Drónt találtak a Fehér Háznál

freedigitalphotos.net/dan

Barack Obama elnök és a first lady jelenleg Indiában tartózkodik. Egyelőre nem világos, hogy az elnöki házaspár két lánya, Sasha és Malia, valamint a nagyanyjuk, Marian Robinson a Fehér Házban volt-e, amikor a drónt hétfőre virradóra megtalálták.

Rendkívüli ülést tart a NATO-Ukrajna Bizottság

Az oroszpárti szakadár lázadók offenzívát indítottak Mariupol kikötőváros ellen.

Lengyel-magyar akció az ukrajnai fiatalok támogatására

"Magyarország és Lengyelország egyformán szolidáris az Ukrajnában szenvedő emberekkel, ezért közös táborokat szervez ukrán, lengyel és magyar fiatalok számára."

Átszakadt egy víztározó gátja a bánsági Lieblingen

Az elmúlt napok esőzései következtében átszakadt egy víztározó gátja a bánsági Lieblingen. A hatóságok szerint a lakosság nincsen veszélyben.

hirdetés

Kijev rendkívüli állapotot vezetett be

Az ukrán kormány rendkívüli állapot bevezetéséről hozott döntést hétfőn a harcok sújtotta Donyeck és Luhanszk megyékben, országosan pedig emelt szintű riadókészültséget rendelt el.

Elutasították Tőkés László keresetét

A Nagyváradi Bíróság elutasította Tőkés László keresetét a székely lobogót reklámzászlónak tekintő és a zászló eltávolítására felszólító rendőrségi jegyzőkönyv ellen.

Egy tanúvallomás szerint orosz alakulat lőtte Mariupolt

A szombati merényletben harmincan meghaltak és mintegy százan megsebesültek.

A német kormánypártok a reformok folytatását várják az új görög kormánytól

A Radikális Baloldal Koalíciójának (Sziriza) győzelmével zárult választás következményeit "a görögöknek kell viselniük, és nem varrhatják a német adófizetők nyakába".

Izraelbe menekült az argentin ügyész rejtélyes haláláról elsőként hírt adó újságíró

Az argentin elnöki hivatal eleinte az öngyilkosság elméletét támogatta, de a boncolás ezzel ellentétes, egyértelmű eredménye után "rejtélyes gyilkosságnak" minősítette a történteket.

Hatvanmillió embert fenyeget a téli vihar az USA északkeleti partvidékén

A meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn söpör majd végig a hóvihar New Yorkot és Bostont veszélyeztetve.

Pegida: csökkenő lelkesedés?

Több mint három hónapig tartó folyamatos növekedés után csökkent az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom drezdai demonstrációján megjelenők száma, a vasárnapi tüntetésen a rendőrség becslése szerint 17 300-an vettek részt, míg a legutóbbi tüntetésen 25 ezren voltak.

A Sziriza nyerte a görög választásokat

A Radikális Baloldal Koalíciója nyerte meg a vasárnapi görögországi előre hozott parlamenti választásokat: a leszavazott választók körében végzett felmérések (exit poll) szerint Alekszisz Ciprasz pártja a szavazatok 35,5-39,5 százalékát kapta, miközben a kormányzó Új Demokrácia (Nea Dimokratia - ND) a voksok 23-27 százalékát szerezte meg.

A 25 éves RMDSZ nem lankadhat

Kelemen Hunor szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) ébernek kell maradnia, míg az erdélyi magyarság vívmányai visszavehetők.

NATO: Moszkva a nukleáris erejét fitogtatja, provokál

Német lapok szerint a NATO február elején hozzálát nukleáris stratégiája felülvizsgálatához, mert Moszkva az ukrán válság kitörése óta egyre gyakrabban hajt végre provokatív manővereket atomfegyver célba juttatására alkalmas hadászati bombázókkal, hogy megfélemlítse az észak-atlanti szervezetet.

Menet az életért - az eutanázia ellen tüntettek Párizsban

A megmozduláson az Emberi Méltóság Központ nevű magyar szervezet is képviseltette magát.

