A PSZ kész tárgyalni, de csak "egyenlő félként"

freedigital/panuruangjan

Olyan "zsúrasztal" mellé nem ülnek le, amelynek vendégeit a kormány "önkényesen, senkivel sem egyeztetve" választotta ki, és amelynek "menüjét" is maga állította össze.

Médiatanács: A Boross-interjú aggályos, de nem jogsértő

A Médiatanács nem tartotta kirekesztőnek, ezért jogsértés hiányában megszüntette a hatósági eljárást a Magyar Hírlapban megjelent Boross-interjú ügyében a szólás- és sajtószabadság védelme érdekében.

Lázár: tíz intézmény sorsáról még vita van

A tárcáknak a következő napokban, hetekben azt kell megválaszolniuk, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyeket nem a minisztériumokban kell elvégezni.

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka; ezen a napon várhatóan napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal majd.

hirdetés

Lázár: fokozódik a nyomás Magyarországon

A miniszter hangsúlyozta: szembe kell szállni Brüsszellel a "kényszerletelepedési kvóta" miatt, de arra is számítani kell, hogy a következő évtizedben sem javul a kontinens biztonsági helyzete az illegális bevándorlás miatt.

Az ágazati kollektív szerződést sürgeti az egészségügyi kerekasztal

Sürgetik az ágazati bérrendezés haladéktalan megindítását, az egészségügyi háttérintézmények önállóságának fenntartását, valamint a népegészségügyi szemlélet erősítését.

Katasztrófavédelmi főigazgató: meg tudjuk védeni Magyarország lakosságát

"Magyarországnak szüksége van rendre és biztonságra, az elmúlt évek anyagi javakat és környezetet veszélyeztető katasztrófáira, valamint az illegális bevándorlásra adott válaszok bebizonyították, hogy meg tudjuk védeni a lakosságot."

Áder János nem tör ENSZ-főtitkári babérokra

Amikor egy klímaváltozással kapcsolatos rendezvényen beszél, akkor az "a hírlapi kacsa újra elkezd hápogni", amely szerint ő lenne a magyarországi jelölt.

Bundaügy - A harmadrendű vádlott felmentését kérte védője

Ha pedig mégis bűnösnek találnák, akkor enyhe büntetést, valamint a pénzbüntetés és a vagyonelkobzás mellőzését indítványozta.

Balog Zoltán továbbra is várja a PSZ-t a fórumra

Az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Galló Istvánnénak ez ügyben levelet is írt.

Drákói szigor lép életbe az átverős termékbemutatók ellen

A hatóságok együttműködnek az árubemutatókkal kapcsolatos eljárásaik során, és szigorúan fellépnek a jogsértő vállalkozásokkal szemben.

Orbán: Brüsszelből és délről is veszély fenyeget

Brüsszelből a "kényszerbetelepítési kvóták" veszélye, délről pedig az idén várhatóan nagyságrendekkel növekvő migrációs nyomás fenyeget.

Szijjártó Péter: szolidaritásból, szabályok betartásából ne oktassanak minket!

Visszautasította a külgazdasági és külügyminiszter a görög külügyminiszter-helyettes Magyarországot bíráló szavait csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Sajó már túl van a csúcson

Tetőzött a Sajó csütörtök délelőtt, a jelenlegi árhullám várhatóan le tud vonulni az elkövetkező néhány napban.

Trócsányi: a kodifikáció több, mint egyszerű jogalkotás

A jogalkotás akkor jó, ha terv szerint zajlik, a jogszabályok születését előkészítés, egyeztetés előzi meg. Ugyanakkor ad hoc jogalkotásra is szükség lehet.

Visszaszállították Jozef Rohácot Magyarországra

Visszaszállították Magyarországra a Szlovákiában és Magyarországon egyaránt több súlyos bűncselekménnyel vádolt Jozef Rohácot.

KKM: Görögországnak be kell tartania a schengeni előírásokat

Magyarország azt várja Görögországtól, hogy tartsa be a schengeni előírásokat, védje meg a schengeni zóna külső határát, hiszen ez nem szabadon választott gyakorlat, hanem közösen elfogadott európai előírás.

