Megerősítették: Merkel február 2-án érkezik

freedigitalphotos.net/cescassawin

Merkel és vendéglátója, Orbán Viktor miniszterelnök "kétoldalú és európai uniós politikai témákat, az aktuális magyarországi fejleményeket és az ukrajnai helyzetet beszélik meg".

Tüzelőanyag lesz a kidobott fenyőfákból Pécsett

A pécsi erőműbe kerülnek, energetikai célokat szolgálnak a karácsony után kidobott fenyőfák a baranyai megyeszékhelyen.

Bakondi: a katasztrófavédelem sikeresen ellátta feladatát 2014-ben

Javult a szervezet társadalmi és nemzetközi elismertsége is az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője szerint.

A Fidesz kenyérár-csökkentést akar - a pékek meg nem

A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetője viszont azt mondja, jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütőipari termékek árát.

hirdetés

Fővárosi Közgyűlés - 206 milliárdot osztottak el

Elfogadta a fővárosi önkormányzatot és a kerületeket osztottan megillető bevételek idei megosztásáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Magasvérnyomás: új hatóanyagot fogadott be az OEP

Február 1-jétől egy új hatóanyagú készítményt fogadott be a tb-finanszírozásba a egészségbiztosító; a készítmény a pulmonális artériás hipertóniában (a kisvérkörben fellépő magas vérnyomás) szenvedő felnőtt betegek hosszú távú kezelésére javallott.

Csődbe ment a Baobab Travel

Rendőrségi bejelentést tesz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Baobab Travel csődjének ügyében, a hatóság keddi helyszíni ellenőrzése ugyanis meghiúsult az utazási irodánál.

Az MNB tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését

Az AB testület alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette a napi.hu-t tiltott piacbefolyásolás miatt elmarasztaló bírósági ítéletet.

Miniszterelnöki gratuláció Szabó István református püspöknek

A budapesti Ráday utcai református székházban szerdán közgyűlésen megerősítették munkakörében a tavaly decemberben újraválasztott egyházi vezetőt.

Elfogadták a fővárosi településszerkezeti tervet és a rendezési szabályzatot

A két dokumentumot még ebben az évben felül kell vizsgálni a döntés szerint.

Egyetért a DK és a Jobbik: legyen ingyenes az M0-s!

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) is kezdeményezte az M0-s autóút ingyenességének visszaállítását a Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén.

KSH: továbbra is 4,1 millió fölött a foglalkoztatottak száma

A múlt év negyedik negyedévében 4 millió 142 ezren dolgoztak, a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 172 ezerrel nőtt az egy évvel korábbival összevetve.

Két százalékkal kevesebben vannak munka nélkül

A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklődött.

Lakhatási válságmegoldással kampányolnak Veszprémban

Az LMP közösségi bérlakásprogrammal orvosolná az országosan 300 ezer családot érintő lakhatási válságot az ellenzéki párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje szerint.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a tetőtér-beépítés tilalma kárt okoz a társasházaknak

Az MSZP szerint a főváros által javasolt új építési szabályzat hatástanulmányok nélkül lehetetleníti el több ezer társasház jövőképét azzal, hogy megakadályozza a tetőterek beépítését.

Új rohammentők álltak szolgálatba

Új, korszerű roham/esetkocsit ("C" típusú) állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat Tiszaújvárosban, Móron, Szegeden, Budaörsön, Szigetszentmiklóson, Érden, valamint a főváros Pesterzsébeti és Markó utcai Mentőállomásán.

Jön a liftrezsicsökkentés

freedigitalphotos/David Castillo Dominici

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a liftek ellenőrzésének államosítását javasolja.

Vasárnapi időközi önkormányzati választások

Hat településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást, ezek közül három olyan községben polgármester-választást, ahol tavaly októberben senki nem indult a posztért.

Nyílt napokat tart az ELTE

Fotó: elte.hu

Csütörtökön és pénteken nyílt napokat tartanak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), ahol számos program mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a karok képzési kínálatával.

A rezidensszövetség nem tud az egészségügyi elbocsátásokról

Jelenleg szakemberhiány van az ágazatban, így szerintük "nonszensz" lenne olyan szakértői anyag, amelyben tömeges elbocsátásokat valószínűsítenének.

