ELTE: nem történt szabálytalanság az ösztöndíjak felosztásakor

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Az ELTE szerint bár néhány kirívó esetben egy-másfél milliós ösztöndíjtételeket is kifizettek, nem merült fel a törvénytelenség gyanúja, a rendelkezésre álló keret felosztása minden esetben a jogszabályi előírások és az egyetemi szabályzatok szerint történt és történik.

Rákay Philip távozik a közmédiától

Rákay Philip nevéhez fűződik a többi között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok, illetve A Dal című műsorok elindítása, valamint az M2 gyerekcsatornává alakítása.

Folyamatosan bővül a szelektív hulladékgyűjtés az iskolákban

A PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok március 1-jétől használt "e-kütyüket", egyebek mellett tableteket, digitális fényképezőgépeket és kamerákat is gyűjthetnek.

Orbánt Simicskáról, a Putyin-koszorúzásról és a gazdaság helyzetéről kérdezték

Simicska Lajos nagyvállalkozó kijelentéseiről, Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti koszorúzásáról, továbbá a gazdasági adatokról, a külföldön munkát vállaló magyarokról és egy földpályázatról is kérdezte az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnököt a parlamentben hétfőn, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

hirdetés

S.O.S Bajban az erdő! - sikeres volt a közmédia tematikus napja

Sikeres volt a közmédia vasárnapi, S.O.S Bajban az erdő! címmel megrendezett tematikus napja, amelyen a decemberi ónos eső okozta károk helyreállítását célzó társadalmi szolidaritást állították a középpontba, a kezdeményezés adományvonalát már több mint 40 ezren hívták.

Madárinfluenza: több mint százezer szárnyast öltek le Füzesgyarmaton

Befejeződött a több mint százezres kacsaállomány felszámolása a füzesgyarmati baromfitelepen, ahol a múlt héten mutatták ki a madárinfluenza vírusát. Az egyedekben kimutatott H5N8 szerotípusról még nem tapasztalták, hogy emberre is átterjedt volna.

Miniszteri biztos: Magyarország megőrizte vezető szerepét a Duna-stratégiában

freedigitalphotos.net/taesmileland

"Az országok látják az együttműködés értékét, tisztában vannak azzal, hogyan lehet közösen feltérképezni az egy adott régióra jellemző problémákat és a válaszokat kidolgozni."

Megkezdődött a NATO idei válságkezelési gyakorlata

Menekültügyi és abból fakadó járványügyi problémák kezelése, valamint a kibertámadás elhárítása áll a NATO idei válságkezelési gyakorlatának középpontjában.

Elérhetők az utolsó GOP forrású pályázati felhívások

freedigitalphotos/ddpavumba

A 2007-2013. évi, idén záruló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásából utolsóként elérhetők a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, valamint az informatikai témájú kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) projekteket fejlesztő kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati felhívások.

Vége a segélyből élésnek Hódmezővásárhelyen

Széleskörű egyeztetést követően új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen. A szabályozás célja egy igazságos, a méltányosságot messze szem előtt tartó, átlátható rendszer kialakítása volt.

Sorsok Háza: lejáratási koncepcióra gyanakszik az alapítvány

FB/Sorsok Háza

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szeretné folytatni a megkezdett munkát, hogy az intézmény megnyithassa kapuit a józsefvárosi pályaudvar volt területén.

Nem csökken a feketefoglalkoztatás - 100-ból 73 munkaadó bajban van

A munkaügyi hatóság tavaly több mint 18 ezer munkáltatót ellenőrzött, és ennek során a foglalkoztatók 73 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont foglalkoztatottak 71 százalékát, mintegy 101 ezer munkavállalót érintették.

A UPC ellen indított eljárást a GVH

freedigitalphotos/cuteimage

Nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelték, hogy a UPC a 29-es számozási körzetben (Monoron és környékén) alacsonyabb színvonalú (kisebb le- és feltöltési sebességű) internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért.

Roamingdíjak eltörlése: "Ha kell, minden EP-képviselőt fellázítok az ügy érdekében!"

Pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője a roamingdíjak eltörlése érdekében.

Kész Zoltán kedden veheti át a mandátumát

freedigitalphotos/Simon Howden

Jogerőssé vált a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem.

Milliós ösztöndíjat is fizettek az ELTE-n

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) az egy hallgatónak kifizetett ösztöndíjak összege pár ezer forinttól egy-másfél millióig terjedt.

