Már Putyin parancsa sem szent? Elengedés helyett lőtték a körbezárt ukrán katonákat

Zaharcsenko, a "donyecki népköztársaság miniszterelnöke" a Rosszija 24 állami hírtévének nyilatkozva közölte, hogy készek Putyin kérésének eleget tenni.

16 ezer kóbor kutyát altattak el Bukarestben

A gazdátlan kutyák begyűjtését és elaltatását a főpolgármesteri hivatal úgynevezett állatvédelmi felügyelete (ASPA) végzi.

Putyin parancsára nyílik a szakadárok "humanitárius folyosója"

Persze a fegyverzetet ott kell hagyni, hogy "ne használhassák ellenünk".

60 orosz harckocsi "tévedt át" hídfőállást építeni Mariupolba

Az ukrán hírszerzés szerint az orosz csapatok a stratégiai fontosságú várostól mintegy 20 kilométerre fekvő Bezimjanne falut használják erre a célra.

hirdetés

Hadgyakorlatokkal nyugtatgatja kelet-európai szövetségeseit az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok többek között F-16-os vadászrepülőket vezényelt Lengyelországba és részt vesz a balti államok légterének biztosításában is.

Orosz "önkéntesek" inváziója: kölcsönös orosz-amerikai vádaskodások

Oroszország "leplezetlenül hazudott", amikor letagadta a harcokban játszott szerepét, holott katonákkal, tankokkal és légvédelemmel támogatja a szakadárokat.

Obama és Merkel egyetértett: Moszkva a felelős az erőszakért

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár a csütörtökön folytatott telefonbeszélgetése során egyetértett abban, hogy Oroszország felelős a kelet-ukrajnai erőszakért.

Cameron: ha Skócia elszakad, nem használhatja tovább a fontot

Fotó: Wikipedia

"Válás esetén nem szokás osztozkodni a bankszámlán és a hitelkártyán". A sikeres valutaunióhoz politikai és gazdasági unió is szükséges.

Washington kész további szankciókat bevezetni Oroszország ellen

"Nyilvánvaló, hogy Oroszország nemcsak megerősítette kelet-ukrajnai jelenlétét, de harci alakulatokkal, páncélozott járművekkel, föld-levegő rendszerekkel közvetlenül be is avatkozott, aktívan harcol az ukrán erőkkel és közvetlen támogatás nyújt a szakadár megbízottjainak és a zsoldosoknak".

Már csak egy hétig tarthat az iszlám állam őrült vérengzés-sorozata?

Obama állítólag elrendelte: a hét végére készítsék elő számára az IÁ elleni esetleges szíriai légicsapásokkal kapcsolatos összes lehetséges tervet.

Azonosították a Szíriában megölt második amerikai dzsihadistát

Abdirahmaan Muhumed minneapolisi lakos a második amerikai dzsihadista, aki a múlt hét végén életét vesztette a szíriai harcokban.

Ezt tudta reagálni az EU az ukrán segélykérésre

Wikipedia Ukrainian Ground Forces

Itt az EU hivatalos álláspontja. Nem vittük túlzásba...

Kína és a "szólásszabadság"

A hongkongi korrupcióellenes rendőrség (ICAC) emberi szállták meg csütörtökön a város egyik legismertebb médiamoguljának, Peking harsány kritikusának otthonát.

Pánikszerűen menekülnek az ukrán katonák

Wikipedia Ukrainian Ground Forces

A jelek szerint Oroszország a héten új frontot nyitott Kelet-Ukrajna déli részén.

Újabb vonat siklott ki Székelyföldön

Vasláb (Voslobeni) és Marosfő (Izvorul Muresului) között siklott ki egy tehervonat, ugyanezen a szakaszon egy hete is több órán keresztül szünetelt a forgalom egy hasonló baleset miatt.

Újabb orvos halt meg ebola-fertőzésben

Wikipedia ebola

Ezúttal Nigériában esett áldozatul egy doktor a gyilkos afrikai járványnak.

Ukrajna EU-segítségért könyörög

Jönnek az oroszok! - állítják az ukránok, és katonai segítséget kértek az Uniótól.

Kijev az orosz pénzügyi eszközök befagyasztására szólította fel a Nyugatot

freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő csütörtökön arra szólította fel a Nyugatot, hogy fagyasszon be minden kihelyezett orosz pénzügyi eszközt, amíg Moszkva ki nem vonja az összes orosz katonát Ukrajnából.

Zágráb harci helikopterekkel támogatná Kijevet

A hadseregét amerikai helikopterekkel korszerűsíteni szándékozó NATO-tag Horvátország 14 katonai szállító helikopterét átadná Ukrajnának, hogy támogatást nyújtson Kijevnek a Moszkva-barát szakadárok elleni hadművelethez az ország keleti részében.