Bíróság elé állítják Fülöpháza polgármesterét

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az ittas polgármester 2013. április 28-án élettársát súlyosan bántalmazta. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett. A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit.

Holokauszt-túlélőkkel beszélgettek diákok Budapesten

Háromszáz diák beszélgetett holokauszt-túlélőkkel és vett részt tárlatvezetésen a budapesti Holokauszt Emlékközpontban kedden a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

Állatkínzás miatt ítéltek el két olasz férfit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Tizenhét kölyökkutya pusztult el miattuk.

Újabb kórházi osztályokon rendeltek el látogatási tilalmat

A héten több egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat a járvány miatt, így a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbetegosztályán.

Gyermekotthonnak gyűjtöttek a balassagyarmati börtön lakói

freedigitalphotos.net/worradmu

A fogvatartottak már harmadik alkalommal ajándékozzák meg a Margaréta Gyermekotthont. Ezúttal két elítélt kezdeményezte a gyűjtést, a 154 ezer forintot 137-en adták össze keresményükből.

Teljessé vált az óvodai ellátottság Budaörsön

Több mint négyszázmillió forintért új óvodát építettek, illetve kibővítettek egy régi épületet Budaörsön, így mostantól minden három évet betöltött gyermeket fel tudják venni valamelyik helyi intézménybe.

Februártól nem verhetnek át a bankok

Az aktualizált kódex szabályai révén a pénzügyi intézmények önkéntesen vállalják, hogy átlátható és felelős magatartást tanúsítanak lakossági ügyfeleik felé a hitelnyújtást megelőzően, a futamidő alatt, és az esetleges fizetési nehézségekkel kapcsolatos eljárásaikban is.

Jogerősen is 15 év fegyházat kapott a kaposvári gyilkos apa

Kovács Zoltán Mátyás 2013. november 27-én éjjel fojtogatta és ütlegelte féléves kislányát, mert a sírásától nem tudott aludni. A gyermeknek a bántalmazás következtében leállt a légzése, életét a mentők már nem tudták megmenteni.

Biztonságosak a hazai nukleáris létesítmények

freedigitalphotos.net/adamr

Az előírásoknak megfelelően működtek a hatóság által felügyelt nukleáris létesítmények, a jelentésköteles, biztonságot érintő események száma kedvezően alakult.

Felfüggesztett börtönt kapott a szekszárdi roma önkormányzat elnöke

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen Sárközi János József, a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének büntetését, akit korábban felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtottak, mert pénzért akart lakáshoz juttatni két rászorulót.

Ezért nincs DK-s alpolgármester Zuglóban

freedigitalphotos.net/adamr

Karácsony Gergely szerint nem volt lehetőség DK-s alpolgármester megválasztására a XIV. kerületben.

Látogatási tilalom a kaposvári kórházban és telephelyein

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el kedden 14 órától határozatlan ideig a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.

Létrejön a Honvédelmi Minisztérium beszerzési hivatala

FB/honvedelem.hu/Rácz Tünde

A honvédségi beszerzések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében februárban megalakul a Honvédelmi Minisztérium (HM) Beszerzési Hivatal.

Módosítaná a menekültügyi törvényt a Magyar Liberális Párt

Megszüntetné a befogadottak munkavállalási korlátozását, hatvanról harminc napra csökkentenék a menekültügyi őrizetet, meghosszabbítanák a menedékkérők jogorvoslati határidejét.

Czibere: A kirekesztés az egész nemzetet sorvasztja el

Fotó: archív

Az integráció elve és alkalmazása olyan nemzeti minimum, amely a társadalmi kohézió alapja.

Független központi adatgazda jön létre a közműszektorban

A kormány múlt szerdai ülésén arról döntött, hogy független központi adatgazda jöjjön létre a közműszektorban és ezért létrehozta a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt.-t (KAF)

A Debreceni Egyetem egyes osztályain is látogatási tilalom van

freedigitalphotos.net/artur84

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezetettek be látogatási tilalmat.

