Csaknem öt évtized után szabadulhat egy brit rendőrgyilkos

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A 78 éves Harry Roberts 1966-ban két társával együtt éppen fegyveres rablásra készült a nyugat-londoni Shepherd's Bush negyedben. A furgonjukban készülődő társaság gyanús lett három rendőrnek, akik igazoltatni akarták őket. Harris a rendőrök közül kettőt agyonlőtt; a harmadikkal egyik társa végzett.

A 2030-ig szóló klímavédelmi és energiacsomagról tárgyal az Európai Tanács

Megkezdődött csütörtök délután az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ülése, amelynek legfontosabb napirendi pontja a döntés az EU 2030-ig szóló klímavédelmi és energiastratégiájáról.

Két újabb francia légicsapás Irakban

Franciaország csütörtökön bejelentette, hogy újabb két légicsapást hajtott végre a dzsihadisták állásai ellen Irakban, s ezzel hatra emelkedett az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni francia beavatkozások száma.

Ferenc pápa: az életfogytiglani büntetés rejtett halálos ítélet

A halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését, valamint a börtönkörülmények javítását szorgalmazta Ferenc pápa csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadva a Vatikánban.

hirdetés

Zuckerberg kínaiul a kínaiaknak: a Facebook már itt van

A Facebook már itt van Kínában - jelentette ki Mark Zuckerberg Pekingben, utalva arra, hogy a cége kínai vállalatokat népszerűsít a külföldi piacokon. A neves Tsinghua Egyetemen tartott fórumán azonban a közösségi oldal blokkolásának kérdése közvetlenül nem került szóba, helyette csütörtöki sajtóbeszámolók azt emelik ki, hogy a Facebook társalapítója nagyjából fél órán át tudott kínaiul társalogni.

Erdély-szerte megemlékeznek az 1956-os magyar forradalomról

Csíkszeredában a város önkormányzata, az 56-os Bajtársi Társaság és Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa szervezett délben megemlékezést a Kalász lakótelepi temető bejáratánál felállított 1956-os kopjafánál.

Sztrájkolnak az olasz vasutasok, a jegyek visszaválthatók

A Magyarországon váltott jegyek árát - a helyjegyekét is - kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak vagy más időpontra érvényesítik a jegyeket.

Hongkong: összetűzések a területfoglalók és ellenzőik között

Nyolc embert őrizetbe vettek, a hatóság közleménye szerint "közös támadás, rendbontás nyilvános helyen, támadó fegyver birtoklása és gyújtogatás" miatt.

Kanada: videón a lövések, a parlamentnél két halott

A kanadai miniszterelnök szerint ami történt, az egy újabb terrorista támadás volt 3 nap leforgása alatt, de Kanadát senki sem fogja megfélemlíteni.

Átmászott egy férfi a Fehér Ház kerítésén, elfogták a belga juhászok

A férfi az őt körülvevő ügynökök előtt felhúzza a testén az ingét, azt bizonyítva, hogy nincs nála fegyver, és közben rúgásokkal próbál távol tartani egy kutyát. (A Fehér Házat belga juhászokkal őrzik.)

Csökken az ittas vezetés okozta balesetek száma Kínában

Jelentős mértékben csökken az ittas vezetés okozta balesetek száma Kínában, amióta azt már minden esetben bűncselekménynek minősül, ám továbbra is itt történik a legtöbb közúti baleset a világon.

Harmadik repülőgép-hordozóját építi hamarosan Kína

A kelet-kínai Sanghaj városában készül majd Kína harmadik repülőgép-hordozója, amely a második hazai fejlesztésű vízi jármű lesz osztályában.

Számottevően csökkent a kivégzések száma Kínában

Az előző évekhez képest jelentősen csökkent a kivégzések száma Kínában - állítja a témáról rendszeresen jelentő Dui Hua (Párbeszéd) Alapítvány legfrissebb tanulmányában.

Kártérítést fizethet a román állam egy volt kommunista börtönparancsnok kegyetlenségei miatt

Alexandru Visinescut, aki 1956 és 1963 között a hírhedt Ramnicu Sarat-i börtönt irányította, emberiesség elleni bűncselekmények miatt állították bíróság elé. Azzal vádolják, hogy a politikai foglyokat kínozta, és legalább 12 fogoly haláláért közvetlenül felelős.

