Nepáli földrengés: magyar szervezetek is próbálnak segíteni

Forrás: RSOE EDIS

Akadoznak a mobilhálózatok, internet és tévéadások nincsenek, még sincs pánik és aki tud, segít. Utórengések még várhatók.

Mentőkutyás bemutatót tartanak Szentendrén

Mentőkutyás gyakorlatot tartanak vasárnap Szentendrén, amellyel azt mutatják be, hogyan kutatják a túlélőket az állatok egy lezuhant repülőgép roncsai között.

Lakhatási támogatást is kaphatnak a rendvédelmi dolgozók

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy a tervek szerint hamarosan ingyen, tehát kamatmentes lakáshitelhez juthatnak a rendvédelmisek.

Leszedette a fóliát két másik trafikjáról a kaposvári dohánybolt tulajdonosa

Leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról az a tulajdonos, akinek az egyik kaposvári trafikjában szerdán meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt.

hirdetés

Felkészültek az idei szezonra a balatoni vízimentők

A Balaton körül mintegy 80 strandot, és az országban további 15-20 strandot fognak felügyelni a szakszolgálat tagjai. Idén nemcsak fiataloknak, hanem felnőtteknek is nyári munkalehetőségeket kínál a szervezet.

I Bike Budapest kerékpáros felvonulás a fővárosban

Több tízezer kerékpáros részvételével indult el az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás szombaton délután a fővárosban, a Bakáts térről.

14 napon belül diagnosztikai időpontot kapnak a daganatgyanús betegek

Ha a háziorvos a CT-, MR- vagy összetettebb laboratóriumi vizsgálatra nem kapja meg a betege számára a 14 napon belüli időpontot a területileg illetékes szolgáltatótól, azonnal jelzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP). Ezt követően az OEP intézkedik, másik szolgáltatóhoz irányítja a beteget.

Zombor: napokon belül vitára bocsátják az új alapellátási törvényt

A jogszabály nem kíván változtatni a fenntartón, vagyis az egészségügyi alapellátás továbbra is a helyi önkormányzatok feladatkörébe tartozik majd, de...

Miskolcra is költözhetnek állami intézmények

Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el, idén döntés születik arról, hogy melyik állami intézmény költözik a városba.

Miskolc Pass turisztikai kártyarendszer indul

Számos turisztikai szolgáltatónál további kedvezményeket is igénybe lehet venni, a kedvezmények mértéke akár 23 ezer forint értékű is lehet.

Súlyos bírságra számíthatnak az adatkezelők

Az "infotörvény" 2012 januári hatályba lépése óta a hatósági jogalkalmazás szigorodása figyelhető meg a bírságolási gyakorlat alapján.

Ökumenikus kápolna épült Ópusztaszeren

Kápolna épült az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban; a Pallaviciniek egykori ányási kápolnájának mása Az ökumenikus vallási útvonal kialakítása Temes és Csongrád megyében elnevezésű projektnek köszönhetően látható mostantól.

Hosszú távú döntéseket kell hozni a bevándorlás ügyében

A májusban induló nemzeti konzultációtól azt várja a kormány, hogy élő képet kapjon, hogyan vélekedik a magyar társadalom a bevándorlás kérdéseiről, és az alapján hozzon közép- és hosszú távra szóló stratégiai döntéseket.

Megvannak a Nemzetközi Beruházási Bank tanácsának magyar képviselői

A tisztségekre a nemzetközi pénzügyi kapcsolatokért felelős minisztert, valamint az adó- és pénzügyekért felelős államtitkárt jelölte ki a kormány.

Vitatja a bank döntését? Így kaphat segítséget!

Minden jogi segítséget megkapnak a Magyar Nemzeti Banktól a devizahitelesek a banki elszámoltatásban. Több jogorvoslati lehetőség is van, a végső fórum pedig a bíróság, ahol nem peres eljárásban kell egyezségre jutni.

764 millióért rendel Bogányi-zongorákat a kormány

Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek.

Megjelent az iskolatej-rendelet

Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Emelkedhet a duális képzésben részvevő diákok és képzőhelyek száma

A szakképzés rendszerének módosításával a duális képzés képzőhelyeinek száma 8 ezerről 20 ezerre, a diákok száma 50-ről 70 ezerre növekedhet 2018-ra.

Schmidt Mária: meg kell mutatni a fiataloknak, mi volt itt azelőtt

Negyedszázaddal a kommunizmus megdöntése után meg kell mutatni a fiataloknak, hogy mi ért véget - mondta a történész.

