Négy éve eltűnt túrázó maradványaira bukkanhattak az Olümposzon

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A nő testét véletlenül fedezte fel vasárnap egy másik túrázó, aki azonnal értesítette a hatóságokat. A tetemet az egyik túraútvonal alatt találták meg.

Kedden tovább romolhat a helyzet az Air France-nál

Míg hétfőn az Air France gépeinek a fele nem száll fel a pilóták sztrájkja miatt, kedden már hatvan százalékos lesz ez az arány.

Egy ember meghalt, ketten eltűntek a romániai áradásokban

Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján.

Külön sávot kaptak a mobilfüggő gyalogosok egy kínai városban

A kezdeményezéssel a mobilhasználat utcai közlekedésben való veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet, a kínai nagyvárosokban igen jellemző ugyanis, hogy a készülékek képernyőiről fel sem nézve járnak-kelnek az emberek, ami kisebb-nagyobb baleseteket okozhat.

hirdetés

Lakóházakat, utakat öntött el az áradás Szlovéniában és Horvátországban

A Mura folyó vízszintje Szlovéniában és Horvátországban is történelmi csúcsot döntött, lakóházakat és utakat öntött el, a Kulpa folyón Károlyvárosnál (Karlovac) már levonult az ár, ám most a Száva, a Kulpa és az Odra folyók találkozásánál fekvő Sziszek van veszélyben.

Zsirinovszkij egész Európát megfenyegette

freedigitalphotos.net/Rawich

"Olyan balhét keltünk, a La Manche-csatorna partján is, hogy nem lesz nyugtotok a 21. század közepéig".

Az Oroszországban fogvatartott ukrán pilótanőt indítja listája élén Timosenko pártja

Az elrabolt és jelenleg az oroszországi Voronyezsben fogva tartott ukrán pilótanőt, Nagyija Szavcsenkót indítja listája élén Julija Timosenko volt kormányfő pártja, a Haza párt az október 26-án esedékes előre hozott ukrajnai parlamenti választásokon..

Utolsó kampányhétvége: teljes a bizonytalanság a skótoknál

Nagyok a szórások a közvélemény-kutatók számaiban is.

Az Oroszországban kormányzó párt jelöltjei a Krímben is taroltak

A márciusi krími népszavazást követően az Oroszországi Föderációval egyoldalúan egyesített területen vasárnap tartott szavazáson a voksolók valamivel több mint 70 százaléka az Egységes Oroszország (JeR) jelöltjeit támogatta.

Püspök és államtitkár is rúgta a bőrt

freedigitalphotos.net/tungphoto

Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi római katolikus püspök, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára, valamint Zsigmond Barna-Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja is pályára lépett a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet gimnázium tornatermének a vasárnapi avatóján vívott labdarúgó-mérkőzésen.

Kerry: több állam szárazföldi csapatokat ajánlott fel az Iszlám Állam ellen

Barack Obama elnök kedden fogadja majd új különmegbízottját, John Allen tábornokot, akinek feladata az IÁ elleni koalíció kiépítése lesz. John Kerryt a kongresszus a jövő héten meg fogja hallgatni a témában.

Kijev már kap fegyvereket NATO-tagállamoktól

Forrás: Wikipédia

Már érkeznek fegyverek Ukrajnába azokból a NATO-tagállamokból, amelyekkel Kijev kétoldalú megállapodást kötött a haditechnikai eszközök szállításáról.

Kijev: a "terrorellenes" erők visszaverték a szakadárok rohamát

A harcok a donyecki repülőtérnél a hétvégén újultak ki a szeptember 5-e óta érvényben lévő tűzszünet ellenére.

Életveszélyesen megsebesítettek egy német melegjogi aktivistát Belgrádban

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Szerbiában elfogták vasárnap azokat, akik előző nap megtámadtak és életveszélyesen megsebesítettek egy német melegjogi aktivistát: az eset nagy port vert fel, s Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter intenzív nyomozást rendelt el az elkövetők felkutatására.

Mobilházakat kaptak kibombázott gázai családok

A nyári "Erős Szikla" hadműveletben a gázai lakásügyi minisztérium adatai szerint teljesen leromboltak 9800 otthont, további nyolcezer pedig lakhatatlanná vált.

A pápa szerint a házasság nem tévéfilm

A legfiatalabb pár tagjai még nem voltak harmincévesek, a legidősebbek ötven felettiek voltak. Többségük régóta élettársi kapcsolatban élt már.

Tartományi választások kezdődtek Brandenburgban és Türingiában

A volt NDK területén fekvő tartományokban öt évre választják meg a helyi törvényhozást.

Most Cameronnak üzent barbár lefejezéssel az Iszlám Állam

A hóhér szerint "ennek a brit férfinak kell megfizetnie az árat az ígéretedért, Cameron, hogy felfegyverzed a pesmergákat az Iszlám Állam ellen".

