Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

freedigitalphotos.net/anankkml

Ezzel szeretnének véget vetni annak az áldatlan állapotnak, amikor az önjelölt "idegenvezetők" tucatjai naponta rendszeresen zaklatják ajánlataikkal az óvárosi téri Orloj alatt összegyűlt turistákat.

Tömeges kihallgatás a választási csalással vádolt román kormányfőhelyettes ügyében

Több mint száz tanút hozatott buszokkal Bukarestbe pénteken a román legfelső bíróság Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes ügyében, akit választási csalás megszervezése és befolyással üzérkedés vádjával állított bíróság elé a román korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Vegyi fegyvert vetettek be a dzsihadisták Irakban

Szédüléssel, hányingerrel és légzési zavarokkal vittek kórházba szeptemberben tizenegy iraki rendőrt, miután az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyveresei minden jel szerint klórgáztámadást hajtottak végre ellenük Bagdadtól 80 kilométernyire északra.

Újabb diák fogott fegyvert egy középiskolában - két halott

Lövöldözés volt a Seattle környéki Marysville-Pilchuck középiskolában, a tettes öngyilkos lett, de előtte megölt egy embert, és négy másik is megsebesült.

hirdetés

Az eurózóna-csúcstalálkozó is befejeződött

freedigitalphotos.net/Rawich

Véget ért mind az Európai Unió 28 állam-, illetve kormányfőjét tömörítő Európai Tanács ülése, mind az azt követő eurozóna-csúcstalálkozó pénteken Brüsszelben.

Berlusconi hamarabb végezhet a közmunkával, és részt venne a következő választásokon

Jó magaviselete eredményeként büntetéscsökkentésben részesül, és a kiszabott ítélet határideje előtt befejezi a közmunkavégzést Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki vissza akar térni az aktív politikai életbe és részt akar venni a következő olasz választásokon.

A náci német hadsereg dezertőreinek állítottak emlékművet Bécsben

freedigitalphotos.net/koko-tewan

"Mindenkinek tudnia kell, hogy milyen bátor tett volt a lelkiismeret hangját követve szembeszállni egy kegyetlen és embertelen diktatúrával."

Az uniós csúcs véget ért, az eurózóna vezetői folytatják a tanácskozást

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ülése péntek kora délután véget ért, majd megkezdődött az eurózóna tagállamainak csúcstalálkozója.

Ebola - Kína újabb nagy összeggel segít

freedigitalphotos.net/Keattikorn

A segély címzettjei a járvány által legsúlyosabban érintett országok, Libéria, Sierra Leone, Guinea és nemzetközi szervezetek. A készpénz mellett Peking további szakértők és egészségügyi szakemberek küldését ígérte, valamint jelezte, hogy Kína részt vállalt egy libériai kezelési központ megépítésében.

Elküldte élete első személyes Twitter-üzenetét a brit uralkodó

A 88 esztendős II. Erzsébet királynő nyitotta meg a londoni Tudománytörténeti Múzeum új, Information Age című nagyszabású kiállítását, amely az információs korszak fejlődésének legjelentősebb mérföldköveit mutatja be.

139 turista halt meg idén nyáron az osztrák hegyekben

freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

A tiroli hegyimentők tapasztalatai szerint a tragédia leginkább amiatt következik be, hogy a túrázók nem jól mérik fel fizikai állapotukat és megcsúsznak, elesnek (44 százalék).

EU-csúcs: gazdaságpolitikai témák uralják a második napot

Gazdaságpolitikai témák megvitatásával - a növekedés és munkahelyteremtés ösztönzési lehetőségeinek áttekintésével - folytatták pénteken az előző napon megkezdett brüsszeli tanácskozásukat az EU-országok állam-, illetve kormányfői.

Közlekedési és pedagógus sztrájk Olaszországban

freedigitalphotos.net/anankkml

A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik.

Hongkong: a diákok szavazni készülnek a folytatásról

Részlegesen megnyíltak utak Hongkongnak abban a negyedében, ahol az elmúlt napokban taxisok igyekeztek lebontani a tüntetők által felállított barikádokat. A választási reform kiszélesítését követelő diákok szavazni készülnek arról, hogy maradjanak-e az utcán vagy folytassák a tárgyalásokat a városvezetéssel.

