Újabb botrányos kivégzés

Forrás: YouTube

A kétszeres gyilkosságért halálra ítélt Joseph Rudolph Wood halálának beálltát a kivégzés megkezdése után egy órával és 57 perccel állapították meg.

Gázai konfliktus: a palesztin áldozatok száma immár meghaladja a hétszázat

Legalább 89 palesztin halt meg szerdán és csütörtökre virradóra a 16. napja tartó izraeli katonai hadműveletben a Gázai övezetben

Amerikai járatok indulnak már Tel-Avivba

Az Egyesült Államok légügyi hatósága (FAA) - helyi idő szerint - szerda este feloldotta az amerikai járatok tel-avivi repülésére vonatkozó tilalmat.

Nem lehet őrizetbe venni a kitoloncolásra váró menedékkérőket

Nem lehet a szökés veszélyére hivatkozva őrizetbe venni menedékkérő személyeket Németországban, mielőtt kitoloncolják őket egy uniós tagállamba.

hirdetés

Stabilan alacsony Obama népszerűsége

Tartósan alacsony, de stabilan 40 százalék feletti Barack Obama amerikai elnök támogatottsága.

Oroszországból érkezhetett a Buk rakéta

Oroszországból érkezhetett eredetileg az a Buk légvédelmi rakéta, amellyel feltételezés szerint a múlt csütörtökön Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállítót lelőtték.

Moszkva megtorlolja a kijevi EU-társulási kísérletet

Wikipedia Putyin

Oroszország azzal fenyegetőzött, hogy kiszáll az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási szerződésről tartott konzultációkból, és nem zárta ki azt sem, hogy leállítja az ukrajnai élelmiszeripari termékek importját, ha Kijev ratifikálja a megállapodást.

Rossz román döntés a nyugdíjjárulék-csökkentésről?

Traian Basescu román államelnök visszaküldte a bukaresti parlamentnek a nyugdíjjárulék csökkentéséről szóló törvényt.

A Wizz Air csütörtökön sem repül Tel-Avivba

Wikipedia Wizz Air

A Wizz Air továbbra sem közlekedik a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, a légitársaság csütörtök éjfélig meghosszabbította az érintett légijáratok felfüggesztését

Négy újságíró eltűnt Kelet-Ukrajnában

Aggodalmát fejezte ki az orosz külügyminisztérium négy újságírónak, közöttük a Kreml-párti RT (Russia Today) angol nyelvű orosz televízió brit munkatársának az eltűnése miatt.

Két robbantás rázta Kadunát, több tucat áldozat

Az egyik merénylő az imám elé vetette magát, még mielőtt a biztonsági őrök megállították volna. A hitszónok túlélte a támadást.

Állítólag orosz területről indították a - mai - rakétákat

A pilótáknak "valószínűleg" sikerült katapultálniuk. Igaz, olyan területen érhettek földet, amelyet szakadár fegyveresek tartanak ellenőrzésük alatt...

Lemondott a bolgár miniszterelnök

A belpolitikai válság mellett a bankrendszer omladozásával küzdő Bulgária elnöke már korábban bejelentette, hogy augusztus 6-án feloszlatja a törvényhozást, és ügyvivő kormányt nevez ki.

A Pentagon is küld szakértőket Ukrajnába?

Az ukránok júliusban olyan radarzavaró és -felderítő eszközöket kértek az Egyesült Államoktól és a NATO-tól, amelyekkel befolyásolni tudnák az orosz légelhárító rendszerek célkereső képességét.

Merkel gyorsan bevezetné az oroszok elleni új szankciókat

A legutóbbi moszkvai megnyilatkozások sem utalnak arra, hogy az orosz vezetés támogatná a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását.

Megérkezett az áldozatokat szállító első két repülőgép Eindhovenbe

A légikikötőben a holland királyi pár, Mark Rutte holland miniszterelnök és a tragédia áldozatainak több száz családtagja várt érkezésükre.

Az orosz védelmi miniszter irányítja a fegyverszállításokat a szakadároknak?

Jelenleg ellenőrzik azt az értesülést, amely alapján személyesen Sojgu egyeztetett Buk-1 típusú légvédelmi rakétarendszer átadásáról a szakadároknak.

Háborús bűnt követett el Izrael?

Főként palesztin civileket öltek. Ám nem csak Izrael sértette meg a nemzetközi humanitárius jogot, hanem a Hamász is.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító, nagyon sok a halott

Legkevesebb 40-en veszítették életüket, amikor a Transasia légitársaság utasszállító repülőgépe viharban hajtott végre kényszerleszállást Tajvanon.

