Franciaországi légikatasztrófa: gyászszertartáson emlékeznek Barcelonában az áldozatokra

screenshot

A franciaországi légikatasztrófa áldozataira emlékeznek a barcelonai La Sagrada Família-bazilikában hétfőn, 1200 ember, köztük az áldozatok családtagjai, barátai, a spanyol közjogi méltóságok és diplomaták részvételével.

Együttműködik a Nébih és a közszolgálati egyetem

Aa hivatal munkatársai részt vesznek az egyetem oktatási tevékenységében, és bővülni fog az egyetem képzéseinek tartalma is.

Kun-Mediátor - Mintegy négyszáz feljelentés érkezett az ügyben

A vállalkozás felelős vezetőjének jelenlegi tartózkodási helye a nyomozó hatóság előtt nem ismert, továbbra is körözik.

Jobbik: nem zárhatnak bennünket politikai karanténba

A Jobbik nem náci, nem nyilas párt, és visszautasítja, hogy politikai karanténba akarják zárni a politikai ellenfelei. A pártelnök a vadhajtásokról is beszélt.

hirdetés

"Csak" verte az asszonyt: egy helyett hét év börtön emberölési kísérletért

Az első fokon kiszabott 1 év 8 hónap börtön helyett jogerősen 7 év börtönbüntetésre ítélt hétfőn a Debreceni Ítélőtábla egy hajdúhadházi lakost.

A végrehajtási törvény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

A bírósági végrehajtási rendszer átfogó megújításáról döntött a kormány, ennek nyomán létrehozzák a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart.

Cifra csapat ellen emeltek vádat adósság értéken aluli értékesítése miatt

Vesztegetés bűntette miatt egy pénzintézeti vezető és két vállalkozó ellen emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy takarékszövetkezeti követelés "kenőpénzért" történt, értéken aluli eladása miatt.

Még idén 150 új elektromosautó-töltőt telepítenek Magyarországon

A kormány elfogadta a klaszter javaslatát arra, hogy zöld rendszámot kapjanak az elektromos autók, valamint azt, hogy négy új munkacsoporttal segítsék az e-mobilitással kapcsolatos kormányzati döntések előkészítését.

DK: hagyja abba a kormány a boltbezárási törvény toldozgatását!

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba boltbezárási törvény toldozgatását, "mert az egész úgy menthetetlen ahogy van".

25 milliárd forintos nyílt közbeszerzés: "mindig a legolcsóbb fog nyerni"

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos keretösszegű nyílt közbeszerzést írt ki, kommunikációs feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatások ellátására.

Elítélték a hamis(bank)kártyás csalókat

Nem jogerősen másfél és hét év közötti börtön-, illetve fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn azt a tizenkét vádlottat, akik egy szökésben lévő társukkal együtt 2009 és 2011 között megszerezték bankkártyák adatait, majd a maguk készítette bankkártyákkal több tízmillió forintot vettek fel.

Tóásó könnyezve lépett magyar földre

Magyarországra érkezett hétfő délután Tóásó Előd, aki fegyveres felkelés vádja miatt hat évet töltött börtönben Bolíviában.

Halászati főosztály alakul, 600 millió forint a feladatokra

Hatszázmillió forintot szán a szaktárca a halgazdálkodással összefüggő feladatok, programok és beszerzések támogatására.

Emmi: sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét

Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét.

Botrány a Zeneakadémián - Kötélhúzás a kancellár és a szenátus között

Kupper András szerint egyeztetések zajlanak egy tervezett szervezeti átalakításról, de senkinek nem vonta vissza a megbízatását, sőt, mindenkinek a munkájára számít.

Fidesz: konfliktusokhoz vezet a sok illegális bevándorló

A párt szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet.

Adósságkezeléssel 115 család törlesztette közműhátralékát Tatabányán

Tavaly áprilistól február végéig 115 család vett részt eredményesen Tatabányán az önkormányzat adósságkezelési programjában, a tartozók kétharmada távhődíjhátralékot törlesztett.

Felfüggesztette a jegybank a TR Investment tőzsdei kereskedését

Ezen kívúl hatmilliós bírságot szabott ki a cégre, mert a társaság a jegybank kötelezése ellenére sem tette közzé 2013. évi jelentését, megsértve ezzel a tőkepiaci törvényt.

FM: nincs közvetlen katasztrófahelyzet a Budapesti Vegyiműveknél

Az államtitkár szerint nemcsak a veszélyre kell figyelmeztetni, hanem meg kell akadályozni egy esetleges pánikhelyzet kialakulását is.

Deutsch: az unió azonnal mondja fel az Altus-szerződést!

