Aradi vértanúk - Fotókiállítással kezdődnek a központi programok

Botár Gergely, kormany.hu

Az október 11-ig megtekinthető kiállítás a tizenhárom tábornok hátrahagyott családját, az özvegyeket, menyasszonyokat mutatja be.

A bürokráciacsökkentésről kezd tárgyalni az Országgyűlés

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők egyebek mellett megkezdhetik a Miniszterelnökség bürokráciát csökkentő javaslatai, valamint a 2014-es költségvetés zárszámadásának tárgyalását.

ORFK: több mint 6000 határsértő szombaton

Összesen 6056 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt szombaton.

Benkő: több mint 4700 katona van a déli határon

A katonák kettős feladatot teljesítenek, egyrészt az ideiglenes biztonsági határzár kiépítésében vesznek részt, másrészt a rendőrség munkáját segítik.

hirdetés

Rogán: a liberálisok kezdeményezni akarják hazánk szavazati jogainak felfüggesztését

Az európai liberálisok frakciója a következő héten kezdeményezni akarja Magyarország szavazati jogainak felfüggesztését, végső soron az ország kizárását az EU-ból.

Két településen lesz időközi önkormányzati választás

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak.

Ötös lottó: hát, ötös az nem volt...

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 40. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki.

Ismét ellenőrzik az autósokat az osztrák hatóságok Hegyeshalomnál

Három-négy hete nem volt ilyen szigorú határellenőrzés, az utóbbi időben csak szúrópróbaszerűen igazoltattak.

Gördülékeny a migránsok elszállítása Zákányból és Magyarbólyból

Beremendről mintegy ötszáz bevándorló érkezett buszokkal Magyarbólyba szombat délután, ahol rendőri irányítással szintén vonatra szállnak.

Ónodi-Szűcs Zoltán lehet az új egészségügyi államtitkár

Ónodi-Szűcs Zoltán 1991-ben végzett általános orvosként, egészségügyi szakmenedzser, de jelenleg is tanul: a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója.

Az Emmi uniós támogatást kért a kísérő nélküli kiskorúak elhelyezésére

A kormány eddig hazai forrásból mindent megtett annak érdekében, hogy a kiskorúak a lehető leggyorsabban megfelelő ellátásban részesüljenek.

Idén már 300 ezernél több migránssal szemben intézkedtek

Pénteken 4897 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt, így idén már több mint 300 ezer illegális migránssal szemben intézkedtek a hatóságok.

Példás büntetés: 18 év fegyházat kapott a férfi, aki villamos elé lökött egy nőt

Szándékos emberölés miatt 18 év fegyházra ítélték első fokon azt a férfit, aki tavaly a villamos elé lökött egy nőt, és az áldozat a helyszínen meghalt.

Irgalmatlan szám: két hét alatt ötvenezer migráns érkezett Zákányba

A migránsokat - köztük szíriaiakat, afgánokat, irakiakat - a határtól most is rendőrök kísérik a vasútállomásra.

Helyt álltak rendfenntartóink a déli végeken

A somogyi közgyűlés elnöke szerint jól vizsgáztak a rendőrök, a katonák, a mentőszolgálat munkatársai, a segélyszervezetek és az önkormányzatok az elmúlt hetekben a déli határon.

Előzetes letartóztatásba helyezték a Buda-Cash egykori vezetőjét

A döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye indokolta.

L. Simon László: az állam több száz milliót ad a könnyűzenének

A Cseh Tamás Program az elmúlt két évtized legsikeresebb könnyűzenei programja Magyarországon, de az állam emellett több más csatornán keresztül, összességében több száz millió forinttal támogatja évente a hazai zenei iparágat.

Szabadlábra helyezték a G. Lajos-ügy egyik gyanúsítottját

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken megszüntette a G. Lajos-ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását és elrendelte szabadlábra helyezését

Biszku mindent tagadott

Tagadta bűnösségét az 1956 utáni megtorlások, halálos sortüzek miatt háborús bűntettel vádolt 94 éves Biszku Béla a Fővárosi Törvényszéken pénteken újrakezdődött elsőfokú büntetőperben.

Két nap alatt 35 ítélet a határzár tiltott átlépése miatt

A bíróság huszonkét vádlottat egy, tizenkettőt két évre kiutasított Magyarország területéről, egy embert pedig megrovásban részesített. Két esetben a bíróság visszaküldte az iratokat az ügyésznek.

