Újabb különvonat érkezett Münchenbe Magyarországról indult menedékkérőkkel

freedigitalphotos.net/papaija2008

Megérkezett szombat délután a müncheni főpályaudvarra a második különvonat, amely Magyarországról indult menedékkérőket szállított Ausztriából.

Megérkezett Münchenbe az első különvonat Magyarországról indult menedékkérőkkel

Megérkezett szombat kora délután a müncheni főpályaudvarra az első különvonat, amely Magyarországról indult menedékkérőket szállított Ausztriából.

Merkel: politikai, és nem gazdasági menekülteket fogadunk be

Mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba - erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár.

Hat pontban egyetértenek az uniós tagállamok

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek luxembourgi informális tanácskozását követően magyar újságíróknak elmondta, abban nincs vita, hogy ez az egyik legsúlyosabb probléma, amellyel Európának valaha szembe kellett néznie, és közös megoldásra van szükség.

hirdetés

Nagy-Britannia is részt vehet a szíriai beavatkozásban

Nagy-Britannia katonai kontingenst küldhet Líbiába a határok biztosítására, és várhatóan fontolóra veszi az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet elleni légi hadműveleteinek kiterjesztését Szíriára.

Le Monde: Franciaország légi csapásokat fontolgat Szíriában

Franciaország nem zárja ki, hogy légi csapásokat hajt végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen Szíriában is, nem csak Irakban.

A német rendőrség több ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezésére számít szombaton

Ivo Priebke, a szövetségi rendőrség szóvivőjeszerint nem tudják pontosan, hogy hány ember várható Magyarországról, mert "eltérő jelentéseket" kaptak a "menedékkérők mozgásáról".

A német helyettes kormányszóvivő megerősítette Faymann bejelentését

Georg Streiter német helyettes kormányszóvivő megerősítette Werner Faymann osztrák kancellár szombat hajnali bejelentését, miszerint Ausztria és Németország beengedi a Magyarországról elindult menekülteket.

Több ezer migráns érkezik szombaton Szerbiába

A várakozások szerint szombaton több mint ötezer migráns érkezik Macedóniából Szerbiába.

Pokolgép robbant Szíriában - 26 halott

Huszonhat ember halt meg egy kettős autóbombás merényletben pénteken Szíria déli részén, a halálos áldozatok közt van egy drúz előljáró is, aki a damaszkuszi rezsimmel és az iszlamista szélsőségesekkel szembeni fellépéséről volt közismert.

Iráni atomprogram - A megállapodás ellen fog szavazni Cardin szenátor

Az iráni nukleáris program elfogadása ellen fog szavazni Ben Cardin szenátor, az amerikai szenátus külügyi bizottságának rangidős demokrata tagja.

Burgenland felkészült és 800-3000 közötti menekülttel számol

A burgenlandi rendőrség azzal számol, hogy a Magyarországról érkező buszokkal 800-3000 közötti menekült fog érkezni az osztrák-magyar határra; a hatóság szombat hajnalban tett közlése szerint felkészültek az emberek érkezésére.

Az osztrák rendőrség és a Vöröskereszt felkészülten várta a menekülteket

Az osztrák hatóságok számára most az a legfontosabb, hogy megakadályozzák az emberi tragédiákat, a végső cél pedig az, hogy fenntartsák a biztonságot és a rendet.

Az osztrák belügyminisztérium közleményben figyelmeztette a menekültkonvoj résztvevőit

freedigitalphotos.net/franky242

Az osztrák belügyminisztérium pénteken kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy büntethető az a személy, aki részt vesz a menekültek Budapestről Ausztriába történő átszállítását célzó kezdeményezésben.

Mérgesgázt vetettek be a dzsihadisták Szíriában és Irakban

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet az utóbbi hetekben több alkalommal is mérgesgázt vetett be Szíriában és Irakban. A támadások célpontjai a kurd biztonsági erők tagjai és szíriai civilik voltak.