A fideszes EP-képviselő szerint az Altus Zrt.-vel kötött, 1,5 milliárd forint értékű szakértői szerződés az az európaellenes sztereotípiákat erősíti.

Megvizsgálja az IM a végrehajtói kamara határozatait

Az igazságügyi kormányzat eltökélt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítése érdekében a bírósági végrehajtás ügyét megnyugtatóan rendezze.

A költségvetési bizottság kiegészítette a brókerbotrányt vizsgáló albizottságot

Az eredeti 7 fős helyett 9 fős lesz a parlament költségvetési bizottságának a brókerbotrányt vizsgáló albizottsága, miután a költségvetési bizottság hétfői ülésén egyhangúlag elfogadta a bővítést.

Együttműködés lehet a rendőrség és a közterület-felügyelet között

"Számos területtel lehetne szélesíteni a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködését, például a 14 éven aluliak alkoholfogyasztásának ellenőrzésével."

A nagykövet képviseli Magyarországot a Győzelem napján

Oroszországba akkreditált nagykövete által képviselteti magát Magyarország Moszkvában, a május 9-én esedékes győzelem napi ünnepségeken.

Nyíregyházi iskolaügy: "életszerű ítélet"

A Hajdúdorogi Metropólia érseke és Nyíregyháza polgármestere szerint életszerű és megnyugtató döntést hozott a nyíregyházi Huszár-telepi általános iskola ügyében a Kúria.

Legalább 50 külföldit láttak el hamis iratokkal

freedigitalphotos.net/worradmu

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 36 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, a KEKKH két ügyintézőjét rábírta arra, hogy külföldiek részére más személyek személyi adataival állítsanak ki különböző okmányokat.

Vádemelés a kisteleki sajtgyárban történt munkahelyi baleset miatt

2013-ban a hűtőrendszerből kiáramló ammónia egy munkásnak életveszélyes sérüléseket okozott, egy másik dolgozó pedig könnyebben megsérült.

Több mint félmilliárdból fejlesztenének informatikai rendszereket

freedigitalphotos.net/patrisyu

A Főpolgármesteri Hivatal informatikai rendszereinek több mint félmilliárd forintos fejlesztéséről is dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Közlekedésfejlesztések előkészítéséről is dönthet a testület

A Külső Bécsi úti és az újpalotai villamosvonal megtervezéséről, valamint a Fogaskerekű vasút fejlesztésének előkészítéséről is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

A jövő héten a kormány elé kerülhet a felsőoktatás átalakítása

freedigitalphotos.net/cescassawin

Hónapok óta tartanak az egyeztetések a felsőoktatás tervezett átalakításáról, a kormányzat egyértelműen a megegyezésre törekszik, ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás minél jobban idomuljon a világban zajló folyamatokhoz.

Kormányszóvivő: az unió nem okozója, hanem elszenvedője a menekültproblémának

"A magyar kormány minden nemzetközi fórumon azt képviseli, hogy a menekültek útra kelésének okait kell megszüntetni Fekete-Afrikában és a Közel-Keleten, bár ez nem egyszerű feladat."

Nem sikerült polgármestert választani Somogyviszlón

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett az időközi polgármester-választás a baranyai Somogyviszlón vasárnap, ezért a voksolást meg kell ismételni.

Banki elszámolás: ezt kell tennie most

freedigitalphotos.net/adamr

Az ügyfelek teendője most az, hogy ellenőrizzék az adatokat.

Levelet írt a Burgtheater igazgatójának Eva Maria Barki

Nem szükséges kioktatni Magyarországot azokat a szabadságjogokat illetően, amelyeket a történelemben többször nemcsak saját magának, de egész Európa számára kiharcolt és megvédett.

Elvonultak a tüntetők az Andrássy úti kereszteződésből

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Elvonultak a tüntetők az Andrássy úti kereszteződésből, ismét zavartalanul halad a forgalom csomópontban.

Ifjúsági szervezetet alapít a PM

ZöldFront Ifjúsági Mozgalom alakuló ülésén harmincan vettek részt, de számos más városban is vannak tagjaik, akik technikai okok miatt nem tudtak Budapestre utazni.

Nepáli földrengés: magyar szervezetek is próbálnak segíteni

Forrás: RSOE EDIS

Akadoznak a mobilhálózatok, internet és tévéadások nincsenek, még sincs pánik és aki tud, segít. Utórengések még várhatók.

Mentőkutyás bemutatót tartanak Szentendrén

Mentőkutyás gyakorlatot tartanak vasárnap Szentendrén, amellyel azt mutatják be, hogyan kutatják a túlélőket az állatok egy lezuhant repülőgép roncsai között.

