A magyar-osztrák határon készül valami

freedigitalphotos/Tina Phillips

Megerősítené az osztrák-magyar határ védelmét az osztrák belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium, az intézkedés része a hatóságok által az embercsempészet ellen meghatározott ötpontos programtervnek.

AZ ENSZ a Facebookot és a Twittert használná a dzsihadisták ellen

A közösségi oldalakat működtető cégeket is bevonná a dzsihadista terroristák elleni küzdelembe az ENSZ Terrorellenes Bizottsága, amely kétnapos konferenciát tartott Madridban 70 ország minisztereinek és szakértőinek közreműködésével.

Obama: 2016-ban is tudnék nyerni az elnökválasztáson!

"Elég jó" elnöknek tartja magát Barack Obama, ezért úgy gondolja, ha indulhatna a 2016-os amerikai elnökválasztáson, meg is tudná nyerni.

Lövöldözés volt Barcelona központjában - Konzul: nincs magyar sérült

Lövöldözés volt kedd délután Barcelona belvárosában, a turisták által kedvelt Las Ramblas sétálóutcában, két ember megsérült. Szabó Ferenc konzul az M1 aktuális csatornán közölte: nincs arra vonatkozó információ, hogy magyar sérültje lenne a lövöldözésnek.

hirdetés

Tömegesen próbáltak illegálisan átjutni Angliába a Csalagúton

A francia oldalon várakozó migránsok keddre virradóra megpróbáltak áttörni a Csatorna-alagúton, és ez még este is fennakadásokat okozott a forgalomban.

Vajon mit talált a sárban a tehéncsorda?

Natureland Seal Sanctuary / Facebook

A madárlesen lévő férfi a tehenek furcsa zajára lett figyelmes, majd döbbenten látta, hogy körülállnak valamit, és nagyon kíváncsian figyelik.

Egyre több német csatlakozik a dzsihadistákhoz, Mogadishuban is németországi merénylő robbanthatott

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) kedden megjelent becslése szerint 720-nál is nagyobb lehet az úgynevezett terrorturisták száma.

Fehér Ház: Snowden nem kap kegyelmet

Wikipedia

A titkos anyagoknak az NSA volt szerződéses alkalmazottja általi ellopása "veszélyes döntés" volt, amely "súlyos következményekkel járt".

Lezuhant Szlovákiában egy katonai helikopter, egy ember meghalt

Lezuhant egy kiképzési gyakorlatot végző katonai helikopter a kelet-szlovákiai Hradisko település közelében kedden délután, a gép fedélzetén tartózkodó három ember közül egy meghalt.

II. világháború előtti luxushajó-roncsot találtak a Visztula mélyén

tvn24.pl

Hajóroncsot fedeztek fel Varsóban az utóbbi hetekben folyamatosan apadó Visztula medrében, szakértők szerint egy második világháború előtti híres varsói luxus sétahajó maradványairól van szó.

A világ legidősebb pandája stílusosan ünnepelte 37. szülinapját

A termetes panda, két Guinness-rekord birtokosa méltóságteljesen fogadta ünneplőit, de láthatóan nem hozta lázba a tiszteletére készített szülinapi torta.

A lengyel titkosszolgálat 200 terroristagyanús embert tart megfigyelés alatt

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Mintegy kétszáz embert tart megfigyelés alatt a lengyel belbiztonsági hivatal (ABW) az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel együttműködő potenciális terroristaként, közülük a legnagyobb csoportot az egykori csecsen menekültek képezik.

Putyin Nobel-díjat adna Blatternek

Nobel-díjat érdemelne tevékenységéért Joseph Blatter, a FIFA elnöke az orosz államfő szerint. Vlagyimir Putyin egy interjúban azzal vádolta az Egyesül Államokat, hogy saját érdekeit követve robbantotta ki a vesztegetési botrányt a labdarúgó világszervezetben.

Moszkva lett halkonzervek importját tiltotta meg

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Egy nappal előtte a vágott virág importját állította le Hollandiából. A konzervnél az illetékes orosz hatóság a fogyasztóvédelmi előírások megsértésére hivatkozva döntött, a virágoknál állati vagy gombás eredetű fertőzést találtak.