Másfél milliárd hajléktalanok foglalkoztatására

freedigitalphotos/PANPOTE

A Belügyminisztérium az idén a civil-, illetve karitatív szervezetek, valamint az egyházak további bevonását tervezi a közfoglalkoztatás rendszerébe; az egyik ilyen új mintaprogram a hajléktalan emberek értékteremtő munkáját célozza.

GKI: lassuló növekedés, felminősítés lehet idén

A tavalyi kiugróan gyors, 3,5 százalékos bővülés után idén már lassulást, 2 százalékos gazdasági növekedést valószínűsít a GKI, valamint azt, hogy hitelminősítők az év második felében javítani fogják Magyarország besorolását.

Három településen tartottak időközi választást vasárnap

freedigitalphotos/cuteimage

Karcagon nincs változás, "a kitartó munka meghozta gyümölcsét, Kanász-Nagy László győzelmet aratott a Jobbikos jelölt fölött".

Indul a harmadik kulturális közfoglalkoztatási program

"Értékalapú közösségszervező munkálatokat szeretnének életre hívni, és a kultúra terjesztésével egy minőségibb életszínvonalat biztosítani azok számára is, akik eddig nem fértek hozzá a kulturális javakhoz vagy közösségekhez".

Nincs rendben a magyar energiaszabályozás (sem)

Luxemburg és Belgium esetében már tavaly eljárás indult, most pénteken pedig Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Németország és Olaszország kapott hivatalos felszólító levelet.

Mit ír a Háárec a magyar zsidókról?

A balliberális lap az európai zsidók helyzetét bemutató, az antiszemitizmus erősödésének okait kutató sorozatában foglalkozik Magyarországgal.

Jelentős felhőzetcsökkenés hétfő estétől várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

A jegybanknak kellene kártalanítania a DRB-bankcsoport ügyfeleit?

Az MNB 260 milliárd forintot költött "teljesen felesleges oktatási programokra".

"Megélhetési": a 129 feltartóztatott közül 19 volt koszovói

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

100 éves a budapesti autóbusz - megnyílt a programsorozat

Egy elektromos meghajtású flotta forgalomba állítását is tervezik, ezek előreláthatóan a Várnegyedben és a Margitszigeten fognak járni.

Nemes egyszerűséggel: "az V. kerület fideszes kifizetőhelyként működik"

A Belvárosban a felügyelőbizottsági tagok egységesen havonta 220 ezer forintot, míg a testületek elnökei havi 357 ezer forintot kapnak, az adott társaság felelősségi körétől függetlenül.

Vajon melyik csapat adja a legjobb tanácsokat Tisza István magyar miniszterelnöknek?

A történet a szarajevói merénylet utáni mozgalmas hetekben játszódik. A versenyzőknek a külpolitika és a Szerbiának adott hadüzeneten túl számos belpolitikai kérdést is meg kell válaszolniuk.

A Terror Háza: eltűntek estére a Nyemcovra emlékező tárgyak

"Tiltakozzunk az ellen a világ ellen, ahol újságírókat és politikusokat lőhetnek agyon!" - írják az esemény leírásában a szervezők.

Erősítenék az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat

Vasárnap lép életbe az önálló bírósági végrehajtók ellenőrzésének részletszabályait rögzítő kormányrendelet.

Ismét több állomásra érkeztek új mentőautók

freedigitalphotos.net/dan

8 rohamkocsi mellett 13 mentőgépkocsi érkezett a mentőállomásokra a félmilliárd forintos beszerzésből.

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a HÖOk közgyűlése

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyűlésén.

Ellenzéki főhajtás Budapesten

MTI/Máthé Zoltán

Az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a PM és az MLP közös főhajtással emlékezett szombat délután Budapesten az orosz nagykövetség előtt Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikusra, akit szombatra virradóra lőttek le Moszkvában.

Megbüntették Czeizel Endrét

Czeizel Endre egyebek mellett olyan megállapításokat tett, melyek szerint egy mesterséges megtermékenyítés során az orvos azt a petesejtet és ondósejtet használja, ami éppen akkor adódik. Ezért 50 százalékkal több a fejlődési rendellenesség.

Buda-Cash: sikkasztás gyanújával nyomozás indult

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak.

Lázár felülvizsgálná a közműcégek számlázási, mérési gyakorlatát

Az állami kézbe került Főgáz átvilágításánál a számlázás, a mérés manipulálására utaló adatokat találtak.

