Dél-Amerikába akarta szöktetni a bolíviai elnök Snowdent Moszkvából

Wikipedia/Hit et nunc

A WikiLeaks és Venezuela 2013-ban azt tervezte, hogy titokban kiutaztatják Moszkvából Edward Snowdent, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező informatikust, aki az orosz fővárosba szökött és ott ideiglenes menedékjogot kapott.

Ausztriában ellenőrzik a közúti járműveket a keleti határnál

Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, embereket rejtsenek el benne.

Merkel: "nem igazságos", ami Európában történik

A védelemre szorulókat integrálni kell, és azoknak, akiknek nincs joguk a maradásra, meg kell mondani, hogy menniük kell.

Bukarest rendszeresen közli, hány román állampolgárt gyanúsítanak embercsempészettel külföldön

Bukarest vasárnap délben azt közölte, hogy a budapesti rendőrség újabb három román állampolgárt vett őrizetbe embercsempészetért, majd este újabb közleményben számolt be egy Kisteleken őrizetbe vett román állampolgárról.

hirdetés

Francia miniszterelnök: be kell fogadni a menekülteket

A francia kormányfő beszédében idézte a New York-i Szabadság-szobor talapzatán olvasható feliratot.

Elhagyhatta az ausztriai kórházat a szombaton megmentett három kiskorú menekült

Elhagyhatta a braunaui kórházat az a három kiskorú menekült, akit szombaton válságos állapotban találtak az osztrák hatóságok egy furgonban, amelyben 26-an utaztak összezsúfolódva.

A francia külügyminiszter bírálta a magyar határzárat

Laurent Fabius francia külügyminiszter "botrányosnak" nevezte egyes kelet-európai országok viselkedését a menekültválsággal kapcsolatban, s Magyarországot külön bírálta a határzár miatt.

Ferenc pápa együttműködést szorgalmazott a migránsok védelmében

Hatékony nemzetközi együttműködést sürgetett Ferenc pápa a migránsok védelmében a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.

Tetszik a szlovákok többségének a magyar határzár

Szlovákiában a hozzáférhető adatok szerint jelenleg gyakorlatilag nincs komoly gond a bevándorlókkal, mert a fő migrációs útvonalak elkerülik az országot.

Újabb bolgár gyanúsítottat fogott el a rendőrség

Újabb embert vettek őrizetbe a zárt teherautóban tragikus körülmények között meghalt 71 migráns ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombat este.

Olasz kormányfő: Európának nem meghatódnia, hanem cselekednie kell

A bevándorlás nem olasz probléma, hanem "világméretű és európai válságot képvisel, amelyre Brüsszelben, nem pedig Lampedusán kell megoldást találni".

Nyugalomra kérte Bős lakosságát a polgármester a menekülttábor miatt

"Az önkormányzat nevében ezúton is felkérjük Bős lakosságát, hogy amennyiben (e bizonyára barátságtalan) találkozóra sor kerül, azt lehetőleg kerüljék, és ne adjanak okot egy esetleges botrányra!"

II. Erzsébet ezért is a legmenőbb brit uralkodó

Shutterstock fotó - Featureflash

Kedvelte Dianát, ritkán veszíti el türelmét és hangjukról felismeri a repülőket. Vilmos feleségét, Katalint is nagyon kedveli és egyáltalán nem volt kifogása az ellen, hogy polgári származású.

Három év börtönbüntetésre ítélték másodfokon az al-Dzsazíra Egyiptomban perbe fogott újságíróit

Az al-Dzsazíra azonnal botrányosnak és visszataszítónak minősítette a szombaton kihirdetett ítéletet, amelyet a sajtószabadság elleni szándékos támadásként bélyegzett meg.

Elfogtak egy férfit a bangkoki pokolgépes robbantással összefüggésben

A török gyanúsított, Adem Karadag. Fotó: Thaiföldi Rendőrség

A péntek óta megfigyelt férfi ruháin a nyomozók robbanószernyomokat találtak, lakásában pedig több csomag csapágygolyóra bukkantak.

