Amerikai katonák érkeztek Szíriába, hogy segítsék a kurdokat

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az amerikai különleges erők katonái érkeztek csütörtökön a szíriai Kobaniba, hogy kiképezzék és segítsék a kurd fegyvereseket az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban.

Második napja csökken a migránsok száma Horvátországban

A migránsválság kezdete óta először történt meg, hogy 12 óra alatt egyetlen illegális bevándorló sem lépte át a szerb-horvát határt.

Azarov volt ukrán kormányfő újabb szövetségese lett öngyilkos

Öngyilkos lett Ihor Szotulenko ukrán üzletember, akit a Janukovics-rezsim volt miniszterelnökéhez, Mikola Azarovhoz közel állóként tartottak számon.

Milliók nézték a hálaadásnapi felvonulást New Yorkban

A metropolisz utcáinak biztosítására 2500 rendőrt vezényeltek ki.

hirdetés

Két iszlamistát vett őrizetbe a berlini rendőrség

Egy gépkocsi átkutatása során "gyanús tárgyat" találtak, amit még vizsgálnak és elővigyázatosságból több lakóházat is kiürítettek a környéken.

Putyin: készek vagyunk együttműködni Szíriában

Vlagyimir Putyin orosz elnök Francois Hollande francia államfővel tárgyal Moszkvában.

Menekültek befogadására szólította fel Amerikát a hálaadás napján Barack Obama

Az évszázadokkal korábban Amerikába érkező zarándokokhoz hasonlította a mai menekülteket Barack Obama amerikai elnök csütörtökön a hagyományos hálaadás napi üzenetében, és migránsok befogadására szólította fel a honfitársait.

Bevándorlási rekord Nagy-Britanniában

A júniussal zárult egy évben a nettó bevándorlás elérte a 336 ezer főt. Ez 82 ezerrel több az egy évvel korábbi azonos időszakban mért számnál, és a bevándorlási statisztikák közlésének kezdete óta a legmagasabb.

Plágiummal gyanúsítják a román belügyminisztert

Plágium gyanúja merült fel Petre Toba román belügyminiszterrel szemben, ezért a tárcavezető csütörtökön maga kérte az illetékes etikai bizottságot, ellenőrizze doktori dolgozatát.

Már kilenc spanyol párt csatlakozott a terrorellenes paktumhoz

Belpolitikai összefogás alakult ki Spanyolországban a két héttel ezelőtti párizsi merényletek hatására.

Hazatérésre szólította fel Moszkva a Törökországban tartózkodó állampolgárait

Terrorveszélyre hivatkozva az orosz külügyminisztérium csütörtökön felszólította a Törökországban tartózkodó orosz állampolgárokat, hogy térjenek vissza Oroszországba.

Többen meghaltak egy iszlamista mozgalom elleni rajtaütésben

Négy feltételezett iszlamista és két azeri rendőr halt meg egy radikális iszlamista mozgalom elleni rajtaütésben a Bakutól északra fekvő Nardaranban.

Az Iszlám Állam célkeresztjébe került Németország és Közép-Európa is

A német hatóságok hetente egy-két "relatíve konkrét" nyomot tárnak fel arra vonatkozóan, hogy terrorakciókat tervez végrehajtani a dzsihadista szervezet az országban

Fegyverszállítmányt foglaltak le Trieszt kikötőjében

A Winchester SXP típusú puskákat egy - Törökországból a trieszti kikötőbe hajóval érkező - kamionon találta meg a rakományt ellenőrző olasz pénzügyőrség.

Csökkentették a terrorfenyegetettség szintjét Brüsszelben

"Nagyon komoly"-ról "komoly"-ra csökkent a készültségi szint: ez ugyanaz, mint ami az ország többi részében érvényben van.

Élőlánc vasárnap a párizsi merényletek egyik helyszínén

A november 13-i párizsi merényletek egyik helyszíne előtt is elhaladó két kilométeres élőláncot szerveznek az éghajlatért vasárnap civil szervezetek a másnap kezdődő ENSZ-klímacsúcs alkalmából.

Összecsaptak a migránsok és a rendőrök a görög-macedón határon

Több tucat gazdasági bevándorlónak minősülő migráns csapott össze csütörtökön a görög-macedón határon a rendfenntartó erőkkel, miközben igyekeztek bejutni Macedóniába.