Osztrák kancellár: Magyarországnak ki kellene állnia a kvóta és a közös határvédelem mellett

freedigitalphotos.net/franky242

Magyarországnak ki kellene állnia az uniós kvóta és a közös határvédelem mellett - olvasható az osztrák kancellári hivatal közleményében, amelyet azután adtak ki pénteken, hogy Werner Faymann kancellár találkozott a bécsi magyar nagykövettel.

Az öböl menti arab monarchiák nem fogadnak be szíriai menekülteket

A Perzsa-öböl menti, szénhidrogénekben gazdag hat arab monarchia - Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Kuvait, Omán és Bahrein - mindeddig egyetlen szíriainak sem ajánlotta fel azt áttelepülés lehetőségét.

Szlovénia hajlandó 2000 migránst befogadni

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Szlovénia már nem ellenzi a menekültek elosztását szabályozó kötelező kvóta bevezetését az Európai Unióban, és hajlandó 2000 migránst befogadni.

Menekültek tucatjai vesztek a tengerbe

Elsüllyedt egy menekültekkel teli gumicsónak a Földközi-tengeren Líbia és Olaszország között, mintegy harminc-negyven ember meghalt.

Kiálltak Magyarország mellett a visegrádi kormányfők

MTI/Máthé Zoltán

Kiállt Magyarország mellett a cseh, a lengyel és a szlovák kormányfő abban a közös nyilatkozatban, amelyet a négy visegrádi ország miniszterelnökének a migrációs válsággal foglalkozó pénteki rendkívüli prágai találkozóján fogadtak el. A kormányfők ismét elutasították a menekültek kötelező befogadási kvótáit.

Putyin szerint az Iszlám Állam "állatkodik", és ezért Washington a felelős

Az orosz elnök szerint az európai menekültválság előrelátható volt, és elsősorban Washington elhibázott közel-keleti politikája tehető érte felelőssé.

Szörnyű részletek kerültek napvilágra a hűtőkocsis tragédiáról

freedigitalphotos/dan

Az A4-es autópályán történt, 71 migráns halálával járó tragédia napján ugyanaz az elkövetői csoport további 81 embert csempészett át Ausztriában.

Megkezdődött a rendkívüli V4-es kormányfői csúcstalálkozó a migrációról

A jelenlegi migrációs válság az egyetlen témája annak a rendkívüli visegrádi miniszterelnöki csúcstalálkozónak, amely péntek délután kezdődött Prágában.

Cameron: Nagy-Britannia kész több ezer szíriai menekült befogadására

Facebook David Cameron

A brit miniszterelnök a portugál fővárosban tárgyalt a menekültválságról, megbeszélései után bejelentette: a menekülteket a Szíria körül létesített ENSZ-menekülttáborokból szállítják Nagy-Britanniába.

Szijjártó: drámai a helyzet

Magyarországon és Budapesten drámai a helyzet, Magyarország viszont elszánt és elkötelezett, hogy az uniós szabályokat betartsa - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban.

A bukaresti egyetem etikai bizottságának elnöke szerint plagizált a román miniszterelnök-helyettes

freedigitalphotos/Tuomas_Lehtinen

Plagizált Gabriel Oprea román miniszterelnök-helyettes a doktori dolgozatának megírásakor - állítja Marian Popescu, a Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottságának elnöke.

200 ezer menekült befogadására szólította fel az EU-t az ENSZ-főbiztos

Több mint 300 ezer ember próbált meg élete kockáztatásával átkelni a Földközi-tengeren, hogy eljusson Európába, és 2600 ember nem élte túl a veszélyes utat.

A legtöbb németet nem aggasztja a menekülthullám

A németek 86 százaléka pénz- vagy egyéb adománnyal támogatja, vagy kívánja támogatni a menekülteket, 67 százaléka pedig önkéntes munkával.

A szerbek nem tartanak attól, hogy náluk rekednek a bevándorlók

A nagymértékű vándorlásokat nem lehet szögesdróttal, fallal és kerítéssel megállítani, még soha senkinek nem sikerült ekkora embertömeget feltartóztatni.

Inkább börtönbe megy, de nem adja össze a melegeket a jegyzőnő

Az elzárás mindaddig érvényes, amíg a jegyző nem hajlandó eleget tenni a bírói utasításnak. Ennek egyébként a Davis hat helyettese közül öt engedelmeskedik.

