Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter

MTI/Marjai János

Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.

Angol nyelvű kötet jelent meg Orbán második kormányzati ciklusáról

A magyar miniszterelnök és kormányzatának politikája nem könnyen illeszthető be a nyugat-európai jobbközép politikába - hangsúlyozta a The Second Term of Viktor Orbán - Beyond Prejudice and Enthusiasm (Orbán Viktor második ciklusa - előítéleten és lelkesedésen túl) című kötet keddi budapesti bemutatóján a kiadvány egyik szerkesztője.

Elhunyt Peták István

Életének 75. évében elhunyt Peták István, a Magyar Televízió volt elnöke.

Újszülöttjének megölésével vádolt nő pere kezdődött Debrecenben

Újszülöttjének megölése miatt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel megvádolt hajdúszoboszlói anya pere kezdődött meg a Debreceni Törvényszéken kedden.

hirdetés

Pénteken és hétfőn is rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

A kormány péntekre és hétfőre is kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

Jogerősen pert nyert a Helsinki Bizottság a Fidesz ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben kedden helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a Fideszt és Hoppál Péter korábbi szóvivőt arra, hogy a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu portálon közzétett nyílt levél útján fejezze ki sajnálkozását amiatt, hogy valótlan tényeket állítva megsértette a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) jó hírnevét.

Két hónapot csúszik a kormányzati informatikai rendszer fejlesztésének lezárása

Június vége helyett várhatóan csak augusztus 31-én zárul az európai uniós forrásból finanszírozott Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer kiterjesztése (KKIR2) projekt.

Saját módosítást nyújtott be a közbeszerzési törvényhez a költségvetési bizottság

freedigitalphotos.net/cescassawin

Két területen is kivenné a közbeszerzési törvény hatálya alól a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) a parlament költségvetési bizottsága, a törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványában.

Édesvízi medúzákat fedeztek fel a Sükösdi tőzegtavak egyikében

Különleges, a hazai vizekben ritkán előforduló, de ilyen helyen még sohasem látott élőlények: édesvízi medúzák (Craspedacusta sowerbyi) felbukkanása tartja lázban vasárnap óta a Sükösdi tőzegtó-rendszer egyikének hasznosítóit és az oda járó vendégeket.

Szita: milliárdokat hozhat Kaposvárnak a Tudás-park

Wikipédia/Egrian

Az önkormányzat legfontosabb gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Kaposváron még több munkahely legyen, és a dolgozók a jelenleginél magasabb bért kapjanak.

Fidesz: tűrhetetlen, ami Debrecenben történt

Tűrhetetlennek és felháborítónak nevezte a debreceni migrációs tábornál előző nap történteket Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A DK az Európai Bizottsághoz fordult az infótörvény javasolt módosítása miatt

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Bizottsághoz (EB) fordult az információszabadságról szóló törvény javasolt, a közérdekű adatok megismerését megnehezítő módosítása miatt Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője.

Rétvári: 144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést a szünidőben

Így a programból egyetlen jelentkező önkormányzat sem maradt ki.

Illegális bevándorlás: az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra

EU

Szijjártó Péter szerint az EU migrációs biztosának látogatása valóban azt mutatja, hogy Magyarország már nincs egyedül, amikor "elképesztő illegális bevándorlási nyomással" néz szembe.

Mavir: befejeződött a tavaly megsérült távvezetékek felújítása

Az átviteli hálózat Gödöllő térségében összesen majdnem 14 kilométer hosszan sérült meg és a helyreállítás 38 távvezeték-oszlopot érintett.

NGM: július 1-jével 44 szakképzési centrum szerveződik

freedigitalphotos.net/adamr

A kormány döntése alapján 2015. július 1-től mintegy 300, 2016. július 1-től pedig további 50 oktatási intézmény kerül majd a gazdasági tárca fenntartásába.

Szeptembertől nem fordulhat elő, hogy egy gyerek nem kap naponta háromszor enni, de...!

Ahhoz, hogy el tudják érni a teljes körű étkeztetés biztosítását, be kellett vezetni a hároméves kortól kötelező óvodáztatást, továbbá ingyenessé kellett tenni a közétkeztetést, amit önbevalláson alapuló jövedelemhatárhoz kötöttek.

Gripen-balesetek: a Kecskeméten megsérült gép remélhetőleg javítható

Lockhead Martin

Az elsődleges szakértői vélemények alapján a honvédelmi tárca abban bízik, hogy a Kecskeméten futóműhiba miatt megsérült Gripen vadászrepülő javítható.

