Gabonatermesztők: tízévente egyszer van ilyen jó termés

Fotó: archív

Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye.

Emmi: a kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést

"A kormány és a tárca vezetése elkötelezett a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett, amely kulcsfontosságú a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának segítésében."

LMP: nonszensz felvetés a menekültügyi eljárások lerövidítése

Schiffer András szerint ez csak tovább növelheti azt a valós biztonsági kockázatot, hogy nincs pénz a magyar menekültügyi, idegenrendészeti szabályok érvényesítésére, a rendszer fenntartására.

Rövidebb eljárást javasol menekültügyekben a Fidesz

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy jelentősen gyorsabban, akár néhány napos határidővel lehessen lefolytatni egyes menekültügyi eljárásokat.

hirdetés

Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

Társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők vasárnap Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról.

A dolgozói szegénység megszüntetése: törvénycsomag az LMP-től

Javaslatuk munkahelyi, kereseti, lakhatási problémák kezelésére is kiterjed majd.

Málenkij robot: emlékbizottságot hoz létre a kormány

Javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző emlékbizottságot állít fel az emberi erőforrások miniszterének vezetésével a kormány a Szovjetunióba elhurcoltak idei emlékévének sikeres megvalósítása érdekében.

A 70 éve történt délvidéki magyar népirtásra emlékeztek Szegeden

"A vajdasági szerbeket és magyarokat összeköti a gyász. Majd akkor élhetünk békességben, ha mindkét nemzet fiataljai megtanulják, mi történt 1944-45-ben."

Beiktatták Fekete Károly tiszántúli református püspököt

Püspöki székfoglaló beszédében Fekete Károly kiemelte: az istentisztelet megújulása, az igehirdetés méltósága és a lelki feltöltődés segíthet abban, hogy ma vonzóvá tudják tenni az egyház ügyét.

A felsőoktatási stratégiáról egyeztetett a kormány és az MTA

Fotó: archív

Az MTA elnökének meghívására a szervezet vezetői kollégiumának tagjai eszmecserét folytattak a felsőoktatásért felelős államtitkárral a felsőoktatás fejlesztésének irányvonalairól, és az ezt megalapozó Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégiáról.

Lázár: a vita nem a nyilvánosság elé való

A kancelláriaminiszter szerint nem szabad a nyilvánosság előtt tárgyalni a vitákat, mert akkor nem a vita lényegéről szólnak a tudósítások, hanem arról, hogy vita van.

Személycserék és feljelentések a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél

freedigitalphotos/keerati

Pénzügyi szabálytalanságok gyanúja miatt több feljelentést tettek a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél, és számos embernek felmondtak.

Orbán Brüsszelben - Magyarország ésszerűbb uniós szabályozást akar a bevándorlásról

"Sikerült tisztázni a bevándorlással kapcsolatos magyar álláspontot. Világossá tettük, hogy mi nem fogadjuk el az európai szélsőjobboldal megközelítését."

Elutasítja a kéményseprők ipartestülete a tervezett törvénymódosítást

freedigitalphotos.net/adamr

Az ipartestület szerint a tervezet alapján nem valósítható meg a díjmentes kéményellenőrzés a jelenlegi biztonsági szint fenntartása mellett.

Orbán Brüsszelben: meg kell állapodni Oroszországgal a hosszú távú gázszállításokról

"Mindenki szeretné tudni, hogy mi lesz. Mondtam nekik, hogy én is."

Orbán: értsék meg, nem akarunk a megélhetési bevándorlók célpontja lenni

Fotó: FB/Orbán Viktor

Magyarország nem képvisel idegenellenes álláspontot, de ésszerű bevándorláspolitikát akar látni Európában - Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megbeszélést folytatott európai uniós vezetőkkel és az Európai Néppárt elnökével.

Főváros: Demszkyt, Hagyót és Steinert kell megkérdezni a Budapest Szívéről

A 2. ütem közbeszerzési eljárása 2009-ben, a "Demszky-Hagyó-Steiner korszakban" történt, ezért őket kell a részletekről megkérdezni a főváros önkormányzati és rendészeti tanácsnoka szerint.

Vádat emelt az ügyészség Hiszékeny Dezső ellen

freedigitalphotos.net/adamr

Vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Elutasították Gaskó István és Demján Sándor népszavazási kérdéseit

Az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

Öt új város lesz elérhető a budapesti repülőtérről a nyáron

Három új légitársaság közlekedik majd a magyar fővárosba, a már itt lévők közül pedig többen sűrítik járataikat.

