Minden középiskolai osztályban ül egy hipertóniás diák

Fotó: archív

Hazánkban a fiatalok 2,5-3 százalékának magas a vérnyomása, ami azt jelenti, hogy minden középiskolai osztályban ül egy magas vérnyomással küzdő tanuló.

Újabb hibrid, dízel és gázüzemű buszok állnak forgalomba Budapesten

Februárban további, új hibrid, új dízel, valamint használt, jó állapotú, sűrített földgázzal (CNG) működő buszok állnak forgalomba a fővárosban.

Telepítik a csekkbefizető automatákat

Szegedtől Szombathelyig és Pécstől Miskolcig összesen 19 terminált állít fel a Magyar Posta, főleg Auchan hipermarketekhez, plázákba és pályaudvarokhoz. A berendezéseket februárban már használhatják az ügyfelek.

RTL Csoport: vannak tárgyalások a kormánnyal a reklámadóról

Tudomásunk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik.

hirdetés

Forradalmi bejelentés: eltűnnek a devizahitelek!

Varga Mihály közölte: február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből.

12 kilós daganattal műtöttek egy beteget Budapesten

Tizenkét kilogrammos daganatot távolítottak el egy 78 éves, veserákos férfi testéből az Országos Onkológiai Intézetben. Az életmentő műtét jól sikerül, a beteg otthonában lábadozik.

Merkel totális biztonságban lesz

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására.

Átadták a Év Példaképe Díjakat

2013-ban azzal a céllal jött létre a civil kezdeményezés, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat.

Változnak a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályai

A nagyrészt vasárnap életbe lépő törvénymódosítás részletesen szabályozza a nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezésének, menetének és lehetséges következményeinek körét.

Forgalomkorlátozások lesznek hétfőn a fővárosban

A közlemény szerint az I., V., VI., VII., VIII., IX. X., XVIII. és XIX. kerületben kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Minden pálya használható az eplényi síarénában

Mind a 16 útvonalon, 7,2 kilométeren lehet síelni Eplényben, a természetes havat hótaposó gépek használatával és hóágyúzással tették még alkalmasabbá a téli sportok űzéséhez.

Veszprémi választás: hat jelölt részvételével rendeztek vitafórumot

Hat országgyűlési képviselőjelölt vett részt egy helyi civil szervezet által rendezett politikai vitafórumon péntek délután Veszprémben.

Orbán Ráhel jogi lépéseket tesz

A kormányfő legidősebb lánya jogi lépéseket tesz, mert jogsértő módon személyes, a családi nyaralásairól készült képek kerültek ki az internetre.

Zarándokokkal lendítené fel turizmusát Pest megye

Elfogadta 2015. évi költségvetését idei első, pénteki ülésén Pest megye közgyűlése, amely döntött a Mária Út Egyesülethez való csatlakozásról is a régió idegenforgalmának növelése érdekében.

Távozik a kormányszóvivő

Kurucz Éva családi okokkal indokolta lemondását, amelyet Orbán Viktor elfogadott.

A Porsche Bank ügyében is halasztottak

Az alperes magyar állam képviselője a kereset elutasítását kérte a bíróságtól.

Forinthitelek: elhalasztott ítélethirdetések

Mindkét esetben február 13-a az új dátum.

Február végén tárgyalhat a kormány az országos taxisrendeletről

Egyebek mellett rögzíti a tevékenység végzéséhez használható járművek műszaki követelményeit és életkorát, a járművezetőkre vonatkozó képzési és továbbképzési kötelezettséget.

Hírolvasó nem kommentálhat tudósítást!

A konkrét esetben az M1 híradójának műsorvezetője utalást tett egyes online hírportálokra, amelyek szerinte szándékosan elhallgatták az országról szóló pozitív híreket.

Már a februári részleteknél megjelenik a forintosítás hatása

Rogán fényképes tablót mutatott fel azon ellenzéki képviselőkről, akik nem szavazták meg a forintosításra vonatkozó kormányzati előterjesztést.

Több pénzt adna a mentőknek az Együtt

"Az eszközbeszerzések ünneplése helyett".

