Életfogytiglanra ítéltek két feltételezett neonácit Görögországban

Egy pakisztáni fiatal megöléséért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték kedden az Arany Hajnal nevű görög szélsőjobboldali párt két feltételezett tagját.

Leváltották a szaúd-arábiai titkosszolgálat vezetőjét

Leváltották a szaúd-arábiai hírszerzés vezetőjét, aki egyebek mellett az ország Szíria-politikájának egyik felelőse volt, és megbízták a damaszkuszi rezsim ellen harcoló lázadók támogatásával is.

Amerikai páncéltörő rakétákhoz jutottak szíriai felkelők

Hatékony amerikai páncéltörő rakétákhoz jutott a szíriai felkelők egyik csoportja.

"Terrorellenes művelet" Ukrajnában, halottak

Az ukrán fegyveres erők kedden a hivatalos kijevi megfogalmazás szerint "terrorellenes műveletet" kezdtek az ország keleti részén oroszbarát szakadárok ellen.

hirdetés

Megemlékeztek a maraton elleni terrortámadás áldozatairól

Bostonban kedden több szertartással emlékeztek meg a város maratoni futóversenyének finisében egy évvel ezelőtt elkövetett terrortámadás áldozatairól, és tisztelegtek azok előtt, akik részt vettek a mentésben.

Ukrán válság - London "pénzügyi áldozatvállalásra" is kész

freedigitalphotos.net/adamr

Nagy-Britannia pénzügyi áldozatvállalásra is kész annak megakadályozása érdekében, hogy Oroszország teljesen destabilizálja az ukrajnai helyzetet.

Vádat emeltek hármas gyilkosság miatt a rasszista lövöldöző ellen

Három ember meggyilkolása miatt vádat emeltek kedden kansasi ügyészek az ellen a rasszista férfi ellen, aki vasárnap fegyveres támadást hajtott végre két zsidó közösségi intézmény ellen Kansas City egyik elővárosában.

Izraelnek 300 atomfegyvere van

Freedigitalphotos Idea go

Az Egyesült Államoknak akkor sem szabad megtámadnia Iránt, ha az sikeresen kifejleszt egy atombombát.

Az első halottak az ukrán-orosz háborúban

Wikipedia T-64

Négy halottja és két sebesültje van a kramatorszki repülőtér elleni rohamnak.

Megkezdődött az orosz-ukrán háború?

Ukrán belügyi csapatok kedd délután behatoltak a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városába, ahol az utóbbi napokban több épületet oroszbarát erők foglaltak el.

Hogyan foglaljunk tankot fegyvertelenül?

Wikipedia T-64

Először is, legyen nagyon gyatra az ellenség morálja. Másodszor álljunk ki elé az útra. Harmadszor...

Európa már régen többsebességes

Jól mutatkozik az eltérés az egyes régiók munkanélküliségi mutatóiban is: több mint tízszeres(!) különbség van a legjobb és a legrosszabb területek között.

Bezárták a hírhedt Abu Graib-i börtönt

Wikipedia Abu Graib

Az iraki hatóságok biztonsági okokból bezárták a Bagdadtól nyugatra található, hírhedtté vált Abu Graib-i börtönt.

Negyven csecsemő holttest egy kórházban

"Borzasztó a helyzet: halomba rakott, rosszul kiterített emberi maradványok. Rendkívül nehezemre esik beszélni arról, amit ott találtunk."

Közmunkára ítélték Silvio Berlusconit

Wikipedia Berlusconi

Egy idősotthonban végez majd szociális munkát hetente legalább egy alkalommal négy órán át.

Álarcos fegyverek rabolták el a nagykövetet

Elrabolták Jordánia Líbiába akkreditált nagykövetét: gépkocsiját álarcos fegyveresek állították meg kedd reggel Tripoliban.

Márpedig létezik a "harmadik nem" - a legfelsőbb bíróság mondta ki

Decemberben viszont elutasította a homoszexualitás dekriminalizálását, így az egyneműek kapcsolata továbbra is bűncselekménynek számít az ázsiai országban.

Eltűnt utasszállító: ismét alámerül a robot-tengeralattjáró

A malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járatának 239 emberrel a fedélzetén március 8-án veszett nyoma.

Tévészereplése után verték meg az elnökjelöltet

Az orosz hírügynökség nem fejtette ki, hogy az oroszbarát politikát folytató párt elnökjelöltje konkrétan mivel váltotta ki az ICTV-nél tüntetők haragját.

