Elhunyt Deutsch Róbert főrabbi

freedigitalphotos/Chris Sharp

Életének 59. évében elhunyt Deutsch Róbert főrabbi, a budapesti Bethlen téri zsinagóga rabbija, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Rabbitestületének elnöke, a Budapesti Rabbiság igazgatója.

MÁV: mintegy 20 vasútállomás és megállóhely újulhat meg

Két év alatt több mint 4,3 milliárd forintból mintegy húsz vasútállomás, illetve megállóhely - köztük Esztergom-Kertváros, Gyula, Karcag, Kisújszállás, Püspökladány - újulhat meg.

Európa egyre keményebb véleményeket fogalmaz meg a migránsokkal szemben

Amíg nincs közös európai megoldás, nemzeti megoldások születnek.

Kilenc gyógyszert vontak ki a forgalomból

Kilenc készítmény forgalomba hozatali engedélyének felfüggesztéséről döntöttek - írja közleményében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

hirdetés

Becsléssel és diktálással is leolvashatóak a gázmérőórák a szolgáltatóváltáskor

A gázszolgáltató-váltáshoz szükséges mérőóra-leolvasás valószínűleg becsléssel történik majd, de a jogszabály alapján fogyasztói bediktálásra is lehetőség van.

Munkaterv készül a mindennapos éneklés megvalósítására

Kétéves munkatervet dolgoz ki a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a KÓTA a mindennapos éneklés megvalósítására.

Fagyálló okozhatta a budaörsi rosszulléteket

Fagyálló folyadék és víz keveréke okozhatta azokat a rosszulléteket, amelyeket egy budaörsi telephelyen tapasztaltak kedd kora délután; a szennyeződés nem került be a város ivóvízhálózatába.

Vízművek: a budaörsi vízhálózatba nem került szennyeződés

freedigitalphotos.net/winnond

A közösségi vízhálózatot nem érinti a budaörsi ipartelepen történt rosszulléteket okozó vízhálózati szennyeződés.

Nem marad víz nélkül a kaposvári hajléktalanszálló

Nem maradnak víz nélkül Kaposváron a Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete által működtetett hajléktalanszálló lakói, az önkormányzat jegyzője határozatban kötelezte a magántulajdonban lévő telephely tulajdonosát, hogy állítsa helyre az eredeti állapotot, gondoskodjon a vízellátásról.

Elítélték a rendőrnőre támadó ausztrált

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Egy év 9 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt az ausztrál férfit, aki megtámadott egy rendőrnőt a napokban Budapesten.

Belső vizsgálatot indít a BKK az internetre kikerült belső anyag miatt

Belső vizsgálatot rendelt el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetése azért, hogy kiderüljön: felsővezetői jóváhagyás nélkül hogyan került ki az internetre egy munkaközi anyag.

Tárki: nem nőtt, de továbbra is magas az idegenellenesek aránya

freedigitalphotos.net/franky242

A magyar lakosság csaknem 40 százaléka tekinthető idegenellenesnek, ez a magas arány megfelel a 2014 elején mért szintnek.

Vizsgálják a budaörsi ipartelepen történt rosszullétek okát

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta több dolgozó rosszullétét azon a budaörsi ipartelepen, ahonnan húsz embert vittek kivizsgálásra kórházba kedd kora délután.

Itt vannak az augusztus 20-i állami ünnepség programjai

freedigitalphotos/Keerati

A budapesti Kossuth téri honvédtisztavatás után augusztus 20-án az idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, a Várkert Bazárnál pedig egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. A szokásokhoz híven aratómenetet tartanak, megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja.

Hasmenés miatt vittek kórházba tizenkét szíriai határsértőt Szegeden

A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatóak.

Több mint ötmilliárd forintból újítják fel a Budai Vigadót

Facebook

Mintegy 5,5 milliárd forint állami támogatásból újítják fel a Budai Vigadót; a két és fél éven át tartó beruházás során szigetelik az épület alapozását, helyreállítják az eredeti belső terek többségét, és egy új tető alatt próbatermeket alakítanak ki.

Augusztus 20. - Bemutatták az idei ünnep kenyerét és tortáit

Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Honvédség tortáját is bemutatták kedden a Parlamentben az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón.

Határzár - Rabok készítik a tartóelemeket Dunaújvárosban

MTI Kelemen Zoltán Gergely

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai készítik a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár tartószerkezeteit, a munkavégzés fázisait sajtótájékoztatón mutatták be kedden.

Szandálban nem kérheti a jegyünket a BKK-ellenőr

Az új szabályozás szerint nem ácsoroghatnak zsebre tett kézzel a megállóban, nem ehetnek és rövidnadrágot sem viselhetnek a BKK-ellenőrök a szolgálati idejükben.

