Önkormányzat 2014: 13600 híve már van Tarlósnak

A választási iroda vezetője 13 ezer 600 budapesti választópolgár ajánlását vette át; a főpolgármester-jelöltté váláshoz egyébként 5000 érvényes ajánlásra van szükség.

Orbánnak 3000 milliárdos fegyvere lenne Ukrajna függetlensége mellett!

Arra is felszólították a Orbán Viktort, hogy függessze fel a bővítés előkészítését mindaddig, amíg orosz csapatok tartózkodnak Ukrajnában.

Újra saját jogon lesz tanévnyitó az egykori "téef"-en

Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a menedzsment tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát.

Megállapodás a lett-magyar katonai együttműködés fejlesztéséről

Magyarország és Lettország katonai együttműködésének fejlesztéséről írt alá megállapodást a két ország védelmi minisztere, Hende Csaba és Raimonds Vejonis csütörtökön Budapesten.

hirdetés

380-an indulnak országszerte az MLP színeiben

37-en polgármesterjelöltként méretik meg magukat. Szerinte ez rendkívül magas szám, és büszkék arra, hogy fiatal pártként szép eredményeket értek el.

Négyezer diák iskolakezdését támogatja a Katolikus Karitász

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A támogatás keretében az iskolás gyereket nevelő rászoruló családok diákonként 5000 forint értékű vásárlási utalványt, valamint iskolatáskákat, sportszereket és tanszereket kapnak.

A Rongyos Gárdára emlékezett a Jobbik Farkasréten

"A Rongyos Gárda tagjai cselekedeteikkel és megingathatatlan hazaszeretettel szolgálnak példával, és azt üzenik ma is, hogy a haza és a nemzet védelme mindenek felett áll."

Ismét maximális teljesítményen üzemel a kettes blokk

A kettes blokk beépített kapacitása - a másik háromhoz hasonlóan - 500 megawatt.

KKM: kizárólag a politikai rendezés fogadható el Ukrajnában

A kijevi magyar nagykövetségen és más ukrajnai külképviseleteken keresztül folyamatosan figyelemmel kísérik és értékelik a helyzetet.

HVG: többségbe kerülhet a kisebbségi - magyar - tulajdonos

"A kisebbségi tulajdonosok a vételi tárgyalások elindításáról szóló döntésükkel kifejezték hosszú távú elkötelezettségüket a kiadó és termékei iránt."

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

Veszélyes játékfegyverek forgalomban

Freedigitalphotos sakhorn38

Azért vonták vizsgálat alá a játékfegyvereket, mert az elmúlt két évben több, a biztonsági előírásoknak nem megfelelő ilyen játékot találtak.

Majdnem mindenki bejutott a pótfelvételin

Freedigitalphotos singkham

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyát

Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával, a költés 80 százaléka vidéken történik, ahol hozzájárul a munkahelyteremtéshez.

Újabb halasztás - ezúttal az UniCredit ügyében

MTI/Bruzák Noémi

Szeptember 11-re halasztotta a határozat kihirdetését az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Bemutatta Győr megyei listáját az MSZP

Az MSZP szerint a helyi önkormányzatok komoly gátat jelenthetnek a kormányzat politikájával szemben.

Szijjártó: a norvég európai ügyi miniszter figyelmen kívül hagyja a tényeket

freedigitalphotos.net/adamr

"Ha egy Európai Unión kívüli ország minisztere nyilvánosan kezdi félteni az Európai Uniót egyik tagjától, elvárható volna, hogy tiszteletben tartsa a legalapvetőbb európai értékeket. Vagyis illene tájékozódni és illene tiszteletben tartani a tényeket".

Folytatódik az energiaár-csökkentés

"Szeptember 1-jétől, hétfőtől folytatódik a rezsicsökkentés, a háztartási villamos energia 5,7 százalékkal lesz olcsóbb, de az árcsökkentés ezzel nem fejeződik be, sőt az ipari energia árát is lejjebb kell szorítani."