Spiegel: az NSA hozzáfért a Telekom hálózatához

Az internethez csatlakozó összes eszköz feltérképezésén dolgozott és ennek keretein belül a Deutsche Telekom és más német internetszolgáltatók hálózataihoz is hozzáfért az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és brit partnerszervezete, a GCHQ.

India hazaengedte a gyilkosságért letartóztatott egyik olasz tengerészgyalogost

Fotó: FB/Latorre Massimiliano

Olaszországba érkezett szombaton Massimiliano Latorre, akit betegségére tekintettel az indiai kormány négy hónapra hazaengedett. Latorrét és tengerészgyalogos társát 2012-ben tartóztatták le Indiában gyilkosság vádjával.

RMDSZ: a román Legfelsőbb Bírói Tanács megsértette a szólásszabadság jogát

A romániai Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) "politikai álláspontot fogalmazott meg" az RMDSZ által kidolgozott székelyföldi autonómiatervezet nyilvánosságra került munkaváltozatáról.

Egyiptomnak kulcsszerep jut az IÁ elleni harcban

Fotó: freedigitalphotos.net/domdeen

Az azonban, hogy konkrétan milyen szerepet kíván vállalni a terroizmus elleni küzdelemben, továbbra sem világos.

Elismerték: Amerika hadban áll a terroristákkal

Az Egyesült Államok az Iszlám Állammal, az al-Kaidával és annak társszervezeteivel is hadban áll.

Járulékos veszteség: Washington egyszerűen beáldozta a lefejezett újságírókat

YouTube videoscreenshot

Eljárással fenyegette Washington a megölt újságíró szüleit váltságdíj-fizetés esetén.

Tűzvész a Nottinghami Egyetemen - videók!

A britek számára rettegett, hatalmas tűz ütött ki péntek este a közép-angliai Nottingham egyetemén. A lángok egy épülő kutatólaboratóriumban csaptak fel, és rövid idő alatt áterjedtek az egész épületre.

Hollande lemondását szeretné a franciák 62 százaléka

freedigitalphotos.net/adamr

A franciák 62 százaléka azt szeretné, ha Francois Hollande államfő a következő, 2017-es elnökválasztás előtt lemondana a tisztségéről.

Fehér Ház/Pentagon: Amerika hadban áll a terroristákkal

A Fehér Ház és a Pentagon is elismerte pénteken, hogy az Egyesült Államok hadban áll az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezettel.

Pánik a placcon: még nem Skócia miatt gyengül a font

Fotó: freedigitalphotos.net/James Barker

Nem a jövő heti skóciai függetlenségi népszavazást megelőző piaci idegesség gyengítette a fontot az elmúlt napokban, de ha Skócia az elszakadásra szavaz, annak rövid távú piaci reakciója a font súlyos, százalékosan akár kétszámjegyű árfolyamveszteségét is eredményezheti

Ukrajna mégis hozzáfér az uniós piachoz

Az EU, Oroszország és Ukrajna pénteken megállapodott abban, hogy 2015 végéig elhalasztják az EU-ukrán szabadkereskedelmi megállapodás életbe léptetését.

A görög gazdaság kigördül a gödörből?

Fotó: freedigitalphotos.net/Sailom

Javította Görögország államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a görög kormány jelentős államháztartási konszolidációt hajtott végre és a görög gazdaság jövőre várhatóan növekedési pályára kerül.

Elhunyt Ian Paisley volt észak-írországi kormányfő

Elhunyt Ian Paisley tiszteletes, Észak-Írország egykori tartományi kormányfője. A veterán északír politikust 88 esztendős korában, pénteken érte a halál.

Nőtt a foglalkoztatottság az Unióban

Magyarország esetében 2014 második negyedévévben negyedéves alapon 0,6 százalékkal, éves alapon 3,1 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma.

"Meleg a pite" a skótoknál - ismét a függetlenségellenes tábor vezet

A függetlenségre az új közvélemény-kutatás szerint most 48 százalék voksolna, 3 százalékponttal kevesebb, mint legutóbb.

A CIA szerint jóval többen vannak a korábban becsültnél az Iszlám Állam terroristái

A harctéri sikerek és a kalifátus kikiáltása nyomán júniustól eredményesebbé vált a toborzótevékenység.

Folytatódtak a tárgyalások Irán atomprogramjáról Bécsben

Tárgyalóasztalhoz ültek csütörtökön Bécsben Irán, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország képviselői, hogy megbeszélést folytassanak Teherán atomprogramjáról, amelyről a feleknek november 24-ig kellene véglegesen megállapodniuk.

