Újra gyűjthet adatokat az NSA

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Az Egyesült Államok külföldi hírszerzést felügyelő titkos szövetségi bírósága engedélyezte a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) számára, hogy időlegesen felújítsa az amerikai állampolgárok telefonhívásaira vonatkozó metaadatok gyűjtését, feloldva ezzel a kérdést az utóbbi hetekben övező jogi bizonytalanságot.

Luxemburg veszi át az EU-elnökséget

Luxemburg veszi át fél évre a soros EU-elnökséget Lettországtól szerdán - azon a napon, amikor az unió és azon belül az euróövezet egyik tagállama, Görögország minden jel szerint fizetési késedelembe esik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben, és megkérdőjeleződik a görög eurózónatagság fenntarthatósága.

Megszavazta a román parlament a kémszolgálat új vezetőjének kinevezését

Megszavazta a román parlament kedden Mihai Razvan Ungureanu volt miniszterelnök, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora kinevezését a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) élére.

Szeptember 30-án áll bíróság elé az Uber két vezetője

Szeptember 30-án mond ítéletet a párizsi büntetőbíróság a taxisok által tisztességtelen versennyel vádolt Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás és két vezetője ellen folyó eljárásban.

hirdetés

Terrorista indítékai voltak a lyoni merénylőnek

A támadó az Iszlám Állam dzsihadista szervezet módszere szerint elkövetett mészárlást követően mobiltelefonon küldött egy kanadai számra egy olyan hátborzongató fényképet, amelyet magáról készített főnöke levágott fejével.

Nem enyhül a feszültség Kelet-Ukrajnában - az utolsó lakó is elhagyta Sirokinét

Shutterstock fotó

A településnek a 2001-es utolsó hivatalos népszámlálás szerint csaknem másfélezer lakosa volt, de sajtóhírek szerint a március elejétől folyamatosan tartó harcok miatt júniusra már csak alig húsz lakó maradt a faluban.

Joseph E. Stiglitz: Görögországot térdre kényszerítik, a demokrácia a tét

A görög adósságtörlesztésről kitört csatározás valójában sokkal inkább a hatalom és a demokrácia viszonyáról, mint pénzről és gazdaságelméleti kérdésekről szól.

Nincs pánikhangulat Athénban, az emberek fel tudják venni a pénzüket

freedigitalphotos/master isolated

Minden működik Athénban, kinyitottak az üzletek, de az emberek inkább a napi cikkeket igyekeznek beszerezni.

Nincs többé roaming-díj Európában - 2017-től

12 órán át tartó maratoni tárgyalás után megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az EP között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási díjakat 2017. június 15-től.

Japánt fenyegeti a Hakone vulkán

You Tube screenshot

A japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Kanagava prefektúrában fekvő Hakone hegyen található vulkán hamut lövellt a magasba, és legalább tíz kisebb kitörés történt.

A francia gazdaság szereplőit is megfigyelte az NSA

"Francia politikai személyiségeket és magas rangú tisztviselőket", egyebek mellett Francois Baroin és Pierre Moscovici gazdasági minisztert hallgatták le, előbbi 2010-2012-ben, utóbbi 2012-2014-ben töltötte be a posztot.

Tóásó Előd kipakolt Brüsszelben

MTI Marjai jános

Tőkés László fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szervezésében közmeghallgatáson mondta el bolíviai rabságának történetét Tóásó Előd hétfő este Brüsszelben.

Korrupciógyanúval őrizetbe vették Brassó polgármesterét

Több mint tízórás házkutatás és kihallgatás után őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn George Scripcarut, Brassó polgármesterét, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.

Görög adósság: Obama és Hollande mint megtesz a tárgyalások folytatásáért

freedigitalphotos.net/adamr

Francois Hollande francia és Barack Obama amerikai elnök "megállapodott abban, hogy mindent megtesznek a tárgyalások folytatása érdekében" Görögország és a hitelezők között.

Kijev szerint több mint százszor nyitottak tüzet a szakadárok egy nap alatt

Jelentősen megnövekedett a szakadár támadások intenzitása hétfőre virradó éjjel a kelet-ukrajnai front mentén, a kijevi hadműveleti parancsnokság jelentése szerint egy nap leforgása alatt 101 alkalommal nyitottak tüzet katonai állásokra, illetve ukrán ellenőrzés alatt településekre.