Feljelentéskiegészítés az ORÖ pénzköltései miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség abban az eljárásban, amelyet Hadházy Ákos kezdeményezett az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt.

Vasárnaptól megváltozik a szociális támogatási rendszer

Március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig.

Átalakulnak az egészségügy háttérintézményei

freedigitalphotos.net/dan

Március 1-jével átalakul számos egészségügyi háttérintézmény, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága szerint ezáltal átláthatóbb lesz és egyszerűsödik az ágazat háttérintézményi rendszere.

Megvan Vitézy Dávid új feladatköre: koncepciókidolgozó

A közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására miniszteri biztossá nevezték ki a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatóját.

Új vezetés a Magyar Szakszervezeti Szövetség élén

freedigitalphotos/Vichaya Kiatying-Angsulee

Kordás Lászlót választották a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnökévé a következő négy évre a küldöttek a szövetség pénteki, első kongresszusán, amelyet Budapesten tartottak. Az alelnök Székely Tamás lett.

A keményen dolgozó emberektől az "egy a tábor, egy a zászló"-ig

A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk - tűzte célul Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Az E.on is méltányosságot hirdetett

freedigitalphotos/ Idea go

Méltányos eljárásra számíthatnak a rendkívüli helyzetben a Buda-Cash ügyben érintett E.on-ügyfelek.

Ellenzéki évértékelő-értékelő

A miniszterelnök évértékelő beszéde után az ellenzéki pártok képviselői elemzik az elhangzottakat.

Szembesültek a mindennapos testnevelés infrastrukturális hiányaival

freedigitalphotos/Ambro

A parlament oktatási és kulturális bizottsága napirendre tűzi a mindennapos testnevelés infrastrukturális hátterének áttekintését.

Hóman Bálint rehabilitálását kérte az ügyész és a védő is

Az1946-ban háborús bűntett miatt életfogytiglanra ítélt egykori kultuszminiszter, történész felmentését kérte az ügyész és a védő egyaránt a Fővárosi Törvényszéken pénteken tartott perújítási tárgyaláson.

MNB: 60-65 milliárd forint a bankoknál, 30 milliárd a Buda-Cash-nél hiányzik

freedigitalphotos/pakorn

A Buda-Cash a gyanú szerint a DRB bankcsoporthoz tartozó hitelintézetek vagyonának egy részét is eltüntette, nagyjából 60-65 milliárd forint az, amivel a csoport bankjai felé nem tud elszámolni, ezen felül a brókercég körülbelül 30 milliárd forinttal károsíthatta meg saját ügyfeleit.

Gyermekbántalmazás: fellebbezzenek, ne a sajtót tájékoztassák

A törvényszék pénteken sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a Pest Megyei Főügyészség sajtótájékoztató keretében vitatta az elsőfokú bíróság ítéletét a szigetszentmiklósi ügyben.

Évértékelő vezérmondatok: legyünk ismét észnél!

MTI/Koszticsák Szilárd

Szemelvények a miniszterelnök 17. évértékelő beszédéből.

Igen, gyakrabban kellett volna ellenőrizni a brókercégeket...

Varga Mihály hibának tartja, hogy a 2009-es törvénymódosítás csak ötévenként írt elő átfogó vizsgálatot a brókercégeknél, és úgy vélte a gyakoribb vizsgálat és az ellenőrzés módszertanának módosítása segítheti a hasonló problémák megelőzését.

30 év titok: csak a nemzetbiztonság miatt, elvégre atomról van szó

freedigitalphotos/dan

Csak a nemzetbiztonsági okok miatt indokolt adatokra vonatkozik a paksi atomerőmű-beruházással összefüggő harminc évre szóló titkosítás. A Fidesz szerint ugyanazok, akik ma ellenzik, korábban támogatták a paksi beruházást.

Már a kibővített vonalon tréningeznek a villamosvezetők

A villamosvezetők oktatásával megkezdődött pénteken az utasforgalom nélküli próbaüzem az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán.

A Tigáz a DBR bankcsoport nehéz helyzetbe került ügyfeleinek jelentkezését kéri

MTI Fotó: Sallmayer Gábor

A Tigáz segíteni akar azoknak az ügyfeleinek, akiknek a Buda-Cash Brókerház és a kapcsolódó bankok hatósági vizsgálata miatt fizetési nehézségeik adódnak, a társaság a fogyasztók jelentkezését kéri.

Bánáti János: a cégvezetők a hatóságok rendelkezésére állnak

Nem menekültek külföldre a Buda-Cash Brókerház vezetői, az országban vannak és a hatóságok rendelkezésére állnak.

