Koncentrációs táborok felszabadítására emlékeznek

freedigitalphotos/vorakorn

A német külügyminiszter, valamint az oktatási és kutatási miniszter részvételével megemlékezést tartanak vasárnap a Berlin térségében fekvő ravensbrücki és a sachsenhauseni náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulójáról.

Orosz hackerek a szankciókkal kapcsolatos információkat akartak megszerezni

A kalózok megpróbálták kihasználni a Microsoft vállalat Windows operációs rendszerének, illetve az Adobe Systems cég Flash multimédiafejlesztő-alkalmazásának eddig nem ismert biztonsági réseit.

Ferenc pápa európai fellépést sürgetett a menekültek megsegítésére

Ferenc pápa szombaton arra sürgette Európát és a nemzetközi közösséget, hogy vállaljon nagyobb részt a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba tartó menekültek mentésében és megsegítésében.

Több tízezren tüntettek a jobb munkakörülményekért

A baloldali OPZZ szakszervezet kezdeményezésére több tízezres menet vonult át szombaton Varsó belvárosán, a tiltakozáson több szakma képviselői a munkakörülmények javítását követelték.

hirdetés

Több mint ezren vettek részt az idei kárpátaljai pikniken

Több mint ezren gyűltek össze szombaton a Kárpátaljáról elszármazott zsidók minden évben megrendezett legnagyobb piknikjén Izraelben.

Putyin: Oroszország együttműködik bármilyen amerikai elnökkel, akit megválasztanak

Vlagyimir Putyin egy szombat interjúban azt mondta, Oroszország bármilyen amerikai elnökkel együtt fog működni, akit 2016-ban megválasztanak.

Putyin: súlyosbítaná a helyzetet, ha Izrael fegyvert szállítana Ukrajnának

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szombati interjúban kijelentette: súlyosbítaná a helyzetet, ha Izrael fegyvert szállítana Ukrajnának.

Programmódosítással zárult a 12. RMDSZ-kongresszus

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) programjának a módosításával, és a programot kiegészítő dokumentumok elfogadásával zárult szombaton a szövetség Kolozsváron tartott 12. kongresszusa.

A szaúdi légierő csapásokat mért Taizz városára Jemenben

A harci gépek a helyi elnöki palota melletti katonai támaszpontot támadták. Tizenhat húszi lázadó meghalt, 35 megsebesült.

A hadseregben bíznak leginkább a csehek

A bizalmi index listáját már mintegy másfél évtizede a hadsereg vezeti, míg az egyház hagyományosan az utolsó helyen van. Az utóbbi években azonban az egyházak mutatója mérsékelten emelkedik, viszont nagyon visszaesett a bíróságokba vetett bizalom.

Ismét életjelet adott magáról Fidel Castro

A volt kubai elnök egyetemistákkal beszélgetett telefonon pénteken.

Nagyon sok halott és sérült Afganisztánban

Öngyilkos merénylő támadásában legkevesebb 30 ember meghalt, több mint száz megsebesült szombaton Kelet-Afganisztánban.

Heves tűzharc egy mexikói városban

Egy drogkartell tagjai csaptak össze a hatóságokkal.

Nem akarják Carnajev halálát a nyolcéves áldozat szülei

Nem akarják a két évvel ezelőtti bostoni robbantásban életét vesztett kisfiú szülei, hogy kivégezzék a terrorcselekmény miatt elítélt Dzsohar Carnajevet.

Obama: az EU-nak fenn kell tartania az Oroszországgal szembeni szankciókat

freedigitalphotos/dan

Egészen addig nincs paktum, amíg Moszkva be nem tartja az ukrajnai harcok beszüntetéséről megkötött minszki megállapodást.

Lagarde: nincs kivétel, az IMF nem ad haladékot Athénnak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kormányzótanácsa az utóbbi harminc évben egyszer sem engedélyezett hiteltörlesztési halasztást.