Immár 88 milliós a Kínai Kommunista Párt

freedigitalphotos.net/adamr

Az új tagoknak mintegy 47 százaléka, 962 ezer ember érkezett a termelésből, közel 1,7 millióan vannak a 35 év alattiak és 39 százalékuknak van felsőfokú végzettsége.

Történelmi csúcson a népességszám Szlovákiában

A népességszám növekedéshez a vizsgált időszakban egyaránt hozzájárult a gyermekszületések számának évközi emelkedése és a halálozások számának csökkenése. Illetve a sok szlovák rendszámú magyar autós...

Tunéziai merénylet - 18 brit halálos áldozatról tud a brit kormány

screenshot

A brit kormány hétfői bejelentése szerint hivatalosan eddig 18 brit állampolgárt azonosítottak a múlt heti tunéziai merénylet halálos áldozatai között. A Downing Street szóvivője közölte ugyanakkor azt is, hogy a brit áldozatok végleges száma valószínűleg 30 körül lesz.

Őrizetbe vették Franciaországban az Uber két vezetőjét

Thibaud Simphal vezérigazgatót és Pierre-Dimitri Gore Coty nyugat-európai igazgatót jelenleg a bűnügyi rendőrségen hallgatják ki.

Ha így folytatódik, egyszercsak köddé lesz a Kínai Nagy Fal

Wikipedia

A Ming-kori Nagy Falnak csaknem 30 százaléka pusztult el mára, a teljes, 21 ezer kilométer hosszú világörökségnek pedig közel az egy tizede - 1962 kilométeren - lett az enyészet áldozata.

Már halottja is a van a tajvani aquaparki tűznek - sokkoló felvétel!

Egy 20 éves nő az első halálos áldozata a hétvégi tajvani aquaparkban történt tűzesetnek, amelynek közel 500 sérültjéből több mint 200-nak súlyos az állapota, legalább heten vannak életveszélyben.

Ferenc pápa: a keresztények üldözése mindenkinek a szeme előtt zajlik

Facebook - Papa Francesco

Embertelennek és megmagyarázhatatlannak nevezte a keresztények mai üldözését a katolikus egyházfő.

Cameron: a létében fenyegeti a Nyugatot az Iszlám Állam

A brit miniszterelnök szerint ugyanúgy kell harcolni ellene, mint a kommunizmus ellen a hidegháború idején.

Tunézia: eltekintenek a kötbértől az utazási irodák visszamondás esetén

freedigitalphotos/ David Castillo Dominici

Aki nem akar utazni, annak jogszabály alapján kötbért kellene fizetnie, ennek ellenére a tunéziai utakban érintett négy utazásszervező a történtek miatt "nem ezt a magatartást gyakorolja".

Medve támadt meg egy pásztort Székelyföldön

A gombák és az erdei gyümölcsök begyűjtésének a szezonjában egyre több ember van kitéve medvetámadás veszélyének. A prefektus a medvék élőhelyeinek elkerülését javasolta.

Hollande: még mindig lehetséges a görög megállapodás

freedigitalphotos/Stuart Miles

Franciaország azt szeretné, ha Görögország az eurózónában maradna, ezért kész a párbeszéd újraindítására a hitelezők és Görögország között, feltéve ha megvan rá a közös szándék.

Berlusconi is a Ciprasz-kormánynak szurkol

Hatalmat a népnek, nem az európai trojkának - írta hétfői bogbejegyzésében Beppe Grillo, a legnagyobb olasz ellenzéki párt, a populista 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezére. A népszavazást meghirdető athéni kormány melletti kiállásának adott hangot a többi olasz ellenzéki erő is.

Ponta: Iohannis jobbágyoknak tekinti a románokat

Wikipédia/EIMA-sa

Elmérgesedett a viszony a romániai politikai társbérlet főszereplői között: Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök szerint a jobbközép Klaus Iohannis államfő úgy viszonyul a románokhoz, mintha jobbágyok lennének a birtokán, akik a parancsait kell teljesítsék.