Útdíj, mentesség - országos demonstrációt tartanak a szocialisták

Elfogadhatatlan, hogy "amit egyszer már kifizettek az emberek, azért még egyszer fizessenek".

"Pozitív listát" állítanak össze a szén-monoxid-mérőkről

Március 15-ére tudni lehet, melyek azok a mérők, amelyek biztonságos működéséről a fogyasztóvédelmi hatóság meggyőződött.

Orbán tovább rágja a bevándorlás gumicsontját

"Nem akarunk a megélhetési bevándorlók célországa lenni."

Hosszú távú gázszállításról egyezkedne Orbán a Putyin-látogatás idején

"Ma nincs biztosítva a magyar gazdaság működéséhez szükséges energia 2015 után, és ma nincs biztosítva a háztartások gázellátása sem 2015 után."

Lex RTL Klub: Orbán elképzelhetőnek tartja a bankadó csökkentését

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban elképzelhetőnek nevezte a bankadó fokozatos csökkentését a következő években.

Folyamatosan takarítják a budapesti főutakat a munkagépek

A mellékutak havasak, takarításukat csak a havazás megszűnése után, a főutak rendbetételét követően tudják megkezdeni.

Pilisi időközi választás: egy zsák krumpliért vették a szavazatokat?

Megsemmisítette a Pest megyei Pilis 8-as számú egyéni választókerületben január 25-én tartott időközi voksolás eredményét és megismételteti a szavazást a helyi választási bizottság (hvb). Az MSZP f helyi szervezete fellebbez.

Norvég alapok - ORFK: a rendőrség pártbefolyástól mentesen jár el

Fotó: archív

A rendőrség visszautasítja az Ökotárs Alapítvány állításait, és hangsúlyozza: feladatait pártbefolyástól mentesen látja el.

Március közepéig válthatóak vissza a feleslegessé váló autópálya-matricák

Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás. A januárban bevezetett megyei matricák a továbbiakban nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

Huszonhat új kormányablak nyílik a hétvégén

Fotó: archív

A Miniszterelnökség azt tervezi, hogy a kormányablakok száma az év végére eléri a 280-at.

Legtöbbször így nyúlják le a bankkártyánkat - a bolgár eset

A szakember szerint a legnagyobb kockázatot az jelenti, ha nem ellenőrzött helyre, nem ellenőrzött honlapokon adunk meg internetes vásárlásra alkalmas adatokat.

Elhunyt Kővári Péter, az MTV egykori alelnöke

Fotó: archív

Tragikus hirtelenséggel csütörtökön elhunyt Kővári Péter, a Magyar Televízió egykori alelnöke.

Webes adatbázis készül a vasárnap is nyitva tartó üzletekről

A magyar tulajdonú és központú navigációs tartalomszolgáltató, a NPMobileComm-NaviPro csoport húszezer magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partnere bevonásával elindította a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszert.

MSZP: óriási szükség van a gyermekétkeztetés kibővítésére

Fotó: archív

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön közölte: az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárd forinttal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél.

Glattfelder: nőtt az emberek elkölthető jövedelme

Rendkívül kedvezőnek minősítette a Központi Statisztikai Hivatal által nyilvánosságra hozott, novemberi 5,1 százalékos kiskereskedelmi bővülést Glattfelder Béla, amely szavai szerint alapvetően annak köszönhető, hogy nőtt az emberek elkölthető jövedelme.

Német vélemények a Merkel-látogatásról

Fotó: archív

Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban közölt írást csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap és a liberális Süddeutsche Zeitung.

Influenza - Nagyon sok kórházban van látogatási tilalom

A rendelkezés többek között érinti a fővárosi Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti osztályának újszülött, koraszülött, valamint patológiás újszülött intenzív részlegét.

Útdíj - Országos demonstrációt szervez az MSZP

Fotó: archív

Nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak, hanem azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért 2014. december 31-ig nem kellett fizetni, ezután is díjmentesek legyenek.

