Nem csak csórók és kövérek vagyunk, hanem fantaszták is

freedigitalphotos.net/adamr

Kövér szerint a rendszerváltozáskor és az uniós csatlakozáskor is túlzóak voltak a várakozások.

Zsák Ferencet jelöli Európai Polgári Díjra Jávor Benedek

Zsák Ferencet, a Tiszántúli Természetvédők Társaságának volt elnökét jelölte az Európai Polgári Díjra Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) európai parlamenti (EP-) képviselője.

Történelemtanárok Egylete: nem volt nehéz az írásbeli feladatsor

A Történelemtanárok Egylete szerint nem volt nehéz az idei középszintű történelem írásbeli érettségi feladatsora, de azt sem lehet mondani, hogy felkészülés nélkül meg lehetett oldani.

Nem találták különösebben nehéznek a történelemtételeket

Középszinten a népvándorlás, IV. Béla uralkodása, a reformáció, II. József rendeletei, a jobbágyfelszabadítás, emelt szinten az athéni demokrácia, az XVI. századi világkereskedelem, Szent István egyházszervező tevékenysége szerepelt a szerdai történelem írásbeli érettségi feladatai között.

hirdetés

Módosul a versenytörvény

A versenyhivatali eljárás során keletkezett iratokról csak költségtérítés ellenében lehet másolatot készíteni, a kkv-k első versenyjogsértésükért bírság helyett figyelmeztetést kaphatnak.

Három évre ítéltek két fiatalt autórablás kísérlete miatt

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla szerdán két fiatalt, aki 2012-ben Ürömön megpróbált elrabolni egy nagy értékű gépkocsit.

Nézőpont: csökkent a rejtőzködők száma

Márciushoz képest nem változott érdemben áprilisban a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, a rejtőzködők viszont nagyobb arányban vallották be valamely ellenzéki párthoz kötődő szimpátiájukat.

46 milliárd forint természetvédelmi fejlesztésekre

A kormány célja, hogy a rendelkezésre álló 46 milliárd forintból a következő öt évben mintegy 100 ezer hektáron javuljanak a természetvédelem feltételei.

Pszichoszociális ellátottak számára épülnek lakóotthonok Csongrádban

A szentesi Aranysziget otthonban élő kilencven pszichoszociális ellátott számára épülnek lakóotthonok, lakócentrumok és nappali ellátóközpontok az alföldi városban és Nagymágocson.

Fenyegetés Miskolcon: hulladékgazdálkodás rendjének megsértése a vád

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki tavaly októberben egy megnyúzott borz tetemét helyezte el az MSZP miskolci, Corvin utcai irodájának ajtaja elé.

Az EP illetékes bizottsága meghallgatta Kovács Bélát

A bizottság egyelőre nem hozott döntést arról, hogy javasolja-e az EP plenáris ülésének a mentelmi jog felfüggesztését.

DK: május 9., Európa napja legyen munkaszüneti nap!

Robert Schuman francia külügyminiszter 1950-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra a Schuman-tervet.

Vasárnapi zárvatartás: ha aznap nem költünk, több pénzünk marad

Bár a vasárnapi zárva tartás okozhat átmeneti kilengéseket a kiskereskedelmi forgalomban, ezt az elkölthető jövedelem érdemi növekedése teljes mértékben ellensúlyozhatja

300 milliárdnyi forrás az élelmiszeripar megújítására

Ekkora összeg juthat a szektorra az elfogadásra váró Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia alapján a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerint.

Orbán: eltakarítottuk a romokat, most a polgári Magyarország berendezése következik

A polgári Magyarország 25 éve megálmodott berendezését nevezte a következő három év tétjének és feladatának Orbán Viktor miniszterelnök a Veritas Történetkutató Intézet és az Országgyűlés Hivatala által szervezett szerdai emlékkonferencián, a Parlamentben

Az utazási igényekhez igazítják a FUTÁR-t

Több közterületi FUTÁR kijelzőt áthelyezett a Budapesti Közlekedési Központ azzal a céllal, hogy az ügyfeleit azonnali információkhoz juttassa valamennyi olyan járatról, ami az adott megállót érinti.

Bírák előtt, zárt tárgyaláson a magyarbánhegyesi gyilkos

Megkezdődött a magyarbánhegyesi emberölés ügyének tárgyalása szerdán a Gyulai Törvényszéken. A vád szerint a bíróság elé állított vésztői férfi egy évvel ezelőtt négy emberre lőtt rá, közülük ketten meghaltak.

