Diákhitel: 40 éves korig lehet kérni és folyósítani

Fotó: FB/Diákhitel

A jelenlegi 35 év helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, és módosul a hitelek igénybevételére vonatkozó jogosultsági idő is, amely az eddigi 10 tanulmányi félévről 11-re nő jövő februártól.

Szeretnék, hogy a minimálbér elérje a létminimum szintjét

Reális az esély a keresetek nominális és reálértékű emelkedésére jövőre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára szerint.

Sok munkaadó magasról tesz a munkaügyi szabályokra

Munkaügyi jogsértéseket és munkavédelmi szabálytalanságokat tárt fel a foglalkoztatók többségénél a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) az év első kilenc hónapában végzett vizsgálatai során.

Mikola: a világ kormányai nem tudtak gyorsan reagálni a járványra

Az ebolajárvánnyal sújtott országokban összeomlott az egészségügyi rendszer, nehéz az adományokat eljuttatni, nincs élelmiszer, sztrájkok vannak, és ezek következtében egyéb járványos betegségek (malária, tbc) kezelése is nehezebb.

hirdetés

Bárándy György elhunyt

Bárándy György 1919. szeptember 23-án született Törökszentmiklóson. A Gödöllői Premontrei Reálgimnáziumban érettségizett, jogi tanulmányait 1937-ben kezdte az egri Érseki Jogakadémián. Szigorlatait a Kolozsvári Egyetemen tette le. 1948-ban lett ügyvéd, több ismert ügyben volt védő.

Kampány a nem egészséges gyerekek örökbefogadásáért

Jelenleg nagyon sok nem teljesen egészséges, illetve fogyatékos gyerek vár örökbefogadásra, ám a családok többsége egészséges csecsemőt szeretne hazavinni.

Salgótarján marad a Nógrád megyei önkormányzat székhelye

A Nógrád megyei önkormányzat képviselői egyhangúlag döntöttek úgy csütörtökön, hogy nem lép hatályba az októberi alakuló ülésen elfogadott módosítás, vagyis nem Balassagyarmat lesz az önkormányzat székhelye, hanem Salgótarján marad.

Egy mórahalmi gazda meggyilkolása miatt ítéltek el erdélyi férfiakat

A két elkövető késő éjszaka a tanyához ment, kihívták az áldozatot, lesből egy feszítővassal fejbe csapták, majd együtt bántalmazták a férfit, olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

Török Gábor mégsem indul Veszprémben

Saját jelöltet indít a Jobbik a veszprémi időközi országgyűlési választáson, miután Török Gábor politológus csütörtökön közölte, nem méreti meg magát.

Orbán: Európának esélye van arra, hogy újra sikeres legyen

Szavai szerint az elkövetkező öt évre megválasztott és már hivatalba lépett európai vezetéssel a kontinensnek esélye van arra, hogy visszaszerezze versenyképességét, gazdasági növekedését és helyét a világgazdaságban.

Megkezdődött az első magyar-vietnami rektori konferencia

Tizenhat magyar és ötven vietnami felsőoktatási intézmény rektorának, tanárának részvételével kezdődött meg csütörtökön Hanoiban az első magyar-vietnami rektori konferencia, amelyet Áder János köztársasági elnök köszöntött a helyszínen.

Agyonverte nagynénjét

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a nyáron saját járóbotjával verte agyon egyedül élő nagynénjét Baján.

Ingyenes biztonsági eszközök időseknek

Ingyenesen osztogatott biztonságtechnikai eszközökkel segíti a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő időseket a megyei rendőr-főkapitányság. A bűnmegelőzési szakemberek emellett különböző oktatásokkal és előadásokkal is segítik a nyugdíjasok tájékozódását abban, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

Szijjártó: Dél-Korea segíthet a magyar autóipar növekedésében

"A két ország céljai egybevágnak, hiszen a szöuli kormány gazdaságfejlesztési terve alapján a közepes méretű koreai vállalkozások külföldi beruházásait nagy mértékben próbálják ösztönözni."

Gazdasági együttműködésről tárgyalt a magyar és a vietnami államfő

A kapcsolatok eredményesen fejlődtek, a két ország külkereskedelmi forgalma 60 százalékkal nőtt, több sikeres projekt indult.

Okostelefonról is intézhetők az okmányügyek

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) szerdán bemutatott egy mobilalkalmazást, amellyel okostelefonról is intézhetők okmányügyek a jövőben.

