Tervezett javítás a paksi atomerőmű kettes blokkján

Wikipedia MVM Paksi Atomerőmű

Egy tervezett beavatkozás keretében a generátor javítását végzik el a paksi atomerőmű kettes blokkjánál, ennek idejére felére csökkentik csütörtökön a blokk teljesítményét

Napelemek a hegyvidéki önkormányzaton

Mostantól napelemes rendszerrel állítja elő az áramfelhasználásának felét a hegyvidéki önkormányzat.

A kabinet következő ülésén születhet döntés az elszámolási törvényről

A kabinet szerdai ülésén tárgyalt a devizahitelesek megsegítését szolgáló további lépésekről, így az elszámolást rendező törvény előkészítéséről.

Lemondott Püspökladány fideszes alpolgármestere, nem indul a választáson

Fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit.

hirdetés

Olcsóbb hídépítési módszer a "betolós" technológia kijavítása

Az alapvető technológia változatlan maradt, a továbbfejlesztésére nyert 130,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást a hídtervező Pont-Terv Zrt.

Nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek a testnevelési kar szeptemberi leválása

Mind az intézmény működése, mind a gazdálkodás szempontjából tényleg tökmindegy?

Két népszavazási kezdeményezést kukázott az NVI elnöke

Egyetért-e Ön azzal, hogy a közjegyzői tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható? És egyetért-e Ön azzal, hogy az önálló bírósági végrehajtói tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható?

Figyelmeztetést adott ki a Földhivatal

freedigitalphotos.net/adamr

A földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár!

Ősztől már máshogy jár a vonat Balatonra!

Szeptembertől felújítás miatt módosul a dél-balatoni vasútvonal menetrendje.

Nagykanizsán önállóan indít jelölteket az MSZP

freedigital/panuruangjan

Fodor Csaba polgármesterjelöltként úgy vélekedett, hogy Nagykanizsa olyan baloldali város, ahol sikerül többséget szerezni és leváltani az eddigi városvezetést.

Többségében eddigi képviselőit indítja újra a Fidesz Nagykanizsán

Többségében eddigi közgyűlési képviselőit indítja újra jelöltként a Fidesz-KDNP Nagykanizsán, ahol hétfő délután a szükséges ajánlások több mint kétszeresét már minden jelöltjük leadta a helyi választási irodának.

Leadta az ajánlásokat a Fidesz-KDNP a IX. kerületben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Bácskai János, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a párt önkormányzati képviselőjelöltjei Ferencváros mind a tizenkét választókörzetében összegyűjtötték az önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges ajánlások többszörösét és azokat leadták a helyi választási irodában.

"Rakétamentes vakáció"-program izraeli gyerekeknek

Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt látogat Magyarországra a két hónapja tartó rakétatámadások által leginkább sújtott izraeli városokból, kibucokból.

Tarlós az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítására alapozna

MTI/Bruzák Noémi

Az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítását tűzte ki célul Tarlós István választási győzelme esetén, továbbá az ebben a négy évben tapasztalható szellemiség folytatását ígérte.

Leadta az ajánlói aláírásokat a Fidesz-KDNP Győrben

Leadta a szükséges számú ajánlást a Fidesz-KDNP 16 képviselőjelöltje és a polgármesteri székért újrainduló Borkai Zsolt.

Zombor: egy rendkívül súlyos és rettegett betegség előzhető meg az ingyenes HPV-oltással

MTI/Beliczay László

"Egy rendkívül súlyos és rettegett betegség, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltásával."

Rogán: negyedével is csökkenhetnek az átlagos adós terhei

Rogán Antal szerint még a forintosítás nélkül is a negyedével csökkenthetnek egy átlagos devizahiteles terhei a bankokat elmarasztaló jogerős ítéleteket követően az elszámolási törvény nyomán.

Környezeti nevelés fogyatékkal élők számára is

freedigitalphotos.net/dan

Fogyatékkal élő embereket is bevonva mutatja be természet- és környezetvédelmi programját a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és az Ösvény Oktatóközpont az újpesti városnapokon.

Kiadvány készült a magyarországi hospice ellátásról

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Az Emmi szerint a tankönyvek úton vannak az iskolákba

freedigital/panuruangjan

Sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés előtt még nem kapták meg példányaikat az új tankönyvekből. Most akkor mi igaz?

