Ilyen még nem volt idén: a naptárnak megfelelő idő

Fotó: met.hu

Az év 51. hetében úgy tűnik, végre utolérte az időjárás a naptári időszakot: közeleg a tél.

Rekordszámú szívátültetés Budapesten

Minden eddiginél több, összesen ötven szívátültetést végeztek az idén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján

Erdőrehabilitációt végeznek a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Közbeszerzési pályázaton nyerve, a Hortobágyi Nemzeti Park 62 millió forint összegű megbízása alapján összesen 105 hektáron végez erdőápolási munkákat a Jánosik és Társai Kft. külterület gondozó ágazata.

Folytatódik a veszprémi állatkert eddigi legjelentősebb fejlesztése

A madarakat és egyéb kisebb testű emlősöket is bemutató állatkerti látványosság méreteinél és kialakításánál fogva az egész országban egyedülálló lesz.

hirdetés

Elhunyt Vízy Dorottya rádiós műsorvezető, a Közelről hangja

freedigitalphotos.net/adamr

Hosszan tartó súlyos betegség után, 41 éves korában elhunyt Vízy Dorottya, a Kossuth Rádió műsorvezetője.

Jegyezzük meg a rövidítést! Devizavitáinkban a PBT lesz az elsődleges bírói fórum

A testülethez akkor lehet kérelemmel fordulni, ha az ügyfél előzőleg nem tudta rendezni panaszügyét pénzügyi szolgáltatójánál.

Jézus "értünk jött, mert az elveszett bárány maga az emberiség"

Hallgatják az éjszaka csendjét, figyelik a csillagokat: látnak és hallanak. Jóval élesebben, mint a mai emberek a városok zajában.

A szelektíven gyűjtött hulladékért is házhoz jön a kukás

A szelektíven gyűjtött háztartási hulladékból is minél többet a háztól kell elszállítania a szolgáltatónak a hulladéktörvény január 1-jétől hatályos módosítása szerint.

Miniszteri biztos felel a jövőben a duális felsőfokú képzésért

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Háry Andrást a kis- és középvállalkozások duális felsőfokú képzéseinek összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A 29 százalék nem a legrosszabb adat a Fideszről

A Századvég kutatása szerint a választók közel kétharmada a négyéves ciklus kitöltését várja a Fidesztől.

Karácsonyi ételosztás Budapesten

MTI Fotó: Soós Lajos

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatársai élelmiszert osztottak a budapesti Blaha Lujza téren.

Gáncs Péter: a karácsonyi örömhír elűzi a félelmet

Sokan félnek az egyedülléttől, a társtalanságtól is, és szenteste még nehezebb elviselni, ha "senki nem nyitja ránk az ajtót."

50 ezer cipősdoboznyi ajándékot osztott szét a Baptista Szeretetszolgálat

freedigitalphotos.net/Naito 8

Az ajándékok összértéke mintegy 150 millió forint, ezt egyebek mellett iskolások, munkahelyi közösségek, bankok, minisztériumok, önkormányzatok, a rendőrség és politikusok adták össze.

Erdő Péter: Isten szolidáris lett az emberiséggel

"Krisztus születése beragyogja egész történelmünket. Az emberiség élete nem hiábavaló sodródás, hanem egy cél felé tart, és ezt a célt olyan valaki tűzte ki, aki nagyon szeret minket."

A börtönökben is ünnep a karácsony

freedigitalphotos.net/dan

Minden intézetben karácsonyfát állítanak, lehetőség szerint a zárkákba is kerülnek fenyőágak, és az sem ritka, hogy a fogvatartottak megajándékozzák egymást egy-egy saját készítésű ajándékkal.

Orbán: a korrupciós vád csak fedőtörténet

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Egyesült Államok befolyást akar szerezni Közép-Európában, és ehhez használja fedőtörténetként a korrupciót.

Különleges műveleti katonákkal is hozzájárulunk az új afganisztáni misszióhoz

freedigitalphotos.net/worradmu

A január elsejével induló Eltökélt Támogatás (Resolute Support) nevű új afganisztáni misszióban a Különleges Műveleti Kontingens, a légikiképzés-támogató csoport, a Nemzeti Támogató Elem, valamint az erők védelmét végrehajtó Biztosító Szakasz fog továbbra is szolgálatot teljesíteni műveleti igény szerint.

Járóbeteg-szövetség: rosszul jártak a független szakrendelők

Az önálló járóbeteg-szakrendelők csak 5,6 százalékot kapnak az intézményfinanszírozási kasszából, miközben a kórházfüggetlen és önkormányzati tulajdonban maradt szakrendelők látnak el minden negyedik járóbeteget az országban.

