A magyar demokráciáról szervezett meghallgatást az EP liberális frakciója

EU

A demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szervezett meghallgatást kedden az Európai Parlament (EP) liberális frakciója Strasbourgban.

Pénteken vesznek végső búcsút Gordos Géza professzortól

A Széchenyi-díjas villamosmérnök búcsúztatását a Farkasréti temető Makovecz-termében 14 óra 30 perckor tartják a római katolikus egyház szertartása szerint.

Újabb elutasított keresetek

Elutasította az Aegon Magyarországi Hitel Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt. és az Örkényi Takarékszövetkezet magyar állam ellen benyújtott devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Korszerűsített mentőállomásokat avattak Zalában

"A mentőszolgálat célja, hogy a riasztások 90 százalékában 15 percen belül a beteghez érjenek a mentőautók, ezt a célt is szolgálják a magyarországi mentőállomások jelentős részét érintő felújítások."

hirdetés

A vádlottak számítógépein talált levelezéseket ismertették a Hagyó-per keddi napján

A vádiratban szereplő bűncselekmények bizonyítási eljárásának részeként a vádlottaktól korábban lefoglalt személyi számítógépeken talált elektronikus levelek hiteles másolatainak egy részét ismertették a Hagyó-per keddi tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken.

Előzetesben a három embert megkéselő győri férfi

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság kedden azt a helyi férfit, aki vasárnap este három embert megkéselt a kisalföldi megyeszékhely egyik szórakozóhelyén.

Törölték az Air France két induló és három érkező budapesti járatát

Sztrájk miatt törölték az Air France két induló és három érkező járatát a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között szerdán.

Az Erste Lakáslízing sem járt jól

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Elutasította az Erste Lakáslízing Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Az Unicredit Leasing Immotruck is bukta

A Fővárosi Törvényszék keddi tárgyalásán elutasította az UniCredit Leasing Immotruck Pénzügyi Szolgáltató Zrt. által benyújtott keresetet, mely a devizahitel szerződései tisztességtelenségét kimondó törvényi vélelem megdöntésére irányult.

Elutasították a Porsche Bank keresetét is

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Elutasította a Porsche Bank Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Nem ebolás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba.

Elutasították a Credit House-t is

Fotó: freedigitalphotos.net/sscreations

Elutasította a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatban az állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere első ízben adott át díjat a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését segítőknek a Szalay Annamária Média Alapítvány rendezvényén kedden Budapesten.

A Lombard Ingatlan Zrt. is elutasítódott

Fotó: freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Elutasította a Lombard Ingatlan Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatban az állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Lakásépítési javaslatcsomagot készítettek az építőanyag-iparosok

A kormány által őszre tervezett lakásépítést ösztönző intézkedéseket megelőzendő, saját javaslatcsomagot készített a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetsége (MEASZ).

Az IKEA visszahívja egyik gyerekhintáját súlyos sérülés veszélye miatt

Fotó: Flow PR

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben gyerekhintát vásárolt, haladéktalanul távolítsa el azt a gyerekek közeléből, és hozza vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

Devizahitelesek, kezdődik a bankok elszámoltatása!

Az Országgyűlés mai ülésnapján kezdődik a kormány devizahitelesek kártalanításáról szóló törvényjavaslatának vitája, amely alapján a későbbiekben átlagosan akár harmadával is csökkenhet a devizahitelesek törlesztőrészlete.

Bevezethetik a dartsot a magyar közoktatásba

MTI/Beliczay László

"Úgy gondoljuk, hogy a sakk mellett kell egy másik logikai készségeket fejlesztő játék is az iskolákba."

Vádat emeltek a lyukóvölgyi gyilkosság ügyében

A 17, a 18 és a 19 éves fiatalember ellen a főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint rablás, állatkínzás és betöréses lopás miatt emelt vádat.

Meglepően jól teljesít a magyar közoktatás

freedigitalphotos.net/anankkml

A tanárok fizetését, az osztályok méretét és a diákok PISA-felmérésen elért eredményeit figyelembe véve a világ országait összesítő listán negyedik helyet ért el Magyarország.