Halálbüntetést kérnek a templomi mészárlás vádlottjára

Dél-Karolina állam halálbüntetést kér Dylan Roofra, akit azzal vádolnak, hogy egy charlotte-i templomban június 17-én agyonlőtt kilenc afroamerikai hívőt.

Cameron szerint a morális elkötelezettség kevés a menekültválságban

A menekültválság fő felelősei közé tartozik Aszad szíriai elnök, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet "mészárosai", valamint azok a bűnbandák, amelyek az embercsempész hálózatokat működtetik.

Martin Schulz: Orbán álláspontja teljességgel elfogadhatatlan

Orbán Viktor magyar miniszterelnök álláspontja az európai menekültválsággal kapcsolatban teljes mértékben elfogadhatatlan, és az uniós tagországok közötti szolidaritás felmondását jelenti.

Elvesztettek egy 2,5 méteres királykobrát

Mike Kennedy FB-oldal

A lánykígyó otthon maradt, párja azonban meglépett egy farmról, egész Florida a mérges királykobrára vadászik.

A Moszkvának szánt francia Mistralokat Egyiptom és az Emírségek veszi meg

Orosz jóváhagyással Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek veszi meg azt a két Mistral típusú hadihajót, amelyeket Párizs eredetileg Moszkvának szánt, de az ukrán válságból fakadó diplomáciai ellentétek miatt végül nem szállítottak le.

Migránsok halála - hétfőn dönt a bolgár bíróság a hatodik gyanúsított kiadatásáról

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A férfi, akiről azt feltételezik, hogy egyike volt a hűtőkocsi három sofőrének, azt állította: nem volt tudomása arról, hogy a teherautó rakterében emberek vannak.

Elzárásra ítéltek egy melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt Kentuckyban

A bíróság megsértése miatt elzárásra ítélt csütörtökön egy szövetségi bíró egy Kentucky állambeli jegyzőnőt, aki vallási alapon megtagadta, hogy házassági okmányokat állítson ki azonos nemű pároknak.

Támogatást ígért a francia kormány a tüntető gazdáknak

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

További támogatásokat ígért Manuel Valls francia miniszterelnök annak a több ezer gazdának, akik több mint 1700 traktorral tiltakoztak csütörtökön Párizsban a termelői árak esése ellen.

Lezárnak egy tíz hónapja avatott autópályaszakaszt Romániában

Hétfőtől kezdődően lezárnak Romániában egy tíz hónapja felavatott autópályaszakaszt Nagyszeben (Sibiu) és Szászváros (Orastie) között: a román autópálya-társaság (CNADNR) a javítási munkálatok időtartamát mintegy másfél hónapra becsüli kedvező időjárási feltételek mellett.

Tényleg az eltűnt maláj gép darabját találták meg Réunion szigetén

freedigitalphotos.net/num_skyman

A francia szakértők "megállapították, hogy a 2015. július 29-én talált szárnyalkatrész az MH370-es járaté volt".

A német SPD főtitkára cinizmussal vádolta Orbán Viktort

Wikipedia/Avala

A német szociáldemokrata párt főtitkára cinizmussal vádolta Orbán Viktort, amiért a miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a Magyarországon tartózkodó menekültekkel kapcsolatban azt mondta, hogy német problémáról van szó.

Halálos helikopterbaleset az amerikai tengerészgyalogságnál

Egy amerikai tengerészgyalogos életét veszette és további tíz megsérült, amikor helikopterük "kemény leszállást" hajtott végre az észak-karolinai Camp Lejeune támaszponton.

Elfogták a szíriai menekült kisgyermek halálával gyanúsított embercsempészeket

freedigitalphotos.net/tiverylucky

A feltételezések szerint a négy, valószínűleg szíriai származású férfi számlájára róható az Égei-tengbe veszett tucatnyi szíriai migráns halála, közöttük a hároméves Aylan Kurdié is.

Bekérette az osztrák kancellár a bécsi magyar nagykövetet

Bekérette Werner Faymann osztrák kancellár Perényi János bécsi magyar nagykövetet, akinek pénteken kell a kancelláriahivatalban megjelennie.