Gripenek fejlesztésére kötött megállapodást a HM

freedigitalphotos.net/dan

A szerződéssel a Gripenek országhatáron túli földi műszaki kiszolgálásához és karbantartásához szükséges eszközöket szerzik be, ami lehetővé teszi, hogy a vadászgépek külföldre is települhessenek.

Új poggyászellenőrzést vezetett be a Wizz Air

A légitársaság felengedi a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így a poggyászellenőrző személyzetnek kevesebb kérdéses esetben kell a repülőtéren eljárnia.

Tízezer adag ételt osztanak ki Nyíregyházán

MTI/Balázs Attila

A már hagyományos ételosztást hetedik éve tartja meg a Bige Holding Csoport, amely az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévők számára nyújt egy kis segítséget.

Eredményesen zárult a kancellári pályázatok második fordulója

Eredményesen zárult a kancellári pályázatok második fordulója, így abban a nyolc állami felsőoktatási intézményben is hamarosan megkezdhetik munkájukat a kancellárok, amelyekben nem volt sikeres az első pályázat.

Kisebb árbevételű üzleteket is sújthat értékesítési tilalom

MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlés keddi döntése alapján kisebb árbevételű üzleteket is érinthet - már 2017-től - a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma, ha nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben.

Ünnepi szentmisék, istentiszteletek

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Pontosították a plázaépítési tilalom részletszabályait

MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlés Áder János köztársasági elnök aggályaira reagálva több ponton módosította azokat az engedélyezési részletszabályokat, amelyeket a 400 négyzetméteresnél nagyobb üzletek építésénél, bővítésénél kell alkalmazni.

Kisebb árbevételű üzletekre is kiterjesztenék az értékesítési tilalmat

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága keddi ülésén több módosítást javasolt az Áder János köztársasági elnök által visszaküldött törvényekhez. Ezek alapján a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma a kisebb árbevételű üzletekre is kiterjedhet.

Már tizenhat párt állítana jelöltet Veszprémben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Újabb négy jelölő szervezetet vett nyilvántartásba a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén. Ez azt jelenti, hogy már tizenhat párt állítana - önállóan vagy együtt - jelöltet. Nincsenek köztük azok, akik függetlenként indulnának.

Kiutasíthatják Goodfriendet?

A nemzetközi jogász a hidegháború utáni időszakban példátlanul durva lépésként értékeli, hogy André Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztését indítványozta az ügyészség.

Orbán 385 új autóval mobilizálja a készenlétiseket

A kormányfő szerint a kabinet által biztosított forrásból jövő júliustól a fegyveres és rendvédelmi dolgozók illetménye átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni.

"A kormány vonja vissza az útdíj kiterjesztését!"

A változtatással nagyobb forgalom terelődhet majd az alacsonyabb rendű utakra.

Megnyílnak a Pilis turistaútjai - néhány kivétellel

Ismét várják a természetjárókat és kirándulókat, akiktől azonban a szokásosnál nagyobb körültekintést kíván az erdőjárás.

Ahogy várható volt: Rogánék elszabotálták a tárgyalást az útdíjról

Az MSZP azért kérte rendkívüli ülés összehívását, hogy a Ház parlamenti határozatban rögzítse az M0-s körgyűrű és bevezető szakaszainak díjmentességét.

Teljessé vált az új miskolci villamosflotta

A Zöld nyíl elnevezésű nagyprojekt jogi, gazdasági és műszaki előkészítése 2006-ban kezdődött és 2015-ben fejeződik be.

Minden eddiginél több jut az önkéntes tűzoltóságokra

Az önkéntes egyesületek büdzséje éveken keresztül 120 millió forint volt, idén már 300 millió forintból gazdálkodhattak. Jövőre félmilliárd jut erre a célra.

Politikai színjátéknak tartják az útdíjról folytatandó parlamenti vitát...

Az államfő a kereskedelmi törvényt uniós szabályokra és uniós bírósági állásfoglalásra hivatkozva küldte vissza.

Több mint 260 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Máltai Szeretetszolgálat

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött idei karácsonyi akciója során.

Jövőre felszámolják a selypi azbeszthulladékot

freedigitalphotos.net/dan

Kormányzati segítséggel elkezdődhet az egykori selypi cementgyár romjainak eltakarítása. A településen 1971-től 2005-ig gyártottak azbeszttartalmú termékeket, és az erre szolgáló épületet tavaly bontották le. A területen azóta 26 ezer tonna veszélyes hulladék van.

