Vagyonok, frakciók: lehet rogánozni, tóbiásozni, vonázni, gyurcsányozni...

A Fidesz frakcióvezetője II. kerületi társasházi lakásával összefüggésben ugyanazokat az adatokat tünteti fel, amelyeket tavaly márciusban kijavított 2014 januári beszámolójában.

Vagyonnyilatkozatok: Lázár és Szijjártó alaposan kiköltekezett

Megvan a 11 szántója, haszonélvezeti joga van még két szántó, két erdő, egy legelő, egy töltés és egy művelés alól kivett mocsár esetében.

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Elérhető a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, a jelentkezők a változásokról a www.felvi.hu oldalon tájékozódhatnak. A felvételi kérelmeket február 15-ig lehet benyújtani.

Megújul és ésszerűbb lesz az agrár-felsőoktatás

Az eddiginél sokkal ésszerűbb és hatékonyabb agrárszakképzési rendszer felépítésén dolgozva a kormány 2020-ig tízmilliárdokat fordít a teljes magyar szakoktatás újjászervezésére. Újra népszerűvé akarják tenni a fiatalok körében az agrár-felsőoktatást.

hirdetés

Nyugdíj: sok adat nincs nyilvántartva, éveket nyerhet, ha egyeztet!

Már 70 ezer ember adategyeztetési eljárását kezdte meg az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) azért, hogy a néhány éven belül nyugdíjba vonulók tisztában legyenek azzal, a nyilvántartás szerint mennyi szolgálati idejük és milyen kereseti adatai vannak. Ezek során kiderült, sok érintettnek több év szolgálati ideje nem szerepelt a nyilvántartásban.

Így változik február elsejétől az útdíjrendszer

Több szakasz ismét ingyenes lesz, a megyei matricák pedig a továbbiakban nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

Tovább halmozódik az ötöslottó nyereménye

Mivel ezen a héten sem volt telitalálat, a jövő héten 2,350 milliárd a főnyeremény. Azért megmutatjuk a nyertes számokat.

Fidesz: mára Európa élén járunk a gazdasági növekedésben

A DK évértékelőjére reagáltak: Gyurcsány Ferenc ugyanazt a szélsőséges politikát folytatja, amivel egyszer már tönkretette az országot.

Gyurcsány: hol remény, hol reménytelenség

2014-ben a remény és a reménytelenség között bukdácsolt Magyarország - a pártelnök erről szombaton, az immár 14. alkalommal megtartott évértékelőjén beszélt egy belvárosi szálloda rendezvénytermében.

Vona: Magyarország bajban van

A Jobbik elnöke szerint le kell váltani az elmúlt 25 évet, és olyan rendszerre van szükség, amit az emberek sajátjuknak érezhetnek.

Ötvenen tüntettek a Hősök terén

Devizahitelesek demonstráltak a főváros XIV. kerületében szombat délután.

Ingatlanvagyona változatlan, tartozása kevesebb Orbán Viktornak

A miniszterelnök szombat délután hozta nyilvánosságra 2014-es vagyonnyilatkozatát a honlapján.

Ön mindent tud a családi kedvezményekről?

Ha nem, vagy nem biztos benne, most tájékozódhat: családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Február elsejétől nyilvánosak az országgyűlési vagyonnyilatkozatok

Valamennyi országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló is leadta a január 31-i határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát.

Utolsó útjára kísérték Hankiss Elemért

Utolsó útjára kisérték szombaton a Farkasréti temetőben Hankiss Elemér szociológust, irodalomtörténészt, a Magyar Televízió korábbi elnökét, aki rövid, súlyos betegség után, 86 éves korában hunyt el január 10-én.

Életveszélyes etetőszék került forgalomba!

A termék rendeltetésszerű használata során a gyermek hátrafelé fellökheti magát és az etetőszékkel együtt felborulhat, így az balesetveszélyes. A balesetveszély szempontjából a termék súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve.

Fidesz: Bajnai sumákol, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot!

A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság.

MSZP: demokratikus eszközökkel állítjuk vissza a köztársaságot

A második magyar köztársaság 1946. február 1-jei kikiáltására emlékezve Tóbiás József közölte, egy élhetőbb, nyugodtabb Magyarország megteremtése a céljuk.

