Tartalomhoz a forma: egyetlen céget csinálnának a közmédiából

A sokszólamúság "vádja" már eddig sem nagyon illethette a milliárdokban dúskáló médiacégeket, ehhez most a megaintézményi forma társul.

Egyre több korrekt vállalkozás van

Évről évre javulnak a statisztikák a fogyasztóvédelmi panaszok és a különböző szabálysértések szempontjából országos szinten.

Tüntetés a magánnyugdíjpénztárakért

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten.

Áder: "több ezer nagykövetünk" van Vietnamban

Ezért is van különös jelentősége, hogy 2015 elején Ho Si Minh-városban magyar főkonzulátus nyílik.

hirdetés

Nem lehetne szülői kérésre évismétlést engedélyezni

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az új köznevelési rendszer működése során szerzett tapasztalatok alapján a hatékonyság fokozása és a működőképesség erősítése érdekében szükséges módosítani és pontosítani a törvény rendelkezéseit.

A Szovjetúnióba hurcolt magyarokra emlékeztek Budapesten

"Célzottan szedtek össze mindenkit, akit valamiképpen veszélyesnek ítéltek a szovjethatalom kiépítésére": a vezető politikusoktól kezdve a nemzeti ellenállás résztvevőin át a helyi közösségek vezetőiig mindenkit elhurcoltak.

Aranykéz/Fenyő - Tanúk: Boros halálfélelemben élt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Boros József Károly, az Aranykéz utcában másfél évtizede felrobbantott vállalkozó elszámolási vitába keveredett az "olajozással" összefüggésbe hozott Energolhoz köthető emberekkel, és félt, hogy megölik - mondta el több tanú a négy halálos áldozatot követelő 1998-as merénylet büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken kedden.

50 ezer cipősdoboz-ajándékot tervez szétosztani a Baptista Szeretetszolgálat

A szeretetszolgálat december 1. és december 19. között országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez.

Megkezdődött a tűzkárt szenvedett Andrássy úti ház védőszerkezetének építése

MTI/Lakatos Péter

Az ideiglenes tető nyolc hét alatt mintegy 100 millió forintból készül el, és az épület tetőszerkezetének végleges helyreállításáig, de legfeljebb 3 évig marad a házon.

Nyelvvizsgabotrány - Megkezdődött a kétnapos vádirat-ismertetés

A vádirat-ismertetéssel kedden megkezdődött a vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt negyvenegy ember ügyének tárgyalása első fokon az úgynevezett nyelvvizsgabotrányban a Monori Járásbíróság ügyeként a Budapest Környéki Törvényszéken.

30 csongrádi gazdaságban mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát

freedigitalphotos.net/dan

A megye 1483 gazdaságában 54 542 állatnál történtek klinikai vizsgálatok, és 2710 állatból vettek vérmintát. A fertőzések jelentős részére a szűrővizsgálatoknak köszönhetően derült fény.

Időközi Újpesten: az utolsó külképviseletről is megérkezett az urna

Miként áprilisban, az általános választáson, a vasárnapi időközi voksoláson is lehetőség volt arra, hogy azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken voksoljanak.

Devizahitelek - A Fidesz kiszámíthatóbb korszak eljövetelét igérgeti

Egy jobb és kiszámíthatóbb korszak kezdetének nevezte a devizahitelek lezárását a Fidesz-frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Több magyar katona lesz Koszovóban és Boszniában

Több magyar katonát vezényelnek Koszovóba és Bosznia-Hercegovinába, fordítottan arányosan azzal, ahogyan a magyar haderőt kivonják Afganisztánból.

Leültették Szabó Tímea független képviselőt

Egyszerűen a helyére tessékelték a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökét, mikor a nők elleni erőszak áldozataira történő megemlékezéshez mécsest osztogatott a Parlament üléstermében.

Pertársaságot szerveznek a magánnyugdíj-pénztári tagoknak

A szocialista politikus értékelése szerint a kormány javaslatával ellehetetleníti, kifosztja a pénztárakat, és az öngondoskodás csíráját is kiirtja a társadalomból.

Kicsit lassabban fogy a magyar...

Az előzetes adatok szerint 2014 első kilenc hónapjában 68 119 gyermek született és 92 464-en haltak meg.

Nem banktitok a pártirodára felvett MFB-kölcsön

A törvény a kihirdetést követő napon lép hatályba, és rendelkezéseit a már megkötött ügyletekre is alkalmazni kell.

