bepillantást enged az izraeli atomfegyver-programba.

Megérkeztek az áldozatok hozzátartozói a katasztrófa helyszínére

Megérkeztek az áldozatok hozzátartozói csütörtök délután a Germanwings német légitársaság 150 áldozatot követelő repülőgép-szerencsétlenségének helyszínére a francia Alpokba.

Franciaországi légikatasztrófa: házkutatást tartottak a másodpilóta lakóhelyén

facebook

Németországban házkutatást tartott a rendőrség csütörtök délután a lezuhant Germanwings-járat másodpilótájának lakóhelyén.

A franciaországi légikatasztrófa nem köthető terrorizmushoz a Fehér Ház szerint

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön felajánlotta segítségét a gép lezuhanásának körülményeit vizsgáló francia hatóságoknak.

Merkel szerint felfoghatatlan a másodpilótáról szóló hír

www.airportal.hu

A német kancellár szerint "szinte felfoghatatlan dimenziót" adnak a keddi repülőgép-szerencsétlenségnek az új hírek, amely szerint a másodpilóta tudatosan katasztrófába vezette a gépet.

Német szakértők szerint is a másodpilóta szándékosan pusztította el a gépet

A pilótafülke ajtaját az arra jogosult és a szükséges információkkal rendelkező személyek csak akkor nem tudják kívülről kinyitni, ha belülről szándékosan akadályozzák az ajtó kinyitását.

Franciaországi légikatasztrófa: semmi sem stimmelt igazán

facebook

Ami csak lehetett, közrejátszott az Airbus A-320 lezuhanásában? De azért ne felejtsük, hogy a Lufthansanak eddig egyetlen gépével sem történt légi katasztrófa.

Lufthansa: nem tudni a pilóta motivációját

A Lufthansa szerint egyelőre csak találgatnak arról, hogy mi lehetett a Germanwings Airbus A320-asát az Alpoknak vezető pilóta tettének motivációja.

Szándékosan vezette a hegynek a gépet a pilóta?!

Fotó: Wikipedia/Julian Herzog

A nyomozók az elsődleges adatok elemzése alapján arra a megállapításra jutottak, hogy a Franciaországban lezuhant repülőgép katasztrófája nem véletlen baleset volt, hanem a pilóta nagyon is tudatos szabotázsakciója.

Kényszerleszállással ért földet egy Airbus A320-as

Kényszerleszállást hajtott végre a Vueling spanyol diszkont légitársaság Airbus A320-as utasszállító repülőgépe a barcelonai El Prat repülőtéren csütörtök délelőtt, ez ugyanaz a járműtípus, mint amelyik egyik gépe kedden lezuhant a francia Alpokban.

A másodpilótának mindössze 630 repülési órája volt

Forrás: YouTube

A repülőgép kapitányának hatezer órányi repülési ideje volt, előzőleg a Lufthansa és a Condor repülőgépeit vezette.

Niedermüller a médiapluralizmusról, Morvai a cigányságról

Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti (EP-) képviselője a közszolgálatiság magyarországi helyzetét bírálta, Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője pedig a cigányság ellenségeiről beszélt az EP szerda éjszakába nyúlt plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces felszólalások sorában.

Visszafoglaltak egy repülőteret a felkelőktől Jemenben

freedigitalphotos.net/worradmu

A repülőtér szerdán került az elnökhöz hű erőktől a húsziknak nevezett jemeni síita felkelők szövetségesei, a korábbi elnököt, Ali Abdalláh Szálehet támogató katonai erők kezére.

Aknára futott egy utasokkal teli busz Kelet-Ukjrajnában

Legalább három ember meghalt és sokan megsebesültek, amikor egy utasszállító busz aknára futott Kelet-Ukrajnában szerdán.

Hadművelet indult a síita húszi lázadók ellen

freedigitalphotos.net/dan

A légicsapások közép-európai idő szerint éjfélkor kezdődtek, helyi lakosoktól származó értesülések szerint katonai repülőgépek támadták a jemeni főváros, Szanaa repülőterét.

Az egyik pilóta kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszatérni

A járat útjának legelején a pilóták "nagyon udvarias, nagyon fesztelen" beszélgetést folytattak egymással, majd a hangfelvétel arról tanúskodik, hogy egyikük kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszatérni.

Értékelhető adatokat nyertek ki az első fekete dobozból

freedigitalphotos.net/num_skyman

A tragédia okaira viszont egyelőre nem tudnak magyarázattal szolgálni.

