Kerry: le kell fegyverezni a Hamászt

"A két fél közti sikertelen közvetítéseit követően leszögezte, hogy csak a palesztin szervezet lefegyverzésével biztosítható "a fenntartható és valós" béke."

Netanjahu: Nincs ennél igazságosabb háború

"Addig nem szüntetjük be ezt a műveletet, amíg nem tesszük ártalmatlanná az Izrael megtámadására szolgáló alagutakat, amelyek egyetlen célja az, hogy civileket gyilkoljanak".

Kitakarították az anarchistákat a lipótvárosi bérházból

Bécsben sikerrel járt egy anarchisták által elfoglalt bérház rendőrségi kiürítése.

Maláj utasszállító: eltűnt utasok és testrészek

Leírhatatlan, amit Ukrajnában találtak: emberi testrészek, kisebb és nagyobb darabok, némelyik megégve. A holland rendőrség szerint kevés az esély arra, hogy az összes holttest előkerül.

hirdetés

Csütörtökön lemondott, hétfőn visszatért posztjára az ukrán kormányfő

Fotó: ru.wikipedia.org

A miniszterelnök hétfőn kijevi sajtótájékoztatóján bejelentette azt is, hogy a kormánytagok és a képviselők fizetésének csökkentését javasolja a kabinet.

Bécs: kétezer rendőr sem bír az anarchista házfoglalókkal - VIDEÓ

Csaknem kétezer rendőrt vezényeltek ki hétfőn Bécsben egy anarchisták által megszállt bérház kiürítésére, de túl erősnek bizonyult az ellenállás...

Nem meglepő a nyugat-afrikai Ebola járvány terjedése

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezet szerint "nem meglepő", hogy közel fél évvel kitörése után még mindig terjed az Ebola járvány Nyugat-Afrikában, mivel a vírus elleni küzdelmet számos tényező hátráltatja.

Murszi börtönéből üdvözölte a palesztin "ellenállást"

A volt egyiptomi államfő hétfőn börtönéből dicsérte a Gázai övezetben folyó harcokat a politikus közleményében csak "megszállóként" említett Izrael három hete tartó hadműveleteivel szemben.

Ferenc pápa bocsánatot kért a pünkösdistáktól

Fotó: FB/Papa Francesco - Jorge Mario Bergoglio

Első alkalommal látogatott el katolikus egyházfő egy pünkösdi közösséghez: bocsánatot kért az ellenük a fasizmus időszakában bevezetett faji törvényekért.

Francia szakértők vizsgálják a két fekete dobozt

Átadták a francia szakértőknek a múlt héten Maliban lezuhant algériai utasszállító repülőgép két fekete dobozát.

Akkor is lőttek, most is lőnek - az EBESZ és a fekete doboz

Fotó: YouTube.com/LiveNews

A fekete dobozok adataiból arra lehet következtetni, hogy egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a maláj utasszállító Kelet-Ukrajnában.

A Boko Haram Kamerunban gyilkol tovább

Legalább 15-en meghaltak Kamerun északi részén a Boko Haram nevű nigériai iszlamista terrorszervezetnek tulajdonított támadásban.

Chiléből teherhajón utazott nyolcvanöt kiló kokain

A kiváló minőségű kábítószer két, fát szállító konténerben volt elrejtve.

Gripeneket vesznek bérbe a szlovákok

8 repülőgépről lehetne szó, s azok éves bérleti ára 30 millió euró körüli összegre rúghat.

50 milliárd dollárt kell fizetniük Putyinéknak a Jukosz kisajátítása miatt

Összesen több mint 50 milliárd dollárt ítélt meg három felperesnek az orosz állammal szemben a hágai székhelyű Állandó Választottbíróság a Jukosz olajvállalat kisajátítása miatt.

Már több mint 1100 halottat követelt az ukrán válság

Rendkívül riasztó a harcok hevességének fokozódása Luhanszk és Donyeck térségében. Mindkét fél nehézfegyvereket vet be lakott övezetekben.

Hágában nyert 100 milliárd dolláros pert a Jukosz Putyinék ellen

A bíróság egybehangzó véleménye szerint az orosz állam hiába mondta fel az egyezményt, köti a külföldi befektetések védelmét garantáló megállapodás.

Rakétatalálat miatt robbanhat be 90 millió liter üzemanyag!

A tűzoltók több órán át küzdöttek a lángokkal, de miután elfogyott a vizük, elvonultak. Az olajtársaság most a légi oltás lehetőségével próbálkozik.

Izrael "korlátozott tűzszünetre" szánta el magát

Csak akkor lőnek, ha megtámadják őket, viszont a hadsereg folytatja a támadó alagutak felszámolását a gázai határ mentén.

Még hogy ne lehessen valakinél fegyver az utcán! Alkotmányellenes!

