Itt vannak a milliárdokat érő számok

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Minden magyart sikerült kimenekíteni Jemenből, aki ezt kérte

Szombatra virradóra az utolsó olyan magyarokat is sikerült evakuálni Jemenből, akik ezt kérték. A kimenekített két család hat tagja éjjel fél egykor megérkezett a jordániai Ammanba.

Balog: áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás

Az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szólalt fel szombaton.

Megalakult a Kárpát Haza Önkéntes Tűzoltóegyesület

Az egyesült tagjai megvalósítják azt a nemzetegyesítést, amely a kormánynak a nemzeti együttműködés rendszerében célja és feladata.

hirdetés

Duális felsőoktatási képzést indítana Salgótarjánban az Óbudai Egyetem

A főiskolai képzés úgy kezdődne 2017 szeptemberében, hogy a gyakorlati tudást a duális képzésben részt vevő helyi vállalkozásoknál szereznék meg a hallgatók, az elméletit az Óbudai Egyetem képzésein.

Fiatalok önkéntes munkáját segítő honlap indul

A fiatalok a legelkötelezettebbek az önkéntes munka iránt, a portál célja, hogy összekössék azokat, akik szívesen végeznének önkéntes munkát az őket fogadni kész szervezetekkel.

Elektronikus személyi: Péterfalvi szerint nem csökkenhet az adatvédelem

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint nem csökkenhet az adatvédelem szintje a bevezetésre kerülő új elektronikus személyi igazolvány kapcsán, nem fordulhat elő, hogy a kártyán szereplő adatokat univerzálisan kezeljék.

Kun-Mediátor: furcsa, hogy senkinek nem szúrt szemet az óriási pénzmozgás

Ha egy utazási irodának jelentős összegű bankszámla-forgalma van, ami többszörösen meghaladja az éves mérlegét, annak szemet kellett volna szúrnia a károsultak ügyvédje szerint.

Útdíj - Módosítaná a rendeletet az MSZP

MTI/Büki László

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be az útdíjrendszer módosítása érdekében, hogy a D1-es és a D2-es kategória összekeverése miatt megbüntetett autósok kapjanak méltányosságot.

Csepreghy a támogatott projektek felgyorsítását javasolja a pályázóknak

A nyertes pályázók lehetőségeik szerint gyorsítsák fel projektjeik végrehajtását, mert ha kicsúsznak a saját maguk által vállalt határidőből, elesnek a támogatástól.

Megjelent a DRB-károsult önkormányzatok támogatásáról szóló rendelet

freedigitalphotos/Ambro

A DRB-bankcsoportnál számlával rendelkező önkormányzatok támogatására 1,92 milliárd forint egyszeri átcsoportosításáról döntött a kormány.

A jegybank visszavonta a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét

A felügyeleti biztos jelenlegi adatai alapján a Quaestor Értékpapír Zrt. jelentős volumenű, mintegy 150 milliárd forint értékű értékpapírral nem tud elszámolni.

Csökken a szakok száma a felsőoktatásban

freedigitalphotos.net/dan

A kormány célja, hogy a szakok számának csökkentésével megteremtse a képzés, valamint a gazdasági és társadalmi elvárások közötti összhangot, javítva az oktatás, a foglalkoztatás és a gazdaság versenyképességét.

Romagyilkosságok: hatályon kívül helyeztetné az elsőfokú ítéletet az elsőrendű vádlott védője

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú ítéletet az elsőrendű vádlott védője, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint viszont erre nincs ok.

Egészségügyi törvényeket módosítana a kormány

freedigitalphotos.net/cescassawin

A kilenc törvényt módosító jogszabálytervezet - egyebek mellett - bevezetné az engedélyezés előtti gyógyszerrendelést.

2020-ig 15 milliárd forint egészségügyi prevencióra

Az a cél, hogy a kormányzati támogatással induló prevenciós programok eredményeképpen 10 százalékkal kevesebb ember haljon meg népbetegségekben.

Sokaknak megváltás: tébéfinanszírozást kaphat a Dévény-módszer

freedigitalphotos/artur84

A jövőben finanszírozná az egészségbiztosító a Dévény Anna gyógytornász által kidolgozott és évek óta sikeresen alkalmazott gimnasztika-módszert.

Majálisoznak és demonstrálnak: kellemeset a hasznossal

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) valamint a kormány intézkedései ellen fellépő civil szervezetek együtt majálisoznak és demonstrálnak május 1-jén Budapesten.

Vasárnapi mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok

freedigitalphotos/stockimages

Kérik, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Mit akar a magyar internetnemzet?