Ebola-láz: útmutatót állított össze az egyetemeknek az ÁNTSZ

Ezekben a hetekben több felsőoktatási intézménybe is érkeznek hallgatók az Ebola-járvány által érintett országokból, jellemzően Nigériából. A járványügyi kockázat kezelésére útmutatót állított össze az ÁNTSZ, melyben hangsúlyozzák, hogy tünetmentes, a kockázati csoportba nem tartozó személyekkel szemben semmilyen megszorító intézkedést, így elkülönítést sem szabad alkalmazni

Már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az ajánlásgyűjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet.

Az Erste Bank perében is halasztottak

Szeptember 10-re halasztotta az Erste Bank Hungary kontra magyar állam devizahiteles perben az elsőfokú ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a kedden megkezdődött perben.

Devizahitelek: halasztás a Raiffeisen ügyében is

MTI/Illyés Tibor

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a Raiffeisen Bank magyar állam ellen indított perében, egyúttal végzéssel elutasította a felperes bank azon indítványát, hogy az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz forduljanak a per tárgyában.

Bölcskei: újra a diákoké az egykori debreceni Református Főgimnázium

"Újra a gimnazistáké és az általános iskolásoké lesz az egykori debreceni Református Főgimnázium, a diákok hétfőn már a megújult iskolaépületben kezdhetik meg a tanulást."

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI/Honéczy Barnabás

Megkezdte a rászorulóknak gyűjtött tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! elnevezésű jótékonysági program keretében, de a 250 forintos felajánlásokat a 1353-as adományvonalon továbbra is várják.

Megújult a kormányzati ügyfélvonal

A 1818-as telefonszámon hívható központot Pintér Sándor belügyminiszter adta át kedden Budapesten.

Devizahitelek: újabb elhalasztott döntés

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék kedden.

Devizahitelek: hosszas iratismertetéssel kezdődött az Erste pere

A bank keresetében a bírósági eljárás felfüggesztését és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió bíróságához való fordulást indítványozta.

Wetzel: 2018-ra egymillióan szerezhetnek magyar állampolgárságot

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kormányzati prioritás, hogy 2018-ra egymillióan szerezhessék meg a magyar állampolgárságot és élhessenek az ezzel együtt járó joggal.

Hosszú nap a devizahiteles-perekben: sorra napolt a bíróság

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) állam ellen indított devizahiteles perében is szeptember 9-re halasztotta a döntést a Fővárosi Törvényszék.

Csökkent az árverezésre ítélt ingatlanok száma

Fotó: freedigitalphotos.net/iosphere

A harmadik negyedévben 2775 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok az előző negyedévi 4612 után.

142 pénzintézetnek kell visszafizetnie a jogszerűtlenül behajtott költségeket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) befejezte a teljes hitelintézeti szektort érintő díjemelési vizsgálatsorozatát, ennek során összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki és 142 intézménnyel szemben hozott intézkedést. A pénzintézetek több ezer fogyasztó számára térítették, illetve térítik vissza a jogszerűtlenül megfizettetett díjat, költséget.

A bíróság elutasította az OTP csoport kereseteit, a cégek újra benyújtják

Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

A bíróság különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit, a pénzintézetek ezeket módosított formában ismét be fogják nyújtani.

Jogerősen is életfogytiglan a volt feleségét halálra késelő állatorvosnak

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az életfogytig tartó fegyházbüntetését, aki több mint száz késszúrással megölte volt feleségét, és súlyosan megsebesítette annak élettársát tavaly májusban Pécsett.

A PTE nyilatkozatot kér az Ebola-országokból érkező hallgatóktól

Fotó: pte.hu

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) 48 hallgató érkezik a tanévkezdésig Afrika Ebola-fertőzéssel érintett országaiból. Az egyetem felkészült a hallgatók fogadására.

Zalában az LMP-nek két polgármesterjelöltje van

Zalaegerszegen önálló polgármesterjelöltet indít, Nagykanizsán civilekkel közös jelöltet támogat, megyei listát azonban nem állít Zalában a Lehet Más a Politika párt.

