Havi 5500 euró fejpénz a Magyarországon elhelyezett német gyerekek után?

freedigitalphotos/adamr

Több vizsgálat indult Németországban az ARD közszolgálati televízió egyik riportja miatt, amely szerint pénzügyi visszaélések történtek Magyarországon elhelyezett német állami gondozott gyerekek révén.

A medve nem játék! Egy pedig kószál Rudabánya térségében

Barnamedve kószál vasárnap óta az Aggteleki Nemzeti Park nyugati határánál, a Lengyelországban GPS jeladóval ellátott állat a nyomkövető jelzése alapján jelenleg Rudabánya közelében tartózkodik.

Omega: szó sem volt Mihály Tamásról a felcsúti koncerten

Nem felel meg a valóságnak, hogy Mihály Tamás azért nem vesz részt a június 13-i Omega Oratórium-koncerten, mert azt politikai színezetűnek tartja, és ez ellen tiltakozik.

Sokkoló-ügy: hallgattassék meg az Őrségparancsnok

Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlési Őrség parancsnokának meghallgatását a rendészeti bizottságban, mert sajtóhírek szerint tízmillió forintért sokkolókat szereztek be.

hirdetés

Százéves terv lett a "hol épüljön meg az atomtemető"

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint száz évre szól az atomerőművi hulladék elhelyezésére szolgáló program.

Igazi hungarikum: külhoni magyar tudósokat ismertek el

Biológusok, történészek, vegyészek mellett nyelvész és orvoskutató díjazottja is van 2015-ben a külhoni magyar tudósok elismerésére szolgáló Arany János-díjnak és -éremnek.

PM: ne kapjon sokkolókat az Országgyűlési Őrség!

freedigitalphotos.net/adamr

A Párbeszéd Magyarországért arra szólítja fel Kövér László házelnököt, hogy ne fegyverezze fel sokkolókkal a "magánhadseregét".

Ilyen volt az érettségi a diákok és a magyartanárok szerint

A diákok szerint kevés volt az idő a szövegértési feladatra, többségük novellát elemzett, a Magyartanárok Egyesülete érdekesnek, igényesnek, de meglehetősen nehéznek találta a feladatokat a magyar írásbelin.

A Klik több száz programot szervezett a fiatalokat érintő témákról

freedigitalphotos.net/Stoonn

Mintegy négyszáz rendezvényt tartottak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezésében áprilisban olyan, fiatalokat érintő témákban, mint dizájner drogok, iskolai erőszak vagy az online kommunikáció veszélyei.

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség a lamborghinis száguldozó ügyében

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

Igazságügyi együttműködési megállapodás Szerbiával

freedigitalphotos.net/adamr

A kisebbségi kérdések, az igazságszolgáltatás függetlensége és hatékonysága, valamint a közbeszerzés, az adatvédelem és a versenyjog kérdései is szerepelnek abban az együttműködési megállapodásban, amelyet hétfőn írt alá Trócsányi László magyar és Nikola Selakovic szerb igazságügy-miniszter Belgrádban.

21 településen lesznek programok az európai ifjúsági héten

Huszonegy településen kezdődnek hétfőn programok az európai ifjúsági hét keretében Magyarországon, a rendezvények középpontjában a fiatalok aktív társadalmi és munkaerő-piaci részvétele áll.

Jelentősen növelnék a Napi Gazdaság olvasóinak számát

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jelentősen szeretnék növelni a Napi Gazdaság olvasóinak számát, ezért is csökkentették az újság árát.

Romagyilkosságok: pénteken hirdetnek másodfokon ítéletet

Várhatóan pénteken hirdet másodfokon ítéletet a romák sérelmére évekkel ezelőtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében a Fővárosi Ítélőtábla.

Seneca, Bodor Ádám és Tóth Árpád művei a tételek között

MTI/Balogh Zoltán

A diákok először Grendel Lajos A modern magyar irodalom története című irodalomtörténeti munkájának bevezetőjét kapták középszinten szövegértési feladatként.

Idén 140 éves a Kaposvári Tűzoltóság

Létrehozásának száznegyvenedik évfordulóját ünnepli az idén a Kaposvári Tűzoltóság, a jubileumról ma, Szent Flórián napján, a Somogy Megyei Tűzoltónapon koszorúzással, szentmisével és állománygyűléssel emlékeznek meg.

Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat az ápolóval szemben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Egy csongrádi otthonban gondozott idős nő 2013-as halála miatt emelt vádat egy ápolóval szemben a Csongrád Megyei Főügyészség.