Több mint 100 katonát és rendőrt küldhet Csehország Magyarországra

Csehország több mint száz katonát és rendőrt küldhet Magyarországra a schengeni határ védelmére.

Prisztás-gyilkosság: felmentésüket kérték a vádlottak

Tagadták a bűncselekmény elkövetését és felmentésüket kérték a vádlottak a Prisztás-gyilkosság megismételt elsőfokú eljárásában pénteken a Fővárosi Törvényszéken.

A vörösiszap-katasztrófára emlékezett az EP delegációja Kolontáron

Az öt évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa áldozataira emlékezett az Európai Parlament (EP) delegációja pénteken Kolontáron.

November végére bezár a debreceni menekülttábor

Még pénteken a kormány elé kerül az a javaslat, amely szerint legkésőbb november végéig bezár a debreceni menekülttábor.

Orbán: Közép-Európa növekedési központja lehetünk

"Képesek vagyunk arra, hogy még a mostani gazdasági teljesítményünket is növeljük, hogy Magyarországon teljes foglalkoztatottságot teremtsünk", és hogy nagy nemzetközi magyar vállalatokat építsünk, mint például a Mol és az OTP

Másfél év felfüggesztett börtönre ítéltek egy magyar embercsempészt

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Kőszegi Járásbíróság egy magyar embercsempészt, akit mellékbüntetésül három évre kitiltott Vas megyéből.

Az egészségügy a migrációs nyomás mellett is felkészült az influenzaszezonra

Az egészségügy a migrációs nyomás mellett is felkészült az influenzaszezonra, és a migránsok is jogosultak az egészségügyi ellátórendszer igénybevételére, ha együttműködnek a hatóságokkal.

Visszavonták a zalai határokon a horgászati tilalmat

Visszavonták a szlovén és a horvát határ mellett csütörtökön, a migrációs helyzet kezelése indokával elrendelt horgászati és halászati tilalmat.

Pintér: jövőre 340 milliárd forint lesz közfoglalkoztatásra

A jövő évi költségvetés 340 milliárd forintot biztosít közfoglalkoztatásra, ez 253 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé az önkormányzatok számára.

Embercsempészésért egy év börtönt kapott az orosházi nő

A migránsokkal elindult Budapest felé, a gépkocsit azonban a kecskeméti rendőrök megállították az M5-ös autópályán.

A sajtóból tudta meg az ügyvédi kamara, hogy feljelentették

Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik a köztestület egyik tisztségviselőjének hónapokkal ezelőtt tett feljelentése alapján, több százmillió forint gyanús elköltése miatt.

Úton a teljes foglalkoztatottság felé: jövőre 340 milliárd lesz közmunkára

A kormányzat szerint mindaddig szükséges a rendszer fenntartása, amíg a piacgazdaság keretein belül el nem érhető a teljes foglalkoztatottság.

Prisztás-gyilkosság: felmentetné védője P. Tamást

További bizonyításra lett volna szükség az ügyben, így például a vád egyik legfontosabb tanújának a vallomásai közötti ellentmondások feloldására.

Csökken a benyújtott menedékjogi kérelmek száma

Csak csütörtökön a magyar-szerb határszakaszon 110, míg a magyar-horvát határszakaszon 3534 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

Államtitkár lett Sávolt-Szabó Tünde

Sávolt-Szabó Tünde a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a posztot a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvántól veszi át.

Illegális bevándorlás: pénteken tizenhét eljárás

A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - tíz migráns szír, hat koszovói, egy iraki állampolgárnak vallotta magát.

Ki másé lenne Zoran Milanovic, mint a Szocialista Internacionáléé?

Orbán szerint Zoran Milanovic horvát kormányfőre a Szocialista Internacionálé megbízottjaként kell tekinteni, akinek az a dolga, hogy támadja Magyarországot.

A befogadó intézményekben lévők 27 ezerszer jártak orvosnál

A fokozott bevándorlási hullám járványveszélyt jelent. A kormány minden szükséges intézkedést megtesz a közegészségügyi-járványügyi biztonság és a migránsok egészségügyi ellátása érdekében

Csütörtökön több mint 3600 migránst fogtak el

Szerdán az illegális határátlépők száma még meghaladta a 4200-at.

