Külföldi katonai szerepvállalásokról tárgyalnak ma a képviselők

freedigitalphotos.net/cescassawin

Az Országgyűlés mai ülésén Magyarország külföldi katonai szerepvállalásairól szóló előterjesztéseket tárgyal.

Légvédelmi szirénák is emlékeztetnek Szombathely 70 évvel ezelőtti bombázására

Március 4-én szerdán 11 óra 46 perckor három helyszínen - a Fő téren, a Szent Márton utcában és a Berzsenyi téren - szólalnak meg a légvédelmi szirénák, és megkondulnak a templomok harangjai is.

Hétvégenként pótlóbusz jár a 3-as metró helyett június végéig

Tavaly és idén, szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

Másodfokon is letöltendő börtönbüntetést kapott a pécsi temetkezési vállalat volt vezetője

Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden a pécsi temetkezési vállalat volt ügyvezetőjének és társának büntetését a cégnek okozott mintegy 21 millió forint vagyoni hátránnyal és kárral összefüggésben, de az egykori vezető másodfokon is letöltendő börtönbüntetést kapott.

hirdetés

Balla Irma-gyilkosság: D. Lajos az új gyanúsított

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Gyanúsítottként hallgatott ki egy 36 éves debreceni férfit a rendőrség Balla Irma nyolc évvel ezelőtti meggyilkolása kapcsán. A jelenleg más bűncselekmény miatt kirótt büntetését töltő D. Lajost emberöléssel gyanúsítják.

Benzinkúton szült egy kismama Százhalombattán

Egy Százhalombattához közeli benzinkúton vezettek le egy szülést kedden hajnalban a mentők. A világra jött kisfiú egészséges.

Ötszáznál is több kutyának sikerült menedéket biztosítani a télen

freedigitalphotos.net/dan

Ezen a télen 25 menhely és állatvédő szervezet kért segítséget a gondozásukban lévő több ezer kutya biztonságos elhelyezése érdekében, hogy még a kemény hideg beállta előtt kutyaházak biztosításával óvhassák meg az otthontalan állatokat.

A "Vasas-család" számíthat Orbánra

"Ahogyan korábban, továbbra is számíthatnak rám a Vasas-családot érintő kérdésekben. Hamarosan tárgyalni fogok Markovits Lászlóval, a Vasas SC elnökével az aktuális ügyekről."

Buda-Cash: Matolcsytól és Balogtól kért segítséget az Igazgyöngy Alapítvány

freedigitalphotos.net/adamr

Az alapítvány ebből az összegből szerette volna elindítani a sáfránytermesztést Toldon.

Magyarok az IÁ ellen: megrekedtek a tárgyalások

"Az ellenzéki pártok nem támogatják az Iszlám Állam (IÁ) elleni küzdelemben való magyar részvételt, így az erről szóló tárgyalások megrekedtek."

OKRI: többnyire pszichésen zavartak azok, akik több embert öltek meg

freedigitalphotos.net/dan

Különösen igaz ez az öngyilkossággal végződő családirtásokra, ezért a megelőzésben nagy szerepe lehet a pszichiátriai ellátórendszer megerősítésének.

Buda-Cash: a DRB-ügyfelek kártalanítását szerdán kezdi meg az OBA

Magánszemélyek a 100 ezer és 2,5 millió forint közötti kártalanítási összeget postahivatalokban, a 2,5 és 5 millió forint közötti összeget OBA Betétbiztosítási Kártyával OTP bankfiókban vagy bankautomatából, illetve postán vehetik majd át.

Morvai: nem egyszerű rendőri túlkapásokról volt szó

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Morvai Krisztina azt mondta, vizsgálataik szerint a lakosság megfélemlítése volt a rendőri akciók célja 2006. október 23-án, és véleményük szerint megvalósult a terrorcselekmény is.

Apáti István azért nem nyomott gombot, mert életveszélyesen megfenyegették

"Számomra családom élete a legfontosabb." Apáti István nem kívánja az ellenzéknek, hogy ők is ilyen torokszorító helyzetbe kerüljenek...

Célegyenesben a végrehajtói kamara átvilágítása

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Tavasszal a kormány elé kerül az a koncepció, amelynek alapján kiépül a transzparens módon, gazdálkodásában felelősen, a jogszabályoknak, továbbá az általános etikai szabályoknak megfelelően, erkölcsösen és közhitelesen működő szervezet.

Egységes lehet a kormányhivatali rendszer

Megszűnik a gyámhivatalok, a társadalombiztosítási igazgatási szervek, a munkaügyi központok, a földhivatalok, a bányakapitányságok és a környezetvédelmi felügyelőségek eddigi önállósága.

