Sarkozy Népi Mozgalmából Köztársaság lett

Facebook Nicolas Sarkozy

A köztársaság elárulásával vádolta szombaton a kormányzó baloldalt Nicolas Sarkozy volt francia államfő az általa vezetett legnagyobb ellenzéki párt újjáalakuló kongresszusán elmondott záróbeszédében.

Kairó kitoloncolt egy terrorvádak alapján bebörtönzött egyiptomi-amerikai fiatalt

Kairó kitoloncolta azt az éhségsztrájkoló amerikai-egyiptomi kettős állampolgárt, akit 2013. augusztus 25-én börtönöztek be, majd terrorvádak alapján a múlt hónapban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek.

Durva földrengés rázta meg Japánt - videóval!

A közel 8,5-ös erősségű földrengés epicentruma Ogasagawara szigeténél volt 590 kilométer mélyen. A Japán Meteorológiai Ügynökség szerint nincs cunamiveszély.

A második világháború utáni kitelepítések áldozatai előtt hajt fejet Brünn

A 2. világháború után Brünnből kitelepített szudétanémetekre emlékeznek szombaton a Cseh Köztársaság második legnagyobb városában.

hirdetés

Életfogytiglant kapott a Silk Road alapítója

Egy New York-i bíróság pénteken az egykoron a világ legnagyobbjának tartott kábítószer-kereskedelmi portál létrehozóját, Ross Ulbrichtot ítélte el.

Magyar iskola alapításáról döntött a besztercei önkormányzat

Besztercén jelenleg az Andrei Muresanu Főgimnáziumban működik magyar tagozat évfolyamonként két-két magyar osztállyal.

Újabb külföldre küldött élő lépfene-baktérium nyomára bukkantak

Korábban egy amerikai katonai laboratórium véletlenül élő lépfene-baktériumot (antraxot) küldött szét kilenc magánlaboratóriumba az Egyesült Államokban, egy adag pedig Dél-Koreába került egy amerikai támaszpontra.

Egy spanyol légibázis állandó használatára kapott engedélyt az USA

A spanyol kormány engedélyezte a dél-spanyolországi Morón de la Frontera légibázis állandó használatát az Egyesült Államok számára az afrikai műveletekhez.

A magyar orvosképzés kezdeteit idézték fel Marosvásárhelyen

Az erdélyi magyar orvosképzés megkezdésére emlékeztek a hetvenedik évforduló alkalmából pénteken Marosvásárhelyen.

Jelentősen megnőtt Hollandiában a muszlim iskolákba járó gyerekek száma

2010 óta 22 százalékkal több szülő választott iskolás korú gyermeke számára muszlim általános iskolát. Öt évvel ezelőtt 9000 ezer gyermek járt muszlim iskolába, ez a szám azonban erre a tanévre 11 ezerre nőtt.

Az USA levette Kubát a terrorizmust támogató országok listájáról

Szakértők szerint ez kulcsfontosságú lépés a két ország viszonyának normalizálása felé, Havanna ugyanis ehhez a feltételhez kötötte a nagykövetségek kölcsönös újranyitását.

Egy MERS-vírussal fertőzött dél-koreai férfi utazott Kínába

A Middle East Respiratory Syndrome (MERS) koronavírus köhögéssel, lázzal, légzési nehézségekkel járó légúti megbetegedést okoz és vírusos tüdőgyulladást idézhet elő. A betegek halálozási aránya az eddigi tapasztalatok alapján magas, nincs ellene vakcina.

Jelentősen növekedett a félelem a terrorizmustól Európában

freedigitalphotos/Photokanok

Az Európai Bizottság olyan biztonsági stratégiát javasol, amely fokozottabb együttműködést követelne meg a tagállamoktól.

Vádat emeltek Gyergyószentmiklós polgármestere ellen

A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádat emelt pénteken a házi őrizetben levő Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester és titkárnője ellen.

Áll a bál a horvát háborús veteránok miatt

You Tube screenshot

Összetűztek horvát háborús veteránok a rendőrséggel pénteken Zágrábban, miután előző este demonstrálók egy része bevette magát a parlament melletti Szent Márk templomba a rendfenntartók elől menekülve, pénteken pedig újabb csoport szeretett volna hozzájuk csatlakozni.

