Ő lehet a Mount Everest legfiatalabb csúcshódítója

Egy idén tizenegy éves kaliforniai fiú, Tyler Armstrong akar a legfiatalabb csúcshódítóként feljutni a Mount Everest 8848 méter magas csúcsára. A fiú családjának közlése szerint a világ legmagasabb hegyét 2016 májusában készülnek meghódítani.

Rekordszámú menedékkérő érkezett Németországba júliusban

Minden korábbinál több, 79 ezer menedékkérő érkezett Németországba júliusban a szövetségi a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) előzetes adatai szerint.

Srí Lankán rálőttek egy párt aktivistáira a választási kampányban

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitott egy párt aktivistáira pénteken a Srí Lanka-i fővárosban egy választási kampányrendezvényen, egy ember meghalt, 13 megsebesült.

Ismét fellázadtak a migránsok egy táborban Csehországban

Először csak jelszavakat skandáltak, majd bezúzták az ablakokat, összetörték két terem berendezését és ismét megpróbálták elhagyni a tábor területét, amit a helyszínre érkezett rendőrök megakadályoztak.

hirdetés

A NATO támogatja az iraki védelmi szektor korszerűsítését

Az iraki védelmi szektor korszerűsítését támogató intézkedéscsomagot fogadott el pénteken a NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-Atlanti Tanács.

Kódszám bizonyítja, hogy egy Boeing-777-est találtak meg

Az indiai-óceáni Réunion szigetén talált repülőgéproncs-darabon lévő kódszám megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy az egy Boeing-777-es repülőgépről való, vagyis ugyanolyan típusú gépről, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el a térségben.

Száguldó tűzgömbtől zöldült be az ég Argentína felett - képek, videók

Mindössze 10 másodpercig tartott az égi jelenség, de máris tele van a világháló a különféle mémekkel.

Ismét migránsok százai próbáltak Franciaországból Nagy-Britanniába jutni a Csatorna-alagúton

Mintegy kétszáz migráns próbált a francia Calais kikötővárosából Nagy-Britanniába jutni a két országot összekötő Csatorna-alagúton keresztül péntekre virradó éjjel, de a rendőrség megakadályozta ezt.

Fellázadtak a menekültek egy cseh táborban

A migránsok megrongálták a tábor két kapuját, de a bekerített területet nem sikerült elhagyniuk.

Rauschenberg-, O'Keeffe- és Wifredo Lam-tárlat a Tate 2016-os kínálatában

Robert Rauschenberg első posztumusz tárlatával, a szigetországban húsz éve nem látott volumenű Georgia O'Keeffe-kiállítással és Wifredo Lam munkásságának szentelt retrospektív tárlattal várják a látogatókat jövőre a londoni Tate múzeum galériái.

A védett vadállatok orvvadászata elleni erőfeszítések fokozásáról határozott az ENSZ

A veszélyeztetett vadállatok orvvadászata és illegális kereskedelme elleni erőfeszítések fokozására szólította fel az ENSZ csütörtökön az összes országot.

Migránsok megpróbáltak kitörni egy táborból Csehországban

Ötven-hatvan külföldi állampolgár megpróbálta elhagyni a Prágától 70 kilométerre északra fekvő Belá pod Bezdezemben lévő migrációs tábort csütörtök délután.

Tragédia: agyonlőtte hároméves húgát egy pisztollyal játszó kisfiú

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Washingtonban agyonlőtte hároméves húgát egy hétéves fiú, aki a lakásban talált pisztollyal játszott.

Megtorló török légitámadás indult a kurdok ellen

A török légierő tömeges megtorló támadást intézett csütörtökön a magukat Észak-Irakban meghúzó kurd lázadók ellen.

Amerikai vizsgálat indult a "nagy oroszlánvadász" ügyében

A híres oroszlán, Cecil lelövése nemzetközi felháborodást váltott ki. Walter Palmer Minnesota külvárosában található rendelőjénél szerdán több száz tüntető követelte a fogorvos kiadását Zimbabwének.

Papírlapok miatt zuhanhatott le az F-16-os vadászgép

A január 26-án történt balesetben két görög és kilenc francia állampolgár meghalt, valamint kilenc francia és tizenegy olasz állampolgár megsebesült.

