Kairó tiltakozik Erdogan Egyiptomot bíráló kijelentései miatt

Fotó: FB/Recep Tayyip Erdogan

Bekérették Törökország kairói ügyvivőjét Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnöknek az országot bíráló kijelentései miatt.

Az Egyesült Államok átmenetileg bezárta líbiai nagykövetségét

Az amerikai külügyminisztérium átmenetileg bezárta a líbiai amerikai nagykövetséget, és a szomszédos Tunéziába menekítette annak személyzetét az ellenlábas líbiai milíciák közötti harcok nyomán egyre romló biztonsági helyzet miatt.

Costa Concordia - tömeg várja a hajóroncs megérkezését

Harmincöt mérföldre volt Genovától a Costa Concordia szombat reggel. A Giglio szigettől vontatott tengerjáró vasárnap hajnalban érkezik meg az északolasz kikötővárosba, ahol kíváncsiak tömege várja.

Az öngyilkos amerikai terrorista

Az al-Kaida egy amerikai állampolgárságú öngyilkos merénylőről szóló videót tett fel a világhálóra.

hirdetés

Magyarázkodik a zsidózó (ex)nagykövet-jelölt

"Nagyon keveseket érdekel ez a probléma." - állítja az antiszemitizmusról.

Az egyiptomi katonák szélsőségeseket öltek meg a Sínai-félszigeten

Wikipedia sinai

Egy rajtaütés során az egyiptomi katonák legkevesebb 25 szélsőségest megöltek szombaton a Sínai-félszigeten.

Őket szankcionálja személy szerint Brüsszel

Az orosz biztonsági szolgálat igazgatója, a hírszerzés főnöke és a csecsen elnök a brüsszeli szankciós listán.

Nem tud mit kezdeni Obama a gyerekekkel

Wikipedia Obama

Obama a gyerekbevándorló-válság megoldásáról tárgyalt közép-amerikai elnökökkel.

Beismerték az ukrán szakadárok a maláj gép lelövését

Egy ukrajnai szakadár harcos elismerte, hogy ők lőtték le múlt csütörtökön a malajziai utasszállítót Kelet-Ukrajna felett.

12 órás tűzszünet a Közel-Keleten

Wikipedia gaza

A Gázai övezetben - helyi idő szerint - 8 órakor tizenkét órás, humanitárius tűzszünet lépett életbe szombaton. Előtte még meghalt négy palesztin gyerek.

70 éve halt meg a modern Irán megteremtője

1944. július 26-án halt meg a dél-afrikai Johannesburgban Reza Pahlavi iráni sah, a Pahlavi-dinasztia megalapítója, aki önkényuralmi eszközökkel uralkodott, de modernizálta országát.

Kiutasították Ukrajnából az RT orosz televízió brit munkatársát

Kiutasították Ukrajnából Graham Phillipset, a Kreml-párti RT (Russia Today) angol nyelvű orosz televízió brit munkatársát az ukrán rendvédelmi szervek.

Már Nigériában is felütötte fejét az Ebola

Wikipedia Ebola

Ebolában halt meg egy ember az ország legnagyobb városában, Lagosban pénteken, ami a kontinens nyugati részén február óta terjedő vírus első felbukkanása Afrika legnépesebb államában.

Svájc-EU összezördülés

Az Európai Unió elutasította a személyeknek az unió tagországai és Svájc közötti szabad mozgását biztosító egyezmény felülvizsgálatát, amit Bern két héttel ezelőtt egy népszavazási eredmény kapcsán kért Brüsszeltől.

Nem lesz újabb tűzszünet a Közel-Keleten

Wikipedia gaza

Az izraeli biztonsági kabinet nem fogadja el Kerry tűzszüneti javaslatát.

Fenyegetőző utas miatt fordították vissza az utasszállítót

Visszatérésre kényszerült Torontóba pénteken egy, a gép biztonságával kapcsolatban fenyegető kijelentéseket tett utasa miatt a Sunwing Airlines egy Panamába tartó járata.

Már több mint 200 koporsót megkapott Hollandia

MTI Fotó: Lakatos Péter

Újabb áldozatok földi maradványaival megérkezett péntek délután a hollandiai Eindhovenbe a holland és az ausztrál hadsereg két repülőgépe a kelet-ukrajnai Harkivből.

Lengyelország tovább megy, mint Strasbourg

Bekavart a CIA, meg valami kínzásokról is szó van az EU-ban, de Lengyelország ismeri a mondást: hazudj, amíg le nem buksz. És utána is. Vagy tényleg igazat mondanak?

Halottá nyilvánították az eltűnt izraeli katonát

freedigitalphotos.net/worradmu

Az izraeli hadsereg pénteken halottnak nyilvánította Oron Sault, az az egyik gázai övezeti összecsapás után eddig eltűntként nyilvántartott katonát.