Matolcsy: van magyar modell és sikeresen működik

A jegybank elnöke szerint az Európai Unióban, a globális térben és a "magyar modellel hadilábon álló" szaksajtóban is dicsérik a magyar modellt, amelynek legutóbbi helyes döntése a devizahitelek forintosítása volt.

A Budapest Szíve projektet ellenőrizte az uniós szervezet - bizottság nem kommentál

freedigitalphotos.net/adamr

Szabálytalanságokra, illetve csalásokra vonatkozó állítások miatt vizsgálatot folytatott a Budapest Szíve belvárosi felújítási projekt közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

Elhalasztották az ítélet kihirdetését az OTP és az OTP Jelzálogbank perében

Február 9-re halasztotta el az ítélet kihirdetését pénteken a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank által az állam ellen indított perben.

Szijjártó Péter Keleten járt

MTI Fotó

A külgazdasági és külügyminiszter Kárpátaljának nyújtandó támogatásról írt alá megállapodást Ungváron.

Látogatási tilalom számos kórházban

Látogatási tilalom lesz hétfőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház egyes részlegeiben a megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt. Látogatási tilalom van a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán is.

Elhunyt Gross Arnold festőművész, grafikus, a nemzet művésze

A szivárvány színeiben pompázó, harmóniát árasztó rézkarcait sajátos tündérvilágának városai és lakói népesítik be.

Három új légitársaság, kilenc új város Budapestről!

Ráadásul a már eddig is innen üzemelő légitársaságok szintén nagymértékben növelik a kapacitásukat a heti járatszám emelésével vagy nagyobb repülőgépek forgalomba állításával.

Január 30-án búcsúztatják S. Nagy Istvánt

Németh Lehel előadásában a Merre jártál tegnap este? 1957-ben azonnal országos siker lett, amit utána több ezer dal követett, slágergyárosként is emlegették.

Csalást gyanít az OLAF a Budapest Szíve programnál

Irányított közbeszerzés folyhatott, ami feltűnt Brüsszelnek is.

Szijjártó javulást remél a magyar-amerikai politikai együttműködésben

Az elkövetkező hetekben már négy amerikai beruházást jelenthetnek be, és ezekre a közös sikerekre alapozva a politikai kapcsolatok is javulhatnak a jövőben.

Az MFB-n belül működik majd a nemzeti közműszolgáltató

A kormány tervei szerint a teljesen állami tulajdonú cég jó árakkal és jó szolgáltatással fogja megverni a jelenlegi piaci szereplőket.

Kormánypárti képviselő lett alpolgármester Zuglóban

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Rozgonyi Zoltánt (Fidesz-KDNP) alpolgármesterré választották a főváros XIV. kerületében, ahol tavaly októberben az Együtt-PM jelöltjeként induló Karácsony Gergelyt választották polgármesternek.

Február 3-án indul az internetről szóló nemzeti konzultáció

A beérkezett javaslatokat áprilisban összesítik, majd a kormány 15-20 kérdést hagy jóvá, amelyeket május és július között lehet megválaszolni. Végül a kormány szeptemberben dönt arról, hogy milyen intézkedések lesznek.

Megszűnik a szegedi Rogers iskola

freedigitalphotos.net/dan

Megszünteti a szegedi Rogers gimnázium és szakképző iskolát is az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány kuratóriuma, amely a hét elején a másik intézményét is bezárta.

606 millió forintra emelkedett a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása

A cél, hogy a rászoruló gyerekek minél korábban megkapják azokat a javakat és szolgáltatásokat, amelyeket nélkülöznek.

Budapesten szakította meg útját egy Mumbaiba tartó gép

MTI/Mihádák Zoltán

A Boeing 787-es Dreamliner jobb oldali hajtóművét le kellett állítani, a pilóták egy hajtóművel szálltak le.

Veszprémi választás: 12 jelölt szerepelhet a szavazólapokon

Tizenkét jelöltet vett nyilvántartásba és többet elutasított a február 22-i veszprémi időközi parlamenti képviselő-választásra a választási bizottság.

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

freedigitalphotos.net/dan

A februárban induló keresztféléves képzésekre közel hatezren jelentkeztek, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen.