Garázdaság miatt emelhetnek vádat Dopeman ellen

A nemzeti jelkép megsértése miatt indult büntetőeljárást megszüntették, de garázdaság miatt vádat emelhetnek a rapper Dopeman ellen, aki másfél éve egy kormányellenes tüntetésen részt vett az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló műanyagszobor ledöntésében.

Idén Ángyán József kapja a Jobbik Pongrátz Gergely Érdemkeresztjét

FB/Dr. Ángyán József

Az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni.

Még nem adottak a feltételek a Balaton vízszintmaximumának megemeléséhez

1997-ben döntöttek arról, hogy a Balaton vízszintmaximumát az akkori 100 centiméterről 110 centiméterre emelik, ami ellen 9 önkormányzat tiltakozott, kérve bizonyos feltételek teljesülését.

Törvénysértően enyhe a melegtüntetés idején erőszakoskodók büntetése

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az eljárás adatai szerint Budapesten, az Oktogonnál több fiatal palackot, fémdobozt hajított a menet és az ellentüntetők szétválasztására kirendelt rendőrök felé, rugdosta a kordont, nyitott tenyérrel ütötte, lökdöste a testvédő páncélokat.

Elutasította az Ab a tankönyvellátási rendeletek elleni indítványt

Az indoklás szerint a tankönyvkiadói és -forgalmazói tevékenység nem tekinthető megszerzett tulajdonnak, az arra vonatkozó jogi környezet módosítható.

Diákolimpikonokat és tanáraikat tüntették ki az Országházban

MTI/Máthé Zoltán

"Legyen szó egy diák, egy vállalat vagy éppen egy nemzet sikeréről, mindig elmondható: nincs kiváló teljesítmény olyan összefogás nélkül, ahol mindenki pontosan teljesíti saját feladatát".

Nem alaptörvény-ellenesek a devizahiteles törvény kifogásolt szakaszai

Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint nem alaptörvény-ellenesek az úgynevezett első devizahiteles törvénynek a bíróság által kifogásolt szakaszai, a testület ezért csütörtökön közzétett határozatában elutasította az ezek alkotmányellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló bírói kezdeményezéseket.

Megállapodás az RTL-lel?

freedigitalphotos.net/adamr

Sikerült megállapodni a német érdekeltségű csatornával Angela Merkel látogatása előtt?

A legbátrabb város ünnepe Balassagyarmaton

A megszálló cseh katonaság 96 évvel ezelőtti kiűzésére emlékeznek ma Balassagyarmaton. A harcok eredményeként a Nógrád megyei város Magyarország része maradt.

Merkel a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét veszi át hétfőn

freedigitalphotos.net/adamr

Az elismerés adományozását az intézmény három kara - a Természettudományi és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar - kezdeményezte 2013 februárjában.

Ismét lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni

A szakorvosjelöltek - mint a korábbi években - a Markusovszky ösztöndíjra pályázhatnak, míg a kórházi-klinikai területen dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek számára a Than Károly ösztöndíj biztosít lehetőséget.

Áder felmentette az NFM államtitkárát

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - felmentette Hegmanné Nemes Sárát, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárát január 22-ei hatállyal.

A Kúrián folytatódik a balatonakarattyai gyilkos pere

2012. április 21-én egy balatonakarattyai házban a rendőrök három holttestet találtak, egy 70 éves férfiét, egy 54 éves és egy 91 éves asszonyét.

Könnyen hozzáférhetővé válnak a fővárosi ingatlanértékesítések adatai

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A Fővárosi Közgyűlés szerdán az LMP kezdeményezésére rendeletmódosításban mondta ki, hogy márciustól Budapest honlapjának főoldalán kell közzétenni az önkormányzati ingatlanértékesítések adatait.

Tovább csökken a kormánypártok népszerűsége

Továbbra is szoros a küzdelem a legerősebb ellenzéki párt pozíciójáért az MSZP és a Jobbik között, kismértékben az utóbbi vezet.

Vastag Tamás kapta idén az adatvédelmi díjat

freedigitalphotos.net/patrisyu

Vastag Tamás előadóművész kapta idén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) emlékérmét, amelyet szerdán Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke adott át.

