Gyurcsány Ferenc: a miniszterelnök politikai értelemben meg akarja ölni a DK-t

MTI Fotó

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor miniszterelnök politikai értelemben meg akarja ölni a Demokratikus Koalíciót (DK), de "ez nem fog neki sikerülni".

Orbán: zavarják el, aki rám hivatkozva jelenik meg egy állami cégnél!

Orbán Viktor még korábban utasította a fejlesztési minisztert, hogy zavarják el az állami cégektől azokat, akik ott rá vagy családjára hivatkozva jelennek meg.

Távozik a Mediaworks vezérigazgatója

Mihók Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója, és a csoporthoz tartozó vállalatok vezető tisztségviselője saját kérésére távozik posztjairól. A Mediaworks keresi a vezérigazgató utódját.

BM: megvan a rendészeti életpályamodell fedezete

Az idei költségvetés tartalmazza a rendészeti életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó kiadások fedezetét.

hirdetés

MSZP: elhalasztják a rendőrségi életpályamodell bevezetését

Az MSZP világos választ vár a Belügyminisztériumtól arra, hogy miért halasztják el a következő parlamenti ciklusra a "nagy dérrel-dúrral" bejelentett rendőrségi életpályamodell bevezetését.

Fodrozódik a pannonhalmi szerzetes-ügy

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Győri Rendőrkapitányság a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban tíz éve történt cselekménysorozat ügyében, miután a sajtóból tudomást szereztek arról, hogy a főapátság belső vizsgálatot rendelt el kiskorú veszélyeztetése miatt.

Nébih: nyolc megye tíz településén van érvényben korlátozás fertőző lóbetegség miatt

Az ország nyolc megyéjének tíz településén kellett forgalmi korlátozást elrendelnie a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), hogy megakadályozza a lovakra veszélyes úgynevezett fertőző kevésvérűség (FKV) terjedését.

Súlyosbította az érdi ikerpárt elgázoló nő büntetését a másodfokú bíróság

freedigitalphotos/pakorn

Három év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte jogerősen a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a nőt, aki 2012 nyarán Érden az autójával elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta.

Jogsegélyszolgálat: közalkalmazottból közfoglalkoztatott lett?

Az LMP jogsegélyszolgálatot indít azok számára, akiket a közszférából bocsátottak el, majd közfoglalkoztatottakkal pótoltak.

Aláírásgyűjtés indult, hogy a Szent János Kórház legyen a fővárosi szuperkórház

freedigitalphotos/adamr

Vagy a Szent János Kórház területén, vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fővárosi központi kórház.

Az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort

Mindezt azért, merta miniszterelnök a múlt héten Strasbourgban skandalumnak nevezte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását és azt mondta, üzleti megbízatásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat.

Több tízezer nemperes devizahiteles ügyre számítanak a bíróságokon

freedigitalphotos/nuttakit

Erről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke beszélt, a Fővárosi Törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

OH: szerdán tartják a kompetenciamérést az iskolákban

Ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

Eleshet az állami támogatástól a DK

freedigitalphotos.net/adamr

A Fidesz országgyűlési frakciója a Demokratikus Koalíciónak (DK) nyújtott költségvetési támogatások felfüggesztését kezdeményezi.

Szijjártó újranyitotta Magyarország malajziai nagykövetségét

Szijártó Péter újranyitotta kedden Kuala Lumpurban hazánk malajziai nagykövetségét és megnyitotta a regionális kereskedelmi képviseletünket is.

Budapesten lóg a legtöbb gimnazista

freedigitalphotos.net/dan

A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt.

Energetikai korszerűsítés lesz a Sportkórházban

Több mint 526 millió forintból korszerűsítik az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Sportkórház Alkotás utcai épületeit. Az energetikai felújítás során egyebek között szigetelik egyes épületek homlokzatát, felújítják a nyílászárókat, illetve gépészeti korszerűsítés is történik.

Határidő előtt fizette ki a Miniszterelnökség az uniós forrásokat

freedigitalphotos.net/meepoohfoto

A Miniszterelnökség már most teljesítette az éves kifizetési terv május végi célértékét, év eleje óta 725 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást utalt ki a pályázatok nyerteseinek.