Főkefe-fizetés: az FKF visszautasítja a politikai vádakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.(FKF) pénteken közleményében határozottan visszautasította a vezetők fizetéséről szóló állításokat.

Több mint 1200 milliárd forint jut település- és területfejlesztésre

Megyei fejlesztési területekre 850 milliárd forint, városfejlesztésre pedig 380 milliárd forint jut a 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusban.

Jelentős felsőoktatási fejlesztések valósulhatnak meg a Nyugat-Dunántúlon

Az egész nyugat-dunántúli régió számára meghatározó jelentőségű felsőoktatási fejlesztések valósulhatnak meg abból a több mint félmilliárd forintnyi pályázati támogatásból, amelyet az Új Széchenyi Terv keretében kapott a Nyugat-magyarországi Egyetem a szombathelyi duális gépészmérnökképzésre, valamint a Talentum Műhelynek a tudományért és a tehetségekért indított programjára.

Esztergomot több mint 900 millió forint megfizetésére kötelezték

Esztergomnak több mint 900 millió forintot kell megfizetni az élményfürdő építésével kapcsolatos per részítélete alapján. Az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda a város fellebbezését egy nap késedelemmel nyújtotta be, így a végzés jogerőre emelkedett.

A balatoni kiskereskedők vasárnapi mentessége mellett foglaltak állást

A balatoni kiskereskedők kapjanak mentességet a vasárnapi zárva tartás alól - ezt a törvénymódosító kérést fogalmazta meg a Somogy Megyei Közgyűlés a pénteki ülésén. A testület annak szorgalmazására is felkérte az elnököt, hogy vegyék ki a törvényből a trafikok portáljainak fóliázására vonatkozó részt.

Jogerősen két és fél évre ítélték Hunvald Györgyöt

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla Hunvald Györgyöt, a főváros VII. kerületének korábbi szocialista polgármesterét az önkormányzat nevében kötött, valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt.

12 kérdésben konzultálna a kormány a bevándorlásról

A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.

Romagyilkosságok: a negyedrendű vádlott védője is új eljárást indítványozott

Hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú ítéletet a negyedrendű vádlott ügyvédje is, akárcsak a többi vádlott védője. Az ügyben várhatóan május 8-án hirdetik ki a másodfokú határozatot.

Szorosan együttműködik a magyar és az amerikai légierő

Hende Csaba honvédelmi miniszter szorosnak nevezte a Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok légiereje közötti együttműködést, amelyet Colleen Bell amerikai nagykövet szerint is folytatni kell.

Jól akar keresni? Havi 1,8 milliós a fizetés az FKF Zrt.-nél

A PM közérdekű adatigényléssel fordult az FKF Zrt.-hez, hogy megkaphassák a vezetőkre és vezető tisztségviselőkre vonatkozó legfrissebb adatokat.

Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma

A háztartási méretű naperőművek összes teljesítőképessége 2012-ben megnégyszereződött az előző évihez képest, 2013-ban és 2014-ben pedig megduplázódott.

Bemutatták az 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogram idei nyerteseit

A Barta Zsolt által 2012-ben életre hívott programra idén több mint ötszáz, rendkívül változatos területeken tevékenykedő fiatalra érkezett ajánlás az ország szinte minden részéről.

Orbán nem akar olyan lenni, mint egy "lukas" sajt

Akinek ki-be járkálnak a határain.

Barcza György: húsz év alatt eltűnhet a devizaadósság

Évi 2-3 százalékkal csökkenhet a devizaadósság aránya, így öt év alatt nagyjából 20 százalékra apad és mintegy húsz év alatt ki is vezethető a rendszerből, ha az esedékes lejáratokat Magyarország forintból tudja törleszteni.

A DK feljelenti Matolcsyt

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával.

Vége a Parlament előtti sátorozásnak

Április végéig el kell bontania a Kossuth tér közepén felállított sátrait az ott "tiltakozó" Ország Gyűlése Mozgalomnak, miután a rendőrség után a bíróság szerint is a szervezet visszaél a gyülekezési joggal.

A bankok az elszámolást követő 15 napon belül kötelesek a pénzügyi teljesítésre

A devizahiteles ügyfeleknek az elszámoló levél átvételétől számított 30 nap áll rendelkezésére a panaszok jelzésére, a pénzintézetek pedig legkésőbb az elszámolást követő 15 napon belül kötelesek az elszámolás pénzügyi teljesítésére.

Brókerbotrány - Elrendelték a Quaestor felszámolását

A végzéssel egy lépéssel közelebb kerülnek a kötvényesek a kárpótláshoz, ugyanis a cég felszámolását követően jöhet szóba a kártalanítás.