Frederick J. Scullin bíró ítélete haladéktalanul hatályba lépett: az amerikai főváros bejegyzett lőfegyver-tulajdonosai máris magukkal vihetik pisztolyaikat.

Lezárt határokkal vennék elejét az Ebola terjedésének

A vírus erősen fertőző - különösen a betegség lefolyásának utolsó szakaszaiban - tünetei között pedig a hányás, a hasmenés, valamint a belső és a külső vérzés is szerepel.

Obama, Ban Ki Mun, ENSZ BT - mindenki tűzszünetet akar

A július 8-án kiújult harcokban eddig 1031 palesztin és 43 izraeli halt meg. A sebesültek száma palesztin oldalon meghaladja a hatezret.

LÍbia elhagyására szólították fel állampolgáraikat európai országok

freedigitalphotos.net/worradmu

Több európai ország is Líbia mielőbbi elhagyására szólította fel állampolgárait vasárnap, miután a hétvégén folytatódtak a heves harcok az iszlamisták és a szekuláris erők között az észak-afrikai ország két legnagyobb városában.

Amerikai műholdas fotók az ukrán állások elleni orosz rakétatámadásokról

Az amerikai külügyminisztérium vasárnap műholdas felvételeket tett közzé, amelyek állítása szerint az bizonyítják, hogy Oroszország rakétákkal támadott a két ország közös határától 11 kilométerre található ukrán állásokat.

Netanjahu: a PR-harc nem helyettesítheti Izrael biztonságát

Fotó: Wikipédia

"A világ közvéleménye minden palesztin civil halála nyomán eltávolodhat Izraeltől, ám a nyilvánosság megnyeréséért vívott harc nem helyettesítheti az ország biztonságát."

Több száz varsói Ukrajna mellett

Ukrajna támogatása érdekében tüntettek több százan vasárnap délután Varsó központjában, követelve az uniós országok erőteles fellépését követelve Oroszországgal szemben

Amerika segíthet bemérni a szakadárok légvédelmi rakétáit

freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A Pentagon és az amerikai hírszerző szervek olyan terveket készítenek elő, amelyek alapján az Obama-kormány segítséget nyújthat majd Kijevnek a kelet-ukrajnai szakadárok föld-levegő rakétáinak lokalizálásban és megsemmisítésében.

A Boko Haram elhurcolta a kameruni miniszterelnök-helyettes feleségét

A Boko Haram nevű nigériai iszlamista terrorszervezet vasárnap megtámadta Kamerunban az ország miniszterelnök-helyettesének házát, és elrabolta a politikus feleségét, a személyzet több tagjával együtt.

A Hamász végül csak elfogadta a 24 órás tűzszünetet

Az izraeli hadsereg ismét gázai célpontokat lőtt a tengerről és a levegőből vasárnap, miután 24 órán át szüneteltette katonai tevékenységét.

Costa Concordia - a genovai kikötőhöz vontatták a hajóroncsot

Genovába érkezését hatalmas kíváncsiskodó tömeg kísérte figyelemmel a városnak a tengerre néző utcáiról. A helyszínre érkezett az olasz környezetvédelmi miniszter is.

Böjt idején elkövetett utcai evés, rágógumizás - férfiakra sújtott a korbács

A nyilvános korbácsolás Kermansah városának négy pontján történt: három köztéren, egy pedig forgalmas közlekedési csomópontban.

Most egy orosz harci repülő zuhant le - Asztrahántól 30 kilométerre

Moszkvai idő szerint 9 óra 20 perckor, gyakorlórepülésről visszatérve zuhant le a gép. A pilóta meghalt, a zuhanás helyszínén anyagi károk nem keletkeztek.

Ukrán zászló a harckocsikon, azokkal lővik a civileket - a szeparatisták

A szakadároktól a napokban visszafoglalt településekre viszont - a terrorellenes művelet sajtóközpontja szerint - kezdenek visszatérni a harcok miatt elmenekült lakók.

Egyiptomi vendégmunkások házát érte rakétatalálat - 15-en vesztek oda

Az egyre súlyosbodó líbiai helyzet miatt a kairói külügyminisztérium korábban azt javasolta az egyiptomiaknak, hogy ne utazzanak oda.

Lelőtt maláj utasszállító: azonosították az első áldozatot

Az azonosított áldozat holland állampolgár volt. A minisztérium nem hozta nyilvánosságra a nevét, de tájékoztatta a családját és azt a települést, ahol az illető lakott.

Kadirov nem cicózik: Obamáék nem mehetnek Csecsenföldre...

A kelet-ukrajnai válság kezdete óta a kijevi és a nyugati sajtó többször írt arról, hogy a szakadárok oldalán több száz csecsen zsoldos harcol.

