Levegő-levegő rakétákkal szálltak fel orosz gépek

freedigital/panuruangjan

Ezek a rakéták hatvan kilométeren belül lévő célpontok megsemmisítésére alkalmasak.

Nem kívánatos Oroszországban Soros György

Megállapították, hogy Soros György két nem-kormányzati szervezete (NGO) veszélyezteti Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát.

Törökország 1300 Görögországba tartó migránst állított elő

Törökországban mintegy 2 millió szíriai menekült, továbbá iraki és afganisztáni menekültek ezrei élnek.

Harminc Molotov-koktél került elő a görög-macedón határon

Az eddigi silány hamisítványok mellett a macedón rendőrök már rendkívül jó minőségű hamisított dokumentumokkal is találkoztak.

hirdetés

Fegyveres pandák raboltak ki egy újságost

Két, állatfigurás pizsamába öltözött férfi arra kényszerítette az eladónőt, hogy adja át az aznapi bevételt.

Obama és Putyin a szíriai és az ukrajnai válságról tárgyalt

A szíriai és az ukrajnai válságról tartott félórás megbeszélést az amerikai és az orosz elnök hétfőn Párizsban, a klímacsúcs adta alkalmat kihasználva.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Bagdadban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn a Kerbelába tartó síita zarándokok közelében Bagdadban, kilenc ember meghalt, 21 társuk megsebesült.

Székely zászlóra cseréltek egy sepsiszentgyörgyi köztéri román lobogót

Ismeretlenek hétfőn levették a sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról a román lobogót, és a székely lobogót vonták fel helyette.

Szigorú biztonsági intézkedések várhatók a belgrádi EBESZ-konferencián

A terrorveszély, a szíriai helyzet és a migránsválság lesznek várhatóan a fő témák az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának csütörtökön kezdődő kétnapos konferenciáján Belgrádban, amelyet több mint hétezer rendőr biztosít.

Iszlám Állam - Több mint 120 harcos tért már vissza Koszovóba

Olyan férfiakról van szó, akik 2011 óta szíriai és iraki harcokban vettek részt az IÁ soraiban. A hatóságok a visszatértek minden lépését követik.

50 kilométeres lesz a kerítés a görög határszakaszon

A cél, hogy a migránsokat az áteresztőpontokra, a legális határátkelőhelyekre tereljék, és ezzel szabályozzák az országba irányuló áradatot.

Bukaresti tűzvész - Megemlékeztek az egy hónapja történt tragédiáról

Románia-szerte megemlékeztek hétfőn a hatvan emberéletet követelő, egy hónapja történt bukaresti tűzvész áldozatairól, miközben a baleset 67 sérültjét ápolják továbbra is hazai és külföldi kórházakban, közülük tízen pedig még nincsenek túl az életveszélyen.

Áder a civilizációt veszélyeztető hatások megelőzésére szólított fel

A döntéshozók erkölcsi felelősségére mutatott rá és a klímaváltozás civilizációt veszélyeztető hatásainak megelőzésére szólított fel hétfőn Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciája nyitónapján elmondott beszédében, a Párizs közeli Le Bourget-ban.

Hollande: a Föld jövője dől el a párizsi klímacsúcson

"A legnagyobb kihívás, hogy a versenyalapú globalizációról áttérjünk az együttműködésen alapuló globalizációra. Az Észak és Dél, az ember és a természet közötti partnerségre."

Az orosz bombázások 1500 ember halálát okozták két hónap alatt

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosai közül 419 halt meg orosz támadásban, legalább 598-en pedig az al-Kaida-szövetséges an-Nuszra Front, valamint más lázadócsoportok emberei közül vesztették életüket.

Ferenc pápa a gyűlölet elutasítására szólított fel

Ferenc pápa fokozott biztonsági óvintézkedések közepette ellátogatott hétfőn a vallásközi konfliktus sújtotta Közép-afrikai Köztársaság fővárosának központi mecsetébe, ahol a gyűlölet és az erőszak elutasítására szólította fel a keresztényeket és a muszlimokat.

Új államvédelmi törvényt készítenek elő Ausztriában

Heteken át tartó vita után megállapodott az osztrák kormánykoalíció az új államvédelmi törvénytervezetről, amely reményeik szerint megkönnyítené a feltételezett terroristák elleni küzdelmet.