Katasztrofális a helyzet a Szíria térségében működő menekülttáborokban

A táborokban nincsenek téliesített sátrak, bármikor kolerajárvány törhet ki, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) pedig már több százezer embert egyáltalán nem tud ellátni élelmiszerrel

Oroszország megszakítja a turisztikai együttműködést Törökországgal

Büntetőintézkedésekkel sújtják azokat az utazási irodákat, amelyek továbbra is kínálnak törökországi utazásokat.

Tűz ütött ki a pozsonyi karácsonyi vásáron

Szerdáról csütörtökre virradóra gyulladt ki egy sátor a pozsonyi karácsonyi vásáron, ami ráadásul tele volt gázpalackokkal.

Német belügyminiszter csak kopogáskor nyitna ajtót

A miniszter egy nappal azután nyilatkozott, hogy párttársa, Angela Merkel kancellár megerősítette: a kormány folytatja a nyitott kapuk politikáját bevándorlásügyben.

Bombariadó az ukrán parlamentben, evakuálták az újságírókat

Kijevben évek óta nem volt példa arra, hogy a parlament épületéből kellett kimenekíteni embereket hasonló riasztás miatt.

Biztonsági mulasztás előzte meg a bírákkal teli szálló elleni merényletet a Sínai-félszigeten

A Gázai övezethez közeli határvidéken mély gyökereket eresztett Vilájat Színáa, az Iszlám Állam helyi ága vállalta a vérengzést, amelyben a voksolásra felügyelő bírók közül ketten életüket vesztették.

Orbán: a magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei

"A népnek, amely Európának egy hadiösvényén fekszik, ezer éven keresztül fennmaradni rendkívül nagy teljesítmény"

Hatalmas tűz ütött ki egy manilai nyomornegyedben, több ezren váltak hajléktalanná

Mintegy 800 viskó vált a lángok martalékává, de a katasztrófában nem halt meg senki, csupán négy sérültről tudni.

Az Eagles of Death Metal akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a Bataclan

"Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda."

Terroristák verték agyon az IÁ-ból meneküli próbáló tinilányt

A 17 éves Sabra Kesinovic megbánta, hogy csatlakozott az Iszlám Államhoz és egérutat keresett. A terroristák viszont elkapták a Rakkából menekülő fiatal lányt és agyonverték.

Iszlám Állam - Egy hackercsoport bitcoinos IÁ-számlákra bukkant

A GhostSec (Ghost Security Group, vagyis Kísértet Biztonsági Csoportot) nevű hackercsoport azt állítja, hogy több olyan bitcoinszámlára bukkant, amely a terrorszervezeté, és egyikükön hárommillió dolláros összeg volt virtuális valutában.

Szakértő: nem nagyon lesz geopolitikai következménye az orosz gép lelövésének

A két országot szoros gazdasági kapcsolat fűzi össze, amelyre mindkét félnek szüksége van.

Párbeszédet szorgalmaz Ferenc pápa a muzulmánok és a keresztények között

A keresztény-muzulmán párbeszéd elengedhetetlen a békéhez, az iszlám szélsőségesek barbár támadásainak megelőzéséhez, amelyek közül több sújtotta Kenyát is.

Orosz vadászgép - Kerry az Ankarával való párbeszédre bátorította Lavrovot

Nyugalomra szólította fel telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminisztert egy nappal az orosz harci gép Törökország általi lelövése után John Kerry, az amerikai diplomácia vezetője.

Orosz vadászgép - A Krím megszakítja a kereskedelmi kapcsolatokat Törökországgal

A teljes sötétségbe burkolózott krími főváros, Szimferopol központjában egyetlen fényfolt látható: egy óriásplakát Vlagyimir Putyin orosz elnök fényképével.

Pánik a Buckingham palotánál

Épületkiürítés és útlezárás London belvárosának Westminster városrészében.

Több mint harminc gyereket nyilváníthatnak a "nemzet árváivá" a franciák

A hét helyszínen elkövetett támadásokban megölt 130 ember többsége 20 és 35 év közötti aktív fiatal volt, többen alig pár hónapos gyerekeket hagytak maguk után.

A másodpilóta szerint a törökök nem kérdeztek, hanem egyből lőttek

"Nem volt figyelmeztetés, se rádión, sem vizuális módon, egyáltalán nem volt kontakt, mielőtt lelőtték a gépet."

Nem mennek Törökországba az orosz focisták

Lemondta törökországi edzőtáborát két élvonalbeli orosz futballklub.

A párizsi üzleti negyedben még mindig nagy a készültség

A helyzet már javul, kezd a héten visszatérni a rendes kerékvágásba - Párizs üzleti negyedében, a La Défense-ban a november 13-ai párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, Abdelhamid Abaaoud itt akarta felrobbantani magát.