Történelemérettségi második rész: az esszéfeladatok témakörei

Ezzel kell megbirkózniuk a maturálóknak: Rákosi-korszak, a 60-70-es évek és az első világháború a töriérettségi második részében.

Zombor: rendezhető az egészségügyi túlórák kifizetésének rendszere

Az illetékes államtitkár szerint meg kell változtatni azt a rendszert, amelyben az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre.

Kormányszóvivő: a nyáron feldolgozzák a konzultációs kérdőíveket

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) júliusban és augusztusban dolgozza fel a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációra beérkező válaszokat, és továbbítja a kormánynak

Történelemérettségi: íme, az első rész feladatai

A diákok a töriérettségi első részében olyan feladatokat kaptak, mint a török hódítás, az ENSZ vagy a jelenkori népességrobbanás..

TASZ: Duplájára nőtt a hepatitis C fertőzött drogfogyasztók aránya Budapesten

A TASZ birtokába került adatok szerint immár bizonyosságot nyert, hogy nem puszta riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni, hanem kegyetlen valóság.

Szabó László: az embargó ellenére odafigyelünk a jó kapcsolatra

Nem valószínű, hogy az év vége előtt feloldják az Oroszország elleni uniós embargót

A Quaestor-károsultak mától nyújthatják be kárigényüket

Mától június 5-éig kérelmezhetik a kártalanítást a Quaestor-károsultak, vagyis a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, illetve a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai.

Tárki: csúcson az idegenellenesek aránya

A felnőtt lakosság 46 százaléka választotta azt az idegenellenesnek tekinthető állítást, hogy az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát.

Pintér: Az unió határain kívülre kell helyezni a migrációs probléma megoldását

"Azokat az országokat pedig, amelyek útvonalat jelentenek a migránsok számára, fel kell készíteni arra, hogy megfelelő módon tudják szűrni őket."

Deutsch szerint véget kell vetni a kifizetési elmaradásoknak

Az Európai Parlament (EP) regionális fejlesztési bizottsága kedden Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós (felzárkóztatási) jelentésről.

A nemzeti konzultáció leállítását követelik Brüsszelben

A bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultáció leállítására szólítja fel a magyar kormányt kedden kiadott közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli ernyőszervezete, az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC).

Hazatértek a Karisz Speciális Mentő Szövetség szakemberei

Elsősorban egészségügyi feladatokat kaptak a Karisz Speciális Mentő Szövetség tagszervezeteihez tartózó szakemberek a földrengés sújtotta Nepálban.

Méltó otthona lenne a Zenetudományi Intézetnek a Batthyány-palota

Richter Pál szerint egyfajta "zenei sugárút" jöhetne így létre, hiszen nemcsak a Zeneakadémia, de a Liszt Ferenc Emlékmúzeumnak otthont adó Régi Zeneakadémia, valamint a Kodály Zoltán Emlékmúzeum és Archívum is a közelben van, ehhez jönne hozzá a Zenetudományi Intézet a maga Bartók-archívumával, 20-21. Századi Magyar Zenei Archívumával és népzenei gyűjteményével.

Normafa: Pokorni Zoltán bízik a sikeres népszavazásban

Elmondta, hogy bonyolult programról van szó, ahhoz, hogy rendezzék a Normafa ügyét, az egész hegy problémáját meg kell oldani.

Túlóráról és túlmunkáról is szó volt az egészségügyi egyeztetésen

A túlmunka és a túlórák kérdése is napirendre került azon az egészségügyi ágazati egyeztetésen, amelyet Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hívott össze kedd délelőtt.

Papcsák: fél év alatt a működőképesség határára került Zugló

A városrész korábbi vezetője szóvá tette, hogy az önkormányzat háromszor, négyszer annyit költ magára, mint más település.

Kivégzéssel fenyegették meg írásban a Jobbikot - a KNBSZ is beszállt

A Jobbikot ért fenyegetésről tájékozódott a nemzetbiztonsági bizottság, de az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalásról is tárgyalt a testület.

A matematika írásbeli nem volt megoldhatatlan, de könnyű sem

Intézményi vezetők, szaktanárok nyilatkoztak a számtani megmérettetésről.

Hazatért Nepálból a Debreceni Egyetem különleges orvoscsoportja

A négytagú orvoscsoport küldetésének több mint 2 millió forintos költségeit összegyűjtött pénzéből, illetve saját zsebből finanszírozták.

Elindult a Hipersuli digitális oktatási program

A mobileszközök és a mobilinternet révén a korszerű, digitális oktatás elterjesztése a célja a Hipersuli oktatási programnak.