Lövedékes játékok akadtak fenn a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

you tube screenshot

Összesen 27 fajta lövedékes játékot, 4 különböző szempontból tesztelt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a játékok harmada fennakadt a vizsgálatok többségén.

Nem támogatja a férfiak korai nyugdíjazását a kamarai elnök

Felelőtlennek nevezte a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozó kezdeményezéseket Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

"Lelkületet" vinnének az iskola életébe: jön a mindennapos énekóra?

MTI Koszticsák Szilárd

Az emberi erőforrások minisztere szerint ez nem a tananyag növekedését jelentené a tárca tervei szerint.

Marad a szabad orvosválasztás, de csak egyszer

Megmarad a szabad orvosválasztás az alapellátásban, de a betegek a jövőben évente csak egyszer válthatnak háziorvost, de mindenkinek le kell adnia a TB-kártyát.

Szigorított nyelvvizsga-ellenőrzés: logikus, hogy csak a felkészült tanulókat küldik vizsgázni

freedigitalphotos.net/adamr

Mindenki tudja, milyen céllal indult a diplomamentő program, most viszont az a baj, hogy túl sokan tesznek sikeres vizsgát. Meglepő, ha működik egy program?

Gyed extra: a számok igazolták a várakozást

Érezték, hogy segíteniük kell az édesanyáknak abban, hogy össze tudják egyeztetni a munkát a családi élettel, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Kiket vizsgál jövőre a tanfelügyelet?

freedigitalphotos/Gualberto107

Tájékoztató levelet küldött az Oktatási Hivatal (OH) a jövő évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben érintett pedagógusoknak, intézményvezetőknek.

Az MNB nyilvánosságra hozta az Értéktár Program értékbecslői nevét

Köztük van például Plesznivy Edit művészettörténész, Nudelman László numizmatikus, Lengyel László művészettörténész-főmúzeológus.

Felszámoló: hamarosan lezárul a Hungária Értékpapír hiánymegállapítása

freedigitalphotos.net/adamr

A vagyonfelmérést követően a károsultak hozzájutnak majd az őket megillető osztalékukhoz és a lejáró állampapír kifizetésekhez.

Quaestor-kártalanítás - Kezdődhet a pénzügyi eszközök kiadása

Nagyrészt befejeződött a Quaestor Értékpapír Zrt. vagyonának felmérése, amelynek során megállapították, hogy 345-féle pénzügyi eszköz maradéktalanul rendelkezésre áll a KELER-nél vezetett értékpapírszámlán.

Bács-Kiskun megyében is megkezdődött az ideiglenes határzár előkészítése

MTI Kelemen Zoltán Gergely

A magyar-szerb határ Bács-Kiskun megyei szakaszán is megkezdődött az ideiglenes határzár építésének előkészítése hétfőn.

Változnak a liftek műszaki felülvizsgálatáról szóló szabályok

A kormány honlapján megjelent rendelettervezete kétévente írná elő a fővizsgálatot a 20 évnél nem régebbi liftek esetén.

A Buda-Cash károsultak a felszámolás során befolyt osztalékhoz is hozzájutnak

freedigitalphotos/zirconicusso

A Buda-Cash Zrt. KELER-nél vezetett számlájára a Zwack, az ELMŰ, az ÉMÁSZ, a Graphisoft, a Norbi Update és az Állami Nyomda részvényeihez tartozó osztalékok érkeztek be a felszámolási eljárás kezdő időpontját, vagyis 2015. március 5. követően.

Mintegy ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly

Az idei év első negyedévében a múlt év azonos időszakához képest több mint duplájára nőtt azoknak a száma, akik éltek a munka melletti gyed lehetőségével.

Varga Mihály: a János kórházat mindenképpen fel kell újítani

janoskorhaz.hu

Még akkor is, ha nem ott alakítják ki az új budai kórházat - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn, mielőtt aláírta azt az aláírásgyűjtési ívet, amellyel civilek azt kezdeményezik, hogy az intézmény területén vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fővárosi központi kórház.

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Az országban az első szállítmány Székesfehérvárra, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába érkezett meg.

Tiszaszigetnél és Röszkénél is megkezdődött az ideiglenes határzár előkészítése

freedigitalphotos.net/franky242

Tiszaszigetnél és Röszkénél is megkezdődött az ideiglenes határzár építésének előkészítése.

