Eltemették Windt Bálint rendőr őrmestert

MTI/Mihádák Zoltán

A járőr egy társával együtt közúti balesetben vesztette életét február elején a fővárosban.

A kórház megmaradásáért demonstráltak Orosházán

Az orosházi kórházért demonstráltak mintegy százan a helyi szocialisták szervezésében csütörtök délután a Békés megyei városban.

Ombudsmanhoz fordultak a korkedvezmény ügyében a volánosok

Az Alapvető Jogok Biztosához fordult a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezete és a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége az autóbusz-gépkocsivezetők korkedvezménye ügyében.

Az ellenzék a civilekkel működne együtt a kormányváltásért

Civil fórum létrehozása és "az állam visszafoglalása" is szóba került azon a csütörtöki budapesti konferencián, amelyen ellenzéki pártvezetők az egymással és a civilekkel folytatott együttműködés erősítését nevezték a kormányváltás feltételének.

hirdetés

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját az idén a bahamai keresztény nők készítették el.

A DK az Európai Bizottsághoz fordul a titkosítás miatt

Írásbeli kérdést intéz az Európai Bizottsághoz Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselő a paksi bővítéshez kötődő információk titkosítása miatt.

Országimázs konferencia: a magyar sport és tudomány a középpontban

freedigitalphotos.net/taesmileland

"Nemzeti értékeink kedvezően hatnak a külgazdaságra, a turizmusra és jelentős a diplomáciában betöltött szerepük."

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélték a kulcsi gyilkost

H. Csanád Jutas 2012 áprilisában megölte testvérét, nagyapját, nagyanyját és apját, valamint megsebesítette nővérét és anyját. Azt mondta, úgy érezte, a családja zavarja abban, hogy megvalósulhasson "démoni átalakulása", amely számára egy magasabb létforma lett volna.

Százezer liternyi vizet tettek ihatóvá a magyarok Albániában

freedigitalphotos.net/winnond

Magyarország egy nagyteljesítményű víztisztító berendezést, valamint egy víztisztító és zacskózó berendezést indított útnak február 19-én Albánia árvíz sújtotta területére.

Kitiltási botrány - Szigetvári: álvizsgálódás helyett Vida mondjon le!

Felszólították Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tegyen feljelentést, álvizsgálat helyett érdemben foglalkozzon az üggyel, és kérjen nemzetközi jogsegélyt.

Inkubátorból kiesett csecsemő - külső szakértők is vizsgálódnak

A szülők azt állítják, hogy hiába érdeklődtek, a kórházban nem mondták meg nekik, mi történt, ezért feljelentést tettek.

Ádert is belerángatják a szocik a Buda-Cash-botrányba

"Tisztázza szerepét a bankcsoport létrejöttében!"

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

A sikeresen pályázó tévéfilmek befejezésének határideje 2016. szeptember vége, az animációs alkotásoké 2017. január közepe.

Elszámolás - két banknál nincs nagy mozgolódás

A Raiffeisennél és az UniCreditnél egyelőre nem tapasztaltak kiemelkedő forgalmat.

Második lett az európai megmérettetésen a tatai nagy platán

Idén már tizennégy ország vett részt a versenyben, melyhez újonnan csatlakozott Anglia, Belgium, Észtország és Spanyolország.

Kapitális félreértések terjednek az autóhitelesek sorsáról

A bankoknál 144 milliárd forintnyi devizaalapú gépjármű-hitel volt év végén, a szerződésszám pedig 109 ezerre rúgott.

Már a héten elfogadhatják a végrehajtói etikai kódexet

Egészséges egyensúlyt kell kialakítani a végrehajtást kérők és az adósok jogai és kötelezettségei között.

Két fokkal volt melegebb a telünk a sokéves átlagnál

A legenyhébb hónap a december volt, de mindhárom téli hónapban az átlagnál magasabb hőmérsékletek voltak jellemzőek. Több melegrekord is megdőlt.

Betesz a felcsúti focinak is az Orbán-Simicska háború?

2011 és 2013 között durván hatszor annyi pénz jutott nekik a társasági adóból, mint Nógrád megye összes labdarúgással foglalkozó sportegyesületének.

Erőt demonstrálhatnak majd a rendőrök - is? - Siófokon

Korábban "országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi romákból álló társaság hat évvel ezelőtti, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon".