A román kormányfő sértőnek nevezte Orbán Viktor magatartását

A román kormányfő sértőnek nevezte a magyar miniszterelnök Romániával szemben tanúsított magatartását. Victor Ponta Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét értékelte egy hétfő esti televíziós műsorban.

Izraelben összecsaptak a telepesek és a biztonsági erők

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az izraeli rendőrség és határőrség egységei kedd hajnalban összecsaptak két, lerombolásra ítélt épületet védő telepes fiatalok százaival Ciszjordániában.

Madeleine-ügy - Ausztráliában talált gyermekholttestet vizsgál a rendőrség

Az eddigi vizsgálat annyit megállapított, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.

Az I. világháború idejéből származó orosz tengeralattjárót találtak a svéd partoknál

freedigitalphotos.net/Robert Radford

Még az I. világháború idejéből való az az orosz tengeralattjáró, amelyet búvárok fedeztek fel a minap a tenger fenekén, Svédország partjainál.

Brüsszel bíróság elé viszi Franciaországot légitársaságok támogatása miatt

Bíróság elé viszi Franciaországot az Európai Bizottság miután Párizs nem fizettetett vissza tiltott állami támogatásokat a Ryanairrel és egy másik légitársasággal.

Lovas turizmust támogat Semjén Zsolt

freedigitalphotos/Photokanok

Magyar állami támogatást ígért az oltszemi (Olteni) Mikó-kastély felújítására Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese, a székelyföldi lovas turizmus fellendítése érdekében.

Csehország rendőröket ajánlott fel Magyarországnak

Ausztriában jelenleg már több tízezer migráns tartózkodik, és Bécsnek komoly gondot okoz az elhelyezésük.

Terrorveszély: ha Törökországban nyaral, jobb, ha tudja...

freedigitalphotos.net/adamr

Terrortámadások veszélyére figyelmeztetett az isztambuli rendőrség.

A horvát alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte a Sanader ügyében hozott ítéletet

Hatályon kívül helyezte a horvát alkotmánybíróság az Ivo Sanader ügyében hozott ítéletet, amellyel a volt horvát kormányfőt jogerősen nyolc és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Hypo Bank- és a Mol-INA-ügyek egyesített perében.

Litvinyenko-gyilkosság: nem tett vallomást az egyik fő gyanúsított

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Az orosz hatóságok engedélyének hiányára hivatkozva megtagadta a vallomást hétfőn a Litvinyenko-gyilkosság egyik fő gyanúsítottja.

Menekültválság - Németországban szinte mindennapossá váltak az erőszakos bűncselekmények

Németországban az egyre mélyülő menekültügyi válsággal összefüggésben mind gyakrabban történnek erőszakos bűncselekmények. Hétfőre virradó éjjel egy politikus autója gyulladt ki, a rendőrség feltételezése szerint robbantásos merénylet miatt.

Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák légitársaságnál

freedigitalphotos.net/James Barker

Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák Austrian Airlines (AUA) légitársaságnál, ezért a cégvezetés a munkaerő átszervezését és személyzettel ellátott járatok bérlését tervezi.

Elvágták az Iszlám Állam egyik fő utánpótlási vonalát

A szíriai kurd erők visszafoglaltak egy kulcsfontosságú várost az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista csoporttól az ország északi részében, és ezzel elvágták a szélsőségesek egyik fő utánpótlási vonalát.

Elképesztő ötlet: új országot alapítanának a milliónyi menekültnek

You Tube screenshot

A kaliforniai Szilicium-völgy egy ingatlanmogulja szerint van megoldás a globális menekültválságra: új országot kell létrehozni a számukra.

Halálra késeltek egy bevándorlót a szerb-magyar határ közelében

Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon (Backi Vinogradi) történt késelésben.

