Csányi is megszólalt a brókerbotrányokkal kapcsolatban

MTI Fotó

Csányi Sándor szerint "mindenképpen indokolatlan", hogy a szektor többi szereplője fizesse meg a hiányt.

Brókerbotrány: 3700 munkavállaló aggódhat a munkájáért

A cégeket érő negatív hatások a felszámolási eljárások, illetve cégmegszűnések révén is elérhetik a kapcsolódó vállalkozásokat.

Vallomást tett T. Csaba

Vajon mi minden volt a tarsolyában?

Chikán Attila életműdíjat kapott

Chikán Attila a beszerzéssel és az ellátással kapcsolatos kutatás és oktatás területén elért kiemelkedő eredményeiért kapta a díjat.

hirdetés

Megbízott kapitányságvezetők Kaposváron és Fonyódon

Az országos rendőr-főkapitány indoklás nélkül vonta vissza a megbízását.

Fővárosi főügyész: 160 milliárd forintnyi megvan a Quaestor-ügyben

Folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában sikerült lefoglalni ezt az értéket.

Mikor kell külön elszámolást kérni?

A Lízingszövetség szerint a 2009. július 26-a előtt követeléskezelőhöz átkerült ügyleteknél az elszámolást külön kell kérni.

Levegőben maradt a Wizz Air gépe Debrecen felett

A London-Luton repülőtérről érkező szerdai Wizz Air járat ugyanakkor leszállt Debrecenben, de csak két és félórás késéssel tudott visszaindulni.

Nem lesz népszavazás a vasárnapi nyitva tartásról - most még...

Helybenhagyta a Kúria szerdai végzésében a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amelyben az NVB megtagadta az Összefogás Párt elnökének a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdése hitelesítését.

Orbán: ésszerű együttműködni Kazahsztánnal

freedigitalphotos.net/adamr

A kormányfő háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Asztanában. Orbán Viktor megbeszélést folytatott kazah kollégájával, Karim Maszimovval.

Stabilitást mutat a pártok támogatottsága

Az ezer ember telefonos megkérdezésével készült reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP 29 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Vagyonkutatásra adott utasítást az ügyészségi munkacsoport

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A Hungária Értékpapír Zrt.-nél folyó nyomozás keretében alapos vagyonkutatás végzésére adott utasítást a március 24-én alakult, három ügyészből álló munkacsoport, egyúttal kezdeményezték az előzetes letartóztatásban, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt álló négy embert érintő kényszerintézkedés meghosszabbítását.

Finomhangolják a kancellária rendszert

Vegyesek az eddigi tapasztalatok a kancellária rendszerrel kapcsolatban, voltak kifejezetten pozitív megnyilvánulások is, és elhangzottak olyan beszámolók is, amelyek rávilágítottak bizonyos nehézségekre.

Ismét előzetesben a nagykanizsai szórakozóhely fenyegetői

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Házi őrizetből ismét előzetes letartóztatásba került az a négy vádlott, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság februárban közveszélyokozás és kényszerítés kísérlete miatt első fokon fegyházbüntetésre ítélt.

E-kártya válthatja jövőre a személyit

Ujjlenyomattal történő azonosítást tesz lehetővé és elektronikus aláírásra is alkalmas lesz az új e-személyi, amelyet jövő januártól vezetne be a kormány.

A GVH 2013-as működéséről tárgyal a Ház

freedigitalphotos.net/cescassawin

Az Országgyűlés mai ülésén öt előterjesztés általános vitája szerepel, a képviselők egyebek mellett tárgyalják a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2013-as működéséről szóló beszámolót is.

Ősztől 278 kormányablakban háromszáz ügyet lehet majd intézni

"Ügyet intézni az államnál ne időveszteség, pluszteher vagy stressz legyen, hanem lehetőség szerint olyan munkafolyamat, amellyel segíteni lehet minden választópolgár problémáin."

Egyes elítéltek otthon tölthetik büntetésük utolsó hónapjait

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Szerdán lépnek életbe a reintegrációs őrizet szabályai, ennek lényege, hogy ha a bíró arra lehetőséget ad, akkor azok az első bűntényesek, akiket kisebb súlyú cselekmények miatt ítéltek el, a szabadulásuk előtti utolsó hónapokat akár a saját otthonukban is tölthetik.