Genova felé tart a Costa Concordia roncsa

A Costa Concordiát Giglio partjairól egész tömeg követte figyelemmel. A sziget lakói és turisták tapssal és kendőket lobogtatva búcsúztak az óriás hajóroncstól.

A szakadárok (most?) két ukrán harci gépet lőttek le?

A két Szuhoj típusú gép legénységének sorsáról egyelőre semmit nem lehet tudni. A kijevi kormányzat különbizottságot alakít a szankciók meghatározásához.

Húsz éve válna a nő, sikertelenül

freedigitalphotos.net

Húsz év különélés után sem válhatott el férjétől Tajvanon egy 90 éves matróna. A Jü családnevű nő elkeseredésében egy a nők jogaiért küzdő civil szervezet sajtótájékoztatóján mondta el panaszait.

Elindult az áldozatokat szállító első repülő Harkivból Eindhovenbe

A kelet-ukrajnai Harkiv repülőteréről útnak indult a malajziai utasszállító katasztrófa áldozatainak holttestét szállító holland katonai repülőgép. A hírek szerint azonban még mindig sok holttest van tragédia helyszínén is.

A németek elvennék a 2018-as labdarúgó vb-t Oroszországtól

youtube.com

Német politikusok szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogának vissza kell vonni Oroszországtól, ha Moszkva nem segíti a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és nem rendezi békésen az ukrán válságot.

Még sok holttest maradt a katasztrófa helyszínén

Nagyon valószínű, hogy továbbra is sok holttest van még a maláj utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén teljesen őrizetlenül az ausztrál kormányfő szerint.

"Le a Meteoterrorizmussal!"

Több száz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái, szerintük ugyanis azért nem látogatják őket elegen, mert a rossz időjárásról szóló hírek elriasztják a nyaralni vágyókat.

Az időjárás tönkreteheti a légi közlekedést

freedigitalphotos.net/potowizard

Az Eurocontrol előrejelzése szerint a szélsőséges időjárás 2050-re mintegy évi 700 millió euró kárt okoz a légi közlekedésben, ezért fel kell készüli a várható hatásokra.

Lemondott a kormányfő Peruban

youtube.com

Elfogadta René Cornejo perui kormányfő lemondását Ollanta Humala államfő és a távozó miniszterelnök helyére az eddigi munkaügyi minisztert, Ana Jarát jelölte ki.

Hollandiában nemzeti gyászt rendeltek el

Több mint 50 év után újra nemzeti gyászt hirdettek szerdára Hollandiában a malajziai repülőgép ukrajnai katasztrófája miatt. A 298 halálos áldozat közül 193 holland állampolgár volt.

Több ezren kerültek kórházba a hőség miatt

Háromezernél is többen kerültek kórházba Japánban az elviselhetetlen hőség miatt, hárman közülük meghaltak, ráadásul a fővárosban és környékén továbbra sem enyhült a meleg.

Brutális tájfun sújtotta Tajvant, most Kínába tart

youtube.com

Heves esők és erős széllökések kíséretében nagy erejű tájfun csapott le Tajvanra szerdán, a rendkívüli időjárás miatt szinte megállt az élet, egy ember meghalt, számottevő károk keletkeztek.

Nyilvános a rakéta röppályáját ábrázoló térkép

http://www.unian.ua

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége nyilvánosság elé tárt egy térképet, ami annak a rakétának a röppályáját ábrázolja, amely a maláj utasszállító gép tragédiáját okozhatta.

Rendőrök és civilek is meghaltak egy merényletben

Egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megpakolt gépkocsijával egy rendőrségi őrhelynek hajtott Bagdadban; a merényletben legalább 23 ember meghalt és kórházi források szerint több mint 50 személy sérült meg.

Tévedésből lőtték le a gépet?

youtube.com

Az amerikai hírszerzés szerint a kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le, nagy valószínűséggel tévedésből a Hollandiából induló maláj utasszállító repülőgépet.

A Wizz Air sem megy Tel-Avivba

A Wizz Air is felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig - jelentette be kedd este a diszkont légitársaság.

Az iraki kormányfő a szunnita törzsek támogatását keresi a dzsihadisták elleni harcban

Számos szunnita törzsi vezetővel találkozott kedden az iraki kormányfő, hogy megnyerje támogatásukat a dzsihadisták elleni harcban.

