Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma

freedigitalphotos.net/adamr

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma, tavaly év végén már csaknem 11 millióan voltak a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint.

Gyermekmolesztálási üggyel hozták kapcsolatba a volt brit kormányfőt

A rendőrség azt követően döntött a vizsgálat mellett, hogy egy nyugalmazott rendőrtiszt panaszt tett a wiltshire-i rendőrségnél.

Fapadossá vált a Vatikán - a pápa gyalog jár és menzán eszik

Ferenc pápa mellett a bíborosok is takarékosságra kényszerülnek.

11 Cosa Nostra-tagot fogott el az olasz rendőrség

A Cosa Nostra szicíliai bűnszervezet tizenegy tagját vette őrizetbe az olasz rendőrség hétfőn. Leleplezték azt is, hogy miként tartotta a kapcsolatot embereivel az 1993 óta körözött maffiavezér, Matteo Messina Denaro.

hirdetés

Ukrajna felől érkező határsértőket fogott el a román parti őrség

A hatóságok egy értesülés alapján fésülték át a térséget, így fedeztek fel a Tulcea megyei Pardina közelében egy csónakot, amellyel hét ázsiai bevándorló és ukrán vezetőjük próbált bejutni Romániába az éj leple alatt.

Törvénybe adták: ne gondoljanak boldog nosztalgiával a Ceaucescu-korszakra

Az 1989-es forradalom napjaiban kivégzett Nicolae Ceausescu kommunista diktátorra is kiterjed annak a frissen hozott törvénynek a hatálya, amely többek között a népirtásért elítéltek kultuszát tiltja: ez felháborította azokat, akik nosztalgiával gondolnak a kommunista korszakra.

Mintaszállást hoz létre a népszerű német színész-filmrendező

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Nagy befogadóképességű, mintának szánt menekültotthon létrehozását tervezi Til Schweiger. A népszerű német színész-filmrendező, aki a migránsokkal szembeni nagyobb együttérzésre szólított fel, barátaival Osterodéban vásárolt meg erre a célra egy régi laktanyát.

Megrongálták Petőfi Sándor emlékművét a bánsági Újszentesen

A református templom előtti emlékoszlopról lefeszítették a költő arcát idéző, vélhetően műkő domborművet, amely a földre esve darabokra tört.

Kiszabadítottak sok túszt a Boko Haram fogságából

freedigitalphotos.net/worradmu

A nigériai hadsereg vasárnap bejelentette, hogy sikerült kiszabadítania a Boko Haram nevű iszlamista terrorcsoport 178 túszát, köztük 101 gyereket, illetve 67 nőt, és eközben elfogta a csoport egyik parancsnokát.

Lezuhant egy orosz harci helikopter, az egyik pilóta meghalt

Légibemutató közben lezuhant és kigyulladt az orosz légierő egyik helikoptere. A baleset a tévékamerák előtt történt. Az egyik pilóta meghalt. Azt mondják, műszaki hiba történhetett.

Agyonlőttek egy rendőrt Tennessee államban

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Agyonlőttek egy közlekedési ellenőrzést végző rendőrt szombat este az amerikai Tennessee állam Memphis városában, a tettes után hajtóvadászat indult.

Elutasították a bősiek a menekülttábor újranyitását népszavazáson

Elutasították a felvidéki Bős község lakói a helyi migrációs tábor újranyitását azon a népszavazáson, amelyet a kérdésről vasárnap tartottak a településen.

Rálőttek egy brooklyni kerti parti résztvevőire, 13 ember megsérült

freedigitalphotos.net/adamr

Tizenhárman megsérültek, amikor egy vagy több fegyveres vasárnapra virradóra Brooklynban tüzet nyitott egy kerti parti részvevőire.

Meggyilkoltak egy fotóriportert és négy nőt Mexikóvárosban

A sajtósok számára Mexikó a világ legveszélyesebb országa.

"Senki sem hívta őket, de ha már itt vannak, be kell tartaniuk az ország törvényeit"

pravda

Zeman a közel-keleti és az afrikai migránsok befogadása ellen.