Van, aki dörzsöli a markát? Simán átment a forintosítási törvény is

A svájci frank esetében 256,47 forintos, az eurónál 308,97 forintos, a japán jennél pedig 2,163 forintos árfolyammal számolhatnak az érintettek.

Már el is fogadták a "fair bankokról" szóló törvényt

Az előterjesztő Trócsányi László igazságügyi miniszter korábban arról beszélt: a cél, hogy szélesítsék az átlagos magyar fogyasztók védelmét.

Azt mondják, délelőtt már lesz távfűtés Szombathelyen

Már az utolsó hegesztéseket végzik a kilyukadt távhővezetéken, de idő kell ahhoz is, hogy újra feltöltsék a rendszert és a lakásokban is érezhető legyen a fűtés.

Sorsdöntő nap a Parlamentben - véglegessé válik a devizahitelesek sorsa

A 2015-ös büdzsé módosításáról is dönthetnek.

Idén is lesz Diplomata Vásár

freedigitalphotos.net/adamr

Színpadi műsorok, gyerekfoglalkozások és tombola is várja az érdeklődőket vasárnap a negyedik Diplomata Vásáron, amelyet a budapesti Intercontinental szállóban rendeznek meg.

500 tonna almát osztanak szét a rászorulók között

Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét, ötszáz tonna almát juttat el rászoruló családoknak a Magyar Máltai és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

Négy büntetőügyet említett hazánkkal kapcsolatban az OLAF

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Négy büntetőügyet említ Magyarországgal kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) egyik kiadványa 2006 és 2013. december 31. között.

Nem jogerős a Hende balesetét okozó ralist elmarasztaló ítélet

Vincze Mártont 200 ezer forint pénzbüntetésre és tíz hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság.

Előzetesben a forráskúti gyilkosság gyanúsítottja

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság harminc napra annak a 21 éves férfinak az előzetes letartóztatását hétfőn, aki megalapozottan gyanúsítható a pénteki forráskúti gyilkosság elkövetésével.

Önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emmi

A december 5-éig tartó kampány szlogenje: "Nem elég egy gondolat, szükséges az akarat is, amelyet tettek követnek: vállalj Te is önkéntes munkát!"

Az Együtt társult ifjúsági szervezete lett az Y-GEN

freedigitalphotos.net/adamr

Együttműködési megállapodást kötött egymással hétfőn az Együtt - a Korszakváltók Pártja és az Y-GEN Egyesület, amelynek értelmében az egyesület a párt társult ifjúsági szervezeteként működik.

Konferencián emlékeznek a Szovjetúnióba hurcolt magyarokra

Az egykori Szovjetunió gulág táboraiba elhurcolt és "málenkij robotra" kényszerített 800 ezer magyarra emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen hétfőn, a gulágkutatók V. nemzetközi konferenciáján.

Wieszt-ügy - Másod- és a harmadrendű enyhítések

MTI Fotó: Illyés Tibor

Enyhítette a korrupciós vádak, önkormányzati üzlethelyiségek eladásával kapcsolatban többmilliós csúszópénzek átvétele miatt indult Wieszt-ügy másod- és harmadrendű vádlottjainak büntetését a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében. A volt MSZP-s politikus elsőfokú ítéletét helyben hagyta a bíróság.

Kazáncsereprogram: újabb kimerülés a dél-alföldi régióban is

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a dél-alföldi régióban, a jelentkezéseket november 25-én 10 óráig még be lehet adni.

"A világ legnagyobb és legátfogóbb hitelmentő csomagja a miénk"

Fotó: freedigitalphotos.net/moomsabuy

A parlament ezen a héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, egy új elem került a rendszerbe, az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt.

Utolsó nekifutás: forintosítás, fair bankok

Az Országgyűlés mai ülésén tárgyalja utoljára a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló kormányzati javaslatokat.

Mentolos cukorkától a devizahitelek forintosításáig - vajon kinek a sorsáról döntenek?

A kormány betartja, amit ígért: a törlesztőrészletek 25-30 százalékkal csökkennek majd - mondja a miniszter.

Rendezvények a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján

A csatlakozók egy türkiz színű szalag viselésével fejezhetik ki egyetértésüket, a kezdeményezéshez már csaknem háromezren csatlakoztak.

Időközi választás Újpesten: Horváth Imre, az MSZP jelöltje nyerte a mandátumot

MTI Fotó: Kovács Tamás

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani.

