Ebolagyanús beteget kezelnek Rotterdamban

Forrás: Wikipedia

Szombaton este ebola gyanújával szállítottak egy férfit Hollandiában a rotterdami Erasmus Medisch Centrumba szombat este. A holland népegészségügyi intézet (RIVM) megerősítette a hírt.

Magyar férfi fulladt a Rajnába

A holland Spijk mellett, Lobithhoz közel, szombat délután a Rajnába fulladt egy 40 éves magyar férfi. Egy baráti társasággal ment úszni és egy alámerülés után már nem jött fel a vízből.

Kijev szerint ismét tiltott fegyverekkel lőttek a szakadárok, halottak, sérültek

Nem enyhül a feszültség a kelet-ukrajnai front mentén, a kijevi hadműveleti parancsnokság vasárnap reggeli jelentése szerint a szakadárok éjjel ismét olyan nehézfegyvereket vetettek be a katonai állások ellen, amelyeket a februári minszki megállapodás szerint ki kellet volna vonniuk a szemben álló felek közötti ütközőzónából.

Nyugiban zajlik a görög szavazás

Teljes nyugalomban, egyelőre alacsony részvétel mellett zajlik Görögországban a népszavazás.

hirdetés

Rendőrreform Kijevben - szolgálatba léptek az új rendfenntartók

Frissen verbuvált fiatal rendőrjárőrök jelentek meg az ukrán főváros utcáin, akik a belügyi reform keretében létrehozott, nemzeti rendőrségnek elnevezett új testületben teljesítenek mostantól szolgálatot.

Floridáig futtatták a magyar örömlányokat

Magyar prostituáltakat toborzó és futtató amerikai bűnszövetkezetet ítélt el egy floridai bíróság az Egyesült Államokban.

Brutális: az ISIS gyerekekkel gyilkoltat az arénában

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szombaton az interneten közzétett egy videofilmet, amelyen az ókori Palmüra romváros amfiteátrumában 25 szíriai katonát végeznek ki közönség előtt.

Összeomlott egy cipőgyár Kínában

Legkevesebb kilenc dolgozó meghalt, több mint harminc pedig megsérült.

Ferenc pápa a "remény kontinensére" utazik

Ecuador, Bolívia és Paraguay lesz az állomása Ferenc pápa vasárnap kezdődő kilencedik külföldi apostoli útjának, amelyet az argentin pápa az egész dél-amerikai kontinensnek szentel.

Görögország: ott a lét a tét

Történelmi jelentőségű népszavazás kezdődött vasárnap reggel Görögországban arról, hogy hajlandó-e a lakosság elfogadni a nemzetközi hitelezőknek az országgal szemben támasztott követelményeit, vagy inkább elutasítja a megállapodásért cserében feltételül szabott reformintézkedések bevezetését.

Karneváli hangulat és hatalmas tömeg volt a meleg büszkeség madridi menetén

A sokszínűség, az egyenlőség, az elfogadás jelszavaival vonultak utcára szombaton a madridi meleg büszkeség menetének résztvevői, a hatalmas tömeg óriási, színes karnevállá változtatta a felvonulást: mindenki táncolt és ünnepelt a rekkenő hőség ellenére is.

A holland kormány törvényszéket akar az MH17-es ügyében

A holland kabinet ENSZ-törvényszék felállítását akarja az MH17-es járat katasztrófájáért felelős tettesek kivizsgálása érdekében.

Ez történik, ha leopárd támad az idegenvezetőre

A leopárd versus terepjárós idegenvezető meccs elég egyenlőtlennek tűnik és az alábbi videó a végeredményt is bemutatja: a leopárd szempontjából nem túl jó a befejezés.

Komoly dilemma előtt a kiöregedő terrorszervezet

Szakértők szerint az Iszlám Állam a létében fenyegeti az al-Kaidát. A két szervezet kapcsolata az előző hónapban jutott el arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút.

Bevándorlók miatt ismét leállt a Csalagút forgalma

Péntek éjjel ismét le kellett állítani a La Manche csatorna alatti alagút vonatforgalmát, miután százötven Nagy-Britanniába igyekvő illegális bevándorló megpróbált feljutni a kamionokat szállító szerelvényekre.

