Törökország jól jött ki a csúcsból

FB Sziget Official Kálló Péter

Az országnak sikerült érvényesítenie politika, gazdasági és financiális céljait, ráadásul az uniós csatlakozáshoz is közelebb kerülhet.

Vélhetően abortuszellenes nézeteket vall a Colorado Spings-i fegyveres támadó

Egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi alkalmazott szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Robert Lewis Dear kijelentette, hogy ellenzi a magzati szervek felhasználását.

A krími vezetés egy hét fizetett szabadságot javasolt a félsziget munkavállalóinak

Szerhij Akszjonov, Krím Moszkva-barát vezetője azt tanácsolta a félszigeten működő vállalatoknak és hivataloknak vasárnap, hogy a jövő héten küldjék fizetett szabadságra munkavállalóikat az Oroszország által elcsatolt területen kialakult energiaválság miatt.

Eu-csúcs: Orbán győzelemről beszél

Nem kell kötelező jelleggel migránsokat befogadni.

hirdetés

Törökország elvárásokkal nyit: Ankara az unióhoz való csatlakozási folyamat felgyorsulását várja

Partner kíván lenni Törökország a migrációs válság megoldásában, és abban bízik, hogy a vasárnapi EU-török csúcstalálkozóval felgyorsulhat az unióhoz való csatlakozás folyamata.

A merényletek áldozataira emlékeztek a delegációk tagjai

Egyperces csenddel emlékeztek a november 13-i merényletek 130 áldozatára a párizsi klímacsúcs delegációinak tagjai, akik vasárnap délután megkezdték az egyeztetéseket a klíma-megállapodásról a francia főváros közelében található Le Bourget kiállítócsarnokban, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt, amelyre mintegy 150 állam- és kormányfő hivatalos.

Tömegverekedés után további migránsincidensek Berlinben

Tömegverekedés robbant ki Berlinben egy menekültszálláson, a német rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Összecsaptak rendőrök és tüntetők Párizsban

A francia rendőrség mintegy száz embert előállított, miután összecsapások törtek ki vasárnap délután Párizs belvárosában a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták között.

Leszedi rólunk a keresztvizet a berlini sajtó

A Welt am Sonntag (WamS) című vasárnapi német lap vezércikkben foglalkozott Magyarországgal.

Összeült az EU és Törökország

A rendkívüli csúcstalálkozón az összegyűlt állam- és kormányfők szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldásáról szóló, október óta készülő közös akciótervet, amely Ankara európai integrációját is felgyorsíthatja.

Orbán Viktor: kényszerbetelepítést nem fogadunk el

Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el.

Tusk: Schengen veszélybe kerül, ha nem sikerül ellenőrizni a külső határokat

Ha nem sikerül rövid időn belül biztosítani a külső határokat, veszélybe kerül a szabad mozgást biztosító schengeni övezet.

Zeman ismét bírálta a cseh kormányt menekültügyben

Hibát követett el a cseh kormány azzal, hogy nem csatlakozott ahhoz a beadványhoz, amelyet Szlovákia nyújt be a menekültkvóták ügyében az Európai Bírósághoz.

A hétvégén megkezdték a spielfeldi határátkelőhöz tervezett kerítés előkészítő munkálatait

A tervek szerint a kerítés még az idén elkészül.

Élve eltemették az újszülöttet - hangosan sírt a törmelék alatt

Egy feltehetőleg maximum kétnapos csecsemőt találtak Los Angelesben egy aszfalthasadékba temetve.

Az osztrák kancellár is beáll a törököket pofozó sorba

A szociáldemokrata politikus úgy vélte, hogy békésen, tiszteletteljesen és Európa-szerte példamutatóan működik a vallási közösségek közötti párbeszéd Ausztriában.

Kívülről hozna vezetőt Netanjahu a Moszadnak - nagy a felháborodás

A Moszad berkeiben a szervezetnek adott "pofonként" értelmeznék, ha kívülről hoznának utódot Tamír Pardó jelenlegi igazgató helyére, akinek a megbízatása januárban jár le.

Rendkívül magas a fenyegetettség Nagy-Britanniában

"Igen nagy a valószínűsége" egy merénykísérletnek Nagy-Britanniában is, ezért erre a fenyegetettségre a kormánynak válaszolnia kell.