Kilenc embert gázolt el egy szándékosan a tömegbe hajtó férfi Jeruzsálemben

Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.

Vihar: közlekedési fennakadások, áramszünetek Ausztriában

Helyenként százötven kilométeres óránkénti széllökésekkel vonult át szerdára virradóra Ausztria felett a vihar, és az ország több részén közlekedési fennakadásokat, több ezer háztartásban áramszüneteket okozott.

Megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban

A Mirek Topolánek vezette jobboldali kormány által 2008-ban bevezetett különböző egészségügyi illetékek közül így januártól már csak a mentőszolgálat igénybevételéért kell fizetni esetenként 90 koronás (mintegy 1000 forint) illetéket. A kórházi díjat - napi 100 korona (1100 forint) - már korábban megszüntette a balközép koalíciós kormányzat.

Három év börtön illegális petesejt-kereskedelemért

A romániai magánkórház fő tevékenysége az volt, hogy 18 és 30 év közötti egyszerű és tanulatlan romániai nőktől petesejteket vásároltak, majd azokat meddő izraeli és német nőkbe ültették be, hogy ez utóbbiak gyereket vállalhassanak.

Horvátországot is elérte a vihar, és leesett az első hó

A fővárosban a tűzoltók 150 alkalommal vonultak ki, főleg vizet szivattyúztak. Az ország más területein is hasonló a helyzet, de napközben csillapodott a rossz időjárás, további esőzésekre az ország keleti részein lehet számítani.

Hongkongi tüntetések: a rendőrök közbeléptek

Taxisofőrök kezdték bontani a negyedik hete lezárt hongkongi Mongkok útjain a tüntetők által elhelyezett akadályokat, hogy az utakat szabaddá tegyék, de a rendőrök ezt részben megakadályozták.

Hatvanezer matuzsálem él Kínában

freedigitalphotos.net/M-pics

Kínának már csaknem 60 ezer 100 évesnél idősebb lakosa van, a népes "klub" korelnöke 128 éves.

Kísérleti gyógyszereket kaphatnak a halálos betegek Angliában

A törvényjavaslat a reklámmágnás Lord Saatchi nevéhez fűződik, aki azután emelte fel szavát az ügyért, miután felesége petefészekrákban meghalt.

Ausztriában a legmagasabb fokú riasztást adták ki a közelgő vihar miatt

freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

A hidegfront nyugati irányból hóval és viharokkal érkezik, hóesésre már 800 méteres magasságon lehet számítani.

Horvátországban 10 év alatt több száz nő esett családon belüli erőszak áldozatául

Az elmúlt tíz évben Horvátországban 300 nőt ölt meg házastársa, partnere, fia vagy családtagja. Ez a trend ugyan csökkenni látszik, tavaly mégis 11, az idén pedig eddig három nő vesztette életét családon belüli erőszak miatt - hangzott el a horvát parlamentben kedden.

Újabb sztrájkot helyezett kilátásba a Lufthansa-pilóták szakszervezete

freedigitalphotos.net/adamr

Újabb munkabeszüntetést helyezett kilátásba kedden a Lufthansa pilótáit képviselő szakszervezet, amelynek felhívására hétfő délután óta sztrájk bénítja a német légitársaságot.

Szíria légterében kezd felderítő repüléseket a brit légierő

Szíria légterében kezd felderítő repüléseket a brit királyi légierő (RAF), de fegyveresen továbbra sem avatkozik be a szíriai konfliktusba - közölte kedden a brit védelmi miniszter.

Nem biztos, hogy ennek örülne Christophe de Margerie

freedigitalphotos.net/adamr

Putyin Oroszország barátjának nevezte a vnukovói balesetben elhunyt francia üzletembert.

Tovább nőtt a sziléziai bányarobbanás halálos áldozatainak száma

Újabb két ember halt meg kedden a sziléziai Myslowice-Wesola bányában két hete történt sújtólégrobbanás sérültjei közül. A bányabaleset halálos áldozatainak száma ezzel ötre emelkedett.

Ebola - A cseh reptereken már szűrnek

Fotó: YouTube screenshot

A csehországi nemzetközi repülőtereken az ebolafertőzés veszélye miatt kedd reggeltől ellenőrzik a külföldről érkező összes utast. Az intézkedést a cseh nemzetbiztonsági tanács hozta a múlt héten.