Az NVI elnöke elutasította az előre hozott választásról szóló népszavazási kérdést

freedigitalphotos.net/adamr

Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a jövő évi előre hozott országgyűlési választásra vonatkozó országos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét, mivel az nem felelt meg a formai előírásoknak.

Félmilliárd forinttal támogatja a szabadkai zsinagóga felújítását a magyar kormány

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly márciusi látogatásán még csak 100 milliót ígért.

Már Matolcsy fejét követelik a szocialisták!

Az ügyben szereplő bankcsoport 2010 előtt nem is létezett, "a takarékszövetkezetek államosítása" után jött létre, és a jegybanknak minden eszköze megvolt annak átvizsgálására.

Van, ahol a cégek előre befizetik az adót az új - OTP-s - számlára

A városnak mintegy 41 millió forintja ragadt a bankban, és már szerdán új bankszámlát nyitott.

Nincs jelentős sor a DRB-bankfiókoknál

Rendben kinyitottak a Buda-Cash-ügyben érintett DRB regionális bankcsoport fiókjai pénteken, az MTI tudósítóinak körképe szerint nincs jelentős sorban állás.

A "hazaárulás minősített esete"? 30 évre titkosítják Paks 2-t

A Jobbik úgy látja, hogy "jó cél érdekében is lehet hatalmas pénzt lopni".

Azt mondják, 7,4 százalékra csökkent a munkanélküliség

A munkanélküliek 19,4 százaléka a munkaerőpiacon csak kis számban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki.

Szijjártó nem tud róla, hogy ki akarják rúgni

Arra a felvetésre, hogy esetleg más miniszterek pozíciója sem biztos, a tárcavezető azt válaszolta: nagyon sok időt tölt együtt a miniszterelnökkel, és nem soha hallott tőle ilyen kijelentéseket.

Meghallgatná a bizottság, mit mond Matolcsy a Buda-Cash-ről...

A nemzetgazdasági miniszter és a jegybankelnök meghallgatását kezdeményezi a szocialista bizottsági elnök.

Varga Mihály is mondott valamit a kamerák előtt a brókerbotrányról

A munkabizottság teljes körűen felülvizsgálja az ügyet.

Pert indítanak a fogyasztóvédők a Buda-Cash és a DRB ellen

Beavatkozóként perbe hívják a Magyar Nemzeti Bankot is.

Fizet az aláírásokért az Összefogás Párt

Arra a kérdésre, hogy miért indulnak, azt mondta: a 2018-as győzelem érdekében...

Összegyűltek a tapolcai MSZP-s jelölt ajánlásai

"Az április 12-ei időközi választással azt üzenhetik a választók a kormánynak, nem akarják tovább elviselni azt, hogy négymillió szegény ember él Magyarországon."

Pénteken tartja tizenhetedik évértékelő beszédét Orbán Viktor

Az eseményt több országos televízió és rádió is élőben közvetíti.

Fejlesztik a közszolgáltatásokat Nyíregyházán

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Több mint 2,9 milliárd forint értékű közszolgáltatási keretszerződést kötött a nyíregyházi önkormányzat a 100 százalékos tulajdonában lévő helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-vel.

Szociális minimáljövedelmet kapnak a rászoruló zuglói családok

A XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta Karácsony Gergely (PM) polgármester javaslatát.

A kormány megint az oktatásról tárgyal az egyházakkal

freedigitalphotos/khongkitwiriyachan

A köznevelés egyházakat érintő aktuális kérdéseiről egyeztetett a történelmi egyházak képviselőivel a felelős államtitkár csütörtökön.

Bencsik szerint is "Valami elromlott"

Bencsik András Demokrata-beli mai vezércikkében azokat a szavakat is leírta: kellett a veszprémi pofon.

Harrach: súlyos becsületsértés a Simicskó István elleni vád

freedigitalphotos/emily9

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint méltatlan a szülei vagyoni helyzete kapcsán frakciótársukat ért támadás.

Elmű-Émász: részletfizetést vagy halasztást kérhetnek a nehéz helyzetbe került ügyfelek

Az Elmű-Émász társaságcsoport általános szabályai szerint részletfizetést, esetleg halasztást kérhetnek azok az ügyfelek, akik a DRB bankcsoport bankjainál megszabott kifizetési limit miatt két hónapon belül nem tudják rendezni villanyszámlájukat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.