Rétvári: A mágneses lepedők, csodamatracok és lézeres agystimulátorok ideje lejárt!

kdnp.hu

Ügyfélszolgálatot kell fenntartaniuk a jövőben az árubemutatóval egybekötött termékértékesítést folytató vállalkozásoknak, és az ilyen cégek nem nyújthatnának fogyasztói hitelt - javasolja a Kereszténydemokrata Néppárt csaló termékbemutatók visszaszorítását célzó előterjesztése, amelyet csütörtökön nyújtanak be az Országgyűlésnek.

Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata, pénz és értékpapírok is hiányoznak

Értékpapírok és pénzeszközök hiányát állapította meg a Buda-Cash lezárult vagyonvizsgálata - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján csütörtökön.

Wáberer György miniszterelnöki megbízott lett

A magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatokat látja el miniszterelnöki megbízottként.

Itt a Liget-projekt első szakasza

Döntött a kormány a Liget-projekt első szakaszáról - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol arról számolt be, hogy kertészeti-tájépítészeti ötletpályázatot írnak ki a Városliget közparkfunkciójának helyreállítása érdekében, továbbá számos épületet felújítanak, és újak is épülnek.

hirdetés

Lázár János 50 százalékkal emelné a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bérét

Az ebbe a kategóriába tartozó járási hivatali vagy kormányhivatali dolgozók 80-100 ezer forintot keresnek, cél, hogy az ő esetükben mielőbb béremelés legyen.

Az MNB tájékozódást és óvatosságot javasol a Görögországba irányuló átutalások esetén

A Magyar Nemzeti Bank tájékozódást és óvatosságot javasol a Görögországba irányuló pénzutalások esetére.

Elítélték a nagykanizsai piarista iskola volt tanárát, de csak öt évre tiltották el

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és öt évre eltiltotta a tanári hivatástól a Nagykanizsai Járásbíróság azt a 36 éves paptanárt, aki a nagykanizsai piarista iskolában két diákhoz is megpróbált szexuális céllal közeledni.

Tescós rablás: új eljárás

Az elsőfokú ítéletet megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasított a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön az egy évtizede a budaörsi Tescónál lezajlott lövöldözés, egy kettősgyilkosság és több másik súlyos, fegyveres bűncselekmény ügyében.

Megtartják szombaton a 33. Balaton-átúszást

A meteorológiai előrejelzés, illetve a balatoni vízirendészet vezetőjének véleménye alapján a szervezőbizottság úgy döntött, az eredetileg tervezett időpontban, szombaton megtartja a 33. Pek-Snack Balaton-átúszást.

Kidobta a 9 hónapos gyermeket a teraszra

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki élettársa 9 hónapos kisfiát babakocsival együtt kidobta kőbányai lakásuk teraszának kövezetére, majd ezután a nő 2 éves gyermekét is bántalmazta.

HÖOK-elnök: a gólyatábor-szervezés kérdéseivel folyamatosan kell foglalkozni

Szerinte nem jó döntés, hogy két olyan karon is elmarad az idei gólyatábor, ahol korábban erőszakos cselekmény történt.

Szerbiai és montenegrói embercsempészeket ítéltek el Szegeden

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásában másfél év, illetve két év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott első fokon három szerb és egy montenegrói állampolgárt, akik 36 határsértőt próbáltak meg Röszke közeléből Budapestre és Ausztriába szállítani.

Önkéntesek segítik a bevándorlók ellátását Szegeden

Az egyik közösségi oldalon szerveződött önkéntesek csoportja segíti a menedékkérők ellátását Szegeden a vasútállomásnál, elsősorban azok szorulnak támogatásra, akik az utolsó vonat budapesti vonat indulása után érkeznek a pályaudvarra és kénytelenek ott éjszakázni.

Felmentették az egykori Katonai Biztonsági Hivatal megvádolt dolgozóit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Felmentette első fokon a romagyilkosságokkal összefüggésben hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádja alól a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa az egykori Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) három tábornokát és egy alezredesét.

A lépcsőzetes béremelés a rezidensprogramban kezdődik

A szakorvosképzés július elsejétől hatályos programjával mutatható be a leginkább, "milyen lépéssorozatot kell megtenni ahhoz, hogy utána egy igényeknek megfelelő bérszínvonal tudjon kialakulni" lépcsőzetesen.

Tízszer szúrta barátjába a kést

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron leszúrta barátját dulakodás közben Környén.

Szijjártó: néhány hónap alatt épül meg a kerítés

Néhány hónapot vesz igénybe a magyar-szerb határra tervezett ideiglenes határzár kiépítése.

