Hadiállapotot vezettek be Luhanszkban

freedigitalphotos/ worradmu

Hadiállapotot vezettek be a luhanszki oroszbarát szakadár vezetők az önkényesen kikiáltott "népköztársaságuk" területén. Az erről szóló "törvény" kedden lépett életbe.

Indonézia visszatartaná a cselédsorstól asszonyait

Indonézia tartósan meg fogja tiltani állampolgárainak, hogy háztartási alkalmazottnak menjenek 21 közel-keleti ország valamelyikébe. Az intézkedés előzménye, hogy Szaúd-Arábiában áprilisban gyilkosság vádjával kivégeztek két indonéz nőt.

500 millió euróba kerülhet a német gazdaságnak az újabb vasutassztrájk

A német kereskedelmi és iparkamarák szövetsége (DIHK) szerint 500 millió euró (nagyjából 150 milliárd forint) kárt okozhat a német nemzetgazdaságnak a mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) csaknem egy hétig tartó sztrájkja, amely kedd hajnalban elérte a Deutsche Bahn (DB) utasszállító ágazatát.

Provokáció a Mohamed-karikatúrákat bemutató amerikai kiállítás

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint provokáció a Mohamed-karikatúrákat bemutató, Dallas Garland nevű külvárosában megrendezett kiállítás, amelyet két fegyveres megtámadott vasárnap.

hirdetés

Peking felszólította Manilát, ne provokáljon

A Fülöp-szigetek hagyjon fel a "rosszindulatú hírveréssel és a provokációval" dél-kínai-tengeri területi vitáikkal kapcsolatban, és a vitatott szigetek hovatartozására utalva Kína közölte: nem fogadja el a status quót.

7,4-es földrengés után cunami és pánik Ausztrália mellett

Pusztító földrengés rázta meg Pápua-Új-Guinea szigetét, a 7,4-es rengés epicentrumától 300 kilométeres körzetben adtak ki figyelmeztetést. A katasztrófát az utórengéseken kívül a várható szökőár is súlyosbítja.

Gőzölögni kezdett egy Tokió melletti vulkán

Működésbe lépett egy vulkán Tokió közelében, de tevékenysége egyelőre csak a közeli népszerű idegenforgalmi helyek látogatottságát veszélyezteti.

Erős földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát

A szigetország környékén szökőár volt, de nagyobb károkról és sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek.

Nem engedélyezi a miniszter a 10 éves kislány abortuszát

Nevelőapja erőszakolta meg azt a 10 éves kislányt, aki már a terhessége 23. hetében jár - a miniszter mégsem engedélyezi az abortuszt.

Már több mint 200 halottja van a csonttörő láznak

Legkevesebb 229-en haltak bele a dengue-lázba idén Brazíliában, a csonttörő lázként is emlegetett betegség leginkább az ország déli részén fekvő Sao Paulo államban terjed, és genetikailag módosított szúnyogokkal próbálnak meg harcolni ellene.

Így nem kell áttérni egészségügyi kártyás rendszerre

Fennakadásokat okozott a romániai orvosi rendelőknél, kórházaknál és az egészségbiztosító megyei kirendeltségeinél hétfőn az elektronikus egészségügyi kártyára való áttérés.

Jean-Marie Le Pent felfüggesztette a Nemzeti Front

Facebook JM LePen

A szélsőjobboldali francia Nemzeti Front (NF) végrehajtó bizottsága hétfőn Párizsban felfüggesztette a mozgalom alapítójának, Jean-Marie Le Pennek a tagságát, és közleményben jelezte, hamarosan a párt szélesebb fórumán készülnek megfosztani őt a tiszteletbeli elnöki funkciótól.

Markó Béla: a magyar kisebbséget szorongatják, etnikai feszültséget szítanak

Országos tendencia Romániában a magyarság megszerzett jogainak visszaszorítása, de a román társadalomnak és a világnak is tudnia kell, hogy az 1,3 milliós közösséget nem lehet elhallgatatni, jogaitól ismét megfosztani.

