Az első olasz ebolás

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az ebolajárvány első olasz betege az Emergency olasz orvosi humanitárius egyesület egyik orvosa lett, aki a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést. Az olasz fegyveres erők repülőgépe szállítja haza és Róma járványügyi központjában helyezik el.

Ítélethirdetés várható a Mikó-ügyben

Befejeződött a fellebbviteli tárgyalás hétfőn a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatása miatt indult büntetőperben a ploiesti-i táblabíróságon.

Ferenc pápa a közel-keleti békéről tárgyalt

A közel-keleti béke szerepelt napirenden a katolikus egyházfő és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök hétfői vatikáni megbeszélésén.

Lemond az amerikai védelmi miniszter

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter benyújtotta lemondását, s ezt Barack Obama elnök el is fogadta.

hirdetés

Halálos mérget kapott postán a cseh belügyi és a pénzügyi tárca vezetője

A cseh kormány hétfőn foglalkozott a témával, és bizonyos új biztonsági intézkedéseket foganatosított, amelyeket azonban nem hoztak nyilvánosságra.

Jelentős terrorellenes törvényi szigorításokat vezetnek be Angliában

A terrorellenes jogszabályok széleskörű és jelentős szigorítását tervezi a brit kormány a Nagy-Britanniát elsősorban a Közel-Kelet felől fenyegető, egyre súlyosabb terrorveszély miatt.

Litvánia páncélrészeket fog szállítani Ukrajnába

"Litvánia kész Ukrajnával megosztani tapasztalatait, beleértve a katonaiakat is. Támogatást nyújtunk önöknek és kiképzést a katonáiknak. Ukrajna bármilyen támogatást megkap Litvániától, amivel csak Litvánia rendelkezik."

Amerikába szökött korrupt kínai hivatalnokokat toloncoltak vissza a hazájukba

A Rókavadászat-2014 elnevezésű hathónapos kampányban több mint 310 kínai szökevény akadt horogra külföldön, és mindannyiuknak hazájukban kell felelniük a tetteikért.

Déli Áramlat - Aggodalmak a magyar szakasz miatt

Forrás: Wikipédia/Stanqo

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnöke egy interjúban aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Budapest törvénnyel engedélyezte a Déli Áramlat orosz gázvezeték magyarországi szakaszának megépítését.

Új bizonyítékok miatt elhalasztották a meghallgatást a Mol-INA-ügyben

Elhalasztották az előzetes meghallgatást H. Zsoltnak, a Mol Nyrt. korrupcióval vádolt elnök-vezérigazgatójának ügyében hétfőn Zágrábban, miután új bizonyítékokat nyújtott be a horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK).

Negatív rekord az olasz választásokon

Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

A balközép Demokrata Párt (PD) jelöltjei nyerték meg az időközi tartományi választásokat vasárnap az olaszországi Emilia-Romagnában és Calabriában, miközben az Északi Liga megerősödött. A választási részvétel azonban negatív rekordot ért el.

Egymást taposták a menekülő gyerekek - a szecsuáni földrengés pillanatai videón

Legalább öt halottja és 54 sebesültje van a hétvégi - Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű - délnyugat-kínai földrengésnek, csaknem 80 ezer embert ért kár.

Kína márpedig földet nyer a tengerből

Fotó: freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Az Egyesült Államok ne avatkozzon bele abba, hogy a kínai hadsereg szigetfeltöltést végez a Dél-kínai-tengeren - Kínának stratégiai okokból meg kell erősítenie dél-kínai-tengeri jelenlétét.

Amerikai zavargások - Obama nyugalomra szólított fel

Nyugalomra szólított fel vasárnap Barack Obama amerikai elnök a nagyesküdtszék küszöbön álló döntésével kapcsolatban; a testület arról határoz, hogy vádat kell-e emelni egy fehér rendőr ellen, aki agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest.

Emberi fekáliával hajtott busz

Wessex Water/PA

Komoly problémát jelent az emberi széklet ártalmatlanítása, hiszen nagyvárosainkban tonnaszám keletkezik nap mint nap. Pedig a tömegközlekedésben nagyon is hasznos lehet, na persze nem "úgy".

Alig van az esély a hétfői megegyezésre az iráni atomprogramról

Egy forrás szerint Teherán még mindig bízik a megegyezésben, ezért kész "pár nappal" meghosszabbítani a bécsi tárgyalásokat.