A világon élő zsidók száma 70 év után megközelíti a holokauszt előttit

A második világháború előtt világszerte 16,6 millió zsidó élt, de 1945-re a náci népirtás következtében mindössze mintegy 11 millióan maradtak életben közülük. Azóta folyamatosan emelkedett a zsidók száma, 2015-re elérte a 14,2 milliót.

Zeman az illegális bevándorlók befogadása ellen

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A bevándorlók befogadása nagyon megkönnyíti az Iszlám Állam terrorszervezet behatolását Európába.

Obama interjút készített David Attenborough-val

A beszélgetést több nemzetközi csatorna, így a BBC is műsorára tűzte vasárnap este.

Lakóházra zuhant egy kisrepülő, az utasok meghaltak

Forrás: YouTube

Lakóházra zuhant egy kisrepülőgép vasárnap este az Egyesült Államok keleti partján fekvő Plainville-ben, a gép három utasa életét vesztette.

Erőszakkal oszlatták fel a melegfelvonulást Isztambulban

Gumilövedékeket, könnygázt és vízágyút vetettek be a hatóságok vasárnap az Isztambul központjában rendezett melegfelvonulás feloszlatására.

A könnyelmű "metróugró" kissé elszámolta magát - vérfagyasztó videó!

screenshot

Egy fiatalember merész ugrást kísérelt meg a New York-i metró egyik peronjáról, de körülbelül fél méterrel elszámította magát. Figyelem: megrázó a felvétel!

Óriási a terrorveszély Franciaországban

Ez nem a Nyugat és az iszlám közötti háború, hanem az értékeink ellen folytatott háború, amelyeket Európának kívül is osztanak.

Dráma! Felborult egy 34 brit gyermeket szállító busz

screenshot

Belgiumban, vasárnap reggel, az A18-as úton (E40), Middelkerke közelében felborult egy 34 brit gyermeket szállító busz. A mentésben részt vevő szolgálatok nagy számmal vannak jelen a helyszínen. Sajnos halottakról is beszámolt a belga hírügynökség, 35 sebesültről is érkezett jelentés.

Gyászmenetet tartanak a grazi ámokfutó áldozataira emlékezve

Az osztrák város főterére mintegy húszezer embert várnak vasárnap késő délután.

Az osztrák pénzügyminiszter szerint Görögországnak először az EU-ból kell kilépnie

freedigitalphotos.net/Rawich

Görögország csak úgy léphet ki az euróövezetből, ha először elhagyja az Európai Uniót - vélte az osztrák pénzügyminiszter.

Ezrek tüntettek Tel-Avivban a készülő gázkoncessziós megállapodás ellen

Több ezren tüntettek szombat este Tel-Aviv belvárosában a készülő gázkoncessziós megállapodás ellen, amely még további évekre egy magánkézben lévő amerikai-izraeli konglomerátumnak engedélyezné a Földközi-tengeren talált földgázkincs kiaknázását.

A görög parlament megszavazta a hitelprogramról szóló referendumot

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Jóváhagyta a parlament szombatra összehívott, éjszakába nyúló, 13 órán át tartó rendkívüli ülésén a népszavazást, amelyet Alekszisz Ciprasz kormányfő kezdeményezett az ország nemzetközi hitelprogramjáról.

Beszélni kezdett a lyoni merénylet gyanúsítottja

Kihallgatása során szombat este elkezdett beszélni a történtekről a franciaországi Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzemében elkövetett dzsihadista támadás feltételezett elkövetője.

"Szardíniasztrájkba" kezdtek az izraeli szülők az iskolák zsúfoltsága miatt

freedigitalphotos.net/arztsamui

"Szardíniasztrájkba" kezdett vasárnap az izraeli szülők egy része, a hét első tanítási napjának számító napon nem engedték iskolába gyermeküket tiltakozásul a nagy osztálylétszámok miatt.

Tűz egy tajvani aquaparkban: többszörösére nőtt a sérültek száma

Ötszáztizenhatra nőtt vasárnapra azoknak a száma, akik égési sérüléseket szenvedtek előző nap egy tajvani aquaparkban, közülük 410-en vannak kórházban, ezen belül 194-en intenzív osztályon, és nyolc ember állapota válságos. Vigyázat, iszonyatot keltő tartalom!

