Szembe mentek egymással a vonatok - pénzbüntetést kapott két vasutas

freedigitalphotos.net/papaija2008

Pénzbüntetésre ítélt a Dunakeszi Járásbíróság hétfőn egy mozdonyvezetőt és egy jegyvizsgálót, mert nem körültekintően indították el tavaly januárban az egyik Csomádról Vác felé induló személyvonatot. A hiba miatt két szembejövő szerelvény alig hetven méterre állt meg egymástól.

Nem gyilkosság áldozata lett a hummeres gázoló

Nem gyilkosság áldozata lett az az osztrák férfi, aki két éve Hummer terepjárójával halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Tíz évvel a gyilkosság után állt bíróság elé

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával, tíz évvel a gyilkosság után kezdődött meg T. Tamás büntetőpere hétfőn a Debreceni Törvényszéken.

18 éven aluliaknak ingyenes a Diósgyőr szombati mérkőzése

Ingyen tekinthetik meg az óvodások, általános- és középiskolások a diósgyőri labdarúgócsapat Dunaújváros elleni hétvégi bajnoki mérkőzését Miskolcon.

hirdetés

Elhunyt képviselőkre emlékeztek az Országgyűlésben

A múlt héten elhunyt Veér Miklós egykori szocialista és Pichler Imre volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeztek hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

IT-fejlesztés a közoktatásban - nem vicc

Czunyiné Bertalan Judit szerint az informatikai fejlesztés az általános iskolai tanulók felzárkózását segíti.

Snell György az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye új segédpüspöke

Ferenc pápa Snell Györgyöt hétfőn az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki és a pudenzianai címzetes püspöki címet adományozta neki.

Felgyújthatták a püspökszilágyi polgármesteri hivatalt

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) nyomozást indított a püspökszilágyi polgármesteri hivatalban múlt pénteken keletkezett tűzeset ügyében, mivel idegenkezűség gyanúja merült fel.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került a rekorder szarvasgomba

A magyar szarvasgomba sok országban keresett, a szarvasgombával fűszerezett élelmiszerek pedig prémiumtermékek.

Jövőre több pénzhez jut az egészségügy?

Kórházbezárásra nem kerül sor, és a kormány evidenciának tartja, hogy a társadalombiztosítási alapon működő állami egészségügy teljes egészében ingyenes lesz.

Konferenciát tartanak az afgán misszió egészségügyi tapasztalatairól Budapesten

A NATO által vezetett afganisztáni nemzetközi erő (ISAF) 2001 vége, a tálib uralom leverése óta gondoskodik a biztonságról Afganisztánban.

Október 23.: koszorúzással emlékeztek a párizsi diadalívnél

Az emlékbizottság más francia szervezetekkel közösen 1957 óta minden évben megemlékezik a forradalom hőseiről a párizsi Diadalívnél.

A fogyatékkal élő emberek számíthatnak a kormányra

MTI Fotó: Marjai János

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága Szekeres Pálnak, a tárca miniszteri biztosának a Rehab Critival Mass rendezvényén vasárnap elmondott beszédét idézi.

Tévedés miatt változott meg az NVI honlapján egy időre a XV. kerületi eredmény

A helyi választási iroda (hvi) egyik munkatársa az egyik szavazókör adatait nem törölte.

21 napig még kaparhatnak a jelöltek

Fotó: freedigitalphotos.net/scottchan

Három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Folytatódik a bankok Versenyhivatal elleni pere

Hétfőn a Fővárosi Törvényszéken folytatódik a 11 bank által, a kartellezés miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felől kiszabott több mint 9 milliárd forintos bírság miatt indított per.

Eddig csaknem kétszázan vették igénybe a diplomás gyedet

Fotó: freedigitalphotos.net/papaija2008

A havonta mintegy bruttó 70 ezer forintos juttatás a felsőfokú képzésben részt vevő fiatalok gyermekvállalásának ösztönzésére vezette be a kormány.

Még nem érkezett panasz az árfolyamrés semmisségével kapcsolatban

Az MNB maga is folyamatosan végez fogyasztóvédelmi vizsgálatokat, és ha jogsértést tapasztal, intézkedik.

Kedden kezdődik a központi ünnepségsorozat

Fotó: FB/Október 23.

Az idén október 21-én, kedden a Műegyetem rakparti 1956-os emlékműnél kezdődik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett programsorozat.

Bűnmegelőzési társasjátékot készítettek Szegeden

Az egy nap történéseit átfogó játék az otthonról való elindulástól a hazaérkezésig kalauzolja a gyermekeket és a játékos kedvű felnőtteket.