Megnyitották a nagyközönség előtt Enver Hodzsa atombunkerét

A 2680 négyzetméteren fekvő biztonsági építmény alkalmas lett volna arra, hogy egy esetleges atomtámadás esetén a teljes albán kormánynak és parlamentnek fedezéket nyújtson.

Több mint 50 sérültje van a Berlin közelében történt súlyos buszbalesetnek

A Berlin körüli autópálya-gyűrű déli szakaszán, az A10-es sztrádán egy lengyel busz egyelőre ismeretlen okból letért az útról és felborult.

Már 60 német halt meg az iszlám terroristák oldalán

A németországi szélsőséges iszlamisták körében heves versengés indult az IÁ és az al-Kaida között, és nyár óta az tapasztalható, hogy a többség a "sikertörténetként" számon tartott IÁ-t támogatja.

Van, ahol halállal fenyegetik az Uber-sofőrt - itthon vajon mi várható?

A taxisok szerint tisztességtelen konkurenciáról van szó, amely torzítja a piaci versenyt, és veszélybe sodorja a hivatásos személyfuvarozók megélhetését.

Földrengés volt Romániában - nem is kicsi!

A Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés rázta meg szombat este Románia délkeleti részét.

Obama aláírta a bevándorlásügyi intézkedéseket

Fotó: FB/The White House

Az amerikai elnök pénteken aláírt két elnöki memorandumot, amelyek végeredményben törvényes státust és munkavállalási engedélyt biztosítanak az Egyesült Államokban csaknem 5 millió illegális bevándorló számára.

Felkészületlennek tartják a leendő budapesti amerikai nagykövetet?

A küszöbönálló hálaadásnapi hétvégét követően, december 1-jén szavaz majd az amerikai szenátus a Barack Obama elnök által a budapesti amerikai nagyköveti posztra jelölt Colleen Bell producer kinevezéséről.

2016: bejelentkezett az első potenciális elnökjelölt-aspiráns

Hillary Clinton volt külügyminiszter, szenátor és first lady párton belüli riválisa lehet.

Nagygyűlés a Majdan-tüntetések kezdetének első évfordulóján

A nagygyűlés a Majdan-tüntetések alatt kialakult szokás szerint közös imával kezdődött, majd Jevhen Niscsuk kulturális miniszter nyitotta meg a rendezvényt. A téren elhelyezett óriáskivetítőkön dokumentumfilmeket mutattak be az egy évvel ezelőtti eseményekről.

Lemondott a lengyel országos választási bizottság elnöke

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Lemondott posztjáról péntek délután Andrzej Jaworski, a lengyel országos választási bizottság (PKW) elnöke, távozása a vasárnapi helyhatósági választásokon leadott szavazatok akadozó számlálásával függ össze.

A republikánusok keresetet nyújtottak be Obama egészségügyi reformja ellen

A washingtoni szövetségi bíróságon az egészségügyi és humán szolgáltatások minisztériuma, valamint a pénzügyi tárca ellen benyújtott kereslet kifogásolja azt az elnöki rendelkezést, amely késlelteti a törvény azon előírásának végrehajtását, amely szerint az 50 főnél többet foglalkoztató munkaadók kötelesek fedezni az alkalmazottjaik egészségbiztosítását.

RMDSZ-es képviselő előzetes letartóztatását kérte a román ügyészség

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A román korrupcióellenes ügyészség pénteken Markó Attilának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőjének őrizetbe vételét és előzetes letartóztatását kérte a parlamenttől.

Biden Kijevben: Moszkva nagy árat fizet, ha tovább élezi a konfliktust

Az amerikai politikus szerint Oroszország ahelyett, hogy teljesítené a konfliktus rendezésében vállalt kötelezettségeit, "egyre provokatívabb cselekményekhez" folyamodik, és még kevésbé tartja magát a rendezésről szóló minszki megállapodáshoz, amelyet aláírt.

Pisztolyos nőt fogtak a Fehér Háznál

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A 23 éves, michigani April Lenhartot az elnöki rezidencia északi pázsitjánál fogták el, nem sokkal azt követően, hogy Barack Obama amerikai elnök kihirdette rendeletét, amelyben illegális bevándorlók millióit mentesített a kitoloncoltatástól.