A Pentagon rádörgött a törökökre - nemcsak az oroszoktól kapják a pofonokat

"...tessék már nem együttműködni az Iszlám Állammal, hanem tessék 10-30 ezer fős csapatot állomásoztatni egy 100 kilométeres szakaszon. Tessék konkrétabban részt venni a háborúban, nemcsak a menekülteket befogadni!"

Újabb késelés történt Jeruzsálem belvárosában - 30 körüli nő az áldozat

Az utóbbi két hónapban szinte napi rendszerességgel ismétlődnek Izraelben és a palesztin területeken hasonló támadások

Kitoloncolnának 14 ezer menekültet - de nem tudják, hol vannak

Svédország is szigorított a határellenőrzésen, a kormányzat pedig bejelentette, hogy mindenkinek távoznia kell, aki illegálisan érkezett az ország területére.

400 ezer menekültet venne át Törökországtól uniós államok egy csoportja?

Felkérik Jean-Claude Junckert, hogy dolgozzon ki egy javaslatot a kontingens elosztására a következő, december közepén tartandó uniós csúcsra.

Az Iszlám Állam vállalta magára a gízai támadást is

Fegyveresek szombaton golyózáport zúdítottak egy rendőröket szállító járműre a piramisokhoz vezető egyik főúton; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

A csehek köszönik szépen, nem hisztiznek terrorveszély miatt

A rendkívüli kormányülés fő témája a Cseh Köztársaság jelenlegi biztonsági helyzete volt, tekintettel a közelgő karácsonyi ünnepekre.

Nyüszítve zokog az elfogott ISIS-terrorista - VIDEÓ!

Ez a dzsihadista harcos korántsem mutat elfogása után olyan nagy lelkierőt, mint amikor saját kegyetlenkedéseikről számolnak be.

Énekkel tiltakoztak a magyarok kirekesztése ellen

Dallal demonstráltak az anyanyelve miatt kirúgott magyar eladónő mellett.

Londonban és Madridban több ezren tüntettek a háborús részvétel ellen

"Ezt a konfliktust nem lehet bombákkal megoldani."

Meghekkelték sárga gumikacsákkal az ISIS-propagandát

A kiberhadviselés színterén nemritkán meglepő megoldások is felbukkannak. Egy csoport úgy döntött, vizuális ellentámadásba lendülnek a terrorszervezet ellen.

A spanyol rendőrség őrizetbe vette az Iszlám Állam újabb három támogatóját

Az IÁ ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket.

Putyin gazdasági szankciókat vezetett be Törökország ellen

Oroszország visszavág: Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton aláírta a Törökországot sújtó szankciókról szóló rendeletet, válaszul arra, hogy a török légierő négy nappal korábban lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében.

Székelyzászló-ügy - Jogerős ítélet minősíti reklámzászlónak a székely zászlót

A nagyváradi helyi rendőrség 2014 augusztusában szólította fel Tőkés Lászlót, hogy távolítsa el európai parlamenti irodája erkélyéről a szolidaritásvállalás jeleként korábban kitűzött székely zászlót, amelyet a hatóság reklámzászlónak tekintett.

A rendkívüli állapot ellenére megtartják a klímacsúcs rendezvényeit

Francois Hollande francia elnök szombaton közölte, hogy a nemzetközi klíma-csúcstalálkozó "számos előirányzott eseményét" rendben megtartják, annak ellenére, hogy Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben a november 13-i párizsi merényletsorozat óta.

Sajtótájékoztatóján végeztek ki egy közismert kurd ügyvédet

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy, a kurdok ügye mellett elkötelezett ügyvédet, aki éppen sajtótájékoztatót tartott a zömében kurdok által lakott délkelet-törökországi Diyarbakirban.

Koszovóban forr a levegő - tízezrek tüntettek

Több tízezren vettek részt a helyi beszámolók szerint a szombaton Pristinában tartott kormányellenes tüntetésen, amely békésen zajlott le.

Nógrádi: még több migráns jön, ha Aszad távozik

Az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szereplői szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője.