Elkezdődtek az érettségik

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel indultak a vizsgák. Középszinten 1 174 helyszínen 77 975, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit. A vizsga 240 perces, a feladatok megoldásának értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Több mint 79 ezren érettségiznek idén

freedigitalphotos.net/dan

Hétfőn délben fejeződik be a magyar nyelv és irodalom tárgy vizsgája. Az Oktatási Hivatal délután adja majd ki a megoldókulcsot.

Folklórral színesítik a vasárnapi Bakony 200 teljesítménytúrát

Veszprémből rajtol vasárnap a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Bakony 200 elnevezésű országúti kerékpáros teljesítménytúra.

Felszentelték az új szerb ortodox kápolnát Pécsett

MTI/Sóki Tamás

A két ókeresztény hittérítőről, Szent Andronikoszról és Szent Juniáról elnevezett épületet a szerb ortodox egyház első számú vezetője, Irinej pátriárka szentelte fel vasárnap.

Ötös nem, de hatos telitalálat volt a lottón, félmilliárdot ér

Az 1 darab 6 találatos szelvényre több mint 566 millió forintot fizetnek.

A belgák szerint nagy gondban van a Fidesz

freedigitalphotos/adamr

Zéró bevándorlás és halálbüntetés: nagy gondban van a Fidesz, s a szélsőjobboldal témáit teszi magáévá, így vélekedik a La Libre Belgique, Belgium második legnagyobb példányszámú francia nyelvű napilapja.

Anyáknapi körkép - politikai pro és kontra

A kormány szerint eredményes a családpolitika, az ellenzék további intézkedéseket követel.

Széll Kálmán tér - A volt Ganz-csarnok helyén tárolják majd az építőanyagokat

Fotó: BKK/Facebook

A Széll Kálmán tér felújításának kivitelezését végző konzorcium és a Millenáris Széllkapu (MSZ) Kft. megállapodása alapján a lebontott Ganz-csarnok helyén tárolják majd ideiglenesen a téren folyó munkálatokhoz szükséges építőanyagokat, gépeket és járműveket.

Quaestor-kártalanítás: május 6-a, szerdától kell kérelmezni

Május 6. és június 5. között kell majd kérelmezniük a kártalanítást a törvény alapján a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosainak.

Trafikfóliázás - Több helyen már leszedték a tulajdonosok

MTI/Varga György

Több trafik kirakatáról leszedték már a fóliát a tulajdonosok a kaposvári rablógyilkosság után. Az üzlettulajdonosok általában rolóval takarják el a dohánytermékeket.

Banki elszámolás - Hétvégén is dolgoztak a postán

A hosszú hétvégén is dolgoztak a posta logisztikai központjában annak érdekében, hogy hétfőtől továbbítani tudják a devizahitelesek banki leveleit.

Tovább csökkenti az édesanyák terheit a kormány

freedigitalphotos/imagerymajestic

Az édesanyák áldozatos munkáját, ahogy eddig minden évben, úgy a jövő évi költségvetés tervezésekor is szem előtt tartják.

Hétfőn a magyar írásbelikkel kezdődnek az érettségi vizsgák

A vizsgatárgy középszintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Két feladatlapot kell megoldani, a szövegértési feladatlap esetében 60 perc, a szövegalkotási feladatlap esetében pedig 180 perc áll a vizsgázók rendelkezésére.

Emmi: húsz hónapja növekszik a születések száma

freedigitalphotos/adamr

A kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza.

Lejárt a devizahiteles tájékoztatók kiküldésének határideje

Az utolsó nap délután négy óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, az április 30-án feladott küldeményeket - a hosszú hétvége miatt - május 4-étől kézbesítik.

Bedolgozói program a az ócsai lakóparkba költözött nőknek

freedigitalphotos/PANPOTE

A Máltai Szeretetszolgálat segítségével negyven háziasszony sajátíthatja el többek között a csomagolás, a használt háztartási gépek szétszerelésének fogásait, a zöldségfeldolgozás és -válogatás előkészítésének munkafázisait.

Elindult az Air China Peking-Budapest járata

Történelmet írt az Air China, amikor a kínai nemzeti légitársaság első Airbus A 330-200 típusú gépe landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, hiszen ilyen gép eddig még nem közlekedett menetrendszerűen Peking és Budapest között.

Vidnyánszkyról írt a Spiegel

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Der Spiegel című német hírmagazin Vidnyánszky Attiláról, a Nemzeti Színház főigazgatójáról és a Madách Nemzetközi Színházi Találkozóról (MITEM) közölt írást a szombaton megjelent számában.