A hadsereg jogköreit bővítő ideiglenes alkotmányt fogadtak el Thaiföldön

Az alkotmány magában foglalja a Béke és Rend Nemzeti Tanácsa nevet viselő katonai junta fenntartását, és immunitást ad a jogi felelősségre vonás bármilyen formája alól az államcsíny vezetőinek.

Fabius: azonnal véget kell vetni a "mészárlásoknak"

Laurent Fabius francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte kedden, hogy már hatszáz halálos áldozata van a gázai konfliktusnak, és arra szólította fel Izraelt, hogy azonnal vessen véget "a mészárlásoknak".

Európai járatok sem indulnak Tel-Avivba

freedigitalphotos.net/num_skyman

A tel-avivi nemzetközi reptér közelében történt rakétatámadás után az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait kedden, követve a hasonlóan eljáró amerikai légitársaságokat.

Kitoloncolták Kanadából a hamiltoni magyar embercsempész bűnszervezetet

A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket.

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok előtt

Forrás: YouTube

Egy perc csönddel tisztelegtek a Kelet-Ukrajnában szerencsétlenül járt maláj utasszállító repülőgép csaknem 300 szörnyethalt utasának az emléke előtt keddi tanácskozásukon az uniós külügyminiszterek.

A következő utasszállítót Izrael felett lövik le?

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat.

Moszkvai nyomás a szakadárokon, hogy segítsék a nyomozást

Wikipedia putin

Oroszország minden tőle telhetőt megtesz, így latba veti befolyását a szakadárok között, hogy segítse a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító ügyében a nyomozást.

Újabb 100 ezres várost foglaltak vissza az ukránok

Az oroszbarát szakadárok elleni "terrorellenes műveletben" részt vevő ukrán erők elfoglalták a több mint százezer lakosú Szeverodonyeck városát Luhanszk megyében

Indulhat a kannabisztermelés - Németországban

Wikipedia cannabis

A kölni közigazgatási bíróság a minap a kannabisztermelés mellett tette le voksát. Persze azért van megkötés...

Összeütközött két vonat Dél-Koreában

Frontálisan összeütközött két személyszállító vonat Dél-Koreában kedd délután. A balesetben egy utas meghalt, többtucatnyian megsérültek.

Megérkezett Harkivba a holttesteket szállító vonat - videó!

Youtube Harkiv torez

Megérkezett kedden a kelet-ukrajnai Harkivba, a Balaskova vasútállomásra a maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat a szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck megyei Torezből.

Putyin katasztrófába vezeti Oroszországot

Pár hónapja vezető nyugati politikusok zseniális stratégaként tekintettek Vlagyimir Putyin orosz elnökre, a maláj gép lelövését követően viszont kiderült: nem zseni, hanem vakmerő hazárdjátékos.

Jóváhagyta a részleges katonai mozgósítást az ukrán parlament

Fotó: Facebook/Euromaidan

A határozat indoklása szerint a részleges mozgósításról hozott döntésre "a katonák és békés lakosok halálát okozó terrorizmus kelet-ukrajnai terjedése" miatt van szükség.

Putyin most már mindennel egyetért

Oroszország kész teljes mértékben segítséget nyújtani a múlt héten Ukrajna felett szerencsétlenül járt malajziai utasszállítóval történtek feltárásához.

Körözött magyar gyilkost fogtak el Thaiföldön

Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Thaiföldön, Pran Buri tartományban a rendőrség elfogta azt a férfit, aki 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson. A támadásban egy ember meghalt, tizennégyen megsérültek.

Komoly károkat okozott a vihar Csehországban

Számos helyen komoly károkat és közlekedési problémákat okozott a hétfőn késő este, illetve az éjjeli órákban Csehországon átvonuló heves zivatar és szélvihar.

Oroszország nem jön ki túl jól ebből az ügyből

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

Több uniós külügyminiszter is említést tett arról kedd reggel az EU külügyi tanácsára érkezve, hogy fegyverembargót kellene bevezetni Oroszországgal szemben a maláj légitársaság MH17-es járatának kelet-ukrajnai katasztrófája miatt.

Romlotthús-botrány Kínában: a KFC és a McDonald's is bajban van

A KFC-n és a McDonald's-on kívül féltucatnyi más nyugati étteremláncnak is beszállított az a sanghaji cég, melyről kiderült: lejárt szavatosságú, újrabedolgozott áruval kereskedett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.