És igen, az afroamerikai idegsebész a Fehér Házba tart

freedigitalphotos/vitasamb2001

Ben Carson volt gyermekidegsebész hétfőn Detroitban hivatalosan bejelentette, hogy republikánus színekben indulni kíván a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Nagy a feszültség, túl sokan tartanak hadgyakorlatokat az északi vizeken

A tengeralattjárók elleni hadviselés terén minden idők legnagyobb szabású északi-tengeri hadgyakorlatát kezdte hétfőn a NATO, Norvégia partjainál, mégpedig olyan időszakban, amikor az Észak-atlanti Szövetség és Oroszország között rendkívüli módon kiéleződött a feszültség.

Kokórekord: négy mázsa kokain a boltlánc banánosdobozaiban

Majdnem négy mázsa kokaint találtak Kolumbiából érkezett banánosdobozokban a berlini Aldi-szupermarketek dolgozói.

Tüsihaj, tetkó, testékszer mostantól az ördögimádás jelképei Iránban

Tilos férfiaknak tüskésre vágatniuk a hajukat, mert az ördögimádást sugall. Ugyancsak tilos férfiaknak tetováltatniuk magukat és testékszert viselniük.

Fura magyarázat a finnektől - egymillió tartalékosnak küldenek levelet

freedigitalphotos/nuttakit

A hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a levélküldés a korábbi sorkatonákkal való kapcsolattartást hivatott javítani, és elsősorban a fegyveres erők létszámának és költségvetésének csökkentése és a hadkiegészítő parancsnokságok ezzel kapcsolatos átszervezése indokolja.

Európai Parlament: a magyar nyilatkozatok miatt terítékre kerül a halálbüntetés

Csütörtök délután folytat vitát az Európai Parlament (EP) igazságügyi bizottsága (LIBE) arról, hogy milyen következményekkel járhatna, ha valamely tagállam a halálbüntetés újrabevezetéséről döntene.

Az Interpol is keresi Markó Attila volt RMDSZ-képviselőt

freedigitalphotos.net/adamr

A vádirat szerint 85 millió euró kárt okoztak az államnak azáltal, hogy a piaci értéknél jelentősen magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért.

Liberman jobboldali izraeli politikus ellenzékbe vonul

Avigdor Liberman, a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevű párt elnöke visszaadja a külügyminiszteri tárcát, és nem vesz részt pártjával a következő izraeli kormánykoalícióban.

Nepáli földrengés: hazahozták a másfél éves magyar kislányt

screenshot

Hazaérkezett Nepálból hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nevű mentőcsapata, amelynek tagjai csaknem egy héten keresztül segítettek a földrengés áldozatainak orvosi ellátásában.

Nepáli földrengés: az EU további segítséget nyújt

További 16,6 millió euró (közel 5 milliárd forint) pénzügyi támogatást hagyott jóvá a földrengés sújtotta Nepál számára hétfőn az Európai Bizottság.

Öngyilkos merényletet Damaszkuszban

freedigitalphotos.net/adamr

Egy fegyveres csoport egyik tagja robbantotta fel magát a főváros sűrűn lakott kereskedelmi negyedében.

Aknára hajtott egy ukrán harcjármű - meghaltak a felderítők

A felderítő járőr járműve Luhanszktól nyugatra, a frontvonalnál lévő Popaszna körzetében, Katerinyivka falunál egy földúton hajtott aknára.

Benzinkútrablók lőttek agyon két rendőrt Kijevben

freedigitalphotos.net/Naypong

Két rendőr életét vesztette, három pedig lőtt sebekkel kórházba került hétfőre virradóra Kijevben, amikor fegyveres benzinkútrablók üldözése közben utóbbiak rájuk lőttek.

Putyinnak "ajándékoznák" Zemant

Vlagyimir Putyin orosz államfőnek "ajándékozná" Milos Zeman köztársasági elnököt a cseh művészek egy csoportja.

Több mint 50 külföldi halt meg Nepálban

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Ötvenhét külföldi halt meg a kilenc nappal ezelőtti, pusztító erejű nepáli földrengésben, 52-en megsérültek, 109-et pedig eltűntként tartanak nyilván.