Hátrányos helyzetű nők vállalkozóvá válását segítették Salgótarjánban

freedigitalphotos.net/arztsamui

A programban 24 nő vett részt 160 órás, vállalkozói ismereteket adó, illetve a vállalkozói személyiséget kialakító képzésen, és Salgótarján belvárosában, a December 8. téren kialakították a 116 négyzetméteres, akadálymentesített Tám-Pont Szolgáltató Irodát, ahol programokat, tréningeket szerveznek, segítenek például a szakmai önéletrajzok megírásában.

Pár nap múlva önálló intézmény lesz a Testnevelési Egyetem

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt.

Külön Budapest-törvényben gondolkodik a Jobbik főpolgármester-jelöltje

MTI/Kovács Tamás

Takarékosabb gazdálkodást tart szükségesnek a fővárosban, a közterület-felügyeleteket pedig Budapest Őrséggé szervezné.

A kerekasztal rendszeres összehívását kérik a zsidó szervezetek

A Zsidó Közösségi Kerekasztal rendszeres, háromhavonkénti összehívását kérik a zsidó szervezetek a kormánytól, továbbá azt, hogy az összehívást a zsidó közösség képviselői is kezdeményezhessék.

Norvég miniszter: Magyarország a múltba tart

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

"A magyar kormány hátat fordít a Nyugatnak 25 évvel azután, hogy Magyarország megnyitotta határait Nyugat felé, és mozgásba lendítette Európa újraegyesítését."

Csárdi: alapvetően át kell alakítani a főváros működtetésének teljes koncepcióját

Főpolgármesterként átalakítaná a főváros irányításának és működtetésének teljes koncepcióját, valamint a közlekedés szervezését az LMP jelöltje.

Száz mozgáskorlátozott ember nyaral a héten Szegeden

MTI/Rosta Tibor

A vakáció alatt a mozgásukban korlátozott emberek "önbizalmat és megerősítést nyerhetnek", kísérőik pedig "családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel".

Ma meglesznek a pótfelvételi ponthatárok

A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 18 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 9 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

Levonták az amerikai zászlót a Táncsics-börtön udvarán - fotók!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az amerikai tengerészgyalogosok utoljára vonták le az amerikai zászlót a Táncsics Mihály utca 9. szám alatti ingatlan udvarán 2014. augusztus 27-én.

Tervezett javítás a paksi atomerőmű kettes blokkján

Egy tervezett beavatkozás keretében a generátor javítását végzik el a paksi atomerőmű kettes blokkjánál, ennek idejére felére csökkentik csütörtökön a blokk teljesítményét

Napelemek a hegyvidéki önkormányzaton

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mostantól napelemes rendszerrel állítja elő az áramfelhasználásának felét a hegyvidéki önkormányzat.

A kabinet következő ülésén születhet döntés az elszámolási törvényről

A kabinet szerdai ülésén tárgyalt a devizahitelesek megsegítését szolgáló további lépésekről, így az elszámolást rendező törvény előkészítéséről.

Lemondott Püspökladány fideszes alpolgármestere, nem indul a választáson

Wikipedia püspökladány

Fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit.

Olcsóbb hídépítési módszer a "betolós" technológia kijavítása

Az alapvető technológia változatlan maradt, a továbbfejlesztésére nyert 130,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást a hídtervező Pont-Terv Zrt.

Nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek a testnevelési kar szeptemberi leválása

Mind az intézmény működése, mind a gazdálkodás szempontjából tényleg tökmindegy?

Két népszavazási kezdeményezést kukázott az NVI elnöke

Egyetért-e Ön azzal, hogy a közjegyzői tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható? És egyetért-e Ön azzal, hogy az önálló bírósági végrehajtói tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható?

Figyelmeztetést adott ki a Földhivatal

freedigitalphotos.net/adamr

A földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár!

Ősztől már máshogy jár a vonat Balatonra!

Szeptembertől felújítás miatt módosul a dél-balatoni vasútvonal menetrendje.

Nagykanizsán önállóan indít jelölteket az MSZP

freedigital/panuruangjan

Fodor Csaba polgármesterjelöltként úgy vélekedett, hogy Nagykanizsa olyan baloldali város, ahol sikerül többséget szerezni és leváltani az eddigi városvezetést.

