Rossz román döntés a nyugdíjjárulék-csökkentésről?

Wikipedia Traian Basescu

Traian Basescu román államelnök visszaküldte a bukaresti parlamentnek a nyugdíjjárulék csökkentéséről szóló törvényt.

A Wizz Air csütörtökön sem repül Tel-Avivba

A Wizz Air továbbra sem közlekedik a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, a légitársaság csütörtök éjfélig meghosszabbította az érintett légijáratok felfüggesztését

Négy újságíró eltűnt Kelet-Ukrajnában

Aggodalmát fejezte ki az orosz külügyminisztérium négy újságírónak, közöttük a Kreml-párti RT (Russia Today) angol nyelvű orosz televízió brit munkatársának az eltűnése miatt.

Két robbantás rázta Kadunát, több tucat áldozat

Az egyik merénylő az imám elé vetette magát, még mielőtt a biztonsági őrök megállították volna. A hitszónok túlélte a támadást.

hirdetés

Állítólag orosz területről indították a - mai - rakétákat

A pilótáknak "valószínűleg" sikerült katapultálniuk. Igaz, olyan területen érhettek földet, amelyet szakadár fegyveresek tartanak ellenőrzésük alatt...

Lemondott a bolgár miniszterelnök

A belpolitikai válság mellett a bankrendszer omladozásával küzdő Bulgária elnöke már korábban bejelentette, hogy augusztus 6-án feloszlatja a törvényhozást, és ügyvivő kormányt nevez ki.

A Pentagon is küld szakértőket Ukrajnába?

Az ukránok júliusban olyan radarzavaró és -felderítő eszközöket kértek az Egyesült Államoktól és a NATO-tól, amelyekkel befolyásolni tudnák az orosz légelhárító rendszerek célkereső képességét.

Merkel gyorsan bevezetné az oroszok elleni új szankciókat

A legutóbbi moszkvai megnyilatkozások sem utalnak arra, hogy az orosz vezetés támogatná a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását.

Megérkezett az áldozatokat szállító első két repülőgép Eindhovenbe

A légikikötőben a holland királyi pár, Mark Rutte holland miniszterelnök és a tragédia áldozatainak több száz családtagja várt érkezésükre.

Az orosz védelmi miniszter irányítja a fegyverszállításokat a szakadároknak?

Jelenleg ellenőrzik azt az értesülést, amely alapján személyesen Sojgu egyeztetett Buk-1 típusú légvédelmi rakétarendszer átadásáról a szakadároknak.

Háborús bűnt követett el Izrael?

Főként palesztin civileket öltek. Ám nem csak Izrael sértette meg a nemzetközi humanitárius jogot, hanem a Hamász is.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító, nagyon sok a halott

Legkevesebb 40-en veszítették életüket, amikor a Transasia légitársaság utasszállító repülőgépe viharban hajtott végre kényszerleszállást Tajvanon.

Genova felé tart a Costa Concordia roncsa

A Costa Concordiát Giglio partjairól egész tömeg követte figyelemmel. A sziget lakói és turisták tapssal és kendőket lobogtatva búcsúztak az óriás hajóroncstól.

A szakadárok (most?) két ukrán harci gépet lőttek le?

A két Szuhoj típusú gép legénységének sorsáról egyelőre semmit nem lehet tudni. A kijevi kormányzat különbizottságot alakít a szankciók meghatározásához.

Húsz éve válna a nő, sikertelenül

freedigitalphotos.net

Húsz év különélés után sem válhatott el férjétől Tajvanon egy 90 éves matróna. A Jü családnevű nő elkeseredésében egy a nők jogaiért küzdő civil szervezet sajtótájékoztatóján mondta el panaszait.

Elindult az áldozatokat szállító első repülő Harkivból Eindhovenbe

A kelet-ukrajnai Harkiv repülőteréről útnak indult a malajziai utasszállító katasztrófa áldozatainak holttestét szállító holland katonai repülőgép. A hírek szerint azonban még mindig sok holttest van tragédia helyszínén is.

A németek elvennék a 2018-as labdarúgó vb-t Oroszországtól

youtube.com

Német politikusok szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogának vissza kell vonni Oroszországtól, ha Moszkva nem segíti a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és nem rendezi békésen az ukrán válságot.

Még sok holttest maradt a katasztrófa helyszínén

Nagyon valószínű, hogy továbbra is sok holttest van még a maláj utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén teljesen őrizetlenül az ausztrál kormányfő szerint.