Három évet kapott a keszthelyi gyámhivatal ügyintézője

Hivatali visszaélés, sikkasztás, csalás, valamint közokirat-hamísítás miatt nem jogerősen három év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék a keszthelyi gyámhivatal ügyintézőjét, aki a hivatásos gondnokkal összejátszva több millió forintot vett fel a gondozottak számlájáról.

Az OTP Ingatlanlízing ügyében is az Ab-hoz fordul a bíróság

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a Fővárosi Törvényszék az OTP Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében is.

Agyonverte majd elégette vendégét - kilenc évet kapott

Kilenc év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a férfit, aki halálra verte egy vendégét, a holttestet pedig társával közösen elégette négy évvel ezelőtt a baranyai Cserdiben.

TEK: magyarok nem harcolnak iraki és szír területeken

MTI/Kovács Tamás

"A magyar titkosszolgálatok és rendvédelmi szervek egybehangzó állásfoglalása, hogy szír, illetve iraki területeken jelenleg nem harcolnak magyar állampolgárok."

Rezesová-per - soron kívüli eljárás a kizárt szakértők ügyében

Jogerős ítéletében a Budapest Környéki Törvényszék súlyosbította az első fokon kiszabott hatéves fogházbüntetést, és kilenc év börtönnel sújtotta négy ember halálát okozó ittas járművezetés miatt Eva Rezesovát.

Vádat emeltek a rendőrökre támadó garázdák ellen

A IX. kerületi rendőrkapitányság járőrei május 19-én erőszakos cselekményre utaló lakossági bejelentés alapján érkeztek a Márton utcába, ahol a lakásban tartózkodókat igazoltatni akarták.

Lakásotthont nyit Helvécián az SOS Gyermekfalu

Krízishelyzetben, ha egy gyermek felügyelet nélkül marad, "vagy fejlődését, létét környezete vagy önmaga súlyosan veszélyezteti", szükség van egy biztonságot nyújtó helyre.

A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba

freedigitalphotos.net/adamr

A nemzetiségi önkormányzati választáson a jelöltet, listát állító nemzetiségi szervezetek egyetlen választási bizottságba sem bízhatnak meg tagot.

Elöntött, lakhatatlanná vált házak - Siófoktól Kisvaszarig

A déli városrészen, az Arany- és az Ezüstparton több utca is víz alá került, a víz több helyen betört a pincékbe, mélygarázsokba, műhelyekbe.

Valamennyi nemzetiség választhat települési képviselőket a XI. kerületben

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A törvény szerint csak azokra a településekre lehetett nemzetiségi választást kiírni, ahol a legfrissebb (2011-es), önkéntes bevalláson alapuló népszámlálás adatai alapján legalább 25-en az adott nemzetiséghez tartozónak vallották magukat.

Több mint 500 települési nemzetiségi választás maradhat el

A választásokat ugyanis hiába tűzte ki az NVB, azokat nem lehet megtartani, ha nem indul legalább annyi jelölt, ahány tagból állna a nemzetiségi önkormányzat, illetve akkor sem lehet megtartani, ha egyetlen választópolgár sem szerepel a nemzetiségi névjegyzékben.

A devizahitelesek újabb törvényjavaslatával kezd az Országgyűlés

"Ügyféltípusonként halad majd előre a bankok átvilágítása".

Légvédelmi gyakorlat lesz Győr térségében

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái a NATO kötelezettségvállalásában szereplő Mistral légvédelmi rakétaszakasz harcászati képességfelmérésére készülnek.

Nyomravezetői díj a soroksári gyilkosság felderítésére

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Papp Károly országos rendőrfőkapitány a tavaly szeptemberi soroksári gyilkosság felderítése érdekében.

A sárgamuskotályossal kezdődik a szüret Tokajban

Idén 70-80 ezer mázsa szőlő, és mintegy 2 ezer mázsa aszúszem felvásárlását tervezi, a felvásárlási árakat már a nyár közepén meghirdették.

Európai lakossági egészségfelmérés kezdődik - kérdez a KSH

A reprezentatív felmérés az ország 532 településén, csaknem tízezer ember személyes megkérdezésével készül.

És még mindig van utánpótlása az esőzésnek...

