Borotvával támadtak az amerikai nagykövetre Szöulban

Mark Lippert éppen egy olyan konferencián vett részt, amelynek a két Korea megbékélése volt a témája...

Antiszemita műsor forgalmazását tiltották be Franciaországban

Betiltotta az antiszemitizmussal vádolt humorista, Dieudonné M,bala M,bala legutóbbi műsoráról készült DVD forgalmazását szerdán a párizsi legfelsőbb bíróság.

Felelősségre vonható az ápolónő halálát előidéző rádió

Az ausztrál legfelső bíróság szerint megsértette a törvényt és felelősségre vonható az az ausztrál rádió, amely megtévesztő telefonhívásával előidézte az állapotos Katalin Cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház egyik ápolónőjének öngyilkosságát 2012-ben.

A tűzszünet megsértése a szankciók megszigorítását vonja maga után

Barack Obama amerikai elnök és az európai vezetők megállapodtak abban, hogy megszigorítják a szankciókat, ha Oroszország továbbra is megsérti a minszki tűzszüneti megállapodást.

hirdetés

Húsz osztrák telepen találtak herpeszvírussal fertőzött marhát

A cégek közül 14 Tirolban, négy Alsó-Ausztriában, a továbbiak Vorarlbergben és Felső-Ausztriában működnek, azonban pontosan nem nevezték meg őket. A megvizsgált 4918 állat közül 118 tesztje lett pozitív.

A Riviérán és Párizsban is terrorkészültség van

Merényletveszély miatt a franciaországi biztonsági készültség továbbra is a legmagasabb szintű marad a főváros környéki Ile-de France régióban és a déli Alpes-Martitime megyében legalább április 10-ig, de feltehetően több hónapig.

Amit még Helmut Schmidt el akart mondani - 96 évesen lebbent fátylat

Házasságtörésről vall hamarosan megjelenő új könyvében a volt német kancellár.

Franciaországban még szabad a gyereket verni

Az Európa Tanács szerdán elmarasztalta Franciaországot, amiért még mindig nem tiltotta be egyértelműen a gyermekek testi fenyítését, ellentétben a szomszédos országok többségével.

"Az a társadalom, amely selejtezi az időseket, a halál vírusát hordozza magában"

Az egyre öregedő népességről beszélt és az idősek társadalmi befogadását, segítését szorgalmazta Ferenc pápa a szerdán a Vatikánban tartott általános audiencián.

Folytatódtak az éjszakai drónreptetések Párizsban

Tucatnyi lakossági bejelentést kapott újabb drónreptetésekről Párizsban szerdára virradó éjjel a rendőrség. A hatóságok még vizsgálják, hogy mindegyik esetben ténylegesen pilóta nélküli repülőgépet észleltek-e.

Merkel Junckerrel tárgyal

Ukrajnáról, az európai uniós menekültpolitikáról, továbbá gazdasági kérdésekről, így a tervezett EU-amerikai szabadkereskedelmi megállapodásról, valamint az egységes európai digitális piac megteremtéséről folytat megbeszélést Angela Merkel német kancellár szerdán Brüsszelben Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével.

Netanjahu kongresszusi beszédét dicsérik és ostorozzák

A politikai paletta különböző részein dicsérik vagy ostorozzák az izraeli politikusok Benjámin Netanjahu miniszterelnök előző napi, az iráni atomügyben a washingtoni kongresszusban elhangzott beszédét .

Felborult egy menekültekkel teli hajó a Földközi-tengeren

Tízen meghaltak, a helyszínre siető olasz hadihajók mintegy ötszáz túlélőt mentettek ki a tengerből, a szicíliai kikötők felé szállítják őket.

Illegális fegyverszállítmány egy kínai hajón

Feltartóztattak egy kínai hajót Kolumbiában. A Kubába tartó jármű fedélzetén illegális fegyverszállítmányra bukkantak, a kapitány által bemutatott szállítólevélen gabonarakomány szerepelt.