Megkezdődött az ukrán parlamenti választási kampány

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Ukrajnában vegyes választásokat tartanak, azaz a 450 fős törvényhozásba 225 jelölt pártlistáról, 225 pedig egyéni választókerületből kerül be. Most viszont kevesebb egyéni képviselője lesz a parlamentnek, mert az Oroszország által bekebelezett Krím félszigeten nem rendezhetnek választásokat.

Újabb gyermekmunkás vád a Samsung és a Lenovo beszállítója ellen

Gyerekeket alkalmazott, diákokat pedig "kizsákmányoló" körülmények közt dolgoztatott a Samsungnak és Lenovónak is beszállító HEG gyár Kínában.

Az amerikaiak felderítési kísérlete miatt riaszthatták a kínai vadászgépet

freedigitalphotos.net/anankkml

"Feltételezhető, hogy az amerikai hadsereg repülőgépéről a víz alatti felderítéshez használt szonár bóját dobtak a Dél-kínai tengerbe, s emiatt riasztották azt a kínai vadászgépet, amely a múlt héten veszélyesen közel repült az amerikaihoz."

Bírósági kereset a közös amerikai oktatási szabványok ellen

Szövetségi bírósági keresetet nyújtott be az Obama-kormány ellen szerdán Bobby Jindal louisianai kormányzó, mert állítása szerint a Fehér Ház a szövetségi támogatások és szabályozások manipulálásával rá akarja kényszeríteni az államokat a Common Core összefoglaló néven ismert oktatási szabványok elfogadására.

Vizsgálat egy feltételezett másik elesett amerikai dzsihadista ügyében

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön vizsgálatot indított azzal a jelentéssel kapcsolatban, miszerint a hétvégén nem egy, hanem két amerikai dzsihadista vesztette életét a szíriai harcokban.

Megakadályozzák végre az illegális bevándorlást az EU-ba?

Új akciót indít a Földközi-tengeri illegális bevándorlás megakadályozására, a sokszor több száz, lélekvesztőkön utazó menekült felkutatására az Európai Unió külső határainak őrizetét összehangolni hivatott ügynökség, a Frontex.

Majdnem háborúba kezdett Egyiptom Eitópiával a Nílus miatt

Wikipedia etiópia

Tudta, hogy Etiópia minden polgárát nyomatékosan felszólította, hogy ajánlja fel egyhavi fizetését a nemzeti projekt számára?

Háromszáz amerikai a dzsihadisták között

Az Egyesült Államok mintegy 300 olyan amerikai állampolgárról gyűjt hírszerzési információkat, akik Irakban és Szíriában az Iszlám Állam elnevezésű dzsihadista milícia soraiban harcolnak.

Németország ötven évre bérbe veszi a prágai Lobkovic-palotát

Wikipedia Lobkovic palace

A palota, mint a nyugatnémet nagykövetség székhelye, 1989-ben történelmi események színhelye volt

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá az oroszok a fogva tartott ukrán pilótanőt

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá Moszkvában a délkelet-oroszországi Voronyezsben fogva tartott ukrán pilótanőt, Nagyija Szavcsenkót.

Ukrán válság: csak hadováltak az elnökök

MTI Fotó

Putyin és Porosenko elbeszéltek egymás mellett a minszki csúcstalálkozón.

Kilépési illetéket kell fizetniük a Tunéziát elhagyó külföldieknek

Az új törvény a külföldi állampolgárokat az országból távozásukkor 30 tunéziai dinár (mintegy 13 euró, azaz 4000 forint) kilépési illeték megfizetésére kötelezi.

Pech és pánik: a NATO alig tudna szembeszállni egy orosz invázióval

NATO

Az észak-atlanti szövetségnek komoly nehézségeket okozna a szükséges mértékű erők felvonultatása különösen a szárazföldön, ha Oroszország "bármilyen kalandorakcióra" szánná el magát.

625 ezer forintba is kerülhet egy elmaradt bocsánat

Többszázezres büntetés járhat a csúnya beszédért a szerb parlamentben.

Uniós munkavállalás: a német kormány szigorít!

freedigitalphotos.net/adamr

Akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kell hagynia az országot, mert német közpénzből nem akarják a támogatásukat finanszírozni.

Elkapták az Iszlám Állam első egyiptomi sejtjének vezetőit

A felvételen beismerik, hogy az iszlám vallásjogi előírásoknak megfelelően hűségesküt tettek a Szíriának és Iraknak is több tartományát uraló dzsihadista szervezet önjelölt kalifájának.