Helyi népszavazást kellene a Mecsekbe tervezett atomtemetőről

Néhány hónapja olyan törvénymódosítást hajtottak végre, hogy csak a tervezett atomtemető közvetlen környezetében, egy nagyon kicsi, mintegy százméteres sávon belül kell kikérni az emberek véleményét és elvégezni a környezeti hatástanulmányokat.

Orbán lenyúlja a Jobbik témáit

Hospodárské Noviny Orbánról és a halálbüntetésről.

Vasárnapi pihenőnap - vissza kell vonni a törvényt!

A Jobbik szerint megbukott a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó törvény, ezért vissza kell vonni azt.

A Rippl-Rónai József utcába költözik a Raoul Wallenberg iskola

A Rippl-Rónai József utcai mellett egy Gyáli úti és egy Hernád utcai korábbi iskolaépület között vacilláltak.

Ilyen matekfeladatokat még nem láttak érettségizők

Középszintű matematikaérettségi még nem látott ilyen feladatokat, a szaktanárok szerint sem könnyű az első rész.

Szeptemberben fontos változások lesznek a szakképzésben

Letisztultabb oktatási rendszert várnak.

Új épületet akar a Néprajzi Múzeumnak L. Simon László

Új épületben kell elhelyezni a Néprajzi Múzeumot, ennek jó helyszíne lehet a Városliget - hangsúlyozta egy keddi műtárgypiaci szakmai konferencián Budapesten a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Átadták a Tűzoltó utcai gyermekklinika egynapos osztályát

A beruházás megvalósításáért két éve indított gyűjtést az Őrzők Alapítvány, a felajánlásokból 60 millió forint gyűlt össze.

Nekünk is betesz a német vasutassztrájk

A Mávinform közleménye szerint a német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is.

A magyar fiatalok 85 százaléka biztos benne, hogy sikeres lesz az életében

Bár a fiatalok jelentős többsége szerint a vállalkozók a fejlődés motorjai, a többség alkalmazottként látja magát a jövőben.

Ez kemény: logikai és síkgeometriai feladatok a matematika írásbelin

Információk szerint a középszintű matematika érettségi első részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelőtt vizsgázó diákoknak. Kifejezetten nehéz példákról lehet szó.

Precedens lehet az állatkínzásért bíróság elé állított nő ügye

Kutyájának a nyakába belenőtt a vaslánc, az éheztetés pedig maradandó látásromlást okozott az ebnek.

Egy újszülött halála miatt emeltek vádat két szentesi orvos ellen

A szülés levezetése során a vádlottak külön-külön és együttesen is többszörösen megszegték az ikerterhességre vonatkozó orvos-szakmai szabályokat, melyek oda vezettek, hogy az élve született újszülöttek egyike egy hét elteltével elhunyt.

Büntetésül a Holokauszt Emlékközpontba kell ellátogatnia

A Holokauszt Emlékközpontban kell látogatást tennie, hogy a elkerülje a súlyosabb büntetést annak a 33 éves gyöngyösi férfinak, aki a II. világháború alatti holokauszt megtörténtét kétségbe vonó, abból gúnyt űző képet tett közzé az interneten.

Igy vágják át a boltosok a gyanútlan vásárlókat

Nem hitelesített mérlegek, a csomagolóanyagot is hozzászámolják a termékhez, kartonpapír a mérleg alatt és egyéb trükkök az elhelyezésnél: néhány szabálytalanság, amellyel a Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai találkoztak.

Kun-Mediátor - Nyolcszáznál is több károsult, 10 milliárdos kár

Nyolcszáz-ezer károsultja van a Kun-Mediátor-ügynek, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli.

A matematika írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.

Cementgyári emlékházat épít Lábatlanon a Holcim

A Holcim Zrt., mint a Lábatlani Cementgyár utolsó működtetője emlékház építését kezdi meg a településen. Hétfőn helyezték el a 145 éves gyár múltját megőrző létesítmény alapkövét.

Havi 5500 euró fejpénz a Magyarországon elhelyezett német gyerekek után?

freedigitalphotos/adamr

Több vizsgálat indult Németországban az ARD közszolgálati televízió egyik riportja miatt, amely szerint pénzügyi visszaélések történtek Magyarországon elhelyezett német állami gondozott gyerekek révén.