Sok halott az egyiptomi forradalom negyedik évfordulóján

Legkevesebb tizenegy ember vesztette életét és vagy harmincan sebesültek meg az egyiptomi forradalom negyedik évfordulója körüli megmozdulásokon vasárnap délutánig.

Görög exit? - 10 milliárd eurót vettek ki a bankokból

Brit lapértesülés szerint több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok.

Mi történik Mariupolban?

Az ukrán hatóságok őrizetbe vettek egy szakadárt, akit kapcsolatba hoznak a Mariupol elleni, sok halálos áldozatot és sérültet szedő szombati támadással.

A magyar példa nyomán a románok is frankváltást követelnek

Tüntetést rendezett a romániai frankhitelesek szövetsége vasárnap Bukarestben, a hitelek lejre váltását követelve. A parlament épülete előtt összegyűlt, az ország különböző térségeiből érkezett több száz demonstráló a román kormány és jegybank közbelépését sürgette.

Életet mentett a nyilvános defibrillátor az osztrák parlamentben

Nyilvánosan használható defibrillátor mentette meg egy férfi életét, aki az osztrák parlament épületében kapott szívinfarktust szombaton késő délután.

Hat tapasztalt sielőt sodort halálba a lavina

Hat francia síelő életét vesztette a francia Alpokban, a Queyras hegységben, miután elsodorta őket egy lavina.

Háborog Európa: legyen vége az ukrajnai harcoknak!

Az Európai Tanács rendkívüli ülésének sürgős összehívását kérte vasárnap Lettország, az Európai Unió soros elnöke, és Ferenc pápa is felemelte hangját.

Fedélzeti felvétel Mariupol civilek lakta körzetének támadásáról

A kelet-ukrajnai szakadárok önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaságának (DNR) vezetője személyesen jelentette be, hogy a szakadárok támadást indítottak az Azovi-tenger menti Mariupol ellen. Videó is van a frontvonalból.

EBESZ: a szakadár területekről lőtték ki a rakétákat Mariupolra

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megerősítette, hogy a Moszkva-barát szakadárok által ellenőrzött területről lőtték ki azokat a rakétákat, amelyek mintegy 30 ember életét oltották ki szombaton a délkelet-ukrajnai Mariupolban.

Már majdnem temették, de végül túlélte az ebolát az ápolónő

Gyógyultan távozott szombaton a kórházból egy skót ápolónő, akit egy hónapig kezeltek ebolafertőzéssel Londonban, és egy ideig válságos volt az állapota.

Görögország fordulóponthoz érkezik

Előre hozott parlamenti választásokat tartanak vasárnap Görögországban. A választási kampány legfőbb témája az volt, hogy hogyan vezessék ki a dél-európai országot a súlyos gazdasági válságból.

Nemzeti ünneppé vált Romániában a fejedelemségek egyesülésének napja

Először ünnepelték Romániában nemzeti ünnepként szombaton január 24-edikét, a román fejedelemségek - Moldva és Havasalföld - 1859-es egyesülésének napját, miután erről tavaly decemberben törvényt fogadott el a bukaresti parlament.

Agyonlőttek egy tüntető nőt Kairóban

Agyonlőttek rendőrök egy tüntető nőt Kairó szívében szombaton, a 2011-es felkelés jelképes színhelye, a Tahrír tér közvetlen közelében, egy nappal a forradalom negyedik évfordulója előtt.

Állítólag megölték az egyik japán túszt a szélsőségesek

Egy fej nélküli holttest képét mutatja a másik túsz egy felvételen.

Angolul beszélő dzsihadista zászlóaljat hozott létre az Iszlám Állam

Ez az első lépés afelé, hogy az IÁ visszaküldje szülőföldjükre külföldi harcosait, miután azok a Közel-Keleten kiképzést kaptak.

A Muravidékről elhurcolt magyarokra emlékeztek Szlovéniában

"Az, hogy hosszú évtizedekkel a szörnyűségek megtörténte után emlékezhetünk az elhurcoltakra, a megbékélés jelképes eseménye."

