Időben figyelmeztetnek: az ünnepi időszakban duplájára nő a lakástüzek száma

Olyan koszorút érdemes választani, amelyen a gyertyák nem éghető anyagból készült alátéten vannak, így a gyertya lángja nem tud átterjedni a koszorúra, onnan pedig a környező tárgyakra.

Megújult a családok átmeneti otthona Máriakéménden

A 2007-ben nyílt intézménybe azok a szülők és gyermekeik kerülhetnek, akiknek átmeneti elhelyezésükről kell gondoskodni a családi, lakhatási problémáik, esetenként az őket ért bántalmazás miatt.

Magyar-kínai egészségügyi befektetői konferencia Budapesten

Magyarországon először rendeznek ilyen jellegű konferenciát, amely mindazoknak kínál találkozási, kapcsolatteremtési, üzleti és társasági fórumot, akik az egészségügy-életmód területén érdekeltek.

Újabb négy évig irányíthatja Éger István a Magyar Orvosi Kamarát

Szükséges, hogy egyebek mellett jelentős béremeléssel felszámolják a szakemberhiányt, megszüntessék a hálapénzrendszert.

hirdetés

Szakképzési ösztöndíjprogramot indított Jászberény önkormányzata

Szakképzési ösztöndíjprogramot indított Jászberény önkormányzata, együttműködve a munkáltatókkal és az oktatási intézményekkel. Az első körben 31 tanulói pályázatot támogatott a város, összesen 7 millió 350 ezer forint értékben.

Újabb részletek a TEK-akcióról

Panaszt tett gyanúsítotti kihallgatása és őrizetbe vétele miatt az a férfi, akinek autójában géppisztolyokat, hangtompítókat és lőszereket talált a Terrorelhárítási Központ egy hete.

Magas számok az ötöslottón

A legkisebb a 9-es, a többi jóval nagyobb.

Mikola: Magyarország számít a visegrádi négyekre kvóta-ügyben

Magyarország pert indít Brüsszel ellen menekültkvóta-ügyben, és nagyon számít arra, hogy az európai országok egy része, de legalább a visegrádi négyek résztvevő félként csatlakoznak ehhez a perhez.

Kósa: mindent meg kell tenni, hogy az unió újragondolja bevándorláspolitikáját

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerint mindent meg kell tenni azért, hogy az Európai Unió átgondolja bevándorláspolitikáját és a kötelező kvótarendszerrel kapcsolatos álláspontját.

Kirúgták, mert magyarul beszélt?

A Deichmann bojkottjára szólít fel egy Facebook-közösség, miután a cég somorjai üzletéből elbocsátott egy magyar eladólányt, állítólag azért, mert a magyar vásárlókat magyarul köszöntötte és szolgálta ki, a szlovákokat pedig szlovákul. Az áruházlánc közleményben cáfolta, hogy emiatt bocsátották el.

Megérkezett a Mikulás is!

És a mai napon leszállt közénk Joulupukki, a lappföldi Mikulás.

Frakcióvezetők: a magyar parlament korábbi döntésit kell szem előtt tartani

Olyan megállapodásra van szükség Brüsszelben, amely a bevándorlás ügyében szem előtt tartja az Országgyűlés korábbi döntéseit, valamint az európai és a magyar érdekeket.

Bántalmazták a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistáját Pestszentlőrincen

Egy férfi előbb szidalmazta, majd többször megütötte és hajánál fogva rángatta.

Szijjártó válaszolt az ET emberi jogi biztosának

Nils Muiznieks korábban közleményében úgy fogalmazott: Magyarországon indokolatlan módon kriminalizálták a bevándorlókat és menedékkérőket.

Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása

Az elmúlt időszakban több szabálytalanságra is bukkantak az ellenőrzések során.

A miniszterelnök lehetett a célpont?

Tasnádi László, a tárca rendészeti államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta: kormánytagot akart "kivégezni" a TEK által a hétvégén elfogott, azóta előzetes letartóztatásba helyezett két férfi. A szélsőséges nézeteket valló gyanúsítottak egy laza szerveződésű, "hadsereg" elnevezésű csoporthoz tartoztak

Már több mint 900 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

Már több mint 900 ezren aláírták az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája elleni íveket, ami meghaladja a várakozásokat.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa aggódik Magyarország miatt

A menekülthelyzetre csak egységes európai fellépés hozhat megoldást, és Magyarország példa nélküli feladattal szembesült azáltal, hogy közel 400 ezer ember érkezett határára nemzetközi védelem reményében az idén.

