Elhunyt Trogmayer Ottó Széchenyi-díjas régész

freedigitalphotos.net/adamr

Személyében a város nemcsak nagy tudású, imponáló felkészültségű tudósát, tanítványok sokaságát útra bocsátó tanárát, de kivételes személyiségű, igaz emberségű megtartó oszlopát is gyászolja.

Marosvásárhelyi utcanévtáblák: 30 hagyományos utcanév kiírásától döntött a tanács

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) frakciója kezdeményezésére harminc hagyományos utcanév tájékoztató jellegű kiírásáról döntött csütörtökön a marosvásárhelyi önkormányzati testület.

A reklámtörvényt módosító javaslat visszavonását kérik szakmai szervezetek

A reklámtörvényt módosító javaslat azonnali visszavonására kérik a kormányt a Magyar Reklámszövetség és társszövetségei, a szakmai szervezetek szerint a médiapiac ilyen mértékű szabályozása szakmailag indokolatlan és a teljes gazdaság számára veszélyes.

Utcanevek változnak meg félig Salgótarjánban

A Gorkij körút, Corvin, Sallai, Tanács és Úttörők út elnevezést változatlanul hagyják.

hirdetés

Ismét Szél Ágoston lett a Semmelweis Egyetem rektorjelöltje

Az ismételt választási eljárás kezdetén Merkely Béla, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója, aki korábban szintén pályázott a rektori tisztség betöltésére, visszalépett.

Jogszabályváltozás - Június 5-ig nyújthatják be kárigényeiket a Quaestor-kötvényesek

Aki elmulasztja a kárigény bejelentését június 5-ig, az végérvényesen elveszti az alapból való kártalanítását.

Első fokon pert vesztett a Cetelem Bank

freedigitalphotos/phasinphoto

Helyt adott a Fővárosi Törvényszék a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közérdekű keresetének, így a Magyar Cetelem Bank Zrt. 2010. november 26-át követően közzétett általános szerződési feltételei (ászf) vagy a korábban közzétett ászf-ek ezt követő módosításai tisztességtelenek, ezért érvénytelenek.

Hálózatba szerveződnek a roma polgármesterek

"A hálózat célja a roma polgármesterek munkájának összefogása és segítése, a tapasztalatok megosztása, a roma lakosság érdekeinek képviselete és felemelése, a befogadás és tolerancia kultúrájának képviselete és terjesztése, valamint társadalmi partnerség kialakítása a mindenkori kormányzattal roma- és fejlesztéspolitikai kérdésekben".

Lázár: nem kérünk a nemzetközi kvótarendszerből

MTI/Kelemen Zoltán

A kormány határozottan elutasítja a menekültek kötelező befogadására vonatkozó uniós kvótarendszer tervét - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Visszateszik a cigisdobozokba a hiányzó szálakat

Legalább húsz, legfeljebb huszonöt szál cigarettát tartalmazhat egy doboz 2016. május 20-ától.

Az állami kórházaknak már úton van a konszolidációs pénz

freedigitalphotos/ renjith krishnan

Az állami fenntartású 99 kórháznak már átutalták a konszolidációs támogatást, a fővárosi Honvédkórház pénteken kapja meg a pénzt, a többi intézmény a jövő héten jut hozzá.

Május 31-étől jelentősen változik a Széll Kálmán tér forgalmi rendje

Mire megszoktuk a felújítás miatti változásokat, most jön az újra-, a vissza- meg az átrendezés.

Elkészült az Elektronikus Levegő- és Zajvédelmi Adattár

freedigitalphotos/Stuart Miles

Az EU pontos adatokat kér a levegő- és zajszennyezésről, ezért is vált szükségessé az Elektronikus Levegő- és Zajvédelmi Adattár (ELZA) létrehozása.

MSZP: öt évfolyamos legyen az alsó tagozat!

Az MSZP szerint négyről öt évfolyamosra kell bővíteni 2017 szeptemberétől az alsó tagozatot, így összesen kilenc évfolyamos lenne az általános iskola.

Alapjogokért Központ: az EB javaslata továbbnöveli Magyarország menekültterheit

MTI infografika

A 2014-es adatok alapján a központ jelezte, a Magyarország által jóformán kötelezően befogadandó menekültügyi kérelmezők száma valójában a jelenlegi többszörösére nőhet.

Biztonságosabb lett a budapesti hullámvasút

Befejeződött a hullámvasúti üzemzavar kivizsgálasa. Az Állatkert vezetése intézkedéseket rendelt el a szombatihoz hasonló esetek megakadályozására.

Menesztették a győri rendőrkapitányt

freedigitalphotos.net/adamr

Visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői megbízását az országos rendőrfőkapitány.

