Obama és Putyin a szíriai és az ukrajnai válságról tárgyalt

Wikipédia/Russavia

A szíriai és az ukrajnai válságról tartott félórás megbeszélést az amerikai és az orosz elnök hétfőn Párizsban, a klímacsúcs adta alkalmat kihasználva.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Bagdadban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn a Kerbelába tartó síita zarándokok közelében Bagdadban, kilenc ember meghalt, 21 társuk megsebesült.

Székely zászlóra cseréltek egy sepsiszentgyörgyi köztéri román lobogót

Ismeretlenek hétfőn levették a sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról a román lobogót, és a székely lobogót vonták fel helyette.

Szigorú biztonsági intézkedések várhatók a belgrádi EBESZ-konferencián

A terrorveszély, a szíriai helyzet és a migránsválság lesznek várhatóan a fő témák az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának csütörtökön kezdődő kétnapos konferenciáján Belgrádban, amelyet több mint hétezer rendőr biztosít.

hirdetés

Iszlám Állam - Több mint 120 harcos tért már vissza Koszovóba

Olyan férfiakról van szó, akik 2011 óta szíriai és iraki harcokban vettek részt az IÁ soraiban. A hatóságok a visszatértek minden lépését követik.

50 kilométeres lesz a kerítés a görög határszakaszon

A cél, hogy a migránsokat az áteresztőpontokra, a legális határátkelőhelyekre tereljék, és ezzel szabályozzák az országba irányuló áradatot.

Bukaresti tűzvész - Megemlékeztek az egy hónapja történt tragédiáról

Románia-szerte megemlékeztek hétfőn a hatvan emberéletet követelő, egy hónapja történt bukaresti tűzvész áldozatairól, miközben a baleset 67 sérültjét ápolják továbbra is hazai és külföldi kórházakban, közülük tízen pedig még nincsenek túl az életveszélyen.

Áder a civilizációt veszélyeztető hatások megelőzésére szólított fel

A döntéshozók erkölcsi felelősségére mutatott rá és a klímaváltozás civilizációt veszélyeztető hatásainak megelőzésére szólított fel hétfőn Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciája nyitónapján elmondott beszédében, a Párizs közeli Le Bourget-ban.

Hollande: a Föld jövője dől el a párizsi klímacsúcson

"A legnagyobb kihívás, hogy a versenyalapú globalizációról áttérjünk az együttműködésen alapuló globalizációra. Az Észak és Dél, az ember és a természet közötti partnerségre."

Az orosz bombázások 1500 ember halálát okozták két hónap alatt

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosai közül 419 halt meg orosz támadásban, legalább 598-en pedig az al-Kaida-szövetséges an-Nuszra Front, valamint más lázadócsoportok emberei közül vesztették életüket.

Ferenc pápa a gyűlölet elutasítására szólított fel

Ferenc pápa fokozott biztonsági óvintézkedések közepette ellátogatott hétfőn a vallásközi konfliktus sújtotta Közép-afrikai Köztársaság fővárosának központi mecsetébe, ahol a gyűlölet és az erőszak elutasítására szólította fel a keresztényeket és a muszlimokat.

Új államvédelmi törvényt készítenek elő Ausztriában

Heteken át tartó vita után megállapodott az osztrák kormánykoalíció az új államvédelmi törvénytervezetről, amely reményeik szerint megkönnyítené a feltételezett terroristák elleni küzdelmet.

A koszovói ellenzék ismét könnygázzal akadályozta a parlament munkáját

A megerősített rendőri felügyelet ellenére hétfőn a koszovói ellenzék ismét könnygázpalackot dobott a pristinai parlament üléstermébe, ami miatt el kellett halasztani az ülést.

Egy héttel elnapolták a bizalmas vatikáni dokumentumok ellopásáról zajló per folytatását

A halasztást az egyik vádlott, a világi Francesca Immacolata Chaouqui kérte, miután korábbi ügyvédjét lecserélte. A vatikáni bíróság azt is engedélyezte, hogy a vádlottak példányt kaphassanak a vádiratból, amit korábban megtagadott.

Rengeteg gyereket szedtek ki a tengerből

A migránsok között szíriaiak, palesztinok, tibetiek és indiaiak is voltak. A Balikesir partjainál fekvő Cunda-szigetre szállították őket.

