Mitől ilyen harcias a horvát miniszterelnök?

freedigitalphotos/fantasista

A horvát miniszterelnök a választások miatt csapkod bunkósbottal - a kormánypárt frakciója így reagált szombati közleményében a horvát miniszterelnök pénteki interjújára, amelyben kritizálta Magyarországot.

A MÁV nem kapott hivatalos értesítést a horvát vasút kárigényéről

A horvát közlekedésért felelős miniszter pénteken bejelentette: a HZ kiszámlázza a MÁV-nak azokat a költségeket, amelyeket a horvát szerelvény lefoglalása miatt elszenvedett el a társaság.

72 óra kompromisszumok nélkül: 40 ezer fiatal vett már részt az önkéntes akcióban

Az idén nyolcadik alkalommal tartják meg a katolikus, a református és az evangélikus egyházak szervezésében a háromnapos rendezvényt, amelynek keretében fiatalok közhasznú feladatokat vállalnak.

AI: ne szabjanak ki halálbüntetést kábítószerrel kapcsolatos ügyekben!

A halálbüntetés teljes eltörléséhez vezető úton az az első lépés, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügyekben ne szabjanak ki ilyen büntetést.

hirdetés

A decemberi jégkár után már minden turistautat megtisztítottak

A decemberi jégkár után már minden jelzett turistautat megtisztítottak a kidőlt fáktól, letört gallyaktól, de az erdők mélyén még mindig lehetnek olyan területek, ahol veszélyes lehet a kirándulás.

Veszett denevért találtak Budapesten

Ha valaki - akár legyengült, akár elhullott - denevért talál a földön, puszta kézzel semmiképpen ne fogja meg, hanem kérje szakember segítségét!

Pénteken 7200-nál többen lépték át a határt

Január 1-je óta 341 934 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök.

Migrációkutató: a jogrendszer katalizálja a bevándorlást

Az emberek "elcsempészik magukat" oda, ahol új életet akarnak kezdeni, hiszen "ha valaki német menekült akar lenni, akkor először el kell jutnia Németországba". Ez egy teljesen abszurd szituációt eredményez.

Egy utolsó esélyt kaptak a papír nélküli diplomások

Eddig 1200 sikeres résztvevője van a Diplomamentő programnak, a több mint 800 nyelvi kurzuson 9000 fiatal tanult, most pedig meghosszabbították a programot.

Orbán: Kaposvár fejlődéséhez szükség van a kormány segítségére

Orbán Viktor a nap folyamán aláírta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármesterrel a kormány által a városnak biztosított 122 milliárd forintos fejlesztési támogatásáról szóló megállapodást.

A kormány újabb béremelést tervez a felsőoktatásban

A kormány egy újabb béremelési csomagot tervez a felsőoktatásban 2018-ban, és azt már azokra is kiterjesztené, akiket a 2016 januári béremelés még nem érint.

Kriminálpszichológus: módosítottak a túsztárgyalók oktatásán

Végh József kriminálpszichológus szerint Magyarországon már módosítani kellett a túsztárgyalók oktatásán, mert a Közel-Keletről érkezett bűnözőkkel az életükről nem lehet egyezkedni, csak a halálukról.

Egymást kínozzák a migránsok a röszkei videókon

A pszichológus szerint ez felkészülés lehet a lelki és fizikai fájdalmakra.

Lezárták egy időre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret

Délután rövidzárlat keletkezett az irányítótorony elektromos rendszereiben, emiatt a biztosíték lekapcsolt.

26 ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Huszonhat ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság pénteken.

Tasó László: több ezermilliárd forint jut közlekedésfejlesztésre

A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére.

Visszavonta a haramot a Magyar Iszlám Közösség

Közleményben vonta vissza "haram" felszólítását a Magyar Iszlám Közösség. Reméli, sikerül helyreállítani a korábbi jó viszonyt a kormánnyal.

Rákos lett a fogtömésétől egy katymári tini

Vi­vien jelenleg csontvelő-transzplantáció előtt áll, amennyiben sikeres az átültetés, akár haza is költözhet, de ehhez steril körülményekre van szüksége. A család mindent megtesz érte, de szükségük van támogatásra.

Október végéig lehet pályázni a rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra

Október 30-áig pályázhatnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek a jövő évi 34,3 milliárd forintos rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra.