Újabb francia kormánytag mondott le korrupciógyanú miatt

Lemondott hivataláról pénteken Kader Arif francia veteránügyi államtitkár, hogy szabadon tudjon védekezni egy, a családtagjait érintő korrupciós ügyben.

Szervezett bűnözés áll a környezetkárosító bűncselekmények hátterében

freedigitalphotos.net/dan

A környezetet károsító bűncselekmények hosszú listájáról az Eurojust közleménye három dolgot emel ki. Egyrészt a veszélyes hulladékok törvényellenes exportját Olaszországból és Írországból az unión kívülre; másrészt a görög, magyar és svéd vizek szennyezésének különféle formáit; végül pedig madártojások és egyes majomfélék illegális kivitelét az EU-ból.

Az új hidegháborút a Nyugat váltotta ki

Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök szerint a Nyugat és Kelet új konfliktusa mögött az ukrán válság áll.

Lezuhant egy román katonai helikopter - több katona meghalt

Az első információk szerint a fedélzeten tíz katona tartózkodott, és csak ketten élték túl a balesetet. A sérültekért mentőhelikopter indult a térségbe.

Megvan a koalíciós megállapodás, cél Ukrajna csatlakozása a NATO-hoz

Péntekre virradó éjjel öt párt képviselői írták a koalíciós megállapodás szövegtervezetét.

Magyarországon Johannisra ennyien szavaztak

Flicker, aleksander dragnes

Klaus Johannis nemcsak az erdélyi megyékben és a nagyobb városokban tudta legyőzni Victor Pontát, de a külföldi szavazatokat is hatalmas fölénnyel vitte. Egyedül Palesztinában gyűjtött be eggyel kevesebb voksot, mint ellenfele.

Gorbacsov szerint Putyin istennek képzeli magát

Gorbacsov szerint már nincs visszatérés a tekintélyuralmi rendszerbe, mert az orosz emberek, és különösen a fiatalok a nyitottság időszakában nőttek fel.

Londonban készült lefejezésre három muszlim terroristajelölt

Az ügyész szerint a vádlottakat "szinte pillanatokkal" a tervezett terrorcselekmény végrehajtása előtt fogták el.

Őrizetben a szervezett bűnözés elleni ügyészség főügyésze!

A főügyészt egy 13 hektáros telek 2011-ben történt visszaszolgáltatása ügyével kapcsolatban vizsgálják.

Tovább szedi áldozatait a korán jött zimankó

New York állam 10 megyéjében szükségállapot van érvényben, és 225 kilométernyi autópályán szünetel a közlekedés. Buffalo egyes területein 180 centiméternél több hó esett.

Aki kirobbantotta a kelet-ukrajnai háborút

A donyecki szakadárok volt "védelmi minisztere" egy csütörtöki lapinterjúban elismerte, hogy ő és csapata nélkül nem fordult volna a szeparatista megmozdulás véres háborúba Kelet-Ukrajnában.

Ferenc pápa az éhezés ellen: a javak igazságos elosztásáról

Facebook/Pope Francis

A bolygónkon rendelkezésére álló javak igazságos elosztására és szolidaritásra sürgette a nemzetközi közösséget csütörtökön Ferenc pápa, aki az éhezők megsegítésével kapcsolatban szólalt fel az ENSZ II. Táplálkozási Világkonferenciáján Rómában.

Amerika sóhiánytól szenved

Miközben nálunk igen kellemesen alakult a november, az Egyesült Államokban sorra dőlnek meg a hideg/hórekordok. Az utak tisztán tartásához így töménytelen mennyiségű sót használtak el - annyira sokat, hogy kezd hiány kialakulni.

Izraelben lerombolják a palesztin merénylők otthonait

Fotó: archív

Az izraeli hatóságok átadták az otthonaik lerombolásáról szóló végzést négy palesztin merénylő családtagjainak, egyebek között azon két férfi hozzátartozóinak, akik kedd reggel három zsidót öltek meg egy jeruzsálemi zsinagógában.

Felmentették a kislányt megcsonkító egyiptomi orvost

Egyiptomban csütörtökön felmentették azt az orvost, akit azzal vádoltak, hogy halálos kimenetelű nemi szerv csonkítást hajtott végre egy 13 éves lányon.