Ebola - a humanitárius segítségnyújtásért felelős biztos lesz az uniós koordinátor

freedigitalphotos.net/akeeris

Hrisztosz Sztilianidisz, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős leendő biztosa lesz az Európai Unió ebola elleni műveleteinek koordinátora - közölte csütörtök este Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

Betiltották az ukrán himnuszt a donyecki iskolákban

A donyecki szakadárok betiltották az ukrán himnuszt az általuk ellenőrzött területen lévő iskolákban, egyik vezetőjük azt mondta, hogy az eléneklése felforgató tevékenységként minősíthető.

Megállapodás született a klíma- és energiastratégiáról

freedigitalphotos.net/Gualberto107

Az egyezség értelmében az uniós tagállamok kötelezően, kikényszeríthető módon az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal mérséklik szén-dioxid-kibocsátásukat, 27 százalékra növelik a megújuló forrásokból származó energia arányát energiatermelésükben és az előrevetített számításokhoz képest szintén 27 százalékkal javítják az energiafelhasználás hatékonyságát.

A jogállamiság útjára terelné Kínát a kommunista párt

A kormányzás alapelveként határozták meg a jog uralmát és az alkotmány mindenhatóságát a Kínai Kommunista Párt (KKP) központi bizottságának negyedik plenáris ülésén, amely csütörtökön fejezte be munkáját.

Peking és Teherán szorosabbra fűzné a kapcsolatot a két hadsereg között

freedigitalphotos.net/worradmu

Peking kész Iránnal a pragmatikus együttműködésre, a hadseregek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére - közölte a kínai védelmi miniszter, amikor fogadta az iráni haditengerészet parancsnokát, Habibollah Sayyari ellentengernagyot.

Megbuktatnák Porosenkót a Kreml ukrajnai "emberei"?

Destruktív tevékenység folytatását, a törvényhozási munka akadályozását, végül pedig Petro Porosenko elnök megbuktatását kapták feladatul a Moszkvához hű ukrajnai politikusok, akik a vasárnap megrendezendő parlamenti választásokon indulnak jelöltként - vélekedett Andrej Illarionov, Vlagyimir Putyin orosz elnök volt tanácsadója egy sajtónyilatkozatában, amelyet az ukrán média csütörtökön hozott nyilvánosságra.

"Román-magyar kontakt portál" indult

freedigitalphotos.net/adamr

A román-magyar párbeszédet elősegítő, román nyelvű "román-magyar kontakt portált" indított az erdélyi magyar újságírókat tömörítő Fehér Holló Médiaklub Egyesület.

Szerbiában közmunkát kell végezniük a munkaképes segélyezetteknek

Az eddigieknél jóval szigorúbb jogosultági elbírálásra számíthatnak Szerbiában a szociális segélyből élők, miután a belgrádi kormány úgy döntött, hogy közhasznú munkát kell végezniük a szociális segélyben részesülők közül a munkaképeseknek, illetve továbbképzéseken kell részt venniük.

Robbanás, 40 méter magas lángoszlop, kiégett autók, sérültek a város közepén

http://www.bild.de/ címlap

Gázrobbanás történt csütörtökön a németországi Ludwigshafenben, a balesetben egy ember meghalt és 26-an megsérültek. Hatalmas károk.

Csaknem öt évtized után szabadulhat egy brit rendőrgyilkos

A 78 éves Harry Roberts 1966-ban két társával együtt éppen fegyveres rablásra készült a nyugat-londoni Shepherd's Bush negyedben. A furgonjukban készülődő társaság gyanús lett három rendőrnek, akik igazoltatni akarták őket. Harris a rendőrök közül kettőt agyonlőtt; a harmadikkal egyik társa végzett.

A 2030-ig szóló klímavédelmi és energiacsomagról tárgyal az Európai Tanács

freedigitalphotos.net/Gualberto107

Megkezdődött csütörtök délután az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ülése, amelynek legfontosabb napirendi pontja a döntés az EU 2030-ig szóló klímavédelmi és energiastratégiájáról.

Két újabb francia légicsapás Irakban

Franciaország csütörtökön bejelentette, hogy újabb két légicsapást hajtott végre a dzsihadisták állásai ellen Irakban, s ezzel hatra emelkedett az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni francia beavatkozások száma.

Ferenc pápa: az életfogytiglani büntetés rejtett halálos ítélet

Fotó: Wikipédia

A halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését, valamint a börtönkörülmények javítását szorgalmazta Ferenc pápa csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadva a Vatikánban.

Zuckerberg kínaiul a kínaiaknak: a Facebook már itt van

A Facebook már itt van Kínában - jelentette ki Mark Zuckerberg Pekingben, utalva arra, hogy a cége kínai vállalatokat népszerűsít a külföldi piacokon. A neves Tsinghua Egyetemen tartott fórumán azonban a közösségi oldal blokkolásának kérdése közvetlenül nem került szóba, helyette csütörtöki sajtóbeszámolók azt emelik ki, hogy a Facebook társalapítója nagyjából fél órán át tudott kínaiul társalogni.