Mobilszolgáltatóknak húszmilliós kárt okozó csalók ellen emeltek vádat Hódmezővásárhelyen

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy helybeli férfi ellen, aki hét társával együtt több mint húszmillió forint kárt okozott két mobilszolgáltatónak.

Kikerekítené Budapest határait Óbuda polgármestere

Módosítana Budapest határain Óbuda polgármestere. A politikus szerint a III. kerület szélein több olyan lakónegyed is kialakult az elmúlt években, amely a fővároshoz kötődik.

Orbán: elindult a német-török titkos paktum végrehajtása

"A titkos megállapodás lényege az, hogy 4-500 ezer bevándorolót közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nemcsak Németországnak kellene befogadnia őket, hanem kötelező erővel szétosztanák őket a tagállamok között."

Kivennék az elfekvőket a kórházi ellátásból

Új otthonok jöhetnek létre azok számára, akik szakápolásra szorulnak, de nem szükséges számukra orvosi ellátás. Ezzel, több más országhoz hasonlóan, a krónikus fekvőbeteg-ellátás kikerülne egészségügyből.

Hajót engednek le a Balatonból a Sió-csatornán át

Hajózhatóvá vált a Sió csatorna, így a jövő héten várhatóan le tudják engedni rajta a Balatoni Hajózás Zrt. által értékesített, Akali nevű 90 személyes vízibuszt, amit a barcsi önkormányzat vásárolt meg a Drávára, turisztikai célokra.

Két településen lesz időközi választás vasárnap

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket választanak.

Budapest pályázik a Világélelmezési Program (WFP) szolgáltatóközpontjának elhelyezésére

A globális éhínség elleni harc finanszírozása teljes mértékben nemzetek, privát adományozók és magánszemélyek önkéntes adományaiból származik.

Bakondi: tavaszra fokozódik a migrációs nyomás

"Nagyon jelentős fenyegetést jelent" a migrációs hullám; januárban "több mint 62 ezren érkeztek Európába, ez több, mint tavaly júniusban."

Kilenc embert elítéltek a kiskunhalasi erőszakoskodók közül

Hivatalos személy elleni erőszak miatt, gyorsított eljárásban kilenc migránst ítélt el szerdán első fokon a Kiskunhalasi Járásbíróság.

Palkovics: az ügyintézést vissza kell adni az iskoláknak

Az oktatási államtitkár szerint a döntéseknek is közelebb kell kerülniük az intézményekhez.

Büntetőeljárás indult a székesfehérvári szélsőjobbos felvonulás miatt

Nyomozást rendeltek el ismeretlen személyek ellen a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett és önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt.

FEOSZ: a csok nincs ingyen és felelős pénzügyi döntést igényel

Mérlegeljenek a fogyasztók a hitel felvételekor, a bankok felelőssége is ugyanakkor óriási a hitel nyújtásakor.

Új eljárást kér az ügyész budapesti rendőrök korrupciós ügyében

A két rendőr az összeköttetéseit haszonszerzési forrásnak tekintette, pénz ellenében "elsimították" a vállalkozások különféle szabálytalanságait.

Veszett rókát találtak Szerencsen

Az állatot őrkutyák fojtották meg, a Nébih óvatosságra int.

Plusz százmilliárd elég lenne a Klikre?

"Minden tárgyalássorozatnak van egy indítása, ahol meg kell beszélni, milyen témákról milyen módszerekkel egyeztetnek."

Rezidensek: Több pénzt az egészségügynek!

Aláírásgyűjtő kampányt indít hamarosan a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete Az egészségügy nemzeti ügy! címmel

Durvul a helyzet a csongrádi határkerítésnél

Egyre aktívabbak az embercsempészek, helikopter is cirkál már a magyar-szerb határ fölött.

Tuzson: nem akar előrehozott választást a kormány

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolja azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előrehozott választásokat akarna a kormány.

Non-profit lesz a szennyvíz-, ivóvíz-, gáz-, áramszolgáltatás, a távfűtés, hulladékkezelés és a közétkeztetés

Ha ezeken a területeken magáncég akar működni, tudomásul kell vennie, hogy a lakosság kiszolgálásán nem termelhet profitot.

Sztrájkbizottságot alakítottak a volánszakszervezetek

Azért, mert a munkáltatói ajánlat és a munkavállalói oldal követelése továbbra sem közeledett egymáshoz.

