Lemondott Püspökladány fideszes alpolgármestere, nem indul a választáson

Wikipedia püspökladány

Fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit.

Olcsóbb hídépítési módszer a "betolós" technológia kijavítása

Az alapvető technológia változatlan maradt, a továbbfejlesztésére nyert 130,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást a hídtervező Pont-Terv Zrt.

Nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek a testnevelési kar szeptemberi leválása

Mind az intézmény működése, mind a gazdálkodás szempontjából tényleg tökmindegy?

Két népszavazási kezdeményezést kukázott az NVI elnöke

Egyetért-e Ön azzal, hogy a közjegyzői tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható? És egyetért-e Ön azzal, hogy az önálló bírósági végrehajtói tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható?

hirdetés

Figyelmeztetést adott ki a Földhivatal

A földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár!

Ősztől már máshogy jár a vonat Balatonra!

Szeptembertől felújítás miatt módosul a dél-balatoni vasútvonal menetrendje.

Nagykanizsán önállóan indít jelölteket az MSZP

Fodor Csaba polgármesterjelöltként úgy vélekedett, hogy Nagykanizsa olyan baloldali város, ahol sikerül többséget szerezni és leváltani az eddigi városvezetést.

Többségében eddigi képviselőit indítja újra a Fidesz Nagykanizsán

Többségében eddigi közgyűlési képviselőit indítja újra jelöltként a Fidesz-KDNP Nagykanizsán, ahol hétfő délután a szükséges ajánlások több mint kétszeresét már minden jelöltjük leadta a helyi választási irodának.

Leadta az ajánlásokat a Fidesz-KDNP a IX. kerületben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Bácskai János, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a párt önkormányzati képviselőjelöltjei Ferencváros mind a tizenkét választókörzetében összegyűjtötték az önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges ajánlások többszörösét és azokat leadták a helyi választási irodában.

"Rakétamentes vakáció"-program izraeli gyerekeknek

Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt látogat Magyarországra a két hónapja tartó rakétatámadások által leginkább sújtott izraeli városokból, kibucokból.

Tarlós az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítására alapozna

MTI/Bruzák Noémi

Az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítását tűzte ki célul Tarlós István választási győzelme esetén, továbbá az ebben a négy évben tapasztalható szellemiség folytatását ígérte.

Leadta az ajánlói aláírásokat a Fidesz-KDNP Győrben

Leadta a szükséges számú ajánlást a Fidesz-KDNP 16 képviselőjelöltje és a polgármesteri székért újrainduló Borkai Zsolt.

Zombor: egy rendkívül súlyos és rettegett betegség előzhető meg az ingyenes HPV-oltással

MTI/Beliczay László

"Egy rendkívül súlyos és rettegett betegség, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltásával."

Rogán: negyedével is csökkenhetnek az átlagos adós terhei

Rogán Antal szerint még a forintosítás nélkül is a negyedével csökkenthetnek egy átlagos devizahiteles terhei a bankokat elmarasztaló jogerős ítéleteket követően az elszámolási törvény nyomán.

Környezeti nevelés fogyatékkal élők számára is

freedigitalphotos.net/dan

Fogyatékkal élő embereket is bevonva mutatja be természet- és környezetvédelmi programját a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és az Ösvény Oktatóközpont az újpesti városnapokon.

Kiadvány készült a magyarországi hospice ellátásról

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Az Emmi szerint a tankönyvek úton vannak az iskolákba

freedigital/panuruangjan

Sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés előtt még nem kapták meg példányaikat az új tankönyvekből. Most akkor mi igaz?

Ebola-láz: útmutatót állított össze az egyetemeknek az ÁNTSZ

Ezekben a hetekben több felsőoktatási intézménybe is érkeznek hallgatók az Ebola-járvány által érintett országokból, jellemzően Nigériából. A járványügyi kockázat kezelésére útmutatót állított össze az ÁNTSZ, melyben hangsúlyozzák, hogy tünetmentes, a kockázati csoportba nem tartozó személyekkel szemben semmilyen megszorító intézkedést, így elkülönítést sem szabad alkalmazni

Már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az ajánlásgyűjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet.