"Török" pékségre mért csapást az orosz légierő

Oroszország és Törökország viszonyában jelentős feszültség érzékelhető azóta, hogy a török légierő múlt hét elején lelőtt egy orosz vadászbombázót. Egyre "szebb" a történet...

Egy orosz gép "tévedésből" megsértette Izrael légterét

"Mivel az orosz gépek nem támadnak minket, nincs szükség arra, hogy automatikusan lelőjük őket."

Kétségbeesés a macedón határnál

Begyújtott a kandallóba, ám a kémény sikítani kezdett

A kaliforniai háztulajdonos gyanútlanul megrakta a kandallóját fával és begyújtott, ám a kéményből segélykiáltásokat hallott...

Ez Izrael válasza az EU-nak

Izrael felfüggeszti kapcsolatait a békefolyamat ügyeiben az EU intézményeivel.

Párizsi klímacsúcs ON

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések közepette kettős célkitűzéssel nyílik meg ma az ENSZ 21. klímakonferenciája a Párizs környéki Le Bourget városban.

Leszámolás és túszejtés egy guatemalai börtönben

A guatemalai büntetés-végrehajtási intézményekben az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban fordulnak elő erőszakcselekmények.

Kémeket cserélt Kína és Tajvan

A Kínai Népköztársaság szabadon engedte a tajvani katonai hírszerzés két tagját, cserébe Tajvan szabadon engedett egy szintén kémkedésért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt kínai fogolyt.

Törökország jól jött ki a csúcsból

Az országnak sikerült érvényesítenie politika, gazdasági és financiális céljait, ráadásul az uniós csatlakozáshoz is közelebb kerülhet.

Vélhetően abortuszellenes nézeteket vall a Colorado Spings-i fegyveres támadó

Egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi alkalmazott szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Robert Lewis Dear kijelentette, hogy ellenzi a magzati szervek felhasználását.

A krími vezetés egy hét fizetett szabadságot javasolt a félsziget munkavállalóinak

Szerhij Akszjonov, Krím Moszkva-barát vezetője azt tanácsolta a félszigeten működő vállalatoknak és hivataloknak vasárnap, hogy a jövő héten küldjék fizetett szabadságra munkavállalóikat az Oroszország által elcsatolt területen kialakult energiaválság miatt.

Eu-csúcs: Orbán győzelemről beszél

Nem kell kötelező jelleggel migránsokat befogadni.

Törökország elvárásokkal nyit: Ankara az unióhoz való csatlakozási folyamat felgyorsulását várja

Partner kíván lenni Törökország a migrációs válság megoldásában, és abban bízik, hogy a vasárnapi EU-török csúcstalálkozóval felgyorsulhat az unióhoz való csatlakozás folyamata.

A merényletek áldozataira emlékeztek a delegációk tagjai

Egyperces csenddel emlékeztek a november 13-i merényletek 130 áldozatára a párizsi klímacsúcs delegációinak tagjai, akik vasárnap délután megkezdték az egyeztetéseket a klíma-megállapodásról a francia főváros közelében található Le Bourget kiállítócsarnokban, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt, amelyre mintegy 150 állam- és kormányfő hivatalos.

Tömegverekedés után további migránsincidensek Berlinben

Tömegverekedés robbant ki Berlinben egy menekültszálláson, a német rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Összecsaptak rendőrök és tüntetők Párizsban

A francia rendőrség mintegy száz embert előállított, miután összecsapások törtek ki vasárnap délután Párizs belvárosában a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták között.

Leszedi rólunk a keresztvizet a berlini sajtó

A Welt am Sonntag (WamS) című vasárnapi német lap vezércikkben foglalkozott Magyarországgal.

Összeült az EU és Törökország

A rendkívüli csúcstalálkozón az összegyűlt állam- és kormányfők szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldásáról szóló, október óta készülő közös akciótervet, amely Ankara európai integrációját is felgyorsíthatja.

Orbán Viktor: kényszerbetelepítést nem fogadunk el

Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el.

Tusk: Schengen veszélybe kerül, ha nem sikerül ellenőrizni a külső határokat

Ha nem sikerül rövid időn belül biztosítani a külső határokat, veszélybe kerül a szabad mozgást biztosító schengeni övezet.

Zeman ismét bírálta a cseh kormányt menekültügyben

Hibát követett el a cseh kormány azzal, hogy nem csatlakozott ahhoz a beadványhoz, amelyet Szlovákia nyújt be a menekültkvóták ügyében az Európai Bírósághoz.