Tarlós István csatlakozott az államfő klímaváltozás elleni felhívásához

Tarlós István azt mondta, valóban a 24. órában van az emberiség, a természetet nem használja, hanem kihasználja. Szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd.

Szijjártó Péter három ázsiai országba is ellátogat a héten

MTI Fotó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a héten Ázsiába látogat, a háromnapos utazás során előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik.

Érdemes-e az elszámoló levelek kézhezvétele után egyénileg perelni?

A vélemények megoszlanak, de a csalódottság érthető.

Hatos lottó: három szám fordítva is nyert

freedigitalphotos.net/adamr

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki.

A türelmetlen utasok miatt szabadult el a hullámvasút Budapesten

Beültek az utasok, a fékező, aki tulajdonképpen a "vezető", viszont nem volt ott, a kocsi azonban a súly miatt magától elindult és körbement. Mindenki falfehéren élte át az eseményeket.

A világon egyedülálló látványosság Mohácson

MTI Fotó: Varga György

Az ember csak a közepére áll és menetel benne!

Árvíz: a Murán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el

A Murán elindult áradás miatt elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a folyó magyarországi szakaszán, ahol a vízszint egy nap alatt több mint egy métert emelkedett.

Árvíz: Körmendnél már elsőfokú a készültség, Nagybajcsnál is elrendelik

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Körmendnél már órák óta nem nőtt a vízállás, vagyis tetőzött, de elég sokáig nagyon magas vízállásra kell számítani.

Chilében tárgyalt Kövér László

"Chile és Magyarország gazdasági kapcsolatai pozitív tendenciát mutatnak, Mexikó és Brazília után Chile a harmadik legfontosabb partnerünk a latin-amerikai térségben."

Elkészült Európa "tehetségtérképe"

freedigitalphotos.net/dan

A kétéves munkával létrehozott "tehetségtérkép" 31 országból gyűjti össze a tehetséggondozás jó gyakorlatát.

Összesen 32 magyar állampolgárt evakuáltak Jemenből

A Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével 32 magyar állampolgár és több közeli hozzátartozója hagyta el Jement az ott kialakult válsághelyzet miatt.

Csalás vétségének gyanújával nyomoznak az Arcadom ellen

freedigitalphotos.net/anankkml

Három alvállalkozója ügyészségi feljelentést tett a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. ellen csalás miatt, miután bírósági döntéssel sem tudták rákényszeríteni a vállalatot arra, hogy kifizesse őket. A XI. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az ügyészség döntése nyomán csalás vétségével elrendelte a nyomozást.

A GDP 2019-ben 3 százalékkal bővülhet

A kormány pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetéshez kapcsolódó középtávú kitekintést: 2019-ben 3 százalékos növekedéssel, 3 százalékos inflációval és 1,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.

MNB: a magáncsődvédelem 20-25 ezer családnak jelent mentőövet

freedigitalphotos/olovedog

De csakis akkor, ha kooperatív az ügyfél.

Autóhitelekkel kapcsolatban reklamálnak a legtöbben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz több mint 11 ezer megkeresés, információkérés érkezett a devizahiteles elszámolással kapcsolatban, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig 323 ügyfél adott be panaszt a legfrissebb adatok szerint.

MVM: nincs gáz - van gáz, lesz gáz!

freedigitalphotos/Ambro

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) a következő gázévre összesen 3,75 milliárd köbméter földgázt értékesített az egyetemes földgázszolgáltatóknak, ami várhatóan fedezi a lakosság teljes gázellátását.

BÁH: a vámosszabadi befogadóállomás bővítése nem jelent építkezést

A befogadóképességet a már meglévő szobákban lévő ágyak számának emelésével, a közösségi terekben matracok elhelyezésével, a nyári időszakban pedig sátrakkal növelik.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a tatabányai kormányablak munkatársait

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a tatabányai kormányablak négy munkatársa ellen.

Lezárult a balmazújvárosi polgármesteri hivatalt érintő nyomozás

Lezárult a Balmazújváros polgármesteri hivatalát érintő, a Központi Nyomozó Főügyészség által vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt lefolytatott nyomozás.