Késhegy-akció: autótolvajok százaira csaptak le

A rendőrség a "Késhegy" elnevezésű kétnapos összehangolt akció során helyenként tűzpárbajba is keveredett a tolvajokkal, illetve az orgazdákkal, de ezek nem voltak halálos kimenetelűek.

Nagyvállalati vezetők Skócia függetlenné válása ellen

freedigitalphotos.net/adamr

"Bizonytalanság övez számos életfontosságú kérdést, köztük azt, hogy Skóciának milyen fizetőeszköze lenne elszakadás esetén, milyen gazdasági szabályozók és adószabályok érvényesülnének, milyen lenne a nyugdíjrendszer, és tagja maradhat-e Skócia az Európai Uniónak."

Hivatalos eljárás indult az IMF-vezér ellen "hanyagság" miatt

Hivatalos eljárást indított "hanyagság" miatt Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelenlegi főigazgatója, volt francia gazdasági és pénzügyminiszter ellen a francia köztársasági bíróság (CJR) a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

Egyre többen vágynak cseh állampolgárságra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az idei év első hét hónapjában már 4 380 külföldi kért cseh állampolgárságot, míg a tavalyi év hasonló időszakában csak 1266 személy.

Az első fél nap próbáját kiállta a gázai tűzszünet

Szerda reggelig nem lőttek rakétákat a Gázai övezetből, és Jeruzsálem is betartotta a fegyvernyugvást, de kormánykörökben sokan bírálták az izraeli-palesztin egyezséget.

Lenin-szobrot "akasztottak" Kelet-Ukrajnában

Forrás: YouTube

Lefűrészeltek a talapzatról és darura "felakasztottak" egy Lenin-szobrot a kelet-ukrajnai Pokrovszke járásközpontban.

Elfogták a Los Angeles-i sorozatgyilkost

Öt nap alatt hét emberre is rálőtt, négy áldozata életét vesztette. Halálbüntetés várhat rá.

Skót pénzügyminiszter: font nélkül adósságátvállalás sincs

Fotó: Wikipédia

"Skócia nem vállalja át az Egyesült Királyság teljes államadósságának rájutó részét, ha függetlenné válása esetén nem használhatja tovább hivatalos megállapodás alapján a fontot."

Rutinellenőrzés: puskacsővel találta szemben magát az amerikai parti őrség

A nemzetközi vizeken történt incidens során a Monomoy járőrhajó tengeri biztonsági rutinellenőrzés céljából közelítette meg az iráni járművet, ahonnan egy géppuskát szegeztek rá.

Az osztrák gazdasági miniszter lett az Osztrák Néppárt elnöke

investinaustria.at

A most megválasztott pártelnök 1945 óta a 16. az ÖVP élén.

100 évnyi könny 2 percben

"Könnygáz" néven többféle vegyületet is használnak, noha nem lenne szabad...

Amerika bosszút esküdött - és ráér kivárni

freedigitalphotos.net/adamr

"Amerika nem felejt, a kezünk messzire elér, türelmesek vagyunk, az igazságszolgáltatás nem marad el."

Titokban zajlottak a légicsapások

Egyiptomi-emirátusi összefogással mértek légicsapásokat líbiai iszlamistákra.

Megalakult az új francia kormány

freedigital/panuruangjan

A gazdasági miniszter helyét egy volt bankár veszi át, aki a közvélemény előtt nem ismert politikus.

A nagyváradi önkormányzat eltávolíttatná Tőkés irodájáról a székely zászlót

A nagyváradi polgármesteri hivatal eltávolíttatná a székely zászlót Tőkés László európai parlamenti képviselő helyi képviselői irodájáról, a politikus bírósághoz fordul az ügyben.

Saját keresőt fejlesztett az NSA?

freedigitalphotos.net/patrisyu

"Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) a Google keresőmotorhoz hasonló programot fejlesztett ki, hogy titokban megossza két tucatnyi amerikai kormányzati ügynökséggel több mint 850 milliárd adatát telefonhívásokról, e-mailekről, mobilhívásokról és internetes csevegésekről."

Lemondott Berlin kormányzó főpolgármestere

Lemondott kedden Klaus Wowereit, Berlin kormányzó főpolgármestere. A tartományi rangú német fővárost 2001 óta irányító szociáldemokrata (SPD) politikus december 11-i hatállyal távozik hivatalából, és visszavonul a politikából.

Orosz helikopterek lőttek ukrán határőrökre, négy halott

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Orosz Mi-24-es katonai helikopterek hétfőn tüzet nyitottak ukrán határőrökre a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében, négy határőr meghalt, három megsebesült.

Minden posztjáról lemondott az osztrák alkancellár és pénzügyminiszter

"A párton belül összetartásnak kell lennie. Amennyiben nincs egyetértés, eljött a pillanat a kormányrúd átadására".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.