Vihar előtti csend honol Magyarkanizsán

A községi képviselő-testület elnöke úgy tudja, Belgrádban nagyon sok bevándorló gyűlt össze, és hamarosan meg is érkeznek. A rendőrség udvarán ma megnyílik a kisgyerekes anyák és kicsinyeik számára kialakított konténerkomplexum, de várják a köztársasági kormány segítségét is, hogy a közelgő nagyszabású rendezvénysorozatra teljesen kiüríthessék a főteret.

Egy olasz kisváros polgármestere plakátokkal mondott nemet a bevándorlók befogadására

Az észak-olasz Bagnolo Mella kisváros polgármestere plakátokon szólította fel a lakosokat arra, hogy anyagi juttatás fejében se fogadják be a menekültkérelemmel érkező bevándorlókat.

Őrizetbe vétel közben életét vesztette egy palesztin fiatal

freedigitalphotos/artur84

Hétfő hajnalban meghalt egy palesztin fiatal a Jeruzsálemtől északra lévő Kalandia menekülttáborban, amikor megpróbált elszökni az őrizetbe vételére érkezett izraeli hatóságok elől.

Legálisan jutott fegyverhez a louisianai moziban lövöldöző férfi

Legálisan vásárolta meg maroklőfegyverét John Russell Houser, aki csütörtök este két embert megölt, további kilencet pedig megsebesített.

A Mindenható Isten nevében széklábakkal verték agyon

freedigitalphotos/renjith krishnan

Újabb 14 tagját ítélték börtönbüntetésre annak a betiltott szektának, amelynek aktivistái tavaly egy kínai város gyorséttermében halálra vertek egy nőt, mert nem adta meg a telefonszámát.

Ölt a mozgólépcső Kínában

Beszakadt a fém fedőlap egy kínai bevásárlóközpont mozgólépcsőjének tetején, amint a lépcsőről lelépett egy vásárló. A nő még el tudta lökni magától kisfiát, de ő maga életét vesztette.

Sátánszobrot avattak fel Detroitban

Twitter Detroit Free Press

Egy sátánista szervezet kevéssel szombat éjfél előtt egy több mint két és fél méter magas Baphomet-bronzbálványt avatott fel Detroitban.

Továbbra is Trump vezeti a republikánus elnökjelölt-aspiránsok listáját

Az iowai és a New Hampshire-i politikai akaratnyilvánítás eredménye meghatározó lélektani hatást gyakorol az előválasztási küzdelem további menetére.

Rasszista indíttatású volt a menekültek elleni támadás Bécsújhelyen

freedigitalphotos.net/adamr

Csütörtök késő este a város utcáján hét menekültet lőttek meg - halált nem okozó - airsoft fegyverrel egy elhaladó személygépkocsiból.

A bajor kormányfő támogatást kér Berlintől a menekültügyi rendszer fenntartására

A menekülthelyzet kezeléséhez azonban nemcsak több pénz kell, hanem "hatékony szerkezeti változtatások is".

A menekültek befogadását ellenző és támogató tüntetéseket tartottak Varsóban

freedigitalphotos.net/adamr

A menekültek befogadását ellenző és támogató tüntetést is tartottak Varsóban szombaton.

A német kormány a menekültügyi ellátórendszer összeomlásától tart

Országszerte csaknem valamennyi befogadó állomás túlzsúfolt, és a menedékkérők elhelyezése egyre több konfliktushoz vezet.

Megpróbálta felgyújtani maga alatt a repülőt az utas

Weibo

A repülőgépen több mint százan tartózkodtak: 95 utas és a 9 fős legénység. Két utas megsérült, őket kórházba vitték.

Durva: üres volt a medence, amibe két fiatal ugrott Németországban - meghaltak

A toronyugró emelvényről az 5 méter mély, üres medencébe ugrott szombat éjjel két férfi egy bajorországi strandon, mindketten meghaltak.

Összecsapások voltak Jeruzsálemben a Mecsetek-terén

freedigitalphotos.net/adamr

Az ókori zsidó szentélyek elpusztításának emléknapján összecsapások voltak Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén, ahol a középkor óta az Al-Aksza mecset áll, egykor pedig a zsidók legszentebb helye volt.

Mitől került padlóra Angela Merkel?

A Bild szerint elájult, a német kancellár szóvivője viszont egy törött székkel magyarázta az esetet.

