Fabius: azonnal véget kell vetni a "mészárlásoknak"

Fotó: Wikipédia

Laurent Fabius francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte kedden, hogy már hatszáz halálos áldozata van a gázai konfliktusnak, és arra szólította fel Izraelt, hogy azonnal vessen véget "a mészárlásoknak".

Európai járatok sem indulnak Tel-Avivba

A tel-avivi nemzetközi reptér közelében történt rakétatámadás után az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait kedden, követve a hasonlóan eljáró amerikai légitársaságokat.

Kitoloncolták Kanadából a hamiltoni magyar embercsempész bűnszervezetet

A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket.

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok előtt

Egy perc csönddel tisztelegtek a Kelet-Ukrajnában szerencsétlenül járt maláj utasszállító repülőgép csaknem 300 szörnyethalt utasának az emléke előtt keddi tanácskozásukon az uniós külügyminiszterek.

hirdetés

A következő utasszállítót Izrael felett lövik le?

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat.

Moszkvai nyomás a szakadárokon, hogy segítsék a nyomozást

Wikipedia putin

Oroszország minden tőle telhetőt megtesz, így latba veti befolyását a szakadárok között, hogy segítse a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító ügyében a nyomozást.

Újabb 100 ezres várost foglaltak vissza az ukránok

Az oroszbarát szakadárok elleni "terrorellenes műveletben" részt vevő ukrán erők elfoglalták a több mint százezer lakosú Szeverodonyeck városát Luhanszk megyében

Indulhat a kannabisztermelés - Németországban

Wikipedia cannabis

A kölni közigazgatási bíróság a minap a kannabisztermelés mellett tette le voksát. Persze azért van megkötés...

Összeütközött két vonat Dél-Koreában

Frontálisan összeütközött két személyszállító vonat Dél-Koreában kedd délután. A balesetben egy utas meghalt, többtucatnyian megsérültek.

Megérkezett Harkivba a holttesteket szállító vonat - videó!

Youtube Harkiv torez

Megérkezett kedden a kelet-ukrajnai Harkivba, a Balaskova vasútállomásra a maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat a szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck megyei Torezből.

Putyin katasztrófába vezeti Oroszországot

Pár hónapja vezető nyugati politikusok zseniális stratégaként tekintettek Vlagyimir Putyin orosz elnökre, a maláj gép lelövését követően viszont kiderült: nem zseni, hanem vakmerő hazárdjátékos.

Jóváhagyta a részleges katonai mozgósítást az ukrán parlament

Fotó: Facebook/Euromaidan

A határozat indoklása szerint a részleges mozgósításról hozott döntésre "a katonák és békés lakosok halálát okozó terrorizmus kelet-ukrajnai terjedése" miatt van szükség.

Putyin most már mindennel egyetért

Oroszország kész teljes mértékben segítséget nyújtani a múlt héten Ukrajna felett szerencsétlenül járt malajziai utasszállítóval történtek feltárásához.

Körözött magyar gyilkost fogtak el Thaiföldön

Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Thaiföldön, Pran Buri tartományban a rendőrség elfogta azt a férfit, aki 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson. A támadásban egy ember meghalt, tizennégyen megsérültek.

Komoly károkat okozott a vihar Csehországban

Számos helyen komoly károkat és közlekedési problémákat okozott a hétfőn késő este, illetve az éjjeli órákban Csehországon átvonuló heves zivatar és szélvihar.

Oroszország nem jön ki túl jól ebből az ügyből

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

Több uniós külügyminiszter is említést tett arról kedd reggel az EU külügyi tanácsára érkezve, hogy fegyverembargót kellene bevezetni Oroszországgal szemben a maláj légitársaság MH17-es járatának kelet-ukrajnai katasztrófája miatt.

Romlotthús-botrány Kínában: a KFC és a McDonald's is bajban van

A KFC-n és a McDonald's-on kívül féltucatnyi más nyugati étteremláncnak is beszállított az a sanghaji cég, melyről kiderült: lejárt szavatosságú, újrabedolgozott áruval kereskedett.

Már megint Lampedusa! Elsüllyedt egy menekülthajó, közel kétszáz halott

Fotó: YouTube/Storyful Editor

Legkevesebb 181 halálos áldozata van a legutóbbi hajószerencsétlenségnek Lampedusa közelében.

Iszlamisták csaptak össze a hadsereggel Bengáziban, több halott

Legkevesebb tizenhatan meghaltak, nyolcvanhatan megsebesültek a kelet-líbiai Bengáziban a líbiai hadsereg és iszlamista csoportok összecsapásaiban.

