Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Forrás: Wikipedia, Quadell

Irreális cél a parlagfű teljes kiirtása, inkább olyan mértékben kellene visszaszorítani, ami az allergiások és a mezőgazdaság számára is elfogadható.

Az Együtt nyilvános pályázaton választaná ki az adóhatóság új elnökét

Az Együtt kedden felszólította a kormányt, hogy nyilvános pályázaton és szakmai szempontokat figyelembe véve válassza ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új elnökét.

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelyet idén a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium együttműködése alapján az Országos Rendőr-főkapitányság helikoptereivel végeznek augusztus végéig.

Polgármestert választanak vasárnap Dúzson

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Dúzson lemondás miatt.

hirdetés

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy szerb embercsempészt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság egy 30 éves szerb embercsempészt, büntetésének végrehajtását azonban két évre felfüggesztette és kiutasította az országból.

Összekapcsolják az állami hivatalok adatbázisait

A jövőben gyorsabb és egyszerűbb lesz a közigazgatási ügyintézés, miután az uniós közigazgatás-fejlesztési program keretében összekapcsoljuk az állami hivatalok adatbázisait.

Részletes szabályzat készült a menekültek kórházi kezeléséről

freedigitalphotos.net/arztsamui

Honlapján tett közzé tájékoztatót az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a menekültek orvosi ellátásáról és az egészségügyi szolgáltatók vonatkozó költségeinek megtérítéséről.

Magyar ezredest választottak a NATO pentagoni összekötő tisztjévé

Porkoláb Imre ezredes lett a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) pentagoni képviselője.

Több mint 40 millió forint adományt kapott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

freedigitalphotos.net/adamr

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a jótékonysági est bevételét főként egészségügyi programjára fordítja.

Látott ön már szolgáltatóbarát közigazgatást?

A részletes célok között szerepel, hogy 400 eljárás esetében csökkenjen az állami ügyintézés ideje és kiteljesedhessen az e-kormányzás feltételrendszere.

Kormányszóvivő: a válaszadók elsöprő többsége egyetértett a konzultáción megfogalmazottakkal

MTI/Máthé Zoltán

A több mint egymillió válaszadó elsöprő többsége egyetértett az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokkal a kormányszóvivő értékelése szerint.

Kizsebelte az ittas asszonyt

Ittas állapotát kihasználva, kifosztott egy 54 éves asszonyt egy 33 éves nő Kazincbarcikán. A rendőrség vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást az ügyben.

UNICEF-igazgató: a háborúban a gyerekek a legkiszolgáltatottabbak

freedigitalphotos.net/dan

Az adatok azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben a gyerekek egészen kis kortól vannak kitéve szexuális bántalmazásnak, kényszerházasságnak, annak, hogy katonáskodásra vagy munkavégzésre kényszerítik őket.

Történelmi jelképek, és nem revizionista fotók szerepelnek Orbán Viktor Facebook-oldalán

Ezt válaszolta az MTI megkeresésére hétfőn Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, miután a román külügyminisztérium előző nap kifogásolta Orbán Viktor Tusnádfürdőn feltöltött - Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmazó - fotóit.

Hamiltonnak aranyból van a szíve - 28 millió forinttal segített

Facebook

Jótékonysági árverés keretében talált gazdára a Kecskeméten elsőként legyártott Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modell, melyet maga Lewis Hamilton vásárolt meg 28.000.000 forintért.

A kutya úgy utánozza az embert, mint egy másfél éves gyerek

Egy friss tanulmány szerint a kutya olyan szociális ragadozó, amelynek elméje egy 1 éves gyermekéhez hasonlít. A kutyák képesek az embereket utánozni.

Hetven külföldinek indít nyári magyar nyelvi kurzust a pécsi egyetem

mienkpecs.hu

Húsz országból mintegy hetven hallgató ismerkedhet a magyar nyelvvel és kultúrával a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hagyományos nyári kurzusán, amelyet vasárnap tizenhatodik alkalommal indítanak el a baranyai megyeszékhelyen.

Ki lett milliomos?

Kihúzták az ötöslottót. A nyerőszámok a következők:

KDNP: a miniszterelnök beszéde egy tabukat nem kerülgető, hazájáért aggódó politikusé volt

MTI Koszticsák Szilárd

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Orbán Viktor miniszterelnök beszéde olyan volt, mint amit egy tabukat nem kerülgető, szókimondó, hazájáért aggódó politikus mondhat.

Az elmúlt 50 évben átlagosan egy méterrel emelkedtek az árvizeknél várható vízszintek

Volt ahol 1,9 méterrel magasabbra, ezért a következő években új víztározókra, a töltések magasítására és a folyómedrek rendbetételére lesz szükség.

