Jövőre felszámolják a selypi azbeszthulladékot

freedigitalphotos.net/dan

Kormányzati segítséggel elkezdődhet az egykori selypi cementgyár romjainak eltakarítása. A településen 1971-től 2005-ig gyártottak azbeszttartalmú termékeket, és az erre szolgáló épületet tavaly bontották le. A területen azóta 26 ezer tonna veszélyes hulladék van.

Nem létező tűzhöz riasztott - 8 nap elzárásra ítélték

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a megyében eddig példátlan döntést hozott azzal, hogy gyorsított eljárásban elzárással büntette a tűzoltókat szándékosan félrevezetőt.

Megkezdődtek az egyeztetések a közpénzek átlátható felhasználásáról

Az álláspontok a parázs vita után sem közeledtek számottevően, a Miniszterelnökség azonban már azt is eredménynek tekinti, hogy a megjelent szervezetek is elfogadták a civil szférának jutatott közpénzek elköltésének átláthatóbbá tételének fontosságát.

Az MTVA együttműködést ajánl az internetről szóló nemzeti konzultációban

Az MTVA rendkívül fontosnak tartja a nemzeti konzultációt, és bízik abban, hogy "az együttműködés eredményeként olyan rendszer kialakítása válik lehetővé a kormány számára, ami a legtöbb magyar ember véleményét tükrözi".

hirdetés

A kormány tovább erősíti a nevelőszülői szolgálatot

Rugalmasabbá válik a nevelőszülői szolgálat vállalásának lehetősége, bővülnek a felkészítés és a képzés formái.

Több határozatot is hozott idei utolsó ülésén a médiatanács

A médiatanács ez évi utolsó ülésén a közönség érdekeinek védelmét és az átlátható piaci viszonyok teljesülését szem előtt tartva számos médiatörvényi előírás megsértése kapcsán hozott határozatot.

Eddig 10 millió forinttal adakoztak többet a vásárlók mint tavaly

Még több mint egy hétig tart, de már most 10 millió forinttal meghaladta a tavalyi összeget az Ökumenikus Segélyszervezet december 31-ig tartó adománykuponos gyűjtése.

Az ügyészség Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztését kéri

A vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány megtételével egyidejűleg fel kell függeszteni a nyomozást. Amennyiben a diplomáciai mentességet élvező személy mentelmi jogát az arra jogosult nem függeszti fel, az eljárást meg kell szüntetni.

Ünnepi menetrendek: MÁV, Volán, BKK

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor és szilveszterkor, a MÁV, a Volán-társaságok és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai is ünnepi menetrend szerint szállítják az utasokat.

Kgfb: hatalmas kockázat az ittas vezetés

Az ünnepek alatt az autósok hajlamosabbak lehetnek lazábban kezelni a "zéró tolerancia" szabályát, miközben akár csak egy pohár ital befolyásoltsága alatt is komoly baleset történhet.

Végre gyarapszik a magyar - egyelőre csak lélekszámban

Több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva 2014 első tíz hónapjában.

Harrach: családi csődvédelem - igen, internetadó és drogteszt - nem

A KDNP parlamenti frakcióvezetője szerint a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet a kormánypárt családi csődvédelemről szóló javaslata.Harrach Péter évértékelő interjújában közölte, az internetadót nem tartja szerencsés ötletnek, az újságírókat pedig nem vetné alá drogtesztnek.

Rogán: fenn kell tartani a plázaépítési tilalmat

A Magyarországon keletkezett bevételek után a nemzetközi kereskedelmi láncoknak is itt kell adózniuk.

ÁNTSZ: egészségügyi szolgáltatás ügyeleti rend szerint

A karácsonyi ünnepek alatt, illetve az azt követő munkaszüneti napokon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók. A gyógyszertárak is ügyeleti rendben működnek.

Lázár: ingyenes lesz a Megyeri híd

A díjmentesség fenntartásáról azután döntött szerdán a kormány, hogy mérlegelte az észrevételeket.

Két rendkívüli ülést is tartanak kedden

Két rendkívüli ülést tart kedden az Országgyűlés: reggel az MSZP, déltől a Fidesz kezdeményezésére.

Nemzetközi hálózathoz tartozó kerékpárút készült el a Tisza gátján

A beruházás a térségben élők árvízbiztonságát is növeli.

Őrségi Nemzeti Park: jelentősen nőtt a saját kezelésben lévő terület

Arra, hogy a megvásárolt földek közül mekkora arányt képviselnek azok a földek, amelyekre korábban zsebszerződést kötöttek, az igazgató nem tudott pontos adatokkal szolgálni.