Imádkozás közben robbantották fel az al-kaidásokat

A dzsihadista an-Nuszra Front egyik vezetője is meghalt a szíriai Idlíb tartományban elkövetett pénteken robbantásban. A halottak száma összesen huszonöt.

Tízezrek tüntetnek Athénban

Két demonstráció kezdődött este Athén központjában a vasárnapi népszavazás ügyében, az igen- és a nem-pártiak is utcára vonultak. A két csoport között felvonult a rohamrendőrség.

Putyin indulna - Előbbre hozzák az orosz parlamenti választásokat

Wikipedia

Jövő decemberről ugyanazon év szeptemberére hozzák előre a parlamenti választásokat Oroszországban.

Nagy károkat okozott, de kevés áldozatot szedett a kínai földrengés

Az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen péntek délelőtt történt 6,5-es erősségű földrengés halálos áldozatainak számát a korábbi hatról háromra módosították. A legfrissebb adatok szerint a sérültek száma 43.

Hollandia nemzetközi bíróság felállítását javasolja a maláj gép lelövése ügyében

Facebook

A nemzetközi bírói testület létrehozása biztosíthatná leginkább az összes érintett fél együttműködését annak érdekében, hogy a felelősöket azonosítsák és megbüntessék.

Megtiltotta az "Igazi csíki sör" forgalmazását a Hargita megyei törvényszék

A Hargita megyei törvényszék megtiltotta az "Igazi csíki sör" gyártójának a termék forgalmazását, ezzel első fokon helyt adott a Heineken Románia keresetének.

Radikális közhangulat-változás érzékelhető Görögországban

freedigitalphotos.net/anankkml

Az utóbbi napokban a közhangulat radikális megváltozása volt érzékelhető Görögországban, a politikában amúgy is meglévő feszültség átszüremlett a hétköznapi érintkezésekbe is.

Franciaország elutasította a WikiLeaks alapítójának menedékkérelmét

Franciaország pénteken elutasította az ausztrál állampolgárságú Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójának menedékkérelmét.

Füvet nyírtak és havat takarítottak ugyanazon a napon - a számla szerint

freedigitalphotos.net/dan

Botrányos számlákra bukkant az időközi választáson megválasztott új elöljáró a kelet-horvátországi Ceminac járásban: az egyik szerint február 31 napból áll, egy másik szerint pedig ugyanazon a napon füvet nyírt és havat is takarított egy vállalat, majd mindkét szolgáltatást meg is fizettette.

Az Uber felfüggeszti működését Franciaországban

Felfüggeszti működését Franciaországban a tisztességtelen eszközök alkalmazásával vádolt Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás, amelykinek két vezetője ellen eljárás is folyik.

Egy idős német bácsi világháborús tankot tartott a pincében

anp

A német rendőrség Schleswig-Holstein tartományban egy házkutatás során működő(!) második világháborús tankra bukkant. És sok más kincsre is.

A német pénzügyminiszter még soha nem volt ilyen népszerű

Még soha nem volt olyan népszerű Németországban Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, mint most egy pénteken közzétett felmérés szerint. Az évtizedek óta tolószékhez kötött konzervatív politikus ezt mindenekelőtt a görög adósságválságnak, illetve a válság kezelésének köszönheti.

Úgy tűnik, a szakadárok tényleg kivonultak a rommá lőtt Sirokine faluból

freedigitalphotos.net/worradmu

A szakadár erők a falutól keletre lévő Szahanka és Bezimenne településeknél vettek fel készenléti állásokat.

Iszlám szakértő: további merényletek várhatóak Egyiptomban is

Egyiptomban az elmúlt évtizedekben többször volt merényletek idegenforgalmi központokban. Most még több lehet.

Kitoloncolás helyett integrálná az illegális bevándorlókat az amerikai kormány

freedigitalphotos.net/adamr

Az illegális bevándorlók mindössze három csoportjára összpontosítsanak, mindenki mást pedig gyakorlatilag békén hagynak.

Amerikai légicsapás végzett a dzsihadisták egyik vezetőjével

Szíriai területen végrehajtott amerikai légicsapás végzett az Iszlám Állam (IÁ) egyik fontos vezetőjével, aki öngyilkos merénylők külföldi toborzását irányította a dzsihadista szervezeten belül.

