A németek elvennék a 2018-as labdarúgó vb-t Oroszországtól

youtube.com

Német politikusok szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogának vissza kell vonni Oroszországtól, ha Moszkva nem segíti a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és nem rendezi békésen az ukrán válságot.

Még sok holttest maradt a katasztrófa helyszínén

Nagyon valószínű, hogy továbbra is sok holttest van még a maláj utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén teljesen őrizetlenül az ausztrál kormányfő szerint.

"Le a Meteoterrorizmussal!"

Több száz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái, szerintük ugyanis azért nem látogatják őket elegen, mert a rossz időjárásról szóló hírek elriasztják a nyaralni vágyókat.

Az időjárás tönkreteheti a légi közlekedést

Az Eurocontrol előrejelzése szerint a szélsőséges időjárás 2050-re mintegy évi 700 millió euró kárt okoz a légi közlekedésben, ezért fel kell készüli a várható hatásokra.

hirdetés

Lemondott a kormányfő Peruban

Elfogadta René Cornejo perui kormányfő lemondását Ollanta Humala államfő és a távozó miniszterelnök helyére az eddigi munkaügyi minisztert, Ana Jarát jelölte ki.

Hollandiában nemzeti gyászt rendeltek el

Több mint 50 év után újra nemzeti gyászt hirdettek szerdára Hollandiában a malajziai repülőgép ukrajnai katasztrófája miatt. A 298 halálos áldozat közül 193 holland állampolgár volt.

Több ezren kerültek kórházba a hőség miatt

Háromezernél is többen kerültek kórházba Japánban az elviselhetetlen hőség miatt, hárman közülük meghaltak, ráadásul a fővárosban és környékén továbbra sem enyhült a meleg.

Brutális tájfun sújtotta Tajvant, most Kínába tart

Heves esők és erős széllökések kíséretében nagy erejű tájfun csapott le Tajvanra szerdán, a rendkívüli időjárás miatt szinte megállt az élet, egy ember meghalt, számottevő károk keletkeztek.

Nyilvános a rakéta röppályáját ábrázoló térkép

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége nyilvánosság elé tárt egy térképet, ami annak a rakétának a röppályáját ábrázolja, amely a maláj utasszállító gép tragédiáját okozhatta.

Rendőrök és civilek is meghaltak egy merényletben

Egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megpakolt gépkocsijával egy rendőrségi őrhelynek hajtott Bagdadban; a merényletben legalább 23 ember meghalt és kórházi források szerint több mint 50 személy sérült meg.

Tévedésből lőtték le a gépet?

Az amerikai hírszerzés szerint a kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le, nagy valószínűséggel tévedésből a Hollandiából induló maláj utasszállító repülőgépet.

A Wizz Air sem megy Tel-Avivba

A Wizz Air is felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig - jelentette be kedd este a diszkont légitársaság.

Az iraki kormányfő a szunnita törzsek támogatását keresi a dzsihadisták elleni harcban

Számos szunnita törzsi vezetővel találkozott kedden az iraki kormányfő, hogy megnyerje támogatásukat a dzsihadisták elleni harcban.

A hadsereg jogköreit bővítő ideiglenes alkotmányt fogadtak el Thaiföldön

Az alkotmány magában foglalja a Béke és Rend Nemzeti Tanácsa nevet viselő katonai junta fenntartását, és immunitást ad a jogi felelősségre vonás bármilyen formája alól az államcsíny vezetőinek.

Fabius: azonnal véget kell vetni a "mészárlásoknak"

Laurent Fabius francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte kedden, hogy már hatszáz halálos áldozata van a gázai konfliktusnak, és arra szólította fel Izraelt, hogy azonnal vessen véget "a mészárlásoknak".

Európai járatok sem indulnak Tel-Avivba

freedigitalphotos.net/num_skyman

A tel-avivi nemzetközi reptér közelében történt rakétatámadás után az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait kedden, követve a hasonlóan eljáró amerikai légitársaságokat.

Kitoloncolták Kanadából a hamiltoni magyar embercsempész bűnszervezetet

A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket.

Egyperces néma tisztelgés az áldozatok előtt

Forrás: YouTube

Egy perc csönddel tisztelegtek a Kelet-Ukrajnában szerencsétlenül járt maláj utasszállító repülőgép csaknem 300 szörnyethalt utasának az emléke előtt keddi tanácskozásukon az uniós külügyminiszterek.

A következő utasszállítót Izrael felett lövik le?