Balog Zoltán: értelmes, mélyreható párbeszéd volt a keddi tárgyalás - videó

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a keddi köznevelési kerekasztal értelmes, mélyreható párbeszéd volt a felek között.

Palkovics: következő tanévtől már más szerkezetben működhet a Klik

A Klik működése a jelenlegi, centralizált formában nem igazán szerencsés.

Elbocsátották a gyereket jeges vízbe lökő állatkerti dolgozót

A közönség joggal várhatja el az Állatkerttől, hogy ott egyetlen látogatót se érjen semmilyen atrocitás. A jégdarabokat dobáló kamaszt vízbe lökő dolgozó munkaviszonyát megszüntette az intézmény, s az incidens miatt ismételten bocsánatot kért a sértett családjától.

A székesfehérvári önkormányzat és az egyházmegye is elhatárolódik a Kitörés Napjától

A Székesfehérvári Egyházmegye kedden határozottan cáfolta, hogy bármiféle szerepe lett volna a múlt szombati székesfehérvári szélsőjobboldali felvonulásban. Az önkormányzat is elhatárolódik minden szélsőséges és gyűlöletkeltő rendezvénytől.

Köznevelési Kerekasztal: "...a legkényesebb kérdésekben sem hangzott el az, hogy nem"

Többek között átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát.

Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el Röszkénél

Egyszerre 24, magát pakisztáni, indiai, illetve nepáli állampolgárnak valló fiatal férfi lépett illegálisan magyar területre.

Gulyás: a terrorveszélyhelyzet bevezetésének lényege, hogy az állam megvédhesse polgárait

A terrorveszélyhelyzet bevezetéséről szóló alkotmánymódosítási javaslatnak az a lényege, hogy ne állhasson elő olyan helyzet, amikor a magyar állam nem képes szavatolni a polgárainak biztonságát.

Megkezdte ülését a köznevelési kerekasztal

Megkezdte ülését kedden reggel a köznevelési kerekasztal, a tanácskozáson a köznevelés aktuális kérdéseit tekintik át.

Kovács Zoltán: eddig nem látott mértékben közeledett a V4 országok álláspontja

Az elmúlt egy, másfél év történései - a migrációs válság, illetve az Európai Unió megreformálásának kérdése -, eddig soha nem látott mértékben közelítette egymáshoz a visegrádi négyek (V4) országainak álláspontját

Február 28-án tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei lesz a tizennyolcadik évértékelője.

Szakértő: Európa nem fordít energiát arra, hogy meggyőzze a migránsokat, ne induljanak útnak

Németország vezetésével arra már vannak próbálkozások, hogy ha egyszer egy migráns elindul Európába, megnehezítsék a kontinensre érkezését, de ez egyrészt nem lehet hatékony eszköz a probléma kezeléséhez, másrészt humanitárius értelemben sem a legszerencsésebb.

Elhunyt Mátyás Antal közgazdász, az MTA rendes tagja

Életének 94. évében elhunyt Mátyás Antal akadémikus, a magyar közgazdaság-tudomány kiemelkedő, nemzetközi hírű művelője.

Hasznos! Gyógyszertárkereső érhető el az OGYÉI honlapján

A hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.

Csok: árrobbanás és lakásméret-növekedés várható

Az új és a használt lakások, az építési telkek és az ingatlanok méreteinek növekedésére is számítanak az ingatlanpiaci szakemberek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatásakén.

Ígérik: nem lesz se drágább, se rosszabb az agglomerációs közlekedés

Az utazóknak nem jelenthet többletköltséget az agglomerációs közösségi közlekedés állami átvétele, és nem eredményezheti a menetrend romlását sem.

A pedagóguskar külön munkacsoportja elemezte az intézményfenntartás problémáit

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) eljuttatta a köznevelés irányítóihoz az intézményfenntartással összefüggő javaslatait, amelyek részét képezik a köznevelési kerekasztal kedden először összeülő ülésének is.

Meghalt Ujvári Jenő, Pécs egykori alpolgármestere

A pécsi közművelődés irányításának és fejlesztésének meghatározó személyiségét életének 77. évében, szombaton érte a halál.