Lakhatási támogatást is kaphatnak a rendvédelmi dolgozók

freedigitalphotos.net/adamr

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy a tervek szerint hamarosan ingyen, tehát kamatmentes lakáshitelhez juthatnak a rendvédelmisek.

Leszedette a fóliát két másik trafikjáról a kaposvári dohánybolt tulajdonosa

Leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról az a tulajdonos, akinek az egyik kaposvári trafikjában szerdán meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt.

Felkészültek az idei szezonra a balatoni vízimentők

freedigitalphotos.net/adamr

A Balaton körül mintegy 80 strandot, és az országban további 15-20 strandot fognak felügyelni a szakszolgálat tagjai. Idén nemcsak fiataloknak, hanem felnőtteknek is nyári munkalehetőségeket kínál a szervezet.

I Bike Budapest kerékpáros felvonulás a fővárosban

Több tízezer kerékpáros részvételével indult el az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás szombaton délután a fővárosban, a Bakáts térről.

14 napon belül diagnosztikai időpontot kapnak a daganatgyanús betegek

Ha a háziorvos a CT-, MR- vagy összetettebb laboratóriumi vizsgálatra nem kapja meg a betege számára a 14 napon belüli időpontot a területileg illetékes szolgáltatótól, azonnal jelzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP). Ezt követően az OEP intézkedik, másik szolgáltatóhoz irányítja a beteget.

Zombor: napokon belül vitára bocsátják az új alapellátási törvényt

A jogszabály nem kíván változtatni a fenntartón, vagyis az egészségügyi alapellátás továbbra is a helyi önkormányzatok feladatkörébe tartozik majd, de...

Miskolcra is költözhetnek állami intézmények

Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el, idén döntés születik arról, hogy melyik állami intézmény költözik a városba.

Miskolc Pass turisztikai kártyarendszer indul

Számos turisztikai szolgáltatónál további kedvezményeket is igénybe lehet venni, a kedvezmények mértéke akár 23 ezer forint értékű is lehet.

Súlyos bírságra számíthatnak az adatkezelők

freedigitalphotos.net/adamr

Az "infotörvény" 2012 januári hatályba lépése óta a hatósági jogalkalmazás szigorodása figyelhető meg a bírságolási gyakorlat alapján.

Ökumenikus kápolna épült Ópusztaszeren

Kápolna épült az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban; a Pallaviciniek egykori ányási kápolnájának mása Az ökumenikus vallási útvonal kialakítása Temes és Csongrád megyében elnevezésű projektnek köszönhetően látható mostantól.

Hosszú távú döntéseket kell hozni a bevándorlás ügyében

MTI/Kelemen Zoltán

A májusban induló nemzeti konzultációtól azt várja a kormány, hogy élő képet kapjon, hogyan vélekedik a magyar társadalom a bevándorlás kérdéseiről, és az alapján hozzon közép- és hosszú távra szóló stratégiai döntéseket.

Megvannak a Nemzetközi Beruházási Bank tanácsának magyar képviselői

A tisztségekre a nemzetközi pénzügyi kapcsolatokért felelős minisztert, valamint az adó- és pénzügyekért felelős államtitkárt jelölte ki a kormány.

Vitatja a bank döntését? Így kaphat segítséget!

freedigitalphotos/Stuart Miles

Minden jogi segítséget megkapnak a Magyar Nemzeti Banktól a devizahitelesek a banki elszámoltatásban. Több jogorvoslati lehetőség is van, a végső fórum pedig a bíróság, ahol nem peres eljárásban kell egyezségre jutni.

764 millióért rendel Bogányi-zongorákat a kormány

Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek.

Megjelent az iskolatej-rendelet

freedigitalphotos/adamr

Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Emelkedhet a duális képzésben részvevő diákok és képzőhelyek száma

A szakképzés rendszerének módosításával a duális képzés képzőhelyeinek száma 8 ezerről 20 ezerre, a diákok száma 50-ről 70 ezerre növekedhet 2018-ra.

Schmidt Mária: meg kell mutatni a fiataloknak, mi volt itt azelőtt

Facebook

Negyedszázaddal a kommunizmus megdöntése után meg kell mutatni a fiataloknak, hogy mi ért véget - mondta a történész.

Főkefe-fizetés: az FKF visszautasítja a politikai vádakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.(FKF) pénteken közleményében határozottan visszautasította a vezetők fizetéséről szóló állításokat.

Több mint 1200 milliárd forint jut település- és területfejlesztésre

freedigitalphotos/Simon Howden

Megyei fejlesztési területekre 850 milliárd forint, városfejlesztésre pedig 380 milliárd forint jut a 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusban.