Az utolsó magyarok is elhagyták Jement

A Taizzban rekedt kétfős magyar családot a Rijádi Magyar Nagykövetség önálló szárazföldi akció során evakuálta, a jemeni-szaúdi határon.

Minden készen áll az érettségire

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A vizsgák a magyar nyelv és irodalommal, illetve a magyarral mint idegen nyelvvel kezdődnek hétfőn.

Orbán szerint új médiára van szükség a jobboldalon

A miniszterelnök arról beszélt, hogy "tájékozódási zavar" van a jobboldalon, mert elveszítették a médiájuk egy részét, és szerinte e zavar mindaddig fennmarad, amíg nem jön létre egy új jobboldali nyilvánosság.

Vona: a Jobbik parlamenti vitanapot kezdeményez a halálbüntetésről

jobbik.hu

Tagok legyünk vagy szabadok?

Parádé földön, vizen és levegőben

MTI Fotó: Lakatos Péter

Harmadszor rendezték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót, melyen ezúttal a Ferrari 2007-es Forma-1-es világbajnokát, a finn Kimi Räikkönent is láthatták száguldozni az érdeklődők.

A kormányszóvivő szerint a jogalkotónak is érdeke a trafikban dolgozók biztonsága

Az, hogy a dohánytermékeket ne lehessen látni az utcáról, és elzárva legyenek a fiatalkorúak elől, találkozzon azzal a szemponttal, hogy a bent dolgozók biztonsága is garantált legyen.

Szent József a munkások védőszentje

freedigitalphotos.net/adamr

Szent Józsefre a XIX. századtól emlékeznek mint a munkások védőszentjére.

Ötvenedik szezonját nyitotta meg a zalakarosi gyógyfürdő

Ebben az évben 600 ezer vendégre számítanak, és ezzel már idén meghaladja a 27 milliót a fürdő fennállása óta ide látogatók száma.

A nap mondata: vagyonadót a milliárdosoknak, kétszázezres minimálbért a dolgozóknak

freedigitalphotos.net/adamr

A milliárdos vagyonok egyszeri, 40 százalékos megadóztatását, legalább 200 ezer forintos minimálbért, nyolcórás munkáért megélhetést biztosító fizetést, a tényleges sztrájkjog visszaállítását, a vasárnapi pihenőnap megadását követelte május elsejei beszédében a Magyar Munkáspárt elnöke.

Áprilisban minden nyugdíjkassza teljesítette a 70 százalékos arányt

Mivel a fizető tagok fele vállalt éves tagdíjat, a többiek havonta utalják át, minden hónapban figyelni kell az arányt.

Május elsején elindul a strandszezon

freedigitalphotos.net/adamr

Május elsején elindul a strandszezon: elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában.

Nem kötelezi fóliázásra a törvény a dohányboltokat

A törvény kizárólag a dohánytermékek láthatóságát korlátozása, nem pedig a nemzeti dohányboltokba történő általános belátást.

Salgótarján programot indít a szakemberhiány ellen

freedigitalphotos.net/arztsamui

Felsőfokú végzettségű szakemberek Salgótarjánba költözését, illetve visszaköltözését segítené a város önkormányzata azzal, hogy jelképes összegért biztosít számukra bérlakásokat.

Meghosszabbították a honvédség szomáliai missziójának mandátumát

Jövő év végéig meghosszabbította a kormány a Magyar Honvédség szomáliai missziójának mandátumát.

Nepáli földrengés: 10 millió forinttal segít az Ökumenikus Segélyszervezet

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Tízmillió forinttal járul hozzá nemzetközi segélyszervezeti közösség, az ACT Alliance nepáli segélyprogramjához az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as adományvonalon gyűlő felajánlásoknak köszönhetően.

Az EP elnöke megerősítette, hogy beszélt Orbánnal

Megerősítette Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke csütörtök délután kiadott közleményében, hogy Orbán Viktor telefonon biztosította őt arról, a magyar kormánynak nem áll szándékában lépéseket tenni a halálbüntetés bevezetése érdekében.

Megkezdhetik a veszélyes anyagok elszállítását az Illatos útról

MTI/Szigetváry Zsolt

Az előzetes laboreredmények azt mutatták, hogy bizonyos folyamatok "negatív irányba mozdultak el", ezért döntöttek az azonnali elszállításról.

Ön dönt: kapjon nyugdíjat a parlamenti képviselő?

Újabb civil népszavazási kezdeményezést hitelesített az NVB.

NMHH: Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

nmhh

Széles körű tapasztalatai vannak a polgári-vállalati jog több szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és a média, valamint a gyógyszeripar szakága.

