A rendőrség továbbította Árok Kornélnak a miniszterelnököt érintő feljelentését

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A kaposvári rendőrség hatáskör hiányában továbbította Árok Kornélnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja kommunikációs igazgatójának feljelentését, aki azt kezdeményezte, indítsanak eljárást Orbán Viktor miniszterelnök ellen kényszerítés és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Áder kinevezte Mocsai Lajost a Testnevelési Egyetem rektorává

Az államfő 2017. december 16-áig bízta meg a rektori teendők ellátásával a korábban a magyar férfi és női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakembert.

Bemutatták a mentőszolgálat új budapesti mentésirányító központját

Nem régi, papíralapú rendszert alakítottak át elektronikussá, hanem korszerű mentésirányítási módszert valósítanak meg. Ennek az új módszernek minden lényegi eleme, a hívásfogadás, a logisztikai háttértámogatás, az útvonaltervezés és az esetek dokumentálása is elektronikus.

Jelenits István kapta az első Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat

Jelenits István piarista szerzetes, teológus, tanár kapta a Szeged-csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete által adományozott első Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat, a díjjal pedig Tóth József könyvvizsgálót tüntették ki a szerdai, budapesti díjátadón.

hirdetés

Századvég: a lakosság döntő része egyetért a drogtesztekkel

A felnőttkorú magyar lakosság körében ezer véletlenszerűen kiválasztott ember telefonos kérdőíves kutatás eredménye szerint a megkérdezettek közel kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi törvények túl megengedőek.

Rendelkezésre áll a pedagógus életpálya fedezete

"A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) forrásai jelentősen nőttek, és a pedagógus életpálya következő fokozatainál - a Pedagógus II. és a mesterpedagógus besorolásoknál - a bérnövekményhez a források nevesítve szerepelnek a büdzsében."

Nem történt incidens a magyar-dán mérkőzés után

A dán sajtóban, majd a magyar médiumokban is megjelentek olyan információk, melyek szerint a debreceni találkozó után Sandra Toftot, a dánok kapusát, miközben a kispadon ült, a szurkolók leköpdösték. Az Eb szervezőbizottsága az MKSZ megbízásából megvizsgálta az esetet, és kiderült, hogy semmiféle incidens nem történt a kispadoknál.

Ukrán válság: politikai nyilatkozatot nyújtott be a Jobbik

A béke és a semlegesség jegyében politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatot nyújtott be a Jobbik az Országgyűlésnek.

Több mint ötven törvényjavaslattal készül a kormány a tavaszi ülésszakra

Ötvenhat törvényjavaslatot tartalmaz az Országgyűlés 2015-ös tavaszi ülésszakára vonatkozó kormányzati törvényalkotási program, amelynek alapján jövőre új, egységes családtámogatási törvény születhet, továbbá változhat több oktatási és energetikai tárgyú jogszabály.

Bevezetik az elektronikus eljárást a civil szervezetek nyilvántartási ügyeiben

Egyes szervezetekre nézve kötelező lesz a kérelmek elektronikus úton való előterjesztése.

Elektronikus árukövetés: a kormány lopott rendszert készül jogtalanul felhasználni?

A fejlesztő rendszergazda először 2011-ben, majd 2014-ben kereste meg levélben az adóhivatal vezetőjét, Vida Ildikót egy saját maga által kidolgozott árukövető rendszerrel. A kormány által most ismertetett árukövető nagyon hasonlít ehhez a megoldáshoz.

Az EDF Démász sem kapcsolja ki az áramot az ünnepek ideje alatt

Az ünnepek miatt az EDF Démász Zrt. szintén felfüggeszti a számlatartozások miatti áramkikapcsolásokat 2014. december 18. és 2015. január 8. között.

Történelmi lehetőség adódott a paksi szerződés felmondására?

A Magyar Liberális Párt (MLP) véleménye szerint a magyar kormány számára a történelem lehetőséget kínál arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a paksi erőműről szóló, Oroszországgal kötött megállapodás felmondásáról.