Robbantássorozat Bagdadban, legalább 40 halott

freedigitalphotos/adamr

A rendőrség beszámolója szerint a legtöbb halálos áldozatot követelő robbantást Irak fővárosának egyik délnyugati, Amil nevű negyedében hajtották végre.

RMDSZ: Újraválasztották Kelemen Hunort

Újabb négy évre Kelemen Hunort választotta elnökévé a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteken, a szövetség Kolozsváron tartott 12. kongresszusán.

Le Pen-dinasztia: az idős politikus visszalépett unokája javára

freedigitalphotos/papaija2008

Jean-Marie Le Pen unokája lesz a Nemzeti Front egyik listavezetője a regionális választásokon. Lánya, Marion viszont fegyelmi eljárást indít ellene.

Nem mindenkinek tetszik az RMDSZ új mottója

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 12. kongresszusának a küldöttei a tanácskozás mottójául választott "újratervezés" szükségességéről és irányáról vitatkoztak.

Beperelték a francia vasúttársaságot a holokauszt-áldozatok leszármazottjai

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A cég a második világháború idején a nácik haláltáboraiba deportált zsidók és más kisebbségekhez tartozók ezreinek foglalta le javait

Moszkvában politikai terrornak tartják az utóbbi napok gyilkosságait

Az orosz külügyminisztérium emberi jogi megbízottja szerint Ukrajnában erősödik a politikai terror, ezért öltek meg az utóbbi két napban egy oroszbarát ukrán újságírót és a Viktor Janukovics megbuktatott ukrán elnök fémjelezte Régiók Pártja egyik politikusát.

Franciaországi légikatasztrófa: ökumenikus istentisztelet az áldozatok emlékére

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A német közjogi méltóságok részvételével ökumenikus istentiszteletet tartottak pénteken Köln katolikus székesegyházában a Germanwings légitársaság márciusi dél-franciaországi katasztrófája áldozatainak emlékére.

Újabb halottak a forrongó Jemenben

Legalább 36 ember meghalt Jemen déli részén a szaúdi vezetésű arab koalíció légicsapásaiban, valamint az államfő hívei és ellenfelei közötti összecsapásokban.

A meggyilkolt politikus és újságíró lakcíme is megjelent a neten két nappal haláluk előtt

freedigitalphotos.net/patrisyu

Újabb részleteket hozott nyilvánosságra pénteken az ukrán sajtó Oleh Kalasnyikov volt képviselő és Olesz Buzina újságíró meggyilkolásával kapcsolatosan. Kiderült, hogy mindkét áldozat lakcímét két nappal haláluk előtt ismeretlenek közzétették az interneten.

Olasz halászhajóra támadtak a líbiai fegyveresek

Líbiai fegyveresek támadtak meg egy szicíliai halászhajót péntekre virradó éjszaka az észak-afrikai partoknál. Az olasz hajó legénységének sikerült lefegyverezni a támadókat és elmenekülnie Olaszország irányába.

Hatalmas jóvátételt követel az Enel a bősi vízi erőmű visszavétele miatt

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Hatalmas összegű, 588 millió eurós jóvátételre tart igényt a Szlovák Villamos Művek (SE) és annak olasz többségi tulajdonosa, az Enel a szlovák államtól, amiért Robert Fico kormánya márciusban ismét teljes állami ellenőrzés alá vonta a korábban az SE által üzemeltetett bősi vízi erőművet.

Pénzmosással gyanúsítják a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjét

Pénzmosással és adócsalással gyanúsítják a spanyol hatóságok Rodrigo Rato egykori gazdasági minisztert, a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját, akit péntekre virradó éjjel néhány órára őrizetbe is vettek, amíg madridi lakásán és irodájában házkutatást tartottak.

Motorhiba miatt visszafordították a szerb elnök gépét

freedigitalphotos.net/James Barker

Lemondták Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök péntekre tervezett vatikáni látogatását, mert az államfőt szállító repülőgépnek motorhiba miatt vissza kellett fordulnia.