Német szakértő: Merkel látogatása Magyarország fontosságát jelzi

Angela Merkel kancellár budapesti látogatása azt mutatja, hogy Magyarország fontos Németországnak, ugyanakkor a német kormányzat továbbra is "kritikus pragmatizmussal" viszonyul a magyar kormány tevékenységéhez.

Elhalasztották az ítélethirdetést a Raiffeisen Bank perében is

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében szerdán a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.

Városarculati feladatokat ellátó céget hoz létre a főváros

A városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság létrehozásáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Hat és fél évet kapott a sógorát leszúró férfi

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a vésztői férfit, aki 2013 őszén mellkason szúrta testvére élettársát.

Tizenkét évet kapott a Baross téri rendőrgázoló

A vádlott 2010 nyarán Budapesten ittas, kábítószeres állapotban egy közlekedési szabálysértés után autóval Zuglótól Kőbányáig menekült a rendőrök elől, eközben számos ember testi épségét veszélyeztette, és a Keleti pályaudvarnál tolatás közben halálra gázolt egy őt üldöző rendőrt.

Megerősítették: Merkel február 2-án érkezik

freedigitalphotos.net/cescassawin

Merkel és vendéglátója, Orbán Viktor miniszterelnök "kétoldalú és európai uniós politikai témákat, az aktuális magyarországi fejleményeket és az ukrajnai helyzetet beszélik meg".

Tüzelőanyag lesz a kidobott fenyőfákból Pécsett

A pécsi erőműbe kerülnek, energetikai célokat szolgálnak a karácsony után kidobott fenyőfák a baranyai megyeszékhelyen.

Bakondi: a katasztrófavédelem sikeresen ellátta feladatát 2014-ben

Fotó: archív

Javult a szervezet társadalmi és nemzetközi elismertsége is az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője szerint.

A Fidesz kenyérár-csökkentést akar - a pékek meg nem

A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetője viszont azt mondja, jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütőipari termékek árát.

Fővárosi Közgyűlés - 206 milliárdot osztottak el

Fotó: archív

Elfogadta a fővárosi önkormányzatot és a kerületeket osztottan megillető bevételek idei megosztásáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Magasvérnyomás: új hatóanyagot fogadott be az OEP

Február 1-jétől egy új hatóanyagú készítményt fogadott be a tb-finanszírozásba a egészségbiztosító; a készítmény a pulmonális artériás hipertóniában (a kisvérkörben fellépő magas vérnyomás) szenvedő felnőtt betegek hosszú távú kezelésére javallott.

Csődbe ment a Baobab Travel

baobab.hu/screenshot

Rendőrségi bejelentést tesz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Baobab Travel csődjének ügyében, a hatóság keddi helyszíni ellenőrzése ugyanis meghiúsult az utazási irodánál.

Az MNB tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését

Az AB testület alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette a napi.hu-t tiltott piacbefolyásolás miatt elmarasztaló bírósági ítéletet.

Miniszterelnöki gratuláció Szabó István református püspöknek

Fotó: archív

A budapesti Ráday utcai református székházban szerdán közgyűlésen megerősítették munkakörében a tavaly decemberben újraválasztott egyházi vezetőt.

Elfogadták a fővárosi településszerkezeti tervet és a rendezési szabályzatot

A két dokumentumot még ebben az évben felül kell vizsgálni a döntés szerint.

Egyetért a DK és a Jobbik: legyen ingyenes az M0-s!

Fotó: archív

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) is kezdeményezte az M0-s autóút ingyenességének visszaállítását a Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén.

KSH: továbbra is 4,1 millió fölött a foglalkoztatottak száma

A múlt év negyedik negyedévében 4 millió 142 ezren dolgoztak, a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 172 ezerrel nőtt az egy évvel korábbival összevetve.

Két százalékkal kevesebben vannak munka nélkül

Fotó: archív

A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklődött.

Lakhatási válságmegoldással kampányolnak Veszprémban

Az LMP közösségi bérlakásprogrammal orvosolná az országosan 300 ezer családot érintő lakhatási válságot az ellenzéki párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje szerint.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.