Erdély-szerte megemlékeznek az 1956-os magyar forradalomról

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Csíkszeredában a város önkormányzata, az 56-os Bajtársi Társaság és Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa szervezett délben megemlékezést a Kalász lakótelepi temető bejáratánál felállított 1956-os kopjafánál.

Sztrájkolnak az olasz vasutasok, a jegyek visszaválthatók

A Magyarországon váltott jegyek árát - a helyjegyekét is - kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak vagy más időpontra érvényesítik a jegyeket.

Hongkong: összetűzések a területfoglalók és ellenzőik között

Nyolc embert őrizetbe vettek, a hatóság közleménye szerint "közös támadás, rendbontás nyilvános helyen, támadó fegyver birtoklása és gyújtogatás" miatt.

Kanada: videón a lövések, a parlamentnél két halott

A kanadai miniszterelnök szerint ami történt, az egy újabb terrorista támadás volt 3 nap leforgása alatt, de Kanadát senki sem fogja megfélemlíteni.

Átmászott egy férfi a Fehér Ház kerítésén, elfogták a belga juhászok

A férfi az őt körülvevő ügynökök előtt felhúzza a testén az ingét, azt bizonyítva, hogy nincs nála fegyver, és közben rúgásokkal próbál távol tartani egy kutyát. (A Fehér Házat belga juhászokkal őrzik.)

Csökken az ittas vezetés okozta balesetek száma Kínában

Jelentős mértékben csökken az ittas vezetés okozta balesetek száma Kínában, amióta azt már minden esetben bűncselekménynek minősül, ám továbbra is itt történik a legtöbb közúti baleset a világon.

Harmadik repülőgép-hordozóját építi hamarosan Kína

freedigitalphotos.net/adamr

A kelet-kínai Sanghaj városában készül majd Kína harmadik repülőgép-hordozója, amely a második hazai fejlesztésű vízi jármű lesz osztályában.

Számottevően csökkent a kivégzések száma Kínában

Az előző évekhez képest jelentősen csökkent a kivégzések száma Kínában - állítja a témáról rendszeresen jelentő Dui Hua (Párbeszéd) Alapítvány legfrissebb tanulmányában.

Kártérítést fizethet a román állam egy volt kommunista börtönparancsnok kegyetlenségei miatt

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Alexandru Visinescut, aki 1956 és 1963 között a hírhedt Ramnicu Sarat-i börtönt irányította, emberiesség elleni bűncselekmények miatt állították bíróság elé. Azzal vádolják, hogy a politikai foglyokat kínozta, és legalább 12 fogoly haláláért közvetlenül felelős.

Kilenc embert gázolt el egy szándékosan a tömegbe hajtó férfi Jeruzsálemben

Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.

Vihar: közlekedési fennakadások, áramszünetek Ausztriában

freedigitalphotos.net/dan

Helyenként százötven kilométeres óránkénti széllökésekkel vonult át szerdára virradóra Ausztria felett a vihar, és az ország több részén közlekedési fennakadásokat, több ezer háztartásban áramszüneteket okozott.

Megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban

A Mirek Topolánek vezette jobboldali kormány által 2008-ban bevezetett különböző egészségügyi illetékek közül így januártól már csak a mentőszolgálat igénybevételéért kell fizetni esetenként 90 koronás (mintegy 1000 forint) illetéket. A kórházi díjat - napi 100 korona (1100 forint) - már korábban megszüntette a balközép koalíciós kormányzat.

Három év börtön illegális petesejt-kereskedelemért

freedigitalphotos.net/cooldesign

A romániai magánkórház fő tevékenysége az volt, hogy 18 és 30 év közötti egyszerű és tanulatlan romániai nőktől petesejteket vásároltak, majd azokat meddő izraeli és német nőkbe ültették be, hogy ez utóbbiak gyereket vállalhassanak.

Horvátországot is elérte a vihar, és leesett az első hó

A fővárosban a tűzoltók 150 alkalommal vonultak ki, főleg vizet szivattyúztak. Az ország más területein is hasonló a helyzet, de napközben csillapodott a rossz időjárás, további esőzésekre az ország keleti részein lehet számítani.

