Közlekedésbiztonsági tanévnyitókat rendeztek országszerte

freedigitalphotos.net/anankkml

Közlekedésbiztonsági tanévnyitót rendeztek óvodásoknak és általános iskolásoknak Budapesten és a megyeszékhelyeken kedden.

Ebola - civil és egyházi szervezetekkel fogott össze a kormány

"Ha nem sikerül a járványt megfékezni, a jövő év második feléig másfél millió fertőzött lehet. Ez a helyzet a középkori járványokra emlékeztet, de az Ebola-járvány megfékezése annál is nagyobb kihívás."

A Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet sem járt sikerrel

A bíróság kedden elutasította a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet devizahiteles keresetét a magyar állam ellen indított perben.

Csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára

Október elsejével csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára: 178 készítmény drágább, több mint 300 gyógyszer viszont olcsóbb lesz szerdától.

hirdetés

15 évet kapott a csecsemőgyilkos kaposvári apa

Az apja azért bántotta és fojtogatta a csecsemőt, mert sírásával zavarta a nyugalmát, nem tudott tőle aludni. A gyermek a koponya- és agysérüléseibe, valamint légzési elégtelenségbe halt bele.

A jelnyelv alapjaival ismerkedhetnek meg pécsi általános iskolások

A délutáni, iskolai foglalkozáson kívüli szakkörön - amelyet Weisz Fanni siket pécsi szépségkirálynőről neveztek el - harminc-negyventagú csoportokban, heti két órában tanulhatnak a gyerekek jelnyelvet, egyelőre kísérleti jelleggel, az Apáczai Nevelési Központban.

Jogerősen hat és tizenegy év a hajléktalant agyonverő fiataloknak

Az idős férfi a 15-20 percen keresztül tartó bántalmazás eredményeként 74 sérülést - többek között bordatöréseket, lapockacsonttörést és tüdősérüléseket - szenvedett el. Halála a kiterjedt bevérzések, a jobb oldali légmell és a jobb tüdő zúzódásai következtében, traumás sokk miatt állt be.

A Lakiteleki Takarékszövetkezetnek sem sikerült

Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Lakiteleki Takarékszövetkezet keresetét kedden, a szövetkezet az általa a magyar állam ellen indított perben az általános szerződési feltételek tisztességességének megállapítását kérte.

Tizennégy hintából tizenkettő balesetveszélyes

A hinták esetében az egyik legfontosabb követelmény a statikus szilárdság. Ugyanakkor a tartókötélnek legalább 10 milliméter átmérőjűnek kell lennie, annak érdekében, hogy a gyerekek belekapaszkodhassanak, de a kötél mégse sértse meg a kezüket, továbbá nem tartalmazhatnak lenyelhető kiegészítőket.

A CIB Bank keresetét is elutasították

Elutasította a CIB Bank Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék.

Börtönbüntetést kapott a pécsi temetkezési vállalat volt vezetője

Letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék kedden nem jogerősen a pécsi temetkezési vállalat volt ügyvezetőjét és társát a cégnek okozott mintegy 46 millió forint vagyoni hátránnyal összefüggésben.

Elkészültek a főváros 2020-ig szóló tervdokumentumai

Fotó: freedigitalphotos.net/cescassawin

Valamennyi tervdokumentumot elkészítette a fővárosi önkormányzat a 2014 és 2020 közötti uniós programozási időszakra vonatkozóan.

Gyorsan terjednek az érintés nélküli kártyák

Az idei év második negyedében is folytatódott az elektronikus tranzakciók forgalmának emelkedése, az elektronikus fizetések lebonyolításához szükséges infrastruktúra azonban nem változott jelentősen.

Melyek a legmenőbb állások manapság?

Fotó: freedigitalphotos.net/Goldy

Magyarország 10 legjobban fizetett munkaterülete közül 4 a legkeresettebb is egyben. Egy friss felmérés szerint az informatika, a pénzügy, a minőségbiztosítás és a mérnöki pozíciók nem csak havi bruttó 300 ezer forint feletti átlagfizetést biztosítanak, de a munkaadók is ilyen szakemberekre vadásznak leginkább.

Az FHB Ingatlanlízing Zrt. keresete sem állt meg

Elutasította az FHB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében.

Nyüvektől hemzsegő tojásokat foglalt le a NÉBIH - videóval

Fotó: YT/NEBIH screenshot

Több mint 380 000 db lejárt minőségmegőrzési idejű tojást foglaltak le és semmisíttetettek meg egy Bács-Kiskun megyei tojáscsomagoló üzemben.

Az első kapavágás a budai fonódó villamoshálózaton

Idén ősszel megkezdődik a Főváros és a BKK egyik kiemelt közlekedésfejlesztési beruházásának, a budai fonódó villamoshálózat építése - a sajtótájékoztatón jelképesen elindították a munkálatokat.