Nem sikerült felszínre emelni a szerencsétlenül járt AirAsia-gép törzsét

A 30 méter hosszú roncs már majdnem elérte a felszínt, de akkor az emeléshez használt ballonok leeresztettek és a törzs újra a tengerfenékre süllyedt.

"Megbénult" Amerika terrorizmusellenes hadjárata

Az Egyesült Államok leállította az al-Kaida ellen irányuló terrorellenes műveletei egy részét Jemenben azt követően, hogy az Irán által támogatott húszi lázadók átvették az ország ellenőrzését.

Rakétatámadás érte Mariupolt - 15 halott

Az ukrán hatóságok szerint oroszbarát szakadár erők Grad rakétavetőkkel lőtték szombaton a délkelet-ukrajnai Mariupol lakónegyedeit, aminek következtében 15 ember vesztette életét.

Drogcsempészet drónnal

Közel három kilogramm metamfetamint próbáltak átcsempészni a határon egy igazi 21. századi módszerrel. Sikerrel járt a drón, vagy mégsem ez lesz a jövő kábítószer-terjesztő módszere? Kattintson, és mindenre fény derül!

Litvinyenko-gyilkosság - Bizonyítékok vannak Moszkva ellen?

"A brit hatóságoknak átadott amerikai titkosszolgálati adatokat nem lehetne ugyan bizonyítékként beterjeszteni bírósági eljárás esetén, de a brit hatóságokat az anyag meggyőzte arról, hogy állami kivégzés történt".

A japán kormány még bízik a túszok megmentésében

A dzsihádisták 200 millió dollárt követelnek a két túsz életéért, a fizetésre adott határidő péntek reggel járt le.

Könnygázzal oszlatták a tüntetőket Sao Paulóban

A Sao Paulo-i rendőrség könnygáz bevetésével oszlatta szét pénteken a város tömegközlekedési jegyárainak emelése ellen tüntetőket, akik saját közlésük szerint mintegy 15 ezren, a rendőrség szerint 1200-an vettek részt a tiltakozó akcióban.

Elrabolt gyerekek megcsonkított holttestére bukkantak Elefántcsontparton

A hatóságok szerint félő, hogy a gyerekeket rituális körülmények között feláldozták.

Négy évtized után DNS vizsgálat tisztázott egy amerikai elítéltet

Csaknem negyvenévnyi raboskodás után szabadon engedtek az Egyesült Államokban egy kettős gyilkosságért elítélt férfit, akinek ártatlanságát DNS-vizsgálat támasztotta alá.

Disneylandből kezdett el ismét terjedni a kanyaró

Kanyaróellenes védőoltás beadatását sürgető felhívással fordult a szülőkhöz, iskolákhoz és önkormányzatokhoz pénteken az Amerikai Gyermekorvosok Akadémiája, miután a vírus Disneylandből kiindulva, hat államban legkevesebb 75 embert betegített meg, főleg gyerekeket.

Orbán Viktor képviseli hazánkat a rijádi gyásszertartáson

Szombaton számos ország vezetője érkezik a sivatagi királyságba, hogy megemlékezzen a pénteken elhunyt Abdalláh bin Abdel-Azízról, akit a helyi szokásoknak megfelelően még aznap örök nyugalomra helyeztek.

Horvátország rögzítette a frank árfolyamát

Fotó: archív

Horvátország 6,39 kunán rögzítette a frank árfolyamát, erről döntött pénteken az ország törvényhozása.

Szijjártó Péter: a közigazgatási reform után is legyen magyar többségű járás Kárpátalján

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fontosnak tekinti, hogy az ukrán törvényhozás legyen tekintettel a lakosság nemzetiségi összetételére.

Észak-Kaukázus tiltakozik a Mohamed-karikatúra miatt

Fotó: archív

Mintegy húszezren gyűltek össze Dagesztán fővárosában, hogy Mohamed prófétát ünnepelve tiltakozzanak a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban megjelent, és számos más európai lapban is közölt Mohamed-karikatúra ellen.

Nem lesz Interjú a Berlinálén - de attól még bemutatják

Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója csütörtökön a német fővárosban találkozott az észak-koreai nagykövettel, és tisztázta Az interjú című amerikai film német bemutatója miatti félreértést.