Pentagon: nem igaz a vadászgépről szóló moszkvai állítás

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

A Pentagon szerint nem felel meg a valóságnak az a moszkvai állítás, hogy a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító közelében egy ukrán harci gép, feltehetően egy Szu-25-ös vadászbombázó repült a katasztrófa idején.

USA: tiltva a melegekkel szembeni diszkrimináció a foglalkoztatásban

"Amerika szövetségi szerződései nem támogathatják az amerikaiakkal szembeni diszkriminációt".

Több mint százezer palesztin menekült - rakéták iskolákban is?

Több mint százezer palesztin kényszerült elmenekülni lakhelyéről és az ENSZ-től segítséget kérni a gázai konfliktus két héttel ezelőtti kitörése óta.

A BT elítélte a maláj gép lelövését és hozzáférést követel

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn egyhangúlag elítélte a maláj utasszállító repülőgép kelet-ukrajnai megsemmisítését, amelynek fedélzetén 298-an tartózkodtak.

Elindult az áldozatok holttesteit szállító vonat

Forrás: YouTube

Elindult az oroszbarát szakadárok kezén lévő Torez pályaudvaráról hétfő este a lelőtt maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat.

Szíria felé biztonságosabb?

Az évek óta véres polgárháborúban őrlődő Szíria légterébe irányította át egyik járatát a Malaysia Airlines azután, hogy annak szokásos útvonalán, Kelet-Ukrajna felett a múlt héten vélhetően lelőtték a légitársaság egy gépét.

HRW: merényletek elkövetésére buzdított az FBI

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

"A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) merényletek elkövetésére buzdított amerikai muzulmánokat számos terrorellenes fedett akciója során."

Kuala Lumpur kapja a fekete dobozokat

Azt is sikerült elérnie Alekszandr Borodajnál, hogy a független nemzetközi szakértők biztonságban hozzáférhessenek a katasztrófa helyszínéhez, és megkezdődhessen az átfogó vizsgálat.

Koszovói szervkereskedelmi ügy: nyilvánosságra hozzák a vizsgálat eredményeit

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A jövő héten nyilvánosságra hozzák a 15 évvel ezelőtti, állítólagos koszovói szervkereskedelem ügyében folyó nemzetközi vizsgálat eredményeit, illetve az erről szóló jelentést.

Cameron az Oroszország elleni szankciók szigorításáról

Az Európai Unió (EU) készen áll arra, hogy keményebb szankciókat vezessen be Oroszország ellen - szögezte le hétfőn Londonban a brit kormányfő a maláj utasszállító repülőgép kelet-ukrajnai lezuhanásával összefüggésben.

Megpróbálják felszámolni a gázai alagutak jelentette veszélyt

Fotó: Facebook/Israel Defense Forces

Izrael politikai, katonai és tudományos módszereket is bevet a gázai alagutak jelentette veszély elhárítására.

Nem csillapodnak a maláj gépkatasztrófa körüli vádaskodások

Moszkva: ukrán katonai gép repült a maláj utasszállító közelében. Az orosz védelmi minisztérium cáfolja, hogy a szeparatistáknak szállított volna bármit is.

Külföldi vélemények a szoborállításról: "Az egész társadalommal van valami baj..."

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállításáról cikkezett egy cseh és egy lengyel újság.

Fegyvercsendet kér Porosenko a katasztrófa helyszínén

Az ukrán elnök hétfőn utasította a fegyveres erőket, hogy szüntessék be a harci cselekményeket a malajziai gép lezuhanásának helyszínén, negyven kilométeres sugarú körben.

Két turista halálát okozta a felhőszakadás a Saklikent kanyonban

A kanyon foglyai közül további nyolcan megsérültek, miközben megpróbálták kimenteni társaikat a vízből.

A nyugodt éjszaka után újra lövik egymást Donyeckben

Erős robbanások voltak a repülőtér környékén, ami nehézfegyverek bevetésére utal. Donyeck vasúti pályaudvara felől ugyancsak harcok döreje hallatszik.

Meghaladja az ötszázat a palesztin halottak száma

Izraeli oldalon eddig húszan haltak meg, 18 katona és két civil.

Lelőtt maláj utasszállító - már 251 holttestet találtak meg a mentőalakulatok

A kutatás területe mintegy 120 négyzetkilométerre terjed ki. A keresés a fegyveres felkelők jelenlétében zajlik, akik zavarják a munkálatokat.

Putyin a vizsgálathoz szükséges feltételek megteremtésére szólított fel

"Bizonyossággal kijelenthető, hogy amennyiben június 28-án nem újultak volna fel a harcok Ukrajna keleti részén, ez a tragédia biztosan nem történt volna meg".

Elfoglaltak - "felszabadítottak"? - egy újabb települést az ukrán katonák

Jurij Lucenko ukrán elnöki tanácsadó jelentős harci sikerekről számolt be, szerinte áttörést történt, és mindenhol támadásba lendültek a katonák.

