Norvégia: rendkívüli biztonsági intézkedések egy lehetséges terrortámadás miatt

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetett be Norvégia csütörtökön azután, hogy megbízható forrásból értesülést kapott egy küszöbön álló, lehetséges terrortámadásról.

Megszakadt a kapcsolat egy algériai utasszállítóval Afrika felett

Az AH 5017-es számú járaton 110 utas és 6 fős személyzet tartózkodott.

Olaszországba érkezett a hitehagyásért elítélt szudáni fiatalasszony

Olasz kormánygéppel gyermekeivel és férjével érkezett meg a római repülőtérre csütörtök reggel Mariam Yahya Ibrahim a hitehagyásért halálra ítélt, majd felmentett szudáni fiatalasszony, akit Matteo Renzi olasz miniszterelnök fogadott.

Ausztrália félszáz rendőrt küldött Ukrajnába nyombiztosításra

Ausztrália ötven rendőrt indított útnak csütörtökön Ukrajnába, a maláj utasszállító repülőgép katasztrófájának helyszínére a nyomok biztosítása végett.

hirdetés

Feloszlatták a kommunista frakciót az ukrán parlamentben

Olekszandr Turcsinov házelnök bejelentette a kommunista frakció feloszlatását az ukrán parlament csütörtöki ülésén.

Fegyveresek támadtak meg egy foglyokat szállító buszt, sok halott Irakban

Fegyveresek támadtak meg egy foglyokat szállító buszt csütörtök hajnalban az iraki fővárostól, Bagdadtól északra.

Tragédia: iskolabuszba rohant egy vonat Indiában, sok gyerek meghalt

Iskolabuszba rohant egy vonat egy vasúti átkelőhelyen Indiában, a balesetben legkevesebb húsz gyermek és a busz sofőrje életét vesztette, további tíz gyerek pedig megsebesült.

Jó állapotban van a lelőtt gép hangrögzítő készüléke

"A pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő készülék megfelelő állapotban van, a repülési adatokat - például a repülési magasságra és a sebességre vonatkozó információkat - tartalmazó berendezést egyelőre vizsgálják."

Borodaj: az EBESZ hátráltatta a holttestek begyűjtését

Forrás: YouTube

"A Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj gép utasainak tetemei azért hevertek három napon át szanaszét, 30 fokos melegben, mert az EBESZ nem engedélyezte, hogy a Moszkva-barát szakadárok begyűjtsék őket."

Tajvani utasszállító: két külföldi a több tucat áldozat között

Két francia állampolgárságú utasa is volt a szerdán Tajvanon szerencsétlenül járt repülőgépnek, amely Penghu szigetén viharos időben, kényszerleszállás közben, lakott területen lezuhant és kigyulladt.

Újabb botrányos kivégzés

Forrás: YouTube

A kétszeres gyilkosságért halálra ítélt Joseph Rudolph Wood halálának beálltát a kivégzés megkezdése után egy órával és 57 perccel állapították meg.

Gázai konfliktus: a palesztin áldozatok száma immár meghaladja a hétszázat

Legalább 89 palesztin halt meg szerdán és csütörtökre virradóra a 16. napja tartó izraeli katonai hadműveletben a Gázai övezetben

Amerikai járatok már indulnak Tel-Avivba

freedigitalphotos.net/James Barker

Az Egyesült Államok légügyi hatósága (FAA) - helyi idő szerint - szerda este feloldotta az amerikai járatok tel-avivi repülésére vonatkozó tilalmat.

Nem lehet őrizetbe venni a kitoloncolásra váró menedékkérőket

Nem lehet a szökés veszélyére hivatkozva őrizetbe venni menedékkérő személyeket Németországban, mielőtt kitoloncolják őket egy uniós tagállamba.

Stabilan alacsony Obama népszerűsége

Wikipedia obama

Tartósan alacsony, de stabilan 40 százalék feletti Barack Obama amerikai elnök támogatottsága.

Oroszországból érkezhetett a Buk rakéta

Oroszországból érkezhetett eredetileg az a Buk légvédelmi rakéta, amellyel feltételezés szerint a múlt csütörtökön Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállítót lelőtték.

Moszkva megtorlolja a kijevi EU-társulási kísérletet

Wikipedia Putyin

Oroszország azzal fenyegetőzött, hogy kiszáll az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási szerződésről tartott konzultációkból, és nem zárta ki azt sem, hogy leállítja az ukrajnai élelmiszeripari termékek importját, ha Kijev ratifikálja a megállapodást.