Először választottak magyar elnököt a nemzetközi ügyvédi irodai network élére

Dr. Boóc Ádám ügyvéd személyében első ízben lett magyar elnöke egy nemzetközi, több kontinensen jelen lévő ügyvédi irodai hálózatnak.

Corvinus: okirathamisítás miatt feljelentést tett az Emmi

Okirathamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban.

Most mondják meg, ő a magyar miniszterlnök!

screenshot

Orbán Viktor az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozóján járt Rigában. A képek tanúsága szerint jól szórakoztak a politikusok, de a magyar miniszterelnököt eléggé félreérthetően kezeli már Merkel is, Junkckertől pedig egyenesen egy "baráti" nyaklevest kap.

Több embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor

A jelenlegi 216 helyett 300 embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor.

Cseh miniszter: nem műszaki hiba okozta a magyar vadászgép balesetét

freedigitalphotos.net/num_skyman

A magyar légierő JAS-39 Gripen típusú vadászgépe kedden délután eddig ismeretlen okból túlfutott a leszállópályáján, a pilóták katapultáltak, jól vannak.

Nem jól tette ki az RTL Klub a karikát - busásan megfizet

A 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategória és 21 óra utáni vetítés helyett 12-es karikával, napközben sugárzott egy "csúnya" filmet a csatorna.

Sokan bukhatják a banki visszatérítést

freedigitalphotos.net/adamr

A felszámolt pénzintézetek ügyfelei rosszul járhatnak.

MNB: a bankok kilencven százaléka bővíti a hitelezését

A növekedési hitelprogramot többféle termékkel lehet kombinálni, uniós támogatásokkal is.

Felsőoktatás: több a női jelentkező, az átlagéletkor 23,6 év

freedigitalphotos.net/adamr

A 2015-ös általános felsőoktatási felvételi eljárás során 105 616-an nyújtottak be jelentkezést valamely felsőoktatási intézménybe.

Törvényességi felülvizsgálatot kért a NEKI az ózdi lakásrendelet miatt

Törvényességi felülvizsgálatot kért a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) az ózdi lakásrendelet több pontjával kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól.

Amerikai nagykövet: fontos szembenézni a múlttal

freedigitalphotos.net/adamr

Rendkívül fontos és nélkülözhetetlen munkát végeznek azok a szakértők, akik a holokauszt feldolgozásával foglalkoznak.

A Cantemus Kórus jóvoltából kapott két defibrillátort Nyíregyháza

Jótékonysági hangversenyek bevételéből vásárolt két új defibrillátort Nyíregyházának a Cantemus Kórus.

Újabb nagyköveti megbízásokról döntött a kormány

freedigitalphotos.net/adamr

Ismét új nagyköveteket nevezett ki, többek portfólióján pedig módosított a kormány.

Pedagógusok tüntettek Budapesten

A felsőoktatási törvény visszavonását, a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését és egy önálló oktatási minisztérium létrehozását követelték többek között annak a demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szervezésében tartottak csütörtökön a fővárosban.

Rigai csúcs: regionális gázszállítási megállapodást írnak alá

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Regionális gázszállítási együttműködésről állapodott meg négy állam, Magyarország, Románia, Bulgária és Szlovákia.

Nyílt levélben kérnek segítséget a miniszterelnöktől a Kun-Mediátor károsultak

Szerintük jól felépített csalássorozatról van szó, ezt a cég több mint egy évtizeden át végzett tevékenysége is alátámasztja, az ügy ugyanakkor jogszabályi problémákat is felvet.

Előzetesben a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatója

freedigitalphotos.net/worradmu

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök délután a Budakörnyéki Járásbíróság M. Ádámot, a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatóját.

Budapestre érkezett az örmény katolikus pátriárka

Az egyházfőt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hívta meg, a budapesti örmény katolikus közösség kérésének eleget téve. A mostani az első alkalom, hogy magas rangú örmény egyházi vezető érkezik Magyarországra.

Lázár: olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég

A következő két hétben olyan megállapodások várhatók, amelyekkel az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben, és a távhőszolgáltatással kapcsolatban is megkezdődtek az egyeztetések.