Hollande megerősítette: Párizs és Berlin közös javaslatokat tett a menekültek befogadására

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A menekültek méltányos európai elosztására "állandó és kötelező mechanizmust" szorgalmaz Franciaország és Németország - erősítette meg csütörtökön Francois Hollande francia államfő Párizsban.

Ideiglenes befogadóközpontot hoznak létre Szabadkán

A befogadóközpontban a migránsok egészségügyi ellátást, élelmet, vizet és takarót kapnak, valamint lehetőség lesz a tisztálkodásra is.

Lengyelország megerősíti déli határa őrizetét

freedigitalphotos.net/criminalatt

A lengyel határőrség a várható menekülthullám miatt szorosabb együttműködést kezdeményez a rendőrséggel is.

Cseh-szlovák belügyminiszteri találkozó Magyarország miatt

Szlovákia "nyomást gyakorolt" Magyarországra, és ezzel megakadályozta, hogy a vonatok Csehországba érkezzenek.

Berlinig is elmennek a Magyarországról érkező menedékkérők

freedigitalphotos.net/adamr

Berlinben is Magyarországról érkező menedékkérőkre számítanak, a német főváros vezetése rendkívüli intézkedésekkel készül és azt a lehetőséget is vizsgálják, hogy befogadóállomást alakítanak ki az egykori tempelhofi repülőtéren.

Vucic: az EU-val ellentétben Szerbia nem zárja le határait

Szeptember 15-től a magyar törvények szerint öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók azok, akik illegálisan lépik át a határt.

Szíria: a helyzet amerikai megoldásra vár

Free Syria Facebook-oldal

A Magyarországra érkező bevándorlók mintegy harmada lehet szíriai, többségük Afganisztánból és Pakisztánból jött.

A lengyeleknek nem telik arra, hogy gazdasági bevándorlókat befogadjanak

A menedékkérőket aszerint kell elosztani, hogy "terror elől menekülnek-e, vagy gazdasági okokból érkeznek-e Európába".

A bécsi rendőrség továbbengedi az osztrák fővárosba érkező menekülteket

freedigitalphotos/Tuomas_Lehtinen

Az intézkedést azzal indokolták, hogy nem tudják ellenőrizni az összes átutazót, nem tudják megállapítani a személyazonosságukat és őrizetbe venni sem tudják őket. A bécsi rendőrkapitány elmondta: nem tudják megtenni és nem is terveznek lépéseket ezzel kapcsoltban.

Orbán Brüsszelben - Schulz közös európai megoldást szorgalmaz

Közös európai megoldást és a menekültek tagállamok közötti elosztására szolgáló kvótarendszert szorgalmazott az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott találkozóját követően.

13 nő veszett a tengerbe Malajzia partjainál

freedigitalphotos/nenetus

Felborult és elsüllyedt egy hajó a forgalmas Malaka-szoros közelében, halászok 13 rajta utazót kimentettek, de legalább tizennégyen életüket vesztették.

Az izraeliek légicsapást mértek a Hamász állásaira

Az izraeli hadsereg csapást mért csütörtökön a Hamász szélsőséges palesztin szervezet állásaira a Gázai övezetben, ahonnan előző nap dél-izraeli lakóházakat lőttek.

A migrációs válsághelyzetről tárgyalt Orbán Viktor a szerb kormányfővel

freedigitalphotos/marin

A Szerbia és Macedónia határain kialakult migrációs válsághelyzetről konzultált telefonon a Brüsszelben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb kormányfővel.

Öt kínai hadihajót észleltek a Bering-tengeren

Mindeközben Barack Obama éppen Alaszkában tartózkodik.

Német belügyminiszter: segíteni kell Magyarországnak a menekültválságban

freedigitalphotos.net/adamr

A német belügyminiszter szerint nem szabad mindig csak bírálni Magyarországot, hanem segítséget is fel kell kínálni a menekültügyi helyzet kezeléséhez.

Szabályos kétnyelvű feliratot követel Hargita megye prefektusa

A közigazgatási kétnyelvűség csak úgy szabályos, ha a kisebbségi nyelvű felirat a "hivatalos román szöveg" alatt jelenik meg azonos méretű betűkkel.