Betiltották a diáklány megerőszakolásáról készített dokumentumfilmet

Indiában betiltották annak a dokumentumfilmnek a sugárzását, amely egy újdelhi diáklány néhány évvel ezelőtti csoportos megerőszakolásáról és meggyilkolásáról szól, mert a bíróság szerint a támadók egyikének a filmben elhangzó megjegyzései félelmet és feszültséget kelthetnek az országban.

Több tucatnyi bányász meghalt Kelet-Ukrajnában

Több mint harminc bányász halt meg egy sújtólégrobbanás következtében szerdán a szeparatisták által kikiáltott Donyecki Népköztársaság egyik szénbányájában.

Ismét figyelmeztették Oroszországot

Barack Obama a videokonferencián elítélte Oroszországot "és az általa támogatott szakadárokat", amiért nem tartják magukat vállalásaikhoz.

Vegyesen alakult reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forintárfolyam a különböző devizákkal szemben szerda reggel a bankközi devizakereskedelemben.

"Anyaságturizmus" - több tucatnyi szülőotthonban tartottak razziát

Több tucatnyi kaliforniai szülőotthonban tartottak razziát kedden az amerikai szövetségi hatóságok az "anyaságturizmus" gyanúja miatt.

Elkezdték a halálra ítélt drogkereskedők kivégzésének előkészítését

Az indonéz hatóságok elkezdték szerdán a halálra ítélt kilenc külföldi és egy hazai drogkereskedő kivégzésének előkészítését: közülük a két ausztrált, egy nigériait és egy Fülöp-szigetekit arra a szigetre szállítottak, amelynek szigorúan őrzött börtönében sortűzzel végeznek velük.

A romlás jelei az orosz politikai életben

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Erről beszélt Barack Obama a Nyemcov-gyilkosság kapcsán a Reuters hírügynökségnek. Az amerikai elnök teljes körű nyomozást sürgetett a Vlagyimir Putyin orosz elnök bírálójává vált volt orosz miniszterelnök-helyettes elleni merénylet ügyében.

Portugál harci gépek járőröznek majd Romániában

A román Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén jóváhagyta, hogy májusban és júniusban a portugál hadsereg 150 katonája és négy F-16-os Falcon harci repülőgépe gyakorlatozzon Romániában, a NATO légi járőrözésének előkészítése és megindítása érdekében.

A magyar nyelv napjának hivatalos megünneplését kezdeményezte az RMDSZ

freedigitalphotos.net/taesmileland

A szervezet erről törvénytervezetet terjesztett be a román parlamentben.

Drónt észleltek a Libération székházánál

Ismét drónt észleltek Párizs felett: keddre virradó éjjel a République tér mögötti utcában, a Libération című napilap székházánál látott egy pilóta nélküli repülőgépet egy csendőr.

Megbüntetik a felbujtókat, ha tömeg gyűlik össze az emlékműnél

Wikipédia/Fry1989

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak alárendelt rendőrség vezetője szerint bűnvádi eljárás indul a felbujtók ellen, ha március 10-én, a székely vértanúk kivégzésének évfordulóján tömeg gyűlik össze a vértanúk emlékművénél.

La Familia - rajtaütöttek a 18 fős drogbandán

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert.

Szerdán kezdődik a NATO idei válságkezelési vezetési gyakorlata

Fotó: Wikipédia

Az 1992 óta rendszeresen megtartott, ezúttal sorrendben a 19. ilyen jellegű gyakorlat során azt ellenőrzik, hogy a politikai és a katonai stratégiai irányítás szintjén mennyire alkalmas a NATO érvényben levő eljárásrendje az előálló válsághelyzetek kezelésére.

Eltemették Borisz Nyemcovot

Egyházi szertartással eltemették Borisz Nyemcov meggyilkolt orosz ellenzéki politikust, volt miniszterelnök-helyettest kedden a moszkvai trojekurovói temetőben.