Az Erste Bank perében is halasztottak

Szeptember 10-re halasztotta az Erste Bank Hungary kontra magyar állam devizahiteles perben az elsőfokú ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a kedden megkezdődött perben.

Devizahitelek: halasztás a Raiffeisen ügyében is

MTI/Illyés Tibor

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a Raiffeisen Bank magyar állam ellen indított perében, egyúttal végzéssel elutasította a felperes bank azon indítványát, hogy az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz forduljanak a per tárgyában.

Bölcskei: újra a diákoké az egykori debreceni Református Főgimnázium

"Újra a gimnazistáké és az általános iskolásoké lesz az egykori debreceni Református Főgimnázium, a diákok hétfőn már a megújult iskolaépületben kezdhetik meg a tanulást."

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI/Honéczy Barnabás

Megkezdte a rászorulóknak gyűjtött tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! elnevezésű jótékonysági program keretében, de a 250 forintos felajánlásokat a 1353-as adományvonalon továbbra is várják.

Megújult a kormányzati ügyfélvonal

A 1818-as telefonszámon hívható központot Pintér Sándor belügyminiszter adta át kedden Budapesten.

Devizahitelek: újabb elhalasztott döntés

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék kedden.

Devizahitelek: hosszas iratismertetéssel kezdődött az Erste pere

A bank keresetében a bírósági eljárás felfüggesztését és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió bíróságához való fordulást indítványozta.

Wetzel: 2018-ra egymillióan szerezhetnek magyar állampolgárságot

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kormányzati prioritás, hogy 2018-ra egymillióan szerezhessék meg a magyar állampolgárságot és élhessenek az ezzel együtt járó joggal.

Hosszú nap a devizahiteles-perekben: sorra napolt a bíróság

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) állam ellen indított devizahiteles perében is szeptember 9-re halasztotta a döntést a Fővárosi Törvényszék.

Csökkent az árverezésre ítélt ingatlanok száma

Fotó: freedigitalphotos.net/iosphere

A harmadik negyedévben 2775 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok az előző negyedévi 4612 után.

142 pénzintézetnek kell visszafizetnie a jogszerűtlenül behajtott költségeket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) befejezte a teljes hitelintézeti szektort érintő díjemelési vizsgálatsorozatát, ennek során összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki és 142 intézménnyel szemben hozott intézkedést. A pénzintézetek több ezer fogyasztó számára térítették, illetve térítik vissza a jogszerűtlenül megfizettetett díjat, költséget.

A bíróság elutasította az OTP csoport kereseteit, a cégek újra benyújtják

Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

A bíróság különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit, a pénzintézetek ezeket módosított formában ismét be fogják nyújtani.

Jogerősen is életfogytiglan a volt feleségét halálra késelő állatorvosnak

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az életfogytig tartó fegyházbüntetését, aki több mint száz késszúrással megölte volt feleségét, és súlyosan megsebesítette annak élettársát tavaly májusban Pécsett.

A PTE nyilatkozatot kér az Ebola-országokból érkező hallgatóktól

Fotó: pte.hu

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) 48 hallgató érkezik a tanévkezdésig Afrika Ebola-fertőzéssel érintett országaiból. Az egyetem felkészült a hallgatók fogadására.

Zalában az LMP-nek két polgármesterjelöltje van

Zalaegerszegen önálló polgármesterjelöltet indít, Nagykanizsán civilekkel közös jelöltet támogat, megyei listát azonban nem állít Zalában a Lehet Más a Politika párt.

Több mint 242 milliárd forint állami vagyon van a vízművek kezében

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Ennyit kezelnek a többségi állami tulajdonú, regionális vízműtársaságok - derül ki az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorcium által végzett vizsgálatból.

Tanévnyitó szakmai konferenciák megújult formában

Idén megújult keretek között: három egymást követő napon, az ország három helyszínén, de ugyanazzal a programmal rendeznek szakmai tanévnyitó konferenciákat.

Több tízezer liter ásványvizet vontak ki a forgalomból

Fotó: NÉBIH

12 különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Pseudomonas és nitrition volt határérték felett a kivont tételekben.

49 éve polgármester - és újra nekifut Veresegyház első embere

Újraindul posztjáért a Pest megyei Veresegyház 1965 óta hivatalban lévő polgármestere az októberi önkormányzati választáson.