Kiürítettek egy irodaházat a Kálvin téren

A dolgozók már vissza is térhettek az épületbe.

A szaktárca és a Nébih nem tud a Greenpeace paprika-vizsgálatáról

ma.hu

A szaktárca és a Nébih nem tud a Greenpeace paprika-vizsgálatáról, amelyben több szennyezett mintát találtak marokkói és jordániai szállítmányokban.

Simicskó István: a titkosszolgálat nem jelezte a tévészékház ostromát

A titkosszolgálat nem jelezte a tévészékház ostromát, ezzel kapcsolatos információ az akkori kormányzattól nem érkezett.

A TEK helyett a Készenléti Rendőrség védi ezentúl az államfőt

TEK

Április 1-jétől, szerdától a Terrorelhárítási Központ (TEK) helyett a Készenléti Rendőrség látja el a köztársasági elnök védelmét.

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

"Az infokommunikációs szektor ugrásszerű növekedést tud generálni."

Az Uber nyitott a szabályozással kapcsolatos párbeszédre

freedigitalphotos.net/adamr

Az Uber egy szabályozáspárti cég, nyitott az ezzel kapcsolatos párbeszédre mind a kormányzattal, mind pedig a taxitársaságokkal.

A plázákban a hosszabb nyitva tartás még nem kompenzálja a vasárnapot

A látogatók a felháborodásukat az üzletekben szóvá is teszik, a külföldieket pedig teljesen váratlanul érte a zárva tartás.

Itt van T. Csaba Orbánnak írt levele

freedigitalphotos.net/adamr

A miniszterelnökség nyilvánosságra hozta T. Csaba Orbán Viktornak írt levelét. Elképesztő a profizmusa, előrelátása és problémamegoldó-képessége.

Utasítást kapott a NIF: álljon le az M4-essel

Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán.

Felavatták Antall József mellszobrát az Európai Parlament brüsszeli székházában

Felavatták kedden Antall József mellszobrát az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában, a néhai magyar miniszterelnökről elnevezett épületszárnyban.

Sulyok Tamás az Alkotmánybíróság elnökhelyettese

Az Ab-ről szóló törvény szerint az elnökhelyettes segíti az elnök munkáját, ellátja mindazokat a feladatokat, amelyekkel az elnök megbízza, továbbá az elnököt akadályoztatása esetén helyettesíti.

Kilenc pártnál tártak fel visszaélést a kampánypénzek elköltésénél

freedigitalphotos.net/taesmileland

Nyolc, az országgyűlési választáson listát állító, de képviselethez végül nem jutó párt sértette meg az áfatörvényt és a számviteli törvényt a kampánypénzek elköltésénél, az Összefogás Pártnál pedig büntetőeljárás indult a számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt.

Orbán felmentette az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját

A kormányfő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára mentette fel főigazgatói tisztségéből Göbölös László dandártábornokot.

A hétvégi bajnokit azért megtartják az ETO Parkban

MTI/Krizsán Csaba

Ugyan a Győri ETO FC labdarúgócsapatának otthonát, az ETO Parkot lefoglalta a nyomozó hatóság, de a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzését várhatóan megtartják szombaton.

Elfogadta a vagyonzárolási javaslatot a parlament

Törvényt módosított kedden a parlament, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

Száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

freedigitalphotos.net/Toa55

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit.

150 ezret kért műtétenként

Kilenc rendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat egy orvossal szemben a Veszprémi Járási Ügyészség. A sebész a műtétekért a legtöbb esetben 150 ezer, míg a kontrollvizsgálatokért 15 ezer forintot kért.

Másodfokon is pert vesztett a CIB Ingatlanlízing

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a CIB Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthiteles szerződései tisztességtelenek.

Nyárig nyomoznának a Rác fürdőnél

A büntetőeljárás határidejének meghosszabbítása folyamatban van, az ügyészi döntéssel a BRFK június 30-ig nyomozhat tovább a budai fürdő és a mellé épített hotelberuházáshoz kapcsolódó, az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. által megkötött kölcsönügyletekkel összefüggésben.