Erbílbe telepítenek amerikai harci gépeket

Az Obama elnök által augusztus 8-án elrendelt légicsapások intenzívebbé tétele érdekében a katonai gépek a kurdok által amerikai segédlettel védelmezett Erbílből fognak felszállni.

Megemlékezések Washingtonban és New Yorkban a terrortámadások 13. évfordulóján - összefoglaló

Az amerikaiak sosem fogják magukat megadni a félelemnek, elmúlt 13 éve az újjáépítés és megújulás jegyében telt el.

Obama is bejelentette a maga új szankcióit Moszkva ellen

Az amerikai gazdasági büntetőintézkedések részleteit pénteken hozzák majd nyilvánosságra.

Állítólag orosz katonai konvoj lépte át a határt

A határőrség tájékoztatása szerint további tíz orosz harckocsit észleltek a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő novoazovszki határátkelő felől a Mariupol felé vezető úton is.

Tóásó-ügy: kivégzés, vérfürdő, gyilkosság

Az elmenekült bolíviai főügyész szerint kivégezték Rózsa Florest és társait.

Tiltások városa: nincs sikítozás, semmilyen formában

Tilos tojást dobálni és zajos házimunkát végezni (mint például a nálunk oly' népszerű sikító, azaz körfűrész használata) az északkelet-olaszországi Padovában, ahol borsos pénzbírság sújtja az utcai koldulást is.

Támogatja az Obama-tervet Kína

freedigitalphotos.net/dan

Arra azonban kitértek, hogy tiszteletben kell tartani a nemzetközi szabályokat, s velük együtt az érintett országok szuverenitását, függetlenségét és területi integritását is.

Fegyver a vállnál a Bajkálon túl

Putyin váratlan harckészültségi ellenőrzést rendelt el a kelet-oroszországi katonai körzetben.

Kijev szerint provokációra készülnek az oroszok

freedigitalphotos.net/Simon Howden

"Az orosz csapatok provokációra készülnek a kelet-ukrajnai Donyeckben abból a célból, hogy meghiúsítsák a tűzszünetet."

Rendkívüli hadgyakorlat Kelet-Oroszországban

Rendkívüli hadgyakorlat kezdődött Oroszország Bajkálon túli területét és távol-keleti régióját felölelő Keleti Katonai Körzetben.

Amerikai lapok: Obama kockázatos játszmába fogott

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Barack Obama azzal, hogy bejelentette az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni légi hadviselés szíriai kiterjesztésére és a szíriai mérsékelt ellenzék felfegyverzése vonatkozó szándékát, kockázatos játszmába fogott, nem utolsósorban saját történelmi megítélése szempontjából.

Obama: levadásszuk a terroristákat

"Világossá tettem, hogy le fogjuk vadászni a terroristákat, akik az országunkat fenyegetik, bárhol legyenek is. Ez azt jelenti, hogy nem fogok habozni az ILIÁ-val szemben Szíriában is fellépni Irak mellett."

A dalai láma megtagadja újjászületését - Kína kiakadt

freedigitalphotos.net/adamr

Őszentsége szerint a tibeti buddhizmus nélküle is működőképes, Kína felszólította, hogy tartsa tiszteletben az újjászületés történelmi gyakorlatát.

60 járatot töröltek Münchenben

A Lufthansa a menetrend szerint szerdán öt járatot indított volna Budapestre Münchenből, közülük kettőt - a 12.20-kor, illetve a 23.05-kor landolót - töröltek.

Ha Putyin mondja, az úgy is van: nem mennek bele újabb fegyverkezési hajszába

Oroszország nem megy bele újabb fegyverkezési hajszába - közölte Vlagyimir Putyin, a 2016 és 2025 közötti időszakra szóló orosz állami fegyverkezési programról szóló moszkvai tanácskozáson szerdán.

Tűzszünet: Putyin és Porosenko is elégedettnek látszik

"Mindkét fél tisztában van azzal, hogy a folyamat bonyolult és nem minden történik százszázalékosan simán".

Legalább kétszáz ukrán katona esett el Ilovajszknál

Az ukrán fegyveres erők és az önkéntes alakulatok legalább kétszáz tagja esett el a Donyeck melletti ilovajszki "katlanban" - közölte az ukrán főügyész.

A 30 százalékot is elérheti a szegények aránya Kínában

freedigitalphotos.net/Keattikorn

Tagadhatatlan tény ugyan, hogy az 1978-ban meghirdetett reform és nyitás politikájával megindult hatalmas gazdasági fejlődés következtében drámai mértékben megemelkedett az életszínvonal Kínában.

Sikeres próbakilövés egy orosz atom-tengeralattjáróról

Bulava típusú interkontinentális ballisztikus rakétával hajtottak végre sikeres próbakilövést egy átadás előtt álló orosz atom-tengeralattjáróról.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.