Az "álellenzéki Jobbik" és a "passzív támogatás"

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mennyit fizetett Orbán Viktor Vona Gábornak a kétharmados többségért? - Őrjöng az ellenzék a paksi titkosítás és Vona "áttolása" miatt. A reklámadó illetve a nők és a családon belüli erőszak elleni hatékony fellépést célzó isztambuli egyezmény leszavazása már csak cseresznye a habon.

Paksi titkosítási balhé: a 30 évből a végén 100 év is lehet

Jelenleg nem lehet tudni, hogy a paksi beruházás befejezésétől vagy a szerződés teljesülésének a végétől titkosítják harminc évre az adatokat. Nem mindegy.

Alaptörvény-ellenes lehet a 30 éves titkosítás?

A párt már hétfőn arra kérte Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá a törvényt, hanem forduljon az Alkotmánybírósághoz, és kérjen a testülettől előzetes normakontrollt.

Jobbikos "segített be" a fideszes kétharmadba

Ha nemmel szavaz vagy tartózkodik, a kormánytöbbség nem tudja elfogadni a javaslatot.

Átvette megbízólevelét Kész Zoltán

"Bízom benne, hogy méltó utóda leszek Navracsics Tibornak és az előtte levő veszprémi képviselőknek, és büszkén tudom képviselni a huszonöt települést".

2045-ig titokban marad sok minden Paks 2-ről

Seszták Miklós korábban a titkosítással összefüggésben megjegyezte, hogy az a hatósági eljárásra nem vonatkozik.

Most a kisebb cégeket "védik meg". A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet

Az EB a reklámadó létezését elfogadta, elsősorban módszertani, technikai kifogásai voltak azzal kapcsolatban.

Bőven van gond a pedagógusok besorolási rendszerével

A pedagógusok és a nevelő-oktató munkát segítők javadalmazása, életminősége visszahat a köznevelési rendszer egészének minőségére.

Ők nem "megélhetésiek". Jól fogynak a letelepedési államkötvények

A januári 75 igénylés után februárban 68 külföldi jegyzett magyar letelepedési államkötvényt az adósságkezelőnél.

Hétfői "megélhetési" MTI: 19-en vallották magukat koszóvóinak

Főként Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek.

Csak az unokáink ismerhetik majd meg a paksi paktum rejtett titkait

Ma dönthet róla a parlament.

Csődbe mehet az ingyenes fideszes bulvárlap

A Fideszt és az Orbán-kormányt nyíltan támogató, több mint egy évtizedig működő ingyenes újság fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt produkált.

Majdnem halálra verték a hajléktalant

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Három vádlottat ítélt többéves fegyház-, illetve börtönbüntetésre hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék, mert tavaly januárban Keszthelyen majdnem halálra vertek egy hajléktalant.

Autós demonstrációkat tartottak Budapesten

A forgalmat akadályozva huszonkilenc jármű állt meg a főváros több pontján hétfőn délután három és négy óra között, a rendőrök intézkedtek a vezetőkkel szemben, és vizsgálják a jogsértés elkövetését.

ELTE: nem történt szabálytalanság az ösztöndíjak felosztásakor

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az ELTE szerint bár néhány kirívó esetben egy-másfél milliós ösztöndíjtételeket is kifizettek, nem merült fel a törvénytelenség gyanúja, a rendelkezésre álló keret felosztása minden esetben a jogszabályi előírások és az egyetemi szabályzatok szerint történt és történik.

Rákay Philip távozik a közmédiától

Rákay Philip nevéhez fűződik a többi között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok, illetve A Dal című műsorok elindítása, valamint az M2 gyerekcsatornává alakítása.

Folyamatosan bővül a szelektív hulladékgyűjtés az iskolákban

freedigitalphotos.net/Matt Banks

A PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok március 1-jétől használt "e-kütyüket", egyebek mellett tableteket, digitális fényképezőgépeket és kamerákat is gyűjthetnek.

Orbánt Simicskáról, a Putyin-koszorúzásról és a gazdaság helyzetéről kérdezték

Simicska Lajos nagyvállalkozó kijelentéseiről, Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti koszorúzásáról, továbbá a gazdasági adatokról, a külföldön munkát vállaló magyarokról és egy földpályázatról is kérdezte az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnököt a parlamentben hétfőn, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

S.O.S Bajban az erdő! - sikeres volt a közmédia tematikus napja

freedigitalphotos.net/dan

Sikeres volt a közmédia vasárnapi, S.O.S Bajban az erdő! címmel megrendezett tematikus napja, amelyen a decemberi ónos eső okozta károk helyreállítását célzó társadalmi szolidaritást állították a középpontba, a kezdeményezés adományvonalát már több mint 40 ezren hívták.