A közszféra korrupciós kockázatait méri fel az ÁSZ

Ötödik alkalommal folytatja le a közszféra korrupciós kockázatait feltérképező integritásfelmérését az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Vádat emeltek egy trafikrabló fiú ellen Nyíregyházán

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki két hónappal ezelőtt késsel rabolt ki egy dohányboltot Vásárosnamény-Gergelyiugornyán.

Orbán a közúti fuvarozók egyesületével tárgyalt

A magyar közúti fuvarozók helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök az ágazati érdekképviselet vezetőségével csütörtök reggel Balatonvilágoson.

Tarlós: a hajléktalanság problémája 70 százalékban szociális kérdés

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

30 százalékban a város műkőképességének kérdése.

Orbán veje eladta cégeinek egy részét

Tiborcz István április 28-ai hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet.

Feltérképezik a korrupciós szempontból kockázatos munkaköröket

freedigitalphotos.net/FrameAngel

A kormány elfogadta a Nemzeti Korrupcióellenes Programot és az azzal összefüggő intézkedések 2015-2016-ra vonatkozó tervét.

Nagyobb önállóságot kapnak az iskolák

Bankkártyaként működő kincstári kártyával fizethetnek majd az iskolák bizonyos termékekért, szolgáltatásokért. Az oktatási intézményeknek és a megyeközponti tankerületeknek is nagyobb önállóságuk lesz a jövőben.

Lógyógyászati szakértő: nincs kevésvérűség-járvány Magyarországon

Jelenleg mintegy 70-75 ezer lovat tartanak számon Magyarországon, közülük május végéig mindössze hat lónál fedezték fel a kevésvérűség nevű betegséget különböző istállókban.

Országos demonstrációt készít elő a "vizes" szakszervezet

freedigitalphotos.net/adamr

Megkezdi az "elkerülhetetlennek látszó" országos demonstráció előkészítését a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezete (VKDSZ), ezt határozatban rögzítette a szakszervezet országos választmánya.

Elhunyt Dobrossy István történész, Miskolc díszpolgára

Életének 70. évében elhunyt Dobrossy István történész, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója, Miskolc díszpolgára.

Új, bővített kiadásban jelent meg Antall József írásainak, beszédeinek háromkötetes válogatása

Új, bővített, javított, háromkötetes kiadásban jelentette meg Modell és valóság címmel Antall József válogatott műveit a rendszerváltoztatás utáni első felelős magyar kormány megalakulásának 25. évfordulójára az Antall József Tudásközpont.

Elérhetetlenné tenné az ügyészség a kuruc.info egyik aloldalát

A hírportál főoldaláról tavaly január óta érhető el az aloldal, amelyen olyan cikkeket, írásokat gyűjtöttek össze, amelyek a holokauszt megtörténtét tagadják

Rendben lezajlott a kompetenciamérés az iskolákban

freedigitalphotos.net/dan

A mérés célja a tanulók adott képességeinek, készségeinek minél pontosabb feltérképezése függetlenül attól, hogy a tanuló ezeken a területeken gyengébb vagy erősebb képességű.

Támogatást kaphatnak a II. világháborúban elesettek özvegyei, árvái

Anyagi támogatást kaphatnak a II. világháborúban elesett katonák özvegyei és árvái, ha a parlament elfogadja kormánypárti képviselők erre vonatkozó indítványát, amelyet szerdán nyújtottak be az Országgyűlésnek.

Két év felfüggesztett a bozótvágóval támadó volt rendőrnek

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Két év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztve a Budapest Környéki Törvényszék szerdán a Készenléti Rendőrség egyik volt tagját, aki 2012-ben bozótvágó késsel és gumibottal támadt vélt haragosára egy gödöllői szórakozóhelyen.

Az NVB nem hitelesítette Tóbiás népszavazási kérdését

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén az MSZP elnöke által kezdeményezett, a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megsemmisítésére irányuló népszavazási kérdés hitelesítését.

Vezérkari főnök: a magyar katonák készek az Iszlám Állam elleni küzdelemre

freedigitalphotos.net/worradmu

"A magyar katonák készek arra, hogy az Iszlám Állammal szemben felvegyék a küzdelmet koalíciós kötelékben, koalíciós erővel, és közösen megpróbáljanak gátat szabni a mészárlásnak, a gyilkolásnak.

Megalapították a városarculati feladatokat ellátó céget

Döntött a városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság megalapításáról a Fővárosi Közgyűlés szerdán, zárt ülésen.

Rogán: több munkahely, kevesebb adó

freedigitalphotos.net/cescassawin

Több munkahely, kevesebb adó - a Fidesz frakcióvezetője szerint ez a 2016-os költségvetés üzenete.