A médiatanács megtárgyalja az Éden Hotel ügyét

Jövő heti ülésén napirendjére veszi a TV2 Éden Hotel című műsorának vizsgálatát a médiatanács, miután a produkcióban szexuális bántalmazás szerepelt.

Parlament előtt a Nemzeti Környezetvédelmi Program

freedigitalphotos.net/dan

A földművelésügyi miniszter benyújtotta csütörtökön a parlamentnek a 2015-től 2020-ig szóló Nemzeti Környezetvédelmi Programot.

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segítség nélkül az óvodai, iskolai szünet idején sem jutnának meleg ételhez.

A jövő héten végzik az első, biológiai szúnyogirtást a Balatonnál

freedigitalphotos.net/dan

Még nem született meg a kormányhatározat arról, hogy ki végezheti és milyen állami hozzájárulással a balatoni szúnyogirtást, de a munka indítása nem tűr halasztást.

Zeneakadémia: menesztették Kupper András kancellárt

A döntés oka, hogy Kupper András nem tudott megfelelő kapcsolatot kialakítani a Zeneakadémia vezetésével.

A K&H Bank június 15-ig számol el ügyfeleivel

freedigitalphotos.net/adamr

A peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulta csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

Értékszállítók sztrájkja: felfüggesztené a sztrájkot a szakszervezet, ha...

Április 20-án éjféltől hirdettek sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

Másodfokon is pert vesztett a KDB Bank

freedigitalphotos.net/adamr

A bank vizsgált általános szerződési feltételei nem felelnek meg a szimmetria elvének.

Tizenhat pénzügyi intézmény ellen indít közérdekű keresetet az MNB

Az eljárást a fogyasztók nevében indítja el a jegybank, az érintett ügyfeleknek nem kell külön kérniük.

GMO-val szennyezett kukorica-vetőmagot találtak egy kecskeméti szállítmányban

freedigitalphotos/Maggie Smith

Génmódosított organizmussal szennyezett kukorica-vetőmagot találtak, a 10 millió forint értékű készletet a Nébih zárolta és megsemmisíti.

Számvevőszék: növekvő korrupcióveszély a felsőoktatásban

A felsőoktatási intézmények jelentős része nem szabályszerűen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött, 2009 és 2013 közötti időszakban.

A hosszú hétvégén dupla zárvatartásnak örülhetünk

Fotó: freedigitalphotos.net/ Supertrooper

Az új szabályok szerint tarthatnak nyitva az üzletek az ünnepi hétvégén. Május elsején, pénteken nem, és május 3-án vasárnap szintén nem.

Nincs több sikamika a többszörös, visszaeső bűnözőknek

Egyértelműbbé válnak a büntetéskiszabás szabályai az erőszakos és többszörös visszaesők esetében, ha az Országgyűlés elfogadja a büntető jogszabályok módosításáról szóló, a kormány által jóváhagyott törvényjavaslatot.

Több ezer tonna mérgező hulladékot hagyott hátra egy budapesti cég

freedigitalphotos/adamr

Azbeszttel és más mérgező anyagokkal szennyezett hulladék veszélyeztette a környezetet és a környéken lakók egészségét.

Megvan az új mantra: erős és sikeres családi vállalkozások

A sikeres Magyarországhoz erős és sikeres családi vállalkozások kellenek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Lajosmizsén.

30 milliárdért rántják rendbe a Városligetet

Facebook Városliget

Harmincmilliárd forint szerepel a 2016-es költségvetés tervezetében a Városliget projekt megvalósítására és a források a következő évekre is rendelkezésre állnak.

Új vezetők két megyei rendőrség élén

Új vezetőket nevezett ki a belügyminiszter két megyei rendőr-főkapitányság élére, mindkét főrendőr a holnapi naptól viseli új beosztását.

Ismét étrendkiegészítő-hirdetések miatt bírságolt a GVH

freedigitalphotos/sixninepixels

A Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forint bírságot szabott ki a Dr. Fachet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-re (Dr. Fachet), mivel a cég a GVH megítélése szerint jogsértően reklámozta Immunforte Basic és az Immunforte C+R étrend-kiegészítő termékeit.

Rétvári: mindenkinek jár még egy esély a bűnbánatra

Az egyházi álláspont szerint az élet abszolút korlátozhatatlan, ezért a kereszténydemokraták ellenzik a halálbüntetést.

Otthon melege: április 30-tól lehet újra pályázni

freedigitalphotos/dan

Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően várhatóan 20 ezer lakás újulhat meg.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.