Lakóházakba, pincékbe tört be a víz Bolhón

freedigitalphotos.net/arztsamui

A felgyülemlett csapadékot a nagyatádi és a barcsi tűzoltók hajnaltól kora délutánig szivattyúzták a veszélyeztetett területekről, valamint az árkokból.

Karas Monika: a hallássérülteknek is biztosítani kell a tévézés lehetőségét

"Törvényi előírás a televíziók számára, hogy évről évre növeljék a felirattal vagy jelnyelvi tolmács segítségével a halláskárosultak számára is követhető műsorok időtartamát."

Életfogytiglan az élettársát agyonverő férfinak

A sértettet minden, keze ügyébe kerülő eszközzel ütötte-szúrta: késekkel, villával, ollóval, vízforralóval, kitört létrafokkal, festőhengerrel.

Uniós tanulmány: előnyösebb kezdést biztosít az Erasmus

Az Erasmus oktatási-képzési csereprogram révén külföldi tapasztalatokat szerzett frissdiplomások jóval előnyösebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon.

hirdetés

Élelmiszerlavina: 37 településen 150 tonna zöldség termett eddig

A programban a nehéz helyzetű emberek nemcsak zöldségeket kapnak, hanem a közösségi termelés révén megtanulják az öngondoskodást is, amely visszavezetheti őket a munka világába.

Ezzel a takarékszövetkezettel is gyorsan végzett a bíróság

Az általános szerződési feltételekben az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szabályoknak minden időpontban meg kellett felelniük a törvény által meghatározott hét feltételnek.

Apad a Rába és a Lajta

A szakemberek arra számítanak, hogy Mosonmagyaróvárnál a Lajta vízszintje kedden késő estére csökkenhet az első fokú készültség határértéke alá.

Tűcsere: a TASZ szerint nem egyeztettek a jelentés időzítéséről

Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának vezetője kezdeményezte az alapvető jogok biztosának bizottsági meghallgatását.

Egy devizahiteles perben várható ítélet hétfőn

A perekben a bíróság eddig 50 ítéletet hozott, ebből 47 felperesi keresetet utasítottak el teljesen. Három esetben részben helyt adtak a keresetnek.

Nincs pánik és nincs megbetegedés az ivóvíz miatt Tiszacsegén

A családi orvosoknál semmilyen megbetegedéssel nem jelentkezett senki, ezért a polgármestert meglepte az erről és a pánikról szóló televíziós híradás.

A devizahitelesek kártalanításáról és új alkotmánybírákról is szavaz a Ház

A megszokottól eltérően szerdán és pénteken ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők a hét közepén elfogadhatják a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kabinet számításai szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei.

Átadták a józsefvárosi Kálvária teret és a Turay Ida Színház épületét

MTI/Máthé Zoltán

A Józsefváros újjáépül elnevezésű programot a közintézmények fejlesztésével kezdték, megújultak az óvodák, iskolák, piacok és több egészségügyi beruházást valósítottak meg.

A klímaváltozás megállításáért demonstráltak Budapesten

A mintegy kétszáz résztvevő táblákat tartott a magasba, környezetvédő jelszavakat skandált magyar és angol nyelven.

Az átjelentkezők a tartózkodási helyükön, a költözők már az új lakóhelyükön szavazhatnak

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az októberi önkormányzati választáson a választópolgárok - kérésükre - átjelentkezéssel szavazhatnak a bejelentett tartózkodási helyük szerinti településen is, míg azok, akik elköltöznek még a választás előtt, már csak az új lakóhelyük jelöltjeire voksolhatnak; ez utóbbi ugyanis nem számít átjelentkezésnek.

Kevesebben voksolhatnak az önkormányzati választáson, mint a parlamenti szavazáson

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Bár a települési képviselő-testületek, polgármesterek megválasztásában nemcsak a magyar és az uniós állampolgárok, hanem bevándorlók, letelepedők és menekültek is részt vehetnek, ha van bejelentett magyarországi lakóhelyük, összességében mégis kevesebben voksolhatnak október 12-én, mint a parlamenti szavazáson.

Ha jó időben született, lottómilliomos lehet!

A ma este kihúzott golyóbisok leginkább azoknak kedvezhetnek, akik születési számaikkal játszottak. Az 1 darab Joker-telitalálat 170 598 095 forintot fizet.