Hétfőn kezdődnek el a tárgyalások Athén és a hitelezők között

freedigitalphotos/Sailom

Várhatóan hétfőn indulnak el a tárgyalások a görög kormány és a nemzetközi hitelezők között az új, immár harmadik pénzügyi mentőprogramról, miután megoldották azokat a logisztikai problémákat, amelyek megakadályozták az eredeti tervnek megfelelő pénteki kezdést.

Mexikóban tízezren üldözik a szökött gengsztert - Hollywood filmet készít róla

A híres rendezőt megihlette a drogbáró, az ő képére formálja legújabb mozijának főszereplőjét.

Szakértő: remény van arra, hogy "megbicsaklik" az Iszlám Állam stratégiája

freedigitalphotos.net/worradmu

Reménykedni lehet abban, hogy egy kicsit "megbicsaklik" az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szervezet stratégiája egyrészt Törökország fellépése, másrészt az iráni-amerikai közeledés miatt.

Orbán Tusnádfürdőn: a tét ma már Európa

A miniszterelnök szerint a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és nemzetek megmaradása vagy eltűnése, illetve felismerhetetlenségig történő megváltozása.

Új terrorellenes törvény Tunéziában - a legszigorúbb büntetés jön

A bűnüldöző szervek ezáltal hatékonyabban vehetik fel a harcot a szélsőségesek ellen, de jogvédő szervezetek szerint a jogszabály a kelleténél nagyobb hatáskörökkel ruházza fel a bűnüldöző szerveket.

Cápatámadás áldozata lett egy búvár Ausztráliában

Wikipédia/Yzx

Cápa mart halálra egy búvárt a dél-ausztráliai Tasmania szövetségi államban, aki lányával együtt fésűskagylóra halászott Maria-sziget közelében. A halálos támadás előtti napon egy nagy fehér cápát láttak a környéken.

Amerikai kiképzést kap a kijevi védelmi minisztérium állománya

Az Egyesült Államok a kijevi védelmi minisztérium állományának nyújtandó, kisebb egységekben megtartandó oktatás révén kívánja kiterjeszteni az ukrán fegyveres erők kiképzését.

Egy etiópiai férfi irányítja a földközi-tengeri emberkereskedelmet

freedigitalphotos.net/adamr

Megerősítette a La Repubblica című olasz napilap pénteken azokat a brit sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Líbiából az olasz partokra irányuló emberkereskedelmet az etiópiai Ermas Ghermay irányítja, akit az olasz terrorizmusellenes hatóságok régóta megfigyelés alatt tartanak.

Merkel fordulatra készül a bevándorlási politikában

A német konzervatív CDU-ban "kisebbfajta forradalom" készül, miután Angela Merkel pártelnök-kancellár jelezte, hogy támogatja a bevándorlási szabályok egységes rendszerré szervezését egy új törvény révén - írta a Der Spiegel.

Kémkedéssel gyanúsítanak egy orosz fizikust Németországban

freedigitalphotos/Salvatore Vuono

Kémkedés gyanúja miatt nyomozást indított a német szövetségi legfőbb ügyészség egy fiatal orosz fizikus ellen.

Nem kell már hónapokig várni a határon túl születő magyar állampolgárok útlevelére

A magyar kormány meghozta a szükséges döntéseket ahhoz, hogy a kedvezményes honosítással magyar állampolgárságot nyert külhoniak külföldön születő gyermekei is napok alatt megkaphassák a magyar útlevelet.

Lőfegyveres ámokfutás egy louisianai moziban

You Tube screenshot

Egy fegyveres ámokfutó két embert megölt, kilencet pedig megsebesített csütörtökön az amerikai Louisiana állam Lafayette városának egyik mozijában, majd magával is végzett.

Harminc fölé emelkedett a nílusi hajószerencsétlenség áldozatainak száma

Harmincegyre emelkedett a Níluson egy napja történt hajószerencsétlenség áldozatainak száma, miután a mentőalakulatok pénteken újabb 11 holttestet emeltek ki a vízből.

