Kérem, önt törvényesen figyelték a kémprogrammal!

freedigitalphotos.net/adamr

Állítólag nem figyeltek meg tömegesen és törvénytelenül senkit a magyar titkosszolgálatok. Legalábbis a nemzetbiztonsági bizottság tagjai ezt a következtetést vonták le a csütörtöki ülés után.

Bajor Imre gyermekeinek búcsúbeszéde - egyszerű, de nagyon megható

A Farkasréti temető Makovecz termében családja, barátai, színházi, tévés, filmes kollégák és több száz rajongója búcsúztatta Bajor Imrét. Legvégül gyermekei, Lili és Marcell köszöntek el tőle.

Újabb devizahiteles keresetek érkeztek a Fővárosi Törvényszékre

Egy újabb bank és 18 pénzintézet nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékre pénteken a devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

12 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az NVB

Tizenkét jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén, ezek között ötöt a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, hetet pedig a nemzetiségi választásra.

hirdetés

Elfekvő készletekből küld hadfelszerelést Magyarország a kurdoknak

Az Amerikai Egyesült Államok által közvetített igénylistának megfelelően állították össze a küldeményt, amely már szállításra készen áll.

Répássy: a kormány felkészült a devizahitelesek védelmére

freedigitalphotos.net/khunaspix

A kabinet mindent megtett azért, hogy a pénzintézetek által indított, most megkezdődött devizahiteles perekben az állammal szemben igényt érvényesítő bankok "alulmaradjanak".

Együtt-PM: a kormánynak lenne lehetősége megoldani a devizahitelesek ügyét

Az Együtt-PM véleménye szerint a kormánynak lenne módja és lehetősége, hogy megoldja a lakossági devizahitelezés összeomlása nyomán kialakult válságot, de ezt nem teszi meg, ehelyett csak az időt húzza, hárít, és ujjal mutogat másokra.

MLP: ne utasítsa el formai okok miatt a bankok kereseteit a törvényszék!

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Magyar Liberális Párt véleménye szerint a Fővárosi Törvényszéknek nem lenne szabad informatikai formai okok miatt elutasítani a pénzintézetek devizahiteles ügyben bemutatott keresetleveleit.

NGM: az RTL csoportnak felelős vállalati magatartást kell tanúsítania

"Az RTL csoportnak felelős vállalati magatartást kell tanúsítania Magyarországon is; az RTL megalapozatlan, a valóságtól elrugaszkodott kijelentésekre ragadtatta magát, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányt, és elriassza a magyarországi befektetőket."

Egyedülálló kerékpárvédelmi program Tiszaújvárosban

freedigitalphotos.net/bplanet

Speciális megjelölést kaphat kerékpárjára ingyen minden tiszaújvárosi, így a rendőrség könnyebben megtalálhatja az ellopott járműveket.

Az állam nyerte az első devizahiteles pert

Elutasította az első devizahiteles banki keresetet a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam perben pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Szombaton kezdődik a kampány

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Szombaton kezdődik a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának kampánya.

Devizahitelek: az eljárás felfüggesztését kérte a felperes a bíróságon

Az eljárás felfüggesztését kérte a felperes Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet az első bankok által indított devizahiteles perben pénteken a Fővárosi Törvényszéken és azt indítványozta, forduljanak az Alkotmánybírósághoz (Ab).

Ötpárti közös polgármesterjelölt lesz Békéscsabán Velkey Gábor

Velkey Gábor polgármesterjelölt Kossuth Lajos szavait idézve hangsúlyozta: a rend szabadsággal is megteremthető.

A DK minden megyében állít önálló közgyűlési listát

Budapesti kompenzációs listájukat Gy. Németh Erzsébet korábbi szocialista országgyűlési képviselő és fővárosi frakcióvezető vezeti.

Szijjártó és Varga keresi a rést az uniós embargó bástyáján?

"Átmeneti megoldás lehet a közvetlen direkt támogatások európai uniós kifizetése, de az egész szankciós politika felülvizsgálatára és átgondolására van szükség."

Az Alföld nagy részén már harmadfokú a riasztás a parlagfű miatt

Légköbméterenként átlagosan 100-199 darab pollenszemet észleltek. Ahol az átvonuló frontokat jelentősebb eső kíséri, átmenetileg visszaeshet a koncentráció.

Tarlós kampányában a problémákra fókuszál

A kormány döntött arról, hogy engedélyezi a hitelfelvételt a szerelvények felújítására, és azt állami garanciával segíti.