Nem létező tűzhöz riasztott - 8 nap elzárásra ítélték

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a megyében eddig példátlan döntést hozott azzal, hogy gyorsított eljárásban elzárással büntette a tűzoltókat szándékosan félrevezetőt.

Megkezdődtek az egyeztetések a közpénzek átlátható felhasználásáról

freedigitalphotos.net/adamr

Az álláspontok a parázs vita után sem közeledtek számottevően, a Miniszterelnökség azonban már azt is eredménynek tekinti, hogy a megjelent szervezetek is elfogadták a civil szférának jutatott közpénzek elköltésének átláthatóbbá tételének fontosságát.

Az MTVA együttműködést ajánl az internetről szóló nemzeti konzultációban

Az MTVA rendkívül fontosnak tartja a nemzeti konzultációt, és bízik abban, hogy "az együttműködés eredményeként olyan rendszer kialakítása válik lehetővé a kormány számára, ami a legtöbb magyar ember véleményét tükrözi".

A kormány tovább erősíti a nevelőszülői szolgálatot

freedigitalphotos.net/arztsamui

Rugalmasabbá válik a nevelőszülői szolgálat vállalásának lehetősége, bővülnek a felkészítés és a képzés formái.

Több határozatot is hozott idei utolsó ülésén a médiatanács

A médiatanács ez évi utolsó ülésén a közönség érdekeinek védelmét és az átlátható piaci viszonyok teljesülését szem előtt tartva számos médiatörvényi előírás megsértése kapcsán hozott határozatot.

Eddig 10 millió forinttal adakoztak többet a vásárlók mint tavaly

freedigitalphotos.net/dan

Még több mint egy hétig tart, de már most 10 millió forinttal meghaladta a tavalyi összeget az Ökumenikus Segélyszervezet december 31-ig tartó adománykuponos gyűjtése.

Az ügyészség Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztését kéri

A vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány megtételével egyidejűleg fel kell függeszteni a nyomozást. Amennyiben a diplomáciai mentességet élvező személy mentelmi jogát az arra jogosult nem függeszti fel, az eljárást meg kell szüntetni.

Ünnepi menetrendek: MÁV, Volán, BKK

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor és szilveszterkor, a MÁV, a Volán-társaságok és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai is ünnepi menetrend szerint szállítják az utasokat.

Kgfb: hatalmas kockázat az ittas vezetés

Az ünnepek alatt az autósok hajlamosabbak lehetnek lazábban kezelni a "zéró tolerancia" szabályát, miközben akár csak egy pohár ital befolyásoltsága alatt is komoly baleset történhet.

Végre gyarapszik a magyar - egyelőre csak lélekszámban

Fotó: archív

Több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva 2014 első tíz hónapjában.

Harrach: családi csődvédelem - igen, internetadó és drogteszt - nem

A KDNP parlamenti frakcióvezetője szerint a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet a kormánypárt családi csődvédelemről szóló javaslata.Harrach Péter évértékelő interjújában közölte, az internetadót nem tartja szerencsés ötletnek, az újságírókat pedig nem vetné alá drogtesztnek.

Rogán: fenn kell tartani a plázaépítési tilalmat

Fotó: archív

A Magyarországon keletkezett bevételek után a nemzetközi kereskedelmi láncoknak is itt kell adózniuk.

ÁNTSZ: egészségügyi szolgáltatás ügyeleti rend szerint

A karácsonyi ünnepek alatt, illetve az azt követő munkaszüneti napokon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók. A gyógyszertárak is ügyeleti rendben működnek.

Lázár: ingyenes lesz a Megyeri híd

Fotó: archív

A díjmentesség fenntartásáról azután döntött szerdán a kormány, hogy mérlegelte az észrevételeket.

Két rendkívüli ülést is tartanak kedden

Két rendkívüli ülést tart kedden az Országgyűlés: reggel az MSZP, déltől a Fidesz kezdeményezésére.

Nemzetközi hálózathoz tartozó kerékpárút készült el a Tisza gátján

A beruházás a térségben élők árvízbiztonságát is növeli.

Őrségi Nemzeti Park: jelentősen nőtt a saját kezelésben lévő terület

Arra, hogy a megvásárolt földek közül mekkora arányt képviselnek azok a földek, amelyekre korábban zsebszerződést kötöttek, az igazgató nem tudott pontos adatokkal szolgálni.

Visszavonatnák a nők elleni erőszak áldozatait felelőssé tevő kampányfilmeket

A tiltakozások dacára a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság még mindig nem vonta vissza az áldozatokat hibáztató filmeket, sőt, a Belügyminisztérium kiállt mellettük.

Semmi sem garantálja a pedagógusbér értékmegőrzését?