Nem hibáztak a mentők Szolnokon

A mentők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt a közelmúltbeli szolnoki eseteknél.

Öt mikrobusznyi Emmi-ajándék a szegényeknek

Öt mikrobusznyi karácsonyi ajándékot gyűjtöttek össze az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) munkatársai a hátrányos helyzetű térségekben élő rászorulóknak.

Csekkbefizető automatákat telepít a posta

A gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében húsz csekkbefizető automatát állít üzembe jövő év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt.

Kétmilliárdos adókedvezményt kapott a BAT

Pécsi munkahelyekért cserébe kétmilliárd forinttal kevesebb rendkívüli egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek (BAT) 2015-ben.

Káosz lehet a közigazgatásban márciustól

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés szerint problémák lesznek, ha a jelenlegi formájában fogadják el a közigazgatás átalakításáról szóló törvényjavaslatot.

Meggyújtották az első hanukagyertyát Budapesten

"...meg kell gyújtani a lángokat, hogy meglássuk a saját értékeinket és a másik ember arcát."

Tüntetés: kiemeltek vagy felemeltek a rendőrök?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint a rendőrök senkit nem emeltek ki és nem vittek el a tüntetők közül.

Tizenöt oktatást segítő kutatási tervet támogat egy éven át az MTA

Tizenöt, iskolai tanulást segítő módszer vizsgálatát célzó kutatási tervet támogat 12 hónapon keresztül a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) annak az új programnak a keretében, amelyet ősszel hirdetett meg Lovász László, az intézmény elnöke.

Megkezdődött a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése

Megkezdődött kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése, amelynek keretében csaknem 170 élelmiszerboltban várják a tartós élelmiszer felajánlásokat vasárnapig.

A Konrad Adenauer Alapítvány kapta a Polgári Magyarországért Díjat

A kuratórium a díjat a német-magyar kapcsolatok előmozdításért, a polgári közéleti kultúra erősítéséért, a jobbközép német és magyar pártok közötti együttműködés elmélyítéséért, az alapítvány német és nemzetközi kapcsolatai fejlesztésének elősegítéséért, a valóságnak megfelelő magyar országkép kialakításáért tett erőfeszítései elismeréseképpen ítélte oda a Konrad Adenauer Alapítványnak.

Nincs hova hátrálnunk! - új rendszerváltást követelnek a tüntetők Budapesten

A tüntetés kezdete előtt egy csoport, köztük Budaházy György megpróbálta megzavarni a rendezvényt, de a rendőrök kikísérték őket a József nádor térről.

Kályhát és tűzifát is oszt a Katolikus Karitász

Étel-, ruha- és ajándékadományok mellett idén először kályhát és tűzifát is oszt a téli hidegben fűtéssel nem rendelkezőknek a Katolikus Karitász, amely számos adományosztó programot szervez karácsony előtt Budapesten és vidéken.

Enyhítik a kéknyelv betegség miatt bevezetett járványügyi intézkedéseket

A kritikus szint alá csökkent a kéknyelv betegség terjesztéséért felelős törpeszúnyog fajok aktivitása, a fertőzést közvetítő szúnyogok eltűntével a betegség terjedése megállt, ezért a korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehet.

Meleg ebédet oszt szerdától az Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos adventi-karácsonyi jótékonysági akciója keretében hajléktalanokat, valamint rossz szociális körülmények között élő családokat látnak vendégül meleg ebéddel.

Hende: szimbolikus jelentőségű a 7 településnek adott Leghűségesebb Falu cím

Az Országgyűlés kedden fogadta el a hűség falvairól szóló törvényt, amelynek értelmében Szentpéterfa, Ólmod, Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes és Pornóapáti megkapta a Leghűségesebb Falu címet.