Szamár talált rá a repülőből kiesett iPhone-ra

Miután Ben Wilson iPhone-ja kiesett az általa vezetett repülőből és közel 3000 métert zuhant, beletörődött, hogy már sosem látja viszont készülékét. Azért még tett egy próbát, a nyomába eredt, és meg is találta 150 kilométerrel odébb egy legelőn. Az iPhone tökéletesen működött - köszönhetően egy szamárnak.

Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál

freedigitalphotos/Vichaya Kiatying-Angsulee

A rászorulók segítése nyáron sem szünetel - hangsúlyozta Konrad Krajewski pápai főalamizsnás a Vatikáni Rádiónak adott vasárnapi nyilatkozatában, amelyben az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok támogatásáról számolt be.

Erőszakos incidensek Németországban a menedékkérőket befogadó intézményekben

Egy türingiai állomáson tömegverekedés tört ki, Bonnban pedig a rendőrség különleges bevetési egységének (SEK) egy különítménye tett ártalmatlanná egy késelő menedékkérőt.

Húszmillió olasz indult el nyaralni

freedigitalphotos/keerati

Továbbra is sűrű a járműforgalom a tengerpartra vezető és a határmenti olaszországi autósztrádákon. Firenzében a károkat mérik fel a szombaton tomboló rendkívüli vihar után.

Jövőre megduplázódik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótléka

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap jelebtette be a hírt az erdélyi Máriaradnán, ahol a katolikus kegytemplom és volt ferences kolostor újraszentelésén, a ferences rendi múzeum megnyitásán vett részt.

Borostyánháború tört ki Ukrajnában

MTI Földi Imre

Petro Porosenko államfő hadat üzent az illegális borostyán-kitermelésnek, és az ásványi anyagot külföldre csempésző bűnbandáknak is. A tüntetők össze is csaptak a rendőrökkel.

Merkel várhatóan újra indul, pártja vezető többséget szerezhet

Németországban az Angela Merkel vezette konzervatívokat annyian támogatják, mint az összes többi parlamenti pártot együttvéve, a CDU/CSU pártszövetség így abszolút többséget szerezhet a törvényhozásban.

Finn neonácik rohantak le egy bevásárlóközpontot

freedigitalphotos/Salvatore Vuono

Összetűzések törtek ki egy neonáci felvonuláson a finnországi Jyväskylä városában szombaton, a hatóságok 32 embert őrizetbe vettek az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban.

Vadászati tilalmat hirdettek Zimbabwében

Vadászati tilalmat hirdettek a nagyvadakra a zimbabwei hatóságok annak a nemzeti parknak a körzetében, ahol egy amerikai fogorvos nemrég orvul megölte a Cecil nevű oroszlánt, az ország népszerű állatát, nemzetközi felháborodást okozva ezzel. Azokat a híreket szakértők cáfolták, hogy Cecile testvérét is megölték volna.

Globális migrációs válságra figyelmeztetett a francia és a brit belügyminiszter

Franciaország, Nagy-Britannia és egész Európa globális migrációs válsággal áll szemben, amelyet hosszú távon csak az Afrikából Európába érkezők számának csökkentésével lehet megoldani.

Rejtélyes csupakabraszerű ragadozó tart rettegésben egy orosz falut - képek!

Százszámra öli a háztájit, amit ér, azt széttépi és szinte egy csepp vért se hagy maga után.

Több százszor próbáltak migránsok bejutni a Csalagút területére

Wikipédia/Billy69150

Mintegy háromszázszor fordult elő szombatra virradóra, hogy migránsok próbáltak bejutni a francia Calais kikötővárosban a Csatorna-alagút területére, hogy eljussanak Nagy-Britanniába.

Milliárdoktól szabadítottak meg néhány multimilliomost - egy játékkal

Magukat egyszerű madzsongjátékosoknak álcázó, csúcstechnológiát alkalmazó trükkös csalók szedtek ki módszeresen több mint 120 millió jüant (4,4 milliárd forint) hat hónap alatt kínai multimilliomosokból úgy, hogy majdnem mindig nyertek.

Lezuhant egy katonai repülő Kolumbiában

freedigitalphotos.net/num_skyman

Lezuhant a kolumbiai fegyveres erők egy teherszállító repülőgépe helyi idő szerint pénteken, a balesetben tizenegy katona meghalt.