Világhírű idegsebész is küzd a republikánus elnökjelöltségért

Ben Carson újonc a politikában - ami szerinte előnyére válik -, orvosi sikerei viszont világszerte ismertté tették a nevét. Ő volt az első, akinek fejüknél összenőtt sziámi ikreket sikerült szétválasztania.

Közel 6 ezer illegális bevándorlót gyűjtöttek be hétvégén

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Több mint 5800 illegális bevándorlót gyűjtöttek be az olasz hatóságok a hétvégén, és négy mentőművelet még most is folyamatban van.

Kim Dzsong Un nem megy Moszkvába

A névleges államfő képviseli Észak-Koreát Kim Dzsong Un helyett a második világháború európai befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő május 9-i ünnepségen Moszkvában.

Véres összecsapások egy görög börtönben

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Összecsapások törtek ki vasárnap este egy Pireuszhoz közeli börtönben a rabok között, ketten meghaltak, mintegy húszan megsebesültek, egy részük súlyosan.

Bezárattak egy thaiföldi ellenzéki televíziót

A thaiföldi katonai vezetés bezáratott egy ellenzéki televíziót, a médiahatóság (NBTC) hivatalos indoklása szerint a Peace TV a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmat sugárzott.

Lövöldözés egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon: két halott

freedigitalphotos.net/Naypong

Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon Dallas egyik külvárosában helyi idő szerint vasárnap este egy rendezvényközpont mellett; ketten meghaltak, az épületet lezárták, a környéket kiürítették.

Németországba érkezett az Éjszakai Farkasok egy csoportja

Átkelt a német határon vasárnap este a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló radikális nacionalista szervezetként számon tartott Éjszakai Farkasok motoros klub tagjainak egy csoportja.

Ismét elszabadultak az indulatok az etióp zsidók tel-avivi tüntetésén

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Könnygázt és hanggránátokat vetett be az izraeli rendőrség a rendőri rasszizmus és erőszak ellen Tel-Aviv belvárosában tüntető etióp zsidókkal szemben, miután ismét erőszakossá vált egy tiltakozó megmozdulás.

Feloldották az éjszakai kijárási tilalmat Baltimore-ban

Feloldotta az éjszakai kijárási tilalmat vasárnap Baltimore polgármestere, miután a városban lecsillapodtak a kedélyek a hét eleji zavargások óta.

AI: Egyiptomban bebörtönzik a rendszerkritikus újságírókat

freedigitalphotos/Stuart Miles

Az Amnesty International (AI) emberjogi szervezet szerint Egyiptomban szabadságukat és életüket teszik kockára azok az újságírók, akik vitatják a kormány narratíváját.

Lármafákkal világítanák ki Székelyföld határait

Lármafákkal, őrtüzekkel kívánja kivilágítani Székelyföld természetes, történelmileg kialakult határait 2015. október 25-én a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Még a műholdakról is látszana a fénycsík.

Velencei Bizottság: Kelemen Hunor levelét megírta

freedigitalphotos/renjith krishnan

Levélben tájékoztatta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Gianni Buquicchiót, a Velencei Bizottság elnökét a romániai magyarságot ért jogsérelmekről.

68 kulturális örökségi helyszín károsodott Nepálban

A nepáli régészeti hatóság első felmérése szerint mintegy 60 templom teljesen megsemmisült az április 25-i földrengésben, a katasztrófában 68 kulturális örökségi helyszín és több mint 200 műemlék szenvedett károkat.

Cameron: "nem leszek olyan kormány miniszterelnöke, amely nem ír ki EU-népszavazást"

freedigitalphotos/ cuteimage

Stratégiája szerint újra kell tárgyalni Brüsszellel Nagy-Britannia és az Európai Unió viszonyrendszerét, egyezségre kell jutni, és ennek az egyezségnek az alapján kell kiírni a népszavazást.

Újra működik forródrót a NATO és az orosz katonai erők vezetése között

A közvetlen távközlési kapcsolatot német kezdeményezésre építették ki.

Merkel Dachauban: a zsidóság a német önazonosság része

freedigitalphotos/Tina Phillips

A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban.

8 nap után újabb túlélőket találtak a romok alatt

Élve szabadítottak ki három embert a romok alól Nepálban a pusztító, több mint hétezer ember halálát követelő földrengés után nyolc nappal.