Elfogadhatatlan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet érintő törvénymódosítás?

A jogszabállyal a kormány támadást indított jelentős magyar felsőoktatási intézményekkel, az ELTE-vel és a Corvinussal szemben.

Behajtott egy boltba egy autós Győrben

freedigitalphotos.net/adamr

Behajtott egy boltba egy autós Győrött. Senkinek nem esett baja a balesetben.

Júliusban huszonöt új busz áll forgalomba Budapesten

25 új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált utasterű busz áll csatasorban a főváros utcáin.

Balog Zoltán: az Emmiben maradnak a jelenlegi államtitkárok

freedigitalphotos/pakorn

Az emberi erőforrások minisztere az egy éves kormányzati munka júliusi értékelése után is a jelenlegi államtitkárokkal akar tovább dolgozni.

Nagyon zsúfoltak a befogadó intézmények

Jelenleg a kapacitás 200 százalékán működnek a bevándorlókat befogadó magyarországi intézmények, ezért folyamatosan bővíteni szükséges a férőhelyeket sátrakkal, konténerekkel vagy akár egy sportcsarnokkal.

Idénymunkára mehetnek a közfoglalkoztatottak

Közfoglalkoztatottakat is lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatásban.

Nyáron megszűnik a bírósági végrehajtói kamara

Avégrehajtóknak jogi végzettséget kell szerezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre szóló lesz a bírósági végrehajtásról szóló törvény és hozzá kapcsolódó más törvények módosítása alapján, melyeket kedden szavazott meg az Országgyűlés 147 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett.

Vasárnap futnak majd, hogy ne zavarják a közlekedést és a bevásárlást

freedigitalphotos/duron123

Változás várható a hétvégi köztéri rendezvényekkel kapcsolatban, mert amióta az üzletek vasárnap zárva tartanak, a szombati napokra szervezett események még inkább megnehezítik a bevásárlást és a közlekedést.

Ez a magyar honvédség legnagyobb problémája

A "helikopterképesség" teljes hiánya a magyar honvédség legnagyobb problémája a NATO friss elemzése szerint, a tárca dolgozik a helyzet megoldásán.

A rezidensképzésben központi foglalkoztatás és finanszírozás lép életbe

freedigitalphotos/Stuart Miles

A július 1-jén életbe lépő rendelet értelmében valamennyi rezidens illetményét (a jogszabály szerinti járulékokkal együtt) központi költségvetési forrásból biztosítják.

Egyre nagyobb a káosz a Telenornál

Ma van az utolsó nap a július elsejei áremelés előtt, amikor még jelezhetik az ügyfelek, hogy kérnek-e belőle vagy sem. Ha tegnap roham volt, amin nem bírt úrrá lenni a szolgáltató, akkor mára összeomlás várható?

Szerdán ne menjen orvoshoz

freedigitalphotos/Stuart Miles

Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Így holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.

NOE: jelentős segítség az új otthonteremtési program

Az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyik legnagyobb előnye, hogy már használt lakás vásárlására és bővítésére is igénybe vehető.

Bevezetheti a családi csődvédelmet a parlament

freedigitalphotos/olovedog

Az Országgyűlés mai ülésnapján összesen tizenkilenc javaslatról dönthet, elfogadhatják például a kereszténydemokraták családi csődvédelemről szóló javaslatát, továbbá módosíthatják a menedékjogi törvényt.

Indul a mosógépcsere-program, elsőként a nyugat-dunántúli régióban

Szerdán indul a mosógépcsere-program, amelyet az Otthon melege program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hirdetett meg, július elsejétől elsőként a nyugat-dunántúli régióban - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben - lehet pályázni.

Két hosszúhétvége lesz jövőre

freedigitalphotos/Stuart Miles

Jövőre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

Civilek segítik az elfogott határsértőket a röszkei hangárban

A zöldhatár közelében elfogott emberek először ebbe az épületbe kerülnek, vizet, élelmet kapnak, lepihenhetnek, majd elkezdődik a rendőrségi regisztrációjuk.

Debreceni országgyűlési képviselők: zárttá kell tenni a táborokat

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen kormánypárti országgyűlési képviselői szerint zárttá kell tenni a hazai befogadóállomásokat.

Lezárták a debreceni tábort

A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is. A helyzet pillanatnyilag nyugodt.

Alapjogokért Központ: a törvénymódosítási javaslatok megfelelnek az uniós jognak

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Számos ponton van lehetőség a hatályos törvények "EU-konform módosítására".