Az InternetKon-biztos szerint a polgárok határozott állami cselekvést várnak azért, hogy az internetezés feltételeit Magyarországon javítsák.

Az MSZP és az Együtt is tiltakozik a Raoul Wallenberg szakközépiskola megszüntetése miatt

freedigitalphotos/adamr

Közleményükben elfogadhatatlannak minősítették az iskola "szétverését", és támogatásukról biztosították a pedagógusok és a szakszervezet harcát az "értelmetlen, szakszerűtlen" döntés ellen.

Mégiscsak technikai az az uniós felfüggesztés

Az EB-alelnök szerint a gazdaságfejlesztési operatív program kifizetéseinek felfüggesztése technikai jellegű intézkedés, és amint a magyar hatóságok megoldották a kifogásolt dolgokat, feloldják az intézkedést.

Központi forintosítás is lehet a devizaalapú autóhiteleknél

freedigitalphotos/Stuart Miles

Rendszerszintű forintosításra is sor kerülhet a devizaalapú autóhitelek és személyi kölcsönök esetében, ha nem sikerül rávenni a bankokat, hogy maguktól váltsák forintra a jelenleg jelentős árfolyamkockázatnak kitett hiteleket.

A posztos rendőr nagyobb béremelése a társadalmi megbecsülést jelzi

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés.

Kun-Mediátor - A karcagi önkormányzat nem károsult

MTI/Máthé Zoltán

A polgármester szerint a város nem tartott pénzt a pénzügyi szolgáltatóként tevékenykedő utazási irodánál.

EKSZ: Aláírásgyűjtés a BKV-vezér ellen

Méltatlan tárgyalások, nulla béremelés: megelégelte a hónapok óta tartó eredménytelen bértárgyalás-sorozatot a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Hamarosan pontosan kialakulnak a Liget projekt elemei

freedigitalphotos.net/adamr

Nincs veszélyben az elképzelés, hogy 2016 első felében a Liget projekt többi elemeivel együtt elkezdődhessen az építkezés a Városligetben.

Kórházi betegek adatai kerültek ki az internetre

Csaknem egymillió kórházi beteg adatai kerültek ki az internetre, amelyeket bárki elérhetett, bár a táblázatok neveket nem tartalmaztak.

Köveket helyeztek el a Dohány utcai zsinagóga kertjében az áldozatok emlékére

MTI/Máthé Zoltán

Köveket helyeztek el a holokauszt áldozataira emlékezve Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga kertjében az Emanuel-emlékfánál csütörtök este.

Átadták a Fővárosi Törvényszék Tölgyfa utcai épületét

Átadták a Fővárosi Törvényszék új épületét csütörtökön a II. kerületi Tölgyfa utcában, ahová a szervezet hat egysége költözik.

Az áldozatokra emlékeztek a Cipők a Duna-parton emlékműnél

MTI/Marjai János

A "nyíltan náci" gondolatokat valló országgyűlési képviselők lemondatására szólította fel Vona Gábort, a Jobbik vezetőjét a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségének elnöke azon a megemlékezésen, amelyet a holokauszt-emléknap alkalmából rendeztek a Cipők a Duna-parton emlékműnél csütörtökön Budapesten.

Colleen Bell: a holokauszt volt az emberiség történetének legtragikusabb időszaka

Az emberiség történetének legtragikusabb időszakként emlékezett a holokausztra a népirtás emléknapján, csütörtökön Budapesten, a Páva utcai emlékközpontban az Amerikai Egyesült Államok nagykövete.

Polgármester: racionális döntés lenne a II. kerületben létrehozni az új kórházat

freedigitalphotos.net/dan

"A helyi ellátásért felelős Szent János Kórház - adottságai és állapota miatt - dolgozói erőfeszítései ellenére sem tudja maradéktalanul teljesíteni a feladatát. Ez szakterülettől függően 400 ezer-1 millió embert érint."

Támogatta a miskolci közgyűlés az úgynevezett seriffrendszer bevezetését

Támogatta a miskolci közgyűlés csütörtökön az úgynevezett seriffrendszer bevezetését: minden választókerület kap egy-egy önkormányzati rendészt.

M4-es autópálya - Lázár: a kormány kíváncsi arra, valóban vizsgálódott-e az OLAF

freedigitalphotos.net/adamr

Egy birtokukban lévő levélre hivatkoznak.