Itthon vagy! - több mint másfél millióan kapcsolódtak be a műsorba

freedigitalphotos.net/Ambro

Mintegy 1,7 millió néző kapcsolódott be az M1-en és a Duna Worldön a Szent Mihály-nap alkalmából sugárzott Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című egész napos műsorfolyamba szombaton.

Szobrot kapott Szent Imre herceg Csepelen

A mellszobrot Lezsák Sándor Németh Szilárd polgármesterrel, Borbély Lénárd alpolgármesterrel és Lantos Györgyi szobrászművésszel leplezte le, az alkotást Kertész Péter plébános áldotta meg.

Pintér betiltotta a Budapestre tervezett fajvédő konferenciát

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Pintér Sándor belügyminiszter betiltotta az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját, és utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezze beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését a tanácskozás előadóival szemben.

Educatio: a szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira

A nem diplomás szülők gyerekei nagyobb arányban "tolják el" a belépést a felsőoktatásba, míg a diplomás szülők gyerekei a középiskolából megszakítás nélkül kerülnek a felsőoktatásba.

Devizahitelek: alkotmánybírósági normakontrollt kezdeményez a bankszövetség

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Magyar Bankszövetség azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.

Az EvoBank ügyében az Alkotmánybírósághoz fordul az ítélőtábla

A pénzintézetek magyar állam ellen indított devizahiteles keresetei közül az EvoBanké az első, amelyet másodfokon tárgyalt a Fővárosi Ítélőtábla.

A tervezettnél jóval többért keltek el a szélessávú frekvenciák

A három legnagyobb értékű csomagra a várakozásoknak megfelelően a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone kap használati jogosultságot, míg a Digi Távközlési Kft. egy kisebb frekvenciacsomag nyertese lett.

Válni akart a férfi - pszichiátriára vitette az asszony

Az emberjogi szervezet információi szerint Magyarországon viszonylag gyakran fordul elő, hogy valaki válóper, gyermekelhelyezés, vagyoni vagy örökösödési vita vagy hasonló miatt kerül be a pszichiátriára, valódi ok nélkül.

Drágább lesz, mint a mi lottónk, de többet is lehet vele nyerni: euróban!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal engedélyezte a Szerencsejáték Zrt.-nek az Eurojackpot nevű sorsolásos játék szervezését.

Állítólag jelentősen csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma

Életkortól, szociális helyzettől függetlenül felfüggesztik a családi pótlék utalását azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke több mint 50 órát hiányzik igazolatlanul.

Tízből tíz devizaperben véreztek el a bankok a héten

Hétfőn az EvoBank Zrt. magyar állam ellen indított perének tárgyalásával kezdetét veszi a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos másodfokú tárgyalások sorozata a Fővárosi Ítélőtáblán.

Hatos lottó: csak - az első - kétharmaddal lehetett nyerni

Nyerőszámok és nyeremények.

Józsefváros lett a legvirágosabb budapesti kerület

Fotó: YT/JÓZSEFVÁROS NYOLCAS CSATORNA

A legvirágosabb budapesti kerület díját Józsefváros kapta, különdíjjal pedig Újbudát és Kispestet jutalmazták a turizmus világnapján, szombaton megrendezett Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny budapesti díjkiosztó ünnepségén

Kötelező az impresszum a választási szórólapokon, plakátokon

Kötelező a választási kiadványokon feltüntetni az azokat kiadó jelölt vagy jelölőszervezet nevét, amelyik szervezet ezt nem teszi meg, az jogsértést követ el.

Ötöslottó: harmincasok előnyben

Fotó: archív

Amennyiben szorgosan ikszel minden héten, valószínűleg nagyon várja a jószerencsét. A ma este kihúzott lottószámok a következőek:

A hungarikumok az 1100 éves magyarság csúcsteljesítményei

A hungarikumok a földművelésügyi miniszter szerint azokat az egyedi csúcsteljesítményeket és kiválóságokat jelentik, amelyeket a magyarság 1100 év alatt létrehozott.

A Város Mindenkié aktivistái elfoglaltak egy budapesti épületet

Fotó: FB/A Város Mindenkié - Papp Dóra

A Város Mindenkié (AVM) csoport aktivistái és szimpatizánsai az AVM szombati közleménye szerint elfoglaltak egy közel húsz éve üresen álló épületet Budapesten.

Egyetlen szavazattal is lehet valaki képviselő vagy polgármester

Az önkormányzati választás egyfordulós, és nincs érvényességi küszöb sem. Ez azt jelenti, hogy elvileg akár egyetlen érvényes leadott szavazattal is mandátumot lehet szerezni.