A lázadók az MH17-es vizsgálata ellen dolgoznak

anp

A szakadár lázadók akadályozták azokat a holland szakértőket a Luhanszki-régióban, akik az elmúlt két hétben Kelet-Ukrajnában az MH-17-es gép balesetét vizsgálták. A rendőrségi és biztonsági szakértőket egyszerűen nem engedték be a régióba.

Több százan megégtek egy tajvani viziparkban

Kétszáznál többen sérültek meg - közülük nyolcvanan súlyosan -, amikor tűz ütött ki a tajvani főváros közelében lévő viziparkban szombaton. Vigyázat, iszonyatot keltő képi tartalom!

Tunéziába szól a jegye, de nem akar oda menni?

freedigitalphotos.net/adamr

Az utazási irodák másik úticélt ajánlanak fel.

Sok magyar turista haza akar jönni a tunéziai nyaralásából

Több Tunéziában nyaraló magyar turistát is elértek telefonon az M1 aktuális csatorna munkatársai szombaton, beszámolójuk szerint többen már összecsomagoltak és szeretnének hazajönni, de a repülőterek zsúfoltak.

Rácz Margit: Ciprasz a "legötletesebb" megoldást választotta

Európai Parlament

A Nemzetközi Valutaalap arra az álláspontra jutott, hogy a Ciprasz-kormány által néhány nappal ezelőtt letett tárgyalási javaslat kevés.

Az elvesztett kulcs a 42 éves férfi életébe került

Egy hollandiai városban, Ede-ben csütörtök délután meghalt az a 42 éves férfi, aki az elvesztett kulcsai miatt leesett az erkélyről.

Vatikán történelmi egyezményt kötött Palesztinával

vatikan.eu

Vatikán megállapodást kötött pénteken a palesztin állammal a római katolikus egyház Palesztinában lévő javaival kapcsolatban.

Tunéziai mészárlás: egy brit nyaraló lefilmezte a lövöldözést

A lány születésnapját ünnepelte a pár, éppen a strandon nyújtóztak, mikor megkezdődött a mészárlás. Azon szerencsések közé tartoznak, akik el tudtak menekülni, végül a fiú az erkélyről kamerázta az eseményeket.

Félnek a magyarok Tunéziában

freedigitalphotos.net/adamr

A legtöbben megszakítják nyaralásukat és hazaindulnak onnan, ahol pénteken 39, zömében külföldi nyaralót öltek meg terroristák.

Kiűzték a kurdok Kobaniból az Iszlám Állam harcosait

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint 174, kurd illetékesek szerint akár 200-nál több helyit is lemészárolhattak a városba betörő dzsihádisták.

The Sun: merényletet tervezett Londonban az Iszlám Állam

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A merénylet kitervelője éppen a lap álcázott oknyomozó stábját próbálta beszervezni a merénylet végrehajtására.

Ciprasz bejelentése bosszankodást váltott ki Brüsszelben

Bosszankodást váltott ki Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök azon bejelentése, hogy július ötödikén népszavazást tartanak a nemzetközi hitelezőkkel kötendő megállapodásról, de egyelőre nem fújták le az Eurócsoport szombat délutánra tervezett ülését.

Hajtóvadászatot indítottak az emírségbeli hatóságok

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Legkevesebb tizennyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a kuvaiti hatóságok szombaton az előző napi öngyilkos merénylet után.

Légihidat indítottak Tunéziába a turisták hazaszállítására

Légihidat indítottak a legnagyobb brit utazási irodák a Tunéziában nyaraló több ezer brit turista hazaszállítására.

Lelőtték az egyik szökött amerikai rabot

Forrás: YouTube

Amerikai határőrök lelőtték pénteken annak a gyilkosság miatt elítélt fegyencpárosnak az egyik tagját, aki, miután körbevették és megadásra szólították fel, a hatóság embereire fogta puskáját.

Katonák tucatjait mészárolta le az al-Shabaab

Katonák tucatjait mészárolták le pénteken az al-Shabaab nevű terrorszervezet fegyveresei az Afrikai Unió (AU) egyik támaszpontján Szomáliában.