Elindult a Nemzeti Vágta a Hősök terén

Fotó: FB/Nemzeti Vágta

A Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a települések versenyzőinek fogadalomtételével szombat délelőtt hivatalosan megnyílt a hetedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

Reagált az OHÜ a GVH kartellgyanújára

Az OHÜ a sajtóból értesült a Gazdasági Versenyhivatal által 2014. szeptember 18-án indított versenyfelügyeleti eljárásról.

A BKV is több kulturális programot tart vasárnap

Vasárnap nyílt napot tartanak a budafoki kocsiszínben, és ezen a napon rendezik a kamaraerdei villamosnapot is.

Szigorodhat a sporttörvény - a ketrecharcos gyerekek kicsapták biztosítékot

A sporttörvény szigorítására vonatkozó joganyagot készített elő az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága a fiatal sportolók védelme érdekében.

Szijjártó legjobb tudása szerint készül a miniszteri posztra

Forrás: Wikipédia

Megtiszteltetésnek nevezte Szijjártó Péter, hogy a miniszterelnök őt javasolja külgazdasági és külügyminiszternek, és készül bizottsági meghallgatására.

Újabb elutasított bankok sora

Elutasította a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében a KDB Bank Európa Zrt. és a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében benyújtott keresetét.

"Az apró betűk korszaka véget ért": nyerésre állnak a devizahitelesek

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A bankokkal szembeni állam perekben 400 pénzintézetnek minden fogyasztói deviza- és forinthitellel el kell számolnia, ami összesen mintegy 1,3 millió családot, nagyságrendileg 680 ezer deviza- és 650 ezer forintalapú hitelt érint.

Ötszázezres bánatpénz rendőri bántalmazások miatt

Félmillió forintos kártérítést kell megfizetnie a Készenléti Rendőrségnek egy 2006. őszi tüntetés során bántalmazott fiatalember részére a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint.

900 milliárd forint uniós forrás juthat: meggyógyul-e a magyar egészségügy?

Az Európai Bizottsággal (EB) még zajlanak a tárgyalások a már kidolgozott magyar programról, az EB eddigi megjegyzéseit most vezetik át.

Vizsgálat indult a tűcsereprogramos jelentés ügyében

Az alapvető jogok biztosa belső vizsgálatot indított az ügyben, további tájékoztatás a vizsgálat lezárása után várható.

Vádat emeltek a Bora Borán rekedt kisgyermekes nő ügyében

A francia állampolgárságú vádlott és a magyar állampolgárságú sértett 2008 júniusában kötött házasságot, majd egy évvel később közös gyermekük született.

A Magyarországra utazó orosz turisták számának megtartása a cél

Egy sor külföldi ország látványos és nagyméretű nemzeti standdal jelent meg a 20. alkalommal megrendezett, péntekig tartó Otdih (Pihenés) elnevezésű moszkvai turisztikai kiállításon.

Létrejön az Igazságügyi Hivatal

freedigitalphotos.net/adamr

Az Igazságügyi Hivatal az igazságügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó központi hivatal, amelyet helyettes államtitkári illetményre és juttatásokra jogosult főigazgató vezet.

A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított sportberuházásai

Az újpesti Szusza Ferenc Stadion, a Fehér úri lőtér fejlesztése és bővítése, a Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti Edzésközpontjának és a Szombathelyen megvalósuló nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelő centrum kialakítása.

A Budapest Bank is beállt az elutasítottak sorába

Fotó: FB/Budapest Bank

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elutasította a Budapest Bank keresetét a hitelintézet állam ellen indított perében.

LMP: A közétkeztetés színvonala aggasztó

A párt szerint Magyarország az unió egyik legegészségtelenebb országa lett, az összes halálozás háromnegyed része táplálkozással és életmóddal összefüggő betegségből származik.

A kormány eltökélt abban, hogy elszámoltassa a bankokat

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

A kormányszóvivő szerint a kormány továbbra is elszámoltatná a bankokat, amelyek tisztességtelen hitelezési gyakorlatukkal magyar családok százezreit juttatták a csőd szélére.

Öreg gázkazánja van? Itt vannak az új felülvizsgálati határidők

Az 1981. előtt, vagy ismeretlen időpontban üzembe helyezett gázkazánok műszaki-biztonsági felülvizsgálatát ez év utolsó napjáig kell megrendelni a gázszolgáltatónál, az eredeti határidő múlt év vége volt.

Ha nem életvitelszerű, akkor nem itt él, és nyugdíjat sem kap

Az Ukrajnával hatályban lévő egyezmény alapján csak azon ukrán és magyar állampolgárok lehetnek jogosultak nyugellátásra, akik életvitelszerűen Magyarországon élnek.