Rossz román döntés a nyugdíjjárulék-csökkentésről?

Traian Basescu román államelnök visszaküldte a bukaresti parlamentnek a nyugdíjjárulék csökkentéséről szóló törvényt.

A Wizz Air csütörtökön sem repül Tel-Avivba

Wikipedia Wizz Air

A Wizz Air továbbra sem közlekedik a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, a légitársaság csütörtök éjfélig meghosszabbította az érintett légijáratok felfüggesztését

Négy újságíró eltűnt Kelet-Ukrajnában

Aggodalmát fejezte ki az orosz külügyminisztérium négy újságírónak, közöttük a Kreml-párti RT (Russia Today) angol nyelvű orosz televízió brit munkatársának az eltűnése miatt.

Két robbantás rázta Kadunát, több tucat áldozat

Az egyik merénylő az imám elé vetette magát, még mielőtt a biztonsági őrök megállították volna. A hitszónok túlélte a támadást.

Állítólag orosz területről indították a - mai - rakétákat

A pilótáknak "valószínűleg" sikerült katapultálniuk. Igaz, olyan területen érhettek földet, amelyet szakadár fegyveresek tartanak ellenőrzésük alatt...

Lemondott a bolgár miniszterelnök

A belpolitikai válság mellett a bankrendszer omladozásával küzdő Bulgária elnöke már korábban bejelentette, hogy augusztus 6-án feloszlatja a törvényhozást, és ügyvivő kormányt nevez ki.

A Pentagon is küld szakértőket Ukrajnába?

Az ukránok júliusban olyan radarzavaró és -felderítő eszközöket kértek az Egyesült Államoktól és a NATO-tól, amelyekkel befolyásolni tudnák az orosz légelhárító rendszerek célkereső képességét.

Merkel gyorsan bevezetné az oroszok elleni új szankciókat

A legutóbbi moszkvai megnyilatkozások sem utalnak arra, hogy az orosz vezetés támogatná a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását.

Megérkezett az áldozatokat szállító első két repülőgép Eindhovenbe

A légikikötőben a holland királyi pár, Mark Rutte holland miniszterelnök és a tragédia áldozatainak több száz családtagja várt érkezésükre.

Az orosz védelmi miniszter irányítja a fegyverszállításokat a szakadároknak?

Jelenleg ellenőrzik azt az értesülést, amely alapján személyesen Sojgu egyeztetett Buk-1 típusú légvédelmi rakétarendszer átadásáról a szakadároknak.

Háborús bűnt követett el Izrael?

Főként palesztin civileket öltek. Ám nem csak Izrael sértette meg a nemzetközi humanitárius jogot, hanem a Hamász is.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító, nagyon sok a halott

Legkevesebb 40-en veszítették életüket, amikor a Transasia légitársaság utasszállító repülőgépe viharban hajtott végre kényszerleszállást Tajvanon.

Genova felé tart a Costa Concordia roncsa

A Costa Concordiát Giglio partjairól egész tömeg követte figyelemmel. A sziget lakói és turisták tapssal és kendőket lobogtatva búcsúztak az óriás hajóroncstól.

A szakadárok (most?) két ukrán harci gépet lőttek le?

A két Szuhoj típusú gép legénységének sorsáról egyelőre semmit nem lehet tudni. A kijevi kormányzat különbizottságot alakít a szankciók meghatározásához.

Húsz éve válna a nő, sikertelenül

freedigitalphotos.net

Húsz év különélés után sem válhatott el férjétől Tajvanon egy 90 éves matróna. A Jü családnevű nő elkeseredésében egy a nők jogaiért küzdő civil szervezet sajtótájékoztatóján mondta el panaszait.

Elindult az áldozatokat szállító első repülő Harkivból Eindhovenbe

A kelet-ukrajnai Harkiv repülőteréről útnak indult a malajziai utasszállító katasztrófa áldozatainak holttestét szállító holland katonai repülőgép. A hírek szerint azonban még mindig sok holttest van tragédia helyszínén is.

A németek elvennék a 2018-as labdarúgó vb-t Oroszországtól

youtube.com

Német politikusok szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogának vissza kell vonni Oroszországtól, ha Moszkva nem segíti a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és nem rendezi békésen az ukrán válságot.

Még sok holttest maradt a katasztrófa helyszínén

Nagyon valószínű, hogy továbbra is sok holttest van még a maláj utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén teljesen őrizetlenül az ausztrál kormányfő szerint.

"Le a Meteoterrorizmussal!"