Agyonlőttek négy rendőrt a gízai piramisoktól nem messze

Ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak szombaton egy rendőröket szállító járműre Egyiptomban, a gízai piramisoktól nem messze; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

"Bár ne történt volna meg" - Erdogan sajnálkozott az orosz vadászgép lelövése miatt

Recep Tayyip Erdogan török elnök kifejezte sajnálkozását szombaton amiatt, hogy egy török vadászgép négy nappal korábban lelőtte az orosz légierő egyik vadászbombázóját a szíriai határnál. Az államfő most először tette ezt meg az orosz-török viszonyban komoly feszültséget okozó incidens óta.

Levágott disznófejekkel üzentek a bevándorlóknak

Nyugat-Európa több országában is a migránsok befogadása ellen tiltakoznak. Egy holland kisvárosban a héten levágott disznófejeket raktak egy olyan területre, ahová az állam menekültszállást építene.

Ismét összetűztek migránsok a macedón rohamrendőrökkel

Mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket.

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy része a volt Jugoszláviából származik

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy részét a volt Jugoszlávia legnagyobb fegyvergyárában, a kragujevaci Zastava gyárban készítették.

Rakétákat lőttek ki egy ENSZ-táborra Maliban

Két guineai békefenntartó és egy szerződéses alkalmazott meghalt.

Ferenc pápa: legyetek Krisztus misszionáriusai!

Ferenc pápa ugandai látogatásán arra kérte a híveket, hogy gondoskodjanak az idősekről, a szegényekről és az elhagyottakról, ezek révén legyenek Krisztus misszionáriusai.

Drótkerítést épít a macedón hadsereg

Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon, ahol a bevándorlók igyekeznek bejutni az országba és folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.

Jól fogyott az akciós marihuána a fekete pénteken

Amióta Washington és Colorado államban törvényes a marihuána fogyasztása, valamint állami engedéllyel a vadkender termesztése és értékesítése, nagyot nőtt az ilyen akciók iránti kereslet.

Véget vetnének a "garázsok iszlámjának" Olaszországban

Az olasz kormány azt tervezi, hogy bezáratja az illegálisan működő muszlim imahelyeket a terrorizmus elleni intézkedések keretén belül.

Már kétezren rekedtek a görög-macedón határon

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba.

Fekete Péntek a Közel-Keleten: 50 ember kivégzéséről döntöttek

Tömeges lefejezéssel kezdődhet a karácsonyi szezon a sivatagban.

Elfogták a Colorado Springs-i fegyverest

Több mint ötórás szembenállás és többször kiújult lövöldözés után a rendőrség elfogta azt a fegyveres férfit, aki pénteken behatolt egy Colorado Springs-i egészségügyi intézménybe és több emberre rálőtt.

Fegyveres támadás Colorado Spingsben

Négy rendőr és legkevesebb egy civil megsebesült pénteken egy fegyveres támadásban Colorado Springsben.

Oroszországban több helyen tüntettek Törökország ellen

A Fekete-tenger északi partján, Törökországhoz közel fekvő Novorosszijszkban elégettek egy török zászlót a helyi török konzulátus épülete előtt.

Spiegel: Oroszország szárazföldi csapatokat vetett be Szíriában

A moszkvai vezetés állításaival szemben orosz szárazföldi csapatok is harcolnak Szíriában, és veszteségeket is elszenvedtek már.

Szír külügyminiszter: a szélsőségesek Törökországból kapnak fegyvereket

"Törökország összejátszik a Szíria-ellenes terroristacsoportokkal ideológiai okokból, mivel Törökországban úgy tartják: ezek a csoportok egyfajta folytatásai az Oszmán Birodalomnak."

Csökkent a Németországba belépő menedékkérők száma

A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség csütörtökön 6561 illegális határátlépést regisztrált. Ez a legalacsonyabb szám novemberben.

Pokolgépes merénylet történt egy nigériai síita vallási menetben

A terrortámadásban több mint 20-an életüket vesztették, és közel 50-en megsebesültek, sokan közülük nők és gyerekek.

Hollandiában 24 ezer menekültnek biztosítanak lakást

A holland kormány intézkedéseket tesz, hogy a menekültek gyorsabban juthassanak nyelvoktatáshoz és munkavállalási engedélyhez is.