A medve nem játék! Egy pedig kószál Rudabánya térségében

Barnamedve kószál vasárnap óta az Aggteleki Nemzeti Park nyugati határánál, a Lengyelországban GPS jeladóval ellátott állat a nyomkövető jelzése alapján jelenleg Rudabánya közelében tartózkodik.

Omega: szó sem volt Mihály Tamásról a felcsúti koncerten

freedigitalphotos.net/adamr

Nem felel meg a valóságnak, hogy Mihály Tamás azért nem vesz részt a június 13-i Omega Oratórium-koncerten, mert azt politikai színezetűnek tartja, és ez ellen tiltakozik.

Sokkoló-ügy: hallgattassék meg az Őrségparancsnok

Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlési Őrség parancsnokának meghallgatását a rendészeti bizottságban, mert sajtóhírek szerint tízmillió forintért sokkolókat szereztek be.

Százéves terv lett a "hol épüljön meg az atomtemető"

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint száz évre szól az atomerőművi hulladék elhelyezésére szolgáló program.

Igazi hungarikum: külhoni magyar tudósokat ismertek el

Biológusok, történészek, vegyészek mellett nyelvész és orvoskutató díjazottja is van 2015-ben a külhoni magyar tudósok elismerésére szolgáló Arany János-díjnak és -éremnek.

PM: ne kapjon sokkolókat az Országgyűlési Őrség!

freedigitalphotos.net/adamr

A Párbeszéd Magyarországért arra szólítja fel Kövér László házelnököt, hogy ne fegyverezze fel sokkolókkal a "magánhadseregét".

Ilyen volt az érettségi a diákok és a magyartanárok szerint

A diákok szerint kevés volt az idő a szövegértési feladatra, többségük novellát elemzett, a Magyartanárok Egyesülete érdekesnek, igényesnek, de meglehetősen nehéznek találta a feladatokat a magyar írásbelin.

A Klik több száz programot szervezett a fiatalokat érintő témákról

freedigitalphotos.net/Stoonn

Mintegy négyszáz rendezvényt tartottak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezésében áprilisban olyan, fiatalokat érintő témákban, mint dizájner drogok, iskolai erőszak vagy az online kommunikáció veszélyei.

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség a lamborghinis száguldozó ügyében

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

Igazságügyi együttműködési megállapodás Szerbiával

freedigitalphotos.net/adamr

A kisebbségi kérdések, az igazságszolgáltatás függetlensége és hatékonysága, valamint a közbeszerzés, az adatvédelem és a versenyjog kérdései is szerepelnek abban az együttműködési megállapodásban, amelyet hétfőn írt alá Trócsányi László magyar és Nikola Selakovic szerb igazságügy-miniszter Belgrádban.

21 településen lesznek programok az európai ifjúsági héten

Huszonegy településen kezdődnek hétfőn programok az európai ifjúsági hét keretében Magyarországon, a rendezvények középpontjában a fiatalok aktív társadalmi és munkaerő-piaci részvétele áll.

Jelentősen növelnék a Napi Gazdaság olvasóinak számát

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jelentősen szeretnék növelni a Napi Gazdaság olvasóinak számát, ezért is csökkentették az újság árát.

Romagyilkosságok: pénteken hirdetnek másodfokon ítéletet

Várhatóan pénteken hirdet másodfokon ítéletet a romák sérelmére évekkel ezelőtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében a Fővárosi Ítélőtábla.

Seneca, Bodor Ádám és Tóth Árpád művei a tételek között

MTI/Balogh Zoltán

A diákok először Grendel Lajos A modern magyar irodalom története című irodalomtörténeti munkájának bevezetőjét kapták középszinten szövegértési feladatként.

Idén 140 éves a Kaposvári Tűzoltóság

Létrehozásának száznegyvenedik évfordulóját ünnepli az idén a Kaposvári Tűzoltóság, a jubileumról ma, Szent Flórián napján, a Somogy Megyei Tűzoltónapon koszorúzással, szentmisével és állománygyűléssel emlékeznek meg.

Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat az ápolóval szemben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Egy csongrádi otthonban gondozott idős nő 2013-as halála miatt emelt vádat egy ápolóval szemben a Csongrád Megyei Főügyészség.

Elkezdődtek az érettségik

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel indultak a vizsgák. Középszinten 1 174 helyszínen 77 975, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit. A vizsga 240 perces, a feladatok megoldásának értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Több mint 79 ezren érettségiznek idén

freedigitalphotos.net/dan

Hétfőn délben fejeződik be a magyar nyelv és irodalom tárgy vizsgája. Az Oktatási Hivatal délután adja majd ki a megoldókulcsot.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.