Tízmillió felett a wifi-csatlakozások száma a vonatokon

mav-start.hu

A 2013 márciusától bevezetett, egyre népszerűbb díjmentes szolgáltatás már 770 kocsiban működik, elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon.

Étrendkiegészítő és gyógyszer megtévesztő reklámozásáért bírságolt a GVH

10 millió 840 ezer forintra bírságolta a Lacto Seven étrendkiegészítő és a Lopacut 2mg gyógyszer gyártóját megtévesztő reklámozásáért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)

Elhalasztották az ítélethirdetést a Raiffeisen Lízing perében

Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését kedden a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

Csúnyán vizesedik az Alsó-Tisza vidéke

39 450 hektárnyi területet borít belvíz, ebből 24 650 hektárnyi vetés és szántó.

hirdetés

Jogerős: mégis tizenkét jelölt szerepelhet a veszprémi szavazólapokon

A választási bizottság több alkalommal döntött a jelöltek nyilvántartásba vételéről, múlt csütörtökön 12 jelöltet utasított el.

Parlamenti vitanapot javasol a Fidesz a bevándorlásról

A magyar politikai élet szereplőinek világossá kell tenniük a véleményüket az ügyben - jelentette ki Rogán Antal, hozzátéve, elképzelhetőnek tartja, hogy "bizonyos körben érdemes megkérdezni egyébként az embereket is" erről.

Már csak hét Volán társasággal utazhat

A huszonnégy, alapvetően megyei szinten működő Volán társaságból hét regionális közlekedési központ szerveződött.

A Kiss Szilárd elleni eljárásnak nincs köze a politikához?

Az ügyvéd azt mondta, hogy "a sajtóban megjelent vele kapcsolatos hír" legjobb tudomása szerint semmilyen módon nem képezi az eljárás részét.

Magyar Ifjúság 2012: régiónként eltérőek az esélyek

A közép-magyarországi ifjúság az országos adatokhoz viszonyított nagyobb frusztrációja és bizonytalansága - amely a családtervezéstől a vállalkozás alapításáig szinte minden területre kiterjed - mélyebb, strukturális problémára utal.

Rozsda festette vörösre a Rákos-patakot

Egy építőipari cég nyomáspróbának vetett alá egy 14 kilométer hosszúságú csővezetéket, majd a csőben található rozsdával telített vizet a patakmederbe engedték vissza.

Emmi: minden eddiginél korábban felkészültek a hajléktalanok téli ellátására

"A krízisidőszakra plusz 1500 férőhelyet biztosítunk."

Január 30-án temetik Deregán Gábor újságírót

Deregán Gábor hat éven át, 1976-tól a Magyar Távirati Iroda munkatársa volt, később egyik alapítója lett az Új Magyarország napilapnak.

20 év fegyházat kapott a brutális nyíregyházi gyilkos

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban találta bűnösnek a Debreceni Törvényszék azt a nyíregyházi férfit, aki 2012. október elsején kirívó brutalitással megölte volt barátnőjét a szabolcsi megyeszékhelyen.

Több mint húszmilliót sikkasztott a közös képviselő

Jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nagykanizsai asszonyt, aki társasházi közös képviselőként mintegy 20 millió forintot sikkasztott.

Nincs egyértelmű jogi helyzet a rendőrök sajtófotózása ügyében

A Kúria teljes ülése hétfőn meghozott jogegységi határozatában megsemmisítette azt a 2012-es jogegységi döntést, mely szerint csak a beleegyezésükkel lehetett felismerhető fotót közölni a közterületen intézkedő rendőrökről.

"Nem az a baj, ha csak roma gyerekek járnak egy iskolába, hanem ha nem kapnak megfelelő oktatást"

Csak azért bezárni egy iskolát, mert egy romatelep közepén van, Balog Zoltán szerint ostobaság.

PDSZ: megkezdődtek a sztrájkbizottsági tárgyalások

Az első egyeztetésen a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatával kapcsolatos szakszervezeti felvetésről volt szó.

Újra kezdeményezik a fagyhalál elleni alap létrehozását

"2010 óta 1200-an, egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon; több mint hatvan százalékuk nem az utcán, hanem saját fűtetlen lakásában halt meg."