A Jobbik visszaállítaná a határőrséget

A párt a határőrség visszaállítását javasolja az illegális bevándorlók számának csökkentése érdekében.

Tízmillió felett a wifi-csatlakozások száma a vonatokon

mav-start.hu

A 2013 márciusától bevezetett, egyre népszerűbb díjmentes szolgáltatás már 770 kocsiban működik, elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon.

Étrendkiegészítő és gyógyszer megtévesztő reklámozásáért bírságolt a GVH

10 millió 840 ezer forintra bírságolta a Lacto Seven étrendkiegészítő és a Lopacut 2mg gyógyszer gyártóját megtévesztő reklámozásáért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)

Elhalasztották az ítélethirdetést a Raiffeisen Lízing perében

Fotó: archív

Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését kedden a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

Csúnyán vizesedik az Alsó-Tisza vidéke

39 450 hektárnyi területet borít belvíz, ebből 24 650 hektárnyi vetés és szántó.

Jogerős: mégis tizenkét jelölt szerepelhet a veszprémi szavazólapokon

Fotó: archív

A választási bizottság több alkalommal döntött a jelöltek nyilvántartásba vételéről, múlt csütörtökön 12 jelöltet utasított el.

Parlamenti vitanapot javasol a Fidesz a bevándorlásról

A magyar politikai élet szereplőinek világossá kell tenniük a véleményüket az ügyben - jelentette ki Rogán Antal, hozzátéve, elképzelhetőnek tartja, hogy "bizonyos körben érdemes megkérdezni egyébként az embereket is" erről.

Már csak hét Volán társasággal utazhat

freedigitalphotos.net/adamr

A huszonnégy, alapvetően megyei szinten működő Volán társaságból hét regionális közlekedési központ szerveződött.

A Kiss Szilárd elleni eljárásnak nincs köze a politikához?

Az ügyvéd azt mondta, hogy "a sajtóban megjelent vele kapcsolatos hír" legjobb tudomása szerint semmilyen módon nem képezi az eljárás részét.

Magyar Ifjúság 2012: régiónként eltérőek az esélyek

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A közép-magyarországi ifjúság az országos adatokhoz viszonyított nagyobb frusztrációja és bizonytalansága - amely a családtervezéstől a vállalkozás alapításáig szinte minden területre kiterjed - mélyebb, strukturális problémára utal.

Rozsda festette vörösre a Rákos-patakot

Egy építőipari cég nyomáspróbának vetett alá egy 14 kilométer hosszúságú csővezetéket, majd a csőben található rozsdával telített vizet a patakmederbe engedték vissza.

Emmi: minden eddiginél korábban felkészültek a hajléktalanok téli ellátására

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

"A krízisidőszakra plusz 1500 férőhelyet biztosítunk."

Január 30-án temetik Deregán Gábor újságírót

Deregán Gábor hat éven át, 1976-tól a Magyar Távirati Iroda munkatársa volt, később egyik alapítója lett az Új Magyarország napilapnak.

20 év fegyházat kapott a brutális nyíregyházi gyilkos

freedigitalphotos.net/franky242

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban találta bűnösnek a Debreceni Törvényszék azt a nyíregyházi férfit, aki 2012. október elsején kirívó brutalitással megölte volt barátnőjét a szabolcsi megyeszékhelyen.

Több mint húszmilliót sikkasztott a közös képviselő

Jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nagykanizsai asszonyt, aki társasházi közös képviselőként mintegy 20 millió forintot sikkasztott.

Nincs egyértelmű jogi helyzet a rendőrök sajtófotózása ügyében

MTI/Bruzák Noémi

A Kúria teljes ülése hétfőn meghozott jogegységi határozatában megsemmisítette azt a 2012-es jogegységi döntést, mely szerint csak a beleegyezésükkel lehetett felismerhető fotót közölni a közterületen intézkedő rendőrökről.

"Nem az a baj, ha csak roma gyerekek járnak egy iskolába, hanem ha nem kapnak megfelelő oktatást"

Csak azért bezárni egy iskolát, mert egy romatelep közepén van, Balog Zoltán szerint ostobaság.