Minden középiskolai osztályban ül egy hipertóniás diák

Hazánkban a fiatalok 2,5-3 százalékának magas a vérnyomása, ami azt jelenti, hogy minden középiskolai osztályban ül egy magas vérnyomással küzdő tanuló.

Újabb hibrid, dízel és gázüzemű buszok állnak forgalomba Budapesten

Februárban további, új hibrid, új dízel, valamint használt, jó állapotú, sűrített földgázzal (CNG) működő buszok állnak forgalomba a fővárosban.

Telepítik a csekkbefizető automatákat

Szegedtől Szombathelyig és Pécstől Miskolcig összesen 19 terminált állít fel a Magyar Posta, főleg Auchan hipermarketekhez, plázákba és pályaudvarokhoz. A berendezéseket februárban már használhatják az ügyfelek.

RTL Csoport: vannak tárgyalások a kormánnyal a reklámadóról

Tudomásunk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik.

Forradalmi bejelentés: eltűnnek a devizahitelek!

Varga Mihály közölte: február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből.

12 kilós daganattal műtöttek egy beteget Budapesten

Tizenkét kilogrammos daganatot távolítottak el egy 78 éves, veserákos férfi testéből az Országos Onkológiai Intézetben. Az életmentő műtét jól sikerül, a beteg otthonában lábadozik.

Merkel totális biztonságban lesz

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására.

Átadták a Év Példaképe Díjakat

2013-ban azzal a céllal jött létre a civil kezdeményezés, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat.

Változnak a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályai

A nagyrészt vasárnap életbe lépő törvénymódosítás részletesen szabályozza a nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezésének, menetének és lehetséges következményeinek körét.

Forgalomkorlátozások lesznek hétfőn a fővárosban

A közlemény szerint az I., V., VI., VII., VIII., IX. X., XVIII. és XIX. kerületben kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Minden pálya használható az eplényi síarénában

Mind a 16 útvonalon, 7,2 kilométeren lehet síelni Eplényben, a természetes havat hótaposó gépek használatával és hóágyúzással tették még alkalmasabbá a téli sportok űzéséhez.

Veszprémi választás: hat jelölt részvételével rendeztek vitafórumot

Hat országgyűlési képviselőjelölt vett részt egy helyi civil szervezet által rendezett politikai vitafórumon péntek délután Veszprémben.

Orbán Ráhel jogi lépéseket tesz

A kormányfő legidősebb lánya jogi lépéseket tesz, mert jogsértő módon személyes, a családi nyaralásairól készült képek kerültek ki az internetre.

Zarándokokkal lendítené fel turizmusát Pest megye

Elfogadta 2015. évi költségvetését idei első, pénteki ülésén Pest megye közgyűlése, amely döntött a Mária Út Egyesülethez való csatlakozásról is a régió idegenforgalmának növelése érdekében.

Távozik a kormányszóvivő

Kurucz Éva családi okokkal indokolta lemondását, amelyet Orbán Viktor elfogadott.

A Porsche Bank ügyében is halasztottak

Az alperes magyar állam képviselője a kereset elutasítását kérte a bíróságtól.

Forinthitelek: elhalasztott ítélethirdetések

Mindkét esetben február 13-a az új dátum.

Február végén tárgyalhat a kormány az országos taxisrendeletről

Egyebek mellett rögzíti a tevékenység végzéséhez használható járművek műszaki követelményeit és életkorát, a járművezetőkre vonatkozó képzési és továbbképzési kötelezettséget.

Hírolvasó nem kommentálhat tudósítást!

A konkrét esetben az M1 híradójának műsorvezetője utalást tett egyes online hírportálokra, amelyek szerinte szándékosan elhallgatták az országról szóló pozitív híreket.

Már a februári részleteknél megjelenik a forintosítás hatása

Rogán fényképes tablót mutatott fel azon ellenzéki képviselőkről, akik nem szavazták meg a forintosításra vonatkozó kormányzati előterjesztést.

Több pénzt adna a mentőknek az Együtt

"Az eszközbeszerzések ünneplése helyett".