Emlékbizottságot hoz létre a kormány az 1956-os emlékévre

freedigitalphotos/Stuart Miles

A bizottság például javaslatot tesz a kormánynak az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok szervezésére, emléktáblák és emlékhelyek létrehozására, emlékművek állítására, dokumentum-, ismeretterjesztő és játékfilm készítésére, és könyvek, tudományos feldolgozások, kutatások, oktatási anyagok kiadására.

Emelkedhetnek a fuvardíjak, ha a határokon nem változik a helyzet

5 százalékos fuvardíj-emelés válhat szükségessé, ha a határokon fennmarad a jelenlegi helyzet.

Gyerekkatonákról készült felvételeket is találtak a migránsok telefonjain

freedigitalphotos/chrisroll

A röszkei telefonon látottak alapján a szakértő szerint egyre több gyermeket soroznak be a terroristák.

Téglajeggyel is támogatják a leendő debreceni hospiceházat

Adományokból, szponzori pénzekből, többi között téglajegyek értékesítéséből és önkormányzati támogatásból kívánják felépíteni a gyógyíthatatlan betegek ellátására tervezett hospiceházat Debrecenben.

Lázár: meg kell akadályozni a külföldiek földszerzését

freedigitalphotos/dan

A külföldiek földszerzésének megakadályozásával indokolta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az állami szántóföldek értékesítésére vonatkozó programot.

Mégis, kinek a kompetenciája a középkori lelet sorsa?

Bonyhád polgármestere szerint a helyi önkormányzatnak nincs sem jogi lehetősége, sem döntési kompetenciája az elkerülő út építése közben a múlt héten feltárt gótikus plébániatemplom további sorsának befolyásolására.

Egyházi állásportált indított közösen hét szerzetesrend

Az oldal oktatási, szociális és egészségügyi területen kínál állásokat.

Visszaadták a horvátoknak a migránsvonatot

Visszaadták a horvát vasúttársaságnak a szeptember 18-án, a magyarbólyi vasútállomáson lefoglalt vasúti szerelvényt, amellyel mintegy ezer illegális bevándorlót szállítottak Horvátországból Magyarországra.

Elítélték a rendőrt megrúgó migránst

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és két évre kiutasította Magyarország területéről a bíróság azt a szír állampolgárságú migráns férfit, aki mellkason rúgott egy intézkedő rendőrt Szombathelyen.

Magyarország menekültpolitikáját bírálja az Amnesty International

Magyarország igyekszik elszigetelni magát a regionális és a globális menekültválságtól, ám ezt csak nemzetközi emberi jogi és menekültjogi kötelezettségeinek rovására tudja elérni.

Vádat emeltek egy korábban Érden praktizáló ügyvédnő ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Csaknem négyszázmillió forinttal csapta be ügyfeleit egy korábban Érden praktizáló ügyvédnő, aki 25 ügyfelének ígért különféle projekthiteleket, de a nála letétbe helyezett összegeket többnyire felélte.

Húsvágó bárddal támadtak a migránsokra

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2015 nyarán Győrben - ismeretlen társával - húsvágó bárddal felfegyverkezve kirabolt négy afgán állampolgárt.

NGM-államtitkár: 2500 milliárd forinttal mérséklődött az államadósság

freedigitalphotos.net/anankkml

Összességében 2500 milliárd forinttal mérséklődött az államadósság a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tevékenysége által.

BÁH: több mint 86 ezer menedékügyi eljárást szüntettek meg

Érdemi döntés mintegy 2800 ügyben született. Ezek közül 2400 esetben elutasították a menedékjogi kérelmet, és mindössze 400-ban hozott valamilyen nemzetközi védelemmel kapcsolatos döntést a hatóság.

Pénteken kezdődnek az őszi érettségik

freedigitalphotos.net/dan

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2015/2016-os tanév őszi érettségi vizsgaidőszaka.

Tizenhat eljárást kezdeményeztek határzár tiltott átlépése miatt szerdán

Tizenhat migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt szerdán.

Kétnapos tanácskozást tartanak a visegrádi országok és Horvátország államfői

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Kétnapos tanácskozást tartanak mától a visegrádi csoport (V4) államfői és a horvát elnök Balatonfüreden, a találkozó fő témája a bevándorlás, a klímaváltozás és a nyugat-balkáni helyzet lesz.

A magyar lakosság többsége fontosnak tartja az okos városi fejlesztéseket

Az intelligens közlekedési szolgáltatásokat, ezen belül is a digitális valósidejű utastájékoztatást és a városi forgalomirányítási rendszereket a válaszadók több mint 70 százaléka támogatja.