NATO-főtitkár: a terrorizmus nem ismeri a határokat

Fotó: archív

Pristinában Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára meglátogatta a NATO parancsnoksága alatt működő ötezer fős koszovói nemzetközi békefenntartó haderőt (KFOR).

Megfosztottak francia állampolgárságától egy terroristát

A francia alkotmánytanács pénteken jóváhagyta azt a döntést, amelynek értelmében egy terrorizmusért elítélt marokkói-francia kettős állampolgárságú férfit megfosztottak francia állampolgárságától.

Putyin az ukrán vezetést okolja a konfliktus kiéleződése miatt

Fotó: archív

Vlagyimir Putyin az ukrán vezetést tette felelőssé a délkelet-ukrajnai fegyveres szembenállás kiéleződéséért az orosz nemzetbiztonsági tanács állandó tagjaival tartott pénteki tanácskozáson.

Párizsi vérengzés: a harmadik terroristát is eltemették

Coulibalyt Montrouge-ban egy rendőrnőt, egy párizsi kóser élelmiszerboltban négy embert megölt.

A legtöbben hozzánk és a csehekhez vándoroltak ki Kárpátaljáról

2014-ben Kárpátalján 953 külföldi állampolgár szerepelt a migrációs főosztály nyilvántartásában, és a rendvédelmi szervek, valamint a határőrség 128 illegális migránst fülelt le a megye területén.

Merkel szabadkereskedelmi övezet kialakítását javasolja Moszkvának

Közös, hosszú távú cél, hogy "Lisszabontól Vlagyivosztokig" szabadon lehessen kereskedni.

Számottevően növekszik a kínai állami hivatalnokok fizetése

Hszi Csin-ping elnök esetében ez a mostani 7020 jüan (316 ezer forint) után havi 11 385 jüant (512 ezer forintot) jelent majd.

Malajzia a kínai ujgurok kedvelt tranzitállomása

Leginkább Hszincsiangból érkeznek, többnyire Törökországba utaznak tovább, s onnan indulnak az Iszlám Állam (IÁ) fennhatósága alá tartozó szíriai és iraki területekre.

Fia életéért könyörög az egyik japán túsz édesanyja

Isido Dzsunko néhány órával azelőtt fordult a sajtóhoz, hogy lejárt a két japán túsz kivégzésére a terroristák által megszabott határidő, amely japáni idő szerint péntek délután 2 óra 50 perc körül volt.

Akár 100 évet is kaphat a korrupcióval vádolt demokrata politikus

A 70 éves demokrata politikus, aki több mint két évtizede tölti be ezt a tisztséget, a vád szerint a hivatalával visszaélve mintegy 4 millió dollárnyi kenőpénzt és üzleti sápot fogadott el.

Elhunyt Abdallah bin Abdel-Aziz szaúdi király

Különösen a fiatalok kedvelték, és tekintettel arra, hogy Szaúd-Arábia lakosságának 60 százaléka 30 év alatti, ez jelentős támogatást jelentett számára.

Lyukak tátongnak a dél-erdélyi autópálya novemberben megnyitott szakaszán

Két hónappal a megnyitás után máris javítani kell a Dél-Erdélyen áthaladó A1-es autópálya Szászváros (Orastie) és Nagyszeben közötti szakaszát.

Az orosz ortodox egyházfő az abortusz ingyenességének megszüntetését javasolta

Az abortusz ingyenességének megszüntetését, valamint "reklámjának és népszerűsítésének" betiltását javasolta Kirill pátriárka az orosz törvényhozás alsóháza (duma) előtt mondott csütörtöki beszédében.

Kalasnyikovval pózolt a szicíliai repülőtéren őrizetbe vett albán férfi

Terrorizmus vádjával őrizetbe vettek egy albán férfit csütörtökön a szicíliai Catania repülőterén. Hamis dokumentumokat és fegyverekről készült felvételeket találtak nála.