PDSZ: megkezdődtek a sztrájkbizottsági tárgyalások

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az első egyeztetésen a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatával kapcsolatos szakszervezeti felvetésről volt szó.

Újra kezdeményezik a fagyhalál elleni alap létrehozását

"2010 óta 1200-an, egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon; több mint hatvan százalékuk nem az utcán, hanem saját fűtetlen lakásában halt meg."

Komolyabb fennakadásokat sehol nem okozott a hétvégi télies időjárás

A tűzoltókat jellemzően árokba csúszott és elakadt járművekhez, kidőlt fákhoz és megrongálódott épületekhez riasztották.

Egy órán belül két gyalogost ütöttek el Szekszárdon

A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.

Három és fél tonna gyanús húst foglaltak le egy fővárosi nagykereskedésben

Egy fagyasztóban hegyekben állt a jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott sertésfej és sertésapróhús.

Lassabban fogy a magyar

Előzetes adatok szerint 2014 első tizenegy hónapjában 83 534 gyermek született, 2,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Forintosítás: megmaradhatnak az eredeti jelzálogbejegyzések

A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) kapott tájékoztatás szerint a kiszámított új törlesztőrészleteket első alkalommal májusban fizethetik az adósok.

Megvan a hat időközi választás eredménye

Pilisen októberben a szocialista jelölt és a Fidesz-KDNP jelöltje egyaránt 23,22 százalékot (101 szavazatot) szerzett, így akkor nem sikerült győztest hirdetni. Most igen.

"A civilizáció történetének abszolút mélypontja"

MTI/Koszticsák Szilárd

Az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak vasárnap a budapesti Holokauszt Emlékközpontban.

Gabonatermesztők: tízévente egyszer van ilyen jó termés

Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye.

Emmi: a kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést

Fotó: archív

"A kormány és a tárca vezetése elkötelezett a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett, amely kulcsfontosságú a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának segítésében."

LMP: nonszensz felvetés a menekültügyi eljárások lerövidítése

Schiffer András szerint ez csak tovább növelheti azt a valós biztonsági kockázatot, hogy nincs pénz a magyar menekültügyi, idegenrendészeti szabályok érvényesítésére, a rendszer fenntartására.

Rövidebb eljárást javasol menekültügyekben a Fidesz

Fotó: archív

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy jelentősen gyorsabban, akár néhány napos határidővel lehessen lefolytatni egyes menekültügyi eljárásokat.

Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

Társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők vasárnap Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról.

A dolgozói szegénység megszüntetése: törvénycsomag az LMP-től

Fotó: archív

Javaslatuk munkahelyi, kereseti, lakhatási problémák kezelésére is kiterjed majd.

Málenkij robot: emlékbizottságot hoz létre a kormány

Javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző emlékbizottságot állít fel az emberi erőforrások miniszterének vezetésével a kormány a Szovjetunióba elhurcoltak idei emlékévének sikeres megvalósítása érdekében.

A 70 éve történt délvidéki magyar népirtásra emlékeztek Szegeden

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

"A vajdasági szerbeket és magyarokat összeköti a gyász. Majd akkor élhetünk békességben, ha mindkét nemzet fiataljai megtanulják, mi történt 1944-45-ben."

Beiktatták Fekete Károly tiszántúli református püspököt

Püspöki székfoglaló beszédében Fekete Károly kiemelte: az istentisztelet megújulása, az igehirdetés méltósága és a lelki feltöltődés segíthet abban, hogy ma vonzóvá tudják tenni az egyház ügyét.

A felsőoktatási stratégiáról egyeztetett a kormány és az MTA

Fotó: archív

Az MTA elnökének meghívására a szervezet vezetői kollégiumának tagjai eszmecserét folytattak a felsőoktatásért felelős államtitkárral a felsőoktatás fejlesztésének irányvonalairól, és az ezt megalapozó Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégiáról.

Lázár: a vita nem a nyilvánosság elé való

A kancelláriaminiszter szerint nem szabad a nyilvánosság előtt tárgyalni a vitákat, mert akkor nem a vita lényegéről szólnak a tudósítások, hanem arról, hogy vita van.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.