Karácsonyi gyűjtést tart pénteken és szombaton az élelmiszerbank

Idén is megrendezi karácsonyi élelmiszer gyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: pénteken és szombaton az ország csaknem 140 településének 257 nagyáruházában fogadják a lakosság adományait.

A dolgozók alacsony bére miatt függesztették fel egy magyar cég tevékenységét

Franciaországban a minimál órabér bruttó 9,53 euró.

Az Operaház felújítását szorgalmazza a főigazgató

"Az Operaház egy építészeti remekmű, amelynek romlása ellen tenni kell, és hamarosan a kormány elé kerül az Operaház mint épület felújításáról szóló tervezet, amely az előterjesztés szerint 18 milliárd forintból kivitelezhető lenne."

Emberi méltósághoz való jogot sértett a Class FM műsora

A médiatanács az emberi méltósághoz való jog megsértése miatt 500 ezer forintos bírságot szabott ki a Class FM egyik műsorára, mert abban egy egyetemi gólyatáborban történt nemi erőszakról szóló hír kapcsán a szexuális bűncselekményeket "jelentéktelen színben feltüntetve és általában véve elbagatellizálva beszélgettek" a műsorvezetők.

Csökkent a kormánypártok népszerűsége

freedigitalphotos.net/taesmileland

Novemberben csökkent a kormánypártok népszerűsége, ami minden bizonnyal a közelmúlt hazai és nemzetközi politikai konfliktusainak következménye lehet. Kisebb mértékben, de növekedtek az ellenzéki pártok táborai, viszont a legnagyobb mértékben a bizonytalanok és pártválasztásukat eltitkolók tábora nőtt meg.

Lemondott a szombathelyi jegyző

A polgármester elfogadta Gaál Róbert lemondását. A megüresedett jegyzői állásra pályázatot írnak ki.

A Jobbik nem állít jelöltet Török Gáborral szemben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

"A Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson, amennyiben Török Gábor megméreti magát, és szimpatizánsait a politológus támogatására fogja kérni."

Öt színház vezetésére írnak ki pályázatot

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta. A szakmai bizottság többi tagját 30 napon belül kérik fel.

A városigazgatási holdingba olvasztják be a BKK-t

A BKK-nak a BKV feletti egyes tulajdonosi irányítási, utasítás adási jogait megszüntetik.

Parlamenti vitanapot kezdeményeznek az iskolai szegregációról

"Az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvényhez 'sunyi módon betolt' egy olyan módosító indítványt, amelyik alapján miniszteri rendelettel 'bizonyos iskolákat ki lehetne venni a szegregációs törvény alól'.

Visszafizetik a fővárosi roma oktatási központra kapott 900 millió forintot

Az intézményt a VIII. kerületben, a Szentkirályi utca 7. szám alatt akarta a főváros kialakítani, erre 2014. december végéig volt lehetősége.

Elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó

Konrád János tagja volt az 1964-ben, Tokióban olimpiai aranyérmes csapatnak, az 1962-es lipcsei Európa-bajnokságon szintén győzött a válogatottal.

"Tessék továbbhaladni, nincs itt semmiféle korrupció!"

A NAV nyilvánosságra hozza az azonnali vizsgálat dokumentumait. A refrén: Horváth András. A közleményt egy az egyben olvashatják.

Dől a dohány: honatyák benn, füstölgés kinn

Dohányipari változtatásokról is tárgyal a Ház.

Tartalomhoz a forma: egyetlen céget csinálnának a közmédiából

A sokszólamúság "vádja" már eddig sem nagyon illethette a milliárdokban dúskáló médiacégeket, ehhez most a megaintézményi forma társul.

Egyre több korrekt vállalkozás van

Évről évre javulnak a statisztikák a fogyasztóvédelmi panaszok és a különböző szabálysértések szempontjából országos szinten.

Tüntetés a magánnyugdíjpénztárakért

MTI/Marjai János

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten.

Áder: "több ezer nagykövetünk" van Vietnamban

Ezért is van különös jelentősége, hogy 2015 elején Ho Si Minh-városban magyar főkonzulátus nyílik.

Nem lehetne szülői kérésre évismétlést engedélyezni

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az új köznevelési rendszer működése során szerzett tapasztalatok alapján a hatékonyság fokozása és a működőképesség erősítése érdekében szükséges módosítani és pontosítani a törvény rendelkezéseit.

A Szovjetúnióba hurcolt magyarokra emlékeztek Budapesten

"Célzottan szedtek össze mindenkit, akit valamiképpen veszélyesnek ítéltek a szovjethatalom kiépítésére": a vezető politikusoktól kezdve a nemzeti ellenállás résztvevőin át a helyi közösségek vezetőiig mindenkit elhurcoltak.

