Többen meghaltak egy indonéziai hajóbalesetben

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Az erős hullámzás miatt felborult egy túlzsúfolt hajó pénteken Indonézia keleti partjainál. A balesetben heten meghaltak, négy embert továbbra is keresnek, más forrás szerint több tucatnyian tűntek el.

Korrupciógyanú miatt lemondott Hollande elsőszámú tanácsadója

Lemondott Francois Hollande francia államfő elsőszámú politikai tanácsadója, az elnöki hivatal kommunikációs csapatának vezetője pénteken, miután egy internetes újság egy korábbi állásával kapcsolatban érdekellentéttel vádolta meg.

Iszlamisták szabadon bocsátását követelik a túszul ejtett diplomatáért cserébe

Tunéziában fogva tartott iszlamisták szabadon engedését követelik az észak-afrikai ország egyik, Tripoliban akkreditált diplomatájának elrablói.

Martonyi a Le Monde-ban: Putyin történelmi hibát követ el

Az ukrajnai válság kapcsán kialakított magyar álláspontról és a kormány keleti nyitás-politikájáról kérdezte Martonyi János külügyminisztert a Le Monde című francia napilap péntek délután megjelent számában.

hirdetés

Kompbaleset - letartóztatási parancs a kapitány és a legénység tagjai ellen

Letartóztatási parancsot adott ki a dél-koreai kompbaleset ügyében eljáró hatóság pénteken a két nappal korábban elsüllyedt komphajó kapitánya és a legénység két további tagja ellen.

Az elemzők nem nagyon bíznak a genfi megállapodás tartós sikerében

Rövid távon enyhítheti valamelyest a feszültséget az ukrajnai válságról létrejött genfi egyezség, a továbbra is fennálló gyökeres nézetkülönbségek miatt azonban aligha lehet számítani a megállapodás tartós sikerére.

Kompbaleset: öngyilkos lett az iskola igazgatóhelyettese

Az 52 éves férfi csütörtökön tűnt el, pénteken találtak rá az iskola tornatermében.

Janukovics a napokban visszatérhet Ukrajnába?

Vlagyimir Putyin csütörtöki élő televíziós fórumán megvédte az ukrán parlament döntésével február 22-én leváltott politikust.

Obama szerint reményt kelt a genfi tárgyalás

"Megvan a lehetőség, a kilátás arra, hogy a diplomácia enyhítheti a helyzetet".

Kompbaleset: cáfolták, hogy bejutottak volna a hajótestbe

A dél-koreai parti őrség cáfolta, hogy sikerült bejutni az elsüllyedt komp hajóterébe, amit korábban a testületre hivatkozva közölt a helyi sajtó - és az MTI.

Bejutottak a búvárok az elsüllyedt komp hajóterébe

Az éjjel egy újabb holttestet sodort ki a kompból a tengerár, s ezzel 26-ra emelkedett a megerősített halálos áldozatok száma.

Bővítik a török titkosszolgálat hatáskörét

A törvény felhatalmazást ad a hírszerzés munkatársainak arra, hogy titkos akciókat folytassanak Törökországon kívül, és szélesíti azon esetek körét, amikor telefonbeszélgetéseket hallgathatnak le.

Donyeck vs. Majdan: ki menjen előbb?

Ukrán nacionalisták és más, Viktor Janukovics egykori elnök elmozdításáért harcoló csoportok még mindig barikádokkal veszik körül a Majdant.

Kanada CF-18 típusú vadászgépeket küld az ukrajnai NATO-misszió erősítésére

A kanadai hadsereg emellett húsz tisztségviselőt küld Brüsszelbe, hogy erősítsék az észak-amerikai állam jelenlétét a NATO központjában.

A gyilkosok, rablók kihasználták a rendőrsztrájkot

freedigitalphotos.net/worradmu

Tizenkilenc embert gyilkoltak meg és rablások tucatjait követték el a kelet-brazíliai Bahia államban a helyi rendőrség sztrájkjának kezdete óta eltelt két nap alatt.

12 év börtön tengeri kalózkodás miatt

Németországban 12 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön egy szomáliai állampolgárt tengeri kalózkodás miatt.

Megtámadták az ENSZ egyik dél-szudáni táborát, halottak

freedigitalphotos.net/Naypong

Támadás érte csütörtökön az ENSZ egyik dél-szudáni menekülttáborát, legalább tizenketten életüket vesztették és többtucatnyian megsebesültek.