Felfüggesztettre ítélték a volt belügyi helyettes államtitkárt

A Nemzeti Közlekedési Hatóság korábbi stratégiai és módszertani igazgatójával szemben még hétfőn született ítéletében 14,4 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Tiborcz István "tisztelettel kéri" Juhász Pétert

Tiborcz István szerint Juhász Péter Együtt-alelnök valótlan tényeket közöl, továbbá azokból valótlan tartalmú következtetéseket von le, amikor azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül ő is tulajdonosa.

Komfortos és stresszmentes utazást szeretne a MÁV és a Volán

freedigitalphotos/FrameAngel

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Volán Egyesülés a közösségi közlekedés versenyképességének fokozása érdekében.

Az MNB elemzői szerint Magyarország megérett a felminősítésre

A Magyar Nemzeti Bank elemzői, Kuti Zsolt és Ligeti Imre szerint megérett az idő, hogy a nemzetközi hitelminősítő intézetek javítsák Magyarország hitelbesorolását.

Az FM reakciója az orosz baromfistopra

freedigitalphotos/Simon Howden

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt közölte, hogy hivatalosan még nem értesült a tiltásról. A szerdától érvényes importtilalom a szárnyas etetésre használt takarmányokra és takarmány-kiegészítőkre, valamint a szárnyasok neveléséhez és feldolgozásához szükséges eszközökre is vonatkozik.

Lemondott Patyi Gergely IM-államtitkár

Patyi Gergely a személyét ért "megalapozatlan és méltatlan támadásokra", valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel benyújtotta lemondását.

Fruzsina ügye: keresik a leghumánusabb megoldást

Méltányosságot kér Svédországtól Szijjártó Péter az értelmi sérült, kiutasítással fenyegetett magyar lány ügyében, a külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyanis az lenne a legemberibb megoldás, ha a lány családi körben élhetne.

Az MNB visszavonta a Buda-Cash engedélyét

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását.

Közmunkát követelt 100 roma Tiszavasváriban

freedigitalphotos/luigi diamanti

A helyi közmunkaprogramba történő bekerülést és a foglalkoztatást követelte mintegy száz roma szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. A spontán szerveződést a rendőrség biztosította, rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

MNB: a bankok telefonálhatnak, de...

A bankok a hivatalos értesítő kiküldése előtt elektronikusan vagy telefonon is tájékoztathatják ügyfeleiket az elszámolt összeg jóváírásáról, illetve teljesíthetik is a kifizetést, de ez nem pótolja a hivatalos értesítést, és nem rövidíti le az ügyfél panasztételi lehetőségének időtartalmát.

Kormányhatározat a rendkívüli támogatáshoz szükséges átcsoportosításról

MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány 244,71 millió forintot csoportosít át rendkívüli támogatásként a Buda-Cash ügy miatt bajba jutott önkormányzatok megsegítésére.

Miniszterelnökség: a beruházás átláthatósága megfelel az európai normáknak

2008-ban a szocialista kormány a Déli Áramlat beruházásról szóló szerződést nem vitte be az Országgyűlésbe, a képviselők nem ismerhették meg, nem tárgyalhattak és nem dönthettek róla.

Vasárnapi vetítés: legális kis kapuk a nagy áruházakban

Illusztráció: freedigitalphotos/ma.hu

A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnaponként, a törvény előírásainak betartása mellett.

Menekültügyi szakértő: hosszú távú megoldás kell

A kilencvenes évektől erősödő illegális migrációra az Európai Uniónak az azonnali, tűzoltás jellegű válaszok mellett hatékony közép- és hosszú távú megoldásokat kell találnia.

Vona megbüntette Apátit

freedigitalphotos.net/adamr

A jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás esetén büntetésre számíthat az érintett képviselő. A norma visszamenőleg is hatályos, így Vona is perkál...

Nézőpont: nem változott érdemben a pártok támogatottsága

A januári mérés óta egyik párt teljes népességen belüli támogatottságában sem történt 2 százalékosnál nagyobb elmozdulás.

Életfogytiglanra ítélték a zárkatársát nyakon szúró férfit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A szakértők szerint az, hogy a sértett életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

Hende: fontosak a honvédségnek a nemzetközi katonai missziók

A honvédelmi miniszter szerint a nemzetközi katonai missziókban való részvétel fontos szerepet játszik a Magyar Honvédség életében.

Elutasította a Heta Asset keresetét a bíróság másodfokon

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Elutasította másodfokú, jogerős ítéletében a Heta Asset Resolution Magyarország Zrt. magyar állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Ítélőtábla, amelyben a pénzintézet a tényleges deviza-alapú kölcsön- és hitelszerződései tisztességességét kívánta bizonyítani.