Gulyás Tibor a HÖOK új elnöke

MTI/Komka Péter

Gulyás Tibort, a Pécsi Tudományegyetem hallgatóját, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) jelenlegi alelnökét választották meg a szervezet elnökének a HÖOK szombati, az egri Eszterházy Károly Főiskolán tartott tisztújító küldöttgyűlésén.

Több százan kísérték utolsó útjára Váradi Andrást

Az október 11-én éjjel közlekedési balesetben halálra gázolt ötvenéves polgármesterjelölt temetésén a pártszövetség több politikusa, köztük Bajnai Gordon, Juhász Péter, Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely is megjelent.

A Szegedi Vadasparkba kerültek a Nagylakon lefoglalt védett rákok

Fotó: Wikipédia

Ideiglenesen a Szegedi Vadasparkban helyezték el azt a 25 ezer kecskerákot (Astacus leptodactylus), melyet a nagylaki határátkelőhelyen találtak a rendőrök egy bolgár furgonban.

Új elnököt választ a HÖOK

Tisztújító küldöttgyűlést tart ma a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Egerben, a szervezet új elnököt választ.

Nőtt az engedélyezett lakáshitelek száma és összege az első félévben

freedigitalphotos.net/adamr

Az idei első félévben több mint 23 ezer lakáshitelt engedélyeztek Magyarországon közel 101 milliárd forint értékben, így az engedélyezett hitelek számában az előző év első félévéhez képest 33, összegében 53 százalékos növekedés következett be.

Fejlesztés a beteg koraszülött csecsemők jobb ellátásáért

Lezárult a koraszülött és állapotuk miatt intenzív orvosi ellátásra szoruló csecsemők életesélyeinek növelését célzó fejlesztési program a szolnoki Hetényi Géza Kórház csecsemő- és gyermekosztályának perinatális intenzív centrumában (PIC).

184 millióból javítják az ivóvíz minőségét Bakházán és Háromfán

freedigitalphotos.net/winnond

Uniós támogatással 184 millió forintból javítják az ivóvíz minőségét a Somogy megyei Bakházán és Háromfán. A most indult fejlesztés révén a két egymással szomszédos településen közel ezer ember juthat egészséges ivóvízhez.

Érdekesen fejleszti tudósítói hálózatát az MTVA

"Meg kell vizsgálni, hol lehet bővíteni a Kárpát-medencei tudósítói pontokat, és jövő év végére a diaszpórában élő magyarságot is be kell vonni a hálózatba."

Átadták a Magyar Államkincstár szegedi épületét

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Befejeződött a Zsótér-ház, Szeged egyik meghatározó műemlékének felújítása, a Magyar Államkincstár szegedi épületét pénteken adták át.

Áramot termelhetnek ruháink

Szupervékony elektromos generátort fejlesztettek ki: a mindössze egy atomnyi "vastag" szerkezet révén például ruházatunk is részt vehet az energiatermelésben.

Budapestre érkezett Vermeer egyik főműve - 20 milliárd forintra van biztosítva

Ilyen átfogó tárlat a holland "arany évszázadról" és benne a festészet egyik legkiemelkedőbb géniuszáról, Rembrandtról, soha nem nyílt Magyarországon - mondta a Szépművészeti főigazgatója.

Teljes nyilvánosságot kérnek a korrupciógyanú miatt kitiltottak ügyében

Szél Bernadett, az LMP társelnöke kezdeményezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását hétfőre, hogy a testület nyílt ülésen vegye napirendre az Egyesült Államokból "korrupció miatt kitiltottak" ügyét.

Módosul a nyílászárók cseréjére kiírt pályázat benyújtási határideje

Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

A benyújtásra szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban lesz lehetőség.

Kéknyelv-betegség : védőzóna Veszprém megyében

Veszprém megyét is érintik azok az intézkedések, amelyek a kérődző állatokat megbetegítő kéknyelv-betegség Csongrád megyei megjelenése miatt léptek életbe.

Miből élünk?

freedigitalphotos.net/adamr

Európai adatfelmérés a háztartások gazdálkodásáról. A kutatás során 167 településen összesen 18 ezer háztartást kérdeznek meg október 20. és december 7. között.

Már újra gyakorolják a sorozást a honvédségnél

A rendkívüli jogrendben bevezetendő hadkötelezettség sorozási feladataira gyakorlatoztak a Magyar Honvédség és más érintett szervek az elmúlt hetekben országszerte.

