Sokkoló médiakampány indult a dzsihádról

freedigitalphotos.net/worradmu

"Azt mondják neked: áldozd fel magad az oldalunkon, ezzel egy igaz ügyet fogsz védelmezni. A valóság: a földi pokol vár rád, és egyedül fogsz meghalni, távol otthonodtól."

Európa Tanács: Európa tartson ki a humor és a szatíra mellett

"A szatírát, a tiszteletlen gúnyt, a sértő eszméket, így a vallások bírálatát is megilleti az önkifejezés szabadságának védelme, amennyiben nem minősül gyűlöletbeszédnek, illetve nem uszít erőszakra."

Patológus: példátlan mértékű besugárzás okozta Litvinyenko halálát

"A sugárzás mértéke miatt Litvinyenko halottkémi szemléje valószínűleg a legveszélyesebb volt, amelyet a nyugati világban valaha is elvégeztek."

A terrorizmus elleni intézkedésekről vitázott az Európai Parlament

"A szabadság és a biztonság egyazon érme két oldala, nem egymással ellentétes célok."

hirdetés

Februárban indul Romániában az elektronikus egészségügyi kártyás rendszer

freedigitalphotos.net/arztsamui

A román média egy része arra számított, hogy ismét elhalasztják az évek óta tervezett rendszer "élesítését", mivel az állami egészségbiztosítással rendelkezők mintegy tíz százaléka nem kapta még meg a jogosultságot igazoló kártyákat.

Meghalt két izraeli katona a Hezbollah támadásában

Páncéltörő rakétát lőttek a határ túloldalán járőröző egyik izraeli katonai konvojra.

Tűzharc az izraeli-libanoni határon

freedigitalphotos.net/xedos4

Páncéltörő rakétát lőttek szerdán délelőtt Libanonból egy, a határ túloldalán járőröző izraeli katonai menetoszlopra. Izrael válaszul dél-libanoni területeket lőtt tüzérséggel.

Megbüntethetik a túl sokat számítógépező gyerekek szüleit Tajvanon

A 18 év alattiakra vonatkozó rendelkezés megtiltja, hogy az "ésszerűséget meghaladó" időtartamon át folytonosan használják ezeket a készülékeket.

A rezsiköltségek emelkedése miatt tüntettek pár százan a kijevi városháza előtt

freedigitalphotos.net/worradmu

A tüntetők, akik zöld színű, "Béke" feliratú zászlókkal érkeztek, nem fogalmaztak meg konkrét követeléseket.

Kijev: folytatják támadásaikat a szakadárok, halottak

Három ukrán katona halt meg és 15 megsebesült az elmúlt 24 órában a keleti országrészben folyó harcokban.

Kína tűzfala hermetikusan záródik - maradjon kívül a nyugati romlás

Fotó: archív

Kínai belügynek minősítette a kínai tűzfalon kívüli internetes tartalmak elérésének korábbinál is nehezebbé tételét a felelős kínai minisztérium.

Görög helyzet: a helyes, a kényelmes és a veszélyes lehetőségek

Görögország adósságának megítélésekor a helyes, a kényelmes és a veszélyes megoldás közül kell választani.

ET: Oroszország közvetlenül felelős a kelet-ukrajnai helyzet romlásáért

Fotó: archív

Az Európa Tanács szerint a helyzet javulásának alapvető előfeltétele Ukrajna szuverenitásának és területi egységének tiszteletben tartása.

Európai modellt okolnak az amerikai időjósok

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat (NWS) szakértői jórészt azért tévedtek az északkeleti államokba betörő téli vihar útvonalának és hatásának kiszámításakor, mert a saját rendszerük helyett inkább egy európai előrejelzési modellben bíztak.

Hongkongban nyolcan haltak meg egy napon a járvány miatt

Fotó: archív

Nyolc influenzás beteg halt meg kedden Hongkongban, az idén eddig 59-en estek áldozatul az öt év óta legsúlyosabb járványnak, közülük a harmadik héten 31-en.