Quaestor-károsultak tüntettek az MNB előtt

freedigitalphotos/master isolated

A "Quaestor-törvény" betartatását és a teljes kárrendezést követelték károsultak szombat délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt tartott demonstráción.

Nézőpont: a miniszterelnök szerint az európai értékek megvédése miatt kell megállítani a migrációt

A Nézőpont Intézet szerint a miniszterelnök szombati tusványosi beszédének legfontosabb üzenete, hogy a magyar kormány hosszú távon elkötelezett a migráció megállítása mellett, és az Európai Unióban még határozottabban áll majd ki a "modernkori népvándorlással" szemben..

Keresse a nyuszikarmolást a dinnyeárusnál!

MTI/Rosta Tibor

Jó az idei dinnyetermés. De nem csak a gazdák elégedettek: a vásárlók szerint is édes a hevesi dinnye. A görögdinnye kilója 138, a sárgáé 299 forint körül mozog, de minél jobban telik az idő, annál olcsóbb lesz a gyümölcs.

Biztosított Magyarország kenyere

Az 1 millió hektáron vetett őszi búzát learatták, 5 millió tonnát sikerült betakarítani az aratók fáradságos munkájának köszönhetően.

Orbán: augusztus 31-éig megépül a kerítés

MTI/Koszticsák Szilárd

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton.

Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást szombaton a szabadegyetemen

Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást szombat délelőtt Tusnádfürdőn, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján.

A következő években 30 milliárd forint jut a Ludovika Campus fejlesztésére

NKE

A 2017 és 2020 közötti feladatok között szerepel csak a hadtudományi és honvédtisztképző kar speciális bentlakásos képzési központja, valamint a katasztrófavédelmi speciális képzési központja létesítményeinek kialakítása.

A kormány három eszközzel is segítette a kkv-kat

Az adóterhelés és az adminisztráció csökkentésével, továbbá pénzügyi helyzetük stabilizálásával segítette eddig is a kis- és közepes vállalkozásokat a kormány.

Megállapodás született a dunai hajózás fejlesztéséért

freedigitalphotos/cescassawin

Az egyezség a Duna Bizottság és az Európai Bizottság között jött létre.

Takács Szabolcs: már egyértelmű Európában, hogy foglalkozni kell a nyugat-balkáni útvonallal

Az elmúlt hetek kormányzati fellépésének, diplomáciai erőfeszítéseinek eredményeként mindenki érti Európában, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonallal érdemben kell foglalkozni.

MODEM - Kártérítést fizet az önkormányzat az eltűnt képekért

kormany.hu

Százharmincnégymillió forint kártérítést fizet a debreceni önkormányzat a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központból eltűnt két nagyértékű festmény tulajdonosának, miközben azonnali hatállyal megszüntették a képtár igazgatójának munkaviszonyát. Erről pénteken egyhangúlag döntött a város közgyűlése.

Debrecen közgyűlése elítélte a "holokamuzó" jobbikos képviselőt

Elítélte a "holokamuzó" jobbikos önkormányzati képviselőt Debrecen város közgyűlése pénteki zárt ülésén, de a politikus méltatlanságát nem tudták kimondani.

Kihúzta a gyufát a 4-es csatorna és a UPC

freedigitalphotos/adamr

A 4-es csatorna médiaszolgáltatóját 1,95 millió, a UPC Magyarország Kft.-t 500 ezer forintos bírsággal sújtotta pénteki ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amelyek kisebb mértékű szankciót szabott ki több más médiaszolgáltatóra.

Fidesz: piacképes diplomát kapnak a fiatalok

Ma a felsőoktatás versenyképes tudást, piacképes diplomát nyújt a hallgatóknak, az egyetemeknek pedig kiszámíthatóbb és tervezhetőbb működést.

Fidesz: a szocialisták kétségbe vonják a magyar emberek teljesítményét

freedigitalphotos/jscreationzs

A Fidesz szerint a szocialisták kétségbe vonják, elvitatják a magyar emberek teljesítményét, amelynek köszönhetően Magyarország kikerült abból a gödörből, amelybe a baloldal felelőtlen politikája taszította.

Tiltakozik a MÁV: nem korlátozza a menekülteket

A vasúttársaság a médiában terjedő hírekkel ellentétben nem zárja, és eddig sem záratta le a menekülteket szállító kocsikat, azaz nem korlátozza a migránsok alapjogait.

FM: eddig öt hektáron rendeltek el parlagfűirtást

Wikipédia/Quadel

Július elseje óta a megyei növényvédelmi szakemberek öt hektáron rendeltek el parlagfűirtást.

Titokban eltemették Petőfi feltételezett hamvait?

A Budapesti Temetkezési Intézet vizsgálatot kért: tartalmazhat-e jogszerűtlenül betemetett emberi maradványokat, csontokat a Fiumei úti Sírkert 58. parcellájában található úgynevezett "Petőfi-sírhely".