Olaszországban nyilvánosságra hozták a "maffiagyanús" politikusok névsorát

A vasárnapi tartományi választások előtt 48 órával az olasz parlament szervezett bűnözés ellenes bizottsága nyilvánosságra hozta azoknak a jelölteknek a névsorát, akik ellen ügyészi vizsgálat vagy bírósági eljárás indult a maffiával való szövetkezés gyanújával.

Kóbor kutyák ölték meg a kisfiút - három év felfüggesztett a felelősnek

Facebook emlékoldal

A telektulajdonos területén kóbor kutyák öltek meg két évvel ezelőtt egy négy éves kisfiút.

Titkos adatgyűjtés - Belgium vizsgálatot indít

"Németországnak magyarázattal kell szolgálnia."

Nukleáris riadó Delhi repterén

freedigitalphotos.net/adamr

Indiai lapok szerint radioaktív anyag van egy török járaton. Készültség van az Indira Gandhi (IGI) nemzetközi repülőtéren.

Meghalt a kétéves kisfiú, aki apja fegyverével játszott

Kisgyermek lőtte agyon magát az Egyesült Államokban megint.

Sarkozy volt pénztárnokát felmentették, a fő vádlottat elítélték

freedigitalphotos.net/adamr

Nagyobb összegeket kaptak a L'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjétől.

Ukrajna: Putyin titkosíttatta a békeidőbeli katonai veszteségeket

Vlagyimir Putyin utasítására államtitokká minősítették Oroszországban a békeidőben elszenvedett katonai veszteségekre vonatkozó adatokat is.

Afroamerikai után magyar származású elnöke lehet az Egyesült Államoknak

Facebook

George Pataki, New York állam volt kormányzója is indul a republikánus párt elnökjelöltségéért. A politikus, aki ezt csütörtökön a honlapján egy YouTube-videóben közölte, döntését a nap folyamán később személyesen be fogja jelenteni a New Hampshire állambeli Exeterben.

Bécsi Zsidó Hitközség: megkétszereződtek az antiszemita esetek az osztrák fővárosban

Oskar Deutsch hitközségi elnök szerint a zsidók elleni uszítás nagyrészt az interneten és a mecsetekben zajlik.

Egyre nő a feszültség a kelet-ukrajnai fronton

Fotó: Facebook/Ukraine

Nem enyhülnek a kelet-ukrajnai szakadár erők támadásai a frontvonalnak ukrán hatóságok által ellenőrzött oldalán lévő települések ellen, csütörtökre virradó éjjel főként a Donyecktől nyugatra fekvő területet érték sűrűn tüzérségi csapások.

Eltörölték a halálbüntetést Nebraskában

A kormányzó vétóját felülírva másodszor is megszavazta a nebraskai helyi törvényhozás a halálbüntetés eltörlését, így ez lett az Egyesült Államok 19. állama, ahol megszüntetik ezt a büntetésformát.

Életveszélyes kórokozókat küldött szét egy amerikai laboratórium

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Véletlenül élő lépfene-baktériumot továbbított egy amerikai katonai laboratórium több más kutatóhelyre. A tévedést idejében észrevették, a Pentagon szerint a lakosság nincs veszélyben.

Lefogtak és elzártak egy Pentagon-alkalmazottat az oroszok

Vízumszabályok megsértése miatt lefogták a Pentagon egyik munkatársát Szentpéterváron.

Négynapos, részleges sztrájkot hirdettek a légiforgalmi irányítók Spanyolországban

freedigitalphotos.net/taesmileland

Négynapos, részleges sztrájkot hirdetett június elejére a spanyol légiforgalmi irányítók szakszervezete (USCA) szerdán, így tiltakozva az ellen, hogy 61 barcelonai kollégájukat megbüntette a spanyol légiközlekedési felügyelet (Enaire).

Világháborús bomba Kölnben: 20 ezer embert telepítettek ki

Egyebek között ki kellett üríteni és le kellett zárni az ezer kilogramm tömegű robbanószerkezet közelében futó földgáz- és vízvezetékeket, és meg kellett szervezni egy időseket és ápolásra szorulókat ellátó központ és két menedékkérőket befogadó állomás lakóinak elhelyezését.