250 svéd harckocsit adnak el Irakba cseh közvetítéssel

freedigitalphotos.net/tongdang

Svédországból a fegyverembargó ellenére 250 darab könnyű harckocsit szállítanak Irakba egy cseh cég közvetítésével.

A palesztinok bojkottálják az izraeli termékeket

A palesztinok bojkott alá vették az izraeli termékeket, válaszul az izraeli kormány lépésére, amellyel befagyasztotta a vámbevételek átutalását Rámalláhnak.

Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön is tüntetnek március 10-én

Wikipédia/Fry1989

A Marosvásárhelyen nem engedélyezett tömegmegmozdulás helyett Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön tartanak tiltakozó megmozdulásokat március 10-én, a Székely szabadság napján.

Az orosz kormány tagjai biztosra mentek: megjelentek Nyemcov temetésén

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egyik helyettese és kormánytisztviselők is lerótták kegyeletüket Borisz Nyemcov koporsójánál a keddi búcsúztatón.

Nyemcov-gyilkosság: Amikor egy kormány kezdi meggyilkolni bírálóit az utcán...

Tatjana Rogovich

"Senki kívülálló nem tudhatja, hogy Putyin rendelte-e el Nyemcov lelövését. Kétségtelen azonban, hogy az orosz államfő és hű követői teremtették meg a nacionalista paranoia azon légkörét, amelyben a Nyemcov elleni merénylet is lehetségessé vált."

Nyemcov barátnője nem várta meg a temetést - már Kijevben van

Lengyelektől, lettektől is megtagadták a beutazási engedélyt a keddi temetésre.

A normandiai négyek az EBESZ közvetlenebb szerepvállalását kérik

A Gazprom uniós szerződéseit is rendben teljesíti, az ukrán Naftohaz pedig zavartalanul biztosítja a tranzitszállításokat.

Iráni atom: egy rossz megállapodás rosszabb a semminél

Az Egyesült Államok olyan megállapodásra törekszik Iránnal, amely "minden kiskaput" lezár az előtt, hogy nukleáris fegyvert fejleszthessen ki.

Szakadékba zuhant a busz, odaveszett az operatársulat kétharmada

Egy héten belül ez volt a második hasonlóan súlyos közlekedési baleset Kínában. Múlt kedden 22-en haltak meg, amikor egy autópályán felborult egy távolsági busz.

Több száz szülőt vettek őrizetbe Pakisztánban

Közel ötszáz szülőt vettek őrizetbe Pakisztán északnyugati részén azért, mert nem engedték, hogy gyermekeik megkapják a gyermekbénulás elleni védőoltást.

Ketten is megpróbáltak besurranni a Fehér Házba

freedigitalphotos.net/dan

Két férfit vett őrizetbe az elmúlt két napban a washingtoni Fehér Háznál az elnök biztonságáért felelős Secret Service.

A román és a magyar gyógyszerészképzés közös akkreditációjáról döntöttek

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) szenátusa múlt héten elektronikus levélben lebonyolított szavazással úgy döntött, hogy nem számolja fel a magyar gyógyszerészképzést, de a román és a magyar szak közös akkreditációját kéri.

NATO-főtitkár: a tűzszünet törékeny, de életben van

Fotó: Wikipédia

A kelet-ukrajnai tűzszünet törékeny ugyan, de életben van - mondta hétfőn Párizsban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Francois Hollande francia köztársasági elnökkel.

Nyemcov barátnője állítja: nem látta a gyilkost

Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus barátnője hétfőn felhagyott a hallgatással és úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nem látta barátja gyilkosát.

Pokolgépes merénylet Kairó belvárosában

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Pokolgépes merénylet történt Kairó belvárosának egy forgalmas kereszteződésében, a legfelsőbb bíróság épületének főbejáratával szemben hétfőn, a robbantás legkevesebb tizenegy embert sebesített meg.