Gázai háború: azonnali tűzszünetre szólított fel az ENSZ BT

Felszólította a feleket, hogy tartsák be a nemzetközi humanitárius jogot, különös tekintettel azokat, amelyek a polgári lakosság védelmére vonatkoznak.

Halott izraeli katonát "ejtett foglyul" a Hamász?

A bejelentés után mindenesetre Hamaszt éltető népünnepély kezdődött Gáza város utcáin, de a ciszjordániai Hebronban és Rámalláhban is örömujjongás tört ki.

Tüntetések Izrael ellen és mellett

freedigitalphotos.net/tongdang

Amszterdamban mintegy 3 ezren vonultak az utcákra a palesztinok támogatására, és azt követelték, hogy Izrael hagyja abba a véres támadást.

Háromnapos nemzeti gyász Ciszjordániában

Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Ciszjordániában vasárnap Mahmúd Abbász palesztin elnök a Gázai övezet ellen indított izraeli támadás áldozatainak emlékére.

Nem lesz több MH17-es járat és a számra sem lehet fogadni

Forrás: YouTube

A Malaysia Airlines vasárnap bejelentette, hogy nem használja a jövőben az MH17-es járatszámot, a maláj lottótársaságok pedig azt közölték, hogy nem fogadnak el téteket a járatszámmal kapcsolatos számokra.

Tizenhárom izraeli katona esett el a tűzharcban

A Goláni nevű elit egységhez tartózó katonák és katonatisztek vasárnap hajnalban a Gáza város északkeleti Szadzsahíja nevű negyedében zajló csatákban estek el, de halálukat csak vasárnap este a családtagok értesítése után hozták nyilvánosságra.

Újabb holttestek, Kijev nem szavatolhatja a nemzetközi szakértők biztonságát

Forrás: YouTube

Kijev nem tudja szavatolni a nemzetközi szakértők biztonságát a malajziai repülőgép lezuhanásának helyszínén, mivel a területet a kelet-ukrajnai szakadárok tartják ellenőrzésük alatt.

Kerry szerint "világos", hogy Oroszországból érkeztek a rakéták

"Bizonyossággal tudjuk, hogy az utóbbi hónapban fegyverek áramlottak be Ukrajnába Oroszországból, köztük egy 150 járműből álló konvoj, amelyben személyszállító járművek, rakétavetők és tüzérség volt."

Az Arab Liga háborús bűnnek minősítette a Gáza város elleni vasárnapi támadást

freedigitalphotos.net/Phaitoon

A "több tucat ártatlan palesztin életét kioltó, szörnyű bűncselekményért a teljes felelősség Izraelt terheli".

A 70 évvel ezelőtti Valkűr-hadműveletre emlékeztek Németországban

Az 1944. július 20-án végrehajtott pokolgépes akció évfordulója alkalmából nagyszabású állami ünnepséget tartottak. A fő helyszín a berlini védelmi minisztériumhoz tartozó Bendlerblock épületegyüttes udvara volt, ahol 70 éve kivégezték a merénylet szervezőjét és kivitelezőjét.

Ciprus 40 évvel ezelőtti kettészakadására emlékeztek

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A Földközi-tengeri sziget azután szakadt ketté, hogy Ciprus északi részét 1974-ben megszállta Törökország. Ankara a Görögországhoz való csatlakozást szorgalmazó görög ciprióták puccsa után rendelte el az inváziót, a ciprusi török kisebbség védelmére hivatkozva.

Halálos fenyegetések - szinte az összes keresztény elmenekült Moszulból

Tömegével menekültek el a keresztények Irak egyik legrégebbi keresztény városából, a szélsőséges szunnita fegyveresek halálos fenyegetései miatt vasárnapra alig néhányan maradtak a huszonötezres közösségből Moszulban.

AIDS-világkonferencia: néma főhajtás a lelőtt maláj gép áldozatainak emlékére

A péntekig tartó melbourne-i konferenciára mintegy kétszáz országból érkezett a több mint 12 ezer résztvevő.

Lelőtt maláj utasszállító - London újabb szankciókat akar Putyinék ellen

A miniszter ködösítéssel és az együttműködés hiányával vádolta a moszkvai illetékeseket. "Az oroszoknak valószínűleg több információjuk van az incidensről, mint bárki másnak..."

Lelőtt maláj utasszállító - megegyezés a holttestek elszállításáról

Az előzetes megegyezés lehetővé teszi az ukrán katasztrófavédelemnek és a nemzetközi megfigyelőknek, hogy speciális hűtővagonokban biztonságos helyre vigyék az halottakat.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.