Vasárnap területi átlagban a legtöbb csapadékra elsősorban a Duna-Tisza-közén, a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység nyugati felén lehet számítani.

Még idén foglalkoznak a holding alapú nonprofit közszolgáltatással

freedigitalphotos.net/adamr

Október 31-éig kerül a kormány elé a holding alapú közszolgáltatási rendszerre vonatkozó előterjesztés.

Ezek a golyók hozzák el a szerencséjét?

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 37. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Újabb gyász! Meghalt Avar István, a nemzet színésze

Forrás: Wikipédia

Elhunyt Avar István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya szombaton az MTI-vel.

Tudta, hogy eddig engedély nélkül gyűjtötték a papírt az iskolák?

Az iskolai papírgyűjtés törvényi lehetőségét teremti meg a hulladékról szóló törvény módosítása. A változtatással egy 14 éve fennálló jogi anomáliát sikerült orvosolni.

Tőkés: minden totalitárius rendszertől szabadulnunk kell

Fotó: FB/Gloria Victis

Minden egyeduralmi, totalitárius rendszertől szabadulni kell, és nem szabad kiskaput nyitni nekik, mert az nagy veszélyeket rejt - Tőkés László Csömörön, egy nemzetközi konferencián adott elő.

Több mint 8 ezer a polgármesterjelölt - négyötödük független

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat délutáni adatai szerint 8142 polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba, két településen azonban egy jelölt sincs, így ott elmarad a polgármester-választás.

Veres András: hiszünk a szeretet erejében

Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

A szeretet fontosságát hangsúlyozta Veres András szombathelyi megyés püspök a katolikus társadalmi napok, a Kattárs miskolci hivatalos megnyitóján szombaton.

Nyomravezetői díj a soroksári gyilkosság felderítésére

A Jobbik országos elnöksége egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánl fel a soroksári gyilkosság feltárására.

Nem évülnek el a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények!

A Sipos-ügy - a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanár ügye - irányította a problémára.

Energiavisszatáplálóvá újítják a Tatra villamosokat

Fotó: FB/BKK

Folytatja a Tatra villamosok felújítását a BKV a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által nyújtott támogatásból.

Sikkasztással gyanúsítja a rendőrség az SZDSZ volt elnökét

Sikkasztással vádolja a rendőrség Retkes Attilát, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) volt elnökét. A nyomozók szerint a politikus a párt pénzéből több mint négymillió forintot saját céljaira fordított.

Vasárnapi futóverseny - felborul a közösségi közlekedés

Fotó: bkk.hu

Jelentős változások lesznek vasárnap délelőtt a közösségi közlekedés menetrendjében Budapesten egy futóverseny miatt.

Meghalt Sztankay István, a nemzet színésze

Elhunyt Sztankay István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya pénteken.

Magyar vadász lőtte a kapitális gímbikát

freedigitalphotos.net/anankkml

Aranyérmes trófeájú gímszarvasbikát ejtett el egy hajnali lesvadászaton egy magyar vadász Babosdöbréte határában, a Zalaegerszegi Nimród Vadásztársaság területén, a pénteki trófeabírálaton a 13,56 kilogramm trófeasúlyú agancs 239,73 pontot ért el.

Az OTP ügyében is az Alkotmánybírósághoz fordul a törvényszék

Felfüggesztette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank magyar állam elleni keresetének együttes tárgyalását a Fővárosi Törvényszék pénteken és - elfogadva a hitelintézet javaslatát - a bíróság az Alkotmánybíróság elé terjeszti az ügyet.

85 éve repül Amszterdam és Budapest között a KLM

MTI/Kovács Tamás

Nyolcvanöt évvel ezelőtt, 1929-ben indította el első járatát a holland KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) Amszterdam és Budapest között, ennek alkalmából pénteken retró festésű Boeing 737-800-as teljesítette a kora délutáni járatot.

Átadták a Szent Margit Kórház felújított kardiológiai osztályát

Az intézmény kardiológiai osztályán évente 3000-3500 fekvő beteget látnak el, ambulánsan hétezres a betegforgalom, a szívultrahanglaborban pedig évi ötezer vizsgálatot végeznek el.