Repülőgép-balesetben meghalt a Total olajipari cég vezére

A repülésirányítók és a hókotró vezetőjének hibája okozhatta a francia olajipari cég első emberét szállító magánrepülőgép szerencsétlenségét Moszkva vnukovói repülőterén.

Új főnöke van a cseh katonai hírszerzésnek

Fotó: freedigitalphotos.net/Tim Beach

Jan Berount, Martin Stropnicky védelmi miniszter eddigi tanácsadóját nevezte ki a cseh kormány a katonai hírszerzés (VZ) új igazgatójává.

London "még karácsony" előtt EU-bevándorlási korlátozásokat jelent be

David Cameron brit miniszterelnök "még karácsony előtt" intézkedéseket jelent be az európai uniós társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók bevándorlásának korlátozására.

Franciaország ismét lecsapott Irakban

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Franciaország harmadik alkalommal hajtott végre légicsapásokat Irakban, amelyek során megsemmisítették az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet két kisteherautóját a Bagdadtól mintegy 160 kilométerre található Tikrít térségében.

Kijev szerint súlyos merényleteket készített elő az orosz titkosszolgálat

Repülőgép-robbantást és más súlyos merényleteket, provokációkat készített elő Kijevben az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) a vasárnap esedékes ukrajnai parlamenti választások idejére.

Vizsgálati fogságban az orosz katonák ukrajnai halálát feltáró jogvédő

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Szakértők az orosz hatalom nyomásgyakorlását sejtik a bűnvádi eljárás hátterében.

Ebola: uniós koordinátor hangolja majd össze a tagállamok lépéseit

Az Európai Unió külügyminiszterei egyetértenek abban, hogy a tagállamok ebolajárvány elleni erőfeszítéseit, felajánlásait összehangolandó egy közös uniós koordinátort nevezzenek ki.

Ebola: a kínai milliárdosok adományait hiányolta a WFP

freedigitalphotos.net/Keattikorn

Hiányolta a gazdag kínai milliárdosok felajánlásait és adományait az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) Kínáért felelős igazgatója hétfőn, amikor Pekingben az ebola elleni küzdelemhez szükséges alapok gyűjtéséről beszélt. A kínai kormány eddigi felajánlásairól viszont elismerően szólt.

Pereskedik a bántalmazott holland-magyar tolmács

Beperelte a marosvásárhelyi helyi rendőrséget egy holland-magyar tolmács, akit - állítása szerint - múlt év decemberében azért bántalmaztak a rendőrség székházában, mert nyelvi jogait próbálta érvényesíteni.

Nagy erejű robbanás rázta meg Donyecket

freedigitalphotos.net/9comeback

Nagy erejű robbanás történt hétfőn Donyeck városában, nem messze attól az épülettől, ahol Andrij Purhin, az oroszbarát szakadárok önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságának "miniszterelnök-helyettese" tartott éppen értekezletet.

A brüsszeli nemzetközi reptéren is ellenőrzik már az utasokat

Elsőként a Brussels Airlinesnak a nyugat-afrikai Guinea fővárosából, Conakry-ból Sierra Leone fővárosa, Freetown érintésével érkező járata mintegy kétszáz utasa haladt át a testhőmérsékletet ellenőrző kapukon hétfő hajnalban.

A hongkongi diákok visszautasítják a "külső erők" befolyásának vádját

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Kiverték a biztosítékot a hongkongi kormányzónak a szavai a korlátozott választási reform tervei miatt területfoglalással tiltakozó diákok vezetőinél, és visszautasították, hogy mozgalmuknak - mint azt a város kormányzója állította - "külső erők" is részesei lennének.

Felgyorsítaná a reformokat a francia elnök

Az államfő ezzel a kormányzó Szocialista Párt baloldali szárnyának kívánt üzenni, amely újabb bírálatokat fogalmazott meg a költségvetési megtakarításokkal szemben.

Kiemelt helyen szerepel az ebola az uniós külügyminiszterek tanácskozásán

Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a tanácskozásra érkezve hihetetlenül összetettnek nevezte a problémát.

Így néz ki, amikor telibe találnak egy hajót

Erejük fitogtatása mellett nyilván tapasztalatszerzési célokat is szolgált az a kínai fegyverteszt, melynek keretében szétlőtték egy csatahajó parancsnoki hídját.