Beszerelték a légkondicionálót abba az üzembe, ahol a héten többen rosszul lettek

freedigitalphotos.net/samarttiw

A sopronkövesdi Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. üzemében a héten több mint félszázan lettek rosszul a hőség és az oxigénhiány miatt.

Az NKE több szakára csak magas pontszámokkal lehetett bejutni

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) több alapszakára csak 400 pont feletti eredménnyel lehetett bekerülni.

Továbbra is népszerű a Miskolci Egyetem

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Továbbra is népszerű a felvételezők körében a Miskolci Egyetem (ME), az erős demográfiai csökkenés és az Északkelet-Magyarországot legsúlyosabban érintő belső elvándorlás ellenére a jelentkezők létszáma a tavalyihoz képest nem változott számottevően.

Határzár - 173 forint jár négyzetméterenként az érintett gazdáknak

A kormány rendelete szerint négyzetméterenként 173 forint egyszeri, plusz a jövedelemkiesés miatt éves kártalanítás illeti meg azokat a gazdákat, akiknek a földjét érinti a szerb-magyar határra tervezett műszaki zár megvalósítása.

Rétvári: több ezer határon túli magyart is érinthet a hadigondozotti juttatás

freedigitalphotos.net/worradmu

Több ezer határon túli magyar volt hadiözvegyet és hadiárvát érinthet az a juttatás, amelyről a közelmúltban a magyar Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás rendelkezik.

Várhatóan több mint ötezer új hallgatója lesz ősztől a Pécsi Tudományegyetemnek

A baranyai megyeszékhelyre várt külföldi hallgatókkal és a pótfelvételizőkkel együtt várhatóan több mint ötezer elsőéves kezdi meg tanulmányait ősszel a Pécsi Tudományegyetemen (PTE).

Mintegy 72 ezren kerültek be a felsőoktatásba

freedigitalphotos.net/adamr

A képzési területek alapján az alapképzésre felvettek 17 százalékát műszaki, 16,3 százalékát gazdaságtudományi, 8,7 százalékát bölcsészettudományi, 8,6 százalékát informatikai, 5,6 százalékát jogi képzésre vették fel, pedagógusképzésre 11,3 százalékot, orvos- és egészségtudományra pedig 8,4 százalékot.

Rektorhelyettes: a debreceni a legnépszerűbb vidéki egyetem

Az első helyen történt jelentkezések alapján ismét a Debreceni Egyetem (DE) a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény: a 8162 ilyen jelentkezőből 6004-et vettek fel az általános felvételi eljárásban.

Elhalasztotta a határozathozatalt a bíróság az MNB kontra CIB közérdekű perben

freedigitalphotos.net/adamr

Július 30-ra halasztotta a határozathozatalt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kontra CIB Bank Zrt. közérdekű perben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla.

Hat népszavazási kezdeményezést hitelesítettek az elmúlt másfél évben

Az NVB-hez benyújtott 113 népszavazási kezdeményezés közül 38-at már az iroda elnöke elutasított, arra hivatkozva, hogy azok nem felelnek meg a formai feltételeknek.

Független Diákparlament: csak mesés pontszámokkal lehetett bejutni

freedigitalphotos.net/dan

A Független Diákparlament szerint sok hallgató csak mesés pontszámokat elérve juthat be a választott képzésre.

Tovább emelkedtek a ponthatárok a Semmelweis Egyetem legnépszerűbb képzésein

Az orvos-, a fogorvos- és a gyógyszerészképzés ponthatárai is emelkedtek a tavalyi évhez képest a Semmelweis Egyetemen, öt karon 1910 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

Több mint négyezren nyertek felvételt a Corvinusra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Több mint négyezer jelentkező nyert felvételt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) képzéseire.

Ismét az ELTE a legnépszerűbb

Ismét az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény, minden ötödik felvételiző az ELTE-re adta be jelentkezését, 8093 fő kezdi meg itt tanulmányait szeptemberben.

Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok

MTI/Szigetváry Zsolt

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.

Erre figyeljenek, ha üdülési jogot akarnak önökre sózni

Az üdülési jog értékesítésével kapcsolatos megtévesztő tájékoztatásokra figyelmeztet a GVH.

Az országos tisztifőorvos meghosszabbítja a III. fokú hőségriadót

freedigitalphotos.net/adamr

Az előrejelzés szerint szombaton még az Alföldön, a Dunántúl déli területein illetve a nagyvárosokban is elérheti a 27 Celsius fokot a napi középhőmérséklet.