A kormány másfél milliárdot ad az új Hidegkuti Nándor Stadion építésére

freedigitalphotos.net/Rawich

A kormány további 1,5 milliárd forintot ad az MTK Budapestnek az új Hidegkuti Nándor Stadion felépítésére irányuló beruházás teljes körű megvalósításához.

Göncz Árpád halála - Emlékkönyvet helyeznek el az Országházban

Minden állampolgár kifejezheti részvétét a szabadon választott Országgyűlés és a demokratikus Magyarország első elnökének elhunyta alkalmából.

A Terrorelhárítási Központ vizsgálja a migránsok eldobott telefonjait

freedigitalphotos.net/franky242

Az elmúlt napokban több mint ezer - többnyire - brutális, megrázó videót és fényképet találtak a magyar-szerb határ közelében eldobált telefonokban.

Medián: rendkívül erőssé vált a menekültekkel szembeni idegenkedés

A legtöbb magyar egészségügyi és terrorveszélytől tart a menekültáradat miatt, és nagy többségük a migránsokat inkább erőszakosnak és követelőzőnek, mintsem békésnek és együttműködőnek látja.

Konferencia a biztonsági, katonai és humanitárius megközelítésekről

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Az Európát sújtó illegális migrációs nyomás biztonságpolitikai, rendőri, katonai és humanitárius megközelítéseit igyekeztek tisztázni a téma szakértői szerdán Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE)rendezett konferencián.

Amerikai szenátusi vizsgálat a VW-vásárlóknak nyújtott adókedvezmény ügyében

Kétpárti vizsgálatott indított az amerikai szenátus annak a "lehetséges csalásnak" a felderítésére, amelynek keretében a környezetbarátnak mondott Volkswagen gépjárművek vásárlói szövetségi adókedvezményben részesültek az Egyesült Államokban.

HM: folyamatos kapcsolatot tart fenn a magyar és a szerb vezérkari főnök

freedigitalphotos.net/franky242

Az illegális migráció okozta válság kezelése érdekében folyamatos, közvetlen kapcsolatban áll egymással Ljubisa Dikovic szerb és Benkő Tibor magyar vezérkari főnök.

Magyarország 300 millió dolláros EU-s támogatást javasol az iraki Kurdisztánnak

Magyarország kezdeményezni fogja, hogy az Európai Unió (EU) nyújtson azonnali 300 millió dolláros (83 milliárd forintos) támogatást az iraki Kurdisztánnak a menekültek ellátására, mert ennek hiányában az ott menedéket kereső kétmillió ember hamarosan megindul Európa irányába.

Ifj. Bibó István: Göncz Árpád a nehéz helyzetekben is párbeszédre törekedett

freedigital/panuruangjan

A kedden elhunyt volt köztársasági elnök mindenkivel közvetlen tudott lenni, nem volt benne semmi szertartásos, mindez pedig esetében nem póz volt, hanem személyiségének lényegéhez tartozott.

Népszerű a turista állami horgászjegy

A rendszer sikerét mutatja az is, hogy míg 2014-ben 3900-an váltották ki a 90 napos horgászengedélyt, addig idén már több mint 5800-an.

Göncz Árpád halála - HM: a volt államfőt nagy tisztelet övezte a honvédségben

Botár Gergely, kormany.hu

Megrendüléssel értesültek arról, hogy elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök, a Magyar Honvédség egykori főparancsnoka.

Vitanapot kezdeményeztek az ellenzéki frakciók a földeladásról

Az állami földek tervezett eladása miatt parlamenti vitanapot kezdeményezett a három ellenzéki frakció.

Hungarikummá válhatnak a magyar gyógyvizek

freedigital/panuruangjan

A magyar gyógyvizek hungarikummá nyilvánítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Magyar Fürdőszövetség szerdán Budapesten.

Átadták a megújult Nyugati teret

Több évtized várakozás után megújult a főváros egyik legforgalmasabb, a Nyugati pályaudvarnál található fogadótere.

A magyar irodalom és a könyvszakma számára is pótolhatatlan a veszteség

Göncz Árpád műfordítói tevékenysége is rendkívül sokszínű, mások mellett Doctorow, Faulkner, Golding, Hemingway, Susan Sontag, Updike és Tolkien műveit ültette át magyarra.