Kiutasított náciknak fizettek szociális juttatásokat az amerikaiak

Egy jogi kiskapu tette lehetővé, hogy az érintettek tovább élvezték az amerikai adófizetők pénzéből fedezett szociális juttatásokat.

Budapestet is eléri a Lufthansa-sztrájkhullám

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar.

Barroso Kelet-Európa haragjától óvja Londont

"Még a leggazdagabb, legbüszkébb európai nemzet sem reménykedhet abban, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát".

A hongkongi tüntetések radikalizálódásától tartanak a hatóságok

A város első embere szerint a történéseket már senki sem képes kontrollálni, s megjegyezte, "külső erők" is jelen vannak a Foglald el a központot! mozgalomban.

Erősödnek az Iszlám Állam elleni amerikai légicsapások

Az amerikai gépek a fallúdzsai gát közelében leromboltak egy töltést, amelyet az IÁ fegyveresei azért építettek, hogy elárasszák Fallúdzsa síiták lakta keleti negyedeit.

Micsiko japán császárné, "az ország lelkiismerete" 80 éves

A császárné mindig igyekezett kapcsolatot keresni az egyszerű emberekkel, máig emlékezetes, amikor 1995-ben a kobei földrengés után férjével a helyszínre látogatott, és letérdelve átölelte a zokogó áldozatokat. Ugyanígy meghatotta a japánokat, amikor a császári pár a 2011-es pusztító földrengés és szökőár károsultjait kereste fel.

Új korszak indul Ferenc pápa egyházában

Fotó: Twitter/@philabouzeid

Megosztottsággal zárult, de új korszakot indított el a szombat este végetért püspöki szinódus az olasz sajtó vatikáni megfigyelői szerint, miután a tanácskozás éppen a két legvitatottabb kérdést, az elváltak és újraházasodottak áldoztatását és az azonos neműek párkapcsolatát hagyta megválaszolatlanul.

Ebola - Belföldi egészségügyi akciócsoportot állít fel a Pentagon

A Pentagon egy 30 fős, gyorsan bevethető egészségügyi akciócsoportot hoz létre, amely képes lesz 72 órán belül az Egyesült Államok bármely pontján kezelésbe venni ebolás betegeket.

Oroszbarát szeparatisták miatt zuhanhatott le a malajziai gép

Fotó: FB/MH17

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) értékelése szerint oroszbarát szeparatisták okozták a júliusban Kelet-Ukrajnában lezuhant malajziai utasszállító repülőgép katasztrófáját.

Újabb súlyos áldozatokkal járó támadás Kínában

Fegyveresek merényletet követtek el egy északnyugat-kínai település piacán. Legalább 22 ember halt meg, köztük a négy támadó és rendőrök is.

Ferenc pápa: az egyház arra hivatott, hogy gondozza a "vérző sebeket"

Fotó: FB/Pope Francis

Az egyház és társadalom viszonyáról beszélt Ferenc pápa, aki elődje, XVI. Benedek jelenlétében boldoggá avatta vasárnap a római Szent Péter téren az egyházat 1963-1978 között vezető VI. Pál pápát, és ezzel lezárta a püspöki szinódust.

Moszkva több mint 600 milliárd dollárnyi tartalékot halmozott fel

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) szerint Oroszország több mint 600 milliárd dollárnak megfelelő tartalékot halmozott fel, aminek révén akár évekig kibírhatja a Nyugat szankciós politikáját.

Ebola - A svájci néppárt bezárná a kaput a nyugat-afrikaiak előtt

Fotó: archív

A nyugat-afrikai országokból érkezők beutazási tilalmát javasolja a Svájci Néppárt (SVP), hogy így akadályozza meg az ebolavírus terjedését. A felvetést a svájci egészségügyi minisztérium és a többi párt is elutasította.

Tizenhat halott egy dél-koreai koncerten

A Seongnamban rendezett fesztiválon egy szellőzőakna rácsa szakadt be a rajta állók súlya alatt.

Magyar-orosz levéltári együttműködési tárgyalások Moszkvában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Hosszú évek után újra magas szintű levéltári együttműködési tárgyalások zajlottak a héten az orosz fővárosban.

