A héten multimilliomos lehet! Már ha vett szelvényt...

Fotó: archív

...és amennyiben Fortuna jól mozgatta kezét a beikszelendő rubrikák felett, valamint mind az öt számot eltalálta. Ennyi a titok. A kihúzott számok pedig a következők:

Együtt-PM: alanyi jogon internetet mindenkinek!

Az Együtt-PM határozati javaslatot nyújt be az alanyi jogon járó internetért, egyben kezdeményezi az internetadó-javaslat visszavonását.

Felavatták a Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét

Felavatták szombaton az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét, az eseményen Boross Péter volt miniszterelnök azt mondta: a halottak emléke nemcsak kegyeletre kötelez, hanem a tanulságok levonására is.

HM: litvániai hadgyakorlatra szállítanak technikai eszközöket

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egy százada november 1-jétől részt vesz az Iron Sword 2014 elnevezésű hadgyakorlaton Litvániában, a technikai eszközöket péntek este vasúton szállítják Hajdúhadházról a helyszínre.

hirdetés

Vádat emeltek a Somogy Megyei Bíróság volt vezetője ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a Somogy Megyei Bíróság volt vezetője ellen hűtlen kezelés bűntette miatt.

Földrengés volt Keszthelynél

Kisebb, alig érezhető földrengés volt Zala megyében Keszthely közelében, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint csütörtökön a késő esti órákban a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földmozgás volt.

Elkészült a főállatorvosi jelentés 2013-ról

A központi egység évente átlagosan 400 ellenőrzést végez, 1500 tonna terméket semmisít meg, és 7-8 milliárd forint adóelkerülés felderítésében működik közre.

Meg kell ismételni a polgármester- és képviselő-választást Érpatakon

Meg kell ismételni a polgármester- és képviselő-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, miután a Debreceni Ítélőtábla elutasította a területi választási bizottságnak (tvb) az október 12-ei választás eredményének megsemmisítését és a voksolás megismétlését megállapító határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet.

Elhunyt Fenyves Ervin Kossuth-díjas fizikus

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Elhunyt 90 évesen Fenyves Ervin (Ervin J. Fenyves), Egyesült Államokban élő Kossuth-díjas fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, akinek fő kutatási területe a kozmikus sugárzás és a részecskefizika volt.

Aktívabb közéleti szerepvállalásért tüntettek a civil szervezetek

A demonstrációt az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat szervezeteit összefogó Humán Platform szervezte, a tüntetésen több százan vettek részt.

Svájcban kérne menedékjogot hatvanöt miskolci roma

freedigitalphotos.net/adamr

Hatvanöt miskolci roma érkezett Svájcba az elmúlt napokban azzal a céllal, hogy menedékjogot kérjen és letelepedjen.

Október 23. - Megemlékezés és díjátadó az Írószövetségben

Az október 23-i megemlékezés keretében adták át csütörtökön a Magyar Írószövetség székházában a Gérecz Attila- és az Arany János-díjakat.

A panaszosoknak adnak igazat a magyar ügyekben az Európai Bíróság főtanácsnokai

A főtanácsnokok indítványai nem kötik a bíróságot a későbbi döntéshozatal során.

Ünnepi állománygyűlés Hajdú-Biharban - kitüntetések

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2014. október 22-én a nemzeti ünnep alkalmából elismeréseket adott át.

Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

Áder János a 301-es parcellában koszorúzott

Elhelyezte az emlékezés virágait.

Október 23: forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

freedigitalphotos.net/adamr

Forgalomkorlátozásokra, és emiatt több közösségi közlekedési járat menetrendjének megváltozására kell számítani az október 23-i események miatt szerda délután, valamint csütörtökön és szombaton.

Balassagyarmat lesz a Nógrád megyei önkormányzat székhelye

Egyrészt dörgő taps és ünneplés, másrészt nagy döbbenet fogadta, amikor a képviselők - 8 igen, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett - az áthelyezésre szavaztak a salgótarjáni megyeházán.

Megalakult az operatív törzs

freedigitalphotos.net/worradmu

Szerda délután a Honvédelmi Minisztérium épületében megalakult a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolítását felügyelő operatív törzs.