Hongkongi tüntetések: a rendőrök közbeléptek

freedigitalphotos.net/nirots

Taxisofőrök kezdték bontani a negyedik hete lezárt hongkongi Mongkok útjain a tüntetők által elhelyezett akadályokat, hogy az utakat szabaddá tegyék, de a rendőrök ezt részben megakadályozták.

Hatvanezer matuzsálem él Kínában

freedigitalphotos.net/M-pics

Kínának már csaknem 60 ezer 100 évesnél idősebb lakosa van, a népes "klub" korelnöke 128 éves.

Kísérleti gyógyszereket kaphatnak a halálos betegek Angliában

A törvényjavaslat a reklámmágnás Lord Saatchi nevéhez fűződik, aki azután emelte fel szavát az ügyért, miután felesége petefészekrákban meghalt.

Ausztriában a legmagasabb fokú riasztást adták ki a közelgő vihar miatt

freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

A hidegfront nyugati irányból hóval és viharokkal érkezik, hóesésre már 800 méteres magasságon lehet számítani.

Horvátországban 10 év alatt több száz nő esett családon belüli erőszak áldozatául

Az elmúlt tíz évben Horvátországban 300 nőt ölt meg házastársa, partnere, fia vagy családtagja. Ez a trend ugyan csökkenni látszik, tavaly mégis 11, az idén pedig eddig három nő vesztette életét családon belüli erőszak miatt - hangzott el a horvát parlamentben kedden.

Újabb sztrájkot helyezett kilátásba a Lufthansa-pilóták szakszervezete

freedigitalphotos.net/adamr

Újabb munkabeszüntetést helyezett kilátásba kedden a Lufthansa pilótáit képviselő szakszervezet, amelynek felhívására hétfő délután óta sztrájk bénítja a német légitársaságot.

Szíria légterében kezd felderítő repüléseket a brit légierő

Szíria légterében kezd felderítő repüléseket a brit királyi légierő (RAF), de fegyveresen továbbra sem avatkozik be a szíriai konfliktusba - közölte kedden a brit védelmi miniszter.

Nem biztos, hogy ennek örülne Christophe de Margerie

freedigitalphotos.net/adamr

Putyin Oroszország barátjának nevezte a vnukovói balesetben elhunyt francia üzletembert.

Tovább nőtt a sziléziai bányarobbanás halálos áldozatainak száma

Újabb két ember halt meg kedden a sziléziai Myslowice-Wesola bányában két hete történt sújtólégrobbanás sérültjei közül. A bányabaleset halálos áldozatainak száma ezzel ötre emelkedett.

Ebola - A cseh reptereken már szűrnek

Fotó: YouTube screenshot

A csehországi nemzetközi repülőtereken az ebolafertőzés veszélye miatt kedd reggeltől ellenőrzik a külföldről érkező összes utast. Az intézkedést a cseh nemzetbiztonsági tanács hozta a múlt héten.

Repülőgép-balesetben meghalt a Total olajipari cég vezére

A repülésirányítók és a hókotró vezetőjének hibája okozhatta a francia olajipari cég első emberét szállító magánrepülőgép szerencsétlenségét Moszkva vnukovói repülőterén.

Új főnöke van a cseh katonai hírszerzésnek

Fotó: freedigitalphotos.net/Tim Beach

Jan Berount, Martin Stropnicky védelmi miniszter eddigi tanácsadóját nevezte ki a cseh kormány a katonai hírszerzés (VZ) új igazgatójává.

London "még karácsony" előtt EU-bevándorlási korlátozásokat jelent be

David Cameron brit miniszterelnök "még karácsony előtt" intézkedéseket jelent be az európai uniós társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók bevándorlásának korlátozására.

Franciaország ismét lecsapott Irakban

freedigitalphotos.net/Phaitoon

Franciaország harmadik alkalommal hajtott végre légicsapásokat Irakban, amelyek során megsemmisítették az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet két kisteherautóját a Bagdadtól mintegy 160 kilométerre található Tikrít térségében.

Kijev szerint súlyos merényleteket készített elő az orosz titkosszolgálat

Repülőgép-robbantást és más súlyos merényleteket, provokációkat készített elő Kijevben az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) a vasárnap esedékes ukrajnai parlamenti választások idejére.

Vizsgálati fogságban az orosz katonák ukrajnai halálát feltáró jogvédő

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Szakértők az orosz hatalom nyomásgyakorlását sejtik a bűnvádi eljárás hátterében.

Ebola: uniós koordinátor hangolja majd össze a tagállamok lépéseit

Az Európai Unió külügyminiszterei egyetértenek abban, hogy a tagállamok ebolajárvány elleni erőfeszítéseit, felajánlásait összehangolandó egy közös uniós koordinátort nevezzenek ki.