Láthatatlan hallgatója lesz az Oslói Egyetem Társadalomtudományi Karának

Az új hallgató egyetlen egyszer sem jelenik majd meg sem az előadásokon, sem a kötelező szemináriumokon, sem pedig a vizsgákon.

Letépték a palesztin nők az izraeli katonát a sérült kisfiúról

israel.trendolizer.com

Két palesztin nő és egy lánygyermek birkózott le egy izraeli katonát egy töröttkezű gyerekről, akit fejénél fogva szorított le a földre.

Molotov-koktélt dobtak menekültek lakásába egy német faluban - FRISSÍTETT

Ismeretlen tettesek az éjjel egy észak-németországi faluban megpróbáltak felgyújtani egy lakást, amelyben menekültek élnek, a támadásban nem sebesült meg senki. Pénteken nap közben egy Lübeckben történt incidensről is beszámolt a német rendőrség.

Csörgőkígyó mart meg egy férfit, miután az szelfizett vele

screenshot

Miután a képek elkészültek, a csörgőkígyó rátámadt a férfire, a karjába harapott.

Luxusrezidenciát építtet Abbász palesztin elnök

Két helikopter-leszállóhely is lenne a Szurda nevű rámalláhi elővárosba tervezett épületegyüttesben.

"Ezrek vonszolják át magukat Európa kerítésén"

freedigitalphotos.net/adamr

Az elkövetkező napokban nem lehet arra számítani, hogy enyhülni fog a menekülthullám.

Migránsok halála: Nincs magyar állampolgár a gyanúsítottak között

Azt nem tudni, pontosan hol fogták el a gyanúsítottakat. Beszámolt arról is, hogy házkutatásokat és lefoglalásokat is végeztek, de ezek helyszínét sem közölte.

Minden 65. brit polgár milliomos - fontban!

A vagyon azonban nem jár együtt a nagyvonalúsággal: a szigetország legalacsonyabb jövedelmű régiójában, Észak-Írországban adakoznak a legtöbbet az emberek.

Egy darabig nem repül a görög SkyGreece légitársaság

Csütörtökön a légitársaság már nem indította el egyebek mellett a Toronto-Budapest-Szaloniki járatát sem, több mint kétszáz utas, köztük magyarok rekedtek a Toronto-Pearson repülőtéren.

Az Astra Biztosító folyamatosan tájékoztatja 180 ezer magyar ügyfelét

freedigitalphotos.net/adamr

Az ügyfeleknek a kialakult helyzetben semmi különös tennivalójuk nincsen, a károkat továbbra is rendezik.

Illegális bevándorlás: a Merkel-nyilatkozat miatt emberáradat indul a németekhez

Ettől kezdve valamennyi, a térségből érkező migráns szírnek fogja kiadni magát, egy ekkora emberáradat pedig belpolitikai válsághoz fog vezetni Németországban.

Nem 50, hanem 70 holttestet találtak az elhagyott teherautóban Ausztriában

screenshot

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát.

Életfogytiglant kapott az egykori mahacskalai polgármester

Az észak-kaukázusi körzeti katonai bíróság bizonyítottnak találta, hogy Szaid Amirov gyilkoltatta meg 2011-ben az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) regionális szervezetének vezetőjét.

Parókát, napszemüvegeket találtak a tévések gyilkosának autójában

A volt riporter által vezetett járműben az álcázást szolgáló eszközökön kívül felbélyegzett leveleket és egy elvégzendő feladatokat felsoroló listát is találtak.

Németországban tömegverekedés volt egy befogadóállomáson

Tömegverekedés volt csütörtökön a németországi Alsó-Szászország tartományban egy befogadóállomáson, ahol felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menedékkérőket helyeztek el, a helyi rendőrség közleménye szerint hatan megsérültek.

Véletlenül kiszivárgott, hogy Oroszország kétezer katonát vesztett Ukrajnában

Wikipedia/Martin H.

Egy tekintélyes orosz hírportál minden valószínűség szerint véletlenül leközölte, hogy Oroszország 2015. február elejéig kétezer katonát veszített a konfliktusban.