Szinte lehetetlen kiutasítani az országból a bevándorlók nagy részét

freedigitalphotos.net/franky242

A hatóságok rendelkezéseit rendre felülírják a bírósági ítéletek.

Rétvári: segély helyett egyre többen élnek munkából

A közfoglalkoztatási programnak köszönhetően egyre többen dolgoznak.

Magasabb jövedelemre számíthatnak a betegágy mellett dolgozók

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága számára kiemelten fontos, hogy javítsa az egészségügyi ágazatban dolgozók élet- és munkakörülményeit. Ennek érdekében 2015. július 1-jével több intézkedést is bevezetett.

Marad a tényleges életfogytiglan

A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés jogintézménye az alkotmányos jogrend része - mondta ki a legfőbb bírói fórum a jogegységi határozatban.

Vidus Gabriella az RTL Magyarország új vezérigazgatója

freedigitalphotos.net/adamr

Pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként kezdte a TV2/MTM-SBS társaságnál 1997-ben, majd 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz.

Az egészségügyi dolgozók bérfejlesztését követelték a József nádor téren

Több szakszervezeti vezető is felszólalt szerda délután a budapesti József nádor téren azon a demonstráción, amelyen több százan követeltek bérfejlesztést és jobb munkakörülményeket az egészségügyi dolgozóknak az Őszintén az Egészségügyről akciószövetség szervezésében.

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Debrecenben

freedigitalphotos.net/TeddyBear(Picnic)

Térfigyelő kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadóállomás mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen.

A szerb-magyar jószomszédi viszony a következő években is fennmaradhat

A migrációs kérdés, "a modern kori népvándorlás" kezelése, vagyis a magyar határőrizet helyreállítása sem olyan tényező, amely eltávolíthatná egymástól Magyarországot és Szerbiát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által szervezett szerdai magyar-szerb üzleti fórumon, Budapesten.

Nézőpont: pártokon átívelő téma lett az illegális bevándorlás elutasítása

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A megkérdezettek háromnegyede (76 százaléka) szerint "problémát jelent Magyarország számára" az illegális bevándorlás, és még a baloldali pártok szimpatizánsainak is közel 60 százaléka tartja problémának a jelenséget.

Béremelést követelt több ezer ápoló a Parlament előtt

Béremelést követelt több ezer egészségügyi dolgozó a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által szervezett demonstráción, szerda délután a fővárosi Kossuth téren.

Migráns gyerekeket segített az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI Fotó: MÖSZ / Kiss Tamás

Migráns gyerekeket segített a Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából az Ökumenikus Segélyszervezet, amely szerdán adta át a nagyfai ideiglenes befogadó központban lévők számára a gyerekápolási cikkeket.

Kifizette az állam a BKV adósságállományát

Az idei költségvetés módosításával június 19-én lépett hatályba a jogszabály, amellyel június 30-án megtörtént a BKV Zrt. konszolidációja.

Felfüggesztette az NFM a mosógépcserét a nyugat-dunántúli régióban

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban.

"Kiengedik" az egészségügyi dolgozók mozgóbérét

Július 1-jétől magasabb jövedelemre számíthatnak a betegágy mellett dolgozók.

Máris mindenki a CSOK-ot akarja

freedigitalphotos/Stuart Miles

Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál.

Fidesz: százezrek léphetnek egyet előre

Több százezer ember boldogulását segíti a július 1-jével - azaz szerdán - életbe lépett újabb béremelés, új típusú családi támogatás és foglalkoztatási adókedvezmény.

Kósa: jelentős eredmény az uniós álláspont megváltoztatása

MTI

Az Európai Uniónak változtatnia kell "teszetosza, sehová nem vezető, semmilyen" álláspontját menekültügyben, e téren pedig már "jelentős eredmények vannak".

Jelentős engedménnyel kínálnak tunéziai nyaralást az utazási irodák

Az egyik magyar internetes oldalon 85 ezer forinttól kínálnak tíznapos nyaralást korlátlan étel- és italfogyasztással.

Mélyrepülésben a vendéglátás a Balatonon

freedigitalphotos/Simon Howden

A leginkább szakácsból van hiány. Rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában.

Harmadával emelkedik a rendőrök és a katonák fizetése

A rendvédelmi és a honvédelmi dolgozói életpályamodellről szóló jogszabályok alapján júliustól 30 százalékkal emelkednek mindkét területen az illetmények.

Több fontos jogszabály is változik július elsején

freedigitalphotos/adamr

Használt lakás vásárlására is jár vissza nem térítendő állami támogatás, indul a mosógépcsere-program, a munkaadók adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági foglalkoztatottak után és a magyar autósok adatai kiadhatók lesznek a külföldi szabálysértési hatóságnak.