Élesen elítélték a palesztin gyerek halálát okozó gyújtogatást

A világban élesen elítélték pénteken azt a vélhetően zsidó szélsőségesek által végrehajtott akciót, amelyben meghalt egy másfél éves palesztin gyerek.

Repülőgép-balesetben meghaltak Oszama bin Laden rokonai

Fotó: Twitter

Lezuhant egy kisrepülőgép Dél-Angliában, a fedélzeten tartózkodó négy ember meghalt, és a brit sajtó úgy értesült, hogy köztük van Oszama bin Laden két családtagja is.

Orvosa szerint Hillary Clinton meggyógyult és "alkalmas a szolgálatra"

Személyi orvosa szerint Hillary Clinton egészséges, "alkalmas (az elnöki) szolgáltra", és nincsenek visszamaradt következményei a 2012-ben, a külügyminisztersége alatt elszenvedett agyrázkódásának.

Megpróbált átmászni egy nő a Fehér Ház kerítésén

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Rövid időre lezárták pénteken a washingtoni Fehér Ház környékét, miután egy nő sikertelen kísérletet tett arra, hogy átmásszon a kerítésen.

Mallorca fővárosa nem akar több bikaviadalt

freedigitalphotos.net/vectorolie

Egy jelképes döntéssel Mallorca fővárosának önkormányzata kinyilvánította, hogy állatvédelmi okokból ellenzi a bikaviadalokat.

Hidakat rombolt le a nemzetközi koalíció Szíriában

Több hidat is lerombolt az Egyesült Államok vezette koalíció légiereje Szíriában, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet uralma alatt lévő területen.

Ő lehet a Mount Everest legfiatalabb csúcshódítója

freedigitalphotos.net/evgeni dinev

Egy idén tizenegy éves kaliforniai fiú, Tyler Armstrong akar a legfiatalabb csúcshódítóként feljutni a Mount Everest 8848 méter magas csúcsára. A fiú családjának közlése szerint a világ legmagasabb hegyét 2016 májusában készülnek meghódítani.

Rekordszámú menedékkérő érkezett Németországba júliusban

Minden korábbinál több, 79 ezer menedékkérő érkezett Németországba júliusban a szövetségi a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) előzetes adatai szerint.

Srí Lankán rálőttek egy párt aktivistáira a választási kampányban

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitott egy párt aktivistáira pénteken a Srí Lanka-i fővárosban egy választási kampányrendezvényen, egy ember meghalt, 13 megsebesült.

Ismét fellázadtak a migránsok egy táborban Csehországban

Először csak jelszavakat skandáltak, majd bezúzták az ablakokat, összetörték két terem berendezését és ismét megpróbálták elhagyni a tábor területét, amit a helyszínre érkezett rendőrök megakadályoztak.

A NATO támogatja az iraki védelmi szektor korszerűsítését

Wikipedia/Anonmoos

Az iraki védelmi szektor korszerűsítését támogató intézkedéscsomagot fogadott el pénteken a NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-Atlanti Tanács.

Kódszám bizonyítja, hogy egy Boeing-777-est találtak meg

Az indiai-óceáni Réunion szigetén talált repülőgéproncs-darabon lévő kódszám megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy az egy Boeing-777-es repülőgépről való, vagyis ugyanolyan típusú gépről, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el a térségben.

Száguldó tűzgömbtől zöldült be az ég Argentína felett - képek, videók

YouTube videoscreenshot

Mindössze 10 másodpercig tartott az égi jelenség, de máris tele van a világháló a különféle mémekkel.

Ismét migránsok százai próbáltak Franciaországból Nagy-Britanniába jutni a Csatorna-alagúton

Mintegy kétszáz migráns próbált a francia Calais kikötővárosából Nagy-Britanniába jutni a két országot összekötő Csatorna-alagúton keresztül péntekre virradó éjjel, de a rendőrség megakadályozta ezt.

Fellázadtak a menekültek egy cseh táborban

freedigitalphotos.net/adamr

A migránsok megrongálták a tábor két kapuját, de a bekerített területet nem sikerült elhagyniuk.

Rauschenberg-, O'Keeffe- és Wifredo Lam-tárlat a Tate 2016-os kínálatában

Robert Rauschenberg első posztumusz tárlatával, a szigetországban húsz éve nem látott volumenű Georgia O'Keeffe-kiállítással és Wifredo Lam munkásságának szentelt retrospektív tárlattal várják a látogatókat jövőre a londoni Tate múzeum galériái.