Komolyabb fennakadásokat sehol nem okozott a hétvégi télies időjárás

A tűzoltókat jellemzően árokba csúszott és elakadt járművekhez, kidőlt fákhoz és megrongálódott épületekhez riasztották.

Egy órán belül két gyalogost ütöttek el Szekszárdon

A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.

Három és fél tonna gyanús húst foglaltak le egy fővárosi nagykereskedésben

Egy fagyasztóban hegyekben állt a jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott sertésfej és sertésapróhús.

Lassabban fogy a magyar

Előzetes adatok szerint 2014 első tizenegy hónapjában 83 534 gyermek született, 2,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Forintosítás: megmaradhatnak az eredeti jelzálogbejegyzések

A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) kapott tájékoztatás szerint a kiszámított új törlesztőrészleteket első alkalommal májusban fizethetik az adósok.

Megvan a hat időközi választás eredménye

Pilisen októberben a szocialista jelölt és a Fidesz-KDNP jelöltje egyaránt 23,22 százalékot (101 szavazatot) szerzett, így akkor nem sikerült győztest hirdetni. Most igen.

"A civilizáció történetének abszolút mélypontja"

Az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak vasárnap a budapesti Holokauszt Emlékközpontban.

Gabonatermesztők: tízévente egyszer van ilyen jó termés

Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye.

Emmi: a kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést

"A kormány és a tárca vezetése elkötelezett a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett, amely kulcsfontosságú a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának segítésében."

LMP: nonszensz felvetés a menekültügyi eljárások lerövidítése

Schiffer András szerint ez csak tovább növelheti azt a valós biztonsági kockázatot, hogy nincs pénz a magyar menekültügyi, idegenrendészeti szabályok érvényesítésére, a rendszer fenntartására.

Rövidebb eljárást javasol menekültügyekben a Fidesz

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy jelentősen gyorsabban, akár néhány napos határidővel lehessen lefolytatni egyes menekültügyi eljárásokat.

Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

Társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők vasárnap Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról.

A dolgozói szegénység megszüntetése: törvénycsomag az LMP-től

Javaslatuk munkahelyi, kereseti, lakhatási problémák kezelésére is kiterjed majd.

Málenkij robot: emlékbizottságot hoz létre a kormány

Javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző emlékbizottságot állít fel az emberi erőforrások miniszterének vezetésével a kormány a Szovjetunióba elhurcoltak idei emlékévének sikeres megvalósítása érdekében.

A 70 éve történt délvidéki magyar népirtásra emlékeztek Szegeden

"A vajdasági szerbeket és magyarokat összeköti a gyász. Majd akkor élhetünk békességben, ha mindkét nemzet fiataljai megtanulják, mi történt 1944-45-ben."

Beiktatták Fekete Károly tiszántúli református püspököt

Püspöki székfoglaló beszédében Fekete Károly kiemelte: az istentisztelet megújulása, az igehirdetés méltósága és a lelki feltöltődés segíthet abban, hogy ma vonzóvá tudják tenni az egyház ügyét.

A felsőoktatási stratégiáról egyeztetett a kormány és az MTA

Fotó: archív

Az MTA elnökének meghívására a szervezet vezetői kollégiumának tagjai eszmecserét folytattak a felsőoktatásért felelős államtitkárral a felsőoktatás fejlesztésének irányvonalairól, és az ezt megalapozó Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégiáról.

Lázár: a vita nem a nyilvánosság elé való

A kancelláriaminiszter szerint nem szabad a nyilvánosság előtt tárgyalni a vitákat, mert akkor nem a vita lényegéről szólnak a tudósítások, hanem arról, hogy vita van.

Személycserék és feljelentések a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél

freedigitalphotos/keerati

Pénzügyi szabálytalanságok gyanúja miatt több feljelentést tettek a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél, és számos embernek felmondtak.

Orbán Brüsszelben - Magyarország ésszerűbb uniós szabályozást akar a bevándorlásról

"Sikerült tisztázni a bevándorlással kapcsolatos magyar álláspontot. Világossá tettük, hogy mi nem fogadjuk el az európai szélsőjobboldal megközelítését."