Nem érdekli őket a botrány: a Gyermekrák Alapítványé a legtöbb támogatás

A szervezetek rangsorában második a Heim Pál Gyermekkórház, 116 millió forinttal, harmadik pedig az Együtt a Leukémiás Betegekért Alapítvány, 90 millióval.

Devizahitelek: pontosítás az autóhitelek forintosításának ügyében

"Természetesen meg fogjuk vizsgálni, hogy a fogyasztói hitelek körébe tartozó deviza alapú hiteleknél ez az elszámolás, forintosítás megoldható-e".

Munkacsoport jött létre a szakképző intézmények átvételére

Előkészítő munkacsoport jött létre a szakképzéssel foglalkozó iskolák átvételére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól.

"A rendőrség bírságolási gyakorlatában nincs jelen az etnikai profilalkotás"

"Azon felvetést, miszerint a rendőri jelenlét adott területre történő koncentrálása mögött etnikai profilalkotás húzódna meg, kategorikusan visszautasítom".

Nagyjából 220 millióba kerültek az ünnepi rendezvények

freedigitalphotos.net/anankkml

Az augusztusi 20-ai központi rendezvényekre az előzetes számítások alapján nagyjából 220 millió forintot költöttek, ebből 150 millió forintot fordítottak a tűzijátékra.

38 év után szedték ki egy nőből a halott magzatát

Az orvosok szerint ez volt a leghosszabb idő, ami egy méhen kívüli, elhalt terhesség és a magzat eltávolítása között eltelt: az anyából 38 év után szedték ki a baba csontjait.

Formai okokból utasítják el a bankok keresetleveleit

Freedigitalphotos Salvatore Vuono

A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához csütörtökig 18 bank és 20 egyéb pénzügyi intézmény nyújtott be keresetlevelet a devizahitelesekkel kapcsolatos törvényi vélelem megdöntése érdekében a magyar állam ellen, a bíróság eddig 20 keresetlevelet formai okokból elutasított.

Kibővül a kötelező jótállás köre

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma.

Kilépett az MSZP-ből Fedor Vilmos, Miskolc volt alpolgármestere

Wikipedia miskolc

A politikus felesége, Rózsa Edit miskolci polgármesterjelölt szerint az MSZP helyi vezetése a férjén torolná meg, hogy jelöltként indul a választáson.

Felszámolják a hidegháborús bunkert Jászberényben

A hidegháborús évek egyik hat évtizedes maradványát számolják fel a jászberényi városháza felújításakor.

Meghalt Beck Tamás egykori kereskedelmi miniszter

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Meghalt Beck Tamás állami díjas gépészmérnök, a Németh-kormány egykori kereskedelmi minisztere, a Magyar Kereskedelmi Kamara volt elnöke.

A KKM részvétét fejezi ki a hirosimai katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak

Legalább 36 ember meghalt szerdán a Hirosimában történt földcsuszamlásokban, további hét embert eltűntként tartanak számon.

Hétfőn választanak tagokat a Fővárosi Választási Bizottságba

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Rendkívüli ülést tart hétfőn a Fővárosi Közgyűlés, hogy megválassza a Fővárosi Választási Bizottság tagjait és póttagjait.

Közgyűlési tagját jelöli polgármesternek Nagykanizsán a Jobbik

Gábris Jácintot, a városi közgyűlésben önkormányzati képviselőként tevékenykedő tagját jelöli polgármesternek Nagykanizsán a Jobbik.

Rendkívüli adománygyűjtést hirdetett a Magyar Evangélikus Egyház

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Rendkívüli adománygyűjtés megszervezésére kéri a Magyar Evangélikus Egyház minden gyülekezetét augusztus utolsó vasárnapjára az észak-iraki keresztények megsegítésére.

Fellobbant a szolidaritás tüze Debrecenben

Meggyújtották a szolidaritás tüzét szerda este Debrecenben, a város ezzel a Külföldi Magyar Cserkészszövetség kezdeményezéséhez csatlakozott.

Álmosd kocsija, a "Kölcsey összehoz" nyerte a debreceni virágkarnevált

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 45. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija "Kölcsey összehoz" címmel Álmosd község kompozíciója lett - kattintás után ön is megnézheti!

Lesz tűzijáték este?

Ez a kérdés tartja izgalomban a budapestiek javát ma este. Megvan a hivatalos válasz!