Orbán: történelmi szövetség a lengyel-magyar

A Budapesten folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón közös célként határoztuk meg a visegrádi együttműködés (V4) megerősítését.

A kezdeti időszakban kéthetente ülésezhet a köznevelési kerekasztal

Két ülés között pedig munkacsoportokban folyik majd a munka. A PSZ mindenesetre nem vesz részt az alakuló ülésen.

Győrffy: "megfelel a valóságnak a vagyonnyilatkozatom"

A sajtóban több helyen az jelent meg: 50 millió forintot hagyott ki a képviselői vagyonnyilatkozatából, feltüntetett jövedelmei pedig nem fedezik hitelei törlesztőrészleteit.

Visszakapcsolták a gázt a gyöngyöstarjáni iskolában

A hétfői kényszerszünetet február 20-án szombaton pótolja a 147 tanuló.

Február 28-án tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

Az idei lesz a tizennyolcadik évértékelője.

ORÖ - Az elnök kezdeményezni fogja a szervezet feloszlatását

A szervezetnek "igazából anyagilag nem lesz lehetősége tovább működni".

A köznevelési kerekasztal munkájától jobb iskolarendszert várnak

Ha az ország az oktatás terén a helyét meg akarja őrizni, illetve javítani kíván rajta, akkor többet kell dolgozni mindenkinek.

CIB: megnőtt az érdeklődés a bank által visszavett kereskedelmi ingatlanok iránt

Az eladásra kínált ingatlanok között kereskedelmi, szálloda- és vendéglátó-ipari, illetve lakóingatlanok is vannak.

Ombudsman: nem megfelelő a médiaértés-oktatás az iskolákban

Kevés az iskolákban a szakképzett médiatanár, az oktatók csupán 20-30 százaléka rendelkezik szakképesítéssel.

A közlekedési nehézségekre figyelmezteti a KKM a Görögországba készülőket

Jelentős torlódásokra lehet számítani a görögországi közúti határátkelőhelyeken, a repülőtérre és kikötőkbe vezető útszakaszokon, valamint az autópályák bevezető szakaszain.

Növelték a rendőri létszámot a déli határnál

Növelték a rendőri létszámot a déli határnál, hétfőn Röszke és Ásotthalom között néhány száz méterenként járőrök ellenőrizték a zöldhatárt.

Gyöngyöstarján polgármestere reméli, mielőbb visszakapcsolják a gázt az iskolában

A gázszolgáltató még péntek délután kapcsolta le a gázt az iskolában és az azzal egy rendszeren lévő önkormányzati intézményekben, miután az iskolát fenntartó és működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem fizette ki a gázszámlákat.

Spöttle: ismét Magyarország felé indulnak a migránsok

A Balkánon tapasztalható szigorúbb ellenőrzés, valamint az osztrák és német bejelentések egyszerre eredményezik, hogy a migránsok újra a régi útvonalak felé veszik az irányt.

Zsilipnyitás és tavaszi haltelepítés a Balatonon

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hétfőn megkezdi a tavaszi haltelepítését, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot ereszt a tóba.

Vádat emeltek az ismerősét megfojtó hajléktalan ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 41 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2014 augusztusában egy szóváltást követően megfojtotta szintén hajléktalan ismerősét.

Vádat emeltek a rendőrt kővel megdobó szír nő ellen

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelet vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír nő ellen, aki tavaly szeptemberben kővel dobot meg egy rendőrt Röszkén.

Lázár: a versenyképesség javítása miatt van szükség a bürokráciacsökkentésre

Lázár János szerint a magyarországi ügyintézés lassú, körülményes, nehézkes, az átalakítás legfontosabb célja tehát az eljárások gyorsítása, egyszerűsítése és olcsóbbá tétele.

Csok - A héten megjelenik a két rendelet

A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) részleteit foglalja össze.

Abdai Zsolt lett Barbacs polgármestere

Abdai Zsolt (független) nyerte az időközi polgármester választást vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson, ahol a képviselő-testület négy független tagját is megválasztották.

Böjt László lett Ostoros polgármestere

Böjt Lászlót, Ostoros független jelöltként induló alpolgármesterét választották meg a Heves megyei település vezetőjének vasárnap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.