Berlinben tízezren tüntettek a klímaváltozás megállításáért

freedigitalphotos.net/anankkml

Vasárnap világszerte számos hasonló megmozdulást tartottak civilek. Az akciókat az AVAAZ - The World in Action nevű globális civil hálózat hangolta össze.

A kommunizmus idején üldözött albán egyház tagjaival találkozott a pápa

"Albánia tanúja volt annak, milyen erőszakot, milyen tragédiákat idézhet elő, amikor Istent kényszerrel kizárják az emberek és a közösségek életéből. Amikor egy ideológia nevében ki akarják zárni Istent a társadalomból (...) az oda vezet, hogy az emberek hamarosan elveszítik önmagukat."

Fűrészes pengéjű zsebkést találtak a fehér házi behatolónál

Omar Gonzálezt azzal vádolják, hogy halált okozó vagy veszélyes fegyver birtokában próbált törvényellenesen bejutni egy védett épületbe vagy területre, amiért akár 10 évi szabadságvesztésre is ítélhetik.

"A vallások közötti békés együttélés Albániában szép példa az egész világ számára"

A vallások közötti békés együttélést szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap Albániában. Az egyházfő gazdasági növekedést kísérő szolidaritást is sürgetett a kontinens peremországában zajló első európai látogatásán.

hirdetés

Fiatal európaiak az erőszak nélküli világért

Több mint ezer közép-kelet-európai fiatal, köztük 170 magyar vett részt azon a háromnapos nemzetközi találkozón, amelyet Fiatal európaiak az erőszak nélküli világért elnevezéssel rendeztek Krakkóban.

Emberiesség elleni bűntett miatt perelik az egyiptomi belügyminisztert Hollandiában

Amennyiben Ibráhimot bűnösnek találják, a belügyminiszter a jövőben a szabadságát veszélyeztetné, ha olyan országokba utazna, amelyekkel Hollandia kiadatási szerződést írt alá. A diplomata így nem látogathatna el az Egyesült Államokba, az Európai Unió tagállamaiba, de Oroszországba és Törökországba sem.

A tűzszünet ellenére is folytatódnak a harcok

Az ukrán fegyveres erők két tagja esett el, nyolc pedig megsebesült az elmúlt 24 órában Ukrajna keleti részén.

James Foley gyilkosának apja is kegyetlen terrorista volt

Részt vett az USA afrikai nagykövetségei elleni merényletekben James Foley gyilkosának apja.

Merénylet az egyiptomi külügyminisztériumnál!

Pokolgép robbant vasárnap Kairó szívében, az egyiptomi külügyminisztérium bejáratánál.

Több ezer motoros vonult a kézdiszentléleki halálos baleset és önbíráskodás helyszínére

Az augusztus 10-én történt kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

Metamfetamint találtak egy négy hónapos csecsemő szervezetében

Erős kábítószert, metamfetamint és más anyagokat találtak egy négy hónapos csecsemő vizeletében Szlovákiában. Az agyhalál állapotában van, az orvosok már nem tudnak segíteni rajta.

Tinilányok szöktek volna Szíriába, hogy csatlakozzanak a dzsihádhoz

Fotó: YT/RT screenshot

Feltartóztatott szombaton két kamaszlányt a francia határőrség a marseille-i repülőtéren, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a szíriai harcokban akartak részt venni.

Riadalom a Fehér Házban: valaki átugrott a kerítésen

Helyi idő szerint péntek este rövid időre kiürítették a washingtoni Fehér Ház egy részét, mert az elnöki hivatalnak és rezidenciának otthont adó komplexum területén egy behatolót fogtak el, akinek sikerült bejutnia még az épületbe is.

Feszültséget okoznak a mindenhova berepülő orosz gépek

Fotó: freedigitalphotos.net/Tim Beach

Amerikai és kanadai harci gépek orosz katonai repülőgépeket tartóztattak fel a héten a két ország légterének közelében. Sőt, Svédország felett is járt két harci bombázó.