Ítéletidő, áradás Új-Anglia államaiban

Noha az Egyesült Államok északkeleti területeire betörő téli vihar New Yorkot elkerülte kedden, az északabbra fekvő új-angliai államokra sűrű hóesés, viharos erejű szél és áradás zúdult.

Kiderült, kié a Fehér Ház udvarára pottyant drón!

Wikipedia White House, United States Department of Defense

Az amerikai titkosszolgálat már kézre is kerítette az elkövetőt, aki készségesen beismert mindent. Remélhetőleg megússza Guantanamót.

Sajtónak szivárogtatott az elítélt CIA-tiszt

Bűnösnek találták kémkedésben hétfőn Jeffrey A. Sterlinget, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt ügynökét, aki a The New York Times munkatársát beavatta egy olyan titkos művelet részleteibe, amelynek célja az iráni nukleáris program akadályozása volt.

Botrány lett a szalamandravacsorából

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Nem volt szerencséjük azoknak a dél-kínai riportereknek, akik egy volt helyi főrendőr szalamandravacsoráját akarták kifigyelni, hogy azután pellengérre állítsák. A sencseni leleplezők lebuktak, de a felindulásukban verekedni kezdő rendőrök sem ússzák meg.

Átadták Romániában a holokauszt-túlélőknek adományozott állami kitüntetéseket

Klaus Iohannis román államfő átadta kedden azokat az állami kitüntetéseket, amelyeket holokauszt-túlélőknek adományozott az auschwitzi koncentrációs táborban átélt szenvedésük előtti mély tisztelete jeléül.

Kárpátalján bújnak ki legtöbben a kötelező katonai szolgálat alól

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Ennek fő oka az, hogy az érintett hadkötelesek jelentős része nem tartózkodik lakóhelyén, mivel vendégmunkásként külföldön dolgozik

Az ukrán parlament agresszor államnak minősítette Oroszországot

Az ukrán parlament nyilatkozatot fogadott el kedden, amelyben Oroszországot agresszor államnak, a kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadárok donyecki, illetve luhanszki népköztársaságait pedig terrorszervezeteknek minősítette.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyergyószentmiklós polgármesterét

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Mezei János 2013-ban polgármesteri minőségében egy olyan 400 négyzetméteres - a Gyilkos-tó partján álló - telek eladásáról kötött adásvételi szerződést egy céggel, amely nem volt eladható.

Balog: csírájában kell elfojtani a más népek elleni gyűlöletet

"Mindig csírájában kell elfojtani a más népcsoportok iránti gyűlölet megnyilvánulásait, mert nem tudjuk, hány lépcső kell ahhoz, hogy ez megint egy történelmi katasztrófához vezessen."

Több ezren tiltakoztak a kormány ellen Koszovóban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Egy szerb kisebbségi miniszter távozását, valamint a trepcai bányakomplexum átvételét követelte kedden az a több ezer koszovói albán tüntető, aki a főváros, Pristina utcáira vonult.

Litvinyenko-gyilkosság: megkezdődött a brit bírói vizsgálat

Elkezdődött kedden Londonban az a hosszú ideje feszült figyelemmel várt igazságügyi vizsgálat, amely Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tiszt nyolc évvel ezelőtti londoni meggyilkolásának körülményeit hivatott feltárni.

Kártérítés a romániai forradalom áldozatainak

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az 1989-es romániai forradalomban több mint ezer embert öltek meg a mai napig tisztázatlan körülmények között, többségüket azután, hogy Nicolae Ceausescu kommunista diktátor elmenekült, és ezzel megbukott a kommunista rendszer.

Lemondott a Román Hírszerző Szolgálat igazgatója

A titkosszolgálati vezető már a novemberi elnökválasztási kampány idején jelezte, hogy felajánlja lemondását a megválasztott új államfőnek. Távozása mégis meglepetésnek számít, miután Iohannis elnöki beiktatása után úgy nyilatkozott, hogy az "SRI jól működik, és az SRI igazgatói posztja foglalt".