A Sziget Kft.-vel való együttműködési megállapodás megkötéséről is döntöttek

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-vel (Sziget Kft.) való együttműködési megállapodás megkötéséről döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés a 2015. évi Sziget Fesztivál és Gyerek Sziget rendezvények kapcsán.

Elhunyt Elek János újságíró

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Életének 68. évében meghalt Elek János újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető, a Magyar Távirati Iroda volt munkatársa. Elek János hosszú betegség után kedden hunyt el.

Online számhordozási tudakozót indított az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) online számhordozási tudakozót indított, amelyen keresztül könnyen lekérdezhető, hogy az adott telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik, és melyiktől hozták el.

Tizenéves testvérek ellen emeltek vádat rablás miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Három tizenéves testvér ellen emeltek vádat felfegyverkezve, illetve csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt Miskolcon. A lány az egyik öccsével még 2013-ban támadott meg egy fiatalt, tavaly pedig a két öccse egy fiút rabolt ki.

A hajléktalanrendelet is módosul: több helyen lehet életvitelszerűen tartózkodni

Módosította a fővárosi hajléktalanrendeletet szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, a legjelentősebb változás, hogy a XIV. kerületben nem lesz olyan terület, ahol tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás

Változik a köznevelési törvény - így szedik szét a szakiskolai rendszert

freedigitalphotos/khongkitwiriyachan

Átalakulnak a 2016/17-es tanévtől a szakképző iskolák: a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák lesznek. Többek között ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése.

Megszavazták: háromszor több kisgyerek kap ingyenes étkezést, mint eddig

Kiterjesztette a parlament az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetést szerdán.

Folyamatban van a drónokra vonatkozó szabályok felülvizsgálata

twitter

A pilóta nélküli légi járművek magyar légtérben történő polgári alkalmazásáról szóló szabályozás felülvizsgálatával kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új szabályok kidolgozását tervezi.

Csodamatrac csoda nélkül - több mint 6 millióra bírságolt a GVH

Megtévesztő tájékoztatást adott a "pulzáló mágnesterápiás készülékről", és valótlan gyógyító hatásokkal népszerűsítette a matracot a Varosetta Kft., ezért a jogsértésért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a kiszabható maximális bírságot rótta ki a cégre.

Százezres minimálbért, 50 százalékos közszféra-béremelést szeretne az MSZP

Az MSZP a nemzeti béremelés programjára tesz javaslatot a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokkal.

Trafikbűnözés: egy életveszélyes és egy halálos sérülést okoztak a fóliák mögött

Összesen 878 esetben indult büntetőeljárás nemzeti dohányboltban elkövetett bűncselekmény miatt 2013. július 1. és 2015. május 11. között, ezek közül öt járt testi, egy életveszélyes sérüléssel, és egy halálos kimenetelű volt.

Bajban a tej: 8000 litert zárolt a Nébih

freedigitalphotos/Surachai

Két hét alatt országszerte több mint 200 forgalmazó helyen mintegy 300 tételt vizsgáltak a szakemberek, és nyomonkövethetőségi problémák miatt a NÉBIH KÜI munkatársai mintegy 8000 liter tejet zároltak.

DK: a kormányfő veje a fővárosban is megvetheti a lábát

A Demokratikus Koalíció (DK) azt gyanítja, hogy a főváros szerdán elfogadni tervezett közvilágítási tervével Tiborcz István, Orbán Viktor kormányfő veje a fővárosban is "megvetheti lábát".

Lottólázban az ország: 7 millió darab kitöltött ötöslottó-szelvény - és egy sem nyert

freedigitalphotos/cooldesign

Az elmúlt héten már csaknem dupla annyi szelvényt töltöttek ki az 5-ös lottón, mint egy átlagos játékhéten.

Fogy a magyar: kevés a születés, sok a halálozás

A születések száma mintegy 3 százalékkal, a halálozásoké 15 százalékkal nőtt 2015 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest, így a természetes fogyás mértéke 6,5 ezrelékre emelkedett.

Három helyen lesz időközi polgármester-választás vasárnap

freedigitalphotos/adamr

Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.

Gyurcsány Ferenc: a miniszterelnök politikai értelemben meg akarja ölni a DK-t

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor miniszterelnök politikai értelemben meg akarja ölni a Demokratikus Koalíciót (DK), de "ez nem fog neki sikerülni".

Orbán: zavarják el, aki rám hivatkozva jelenik meg egy állami cégnél!

MTI Fotó

Orbán Viktor még korábban utasította a fejlesztési minisztert, hogy zavarják el az állami cégektől azokat, akik ott rá vagy családjára hivatkozva jelennek meg.

Távozik a Mediaworks vezérigazgatója

Mihók Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója, és a csoporthoz tartozó vállalatok vezető tisztségviselője saját kérésére távozik posztjairól. A Mediaworks keresi a vezérigazgató utódját.