Kósa: havonta 130 ezer forintba kerül egy migráns

Ez elviselhetetlen terhet jelent a magyar költségvetés számára.

Kormánytagot akartak kivégezni a TEK által elfogott férfiak

A TEK-nek információja volt arról, az ország védett vezetői közül valaki ellen támadást akarnak végrehajtani.

Tizenöt év fegyházat kapott a féltékeny gyilkos

A vámospércsi férfi két évvel ezelőtt agyonverte a barátnője szeretőjét.

Kétszer három sávosra bővült az M0-s autóút M1 és M7 autópályák közötti szakasza

A 2,7 kilométer hosszú, kibővült útrészt pénteken adták át ünnepélyesen Törökbálint közelében.

Pintér Sándor: nemtelen támadás érte a munkatársainkat

A TEK-nek információja volt arról, az ország védett vezetői közül valaki ellen támadást akarnak végrehajtani.

Orosz gépeket fogtak a magyar Gripenek

Főként orosz gépek miatt riadóztatták eddig a balti országok légterét védő magyar Gripen vadászrepülőgépeket.

Bakondi: a határokat addig őrizzük, ameddig terrorfenyegetettség van

Amíg a tömeges illegális migrációra meg nem születik valamilyen megoldás, illetőleg mindaddig, amíg a terrorista sejteket föl nem számolják, és meg nem szűnik a terrorfenyegetettség, addig az intézkedések biztos, hogy érvényben maradnak.

Pintér: kiváló munkát végzett a TEK

A Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett, megakadályozta vasárnap, hogy a főváros sűrűn lakott területein akár szándékos, akár vétlen robbanás következzen be.

Németh Szilárd: nem tudni, hány terrorista van a migránsok között

"A titkosszolgálatok rámutattak a kötelező bevándorlási kvóta veszélyeire, hiszen ha ekkora tömegben érkeznek a migránsok, akkor a terroristák elküldhetik embereiket az Európai Unióba."

Megkezdődött a balmazújvárosi polgármester büntetőpere

Azzal vádolják, hogy - még az önkormányzat jegyzőjeként - vesztegetést fogadott el.

Hivatalos: megtévesztően tudósított az osztrák sajtó a bicskei eseményekről

A testület szerint "az olvasók hamis képet kaptak a helyzetről, a fotók tévesen azt a benyomást keltették, hogy rendőri brutalitás történt".

Józsefvárosi KEH: a tűcsereprogram szakmai tévedés volt

Újjászervezték a kábítószerügyi egyeztető fórumot (KEF) Budapest VIII. kerületében, a Józsefvárosban, mert a Kék Pont Alapítvány által működtetett tűcsereprogram szakmai tévedésnek bizonyult.

A médiatanács megint odacsapott

A termékmegjelenítés szabályainak megsértése, szerződésszegés és burkolt reklám miatt szankciókról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Feltárták a pingvinek "jégoldójának" a titkát

Mitől szuperhidrofóbok - azaz vízállóak - frakkos barátaink?

Németh Szilárd: a TEK csak tette a dolgát

A Terrorelhárítási Központ (TEK) megakadályozott egy bűncselekményt, a kérdés pedig nem az, hogy ki profi vagy ki amatőr, hanem az, hogy ki az, aki bűncselekményre készül.

Folytatódik a védőnői méhnyakszűrési program

A cél, hogy az érintett nők a lakóhelyükhöz közel, az alapellátás keretében érhessék el ezt a szűrővizsgálatot. Az elmúlt két évben a védőnők segítségével csaknem 54 ezer nő vett részt vizsgálaton, és 1600 esetben fedeztek fel valamilyen kedvezőtlen elváltozást náluk.

A BKK automatáinak telepítését választották az év projektjének

A Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésének köszönhetően ma már 300 ponton lehet jegyet és bérletet vásárolni a készülékekből.

Kigyulladhat az Indesit szárítógépe: visszahívják a termékeket

Biztonsági hiányosságokra figyelmeztet a cég: a 2004 április és 2015 október között gyártott és forgalomba hozott szárítógépei esetleges biztonsági és minőségi hiányosságai miatt ingyenes otthoni javítási akciót indít.