Pénzzel ösztönzik távozásra a menedékkérőket egy németországi járásban

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Pénzt kapnak egy dél-németországi járásban a menedékkérők, ha visszavonják kérelmüket és önként visszatérnek hazájukba.

Megkéselte a jeruzsálemi melegfelvonulás több résztvevőjét egy férfi

A merénylő hosszú késekkel a kezében a tömegbe rohant és válogatás nélkül szurkálni kezdte az embereket.

Halálos bungee jumping: a kelleténél előbb ugrott a fiatal nő

Fotó: Telegraph

Félreértette az ugrást előkészítő segítőt az a brit turista, aki múlt héten vesztette életét bungee jumping közben Dél-Spanyolországban.

Ártatlannak vallotta magát a fekete autós meggyilkolásával vádolt rendőr

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon csütörtökön Ray Tensing rendőr, akit azzal vádolnak, hogy július 19-én meggyilkolta az afroamerikai Samuel DuBose-t, akinek járművét az első rendszámtábla hiánya miatt állította meg.

Ezrek tiltakoztak az új munkatörvény tervezete ellen Szarajevóban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Több ezren vonultak az utcára csütörtökön Szarajevóban, hogy az új munkatörvény tervezete ellen tiltakozzanak. A szakszervezetek egyet nem értése ellenére a jogszabályt a parlament felsőháza elfogadta.

Az áramlatról készült műholdas felvételek megmutathatják a maláj gép balesetének helyszínét

A Boeing 777 típusú repülőgép 2014. március 8-án tűnt el nyomtalanul, egy órával azután, hogy 239 emberrel a fedélzetén Pekingbe tartva Kuala Lumpurban felszállt.

Kétszer is megmérgezhették Litvinyenkót

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A rendőrségi vizsgálat adatai szerint valószínűleg kétszer is megpróbálták megölni Alekszandr Litvinyenkót, az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) egykori tisztjét, akinek életét a második merénylet oltotta ki.

Közös gyakorlattal készül a migrációs nyomásra a szlovák hadsereg és rendőrség

Az Európára nehezedő migrációs nyomásra való felkészülésként közös gyakorlatot tartott a szlovák hadsereg és a rendőrség Nyitrán.

Szeptember 7-én indul újra Sanader pere

Wikipedia/Roberta F.

Szeptember 7-ére tűzték ki az első tárgyalási napot Ivo Sanader volt horvát kormányfő megismételt perét a Hypo Bank- és a Mol-INA-ügy egyesített eljárásában.

Gyanús csomag: kényszerleszállást hajtott végre egy török repülőgép Varsóban

A gép biztonságosan leszállt, a TVN24 közlése szerint 351 utasát evakuálták.

Sorozatgyilkos lökött tucat embert a metró alá évtizedeken át Londonban

freedigitalphotos.net/adamr

A feltételezett tettes, Kiernan Kelly maga vallotta be, hogy 1953 és 1983 között 12 embert lökött metrószerelvények alá a Londont észak-dél irányban átszelő metróvonal, a Northern Line különböző állomásain.

Továbbra is késéssel kell számolni a római repülőtéren a tűz miatt

Több száz utas a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtéren töltötte a csütörtökre virradó éjszakát a légikikötő közelében előző nap keletkezett erdőtűz okozta késések miatt, amelyek továbbra is lassítják a légiforgalmat.

Az izraeli parlament megszavazta az éhségsztrájkoló foglyok kényszertáplálását

freedigitalphotos/stockimages

Az izraeli parlament (kneszet) csütörtök hajnalban megszavazta a börtönökben éhségsztrájkoló, az ország biztonságára veszélyesnek tekintett foglyok kényszertáplálásáról rendelkező törvényt.

Több felelőse is van a halálos kimenetelű mozgólépcsős balesetnek Kínában

A mozgólépcső gyártója és a bevásárlóközpont egyaránt felelős azért a napokkal ezelőtti kínai balesetért, amelynek során egy vásárló alatt beszakadt a padlózat fedőlemeze, amikor lelépett a mozgólépcsőről, és a nő a szerkezetbe esve szörnyethalt.