200 éves rajz alapján folytatódik az Angolpark felújítása Tatán

A tervezett rekonstrukció az Eduard Riesse által 1823-ban szerkesztett helyszínrajz figyelembe vételével történik, mintegy 250 millió forint uniós pályázati támogatás felhasználásával.

Eredetvédelmet kapott a makói hosszúgyökér

A petrezselyemfélékhez tartozó makói hosszúgyökér segítheti a helyi gazdálkodókat abban, hogy könnyebben és magasabb áron értékesíthessék a terményt.

A kormány az EB-hez fordult az Altus megbízása miatt

A kormány az Európai Bizottság illetékes hatóságaihoz (EB) fordult a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízása miatt.

Nyolc évet kapott egy volt rendőr szemérem elleni erőszak miatt

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak, illetve ennek kísérlete miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság, az ítélet nem jogerős.

ÁSZ-ellenőrzést kér a kormány a befektető önkormányzatoknál

24 olyan önkormányzat volt, amely befektetett a Quaestornál, a Buda-Cashnél, illetve a Hungária Értékpapír Zrt.-nél. Közülük a legtöbbet, körülbelül 3,5 milliárd forintot Százhalombatta kockáztatta.

Kész a cigánymisszós kutatás

Alapvető változásokat okoz a közösséghez való csatlakozás.

Értékszállítók sztrájkja: folytatják a bértárgyalásokat a posta vezérigazgatója szerint

A munkáltató nem látja biztosítottnak a szakszervezet által követelt, 5 százalékos béremelést a Magyar Posta leányvállalatának, a JNT-nek az üzleti tervében.

Aki csak teheti, legyen önellátó élelmiszerből!

De legalább azokat a zöldségeket és gyümölcsöket termelje meg magának, amelyeket elfogyaszt.

Kaposvári gyilkosság: törvénymódosítás kéne a lesötétített portálok miatt

Fontos lenne, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló bűncselekmény. A Dohánykereskedők szerint is újra kell gondolni a trafikok elsötétítését.

A Debreceni Ítélőtáblán folytatódott a tíz év börtönre ítélt szegedi büntetőbíró pere

Bizonyítási indítványok elbírálásával és perbeszédekkel megkezdődött csütörtökön a Debreceni Ítélőtáblán az első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélt szegedi büntetőbíró pere. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat bilincsben vezették be a másodfokú tárgyalásra.

Inkább ne: Az OFI a tankönyvek új generációját szeretné megteremteni

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a tankönyvek új generációját szeretné megteremteni; a cél az, hogy a tanulói aktivitás növekedjen.

Megkezdődött a Klubrádió kártérítési pere

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön az a per, amelyben a Klubrádiót működtető társaság csaknem 1,4 milliárd forint kártérítés megítélését kéri, azért, mert a médiatanács éveken keresztül nem kötött velük szerződést a korábban pályázaton elnyert fővárosi frekvencia használatára.

Természetvédők: a kormány elvenné a védett területeket az illetékesektől

A természetvédő szervezetek szerint csütörtökön egyértelművé vált, hogy a kormány célja nem a földvagyon egységes kezelése, hanem a nemzeti parki földek elvétele az illetékes szervektől.

Megbízott ügyvezető a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. élén

Nem volt cirkusz, közös megegyezéssel távozott a cég éléről Kriza Zsigmond.

Anyagtudományi tudásközpontot hoznak létre Nógrád megyében

A magas hőmérsékleten is szilárd anyagok és a fejlett szennyvízkezelési technikák ipari bevezetésével foglalkozó központtól a többi között azt várják, hogy munkahelyeket teremtsen.

Liget Budapest: a zuglói képviselő-testület van, amit támogat, van, amit nem

A polgármester kifogásolta, hogy a kormány eddig a megkérdezésük nélkül hozott döntéseket.

Konferencia az alaptörvényről: a magyar alkotmánynak nemzetmegtartó ereje van

A Magyarország első írott alkotmánya, az 1949-es kommunista alkotmány megtagadta értékeinket és hamis ideológiákra épült. A mostani meg...

Van a magyar igazságszolgáltatásban olyan, amiből nem lett sikertörténet? Van...

Handó Tünde szerint 2012 óta a bíróságok nem csak önmagukhoz képest tudtak előre lépni sok területen, hanem az Európai Unió palettáján is.