100 hellyel előrébb a SOTE az orvostudományi intézmények rangsorában

Mintegy száz hellyel javította előző évi pozícióját és a magyar intézmények között a legjobb helyen végzett a budapesti Semmelweis Egyetem az élet- és orvostudományi területen felállított nemzetközi rangsorban

Veszélyes konyhasó - a termék fogyasztása nem biztonságos!

Fotó: NÉBIH

Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Ároktői banda: embertelen büntetésről beszél az ügyvéd

A másodfokú eljárás felfüggesztését kezdeményezte az ároktői banda ügyében Ikladi Edit ügyvéd, az első fokon tényleges életfogytiglani büntetéssel sújtott harmadrendű vádlott ügyvédje csütörtökön.

A Hungária Takarék sem járt sikerrel

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Elutasította a Hungária Takarék Takarékszövetkezet devizahitelekkel kapcsolatban a magyar állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék a csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Ároktői banda: elkezdődött a tárgyalás Szegeden

Az elsőfokú ítélet ismertetésével elkezdődött az ároktői banda ügyének tárgyalása Szegeden csütörtök délelőtt.

Bosszú: targoncával borította fel a főnök Audiját

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy munkaügyi vita miatt targoncával nyársalta fel főnökének Audiját Nagykanizsán, és felborította azt.

Kényszergyógykezelésre ítélhetik a rendőrökre lövöldöző gyújtogatót

Kóros elmeállapota miatt felmentését, ugyanakkor kényszergyógykezelését indítványozza a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség annak a 36 éves férfinak, aki 2013 június 28-án benzint locsolt szét a szombathelyi Markusovszky kórház udvarán, majd gázpisztollyal a rendőrök felé lőtt.

Leszúrta a férjét, majd mentőt hívott hozzá

freedigitalphotos.net/worradmu

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal az asszonnyal szemben, aki nyár elején egy családi vitában mellkason szúrta férjét Mezőhegyesen

Vádat emeltek az Aranykéz utcai robbantás ügyében

A Fővárosi Főügyészség Jozef R. és P. Tamás ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt az Aranykéz utcai robbantás ügyében a Fővárosi Törvényszéken.

Közösségi tervezés Budafok belvárosában

freedigitalphotos.net/adamr

Az alulról jövő kezdeményezés célja egyebek mellett a középületek homlokzatának felújítása, új funkciók telepítése és az átmenő forgalom csillapítása. Több közösségi teret, nagyobb gyalogos- és kerékpáros kapacitást szeretnének, s cél az elővárosi vasút jobb kihasználása is.

Magyarul nem beszélő ukrán is kért magyar állampolgárságot

Óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek.

Almafogyasztást népszerűsítő kampány indult

A szakmai előrejelzések szerint idén mintegy 780-800 ezer tonnás almatermés várható, ami az elmúlt évek átlagánál 40 százalékkal magasabb, rekordtermésnek számít.

Több budapesti rendőrt is elítéltek egy zalaegerszegi vesztegetési ügyben

A vádirat szerint a XV. kerületi rendőrkapitányságon operatív, illetve nyomozói feladatkört ellátó vádlottak 2009-ben egy letartóztatott gyanúsított szabadlábra helyezéséért, majd a nyomozás megszüntetéséért pénzt kértek és vettek át a gyanúsított hozzátartozóitól.

Helyi népszavazás lesz Alsónyéken

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Egyes településrészek Bátaszékhez csatolásáról tartanak helyi népszavazást szombaton a Tolna megyei Alsónyéken.

Újabb elmeszelt keresetek

Elutasította a Fővárosi Törvényszék szerdán a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt., a Santander Consumer Finance Pénzügyi Vállalkozás Zrt. és a Summit Pénzügyi Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Devizahitelesek zárták le a Nyugati téri felüljárót

freedigitalphotos.net/anankkml

Céljuk, hogy a kormányzat a társadalmat is bevonja a devizahiteles jogszabályok megalkotásába.

Az FHB Kereskedelmi Bank keresetét is elutasították

Elutasította az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. devizahitelekkel kapcsolatban a magyar állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Átadták a felújított Zenélőkutat és Japánkertet a Margitszigeten

MTI/Máthé Zoltán

Az 1936 óta a Margitsziget északi részén található Zenélőkút az eredetileg Marosvásárhely főterén 1820 és 1822 között felépített Bodor-kút másolata. A kút Bodor Péter székely ezermesterről kapta a nevét. A másolatot a Margitszigeten 1936-ban építették fel.