Jeb Bush és Donald Trump a legnépszerűbb amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Jeb Bush volt floridai kormányzó és a bevándorlókat becsmérlő kijelentéseivel botrányt kavaró Donald Trump milliárdos üzletember a legnépszerűbb az amerikai Republikánus Párt választóinak körében a konzervatív oldal tucatnyi elnökjelölt-aspiránsa közül.

Tudja, miért kerülik a lelőtt maláj gép útvonalát a repülők?

Nem, az MH17-es útvonalának elkerülése nem a veszély miatt történik.

Lángoló, sofőr nélküli szellembusz okozott pánikot egy ukrán városban

screenshot

Vezető nélküli kísértetbusz száguldozott a nyugat-ukrajnai Lvov utcáin.

Kisiklott egy mérgező gázt szállító tehervonat

A szerelvény egyik kocsija kigyulladt, ezreket menekítettek ki. Közel négy kilométeres sugarú körben ötezer embert kitelepítettek, őket a térségbeli iskolákban helyezik el addig, amíg nem szűnik meg a vészhelyzet.

A lelőtt maláj gép gyanúsítottainak pere Hollandiában lesz

freedigitalphotos.net/adamr

Az Ukrajnában lelőtt MH17-es járat gyanúsítottjait egy nemzetközi támogatással működő nemzeti bíróság elé kell állítani.

Rossz gázkart húzott meg a februárban lezuhant tajvani TransAsia-gép pilótája

Egyértelművé vált, hogy a TransAsia légitársaság február elején Tajvanon lezuhant ATR 72-600 típusú repülőgépének pilótája az egyik hajtómű meghibásodását követően tévedésből a másik, működő hajtóművet kapcsolta ki kézzel. A balesetnek 43 halálos áldozata volt.

Az államtitkárság örül, hogy Ukrajnában nem hívják be a pedagógusokat

freedigitalphotos/Naypong

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága örömmel fogadja, hogy Ukrajnában mentesülnek a mozgósítás alól a pedagógusok.

Potenciális terroristákat keresnek a migránsok között

Közös adatbázist készít a migránsokról Magyarország, Szerbia, Ausztria és Németország. A négy ország rendőrségi vezetője Belgrádban tárgyalt az az illegális migrációról.

Hoppá, CtrlC + CtrlV gyanúja a román miniszterelnöki disszertációnál

freedigitalphotos/hywards

A Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottsága plágiumgyanú miatt indított vizsgálatot Gabriel Oprea ideiglenes román miniszterelnök doktori dolgozata ügyében.

Lemondhat a görög pénzügyminiszter

Jánisz Varufakisz lemond hivataláról, ha a hét végi referendumon az igen szavazatok kerekednek felül.

Elsüllyedt egy komphajó a viharos tengeren: több mint 30 halott

freedigitalphotos.net/Robert Radford

Folynak a mentési munkálatok, eddig többtucatnyi túlélőt sikerült kimenteni a vízből, akik a felborult hajótestbe kapaszkodtak.

Tunéziai mészárlás: további merényletek várhatók a lengyel titkosszolgálat szerint

Az Iszlám Állam, valamint az al-Kaida terrorszervezet radikális hívei politikai, pénzügyi és presztízsbeli céljaik elérése érdekében további támadásokat terveznek a "pihenésüket töltő, védtelen külföldiek ellen".

Másfél tonna kokain egy Európába szánt konténerben

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Másfél tonna kokainra bukkantak egy Európába szánt konténerben a kolumbiai Buenaventura kikötőjében.

Tragikus buszbaleset Kínában: 11 halott

Dél-koreai kormányzati alkalmazottakat szállító busz zuhant le egy autópálya hídjáról Északkelet-Kínában, tizenegyen meghaltak, tizenheten megsérültek.

Hillary Clinton már 45 millió dollárt gyűjtött kampányára

Wikipedia/Gage

Ez a legnagyobb összeg, amit egy elnökjelölt-aspiráns az előválasztási kampány alatti első adománygyűjtési bevallásában közzétett, és meghaladja a Barack Obama elnök négy évvel ezelőtti - és minden idők legdrágább - újraválasztási kampányának hasonló időszakában összekalapozott összeget is.