Elkeseredtek a hevesi gazdák: tragikusan alacsony a dinnyeár

Tragikusan alacsony felvásárlási árakról beszélnek a Békés megyei Medgyesegyháza dinnyetermelői, többen azt mondták, elgondolkoztak azon, hogy jövőre egyáltalán folytassák-e a gazdálkodást.

Sok a víz a Balatonban, kiváló a minősége, és nincs algavirágzás sem

A tartós kánikula ellenére bőven van víz a Balatonban. Nem kell tartani az alacsony vízállás néhány kellemetlen kísérőjelenségétől, mint amilyen például a fonalas algák inváziója a déli parton.

NGM: Senkinek nem éri meg hosszabb távon a feketemunka

Jelentős kárt okoznak hazánknak azok a vállalkozások, akik nem jelentik be munkavállalóikat - figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Mórahalom polgármestere: segít a megerősített rendőri jelenlét

freedigitalphotos/master isolated

A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást.

Fontos pontos nap ez ma a diákok számára

Várhatóan ma este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.

Átadták a Zselici Csillagparkot

Facebook

A különleges turisztikai komplexum kínálta látnivalókat az átadási ünnepségen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter méltatta, aki szerint új értékkel gazdagodott a magyar vidék, ami idevonzza a belföldi és a külföldi látogatókat is.

Sok a munkavédelmi szabálytalanság a hőségriadó alatt

Az ellenőrzött munkáltatók több mint 26 százalékánál talált munkavédelmi szabálytalanságot a munkavédelmi hatóság, amikor július elején a hőségriasztás miatt előírt munkavédelmi kötelezettségek betartását ellenőrizte.

Magyarkanizsát már konténerezik

freedigitalphotos/master isolated

A menekültek elhelyezésére alkalmas konténereket helyeznek ki a szerb-magyar határ közelében fekvő Magyarkanizsa rendőrőrsének udvarán.

Rogán Antal: a bankok okozták a fennakadást a Quaestor-károsultak kártalanításában

Mert ugye a bankok az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz.

Felújítják az M0-ás jobb pályáját is az M1-M7 közötti szakaszon

freedigitalphotos/master isolated

A leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítésével folytatódik a M0-ás körgyűrű M1 és M7 autópályák közötti szakaszának bővítése.

Fidesz: nem nyerészkedni kell a betegeken, hanem megelőzni a betegséget

A Fidesz szerint a betegséget megelőzni kell, nem pedig az amúgy is nehéz helyzetben lévő betegeket még több anyagi teherrel sújtani, ezért tették elérhetővé országszerte a daganatos betegségek, különösen a méhnyakrák, az emlőrák és a vastagbélrák szűrését.

MSZP: megbukott a zárva tartás

Illusztráció: freedigitalphotos/ma.hu

Az MSZP szerint megbukott a vasárnapi zárva tartás: elbocsátások voltak az üzletekben, a megmaradt dolgozók pedig többet dolgoznak.

Emmi: 2018-ra országszerte lesz vastagbélrákszűrés

A tervek szerint. Ez annál is inkább szükséges, mert az Európai Unióban a lakosság arányában Magyarországon halnak meg a legtöbben vastagbélrákban.

Nyolclakásos épületet bontanak le a miskolci telepfelszámolás részeként

freedigitalphotos.net/artur84

Egy nyolclakásos épületet bontanak le Miskolcon, a Békeszálló telepen; az ingatlan területének rehabilitációja a telepfelszámolás része.

2600 fogyasztónál nem volt áram Mosonmagyaróváron

Üzemzavar miatt mintegy 2600 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás szerda délelőtt Mosonmagyaróváron.

A gazdasági bizottság támogatta Nagy Márton jegybanki alelnökjelölt kinevezését

MTI/Illyés Tibor

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén 9 igen és 5 tartózkodás mellett támogatta Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank alelnök-jelöltjének a kinevezését.

Elkészült a szegedi határkikötő

A kormány azt szeretné elérni, hogy minél jobb legyen az infrastruktúra Magyarország és a környező országok között.

Börtönbe megy az M0-áson megállított embercsempész

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy embercsempészés miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állított szerb férfit.

Az Európa Tanács a korrupcióellenes intézkedések megerősítését szorgalmazza Magyarországon

Szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében az Európa Tanács Korrupcióellenes Államcsoportja (GRECO) méltatja a Magyarországon a korrupció ellen eddig meghozott intézkedéseket, ám továbbiak meghozatalát szorgalmazza mindhárom érintett területen, a törvényhozás, a bíróságok és az ügyészségek esetében.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Vérhiány: a Facebook segített, a polgármester nem kért protekciót!

freedigitalphotos.net/adamr

A XV. kerület polgármestere, Hajdu László segítségkérő kiáltását szerkesztőségünk a Facebookon olvasta. Azért kért segítséget egy hete csütörtökön, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.