Még nem fizettek a megbírságolt kispártok

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Augusztus óta csak húszmillió forintot tudtak behajtani az országgyűlési választáson megbírságolt kispártoktól.

A brókerbotrányhoz kapcsolódó vagyonzárról dönt a Ház

Az Országgyűlés ma elfogadhatja a kormánypártok azon hétfőn tárgyalt javaslatát, amely az érintett vezetők vagyonának zárolásával nyújt segítséget a brókerbotrányok károsultjainak.

A korrupció hatékonyabb felderítése érdekében módosítanák a Btk.-t

freedigitalphotos.net/adamr

Többek között a korrupció hatékonyabb felderítését célozza az a kormány honlapján olvasható nagy terjedelmű tervezet, melyben az Igazságügyi Minisztérium számos büntető tárgyú törvény módosítását kezdeményezi.

Bizottsági igen a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló törvényjavaslatra

Ügyészi indítvány lesz szükséges a vagyonzároláshoz, és a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók lesznek azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

Közlekedési hatóság: kockázata van a hirtelen szabályváltoztatásnak

freedigitalphotos.net/James Barker

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint kockázatos a légiközlekedés szabályain hirtelen, "indulatból" változtatni, mert újabb biztonsági kérdéseket vethet fel egy esetleges módosítás.

Hét civil kezdeményezést utasított el az NVB

Hét "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ez azt jelenti, hogy egyelőre csak két kérdésben lehet népszavazást tartani.

Buda-Cash/Quaestor: csütörtökön közlik, mely állami intézmények érintettek

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Csütörtökre ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.

21 új átkelő nyílik a szlovák-magyar határon

Huszonegy új határátkelő nyílik Magyarország és Szlovákia között egy ősszel induló projekt keretében.

Rogán: szigorítások a kártalanítási törvényjavaslatban

freedigitalphotos.net/cescassawin

Olyan módosító indítványt adnak be, amely világossá teszi, hogy a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

Szijjártó: a KKM nem rendelkezett semmilyen törvénytelen információval

A miniszter kijelentette, hogy egy levelet sem kapott T. Csabától, a Quaestor vezérétől, akivel utoljára januárban vagy februárban találkozott, és a Duna City befektetési projektről tárgyalt akkor.

Nem hallgatták meg Szijjártót és Matolcsyt a Quaestor-ügyben

Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága levette hétfői ülésének napirendjéről Matolcsy György és Szijjártó Péter meghallgatását.

A Corvinus közreműködik a Kehi által feltárt szabálytalanságok kivizsgálásában

Az ügyek kivizsgálásában az egyetem mindenben közreműködik, elősegítve a nyomozás sikeres lebonyolítását.

Semjén Zsolt tárgyalásai Vietnamban

A találkozó során a felek érintették a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében biztosított, 100 főre emelt vietnami kvótát, a magyar kötött segélyhitelből létesítendő Vörös-folyó felszíni víztisztítómű projektet, és a szintén ebből a forrásból felépítendő Can Tho-i onkológiai kórház projektjét.

Giró-Szász: T. Csaba akkor írt levelet a kormányfőnek, amikor a jegybankot is tájékoztatta

Giró-Szász András átadta a műsorban T. Csaba Orbán Viktorhoz címzett levelét, ám annak részletes ismertetéséhez nem járult hozzá.

Halálos baleset miatt teljes útzár a Ferihegyi gyorsforgalmi úton

freedigitalphotos.net/adamr

Az első információk szerint egy ember meghalt, többen megsérültek egy balesetben a Ferihegyi gyorsforgalmi úton.

Bősze Kornél lett Bezi polgármestere

Bősze Kornél (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Bezi polgármestere 137 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen.

Karácsony Sándor lett az úr a szatmári Urán

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A független Karácsony Sándor nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán.

Szünetelt a távhőszolgáltatás Pécsett

Már helyreállt.