Erdőőrség megalakításáról döntött a román kormány

Erdőőrség megalakításáról hozott sürgősségi rendeletet keddi ülésén a román kormány, amely így próbál gátat szabni az évi 8,8 millió köbméter fára becsülhető illegális erdőirtásnak.

Megszólalt a grazi ámokfutó ügyvédje

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Sem vallási, sem politikai ok nem állt a két héttel ezelőtti grazi ámokfutás hátterében - jelentette ki az elkövető osztrák védőügyvédje szerdán, miután első alkalommal találkozott védencével.

Ellenzi az osztrák munkaerőpiac migránsok előtti megnyitását a szociális miniszter

Ellenzi az osztrák munkaerőpiac migránsok előtti megnyitását Rudolf Hundstorfer szociális miniszter egy szerdán bemutatott gazdasági tanulmány eredményeire hivatkozva.

Obama: történelmi előrelépés a nagykövetségek megnyitása Kubával

Wikipedia/Jatkins

Az amerikai elnök szerdán hivatalosan bejelentette a nagykövetségek kölcsönös megnyitását Kubával, történelmi előrelépésnek nevezve ezt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a komoly politikai ellentétek megmaradnak a két ország között.

Vádat emelt az ügyészség a horvát gazdasági kamara volt vezetője ellen

Bűnszövetkezetben elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés címén vádat emelt a horvát főügyészség korrupcióellenes hivatala (USKOK) Nadan Vidosevic, a horvát gazdasági kamara (HGK) volt vezetője és nyolc társa ellen.

Elhunyt Sir Nicholas Winton, a gyermekeket mentő "brit Schindler"

Wikipedia/Krokodyl

Elhunyt szerdán Sir Nicholas Winton, aki a II. világháború kitörése előtti utolsó hetekben több száz kelet-európai zsidó kisgyereket menekített Nagy-Britanniába a fenyegető holokauszt elől. Sir Nicholast 106 esztendős korában érte a halál.

Kilenc fegyveressel végeztek az egyiptomi biztonsági erők

Kilenc fegyveressel végeztek az egyiptomi biztonsági erők tagjai szerdán egy lakásban a fővárostól nyugatra fekvő, Október 6. nevű elővárosban.

Négy évtizedes tiltás után engedélyezik a fotózást a fehér házi látogatóknak

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

A washingtoni Fehér Ház közölte, hogy szerdától - négy évtizedes tiltást feloldva - engedélyezik a fotózást az épületben szervezett látogatáson részt vevők számára, s egyúttal rögtön arra buzdította az amerikai elnöki rezidenciát felkeresőket, hogy osszák meg ott készített képeiket a közösségi oldalakon.

Számos katonai ellenőrzőpontot egyszerre rohantak le a dzsihadisták a Sínai-félszigeten, sokan meghaltak

Számos helyen egyszerre indítottak támadást dzsihadisták a Sínai-félsziget északkeleti részén az egyiptomi biztonsági erők ellen; ellentmondásos értesülések tíz és harminc közé teszik a szerda reggel óta zajló harcokban eddig elesett katonák és húsz fölé a megölt szélsőségesek számát.

A pápa munkamániás - idén sem megy szabadságra

Wikipedia

Július elsejétől szünetelnek a Ferenc pápa által bemutatott reggeli misék és a szerdai általános audienciák is, de Ferenc pápa idén nyáron sem szakít időt magának pihenésre.

Dzsihádista vérengzés a Sínai félszigeten - sok halott

Számos helyen egyszerre indítottak támadást dzsihadisták a Sínai-félsziget északkeleti részén az egyiptomi biztonsági erők ellen; első jelentések szerint a szerda reggel óta zajló harcokban eddig legkevesebb 11 katona, és 22 szélsőséges vesztette életét.

Csehország átvette a visegrádi csoport soros elnöki tisztségét

Facebook Hradzin

A cseh elnökség legfőbb célja megerősíteni a csoport belső összetartását, valamint az energetikában, a biztonság- és védelmi politikában és a digitális technológiák fejlesztése terén való együttműködését.

Több személyt vettek őrieztbe Olaszországban az Iszlám Állam támogatásáért

Az olasz Lombardiában és Toszkánában tíz személyt vettek őrizetbe szerdán az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista fegyvereseinek támogatásáért. A tavaly az IÁ-hoz csatlakozott olasz nő rokonairól van szó.

