Itt a második üzenet Amerikának - újabb fej hullott a porba

Videó screenshot

Újabb túsz lefejezéséről közölt felvételt az Iszlám Állam - a Fehér Ház vizsgálja a videó hitelességét.

Az oroszok szerint tankokat küldtünk Ukrajnába - a HM cáfol

"Az Egyesült Államok rávette Magyarországot, hogy adjon át több tucatnyi tankot Ukrajnának." - "Magyarország nem szállított T-72-es tankokat Ukrajnába."

Újabb amerikai drónbázist létesítenek Nigerben

Niger területén hamarosan egy második amerikai drónbázist is létesítenek a szunnita radikális csoportok, a fegyver- és kábítószercsempészek észak- és nyugat-afrikai tevékenységének megfigyelésére.

Lefoglalták egy ukrán oligarcha értékes moszkvai ingatlanját

Lefoglalták Ihor Kolomojszkij ukrán üzletember, a délkelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok ellen harcot hirdető dnyipropetrovszki kormányzó értékes moszkvai ingatlanját az orosz főváros egyik bíróságának keddi döntése alapján.

hirdetés

Iszlám szélsőségest fogtak el Ausztriában

Freedigitalphotos patrisyu

Őrizetbe vettek egy feltételezett iszlám szélsőségest az alsó-ausztriai Heidenreichsteinben.

Felívelő szakaszban a magyar-szerb kapcsolatok

Vannak még nyitott kérdések a szerb és a magyar nép kapcsolatában, a két nép viszonya azonban az utóbbi időszakban felívelő szakaszba lépett.

Magyar nyelv a románoknál

Wikipedia

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) anyanyelv- és jelképhasználati jogszabályokat szeretne elfogadtatni a bukaresti parlament őszi ülésszakán.

Jelentősen csökkent a külföldre utazó oroszok száma

Az egy évvel korábbihoz képest az idei év első felében 9 százalékkal 21,6 millióra csökkent a kiutazások száma, a turistáké azonban csak 3 százalékkal mérséklődött, 8,3 millióra.

Lehullott a lepel a nagy olasz államtitokról

Wikipedia Ustica

A Matteo Renzi vezette kormány elrendelte több, évtizedeken át olasz államtitokként kezelt merényletre vonatkozó akták zárolásának feloldását.

Megvan, miért harcolnak az oroszok?!

Rekordmennyiségű afganisztáni heroint foglaltak le az idén Oroszországban. Most vagy túl sok jutott a hadseregnek, vagy túl kevés?

Hullanak az ukrán katonák, mint a legyek

Wikipedia Ukrainian Ground Forces

Egy nap alatt 15 ukrán katona esett el Kelet-Ukrajnában.

Rögtön államcsőddel kezd a független Skócia?

Államcsődnek minősítenék a piacok, ha függetlenné válása esetén Skócia megtagadná az Egyesült Királyság teljes államadósságából rájutó rész törlesztését.

Merénylet egyiptomi rendőrök ellen, sok halott

Legkevesebb 11 egyiptomi rendőr vesztette életét kedden egy robbantásos merényletben a Sínai-félszigeten.

NATO-bővítés, ukrán válság: módosulnak az oroszok katonai irányelvei

A módosításra elsősorban az úgynevezett arab tavasz, a szíriai fegyveres konfliktus és az ukrán helyzet miatt megjelent új katonai veszélyek miatt van szükség.

"Elérhető közelségbe" került Skócia függetlensége

Folyamatosan közelít a skót függetlenség támogatóinak aránya az elszakadást ellenzőkéhez a legfrissebb közvélemény-kutatás kedden ismertetett adatai szerint.

53 hónap, csaknem 10 millió új munkahely - emeltetnék a minimálbért

Ha Obama egy olyan jó állást keresne, amely lehetővé tenné számára, hogy garantálja a biztonságot a családjának, akkor belépne a szakszervezetbe.

Közlekedési biztos lehet az osztrák biztosjelölt

Johannes Hahn gazdasági területen kaphat feladatot, például a közlekedésért felelős biztosi hivatalt.

Mi lesz Veled, szerb vasút?

A szerb kormányfő és Orbán Viktor miniszterelnök júliusban Belgrádban magyar-szerb kormányközi konferencia keretében tárgyalt a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról.

Könnyebb lesz bevonni a brit terror-gyanúsítottak útlevelét

A brit repülőterekre közlekedő légitársaságokat a jövőben törvény kötelezi majd utaslistáik előzetes bemutatására.

Ezer nap alatt valósítaná meg a reformokat az olasz kormány

"Sokat tettünk, de ez számunkra sem elegendő. Ki vagyunk éhezve a reformokra és tényleg megváltoztatjuk Olaszországot!"

75 évvel a világháború kitörése után: orosz veszély?