A cáslavi légi támaszpontra vitték a magyar vadászgépet

A cseh légierő cáslavi támaszpontjára szállították csütörtökön délután a magyar hadsereg kedden balesetet szenvedett JAS-39 Gripen vadászgépét.

Terrorcselekménnyel gyanúsítanak egy kaposvári férfit

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Terrorcselekményre való előkészület miatt gyanúsítottak meg egy kaposvári férfit, az illetőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Nyáron megszűnhet a bírósági végrehajtói kamara

A végrehajtói szakma jogi hivatásrenddé válása érdekében a végrehajtónak és a végrehajtó-helyetteseknek jogi végzettséget kell szerezniük 2022-re.

Pirkadatkor és kora délelőtt indul az embersereg Szeged felé

freedigitalphotos.net/adamr

Főként afgán és szíriai határsértők érkeznek Szeged környékére.

Feljelentést tesz a levélhamisítási ügyben az EMMI

Feljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma azzal az állítólag meghamisított levéllel kapcsolatban, amely a Köznevelésért Felelős Államtitkárság egyik vezetőjének nevével került fel az internetre, a Corvinus Egyetem majdani sorsával kapcsolatban.

Nem nyomoznak a végrehajtók miniszteri biztosa ellen

Forrás: Rene_Passetti_flickr_1

Bűncselekmény hiányában elutasította a Fővárosi Főügyészség a végrehajtói kamara mellé kirendelt miniszteri biztos ellen tett feljelentést.

Érden 2018-tól működhet járásbíróság

Érd az egyetlen megyei jogú város, amely nem rendelkezik járásbírósággal.

Egységes jogosultságkezelő rendszer az okmányirodákban és kormányablakokban

freedigitalphotos.net/adamr

390 új bankkártya-leolvasó terminált helyeztek ki, az ügyfélszolgálat házhoz is mehet, illetve bővül a webes ügysegéd is.

Árhullámok várhatók több folyón

A következő négy napban lehulló 50-80 milliméter csapadék miatt árhullámok levonulása várható a magyarországi folyókon.

Az iskola nem utasíthatja el a körzetéhez tartozó gyerekeket

freedigitalphotos/dan

Az ombudsman szerint a kötelező felvételt biztosító iskolának minden esetben fel kell vennie a felvételi körzetében élő gyereket, az iskola fenntartójának pedig biztosítania kell a létszámnak megfelelő számú osztály indítását.

A Hungária Értékpapír Zrt. újabb vezetőjének letartóztatását kezdeményezik

Háromrendbeli, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítja az ügyészség a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatóját, ezért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

Törünk felfelé: egyre többet költhetnek a háztartások az elemzők szerint

freedigitalphotos/twobee

Mivel alacsony infláció mellett folyamatosan emelkednek a reálbérek, nő a háztartások elkölthető jövedelme, így a lakossági fogyasztás is érdemben bővülhet.

Árvereznek a Tescóban - 600 tételre lehet licitálni

Árverésen értékesíti a Tesco áruházlánc a februárban bezárt 13 üzlet berendezését, a két- vagy háromfordulós online aukción ötszáz-hatszáz tételre lehet licitálni a nyáron.

Drámai képsorok: penészes szemeteskukában pácolta a szalámit a "kistermelő"

Nébih

Egy péteri kistermelőnél tartott ellenőrzés után 5700 kilogrammnyi húsüzemi alapanyagot és terméket vontak ki a forgalomból szabálytalanságok miatt.

Megkapják fizetésüket a törökszentmiklósi Surjány-Hús dolgozói

A cégvezetés bízik abban, hogy már csütörtökön lesz csődbiztos.

Bővítené a fizetős parkolóhelyeket a VIII. és a XIII. kerület

freedigitalphotos/adamr

Parkolási rendelet módosítását kezdeményezte több fővárosi önkormányzat.

Tavaly hatszáz beteget kezeltek külföldön

Körülbelül hatszáz magyar egészségügyi biztosítással rendelkező beteget kezeltek tavaly külföldön.

Zugló lehet a hajléktalanok Mekkája

freedigitalphotos/adamr

A fővárosi hajléktalanrendeletet is módosíthatja jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, a tervezett módosítás szerint a XIV. kerületben nem lesz olyan terület, ahol tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.