Mintegy négyezer menekült érkezett az athéni kikötőbe

Egyes utasok elmondták, hogy Macedónia felé veszik útjukat, bár arról már hallottak, hogy időközben lezárták egyes menekültcsoportok előtt a görög-macedón határt.

Több mint tízezer gyereket toboroztak fegyveres csoportokba idén Dél-Szudánban

A közép-afrikai országban továbbra is súlyosan megsértik a gyermekjogokat. A gyilkosság, emberrablás és a nemi erőszak áldozatai között sok a gyermek.

Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Az Adria-tengerparti Ancona vasútállomásán igazoltatták a három szíriait, akiknél, mint kiderült, hamis útlevél volt. Mindhárman Milánóba akartak vonattal utazni.

Prága határozottan fellépett a hazárdjátékok ellen

A hazárdjátékok üzemeltetéséről szóló rendelet új módosítása alapján a pénzügyminisztérium január elsejétől fokozatosan visszavonja a játéktermek üzemeltetőinek működési engedélyét.

Szíriából és Irakból visszatérő dzsihadistákra csaptak le

A tunéziai hatóságok 40 embert tartóztattak le rajtaütések során, és további 92 személyt helyeztek házi őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Szíriából és Irakból visszatérő dzsihadisták.

Elengedték a Berlinben terrorgyanú miatt őrizetbe vett embereket

Nem tártak fel megalapozott gyanút alátámasztó adatot. Ugyanakkor továbbra is gyanúsítottként tartják számon őket, és folytatják a nyomozást.

Ferenc pápa szerencsejátékot rendez a Vatikánban

Személyautót és kávéfőzőt is lehet nyerni a Vatikánban rendezett ünnepi nyereménysorsoláson, amelyet Ferenc pápa tavaly vezetett be. A bevétellel a szegényeket segítik.

Panganak a befogadóállomások Horvátországban és Szlovéniában

A görögországi rossz időjárás miatt nem érkeznek illegális bevándorlók Horvátországba és Szlovéniába, ezért szinte üresek a tranzitok.

Lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt

A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának neve pénteken már nem szerepelt az Interpol internetes körözési listáján.

Oroszországnak joga van katonai válaszlépésre is

A vadászgép lelövése gyilkos tett Törökország vezetése részéről, amelyet meg kell büntetni.

Párizsi terror: árulkodó mobilok

A francia rendőrség sokat köszönhet a modern technikának.

Illegális bevándorlás - Az év végéig elkészül az ausztriai kerítés

A drótkerítés négy méter - a magántulajdonban lévő földeket érintő szakaszon pedig 2,5 méter - magas lesz.

Feltételezett terroristát fogtak el Szkopjéban

A gyanúsított valószínűleg tagja volt az Iszlám Államnak, először 2013 elején, majd tavaly ősszel járt Szíriában.

Davutoglu: Törökország együttműködik Oroszországgal a feszültség enyhítéséért

A török miniszterelnök szerint Törökország együttműködik Oroszországgal az orosz vadászgép lelövése nyomán támadt feszültségek enyhítéséért.

Már csak napi négy órán át van áram a krími főváros lakásaiban

Egyre kevesebb időre, már csak napi négy órára kapcsolják be az áramszolgáltatást a krími főváros, Szimferopol lakásaiban azóta, hogy hat napja megszakadt a villamosenergia-szállítás az ukrajnai Herszon megyéből a félszigetre.

"Nem igazán szeretjük a fajtádat errefelé"

Politikai korrektséget még nyomokban sem tartalmaz a tábla, amit egy amerikai seriff rakott ki irodája elé.

Németországból vásárolhattak fegyvereket a párizsi merénylők

Letartóztattak egy 34 éves férfit, akinek okostelefonján négy e-mail arról tanúskodik, hogy értékesített fegyvereket egy "párizsi arabnak".

Wikileaks: a törökök több mint kétezerszer sértették meg a görög légteret 1 év alatt

Gyorsan döntöttek az orosz gép lelövéséről a görög légteret rendszeresen megsértő törökök, de hadüzenet mégsem lesz belőle.

Nézze meg, milyen poszt-apokaliptikus golyóálló járművel közlekedik a kurd halálosztag

A kurdok Mad Max filmet idéző páncélozott járművekkel közlekednek Irakban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.