Századik napja tiltakoznak a horvát veteránok

freedigitalphotos.net/worradmu

Századik napjába fordult kedden az a tiltakozó akció, amelyet a horvát veteránok folytatnak a veteránügyi minisztérium előtt a balközép kormánykoalíció közönye ellen.

Megkezdődött Franciaország leggazdagabb asszonyának a pere

Megkezdődött a dél-franciaországi Bordeaux-ban az a per, amelynek célja kideríteni: a tíz vádlott megpróbált-e visszaélni Liliane Bettencourt, Franciaország leggazdagabb asszonyának, a l'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjének megrendült egészségi állapotával, amikor nagyobb összegeket kaptak a milliárdosnőtől.

Gauck: Auschwitz nélkül nincs német önazonosság

Auschwitz, a holokauszt, a náci rémtettek Németország történelméhez tartoznak, és ezzel mindenkinek szembe kell néznie, aki Németországban él, és tanulnia kell belőle.

Nagy munka vár Cipraszra

Stabil koalíciót kell létrehoznia, meg kell reformálnia Görögországot és újra kell tárgyalnia az államadósságot.

Megbukott a nagy kelet-európai cigarettacsempész-hálózat

Fotó: archív

Lengyelországból, Ukrajnából és Magyarországról szállította a csempészcigarettát Olaszországba az az olasz és kelet-európai bűnhálózat, amelynek leleplezését kedden jelentették be az olasz hatóságok. A banda 88 tagját őrizetbe vették, további több mint 300 gyanúsított, köztük magyarok, ellen feljelentést tettek.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték jogerősen az RMDSZ volt miniszterét

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság jogerősen Nagy Zsoltot, a Tariceanu-kormány volt távközlési miniszterét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt politikusát kedden a 2005-2006-os stratégiai privatizációk ügyében.

Molesztálási botrányok sorozata az izraeli rendőrségnél

freedigitalphotos/imagerymajestic

Egy év alatt hat izraeli főtiszt kényszerült visszavonulni a rendőrségtől különböző vétségek miatt kitört botrányok közepette, s várhatóan kedden a főkapitány-helyettes is beadja lemondását.

Mariupol miatt bekeményít az EU

A kelet-ukrajnai Mariupol elleni, múlt hét végi rakétatámadás miatt újabb szankciók bevezetését helyezték kilátásba Oroszországgal szemben kedd délelőtt kiadott közös közleményükben az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői.

Dzsihádistákra vadásznak a franciák

Twitter/jrossignol

Eddig legalább két embert őrizetbe vettek kedden a dél-franciaországi Lunelben a rendőrség és a csendőrség elitalakulatai egy átfogó terrorelhárítási akcióban.

Brüsszel is megemlékezik az auschwitzi áldozatokról

Az Európai Unió is megemlékezett kedden a Nemzetközi Holokauszt Emléknapról és az auchwitzi haláltábor felszabadulásának évfordulójáról.

Európa nem engedheti meg magának a görög adósság leírását

Fotó: archív

Görögország adósságának leírása több problémát okozna, mint amennyit megold, állítja a tekintélyes brit gazdasági, politikai napilap elemzése.

Őrizetbe vették Gyergyószentmiklós polgármesterét

A román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Mezei Jánost, a székelyföldi Gyergyószentmiklós polgármesterét hivatali visszaéléssel gyanúsítja.

Meghalt a Karintiában eltűnt magyar túrázó

Twitter/Satria

Még vasárnap veszett nyoma a Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen megmászása közben; a férfit egy lavina temette maga alá.

Tragikus selfie: vigyázz, ha jön a vonat!

Szerencsétlenül végződött három indiai diáknak a kísérlet, hogy selfie-t készítsenek a vágányokon egy közeledő vonattal a háttérben - mindhármukon átgázolt a szerelvény.

Orosz kémeket buktatott be az FBI

freedigitalphotos/dan

Három, "gazdasági és más értesülések" megszerzésén buzgólkodó orosz kém lebuktatását hozta nyilvánosságra hétfőn New Yorkban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az amerikai igazságügyi minisztérium.