Szavazni fognak a britek az EU-tagságról

freedigitalphotos.net/Rawich

Hivatalosan is bekerült szerdán a brit EU-tagság sorsáról döntő népszavazás törvénytervezete a konzervatív párti brit kormány idei törvényalkotási programjába.

A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek Bukarestben

A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek szerdán Bukarestben a kormány épülete előtt, magasabb béreket követelve.

Donorszerveket tartalmazó bőröndöt találtak Németországban

freedigitalphotos.net/adamr

A takarítószemélyzet lelt rá egy donorszerveket tartalmazó kofferre, amit Németországban egy vonaton loptak el. Egy hűtött kofferről van szó, csontvelővel. Korábban arról lehetett tudni, hogy donorvese van benne.

Megduplázódott a roma gettók száma Csehországban

Megduplázódott az utóbbi kilenc év alatt a roma gettók száma Csehországban. Míg 2006-ban 310 ilyen szegénynegyedet tartottak nyilván a cseh településeken, addig a tavalyi év végén már 606-t.

Civilek is áldozatul estek a szakadárok tüzérségi támadásainak Kelet-Ukrajnában

Facebook/Україна - Ukraine

A Donyeck megyei Horlivkában három, Luhanszk megyében egy civil esett áldozatul a kelet-ukrajnai szakadárok szerdára virradóra végrehajtott intenzív tüzérségi támadásainak.

Figyelmeztető radarrendszert telepít Izrael a gázai határhoz

A napokban telepíteni kezdett taktikai rendszer célja, hogy javítsa a határ menti települések riasztásának hatékonyságát.

Előb feltárták, majd kirabolták az ősi sírokat

freedigitalphotos/ Danilo Rizzuti

Kőkorszaki sírok szakértő fosztogatóira csapott le a kínai rendőrség, amely 175 gyanúsított őrizetbe vételével az új Kína fennállásának legnagyobb ilyen jellegű akcióját hajtotta végre.

12 ezer méteren leállt egy szingapúri repülőgép mindkét hajtóműve

Csaknem 12 ezer méteres magasságban leállt a Singapore Airlines légitársaság egyik utasszállítójának mindkét hajtóműve, de a gépet sikerült biztonságban letenni. Az eset a múlt hét végén történt.

Szentszéki államtitkár: a melegházasságot legalizáló ír népszavazás az emberiség veresége

freedigitalphotos/Simon Howden

Szomorú eseménynek nevezte Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár kedden este a katolikus Írországban múlt héten rendezett népszavazás eredményét, amely legalizálta a melegházasságot.

Az ellenzék leváltaná a kormányt, de nincs esélye

A miniszterelnök az ellenzék bírálatait visszautasította és olcsó színjátéknak minősítette. Eddig simán elmenne magyar sztorinak is.

Egy órán át égett a szanatórium - nem tudtak kimenekülni az ágyhoz kötött betegek

freedigitalphotos.net/adamr

A lángok hétfőn az esti órákban csaptak fel a Honan tartománybeli Pingtingsan városhoz tartozó Kanglojüan intézményben, és rövid egy órán át 30 szobát pusztítottak el.

A román bírói tanács újabb állásfoglalásban marasztalta el az RMDSZ elnökét

Szerintük nem jól tette Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, hogy széles nyilvánosság előtt ismét ártatlannak minősített két jogerősen elítélt RMDSZ-politikust.

Kisiklott egy tehervonat Székelyföld határán - napokra módosul a vonatok menetrendje

freedigitalphotos/ scottchan

Kisiklott kedden reggel egy tehervonat a Maros megyei Héjjasfalván (Vanatori), és elzárta a Héjjasfalvától Székelyudvarhelyre vezető 13C jelzésű országutat, valamint a Brassót Segesvárral összekötő 300-as vasútvonalat.

Kína bevilágítja a Dél-kínai tengert

Kína világítótornyok építésébe kezd a Dél-Kínai-tenger két, ellenőrzése alatt lévő zátonyán, a Nansa/Spratly-szigetcsoport területén.