Rogán: a legkisebb cégeknek ne kelljen fizetniük!

freedigitalphotos.net/anankkml

"A Fidesz szeretné, ha a legkisebb bevételű cégeknek nem kellene reklámadót fizetniük, mert ez esetükben indokolatlan lenne és felesleges bürokratikus költségeket jelentene."

Rendőri erősítést kért Siófok polgármestere

A hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság.

Külföldi katonai szerepvállalásokról tárgyalnak ma a képviselők

freedigitalphotos.net/cescassawin

Az Országgyűlés mai ülésén Magyarország külföldi katonai szerepvállalásairól szóló előterjesztéseket tárgyal.

Légvédelmi szirénák is emlékeztetnek Szombathely 70 évvel ezelőtti bombázására

Március 4-én szerdán 11 óra 46 perckor három helyszínen - a Fő téren, a Szent Márton utcában és a Berzsenyi téren - szólalnak meg a légvédelmi szirénák, és megkondulnak a templomok harangjai is.

Hétvégenként pótlóbusz jár a 3-as metró helyett június végéig

Tavaly és idén, szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

Másodfokon is letöltendő börtönbüntetést kapott a pécsi temetkezési vállalat volt vezetője

Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden a pécsi temetkezési vállalat volt ügyvezetőjének és társának büntetését a cégnek okozott mintegy 21 millió forint vagyoni hátránnyal és kárral összefüggésben, de az egykori vezető másodfokon is letöltendő börtönbüntetést kapott.

Balla Irma-gyilkosság: D. Lajos az új gyanúsított

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Gyanúsítottként hallgatott ki egy 36 éves debreceni férfit a rendőrség Balla Irma nyolc évvel ezelőtti meggyilkolása kapcsán. A jelenleg más bűncselekmény miatt kirótt büntetését töltő D. Lajost emberöléssel gyanúsítják.

Benzinkúton szült egy kismama Százhalombattán

Egy Százhalombattához közeli benzinkúton vezettek le egy szülést kedden hajnalban a mentők. A világra jött kisfiú egészséges.

Ötszáznál is több kutyának sikerült menedéket biztosítani a télen

freedigitalphotos.net/dan

Ezen a télen 25 menhely és állatvédő szervezet kért segítséget a gondozásukban lévő több ezer kutya biztonságos elhelyezése érdekében, hogy még a kemény hideg beállta előtt kutyaházak biztosításával óvhassák meg az otthontalan állatokat.

A "Vasas-család" számíthat Orbánra

"Ahogyan korábban, továbbra is számíthatnak rám a Vasas-családot érintő kérdésekben. Hamarosan tárgyalni fogok Markovits Lászlóval, a Vasas SC elnökével az aktuális ügyekről."

Buda-Cash: Matolcsytól és Balogtól kért segítséget az Igazgyöngy Alapítvány

freedigitalphotos.net/adamr

Az alapítvány ebből az összegből szerette volna elindítani a sáfránytermesztést Toldon.

Magyarok az IÁ ellen: megrekedtek a tárgyalások

"Az ellenzéki pártok nem támogatják az Iszlám Állam (IÁ) elleni küzdelemben való magyar részvételt, így az erről szóló tárgyalások megrekedtek."

OKRI: többnyire pszichésen zavartak azok, akik több embert öltek meg

freedigitalphotos.net/dan

Különösen igaz ez az öngyilkossággal végződő családirtásokra, ezért a megelőzésben nagy szerepe lehet a pszichiátriai ellátórendszer megerősítésének.

Buda-Cash: a DRB-ügyfelek kártalanítását szerdán kezdi meg az OBA

Magánszemélyek a 100 ezer és 2,5 millió forint közötti kártalanítási összeget postahivatalokban, a 2,5 és 5 millió forint közötti összeget OBA Betétbiztosítási Kártyával OTP bankfiókban vagy bankautomatából, illetve postán vehetik majd át.

Morvai: nem egyszerű rendőri túlkapásokról volt szó

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Morvai Krisztina azt mondta, vizsgálataik szerint a lakosság megfélemlítése volt a rendőri akciók célja 2006. október 23-án, és véleményük szerint megvalósult a terrorcselekmény is.

Apáti István azért nem nyomott gombot, mert életveszélyesen megfenyegették

"Számomra családom élete a legfontosabb." Apáti István nem kívánja az ellenzéknek, hogy ők is ilyen torokszorító helyzetbe kerüljenek...

Célegyenesben a végrehajtói kamara átvilágítása

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Tavasszal a kormány elé kerül az a koncepció, amelynek alapján kiépül a transzparens módon, gazdálkodásában felelősen, a jogszabályoknak, továbbá az általános etikai szabályoknak megfelelően, erkölcsösen és közhitelesen működő szervezet.