Nemzeti Korrupciós Múzeum néven szervez vándorkiállítást a DK

A Demokratikus Koalíció Nemzeti Korrupciós Múzeum néven vándorkiállítást indít, hogy bemutassa a kormánynak, hol vannak azok a források, amelyekkel segíteni lehet a magyar gazdaságot.

Nemzeti azbesztmentesítési program kidolgozását sürgeti a Levegő Munkacsoport

freedigitalphotos/dan

Magyarországnak még mindig nincs nemzeti azbesztmentesítési programja, miközben az uniós tagországok három kivétellel valamennyien elkészítették és folyamatosan hajtják végre a saját mentesítési programjukat.

Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter

Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.

Angol nyelvű kötet jelent meg Orbán második kormányzati ciklusáról

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A magyar miniszterelnök és kormányzatának politikája nem könnyen illeszthető be a nyugat-európai jobbközép politikába - hangsúlyozta a The Second Term of Viktor Orbán - Beyond Prejudice and Enthusiasm (Orbán Viktor második ciklusa - előítéleten és lelkesedésen túl) című kötet keddi budapesti bemutatóján a kiadvány egyik szerkesztője.

Elhunyt Peták István

Életének 75. évében elhunyt Peták István, a Magyar Televízió volt elnöke.

Újszülöttjének megölésével vádolt nő pere kezdődött Debrecenben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Újszülöttjének megölése miatt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel megvádolt hajdúszoboszlói anya pere kezdődött meg a Debreceni Törvényszéken kedden.

Pénteken és hétfőn is rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

A kormány péntekre és hétfőre is kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

Jogerősen pert nyert a Helsinki Bizottság a Fidesz ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben kedden helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a Fideszt és Hoppál Péter korábbi szóvivőt arra, hogy a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu portálon közzétett nyílt levél útján fejezze ki sajnálkozását amiatt, hogy valótlan tényeket állítva megsértette a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) jó hírnevét.

Két hónapot csúszik a kormányzati informatikai rendszer fejlesztésének lezárása

Június vége helyett várhatóan csak augusztus 31-én zárul az európai uniós forrásból finanszírozott Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer kiterjesztése (KKIR2) projekt.

Saját módosítást nyújtott be a közbeszerzési törvényhez a költségvetési bizottság

freedigitalphotos.net/cescassawin

Két területen is kivenné a közbeszerzési törvény hatálya alól a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) a parlament költségvetési bizottsága, a törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványában.

Édesvízi medúzákat fedeztek fel a Sükösdi tőzegtavak egyikében

Különleges, a hazai vizekben ritkán előforduló, de ilyen helyen még sohasem látott élőlények: édesvízi medúzák (Craspedacusta sowerbyi) felbukkanása tartja lázban vasárnap óta a Sükösdi tőzegtó-rendszer egyikének hasznosítóit és az oda járó vendégeket.

Szita: milliárdokat hozhat Kaposvárnak a Tudás-park

Wikipédia/Egrian

Az önkormányzat legfontosabb gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Kaposváron még több munkahely legyen, és a dolgozók a jelenleginél magasabb bért kapjanak.

Fidesz: tűrhetetlen, ami Debrecenben történt

Tűrhetetlennek és felháborítónak nevezte a debreceni migrációs tábornál előző nap történteket Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A DK az Európai Bizottsághoz fordult az infótörvény javasolt módosítása miatt

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Bizottsághoz (EB) fordult az információszabadságról szóló törvény javasolt, a közérdekű adatok megismerését megnehezítő módosítása miatt Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője.

Rétvári: 144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést a szünidőben

Így a programból egyetlen jelentkező önkormányzat sem maradt ki.

Illegális bevándorlás: az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra

EU

Szijjártó Péter szerint az EU migrációs biztosának látogatása valóban azt mutatja, hogy Magyarország már nincs egyedül, amikor "elképesztő illegális bevándorlási nyomással" néz szembe.

Mavir: befejeződött a tavaly megsérült távvezetékek felújítása

Az átviteli hálózat Gödöllő térségében összesen majdnem 14 kilométer hosszan sérült meg és a helyreállítás 38 távvezeték-oszlopot érintett.

NGM: július 1-jével 44 szakképzési centrum szerveződik

freedigitalphotos.net/adamr

A kormány döntése alapján 2015. július 1-től mintegy 300, 2016. július 1-től pedig további 50 oktatási intézmény kerül majd a gazdasági tárca fenntartásába.

Szeptembertől nem fordulhat elő, hogy egy gyerek nem kap naponta háromszor enni, de...!