Orbán: a kormány nem tudja, mi az oka az amerikai akciótervnek

"A magyar kormány egyelőre nem tudja, mi az oka annak, hogy az Egyesült Államok több százmillió dolláros forrást különített el arra, hogy mintegy kéttucatnyi közép- és kelet-európai országgal szemben akcióterveket készítsen és hajtson végre kifejezetten azért, hogy nyomás alá helyezzék e két tucat ország kormányát."

Artfilmek forgalmazására írt ki pályázatot az Emmi

A 64 millió forint keretösszegű pályázat két részből tevődik össze. 26 millió forintra pályázhatnak a Nemzeti Filmiroda által kiadott határozattal jogerősen artminősítéssel rendelkező, 2014. január 1. és 2014. december 15. között bemutatott filmalkotások forgalmazói.

Rogán Antal ennyire állt kapcsolatban P. Tamással

Közleményben jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, az V. kerület korábbi polgármestere, hogy egyértelműen kiderült, hazugság minden olyan állítás, amelyben megpróbálták összefüggésbe hozni őt P. Tamással.

Kétmilliárd forinttal több támogatást kapnak a hazai nemzetiségek

Kétmilliárd forinttal több támogatást kapnak a hazai nemzetiségek a központi költségvetésből, így az eddiginél több mint ötven százalékkal magasabb támogatásra, összesen csaknem hatmilliárd forintra számíthat jövőre a központi kasszából a 13 nemzetiség.

A nagykamara előtt folytatódik Baka András ügyének tárgyalása Strasbourgban

Májusban elsőfokon a bíróság úgy ítélkezett, hogy a magyar hatóságok megsértették Baka Andrásnak a véleménynyilvánítási szabadsághoz fűződő jogát, és a volt főbírót emberi jogi jogsérelem érte azzal is, ahogyan - jogszabály meghozatalával - idő előtt elmozdították állásából.

Veszprémi választás: Damm Andrea ügyvédet indítja a Jobbik

A devizahiteles perekben is közreműködő Damm Andrea ügyvédet indítja a februári veszprémi időközi választáson a Jobbik.

A DK hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Széchenyi Bank ügyében

A kabinet tényleg egy törvénysértőre bízta az állami vagyont?

Másodfokon is vesztett a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett határozat szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

A kormánypártok benyújtották a vasárnapi bérpótlékra vonatkozó javaslatot

A kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illeti meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik - ezt tartalmazza a Szatmáry Kristóf (Fidesz) és Harrach Péter (KDNP) által kedden benyújtott törvényjavaslat.

Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana

A képzésbe bekapcsolódó vállalatok, cégek száma több mint kétszáz, és mind a meghirdetett szakok tekintetében, mind a hallgatói helyek számában a műszaki terület a legnépszerűbb.

A magyar zászló és címer napja lett március 16.

Az Országgyűlés kedden a magyar zászló és címer napjává minősítette március 16-át.

Másodfokon is vesztett a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett határozat szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Kibővítették a kormány köznevelési rendeletalkotási jogkörét

Az Országgyűlés kedden több ponton kiterjesztette a kormány és az oktatásért felelős miniszter rendeletalkotási jogkörét a köznevelést érintő kérdésekben.

Rendkívüli egészségügyi hozzájárulásra kötelezték a dohányipart

A parlament kedden úgy döntött, rendkívüli egészségügyi hozzájárulás megfizetésére kötelezi 2015-ben a dohányipari vállalkozásokat.

Útdíj: az ünnepek még nyugodtan telnek?

Még karácsony előtt ki akarják deríteni, ki támogatja és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét.

Bővül a dohányboltok termékköre

Elfogadta az Országgyűlés kedden azt a módosítást, amelynek értelmében egyebek mellett rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik ott.

Megemelte a letelepedési államkötvény névértékét a parlament

Az Országgyűlés kedden 250 ezer euróról 300 ezer euróra emelte a befektetői letelepedés feltételéül szolgáló államkötvény névértékét.