Aláírásra megnyílt az emberi szervkereskedelem elleni európa tanácsi egyezmény

"Az emberi szervek illegális eltávolítása és az azokkal való kereskedés súlyos emberi jogi jogsértés".

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok emléke előtt

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A francia Alpokban kedden lezuhant repülőgép utasainak, illetve a tunéziai Bardo múzeum elleni március 18-i terrortámadás áldozatainak az emléke előtti, egyperces néma tiszteletadással kezdődött az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülése.

Megtalálták a másik fekete doboz külső burkolatát, a berendezést nem

Megtalálták a másik, a gép repülési adatait rögzítő fekete doboz külső burkolatát a francia Alpokban történt légikatasztrófa helyszínén, magát a berendezést azonban még nem lelték meg.

Megtalálták a második fekete dobozt is, súlyosan sérült

freedigitalphotos.net/num_skyman

Megtalálták szerdán a második, a gép repülési adatait rögzítő fekete dobozt is a keddi repülőgép-szerencsétlenség helyszínén a francia Alpokban.

Magyar fuvarozók is tüntettek Brüsszelben

Lengyel, cseh, román és litván kollégáik mellett magyar fuvarozók is részt vettek azon a tiltakozáson Brüsszelben, az Európai Parlament épületénél, amellyel az áruszállítók a Németországban az év eleje óta hatályos, Franciaországban pedig bevezetni tervezett minimálbér-szabályozás ellen emelték fel szavukat.

51 spanyol áldozatról tud a spanyol kormány

freedigitalphotos.net/num_skyman

A kormány által létrehozott válságstáb ülése után még 49 áldozatról számolt be Francisco Martínez államtitkár néhány órával ezelőtt, aki valószínűsítette már akkor is, hogy ez a szám még változhat.

Légikatasztrófa: nem zárható ki a terrorizmus sem

Szinte minden órára jut egy-egy újabb részlet azoknak az áldozatoknak a kilétéről, akik a keddi repülőgépbalesetben vesztették életüket. Közben felmerült a terrorizmus lehetősége is.

Élő adásban tartóztatták le az ukrán katasztrófavédelem vezetőjét

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Letartóztatták szerdán a kormány élőben közvetített kijevi ülésén az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat vezetőjét és helyettesét.

Szerencsés kényszerleszállás Szentpéterváron

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre szerdán Szentpéterváron egy orosz légitársaság repülőgépe.

Egy egész focicsapat úszta meg a franciaországi repülőkatasztrófát

Csak a véletlenen múlott, hogy egy svéd futballcsapat teljes tagsága nem veszett oda a franciaországi légibalesetben: eredetileg ők is azzal a géppel utaztak volna, amelyik aztán lezuhant a francia Alpokban.

Spanyol családanyák, gyerekek, üzletemberek az áldozatok között

Például az 55 éves Pilar Vicente Sebastián tanárnő gyerekeit készült meglátogatni, akik Erasmus ösztöndíjjal tanulnak Németországban.

Franciaországi légikatasztrófa: megtalálták a pilóták beszélgetését rögzítő feketedobozt

A pilótafülkében elhangzott beszélgetést és hangokat rögzítő fekete dobozt találták meg a Germanwings légitársaságnak a francia Alpokban történt balesetének helyszínén, de a berendezés megrongálódott.

Légikatasztrófa: fel se fogták az utasok, hogy mi történik, addigra elaludtak

Szakértők szerint a kedden lezuhant repülőgép utasai nem tudták, hogy meg fognak halni, a gépen ugyanis olyan mértékű oxigénhiány alakult ki, hogy az utasok békés öntudatlanságba zuhantak és elaludtak.

KKM: a konzuli szolgálat nem kapott hivatalos értesítést magyar áldozatról

A német külügyminisztérium válságközpontja helyettes vezetőjének hivatalos tájékoztatása szerint nem állnak rendelkezésre az áldozatok állampolgárságával kapcsolatos adatok.

Hoppá! A lezuhant géppel már hétfőn is gondok voltak - a Lufthansa személyzete nem mer felszállni

A tragédia után megtagadta a munkát a Germanwings és a Lufthansa több Düsseldorfból indítani tervezett járatának személyzete, így törölni kellett egy madridi, egy londoni és egy stockholmi járatot.

Franciaországi légikatasztrófa: szörnyű látvány a katasztrófa helyszíne

A német külügyminiszter teljesen ledöbbent,szerinte a térség "borzalmas képet mutat", az áldozatok hozzátartozóinak gyásza pedig "mérhetetlen".