Nem lesz orosz-török háború

Az orosz külügyminiszter hangúloyzta, hogy nem indítanak háborút a törökök ellen. Ugyanakkor a közös orosz-török tervek bánhatják a történteket. Például az első török atomerőmű beruházás.

Gyilkolnak a vérszomjas elefántok

Mintha évente kiirtanának egy falut - több száz embert ölnek meg az elefántok Indiában.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a francia dzsihadisták feltételezett mentora

Hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte egy francia bíróság szerdán egy szalafista imámot, miután előző nap nem regisztrált vadászfegyver birtoklása miatt előállították.

Az időjárás tartja vissza a migránsokat

A Görögországban uralkodó rossz időjárás miatt, amely ellehetetleníti a hajóforgalmat, a megszokottnál kevesebb migráns érkezik Macedóniába és Szerbiába, az időjárás javulása után azonban újra nagy tömegek várhatók.

Országos zászlógyászt kért Hollande

A francia államfő azt kérte, hogy mindenki tűzze ki otthonában pénteken a nemzeti lobogót a 130 áldozatot szedő, november 13-i párizsi merényletek nemzeti megemlékezésének idején.

Ukrajna kitiltotta légteréből az összes orosz repülőgépet

Az Oroszországgal szembeni ukrán szankciók keretében Kijev megtiltotta minden orosz légitársaságnak az átrepülést Ukrajna területe felett.

Gulyás Gergely: a külső határvédelem hiányában összeomolhat a schengeni rendszer

Európa az elmúlt hónapokban a közösen elfogadott szabályait vette semmibe, ráadásul azokat ünnepelte, akik ezt megtették.

Szigorúbb biztonsági intézkedések Szlovákiában

A terrorizmus elleni harc jegyében szigorúbb biztonsági intézkedéseket lehetővé tévő törvénymódosítások egész sorának kidolgozásáról döntött szerdán a szlovák kormány biztonsági kabinetje.

Moszkvai ingatlanügy - Felmentő ítélet született első fokon

Felmentette a volt moszkvai nagykövetet és hat társát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladása kapcsán hűtlen kezelés, illetve bűnpártolás és okirat-hamisítás miatt emelt vádak alól a Budapest Környéki Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében.

Külföldi lapkommentárok az orosz vadászgép lelövéséről

A szerdai moszkvai lapok szerint az orosz vadászgép lelövése a törökök "nyílt provokációja" volt Oroszországgal szemben, és súlyosan megterheli majd a két ország viszonyát.

Az Iszlám Állam most már Magyarországot is fenyegeti

Újabb vérfagyasztó videót tett közzé az Iszlám Állam, amelyen többek között Magyarországot is fenyegeti a terrorszervezet.

Bukaresti tűzvész - előveszik a tűzoltókat

Felelősségre vonják Romániában a tűzoltóságot magában foglaló országos katasztrófavédelmi felügyelőség bukaresti vezetőit.

Párizsi klímacsúcs: Franciaország 11 ezer rendőrt mozgósít

Két héttel a 130 áldozatot szedő párizsi merényleteket követően 8 ezer rendőr és csendőr Franciaország határain vesz részt az ellenőrzésben, a konferencia helyszínén, a Párizstól északra található La Bourget-ban pedig 2800-an lesznek.

Németország akár katonai eszközökkel is támogathatja Franciaországot

Teljes mértékben eleget tesznek annak a párizsi kérésnek, hogy az uniós tagállamok az Európai Unióról szóló szerződés 42. cikke 7. bekezdésének értelmében nyújtsanak támogatást Franciaországnak.

Schengen érdekében védi a kvótarendszert Merkel

Fenntartásához elengedhetetlen a menekültek elosztása.

"Országimázs-videó" Szerbiából: alig büntetik a nők elleni erőszakot

"Üdvözlet Szerbiából, abból az országból, ahol tíznaponta egy nőt megöl a férje, abból az országból, ahol a nők elleni erőszak elkövetői szabadon sétálnak".

Állítólag 3400 iszlamista "alvó sejt" van a közelünkben

A lakosság arányát tekintve Bosznia-Hercegovinából és Koszovóból mentek el a legtöbben a szíriai harctérre, hogy a szélsőséges eszmékért harcoljanak.

Csak a lelőtt orosz vadászgép egyik pilótájának sikerült elmenekülnie

A kedden lelőtt Szu-24 egyik pilótáját kimenekítette a szír hadsereg. A másik is szerencsésen földet ért, de őt brutálisan meggyilkolták.