Czunyiné: a Klik év végéig rendezheti kintlévőségeit

Olyan működési keret jött létre, amilyenre korábban nem volt példa. Egy ilyen szervezet elindulása, olajozott működése soha nem egy-két hónap.

Építészeti nívódíjat kapott a Groupama Aréna

A Lakásvásár Médiacsoport különdíjában részesült a Market Építő Zrt., amely a Ferencváros labdarúgócsapatának stadionjával, a Groupama Arénával nevezett a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (a FIABCI Magyar Tagozata) által kiírt Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

Stratégiai megállapodást kötött a birkózókkal a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az asztaliteniszezők után másodikként a Magyar Birkózó Szövetséggel (MBSZ) kötött stratégiai megállapodást a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

A menza márpedig lehet jó!

Az egészséges ételeket is el lehet készíteni kreatívan és finoman Rétvári Bence szerint.

Beszálltunk a kürtőskalács-csatába

A kürtőskalács, mint "hagyományos különleges termék" uniós bejegyeztetése érdekében lép fel a Földművelésügyi Minisztérium.

Tárgyalások a korkedvezményes nyugdíjról

Akcióegységbe tömörültek a közlekedési szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíj ügyének rendezése érdekében; ha nem kezdődnek érdemi tárgyalások, sztrájkot hirdetnek.

Felfüggesztett börtönre ítélte Geréb Ágnest a bíróság

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon az otthonszülés magyarországi úttörőjeként ismert nőt szerdán, és három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi foglalkozástól.

Megkezdődött a per a pénzért szerzett nyelvvizsga-bizonyítványok ügyében

Megkezdődött a százhúsz vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, valamint más bűncselekmények miatt indult "nyelvvizsgaper" tárgyalása szerdán a Budapest Környéki Törvényszék tanácsa előtt.

Elfogott bombalaborosok

Szabadlábon védekezik az a négy ember, akit a hétvégén fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és a TEK szerint az autójukban robbanóanyag volt.

Nevet válthat a tököli büntetés-végrehajtási intézet

A tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete nevének megváltoztatását javasolja a belügyminiszter arra hivatkozva, hogy ott a felnőtt korú elítéltek száma már jóval meghaladja a fiatalkorúakét.

Még több fiatal szakorvos léphet be a képzési rendszerbe

A rezidensek felmenő rendszerben nem egy-egy konkrét intézménnyel, hanem az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központtal szerződnek.

TEK: Magyarországon közepes szintű a terrorkészültség

A 3-as (közepes) fokozat akkor rendelhető el, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk a fenyegetettség szintjének növekedésére utalnak...

Többen születtek idén, mint tavaly, de többen is haltak meg

A január-februári jelentős halálozási többletben a tetőző influenzajárvány és az előző év alacsony bázisértéke is közrejátszhatott.

Megkoszorúzták a Gulág áldozatainak emlékkövét

1953-ban ezen a napon tért haza 1500 politikai elítélt a Szovjetunióból. Világossá tették, hogy a "földi pokolból is van visszaút".

Szociális életpályamodell - a koncepción már dolgoznak

Az összeget a fenntartóknak nem kell kigazdálkodniuk, hanem a központi költségvetésből kell igényelniük.

Több mint tízezer civil szervezet létesítő okiratait kell módosítani

Az érintett szervezetek akkor is kötelesek létesítő okiratukat felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, ha egyébként nem kívánták volna megváltoztatni.

Nőtt a munkabalesetek száma az első háromnegyed évben

Az év első kilenc hónapjában 14 247 dolgozó vált három napnál hosszabb időre munkaképtelenné munkabaleset következtében. A tavalyi év azonos időszakában 13 022 munkavállalót ért munkabaleset.

Elhunyt Herbst János, a Fidesz volt parlamenti képviselője

Az életének 59. évében, csütörtökön, tragikus hirtelenséggel elhunyt politikus 1998 és 2002 között volt a Fidesz-frakció tagja.

Rogán: tizenkét másodpercenként érkeznek migránsok az unió területére

"Folyamatos az áramlás Európa déli határainál, és az érdemi ellenőrzés hiánya miatt olyan emberek is bejuthatnak Európába, akik terrorcselekmények elkövetésére készülnek vagy arra képesek."

Hozzányúlnak ismét a közbeszerzési szabályokhoz

Az LMP nem támogatja a közbeszerzési szabályok lazítását.