Újabb bevándorlókkal teli hajó süllyedt el a líbiai partoknál

A helyi biztonsági szolgálat egyik névtelenül nyilatkozó embere szerint több százan veszthették életüket a szerencsétlenségben.

Bukarest: nem érintett román állampolgár a holttesteket rejtő teherautó ügyében

MTI/Krizsán Csaba

Egyetlen román állampolgár sem érintett annak az Ausztriában elhagyott kamionnak az ügyében, amelynek rakterében megfulladt migránsokat találtak.

Bősön akarnak tüntetni a bevándorlók ellen a szlovák szélsőségesek

A többségében magyarok lakta dél-szlovákiai Bősön akar tüntetni kedden a bevándorlók ellen a szélsőséges megnyilvánulásairól hírhedt Marián Kotleba és pártja, hogy támogassa a "bátor" helyieket, akik népszavazáson utasították el a menekülttábor létrehozását településükön.

Először lesz női miniszterelnöke Görögországnak

freedigitalphotos.net/adamr

Vassziliki Tanut, a görög Legfelsőbb Bíróság vezetőjét nevezte ki az átmeneti kormány élére Prokopisz Pavlopulosz köztársasági elnök csütörtökön, miután a Sziriza pártból kivált politikusok alkotta új párt, a Népi Egység (LAE) vezetője, Panajótisz Lafanazanisz volt energiaügyi miniszter visszaadta a kormányalakítási megbízatást.

Felszámolta a francia rendőrség az egyik legrégebbi illegális romatelepet

Felszámolta az egyik legrégebbi illegális cigánytelepet csütörtökön a francia rendőrség, a Párizstól északra található La Courneuve-ben, ahol mintegy kétszáz roma élt 2008 óta.

Holttestek a teherautóban - péntekre ígér további információkat az osztrák rendőrség

MTI/Krizsán Csaba

Péntekre ígérik az osztrák hatóságok az osztrák A4-es autópályán sorsára hagyott teherautóban csütörtök délelőtt talált halottakkal kapcsolatos további információkat.

Prefektus teremt közbiztonságot a maffia uralta Rómában

Franco Gabrieli prefektusra bízta az olasz kormány csütörtökön Róma városának "megtisztítását" a szervezett bűnözéstől. A belügyminiszter maffiabotrány miatt feloszlatta a Rómával szomszédos Ostia önkormányzatát.

Bukarest megerősíti a román-szerb határ védelmét

freedigitalphotos.net/franky242

A bukaresti hatóságok megerősítik a román-szerb határ védelmét - jelentette be Gabriel Oprea, a belügyi tárcát is vezető román miniszterelnök-helyettes csütörtökön.

Visszavittek Romániába egy terrorizmus miatt elítélt iraki-amerikai állampolgárt

Visszavitték Romániába azt az iraki-amerikai állampolgárt, akit három román újságíró elrablása miatt terrorizmus vádjával tíz év jogerős börtönbüntetésre ítélt 2008-ban egy román bíróság.

Franciaországban befogadna 9300 menekültet

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Franciaországban a tavalyi évhez képest eddig nem növekedett a menedékkérők száma, de az Európai Uniót sújtó menekülthullám enyhítésére az ország két év alatt befogadna mintegy 9300 menekültet.

Holttestek a teherautóban: a szálak a cseh pénzügyminiszterhez vezettek?

Pozsony kész segíteni az osztrákoknak a menekültek tragédiájának felderítésében.

Több százezer ügyfelet érinthet Magyarországon a román Astra biztosító csődje

MTI/Vajda János

Az érintetteknek mostantól érdemes minden eddiginél jobban figyelni az Astrával kapcsolatos híreket, elsősorban az MNB hivatalos közleményeit, mert napról-napra változhat az ügyintézéssel kapcsolatos tudnivaló.

Kétes üzletbe futott a Jaguar Nyitrán

Gyanús telekügyek kísérik az új autógyár építését Szlovákiában.