20-35 forint között veszik az almát - és viszik a menzára

Fotó: freedigitalphotos.net/ photostock

Az almatermelő gazdák megsegítése érdekében almafelvásárlásba kezd a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt..

Októbertől csökken a távhő ára

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya szerint a távhő díja akkortól 3,3 százalékkal csökken.

Bűnügyiszakjogász-képzést indít a református egyetem

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az első félév órarendjében szerepel többek között nyomozásszervezés, kihallgatási taktika, ballisztika, igazságügyi orvostan, DNS-bizonyítás és igazságügyi elmekórtan. A képzésre 43 hallgatót vett fel az egyetem.

Tóth Ilona-emlékház lesz Árpádföldön

Az Állás utcai szoba-konyhás kertes ház évek óta üresen áll, és a testület döntése alapján az önkormányzat 20 millió forintért megvásárolta.

Már 250 elkallódott poggyász került elő a Mávdirekt segítségével

Az idén már 250 elvesztett poggyászt szolgáltatott vissza tulajdonosának a MÁV a Mávdirekt vonalra érkezett telefonhívások nyomán - tájékoztatott a vasúttársaság pénteken.

Program a diszkrimináció ellen: öt év mérlege

A programban az EBH arra vállalkozott, hogy kilép a megelőzés területeire. A programra 911 millió forintnyi támogatás állt rendelkezésre.

25-30 százalékkal is csökkenhetnek a törlesztőrészletek

freedigitalphotos.net/anankkml

A következő hónapokban 400 pénzintézetnek minden fogyasztói deviza- és forinthitellel el kell számolnia, ami összesen 1,3 millió családot érint, az átlagos törlesztőrészletek pedig 25-30 százalékkal is csökkenhetnek.

Több millió forintot sikkasztott a hévízi művelődési központ volt alkalmazottja

Jogerősen egy év és tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte pénteken a Keszthelyi Járásbíróság azt a férfit, aki a hévízi művelődési központ alkalmazottjaként több millió forintot sikkasztott el.

Októbertől módosul a belföldi egyetemes tudakozó hívószáma

freedigitalphotos.net/stockimages

Október elsejétől az országos belföldi egyetemes tudakozót a 11800-as számon lehet elérni, az eddig tudakozódásra használt 198-as számot tárcsázók figyelmét hangbemondással hívják fel a változásra.

Az önkormányzat kérhetne végrehajtást a devizahiteles lakás ellen

A nyáron hozott devizahiteles törvény - amely alapján most folynak a bankok perei - szünetelteti a devizalapú kölcsön- és lízingszerződéssel terhelt lakások elleni végrehajtást - a pénteken megjelent törvénymódosító javaslat azonban megengedné a végrehajtást, ha azt önkormányzat vagy kizárólag állami illetve önkormányzati tulajdonban lévő cég kéri.

Egy év alatt csaknem 800 új óvodai férőhely jön létre

freedigitalphotos.net/Vlado

Maglód az egyik olyan helyszín, ahol folyamatosan nő a gyermekek száma, az új óvoda felépítéséhez a kormány 282 millió forintot biztosít.

Leszbikus nevelői miatt nem vette fel a diákot a kispesti Waldorf

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozata ellen a közigazgatási eljárás keretében fellebbezni nem lehet, csak bíróságon kezdeményezhető a határozat felülvizsgálata.

Hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kerete

Hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kereteAz ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai támogatást kapnak ahhoz, hogy a lakosság egy részének térítésmentesen adhassanak téli tüzelőt.

Közfoglalkoztatási kiállítás nyílik Miskolcon

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a közfoglalkoztatás meghatározó, erre 2011 és 2014 között 36,5 milliárd forintot költöttek, csaknem 81 ezren jutottak munkához.

Ígérik: a tb-alapú egészségügyi ellátórendszer továbbra is ingyenes lesz

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

A kormányzat célja, hogy az állami tulajdonú, társadalombiztosítási alapon működő egészségügyi ellátórendszer minél korszerűbb és továbbra is ingyenes legyen.

Fészekrakó programot indítanának Szegeden

A fiatalok helyben maradását, családalapítását segítő fészekrakó programot indítana Szegeden Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L. É. T. egyesület polgármesterjelöltje.

Nyugdíjasok és nagycsaládosok pályázhatnak a háztartásigép-cserére

Fotó: freedigitalphotos.net/patpitchaya

Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció csütörtöktől elérhető a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján

Tarlós: a városvezetés elsősorban problémamegoldás

A városvezető csütörtökön a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldását, a 3-as metró felújítási forrásainak, valamint a fővárosi cégek működési feltételinek garantálását nevezte alapfeltételnek ahhoz, hogy biztosan folytassa munkáját.