Obama már a klímacsúcs első napján találkozik Kína és India vezetőjével

Az amerikai elnök várhatóan lerója majd kegyeletét a november 13-i párizsi terrortámadások áldozatai előtt.

Amerikai elemzők szerint Aszad az orosz vadászgép lelövésének nagy nyertese

Rámutattak, hogy Putyin megtorlást helyezett kilátásba és a világ az elmúlt másfél év alatt megtanulhatta, hogy az orosz elnök beváltja az ígéretét.

Forgalomba állította első Airbus A321-esét a Wizz Air

Az Airbus legnagyobb keskenytörzsű gépének egy székre jutó üzemelési költsége 10 százalékkal kedvezőbb, mint az A320-asé.

Egy óra tíz percig tartott a Vatileaks2-per első ülése

A bizalmas vatikáni dokumentumok lopásával vádolt olasz újságírók: nem vagyunk mártírok, a munkánkat végeztük.

Támogatják Ponta feltételezett bűntársának letartóztatását

A román szenátus jogi bizottsága támogatja, hogy a törvényhozás engedélyezze a korrupcióval gyanúsított Dan Sova szociáldemokrata szenátor - Victor Ponta volt kormányfő feltételezett bűntársa - előzetes letartóztatását.

Roubaix-i túszejtés: game over

Három fegyveres az esti órákban tört be egy családi házba a Lille közelében lévő településen, majd tűzpárbaj alakult ki.

Lemondott a lengyel korrupcióellenes hivatal főnöke

A lengyel sajtó a tavaly kirobbant lehallgatási botránnyal hozta kapcsolatba a lemondást.

10 milliárd eurós válságkezelési alap felállítását kezdeményezik

Tízmilliárd eurós alap felállítását javasolja az európai migrációs válság kezelésére Sigmar Gabriel német és Emmanuel Macron francia gazdasági miniszter.

A pilóták mentése közben meghalt egy orosz katona

Meghalt egy orosz katona, aki részt vett a török légierő által lelőtt Szu-24 orosz vadászbombázó pilótáinak mentésében a szíriai-török határ közelében kedden.

Túszejtés Észak-Franciaországban

Fegyveresek túszokat ejtettek kedden egy észak-franciaországi településen, a belga határhoz közeli Roubaix-ban, többen lőtt sérüléseket szenvedtek.

Orosz vadászgép - Obama és Hollande óvott a konfliktus élezésétől

Az orosz harci gépet kedden lőtte egy török F-16-os vadászép a szíriai határ közelében, Ankara szerint török légtérben, Moszkva álláspontja szerint Szíria területe felett.

Eltávolították az EU zászlaját a lengyel kormány sajtóterméből

Beata Szydlo miniszterelnök szakított "Európa-barát elődeinek gyakorlatával".

Robbantásos merénylet, sok halott Tunéziában

Robbantásos merényletet követtek el kedden a tunéziai elnöki őrség egyik autóbusza ellen az észak-afrikai ország fővárosában, a támadásban az elnöki gárda legkevesebb tizenegy tagja meghalt.

Nem lesz orosz katonai válaszlépés Törökországgal szemben

Moszkva nem tesz katonai válaszlépést Törökországgal szemben az orosz harci repülőgép lelövése miatt, de figyelmezteti Ankarát, hogy az esetnek "elkerülhetetlen következményei" lesznek.

Az orosz külügyminiszter lemondta szerdára tervezett törökországi látogatását

Az orosz külügyminiszter november 25-én az orosz-török közös stratégiai tervező csoport ötödik ülésén tervezett részt venni.

Megkezdődött a NATO rendkívüli tanácskozása

Megkezdődött a NATO rendkívüli tanácskozása Brüsszelben a szír-török határ közelében lezuhant orosz vadászbombázó ügyében.

Ellentmondó hírek érkeztek a két orosz pilóta sorsáról

Türkmén fegyveresek a pilóták haláláról számoltak be, míg egy török tisztségviselő azt valószínűsítette, hogy továbbra is életben vannak.

Válságtanácskozást hívott össze a finn kormányfő egy nemi erőszak miatt

Az eset a miniszterelnök otthonában történt az északi Kempele városban hétfő este. Az ügyben egy 15 és egy 17 éves afganisztáni menedékkérőt vettek őrizetbe, akiket egy 14 éves lány megtámadásával gyanúsítanak.

Alkotmányellenesen hosszabbították meg Sanader vizsgálati fogságát

A volt horvát kormányfő legkésőbb november 30-án elhagyhatja a börtönt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.