Elutasítja a kéményseprők ipartestülete a tervezett törvénymódosítást

freedigitalphotos.net/adamr

Az ipartestület szerint a tervezet alapján nem valósítható meg a díjmentes kéményellenőrzés a jelenlegi biztonsági szint fenntartása mellett.

Orbán Brüsszelben: meg kell állapodni Oroszországgal a hosszú távú gázszállításokról

"Mindenki szeretné tudni, hogy mi lesz. Mondtam nekik, hogy én is."

Orbán: értsék meg, nem akarunk a megélhetési bevándorlók célpontja lenni

Fotó: FB/Orbán Viktor

Magyarország nem képvisel idegenellenes álláspontot, de ésszerű bevándorláspolitikát akar látni Európában - Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megbeszélést folytatott európai uniós vezetőkkel és az Európai Néppárt elnökével.

Főváros: Demszkyt, Hagyót és Steinert kell megkérdezni a Budapest Szívéről

A 2. ütem közbeszerzési eljárása 2009-ben, a "Demszky-Hagyó-Steiner korszakban" történt, ezért őket kell a részletekről megkérdezni a főváros önkormányzati és rendészeti tanácsnoka szerint.

Vádat emelt az ügyészség Hiszékeny Dezső ellen

freedigitalphotos.net/adamr

Vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Elutasították Gaskó István és Demján Sándor népszavazási kérdéseit

Az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

Öt új város lesz elérhető a budapesti repülőtérről a nyáron

Három új légitársaság közlekedik majd a magyar fővárosba, a már itt lévők közül pedig többen sűrítik járataikat.

Matolcsy: van magyar modell és sikeresen működik

A jegybank elnöke szerint az Európai Unióban, a globális térben és a "magyar modellel hadilábon álló" szaksajtóban is dicsérik a magyar modellt, amelynek legutóbbi helyes döntése a devizahitelek forintosítása volt.

A Budapest Szíve projektet ellenőrizte az uniós szervezet - bizottság nem kommentál

freedigitalphotos.net/adamr

Szabálytalanságokra, illetve csalásokra vonatkozó állítások miatt vizsgálatot folytatott a Budapest Szíve belvárosi felújítási projekt közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

Elhalasztották az ítélet kihirdetését az OTP és az OTP Jelzálogbank perében

Február 9-re halasztotta el az ítélet kihirdetését pénteken a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank által az állam ellen indított perben.

Szijjártó Péter Keleten járt

MTI Fotó

A külgazdasági és külügyminiszter Kárpátaljának nyújtandó támogatásról írt alá megállapodást Ungváron.

Látogatási tilalom számos kórházban

Látogatási tilalom lesz hétfőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház egyes részlegeiben a megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt. Látogatási tilalom van a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán is.

Elhunyt Gross Arnold festőművész, grafikus, a nemzet művésze

A szivárvány színeiben pompázó, harmóniát árasztó rézkarcait sajátos tündérvilágának városai és lakói népesítik be.

Három új légitársaság, kilenc új város Budapestről!

Ráadásul a már eddig is innen üzemelő légitársaságok szintén nagymértékben növelik a kapacitásukat a heti járatszám emelésével vagy nagyobb repülőgépek forgalomba állításával.

Január 30-án búcsúztatják S. Nagy Istvánt

Németh Lehel előadásában a Merre jártál tegnap este? 1957-ben azonnal országos siker lett, amit utána több ezer dal követett, slágergyárosként is emlegették.

Csalást gyanít az OLAF a Budapest Szíve programnál

Irányított közbeszerzés folyhatott, ami feltűnt Brüsszelnek is.

Szijjártó javulást remél a magyar-amerikai politikai együttműködésben

Az elkövetkező hetekben már négy amerikai beruházást jelenthetnek be, és ezekre a közös sikerekre alapozva a politikai kapcsolatok is javulhatnak a jövőben.

Az MFB-n belül működik majd a nemzeti közműszolgáltató

A kormány tervei szerint a teljesen állami tulajdonú cég jó árakkal és jó szolgáltatással fogja megverni a jelenlegi piaci szereplőket.

Kormánypárti képviselő lett alpolgármester Zuglóban

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Rozgonyi Zoltánt (Fidesz-KDNP) alpolgármesterré választották a főváros XIV. kerületében, ahol tavaly októberben az Együtt-PM jelöltjeként induló Karácsony Gergelyt választották polgármesternek.