Időközi választás Veszprémben: február 22-én tarthatják a képviselő-választást

Navracsics Tibor európai uniós biztossá való kinevezése miatt mondott le egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumáról.

Még novemberben láthatunk havat az idén?

Csütörtökön a ködös helyeken szitálás, hajnalban esetleg ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, emellett délnyugaton kisebb eső is lehet.

Időközi Újpesten: fél hatig feleannyian mentek el, mint tavasszal

Az áprilisi országgyűlési választáson 17.30-ig a jogosultak 60,19 százaléka (47 324 választó) szavazott.

Hétfőn is hiába vágyunk némi napfényre

Marad a borongós, késő őszi idő - az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga?

"Mindez a szabad versenyt nélkülöző, erőszakos stratégia része, hiszen hasonlóan 'tették rá a kezüket' először a nyugdíjpénztárak megtakarításaira, a földtulajdonra, a trafikokra, számos bankra és energiaellátókra."

Időközi Újpesten - nem mondhatni, hogy tömeges lenne a részvétel...

Kiss Péter megüresedett helyét töltheti be a nyertes a Parlamentben.

Szép számok az ötöslottón

Tarkán válogatott e héten Fortuna keze, így a következő golyók kerültek elő a mai sorsoláson:

NGM: a magánnyugdíjpénztárak felélik a nyugdíjasok pénzét

Fotó: archív

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezően befizetett tagdíjakból származó, a jövőbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont.

Pedagógustüntetés: pro és kontra

A PDSZ összefogást sürget a szakszervezetek között - Rétvári: az oktatás minden területére több pénz jut jövőre.

A jövő évi költségvetés és a köznevelés átalakítása ellen demonstráltak

MTI fotó: Kovács Tamás

Az érdekvédők a demonstráció végén nyolcpontos petíciót adtak át a köznevelési államtitkárság képviselőjének.

Fokozatváltás a felsőoktatásban - mi változik?

A felsőoktatási stratégiát december 5-én vitatja meg a Felsőoktatási Kerekasztal, az ahhoz kapcsolódó első törvények, rendeletek a kormányzati és európai uniós jóváhagyás esetén jövő tavasszal születhetnek meg.

Schmuck Andor bízik a győzelemben

Fotó: archív

A szociáldemokraták jelöltje szerint általa egy újfajta, nem konfrontatív, nem ellenségkereső, hanem megoldásbarát politika kerülhet a parlamentbe, és képviselethez jut az igazságosság, a szolidaritás és az esélyegyenlőség.

MSZP: a kétharmad lebontható

Az MSZP szerint most vasárnap arról dönt Újpest, hogy csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével azt mondták: elég volt az Orbán-kormányból.

Jövő héten indulhat a forintosítás - és egyéb csemegék

Fotó: FB/Magyar Országgyűlés (Hivatalos Oldal)

Háromnapos üléssel folytathatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. Egyebek mellett ekkor dönthetnek a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló előterjesztéséről, továbbá a jövő évi költségvetést is módosíthatják a benyújtott képviselői változtatási javaslatok alapján.

Átadták az ország legnagyobb szabadtéri piacát

A nyíregyházi piac ország egyik legnagyobb fedett szabadtéri vásártere. A területén 330 szabadtéri árusítóhely, és egy, a mai kor elvárásainak megfelelő épületegyüttes jött létre a város szívében, amely a kényelmes és igényes vásárlás mellett szabadtéri rendezvények tartására is alkalmas.

Huszonegy gyűjtőállomással bővülhet a Mol Bubi rendszer

freedigitalphotos.net/adamr

Huszonegy gyűjtőállomással és ötven új kerékpárral bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Több mint száz fiatalt támogat idén az Erzsébet Talentum program

Martinek János, kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, szakmai táborvezető azt mondta, hogy mind az edzők, mind a gyerekek pozitívan értékelik az eddigi együttműködést.

25 éves a magyarországi Johannita Segítő Szolgálat

freedigitalphotos.net/adamr

A magyarországi Johannita Segítő Szolgálat (JSSZ) ünnepséget tartott fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából pénteken Budapesten.

Börtönbe mennek a fémtolvajok

Börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság több fémtolvajt, aki egyebek mellett a nagykanizsai zsinagóga udvarán álló emlékmű másfél méteres menóráját is ellopta.