Több száz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái, szerintük ugyanis azért nem látogatják őket elegen, mert a rossz időjárásról szóló hírek elriasztják a nyaralni vágyókat.

Az időjárás tönkreteheti a légi közlekedést

freedigitalphotos.net/potowizard

Az Eurocontrol előrejelzése szerint a szélsőséges időjárás 2050-re mintegy évi 700 millió euró kárt okoz a légi közlekedésben, ezért fel kell készüli a várható hatásokra.

Lemondott a kormányfő Peruban

youtube.com

Elfogadta René Cornejo perui kormányfő lemondását Ollanta Humala államfő és a távozó miniszterelnök helyére az eddigi munkaügyi minisztert, Ana Jarát jelölte ki.

Hollandiában nemzeti gyászt rendeltek el

Több mint 50 év után újra nemzeti gyászt hirdettek szerdára Hollandiában a malajziai repülőgép ukrajnai katasztrófája miatt. A 298 halálos áldozat közül 193 holland állampolgár volt.

Több ezren kerültek kórházba a hőség miatt

Háromezernél is többen kerültek kórházba Japánban az elviselhetetlen hőség miatt, hárman közülük meghaltak, ráadásul a fővárosban és környékén továbbra sem enyhült a meleg.

Brutális tájfun sújtotta Tajvant, most Kínába tart

youtube.com

Heves esők és erős széllökések kíséretében nagy erejű tájfun csapott le Tajvanra szerdán, a rendkívüli időjárás miatt szinte megállt az élet, egy ember meghalt, számottevő károk keletkeztek.

Nyilvános a rakéta röppályáját ábrázoló térkép

http://www.unian.ua

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége nyilvánosság elé tárt egy térképet, ami annak a rakétának a röppályáját ábrázolja, amely a maláj utasszállító gép tragédiáját okozhatta.

Rendőrök és civilek is meghaltak egy merényletben

Egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megpakolt gépkocsijával egy rendőrségi őrhelynek hajtott Bagdadban; a merényletben legalább 23 ember meghalt és kórházi források szerint több mint 50 személy sérült meg.

Tévedésből lőtték le a gépet?

youtube.com

Az amerikai hírszerzés szerint a kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le, nagy valószínűséggel tévedésből a Hollandiából induló maláj utasszállító repülőgépet.

A Wizz Air sem megy Tel-Avivba

A Wizz Air is felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig - jelentette be kedd este a diszkont légitársaság.

Az iraki kormányfő a szunnita törzsek támogatását keresi a dzsihadisták elleni harcban

Számos szunnita törzsi vezetővel találkozott kedden az iraki kormányfő, hogy megnyerje támogatásukat a dzsihadisták elleni harcban.

A hadsereg jogköreit bővítő ideiglenes alkotmányt fogadtak el Thaiföldön

Az alkotmány magában foglalja a Béke és Rend Nemzeti Tanácsa nevet viselő katonai junta fenntartását, és immunitást ad a jogi felelősségre vonás bármilyen formája alól az államcsíny vezetőinek.

Fabius: azonnal véget kell vetni a "mészárlásoknak"

Laurent Fabius francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte kedden, hogy már hatszáz halálos áldozata van a gázai konfliktusnak, és arra szólította fel Izraelt, hogy azonnal vessen véget "a mészárlásoknak".

Európai járatok sem indulnak Tel-Avivba

freedigitalphotos.net/num_skyman

A tel-avivi nemzetközi reptér közelében történt rakétatámadás után az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait kedden, követve a hasonlóan eljáró amerikai légitársaságokat.

Kitoloncolták Kanadából a hamiltoni magyar embercsempész bűnszervezetet

A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket.

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok előtt

Forrás: YouTube

Egy perc csönddel tisztelegtek a Kelet-Ukrajnában szerencsétlenül járt maláj utasszállító repülőgép csaknem 300 szörnyethalt utasának az emléke előtt keddi tanácskozásukon az uniós külügyminiszterek.

A következő utasszállítót Izrael felett lövik le?

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat.

Moszkvai nyomás a szakadárokon, hogy segítsék a nyomozást

Wikipedia putin

Oroszország minden tőle telhetőt megtesz, így latba veti befolyását a szakadárok között, hogy segítse a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító ügyében a nyomozást.

Újabb 100 ezres várost foglaltak vissza az ukránok

Az oroszbarát szakadárok elleni "terrorellenes műveletben" részt vevő ukrán erők elfoglalták a több mint százezer lakosú Szeverodonyeck városát Luhanszk megyében

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.