Változtatásokat fogadtak el az agrárkamara működéséről

Az Országgyűlés kedden módosította a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara működéséről szóló törvényt, figyelembe véve az érdekképviselet alapítása óta eltelt két év tapasztalatait.

Ellehetetlenítették a közigazgatást a kormányhivatalok?

Tiltakozik a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete a területi közigazgatás átalakítása ellen.

Létrejön az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Létrejön az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a gyógyszer-nagykereskedelmet pedig a létfontosságú rendszerek és létesítmények közé sorolják - a többi közt erről szól az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosítása, amelyet kedden fogadott el a Ház.

Megszavazták a vasárnapi pihenőnap bevezetését

Megszavazta a parlament kedden a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így jövő március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.

Pontosították az állam tulajdonosi jogait és több takarékszövetkezeti eljárást

Az Országgyűlés kedden pontosította az állam tulajdonosi jogait és egyes takarékszövetkezeti eljárásokat.

Változnak a látványsport-szakszövetségek adatszolgáltatási szabályai

A parlament kedden úgy döntött, hogy a látványsportágak szakszövetségeinek a nem közpénzből származó támogatások esetében lehetőségük lesz egyszerűsített adatszolgáltatásra a közérdekű adatigényléseknél.

A Parlament mai napja: ezekről döntöttek - helyettünk

A kormány választási ígéreteiről, a szegénység mértékről, a nap folyamán tartandó tüntetésről, a férfiak nyugdíjáról és az amerikai-magyar kapcsolatokról volt szó kedden az Országgyűlésben.

Levették a napirendről: képviselői útdíj

A Fidesz kezdeményezésére a parlament kedd délelőtt úgy döntött, leveszik a napirendről annak a törvényjavaslatnak a zárószavazását, amely lehetővé tette volna egyebek mellett azt, hogy a képviselőknek járó üzemanyagkártyából ezentúl jegyet, bérletet és autópálya-matricát is lehessen venni.

A korkedvezmény a bértárgyalások legkritikusabb kérdése

"A helyzet nem lett könnyebb. A kormány nagyjából elhajtotta a követeléseinket" - jegyezte meg az MSZOSZ elnöke.

A külügyminiszter aggódik az amerikai nyilatkozat miatt

Magyarország szuverenitás szempontjából aggodalomra okot adónak tartaná, ha egy ország akciótervet akarna végrehajtani Magyarországon a kormánnyal való egyeztetés és az egyetértése nélkül.

Megszűnik a Nemzeti Munkaügyi Hivatal

Döntött a kormány a munkaerő-piaci intézményrendszer átalakításáról, melynek részeként a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) feladatköreit 2015. január 1-jétől részben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), részben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal veszi át.

Nemsokára csökkenHET a társasági és a bankadó

A kormány készen áll a társasági adó csökkentésére, s Varga Mihály a hitelezés, s ezen keresztül a beruházások, fejlesztések élénkítése érdekében elképzelhetőnek tartja a bankadó csökkentését is.

Best Western Hotel Hungaria: a szállodában nem történt ételmérgezés

A szállodában jelentkező megbetegedések mögött nagy valószínűség szerint fertőző betegség áll, mivel a szállodába étkező csaknem 400 vendég közül csupán egyetlen turistacsoport tagjai közt jelentkezett rosszullét.

Lázár: 2016 nyarától 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére

2016 júliusban bevezetik a közszolgálati életpályamodellt, és 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére.

Kormányhatározat agrárhitelprogramokról

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három kedvezményes agrárhitelprogramot indít, összesen 29 milliárd forintos keretösszeggel.

Megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal

Az NTH feladatait 2015. január 1-jétől a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter által vezetett minisztérium teljesíti.

Még egy nekifutás - az idei utolsó ülés

Az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tart, amelyen egyebek mellett szavaznak a vasárnapi pihenőnapról is.