Oregoni lövöldözés: kikérdezte a vallásukról áldozatait a támadó

Arra, hogy milyen hitű hallgatókra lőtt rá a fegyveres, nem tért ki a tudósítás.

Polgármestert választanak vasárnap Hunyán

Polgármestert választanak vasárnap a Békés megyei Hunyán. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község polgármestere június végén lemondott tisztségéről.

Megkezdődött az 1990 előtti állambiztonsági mágnesszalagok adatainak feltárása

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) munkatársai megkezdték az állambiztonsági szolgálatok 1990 előtti, mágnesszalagokon lévő adatainak tudományos feltárását.

Bogárdi Szabó István: Isten és embertársaink szeretete nem olthatja ki egymást

A keresztyénség Isten és ember között "vergődik": hol Istent imádja, hol az embert szolgálja, és nagyon sokszor kioltja egymással ezt a kettőt.

Kormányszóvivő: bölcs döntés kell a horvát határzárral kapcsolatban

A jelenlegi körülmények között komoly türelemre és bölcsességre van szükség a döntéshez a horvát határzár életbe léptetésének időpontjáról.

Csaknem 25 millió forinttal támogatja a Katolikus Karitászt a Migrációs Gyermekalap

Csaknem 25 millió forinttal támogatja a Katolikus Karitász munkáját a Migrációs Gyermekalap, amelyet a Demján Sándor Alapítvány azzal céllal hozott létre, hogy a menekült gyermekek körülményeinek javításán dolgozó segélyszervezetek és magánemberek munkáját támogassa.

Első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a gázoló jobbikos politikust

Első fokon egy év, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Ajkai Járásbíróság szerdán Ferenczi Gábort, Devecser jobbikos polgármesterét, aki 2013-ban halálos balesetet okozott.

Idősek Tanácsa: a népességcsökkenésre nem a bevándorlás a megoldás

Magyarország népességének csökkenésére nem a gazdasági bevándorlók tömeges beáramlása jelenti a megoldást, a belső erőforrásokat kell mozgósítani, a családokat kell megerősíteni.

Tucatnyi eljárási díj eltörlését javasolja Lázár János

Tucatnyi állami eljárási díj és járulék megszüntetésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár: határvédelmi együttműködésre készülnek a V4-ek

A határrendészeti együttműködés előkészítése zajlik, Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban a napokban diplomáciai lépéseket tesz.

Szijjártó: Nem hasonlítható össze az '56-osok helyzete a mostani népvándorlással

"Nem szabad megengednünk, hogy az '50-es években Magyarországról a kommunista diktatúra miatt elmenekült emberek helyzetét a mostani népvándorláshoz hasonlítsák."

Handó: az ország minden bíróságát érintik a migrációhoz köthető ügyek

Ahhoz, hogy a szegedi, a zalaegerszegi és a pécsi törvényszék tudja kezelni egyébként meglévő ügyeit is, segítségre van szükségük.

Kontrát Károly: működik a hármas határvédelem

A magyar-szerb határon átkelni próbáló migránsok száma a szeptember 14-einek alig egy százalékára esett vissza.

Lemondott Giró-Szász András államtitkár

Benyújtotta lemondását Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Légi üldözés: magyar Gripeneket küldött a NATO a gyanús gépre

A kanadai repülőgép úgy haladt át szlovák légtéren, hogy nem lépett kapcsolatba az ottani civil légi irányítással. Bár a szlovák légierő sikeresen elfogta a gépet, a pilóták továbbra sem léptek kapcsolatba a szlovák légi irányítással.

Elutasították Strasbourgban játékautomaták ügyében beadott panaszt a magyar állam ellen

A panaszosok nem merítették ki az összes hazai jogorvoslati lehetőséget, márpedig az EJEB-hez csak akkor lehet fordulni, ha minden hazai jogorvoslati próbálkozás eredménytelenül zárult.

Az éjszakai vonatokkal mintegy 3700-an érkeztek Hegyeshalomra

Az elmúlt napokhoz képest sokkal több volt a nő és a gyermek, akik éhesek voltak, továbbá többen torokfájásra panaszkodtak, ezért gyógyszereket is kaptak.

Bővül a MinDig TV Extra

Októberben tovább bővül az Antenna Hungária lakossági szolgáltatása.