Felállt a mobil, flexibilis árvízvédelmi gátfal Békés megyében

Bemutatták a magyar fejlesztésű mobil, flexibilis árvízvédelmi gátfalat Békés megyében, a Kettős-Körös hullámterében csütörtökön. KÉPEK!

Brókerbotrány: volt PSZÁF-elnök nem emlékszik kiemelt jelentőségű eseményre

Farkas István, aki 2004 és 2009 között volt a PSZÁF felügyeleti tanácsának elnöke, halaszthatatlan elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott megjelenni az albizottság előtt, de Szűcs Lajos (Fidesz) elnöknek címzett levelét felolvasták az ülésen.

Tarlós: a Széll Kálmán tér felújítása a legalacsonyabb árajánlat alapján folyik

"Számomra mindegy, hogy ki a kivitelező, csak végezze el rendesen a munkát."

Csökkentsék öt százalékra a baromfihús áfáját is?

Ha a sertéshús áfája az eddigi 27-ről öt százalékra csökken, és a kormány ezzel a szegényeken akar segíteni, adja magát a kérdés, hogy miért nem a baromfihús áfáját csökkentik.

Balog: együtt maradhat a Raoul Wallenberg Szakközépiskola

Az emberi erőforrások minisztere azt javasolja a kormánynak, hogy maradjon együtt a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola a jövőben is.

Transparency International: a kormány derítse ki a korrupt uniós pénzfelhasználás felelőseit!

A Transparency International (TI) Magyarország nyílt levelet küldött Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, azt követelve, hogy a kormány akár büntetőjogi eszközökkel is derítse ki, ki felel a "korrupt és pazarló" európai uniós pénzfelhasználásért.

MNB: hazugságkampányt indítottak a jegybank vezetői ellen

Hazugságkampányt indítottak balliberális sajtóorgánumok és ellenzéki pártok a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői ellen.

Egymilliárdból képeznek intervenciós szakembereket

Uniós forrásból, egymilliárd forintos támogatási összegből ingyenes képzéseket indít a koragyermekkori intervenció témakörében a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek számára a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.

A volt PSZÁF-elnök nem emlékszik kiemelt jelentőségű eseményre

Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi vezetője semmi olyan eseményre nem emlékszik, amely kiemelt jelentőségű lett volna a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír Zrt., valamint a Quaestor esetében.

Kovács Árpád: az adóoldalon 100-120 milliárd forint körüli mozgástér van

A Költségvetési Tanács (KT) elnöke szerint az idei gazdasági növekedés 2,5-3,5 százalék közötti is lehet.

Stabil erőviszony a pártok között, a Jobbik kissé megtorpant

Nem történt számottevő változás a pártok támogatottságában az elmúlt egy hónapban.

EMMI: nem kell már diáktüntetni, mert nincs okuk rá - sőt, nem is volt

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatási államtitkársága szerint okafogyottá váltak a diáktüntetések, mert teljes mértékben megvalósul az egyetemi autonómia és a szabad szakválasztás, ahogyan eddig is.

Jobban teljesítünk születésszám, halálozás, házasságkötés terén is

Többen születtek és többen is haltak meg 2015 első két hónapjában, mint egy éve ugyanebben az időszakban, továbbá többen is kötöttek házasságot.

MNB: több lakás épülhet az nhp miatt

Az új lakások kínálati oldala fog bővülni azáltal, hogy a lakóingatlanok építésének lehetősége bekerült a növekedési hitelprogramba (nhp).

Czibere: több tízezer megváltozott munkaképességű ember kaphat munkát

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bizakodó.

Kamaraelnök: a könyvvizsgálónak nem feladata a nyomozás

A könyvvizsgálóknak nincs nyomozati jogkörük, nem hallgathatnak le telefonokat és azért nem tárhatják fel a visszaéléseket, mert nem ez a feladatuk.

Jószolgálati látogatásra Ukrajnába érkezett a köztársasági elnök felesége

Tízmillió forint értékű gyógyszeradományt nyújtott át, egészségügyi központot keresett fel és helyi vezetőkkel találkozott szerdán Lembergben (Lviv) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) jószolgálati nagyköveteként Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki kétnapos látogatásra érkezett Nyugat-Ukrajnába.

Egy volt jobbikos politikus szerint a Jobbik kampányát is támogatta az Épkar Zrt.

A Jobbik egykori szentendrei elnöke az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta: azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t., amely szerinte a szegedi Jobbik kampányát is támogatta.

Egy évvel tovább finanszírozná az állam a doktoranduszképzést

Az eddigi három év helyett négy évet finanszíroznának a doktornaduszoknak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.