Jelentős felsőoktatási fejlesztések valósulhatnak meg a Nyugat-Dunántúlon

Az egész nyugat-dunántúli régió számára meghatározó jelentőségű felsőoktatási fejlesztések valósulhatnak meg abból a több mint félmilliárd forintnyi pályázati támogatásból, amelyet az Új Széchenyi Terv keretében kapott a Nyugat-magyarországi Egyetem a szombathelyi duális gépészmérnökképzésre, valamint a Talentum Műhelynek a tudományért és a tehetségekért indított programjára.

Esztergomot több mint 900 millió forint megfizetésére kötelezték

Wikipédia/Egrian

Esztergomnak több mint 900 millió forintot kell megfizetni az élményfürdő építésével kapcsolatos per részítélete alapján. Az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda a város fellebbezését egy nap késedelemmel nyújtotta be, így a végzés jogerőre emelkedett.

A balatoni kiskereskedők vasárnapi mentessége mellett foglaltak állást

A balatoni kiskereskedők kapjanak mentességet a vasárnapi zárva tartás alól - ezt a törvénymódosító kérést fogalmazta meg a Somogy Megyei Közgyűlés a pénteki ülésén. A testület annak szorgalmazására is felkérte az elnököt, hogy vegyék ki a törvényből a trafikok portáljainak fóliázására vonatkozó részt.

Jogerősen két és fél évre ítélték Hunvald Györgyöt

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla Hunvald Györgyöt, a főváros VII. kerületének korábbi szocialista polgármesterét az önkormányzat nevében kötött, valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt.

12 kérdésben konzultálna a kormány a bevándorlásról

A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.

Romagyilkosságok: a negyedrendű vádlott védője is új eljárást indítványozott

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú ítéletet a negyedrendű vádlott ügyvédje is, akárcsak a többi vádlott védője. Az ügyben várhatóan május 8-án hirdetik ki a másodfokú határozatot.

Szorosan együttműködik a magyar és az amerikai légierő

MTI/Ujvári Sándor

Hende Csaba honvédelmi miniszter szorosnak nevezte a Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok légiereje közötti együttműködést, amelyet Colleen Bell amerikai nagykövet szerint is folytatni kell.

Jól akar keresni? Havi 1,8 milliós a fizetés az FKF Zrt.-nél

A PM közérdekű adatigényléssel fordult az FKF Zrt.-hez, hogy megkaphassák a vezetőkre és vezető tisztségviselőkre vonatkozó legfrissebb adatokat.

Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma

freedigitalphotos.net/adamr

A háztartási méretű naperőművek összes teljesítőképessége 2012-ben megnégyszereződött az előző évihez képest, 2013-ban és 2014-ben pedig megduplázódott.

Bemutatták az 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogram idei nyerteseit

A Barta Zsolt által 2012-ben életre hívott programra idén több mint ötszáz, rendkívül változatos területeken tevékenykedő fiatalra érkezett ajánlás az ország szinte minden részéről.

Orbán nem akar olyan lenni, mint egy "lukas" sajt

freedigitalphotos.net/adamr

Akinek ki-be járkálnak a határain.

Barcza György: húsz év alatt eltűnhet a devizaadósság

Évi 2-3 százalékkal csökkenhet a devizaadósság aránya, így öt év alatt nagyjából 20 százalékra apad és mintegy húsz év alatt ki is vezethető a rendszerből, ha az esedékes lejáratokat Magyarország forintból tudja törleszteni.

A DK feljelenti Matolcsyt

freedigitalphotos.net/adamr

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával.

Vége a Parlament előtti sátorozásnak

Április végéig el kell bontania a Kossuth tér közepén felállított sátrait az ott "tiltakozó" Ország Gyűlése Mozgalomnak, miután a rendőrség után a bíróság szerint is a szervezet visszaél a gyülekezési joggal.

A bankok az elszámolást követő 15 napon belül kötelesek a pénzügyi teljesítésre

freedigitalphotos.net/adamr

A devizahiteles ügyfeleknek az elszámoló levél átvételétől számított 30 nap áll rendelkezésére a panaszok jelzésére, a pénzintézetek pedig legkésőbb az elszámolást követő 15 napon belül kötelesek az elszámolás pénzügyi teljesítésére.

Brókerbotrány - Elrendelték a Quaestor felszámolását

A végzéssel egy lépéssel közelebb kerülnek a kötvényesek a kárpótláshoz, ugyanis a cég felszámolását követően jöhet szóba a kártalanítás.

200 éves rajz alapján folytatódik az Angolpark felújítása Tatán

freedigitalphotos.net/adamr

A tervezett rekonstrukció az Eduard Riesse által 1823-ban szerkesztett helyszínrajz figyelembe vételével történik, mintegy 250 millió forint uniós pályázati támogatás felhasználásával.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.