Háromnapos gondolkodási idő járhat a jelzáloghitelt felvevőknek

A jelzáloghitelt felvevőknek vagy ingatlant lízingelőknek háromnapos gondolkodási idő járhat a szerződés aláírása előtt az Országgyűlés gazdasági bizottságának módosító javaslata szerint.

Büntetőfeljelentést tesz a PM az RTL Klub parlamenti kitiltása miatt

A Btk. szerint az a hivatalos személy, aki jogtalan előnyszerzés vagy jogtalan hátrányokozás miatt túllépi hivatali hatáskörét vagy visszaél azzal, büntettet követ el, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Távozik a Magyar Rezidens Szövetség elnöke

"Meg kell, hogy hallja a mindenkori kormány, hogy egy általános bérfejlesztés az egészségügyben nem kidobott pénz".

Négyéves kisfiú gázolta el hétéves testvérét - autóval!

Az autó gazdája ki akarta takarítani a kocsi belső terét, ezért a jármű kulcsát a gyújtáskapcsolóba tette.

Ismét kétszámjegyű növekedés a magyarországi szállodák forgalmában

A budapesti szállodák összes bruttó forgalma 15,6 százalékkal 121,5 milliárd forintra nőtt, a szobaár-bevétele pedig 17,9 százalékkal 77,5 milliárd forintra emelkedett idén az első kilenc hónapban.

Idősek kifosztói ellen emeltek vádat

Idős, megromlott egészségi állapotban lévő, elsősorban egyedülálló embereket kerestek fel önkormányzati dolgozónak kiadva magukat.

Tizenhét ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A bíróság kilenc vádlottat egy évre, hetet két évre, egyet pedig három évre kiutasított Magyarország területéről.

Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók

Az ágazatban dolgozók bérpótlékára és bérkiegészítésére összesen 28 milliárd forintot biztosítanak; ez 8 milliárddal több, mint az idén, amikor júliustól bevezették a bérkiegészítést.

Ombudsman: működési zavarok és rugalmatlanság a közfoglalkoztatásban

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A képzés figyelmen kívül hagyja a helyi igényeket, valamint lehetetlen a jó teljesítmény és a szaktudás anyagi elismerése.

Trágyát borított az LMP-s Sallai R. Benedek egy kormányhivatali épület elé Kaposváron

A földárverések elleni tiltakozásul egy teherkocsinyi trágyát borított Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő hétfő délelőtt Kaposváron egy kormányhivatali épület elé, ahol aznap kezdték el a somogyi földek árverését.

9 évre súlyosbították a gólyatábori erőszakoló börtönbüntetését

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondták ki bűnösnek, hanem a sértetti képviselő indítványára egy újabb bűncselekményben - személyes adattal való visszaélés vétségében - is.

Sikeresek voltak a műszaki tesztek a fonódó villamoshálózat vonalán

Sikeresek voltak a műszaki tesztek a Budapesti Közlekedési Központ szerint a budai fonódó villamoshálózat vonalán, így ma délelőtt próbajáratot is indítottak az érintett vonalon.

Nem felelt meg az előírásoknak a római-parti gát tervpályázata

freedigital/panuruangjan

A nyertes ajánlatában ellentmondó adatok szerepelnek, ráadásul nem felelnek meg sem a pályázati feltételeknek, sem a jogszabályi előírásoknak.

Nem nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége

Bakondi Györgyöt a Brüsszelben elrendelt és meghosszabbított legmagasabb szintű, négyes fokozatú terrorfenyegetettségi készültséggel kapcsolatban kérdezték.

Eredményes lett a polgármester-választás Dúzson

freedigitalphotos.net/tungphoto

Eredményes lett a vasárnapi időközi polgármester-választás a Tolna megyei Dúzson, ahol egy jelöltre szavazhattak a választók.

A független Gyurkó László nyerte a polgármester-választást Botpaládon

A független Gyurkó László nyerte az időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon vasárnap.

Horovitz Tamás a Mazsihisz új alelnöke

freedigital/panuruangjan

Horovitz Tamást, a Debreceni Zsidó Hitközség elnökét választotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnökévé a testület vasárnapi közgyűlésén.

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Decsen

Antal Zsolt, korábbi független polgármester nyerte vasárnap az időközi választást a Tolna megyei Decsen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.