Kijev felszámolja az Ajdar önkéntes zászlóaljat

Kijevben hétfőn bejelentették a kormányerők oldalán harcoló Ajdar önkéntes zászlóalj felszámolását, Petro Porosenko ukrán elnök pedig aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében Ukrajna nemzetközi békefenntartó művelet szervezését kéri az Egyesült Nemzetek Szervezetétől és az Európai Uniótól.

Iraki szunnitákat végzett ki az Iszlám Állam

freedigitalphotos.net/Naypong

Egy Tikrít környéki iraki szunnita törzs négy tagjának kivégzéséről tett közzé videót hétfőn az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet.

Szabadon engedték a 3 évig túszként fogva tartott szaúdi konzult

Abdalláh al-Hálidit, a jemeni Ádenben alkonzuli szolgálatot teljesítő diplomatát 2012 márciusában rabolták el az AQAP fegyveresei. Röviddel ezután a terrorista csoport videóiban tűnt fel túszként.

Orosz szakértők: megdőlt a vezető politikusok megölésére vonatkozó tabu

freedigitalphotos.net/dan

Borisz Nyemcov meggyilkolása az ukrajnai események visszhangja. Az orosz ellenzéki politikus halála a Vlagyimir Putyin orosz elnök által létrehozott nacionalista erőszakszervezeti többségnek kedvez. Megdőlt Oroszországban a vezető politikusok megölésére vonatkozó tabu.

Nyemcov-gyilkosság: szakértők szerint nem profi bűnözők a tettesek

A Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus megölésének felderítésében részt vevő szakembereknek és a szakértőknek megoszlik a véleménye a gyilkosság indítékairól, de abban egyetértenek, hogy nem profi bűnözők hajtották végre a bűncselekményt.

Izraeliek tiltott nyersanyagokat csempésztek a Hamásznak

freedigitalphotos.net/worradmu

Négy üzletember - közülük három izraeli - került a beér-sevai bíróságon a vádlottak padjára, mert nagy mennyiségben, több millió sékelért (több százmillió forintért) olyan tiltott árukat, vasakat, rudakat, lemezeket szállított a Hamásznak, amelyek segítik az iszlamista szervezet Izrael elleni terrorakcióit, fegyveres harcát.

Műszaki hiba miatt áll Franciaország legrégebbi atomerőműve

Műszaki hiba miatt szombat este óta teljesen szünetel a termelés Franciaország legrégebbi atomerőművében, az ország keleti részén található Fessenheimben.

Bűnpártolásért elítélték Adrian Nastase orvosát

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a román legfelső bíróság Serban Bradisteanu főorvost, amiért 2012-ben akadályozta a korrupcióért letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Nastase volt miniszterelnök rabosítását.

Románia: van magyarkérdés vagy nincs?

Eltérően viszonyulnak az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek vezetői Klaus Iohannisnak, Románia elnökének ahhoz a múlt heti megállapításához, amely szerint Romániában nem létezik magyarkérdés.

Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban

freedigitalphotos/marcolm

A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU).

A Tesco feladja Szlovákiát?

A cég kondíciójavító terveinek részeként a Tesco Szlovákiából való távozásának lehetőségét fontolgatják az anyagi gondokkal küzdő brit üzlethálózat menedzserei.

Elhagyhatja Oroszországot a Moszkvában őrizetbe vett ukrán parlamenti képviselő

Twitter/benjaminkanarek

Olekszij Honcsarenkót vasárnap vitték be az egyik moszkvai rendőrőrsre arról a gyászmenetről, amelyen az ellenzék szervezésében tízezrek emlékeztek Borisz Nyemcovra.

ENSZ: hatezernél többen haltak meg a kelet-ukrajnai harcokban

A szervezet szerint a nemrég életbe lépett tűzszünetet megelőző hetekben civilek és katonák százainak életét követelték a fellángoló harcok, mindenekelőtt a volt donyecki repülőtérnél és Debalceve térségében.

Ötven éve nem látott áradások Spanyolországban

YouTube screenshot

Ötven éve nem volt akkora áradás Észak-Spanyolországban, mint az utóbbi napokban. Az Ebro menti településeken több ezer ember várja bizonytalanságban, hogy el kell-e hagynia otthonát, az árvíz egy emberéletet is követelt.