Aranykéz/Fenyő - Tanúk: Boros halálfélelemben élt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Boros József Károly, az Aranykéz utcában másfél évtizede felrobbantott vállalkozó elszámolási vitába keveredett az "olajozással" összefüggésbe hozott Energolhoz köthető emberekkel, és félt, hogy megölik - mondta el több tanú a négy halálos áldozatot követelő 1998-as merénylet büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken kedden.

50 ezer cipősdoboz-ajándékot tervez szétosztani a Baptista Szeretetszolgálat

A szeretetszolgálat december 1. és december 19. között országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez.

Megkezdődött a tűzkárt szenvedett Andrássy úti ház védőszerkezetének építése

MTI/Lakatos Péter

Az ideiglenes tető nyolc hét alatt mintegy 100 millió forintból készül el, és az épület tetőszerkezetének végleges helyreállításáig, de legfeljebb 3 évig marad a házon.

Nyelvvizsgabotrány - Megkezdődött a kétnapos vádirat-ismertetés

A vádirat-ismertetéssel kedden megkezdődött a vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt negyvenegy ember ügyének tárgyalása első fokon az úgynevezett nyelvvizsgabotrányban a Monori Járásbíróság ügyeként a Budapest Környéki Törvényszéken.

30 csongrádi gazdaságban mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát

freedigitalphotos.net/dan

A megye 1483 gazdaságában 54 542 állatnál történtek klinikai vizsgálatok, és 2710 állatból vettek vérmintát. A fertőzések jelentős részére a szűrővizsgálatoknak köszönhetően derült fény.

Időközi Újpesten: az utolsó külképviseletről is megérkezett az urna

Miként áprilisban, az általános választáson, a vasárnapi időközi voksoláson is lehetőség volt arra, hogy azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken voksoljanak.

Devizahitelek - A Fidesz kiszámíthatóbb korszak eljövetelét igérgeti

Egy jobb és kiszámíthatóbb korszak kezdetének nevezte a devizahitelek lezárását a Fidesz-frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Több magyar katona lesz Koszovóban és Boszniában

Több magyar katonát vezényelnek Koszovóba és Bosznia-Hercegovinába, fordítottan arányosan azzal, ahogyan a magyar haderőt kivonják Afganisztánból.

Leültették Szabó Tímea független képviselőt

Egyszerűen a helyére tessékelték a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökét, mikor a nők elleni erőszak áldozataira történő megemlékezéshez mécsest osztogatott a Parlament üléstermében.

Pertársaságot szerveznek a magánnyugdíj-pénztári tagoknak

A szocialista politikus értékelése szerint a kormány javaslatával ellehetetleníti, kifosztja a pénztárakat, és az öngondoskodás csíráját is kiirtja a társadalomból.

Kicsit lassabban fogy a magyar...

Az előzetes adatok szerint 2014 első kilenc hónapjában 68 119 gyermek született és 92 464-en haltak meg.

Nem banktitok a pártirodára felvett MFB-kölcsön

A törvény a kihirdetést követő napon lép hatályba, és rendelkezéseit a már megkötött ügyletekre is alkalmazni kell.

Van, aki dörzsöli a markát? Simán átment a forintosítási törvény is

A svájci frank esetében 256,47 forintos, az eurónál 308,97 forintos, a japán jennél pedig 2,163 forintos árfolyammal számolhatnak az érintettek.

Már el is fogadták a "fair bankokról" szóló törvényt

Az előterjesztő Trócsányi László igazságügyi miniszter korábban arról beszélt: a cél, hogy szélesítsék az átlagos magyar fogyasztók védelmét.

Azt mondják, délelőtt már lesz távfűtés Szombathelyen

Már az utolsó hegesztéseket végzik a kilyukadt távhővezetéken, de idő kell ahhoz is, hogy újra feltöltsék a rendszert és a lakásokban is érezhető legyen a fűtés.

Sorsdöntő nap a Parlamentben - véglegessé válik a devizahitelesek sorsa

A 2015-ös büdzsé módosításáról is dönthetnek.

Idén is lesz Diplomata Vásár

freedigitalphotos.net/adamr

Színpadi műsorok, gyerekfoglalkozások és tombola is várja az érdeklődőket vasárnap a negyedik Diplomata Vásáron, amelyet a budapesti Intercontinental szállóban rendeznek meg.