250 méteres zuhanást élt túl három hegymászó Ausztriában

Wikipedia/Michieliosios

Kétszázötven métert zuhant Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról, a Grossglocknerről három hegymászó, egyikük könnyebb, ketten súlyos sérülésekkel, de szerencsére élve megúszták az esetet.

20 évet kapott az egyik volt román kommunista börtönparancsnok

Húsz év börtönbüntetésre ítélte első fokon a bukaresti ítélőtábla pénteken Alexandru Visinescu volt román kommunista börtönparancsnokot, aki ellen emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Ponta újabb térdműtétnek veti alá magát

Wikipedia/Stemoc

Újabb térdműtétet végeznek el Victor Ponta román miniszterelnökön és ezért pár napra ismét átadja a kabinet irányítását Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettesnek.

Felállt és azonnal tüzet nyitott a moziban

Ketten meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek az amerikai Louisiana állam Lafayette városának egyik mozijában történt lőfegyveres ámokfutásban.

Felfedezte a New York-i lángosost a The New York Times

The New York Times

"Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne."

Mintegy negyven menekült a tengerbe veszhetett Líbia partjainál

Mintegy negyven ember tengerbe veszhetett Líbia közelében, amikor egy menekülteket szállító gumicsónak elsüllyedt a Földközi-tengeren az afrikai állam és Olaszország között.

Hárman meghaltak egy tömeges balesetben a nyugat-lengyelországi autópályán

freedigitalphotos.net/nuttakit

Hárman meghaltak csütörtök este egy tömeges autópálya-balesetben a nyugat-lengyelországi Wroclaw közelében.

Betiltották a náci szám- és betűkódokat az osztrák rendszámokon

Betiltották a náci szám- és betűkódokat az osztrák egyedi rendszámokon egy csütörtökön életbe lépett rendelet szerint.

A Nyugat-Balkánon élők "normálisnak" tartják a rendőrségi korrupciót

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A nyugat-balkáni országokban élők többsége szerint a rendőrség korrupt, de ez ebben a társadalomban "normális dolognak" számít.

Tusványos - Vita Magyarország és az Európai Unió viszonyáról

Nem rendkívüliek azok a nézeteltérések, amelyek Magyarország és az Európai Unió között adódtak, a régebbi tagállamok is sokszor vitába szállnak Brüsszellel érdekeik érvényesítéséért.

A Pentagon tüzérségi röppálya-bemérő radarokat szállítana Kijevnek

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A korábbinál nagyobb hatótávolságú tüzérségi röppálya-felderítő radarok Ukrajnába szállítását javasolta a Fehér Háznak az amerikai védelmi minisztérium; az elnöki hivatal még mérlegeli a döntést az ügyben.

Egyre több az illegális bevándorló Magyarkanizsán

Mivel naponta akár kétezren is áthaladnak a szerb-magyar határtól alig néhány kilométerre fekvő Magyarkanizsán, az illetékesek azt fontolgatják, hogy a településen kívül pihenőhelyet alakítanak ki számukra.

Putyin gazdasági miniszteri tisztséget és orosz állampolgárságot kínált Berlusconinak

freedigitalphotos.net/creativedoxphoto

Ezt írta a La Stampa című olasz napilap a volt olasz kormányfőre hivatkozva. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője viszont azt mondta: az orosz elnök csak morális támogatásáról akarta biztosítani régi barátját.

Ismét bölény támadt turistára a Yellowstone Nemzeti Parkban

Az amerikai Yellowstone Nemzeti Park munkatársai óvatosságra intik a látogatókat, miután ismét bölény öklelt fel egy önmagát fényképező turistát.

Marokkó: rossz ötlet az észak-afrikai menekülttáborok felállítása

unicef

A lehető legrosszabb ötletnek nevezte a marokkói külügyminiszter azt a felvetést, hogy Európa menekülttáborokat létesítene Észak-Afrikában, amelyekben az Európai Unió a menekültek befogadásának ügyét vizsgálná.

Belehalt a bungee jumpingba egy nő

A fiatal nő az ugrást követően nekicsapódott a híd egyik kőpillérének és meghalt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.