Itt a megoldás az albérletrohamra

Budapesten 20%-kal, de egyéb régiókban is jelentősen drágultak az albérleti díjak. A felsőoktatási ponthatár-húzás után országszerte megindult a roham a kiadó lakásokért, ami augusztusban csak tovább fokozódhat. Kevés a kínálat, szeptembertől viszont több ezer egyetemista költözne - a kérdés csak az, hogy hova és mennyiért. Jön a külföldön már bevált modell, a lakótárskeresés!

Elkezdődött a kerítés építése Ásotthalom térségében

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Elkezdődött az ideiglenes biztonsági határzár kivitelezése a magyar-szerb határon, az Ásotthalom-Királyhalom határátkelő közelében hétfő délelőtt.

Idős asszonyok fülbevalóit tépte le - 15 évet is kaphat

Vádat emelt az ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki tavaly ősszel hét nőt támadott meg Győr utcáin, letépte róluk az általuk viselt fülbevalót vagy nyakláncot, majd elmenekült a zsákmánnyal.

A tavalyihoz hasonló szőlőtermésre számít a hegyközségi tanács elnöke

freedigitalphotos/dan

Tornai Tamás a Kossuth rádió G7 gazdasági magazinjában azt mondta, pontos becslési adatokat a jövő héten elején tudnak majd közölni.

Illegális bevándorlás: előzetesben egy magyar kamionsofőr és kísérője Csehországban

Mindkét embert meg nem engedett határátlépés szervezésével és lehetővé tételével vádolják.

Szavazategyenlőség az időközi polgármester-választáson Dúzson

freedigitalphotos.net/adamr

Szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett az időközi polgármester-választás a Tolna megyei Dúzson vasárnap, ezért a voksolást meg kell ismételni.

Jobbik: bátrabb beavatkozás kell az autóhitelesek esetében

A Jobbik bátrabb, markánsabb beavatkozást sürget a deviza alapú autóhitel-szerződések esetében.

MSZP: menesszék a Klik botrányaiért felelősöket!

freedigitalphotos/jscreationzs

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány nevezze meg és menessze azokat, akik felelősek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) botrányaiért.

Éjszakai gyakorlatra készülnek a honvédség repülőgépei

Éjszakai repülésre készülnek a kecskeméti repülőbázis pilótái augusztus 3-tól augusztus 6-ig több város fölött, ez nagyobb hanghatással jár, ezért a honvédelmi tárca a lakosság megértését és türelmét kéri.

Többet költünk környezetvédelemre, mint Ausztria vagy Németország

freedigitalphotos/worradmu

A következő években is ez a cél a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár szerint.

Hétfőtől szállítják az iskolákba a tankönyveket

Hétfőn megkezdődik az iskolákba az alaprendelés során igényelt tankönyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktáraiból, a kiadványok átadásának idejét az iskolák és fenntartóik közösen határozzák meg. A könyvekért az idén szeptember 15-ig kell majd fizetniük a szülőknek.

Százmillió forinttal támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

freedigitalphotos/serge bertasius

Idén 100 millió forint pályázati forrást biztosított az önkéntes mentőszervezetek számára a központi költségvetés.

A forinthitelek elszámolásában 1,2 millió érintett ügylet van az OTP-nél

Az OTP Banknál a forinthitelek elszámolásában 1,2 millió érintett ügylet van, ezekből mintegy 240 ezer az élő forint hitelszerződés.

Önkéntes munkát vállalóknak indított honlapot az Emmi

freedigitalphotos.net/adamr

E eddig 8779 szervezet jelentkezett a közérdekű önkéntes tevékenységet végző szervezetek nyilvántartásába, de ezeken kívül is számos civil szervezet végez ilyen munkát.

Határon túli fejlesztések pluszforrásairól döntött a kormány

A határon túli magyarság szülőföldön boldogulását támogató Bethlen Gábor Alapba történő előirányzat-átcsoportosításokról döntött a kormány.

Óvodákat újítanak fel Józsefvárosban a nyáron

freedigitalphotos.net/tungphoto

Józsefváros tizenöt óvodájából tizenhármat felújítanak a nyáron, a beruházásra 440 millió forintot szánnak.

Ötös lottó: sok ötös volt

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki.

Három velencei-tavi fürdőhelynek nincs engedélye

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A természetes fürdőhely működtetéséhez alapvetően szükséges a vízminőség ismerete és a jogszabályban foglalt közegészségügyi feltételek megteremtése, amelyek együttesen szolgálják a fürdőzők egészségét, biztonságát.

Tiltakozik a Jobbik a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

A Jobbik támogatja a lakosságot "minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését".

Velencei önkormányzat: nem zárták be az összes szabadstrandot

Wikipedia/Darinko

A médiában megjelent hírekkel ellentétben a Velencei-tónál nem zárták be az összes szabadstrandot.

Minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Azok a hallgatók, akiket a felsőoktatási intézmények átalakítása érint, változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat.

A gyorsíró-világbajnokság nyertese szerint nagyon nehéz a címet megvédeni

freedigitalphotos.net/patrisyu

A budapesti gyors- és gépíró-világbajnokságon gyorsírás kategóriában első helyet szerző Ferenc Zsuzsa szerint nagyon nehéz a világbajnoki címet megvédeni.

Új betegségeket hozhat a menekülthullám

A Magyarországra érkező menekültek jelentős része el sem jut azokra a pontokra, ahol járványügyi szűréseket végezhetnének.

Hatályba léptek a menekültügyi eljárások új szabályai

Augusztus 1-jétől hatályosak az új menekültügyi szabályok. Az eljárások lerövidítéséről július elején döntött a parlament.

Határzár - Pénzbírság jár az építkezés akadályozásáért

freedigitalphotos.net/franky242

Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozza.

Baranyában és Zalában létesül ideiglenes befogadó állomás

A Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások.

Visszaéléseket követhettek el Magyarországon elhelyezett német gondozott gyerekek ügyében

Visszaéléseket követhetett el Magyarországon elhelyezett állami gondozott gyerekek ügyében a németországi Gelsenkirchen gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese.

Megalakult a "Híd a munka világába" foglalkoztatási szövetkezet

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Augusztustól megkezdi működését a "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet, amely több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma családnak nyújthat kiszámítható és folyamatos munkalehetőséget.

Augusztustól változik az egészségügyi alapellátás

Augusztus 1-jén lép hatályba az egészségügyi alapellátási törvény, amely azt is rögzíti, hogy az alapellátás továbbra is önkormányzati feladat marad, az orvosok segítséget kapnak a praxisvásárláshoz, valamint kedvezményekkel ösztönzik a részvételt az állami szűrővizsgálatokon.

Piacon vett sebészszikével nyitotta fel a saját erét

screenshot

Megszólalt az az önmagát megoperáló férfi: az életemet mentettem meg, illetve az amputációtól mentettem meg saját magamat.

Levélben szembesülhetnek a volt hallgatók, mennyit kell visszafizetniük

Kiküldték a levelet az igénybe vett magyar állami ösztöndíj összegéről és az oklevélszerzés határidejéről. Ha nem teljesíti utóbbi feltételt, akkor az államnak vissza kell fizetni az igénybe vett állami ösztöndíj 50 százalékát.

Légiós baktériumot találtak a pécsi klinika vízvezetékrendszerében

freedigitalphotos/david castillo dominici

Egy rutinellenőrzés során került napvilágra a fertőzés ténye.

Ettől lesz majd több utas a 4-es metrón

A kormány reméli, hogy a fővárossal közös, a 4-es metróhoz kapcsolódó közlekedési fejlesztéseknek köszönhetően tovább nő a metró utasszáma a következő években.

Jobbik: az Ab kötelezheti a kormányt a nyitva tartás helyi szabályozására

Helyi mentességgel például a következő szezonban már mindenki vásárolhatna a Balatonnál vasárnap is.

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Augusztus 10-ig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

Budapesten lesz a Siketek Világszövetségének konferenciája 2017-ben

freedigitalphotos.net/cescassawin

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) rendezheti meg 2017-ben a Siketek Világszövetségének (World Federation of the Deaf, WFD) III. nemzetközi konferenciáját, miután megnyerte a rendezésére kiírt pályázatot.

Vigyázat, baktériummal szennyezett az ivóvíz három dél-somogyi településen!

Forralás nélkül nem iható a vezetékes víz három dél-somogyi településen, szerdától lajtos kocsikkal szállítják a vizet Barcsra, Drávaszentesre és Somogytarnócára, miután hétfőn baktériumos szennyezettséget találtak a hálózatban.

ENKSZ-igazgató: nem lesz rendkívüli óraleolvasás az átkerülő fogyasztóknál

freedigitalphotos/master isolated

Ne higyjenek a csalóknak, az átadás-átvétel keretében zajló óraegyeztetés az ügyfeleken keresztül, diktálás formájában történik; minden szolgáltatónál normál menetrendje van az óraleolvasásnak.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Napelemes rendszerekkel akár 0 Ft lehet az áramszámla!

A megújuló energiaforrásoknak és a korszerű berendezéseknek köszönhetően környezetbarát módon bárki meg tudja termelni a háztartása számára szükséges energiát. A napelemes rendszer a legjobb választás, ha Ön is önállóan szeretne gondoskodni otthona villamosenergia-ellátásáról.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.