Az osztrák kancellár is beáll a törököket pofozó sorba

A szociáldemokrata politikus úgy vélte, hogy békésen, tiszteletteljesen és Európa-szerte példamutatóan működik a vallási közösségek közötti párbeszéd Ausztriában.

Kívülről hozna vezetőt Netanjahu a Moszadnak - nagy a felháborodás

A Moszad berkeiben a szervezetnek adott "pofonként" értelmeznék, ha kívülről hoznának utódot Tamír Pardó jelenlegi igazgató helyére, akinek a megbízatása januárban jár le.

Rendkívül magas a fenyegetettség Nagy-Britanniában

"Igen nagy a valószínűsége" egy merénykísérletnek Nagy-Britanniában is, ezért erre a fenyegetettségre a kormánynak válaszolnia kell.

A Pentagon rádörgött a törökökre - nemcsak az oroszoktól kapják a pofonokat

"...tessék már nem együttműködni az Iszlám Állammal, hanem tessék 10-30 ezer fős csapatot állomásoztatni egy 100 kilométeres szakaszon. Tessék konkrétabban részt venni a háborúban, nemcsak a menekülteket befogadni!"

hirdetés

Újabb késelés történt Jeruzsálem belvárosában - 30 körüli nő az áldozat

Az utóbbi két hónapban szinte napi rendszerességgel ismétlődnek Izraelben és a palesztin területeken hasonló támadások

Kitoloncolnának 14 ezer menekültet - de nem tudják, hol vannak

Svédország is szigorított a határellenőrzésen, a kormányzat pedig bejelentette, hogy mindenkinek távoznia kell, aki illegálisan érkezett az ország területére.

400 ezer menekültet venne át Törökországtól uniós államok egy csoportja?

Felkérik Jean-Claude Junckert, hogy dolgozzon ki egy javaslatot a kontingens elosztására a következő, december közepén tartandó uniós csúcsra.

Az Iszlám Állam vállalta magára a gízai támadást is

Fegyveresek szombaton golyózáport zúdítottak egy rendőröket szállító járműre a piramisokhoz vezető egyik főúton; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

A csehek köszönik szépen, nem hisztiznek terrorveszély miatt

A rendkívüli kormányülés fő témája a Cseh Köztársaság jelenlegi biztonsági helyzete volt, tekintettel a közelgő karácsonyi ünnepekre.

Nyüszítve zokog az elfogott ISIS-terrorista - VIDEÓ!

Ez a dzsihadista harcos korántsem mutat elfogása után olyan nagy lelkierőt, mint amikor saját kegyetlenkedéseikről számolnak be.

Énekkel tiltakoztak a magyarok kirekesztése ellen

Dallal demonstráltak az anyanyelve miatt kirúgott magyar eladónő mellett.

Londonban és Madridban több ezren tüntettek a háborús részvétel ellen

"Ezt a konfliktust nem lehet bombákkal megoldani."

Meghekkelték sárga gumikacsákkal az ISIS-propagandát

A kiberhadviselés színterén nemritkán meglepő megoldások is felbukkannak. Egy csoport úgy döntött, vizuális ellentámadásba lendülnek a terrorszervezet ellen.

A spanyol rendőrség őrizetbe vette az Iszlám Állam újabb három támogatóját

Az IÁ ideológiájának terjesztésével és a közösségi internetes portálokon folytatott, főként fiatal nőket célba vevő toborzással vádolják őket.

Putyin gazdasági szankciókat vezetett be Törökország ellen

Oroszország visszavág: Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton aláírta a Törökországot sújtó szankciókról szóló rendeletet, válaszul arra, hogy a török légierő négy nappal korábban lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében.

Székelyzászló-ügy - Jogerős ítélet minősíti reklámzászlónak a székely zászlót

A nagyváradi helyi rendőrség 2014 augusztusában szólította fel Tőkés Lászlót, hogy távolítsa el európai parlamenti irodája erkélyéről a szolidaritásvállalás jeleként korábban kitűzött székely zászlót, amelyet a hatóság reklámzászlónak tekintett.

A rendkívüli állapot ellenére megtartják a klímacsúcs rendezvényeit

Francois Hollande francia elnök szombaton közölte, hogy a nemzetközi klíma-csúcstalálkozó "számos előirányzott eseményét" rendben megtartják, annak ellenére, hogy Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben a november 13-i párizsi merényletsorozat óta.