Görögország: ha lesz reform, lesz pénz is

A nemzetközi hitelezők már márciusban átutalhatják az országnak nyújtott pénzügyi mentőcsomagból megmaradt 7,2 milliárd euró egy részét, ha Athén elkezdi bevezetni a szükséges reformokat.

Kaszparov szerint Nyemcov meggyilkolásával szertefoszlott a békés átmenet reménye

freedigitalphotos/Pong

Az ellenzéki személyiség véleménye az, hogy a jövőben akár erőszakos tömegfelkelésre is számítani lehet Oroszországban.

Vilmos herceg kínai kapcsolatokat ápol

A pekingi látogatáson tartózkodó Vilmos herceg személyesen nyújtotta át hétfőn II. Erzsébet brit királynő meghívását a kínai elnöknek.

Romániába disszidált két orosz medve

MTI/Földi Imre

Gazdáik nagyon rosszul bántak velük, de most vége a megpróbáltatásoknak.

Észak-Korea ismét az Egyesült Államokat fenyegeti

Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát partjaitól keletre a tengerbe.

Ötödször emlékeznek meg a lengyelek a "nácik cinkosairól"

Miközben Lengyelországban egyre elterjedtebb az úgynevezett elátkozott katonák emlékezete, addig az orosz kormánylap a nácik cinkosainak nevezte őket.

Felvette egy kamera a Nyemcov-gyilkost! - videón a kivégzés

Egy orosz televíziós csatorna hírportálja szerint egy utcai kamera rögzítette az orosz ellenzéki vezető elleni merényletet, a felvételt közzé is tették. Egyre erősebb a gyanú, hogy kormányzati megrendelés állhat a leszámolás hátterében.

Először tüntetett a Pegida Nagy-Britanniában

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Mintegy 800, az iszlamizálódás ellen tüntetővel szemben mintegy kétezren vonultak fel rendőrségi források szerint. Több, a Pediga-tüntetésén részt vevőt rendőrök vittek el.

Aknatámadásban meghalt egy fotóriporter és egy ukrán fegyveres

A fotóriportrer a Szegodnja című napilap munkatársa volt, a fegyveres pedig a szélsőségesnek tartott radikális Jobboldali Szektor (PSZ) szervezet tagja.

Nyemcov-gyilkosság: mást gyanít az ellenzék és a hatalom

Orosz ellenzékiek és jogvédők megrendelt politikai gyilkosságnak, míg a hatalom képviselői provokációnak tartják Borisz Nyemcov megölését, amelynek az a célja, hogy bizonytalanná tegye a belpolitikai helyzetet Oroszországban.

Öcalan fegyverletételre kéri harcosait

Ezenkívül egy rendkívüli PKK-kongresszus összehívását is szeretné a gerillavezér.

Le Figaro: utódlási harc kezdődhet Iránban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Hamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet.

Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.

Menekülteket mentettek Románia partjainál

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Hetven, többségében Szíriából és Irakból érkezett menekültet mentett ki szombaton a román parti őrség a Fekete-tengeren.

A helyszínen emlékeznek a moszkvaiak

A moszkvaiak a gyilkosság helyszínén emlékeznek Borisz Nyemcovra, a főváros eközben a hatályos jogszabályok ellenére engedélyezte a vasárnapra meghirdetett ellenzéki gyászmenetet.

Öngyilkos lett Janukovics egykori szövetségese

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Öngyilkosságot követett el szombatra virradó éjjel Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes, Viktor Janukovics megbuktatott államfő egykori szövetségese, aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban.

Nyemcov a halála előtt 3 órával még tüntetésre hívott

Az orosz ellenzéki politikust szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Előtte nem sokkal még arra buzdította egy moszkvai rádió hallgatóit, hogy vegyenek részt a kormány Ukrajna-politikája elleni vasárnapi tüntetésen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.