Fegyveres támadás a Floridai Állami Egyetemen

Fotó: archív

Három diákot megsebesített csütörtökre virradóra a Floridai Állami Egyetemen egy fegyveres támadó, akit a rendőrök agyonlőttek.

A horvátoknál is a marihuána legalizálására készülnek

A gyógyászati célú marihuána legalizálására készül Horvátország, e célból engedélyezné a kender termesztését házilag és iparilag is, valamint liberalizálná a kenderszármazékok forgalmazását.

Merkel: muszáj beszélni Moszkvával

Fotó: freedigitalphotos.net/pakorn

Csak Oroszországgal együtt lehet fenntartani hosszú távon Európa biztonságát, ezért Moszkvával párbeszédet kell folytatni a német kancellár szerint.

Ijesztően megugrott a HIV-fertőzöttek száma Csehországban

Aggodalomra ad okot, hogy az idei év első tíz hónapjában 208 embernél mutattak ki pozitív eredményt a laboratóriumi vizsgálatok.

Fokozott biztonsági intézkedések Ferenc pápa védelmében

freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Tovább erősítették a Ferenc pápát övező biztonsági intézkedéseket az Iszlám Állam terroristáinak merényleteitől tartva. Felmerült az egyházfő elköltöztetése is a vatikáni Szent Márta Házból.

Hongkongban él a legtöbb szupergazdag nő

A legalább 30 millió amerikai dollárnyi vagyont maguknak tudhatók egynegyede nő Kína különleges igazgatású területén, Hongkong ezzel az aránnyal messze leköröz minden más vizsgált országot és közigazgatási egységet.

Obama törvénytelen bevándorlók millióinak legalizálására készül

freedigitalphotos.net/dan

Az Egyesült Államokban élő 11 milliónyi illegális bevándorló közül akár 2,5-5 milliót is mentesíthet a kitoloncoltatás veszélyétől és ruházhat fel a törvényes munkavállalás lehetőségével Barack Obama amerikai elnök, aki csütörtökön - a kongresszus megkerülésével - egy erről szóló rendelet kihirdetésére készül.

Késes ámokfutó gyilkolt egy kínai szanatóriumban

Halálra késelt hat nővért és egy portást egy ámokfutó egy észak-kínai szanatórium nővérszállóján csütörtökön, a mentális problémákkal küzdő, 27 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

Összecsapásokba torkollt a londoni diáktüntetés

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Több ezer diák vonult fel szerdán London központjában a felsőoktatási tandíj, a hallgatókat terhelő adósságok és az oktatásra fordított állami kiadások szűkítése ellen tiltakozva.

Gyanús alakot fogtak a Fehér Háztól nem messze

Őrizetbe vettek a washingtoni Fehér Ház közelében egy iowai férfit, akinek autójában egy vadászfegyvert és lőszert találtak.

Naponta több ezer támadás éri a német kormányzat informatikai rendszereit

freedigitalphotos.net/patrisyu

Naponta átlagosan 3 ezer támadást regisztrálnak, és ezek túlnyomó többsége ugyan ártalmatlan, de aggodalomra ad okot az a naponta átlagosan öt behatolási kísérlet, amelyek külföldi hírszerző szervezeteknek, köztük az orosz és a kínai titkosszolgálatoknak tulajdoníthatók.

Nicola Sturgeon Skócia első női miniszterelnöke

Nicola Sturgeon eddigi skót miniszterelnök-helyettest választották szerdán Skócia kormányfőjévé.

Azerbajdzsán megsértette a jóhiszeműség és a jogállamiság elvét

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Határozatban ítélte el Azerbajdzsánt szerdán az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének állandó bizottsága, mert Ramil Safarov átadását követően megsértette a nemzetközi kapcsolatokban tanúsítandó jóhiszeműség és a jogállamiság elvét, amikor a gyilkosság miatt elítélt azeri tisztet azonnali kegyelemben részesítette.

Éhezés és elhízás a FAO táplálkozási világkonferenciájának témái között

Az elégséges és az egészséges táplálkozás biztosításáról fogadott el nyilatkozatot, valamint közös cselekvési tervet a világ több mint 170 országa az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) római székházában szerdán kezdődött II. Táplálkozási Világkonferencián.