Izrael meghosszabbította volna a tűzszünetet - szállnak a Hamász rakétái

"A humanitárius tűzszünet nem érvényes az izraeli harckocsik visszavonása nélkül..., ha a holttesteket szállító rohamkocsik nem tudnak szabadon közlekedni az övezetben".

Ferenc pápa a camorra földjén

A bűnözés elutasítását szorgalmazta Ferenc pápa szombaton a campaniai Casertában tett látogatása során. A délolasz város a camorra földjének számít, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.

A tűzszünetnek vége: Gázából három aknagránátot lőttek ki Izraelre

Fotó: FB/Israel Defense Force

Az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász között létrejött 12 órás tűzszünet lejárta után, szombat este három aknagránátot lőttek ki Gázából izraeli területre az izraeli hadsereg közlése szerint.

Zászló-ügy: "a furfangos eszű székelyeknek meg lehet tiltani valamit, de nem érdemes"

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében vontak fel szombat este újabb nagy méretű székely zászlókat a székelyföldi Kézdivásárhely egykori katonaneveldéje előtti téren.

Párizsban ismét összecsaptak a palesztinpárti tüntetők a rendőrséggel

Fotó: FB/Free Palestine

A francia hatóságok tiltó határozata ellenére több ezren vettek részt szombaton Párizs központjában egy, a Gázai övezetben élő palesztinok melletti tüntetésen, amelyen a tüntetők egy része összecsapott a rendőrséggel.

Ukrajna 450 kilométer hosszú árkot ás

Az ukrán hatóságok megkezdték egy 450 kilométer hosszú árok ásását a Moldovától egyoldalúan elszakadt, részben oroszok lakta Dnyeszter menti Köztársaság határán.

Tűzszünet: Izrael hosszabbít, a Hamászról még nincs hír

Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107

Jeruzsálemi kormányforrások szerint Izrael szombaton kora este elfogadta, hogy a reggel életbe lépett 12 órás humanitárius tűzszünetet négy órával meghosszabbítsák.

Előrenyomulnak a kormánycsapatok Donyeck felé

Az ukrán kormánycsapatok elérték a Donyeck megyei Horlivkát, melyet ha sikerül bevenniük, megnyílik az út Donyeck, a megyeszékhely felé.

24 órával hosszabb tűzszünetet akarnak a külügyminiszterek

Fotó: Facebook/Israel Defense Forces

A gázai konfliktusról Párizsban tanácskozó külügyminiszterek szombaton az izraeli erők és a Hamász között aznap reggel életbe lépett 12 órás humanitárius tűzszünet meghosszabbítását szorgalmazták.

Kairó tiltakozik Erdogan Egyiptomot bíráló kijelentései miatt

Bekérették Törökország kairói ügyvivőjét Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnöknek az országot bíráló kijelentései miatt.

Az Egyesült Államok átmenetileg bezárta líbiai nagykövetségét

Fotó: freedigitalphotos.net/nixxphotography

Az amerikai külügyminisztérium átmenetileg bezárta a líbiai amerikai nagykövetséget, és a szomszédos Tunéziába menekítette annak személyzetét az ellenlábas líbiai milíciák közötti harcok nyomán egyre romló biztonsági helyzet miatt.

Costa Concordia - tömeg várja a hajóroncs megérkezését

Harmincöt mérföldre volt Genovától a Costa Concordia szombat reggel. A Giglio szigettől vontatott tengerjáró vasárnap hajnalban érkezik meg az északolasz kikötővárosba, ahol kíváncsiak tömege várja.

Az öngyilkos amerikai terrorista

Youtube Abu Hurayra al-Amriki

Az al-Kaida egy amerikai állampolgárságú öngyilkos merénylőről szóló videót tett fel a világhálóra.

Magyarázkodik a zsidózó (ex)nagykövet-jelölt

"Nagyon keveseket érdekel ez a probléma." - állítja az antiszemitizmusról.

Az egyiptomi katonák szélsőségeseket öltek meg a Sínai-félszigeten

Wikipedia sinai

Egy rajtaütés során az egyiptomi katonák legkevesebb 25 szélsőségest megöltek szombaton a Sínai-félszigeten.

Őket szankcionálja személy szerint Brüsszel

Az orosz biztonsági szolgálat igazgatója, a hírszerzés főnöke és a csecsen elnök a brüsszeli szankciós listán.

Nem tud mit kezdeni Obama a gyerekekkel

Wikipedia Obama

Obama a gyerekbevándorló-válság megoldásáról tárgyalt közép-amerikai elnökökkel.

Beismerték az ukrán szakadárok a maláj gép lelövését

Egy ukrajnai szakadár harcos elismerte, hogy ők lőtték le múlt csütörtökön a malajziai utasszállítót Kelet-Ukrajna felett.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.