Erdogan Pekingben: Törökország fellép a terrorizmus minden formája ellen

freedigitalphotos/ stockimages

A török kormány a terrorizmus minden formája ellen fel kíván lépni és ebben számít a nemzetközi közösség támogatására - hangoztatta Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Pekingben, ahol találkozott Hszi Csin-ping kínai államelnökkel.

Schäuble átrendezné az Európai Bizottság jogkörét

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a görög válság kezelése körüli hatásköri viták miatt javasolja, hogy bizonyos területeken szűkítsék, és rendezzék újra az Európai Bizottság jogosítványait.

Putyin nem akar különbíróságot a lezuhant maláj gép ügyének kivizsgálására

Facebook

Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdán kijelentette, hogy továbbra is ellenzi egy ENSZ-különbíróság felállítását a tavalyi évben Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító tragédiájának kivizsgálására és a felelősök megbüntetésére.

Fokozatosan helyreáll a forgalom az erdőtűz miatt leállt római reptéren

Újraindult a Leonardo Da Vinci római nemzetközi légikikötő forgalma, de a járatok jelentős késésével kell számolni a repülőtér közelében szerdán keletkezett erdőtűz miatt.

Brit belügyminiszter: "Néhányan" átjutottak Angliába

freedigitalphotos/Simon Howden

A franciaországi Calais közelében táborozó migránsok közül "néhányan" átjutottak Angliába az elmúlt napokban, de a brit és a francia kormány fokozza erőfeszítéseit a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő Csatorna-alagút biztonságának garantálására.

Festékkel összekenték a kolozsvári Mátyás király szoborcsoport talapzatát

Kolozsi Tibor szobrászművész csütörtökön vizsgálja meg, hogy a festék mennyire ivódott be a kőzetbe, és majd ennek alapján tesz javaslatot a szobor megtisztításának módjára.

Súlyos részletek derültek ki a "nagy oroszlánvadászról"

Egy dúsgazdag, rovott múltú amerikai fogorvost vádolnak Zimbabwe leghíresebb és egyik legöregebb oroszlánjának megölésével.

Több mint ezer illegális bevándorló érkezett egyszerre az olasz partokra

A szicíliai Messinába mintegy ötszáz, a szintén dél-olaszországi Reggio Calabria kikötőjébe közel hétszáz bevándorló érkezett szerdán. Mindannyian Líbia partjairól indultak el Itália felé.

Elhunyt a leggazdagabb lengyel, Jan Kulczyk nagyvállalkozó

Wikipedia/Mfaber1

Hatvanöt éves korában szerdára virradó éjjel Bécsben elhunyt Jan Kulczyk lengyel nagyvállalkozó, a "leggazdagabb lengyel".

Megölték az egyik legveszélyesebb szélsőséges vezetőt

A pakisztáni rendőrség lelőtte az egyik legveszélyesebb szélsőséges szunnita fegyveres csoport vezetőjét és két fiát; a terrorcsoportjuk polgári lakosok, javarészt kisebbségben élő síita muzulmánok százainak haláláért tehető felelőssé.

Újabb migráns halt meg a Csalagútnál

Wikipédia/Billy69150

Legkevesebb 1500 bevándorló próbált meg átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába a Csatorna-alagúton keresztül szerdára virradóra, egyikük meghalt. Az előző éjjel ugyanitt mintegy kétezren kísérelték meg az illegális átkelést.

Szakértő: Törökország lépéskényszerbe került

Két szomszédos országban, Irakban és Szíriában terjeszkedik az Iszlám Állam és eközben a jelentős törökországi kurd kisebbséggel kapcsolatos feszültségek is felerősödtek.

Közel hétszáz év börtön 11 nő meggyilkolásáért

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Példátlanul szigorú büntetést szabtak ki Mexikóban kedden öt férfira 11 nő meggyilkolásáért az amerikai határnál fekvő Ciudad Juárez városban és a környékén.

Gyászol a spanyol királyi család: elhunyt a királyné nagyapja

Letícia spanyol királyné nagypapája szép kort ért meg. 98 éves volt.