A PSZ megtámadja a Raoul Wallenberg Szakközépiskolát megszüntető kormánydöntést

Megtámadja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a kormánynak azt a döntését, amely szerint jogutódlással megszűnne a fővárosi Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola. Ha a kormány nem vonja vissza döntését, akkor a szakszervezet bírósághoz fordul.

Tapolcai választás - Végleges eredmény: Rig Lajos a győztes

MTI Fotó: Varga György

A választási bizottság csütörtöki határozata alapján a mandátumot 10 608 szavazattal Rig Lajos (Jobbik) kapta.

A Jobbik a kancellárokról kérdezi az egyetemeket

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul az egyetemekhez a kancellárok tevékenységével összefüggésben.

Kun-Mediátor - Húszmilliárd forint is lehet a kár a jogi tanácsadó szerint

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Csak olyan összegről lehet feljelentést tenni a károsultaknak, amelynek a forrását igazolni tudják.

Csepreghy Nándor: átalakították a pályázati rendszert

Az átalakítás egyik legfontosabb célja, hogy koncentrálják a források felhasználását, és világos fókuszokat fogalmazzanak meg a vállalkozások számára.

Uniós felfüggesztés: Csepreghy lemondását követeli az Együtt

freedigitalphotos.net/adamr

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár lemondását követeli az Együtt az uniós gazdaságfejlesztési pénzek kifizetésének felfüggesztésével összefüggésben.

Zalaegerszegnél kezdik az M9-es építését

Zalaegerszeg nehezen megközelíthető település, a kormány ezért két döntést hozott a város polgármesterével megállapodva.

Pult alól kínálta a befektetést a karcagi utazási iroda - nem védi az ügyfeleket az OBA

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Itt egy utazási iroda a gyanú szerint gyakorlatilag a pult alól kínált pénzügyi termékeket, amire semmiféle jogosultsága nem volt, ebből következően a magyarországi garanciaalapok sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem a Befektetési-védelmi Alap kártalanítása erre a tevékenységre nem vonatkozik.

Holokauszttagadás miatt marasztaltak el egy nőt Szegeden

Holokauszttagadás miatt gyorsított eljárásban marasztalt el jogerősen egy 61 éves helybéli nőt csütörtökön a Szegedi Járásbíróság.

Beintettek a facsemeték az ónos esőnek a Börzsönyben

freedigitalphotos.net/adamr

A tavaly decemberi ónos eső mintegy 50 ezer hektárnyi területen okozott jégtöréseket Észak-Magyarország erdeiben.

Gigaszívás: a pénzügyi rendszernek évi 20 milliárdba kerülhetnek a brókerbotrányok 6-8 évig

A devizás személyi kölcsönökkel együtt 500 milliárdos hitelállományról van szó, közel 290 ezer szerződéshez kapcsolódóan.

Kétszer annyi hajléktalan él vidéken, mint Budapesten

freedigitalphotos.net/adamr

Ebben az évben is kétszer annyi fedél nélkül élő embert talált a felmérés a vidéki városokban (2488-at), mint Budapesten (1201-et).

M4-es autópálya: meg kell szüntetni a támogatási szerződést a kormány szerint

A projekt keretében építették volna meg az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti szakaszát és egy új Tisza-hidat.

Nincs fedezet a cafeteria kifizetésére az egri kórházban

freedigitalphotos.net/adamr

Az egri Markhot Ferenc Kórház költségvetésében nincs fedezet a cafeteria kifizetésére, mivel 1,2 milliárd forint kifizetetlen szállítói tartozást kezel az intézmény, és ennek összege folyamatosan emelkedik.

Tanúként hallgatták meg a volt MVM-vezért Kiss Ernő perében

Kiss Ernő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly októberben nyújtott be vádiratot folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

Kun-Mediátor - Zárva tart a cég összes irodája

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Zárva volt szerdán a Kun-Mediátor Kft. törökszentmiklósi és debreceni irodája is, a vállalkozás budapesti fiókjában nem válaszoltak a telefonhívásokra, ám a törökszentmiklósi, utaztatással foglalkozó fiók dolgozóit el lehetett érni a honlapon megadott telefonszámokon.

Kun-Mediátor - Károsult utasokról egyelőre nem tudni

Egyelőre nem érkezett bejelentés a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. esetlegesen károsult utasaitól a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz (MKEH).

Tapolcai választás: sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB

MTI Fotó

A vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési választáson 8 külképviseleten szavaztak összesen 11-en.

Romagyilkosságok: az elsőrendű vádlott védőjének kifogásait is ismertették

Megkezdődött a másodfokú büntetőper a romák sérelmére évekkel ezelőtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán. A tárgyaláson ismertették az ügyészségi álláspontot, majd az elsőrendű vádlott védőjének három beadványát is.