"Le a Meteoterrorizmussal!"

Több száz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái, szerintük ugyanis azért nem látogatják őket elegen, mert a rossz időjárásról szóló hírek elriasztják a nyaralni vágyókat.

Az időjárás tönkreteheti a légi közlekedést

freedigitalphotos.net/potowizard

Az Eurocontrol előrejelzése szerint a szélsőséges időjárás 2050-re mintegy évi 700 millió euró kárt okoz a légi közlekedésben, ezért fel kell készüli a várható hatásokra.

Lemondott a kormányfő Peruban

youtube.com

Elfogadta René Cornejo perui kormányfő lemondását Ollanta Humala államfő és a távozó miniszterelnök helyére az eddigi munkaügyi minisztert, Ana Jarát jelölte ki.

Hollandiában nemzeti gyászt rendeltek el

Több mint 50 év után újra nemzeti gyászt hirdettek szerdára Hollandiában a malajziai repülőgép ukrajnai katasztrófája miatt. A 298 halálos áldozat közül 193 holland állampolgár volt.

Több ezren kerültek kórházba a hőség miatt

Háromezernél is többen kerültek kórházba Japánban az elviselhetetlen hőség miatt, hárman közülük meghaltak, ráadásul a fővárosban és környékén továbbra sem enyhült a meleg.

Brutális tájfun sújtotta Tajvant, most Kínába tart

youtube.com

Heves esők és erős széllökések kíséretében nagy erejű tájfun csapott le Tajvanra szerdán, a rendkívüli időjárás miatt szinte megállt az élet, egy ember meghalt, számottevő károk keletkeztek.

Nyilvános a rakéta röppályáját ábrázoló térkép

http://www.unian.ua

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége nyilvánosság elé tárt egy térképet, ami annak a rakétának a röppályáját ábrázolja, amely a maláj utasszállító gép tragédiáját okozhatta.

Rendőrök és civilek is meghaltak egy merényletben

Egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megpakolt gépkocsijával egy rendőrségi őrhelynek hajtott Bagdadban; a merényletben legalább 23 ember meghalt és kórházi források szerint több mint 50 személy sérült meg.

Tévedésből lőtték le a gépet?

youtube.com

Az amerikai hírszerzés szerint a kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le, nagy valószínűséggel tévedésből a Hollandiából induló maláj utasszállító repülőgépet.

A Wizz Air sem megy Tel-Avivba

A Wizz Air is felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig - jelentette be kedd este a diszkont légitársaság.

Az iraki kormányfő a szunnita törzsek támogatását keresi a dzsihadisták elleni harcban

Számos szunnita törzsi vezetővel találkozott kedden az iraki kormányfő, hogy megnyerje támogatásukat a dzsihadisták elleni harcban.

A hadsereg jogköreit bővítő ideiglenes alkotmányt fogadtak el Thaiföldön

Az alkotmány magában foglalja a Béke és Rend Nemzeti Tanácsa nevet viselő katonai junta fenntartását, és immunitást ad a jogi felelősségre vonás bármilyen formája alól az államcsíny vezetőinek.

Fabius: azonnal véget kell vetni a "mészárlásoknak"

Laurent Fabius francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte kedden, hogy már hatszáz halálos áldozata van a gázai konfliktusnak, és arra szólította fel Izraelt, hogy azonnal vessen véget "a mészárlásoknak".

Európai járatok sem indulnak Tel-Avivba

freedigitalphotos.net/num_skyman

A tel-avivi nemzetközi reptér közelében történt rakétatámadás után az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait kedden, követve a hasonlóan eljáró amerikai légitársaságokat.

Kitoloncolták Kanadából a hamiltoni magyar embercsempész bűnszervezetet

A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket.

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok előtt

Forrás: YouTube

Egy perc csönddel tisztelegtek a Kelet-Ukrajnában szerencsétlenül járt maláj utasszállító repülőgép csaknem 300 szörnyethalt utasának az emléke előtt keddi tanácskozásukon az uniós külügyminiszterek.

A következő utasszállítót Izrael felett lövik le?

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat.

Moszkvai nyomás a szakadárokon, hogy segítsék a nyomozást

Wikipedia putin

Oroszország minden tőle telhetőt megtesz, így latba veti befolyását a szakadárok között, hogy segítse a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító ügyében a nyomozást.