Lavrov: az EBESZ-nek vezető szerepet kell betöltenie a válság enyhítésében

"Oroszország támogatni fogja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai küldöttségének a szembenálló felek közötti párbeszéd megteremtésére irányuló tevékenységét."

Újabb "halált nem okozó" katonai felszerelés indul Ukrajnába

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az Egyesült Államok további "halált nem okozó" katonai felszerelést küld Ukrajnába, válaszul Oroszország "veszélyesen felelőtlen" erőfeszítéseire, hogy destabilizálja kelet szomszédját.

Megállapodás született Genfben az ukrajnai feszültség enyhítéséről

Megállapodás született az ukrán válság megoldására összehívott genfi négyoldalú találkozón a feszültség enyhítését célzó konkrét lépésekről.

Ferenc pápa szellemi és testi fogyatékkal élők lábát mosta meg

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki misét Ferenc pápa egy rokkantbetegeket segítő római katolikus egészségügyi intézményben mutatta be, ahol 12 szellemi és testi fogyatékkal élő embernek mosta meg a lábát.

A NATO hadihajókat vezényel a Balti-tengerre

A NATO gyorsreagálású tengeri egységeinek egy részét átcsoportosítja a Balti-tengerre az ukrán válságra adott válaszként.

Oroszország tovább növeli területét?

Wikipedia transnistria

A Dnyeszter menti Köztársaság sorsa hasonló lehet a Kríméhez.

Iskolai könyvtárat neveztek el Oszama bin Ladenről

Egy iszlám leányiskola könyvtárát Oszama bin Ladenről, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezéréről nevezték el a pakisztáni fővárosban.

Vérdíjat tűztek ki az orosz kémekre

Freedigitalphotos imagerymajestic

Tetemes összegű pénzt ajánlott fel Igor Kolomoszkij, az ukrajnai Dnyipropetrovszk dúsgazdag kormányzója azoknak, akik az ukrán hatóságok kezére juttatják az ország keleti részén tevékenykedő orosz ügynököket.

A németeknek elegük van az atomerőművekből

A német lakosság 90 százaléka támogatja az atomenergia kivezetését 2022-ig, ugyanakkor a lakosság fele korábbi időpontra tenné a nukleáris energiatermelés megszüntetését.

Putyin: a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak

Wikipedia putin

A Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról "részben a NATO bővítésének veszélye", Ukrajnának a szervezethez csatlakozása miatt született döntés.

Félnek a lengyelek

Freedigitalphotos criminalatt

Nem fogja elhinni, kitől tartanak a leginkább egykori északi szomszédaink.

Diáklányok fogságban

Az orosz katonai hírszerzés segíti az ukrajnai oroszpárti milíciákat

Az orosz katonai hírszerzés Donyeck és Luhanszk megyékbe telepített ügynökei felügyelik és irányítják az Ukrajnában tevékenykedő oroszpárti milíciákat.

Irán nem lesz nukleáris hatalom!

Freedigitalphotos Idea go

Irán semlegesítette fokozottan dúsított uránkészleteinek felét, a nagyhatalmakkal kötött korábbi megállapodásának megfelelően.

Közösségi oldalon kutakodott a kijevi tüntetők után Moszkva

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a kijevi tüntetéseket szervezők személyes adatainak átadását követelte a legnagyobb orosz internetes közösségi oldal, a VK üzemeltetőitől.

A szerb királyi család újra a figyelem központjában

Wikipedia Beli Dvor

A királyi palotán két napig fordítva lengett a szerb zászló, és szinte senki nem vette észre.

Putyin: a Krím elcsatolásáról részben a NATO bővítése miatt döntöttek

freedigitalphotos.net/tongdang

"A Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról "részben a NATO bővítésének veszélye", Ukrajnának a szervezethez csatlakozása miatt született döntés."

Putyin a Dnyeszter menti blokád feloldására buzdította Ukrajnát

Vlagyimir Putyin elnök megkerülte a kérdést, hogy Oroszország elismerje-e a szakadár Dnyeszter menti Köztársaság függetlenségét, de felszólította Ukrajnát, oldja fel a terület blokádját, nyissa meg a közlekedési és szállítási útvonalakat.

Hadbíróság elé állítják a Kramatorszk elől visszafordult ukrán katonákat

"Feloszlatják azt az egységet, a felelős katonákat pedig hadbíróság elé állítják, akik letették a fegyvert szerdán a kelet-ukrajnai Kramatorszk városánál a szeparatisták előtt."