Eddig 196-an jelentették be indulásukat az amerikai elnökválasztáson

Eddig 196-an juttatták el a Szövetségi Választási Irodához az azzal kapcsolatos dokumentációt, hogy indulni kívánnak a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Washington meghosszabbítaná az afgán erők finanszírozását

freedigitalphotos.net/worradmu

Az amerikai kormány 352 ezres csúcs-keretlétszámmal számolva legalább a 2017-es pénzügyi év végéig meg kívánja hosszabbítani az afgán biztonsági erők pénzügyi támogatását, ami kongresszusi jóváhagyás esetén évi mintegy 4 milliárd dolláros vállalást jelent majd.

Hozzá kell szokni az AMERIKAI katonai jelenléthez

Csehország és Lengyelország területén is áthalad az amerikai hadsereg Dragoon Ride fedőnevű harcjárműkonvoja. A csehek már a megszállókat látják bennük.

Útnak indulnak a rokonok a katasztrófa helyszínére busszal

RP ONLINE Facebook-oldal

"Nincs rosszabb, mint elveszíteni egy közeli hozzátartozót, ráadásul ilyen tragikus módon."

Ez kemény: egy csoport német iskolás is volt a lezuhant gépen

Egy németországi gimnázium számos tanulója és két tanár is annak az utasszállító gépnek a fedélzetén tartózkodott, amely kedden lezuhant Franciaország déli részén. Magyar nem volt a fedélzeten.

Hamis forinttal üzletelőket vettek őrizetbe

marosvasarhely.info

Egy Svájcban bejegyzett személygépkocsiban két helybeli és két magyarországi illetőségű fiatal utazott, akiknél 25 darab hamisított tízezer forintost találtak.

Franciaországi légikatasztrófa: semmilyen feltételezés nem zárható ki

Egy helikopter már le tudott szállni a baleset helyszínén a francia Alpokban, s annak legénysége megállapította, hogy a lezuhant repülőgépnek nincsenek túlélői.

Fényes nappal az utcán lövöldöztek egymásra Nápolyban a camorra klánjai

freedigitalphotos.net/adamr

A fegyveres harc fényes nappal az utcán zajlott az ott játszó gyerekek és a menekülő gyalogosok között.

A CNN megkapta a sugárzási engedélyt Oroszországban

A CNN megkapta a sugárzási engedélyt az orosz médiahatóságtól három hónappal az után, hogy kivonult az orosz médiapiacról.

Miért potyognak az Airbusok?

Ferihegy

Az Airbus az elmúlt tíz évben megduplázta az átadott gépek számát, most évi mintegy hatszáz gép gördül le a toulouse-i székhelyű cég végösszeszerelő soráról, a világ második legtöbbet használt utasszállító gépe. Ezért is van "sok" baleset.

Lufthansa: nem tudni, mi történt a repülőgéppel

Az Airbus A-320-as fedélzetén 142 utas és 6 fő személyzet tartózkodott, összesen 148 ember. "Ha a félelmeink beigazolódnak, akkor ez fekete nap a Germanwings életében."

Lezuhant egy német utasszállító Dél-Franciaországban

AP, Frank Augstein

Dél-Franciaországban lezuhant a Lufthansához tartozó Germanwings légitársaság Barcelonából Düsselordorfba tartó járata. Ami a baleset körülményeit illeti, a jelentések szerint a tragédia idején tökéletes időjárási körülmények uralkodtak a környéken.

Eltörölték a szigorú internetes becsületsértési törvényt Indiában

A 2008-ban, az internetes bűnözés elleni fellépés szellemében hozott törvényt egyetemi hallgatók, írók, bloggerek és jogvédő csoportok támadták meg bíróság előtt.

Tüzet nyitottak egy buszra Afganisztánban

freedigitalphotos.net/jiggoja

Tüzet nyitottak egy buszra és két másik járműre ismeretlen fegyveresek keddre virradóra a kelet-afganisztáni Vardak tartományban, a Kabult Kandahárral összekötő úton.

Tüntetően végigvonul a NATO több keleti tagállamán egy amerikai katonai konvoj

A NATO keleti tagállamainak védelme iránti amerikai elkötelezettséget demonstrálandó, közúton halad végig a balti országoktól Németországig az amerikai hadsereg egy harcjármű-konvoja, amely hétfőn ért Lengyelország területére. Varsó eközben hét év után először hirdetett kötelező gyakorlatot tartalékosai számára.

Az amerikai kongresszus fegyvereket küldene Ukrajnába

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A határozat azonban csupán javaslatszerű, és semmire se kötelezi az amerikai elnököt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.