Többségében eddigi képviselőit indítja újra a Fidesz Nagykanizsán

Többségében eddigi közgyűlési képviselőit indítja újra jelöltként a Fidesz-KDNP Nagykanizsán, ahol hétfő délután a szükséges ajánlások több mint kétszeresét már minden jelöltjük leadta a helyi választási irodának.

Leadta az ajánlásokat a Fidesz-KDNP a IX. kerületben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Bácskai János, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a párt önkormányzati képviselőjelöltjei Ferencváros mind a tizenkét választókörzetében összegyűjtötték az önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges ajánlások többszörösét és azokat leadták a helyi választási irodában.

"Rakétamentes vakáció"-program izraeli gyerekeknek

Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt látogat Magyarországra a két hónapja tartó rakétatámadások által leginkább sújtott izraeli városokból, kibucokból.

Tarlós az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítására alapozna

MTI/Bruzák Noémi

Az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítását tűzte ki célul Tarlós István választási győzelme esetén, továbbá az ebben a négy évben tapasztalható szellemiség folytatását ígérte.

Leadta az ajánlói aláírásokat a Fidesz-KDNP Győrben

Leadta a szükséges számú ajánlást a Fidesz-KDNP 16 képviselőjelöltje és a polgármesteri székért újrainduló Borkai Zsolt.

Zombor: egy rendkívül súlyos és rettegett betegség előzhető meg az ingyenes HPV-oltással

MTI/Beliczay László

"Egy rendkívül súlyos és rettegett betegség, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltásával."

Rogán: negyedével is csökkenhetnek az átlagos adós terhei

Rogán Antal szerint még a forintosítás nélkül is a negyedével csökkenthetnek egy átlagos devizahiteles terhei a bankokat elmarasztaló jogerős ítéleteket követően az elszámolási törvény nyomán.

Környezeti nevelés fogyatékkal élők számára is

freedigitalphotos.net/dan

Fogyatékkal élő embereket is bevonva mutatja be természet- és környezetvédelmi programját a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és az Ösvény Oktatóközpont az újpesti városnapokon.

Kiadvány készült a magyarországi hospice ellátásról

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Az Emmi szerint a tankönyvek úton vannak az iskolákba

freedigital/panuruangjan

Sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés előtt még nem kapták meg példányaikat az új tankönyvekből. Most akkor mi igaz?

Ebola-láz: útmutatót állított össze az egyetemeknek az ÁNTSZ

Ezekben a hetekben több felsőoktatási intézménybe is érkeznek hallgatók az Ebola-járvány által érintett országokból, jellemzően Nigériából. A járványügyi kockázat kezelésére útmutatót állított össze az ÁNTSZ, melyben hangsúlyozzák, hogy tünetmentes, a kockázati csoportba nem tartozó személyekkel szemben semmilyen megszorító intézkedést, így elkülönítést sem szabad alkalmazni

Már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az ajánlásgyűjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet.

Az Erste Bank perében is halasztottak

Szeptember 10-re halasztotta az Erste Bank Hungary kontra magyar állam devizahiteles perben az elsőfokú ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a kedden megkezdődött perben.

Devizahitelek: halasztás a Raiffeisen ügyében is

MTI/Illyés Tibor

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a Raiffeisen Bank magyar állam ellen indított perében, egyúttal végzéssel elutasította a felperes bank azon indítványát, hogy az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz forduljanak a per tárgyában.

Bölcskei: újra a diákoké az egykori debreceni Református Főgimnázium

"Újra a gimnazistáké és az általános iskolásoké lesz az egykori debreceni Református Főgimnázium, a diákok hétfőn már a megújult iskolaépületben kezdhetik meg a tanulást."

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI/Honéczy Barnabás

Megkezdte a rászorulóknak gyűjtött tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! elnevezésű jótékonysági program keretében, de a 250 forintos felajánlásokat a 1353-as adományvonalon továbbra is várják.

Megújult a kormányzati ügyfélvonal

A 1818-as telefonszámon hívható központot Pintér Sándor belügyminiszter adta át kedden Budapesten.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.