A hétvégén megkezdték a spielfeldi határátkelőhöz tervezett kerítés előkészítő munkálatait

A tervek szerint a kerítés még az idén elkészül.

Élve eltemették az újszülöttet - hangosan sírt a törmelék alatt

Egy feltehetőleg maximum kétnapos csecsemőt találtak Los Angelesben egy aszfalthasadékba temetve.

Az osztrák kancellár is beáll a törököket pofozó sorba

A szociáldemokrata politikus úgy vélte, hogy békésen, tiszteletteljesen és Európa-szerte példamutatóan működik a vallási közösségek közötti párbeszéd Ausztriában.

Kívülről hozna vezetőt Netanjahu a Moszadnak - nagy a felháborodás

A Moszad berkeiben a szervezetnek adott "pofonként" értelmeznék, ha kívülről hoznának utódot Tamír Pardó jelenlegi igazgató helyére, akinek a megbízatása januárban jár le.

Rendkívül magas a fenyegetettség Nagy-Britanniában

"Igen nagy a valószínűsége" egy merénykísérletnek Nagy-Britanniában is, ezért erre a fenyegetettségre a kormánynak válaszolnia kell.

A Pentagon rádörgött a törökökre - nemcsak az oroszoktól kapják a pofonokat

"...tessék már nem együttműködni az Iszlám Állammal, hanem tessék 10-30 ezer fős csapatot állomásoztatni egy 100 kilométeres szakaszon. Tessék konkrétabban részt venni a háborúban, nemcsak a menekülteket befogadni!"

Újabb késelés történt Jeruzsálem belvárosában - 30 körüli nő az áldozat

Az utóbbi két hónapban szinte napi rendszerességgel ismétlődnek Izraelben és a palesztin területeken hasonló támadások

Kitoloncolnának 14 ezer menekültet - de nem tudják, hol vannak

Svédország is szigorított a határellenőrzésen, a kormányzat pedig bejelentette, hogy mindenkinek távoznia kell, aki illegálisan érkezett az ország területére.

400 ezer menekültet venne át Törökországtól uniós államok egy csoportja?

Felkérik Jean-Claude Junckert, hogy dolgozzon ki egy javaslatot a kontingens elosztására a következő, december közepén tartandó uniós csúcsra.

Az Iszlám Állam vállalta magára a gízai támadást is

Fegyveresek szombaton golyózáport zúdítottak egy rendőröket szállító járműre a piramisokhoz vezető egyik főúton; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

A csehek köszönik szépen, nem hisztiznek terrorveszély miatt

A rendkívüli kormányülés fő témája a Cseh Köztársaság jelenlegi biztonsági helyzete volt, tekintettel a közelgő karácsonyi ünnepekre.

Nyüszítve zokog az elfogott ISIS-terrorista - VIDEÓ!

Ez a dzsihadista harcos korántsem mutat elfogása után olyan nagy lelkierőt, mint amikor saját kegyetlenkedéseikről számolnak be.

Énekkel tiltakoztak a magyarok kirekesztése ellen

Dallal demonstráltak az anyanyelve miatt kirúgott magyar eladónő mellett.

Londonban és Madridban több ezren tüntettek a háborús részvétel ellen

"Ezt a konfliktust nem lehet bombákkal megoldani."

Meghekkelték sárga gumikacsákkal az ISIS-propagandát

A kiberhadviselés színterén nemritkán meglepő megoldások is felbukkannak. Egy csoport úgy döntött, vizuális ellentámadásba lendülnek a terrorszervezet ellen.

A spanyol rendőrség őrizetbe vette az Iszlám Állam újabb három támogatóját

Az IÁ ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket.

Putyin gazdasági szankciókat vezetett be Törökország ellen

Oroszország visszavág: Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton aláírta a Törökországot sújtó szankciókról szóló rendeletet, válaszul arra, hogy a török légierő négy nappal korábban lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében.

Székelyzászló-ügy - Jogerős ítélet minősíti reklámzászlónak a székely zászlót

A nagyváradi helyi rendőrség 2014 augusztusában szólította fel Tőkés Lászlót, hogy távolítsa el európai parlamenti irodája erkélyéről a szolidaritásvállalás jeleként korábban kitűzött székely zászlót, amelyet a hatóság reklámzászlónak tekintett.