Több mint ötszázan vettek részt az ünnepi felvonuláson

A felvonulás résztvevői - sokan nemzeti színű zászlóval - azután indultak el a Műegyetem elől, miután ott befejeződött az 1956. október 22-ei nagygyűlésre emlékező rendezvény.

Hubertus-per: ismét új eljárásra kötelezték a bíróságot

freedigitalphotos.net/suphakit73

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által indított Hubertus-perben a Debreceni Ítélőtábla másodszor is hatályon kívül helyezte a Kaposvári Törvényszék első fokú ítéletét eljárásjogi hiba miatt, új eljárásra kötelezve az elsőfokú bíróságot.

Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást.

Internetadó: Varga Mihály a szolgáltatókkal egyeztetett

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.

Internetadó: tiltakozik a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület

"Az internet-hozzáférés nem luxus, nem termel extraprofitot, ugyanakkor a hétköznapi élet, az egyéni boldogulás, a gazdasági prosperitás elengedhetetlen eszköze, amely közvetlen és közvetett hatásain keresztül pozitívan befolyásolja az életminőséget, a tudáshoz való hozzáférést, megkönnyíti az emberek közötti személyes, családi és gazdasági kapcsolatainak működését."

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon.

Két pert is elveszített másodfokon a Raiffeisen-csoport

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 10-én, a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéleteit, amelyekben elutasította a pénzügyi intézmények magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos kereseteit, és arra kötelezte őket, hogy fizessenek meg egyenként 635 ezer forint másodfokú perköltséget az alperesnek.

Lázár Magyarországra hívja az illetékes norvég minisztert

freedigitalphotos.net/adamr

Magyarországra hívja Norvégia illetékes miniszterét Lázár János a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében, miután lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ezzel kapcsolatos vizsgálata.

Elindult az ünnepi menet a Műegyetemtől a Bem térre

Mintegy félezer ember részvételével elindult az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett hagyományos felvonulás a Műegyetemtől a Bem József térre szerda délután.

220 embert elküldenek a KKM-től

freedigitalphotos.net/adamr

Kétszázhúsz embert, vagyis minden negyedik dolgozót elbocsájtanak jövő héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumból (KKM).

Felfüggesztett börtönt kapott Gyömrő polgármestere

Adócsalás bűntette miatt első fokon, nem jogerősen kilenc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Gyenes Levente hetedrendű vádlottat, Gyömrő polgármesterét egy 32 vádlott ellen indított per szerdán kihirdetett ítéletében.

Ebola: hazánk továbbra is az alacsony kockázatú országok közé tartozik

Forrás: Wikipédia

Továbbra is kicsi a valószínűsége annak, hogy Magyarországon ebolajárvány alakuljon ki, a vírus behurcolásának esélye is igen alacsony.

Agyhártyagyulladás Szentgotthárdon - nem számít újabb megbetegedésre az ÁNTSZ

Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás miatt meghalt Szentgotthárdon.

Norvég alapok: lezárult a Kehi vizsgálata, a hivatal feljelentést tesz

Lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében: a Kehi a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot.

Másodfokon is vesztett a Raiffeisen

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 10-én, a Raiffeisen Bank ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos keresetét, és a bankot 635 ezer forint másodfokú perköltség megfizetésére kötelezte az alperes részére.

Első fokon 2 és fél év fogházra ítélték az érdi ikercsecsemőket elgázoló nőt

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Az érdi nő 2012. június 18-án este a helyi Szövő utcában autójával elsodort az úttest jobb szélén egy babakocsit, amelyben három hónapos ikerpárt tolt az édesanyjuk. Az egyik gyerek a baleset napján, a másik pedig két nap múlva meghalt a kórházban.

Az Erste Bank elleni ítélet jogerős, de 2 hiteltermékénél megszüntették a pert

Az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában két hiteltermék kivételével helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzintézet által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).

MKB Bank: leszállított perköltség, de elvesztett per

Fotó: Facebook/MKB Bank

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék MKB Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez (ászf) kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.