Sajtótájékoztatóján végeztek ki egy közismert kurd ügyvédet

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy, a kurdok ügye mellett elkötelezett ügyvédet, aki éppen sajtótájékoztatót tartott a zömében kurdok által lakott délkelet-törökországi Diyarbakirban.

Koszovóban forr a levegő - tízezrek tüntettek

Több tízezren vettek részt a helyi beszámolók szerint a szombaton Pristinában tartott kormányellenes tüntetésen, amely békésen zajlott le.

Nógrádi: még több migráns jön, ha Aszad távozik

Az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szereplői szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője.

Agyonlőttek négy rendőrt a gízai piramisoktól nem messze

Ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak szombaton egy rendőröket szállító járműre Egyiptomban, a gízai piramisoktól nem messze; a rajtaütéses támadásban az autóban ülő négy rendőr életét vesztette.

"Bár ne történt volna meg" - Erdogan sajnálkozott az orosz vadászgép lelövése miatt

Recep Tayyip Erdogan török elnök kifejezte sajnálkozását szombaton amiatt, hogy egy török vadászgép négy nappal korábban lelőtte az orosz légierő egyik vadászbombázóját a szíriai határnál. Az államfő most először tette ezt meg az orosz-török viszonyban komoly feszültséget okozó incidens óta.

Levágott disznófejekkel üzentek a bevándorlóknak

Nyugat-Európa több országában is a migránsok befogadása ellen tiltakoznak. Egy holland kisvárosban a héten levágott disznófejeket raktak egy olyan területre, ahová az állam menekültszállást építene.

Ismét összetűztek migránsok a macedón rohamrendőrökkel

Mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket.

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy része a volt Jugoszláviából származik

A párizsi merényletekben használt fegyverek egy részét a volt Jugoszlávia legnagyobb fegyvergyárában, a kragujevaci Zastava gyárban készítették.

Rakétákat lőttek ki egy ENSZ-táborra Maliban

Két guineai békefenntartó és egy szerződéses alkalmazott meghalt.

Ferenc pápa: legyetek Krisztus misszionáriusai!

Ferenc pápa ugandai látogatásán arra kérte a híveket, hogy gondoskodjanak az idősekről, a szegényekről és az elhagyottakról, ezek révén legyenek Krisztus misszionáriusai.

Drótkerítést épít a macedón hadsereg

Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon, ahol a bevándorlók igyekeznek bejutni az országba és folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.

Jól fogyott az akciós marihuána a fekete pénteken

Amióta Washington és Colorado államban törvényes a marihuána fogyasztása, valamint állami engedéllyel a vadkender termesztése és értékesítése, nagyot nőtt az ilyen akciók iránti kereslet.

Véget vetnének a "garázsok iszlámjának" Olaszországban

Az olasz kormány azt tervezi, hogy bezáratja az illegálisan működő muszlim imahelyeket a terrorizmus elleni intézkedések keretén belül.

Már kétezren rekedtek a görög-macedón határon

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba.

Fekete Péntek a Közel-Keleten: 50 ember kivégzéséről döntöttek

Tömeges lefejezéssel kezdődhet a karácsonyi szezon a sivatagban.

Elfogták a Colorado Springs-i fegyverest

Több mint ötórás szembenállás és többször kiújult lövöldözés után a rendőrség elfogta azt a fegyveres férfit, aki pénteken behatolt egy Colorado Springs-i egészségügyi intézménybe és több emberre rálőtt.

Fegyveres támadás Colorado Spingsben

Négy rendőr és legkevesebb egy civil megsebesült pénteken egy fegyveres támadásban Colorado Springsben.

Oroszországban több helyen tüntettek Törökország ellen

A Fekete-tenger északi partján, Törökországhoz közel fekvő Novorosszijszkban elégettek egy török zászlót a helyi török konzulátus épülete előtt.

Spiegel: Oroszország szárazföldi csapatokat vetett be Szíriában

A moszkvai vezetés állításaival szemben orosz szárazföldi csapatok is harcolnak Szíriában, és veszteségeket is elszenvedtek már.

Szír külügyminiszter: a szélsőségesek Törökországból kapnak fegyvereket

"Törökország összejátszik a Szíria-ellenes terroristacsoportokkal ideológiai okokból, mivel Törökországban úgy tartják: ezek a csoportok egyfajta folytatásai az Oszmán Birodalomnak."