A kanadai hírszerzésre vonatkozó iratot szivárogtatott ki az Anonymous

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az iratból az derült ki, hogy a CSIS-nek, az észak-amerikai ország fő hírszerző szervének nemcsak Washingtonban, Londonban és Párizsban van külföldi képviselete, ahogy azt korábban hivatalosan tudni lehetett, hanem a szolgálat 25 országban állomásoztat embereket.

Hátizsákos robbantás kísérletével vádolnak egy floridai férfit

Tömeges halált okozó fegyver használatának kísérlete miatt emeltek vádat egy floridai férfi ellen, aki azt tervezte, hogy hátizsákba rejtett pokolgépet robbant fel Key West egyik nyilvános strandján.

Rákkeltő anyagok ügyében nyomoznak a guantánamói bázison

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az amerikai haditengerészet vizsgálatot indított egy, a Pentagon főellenőréhez érkezett bejelentés ügyében, amely szerint a guantánamói bázison a katonai bíróság céljára használt területen dolgozók között szokatlanul sok rákos megbetegedést észleltek.

A magyar-osztrák határon készül valami

Megerősítené az osztrák-magyar határ védelmét az osztrák belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium, az intézkedés része a hatóságok által az embercsempészet ellen meghatározott ötpontos programtervnek.

AZ ENSZ a Facebookot és a Twittert használná a dzsihadisták ellen

Facebook

A közösségi oldalakat működtető cégeket is bevonná a dzsihadista terroristák elleni küzdelembe az ENSZ Terrorellenes Bizottsága, amely kétnapos konferenciát tartott Madridban 70 ország minisztereinek és szakértőinek közreműködésével.

Obama: 2016-ban is tudnék nyerni az elnökválasztáson!

"Elég jó" elnöknek tartja magát Barack Obama, ezért úgy gondolja, ha indulhatna a 2016-os amerikai elnökválasztáson, meg is tudná nyerni.

Lövöldözés volt Barcelona központjában - Konzul: nincs magyar sérült

freedigitalphotos/dan

Lövöldözés volt kedd délután Barcelona belvárosában, a turisták által kedvelt Las Ramblas sétálóutcában, két ember megsérült. Szabó Ferenc konzul az M1 aktuális csatornán közölte: nincs arra vonatkozó információ, hogy magyar sérültje lenne a lövöldözésnek.

Tömegesen próbáltak illegálisan átjutni Angliába a Csalagúton

A francia oldalon várakozó migránsok keddre virradóra megpróbáltak áttörni a Csatorna-alagúton, és ez még este is fennakadásokat okozott a forgalomban.

Vajon mit talált a sárban a tehéncsorda?

Natureland Seal Sanctuary / Facebook

A madárlesen lévő férfi a tehenek furcsa zajára lett figyelmes, majd döbbenten látta, hogy körülállnak valamit, és nagyon kíváncsian figyelik.

Egyre több német csatlakozik a dzsihadistákhoz, Mogadishuban is németországi merénylő robbanthatott

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) kedden megjelent becslése szerint 720-nál is nagyobb lehet az úgynevezett terrorturisták száma.

Fehér Ház: Snowden nem kap kegyelmet

Wikipedia

A titkos anyagoknak az NSA volt szerződéses alkalmazottja általi ellopása "veszélyes döntés" volt, amely "súlyos következményekkel járt".

Lezuhant Szlovákiában egy katonai helikopter, egy ember meghalt

Lezuhant egy kiképzési gyakorlatot végző katonai helikopter a kelet-szlovákiai Hradisko település közelében kedden délután, a gép fedélzetén tartózkodó három ember közül egy meghalt.

II. világháború előtti luxushajó-roncsot találtak a Visztula mélyén

tvn24.pl

Hajóroncsot fedeztek fel Varsóban az utóbbi hetekben folyamatosan apadó Visztula medrében, szakértők szerint egy második világháború előtti híres varsói luxus sétahajó maradványairól van szó.

A világ legidősebb pandája stílusosan ünnepelte 37. szülinapját

A termetes panda, két Guinness-rekord birtokosa méltóságteljesen fogadta ünneplőit, de láthatóan nem hozta lázba a tiszteletére készített szülinapi torta.

A lengyel titkosszolgálat 200 terroristagyanús embert tart megfigyelés alatt

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Mintegy kétszáz embert tart megfigyelés alatt a lengyel belbiztonsági hivatal (ABW) az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel együttműködő potenciális terroristaként, közülük a legnagyobb csoportot az egykori csecsen menekültek képezik.