Devizaperek: egy halasztás, egy elmarasztalás

Másodfokon elmeszelték a CIB Ingatlanlízing Zrt.-t, de elhalasztitták a határozathirdetést a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. ügyében

Jogerő az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ügyében is

Fotó: freedigitalphotos.net/lamnee

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helyben hagyta az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Informatikai szövetség: a lakosság az internetadó vesztese

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését.

Bringázz és vonatozz! Kerékpártárolók a pályaudvarokon

Fotó: Máv Zrt.

A kiegészítő vasúti szolgáltatások bővítésével és a bringázás növekvő népszerűségével a budapesti pályaudvarokon is előtérbe került a kerékpártárolók kiépítése. Húsz új bringatámasz szolgálja a biciklivel érkező és továbbinduló utasokat immár a Keleti pályaudvaron is.

Együtt-PM: ne legyen internetadó!

Az Együtt-PM szövetség elfogadhatatlannak tartja a netes adatforgalom megadóztatást, és azt követeli, hogy ne legyen internetadó.

Most már megint többen születünk, mint ahányan meghalunk

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

Mérséklődött a népességfogyás üteme 2014 első nyolc hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

Orvosképzés: erősíteni kell a klinikai oktatás bázisát

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

A klinikai oktatás bázisának erősítését, színvonalának emelését, az orvosképzés tárgyi infrastruktúrájának, az orvos- és egészségtudományi képzés személyi hátterének fejlesztését is tartalmazza a kormányzati stratégia orvosképzésre vonatkozó része.

Felsőoktatási stratégia - Teljesítményközpontú oktatói előmenetel, kevesebb szak

Fotó: kormany.hu/Botár Gergely

A Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia 2020-tól legalább egy nyelv középfokú ismeretét is előírná felvételi követelményként a diákoknak.

Szállodák: totális teltházak a hosszú hétvégén

Fotó: Facebook/Nyitott Balaton

Országszerte közel százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a szállodák a csütörtöktől-vasárnapig tartó hosszú hétvégén.

Több éves mélyponton az üzemanyagok ára

Ismét csökkent, több éves mélypontra mérséklődött az üzemanyagok ára szerdán, a Mol a múlt péntekihez hasonlóan a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 9 forinttal csökkentette.

Szexuális játékok az osztálykirándulásokon - 8 év az osztályfőnöknek

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A kirándulások alkalmával a férfi esténként, majd idővel a drámafoglalkozásokon napközben is egyre több olyan játékot játszatott a gyerekekkel, melyek során le kellett venniük magukról, illetve egymásról ruhadarabokat, arcon, szájon kellett puszilniuk egymást, illetve egymás félmeztelen vagy meztelen testét meg kellett érinteniük.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.

Több mint százezer ember képzését támogatta a Tudásod a jövőd! program

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövőd! program, amelynek köszönhetően "nagymértékben javult a felnőtt magyar lakosság gazdasági és munkaerő-piaci versenyképessége".

Világszerte megemlékezések lesznek a magyar intézetekben

Világszerte szerveznek ünnepi megemlékezéseket a Balassi Intézet az '56-os szabadságharc évfordulója alkalmából. A programok a külföldi magyar intézetek, valamint az oktatási és kulturális szakdiplomaták közreműködésével valósulnak meg.

Magyar ügyekben mondott ítéletet Strasbourg

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Három magyar ügyben mondott ítéletet kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban. Az egyiket Matúz Gábor, a Magyar Televízió egykori műsorvezetője, egy másikat pedig Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egykori jogtanácsosa indította a magyar állam ellen.

Jogerős a Budapest Bank ellen hozott elsőfokú ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helybenhagyta a Budapest Fejlesztési és Hitelbank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Fiatal lányokat molesztált egy bonyhádi rendőr

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A rendőrtiszt feladata volt, hogy a fiatalkorúaknak és a gyermekkorúaknak bűnmegelőzési, drogellenes, illetve családi problémák megoldásával kapcsolatos felvilágosító előadásokat tartson. A tanfolyamok egy részét vidéki szálláshelyeken tartották, ahol előfordult, hogy egy ágyban, vagy matracon aludt velük, alkalmanként együtt is fürödtek.