Robbantás a buszpályaudvaron: kétszáznál is több áldozat lehet

A főváros központjába közlekedő, ingázókkal zsúfolásig megtelt buszok szemtanúk szerint már indulni készültek a reggeli csúcsforgalom idején, amikor egy gépkocsival közéjük hajtott négy férfi.

Megindultak a harckocsik Szlovjanszk felé

Szlovjanszk tőszomszédságában fekvő Andrijivka faluban harcok folynak, fegyverropogás és robbanások zaja hallatszik onnan, ég a falusi tanács épülete.

Közszolgálatiság: Pulitzer-díjas a The Washington Post és a The Guardian

Tudósításaik annak a jobb megértésében is segítették az olvasót, hogy a leleplezések hogyan illeszkedtek a nemzetbiztonság szélesebb keretrendszerébe.

Közös emlékezés a kommunista rendszer bukásának 25. évfordulójáról

Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában az évfordulós megemlékezéseket a fővárosokban tartják meg, Németországban viszont Lipcsében lesz a központi megemlékezés október 9-én.

EU: Oroszország vonja vissza csapatait

Az Európai Unió elítéli, hogy Kelet-Ukrajnában fegyveresek olyan akciókat hajtanak végre, amelyek célja az ország destabilizálása.

Észak-Korea: nem mi küldtük Dél-Koreába a drónokat!

A dél-koreai hadsereg nyomozása "tele van hazugságokkal".

Elégedetlenek a honatyák, mert a volt államfő bizalmasai túl enyhe büntetés kaptak

freedigitalphotos.net/suphakit73

Megdöbbentően enyhének minősítették hétfőn tunéziai parlamenti képviselők azokat az ítéleteket, amelyeket a hét végén mondott ki egy katonai bíróság a három éve megbuktatott Zín el-Ábidín Ben Ali államfő több bizalmi emberére.

Hollande és Obama "ugyanazokat az aggodalmakat osztja"

Francois Hollande francia és Barack Obama amerikai elnök "ugyanazokat az aggodalmakat osztja" az elmúlt két napban Ukrajnában történt erőszakos cselekmények miatt - közölte hétfő este a francia elnöki hivatal.

Az NSA-ügy miatt kapott Pulitzert a Post és a Guardian

A két lap a Hongkongba, majd Moszkvába szökött, korábban az NSA-nek dolgozó amerikai informatikus, Edward Snowden által rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján kezdett el vizsgálódni.

Kijevben járt a CIA igazgatója

Washington normális esetben nem számol be a CIA-igazgató látogatásairól, és ezt most is csak a rendkívüli helyzet, valamint a vizittel kapcsolatos hamis állítások miatt teszi.

Koalícióra lép a Szerb Haladó Párt a Vajdasági Magyar Szövetséggel

Április 27-éig egy "kicsi, modern és hatékony kormány" fog felállni Szerbiában.

Meghalt a Hezbollah tévécsatornájának három újságírója

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Agyonlőtték a Hezbollah tévécsatornájának három újságíróját hétfőn a szíriai Maalúla városában.

Akár halálbüntetés is várhat a zsidógyűlölő lövöldözőre

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) gyűlöletből elkövetett bűncselekményként kezeli azt a hármas gyilkosságot, amelyet Kansas City-ben követett el egy zsidó közösségi intézményeket megtámadó férfi.

Egy kisfiú fejére bukkantak a visszaeső kannibálok otthonában

Visszaeső kannibált vettek őrizetbe hétfőn Pakisztánban, miután a férfi otthonában egy kisfiú fejére bukkantak.

Jönnek-mennek a bankok, korlátozott vízellátás a Krímben

freedigitalphotos.net/ddpawumba

A Krímből több bank kivonult, hétfőn az ukrán Alfa-Bank jelezte ezt a döntését, de helyükre újak állnak be, miközben Ukrajna a harmadára csökkentette a félsziget vízellátását az észak-krími-csatornán át.

A magyar Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában

Mintegy 300 000 lakost érintő egészségügyi infrastrukturális fejlesztési projektet valósít meg a magyar segélyszervezet kárpátaljai irodája révén Beregszászon a magyar Külügyminisztérium támogatásával.

Ukrajna széthullik

Fotó: YouTube.com/Kanal5

Fegyveres szakadárok elfoglalták hétfőn a kelet-ukrajnai Donyeck megyében lévő Szlovjanszk településen a helyi katonai repülőteret.

Álházasság Angliában - magyar nőket átverő banda

Magyar nők és pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorlók álházasságának szervezése címén ítélték több évi börtönre egy magyar-pakisztáni társaság tagjait.