75 millió forintos filmpályázatot írtak ki

A Magyar Média Mecenatúra program keretében 75 millió forintos kerettel írt ki pályázatot kistájék- és kísérleti filmek támogatására a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság Médiatanácsa.

635 milliós fejlesztés a mosonmagyaróvári kórházban

freedigitalphotos.net/arztsamui

Felújították a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet rehabilitációs osztályát és sürgősségi betegellátót hoztak létre; a 635 millió forintos fejlesztés új távlatokat nyit az intézmény számára.

Szijjártó: ismét kiváló lehet a magyar-amerikai politikai viszony

"Az új amerikai nagykövet érkezése jó lehetőség, hogy a magyar-amerikai politikai viszonyt visszaemeljük arra a kiváló szintre, amelyen a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok és a védelmi együttműködés van."

Eljárás indult nemi erőszakkal viccelődésért

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Hír TV médiaszolgáltatójával szemben, mert a szilveszteri műsorban egyetemista nők megerőszakolásával viccelődtek.

Alapjogokért Központ: nem minden megkülönböztetés tiltott a köznevelés területén

A törvény az alaptörvénnyel párhuzamosan most is ad lehetőséget bizonyos esetekben az alapjog-korlátozásra, illetve ezzel összefüggésben a diszkriminációs tilalom áttörésére - ugyanis nem minden megkülönböztetés minősül jogellenesnek.

Életfogytiglan a bátmonostori hármasgyilkosság egyik elkövetőjének

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A táblabíróság társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 32 esztendős férfit.

Idén ismét útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is útra kel a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba a MÁV-START Zrt. és a Misszió Tours együttműködésében.

Autóklub: kedvező, hogy beépültek a javaslataik, de "elhibázott" az útdíjrendszer

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Autóklub szerint kedvező, hogy a kormány elfogadta az útdíjrendszer módosítására tett javaslataikat, ugyanakkor továbbra is elhibázottnak tartják az elkerülő utak és a bevezető főútvonalak díjasítását.

GMO-mentes tej, hús és tojás előállítására készül Magyarország

Brüsszelben eldőlt, hogy a tagországok szabadon dönthetnek a génmódosított növények tiltásáról, korlátozásáról, ezért Magyarország új célokat fogalmazott meg.

Liberálisok: állítsuk meg Matolcsy Györgyöt!

MTI Fotó

A Liberálisok szerint meg kell állítani a jegybankelnök ámokfutását, ezért a párt parlamenti képviselője Matolcsy György jegybanki gazdálkodásának elszámoltatására kéri az Országgyűlés gazdasági bizottságát.

Hiányosságok a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél

A belső kontrollrendszer működtetésében tárt fel alapvető hiányosságokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél (KIFÜ) az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, ugyanakkor megállapította azt is, hogy a KIFÜ vagyongazdálkodása szabályszerű volt.

Elhalasztotta a döntést a bíróság az Erste Bank forinthitel- ügyében

Fotó: archív

Február 4-re halasztotta a határozat kihirdetését az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel alapú szerződésekkel kapcsolatos perében a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Páva Zsolt szerint Pécsen nagyon olcsó lesz az élet

Pécs polgármestere szerint az általa irányított település hamarosan az öt legolcsóbb magyar nagyváros egyike lesz.

Varga Mihály: működik a magyar gazdasági modell

Fotó: archív

A nemzetgazdasági miniszter ezt egy konferencián jelentette ki csütörtökön Budapesten.

MNB: felügyeleti biztos a Kézizálog Zrt.-nél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez csütörtöktől a pénzügyi vállalkozás "helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt".

Munkajog: hiányosságok Magyarországon

freedigitalphotos/iosphere

Az Európa Tanács tagállamai közül 41 ország munkajogi szabályozását tekintette át az Európa Tanács intézményi családjába tartozó Szociális Jogok Európai Bizottsága.

Ingyenes, matricás, és kompenzációs is lesz az útdíjrendszer

Az egyhónapos próbaüzemet követően február elsejétől változik az útdíjrendszer, a döntés értelmében több szakasz ingyenes lesz, közöttük a ferihegyi gyorsforgalmi út.

A disznóknak jó évük lesz - rekordtermés volt kukoricából

Fotó: archív

Tavaly az összes fontosabb őszi betakarítású növény termésmennyisége nagyobb volt az előző évinél, kukoricából pedig rekordtermés volt, a termésátlag 42,3 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Közel félmilliárdért vásárol autókat a főigazgatóság

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 40, különböző kategóriájú személygépkocsi beszerzését tervezi a kormányzat számára abból a 461,5 millió forintból, amelyet nemrégiben csoportosítottak át erre a célra.