Szakadároknak kémkedett az ukrán steward

Az ukrán hatóságok a kelet-ukrajnai Dnyipetrovszkban elfogtak egy légiutas-kísérőt, aki a szakadár fegyvereseknek kémkedett: információkat adott át nekik a "terrorellenes" hadjáratban részt vevő harci gépek bázisairól és bevetéseik időpontjáról

Szabadlábon a tüntetők agyonlövésével gyanúsított Berkut-parancsnok

Fotó: FB/BERKUT - Ukraine

Szabadlábra helyezte pénteken egy kijevi bíróság a Berkut nevű, mára feloszlatott ukrajnai belügyi rohamegység parancsnokát, akit a főügyészség 39 tüntető agyonlövésével gyanúsít.

Távozik a skót miniszterelnök

Bejelentette távozási szándékát pénteken Alex Salmond skót miniszterelnök, miután a skót függetlenségről általa kiírt népszavazást az elszakadás ellenzői jelentős fölénnyel megnyerték.

Időnként lekapcsolják majd Oroszországban az internetet

Fotó: freedigitalphotos.net/supakitmod

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról.

Németországban kiterjesztik a kettős állampolgárság intézményét

A törvényhozás felsőházának (Bundesrat) pénteki ülésén elfogadott törvény alapján a külföldi állampolgárságú szülők gyermekei bizonyos feltételekkel a szülők állampolgárságát és a német állampolgárságot is felvehetik.

Nem várható nagy átalakulás Nagy-Britanniában

Fotó: freedigitalphotos.net/creativedoxfoto

Bár David Cameron brit miniszterelnök gyors átalakulást ígért London és Edinburgh viszonyában a csütörtöki skót népszavazás után, nem várható gyors változás a szakértő szerint.

Visszaverték a szeparatisták rohamát a donyecki repülőtérnél

"Az elmúlt két napban Oroszország egy különleges alakulatot és egy 2SZ4 Tyulpan (Tulipán) típusú 240 mm-es önjáró aknavetőt juttatott a kelet-ukrajnai Donyec-medencébe."

Újabb megszorító intézkedések a szerbeknél

A progresszív adózás után októbertől progresszív nyugdíjcsökkentést vezet be a szerb kormány - jelentette be Aleksandar Vucic miniszterelnök a szerbiai közszolgálati televíziónak adott interjújában.

Csaknem végleges számok: biztosan nyert a függetlenséget elvető tábor

"A függetlenséget elvető tábor győzelme ellenére sem lehet azt a következtetést levonni, hogy Skócia a jelenlegi helyzet változatlanságára voksolt."

Glasgow elszakadna, de Skócia az Egyesült Királyság része marad

A várható végeredmény megerősíti a YouGov brit közvélemény-kutató felmérését, amivel a 54-46-ra az elszakadáspártiak bukását vetítették előre.

Lebombázta az Iszlám Állam egyik kiképzőtáborát az USA

A támadásban, amelyet Moszul közelében hajtottak végre, egy páncélozott jármű és két épület megsemmisült.

Ezek az igazi született gyilkosok - életük végéig ülnek!

Videó screenshot

A "craiglistes gyilkosként" is emlegetett nő korábban sátánista szektatagként egy 22 emberéletet követelő gyilkosságsorozatot is bevallott. Azt állítja: Alaszkától Kalifornián és Texason át Észak-Karolináig ölt.

Belgium és Hollandia is harcrakész

Belgium kész harci gépeket és különlegesen kiképzett egységeket küldeni az Irak területének egy részét ellenőrzése alatt tartó terrorszervezet, az úgynevezett Iszlám Állam ellen az Egyesült Államok vezetésével szervezett erők kötelékébe.

Sátánisták dúlták fel a hadifogoly-temetőt?

Fotó: freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

Ismeretlenek szétdúlták a szibériai Novoszibirszk német-magyar hadifogoly temetőjét - jelentették az orosz régió internetes hírportáljai.

Bombázhat a francia légierő Irakban

Francois Hollande francia elnök bejelentette, hogy engedélyezte a francia légicsapások megkezdését az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet dzsihadistái ellen Irak légterében.

Megbénult az olasz parlament

Forrás: Wikipédia

Tizenhárom egymás utáni szavazás sem volt elég ahhoz, hogy az olasz parlament kinevezze az alkotmánybíróság új tagjait. Mindez csütörtökön teljesen megbénította a római törvényhozást.