Megkezdődött az Origo értékesítése

Több hírportál értesülése szerint a cégvezetők hétfőn kora délután tartottak erről értekezletet.

Helyesbített a MUISZ: az utazási irodák az utazási szerződés szerint járnak el visszamondás esetén

freedigitalphotos/FrameAngel

A tunéziai utakat szervező irodák az utazási szerződés szerint járnak el visszamondás esetén, a részvételi díjat akkor fizetik vissza, ha nem indul charterjárat az adott úticélra.

Hidat feszítenek Csallóköz és Szigetköz közé

A tervek szerint már 2017-ben megkezdődhet annak, a gyalogos és kerékpáros forgalomra szolgáló új Duna hídnak az építése, amely a szlovákiai Csallóköz egyik települését Doborgazt (Dobrohost) kötné össze a szigetközi Dunakilitivel.

Ajánlatuk átgondolására kérik a minisztériumot az elutasított dohánycégek

Fotó: Facebook NAV

Ajánlatuk újbóli átgondolására kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot az a három dohányipari vállalat, amely ajánlatot tett arra, hogy vállalná a magyarországi dohány-kiskereskedők ellátását, de a tárca ezt elutasította.

Megrohamozták a Telenort az ügyfelek

A Telenornál visszahívást kérhetnek az ügyfelek, a Telekomnál júliusban nyilatkozhatnak a díjszabás módosítással kapcsolatban. A Telenor közösségi oldalán áramlanak a panaszos kommentek.

Csiba Péter az MVM új elnök vezérigazgatója

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése Csiba Pétert nevezte ki a társaság elnök-vezérigazgatójának, aki június 30-tól látja el az elnöki feladatokat, a vezérigazgatói pozíciót viszont - a közgyűlési döntés értelmében - később tölti be.

Ne görög görög-, hanem magyar görögdinnyét vásároljunk

A jövő héttől már nagy mennyiségű magyar dinnye kerül a piacra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) arra kéri a vásárlókat, hogy ne Görögországból származó, hanem magyarországi dinnyét válasszanak.

Liberálisok: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

freedigitalphotos/master isolated

A Liberálisok elnöke, a független parlamenti képviselő Fodor Gábor törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a magyar jog is engedélyezze az azonos neműek házasságát.

Július 1-jével indul az új otthonteremtési program

A korábbi "szocpolt" felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik gyerekeket vállalnak, akár örökbefogadással.

A görög válság minket nem dönt romba

freedigitalphotos/Stuart Miles

Varga Mihály szerint a görög válság legújabb eseményei csekély hatással vannak a magyar gazdaságra, a görög gazdaság kereskedelmi kapcsolatai Magyarországgal viszonylag mérsékeltek, a külkereskedelmi áruforgalomnak mindössze 0,4 százalékát adják.

Bemutatták az új vízügyi stratégiát, a Kvassay tervet

Bemutatták a vízgazdálkodás minden területére kiterjedő új vízügyi stratégiát, a Kvassay Jenő Tervet hétfőn Budapesten, a stratégiát várhatóan év végén terjesztik a kormány elé.

Bohózatba fordult a Lánchíd Palota ügye

Ma.hu

Újabb tárgyalást tartott a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az állami tulajdonú Eximbank-MEHIB által székházként kibérelt Lánchíd Palota ügyében. Vettük a fáradtságot és végigültük a tárgyalást.

Tunézia: eltekintenek a kötbértől az utazási irodák visszamondás esetén

Aki nem akar utazni, annak jogszabály alapján kötbért kellene fizetnie, ennek ellenére a tunéziai utakban érintett négy utazásszervező a történtek miatt "nem ezt a magatartást gyakorolja".

Balog Zoltán: növelnénk a nemzetközi diák- és kutatói mobilitást

Facebook Diákhitel

A meglévő ösztöndíjprogramok - Erasmus+, CEEPUS, Stipendium Hungaricum, Campus Hungary - folytatása mellett egy új, rugalmas ösztöndíjrendszer létrehozását tervezik.

Vizsgálóbizottságot hoztak létre a Gripen-balesetek ügyében

Vizsgálóbizottságot hozott létre a honvédelmi tárca a Gripen-balesetek ügyében, a testületnek július 31-ig kell jelentést tennie a balesetek lehetséges kiváltó okairól.

Hende: a honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

freedigitalphotos.net/worradmu

Nemcsak a katonák, hanem a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak keresete is emelkedik július elsejétől.

Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki 11 szír állampolgárt szállított volna Mórahalomról Bécsbe.