Útdíj, mentesség - országos demonstrációt tartanak a szocialisták

Elfogadhatatlan, hogy "amit egyszer már kifizettek az emberek, azért még egyszer fizessenek".

"Pozitív listát" állítanak össze a szén-monoxid-mérőkről

Március 15-ére tudni lehet, melyek azok a mérők, amelyek biztonságos működéséről a fogyasztóvédelmi hatóság meggyőződött.

Orbán tovább rágja a bevándorlás gumicsontját

"Nem akarunk a megélhetési bevándorlók célországa lenni."

Hosszú távú gázszállításról egyezkedne Orbán a Putyin-látogatás idején

"Ma nincs biztosítva a magyar gazdaság működéséhez szükséges energia 2015 után, és ma nincs biztosítva a háztartások gázellátása sem 2015 után."

Lex RTL Klub: Orbán elképzelhetőnek tartja a bankadó csökkentését

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban elképzelhetőnek nevezte a bankadó fokozatos csökkentését a következő években.

Folyamatosan takarítják a budapesti főutakat a munkagépek

A mellékutak havasak, takarításukat csak a havazás megszűnése után, a főutak rendbetételét követően tudják megkezdeni.

Pilisi időközi választás: egy zsák krumpliért vették a szavazatokat?

Megsemmisítette a Pest megyei Pilis 8-as számú egyéni választókerületben január 25-én tartott időközi voksolás eredményét és megismételteti a szavazást a helyi választási bizottság (hvb). Az MSZP f helyi szervezete fellebbez.

Norvég alapok - ORFK: a rendőrség pártbefolyástól mentesen jár el

Fotó: archív

A rendőrség visszautasítja az Ökotárs Alapítvány állításait, és hangsúlyozza: feladatait pártbefolyástól mentesen látja el.

Március közepéig válthatóak vissza a feleslegessé váló autópálya-matricák

Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás. A januárban bevezetett megyei matricák a továbbiakban nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

Huszonhat új kormányablak nyílik a hétvégén

Fotó: archív

A Miniszterelnökség azt tervezi, hogy a kormányablakok száma az év végére eléri a 280-at.

Legtöbbször így nyúlják le a bankkártyánkat - a bolgár eset

A szakember szerint a legnagyobb kockázatot az jelenti, ha nem ellenőrzött helyre, nem ellenőrzött honlapokon adunk meg internetes vásárlásra alkalmas adatokat.

Elhunyt Kővári Péter, az MTV egykori alelnöke

Fotó: archív

Tragikus hirtelenséggel csütörtökön elhunyt Kővári Péter, a Magyar Televízió egykori alelnöke.

Webes adatbázis készül a vasárnap is nyitva tartó üzletekről

A magyar tulajdonú és központú navigációs tartalomszolgáltató, a NPMobileComm-NaviPro csoport húszezer magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partnere bevonásával elindította a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszert.

MSZP: óriási szükség van a gyermekétkeztetés kibővítésére

Fotó: archív

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön közölte: az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárd forinttal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél.

Glattfelder: nőtt az emberek elkölthető jövedelme

Rendkívül kedvezőnek minősítette a Központi Statisztikai Hivatal által nyilvánosságra hozott, novemberi 5,1 százalékos kiskereskedelmi bővülést Glattfelder Béla, amely szavai szerint alapvetően annak köszönhető, hogy nőtt az emberek elkölthető jövedelme.

Német vélemények a Merkel-látogatásról

Fotó: archív

Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban közölt írást csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap és a liberális Süddeutsche Zeitung.

Influenza - Nagyon sok kórházban van látogatási tilalom

A rendelkezés többek között érinti a fővárosi Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti osztályának újszülött, koraszülött, valamint patológiás újszülött intenzív részlegét.

Útdíj - Országos demonstrációt szervez az MSZP

Fotó: archív

Nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak, hanem azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért 2014. december 31-ig nem kellett fizetni, ezután is díjmentesek legyenek.

Garázdaság miatt emelhetnek vádat Dopeman ellen

A nemzeti jelkép megsértése miatt indult büntetőeljárást megszüntették, de garázdaság miatt vádat emelhetnek a rapper Dopeman ellen, aki másfél éve egy kormányellenes tüntetésen részt vett az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló műanyagszobor ledöntésében.