Skót népszavazás: 97 százalékos részvételi szándék

Enyhén szólva is jelentősnek tűnik a részvételi arány a csütörtöki skóciai függetlenségi népszavazáson.

Az ebolajárvány most már globális fenyegetés

Fotó: Facebook/Ebola Safety & News Alerts

A nyugat-afrikai ebola vírus okozta járványra nem fordított jelentőségének megfelelő figyelmet a nemzetközi közösség, mostanra pedig már a világszerte fenyegetést jelent a biztonságra.

Többszáz ezer pilótára és technikusra lesz szükség a Boeingnél

Az amerikai Boeing repülőgépgyár szerint a következő húsz évben 440 ezer kereskedelmi pilótára és technikusra lesz szüksége a légiiparnak.

Minden idők legnagyobb vérdíja: 30 millió dollár a maláj gépkatasztrófa nyomravezetőjének

Fotó: FB/Malaysian Airlines MH17 - RIP

Magukat fel nem fedő megbízók harmincmillió dollárt ajánlottak fel a nyomravezetőnek és egy német magánnyomozó céget alkalmaztak annak kiderítésére, hogy ki lőtte le Ukrajna felett 298 emberrel a fedélzetén a maláj utasszállító gépet.

Légvédelmi rendszert építenek ki a szakadárok

A kelet-ukrajnai szakadárok a harcok felújítására készülnek, orosz szakértők segítségével rádiólokációs teret és légvédelmi rendszert építenek ki.

Próbaválással mentenék házasságukat a kínaiak

freedigitalphotos.net/criminalatt

A próbaidőszak a kapcsolat átértékelésére és a problémák megoldásának újragondolására ad időt. Elsősorban az 1980-as évek után született fiatalok körében jellemző például a "hirtelen felindulásból" elhatározott válás.

Megkezdődött a népszavazás - Lesz-e független Skócia?

Megkezdődött csütörtök reggel a skóciai népszavazás, amelyen a skót választópolgárok arról dönthetnek, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon-e, vagy függetlenné váljon.

Villámcsapás miatt felrobbant két nyersolajtartály Texasban

freedigitalphotos.net/foto76

Felrobbant két, 1400 hordónyi nyersolajat tároló tartály az egyesült államokbeli Texasban, miután az egyiket villámcsapás érte. A robbanás elpusztított három másik tartályt is, amelyekben az olajfinomítás során keletkező sós vizet tárolták.

Az USA kiképezi és felfegyverzi a felkelőket

Megszavazta az amerikai képviselőház a szíriai felkelők felfegyverzését.

Vizsgálatok, rendőrségi és ügyészségi kihallgatások maradnak el Szerbiában

freedigitalphotos.net/adamr

Sztrájkba léptek a szerbiai ügyvédek szerdán, ezért nem vesznek részt a bírósági tárgyalásokon sem.

3,5 milliárd dolláros fegyverüzlet van születőben

Moszkva és Kairó között 3,5 milliárd dollár (több mint 845 milliárd forint) értékű fegyverszállításról született előzetes megállapodás

Csütörtökön is törlik az Air France-járatok 60 százalékát

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az Air France vezetősége szerint a pilóták sztrájkja miatt csütörtökön is törölni kell a járatok 60 százalékát, annak ellenére, hogy a kormány a megmozdulás befejezésére kérte a francia légitársaságot.

Elutasította a szlovák alkotmánybíróság az állampolgársági törvénnyel kapcsolatos beadványt

Nem hozott érdemi döntést a szlovák alkotmánybíróság (Ab) az állampolgársági törvény alkotmányosságát vitató beadványról: a testület szerdán eljárásjogi okokra hivatkozva elutasította a panaszt.

Internetes bűncselekmények nyomozására képez a Kaspersky

freedigitalphotos.net/patrisyu

A kiberbűnözés visszaszorításához nyújt szakmai támogatást a londoni rendőrségnek a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat.