A védett vadállatok orvvadászata elleni erőfeszítések fokozásáról határozott az ENSZ

A veszélyeztetett vadállatok orvvadászata és illegális kereskedelme elleni erőfeszítések fokozására szólította fel az ENSZ csütörtökön az összes országot.

Migránsok megpróbáltak kitörni egy táborból Csehországban

Ötven-hatvan külföldi állampolgár megpróbálta elhagyni a Prágától 70 kilométerre északra fekvő Belá pod Bezdezemben lévő migrációs tábort csütörtök délután.

Tragédia: agyonlőtte hároméves húgát egy pisztollyal játszó kisfiú

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Washingtonban agyonlőtte hároméves húgát egy hétéves fiú, aki a lakásban talált pisztollyal játszott.

Megtorló török légitámadás indult a kurdok ellen

A török légierő tömeges megtorló támadást intézett csütörtökön a magukat Észak-Irakban meghúzó kurd lázadók ellen.

Amerikai vizsgálat indult a "nagy oroszlánvadász" ügyében

A híres oroszlán, Cecil lelövése nemzetközi felháborodást váltott ki. Walter Palmer Minnesota külvárosában található rendelőjénél szerdán több száz tüntető követelte a fogorvos kiadását Zimbabwének.

Papírlapok miatt zuhanhatott le az F-16-os vadászgép

A január 26-án történt balesetben két görög és kilenc francia állampolgár meghalt, valamint kilenc francia és tizenegy olasz állampolgár megsebesült.

Pénzzel ösztönzik távozásra a menedékkérőket egy németországi járásban

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Pénzt kapnak egy dél-németországi járásban a menedékkérők, ha visszavonják kérelmüket és önként visszatérnek hazájukba.

Megkéselte a jeruzsálemi melegfelvonulás több résztvevőjét egy férfi

A merénylő hosszú késekkel a kezében a tömegbe rohant és válogatás nélkül szurkálni kezdte az embereket.

Halálos bungee jumping: a kelleténél előbb ugrott a fiatal nő

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Félreértette az ugrást előkészítő segítőt az a brit turista, aki múlt héten vesztette életét bungee jumping közben Dél-Spanyolországban.

Ártatlannak vallotta magát a fekete autós meggyilkolásával vádolt rendőr

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon csütörtökön Ray Tensing rendőr, akit azzal vádolnak, hogy július 19-én meggyilkolta az afroamerikai Samuel DuBose-t, akinek járművét az első rendszámtábla hiánya miatt állította meg.

Ezrek tiltakoztak az új munkatörvény tervezete ellen Szarajevóban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Több ezren vonultak az utcára csütörtökön Szarajevóban, hogy az új munkatörvény tervezete ellen tiltakozzanak. A szakszervezetek egyet nem értése ellenére a jogszabályt a parlament felsőháza elfogadta.

Az áramlatról készült műholdas felvételek megmutathatják a maláj gép balesetének helyszínét

A Boeing 777 típusú repülőgép 2014. március 8-án tűnt el nyomtalanul, egy órával azután, hogy 239 emberrel a fedélzetén Pekingbe tartva Kuala Lumpurban felszállt.

Kétszer is megmérgezhették Litvinyenkót

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A rendőrségi vizsgálat adatai szerint valószínűleg kétszer is megpróbálták megölni Alekszandr Litvinyenkót, az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) egykori tisztjét, akinek életét a második merénylet oltotta ki.

Közös gyakorlattal készül a migrációs nyomásra a szlovák hadsereg és rendőrség

Az Európára nehezedő migrációs nyomásra való felkészülésként közös gyakorlatot tartott a szlovák hadsereg és a rendőrség Nyitrán.

Szeptember 7-én indul újra Sanader pere

Wikipedia/Roberta F.

Szeptember 7-ére tűzték ki az első tárgyalási napot Ivo Sanader volt horvát kormányfő megismételt perét a Hypo Bank- és a Mol-INA-ügy egyesített eljárásában.