Csökkent a Németországba belépő menedékkérők száma

A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség csütörtökön 6561 illegális határátlépést regisztrált. Ez a legalacsonyabb szám novemberben.

Pokolgépes merénylet történt egy nigériai síita vallási menetben

A terrortámadásban több mint 20-an életüket vesztették, és közel 50-en megsebesültek, sokan közülük nők és gyerekek.

Hollandiában 24 ezer menekültnek biztosítanak lakást

A holland kormány intézkedéseket tesz, hogy a menekültek gyorsabban juthassanak nyelvoktatáshoz és munkavállalási engedélyhez is.

Mintegy négyezer menekült érkezett az athéni kikötőbe

Egyes utasok elmondták, hogy Macedónia felé veszik útjukat, bár arról már hallottak, hogy időközben lezárták egyes menekültcsoportok előtt a görög-macedón határt.

Több mint tízezer gyereket toboroztak fegyveres csoportokba idén Dél-Szudánban

A közép-afrikai országban továbbra is súlyosan megsértik a gyermekjogokat. A gyilkosság, emberrablás és a nemi erőszak áldozatai között sok a gyermek.

Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Az Adria-tengerparti Ancona vasútállomásán igazoltatták a három szíriait, akiknél, mint kiderült, hamis útlevél volt. Mindhárman Milánóba akartak vonattal utazni.

Prága határozottan fellépett a hazárdjátékok ellen

A hazárdjátékok üzemeltetéséről szóló rendelet új módosítása alapján a pénzügyminisztérium január elsejétől fokozatosan visszavonja a játéktermek üzemeltetőinek működési engedélyét.

Szíriából és Irakból visszatérő dzsihadistákra csaptak le

A tunéziai hatóságok 40 embert tartóztattak le rajtaütések során, és további 92 személyt helyeztek házi őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Szíriából és Irakból visszatérő dzsihadisták.

Elengedték a Berlinben terrorgyanú miatt őrizetbe vett embereket

Nem tártak fel megalapozott gyanút alátámasztó adatot. Ugyanakkor továbbra is gyanúsítottként tartják számon őket, és folytatják a nyomozást.

Ferenc pápa szerencsejátékot rendez a Vatikánban

Személyautót és kávéfőzőt is lehet nyerni a Vatikánban rendezett ünnepi nyereménysorsoláson, amelyet Ferenc pápa tavaly vezetett be. A bevétellel a szegényeket segítik.

Panganak a befogadóállomások Horvátországban és Szlovéniában

A görögországi rossz időjárás miatt nem érkeznek illegális bevándorlók Horvátországba és Szlovéniába, ezért szinte üresek a tranzitok.

Lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt

A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának neve pénteken már nem szerepelt az Interpol internetes körözési listáján.

Oroszországnak joga van katonai válaszlépésre is

A vadászgép lelövése gyilkos tett Törökország vezetése részéről, amelyet meg kell büntetni.

Párizsi terror: árulkodó mobilok

A francia rendőrség sokat köszönhet a modern technikának.

Illegális bevándorlás - Az év végéig elkészül az ausztriai kerítés

A drótkerítés négy méter - a magántulajdonban lévő földeket érintő szakaszon pedig 2,5 méter - magas lesz.

Feltételezett terroristát fogtak el Szkopjéban

A gyanúsított valószínűleg tagja volt az Iszlám Államnak, először 2013 elején, majd tavaly ősszel járt Szíriában.

Davutoglu: Törökország együttműködik Oroszországgal a feszültség enyhítéséért

A török miniszterelnök szerint Törökország együttműködik Oroszországgal az orosz vadászgép lelövése nyomán támadt feszültségek enyhítéséért.

Már csak napi négy órán át van áram a krími főváros lakásaiban

Egyre kevesebb időre, már csak napi négy órára kapcsolják be az áramszolgáltatást a krími főváros, Szimferopol lakásaiban azóta, hogy hat napja megszakadt a villamosenergia-szállítás az ukrajnai Herszon megyéből a félszigetre.

"Nem igazán szeretjük a fajtádat errefelé"

Politikai korrektséget még nyomokban sem tartalmaz a tábla, amit egy amerikai seriff rakott ki irodája elé.