Jogerőre emelkedik az FHB Jelzálogbank elleni ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 12-én, az FHB Jelzálogbank Nyrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.

Újabb jogerős ítélet: FHB Kereskedelmi Bank

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék FHB Kereskedelmi Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.

Cetelem teljesen elmeszelve

Az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva, teljes egészében elutasította a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Cetelem Bank Zrt. keresetét kedden.

Saját pártja menesztené a keceli polgármestert

Fotó: FB/Haszilló Ferenc

Haszilló Ferenc, Kecel polgármesterének kizárását kezdeményezi a Fideszből a kormánypárt választókerületi elnöke és regionális igazgatója, egyúttal felkérik a városvezetőt, hogy polgármesteri mandátumáról mondjon le.

Született egy jogerős deviza-ítélet is: Budapest Autófinanszírozási Zrt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helyben hagyta a Budapest Autófinanszírozási Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Devizaperek: UniCredit elnapolva

Fotó: FB/UniCredit Bank Austria AG

November 4-re halasztotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a döntést az UniCredit Bank Hungary Zrt. devizahiteles perében kedden.

Fertőző agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás, de nincs járvány

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei tisztifőorvosa szerint egyetlen megbetegedés történt, tragikus következménnyel járt, de járvány nincs.

Azt ígérik, megéri majd háziorvosnak lenni

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.

Lejárt, penészes sajtokat öntöttek új formába

Több autóval terítették Budapesten és környékén a Nógrád megyében engedély nélkül palackozott tejet, egy fővárosi sajtgyártó üzemben pedig lejárt alapanyagokat és selejt késztermékeket hőkezeltek és használtak fel újra a gyártás során.

Magasabb zsold - fényesebb katonai életpálya

Fotó: FB/Magyar Honvédség - Galovtsik Gábor

A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől "ugrásszerű" javulást eredményezhet a katonák életében.

Újraszámlált XV. kerületi szavazatok - az eredmény nem változott

A képviselői mandátumok kiosztása nem változott, de volt olyan egyéni választókerület, ahol egyetlen szavazatra csökkent a különbség.

Szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ az önkormányzati társulásoknál

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint szabálytalanul működött az ellenőrzött önkormányzati - többcélú és intézményi - társulások jelentős része 2008 és 2011 között, és ez akadályozta, hogy átláthatóan és eredményesen lássák el feladatukat.

Megkezdik a várliftek építését

Az akadálymentesítést, a budai Vár járműforgalmának csökkentését és a várnegyed elérhetőségét javítja az a három lift, amelyet jövő tavaszra építenek meg.

Szembe mentek egymással a vonatok - pénzbüntetést kapott két vasutas

freedigitalphotos.net/papaija2008

Pénzbüntetésre ítélt a Dunakeszi Járásbíróság hétfőn egy mozdonyvezetőt és egy jegyvizsgálót, mert nem körültekintően indították el tavaly januárban az egyik Csomádról Vác felé induló személyvonatot. A hiba miatt két szembejövő szerelvény alig hetven méterre állt meg egymástól.

Nem gyilkosság áldozata lett a hummeres gázoló

Nem gyilkosság áldozata lett az az osztrák férfi, aki két éve Hummer terepjárójával halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Tíz évvel a gyilkosság után állt bíróság elé

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával, tíz évvel a gyilkosság után kezdődött meg T. Tamás büntetőpere hétfőn a Debreceni Törvényszéken.

18 éven aluliaknak ingyenes a Diósgyőr szombati mérkőzése

Ingyen tekinthetik meg az óvodások, általános- és középiskolások a diósgyőri labdarúgócsapat Dunaújváros elleni hétvégi bajnoki mérkőzését Miskolcon.

Elhunyt képviselőkre emlékeztek az Országgyűlésben

freedigitalphotos.net/cescassawin

A múlt héten elhunyt Veér Miklós egykori szocialista és Pichler Imre volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeztek hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

IT-fejlesztés a közoktatásban - nem vicc

Czunyiné Bertalan Judit szerint az informatikai fejlesztés az általános iskolai tanulók felzárkózását segíti.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.