BM: megvan a rendészeti életpályamodell fedezete

freedigitalphotos/Idea go

Az idei költségvetés tartalmazza a rendészeti életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó kiadások fedezetét.

MSZP: elhalasztják a rendőrségi életpályamodell bevezetését

Az MSZP világos választ vár a Belügyminisztériumtól arra, hogy miért halasztják el a következő parlamenti ciklusra a "nagy dérrel-dúrral" bejelentett rendőrségi életpályamodell bevezetését.

Fodrozódik a pannonhalmi szerzetes-ügy

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Győri Rendőrkapitányság a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban tíz éve történt cselekménysorozat ügyében, miután a sajtóból tudomást szereztek arról, hogy a főapátság belső vizsgálatot rendelt el kiskorú veszélyeztetése miatt.

Nébih: nyolc megye tíz településén van érvényben korlátozás fertőző lóbetegség miatt

Az ország nyolc megyéjének tíz településén kellett forgalmi korlátozást elrendelnie a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), hogy megakadályozza a lovakra veszélyes úgynevezett fertőző kevésvérűség (FKV) terjedését.

Súlyosbította az érdi ikerpárt elgázoló nő büntetését a másodfokú bíróság

freedigitalphotos/pakorn

Három év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte jogerősen a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a nőt, aki 2012 nyarán Érden az autójával elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta.

Jogsegélyszolgálat: közalkalmazottból közfoglalkoztatott lett?

Az LMP jogsegélyszolgálatot indít azok számára, akiket a közszférából bocsátottak el, majd közfoglalkoztatottakkal pótoltak.

Aláírásgyűjtés indult, hogy a Szent János Kórház legyen a fővárosi szuperkórház

freedigitalphotos/adamr

Vagy a Szent János Kórház területén, vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fővárosi központi kórház.

Az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort

Mindezt azért, merta miniszterelnök a múlt héten Strasbourgban skandalumnak nevezte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását és azt mondta, üzleti megbízatásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat.

Több tízezer nemperes devizahiteles ügyre számítanak a bíróságokon

freedigitalphotos/nuttakit

Erről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke beszélt, a Fővárosi Törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

OH: szerdán tartják a kompetenciamérést az iskolákban

Ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

Eleshet az állami támogatástól a DK

freedigitalphotos.net/adamr

A Fidesz országgyűlési frakciója a Demokratikus Koalíciónak (DK) nyújtott költségvetési támogatások felfüggesztését kezdeményezi.

Szijjártó újranyitotta Magyarország malajziai nagykövetségét

Szijártó Péter újranyitotta kedden Kuala Lumpurban hazánk malajziai nagykövetségét és megnyitotta a regionális kereskedelmi képviseletünket is.

Budapesten lóg a legtöbb gimnazista

freedigitalphotos.net/dan

A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt.

Energetikai korszerűsítés lesz a Sportkórházban

Több mint 526 millió forintból korszerűsítik az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Sportkórház Alkotás utcai épületeit. Az energetikai felújítás során egyebek között szigetelik egyes épületek homlokzatát, felújítják a nyílászárókat, illetve gépészeti korszerűsítés is történik.

Határidő előtt fizette ki a Miniszterelnökség az uniós forrásokat

freedigitalphotos.net/meepoohfoto

A Miniszterelnökség már most teljesítette az éves kifizetési terv május végi célértékét, év eleje óta 725 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást utalt ki a pályázatok nyerteseinek.

Tarlós István csatlakozott az államfő klímaváltozás elleni felhívásához

Tarlós István azt mondta, valóban a 24. órában van az emberiség, a természetet nem használja, hanem kihasználja. Szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd.

Szijjártó Péter három ázsiai országba is ellátogat a héten

MTI Fotó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a héten Ázsiába látogat, a háromnapos utazás során előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik.

Érdemes-e az elszámoló levelek kézhezvétele után egyénileg perelni?

A vélemények megoszlanak, de a csalódottság érthető.

Hatos lottó: három szám fordítva is nyert

freedigitalphotos.net/adamr

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Kulturális érték - Új Hermina: kiállítás és koncert egy térben

ma.hu

Magyarország, ezen belül Budapest - még szorosabban véve, Zugló - izgalmas kulturális értekkel gazdagodott. Katona Kálmán (1998-2000 hírközlési és vízügyi miniszter,1990-1994, 2002-2006 országgyűlési képviselő) képzőművészeti kiállítóhelyet hozott létre Hermina Galéria néven. Az első tárlat címe: ZENEKÉP. Szerkesztőségünk a koncerttel egybekötött megnyitón beszélgetett az új kultúrhely kezdeményezőjével. Képgalériával!

hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.