500 tonna almát osztanak szét a rászorulók között

Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét, ötszáz tonna almát juttat el rászoruló családoknak a Magyar Máltai és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

Négy büntetőügyet említett hazánkkal kapcsolatban az OLAF

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Négy büntetőügyet említ Magyarországgal kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) egyik kiadványa 2006 és 2013. december 31. között.

Nem jogerős a Hende balesetét okozó ralist elmarasztaló ítélet

Vincze Mártont 200 ezer forint pénzbüntetésre és tíz hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság.

Előzetesben a forráskúti gyilkosság gyanúsítottja

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság harminc napra annak a 21 éves férfinak az előzetes letartóztatását hétfőn, aki megalapozottan gyanúsítható a pénteki forráskúti gyilkosság elkövetésével.

Önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emmi

A december 5-éig tartó kampány szlogenje: "Nem elég egy gondolat, szükséges az akarat is, amelyet tettek követnek: vállalj Te is önkéntes munkát!"

Az Együtt társult ifjúsági szervezete lett az Y-GEN

freedigitalphotos.net/adamr

Együttműködési megállapodást kötött egymással hétfőn az Együtt - a Korszakváltók Pártja és az Y-GEN Egyesület, amelynek értelmében az egyesület a párt társult ifjúsági szervezeteként működik.

Konferencián emlékeznek a Szovjetúnióba hurcolt magyarokra

Az egykori Szovjetunió gulág táboraiba elhurcolt és "málenkij robotra" kényszerített 800 ezer magyarra emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen hétfőn, a gulágkutatók V. nemzetközi konferenciáján.

Wieszt-ügy - Másod- és a harmadrendű enyhítések

MTI Fotó: Illyés Tibor

Enyhítette a korrupciós vádak, önkormányzati üzlethelyiségek eladásával kapcsolatban többmilliós csúszópénzek átvétele miatt indult Wieszt-ügy másod- és harmadrendű vádlottjainak büntetését a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében. A volt MSZP-s politikus elsőfokú ítéletét helyben hagyta a bíróság.

Kazáncsereprogram: újabb kimerülés a dél-alföldi régióban is

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a dél-alföldi régióban, a jelentkezéseket november 25-én 10 óráig még be lehet adni.

"A világ legnagyobb és legátfogóbb hitelmentő csomagja a miénk"

Fotó: freedigitalphotos.net/moomsabuy

A parlament ezen a héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, egy új elem került a rendszerbe, az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt.

Utolsó nekifutás: forintosítás, fair bankok

Az Országgyűlés mai ülésén tárgyalja utoljára a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló kormányzati javaslatokat.

Mentolos cukorkától a devizahitelek forintosításáig - vajon kinek a sorsáról döntenek?

A kormány betartja, amit ígért: a törlesztőrészletek 25-30 százalékkal csökkennek majd - mondja a miniszter.

Rendezvények a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján

A csatlakozók egy türkiz színű szalag viselésével fejezhetik ki egyetértésüket, a kezdeményezéshez már csaknem háromezren csatlakoztak.

Időközi választás Újpesten: Horváth Imre, az MSZP jelöltje nyerte a mandátumot

MTI Fotó: Kovács Tamás

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani.

Időközi választás Veszprémben: február 22-én tarthatják a képviselő-választást

Navracsics Tibor európai uniós biztossá való kinevezése miatt mondott le egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumáról.

Még novemberben láthatunk havat az idén?

Csütörtökön a ködös helyeken szitálás, hajnalban esetleg ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, emellett délnyugaton kisebb eső is lehet.

Időközi Újpesten: fél hatig feleannyian mentek el, mint tavasszal

Az áprilisi országgyűlési választáson 17.30-ig a jogosultak 60,19 százaléka (47 324 választó) szavazott.

Hétfőn is hiába vágyunk némi napfényre

Marad a borongós, késő őszi idő - az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga?

"Mindez a szabad versenyt nélkülöző, erőszakos stratégia része, hiszen hasonlóan 'tették rá a kezüket' először a nyugdíjpénztárak megtakarításaira, a földtulajdonra, a trafikokra, számos bankra és energiaellátókra."

Időközi Újpesten - nem mondhatni, hogy tömeges lenne a részvétel...

Kiss Péter megüresedett helyét töltheti be a nyertes a Parlamentben.

Szép számok az ötöslottón

Tarkán válogatott e héten Fortuna keze, így a következő golyók kerültek elő a mai sorsoláson:

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.