Elutasították az FHB Jelzálogbank Nyrt. keresetét is

MTI/Illyés Tibor

Elutasította az FHB Jelzálogbank Nyrt. devizahitelekkel kapcsolatban a magyar állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Már kilencszázan vesznek részt a diplomamentő program képzésein

Forrás: MTI

Már 74 képzés indult el a diplomamentő program keretében, a képzéseken már több mint 900-an vesznek részt az országban.

Devizahitelek: benyújtották az elszámolási szabályokról szóló törvényt

Benyújtotta pénteken a kormány az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely alapján a pénzügyi intézményeknek el kell számolniuk fogyasztóikkal a múltbeli túlfizetéseket, a kiszámítási és elszámolási módszertan részletszabályainak megállapítását ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kompetenciájába utalja.

Elutasították a CIB Ingatlanlízing Zrt. keresetét is

MTI/Illyés Tibor

Elutasította a bíróság a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Devizaperek: három elutasítás és egy halasztás

Három pénzintézet devizahitellel kapcsolatos keresetét elutasította, egy esetben elhalasztotta a döntést a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Jövő februártól csökkennek az első devizahiteles törlesztőrészletek

freedigitalphotos.net/anankkml

A devizahiteles törlesztőrészletek jövő februártól, a pert indító bankok ügyfelei esetében pedig márciustól csökkenhetnek az elszámolási törvény nyomán.

Devizaperek - újabb takarék vérzett el a törvényszéken

Az ítélethirdetés után a felperes takarékszövetkezet jogi képviselője azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy még átgondolják a fellebbezést.

Rájár a rúd a vasútra: elázott egy állomás is, állnak a vonatok

A Máv-Start egyelőre nem tudja elszállítani az utasokat, nem tudtak autóbuszokat rendelni a kiesett vonalszakaszra.

Elutasította a Fővárosi Törvényszék az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. keresetét

Elutasította a bíróság az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. keresetét, a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzügyi intézmény által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).

Devizahitelek: egy pénzintézeti keresetet elutasított, egyet halasztott a bíróság

A Szabolcs Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét, a Fővárosi Törvényszék elutasította csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében, az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. ügyében halasztott.

Békéscsabán négy polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba

Négy polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a Békéscsabai Választási Bizottság. A tizenkét egyéni választókerületben 55 képviselőjelöltet neve szerepel a szavazólapokon, kompenzációs listát négy jelölőszervezet állított.

Hagyó-per: szeptember 16-án folytatódik a bizonyítási eljárás

freedigitalphotos.net/adamr

A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától 2011 júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.

Elhunyt Nagykáta polgármestere

A politikust 66 éves korában érte a halál.

Nőgyógyászokat és szülésznőket ítéltek el

freedigitalphotos.net/adamr

Hálapénz miatt tíz fővárosi nőgyógyászt próbára bocsátott, illetve pénzbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla.

Készüljenek a legrosszabbra az Észak-Dunántúl folyóknál!

Jelentős árhullám kialakulására lehet számítani, miután az előrejelzések szerint a jövő hét elejéig minden nap jelentős mennyiségű csapadék fog esni.

Kedvezményes buszbérlet a gyermeket nevelőknek!!!

Forrás: Wikipedia

Kedvezményes helyi autóbuszbérlet bevezetéséről döntött Veszprém város képviselő-testülete a kisgyermeket nevelők számára csütörtökön.

Elutasította a bíróság a Szabolcs Takarékszövetkezet keresetét

Elutasította a bíróság a Szabolcs Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Az Argenta Credit ügyében sem született ítélet

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Szeptember 23-ra halasztotta a határozat kihirdetését az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. által a magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Borhamisítókat és pénzügyőröket ítéltek el Szegeden

A vádlottak között munkamegosztás alakult ki, és alkalmanként 30 ezer liter italt állítottak elő, összesen pedig legkevesebb 270 ezer liter hamis bort készítettek, és mintegy 21,6 millió jövedéki adót nem fizettek be.

Devizaperek: halasztások csütörtökön is

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Elhalasztotta az ítélethozatalt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön két devizahiteles perben, az egyiket a Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet, a másikat a Szigetvár Takarékszövetkezet indította a magyar állam ellen.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.