Nem csökken az Észak-Afrikából érkezők tömege az olasz belügyi tárca szerint

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Megüresedett ipari létesítmények és volt börtönök megnyitását mérlegeli az olasz kormány az Itáliába érkező illegális bevándorlók elhelyezésére. A római belügyminisztérium szerint a következő egy hónapban további húszezer migráns érkezik.

Rekordszintre emelkedett a bevándorlás Nagy-Britanniában

A brit kormány bevándorlásellenes intézkedései ellenére rekordszintre emelkedett a Nagy-Britanniában tartósan letelepedő külföldiek száma.

Újabb rakétatámadás Gázánál

freedigitalphotos.net/xedos4

Izrael szerda éjjel a Hamász egyik gázai fegyverkészítő műhelyét támadta, válaszul egy éjfél körül Gázából Izraelre indított rakétára.

Nagy területet foglaltak el az elmúlt hetekben a dzsihádisták

Nagy terület került a dzsihádisták ellenőrzése alá: mintegy kétszáz kilométeres partszakaszt foglaltak el az elmúlt hetekben Szirt város térségében.

Tiencsini robbanások - Egy tucat embert vettek őrizetbe, vizsgálatok

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A kínai rendőrség őrizetbe vett 12 embert, a Legfőbb Ügyészség pedig 11 hatósági személy ellen foganatosított intézkedést a tiencsini ipari telepen történt robbanásokkal összefüggésben, amelyek legkevesebb 139 emberéletet követeltek.

Tizenkétszeres életfogytiglan és még 3300 év - ennyit kapott a coloradói mozis gyilkos

Három éve a Colorado állambeli Aurora egyik mozijában agyonlőtt 12 embert, további 70-et pedig megsebesített.

Egyetemi ösztöndíjakat indít a két lelőtt tévés nevével a virginiai csatorna

Fotó: screenshot

Ösztöndíjakat indít a két, élő adásban lelőtt televíziós alma materében a WDBJ7 tévécsatorna.

Trump kidobatta sajtótájékoztatójáról az Univision műsorvezetőjét

Kidobatta a spanyol nyelven sugárzó amerikai Univision televízió műsorvezetőjét az iowai Dubuque-ban tartott sajtótájékoztatójáról Donald Trump, a republikánusok legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa.

Élő adásban lőttek agyon két tévést Virginiában - exkolléga gyilkolt

screenshot

A 41 éves tettes a WDBJ7 tévétársaság egy korábban elbocsátott alkalmazottja volt.

Illegális bevándorlás: tűzeset Berlinben is

Németországban szerdára virradóra három kisebb incidens történt a menekültválsággal összefüggésben, délután pedig tűz ütött ki egy berlini tornacsarnokban, amely mellett több száz menedékkélő él.

Nem helyezik szabadlábra Sanadert

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Elutasította a Zágráb megyei bíróság szerdán kihirdetett döntésével Ivo Sanader volt horvát kormányfő szabadlábra helyezésének kérelmét, így a politikus vizsgálati fogságba marad.

Élő adásban lőttek agyon két tévést Virginiában

Élő adásban, interjú közben lőttek agyon egy riporternőt és egy operatőrt a Virginia állambeli Moneta közelében, egy bevásárlóközpontban.

Kijev szerint ismét fokozódtak a szakadár támadások Kelet-Ukrajnában

freedigitalphotos.net/worradmu

Az utóbbi néhány nap viszonylagos nyugalma után az elmúlt huszonnégy órában ismét fokozták támadásaikat tiltott nehéztüzérségi fegyverek bevetésével az Oroszország által támogatott szakadár erők Kelet-Ukrajnában.

Közel háromezren érkeztek Macedóniába egy nap alatt

Közel háromezer menekült lépte át kedden a görög-macedón határt Gevgelijánál, többségük a balkáni útvonalon igyekszik elérni Nyugat-Európát.

Illegális bevándorlás - újabb incidensek Németországban

freedigitalphotos.net/jannoon028

Németországban szerdára virradóra három kisebb incidens volt a menekültválsággal összefüggésben.