Szerda késő délutánig száz menekült érkezett a bécsi pályaudvarra

freedigitalphotos.net/adamr

A rendőrség közlése szerint szerda késő délutánig száz menekült érkezett a bécsi Westbahnhof pályaudvarra menetrendszerinti járaton Budapestről. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) azzal számol, hogy a pályaudvaron lévő migránsok száma tovább növekszik.

Cameron: nem az "újabb és újabb" menekültek befogadása a helyes válasz

A brit miniszterelnök szerint az Európai Unióban kialakult migrációs válságra "nem az újabb és újabb menekültek" befogadása a helyes válasz.

Németországban paprikaspray-vel támadt egy férfi menedékkérőkre - új részletek!

Fotó: screenshot

Németországban paprikaspray-vel támadt menedékkérőkre egy férfi kedd késő este. A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint az őrizetbe vett gyanúsított ittasan és kábítószer hatása alatt követte el tettét.

Majmokat és sólymokat is bevetnek a pekingi katonai parádé biztosítására

Madárfészkek elpusztítására kiképzett makákókat és sólymokat is bevet a kínai légierő, hogy biztosítsák a szeptember 3-i pekingi katonai parádé zökkenőmentességét.

Nyugodt a helyzet az osztrák vasúti pályaudvarokon

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Nyugodt a helyzet az osztrák vasúti pályaudvarokon, csaknem kétszáz ember töltötte az éjszakát a bécsi Westbahnhofon és a salzburgi főpályaudvaron.

Barcelona, Madrid és több spanyol város befogadna menekülteket

Barcelona polgármestere bejelentette, hogy létrehozza a menekülteket befogadó városok hálózatát Spanyolországban, kezdeményezéséhez elsőként a madridi városvezetés csatlakozott, de azóta több város is jelezte együttműködési szándékát.

Az Egyesült Államok titkos drónhadjáratot folytat a dzsihadista vezetők ellen

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a különleges műveleti erők titkos és a dzsihadisták elleni átfogó amerikai katonai offenzívától független drónhadjáratot, célzott likvidálást folytatnak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet Szíriában fellelhető vezetői ellen.

Gyanúsítottként jelent meg az ügyészség előtt a volt román államfő

Gyanúsítottként jelentkezetett kihallgatásra szerdán a legfőbb ügyészségen Traian Basescu volt román államfő, aki ellen Gabriela Firea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjének feljelentése alapján, zsarolás gyanújával indult bűnvádi eljárás.

Megint tucatnyi migráns halt meg az Égei-tengeren

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Legkevesebb 11, feltehetően szíriai migráns fulladt vízbe az Égei-tengeren, miután két csónakjuk elsüllyedt Törökország és a görög Kosz-sziget között.

Tűz, nyolc áldozat a párizsi lakóházban - szándékos bűncselekmény lehetett

A párizsi ügyészség a bűnügyi rendőrséget bízta meg az ügy kivizsgálásával, ami arra utal, hogy az első vizsgálatok szerint feltehetően szándékos gyújtogatás történt.

"Szabadjegyként" értelmezték a menekültek a szírekre vonatkozó változtatásokat

"Segítséget kell nyújtani Magyarországnak, és meg kell akadályozni, hogy további menedékkérők utazzanak Magyarországról Németországba."

Vita London és Berlin között a menekültek befogadásáról

A brit kormány egyelőre 500 szíriai menekült befogadására vállalt kötelezettséget, jóval kevesebbre, mint más nagy EU-tagállamok.

Akad barátságtalan német is: paprikaspray-vel támadott egy férfi a menedékkérőkre

Halbe menedékkérőket befogadó állomásán 38-an szenvedtek könnyebb szem- és légúti sérülést, 3 felnőttet és 8 gyereket elővigyázatosságból kórházba vittek.

A Keleti lezárása miatt alig érkezett menekült Bécsbe

Hétfőn 3650 menekült érkezett Magyarországról a bécsi Westbahnhof pályaudvarra, kedd délutánig mindössze százötven - közölte az osztrák rendőrség szóvivője.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.