Brit diplomaták "segítenek" Moszkvának felismerni saját harckocsijait

freedigitalphotos.net/tongdang

Mivel Vlagyimir Putyin elnök váltig tagadja, hogy orosz harckocsik vennének részt az Ukrajna keleti részében folyó harcokban, a kijevi brit nagykövetség úgy határozott, "segítséget nyújt" Moszkvának saját katonai járműveinek felismerésében.

Szennyvíz került az ivóvízhálózatba Hurgadában

Az ivóvíz erős szennyezettségét állapították meg az egyiptomi hatóságok a népszerű tengerparti üdülőhely, Hurgada egyik negyedében.

Igazi, véres ökölharcra hívták ki Porosenkót

Fotó: FB/УНИАН

Párbajra hívta az ukrán államfőt nyílt levélben a luhanszki szakadárok vezetője, hogy "véget vessenek a háborúnak" Délkelet-Ukrajnában.

Ismét támad a madárinfluenza: újabb halálos áldozat

Egyiptomban meghalt egy harmincéves nő a madárinfluenza néven ismert H5N1 vírus okozta fertőzés következtében Minja tartományban.

Putyin: az USA leigázná Oroszországot, de nem fog menni

Fotó: FB/Putin Putinov

Az orosz elnök azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy uralma alá akarja gyűrni Oroszországot, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem fog sikerülni.

Walther White nélkül is dönget Keleten a met

A metamfetamin, amelyet fehér, kristályos formája miatt a köznyelv jégként emleget, más szintetikus kábítószerekhez hasonlóan egyre népszerűbb és elterjedtebb Kínában, ami nehéz feladat elé állítja a hatóságokat.

Magyar pornójelenettel riogatnak a terroristák

Fotó: Twitter/State of Islam

Egy magyar pornófilmből származik az a felvétel, amely az Iszlám Állam (IÁ) terroristáinak a Twitteren közölt, illusztrált propagandaanyaga szerint azt ábrázolja, hogy "az iraki-szíriai hadsereg mészárosai" egy szunnita nővel erőszakoskodnak.

Iskolakezdési ösztöndíjat kap csaknem 5400 diák

A beiratkozási program 2004 óta zajlik azzal a céllal, hogy minél több külhoni magyar család merje vállalni gyermeke magyar tannyelvű iskolába íratását.

FBI: a nagyesküdtszék döntése nyomán rendőröket támadhatnak meg

freedigitalphotos.net/Naypong

Országos figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államokban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), amely szerint valószínűleg rendőrök elleni támadásokhoz fog vezetni az illetékes nagyesküdtszék küszöbön álló döntése arról, hogy vádat emel-e a fehér rendőr ellen, aki nyáron Missouri államban agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tizenévest.

Bizalmatlansági indítvány a Juncker-bizottság ellen

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be az Európai Parlament (EP) képviselőinek legalább egytizede a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság ellen.

Zeman Prágába hívta a II. világháború négy győztes nagyhatalmának elnökeit

freedigitalphotos.net/adamr

"Az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulójáról van szó. Csehországban ezt a nemzetközi megemlékezést befolyásos zsidó szervezetek készítik elő. Logikus azonban, hogy a győztes nagyhatalmak elnökeit a köztársasági elnöknek kell meghívnia."

Karrierdiplomatát javasolt Ponta külügyminiszternek

A karrierdiplomata Mihnea Motocot, Románia állandó EU-képviseletének vezetőjét javasolta kedden új román külügyminiszternek Victor Ponta kormányfő.

Letartóztattak öt SZBU-tisztet a Majdan-tüntetők lelövéséért

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Letartóztatásba helyezték Ukrajnában a biztonsági szolgálat (SZBU) öt magas rangú tisztjét államcsínykísérlet vádjával, a Majdan-tüntetők lelövésével kapcsolatos vizsgálat keretében.

Leleplezték a 'ndrangheta délolasz bűnszervezet titkait

A 'ndrangheta délolasz bűnszervezet mintegy negyven tagját vették őrizetbe kedden az olasz hatóságok. A rendőrségi akció során első alkalommal sikerült filmre venni a 'ndrangheta tagjainak eskütételét is.

Tovább maradnak a magyar katonák Litvániában

freedigitalphotos.net/worradmu

Az Iron Sword elnevezésű hadgyakorlat után egy újabb gyakorlaton is részt vesznek a magyar katonák Litvániában.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.