Mézeskalács-sütéssel indul az Ökumenikus Segélyszervezet adventi kampánya

freedigitalphotos.net/Photokanok

Mézeskalácsszívet sütnek az adventre készülve az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményei által támogatott gyermekek ismert emberek, köztük a közmédia műsorvezetői társaságában szombaton Budapesten.

Az Állami Számvevőszék elnöke és a legfőbb ügyész is védelmet kap

Sőt, az idén létrejött új kormányzati struktúrában bővültek a Miniszterelnökség feladatai, így a munkatársait további ingatlanokban kellett elhelyezni. Őket is védeni fogják.

A negyedik büntetőper indult Kecskeméten a börtönben lévő Stadler József ellen

MTI Fotó

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt a negyedik büntetőper kezdődött a börtönbüntetését töltő, egykori akasztói vállalkozó Stadler József ellen pénteken, a Kecskeméti Törvényszéken.

Tüntetés a társadalmi párbeszédért

A Liga Szakszervezetek szervezésében mintegy ötszázan tüntettek a munkavállalói jogokat érintő érdemi társadalmi párbeszédért pénteken Budapesten a Kossuth tér szomszédságában, az Alkotmány utcában.

Schmidt Zoltán lett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke

freedigitalphotos.net/adamr

Schmidt Zoltán a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara új elnöke - jelentette be a testület pénteken közleményben.

Elhunyt Augusztinovics Mária közgazdász

Pénteken, hosszan tartó betegség után, 84 éves korában elhunyt Augusztinovics Mária Széchenyi-díjas közgazdász.

Méltatja Magyarországot egy EP-tanulmány a fogyatékkal élők foglalkoztatásáért

freedigitalphotos.net/adamr

Független szakértők szerint Magyarország jó úton jár a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatásában.

A nemzet nagyjainak sírjait is gondozhatják majd a diákok

A Nemzeti köznevelési törvénnyel 2011. év végén bevezetett iskolai közösségi szolgálatot a Nemzeti Sírkert részét képező sírok ápolásával is lehet majd teljesíteni.

December elején lesz ítélet az OTP Bank magyar állam elleni perében

December 5-én hirdet ítéletet az első fokú bíróság abban a perben, amelyet az OTP Bank indított a magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében.

Gyerekmolesztálás miatt emeltek vádat egy volt rendőr ellen

A felügyeletére bízott két kiskorú gyerek szexuális molesztálása miatt emeltek vádat egy volt hévízi rendőr ellen.

Navracsics stratégiai szövetséget ajánlott az Európai Ifjúsági Fórumnak

freedigitalphotos.net/adamr

Az ajánlott stratégiai szövetség olyan folyamatos párbeszédet jelent, amely keretében meg tudják vitatni az ifjúsági kérdéseket, megpróbálván elkerülni a konfliktusokat, és amely arra is lehetőséget teremt, hogy előrébb jussanak az ifjúság helyzetének a megoldásában.

Devizahitelek - Trócsányi: a törvények kiállják az alkotmányosság próbáját

"A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok kiállják az alkotmányosság próbáját, megfelelnek az uniós előírásoknak és a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken."

A Jobbik ellenzi a korkedvezményes nyugdíj megszűnését

freedigitalphotos.net/adamr

Sneider szerint téves, hogy a technikai fejlődés miatt kisebb fizikai és szellemi igénybevételnek vannak kitéve ezen munkavállalók.

Czibere: a drogpolitika felépülésközpontú

Azok esetében viszont, akik nem motiváltak a leszokásra, a minisztérium továbbra is kiemelten fontosnak tartja a különböző ártalomcsökkentő beavatkozások alkalmazását.

Védelmi pénz? Lövedéki biztosítékot kell törvény szerint fizetni?

Mindenki nyugodjon le, a most beadott törvényjavaslat szövege szerint nem lesz lövedéki biztosíték vagy adó!

Fekete péntek: az akciós termék a nagy bosszúság

Az interneten valóban könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni...?

Kevesebb a fideszes, több a bizonytalan

A Fidesz az elmúlt egy hónapban annyi szavazót veszített el, mint amennyit a parlamenti választások óta összegyűjtött.

Salzburgban találták meg - holtan - a két és fél éve eltűnt hatvani tűzoltót

Futó János 2012. március 20-án gyalog hagyta el a heves megyei város tűzoltóépületét, ekkor látták utoljára.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.