Egy 73 éves nagy sárkány volt a zsidógyűlölő lövöldöző

Fotó: YouTube.com

Három ember életét vesztette Kansas City egyik elővárosában vasárnap délután, miután egy fegyveres lövéseket adott le két zsidó közösségi intézményben. Azonosították az elkövetőt.

Turcsinov nem zárja ki a népszavazást a föderalizációról

Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő nem zárta ki azt hétfőn, hogy Ukrajnában a május végi elnökválasztással egy időben népszavazást tartsanak az ország föderalizációjáról.

Megemelte a magáét és Medvegyevét is Putyin

Fotó: freedigitalphotos.net/thanunkorn

Rendelettel 2,65-szörösére emelte saját fizetését Vlagyimir Putyin orosz elnök, és ugyanakkora mértékben növelte Dmitrij Medvegyev miniszterelnök járandóságát is.

Ukrajna föderalizációja: nem zárják ki a népszavazást

A Moszkva-barát szakadárok a Donyeck melletti Horlivkában a rendőrség épületének ostromára készülnek. A rendőrök odabenn elbarikádozták magukat.

Lengyel orvosokat vesztegetett meg a gyógyszergyártó

Az ügyet a brit közszolgálati médiatársaság televíziójának oknyomozó riportprogramja, a Panorama tárta fel.

Pokolgép robbant a buszpályaudvaron, rengeteg a halott

A detonáció harmincnál több gépkocsit megrongált, s azok üzemanyagtartályát felgyújtva további robbanásokat okozott. A mentők további halottak és sebesültek után kutatnak.

Lejárt a határidő: az ukrán hadsereg bevetésével "stabilizálják" a helyzetet

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa orosz kérésre rendkívüli ülésen vitatta meg a helyzetet, vasárnap, de ezen - hírügynökségi értékelés szerint - "süketek párbeszéde" folyt.

Még a kínaiaknak sem tetszik az országhatárok átrajzolgatása

Steinmeier egységesnek nevezte az uniós reagálást, s óvott attól, hogy a "józanságot és a józan észt" összetévesszék a gyengeséggel.

Eltűnt utasszállító: üzemanyagfoltból vittek mintát a laborba

Az utolsó akusztikus jelet, amely a fekete dobozokból érkezhetett, hat nappal korábban vették, és most már "kétségkívül ideje lemenni a víz alá".

Lejárt az ultimátum Szlovjanszkban - nem tették le a fegyvert

A rendőrségi épület felett a határidő lejártával is orosz zászló lobogott, míg az épület előtt a homokzsákokból emelt barikádnál álarcos emberek álltak.

Ez már tényleg fájhat: kiszorulhatnak az oroszok a fegyverbizniszből

"Egyelőre nem kaptunk semmilyen utasítást az Európai Uniótól az orosz részvétellel kapcsolatban, de ezek rövidesen megérkezhetnek".

Megkérdezte, hogy zsidók-e - aztán már lőtt is

Három ember vesztette életét. A tettes sokáig a Ku-Klux-Klan fajgyűlölő szervezet karolinai csoportjának parancsnoka (nagy sárkánya) volt.

Befejezte az éhségsztrájkot a Kubában bebörtönzött amerikai

Fotó: freedigitalphotos.net/lamnee

Befejezte az április 3-án kezdett éhségsztrájkot a Kubában felforgatás vádjával bebörtönzött amerikai Alan Gross, aki a rossz bánásmód és az ellen tiltakozott az akcióval, hogy az amerikai kormány nem törődik a kiszabadításával.

Közeleg az évforduló: térkamerákkal javítják a közbiztonságot Bostonban

Tamerlan és öccse, Dzsohar Carnajev a tavalyi merénylethez két, kuktafazekakba szerelt, szögekkel megpakolt, távirányítású pokolgépet használt.

Hétfő reggelig kaptak haladékot a fegyverletételre

Fotó: freedigitalphotos.net/worradmu

Olekszandr Turcsinov ügyvivő ukrán államfő hétfő reggelig adott haladékot a kelet-ukrajnai oroszpárti aktivistáknak a fegyvereik letételére.

Ukrán válság - Washington bekeményít

Az Egyesült Államok kész fokozni az Oroszország elleni szankciókat, ha Ukrajnában folytatódnak az elmúlt napokban tapasztalt akciók.

Irán és az urán - mire jó a jog?

Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

Iránnak joga van ahhoz, hogy az urándúsítás mértékét 90 százalékos szintig emelhesse - fejtegette vasárnap Teheránban Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügyi hivatal vezetője.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.