Gyanús csomag: kényszerleszállást hajtott végre egy török repülőgép Varsóban

A gép biztonságosan leszállt, a TVN24 közlése szerint 351 utasát evakuálták.

Sorozatgyilkos lökött tucat embert a metró alá évtizedeken át Londonban

freedigitalphotos.net/adamr

A feltételezett tettes, Kiernan Kelly maga vallotta be, hogy 1953 és 1983 között 12 embert lökött metrószerelvények alá a Londont észak-dél irányban átszelő metróvonal, a Northern Line különböző állomásain.

Továbbra is késéssel kell számolni a római repülőtéren a tűz miatt

Több száz utas a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtéren töltötte a csütörtökre virradó éjszakát a légikikötő közelében előző nap keletkezett erdőtűz okozta késések miatt, amelyek továbbra is lassítják a légiforgalmat.

Az izraeli parlament megszavazta az éhségsztrájkoló foglyok kényszertáplálását

freedigitalphotos/stockimages

Az izraeli parlament (kneszet) csütörtök hajnalban megszavazta a börtönökben éhségsztrájkoló, az ország biztonságára veszélyesnek tekintett foglyok kényszertáplálásáról rendelkező törvényt.

Több felelőse is van a halálos kimenetelű mozgólépcsős balesetnek Kínában

A mozgólépcső gyártója és a bevásárlóközpont egyaránt felelős azért a napokkal ezelőtti kínai balesetért, amelynek során egy vásárló alatt beszakadt a padlózat fedőlemeze, amikor lelépett a mozgólépcsőről, és a nő a szerkezetbe esve szörnyethalt.

Erdogan Pekingben: Törökország fellép a terrorizmus minden formája ellen

freedigitalphotos/ stockimages

A török kormány a terrorizmus minden formája ellen fel kíván lépni és ebben számít a nemzetközi közösség támogatására - hangoztatta Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Pekingben, ahol találkozott Hszi Csin-ping kínai államelnökkel.

Schäuble átrendezné az Európai Bizottság jogkörét

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a görög válság kezelése körüli hatásköri viták miatt javasolja, hogy bizonyos területeken szűkítsék, és rendezzék újra az Európai Bizottság jogosítványait.

Putyin nem akar különbíróságot a lezuhant maláj gép ügyének kivizsgálására

Facebook

Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdán kijelentette, hogy továbbra is ellenzi egy ENSZ-különbíróság felállítását a tavalyi évben Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító tragédiájának kivizsgálására és a felelősök megbüntetésére.

Fokozatosan helyreáll a forgalom az erdőtűz miatt leállt római reptéren

Újraindult a Leonardo Da Vinci római nemzetközi légikikötő forgalma, de a járatok jelentős késésével kell számolni a repülőtér közelében szerdán keletkezett erdőtűz miatt.

Brit belügyminiszter: "Néhányan" átjutottak Angliába

freedigitalphotos/Simon Howden

A franciaországi Calais közelében táborozó migránsok közül "néhányan" átjutottak Angliába az elmúlt napokban, de a brit és a francia kormány fokozza erőfeszítéseit a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő Csatorna-alagút biztonságának garantálására.

Festékkel összekenték a kolozsvári Mátyás király szoborcsoport talapzatát

Kolozsi Tibor szobrászművész csütörtökön vizsgálja meg, hogy a festék mennyire ivódott be a kőzetbe, és majd ennek alapján tesz javaslatot a szobor megtisztításának módjára.

Súlyos részletek derültek ki a "nagy oroszlánvadászról"

Egy dúsgazdag, rovott múltú amerikai fogorvost vádolnak Zimbabwe leghíresebb és egyik legöregebb oroszlánjának megölésével.

Több mint ezer illegális bevándorló érkezett egyszerre az olasz partokra

A szicíliai Messinába mintegy ötszáz, a szintén dél-olaszországi Reggio Calabria kikötőjébe közel hétszáz bevándorló érkezett szerdán. Mindannyian Líbia partjairól indultak el Itália felé.

Elhunyt a leggazdagabb lengyel, Jan Kulczyk nagyvállalkozó

Wikipedia/Mfaber1

Hatvanöt éves korában szerdára virradó éjjel Bécsben elhunyt Jan Kulczyk lengyel nagyvállalkozó, a "leggazdagabb lengyel".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.