A koszovói ellenzék ismét könnygázzal akadályozta a parlament munkáját

A megerősített rendőri felügyelet ellenére hétfőn a koszovói ellenzék ismét könnygázpalackot dobott a pristinai parlament üléstermébe, ami miatt el kellett halasztani az ülést.

Egy héttel elnapolták a bizalmas vatikáni dokumentumok ellopásáról zajló per folytatását

A halasztást az egyik vádlott, a világi Francesca Immacolata Chaouqui kérte, miután korábbi ügyvédjét lecserélte. A vatikáni bíróság azt is engedélyezte, hogy a vádlottak példányt kaphassanak a vádiratból, amit korábban megtagadott.

Rengeteg gyereket szedtek ki a tengerből

A migránsok között szíriaiak, palesztinok, tibetiek és indiaiak is voltak. A Balikesir partjainál fekvő Cunda-szigetre szállították őket.

"Török" pékségre mért csapást az orosz légierő

Oroszország és Törökország viszonyában jelentős feszültség érzékelhető azóta, hogy a török légierő múlt hét elején lelőtt egy orosz vadászbombázót. Egyre "szebb" a történet...

Egy orosz gép "tévedésből" megsértette Izrael légterét

"Mivel az orosz gépek nem támadnak minket, nincs szükség arra, hogy automatikusan lelőjük őket."

Kétségbeesés a macedón határnál

Begyújtott a kandallóba, ám a kémény sikítani kezdett

A kaliforniai háztulajdonos gyanútlanul megrakta a kandallóját fával és begyújtott, ám a kéményből segélykiáltásokat hallott...

Ez Izrael válasza az EU-nak

Izrael felfüggeszti kapcsolatait a békefolyamat ügyeiben az EU intézményeivel.

Párizsi klímacsúcs ON

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések közepette kettős célkitűzéssel nyílik meg ma az ENSZ 21. klímakonferenciája a Párizs környéki Le Bourget városban.

Leszámolás és túszejtés egy guatemalai börtönben

A guatemalai büntetés-végrehajtási intézményekben az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban fordulnak elő erőszakcselekmények.

Kémeket cserélt Kína és Tajvan

A Kínai Népköztársaság szabadon engedte a tajvani katonai hírszerzés két tagját, cserébe Tajvan szabadon engedett egy szintén kémkedésért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt kínai fogolyt.

Törökország jól jött ki a csúcsból

Az országnak sikerült érvényesítenie politika, gazdasági és financiális céljait, ráadásul az uniós csatlakozáshoz is közelebb kerülhet.

Vélhetően abortuszellenes nézeteket vall a Colorado Spings-i fegyveres támadó

Egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi alkalmazott szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Robert Lewis Dear kijelentette, hogy ellenzi a magzati szervek felhasználását.

A krími vezetés egy hét fizetett szabadságot javasolt a félsziget munkavállalóinak

Szerhij Akszjonov, Krím Moszkva-barát vezetője azt tanácsolta a félszigeten működő vállalatoknak és hivataloknak vasárnap, hogy a jövő héten küldjék fizetett szabadságra munkavállalóikat az Oroszország által elcsatolt területen kialakult energiaválság miatt.

Eu-csúcs: Orbán győzelemről beszél

Nem kell kötelező jelleggel migránsokat befogadni.

Törökország elvárásokkal nyit: Ankara az unióhoz való csatlakozási folyamat felgyorsulását várja

Partner kíván lenni Törökország a migrációs válság megoldásában, és abban bízik, hogy a vasárnapi EU-török csúcstalálkozóval felgyorsulhat az unióhoz való csatlakozás folyamata.

A merényletek áldozataira emlékeztek a delegációk tagjai

Egyperces csenddel emlékeztek a november 13-i merényletek 130 áldozatára a párizsi klímacsúcs delegációinak tagjai, akik vasárnap délután megkezdték az egyeztetéseket a klíma-megállapodásról a francia főváros közelében található Le Bourget kiállítócsarnokban, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt, amelyre mintegy 150 állam- és kormányfő hivatalos.

Tömegverekedés után további migránsincidensek Berlinben

Tömegverekedés robbant ki Berlinben egy menekültszálláson, a német rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Összecsaptak rendőrök és tüntetők Párizsban

A francia rendőrség mintegy száz embert előállított, miután összecsapások törtek ki vasárnap délután Párizs belvárosában a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták között.