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat.

Moszkvai nyomás a szakadárokon, hogy segítsék a nyomozást

Wikipedia putin

Oroszország minden tőle telhetőt megtesz, így latba veti befolyását a szakadárok között, hogy segítse a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító ügyében a nyomozást.

Újabb 100 ezres várost foglaltak vissza az ukránok

Az oroszbarát szakadárok elleni "terrorellenes műveletben" részt vevő ukrán erők elfoglalták a több mint százezer lakosú Szeverodonyeck városát Luhanszk megyében

Indulhat a kannabisztermelés - Németországban

Wikipedia cannabis

A kölni közigazgatási bíróság a minap a kannabisztermelés mellett tette le voksát. Persze azért van megkötés...

Összeütközött két vonat Dél-Koreában

Frontálisan összeütközött két személyszállító vonat Dél-Koreában kedd délután. A balesetben egy utas meghalt, többtucatnyian megsérültek.

Megérkezett Harkivba a holttesteket szállító vonat - videó!

Youtube Harkiv torez

Megérkezett kedden a kelet-ukrajnai Harkivba, a Balaskova vasútállomásra a maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat a szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck megyei Torezből.

Putyin katasztrófába vezeti Oroszországot

Pár hónapja vezető nyugati politikusok zseniális stratégaként tekintettek Vlagyimir Putyin orosz elnökre, a maláj gép lelövését követően viszont kiderült: nem zseni, hanem vakmerő hazárdjátékos.

Jóváhagyta a részleges katonai mozgósítást az ukrán parlament

Fotó: Facebook/Euromaidan

A határozat indoklása szerint a részleges mozgósításról hozott döntésre "a katonák és békés lakosok halálát okozó terrorizmus kelet-ukrajnai terjedése" miatt van szükség.

Putyin most már mindennel egyetért

Oroszország kész teljes mértékben segítséget nyújtani a múlt héten Ukrajna felett szerencsétlenül járt malajziai utasszállítóval történtek feltárásához.

Körözött magyar gyilkost fogtak el Thaiföldön

Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Thaiföldön, Pran Buri tartományban a rendőrség elfogta azt a férfit, aki 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson. A támadásban egy ember meghalt, tizennégyen megsérültek.

Komoly károkat okozott a vihar Csehországban

Számos helyen komoly károkat és közlekedési problémákat okozott a hétfőn késő este, illetve az éjjeli órákban Csehországon átvonuló heves zivatar és szélvihar.

Oroszország nem jön ki túl jól ebből az ügyből

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

Több uniós külügyminiszter is említést tett arról kedd reggel az EU külügyi tanácsára érkezve, hogy fegyverembargót kellene bevezetni Oroszországgal szemben a maláj légitársaság MH17-es járatának kelet-ukrajnai katasztrófája miatt.

Romlotthús-botrány Kínában: a KFC és a McDonald's is bajban van

A KFC-n és a McDonald's-on kívül féltucatnyi más nyugati étteremláncnak is beszállított az a sanghaji cég, melyről kiderült: lejárt szavatosságú, újrabedolgozott áruval kereskedett.

Már megint Lampedusa! Elsüllyedt egy menekülthajó, közel kétszáz halott

Fotó: YouTube/Storyful Editor

Legkevesebb 181 halálos áldozata van a legutóbbi hajószerencsétlenségnek Lampedusa közelében.

Iszlamisták csaptak össze a hadsereggel Bengáziban, több halott

Legkevesebb tizenhatan meghaltak, nyolcvanhatan megsebesültek a kelet-líbiai Bengáziban a líbiai hadsereg és iszlamista csoportok összecsapásaiban.

Pentagon: nem igaz a vadászgépről szóló moszkvai állítás

Fotó: Facebook/Malaysian Airlines MH17 - RIP

A Pentagon szerint nem felel meg a valóságnak az a moszkvai állítás, hogy a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító közelében egy ukrán harci gép, feltehetően egy Szu-25-ös vadászbombázó repült a katasztrófa idején.

USA: tiltva a melegekkel szembeni diszkrimináció a foglalkoztatásban

"Amerika szövetségi szerződései nem támogathatják az amerikaiakkal szembeni diszkriminációt".

Több mint százezer palesztin menekült - rakéták iskolákban is?

Több mint százezer palesztin kényszerült elmenekülni lakhelyéről és az ENSZ-től segítséget kérni a gázai konfliktus két héttel ezelőtti kitörése óta.