USA hó-show: szükségállapot az északkeleti parton

Hat amerikai államban hirdettek szükségállapotot a téli vihar miatt, amely helyi idő szerint hétfő este érte el nagy erővel az Egyesült Államok északkeleti területét.

Nagyszabású csalás: őrizetbe vették két lengyel árnyékbank vezetőit

freedigitalphotos.net/adamr

Az őrizetbe vettek között van a gdanski székhelyű Pozyczka Gotówkowa elnöke és alelnöke, valamint a gdyniai Baltic Money elnöke és könyvelője.

70 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort

A koncentrációs tábort 70 éve, 1945. január 27-én a szovjet Vörös Hadsereg katonái szabadították fel.

Egyre többet költenek szerencsejátékokra a csehek

Az érdeklődés alapvetően a magyar Lottónak megfelelő, és több mint félévszázados hagyományokkal rendelkező Sportka iránt növekszik.

Folytatódtak a dróncsapások Jemenben

Az Egyesült Államok a megromlott biztonsági helyzet miatt felfüggesztette a félfogadást és a nyilvános rendezvényeket a szanaai követségén, de a dróncsapásokat korábban engedélyező jemeni elnök lemondása ellenére is folytatta az al-Kaida elleni támadásokat.

Több mint 500 iszlamistát vettek őrizetbe vasárnap Egyiptomban

freedigitalphotos.net/worradmu

A betiltott Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet 516 tagját vette őrizetbe az egyiptomi rendőrség a 2011-es forradalom negyedik évfordulója alkalmából kirobbant összetűzések idején.

Album jelenik meg a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozatainak emlékére

A Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztősége elleni merénylet áldozatainak emlékére közös albumot jelentet meg február 5-én 173 karikaturista és képregény-szerző.

Vadászgép robbant a parkoló betonjába

twitter

Lezuhant egy görög F-16-os vadászgép Spanyolország középső részén, Albacete Los Llanos nevű támaszpontján. Mindkét pilóta meghalt.

Beiktatták tisztségébe az anglikán egyház első női püspökét

A ceremóniát megzavarta egy lelkész, aki tiltakozott a döntés ellen.

Női szakaszt vezetnének be a pekingi metrón

freedigitalphotos.net/papaija2008

Csúcsidőszakban kizárólag nőket szállító metrókocsik beállítását kezdeményezték a pekingi népfront tagjai, ám a földalatti üzemeltetését felügyelő illetékesek egyelőre nem foglaltak állást a kérdésben.

Merkel: Auschwitzra emlékezni mindennapi kötelesség

"Az emlékezésből az a jövőre irányuló feladat is következik, hogy az együttélést az emberiesség elveinek alapján kell megszervezni."

Női nemi szerv halálos kimenetelű csonkítása miatt ítélték el az orvost

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Börtönbüntetéssel zárult hétfőn az első olyan per Egyiptomban, amelyet a nők genitális csonkításának tiltott, de mai napig bevett gyakorlata miatt indítottak: elítéltek egy orvost, aki a beavatkozással egy 13 éves lány halálát okozta.

Szabadlábra helyezték Mubarak fiait

Elhagyták a börtönt hétfőn Hoszni Mubarak fiai, egy nappal az egyiptomi exállamfő három évtizedes hatalmának véget vető felkelés negyedik évfordulója után.

Drónt találtak a Fehér Háznál

freedigitalphotos.net/dan

Nyomozás indult annak megállapítására, hogy honnan származik a kereskedelmi forgalomban kapható drón, valamint ki és milyen szándékkal kormányozta azt az elnöki rezidencia kertjébe.

Rendkívüli ülést tart a NATO-Ukrajna Bizottság

Az oroszpárti szakadár lázadók offenzívát indítottak Mariupol kikötőváros ellen.

Lengyel-magyar akció az ukrajnai fiatalok támogatására

freedigitalphotos.net/arztsamui

"Magyarország és Lengyelország egyformán szolidáris az Ukrajnában szenvedő emberekkel, ezért közös táborokat szervez ukrán, lengyel és magyar fiatalok számára."