Október végéig kidolgozzák az új gyorsforgalmi útkategória feltételeit

A gyorsutak a magasabb kategóriájú utakénál rövidebb kivitelezési idővel és jelentősen olcsóbban épülhetnek meg.

Répássy dolgozna még igazságügyi, törvényalkotási területen

"Egy másfajta munkavégzésre lesz szükség a politikai munkában, ezért történik váltás".

Állítólag újra a válság előtti szinten a magyar gazdaság

A beruházások 14 százalékkal, rekordmértékben bővültek, a lakossági fogyasztás 1,8 százalékkal nőtt 2014-ben.

Hatból öt képviselő lemondott mandátumáról Nagymányokon

Különböző okokra hivatkozva valamennyien ugyanazon a testületi ülésen jelentették be távozásukat.

Horvátország 5982-18-ra "győzött" kedden Szerbia ellen

A határzár tiltott átlépése miatt szeptember 15. óta 366, csak kedden 26 ember került idegenrendészeti őrizetbe.

Biztonságosabbá kellene tenni a hajléktalanszállókat

Meghatároznák, "hány fok alatt, milyen körülmények között" nincs már mérlegelési lehetőség, amikor be kell avatkozni, hogy ne fagyjon meg az ember.

Van, ahol már a vb-selejtezők is elkezdődnek

A legnehezebb helyzetben az uruguayiak vannak, ugyanis két legjobb csatárukat, Luis Suárezt és Edinson Cavanit is nélkülözniük kell eltiltás miatt.

Egészséges ivóvizet kap Jászfelsőszentgyörgy

Felújították a víztornyot, kicserélték a tolózárakat az egész településen és új tisztítóberendezéseket helyeztek üzembe.

ORFK: egy nap alatt hatezer ember a határon

Közokirat-hamisítás miatt egy emberrel szemben indult büntetőeljárás.

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Böhönyén

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a Somogy megyei Böhönyén, mert júliusban feloszlatta magát a képviselő-testület.

Békében távozott az egykori köztársasági elnök

MTI Cseke Csilla

Békében, családja körében hunyt el Göncz Árpád kedden.

Spöttle: a megrázó fotók letöltői szimpatizálhatnak az erőszakkal

Egy olyan ember, aki a telefonjával felveszi vagy letölti az internetről azt, hogy három embernek levágják a fejét egy karddal, az valószínűleg szimpatizál a terrorizmussal, az erőszakkal a nemzetközi szakértő szerint.

Zákány még mindig ostrom alatt

MTI Varga György

Nem csökken a migrációs nyomás a horvát határ menti Zákányra, de a korábbiakhoz képest kiszámíthatóbb az illegális bevándorlók érkezése a zöldhatáron át, és az utóbbi napokban kisebb csoportokban is hozzák őket a vonatokkal Botovóból.

Lejár a személyi igazolványa? Jövőre már ilyet kap kézhez

Januártól a lejáró személyik helyett olyan új kártyát adnak ki, amely összevonja a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a tb-kártyát és az útlevelet.

Mindenkit megrendített Göncz Árpád halála

Facebook

Hivatalos közleményekben és magánbejegyzésekben is rengetegen megemlékeznek az első szabadon választott államfőről.

Meghalt Göncz Árpád

Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke kedden.

Életveszélyes a 3-as metró? A BKV cáfol...

A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy forrásai szerint a 3-as metrón az alagutak jelentős kockázatot hordoznak, a Kálvin tér és a Határ út között súlyos statikai problémák merültek fel, helyenként süllyed az alagút.

November közepétől indulhat a licit az állami földekért

Hitelt 2,5 százalékos kamattal az veheti fel, aki földet vásárol, önrész nem kell, a fedezet maga a föld, amire a magyar államnak visszavásárlási lehetősége van.

Újabb huszonhat eljárás indul Szegeden

A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - tizenegy szír, nyolc iraki, négy afgán, három pedig koszovói állampolgárnak vallotta magát.

Most épp Kósa ostorozza a kvótarendszert

Az EU a tagállamok önrendelkezését érintő kérdésben vont el jogot úgy, hogy arra nem kapott felhatalmazást?

Megrázó felvételeket találtak bevándorlók által elhagyott telefonokban

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A készülék tulajdonosa, vagy az aki rátöltötte ezeket a tartalmakat, jól ismeri a radikális iszlám nézeteket.

Csehország 25 katonát és műszaki eszközöket küld Magyarországra

A cseh katonák két hónapig lesznek Magyarországon.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.