Nemi erőszak a gólyatáborban - a legsúlyosabb büntetés sem kizárt

Az ELTE rektora kari szinten fegyelmi eljárásokat indít az intézmény gólyatáboraiban történtek miatt; több esetben a legsúlyosabb büntetés, azaz a hallgatói jogviszony megszűnése sem kizárt.

Életfogytiglan a fiatal battonyai nő halálra kínzóinak

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék pénteken a 25 éves battonyai B. Rékát 2010 nyarán halálra kínzó három vádlottat.

Ombudsman: meghatározza a jövőt, hogyan bánunk a gyerekekkel

"A 20. századot gyakran hívják a borzalmak századának, mert elképesztő tragédiák, humanitárius katasztrófák történtek akkor. Ennek ellenére voltak biztató fejlemények is, ilyen a gyermekjogok eszméjének megjelenése."

Ítéletek futószalagon: folytatódott a pénzintézeti vesszőfutás

Elutasították a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. keresetét is.

Lakáspiac: alig lehet már alkudni Budapest Belvárosában?

Ha ezekben a hónapokban egy eladó reális áron, jó lokációban kínál megfelelő minőségű ingatlant, könnyen úgy járhat, hogy megrohamozzák a vevők.

A magyar demokráciáról szervezett meghallgatást az EP liberális frakciója

EU

A demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szervezett meghallgatást kedden az Európai Parlament (EP) liberális frakciója Strasbourgban.

Pénteken vesznek végső búcsút Gordos Géza professzortól

freedigitalphotos.net/koko-tewan

A Széchenyi-díjas villamosmérnök búcsúztatását a Farkasréti temető Makovecz-termében 14 óra 30 perckor tartják a római katolikus egyház szertartása szerint.

Újabb elutasított keresetek

Elutasította az Aegon Magyarországi Hitel Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt. és az Örkényi Takarékszövetkezet magyar állam ellen benyújtott devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Korszerűsített mentőállomásokat avattak Zalában

freedigitalphotos.net/arztsamui

"A mentőszolgálat célja, hogy a riasztások 90 százalékában 15 percen belül a beteghez érjenek a mentőautók, ezt a célt is szolgálják a magyarországi mentőállomások jelentős részét érintő felújítások."

A vádlottak számítógépein talált levelezéseket ismertették a Hagyó-per keddi napján

A vádiratban szereplő bűncselekmények bizonyítási eljárásának részeként a vádlottaktól korábban lefoglalt személyi számítógépeken talált elektronikus levelek hiteles másolatainak egy részét ismertették a Hagyó-per keddi tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken.

Előzetesben a három embert megkéselő győri férfi

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság kedden azt a helyi férfit, aki vasárnap este három embert megkéselt a kisalföldi megyeszékhely egyik szórakozóhelyén.

Törölték az Air France két induló és három érkező budapesti járatát

Sztrájk miatt törölték az Air France két induló és három érkező járatát a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között szerdán.

Az Erste Lakáslízing sem járt jól

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Elutasította az Erste Lakáslízing Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Az Unicredit Leasing Immotruck is bukta

A Fővárosi Törvényszék keddi tárgyalásán elutasította az UniCredit Leasing Immotruck Pénzügyi Szolgáltató Zrt. által benyújtott keresetet, mely a devizahitel szerződései tisztességtelenségét kimondó törvényi vélelem megdöntésére irányult.

Elutasították a Porsche Bank keresetét is

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Elutasította a Porsche Bank Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Nem ebolás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba.

Elutasították a Credit House-t is

Fotó: freedigitalphotos.net/sscreations

Elutasította a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatban az állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere első ízben adott át díjat a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését segítőknek a Szalay Annamária Média Alapítvány rendezvényén kedden Budapesten.

A Lombard Ingatlan Zrt. is elutasítódott

Fotó: freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Elutasította a Lombard Ingatlan Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatban az állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Lakásépítési javaslatcsomagot készítettek az építőanyag-iparosok

A kormány által őszre tervezett lakásépítést ösztönző intézkedéseket megelőzendő, saját javaslatcsomagot készített a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetsége (MEASZ).

Az IKEA visszahívja egyik gyerekhintáját súlyos sérülés veszélye miatt

Fotó: Flow PR

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben gyerekhintát vásárolt, haladéktalanul távolítsa el azt a gyerekek közeléből, és hozza vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.