Visszavonatnák a nők elleni erőszak áldozatait felelőssé tevő kampányfilmeket

A tiltakozások dacára a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság még mindig nem vonta vissza az áldozatokat hibáztató filmeket, sőt, a Belügyminisztérium kiállt mellettük.

Semmi sem garantálja a pedagógusbér értékmegőrzését?

"Ha jövőre esetleg emelkedne a minimálbér, a pedagógusok fizetése akkor sem fog emelkedni."

Vasárnaptól Csepelen kaphatnak egy tál ételt a rászorulók

December 21-22-23-án a Budapest XXI., Kossuth Lajos u. 115. melletti területen folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet melegételosztása.

Sport: élőben a tévében - vasárnap

A vasárnapi élő sportközvetítések programja a hazai televíziókban.

Az ötöslottóban sok a hatos és a hetes

Fotó: archív

Van, aki csukott szemmel bökögeti a szelvényt, mások kombinatorikai számításokat alkalmaznak az öt szám lehetséges eltalálásának érdekében. Ön mit ikszelt ezen a héten?

Lejáratás-gate: melyek a nemzetbiztonsági vonatkozások?

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke levélben sürgős tájékoztatást kér Pintér Sándor belügyminisztertől a rá vonatkozó, külföldi szervezetek által történt lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól.

Rogán bíróság előtt is megvédené az V. kerületi önkormányzatot

Fotó: archív

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a "nyilvánvaló rágalmakkal" szemben.

DK: ki kell vizsgálni az V. kerületi "ingatlanpanamát"

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi "ingatlanpanamát", a párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Pintér Sándor azonnali meghallgatását kezdeményezi a DK

Illusztráció: archív

Az ellenzéki párt szerint a belügyminiszter nem teheti meg, hogy a parlament illetékes bizottságai előtt is titkolja a komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejtő támadásokat.

Honnan lesz keret a Széchenyi bankosok 14 milliárdos kártalanítására?

Az idei költségvetés Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) fejezetéből csoportosítja át azt a 6 milliárd forintot a kormány, amelyből létrehozza a költségvetés közvetlen bevételei és kiadásai című fejezetben a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. betéteseinek kártalanítására szolgáló kárenyhítési keretet.

Budapest karácsonyi köntösben: fotózzon fénytrolibuszról

Fotó: bkk.hu

December 20-án, szombaton első alkalommal indítja útnak a Budapesti Közlekedési Központ a karácsonyi fénytrolibusz fotósmenetét F jelzéssel.

A kormány feloldotta a nyári zárolásokat

A kormány a 2014. évi hiánycél tartásához július közepén a tárcáknál több mint 39 milliárd forintot zárolt, ezt a pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozatában feloldotta.

A pedofil bűnözők ezentúl életük végéig retteghetnek

Fotó: archív

Vasárnap lép életbe az a Btk.-módosítás, amely szerint a 18. életévüket be nem töltöttek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények közül az öt évnél súlyosabban büntetendőek soha nem évülnek el.

Egymilliárd dollárt költ közép-kelet-európai befektetésekre a Kína

Az egymilliárd dolláros összeget elsősorban az energetikai, a telekommunikációs szektorban és a feldolgozóiparban futó projektek finanszírozására akarja használni az alap, de emellett infrastrukturális fejlesztéseket is szeretnének megvalósítani belőle.

Ön szerint szükség van a polgárőrökre?

A polgárőrök egyre nagyobb mértékben veszik ki a részüket a közbiztonság fenntartásában, és erre szükség is van.

Eredményt hirdettek a Múzeumi negyed tervpályázatán

Az Európa jelenlegi legnagyobb új múzeumi fejlesztésének keretében a Városligetben megvalósítandó öt múzeumi épületre idén februárban írt ki nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatot a Szépművészeti Múzeum és a Városliget Zrt.

Új levélfeldolgozó gépsort állított üzembe a Magyar Posta

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a budaörsi országos logisztikai központban a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.

Országszerte szerveznek ételosztást az ünnepek alatt

Országszerte osztanak meleg ételt és egyéb adományt a segélyszervezetek a rászoruló embereknek a karácsonyi időszakban.

Csökkent a középfokú oktatásban résztvevők száma

freedigitalphotos.net/dan

A középfokú oktatásban 471 ezer - az előző tanévinél 6,3 százalékkal kevesebb - fiatal részesül. A tanulók száma minden képzéstípusnál csökkent, a legnagyobb, 11,8 százalékos visszaesés - részben a képzési idő csökkenésével összefüggésben - a szakiskoláknál volt.