"Azt hittük és hinni akarjuk, hogy Tolsztoj és Dosztojevszkij országa a közös Európa részévé válhat. Ezt a partnerséget mondta fel most gyakorlatilag Oroszország."

"Addig szerezze be azt a puskát, ameddig tudja!" - Kalasnyikov-láz az USA-ban

Fotó: freedigitalphotos.net/anankkml

Röviddel az orosz gyártmányú AK-47-esekre vonatkozó amerikai importtilalom bevetése után az Egyesült Államok fegyverüzleteiből felvásárolták a félautomata gépkarabélyokat.

Románia az agrártárcát akarta, de mást kap

Fotó: freedigitalphotos.net/domdeen

Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi poszt a most körvonalazódó új Európai Bizottságban, amelyet a Bukarestben kormányzó szociáldemokraták "tartalék-jelöltje", Corina Cretu EP-képviselő tölthet be

Kijev szerint Oroszország atomfegyverrel fenyeget

Az ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország elveszítette Ukrajnával szembeni "hibridháborúját", és nem hivatalos csatornákon keresztül már taktikai nukleáris fegyver bevetésével fenyegette meg Kijevet.

Nyolc holttest a gázrobbanás miatt összedőlt ház alatt

Fotó: YouTube/BMFTV

A nyolcadik áldozat holttestét is megtalálták hétfő délután annak a háznak a romjai alatt, amely feltehetően gázrobbanás miatt dőlt össze előző nap a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban - közölték a tűzoltók.

Merkel: a dzsihadisták Németországot is fenyegetik

Németország és Európa biztonságát is veszélyezteti az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet előretörése Irakban, ezért Németországnak fegyverszállításokkal is támogatnia kell a szélsőséges milícia ellen harcoló kurd erőket.

1200 eurós fizetésért dolgoznak a háborús bűnösök

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Akár a szerb miniszterelnöknél vagy az államfőnél is nagyobb fizetést kaphatnak azok, akik a hágai Nemzetközi Törvényszék által kijelölt európai börtönökben raboskodnak - adta hírül a szerb sajtó a némileg szenzációhajhász módon tálalt, de valós alapokon nyugvó információt.

Terrortámadással riogatnak Londonban, a Scotland Yard cáfol

Terrortámadási figyelmeztetés terjedt el futótűzként a londoni közösségi médiaportálokon, a riasztást azonban a Scotland Yard szóvivője hétfőn hamisnak minősítette.

Állítólag 50 ukrán katona holttestét szállították Ilovajszkból egy zaporizzsjei hullaházba

Fotó: FB/Euromaidanpr

Ellentmondásos közléseket tesznek ukrán tisztségviselők a Donyeck melletti Ilovajszknál történt súlyos ukrán katonai veszteségekről.

Újabb háborús bűnökkel gyanúsított személyek Bosznia-Hercegovinában

A férfiak a gyanú szerint az 1992-95-ös boszniai háború idején több tucat boszniai horvát és muszlim meggyilkolásában vettek részt a Mica nevű fegyveres erő tagjaiként.

Merkel: helyes lépés az újabb szankciók kidolgozása

Fotó: freedigitalphotos.net/ Stuart Miles

Az ukrán válságban követett orosz politika fényében helyes lépés, hogy az Európai Unió újabb szankciókat dolgoz ki Moszkva ellen - jelentette ki a német kancellár hétfőn Berlinben.

Oroszország letépné Ukrajnáról a délkeleti régiókat

Miközben Moszkva fokozza a nyílt nyomásgyakorlást Kijevre az ukrán válság politikai rendezése érdekében, a gazdasági kérdésekben sokkal inkább hajlandó a megegyezésre.

Épp hogy megválasztották, Federica Mogherini már neki is ront Putyinnak

"Megszegi ígéreteit, és az orosz nép érdekeivel szemben cselekszik."

Obama is részt vett szakácsának esküvőjén

Az amerikai elnök részt vett családi séfjének és barátjának esküvőjén a hétvégén. Sam Kass az MSNBC műsorvezetőjét, Alex Wagnert vette el.

Megnyitják az ügynökdossziékat Szerbiában

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Január 1-jéig "idegörlő várakozásban" élhetik mindennapjaikat Szerbiában a titói rendszer besúgóhálózatainak tagjai, mert csak akkor derül ki, hogy nevük szerepel-e azokon a listákon, amelyeket 2015 első napján tesznek közzé.

Németország halálos fegyvereket is szállít a kurdoknak

Németország katonai felszerelés mellett az élet kioltására alkalmas fegyvereket is szállít Irakba az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen harcoló kurd erőknek.

Macedónia hamarosan alkotmányban tiltja a melegházasságot

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Még az idén módosul a macedón alkotmány, a változtatás hét pontjának egyike a házasságot és a bejegyzett élettársi kapcsolatot egy férfi és egy nő közösségére szűkíti.