A németek csaknem kétharmada fontosnak tartja a bevándorlást

A német lakosság 65 százaléka úgy véli, az ország jövőjének biztosításához fontos a külföldi munkavállalók bevándorlása.

A pápa olyat tenne, amilyet eddig ő még soha

freedigitalphotos/taesmileland

Ferenc pápa mérlegeli annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Államokban teendő szeptemberi apostoli útja alkalmával Kubába is ellátogasson.

Letartóztathatják Belgrádban a koszovói külügyminisztert

Ha Hashim Thaci koszovói külügyminiszter Belgrádba utazik, őrizetbe vehetik, mert egy 18 évvel ezelőtt kiadott elfogatóparancs ugyanis még mindig érvényben van ellene.

Felgyújtotta magát egy hétgyermekes tibeti férfi

freedigitalphotos/Stuart Miles

Ő a második tibeti, aki így vetett végett életének, feltehetően tiltakozva Tibet kínai elnyomása ellen.

Rebootol az RMDSZ

,,Újratervezés" jelszóval tartja meg 12. kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteken és szombaton Kolozsváron.

Hét év börtön másként gondolkodásért

freedigitalphotos/dan

Államtitkok kiszivárogtatásáért hét év börtönre ítélték pénteken a 71 éves másként gondolkodó kínai újságírót, Kao Jűt, aki fellebbezni fog az ítélet ellen.

100 ember, akikre odafigyel az egész világ

Barack Obama, Kanye West, Thomas Piketty, Kim Kardashian, a pápa és Marine le Pen is szerepel idén az amerikai Time magazin által a világ száz legbefolyásosabb emberéről összeállított listán.

Vádat emeltek a Capitolium fölé begirokopterező postás ellen

You Tube screenshot

Nyilvántartásban nem szereplő repülő eszköz törvénytelen üzemeltetése, és az országos légvédelmi tér megsértése címén vádat emeltek csütörtökön a floridai kézbesítő ellen, aki egy nappal korábban egy girokopterrel szállt le a kongresszus épülete mellett.

Meglőtt egy amerikai nőt az Iszlám Állam

Meglőttek egy amerikai nőt a pakisztáni Karacsi városában csütörtökön ismeretlen fegyveresek, akik egy hátrahagyott üzenetben az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjainak nevezték magukat.

Románia felkészíti katonai repülőtereit az F-16-osok fogadására

freedigitalphotos.net/dan

Románia Portugáliától vásárolt 12 használt F-16-os vadászgépet, amelyek 2016-tól érkeznek az országba.

Szemtanúkat találtak a kijevi újságíró-gyilkosság felderítéséhez

A kijevi rendőrség újabb információk alapján nagy erőkkel kezdte keresni a csütörtökön az ukrán fővárosban lelőtt Olesz Buzina ismert újságíró, író gyilkosait.

Több ezren tüntettek Romániában egy autópályáért

freedigitalphotos.net/nuttakit

Több ezer ember vonult utcára Románia déli részén, akik a dél-romániai Pitesti és az erdélyi Nagyszeben közötti autópálya megépítését sürgették.

11 ezren vettek részt az auschwitzi Nemzetközi Élet Menetén

Közel tizenegyezer fiatal zsidó vett részt csütörtök délután a lengyelországi Oswiecimben a 24. Nemzetközi Élet Menetén, a mintegy ötven országból - köztük Magyarországról - érkező résztvevőket német és a lengyel diákok csoportjai kísérték.

Keresztényeket löktek a tengerbe egy menekülteket szállító hajóról

freedigitalphotos.net/tiverylucky

Az olasz hatóságok csütörtökön őrizetbe vettek tizenöt muzulmán illegális bevándorlót, akiket társaik azzal vádolnak, hogy a velük utazó keresztényeket a nyílt tengeren a vízbe dobták.

Ferenc pápa: aki nem képes a párbeszédre, az el akarja hallgattatni a másikat

Ankara amiatt bírálta, hogy a katolikus egyházfő népirtásnak nevezte az örmények 1915-ös legyilkolását.