Leszedi rólunk a keresztvizet a berlini sajtó

A Welt am Sonntag (WamS) című vasárnapi német lap vezércikkben foglalkozott Magyarországgal.

Összeült az EU és Törökország

A rendkívüli csúcstalálkozón az összegyűlt állam- és kormányfők szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldásáról szóló, október óta készülő közös akciótervet, amely Ankara európai integrációját is felgyorsíthatja.

Orbán Viktor: kényszerbetelepítést nem fogadunk el

Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el.

Tusk: Schengen veszélybe kerül, ha nem sikerül ellenőrizni a külső határokat

Ha nem sikerül rövid időn belül biztosítani a külső határokat, veszélybe kerül a szabad mozgást biztosító schengeni övezet.

Zeman ismét bírálta a cseh kormányt menekültügyben

Hibát követett el a cseh kormány azzal, hogy nem csatlakozott ahhoz a beadványhoz, amelyet Szlovákia nyújt be a menekültkvóták ügyében az Európai Bírósághoz.

A hétvégén megkezdték a spielfeldi határátkelőhöz tervezett kerítés előkészítő munkálatait

A tervek szerint a kerítés még az idén elkészül.

Élve eltemették az újszülöttet - hangosan sírt a törmelék alatt

Egy feltehetőleg maximum kétnapos csecsemőt találtak Los Angelesben egy aszfalthasadékba temetve.

Az osztrák kancellár is beáll a törököket pofozó sorba

A szociáldemokrata politikus úgy vélte, hogy békésen, tiszteletteljesen és Európa-szerte példamutatóan működik a vallási közösségek közötti párbeszéd Ausztriában.

Kívülről hozna vezetőt Netanjahu a Moszadnak - nagy a felháborodás

A Moszad berkeiben a szervezetnek adott "pofonként" értelmeznék, ha kívülről hoznának utódot Tamír Pardó jelenlegi igazgató helyére, akinek a megbízatása januárban jár le.

Rendkívül magas a fenyegetettség Nagy-Britanniában

"Igen nagy a valószínűsége" egy merénykísérletnek Nagy-Britanniában is, ezért erre a fenyegetettségre a kormánynak válaszolnia kell.

A Pentagon rádörgött a törökökre - nemcsak az oroszoktól kapják a pofonokat

"...tessék már nem együttműködni az Iszlám Állammal, hanem tessék 10-30 ezer fős csapatot állomásoztatni egy 100 kilométeres szakaszon. Tessék konkrétabban részt venni a háborúban, nemcsak a menekülteket befogadni!"

Újabb késelés történt Jeruzsálem belvárosában - 30 körüli nő az áldozat

Az utóbbi két hónapban szinte napi rendszerességgel ismétlődnek Izraelben és a palesztin területeken hasonló támadások

Kitoloncolnának 14 ezer menekültet - de nem tudják, hol vannak

Svédország is szigorított a határellenőrzésen, a kormányzat pedig bejelentette, hogy mindenkinek távoznia kell, aki illegálisan érkezett az ország területére.

400 ezer menekültet venne át Törökországtól uniós államok egy csoportja?

Felkérik Jean-Claude Junckert, hogy dolgozzon ki egy javaslatot a kontingens elosztására a következő, december közepén tartandó uniós csúcsra.

Az Iszlám Állam vállalta magára a gízai támadást is

Fegyveresek szombaton golyózáport zúdítottak egy rendőröket szállító járműre a piramisokhoz vezető egyik főúton; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

A csehek köszönik szépen, nem hisztiznek terrorveszély miatt

A rendkívüli kormányülés fő témája a Cseh Köztársaság jelenlegi biztonsági helyzete volt, tekintettel a közelgő karácsonyi ünnepekre.

Nyüszítve zokog az elfogott ISIS-terrorista - VIDEÓ!

Ez a dzsihadista harcos korántsem mutat elfogása után olyan nagy lelkierőt, mint amikor saját kegyetlenkedéseikről számolnak be.

Énekkel tiltakoztak a magyarok kirekesztése ellen

Dallal demonstráltak az anyanyelve miatt kirúgott magyar eladónő mellett.