Jövőre 3,15 milliárd forint jut a Magyar Média Mecenatúra programra

A filmes támogatások között új elem a történelmi dokumentumfilmek készítésére vonatkozó, 130 millió forintos keretösszegű pályázat, amelynek nyertesei legfeljebb 30 millió forintot kaphatnak egész estés dokumentumfilmek készítésére.

Áder visszadobott két törvényt

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását.

Rogán újabb jogi lépéseket tesz a DK ellen

Rogán Antal újabb jogi lépéseket tesz a Demokratikus Koalíció ellen, miután Varju László, az ellenzéki párt elnökségi tagja egy pénteki közleményben arról írt, hogy az V. kerületi önkormányzat áron alul értékesített egy ingatlant egy P. Tamáshoz köthető személynek abban az időszakban, amikor még a Fidesz frakcióvezetője volt a kerület polgármestere.

Szijjártó: Magyarországnak stabil, erős Ukrajnára van szüksége

MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium / Kovács Márton

A magyar külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország 100 ezer euróval járul hozzá annak a NATO-alapnak a működéséhez, amelynek az a fő célja, hogy Ukrajna megerősíthesse kibervédelmi képességeit.

Felszámolják a Lőrinci-Zagyvaszántó környéki azbesztszennyezést

A két településen a Selypi Cementgyár 2004-es bezárása óta számos betegség jelent meg, a helyi lakosok ezt a visszamaradt azbesztszennyezésnek tulajdonítják. Az ügyben per is zajlik a Fővárosi Törvényszéken, amelyben selypi cementgyár környékén élő, azbesztózis miatt megbetegedettek perlik az államot.

Drágul több közszolgáltatás díja Szegeden

freedigitalphotos.net/adamr

Jövőre drágul Szegeden a tömegközlekedés, a gyermekétkeztetés, a kéményseprés, valamint a szociális bérlakások díja, és jelentősen növelik a legdrágább parkolási zóna nagyságát.

December 23-án és 29-én tarthat rendkívüli ülést a Ház

December 23-án, kedden és 29-én, hétfőn tarthat ülést a téli rendkívüli ülésszakban az Országgyűlés, miután MSZP-s, LMP-s és független képviselők támogatásával összegyűlt az ehhez szükséges mennyiségű aláírás. A szocialisták az útdíj ügyében kezdeményezték a rendkívüli ülésezést.

Szanyi Tibor európai adó- és illetékuniót kezdeményez

EU

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője jövőre javaslatot tesz egy egységes európai adó- és illetékunió kialakítására.

Gazeta Wyborcza: Orbán túl sok csoport érdekét sérti

A hét eleji tüntetésekről közölt véleménycikket a Gazeta Wyborcza lengyel baloldali liberális napilap.

Megfosztották szegedi díszpolgári címétől Gömbös Gyulát

freedigitalphotos.net/adamr

Megfosztotta szegedi díszpolgári címétől Gömbös Gyulát a Tisza-parti város közgyűlése pénteken. A Jobbik szerint a történelmi kérdések megítélése a történészek feladata.

Paksi erőmű: nemzetközi tanácsadó testületet hoz létre a kormány

A kormány európai szinten elismert szakértők bevonásával, az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet fog létrehozni.

Hiába gyenge a forint - nő a keresetek vásárlóértéke

Állítólag marad a kedvező trend.

Részben elfogadta az ügyészség az izsáki rendőrök perében született ítéletet

A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Orbán gondolkodása szemben áll a magyar nemzeti érdekekkel?

"Aki másfajta külpolitikát akar látni, annak nincs más választása, mint hogy itthon és külföldön is azt kívánja, hogy minél előbb bukjon meg ez a kormány."

"Csínján az elhamarkodott véleménynyilvánítással" - Orbán az oroszokról

"Az ukrán szuverenitás mellett kiállunk. Oroszország ellen újabb szankciókat nem vezetünk be."

Idén 49 család talált átmeneti otthonra a Menedékben

Négy férőhelyen krízisellátást végeznek a bántalmazott anyák és gyermekeik számára, és két kiléptető lakást is működtetnek a vöröskereszt "remény" programja támogatásával.

Bencsik János és Dankó Béla pénzbüntetést kapott, mert a Fidesz-frakció döntésével szemben szavaztak

freedigitalphotos.net/adamr

A politikusok szavazásonként százezer forintos pénzbüntetést kapnak.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány kapta idén a gödöllői Erzsébet-bál bevételét

Másfél millió forintot adott át csütörtökön a Magyar Mentőmotor Alapítványnak csütörtökön Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Az összeg a második gödöllői Erzsébet-bál bevétele.

Élhető Jövő Park - oktatási program

Kép: energiapersely,hu

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) együttműködési szerződést írt alá támogatóival az Élhető Jövő Park megújulóenergia- és oktatási programról csütörtökön Budapesten.