Terroristatoborzó-hálózatot számolt fel a francia titkosszolgálat

Őrizetbe vett a francia titkosszolgálat hat olyan embert, köztük két kiskorút Lyon elővárosaiban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiatal nőket toboroztak szíriai dzsihadista harcokra.

Az utolsó felmérések szerint szűk többségben vannak a függetlenségellenesek Skóciában

A bizonytalanok kiszűrésével számolva jelenleg 52 százaléknyian vetnék el Skócia függetlenné válását, és 48 százalék voksolna az elszakadásra.

Lavrov az EU szankciós politikáját bírálja

Szerinte a szembenállás elmélyüléséhez vezet.

Továbbra is ostrom alatt a donyecki repülőtér

Ott, ahol a repülőtér van, újra erős, feltehetően aknatámadások okozta robbanásokat hallani, Grad típusú rakéta-sorozatvetők robaja és puskaropogás hallatszik.

Obama globális fellépést sürget az Ebola-járvány ellen

3000 katonát vezényel Nyugat-Afrikába, elsősorban Libériába, akik ott 17 százágyas egészségügyi létesítményt építenek és több ezer járványügyi segélymunkást képeznek ki.

Szisztyema: pénzmosás vádjával őrizetbe vették az orosz milliárdost

Az amerikai FBI-hoz hasonló szerepet betöltő orosz bizottság büntetőeljárást indított a Basnyefty magánkézbe adásánál elkövetett törvénysértés gyanújával.

A szomszédban sem rózsás a helyzet: sok a visszaeső bűnöző a fiatalkorúak között

Minden második fiatalkorú bűnöző visszaesőnek számít Ausztriában - derül ki az osztrák igazságszolgáltatásnak a 2013-as évet értékelő jelentéséből.

Magyar túlélő is tanúskodni akar az auschwitzi őr ellen

Németországi 2. vh-s múzeum

A hatóság szerint a vádlott bűnrészes legkevesebb 300 ezer ember meggyilkolásában: a gázkamrába küldött foglyok személyes tárgyait takarította el a következő vonat érkezéséig.

Kukába hajították az ukrán politikust! - videó!

Egészen egyedi, de félre nem érthető véleménynyilvánításra került sor az egyébként is forrongó Ukrajnában.

Most vegyen szellemfalut - eladó egy a görög tengerparton

Fotó: YT/Stuart 's HQ travel videos

Árverésre bocsát a török kormány egy üresen álló, hajdan görög lakosságú falut a Földközi-tenger partvidékén, Ródosz szigetének közelében.

Egyre több lengyel támogatná a sorkötelezettség visszaállítását

freedigitalphotos.net/worradmu

A lengyel hadsereg jelenleg mintegy 100 ezer katonából, valamint 20 ezernyi önkéntes tartalékosból áll.

Külföldön is komoly gondokat okoz az árvíz

Horvátországban a Dráva, a Mura és a Száva folyók áradása miatt továbbra is rendkívüli készültség van, Bosznia-Hercegovinában helyreállt a helyzet, Szerbiában viszont a Djerdap vízerőmű károsodása miatt 30 százalékkal csökkent az erőmű áramtermelése.

Szerdán kíméletlenül folytatódik az Air France-sztrájk

freedigitalphotos.net/num_skyman

Az Air France járatainak 60 százalékát a keddi menetrendhez hasonlóan szerdán is törli a francia légitársaság, miután a pilóták nem fogadták el a vezetőség javaslatait és folytatják a tömeges munkabeszüntetést.

Ismeretlen fegyveresek körülzárták és átkutatják a krími tatár medzslisz székházát

Ismeretlen fegyveresek körülzárták a Krím félszigeti Szimferopolban kedden a krími tatárok képviseleti szerve, a medzslisz székházát, ahol házkutatást tartanak, Oroszországban tiltott iszlám irodalmat keresve, és ahová senkit nem engednek be.

Tőkés László a székelyföldi autonómia mellett érvelt

Fotó: FB/Tőkés László Sajtóirodája

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP hétfő esti strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces hozzászólások között emelt szót az "alaptalan soviniszta támadások" ellen.

Rendőrökkel végzett egy pokolgép a Sínai-félszigeten

Legkevesebb hat egyiptomi rendőrrel végzett kedden egy út szélén elhelyezett robbanószerkezet a Gázai övezettel közös határ közelében.