Ebola: a kínai milliárdosok adományait hiányolta a WFP

freedigitalphotos.net/Keattikorn

Hiányolta a gazdag kínai milliárdosok felajánlásait és adományait az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) Kínáért felelős igazgatója hétfőn, amikor Pekingben az ebola elleni küzdelemhez szükséges alapok gyűjtéséről beszélt. A kínai kormány eddigi felajánlásairól viszont elismerően szólt.

Pereskedik a bántalmazott holland-magyar tolmács

Beperelte a marosvásárhelyi helyi rendőrséget egy holland-magyar tolmács, akit - állítása szerint - múlt év decemberében azért bántalmaztak a rendőrség székházában, mert nyelvi jogait próbálta érvényesíteni.

Nagy erejű robbanás rázta meg Donyecket

freedigitalphotos.net/9comeback

Nagy erejű robbanás történt hétfőn Donyeck városában, nem messze attól az épülettől, ahol Andrij Purhin, az oroszbarát szakadárok önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságának "miniszterelnök-helyettese" tartott éppen értekezletet.

A brüsszeli nemzetközi reptéren is ellenőrzik már az utasokat

Elsőként a Brussels Airlinesnak a nyugat-afrikai Guinea fővárosából, Conakry-ból Sierra Leone fővárosa, Freetown érintésével érkező járata mintegy kétszáz utasa haladt át a testhőmérsékletet ellenőrző kapukon hétfő hajnalban.

A hongkongi diákok visszautasítják a "külső erők" befolyásának vádját

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Kiverték a biztosítékot a hongkongi kormányzónak a szavai a korlátozott választási reform tervei miatt területfoglalással tiltakozó diákok vezetőinél, és visszautasították, hogy mozgalmuknak - mint azt a város kormányzója állította - "külső erők" is részesei lennének.

Felgyorsítaná a reformokat a francia elnök

Az államfő ezzel a kormányzó Szocialista Párt baloldali szárnyának kívánt üzenni, amely újabb bírálatokat fogalmazott meg a költségvetési megtakarításokkal szemben.

Kiemelt helyen szerepel az ebola az uniós külügyminiszterek tanácskozásán

Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a tanácskozásra érkezve hihetetlenül összetettnek nevezte a problémát.

Kiutasított náciknak fizettek szociális juttatásokat az amerikaiak

Egy jogi kiskapu tette lehetővé, hogy az érintettek tovább élvezték az amerikai adófizetők pénzéből fedezett szociális juttatásokat.

Budapestet is eléri a Lufthansa-sztrájkhullám

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar.

Barroso Kelet-Európa haragjától óvja Londont

"Még a leggazdagabb, legbüszkébb európai nemzet sem reménykedhet abban, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát".

A hongkongi tüntetések radikalizálódásától tartanak a hatóságok

A város első embere szerint a történéseket már senki sem képes kontrollálni, s megjegyezte, "külső erők" is jelen vannak a Foglald el a központot! mozgalomban.

Erősödnek az Iszlám Állam elleni amerikai légicsapások

Az amerikai gépek a fallúdzsai gát közelében leromboltak egy töltést, amelyet az IÁ fegyveresei azért építettek, hogy elárasszák Fallúdzsa síiták lakta keleti negyedeit.

Micsiko japán császárné, "az ország lelkiismerete" 80 éves

A császárné mindig igyekezett kapcsolatot keresni az egyszerű emberekkel, máig emlékezetes, amikor 1995-ben a kobei földrengés után férjével a helyszínre látogatott, és letérdelve átölelte a zokogó áldozatokat. Ugyanígy meghatotta a japánokat, amikor a császári pár a 2011-es pusztító földrengés és szökőár károsultjait kereste fel.

Új korszak indul Ferenc pápa egyházában

Fotó: Twitter/@philabouzeid

Megosztottsággal zárult, de új korszakot indított el a szombat este végetért püspöki szinódus az olasz sajtó vatikáni megfigyelői szerint, miután a tanácskozás éppen a két legvitatottabb kérdést, az elváltak és újraházasodottak áldoztatását és az azonos neműek párkapcsolatát hagyta megválaszolatlanul.

Ebola - Belföldi egészségügyi akciócsoportot állít fel a Pentagon

A Pentagon egy 30 fős, gyorsan bevethető egészségügyi akciócsoportot hoz létre, amely képes lesz 72 órán belül az Egyesült Államok bármely pontján kezelésbe venni ebolás betegeket.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.