Bankkártyával is lehet fizetni a Magyar Posta csomagautomatáinál

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Posta által üzemeltetett csomagautomatáknál bankkártyás fiztésre is lehetőség van.

Jogerős a Magyar TakarékBank ellen hozott ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős határozatában helyben hagyta a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Bekérették a KKM-be az amerikai ügyvivőt

freedigitalphotos.net/adamr

Bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) André Goodfriendet, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivőjét pénteken.

Könnyen meg lehet duplázni a keresetet - rengeteg embernek bejött már

Egy felmérés szerint Németországban a bevándorlók több mint kétszeresét keresik korábbi otthoni jövedelmüknek

Elhalasztották az ítélethirdetést az Argenta perében

freedigitalphotos.net/adamr

Október 29-ére halasztotta az ítélethirdetést a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében pénteken.

Lemondott a kerékpárszövetség elnöke

Lemondott a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ) és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség (MMTBSzSz) elnöki posztjáról Katona Kálmán.

Súlyosbították az elvált feleségét megölő kalocsai férfi büntetését

A táblabíróság a döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott tizenöt éves büntetést.

33 millió forint gyűlt össze kórházaknak az Egészségváros keretében

A hatodik alkalommal megrendezett akció történetében az eddigi legkiemelkedőbb, csaknem 7,5 millió forintos adományt Mohácson adták át, az összegből a helyi kórház intenzív osztálya egy lélegeztetőgép megvásárlását tervezi.

Ügyiratkezelő rendszer egymilliárd forintért

Fotó: freedigitalphotos.net/sheelamohan

Jövő év január elsejétől működhet az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer a belügyminiszter irányításával - derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szövegéből.

Hagytak időt a korosodásra - aztán kilőtték őket

Kapitális trófeájú gímbikák is terítékre kerültek Somogyban a szeptemberben kezdődött vadászati idényben.

Az Ebola-járvány Európára nézve alacsony kockázatot jelent

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága hivatalos közleményben tájékoztat a minisztérium állásfoglalásáról.

Magyarország megvédi a földtörvényt

A magyar kormány minden eszközzel megvédi a földtörvényt, amely több európai ország jogszabályainak elemeit tartalmazza.

CIB Lízing - ítélethirdetés elhalasztva

freedigitalphotos/archív

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki tárgyalásán október 30-ra halasztotta a másodfokú ítélet kihirdetését a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében.

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen

Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a "határon átnyúló tevékenységet folytató befektetők" mezőgazdasági földterület-használatára vonatkozó jogaival kapcsolatban.

Elindult a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás

freedigitalphotos.net/dan

Elindult a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás: a jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg.

Másodfokon hatályon kívül helyezték a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. korábbi ítéletét

Hatályon kívül helyezte a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében hozott elsőfokú ítéletet csütörtökön kihirdetett határozatában.

Élelmiszerbank adománykonvoj indult útnak Budapestről

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A konvoj 50 tonnányi élelmiszert - 18 vállalat adományát - visz a rászorulóknak mintegy 40 millió forint értékben. Ebből mintegy 10 ezer embernek tudnak segíteni az egyesület elnöke szerint.

A fogyatékossággal élőkkel tartanak felvonulást és pikniket

A fogyatékossággal élő, valamint a velük szolidáris, őket segítő emberek tartanak együtt felvonulást és pikniket vasárnap Budapesten, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a problémákra, amelyek megnehezítik a mindennapjaikat.

A KDB Bank ügyében is az Ab-hoz fordul az ítélőtábla

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a KDB Bank Európa Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében, amelyet egyben az Ab határozatáig felfüggeszt.

Sérült a péceli idősotthonban élők emberi méltósághoz való joga

Nincs kényelmes, látogatók fogadására is alkalmas közösségi helyiség, nem adottak a személyi tisztálkodás feltételei, a lakószobák pedig túlzsúfoltak: a rendelet szerint 45 embert fogadhatna be, de 75-en élnek az intézményben.

Sakkozó bántalmazása: Lékó Pétert is meghallgatták tanúként

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Lékó Péter nemzetközi sakknagymestert is tanúként hallgatták meg a Szegedi Törvényszéken csütörtökön a Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012 júniusi bántalmazásával kapcsolatos ügy tárgyalásán.

A bírósági kommunikációról rendeznek nemzetközi konferenciát

Tavaly az adatvédelem, adatbiztonság témájáról tartottak előadásokat, idén a média és a bíróságok kapcsolata lesz napirenden.