Nyílt napokon mutatkozik be a Kello kibővített kínálata

Fotó: FB/Könyvtárellátó Kft.

Kétnapos, ingyenes rendezvényen mutatja be megújult arculatát és kibővített termékkínálatát pénteken és szombaton a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) Budapesten.

Kölcsönözzön ne csak recepcióst, de komplett recepciót

Az elmúlt néhány hónap a munkaerő kölcsönzés dinamikus bővülését hozta. A létszámstop és a bővülő termelési igények közötti ellentmondás feloldásának egyik megoldását kínálja a kölcsönzött munkaerő.

Szenzációsan rossz jegesvideóval kampányol Falus Ferenc

Fotó: FB/Falus Ferenc Budapest új főpolgármestere

Pár napja a közösségi követőit kérdezte a főpolgármester-jelölt, bevállalja-e a politikuskörökben most már kötelező kihívást jelentő Ice Bucket Challange-et. Bevállalta.

Nem az nyugszik alatta, kinek neve a sírkövön áll - most helyreteszik

Az első világháborúban elesett katonák felcserélt sírköveit állítják vissza eredeti helyükre a kaposvári Hősök temetőjében.

Tanszercsomagokkal segítenek a rászorulókon

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Önkéntesek - köztük Wolf Kati, Katus Attila, valamint a Segélyszervezet iskolakezdési segélyprogramját támogató Herlitz Hungária és Magyar Posta munkatársainak - bevonásával kedden kezdi meg az első tanszercsomagok összeállítását és kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Diákhitel Központ: hűen a nyereségcél nélküliséghez

A hallgatói hitelrendszert működtető Diákhitel Központ (DK) Zrt. 2014 első fél évét nulla forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, a társaság az első hat hónapban bruttó 8,9 milliárd forint hitelt folyósított.

Kocsis Máté az első nyilvántartásba vett polgármesterjelölt

Fotó: FB/Dr. Kocsis Máté

Nyilvántartásba vették az első polgármesterjelöltet az október 12-i önkormányzati választásra: a fővárosi, VIII. kerületi választási bizottság Kocsis Mátét (Fidesz-KDNP) vette nyilvántartásba hétfő délután.

Vesztegetés gyanújával nyomoz a rendőrség honosítási kérelmek ügyében

Hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, köztük a Szekszárdi Járási Hivatal egyik kormánytisztviselője ellen.

Devizahitelek: az MKB ügyében is elhalasztották a döntést

MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését az MKB Bank Zrt. kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn, hasonlóan a nap során a K&H ügyében született döntéshez.

Devizahitelek: az eljárás felfüggesztését és Ab-hoz fordulást kért az MKB

Az MKB Bank Zrt. az eljárás felfüggesztését, és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió Bíróságához fordulást indítványozta a hétfőn a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött újabb devizahiteles perben.

Devizahitelek: újabb bankok és pénzintézetek adtak be kereseteket

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A rendelkezésre álló határidő utolsó napján, hétfőn még 9 bank és 15 pénzintézet fordult bírósághoz a devizahiteles szerződések ügyében.

Manipulált felvételekkel zsarolhatják Kiskunfélegyháza polgármesterét

Rendőrségi feljelentést tesz Kiskunfélegyháza fideszes polgármestere, mert - mint mondta - manipulált hangfelvételekkel zsarolják, és arra próbálják rávenni, hogy lépjen vissza az indulástól az októberi önkormányzati választáson.

Csütörtökön hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárokat

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Semjén: a kormány támogatja a külhoni magyarság autonómiatörekvéseit

Soha nem követeltek olyat, amire ne lenne példa Európában, vagy ami ne lenne általános. Az autonómia a közösség szintjén emberi jognak számít.

Elhalasztották az ítélethozatalt a K&H devizahiteles ügyében

MTI/Bruzák Noémi

Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a K&H Bank kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Felére csökkenti a zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok árát az FKF

Jelenleg 100 ezer zsák van raktáron, az FKF további 200 ezret szerez be, s 220 ezer háztartást érint az akció, aminek lényege, hogy a zsákokat féláron biztosítják az érdeklődőknek.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.