Megkezdődött a nagyszülők hálózatba kötése

Elindult az időseket segítő infokommunikációs modellprogram.

Szívfájdító emlékképek - 5 éve történt a vörösiszap-katasztrófa

Október 4-én lesz a vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulója. Képek Kolontárról - akkor és most.

Lázár: gigaberuházások kellenek Budapestre

Jelentős fejlesztésekre, szimbolikus gigaberuházásokra van szükség Budapesten a gazdasági növekedés érdekében.

Biszku-per: első fokon újratöltve

Pénteken első fokon újrakezdődik az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel megvádolt 94 éves Biszku Béla pere a Fővárosi Törvényszéken.

Októberben is folytatódik a fokozott rendőri ellenőrzés

Ahogy szeptemberre, úgy októberre is fokozott ellenőrzést rendelt el Papp Károly országos rendőrfőkapitány az ország egész területére a közrend és a közbiztonság fenntartása, illetve a bűncselekmények megelőzése érdekében

A négyszeresére emelték a mosógépcsere program finanszírozását

Az eredetileg tervezett 500 millióról 2 milliárd forintra emelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a mosógépcsere program finanszírozását.

Az őszödi kormányüdülőt is átmeneti gyermekotthonná nyilváníthatják

Tovább bővítik a kísérő nélkül érkező kiskorú migránsokat befogadó fóti gyermekvédelmi központot és korábban bezárt gyermekotthonokat nyitnak újra.

Röszkei csata: korrekt volt a rendvédelem

Szakszerűnek értékelte a magyar rendőrség illegális bevándorlással összefüggő tevékenységét a Független Rendészeti Panasztestület (FRP) tagja.

Egyre többen keresnek ügyvédet az interneten

Az online keresések egyre jobban dominálnak a szolgáltatások piacán, és nemzetközi felmérések alapján ez a tendencia érvényesül a jogi ügyekben is, így ma már az ügyvédek számára is alapvető fontosságú a megfelelő online jelenlét.

Jelölt turistaúttá vált a visegrádi Spartacus-ösvény

Jelölt turistaúttá vált a Visegrádi-hegységben található Spartacus-ösvény. A mintegy öt kilométer hosszú turistaút Pilisszentlászló és Visegrád között fekszik.

Nézze meg, mitől lett Európa legjobb állatkertje saját kategóriájában a Nyíregyházi Állatpark!

Európa legjobb állatkertje lett saját kategóriájában a Sóstó-Zoo, amely két dániai állatkerttel holtversenyben az első helyen végzett az 500 ezer látogató alatti kategóriában egy független állatkerti elemző szervezet felmérése szerint. Gratulálunk!

Orbán Viktor se most megy Iránba

A magyar és az iráni diplomácia folyamatosan egyeztet egymással, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra mielőbb sor kerülhessen.

Pintér: a szabadság forgott kockán a határzár elrendelésekor

Magyarországra az idén 287 383 ember lépte át eddig illegálisan a határt, többségük a magyar-szerb határon át jött, de a védelem kialakítása után a migrációs hullám átterelődött a magyar-horvát határra.

Illegális bevándorlás: sajnáljuk, de a magyar érdekeket kell szem előtt tartani

Nyugat-Európa hozzáállása a migránsválsághoz kezelhetetlen állapotokat hozott létre Horvátországban és Magyarországon is.

Bár nagyon nehéz, emberfeletti tempóban halad a kerítésépítés a horvát határszakaszon

A kerítésépítés szempontjából ez egy nehéz szakasz, de munkagépek segítségével igyekeznek a lehető leggyorsabban elkészülni a határzárral.

Alaposan kavarunk a szerbek és a horvátok között

Magyar Levente szerint a magyar-szerb kapcsolatok jók, Horvátországgal azonban mindkét államnak vitája van.

Húsz ítélet született határzár tiltott átlépése miatt szerdán

A bíróság négy vádlottat egy, tizenhatot két évre kiutasított Magyarország területéről. Egy esetben a bíróság elhalasztotta a tárgyalást.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Új életre kel az Ózdi Erőmű

Fotó: MaNDA

Megmenekül az ipari építészet egyik remekműve, sőt egy hosszabb távú városfejlesztési terv részeként kapcsolódik további közösségi funkciókhoz a Digitális Erőműnek köszönhetően.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.