Fegyverszállításokat sürget Kijevnek az amerikai szenátus külügyi bizottságának elnöke

"Olyan típusú védelmi fegyverekkel kell ellátnunk Ukrajnát, amelyek megfizettetnék Putyinnal az agresszió folytatásának árát."

Szászország: konzervatív győzelem, liberális kudarc és euroszkeptikus előretörés

freedigitalphotos.net/adamr

Rendkívül alacsony részvételi arány mellett a konzervatív CDU győzelmét, a liberális FDP tartományi parlamentből (Landtag) való kiesését és az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) előretörését jelzik a Szászországban vasárnap tartott helyi törvényhozási választás után megjelent első előrejelzések.

"Békefenntartóknak" nevezik magukat a Novoazovszkot elfoglaló orosz katonák

"Novoazovszkban fasiszta háborús propagandát folytatnak, egyebek között írásos +instrukciókat+ osztanak szét a helybelieknek arról, hogyan viselkedjenek az orosz fegyveres erők +békefenntartó kontingensével+ szemben."

Putyin új állam létrehozását vetette fel, szóvivője pedig korrigált

Fotó: Wikipédia

Vlagyimir Putyin egy tévéinterjúban tárgyalásokat sürgetett a szakadárok és a kijevi kormány között a délkelet-ukrajnai társadalom politikai szerveződéséről és államiságáról, egy szóvivője azonban leszögezte, hogy az orosz elnök nem úgy értette, hogy az országrész kiválna Ukrajnából.

Putyin nem beszélt a délkelet-ukrajnai régió állami önállóságáról

"Vlagyimir Putyin nem a délkelet-ukrajnai szakadár területek államiságának megadásáról, hanem az Ukrajnán belüli állami berendezkedésről szóló tárgyalásokról beszélt."

Sir Paul McCartney is maradásra bírná a skótokat

Fotó: Wikipédia

Sir Paul McCartney is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel a szórakoztatóipar, a sport és a tudomány legnagyobb nevei igyekeznek rávenni a skótokat arra, hogy a szeptemberi népszavazáson voksoljanak Skócia függetlenné válása ellen.

Politológus: Ukrajnának fegyver kell, nem a Moszkva elleni embargó

"Porosenko elérheti az Európai Uniónál, hogy újabb szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, azonban az igazán hatékony segítség most az lenne, ha a Nyugat fegyvereket szállítana Ukrajnának."

Összedőlt egy ház Párizs közelében - túlélők után kutatnak

A balesetben a tűzoltók szerint egy 8 éves gyerek és egy 80 éves nő életét vesztette, a ház 11 lakóját, köztük öt gyermeket még mindig keresnek a romok alatt.

Szászországban a tét: folytatódhat az euroszkeptikusok előretörése?

Szászország az utolsó tartomány, ahol a konzervatívok és a liberálisok együtt kormányoznak, és az egyetlen tartomány, ahol az FDP még kormányon van.

Kiszivárgott: válaszlépés a putyini politikára - öt új NATO-támaszpont

A NATO tervezi, hogy az öt tagállamban bevethető alakulatokat is állomásoztat majd, és rendszeresen nagyszabású, több ezer főt megmozgató hadgyakorlatokat tart.

Egy héten belül születhetnek meg az újabb szankciók

"Ami Ukrajna keleti részén zajlik, az háború" - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso.

Csere a határon: menedéket kérőkért adták az orosz deszantosokat

A határátkelőnél átadták az ukrán hatóságoknak azokat az ukrán katonákat, akik szerdán menedéket kérve lépték át a két ország határát.

A Financial Timestól érkezik a BBC új elnöke

A BBC Lord Patten hivatali ideje alatt élte át kilenc évtizedes fennállásának legsúlyosabb etikai válságait.

EU-csúcs - Van Rompuy csúnyán elszólta magát Tuskról

Fotó: http://ec.europa.eu

Egy bekapcsolt mikrofon mellett közölte a ciprusi elnökkel szombaton az Európai Tanács elnöke, hogy a tagállamok vezetői megállapodtak arról: Donald Tusk lesz az állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanács következő elnöke.

EU-csúcs - Megkezdődött a tanácskozás

Az ukrajnai orosz agressziós cselekmények miatt az Oroszország elleni uniós szankciók lehetséges megszigorításáról szóló találgatások közepette kezdődött meg szombat délután Brüsszelben.

Nem végzik ki az egyiptomi iszlám vezetőt: megvárják, amíg meghal

Fotó: Facebook/Mohamed Badíe

Életfogytiglani börtönbüntetésre módosították szombaton a Muzulmán Testvériség egyiptomi iszlamista mozgalom vezetőjére júniusban kiszabott halálos ítéletet.

Finnország ellenzi az orosz szankciók szigorítását

A skandináv állam egyelőre ellenzi, hogy az Európai Unió szigorítsa az Oroszországgal szemben - az Ukrajna elleni agresszív orosz lépések miatt - korábban elrendelt gazdasági szankciókat.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.