A BT elítélte a maláj gép lelövését és hozzáférést követel

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn egyhangúlag elítélte a maláj utasszállító repülőgép kelet-ukrajnai megsemmisítését, amelynek fedélzetén 298-an tartózkodtak.

Elindult az áldozatok holttesteit szállító vonat

Forrás: YouTube

Elindult az oroszbarát szakadárok kezén lévő Torez pályaudvaráról hétfő este a lelőtt maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat.

Szíria felé biztonságosabb?

Az évek óta véres polgárháborúban őrlődő Szíria légterébe irányította át egyik járatát a Malaysia Airlines azután, hogy annak szokásos útvonalán, Kelet-Ukrajna felett a múlt héten vélhetően lelőtték a légitársaság egy gépét.

HRW: merényletek elkövetésére buzdított az FBI

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

"A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) merényletek elkövetésére buzdított amerikai muzulmánokat számos terrorellenes fedett akciója során."

Kuala Lumpur kapja a fekete dobozokat

Azt is sikerült elérnie Alekszandr Borodajnál, hogy a független nemzetközi szakértők biztonságban hozzáférhessenek a katasztrófa helyszínéhez, és megkezdődhessen az átfogó vizsgálat.

Koszovói szervkereskedelmi ügy: nyilvánosságra hozzák a vizsgálat eredményeit

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A jövő héten nyilvánosságra hozzák a 15 évvel ezelőtti, állítólagos koszovói szervkereskedelem ügyében folyó nemzetközi vizsgálat eredményeit, illetve az erről szóló jelentést.

Cameron az Oroszország elleni szankciók szigorításáról

Az Európai Unió (EU) készen áll arra, hogy keményebb szankciókat vezessen be Oroszország ellen - szögezte le hétfőn Londonban a brit kormányfő a maláj utasszállító repülőgép kelet-ukrajnai lezuhanásával összefüggésben.

Megpróbálják felszámolni a gázai alagutak jelentette veszélyt

Fotó: Facebook/Israel Defense Forces

Izrael politikai, katonai és tudományos módszereket is bevet a gázai alagutak jelentette veszély elhárítására.

Nem csillapodnak a maláj gépkatasztrófa körüli vádaskodások

Moszkva: ukrán katonai gép repült a maláj utasszállító közelében. Az orosz védelmi minisztérium cáfolja, hogy a szeparatistáknak szállított volna bármit is.

Külföldi vélemények a szoborállításról: "Az egész társadalommal van valami baj..."

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállításáról cikkezett egy cseh és egy lengyel újság.

Fegyvercsendet kér Porosenko a katasztrófa helyszínén

Az ukrán elnök hétfőn utasította a fegyveres erőket, hogy szüntessék be a harci cselekményeket a malajziai gép lezuhanásának helyszínén, negyven kilométeres sugarú körben.

Két turista halálát okozta a felhőszakadás a Saklikent kanyonban

A kanyon foglyai közül további nyolcan megsérültek, miközben megpróbálták kimenteni társaikat a vízből.

A nyugodt éjszaka után újra lövik egymást Donyeckben

Erős robbanások voltak a repülőtér környékén, ami nehézfegyverek bevetésére utal. Donyeck vasúti pályaudvara felől ugyancsak harcok döreje hallatszik.

Meghaladja az ötszázat a palesztin halottak száma

Izraeli oldalon eddig húszan haltak meg, 18 katona és két civil.

Lelőtt maláj utasszállító - már 251 holttestet találtak meg a mentőalakulatok

A kutatás területe mintegy 120 négyzetkilométerre terjed ki. A keresés a fegyveres felkelők jelenlétében zajlik, akik zavarják a munkálatokat.

Putyin a vizsgálathoz szükséges feltételek megteremtésére szólított fel

"Bizonyossággal kijelenthető, hogy amennyiben június 28-án nem újultak volna fel a harcok Ukrajna keleti részén, ez a tragédia biztosan nem történt volna meg".

Elfoglaltak - "felszabadítottak"? - egy újabb települést az ukrán katonák

Jurij Lucenko ukrán elnöki tanácsadó jelentős harci sikerekről számolt be, szerinte áttörést történt, és mindenhol támadásba lendültek a katonák.

Gázai háború: azonnali tűzszünetre szólított fel az ENSZ BT

Felszólította a feleket, hogy tartsák be a nemzetközi humanitárius jogot, különös tekintettel azokat, amelyek a polgári lakosság védelmére vonatkoznak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.