A rendkívüli állapot ellenére megtartják a klímacsúcs rendezvényeit

Francois Hollande francia elnök szombaton közölte, hogy a nemzetközi klíma-csúcstalálkozó "számos előirányzott eseményét" rendben megtartják, annak ellenére, hogy Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben a november 13-i párizsi merényletsorozat óta.

Sajtótájékoztatóján végeztek ki egy közismert kurd ügyvédet

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy, a kurdok ügye mellett elkötelezett ügyvédet, aki éppen sajtótájékoztatót tartott a zömében kurdok által lakott délkelet-törökországi Diyarbakirban.

Koszovóban forr a levegő - tízezrek tüntettek

Több tízezren vettek részt a helyi beszámolók szerint a szombaton Pristinában tartott kormányellenes tüntetésen, amely békésen zajlott le.

Nógrádi: még több migráns jön, ha Aszad távozik

Az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szereplői szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője.

Agyonlőttek négy rendőrt a gízai piramisoktól nem messze

Ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak szombaton egy rendőröket szállító járműre Egyiptomban, a gízai piramisoktól nem messze; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

"Bár ne történt volna meg" - Erdogan sajnálkozott az orosz vadászgép lelövése miatt

Recep Tayyip Erdogan török elnök kifejezte sajnálkozását szombaton amiatt, hogy egy török vadászgép négy nappal korábban lelőtte az orosz légierő egyik vadászbombázóját a szíriai határnál. Az államfő most először tette ezt meg az orosz-török viszonyban komoly feszültséget okozó incidens óta.

Levágott disznófejekkel üzentek a bevándorlóknak

Nyugat-Európa több országában is a migránsok befogadása ellen tiltakoznak. Egy holland kisvárosban a héten levágott disznófejeket raktak egy olyan területre, ahová az állam menekültszállást építene.

Ismét összetűztek migránsok a macedón rohamrendőrökkel

Mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket.

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy része a volt Jugoszláviából származik

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy részét a volt Jugoszlávia legnagyobb fegyvergyárában, a kragujevaci Zastava gyárban készítették.

Rakétákat lőttek ki egy ENSZ-táborra Maliban

Két guineai békefenntartó és egy szerződéses alkalmazott meghalt.

Ferenc pápa: legyetek Krisztus misszionáriusai!

Ferenc pápa ugandai látogatásán arra kérte a híveket, hogy gondoskodjanak az idősekről, a szegényekről és az elhagyottakról, ezek révén legyenek Krisztus misszionáriusai.

Drótkerítést épít a macedón hadsereg

Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon, ahol a bevándorlók igyekeznek bejutni az országba és folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.

Jól fogyott az akciós marihuána a fekete pénteken

Amióta Washington és Colorado államban törvényes a marihuána fogyasztása, valamint állami engedéllyel a vadkender termesztése és értékesítése, nagyot nőtt az ilyen akciók iránti kereslet.

Véget vetnének a "garázsok iszlámjának" Olaszországban

Az olasz kormány azt tervezi, hogy bezáratja az illegálisan működő muszlim imahelyeket a terrorizmus elleni intézkedések keretén belül.

Már kétezren rekedtek a görög-macedón határon

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba.

Fekete Péntek a Közel-Keleten: 50 ember kivégzéséről döntöttek

Tömeges lefejezéssel kezdődhet a karácsonyi szezon a sivatagban.

Elfogták a Colorado Springs-i fegyverest

Több mint ötórás szembenállás és többször kiújult lövöldözés után a rendőrség elfogta azt a fegyveres férfit, aki pénteken behatolt egy Colorado Springs-i egészségügyi intézménybe és több emberre rálőtt.

Fegyveres támadás Colorado Spingsben

Négy rendőr és legkevesebb egy civil megsebesült pénteken egy fegyveres támadásban Colorado Springsben.

Oroszországban több helyen tüntettek Törökország ellen

A Fekete-tenger északi partján, Törökországhoz közel fekvő Novorosszijszkban elégettek egy török zászlót a helyi török konzulátus épülete előtt.

Spiegel: Oroszország szárazföldi csapatokat vetett be Szíriában

A moszkvai vezetés állításaival szemben orosz szárazföldi csapatok is harcolnak Szíriában, és veszteségeket is elszenvedtek már.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.