EY: idén 3,2 százalékkal bővülhet a GDP Magyarországon

A gazdasági növekedés a következő években várhatóan két százalékot meghaladó mértékű lesz az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég előrejelzése szerint.

Van itt béremelkedés - de hol?

Fotó: archív

A Magyarországon működő nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték alkalmazottaik alapbérét az idén a szeptemberi állapot szerint.

Az állam kifizeti a Széchenyi Bankban nem biztosított betétek egy részét

Az állam a Széchenyi Bankban fennálló állami tulajdonrész mértékével arányosan, 49 százalékig helytáll a banknál elhelyezett betéteknek, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nem biztosított, azaz 30 millió forint feletti részéért.

Állami gondozottak személyre szabott karácsonya Szegeden

Fotó: archív

Több mint ezerötszáz állami gondoskodásban élő gyermek kapott karácsonyi ajándékot a negyedik alkalommal megrendezett Ágota-karácsonyon, csütörtökön Szegeden.

Megműtötték az első vajdasági gyereket a Gift of Life programban

A 12 esztendős magyarkanizsai Szalai Viktor az aortaszűkület miatt végrehajtott operációt követően elhagyhatta a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikáját.

Büntetőeljárás indul az Öveges programban tapasztalt visszaélések miatt

Fotó: archív

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az V. kerületi rendőrkapitányságon, az uniós forrásokkal való visszaélések bűncselekményének gyanújával.

KASZ: ne írják alá a zárvatartási törvényt!

Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek küldött levelében tiltakozott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az üzletek vasárnapi zárva tartását előíró szabályozás ellen.

Felsőoktatás: változások a jövő évi felvételi eljárásban

Fotó: archív

Emelkedik a felsőoktatási felvételhez szükséges általános ponthatár, a tavalyi 16 szak mellett további 25 szakon határoztak meg magyar állami ösztöndíjas követelményeket és csak elektronikusan lehet majd jelentkezni a jövő évi felvételi eljárás során. A jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani.

Elérhető a Mol Bubi okostelefonos alkalmazása

Az app segítségével a közbringázással kapcsolatos összes funkciót használni lehet.

A magyar fuvarozók hatékony piacvédelmet sürgetnek

Fotó: archív

A magyar fuvarozói vállalkozások piaci kilátásait rontja, hogy még mindig nem működik hatékonyan a magyar piacvédelem.

Emmi: több a tanuló és a tanár is az általános iskolákban

Az általános iskolai nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók száma ezerrel, a pedagógusoké ezernyolcszázzal emelkedett az előző tanévhez képest; az általános iskolákban jelenleg kevesebb mint tíz diák jut egy tanárra.

Pertársaság a Széchenyi Bank károsultjai számára

Fotó: archív

A Demokratikus Koalíció pertársaságot hoz létre és ingyenes jogsegélyt biztosít a Széchenyi Bank kárvallottjai számára.

Az EU-ban nálunk csökkent legjobban a nők munkanélkülisége

A Richter Gedeon Nyrt.-nél, a munkahelyvédelmi akciótervről tartott sajtótájékoztatón Kurucz Éva elmondta: a mutató Magyarországon 7,7 százalékot tesz ki, szemben a 10 százalékos uniós átlaggal.

A településvezetők nem kérnek az autópályadíj kiterjesztéséből

freedigitalphotos/duron123

Előzetes hatástanulmány, valamint szakmai és társadalmi egyeztetés hiányában a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületeinek képviselői elutasítják a kormány azon tervét, hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0 egyes szakaszai fizetőssé váljanak.

Tagad az ügetői lövöldözés gyanúsítottja

Elrendelték annak a négy embernek az előzetes letartóztatását, akit egy az ügetőn dolgozó hajtó elleni, 1996-ban történt gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak.

20 nap igazolatlan az óvodában, és ugrik a családi pótlék

Fotó: archív

Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.

Ipsos: az anyagi helyzetről és a közállapotokról kritikusan nyilatkozott a többség

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, a lakosság 58 százaléka pozitívan nyilatkozott egészségi állapotáról, s a dolgozók 54 százaléka elégedett volt a munka világában eltöltött utóbbi egy esztendővel.

Hepatitis A fertőzés egy pilisszentlászlói iskolában

freedigitalphotos.net/arztsamui

A betegség leggyakoribb lappangási ideje körülbelül 1 hónap, tünetei: rossz közérzet, fáradékonyság, étvágytalanság, émelygés, hányinger, sárgaság, világos széklet, sötét vizelet. A betegség enterális úton terjed, a fertőzött ember székletével szennyezett kéz, tárgyak, élelmiszerek útján

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.