Újabb 100 ezres várost foglaltak vissza az ukránok

Az oroszbarát szakadárok elleni "terrorellenes műveletben" részt vevő ukrán erők elfoglalták a több mint százezer lakosú Szeverodonyeck városát Luhanszk megyében

Indulhat a kannabisztermelés - Németországban

Wikipedia cannabis

A kölni közigazgatási bíróság a minap a kannabisztermelés mellett tette le voksát. Persze azért van megkötés...

Összeütközött két vonat Dél-Koreában

Frontálisan összeütközött két személyszállító vonat Dél-Koreában kedd délután. A balesetben egy utas meghalt, többtucatnyian megsérültek.

Megérkezett Harkivba a holttesteket szállító vonat - videó!

Youtube Harkiv torez

Megérkezett kedden a kelet-ukrajnai Harkivba, a Balaskova vasútállomásra a maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat a szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck megyei Torezből.

Putyin katasztrófába vezeti Oroszországot

Pár hónapja vezető nyugati politikusok zseniális stratégaként tekintettek Vlagyimir Putyin orosz elnökre, a maláj gép lelövését követően viszont kiderült: nem zseni, hanem vakmerő hazárdjátékos.

Jóváhagyta a részleges katonai mozgósítást az ukrán parlament

Fotó: Facebook/Euromaidan

A határozat indoklása szerint a részleges mozgósításról hozott döntésre "a katonák és békés lakosok halálát okozó terrorizmus kelet-ukrajnai terjedése" miatt van szükség.

Putyin most már mindennel egyetért

Oroszország kész teljes mértékben segítséget nyújtani a múlt héten Ukrajna felett szerencsétlenül járt malajziai utasszállítóval történtek feltárásához.

Körözött magyar gyilkost fogtak el Thaiföldön

Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Thaiföldön, Pran Buri tartományban a rendőrség elfogta azt a férfit, aki 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson. A támadásban egy ember meghalt, tizennégyen megsérültek.

Komoly károkat okozott a vihar Csehországban

Számos helyen komoly károkat és közlekedési problémákat okozott a hétfőn késő este, illetve az éjjeli órákban Csehországon átvonuló heves zivatar és szélvihar.

Oroszország nem jön ki túl jól ebből az ügyből

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

Több uniós külügyminiszter is említést tett arról kedd reggel az EU külügyi tanácsára érkezve, hogy fegyverembargót kellene bevezetni Oroszországgal szemben a maláj légitársaság MH17-es járatának kelet-ukrajnai katasztrófája miatt.

Romlotthús-botrány Kínában: a KFC és a McDonald's is bajban van

A KFC-n és a McDonald's-on kívül féltucatnyi más nyugati étteremláncnak is beszállított az a sanghaji cég, melyről kiderült: lejárt szavatosságú, újrabedolgozott áruval kereskedett.

Már megint Lampedusa! Elsüllyedt egy menekülthajó, közel kétszáz halott

Fotó: YouTube/Storyful Editor

Legkevesebb 181 halálos áldozata van a legutóbbi hajószerencsétlenségnek Lampedusa közelében.

Iszlamisták csaptak össze a hadsereggel Bengáziban, több halott

Legkevesebb tizenhatan meghaltak, nyolcvanhatan megsebesültek a kelet-líbiai Bengáziban a líbiai hadsereg és iszlamista csoportok összecsapásaiban.

Pentagon: nem igaz a vadászgépről szóló moszkvai állítás

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

A Pentagon szerint nem felel meg a valóságnak az a moszkvai állítás, hogy a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító közelében egy ukrán harci gép, feltehetően egy Szu-25-ös vadászbombázó repült a katasztrófa idején.

USA: tiltva a melegekkel szembeni diszkrimináció a foglalkoztatásban

"Amerika szövetségi szerződései nem támogathatják az amerikaiakkal szembeni diszkriminációt".

Több mint százezer palesztin menekült - rakéták iskolákban is?

Több mint százezer palesztin kényszerült elmenekülni lakhelyéről és az ENSZ-től segítséget kérni a gázai konfliktus két héttel ezelőtti kitörése óta.

A BT elítélte a maláj gép lelövését és hozzáférést követel

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn egyhangúlag elítélte a maláj utasszállító repülőgép kelet-ukrajnai megsemmisítését, amelynek fedélzetén 298-an tartózkodtak.

Elindult az áldozatok holttesteit szállító vonat

Forrás: YouTube

Elindult az oroszbarát szakadárok kezén lévő Torez pályaudvaráról hétfő este a lelőtt maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.