Szégyenmenetben vonultatták fel a foglyul ejtett ukrán katonákat

freedigitalphotos.net/worradmu

Legalább 16, a donyecki repülőtéren folyó harcokban foglyul ejtett ukrán katonát vonultattak fel szégyenmenetben csütörtökön a városban az oroszbarát szakadárok.

A Hamász vezetői békülnének a Hezbollahhal

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász elöljárói az utóbbi évek nézeteltérései után az Izrael elleni összefogást sürgették a libanoni síita radikális szervezetnek, a Hezbollahnak küldött leveleikben.

Megszüntették a nyomozást Basescu ellen a flottaügyben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Azzal gyanúsították a politikust és 79 feltételezett bűntársát, hogy a 90-es években mélyen áron alul adták el Románia 16 kereskedelmi hajóját egy külföldi cégnek.

Lemondott egy boszniai miniszter az Ukrajnának szánt fegyverek miatt

Lemondott a boszniai külkereskedelmi és gazdasági kapcsolatokért felelős miniszter csütörtökön, mert nem értett egyet azzal, hogy Bosznia-Hercegovina fegyvereket adjon el Ukrajnának.

Az Iszlám Állam feltételezett tagjait fogták el Németországban

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

A szövetségi legfőbb ügyészség közleménye szerint a 26 és a 27 éves német állampolgár 2013-ban Szíriában terrorista kiképzést kapott, majd csatlakozott a dzsihadista fegyveresekhez.

Búcsút mondhatnak a füstölt húsos szalonnának a csungkingiak

A városvezetés részben a pácolt és különleges fa felhasználásával füstölt több ezer éves hagyományt tette felelőssé a főbb kerületeket eluraló szmogért, s ezért e héttől kezdődően a helyi környezetvédelmi hivatal más hatóságokkal karöltve megtiltotta a csemegékhez használt ősi eljárás alkalmazását.

Új pártot alapít a lengyel jobboldal élő legendája

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Új párt megalapítását jelentette be csütörtökön Janusz Korwin-Mikke, az immár élő legendává vált lengyel jobboldali politikus azután, hogy előző tömörülése, a radikális Új Jobboldali Kongresszus (KNP) nemrég leváltotta őt pártelnöki posztjáról.

Az emberi jogok magyarországi helyzetéről tartottak meghallgatást

Két és fél órás meghallgatást tartott az emberi jogok Magyarországi helyzetéről csütörtök délelőtt az Európai Parlament (EP-) állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága.

Merénylet egy trolibusz ellen, sok civil áldozat

freedigitalphotos.net/xedos4

Súlyos, sok civil halálos áldozattal és sérülttel járó merényletet követtek el Kijev szerint az oroszbarát szakadárok csütörtökön Donyeckben egy trolibusz ellen.

Kötelező lesz a gyerekülés Romániában

Az új szabályozás szerint a 135 centiméternél magasabb gyermekeket a gépkocsi biztonsági övével is be lehet kötni, úgy, hogy az öv ne haladjon el a gyermek nyaka vagy arca előtt.

"A fasizmus feletti győzelem a volt Szovjetunió összes nemzetének érdeme"

A volt Szovjetunió valamennyi nemzete joggal lehet büszke a fasizmus feletti győzelemre és az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadítására. Emléküket helyre kell állítani.

Inka császárnak öltözött a bolíviai elnök

Morales, aki hivatalosan csütörtökön kezdi meg harmadik elnöki ciklusát, az inka napistent ábrázoló, vikunyagyapjúból készült aranyozott tunikát viselt beavatási ünnepségének első eseményén.

Súlyos vádak Romániában egy alkotmánybíró ellen

freedigitalphotos/hin255

Toni Grebla alkotmánybírót befolyással való üzérkedéssel és bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsítja a Korrupcióellenes Ügyészség.

Durvul a helyzet: Grad rakétavetőkből álló hadoszlop lépett be Donyeckbe

Egy, legalább huszonnégy BM-21 Grad rakéta-sorozatvetőből álló hadoszlop lépett be Donyeck városába erősítésül az oroszbarát szakadároknak, akik megszállva tartják a megyeközpontot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.