Putyin Nobel-díjat adna Blatternek

Nobel-díjat érdemelne tevékenységéért Joseph Blatter, a FIFA elnöke az orosz államfő szerint. Vlagyimir Putyin egy interjúban azzal vádolta az Egyesül Államokat, hogy saját érdekeit követve robbantotta ki a vesztegetési botrányt a labdarúgó világszervezetben.

Moszkva lett halkonzervek importját tiltotta meg

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Egy nappal előtte a vágott virág importját állította le Hollandiából. A konzervnél az illetékes orosz hatóság a fogyasztóvédelmi előírások megsértésére hivatkozva döntött, a virágoknál állati vagy gombás eredetű fertőzést találtak.

A román kormányfő sértőnek nevezte Orbán Viktor magatartását

A román kormányfő sértőnek nevezte a magyar miniszterelnök Romániával szemben tanúsított magatartását. Victor Ponta Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét értékelte egy hétfő esti televíziós műsorban.

Izraelben összecsaptak a telepesek és a biztonsági erők

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az izraeli rendőrség és határőrség egységei kedd hajnalban összecsaptak két, lerombolásra ítélt épületet védő telepes fiatalok százaival Ciszjordániában.

Madeleine-ügy - Ausztráliában talált gyermekholttestet vizsgál a rendőrség

Az eddigi vizsgálat annyit megállapított, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.

Az I. világháború idejéből származó orosz tengeralattjárót találtak a svéd partoknál

freedigitalphotos.net/Robert Radford

Még az I. világháború idejéből való az az orosz tengeralattjáró, amelyet búvárok fedeztek fel a minap a tenger fenekén, Svédország partjainál.

Brüsszel bíróság elé viszi Franciaországot légitársaságok támogatása miatt

Bíróság elé viszi Franciaországot az Európai Bizottság miután Párizs nem fizettetett vissza tiltott állami támogatásokat a Ryanairrel és egy másik légitársasággal.

Lovas turizmust támogat Semjén Zsolt

freedigitalphotos/Photokanok

Magyar állami támogatást ígért az oltszemi (Olteni) Mikó-kastély felújítására Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese, a székelyföldi lovas turizmus fellendítése érdekében.

Csehország rendőröket ajánlott fel Magyarországnak

Ausztriában jelenleg már több tízezer migráns tartózkodik, és Bécsnek komoly gondot okoz az elhelyezésük.

Terrorveszély: ha Törökországban nyaral, jobb, ha tudja...

freedigitalphotos.net/adamr

Terrortámadások veszélyére figyelmeztetett az isztambuli rendőrség.

A horvát alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte a Sanader ügyében hozott ítéletet

Hatályon kívül helyezte a horvát alkotmánybíróság az Ivo Sanader ügyében hozott ítéletet, amellyel a volt horvát kormányfőt jogerősen nyolc és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Hypo Bank- és a Mol-INA-ügyek egyesített perében.

Litvinyenko-gyilkosság: nem tett vallomást az egyik fő gyanúsított

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Az orosz hatóságok engedélyének hiányára hivatkozva megtagadta a vallomást hétfőn a Litvinyenko-gyilkosság egyik fő gyanúsítottja.

Menekültválság - Németországban szinte mindennapossá váltak az erőszakos bűncselekmények

Németországban az egyre mélyülő menekültügyi válsággal összefüggésben mind gyakrabban történnek erőszakos bűncselekmények. Hétfőre virradó éjjel egy politikus autója gyulladt ki, a rendőrség feltételezése szerint robbantásos merénylet miatt.

Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák légitársaságnál

freedigitalphotos.net/James Barker

Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák Austrian Airlines (AUA) légitársaságnál, ezért a cégvezetés a munkaerő átszervezését és személyzettel ellátott járatok bérlését tervezi.

Elvágták az Iszlám Állam egyik fő utánpótlási vonalát

A szíriai kurd erők visszafoglaltak egy kulcsfontosságú várost az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista csoporttól az ország északi részében, és ezzel elvágták a szélsőségesek egyik fő utánpótlási vonalát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.