Tovább emelkedett az indonéz repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak száma

c-130.net

Már 141 holttestet kiemeltek Indonéziában a szumátrai Medán város egyik lakóövezetében, amelyre katonai repülőgép zuhant.

Újra gyűjthet adatokat az NSA

Az Egyesült Államok külföldi hírszerzést felügyelő titkos szövetségi bírósága engedélyezte a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) számára, hogy időlegesen felújítsa az amerikai állampolgárok telefonhívásaira vonatkozó metaadatok gyűjtését, feloldva ezzel a kérdést az utóbbi hetekben övező jogi bizonytalanságot.

Luxemburg veszi át az EU-elnökséget

freedigitalphotos.net/Rawich

Luxemburg veszi át fél évre a soros EU-elnökséget Lettországtól szerdán - azon a napon, amikor az unió és azon belül az euróövezet egyik tagállama, Görögország minden jel szerint fizetési késedelembe esik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben, és megkérdőjeleződik a görög eurózónatagság fenntarthatósága.

Megszavazta a román parlament a kémszolgálat új vezetőjének kinevezését

Megszavazta a román parlament kedden Mihai Razvan Ungureanu volt miniszterelnök, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora kinevezését a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) élére.

Szeptember 30-án áll bíróság elé az Uber két vezetője

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Szeptember 30-án mond ítéletet a párizsi büntetőbíróság a taxisok által tisztességtelen versennyel vádolt Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás és két vezetője ellen folyó eljárásban.

Terrorista indítékai voltak a lyoni merénylőnek

A támadó az Iszlám Állam dzsihadista szervezet módszere szerint elkövetett mészárlást követően mobiltelefonon küldött egy kanadai számra egy olyan hátborzongató fényképet, amelyet magáról készített főnöke levágott fejével.

Nem enyhül a feszültség Kelet-Ukrajnában - az utolsó lakó is elhagyta Sirokinét

Shutterstock fotó

A településnek a 2001-es utolsó hivatalos népszámlálás szerint csaknem másfélezer lakosa volt, de sajtóhírek szerint a március elejétől folyamatosan tartó harcok miatt júniusra már csak alig húsz lakó maradt a faluban.

Joseph E. Stiglitz: Görögországot térdre kényszerítik, a demokrácia a tét

A görög adósságtörlesztésről kitört csatározás valójában sokkal inkább a hatalom és a demokrácia viszonyáról, mint pénzről és gazdaságelméleti kérdésekről szól.

Nincs pánikhangulat Athénban, az emberek fel tudják venni a pénzüket

freedigitalphotos/master isolated

Minden működik Athénban, kinyitottak az üzletek, de az emberek inkább a napi cikkeket igyekeznek beszerezni.

Nincs többé roaming-díj Európában - 2017-től

12 órán át tartó maratoni tárgyalás után megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az EP között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási díjakat 2017. június 15-től.

Japánt fenyegeti a Hakone vulkán

You Tube screenshot

A japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Kanagava prefektúrában fekvő Hakone hegyen található vulkán hamut lövellt a magasba, és legalább tíz kisebb kitörés történt.

A francia gazdaság szereplőit is megfigyelte az NSA

"Francia politikai személyiségeket és magas rangú tisztviselőket", egyebek mellett Francois Baroin és Pierre Moscovici gazdasági minisztert hallgatták le, előbbi 2010-2012-ben, utóbbi 2012-2014-ben töltötte be a posztot.

Tóásó Előd kipakolt Brüsszelben

MTI Marjai jános

Tőkés László fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szervezésében közmeghallgatáson mondta el bolíviai rabságának történetét Tóásó Előd hétfő este Brüsszelben.

Korrupciógyanúval őrizetbe vették Brassó polgármesterét

Több mint tízórás házkutatás és kihallgatás után őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn George Scripcarut, Brassó polgármesterét, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.

Görög adósság: Obama és Hollande mint megtesz a tárgyalások folytatásáért

freedigitalphotos.net/adamr

Francois Hollande francia és Barack Obama amerikai elnök "megállapodott abban, hogy mindent megtesznek a tárgyalások folytatása érdekében" Görögország és a hitelezők között.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.