"Ha jövőre esetleg emelkedne a minimálbér, a pedagógusok fizetése akkor sem fog emelkedni."

Vasárnaptól Csepelen kaphatnak egy tál ételt a rászorulók

December 21-22-23-án a Budapest XXI., Kossuth Lajos u. 115. melletti területen folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet melegételosztása.

Sport: élőben a tévében - vasárnap

A vasárnapi élő sportközvetítések programja a hazai televíziókban.

Az ötöslottóban sok a hatos és a hetes

Fotó: archív

Van, aki csukott szemmel bökögeti a szelvényt, mások kombinatorikai számításokat alkalmaznak az öt szám lehetséges eltalálásának érdekében. Ön mit ikszelt ezen a héten?

Lejáratás-gate: melyek a nemzetbiztonsági vonatkozások?

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke levélben sürgős tájékoztatást kér Pintér Sándor belügyminisztertől a rá vonatkozó, külföldi szervezetek által történt lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól.

Rogán bíróság előtt is megvédené az V. kerületi önkormányzatot

Fotó: archív

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a "nyilvánvaló rágalmakkal" szemben.

DK: ki kell vizsgálni az V. kerületi "ingatlanpanamát"

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi "ingatlanpanamát", a párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Pintér Sándor azonnali meghallgatását kezdeményezi a DK

Illusztráció: archív

Az ellenzéki párt szerint a belügyminiszter nem teheti meg, hogy a parlament illetékes bizottságai előtt is titkolja a komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejtő támadásokat.

Honnan lesz keret a Széchenyi bankosok 14 milliárdos kártalanítására?

Az idei költségvetés Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) fejezetéből csoportosítja át azt a 6 milliárd forintot a kormány, amelyből létrehozza a költségvetés közvetlen bevételei és kiadásai című fejezetben a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. betéteseinek kártalanítására szolgáló kárenyhítési keretet.

Budapest karácsonyi köntösben: fotózzon fénytrolibuszról

Fotó: bkk.hu

December 20-án, szombaton első alkalommal indítja útnak a Budapesti Közlekedési Központ a karácsonyi fénytrolibusz fotósmenetét F jelzéssel.

A kormány feloldotta a nyári zárolásokat

A kormány a 2014. évi hiánycél tartásához július közepén a tárcáknál több mint 39 milliárd forintot zárolt, ezt a pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozatában feloldotta.

A pedofil bűnözők ezentúl életük végéig retteghetnek

Fotó: archív

Vasárnap lép életbe az a Btk.-módosítás, amely szerint a 18. életévüket be nem töltöttek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények közül az öt évnél súlyosabban büntetendőek soha nem évülnek el.

Egymilliárd dollárt költ közép-kelet-európai befektetésekre a Kína

Az egymilliárd dolláros összeget elsősorban az energetikai, a telekommunikációs szektorban és a feldolgozóiparban futó projektek finanszírozására akarja használni az alap, de emellett infrastrukturális fejlesztéseket is szeretnének megvalósítani belőle.

Ön szerint szükség van a polgárőrökre?

A polgárőrök egyre nagyobb mértékben veszik ki a részüket a közbiztonság fenntartásában, és erre szükség is van.

Eredményt hirdettek a Múzeumi negyed tervpályázatán

Az Európa jelenlegi legnagyobb új múzeumi fejlesztésének keretében a Városligetben megvalósítandó öt múzeumi épületre idén februárban írt ki nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatot a Szépművészeti Múzeum és a Városliget Zrt.

Új levélfeldolgozó gépsort állított üzembe a Magyar Posta

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a budaörsi országos logisztikai központban a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.

Országszerte szerveznek ételosztást az ünnepek alatt

Országszerte osztanak meleg ételt és egyéb adományt a segélyszervezetek a rászoruló embereknek a karácsonyi időszakban.

Csökkent a középfokú oktatásban résztvevők száma

freedigitalphotos.net/dan

A középfokú oktatásban 471 ezer - az előző tanévinél 6,3 százalékkal kevesebb - fiatal részesül. A tanulók száma minden képzéstípusnál csökkent, a legnagyobb, 11,8 százalékos visszaesés - részben a képzési idő csökkenésével összefüggésben - a szakiskoláknál volt.

Jövőre 3,15 milliárd forint jut a Magyar Média Mecenatúra programra

A filmes támogatások között új elem a történelmi dokumentumfilmek készítésére vonatkozó, 130 millió forintos keretösszegű pályázat, amelynek nyertesei legfeljebb 30 millió forintot kaphatnak egész estés dokumentumfilmek készítésére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.