Így készüljünk a délutáni és esti órákra

freedigital/panuruangjan

Menekülési útvonalakat alakítottak ki arra az esetre, ha a rakpartokat bármi miatt ki kellene üríteni.

A magyarság számára a Nyugatnak, Európának nincs alternatívája

"Magyarország legkésőbb négy év múlva ismét elfordul a keleti alternatívától és visszatér az Európába vezető útra."

Ismét lesz felsőoktatás Salgótarjánban

Egy új felsőoktatási stratégia egyik fontos eleme, hogy "ne maradjanak régiók felsőoktatáshoz való hozzáférés nélkül."

Józsefvárosban kenyérosztással ünnepelték az új kenyér ünnepét

"Józsefváros vezetésének szolgálnia kellene, nem pedig üldözni a szegényeket, nem ítélkezni és üres frázisokat puffogtatni."

Botka: egy ország, közös lélek, közös sors

Fotó: Wikipédia

"A történelem kiemelkedő pillanatai a közös ünnepek, amelyek kifejezik az együvé tartozást, bizonyítékai annak, hogy egy ország, egy nép, egy város nem csupán emberek sokasága, hanem közös lélek, közös sors."

Kitüntették Kertész Imrét és Rubik Ernőt

MTI/Kovács Attila

Rubik Ernő feltalálót és Kertész Imre írót a Magyar Szent István Renddel tüntette ki Áder János köztársasági elnök augusztus 20-án, az állami ünnepen a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében a Sándor-palotában.

MSZP: a mai állam nem demokratikus

MTI/Marjai János

Az MSZP elnöke szerint a jelenlegi állam nem demokratikus, hanem az önkény, az államkapitalizmus és a rendiség a sajátja.

Lezsák: Szent István megőrizte a magyar hagyományokat

"Szent István úgy csatolta Magyarországot a nyugati latin kereszténység táborához, hogy amit lehetett, megőrzött a korábbi magyar hagyományokból."

Lázár: Szent István napja az építkezésről szól

freedigitalphotos.net/taesmileleand

"Szent István napja, Magyarország születésnapja, a magyar állam megszületésének szimbolikus dátuma az építkezésről szól."

Az ünnepre való tekintettel felfüggesztették demonstrációjukat a miskolci romák

A miskolci, úgynevezett számozott utcák két ingatlanjából bírósági végrehajtással költöztettek ki augusztus 5-én lakókat, azóta tüntetnek romák a Szent István téren és a számozott utcák térségében.

Áder: érdekeinket magunknak kell képviselnünk

MTI/Koszticsák Szilárd

"Az elmúlt ezer év nemzedékeinek sorsa azt taníthatta, hogy nekünk, magyaroknak az igazságunkat, az érdekeinket magunknak kell képviselnünk, és érdekeink gyakran csak mások érdekeivel együtt érvényesülhetnek."

Hende: csak elkötelezett, jól kiképzett honvédek képesek tenni a hazájukért

"Tudnunk kell azt is, hogy csak a nemzet által szeretett és az állam által megbecsült honvédség lehet sikeres".

Szakadó esőben vonták fel a nemzeti lobogót

MTI/Koszticsák Szilárd

A Himnusz hangjaira, katonai tiszteletadás mellett, szakadó esőben felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szerda reggel, az augusztus 20-i állami ünnepen.

Szijjártó: a demokráciát nem tőlünk kell félteni

"A demokráciát és az európai értékeket egészen biztosan nem tőlünk, közép-európai szabadságszerető népektől kell félteni, hiszen mi nagyon sokat harcoltunk és küzdöttünk azért, hogy demokráciában, az európai értékek szerint élhessük az életünket. Ezért pedig tisztelet illeti a közép-európai nemzeteket, köztük a magyart."

John Kerry üdvözölte a magyarokat Szent István napja alkalmából

Fotó: Wikipédia

"Az én családom mindig is kötődni fog Magyarországhoz."

Navracsics: Közép-Európa értékrendje mindig a Nyugathoz kötődik

"Szent István európai megoldásokat vett át, nem automatikusan másolva, hanem a magyar hagyományokhoz alakítva hozta létre az államot, amely így tartós maradt."

Semjén: számítunk rátok és ti is mindig számíthattok ránk

"Az egész magyarságnak tudnia kell, bárhol is él a világban, hogy Magyarország és a magyar kormány mögöttük áll."

Ökumenikus istentisztelet az ünnep előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén kedden Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.