Nagyon bekeményítene Oroszországgal szemben az EU

Az uniós országok elvi megállapodásra jutottak arról, hogy az eddiginél átfogóbb, egész gazdasági szektorokat érintő szankciós intézkedéseket hoznak Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt.

Útlezárással tiltakoznak a nyugat-ukrajnai Csernyivciben a mozgósítás ellen

freedigitalphotos.net/worradmu

Szemtanúk szerint a tüntetők betontömbökből emelt masszív barikáddal zárták le a Csernyivci városából a román határ felé vezető nemzetközi autóutat is, ezért a Romániába utazóknak Moldova felé kell kerülniük.

Az amerikaiak egyharmada támogatná Obama kongresszusi felelősségre vonását

Az amerikaiak csupán egyharmada támogatja Sarah Palin volt republikánus alelnökjelöltnek azt a kezdeményezését, hogy impeachment - a kormányzati hivatallal való visszaélés miatti kongresszusi felelősségre vonási eljárás - induljon Barack Obama ellen.

Lelőtt maláj gép - már több mint 200 koporsót megkapott Hollandia

freedigitalphotos.net/num_skyman

Újabb áldozatok földi maradványaival megérkezett péntek délután a hollandiai Eindhovenbe a holland és az ausztrál hadsereg két repülőgépe a kelet-ukrajnai Harkivből.

Tusványos - a nemzetpolitikai építkezés folytatását kérték a külhoni magyar vezetők

Az elmúlt négyéves kormányzati ciklusban megkezdett nemzetpolitikai építkezés folytatását kérték a budapesti kormánytól a külhoni magyar vezetők a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pénteki, A rész és az egész címmel rendezett nyilvános kerekasztal-beszélgetésén.

Körözést adott ki az Interpol az ukrán Jobboldali Szektor vezetője ellen

Fotó: Interpol

Orosz kérésre nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az Interpol Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor nevű radikális ukrán szervezet vezetője ellen.

A vatikáni dolgozók menzáján ebédelt Ferenc pápa

Előzetes értesítés nélkül a pénteki ebédidőben egyszer csak megjelent Ferenc pápa. Kézbe vett egy műanyag tálcát és beállt a vatikáni dolgozók közé a sorba.

Hihetetlen méreteket ölt a korrupció Kínában

freedigitalphotos.net/anankkml

Az idei év első felében több mint 25 ezer ember ellen indult eljárás korrupció miatt Kínában.

Milliárdokat használtak fel szabálytalanul a sanghaji kormányzati hivatalok

Több tucat ingatlanprojekt során több milliárd jüant szabályellenesen használtak fel a sanghaji kormányzati ügynökségek, egy részük pedig általánosságban is indokolatlanul sokat költött tavaly.

Távollétében ítélték életfogytiglanra a volt kirgiz elnököt

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A kirgiz hatóságok életfogytiglani börtönbüntetésre és javainak elkobzására ítélték pénteken távollétében Kurmanbek Bakijev korábbi elnököt a 2010-ben lezajlott kormányellenes tüntetések elfojtásáért.

24 kilogramm elefántcsont a prágai reptéren

"Üzletről van szó. Ismereteink szerint a csempész általában 80-100 dollárt kap egy-egy kilogramm elefántcsontért. A csontok feketepiaci ára Ázsiában viszont 2000-2500 dollár között mozog."

Felfüggesztették egy olasz-orosz tengeralattjáró projektjét

freedigitalphotos.net/Robert Radford

Meghatározatlan időre felfüggesztettek egy új generációs kis hadi tengeralattjáró megépítését célzó olasz-orosz projektet. A közös tervezést az ukrán válság miatt Oroszország ellen elrendelt nyugati szankciók következtében, olasz kérésre állították le.

Nem vonhatják fel a székely zászlót Kézdivásárhelyen

A Kovászna megyei prefektúra megtiltotta a székelyföldi Kézdivásárhely önkormányzatának, hogy megtartsa a szombatra tervezett székelyzászló-felvonást, a rendezvényről azonban nem mond le az önkormányzat.

Gázrobbanás miatt omlott össze három bérház Egyiptomban, sok a halott

Az első jelentések hét halottról szóltak, de időközben újabb három holttestet találtak, s a sebesültek válságos állapota miatt még tovább növekedhet a halálos áldozatok száma.

Újabb harcok Donyeckben, helyreállítják a szovjet idők óvóhelyeit

A szovjet gyártmányú Grad rakéta-sorozatvetőket a Szovjetunió nagy számban vetette be a második világháborúban a hitleri Németország erői ellen.