Egységes lehet a kormányhivatali rendszer

Megszűnik a gyámhivatalok, a társadalombiztosítási igazgatási szervek, a munkaügyi központok, a földhivatalok, a bányakapitányságok és a környezetvédelmi felügyelőségek eddigi önállósága.

Az "álellenzéki Jobbik" és a "passzív támogatás"

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mennyit fizetett Orbán Viktor Vona Gábornak a kétharmados többségért? - Őrjöng az ellenzék a paksi titkosítás és Vona "áttolása" miatt. A reklámadó illetve a nők és a családon belüli erőszak elleni hatékony fellépést célzó isztambuli egyezmény leszavazása már csak cseresznye a habon.

Paksi titkosítási balhé: a 30 évből a végén 100 év is lehet

Jelenleg nem lehet tudni, hogy a paksi beruházás befejezésétől vagy a szerződés teljesülésének a végétől titkosítják harminc évre az adatokat. Nem mindegy.

Alaptörvény-ellenes lehet a 30 éves titkosítás?

A párt már hétfőn arra kérte Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá a törvényt, hanem forduljon az Alkotmánybírósághoz, és kérjen a testülettől előzetes normakontrollt.

Jobbikos "segített be" a fideszes kétharmadba

Ha nemmel szavaz vagy tartózkodik, a kormánytöbbség nem tudja elfogadni a javaslatot.

Átvette megbízólevelét Kész Zoltán

"Bízom benne, hogy méltó utóda leszek Navracsics Tibornak és az előtte levő veszprémi képviselőknek, és büszkén tudom képviselni a huszonöt települést".

2045-ig titokban marad sok minden Paks 2-ről

Seszták Miklós korábban a titkosítással összefüggésben megjegyezte, hogy az a hatósági eljárásra nem vonatkozik.

Most a kisebb cégeket "védik meg". A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet

Az EB a reklámadó létezését elfogadta, elsősorban módszertani, technikai kifogásai voltak azzal kapcsolatban.

Bőven van gond a pedagógusok besorolási rendszerével

A pedagógusok és a nevelő-oktató munkát segítők javadalmazása, életminősége visszahat a köznevelési rendszer egészének minőségére.

Ők nem "megélhetésiek". Jól fogynak a letelepedési államkötvények

A januári 75 igénylés után februárban 68 külföldi jegyzett magyar letelepedési államkötvényt az adósságkezelőnél.

Hétfői "megélhetési" MTI: 19-en vallották magukat koszóvóinak

Főként Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek.

Csak az unokáink ismerhetik majd meg a paksi paktum rejtett titkait

Ma dönthet róla a parlament.

Csődbe mehet az ingyenes fideszes bulvárlap

A Fideszt és az Orbán-kormányt nyíltan támogató, több mint egy évtizedig működő ingyenes újság fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt produkált.

Majdnem halálra verték a hajléktalant

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Három vádlottat ítélt többéves fegyház-, illetve börtönbüntetésre hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék, mert tavaly januárban Keszthelyen majdnem halálra vertek egy hajléktalant.

Autós demonstrációkat tartottak Budapesten

A forgalmat akadályozva huszonkilenc jármű állt meg a főváros több pontján hétfőn délután három és négy óra között, a rendőrök intézkedtek a vezetőkkel szemben, és vizsgálják a jogsértés elkövetését.

ELTE: nem történt szabálytalanság az ösztöndíjak felosztásakor

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az ELTE szerint bár néhány kirívó esetben egy-másfél milliós ösztöndíjtételeket is kifizettek, nem merült fel a törvénytelenség gyanúja, a rendelkezésre álló keret felosztása minden esetben a jogszabályi előírások és az egyetemi szabályzatok szerint történt és történik.

Rákay Philip távozik a közmédiától

Rákay Philip nevéhez fűződik a többi között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok, illetve A Dal című műsorok elindítása, valamint az M2 gyerekcsatornává alakítása.

Folyamatosan bővül a szelektív hulladékgyűjtés az iskolákban

freedigitalphotos.net/Matt Banks

A PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok március 1-jétől használt "e-kütyüket", egyebek mellett tableteket, digitális fényképezőgépeket és kamerákat is gyűjthetnek.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Nyerj páros színházjegyet a Belvárosi Színház előadásaira

Játssz velünk és nyerj 2 db páros színház jegyet a Belvárosi Színház Bill Manhoff: "Bagoly és Cica" című nagyszerű előadására. (x)

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.