Megöltek egy második újságírót is Kijevben

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Megöltek még egy újságírót Kijevben, és ezzel három nap leforgása előtt már a második sajtómunkás vált gyilkosság áldozatává az ukrán fővárosban.

Rajtuk kaptak a rendőrök: 350 ezer forint bírság fejenként a kétnyelvű táblák miatt

Megbírságolta a marosvásárhelyi rendőrség a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezőit.

Elhunyt Stanislav Gross volt cseh miniszterelnök

freedigitalphotos.net/adamr

Elhunyt Stanislav Gross, a Cseh Köztársaság és Közép-Európa egykoron legfiatalabb miniszterelnöke.

Agyonlőttek Kijevben egy volt Janukovics-párti parlamenti képviselőt

A politikus nyolcadik emeleti lakásába tartott, amikor ismeretlenek lőfegyverből leadott lövéssel végeztek vele a lépcsőházban.

Megöltek egy donyecki újságírót Kijevben

freedigitalphotos.net/adamr

A férfi az Obkom egyik alapítója volt, de a hírportálon kívül több kiadványnak is dolgozott.

Hidegháborús hangulat van

Azért nem lehet konkrétan hidegháborús helyzetről beszélni, mert a felek közötti politikai kapcsolatok, párbeszédek még megvannak, de ettől a hangulat még adott és üzenetértéke van.

Jóval 9/11 után: a légtérvédelem sem vette észre a behatoló repülő gépet

freedigitalphotos.net/adamr

Egyszemélyes girokopter - nyitott, a helikopterre hasonlító repülő eszköz - szállt le szerdán a washingtoni kongresszus épületének nyugati pázsitján, a pilótát, aki akciójával a jelek szerint a politikai korrupció ellen próbált meg tiltakozni, letartóztatták.

Állást foglalt az EP a romákkal kapcsolatban

A romák hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése és a roma holokauszt emléknapjának elismerése mellett foglalt állást szerdán elfogadott határozatában az Európai Parlament (EP).

EP: Törökországnak be kell vállalnia az örmény népirtást

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Parlament kapcsolataik normalizálására szólította fel Ankarát és Jerevánt.

Netanjahu a nácikhoz hasonlította Iránt a központi holokauszt-megemlékezésen

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a holokauszt-emléknapi jeruzsálemi megemlékezésen a nácik Európa leigázására irányuló törekvéseihez hasonlította Irán közel-keleti terjeszkedését.

Saját, szív alakú mikroállamot alapított egy férfi a Vajdaság szomszédságában

Forrás: http://liberland.org/

Liberland területe mindösszesen 7 négyzetkilométer. A Horvátország és Vajdaság közötti senki földjén terül el a Duna nyugati partján, a magyar-szerb határtól mintegy 20 kilométerre.

Helikopterrel ment a washingtoni kongresszus épületéhez - letartóztatták

A pilóta nevét hivatalosan nem közölték, de az incidenst egy Doug Hughes nevű floridai postai kézbesítő magára vállalta a honlapján.

A cseh kormány másodszorra jóváhagyta az államfő moszkvai útját

pravda

A cseh kormány szerdán - másodszori nekifutásra - jóváhagyta Milos Zeman államfő májusi moszkvai útját a második világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából tartandó emlékünnepségre.

Előzetes letartóztatásban marad Gyergyószentmiklós polgármestere

Meghosszabbította harminc nappal a marosvásárhelyi törvényszék a Mezei Jánosra, Gyergyószentmiklós polgármesterére vonatkozó előzetes letartóztatási parancsot.

A Vatikán nem akar vitába szállni Törökországgal

freedigitalphotos.net/adamr

Ferenc pápa kijelentései következetesek voltak és a párbeszédet szorgalmazták.

Egy nap alatt megtalálták az eltűnt kislányt egy új jelzőrendszer segítségével

Az elrabolt lengyel kislányt Nénetországban találták meg, megmentésében jelentős szerepet játszott a Child Alertnek nevezett nemzetközi riasztórendszer.