Több mint nyolcmillió külföldi él Nagy-Britanniában

Hatmillióról a 2009-ben mért hétmillióra három év alatt, hétmillióról nyolcmillióra öt év alatt nőtt a mintegy 65 millió lakosú szigetországban élő külföldiek száma.

Befogadják a szíriai menekülteket a németek

Németország felfüggeszti a dublini egyezmény alkalmazását a szír menedékkérők esetén - így közülük senkit sem küldenek vissza se Magyarországra, se máshová.

Amerikai F-22-eseket vezényelnek Európába

Az F-22-esek Európába küldése csak az egyik eleme azoknak az erőfeszítéseknek, amelyeket a Pentagon a szövetségesek megnyugtatása érdekében tesz.

További terrortámadások várhatóak Franciaországban

freedigitalphotos.net/adamr

Az Amszterdam-Párizs szuperexpressz elleni merénylet bizonyítja, hogy "további támadásokra kell felkészülni és védekeznünk kell."

Cseh kormányfőhelyettes: NATO-katonákkal kell védeni a schengeni határokat

Azonnal le kell zárni a schengeni övezet külső határait, és ezt az európai területet védeni kell a menekültek beözönlése előtt, a határok védelmébe a NATO-nak is be kellene kapcsolódnia.

Megállapodás jött létre több kérdésben Szerbia és Koszovó között

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megállapodás jött létre több kérdésben Szerbia és Koszovó között a két ország miniszterelnöke által kedden Brüsszelben uniós közvetítéssel folytatott megbeszélésen.

Letelepedne a Krím félszigeten a Romanov-trónörökös

Szívesen letelepedne a Krím félszigeten Dmitrij Romanov herceg, az egykori orosz cári család legidősebb tagja. A Dániában élő trónörökös feleségével együtt kedden érkezett látogatóba a tavaly márciusban egyoldalúan Ukrajnától Oroszországhoz csatolt területre.

Washington és Ankara véglegesítette a közös légicsapások technikai részleteit

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Washington és Ankara véglegesítette azokat a technikai feltételeket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek Törökország integrálásához az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezetre légicsapásokat mérő, amerikai vezetésű nemzetközi koalícióba.

Terrorcselekménynek minősítették a szuperexpressz elleni merényletet

"Célzott és előre kitervelt" volt az Amszterdam-Párizs szuperexpresszen négy nagy nappal ezelőtt elkövetett támadás a párizsi ügyészség szerint, amely terrorcselekménnyel kapcsolatos emberölési kísérletek vádjával indított az ügyben kedden este eljárást és kezdeményezte a feltételezett dzsihadista gyanúsított elleni vádemelést.

Merkel ellátogat a szászországi zavargások helyszínére

Shutterstock fotó - 360b

A hét végén történt zavargások miatt menedékkérők tiltakoznak az ellen, hogy Heidenauban helyezzék el őket.

Megkezdték a menekülttáborba zárt afrikaiak szabadon engedését Izraelben

A belügyminiszter határozata szerint a szabadon bocsátott menekültek nem vállalhatnak munkát Tel-Avivban és Eiláton.

A függetlenség ünnepén is dörögtek a fegyverek Kelet-Ukrajnában

Shutterstock fotó

A katonai állások mellett lakóövezeteket is támadtak.

Idén eddig 95 ezer embert mentett meg a Frontex a líbiai partok közelében

A legtöbb menekült Afrika szubszaharai övezetéből érkezett.

Zeman szerint meg kell erősíteni az EU határainak védelmét

freedigitalphotos.net/franky242

Az Európai Uniónak az eddigieknél jobban kell védenie határait a bevándorlók előtt - jelentette ki Milos Zeman cseh köztársasági elnök kedden Prágában, amikor fogadta a cseh nagyköveteket.

Bombariadó: kiürítették a szociáldemokraták székházát Berlinben

Bombariadó miatt kiürítették kedd délután az Angela Merkel vezette konzervatívokkal kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) berlini székházát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.