Ahhoz, hogy el tudják érni a teljes körű étkeztetés biztosítását, be kellett vezetni a hároméves kortól kötelező óvodáztatást, továbbá ingyenessé kellett tenni a közétkeztetést, amit önbevalláson alapuló jövedelemhatárhoz kötöttek.

Gripen-balesetek: a Kecskeméten megsérült gép remélhetőleg javítható

Lockhead Martin

Az elsődleges szakértői vélemények alapján a honvédelmi tárca abban bízik, hogy a Kecskeméten futóműhiba miatt megsérült Gripen vadászrepülő javítható.

Elfogadhatatlan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet érintő törvénymódosítás?

A jogszabállyal a kormány támadást indított jelentős magyar felsőoktatási intézményekkel, az ELTE-vel és a Corvinussal szemben.

Behajtott egy boltba egy autós Győrben

freedigitalphotos.net/adamr

Behajtott egy boltba egy autós Győrött. Senkinek nem esett baja a balesetben.

Júliusban huszonöt új busz áll forgalomba Budapesten

25 új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált utasterű busz áll csatasorban a főváros utcáin.

Balog Zoltán: az Emmiben maradnak a jelenlegi államtitkárok

freedigitalphotos/pakorn

Az emberi erőforrások minisztere az egy éves kormányzati munka júliusi értékelése után is a jelenlegi államtitkárokkal akar tovább dolgozni.

Nagyon zsúfoltak a befogadó intézmények

Jelenleg a kapacitás 200 százalékán működnek a bevándorlókat befogadó magyarországi intézmények, ezért folyamatosan bővíteni szükséges a férőhelyeket sátrakkal, konténerekkel vagy akár egy sportcsarnokkal.

Idénymunkára mehetnek a közfoglalkoztatottak

Közfoglalkoztatottakat is lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatásban.

Nyáron megszűnik a bírósági végrehajtói kamara

Avégrehajtóknak jogi végzettséget kell szerezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre szóló lesz a bírósági végrehajtásról szóló törvény és hozzá kapcsolódó más törvények módosítása alapján, melyeket kedden szavazott meg az Országgyűlés 147 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett.

Vasárnap futnak majd, hogy ne zavarják a közlekedést és a bevásárlást

freedigitalphotos/duron123

Változás várható a hétvégi köztéri rendezvényekkel kapcsolatban, mert amióta az üzletek vasárnap zárva tartanak, a szombati napokra szervezett események még inkább megnehezítik a bevásárlást és a közlekedést.

Ez a magyar honvédség legnagyobb problémája

A "helikopterképesség" teljes hiánya a magyar honvédség legnagyobb problémája a NATO friss elemzése szerint, a tárca dolgozik a helyzet megoldásán.

A rezidensképzésben központi foglalkoztatás és finanszírozás lép életbe

freedigitalphotos/Stuart Miles

A július 1-jén életbe lépő rendelet értelmében valamennyi rezidens illetményét (a jogszabály szerinti járulékokkal együtt) központi költségvetési forrásból biztosítják.

Egyre nagyobb a káosz a Telenornál

Ma van az utolsó nap a július elsejei áremelés előtt, amikor még jelezhetik az ügyfelek, hogy kérnek-e belőle vagy sem. Ha tegnap roham volt, amin nem bírt úrrá lenni a szolgáltató, akkor mára összeomlás várható?

NOE: jelentős segítség az új otthonteremtési program

Az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyik legnagyobb előnye, hogy már használt lakás vásárlására és bővítésére is igénybe vehető.

Bevezetheti a családi csődvédelmet a parlament

freedigitalphotos/olovedog

Az Országgyűlés mai ülésnapján összesen tizenkilenc javaslatról dönthet, elfogadhatják például a kereszténydemokraták családi csődvédelemről szóló javaslatát, továbbá módosíthatják a menedékjogi törvényt.

Indul a mosógépcsere-program, elsőként a nyugat-dunántúli régióban

Szerdán indul a mosógépcsere-program, amelyet az Otthon melege program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hirdetett meg, július elsejétől elsőként a nyugat-dunántúli régióban - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben - lehet pályázni.

Két hosszúhétvége lesz jövőre

freedigitalphotos/Stuart Miles

Jövőre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

Civilek segítik az elfogott határsértőket a röszkei hangárban

A zöldhatár közelében elfogott emberek először ebbe az épületbe kerülnek, vizet, élelmet kapnak, lepihenhetnek, majd elkezdődik a rendőrségi regisztrációjuk.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Vérhiány: a Facebook segített, a polgármester nem kért protekciót!

freedigitalphotos.net/adamr

A XV. kerület polgármestere, Hajdu László segítségkérő kiáltását szerkesztőségünk a Facebookon olvasta. Azért kért segítséget egy hete csütörtökön, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.