Jogerős életfogytiglan a battonyai gyilkosoknak

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit és egy nőt, akik Battonyán évekig kínoztak egy fiatal lányt, aki végül 2010 nyarán belehalt a bántalmazásba.

Idén nyártól megújulnak az ELTE gólyatáborai

Az intézmény vezetése a hallgatói önkormányzattal közösen részletesen megvizsgálta a korábbi szervezési gyakorlatot, és hosszú távú erőszak-megelőzési, áldozatsegítési koncepciót dolgozott ki.

Ügyészségi vizsgálatot kértek Gaskó gazdálkodása miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Ügyészségi vizsgálatot kért a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás volt elnöke, Gaskó István alatti gazdálkodása miatt a szervezet elnöki jogköreit ideiglenesen betöltő Bárány Balázs, aki emellett rágalmazásért büntető feljelentést is tett Gaskó ellen.

Magyarországon lehet a pápa és a pátriárka találkozója?

Hilarion volokalamszki metropolita, a moszkvai patriarchátus külügyi vezetője szerint hazánkba is találkozhatna a keleti és nyugati kereszténység legfőbb vezetője.

Csehország sátrakat küld Magyarországra

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Csehország ötven darab nagyméretű sátrat küld Magyarországra, hogy ezzel segítsen a bevándorlók elszállásolásában.

Szavazásokat készítenek elő a képviselők

Kedden elfogadni tervezett előterjesztések utolsó vitáit tartja az Országgyűlés mai ülésén, amelyen interpellációk is lesznek.

A Kliktől az NGM-hez kerülnek a szakképző iskolák

freedigitalphotos.net/dan

Több jogszabály is változik a köznevelésben július 1-től, például ekkor kerülnek a szakképző iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába.

Nyílt napot tartottak Londonban a Gyere haza, fiatal! program keretében

Nyílt napot tartottak vasárnap Londonban a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban.

Már most megkezdődött a felkészülés a téli hajléktalanellátásra

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Kiírták az erre vonatkozó tendereket, és az első körben csaknem 200 millió forintra pályázhatnak a hajléktalanellátásban részt vevő szervezetek.

Megszünteti tevékenységét a Deka, új mozgalmat hoznak létre

A Demokratikus Kerekasztal (Deka) vasárnap úgy határozott, hogy megszünteti tevékenységét, és Deka-Főnix néven új mozgalmat hoznak létre.

Hazatért a honvédség nagyjavításon átesett AN-26-os szállítógépe

freedigitalphotos.net/num_skyman

Hazatért a honvédség AN 26-os szállítógépe Kijevből, ahol nagyjavításon esett át és megkapta az alkalmassági bizonyítványát is.

Családi csődvédelemről dönt a parlament

Az Országgyűlés újabb kétnapos rendkívüli üléssel folytatja nyári munkáját.

Szabó Pétert választották polgármesternek Szentgáloskéren

freedigitalphotos.net/adamr

Szabó Pétert (független) választották meg polgármesternek a Somogy megyei Szentgáloskéren vasárnap.

Holokauszt-emlékhelyet avattak Debrecenben

Gyászistentiszteletet tartottak és holokauszt-emlékhelyet avattak vasárnap a vészkorszak debreceni áldozatainak emlékére a helyi Pásti utcai ortodox zsinagóga udvarán.

Ingyenes szűrést rendeznek hajléktalanoknak Budapesten

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Ingyenes egészségügyi szűrést szerveznek hajléktalanoknak a főváros egyik éjjeli menedékhelyén.

Nógrádi Zoltán: a Homokhátságon élők tűrőképességük határára értek

A Mórahalmon és a környékbeli településeken, az "illegális migráció frontvonalában élők" egyetlen alkalommal sem tagadták meg a segítséget a rászorulóktól.

Pintér: felértékelődik a rend a forrongó világban

freedigitalphotos.net/dan

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.

Tunézia magyarországi nagykövete szerint a magyar turisták biztonságban vannak

Néhány turistának át kellett költöznie másik szállodába, de mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb túljussanak a "krízishelyzeten".

Nyílt napot tartanak a Gyere haza fiatal! programban

freedigitalphotos.net/arztsamui

Nyílt napot szerveznek a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban, az eseményen több magyar munkáltató is megjelenik.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Vérhiány: a Facebook segített, a polgármester nem kért protekciót!

freedigitalphotos.net/adamr

A XV. kerület polgármestere, Hajdu László segítségkérő kiáltását szerkesztőségünk a Facebookon olvasta. Azért kért segítséget egy hete csütörtökön, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.