3,8 milliárd a kötelező óvodáztatás és az egészségügyi képzés támogatására

freedigitalphotos.net/tungphoto

A kötelező óvodáztatás jövő évi bevezetését és a kisgyermekkori nevelést 1,3 milliárd forinttal, az egészségügyi dolgozók képzését és pályán maradását 2,5 milliárddal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2014-2020-as uniós fejlesztési forrásokból.

Hazánk is részt vesz az I. világháborúról rendezett vatikáni konferencián

Az Értelmetlen mészárlás. A katolikusok és a Szentszék az I. világháborúban címmel kezdődött nemzetközi történész konferencia szerdán Rómában a Vatikán és a Római Magyar Akadémia (RMA) közös szervezésében.

2 évet kapott a piliscsabai fegyvergyűjtő

freedigitalphotos.net/Naypong

Két év börtönbüntetést rótt a Budakörnyéki Járásbíróság arra a piliscsabai férfira, akinél valóságos fegyverarzenált foglaltak le tavaly októberben.

Légi és földi rovarirtás Csongrád megyében a kéknyelv-betegség miatt

Légi és földi rovarirtás lesz Csongrád megye déli részén annak a két gazdaságnak a körzetében, ahol kimutatták a kérődző állatokat megbetegítő kéknyelv-betegséget.

Budapestre indít járatot a kanadai Air Transat

freedigitalphotos.net/James Barker

Az Air Transat heti járatot indít Montreal és Toronto, valamint a magyar főváros között. Emellett 2015-től növeli kapacitásait a párizsi, londoni, barcelonai, athéni, lisszaboni, marseille-i, római és velencei járatokon.

Ebola: rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz az ÁNTSZ

A közleményben azt írták: valótlan, minden alapot nélkülöző hírt közölt az az internetes portál, amelyik arról számolt be, hogy "lázzal, piros pöttyökkel a bőrén és más ebolás tünetekkel" szállítottak egy beteget a "pécsi kórházba".

Devizaperek: másodfokon is vesztett az Aegon

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai tárgyalásán - másodfokú bíróságként - jogerősen helyben hagyta az Aegon Magyarország Hitel Zrt. által, a magyar állam ellen indított perben az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék elutasító ítéletét.

Életfogytig tartó fegyház a debreceni késelőnek

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2013 májusában bicskájával nyakon szúrta volt élettársát Debrecen főterén.

Jelentősen enyhítették S. Ábel büntetését

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Ötven nap közérdekű munkára enyhítette S. Ábel budapesti joghallgató korábban első fokon emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt kiszabott két és fél éves szabadságvesztését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán.

Felmérés: 350 ezerre tehető a Magyarországról kivándoroltak száma

A 2009 után kivándorlók 80 százaléka 40 éven aluli, és a magyarországi 18 százalékos átlagnál jóval magasabb, 30 százalék körüli, közöttük a diplomások aránya.

Megalakult a Jedlik Ányos Klaszter - az elektromos járművek elterjesztéséért

A szakember szerint ahhoz is megvannak az adottságok, hogy Magyarország nagyhatalom legyen az elektromos mobilitásban.

Az átalakításban fontos szerepet kap a népegészségügy

A Csongrád megyében induló kísérleti programra 115 háziorvos jelentkezett, és az 50-70 év között lakosok fognak "behívót" kapni a szűrővizsgálatra.

Jogerős: hat évig börtönben ül a volt martfűi jegyző

Többrendbeli hivatali befolyással üzérkedés és hivatali vesztegetés elkövetőjeként.

A MikulásGyár már fogadja az adományokat

Már októbertől fogadja az adományokat a MikulásGyár, amely idén legalább 350 ezer családnak kíván segíteni játékokkal, ruhaneműkkel, tisztítószerekkel vagy tartós élelmiszerrel.

Börtönbüntetésre ítélték a Kapos Holding Zrt. koordinációs igazgatóját

freedigitalphotos.net/worradmu

Jogerősen két és fél év börtönre ítélte, továbbá három évre eltiltotta a közügyektől és a járművezetéstől a Kaposvári Törvényszék kedden Kovács Józsefet, a Kapos Holding Zrt. koordinációs igazgatóját, korábbi önkormányzati képviselőt hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt.

Ebola: a KKM-nek nincs tudomása a leginkább érintett országokban tartózkodó magyarokról

A minisztérium ugyanakkor úgy tájékoztatott, hogy Nigériában tudomásuk szerint mintegy 50 magyar állampolgár van, akik vegyes házasságban élnek vagy munkavállalás céljából érkeztek az országba.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.