A püspökök többséggel megszavazták a szinódus záródokumentumát

Nem kaptak kétharmados támogatást a záródokumentumnak az elváltak és polgárilag újraházasodottak áldozására, valamint az azonos nemű párkapcsolatokra vonatkozó részei.

Melegházasságok a püspöki szinódus zárónapján

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Tizenhat meleg és leszbikus pár külföldön kötött házasságát anyakönyvezte Ignazio Marino, Róma főpolgármestere szombaton - azaz a Vatikánban tartott püspöki szinódus zárónapján. Az olasz püspöki kar tiltakozott.

Megmaradt a kormányoldal többsége a cseh szenátusban

A részleges szenátusi választás szombaton délután befejeződött második fordulójában a már végleges eredmények szerint a három kormánypárt együttesen 19 mandátumot szerzett a lehetséges 27-ből.

Megszavazták a püspöki szinódust záró üzenetet

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

A világ összes családjához, de elsősorban a keresztényekhez szól a vatikáni püspöki szinódus szombaton bemutatott rövid üzenete, amelyet a püspökök nagy többséggel fogadtak el.

Burgenlandba érkeznek II. János Pál pápa vérereklyéi

A két ereklyét október 22-én a kismartoni püspökség és a darázsfalui plébánia fogadja, ez utóbbira azért esett a választás, mert 1988-ban több mint 80 ezer ember előtt itt celebrált misét a katolikus egyházfő.

63 himalájai cseh turistával nem tudták még felvenni a kapcsolatot

freedigitalphotos.net/siraphat

Nepálban nemrég kezdődött meg az őszi hegymászószezon, októberben rendszerint külföldiek ezrei túráznak a Himalája nepáli részén. Hóvihar vagy lavina ritkán fordul elő ebben az időszakban, most azonban a Délkelet-Indiából Kína felé tartó Hudhud ciklon hóviharokat okozott a térségben.

Folytatódik a részleges szenátusi választás Csehországban

A voksolás legfőbb tétje, hogy a kormányoldal megőrzi-e a többségét a kétkamarás parlament felsőházában.

Kellemetlen: elutasították Obama hitelkártyáját egy New York-i étteremben

Fotó: Wikipédia

Nem tudott fizetni a hitelkártyájával Barack Obama amerikai elnök szeptemberben a manhattani Estela étteremben, ahová a first ladyvel együtt ment vacsorázni, miközben az ENSZ Közgyűlésének általános vitája alkalmából New Yorkban tartózkodott.

100 év óta nem volt ekkora gazdasági egyenlőtlenség

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnökét erősen nyugtalanítja a gazdasági egyenlőtlenség folyamatos növekedése, amelyet ellentétesnek tart az Egyesült Államok hagyományos értékeivel.

Ukrajna hitelbe nem kap gázt - pedig már csak a pénzzel van gond

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Vlagyimir Putyin orosz államfő megerősítette, hogy előrelépés történt az orosz gáz Ukrajnának szállításáról folyó milánói tárgyalásokon.

Tóásó-ügy - Kórházba vitték a bíróságról

Rosszul lett Tóásó Előd a bolíviai Santa Cruz bíróságán, ahol a terrorizmus gyanúja miatt zajló csoportos per egyik vádlottja, ezért a magyar-román állampolgárságú férfit kórházba kellett szállítani.

Kaotikus a helyzet Hongkongban

Fotó: FB/SCMP

Nem bírnak a rendőrök azokkal a hongkongi diákokkal, akik visszatértek abba a városrészbe, ahol kora reggel már megtisztították a környéket a területfoglalók által korábban elhelyezett útakadályoktól. A rendfenntartók és az egyre gyűlő tömeg között helyenként dulakodás alakult ki, a boltok bezártak

Közel száz cseh és harminc szlovák állampolgár tűnt el a himalájai hóviharban

Eddig 29 halottat találtak. Két áldozat állítólag szlovák állampolgár.

Hét utas megsérült egy velencei vízibusz balesetében

Illusztráció: YT/screenshot

Zúzódásokkal és kartöréssel szállították kórházba annak a vaporettónak az utasait, amely pénteken Velence egyik központi csatornáján egy másik hajónak ütközött.

Gátlástalanul megírták, ki volt a forrás

"A forrástitok ilyen súlyos megsértése méltatlan a szakmánkhoz, amelynek szabadságát és függetlenségét mindannyiunknak meg kell őrizni."

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.