Ábécéskönyvek nélkül kezdődött Romániában a tanév

freedigitalphotos.net/dan

Nem készültek el az elsősöknek és másodikosoknak szánt új tankönyvek Romániában, így az idei elsősöket nem várta ábécéskönyv az iskolapadokon a hétfői tanévnyitón.

A külföldi feleségeket "áruló" honlapokra sújtanak le Kínában

Külföldi arákat ígérő honlapokra csapnak le a hatóságok Kínában, ahol a férfiak túlsúlya következtében virágzik a gyakran emberkereskedelmet magában foglaló közvetítői tevékenység.

Már a királynő is beleszólt a skótok függetlenedési kampányába

A brit uralkodó azt reméli, hogy a skót választók "nagyon gondosan mérlegelik a jövőt" a skóciai függetlenségről kiírt csütörtöki népszavazáson.

Négy éve eltűnt túrázó maradványaira bukkanhattak az Olümposzon

A nő testét véletlenül fedezte fel vasárnap egy másik túrázó, aki azonnal értesítette a hatóságokat. A tetemet az egyik túraútvonal alatt találták meg.

Kedden tovább romolhat a helyzet az Air France-nál

freedigitalphotos.net/James Barker

Míg hétfőn az Air France gépeinek a fele nem száll fel a pilóták sztrájkja miatt, kedden már hatvan százalékos lesz ez az arány.

Egy ember meghalt, ketten eltűntek a romániai áradásokban

Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján.

Külön sávot kaptak a mobilfüggő gyalogosok egy kínai városban

freedigitalphotos.net/stockimages

A kezdeményezéssel a mobilhasználat utcai közlekedésben való veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet, a kínai nagyvárosokban igen jellemző ugyanis, hogy a készülékek képernyőiről fel sem nézve járnak-kelnek az emberek, ami kisebb-nagyobb baleseteket okozhat.

Lakóházakat, utakat öntött el az áradás Szlovéniában és Horvátországban

A Mura folyó vízszintje Szlovéniában és Horvátországban is történelmi csúcsot döntött, lakóházakat és utakat öntött el, a Kulpa folyón Károlyvárosnál (Karlovac) már levonult az ár, ám most a Száva, a Kulpa és az Odra folyók találkozásánál fekvő Sziszek van veszélyben.

Zsirinovszkij egész Európát megfenyegette

freedigitalphotos.net/Rawich

"Olyan balhét keltünk, a La Manche-csatorna partján is, hogy nem lesz nyugtotok a 21. század közepéig".

Az Oroszországban fogvatartott ukrán pilótanőt indítja listája élén Timosenko pártja

Az elrabolt és jelenleg az oroszországi Voronyezsben fogva tartott ukrán pilótanőt, Nagyija Szavcsenkót indítja listája élén Julija Timosenko volt kormányfő pártja, a Haza párt az október 26-án esedékes előre hozott ukrajnai parlamenti választásokon..

Utolsó kampányhétvége: teljes a bizonytalanság a skótoknál

Nagyok a szórások a közvélemény-kutatók számaiban is.

Az Oroszországban kormányzó párt jelöltjei a Krímben is taroltak

A márciusi krími népszavazást követően az Oroszországi Föderációval egyoldalúan egyesített területen vasárnap tartott szavazáson a voksolók valamivel több mint 70 százaléka az Egységes Oroszország (JeR) jelöltjeit támogatta.

Püspök és államtitkár is rúgta a bőrt

freedigitalphotos.net/tungphoto

Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi római katolikus püspök, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára, valamint Zsigmond Barna-Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja is pályára lépett a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet gimnázium tornatermének a vasárnapi avatóján vívott labdarúgó-mérkőzésen.

Kerry: több állam szárazföldi csapatokat ajánlott fel az Iszlám Állam ellen

Barack Obama elnök kedden fogadja majd új különmegbízottját, John Allen tábornokot, akinek feladata az IÁ elleni koalíció kiépítése lesz. John Kerryt a kongresszus a jövő héten meg fogja hallgatni a témában.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.