Madárinfluenza: több mint százezer szárnyast öltek le Füzesgyarmaton

Befejeződött a több mint százezres kacsaállomány felszámolása a füzesgyarmati baromfitelepen, ahol a múlt héten mutatták ki a madárinfluenza vírusát. Az egyedekben kimutatott H5N8 szerotípusról még nem tapasztalták, hogy emberre is átterjedt volna.

Miniszteri biztos: Magyarország megőrizte vezető szerepét a Duna-stratégiában

freedigitalphotos.net/taesmileland

"Az országok látják az együttműködés értékét, tisztában vannak azzal, hogyan lehet közösen feltérképezni az egy adott régióra jellemző problémákat és a válaszokat kidolgozni."

Megkezdődött a NATO idei válságkezelési gyakorlata

Menekültügyi és abból fakadó járványügyi problémák kezelése, valamint a kibertámadás elhárítása áll a NATO idei válságkezelési gyakorlatának középpontjában.

Elérhetők az utolsó GOP forrású pályázati felhívások

freedigitalphotos/ddpavumba

A 2007-2013. évi, idén záruló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásából utolsóként elérhetők a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, valamint az informatikai témájú kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) projekteket fejlesztő kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati felhívások.

Vége a segélyből élésnek Hódmezővásárhelyen

Széleskörű egyeztetést követően új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen. A szabályozás célja egy igazságos, a méltányosságot messze szem előtt tartó, átlátható rendszer kialakítása volt.

Sorsok Háza: lejáratási koncepcióra gyanakszik az alapítvány

FB/Sorsok Háza

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szeretné folytatni a megkezdett munkát, hogy az intézmény megnyithassa kapuit a józsefvárosi pályaudvar volt területén.

Nem csökken a feketefoglalkoztatás - 100-ból 73 munkaadó bajban van

A munkaügyi hatóság tavaly több mint 18 ezer munkáltatót ellenőrzött, és ennek során a foglalkoztatók 73 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont foglalkoztatottak 71 százalékát, mintegy 101 ezer munkavállalót érintették.

A UPC ellen indított eljárást a GVH

freedigitalphotos/cuteimage

Nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelték, hogy a UPC a 29-es számozási körzetben (Monoron és környékén) alacsonyabb színvonalú (kisebb le- és feltöltési sebességű) internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért.

Roamingdíjak eltörlése: "Ha kell, minden EP-képviselőt fellázítok az ügy érdekében!"

Pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője a roamingdíjak eltörlése érdekében.

Kész Zoltán kedden veheti át a mandátumát

freedigitalphotos/Simon Howden

Jogerőssé vált a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem.

Milliós ösztöndíjat is fizettek az ELTE-n

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) az egy hallgatónak kifizetett ösztöndíjak összege pár ezer forinttól egy-másfél millióig terjedt.

Másfél milliárd hajléktalanok foglalkoztatására

freedigitalphotos/PANPOTE

A Belügyminisztérium az idén a civil-, illetve karitatív szervezetek, valamint az egyházak további bevonását tervezi a közfoglalkoztatás rendszerébe; az egyik ilyen új mintaprogram a hajléktalan emberek értékteremtő munkáját célozza.

GKI: lassuló növekedés, felminősítés lehet idén

A tavalyi kiugróan gyors, 3,5 százalékos bővülés után idén már lassulást, 2 százalékos gazdasági növekedést valószínűsít a GKI, valamint azt, hogy hitelminősítők az év második felében javítani fogják Magyarország besorolását.

Három településen tartottak időközi választást vasárnap

freedigitalphotos/cuteimage

Karcagon nincs változás, "a kitartó munka meghozta gyümölcsét, Kanász-Nagy László győzelmet aratott a Jobbikos jelölt fölött".

Indul a harmadik kulturális közfoglalkoztatási program

"Értékalapú közösségszervező munkálatokat szeretnének életre hívni, és a kultúra terjesztésével egy minőségibb életszínvonalat biztosítani azok számára is, akik eddig nem fértek hozzá a kulturális javakhoz vagy közösségekhez".

Nincs rendben a magyar energiaszabályozás (sem)

Luxemburg és Belgium esetében már tavaly eljárás indult, most pénteken pedig Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Németország és Olaszország kapott hivatalos felszólító levelet.