Február 3-án indul az internetről szóló nemzeti konzultáció

A beérkezett javaslatokat áprilisban összesítik, majd a kormány 15-20 kérdést hagy jóvá, amelyeket május és július között lehet megválaszolni. Végül a kormány szeptemberben dönt arról, hogy milyen intézkedések lesznek.

Megszűnik a szegedi Rogers iskola

freedigitalphotos.net/dan

Megszünteti a szegedi Rogers gimnázium és szakképző iskolát is az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány kuratóriuma, amely a hét elején a másik intézményét is bezárta.

606 millió forintra emelkedett a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása

A cél, hogy a rászoruló gyerekek minél korábban megkapják azokat a javakat és szolgáltatásokat, amelyeket nélkülöznek.

Budapesten szakította meg útját egy Mumbaiba tartó gép

MTI/Mihádák Zoltán

A Boeing 787-es Dreamliner jobb oldali hajtóművét le kellett állítani, a pilóták egy hajtóművel szálltak le.

Veszprémi választás: 12 jelölt szerepelhet a szavazólapokon

Tizenkét jelöltet vett nyilvántartásba és többet elutasított a február 22-i veszprémi időközi parlamenti képviselő-választásra a választási bizottság.

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

freedigitalphotos.net/dan

A februárban induló keresztféléves képzésekre közel hatezren jelentkeztek, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen.

75 millió forintos filmpályázatot írtak ki

A Magyar Média Mecenatúra program keretében 75 millió forintos kerettel írt ki pályázatot kistájék- és kísérleti filmek támogatására a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság Médiatanácsa.

635 milliós fejlesztés a mosonmagyaróvári kórházban

freedigitalphotos.net/arztsamui

Felújították a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet rehabilitációs osztályát és sürgősségi betegellátót hoztak létre; a 635 millió forintos fejlesztés új távlatokat nyit az intézmény számára.

Szijjártó: ismét kiváló lehet a magyar-amerikai politikai viszony

"Az új amerikai nagykövet érkezése jó lehetőség, hogy a magyar-amerikai politikai viszonyt visszaemeljük arra a kiváló szintre, amelyen a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok és a védelmi együttműködés van."

Eljárás indult nemi erőszakkal viccelődésért

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Hír TV médiaszolgáltatójával szemben, mert a szilveszteri műsorban egyetemista nők megerőszakolásával viccelődtek.

Alapjogokért Központ: nem minden megkülönböztetés tiltott a köznevelés területén

A törvény az alaptörvénnyel párhuzamosan most is ad lehetőséget bizonyos esetekben az alapjog-korlátozásra, illetve ezzel összefüggésben a diszkriminációs tilalom áttörésére - ugyanis nem minden megkülönböztetés minősül jogellenesnek.

Életfogytiglan a bátmonostori hármasgyilkosság egyik elkövetőjének

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A táblabíróság társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 32 esztendős férfit.

Idén ismét útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is útra kel a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba a MÁV-START Zrt. és a Misszió Tours együttműködésében.

Autóklub: kedvező, hogy beépültek a javaslataik, de "elhibázott" az útdíjrendszer

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Autóklub szerint kedvező, hogy a kormány elfogadta az útdíjrendszer módosítására tett javaslataikat, ugyanakkor továbbra is elhibázottnak tartják az elkerülő utak és a bevezető főútvonalak díjasítását.

GMO-mentes tej, hús és tojás előállítására készül Magyarország

Brüsszelben eldőlt, hogy a tagországok szabadon dönthetnek a génmódosított növények tiltásáról, korlátozásáról, ezért Magyarország új célokat fogalmazott meg.

Liberálisok: állítsuk meg Matolcsy Györgyöt!

MTI Fotó

A Liberálisok szerint meg kell állítani a jegybankelnök ámokfutását, ezért a párt parlamenti képviselője Matolcsy György jegybanki gazdálkodásának elszámoltatására kéri az Országgyűlés gazdasági bizottságát.

Hiányosságok a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél

A belső kontrollrendszer működtetésében tárt fel alapvető hiányosságokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél (KIFÜ) az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, ugyanakkor megállapította azt is, hogy a KIFÜ vagyongazdálkodása szabályszerű volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.