Bizottsági szóvivő: Juncker csak mókázott

Facebook JC Juncker

Véleménye szerint a magyar miniszterelnök lediktátorozása a rendkívül hosszadalmas és fárasztó üdvözlési ceremónia "mókás része" volt.

Terrorizmus vádjával börtönbe került egy 14 éves fiú Ausztriában

Terrorizmus vádjával nyolc hónap letöltendő és tizenhat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 14 éves fiút a sankt pölteni tartományi bíróság kedden.

Embercsempészetben segédkeztek a bécsi reptéren dolgozó biztonság őrök

freedigitalphotos/lkunl

A schwechati repülőtér védelmét ellátó magáncég hat korábbi alkalmazottját azzal gyanúsítják, hogy embercsempészetben segédkeztek és illegális bevándorlókat juttattak fel a gépekre.

Katonai mentőautóra lőttek a szakadárok

Oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok automata fegyverekkel rálőttek hétfőn az ukrán fegyveres erők egy mentőautójára Luhanszk megyében, az orosz határ közelében; egy katona életét vesztette egy másikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Két liberális alapítványt is külföldi ügynöknek minősítettek Oroszországban

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Két liberális szemléletű tudományos-oktatási alapítványt is a külföldi ügynöktörvény hatálya alá tartozónak minősítettek az orosz hatóságok.

A rákbeteg Seseljnek vissza kell térnie Hágába

A háborús bűnökkel vádolt Vojislav Seseljt a szerb kormánynak május 26-án vagy a lehető legrövidebb időn belül át kell adnia a holland hatóságoknak.

Németországban visszaállították a határellenőrzést a G7-csúcs miatt

freedigitalphotos.net/jannoon028

Németországban kedden ideiglenesen visszaállították a határellenőrzést a legfejlettebb iparú országokat összefogó G7 csoport vezetőinek közelgő találkozója miatt.

Csatlakozott a dzsihadistákhoz egy ausztrál családanya

A 26 éves Jasmina Milovanov május elején távozott sydneyi otthonából, és azóta nem tért vissza, egy öt- és hétéves gyereket hagyott el.

Aktív védelmi stratégiára vált a kínai hadsereg

freedigitalphotos.net/jannoon028

Kína szerint a globális kormányzási és az ázsiai és csendes-óceáni geostratégiai struktúrában, a nemzetközi gazdasági versenyben és katonai területeken történelmi változások vannak folyamatban, átalakulóban van a hatalmi egyensúly.

Rivális bandák csaptak össze egy brazil börtönben

Nyolcan meghaltak Brazíliában hétfőn egy börtönben kitört lázadásban, amely két rivális banda közti összecsapásokba torkollott.

Agyonlőttek egy ENSZ-békefenntartót Maliban

freedigitalphotos.net/Naypong

Ismeretlen támadók agyonlőtték hétfő éjjel az ENSZ békefenntartó missziójának egyik katonáját Maliban, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek.

Leégett egy magánszanatórium Kínában: sokan meghaltak

Harmincnyolc ember meghalt, és hatan megsérültek abban a tűzben, amely Közép-Kínában egy magánszanatóriumban ütött ki.

Több járat kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban vegyi fegyverek miatt - VIDEÓ!

screenshot

Sürgősségi leszállást hajtott végre több járat a New Yorki JKF repülőtéren, miután a fedélzeten vegyi fegyverek miatt pánik tört ki.

Lengyel elnökválasztás: Andrzej Duda győzött a hivatalos eredmény szerint

Andrzej Duda, a legerősebb ellenzéki párt, a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje nyerte meg a vasárnapi lengyelországi elnökválasztást az országos választási bizottság (PKW) által hétfőn este közölt hivatalos eredmény szerint.

Mégis vesztett a Néppárt a helyhatósági választásokon a spanyol sajtó szerint

freedigitalphotos.net/taesmileland

Az előrejelzések jól mutatták, hogyan töredezik szét Spanyolországban a kétpártrendszer és ér véget 30 év politikai gyakorlata, amelyet most a helyhatósági választások igazoltak.