Több mint 242 milliárd forint állami vagyon van a vízművek kezében

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Ennyit kezelnek a többségi állami tulajdonú, regionális vízműtársaságok - derül ki az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorcium által végzett vizsgálatból.

Tanévnyitó szakmai konferenciák megújult formában

Idén megújult keretek között: három egymást követő napon, az ország három helyszínén, de ugyanazzal a programmal rendeznek szakmai tanévnyitó konferenciákat.

Több tízezer liter ásványvizet vontak ki a forgalomból

Fotó: NÉBIH

12 különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Pseudomonas és nitrition volt határérték felett a kivont tételekben.

49 éve polgármester - és újra nekifut Veresegyház első embere

Újraindul posztjáért a Pest megyei Veresegyház 1965 óta hivatalban lévő polgármestere az októberi önkormányzati választáson.

Nyílt napokon mutatkozik be a Kello kibővített kínálata

Fotó: FB/Könyvtárellátó Kft.

Kétnapos, ingyenes rendezvényen mutatja be megújult arculatát és kibővített termékkínálatát pénteken és szombaton a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) Budapesten.

Kölcsönözzön ne csak recepcióst, de komplett recepciót

Az elmúlt néhány hónap a munkaerő kölcsönzés dinamikus bővülését hozta. A létszámstop és a bővülő termelési igények közötti ellentmondás feloldásának egyik megoldását kínálja a kölcsönzött munkaerő.

Szenzációsan rossz jegesvideóval kampányol Falus Ferenc

Fotó: FB/Falus Ferenc Budapest új főpolgármestere

Pár napja a közösségi követőit kérdezte a főpolgármester-jelölt, bevállalja-e a politikuskörökben most már kötelező kihívást jelentő Ice Bucket Challange-et. Bevállalta.

Nem az nyugszik alatta, kinek neve a sírkövön áll - most helyreteszik

Az első világháborúban elesett katonák felcserélt sírköveit állítják vissza eredeti helyükre a kaposvári Hősök temetőjében.

Tanszercsomagokkal segítenek a rászorulókon

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Önkéntesek - köztük Wolf Kati, Katus Attila, valamint a Segélyszervezet iskolakezdési segélyprogramját támogató Herlitz Hungária és Magyar Posta munkatársainak - bevonásával kedden kezdi meg az első tanszercsomagok összeállítását és kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Diákhitel Központ: hűen a nyereségcél nélküliséghez

A hallgatói hitelrendszert működtető Diákhitel Központ (DK) Zrt. 2014 első fél évét nulla forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, a társaság az első hat hónapban bruttó 8,9 milliárd forint hitelt folyósított.

Kocsis Máté az első nyilvántartásba vett polgármesterjelölt

Fotó: FB/Dr. Kocsis Máté

Nyilvántartásba vették az első polgármesterjelöltet az október 12-i önkormányzati választásra: a fővárosi, VIII. kerületi választási bizottság Kocsis Mátét (Fidesz-KDNP) vette nyilvántartásba hétfő délután.

Vesztegetés gyanújával nyomoz a rendőrség honosítási kérelmek ügyében

Hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, köztük a Szekszárdi Járási Hivatal egyik kormánytisztviselője ellen.

Devizahitelek: az MKB ügyében is elhalasztották a döntést

MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését az MKB Bank Zrt. kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn, hasonlóan a nap során a K&H ügyében született döntéshez.

Devizahitelek: az eljárás felfüggesztését és Ab-hoz fordulást kért az MKB

Az MKB Bank Zrt. az eljárás felfüggesztését, és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió Bíróságához fordulást indítványozta a hétfőn a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött újabb devizahiteles perben.

Devizahitelek: újabb bankok és pénzintézetek adtak be kereseteket

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A rendelkezésre álló határidő utolsó napján, hétfőn még 9 bank és 15 pénzintézet fordult bírósághoz a devizahiteles szerződések ügyében.

Manipulált felvételekkel zsarolhatják Kiskunfélegyháza polgármesterét

Rendőrségi feljelentést tesz Kiskunfélegyháza fideszes polgármestere, mert - mint mondta - manipulált hangfelvételekkel zsarolják, és arra próbálják rávenni, hogy lépjen vissza az indulástól az októberi önkormányzati választáson.

Csütörtökön hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárokat

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.