Londonban és Madridban több ezren tüntettek a háborús részvétel ellen

"Ezt a konfliktust nem lehet bombákkal megoldani."

Meghekkelték sárga gumikacsákkal az ISIS-propagandát

A kiberhadviselés színterén nemritkán meglepő megoldások is felbukkannak. Egy csoport úgy döntött, vizuális ellentámadásba lendülnek a terrorszervezet ellen.

A spanyol rendőrség őrizetbe vette az Iszlám Állam újabb három támogatóját

Az IÁ ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket.

Putyin gazdasági szankciókat vezetett be Törökország ellen

Oroszország visszavág: Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton aláírta a Törökországot sújtó szankciókról szóló rendeletet, válaszul arra, hogy a török légierő négy nappal korábban lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében.

Székelyzászló-ügy - Jogerős ítélet minősíti reklámzászlónak a székely zászlót

A nagyváradi helyi rendőrség 2014 augusztusában szólította fel Tőkés Lászlót, hogy távolítsa el európai parlamenti irodája erkélyéről a szolidaritásvállalás jeleként korábban kitűzött székely zászlót, amelyet a hatóság reklámzászlónak tekintett.

A rendkívüli állapot ellenére megtartják a klímacsúcs rendezvényeit

Francois Hollande francia elnök szombaton közölte, hogy a nemzetközi klíma-csúcstalálkozó "számos előirányzott eseményét" rendben megtartják, annak ellenére, hogy Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben a november 13-i párizsi merényletsorozat óta.

Sajtótájékoztatóján végeztek ki egy közismert kurd ügyvédet

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy, a kurdok ügye mellett elkötelezett ügyvédet, aki éppen sajtótájékoztatót tartott a zömében kurdok által lakott délkelet-törökországi Diyarbakirban.

Koszovóban forr a levegő - tízezrek tüntettek

Több tízezren vettek részt a helyi beszámolók szerint a szombaton Pristinában tartott kormányellenes tüntetésen, amely békésen zajlott le.

Nógrádi: még több migráns jön, ha Aszad távozik

Az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szereplői szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője.

Agyonlőttek négy rendőrt a gízai piramisoktól nem messze

Ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak szombaton egy rendőröket szállító járműre Egyiptomban, a gízai piramisoktól nem messze; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

"Bár ne történt volna meg" - Erdogan sajnálkozott az orosz vadászgép lelövése miatt

Recep Tayyip Erdogan török elnök kifejezte sajnálkozását szombaton amiatt, hogy egy török vadászgép négy nappal korábban lelőtte az orosz légierő egyik vadászbombázóját a szíriai határnál. Az államfő most először tette ezt meg az orosz-török viszonyban komoly feszültséget okozó incidens óta.

Levágott disznófejekkel üzentek a bevándorlóknak

Nyugat-Európa több országában is a migránsok befogadása ellen tiltakoznak. Egy holland kisvárosban a héten levágott disznófejeket raktak egy olyan területre, ahová az állam menekültszállást építene.

Ismét összetűztek migránsok a macedón rohamrendőrökkel

Mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket.

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy része a volt Jugoszláviából származik

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy részét a volt Jugoszlávia legnagyobb fegyvergyárában, a kragujevaci Zastava gyárban készítették.

Rakétákat lőttek ki egy ENSZ-táborra Maliban

Két guineai békefenntartó és egy szerződéses alkalmazott meghalt.

Ferenc pápa: legyetek Krisztus misszionáriusai!

Ferenc pápa ugandai látogatásán arra kérte a híveket, hogy gondoskodjanak az idősekről, a szegényekről és az elhagyottakról, ezek révén legyenek Krisztus misszionáriusai.

Drótkerítést épít a macedón hadsereg

Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon, ahol a bevándorlók igyekeznek bejutni az országba és folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.

Jól fogyott az akciós marihuána a fekete pénteken

Amióta Washington és Colorado államban törvényes a marihuána fogyasztása, valamint állami engedéllyel a vadkender termesztése és értékesítése, nagyot nőtt az ilyen akciók iránti kereslet.

Véget vetnének a "garázsok iszlámjának" Olaszországban

Az olasz kormány azt tervezi, hogy bezáratja az illegálisan működő muszlim imahelyeket a terrorizmus elleni intézkedések keretén belül.

Már kétezren rekedtek a görög-macedón határon

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.