Jövőre is kapható lesz Szent Erzsébet kenyere

Az eredetileg csak az adventi időszakra tervezett segélyakcióban minden eladott Szent Erzsébet-kenyér árából tíz forintot kap a Katolikus Karitász, hogy élelmiszercsomaggal, meleg étellel támogathassa az éhezőket.

A fővárosi ellenzék továbbra is elutasítja az útdíj bevezetését

"Egyik budapesti kerületnek sem érdeke, hogy az M0-ás fizetős legyen."

Befejeződtek a demonstrációk

Véget értek a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító demonstrációk, amelyeket a Liga Szakszervezetek hirdetett meg a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen.

Köznevelési államtitkárság: megmarad az alapítványi iskolák támogatása

A köznevelési államtitkárság valamint az alapítványi és magániskolák képviselője között történt tárgyalásoknak megfelelően jövőre is fennmarad a jelenlegi 100 százalékos átlagbér alapú támogatás a magánfenntartású iskoláknál.

Új hajléktalanszálló nyílt nőknek Budapesten

Ötven hajléktalan nőnek ad lehetőséget élete újrakezdéséhez, és összesen 200 főnek biztosít minden nap egy tál meleg ételt és nappali ellátást az a csaknem 75 millió forintból megvalósított, Új Kezdet Háza nevű női hajléktalanszálló, amelyet az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország saját finanszírozásból valósított meg Budapest VI. kerületében.

Gaskó István: a terveknek megfelelően alakult a hétfői tüntetés

A rendőrséggel korrekt volt az együttműködés, a megvalósult 54 zárási pont közül pedig sehol nem volt konfliktus.

Vendéglátóhelyeket fenyegettek - elkezdődött a per

Megpróbált felgyújtani egy nagykanizsai szórakozóhelyet, egy étterem tulajdonosát pedig üzlethelyiségének és autójának felgyújtásával fenyegetett meg az a négy, előzetes letartóztatásban lévő vádlott, akit csoportosan elkövetett közveszélyokozás és zsarolás kísérletével vádol az ügyészség.

Útdíj: Tarlósék egyéves próbaidőt javasolnak

Azt kérik a kormánytól, hogy ha bevezetik az útdíjat, akkor legyen egy egyéves próbaidőszak, ezalatt mérjék a forgalmat az utakon, vizsgálják az útdíj hatásait. Ezután pedig összegezzék a tapasztalatokat, és ha kell, akkor változtassanak

Emelkedik a hadiözvegyek havi járadéka

Mintegy ötven százalékkal emelkedik a hadiözvegyek havi járadéka, miután az Országgyűlés hétfőn elfogadta a honvédek jogállásával, valamint a hadigondozással összefüggő egyes törvények módosítását.

A gyermekvédelmi törvény módosításával rugalmasabbá válik a nevelőszülői jogviszony

A szociális intézményi elhelyezés elutasításával szemben a bírósághoz lehet fordulni, és a nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban lévő, még iskolába járó gyermekeknek is ingyenes lehet a közétkeztetés a jövőben.

Megnyílt a főváros második legnagyobb illemhelye

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) megnyitotta Budapest második legnagyobb nyilvános illemhelyét az Újpest-Városkapu metrómegállónál. Az illemhely akadálymentes, zuhanyozni és pelenkázni is lehet benne.

Nyomoz a rendőrség a szombathelyi telefonlistás ügyben

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester kedden tett büntetőfeljelentést, miután lezárult az általa elrendelt önkormányzati belső vizsgálat, amelyet azért indítottak, mert több városházi hivatalnok, köztük az összes osztályvezető mobiltelefon-forgalmának adatait kísérelték meg lekérni a szolgáltatótól.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Csáky András: Antall József nem csupán miniszterelnök, hanem államférfi volt

Újabb riportalanyunkkal szokatlan helyen, egy temetőben találkoztunk. Huszonegy éve minden év december tizenkettedikén itt találkoznak, akik hittek Antall Józsefben és az ő politikáját tartják mértékadónak, követendőnek.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.