Idén Ángyán József kapja a Jobbik Pongrátz Gergely Érdemkeresztjét

FB/Dr. Ángyán József

Az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni.

Még nem adottak a feltételek a Balaton vízszintmaximumának megemeléséhez

1997-ben döntöttek arról, hogy a Balaton vízszintmaximumát az akkori 100 centiméterről 110 centiméterre emelik, ami ellen 9 önkormányzat tiltakozott, kérve bizonyos feltételek teljesülését.

Törvénysértően enyhe a melegtüntetés idején erőszakoskodók büntetése

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az eljárás adatai szerint Budapesten, az Oktogonnál több fiatal palackot, fémdobozt hajított a menet és az ellentüntetők szétválasztására kirendelt rendőrök felé, rugdosta a kordont, nyitott tenyérrel ütötte, lökdöste a testvédő páncélokat.

Elutasította az Ab a tankönyvellátási rendeletek elleni indítványt

Az indoklás szerint a tankönyvkiadói és -forgalmazói tevékenység nem tekinthető megszerzett tulajdonnak, az arra vonatkozó jogi környezet módosítható.

Diákolimpikonokat és tanáraikat tüntették ki az Országházban

MTI/Máthé Zoltán

"Legyen szó egy diák, egy vállalat vagy éppen egy nemzet sikeréről, mindig elmondható: nincs kiváló teljesítmény olyan összefogás nélkül, ahol mindenki pontosan teljesíti saját feladatát".

Nem alaptörvény-ellenesek a devizahiteles törvény kifogásolt szakaszai

Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint nem alaptörvény-ellenesek az úgynevezett első devizahiteles törvénynek a bíróság által kifogásolt szakaszai, a testület ezért csütörtökön közzétett határozatában elutasította az ezek alkotmányellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló bírói kezdeményezéseket.

Megállapodás az RTL-lel?

freedigitalphotos.net/adamr

Sikerült megállapodni a német érdekeltségű csatornával Angela Merkel látogatása előtt?

A legbátrabb város ünnepe Balassagyarmaton

A megszálló cseh katonaság 96 évvel ezelőtti kiűzésére emlékeznek ma Balassagyarmaton. A harcok eredményeként a Nógrád megyei város Magyarország része maradt.

Merkel a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét veszi át hétfőn

freedigitalphotos.net/adamr

Az elismerés adományozását az intézmény három kara - a Természettudományi és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar - kezdeményezte 2013 februárjában.

Ismét lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni

A szakorvosjelöltek - mint a korábbi években - a Markusovszky ösztöndíjra pályázhatnak, míg a kórházi-klinikai területen dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek számára a Than Károly ösztöndíj biztosít lehetőséget.

Áder felmentette az NFM államtitkárát

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - felmentette Hegmanné Nemes Sárát, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárát január 22-ei hatállyal.

A Kúrián folytatódik a balatonakarattyai gyilkos pere

2012. április 21-én egy balatonakarattyai házban a rendőrök három holttestet találtak, egy 70 éves férfiét, egy 54 éves és egy 91 éves asszonyét.

Könnyen hozzáférhetővé válnak a fővárosi ingatlanértékesítések adatai

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A Fővárosi Közgyűlés szerdán az LMP kezdeményezésére rendeletmódosításban mondta ki, hogy márciustól Budapest honlapjának főoldalán kell közzétenni az önkormányzati ingatlanértékesítések adatait.

Tovább csökken a kormánypártok népszerűsége

Továbbra is szoros a küzdelem a legerősebb ellenzéki párt pozíciójáért az MSZP és a Jobbik között, kismértékben az utóbbi vezet.

Vastag Tamás kapta idén az adatvédelmi díjat

freedigitalphotos.net/patrisyu

Vastag Tamás előadóművész kapta idén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) emlékérmét, amelyet szerdán Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke adott át.

Német szakértő: Merkel látogatása Magyarország fontosságát jelzi

Angela Merkel kancellár budapesti látogatása azt mutatja, hogy Magyarország fontos Németországnak, ugyanakkor a német kormányzat továbbra is "kritikus pragmatizmussal" viszonyul a magyar kormány tevékenységéhez.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.