Megölték a kutyák az egyik bocsát, meg akarta ölni a medve a nőt

Medve sebesített meg egy nőt a székelyföldi Madéfalva közelében. Bedühödött, mert a juhászkutyák megölték az egyik bocsát.

Nevelési célzattal börtönlátogatásra viszik a politikusokat

freedigitalphotos.net/adamr

Nyílt börtönnapokat tartanak helyi vezetőknek és házastársuknak Kínában.

Háborús veszélyről beszél a román államfő

A Fekete-tenger térségének biztonságáról szóló oktatási program megnyitóján nyilatkozott.

A politikai színtér alapos átrendeződését feltételezik a lengyel kommentátorok

freedigitalphotos.net/radnatt

A leköszönő elnök, Bronislaw Komorowski választási vereségéért a Rzeczpospolita jobbközép napilap a kormányzó Polgári Platform (PO) "népszerűtlen, hibát hibára halmozó, határozott vezetést nélkülöző, a botrányok és az arrogancia megtépázott" politikáját okolja.

Újabb nyolc hónap börtön Izrael volt miniszterelnökének

A jeruzsálemi körzeti bíróság újabb nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Ehud Olmert volt miniszterelnököt a Talansky-ügyben.

Terroristacsoportokat számoltak fel Hszincsiangban

freedigitalphotos.net/adamr

A leleplezett sejtek 96 százaléka bizonyítottan terrorcselekményekre készült, akcióik tervezési, előkészületi fázisában voltak

Lengyel elnökválasztás: Andrzej Duda győzött az exit pollok szerint

Már a prognózisok kiadása után többen győztesként gratuláltak neki, néhány nyilatkozó pedig az ország előtt álló kihívásokra is utalt.

Spanyolországban a konzervatív Néppárt nyerte a helyhatósági választásokat

freedigitalphotos.net/taesmileland

Spanyolországban a konzervatív Néppárt (PP) nyerte a helyhatósági választásokat a vasárnap éjjel közzétett előzetes hivatalos eredmények szerint, amelyet a szavazatok 97,1 százalékos feldolgozottsága után közöltek Madridban.

A Pentagon vezetője beszólt: az irakiakban nincs is "harci kedv"

Ez volt az eddigi legerősebb nyilvános bírálat, amelyet az amerikai kormány részéről az iraki fegyveres erőkkel kapcsolatban megfogalmaztak.

A légy szárnya se rezzent Olaszországban délután három órakor

freedigitalphotos.net/criminalatt

Egyperces csenddel emlékeztek meg Olaszországban az első világháborúba való belépésről.

Felmentettek egy fehérbőrű rendőrt - Cleveland felmordult

Felmentettek Clevelandben egy fehér bőrű rendőrt, akit egy fegyvertelen fekete férfi és egy fekete nő megölésével vádoltak. A kihirdetett ítélet hatására erőszakos tüntetések törtek ki a városban.

A külföldön élők választójogának korlátozásáért buktatnák meg a Ponta-kormányt

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

A külföldön élő román állampolgárok választójogának korlátozását kéri számon a szociáldemokrata Ponta-kormányon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) azzal a bizalmatlansági indítvánnyal, amelyet június 5-én készül a bukaresti törvényhozás elé terjeszteni.

Melegfelvonulás és ellentüntetés Bukarestben

A kirívó öltözetű, élénk színű ruhákban táncoló, szivárványszínű óriászászlót hordozó demonstrálók között Remus Cernea képviselő, a melegjogok egyik következetes szószólója és Paul Brummel, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete is felvonult, utóbbi felesége és kisfia társaságában.

Brutális baleset: öten meghaltak egy ausztriai vasúti kereszteződésben

freedigitalphotos.net/papaija2008

Vasúti kereszteződésen áthaladó hétszemélyes autó ütközött össze egy személyvonattal péntek este a felső-ausztriai Purgstall an der Erlauf településen. A szerencsétlenségben két felnőtt és három gyermek meghalt, és tovább három gyermek súlyosan megsérült.

Videó: nem tudta végignézni, hogy meghalhat a kutya...

Hősként tisztelik azt a kolumbiai rendőrt, aki saját biztonságával mit sem törődve egy áradó folyóba vetette magát, hogy megmentse egy bajba jutott kutya életét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.