Az ukrán erők kezén a Luhanszk megyei Liszicsanszk is

Azt tanácsolták a helyi lakosoknak, hogy biztonsági okokból egyelőre akkor se hagyják el otthonaikat, ha a várost már megtisztították a szakadár fegyveresektől.

Hangfelvétellel cáfolta meg a Reuters a szakadár parancsnokot

"Tudtam arról, hogy a rakéta Luhanszkból érkezett. Közölték velem, hogy hoznak a városból egy Buk rakétát, amelyre a luhanszki népköztársaság zászlaját tűzték ki".

Twitteren panaszkodott a légitársaságra - le is szállították gyermekestül a gépről

A légifuvarozó egyik munkatársa leszállította a gépről az apát és két gyermekét, majd közölték vele: addig nem mehet vissza a fedélzetre, amíg nem törli a Twitter-bejegyzést.

Megszavazta a bizottság: bírósági eljárás indulhat Obama ellen

A per várhatóan évekig is elhúzódik majd, és az ítéletet talán már csak Obama elnöki mandátumának lejárta után fogják meghozni.

Már több mint 800 palesztin áldozata van a gázai háborúnak

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) adatai szerint a halottak közül 181-en gyerekek, a sebesültek száma pedig 1200.

Megtalálták az algériai gép roncsait, francia katonák tartanak a helyszínre

A gép pilótái "vihar miatt" a járat útvonalának módosítását kérték. Az utasszállítón 110 utas volt, köztük 51 francia állampolgár.

Őrizetbe vették a venezuelai katonai hírszerzés korábbi vezetőjét Arubában

Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

A helyi hatóságok az Egyesült Államok kérésére Aruba szigetén őrizetbe vették a venezuelai katonai hírszerzés korábbi vezetőjét, akit Amerikában drogcsempészettel és kolumbiai marxista felkelők támogatásával gyanúsítanak.

Washington szerint az orosz tüzérség lövi az ukrán állásokat

Fotó: FB/Donbas Defense Force

Az orosz tüzérség ukrán katonai állásokat lőtt a határon át - közölte csütörtökön Washingtonban hírszerzési forrásokra hivatkozva Marie Harf amerikai külügyi szóvivő.

A maláj gép roncsai körül "még mindig van néhány őrült"

Az ukrán katasztrófavédelem vezetője szerint oroszbarát szakadárok fegyverrel kergették el munkatársait a múlt héten Kelet-Ukrajnában lezuhant - minden bizonnyal lelőtt - malajziai utasszállító gép becsapódásának helyszínéről csütörtökön.

Munkatáborba küldenek két orosz ellenzéki vezetőt

Fotó. FB/Sergey  Udaltsov

Négy és fél éves, munkatáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélt két vezető orosz ellenzékit egy moszkvai bíróság csütörtökön, akiket Vlagyimir Putyin elleni tömeges zavargások előkészítésével vádoltak.

A lakosság teljes mozgósítását rendelték el a luhanszki szakadárok

"Felszólítunk mindenkit, aki képes fegyvert tartani a kezében, hogy lépjen be a luhanszki népköztársaság hadseregébe."

Megtalálták az eltűnt algériai repülőgép roncsait

Fotó: airalgerie.org

Francia katonák megtalálták a csütörtök hajnalban eltűnt algériai utasszállító repülőgép roncsait Maliban.

Lemondott Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök

Lemondott hivataláról csütörtökön az ukrán kormányfő, a házelnök ügyvezető miniszterelnök megválasztására szólított fel.

Nincsenek szervezett magyar turisták Izraelben

Fotó: Facebook/Israel Tourism

Ez az időszak nem szezonja a szervezett izraeli utazásoknak, egyéni utasok azonban lehetnek az országban.

Az algériai gépet is lelőtték?!

A gép eltűnésének helyszínén, Mali északi térségében aktívak a dzsihadisták, akik a reguláris erők ellen küzdenek.

Megöltek két finn segélymunkást Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek két finn segélymunkást Afganisztánban csütörtökön.

Klicsko és pártja kilépett a kormánykoalícióból

Miért bomlik Ukrajna frissen összetákolt egysége?

Niger felett lezuhant az algériai repülő

freedigitalphotos.net/num_skyman

Egy algériai televízió értesülése szerint Niger felett lezuhant az az utasszállító repülőgép, amely Burkina Faso fővárosából indult Algírba csütörtökön hajnalban, útközben azonban nyoma veszett.

Terrorfenyegetettség Norvégiában!

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetett be a skandináv ország azután, hogy megbízható forrásból értesülést kapott egy küszöbön álló, lehetséges terrortámadásról.

Norvégia: rendkívüli biztonsági intézkedések egy lehetséges terrortámadás miatt

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetett be Norvégia csütörtökön azután, hogy megbízható forrásból értesülést kapott egy küszöbön álló, lehetséges terrortámadásról.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.