Átszakadt egy víztározó gátja a bánsági Lieblingen

Az elmúlt napok esőzései következtében átszakadt egy víztározó gátja a bánsági Lieblingen. A hatóságok szerint a lakosság nincsen veszélyben.

Kijev rendkívüli állapotot vezetett be

freedigitalphotos.net/worradmu

Az ukrán kormány rendkívüli állapot bevezetéséről hozott döntést hétfőn a harcok sújtotta Donyeck és Luhanszk megyékben, országosan pedig emelt szintű riadókészültséget rendelt el.

Elutasították Tőkés László keresetét

A Nagyváradi Bíróság elutasította Tőkés László keresetét a székely lobogót reklámzászlónak tekintő és a zászló eltávolítására felszólító rendőrségi jegyzőkönyv ellen.

Egy tanúvallomás szerint orosz alakulat lőtte Mariupolt

freedigitalphotos.net/xedos4

A szombati merényletben harmincan meghaltak és mintegy százan megsebesültek.

A német kormánypártok a reformok folytatását várják az új görög kormánytól

A Radikális Baloldal Koalíciójának (Sziriza) győzelmével zárult választás következményeit "a görögöknek kell viselniük, és nem varrhatják a német adófizetők nyakába".

Izraelbe menekült az argentin ügyész rejtélyes haláláról elsőként hírt adó újságíró

Az argentin elnöki hivatal eleinte az öngyilkosság elméletét támogatta, de a boncolás ezzel ellentétes, egyértelmű eredménye után "rejtélyes gyilkosságnak" minősítette a történteket.

Hatvanmillió embert fenyeget a téli vihar az USA északkeleti partvidékén

A meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn söpör majd végig a hóvihar New Yorkot és Bostont veszélyeztetve.

Pegida: csökkenő lelkesedés?

FB/PEGIDA

Több mint három hónapig tartó folyamatos növekedés után csökkent az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom drezdai demonstrációján megjelenők száma, a vasárnapi tüntetésen a rendőrség becslése szerint 17 300-an vettek részt, míg a legutóbbi tüntetésen 25 ezren voltak.

A Sziriza nyerte a görög választásokat

A Radikális Baloldal Koalíciója nyerte meg a vasárnapi görögországi előre hozott parlamenti választásokat: a leszavazott választók körében végzett felmérések (exit poll) szerint Alekszisz Ciprasz pártja a szavazatok 35,5-39,5 százalékát kapta, miközben a kormányzó Új Demokrácia (Nea Dimokratia - ND) a voksok 23-27 százalékát szerezte meg.

A 25 éves RMDSZ nem lankadhat

Fotó: archív

Kelemen Hunor szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) ébernek kell maradnia, míg az erdélyi magyarság vívmányai visszavehetők.

NATO: Moszkva a nukleáris erejét fitogtatja, provokál

Német lapok szerint a NATO február elején hozzálát nukleáris stratégiája felülvizsgálatához, mert Moszkva az ukrán válság kitörése óta egyre gyakrabban hajt végre provokatív manővereket atomfegyver célba juttatására alkalmas hadászati bombázókkal, hogy megfélemlítse az észak-atlanti szervezetet.

Menet az életért - az eutanázia ellen tüntettek Párizsban

Twitter/AFC44

A megmozduláson az Emberi Méltóság Központ nevű magyar szervezet is képviseltette magát.

Sok halott az egyiptomi forradalom negyedik évfordulóján

Legkevesebb tizenegy ember vesztette életét és vagy harmincan sebesültek meg az egyiptomi forradalom negyedik évfordulója körüli megmozdulásokon vasárnap délutánig.

Görög exit? - 10 milliárd eurót vettek ki a bankokból

Fotó: archív

Brit lapértesülés szerint több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok.

Mi történik Mariupolban?

Az ukrán hatóságok őrizetbe vettek egy szakadárt, akit kapcsolatba hoznak a Mariupol elleni, sok halálos áldozatot és sérültet szedő szombati támadással.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.