Tízmillió forinttal segít az ökumenikus segélyszervezet

freedigitalphotos/Stuart Miles

Nemzetközi összefogéás keretében olyan segélyszervezetekhez juttatják el a magyarországi adományokat, amelyek nepáli helyismerettel rendelkeznek.

Külföldi hegymászók holttestére bukkantak

Ötven ember, köztük több külföldi hegymászó holttestére bukkantak a hatóságok Nepálban egy lavina sújtotta területen. A pusztító erejű földrengés halálos áldozatainak száma az ázsiai országban már meghaladja a hétezret.

Magyarok is csatlakoztak az Éjszakai Farkasokhoz

freedigitalphotos.net/dan

Csehországban folytatták több helyen botrányt kavaró "győzelmi útjukat" szombaton az Éjszakai Farkasok nevű orosz motorosklub tagjai.

Marosvásárhelyi utcanévtáblák: fenyegetésért perelik a rendőrfőnököt

Fenyegetésért tett büntető feljelentést, és indított erkölcsi kártérítési polgári pert Valentin Bretfelean marosvásárhelyi rendőrparancsnok és a helyi rendőrség ellen 12 olyan marosvásárhelyi személy, aki felszólítást kapott, hogy távolítsa el a házáról a kétnyelvű utcanévtáblát, de nem tette ezt meg.

A gyermekek jogaiért emelt szót az RMDSZ nőszervezete

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Európai jogállamban elfogadhatatlan, a gyermekek alapvető jogait sértő eljárásnak minősítette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nőszervezete azt, hogy több székelyföldi elöljárónál kiskorú gyermekeik jelenlétében, hajnalban végzett házkutatásokat a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Merkel a németek különleges felelősségéről

freedigitalphotos.net/jannoon028

Néhány nappal a második világháború befejeződésének 70. évfordulója előtt a német kancellár óvott attól, hogy pontot tegyenek a történtek végére.

Ponta: Európa nem építhet falakat a bevándorlók elé

"Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy nem építhet falakat a hátrányos helyzetű országokból menekülő bevándorlók elé, hanem segítenie kell társadalmi beilleszkedésüket."

Civilek haltak meg egy szíriai légicsapásban

freedigitalphotos.net/xedos4

Legalább 52 polgári személy halt meg Szíriában, amikor a dzsihadisták ellen harcoló szövetséges erők egy falut bombáztak az ország északi részén.

Madárinfluenza: szükségállapotot hirdettek Iowában

Szükségállapotot hirdettek pénteken az egyesült államokbeli Iowában is a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt.

Rakéta csapódott egy bengázi egészségügyi központba

freedigitalphotos.net/xedos4

Rakéta csapódott be a kelet-líbiai Bengáziban egy egészségügyi központba, és kioltotta három ember életét. A rakétatámadásban heten megsebesültek.

Újabb túszokat szabadítottak ki a Boko Haram karmai közül

A nigériai hatóságok 234 nőt és gyereket szabadítottak ki a Boko Haram iszlamista fegyveres csoport fogságából az ország északkeleti részén, Sambisa erdőségben.

Hazaszállították a kivégzett ausztrálok holttestét

freedigitalphotos.net/James Barker

Megérkezett Sydneybe szombaton az Indonéziában drogcsempészet miatt kivégzett ausztrál állampolgárok holttestét és a hozzátartozóikat szállító repülőgép.

Betiltják a nem állami időjárás-jelentéseket Kínában

Aki mégis időjóslásra adná a fejét, azt akár 50 ezer jüanos (mintegy 2,2 millió forint) büntetéssel is sújthatják.

Emberöléssel vádolják a baltimore-i rendőröket

freedigitalphotos.net/adamr

A 25 éves afroamerikai fiatalember az eljárás során súlyos nyakgerinc-sérülést szenvedett, amelybe egy hét múlva belehalt.

Május 1.: Erőszakkal oszlatta fel az ellentüntetőket a cseh rendőrség Brünnben

Könnygázzal és gumibotokkal oszlatta fel a cseh lovasrendőrség azokat az ellentüntetőket, akik a dél-morvaországi Brünnben megpróbáltak megakadályozni a szélsőjobboldali Munkásifjúság (Delnická mládez) szervezet tüntetőinek menetelését a városközponton keresztül.