G7-vezetők: Putyin rendezze az ukrán válságot, addig nincs visszaút

freedigitalphotos/adamr

A világ legfejlettebb iparú országait összefogó G7-csoport csak akkor egészülhet ki ismét Oroszországgal, ha Moszkva teljesíti az ukrán válság rendezésében vállalt kötelezettségeit és sikerül megoldani a válságot.

Tényleges paradigmaváltás: lehet-e meleg egy vatikáni nagykövet?

Franciaország kitart azon álláspontja mellett, hogy Laurent Stefanini személyében homoszexuális nagykövetet küld a Vatikánba.

Lehet, hogy most a pápa nem lesz népszerű a melegek és a nők körében

Facebook - Pope Francais

Ferenc pápa elítélte szerdán a társadalmi nemeket hirdető genderelméletet, és - mint mondta - összefüggést gyanít a modern társadalom bizalmi válsága és a férfi-nő kapcsolat válsága között.

Pokolgépet dobtak az egyiptomi katonai főiskola diákjai közé, többen meghaltak

Ismeretlenek pokolgépet hajítottak szerdán az egyiptomi katonai főiskola diákjainak egy csoportja közé az észak-egyiptomi Kafr-es-Sejk városában; a diákok közül legalább ketten életüket vesztették, és hatan megsebesültek.

Szerbiában bevezetik a magáncsőd intézményét

freedigitalphotos/olovedog

Az év második felétől lehetővé válik, hogy azok, akik nem tudják kifizetni hiteleiket, illetve közüzemi vagy más tartozásaikat, csődöt jelentsenek déli szomszédainknál.

Fejlesztési bankóriás alakul Keleten

Ötvenhét alapító tagja lesz a kínai kezdeményezésű Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak (AIIB), jelentették be Pekingben, miután szerdán az utolsó hét jövendőbeli alapító tagállamot is felvették a csoportba.

Hivatalosan is megszűnt Markó Attila képviselői mandátuma

Facebook - Rmdsz

A bukaresti képviselőház szerdai ülésén tudomásul vette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusának lemondását.

Kerry: Obamának megvan a megfelelő mozgástere

A washingtoni szenátusban kötött megegyezés után amerikai részről már minden feltétel adott ahhoz, hogy kidolgozzák a megállapodást az iráni nukleáris program korlátozásáról.

Szándékosan elütött egy rendőrjárőr egy gyanúsítottat Arizonában

Fotó: screenshot

Az esetről rendőrségi járőrautók kameráival két videofelvétel is készült.

Peking nem kér a dalai láma "középutas" politikájából

Bírálja és elutasítja az önkéntes száműzetésben élő dalai láma úgynevezett "középutas" elképzelését és helyesnek ítéli Tibet fejlődésének útját a kínai kormány frissen kiadott fehér könyvében.

Izrael üdvözölte az amerikai kongresszus iráni döntését

freedigitalphotos/Simon Howden

Az izraeli kormány stratégiai ügyeinek minisztere szerint jó kompromisszum az a washingtoni törvényjavaslat, amely kongresszusi jóváhagyásra kötelezi az amerikai kormányt az Iránnal kötendő végleges szerződés esetén, mert akadályként szolgálhat egy rossz egyezmény ellen.

Nem kérnek a kanadaiak a magyar rabszolgatartó bűnbandából

Kitoloncolták Kanadából annak az észak-amerikai országban elítélt legnagyobb embercsempész bandának a vezetőjét, amely Magyarországon toborzott modern rabszolgákat és csábított az Ontario tartománybeli Hamiltonba.

Országegyesítő kampány kell a bevándorlás irányításához

freedigitalphotos.net/jannoon028

Németországnak új törvények helyett a képzett munkavállalóknak szóló országnépszerűsítő kampányra van szüksége a bevándorlás irányításához.

Kuba lekerül a terrorizmust támogató országok listájáról

Barack Obama amerikai elnök el szándékozik távolítani Kubát a terrorizmust támogató országok amerikai listájáról.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.