Informatikai fejlesztés az ORFK-n

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az Európai Unió kétmilliárd forintos támogatásával korszerűsítette elektronikus feldolgozórendszerét a közép-magyarországi régióban a rendőrség.

Újabb keresetelutasítások - nem változott a bíróság álláspontja

Elutasította a Szigetvár Takarékszövetkezet és az AXA Bank által a magyar állam ellen benyújtott devizahitelekkel kapcsolatos keresetet a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Minden eddiginél korábban felkészültek a hajléktalanok téli ellátására

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Nem volt még példa arra, hogy szeptember közepére már megszülettek volna a hajléktalanok téli ellátásához kapcsolódó döntések. Két-három hét múlva már folyósítják az ellátó szervezeteknek a támogatásokat

39 milliós bírság az Éjjel-nappal Budapest hibái miatt

A kábítószer-fogyasztás helytelen megjelenítése és bemutatása, illetve téves korhatár-besorolás miatt mintegy 39 millió forintos bírságot rótt ki a Médiatanács az RTL Klubra az Éjjel-nappal Budapest című sorozatával összefüggésben.

15 évet kapott a hummeres rendőrgázoló

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék első fokon csütörtökön azt az osztrák sofőrt, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Elhunyt a legidősebb magyar férfi

Gallai Rezső bácsi 110 éves volt, a győri Lepke utcai idősek otthonában élt.

Öt hónapot kapott az idős édesanyját becsapó asszony

freedigitalphotos.net/worradmu

Első fokon öt hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt az asszonyt, aki idős édesanyjának hiteltörlesztésre szánt pénzét sikkasztotta el, és használta saját céljaira Békés megyében.

Újabb nap, újabb elutasított kereset

Elutasította a Szigetvár Takarékszövetkezet magyar állam ellen benyújtott devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Áder: a V4 65 milliós piacával Amerikának érdemes kapcsolatba kerülnie

MTI/Bruzák Noémi

"A négy visegrádi ország külön-külön kicsi, de együttesen 65 milliós piacot képvisel, amellyel az Egyesült Államoknak érdemes kapcsolatokat kiépítenie."

Jövőre három szombat lesz munkanap

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete szerint jövőre három munkanap-áthelyezés lesz.

Hétvégén újra Lakásbörze!

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Pénteken nyílik és vasárnap estig tart nyitva a budapesti Lurdy Házban az őszi Lakásbörze, amelyen 100 ezer lakásból válogathatnak a látogatók.

A bankoknak el kell számolniuk a túlfizetéseket!

Elfogadta a parlament szerdán az elszámolási törvényt, amely alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseiket.

Alkotmánybíróvá választották a három jelöltet

MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlés szerdán titkos szavazással alkotmánybíróvá választotta Czine Ágnest, Sulyok Tamást és Varga Zs. Andrást, a kormánypártok jelöltjeit.

Ég, föld, férfi, nő: folytatódik az országjáró sorozat

Október 4-től Weisz Fanni siket modell, esélyegyenlőségi aktivista és Nagy Sándor műsorvezető kalauzolja a nézőket kevésbé ismert magyar tájakon és határon túli vidékeken az M1 műsorán.

Devizahitelek: hétfőn kezdődnek a másodfokú tárgyalások

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jövő hétfőn az EvoBank Zrt. keresetének tárgyalásával kezdetét veszi a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos másodfokú tárgyalások sorozata a Fővárosi Ítélőtáblán.

A kormány végigviszi a bankok elszámoltatását

Szeretnék, ha az Országgyűlés még az idén elfogadná a "fair bankrendszerről" szóló, a lakossági hitelek átlátható árazásáról szóló törvényt.

Nyilvánosságra hozható a rendőri intézkedésről készült fotó

freedigitalphotos.net/anankkml

A rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett rendőr hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha az nem öncélúan történik.

Befejeződött a 112-es segélyhívó bevezetésének projektje

A hívásfogadás és a tevékenységirányítás szétválasztásával befejeződött a 112-es segélyhívószám bevezetésének projektje Magyarországon.

A Fővárosi Ítélőtábla szerint diszkriminált a BRFK a 2012-es Pride betiltásával

freedigitalphotos.net/adamr

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint diszkriminált a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a 2012-es Budapest Pride betiltásával.

Az MNB biztosítja a lakossági devizahitelek kivezetéséhez szükséges devizát

Az MNB Monetáris Tanácsa szeptember 23-i, keddi ülésén döntött arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank a bankrendszer számára biztosítja a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, az elszámoláshoz és a forintosításhoz is szükséges deviza mennyiségét.

Újabb két pénzintézet keresetét utasította el a bíróság

Fotó: Facebook/Fővárosi Törvényszék

A Merkantil Car Gépjármű Lízing Zrt. és a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. került sorra - elsőfokú ítélet, nem jogerős.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.