Népszavazást írt ki Ciprasz az uniós hitelmegállapodásról

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Közben újabb tárgyalás lesz a görög mentőcsomagról, a pénzügyminiszterek délután még egy utolsó kísérletet tesznek arra, hogy megállapodjanak Görögországgal,és megmentsék az államcsődtől.

Az Iszlám Állam magára vállalta a tunéziai mészárlást

Harmincnyolcra nőtt a két népszerű tunéziai vízparti üdülőkomplexum ellen pénteken elkövetett terrortámadás halálos áldozatainak száma az éjjel. Magyar áldozata, sebesültje továbbra sincs a merényletnek.

Obama a lőfegyverek és a konföderációs zászló ellen emelte fel szavát

Elítélte a lőfegyveres erőszak okozta "káoszt", és sürgette a konföderációs zászlók levonását Barack Obama amerikai elnök Charlestonban, a múlt heti rasszista mészárlás egyik áldozata, Clementa Pinckney állami szenátor és lelkész gyászszertartásán.

Kiszivárogtatás: Cameron bent akarja tartani a briteket az Unióban

A médiában kiszivárgott pénteki értesülések szerint David Cameron brit miniszterelnök "szilárd eltökéltséggel" arra fog törekedni az országa EU-tagságáról tervezett népszavazás kampányában, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon.

A saját alkalmazottja fejezte le a francia férfit

You Tube screenshot

Fél évvel a 17 áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozat után pénteken újabb terrortámadás történt Franciaországban: egy lyoni vállalkozót lefejeztek és ketten megsérültek egy Lyonhoz közeli vegyi üzemnél elkövetett dzsihadista támadásban.

Kiakadtak a szerbek a kerítés miatt

A magyar-szerb határra tervezett kerítés felépítése "kontraproduktív és évtizedekkel visszaveti a két ország kapcsolatát" - hangoztatta pénteken Belgrádban Ivica Dacic szerb külügyminiszter, majd bejelentette: Szerbia regionális konferenciát akar szervezni az illegális migrációról.

Lezuhant egy kisrepülő: egy anya és kisfia túlélte a balesetet

You Tube screenshot

A szerencsétlenség után napokig tartott a felkutatásuk az őserdőben.

Mindenkit megdöbbentett a mai három terrortámadás

Megdöbbenéssel fogadta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a pénteki franciaországi, tunéziai és kuvaiti terrortámadás hírét, hangsúlyozva, hogy a tárca a terror minden formáját elítéli.

Szijjártó: nincs magyar áldozata a tunéziai terrorakciónak

You Tube screenshot

A helyi hatóságok és magyar diplomácia tudomása szerint nincs magyar áldozata a Tunéziában tengerparti üdülőkomplexumoknál elkövetett terrorakciónak.

Az amerikai legfelsőbb bíróság legalizálta a melegházasságot

Az azonos nemű pároknak jogukban áll az házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik.

Öngyilkos merényletet követtek el egy kuvaiti mecset ellen

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Öngyilkos merényletet követtek el a kuvaitvárosi asz-Szádik mecset ellen a pénteki ima idején. Legalább négy ember meghalt, nyolc másik súlyosan megsebesült.

Tusk: új biztonságpolitikai stratégiát dolgoz ki az Európai Unió

Az újszerű biztonsági fenyegetésekre való tekintettel új kül- és biztonságpolitikai stratégiát dolgoz ki az Európai Unió.

Tunéziai mészárlás: többségükben külföldiek voltak az áldozatok

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Többségükben külföldi állampolgárok voltak a két népszerű vízparti üdülőkomplexum ellen elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatai.

Csíkszeredában felvonták az óriás román zászlót

Gabriel Oprea ideiglenes román miniszterelnök jelenlétében vontak fel pénteken egy 28 négyzetméteres román zászlót Csíkszeredában a Hargita megyei rendőrség épülete előtt.

Mészárlás egy turisták által kedvelt tunéziai nyaralóhelyen

Forrás: YouTube

Fegyveresek legkevesebb 27 embert megöltek a tunéziai Szúsza város kedvelt strandján.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.