Május 1.: Marine Le Pen beszédébe előbb az apja, majd a Femen mellei szóltak bele

screenshot

Miután Marine Le Pen belekezdett a beszédébe pénteken a párizsi Opera előtti téren, három félmeztelen nő a testén Heil Le Pen felirattal, kezében megafonnal megjelent egy erkélyen.

Nepáli földrengés: a KKM egy másfél éves magyar kislány hazautazását segíti

Egy másfél éves magyar kislány hazautazását szervezte meg Nepálból a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a konzuli együttműködés lehetőségét kihasználva.

Szélsőséges tüntetők rendőrökkel csaptak össze az expo-ellenes megmozduláson

@ClashCityWorker

Rendőrök és szélsőséges tüntetők összecsapásába torkollott a pénteken megnyitott világkiállítás, az Expo 2015 ellen rendezett tiltakozó akció Milánó utcáin.

Nepáli földrengés: videóra vették, amint egy leomló épület maga alá temeti az embereket

Sajnos már hatezer fölé emelkedett a nepáli földrengés halálos áldozatainak száma, a sérülteké pedig lassan elér a 14 ezret is. Elképesztő, min mentek keresztül. Videók!

Begyorsult a baltimore-i fekete-ügy

freedigitalphotos.net/adamr

Az ügyészséghez került a rendőrségi nyomozati anyag a baltimore-i fekete fiatalember ügyében.

Május 1. - lekefirezték a Kommunista Párt elnökét

Provokátorokat vettek őrizetbe a kommunisták ukrajnai rendezvényén.

Ausztria ellen is kémkedett a német hírszerzés közreműködésével az NSA

freedigitalphotos.net/adamr

Az utóbbi napokban közölt német lapjelentések szerint az NSA évekig visszaélt a BND-vel 2002-ben a terrorellenes küzdelemről kötött megállapodással.

Kis kínai látni nagy üzlet harci drónokban

A jelentős külföldi keresletnek betudhatóan Kína növelni kívánja a katonai célra használt drónok kivitelét; az országban minden korábbinál nagyobb energiát fordítanak a kutatásra és fejlesztésre ezen a területen.

A németek csúnyán bebukták az NSA-ügyet

freedigitalphotos.net/adamr

Német lapértesülés szerint az NSA Párizs és Brüsszel ellen kémkedett a német hírszerzés közreműködésével.

Világkiállítás - Utolsó percig tartó munkával készülnek a pénteki megnyitóra

Az Andrea Bocelli vezette szabadtéri koncerttel ünnepelte meg csütörtök este Milánó városa az Expo2015 világkiállítás május elsejei megnyitását, amelyet tüntetések és főleg az utolsó percig tartó lázas munka kísért a résztvevő országok pavilonjaiban.

Jeruzsálemben tüntettek az etióp bevándorlók

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Több rendőr és demonstráló megsebesült a csütörtök este Jeruzsálemben a megkülönböztetésük ellen felvonuló etióp származású zsidók erőszakossá vált tüntetésén.

Moszkvában temették el II. Miklós orosz cár nagybátyját

Az orosz főváros első világháborús hősi temetőjének kápolnájában helyezték végső nyugalomra csütörtökön II. Miklós orosz cár nagybátyja, ifjabb Nyikolaj nagyherceg és felesége maradványait.

Orosz hadihajók akadályozzák egy tenger alatti vezeték építését

freedigitalphotos.net/digidreamgrafix

Bekérették Oroszország vilniusi nagykövetét a litván külügyminisztériumba, ekképpen tiltakozva az ellen, hogy orosz hadihajók állítólag szándékosan akadályozzák egy tenger alatti áramvezeték építési munkálatait.

Befejeződött a maláj utasszállító áldozatainak hazaszállítására szervezett misszió

Befejeződött a tavaly júliusban lezuhant malajziai repülőgép áldozatainak hazaszállítására szervezett misszió Kelet-Ukrajnában, a lezuhanás körzetében.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.