Németországból vásárolhattak fegyvereket a párizsi merénylők

Letartóztattak egy 34 éves férfit, akinek okostelefonján négy e-mail arról tanúskodik, hogy értékesített fegyvereket egy "párizsi arabnak".

Wikileaks: a törökök több mint kétezerszer sértették meg a görög légteret 1 év alatt

Gyorsan döntöttek az orosz gép lelövéséről a görög légteret rendszeresen megsértő törökök, de hadüzenet mégsem lesz belőle.

Nézze meg, milyen poszt-apokaliptikus golyóálló járművel közlekedik a kurd halálosztag

A kurdok Mad Max filmet idéző páncélozott járművekkel közlekednek Irakban.

Őrizetbe vettek 39 török üzletembert Oroszországban

A bevándorlási hivatal közlése szerint az üzletemberek turistavízummal érkeztek Oroszországba, nem pedig üzleti vízummal.

Egy amerikai zászlót viselő férfi miatt lezárták a Fehér Házat

Barack Obama elnök és családja a csütörtököt, a Hálaadás ünnepét a Fehér Házban töltötte. A férfinek pont ekkor jutott eszébe átugrani a kerítésen...

Videó: az Iszlám Állam titkos földalatti járataira bukkantak - tele amerikai fegyverekkel

Az Iszlám Állam által használt titkos földalatti alagút-rendszert fedeztek fel az iraki Szindzsár városában. A kurd erők által felfedezett járatokban amerikai fegyvereket, drogokat és Koránt találtak.

Amerikai katonák érkeztek Szíriába, hogy segítsék a kurdokat

Az amerikai különleges erők katonái érkeztek csütörtökön a szíriai Kobaniba, hogy kiképezzék és segítsék a kurd fegyvereseket az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban.

Második napja csökken a migránsok száma Horvátországban

A migránsválság kezdete óta először történt meg, hogy 12 óra alatt egyetlen illegális bevándorló sem lépte át a szerb-horvát határt.

Azarov volt ukrán kormányfő újabb szövetségese lett öngyilkos

Öngyilkos lett Ihor Szotulenko ukrán üzletember, akit a Janukovics-rezsim volt miniszterelnökéhez, Mikola Azarovhoz közel állóként tartottak számon.

Milliók nézték a hálaadásnapi felvonulást New Yorkban

A metropolisz utcáinak biztosítására 2500 rendőrt vezényeltek ki.

Két iszlamistát vett őrizetbe a berlini rendőrség

Egy gépkocsi átkutatása során "gyanús tárgyat" találtak, amit még vizsgálnak és elővigyázatosságból több lakóházat is kiürítettek a környéken.

Putyin: készek vagyunk együttműködni Szíriában

Vlagyimir Putyin orosz elnök Francois Hollande francia államfővel tárgyal Moszkvában.

Menekültek befogadására szólította fel Amerikát a hálaadás napján Barack Obama

Az évszázadokkal korábban Amerikába érkező zarándokokhoz hasonlította a mai menekülteket Barack Obama amerikai elnök csütörtökön a hagyományos hálaadás napi üzenetében, és migránsok befogadására szólította fel a honfitársait.

Bevándorlási rekord Nagy-Britanniában

A júniussal zárult egy évben a nettó bevándorlás elérte a 336 ezer főt. Ez 82 ezerrel több az egy évvel korábbi azonos időszakban mért számnál, és a bevándorlási statisztikák közlésének kezdete óta a legmagasabb.

Plágiummal gyanúsítják a román belügyminisztert

Plágium gyanúja merült fel Petre Toba román belügyminiszterrel szemben, ezért a tárcavezető csütörtökön maga kérte az illetékes etikai bizottságot, ellenőrizze doktori dolgozatát.

Már kilenc spanyol párt csatlakozott a terrorellenes paktumhoz

Belpolitikai összefogás alakult ki Spanyolországban a két héttel ezelőtti párizsi merényletek hatására.

Hazatérésre szólította fel Moszkva a Törökországban tartózkodó állampolgárait

Terrorveszélyre hivatkozva az orosz külügyminisztérium csütörtökön felszólította a Törökországban tartózkodó orosz állampolgárokat, hogy térjenek vissza Oroszországba.

Többen meghaltak egy iszlamista mozgalom elleni rajtaütésben

Négy feltételezett iszlamista és két azeri rendőr halt meg egy radikális iszlamista mozgalom elleni rajtaütésben a Bakutól északra fekvő Nardaranban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.