A Kehi nem függesztette fel a győri ETO Park hitelnyújtásának vizsgálatát

gyor.hu

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 2012 márciusában leállította a győri ETO Park beruházáshoz a Quaestornak nyújtott hitel vizsgálatát.

A KDNP tiltakozik a csömöri holokausz-emlékmű megrongálása miatt

"Felháborítóak az ilyen és ehhez hasonló cselekmények, amelyek nem tisztelik a fasizmus és a nácizmus ártatlan áldozatainak emlékét."

Fidesz: egyetlen fillért sem hagyunk veszni

freedigitalphotos/Idea go

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy "a szocialisták szabálytalan pályáztatási gyakorlata miatt" Brüsszellel kialakult technikai vita ne hátráltassa a most kifutó gazdaságfejlesztési programok végrehajtását.

A társasházak energetikai korszerűsítésére április 30-tól lehet pályázni

A pályázatban 5-60 lakásos épületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást, pályázni a forráskeret kimerüléséig lehet majd.

MUOSZ: elfogadhatatlan a médiamunkások bántalmazása

freedigitalphotos/hin255

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi.

Az MTVA vezetője a rendőrséghez fordult a Borsa-ügyben

Bejelentést tett a balatonfüredi rendőrkapitányságon Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Borsa Miklós televíziós műsorvezető bántalmazása miatt

Kun-Mediátor - Jogi segítséget ígértek a károsultaknak

freedigitalphotos/renjith krishnan

A legfrissebb adatok szerint 200-nál több károsultról tudnak, ám ez a szám percről-percre nő.

Ötvenezer forintos alapjövedelemért kampányol a PM

A felnőtteknek havi 50, a gyermekeknek havi 25, míg a várandós kismamáknak havi 75 ezer forintos alapjövedelmet garantálna a Párbeszéd Magyarországért.

Alánkvág egy kissé az EB a 10 százalékos keretkorrekcióval

freedigitalphotos/graur razvan ionut

Az Európai Bizottság (EB) felfüggeszti a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritástengelyét, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartozik.

16 millió megítélt forint Marian Cozma családjának

A Cozma-ügyben 16 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg - nem jogerős - ítéletében a Fővárosi Törvényszék szerdán a hat éve Veszprémben meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma családjának az őket ért feldolgozhatatlan traumáért.

Nagy bajban vannak az orvostechnikai beszállítók

freedigitalphotos/adamr

A válsághelyzet mielőbbi megoldása érdekében levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz a szektort képviselő érdekvédelmi szervezetek.

A nyugati értékvilághoz tartozást erősíti a magyar katonai segítség

A Magyar Atlanti Tanács (MAT) elnöksége üdvözli az Országgyűlés keddi döntését, amellyel az megadta a felhatalmazást magyar katonák kiküldésére az Iszlám Állam elleni közös nemzetközi katonai fellépéshez.

Ismét nyomoznak az SZDSZ tartozásai ügyében

freedigitalphotos/suphakit73

Az egykori liberális párt által felhalmozott több száz millió forintos adósság miatt tavaly Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt.

Milliárdok ragadhattak bent egy karcagi utazási irodánál

Mostanáig 195 feljelentést tettek annak a pénzügyi szolgáltatással is foglalkozó karcagi utazási irodának a károsultjai, amelynél a rendőrség is nyomozást rendelt el.

Kilenc magyar van még Jemenben

MTI/Kovács Attila

Magyarország rijádi nagykövetségének adatai szerint kilenc magyar állampolgár tartózkodik még a harcok sújtotta Jemenben.

Jobbik: példátlan számú "kamupárt és kamujelölt" viszi a pénzt

A párt a pártfinanszírozási és a választási rendszer megváltoztatását sürgeti.

Habony lesz az új Simicska!

freedigitalphotos/hyena reality

Április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t.

Bakondi búcsúbeszéde

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) most leköszönt főigazgatója a jövőben is hasznosítani kívánja a szervezet kiépítése során megszerzett tapasztalatait.

Így fognak kinézni az új fővárosi trolibuszok

Fotók: BKK - Facebook

24 új trolibusz jön nyáron Budapestre, amelyek a lengyelországi Poznanban, a Solaris gyárban készülnek.

Összeroppanhat a végrehajtói rendszer?

Egyeztetésre is alkalmatlan ,,irománynak" tartja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a végrehajtási reformról szóló minisztériumi koncepciót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.