Mit ír a Háárec a magyar zsidókról?

A balliberális lap az európai zsidók helyzetét bemutató, az antiszemitizmus erősödésének okait kutató sorozatában foglalkozik Magyarországgal.

Jelentős felhőzetcsökkenés hétfő estétől várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

A jegybanknak kellene kártalanítania a DRB-bankcsoport ügyfeleit?

Az MNB 260 milliárd forintot költött "teljesen felesleges oktatási programokra".

"Megélhetési": a 129 feltartóztatott közül 19 volt koszovói

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

100 éves a budapesti autóbusz - megnyílt a programsorozat

Egy elektromos meghajtású flotta forgalomba állítását is tervezik, ezek előreláthatóan a Várnegyedben és a Margitszigeten fognak járni.

Nemes egyszerűséggel: "az V. kerület fideszes kifizetőhelyként működik"

A Belvárosban a felügyelőbizottsági tagok egységesen havonta 220 ezer forintot, míg a testületek elnökei havi 357 ezer forintot kapnak, az adott társaság felelősségi körétől függetlenül.

Vajon melyik csapat adja a legjobb tanácsokat Tisza István magyar miniszterelnöknek?

A történet a szarajevói merénylet utáni mozgalmas hetekben játszódik. A versenyzőknek a külpolitika és a Szerbiának adott hadüzeneten túl számos belpolitikai kérdést is meg kell válaszolniuk.

A Terror Háza: eltűntek estére a Nyemcovra emlékező tárgyak

"Tiltakozzunk az ellen a világ ellen, ahol újságírókat és politikusokat lőhetnek agyon!" - írják az esemény leírásában a szervezők.

Erősítenék az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat

Vasárnap lép életbe az önálló bírósági végrehajtók ellenőrzésének részletszabályait rögzítő kormányrendelet.

Ismét több állomásra érkeztek új mentőautók

freedigitalphotos.net/dan

8 rohamkocsi mellett 13 mentőgépkocsi érkezett a mentőállomásokra a félmilliárd forintos beszerzésből.

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a HÖOk közgyűlése

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyűlésén.

Ellenzéki főhajtás Budapesten

MTI/Máthé Zoltán

Az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a PM és az MLP közös főhajtással emlékezett szombat délután Budapesten az orosz nagykövetség előtt Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikusra, akit szombatra virradóra lőttek le Moszkvában.

Megbüntették Czeizel Endrét

Czeizel Endre egyebek mellett olyan megállapításokat tett, melyek szerint egy mesterséges megtermékenyítés során az orvos azt a petesejtet és ondósejtet használja, ami éppen akkor adódik. Ezért 50 százalékkal több a fejlődési rendellenesség.

Buda-Cash: sikkasztás gyanújával nyomozás indult

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak.

Lázár felülvizsgálná a közműcégek számlázási, mérési gyakorlatát

Az állami kézbe került Főgáz átvilágításánál a számlázás, a mérés manipulálására utaló adatokat találtak.

Feljelentéskiegészítés az ORÖ pénzköltései miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség abban az eljárásban, amelyet Hadházy Ákos kezdeményezett az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt.

Vasárnaptól megváltozik a szociális támogatási rendszer

Március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig.

Átalakulnak az egészségügy háttérintézményei

freedigitalphotos.net/dan

Március 1-jével átalakul számos egészségügyi háttérintézmény, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága szerint ezáltal átláthatóbb lesz és egyszerűsödik az ágazat háttérintézményi rendszere.

Megvan Vitézy Dávid új feladatköre: koncepciókidolgozó

A közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására miniszteri biztossá nevezték ki a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatóját.

Új vezetés a Magyar Szakszervezeti Szövetség élén

freedigitalphotos/Vichaya Kiatying-Angsulee

Kordás Lászlót választották a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnökévé a következő négy évre a küldöttek a szövetség pénteki, első kongresszusán, amelyet Budapesten tartottak. Az alelnök Székely Tamás lett.

A keményen dolgozó emberektől az "egy a tábor, egy a zászló"-ig

A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk - tűzte célul Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Az E.on is méltányosságot hirdetett

freedigitalphotos/ Idea go

Méltányos eljárásra számíthatnak a rendkívüli helyzetben a Buda-Cash ügyben érintett E.on-ügyfelek.

Ellenzéki évértékelő-értékelő

A miniszterelnök évértékelő beszéde után az ellenzéki pártok képviselői elemzik az elhangzottakat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.