Húsvét: nem drágul a tojás a húsvéti időszakban

freedigitalphotos.net/adamr

A tojásvásárlás húsvét előtt a duplájára nő, ami 30-60 tojás vásárlását jelent háztartásonként hetente. A húsvét előtti két hétben eléri az 50-60 milliót az eladott tojások száma.

Az Együtt nem támogatja a brókerpiac rendbetételéről szóló fideszes javaslatot

Az Együtt csak olyan javaslatot tud támogatni, amely nélkülözi a demagógiát, ezért is utasítják el Rogán Antalnak, a Fidesz képviselőcsoport vezetőjének javaslatát, és nem járulnak hozzá szavazatukkal a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötödös többség eléréséhez.

A forintosítással megszűnik az árfolyamgát

freedigitalphotos.net/adamr

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgát rendszerbe belépett devizahitelesekre is vonatkozik. Az árfolyamgátasoknak érdemes megfontolniuk, maradnak-e a törlesztőrészlet rögzítésénél, kockáztatva, hogy a gyűjtőszámlahitel lejárta után megugorhat a havi törlesztésük, vagy inkább vállalják a magasabb törlesztőrészletet.

Roza László István lett Berente új polgármestere

A független jelöltként induló Roza László Istvánt választották meg Berente új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi szavazáson.

Timár Gábor lett Kisbodak polgármestere

freedigitalphotos.net/adamr

Timár Gábor (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodak polgármestere 117 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen.

Quaestor: T. Csaba előzetesben - ügyvédje fellebbezett

Előzetes letartóztatásba helyezte T. Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést azonban a Quaestor tulajdonosának ügyvédje megfellebbezte.

Földrengés Miskolcon!

MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ugyanakkor sokan jelezték, érezték a jelenséget.

Fidesz: már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát - reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és "politikai cirkusz" helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

A végtörlesztők már csak két napig igényelhetik az elszámolást

freedigitalphotos.net/adamr

Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztő ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktől az elszámolást.

100 milliót is meghaladhatja a sikkasztás és a hűtlen kezelés a Corvinuson

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Corvinus egyetem gazdálkodásával kapcsolatban.

A brókerbotrányban érintett vezetők vagyonzárolásáról dönthet a Ház

MTI Fotó: Sallmayer Gábor

Az Országgyűlés következő kéthetes ülésének első felében hétfőtől szerdáig ülésezik, a képviselők pedig akár már kedden elfogadhatják a kormánypártok azon javaslatát, amely segítséget nyújt a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.

Egészségügyi dolgozóknak ad kiképzést a TEK

A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják a többi között a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit.

A budapestiek 97%-a ismeri a főváros közbringarendszerét

freedigitalphotos.net/adamr

A budapestiek 97 százaléka, a vidékiek 86 százaléka ismeri a tavaly ősszel elindult fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

Ismét Thürmer Gyulát választották a Munkáspárt elnökévé

A Magyar Munkáspárt kongresszusa ismét Thürmer Gyulát választotta meg a párt elnökévé.

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények

freedigitalphotos.net/dan

Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában.

Quaestor: sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett

A megalapozott gyanú közlése után huszonnégy óra alatt harminc ingatlant, több mint harminc cég tulajdonrészét és több nagy értékű ingóságot foglalt le a rendőrség.

Négyezer fogyasztónál nincs fűtés és meleg víz Komlón

freedigitalphotos.net/dan

A problémát az okozza, hogy egy, a Majális téren kidőlt nagyméretű fa megrongálta a helyi fűtőerőmű távvezetékét. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán.

Quaestor: elhalasztották T. Csabáék tárgyalását

Vasárnapra halasztották a döntést arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék-e a Quaestor-ügyben őrizetbe vetteket.

Vasárnaptól nyári időszámítás: változások a közösségi közlekedésben

freedigitalphotos.net/dan

Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani, emiatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát is.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Zéró tolerancia az antiszemitizmusnak

Forrás: Takács Szabolcs Ferenc

Takács Szabolcs Ferenc miniszteri biztos a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetségről és a 2015. évi magyar elnökség feladatairól - Dombi Gábor, "A Holokauszt Emlékév 2014 és folytatása" weboldal szerkesztőjének interjúja.

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.