Putyin: a krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak

"A krími önkéntesek mögött orosz katonák álltak, hogy biztosítsák a félsziget lakosságának szabad véleménynyilvánítását."

Putyin bűncselekménynek nevezte a kelet-ukrajnai terrorellenes akciót

Az orosz államfő bűncselekménynek nevezte a kijevi hatalom által elrendelt kelet-ukrajnai terrorellenes műveletet egy csütörtöki élő televíziós műsorban, amelyben betelefonálók kérdéseire válaszolt.

Elnökválasztás kezdődött Algériában

MTI

Megkezdődött az elnökválasztás csütörtök reggel Algériában.

Válságtalálkozó kezdődött Genfben

Válságtalálkozó kezdődött csütörtökön reggel Genfben az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus rendezésének céljával Ukrajna, Oroszország, valamint az Egyesült Államok külügyminiszterei és Catherin Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője részvételével.

Súlyos büntetést kapott az internetes álhír-terjesztő

freedigitalphotos.net/suphakit73

A kiszabható legsúlyosabb büntetésre, három év börtönre ítélte a pekingi Csaojang kerületi bíróság azt a férfit, aki ellen először indítottak eljárást interneten terjesztett álhírek, illetve rágalmazás miatt.

Megfékezték a chilei tüzet, de az áldozatok száma emelkedett

Eloltották a lángokat a Chile középső részén fekvő Valparaísóban.

Rengeteg sertéstetem egy északnyugat-kínai folyóban

freedigitalphotos.net/Tina Phillips

Legkevesebb 170 sertéstetemet halásztak ki Kína északnyugati részén, Csinghaj tartományban.

Lövöldözés egy kelet-ukrajnai kaszárnyánál

Három oroszbarát aktivista meghalt és 13 megsebesült szerda este a dél-ukrajnai Mariupol város belügyi laktanyájánál, amelyet nagy tömeg támadott meg.

Kiszabadult a Nigériában elrabolt diáklányok többsége

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Nyolc híján kiszabadult mind a 129 diáklány, akiket másfél nappal korábban raboltak el egy bentlakásos iskolából az ország északkeleti részén.

Kilenc éven át tengődött a garázsban, kenyéren és vízen

Kilenc éven át egy Buenos Aires-i garázsba zárva tartottak nevelőszülei egy lányt, egy majom és egy kutya társaságában.

Túlélők lehetnek az elsüllyedt dél-koreai hajón

Forrás: YouTube

Egy édesapa csütörtökön a katasztrófa helyszíne közelében azt állította, hogy sms-üzenetet kapott a balesetben eltűnt fiától.

Tóásó-ügy - Öt éve börtönben, ítélet nélkül

Napra pontosan öt évvel ezelőtt ütöttek rajta a bolíviai hatóságok azon az állítólagos terroristacsoporton, amely a gyanú szerint Evo Morales elnök meggyilkolására és a dél-amerikai ország erőszakos kettészakítására készült. Tóásó Előd azóta is börtönben.

Kína megosztja az EU-t?

freedigitalphotos noppasinw

Az öreg kontinens vádaskodik, a rizs hazája tagad.

Újra németek a baltikumban

Wikipedia eurofighter

Utoljára a második világháború végén jártak német hadihajók a térségben. Most is az oroszok miatt hajóznak be.

Moldova és Románia is elítélte a dnyeszteriek elszakadási vágyát

A Dnyeszteren túli szakadár terület egyhangúlag kérte az orosz hatóságokat: ismerjék el a terület függetlenségét, majd tegyék lehetővé Oroszországhoz való csatlakozásukat.

Teljesen megbomlik Kelet-Európa

Évtizedes sebek szakadnak fel napjainkban: függetlenségének elismerését követeli a Dnyeszter menti Köztársaság.

Feloszlik a a muszlimok után kémkedő rendőrségi részleg

Wikipedia new york police

A New York-i rendőrség feloszlatta azt az ügyosztályát, amelynek az volt a feladata, hogy terrorelhárítási céllal a városban élő muszlimok után kémkedjen beszivárgó ügynökök segítségével

Fegyverletétel, kitörés a gyűrűből - ellentmondásos hírek Kelet-Ukrajnából

Az AFP szerint a feltartóztatott hadoszlop katonáinak szét kellett szerelniük fegyvereiket, a závárzatokat egy jelzés nélküli egyenruhát viselő férfi begyűjtötte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.