A helyi adó ellen demonstrálnak Balmazújvárosban

Fotó: archív

Fél pályán lezártak négy főutat Balmazújvárosnál az általuk földadónak nevezett helyi adó bevezetése ellen tiltakozó gazdák csütörtök reggel.

Colleen Bell jött, Szemerkényi Réka ment

Átadta az Egyesült Államok külügyminisztériuma Magyarország washingtoni nagykövetségének az új magyar nagykövet, Szemerkényi Réka elfogadó nyilatkozatát szerdán.

Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

Függetlenül attól, hogy hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt.

Varga: abba kellene hagyni a riogatásokat!

A nemzetgazdasági miniszter a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazást kezdeményező érdekképviseletek több tízezres létszámleépítésre, új adók bevezetésére vonatkozó kijelentéseire reagált.

A Jobbik az ombudsmanhoz fordul a települési adó miatt

Az ellenzéki politikus arra szólította fel az önkormányzatokat, hogy ne vezessenek be települési adót, a Fideszt pedig a vonatkozó törvény megsemmisítésére kérte.

Útdíj: Rogán szerint lesznek változtatások

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint lesz néhány változtatás az útdíjszabályozásban, de Rogán Antal ezekről azt mondta, nem szeretné a kormánydöntést megelőlegezni.

Főpolgármesteri Hivatal: a főváros tiszteletben tartja a Kúria döntését

freedigitalphotos.net/adamr

A Kúria szerint törvénysértő a hajléktalanok életvitelszerű közterületi tartózkodását jogellenesnek minősítő fővárosi közgyűlési rendelet egyik mellékletének több pontja, amelyekben a kerületi tulajdonú közterületeket sorolják fel.

Hat településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Hat településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást, ebből egy helyen nemzetiségi képviselőket választanak.

A katasztrófavédelemhez kerülhet a kéményseprés

freedigitalphotos.net/artur84

A katasztrófavédelem a magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanoknál, illetve a cégjegyzékbe be nem jegyzett egyéb ingatlanoknál végezné ezt a szolgáltatást. Azt a munkát, amely ezen a körön kívül esik, kéményseprő-ipari szolgáltató is végezhetné.

Sosem tudjuk meg: az Egyesült Államok nem vonja vissza Goodfriend mentességét

A diplomáciai mentesség visszavonását Polt Péter legfőbb ügyész kérésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kérte amerikai kollégájától, John Kerrytől. Így sajnos nem tudja a döntés mögött álló bizonyítékokat a magyar nyilvánossággal ismertetni.

Az Ab megszüntette a tényleges életfogytiglannal kapcsolatos eljárását

MTI Fotó

Az Alkotmánybíróság (Ab) megszüntette azt az eljárását, amelyben egy konkrét büntetőügy bírájának indítványára a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés alkotmányosságát vizsgálták, időközben ugyanis megváltozott az erre vonatkozó szabályozás, és így az indítvány okafogyottá vált.

Öt évre emelkedne a családon belüli erőszak büntetése

A PM társelnöke javaslatában a "családon belüli erőszak" büntetési tételét kettőről öt évre szeretné felemelni.

Félpályás útlezárások lesznek a fizetőssé vált útszakaszokon

freedigitalphotos.net/nuttakit

Az MSZP helyi szervezeteinek kezdeményezésére félpályás útlezárás lesz január 30-án minden olyan útszakaszon, amely január 1-jétől fizetős lett.

Rektorokra kattant Dúró Dóra

Valamennyi tudományegyetem rektorát felkeresi a közeljövőben Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke.

Colleen Bell nagykövet üdvözlete

Forrás: YouTube

Üdvözlő videoüzenetet tett közzé Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, amelyben a két ország kapcsolatáról és a közös célokról szólt, de saját tapasztalatairól is beszélt.

Felmentették a jogosulatlan információgyűjtés vádja alól Laborc Sándort

A bíróság szerint az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyészség azonban fellebbezett, így az nem jogerős.

Colleen Bell átadta megbízólevelét

MTI/Koszticsák Szilárd

Átadta megbízólevelét Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Áder János köztársasági elnöknek szerdán a Sándor-palotában.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.