Bizottsági igen a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló törvényjavaslatra

freedigitalphotos.net/cescassawin

Ügyészi indítvány lesz szükséges a vagyonzároláshoz, és a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók lesznek azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

Közlekedési hatóság: kockázata van a hirtelen szabályváltoztatásnak

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint kockázatos a légiközlekedés szabályain hirtelen, "indulatból" változtatni, mert újabb biztonsági kérdéseket vethet fel egy esetleges módosítás.

Hét civil kezdeményezést utasított el az NVB

Hét "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ez azt jelenti, hogy egyelőre csak két kérdésben lehet népszavazást tartani.

Buda-Cash/Quaestor: csütörtökön közlik, mely állami intézmények érintettek

Csütörtökre ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.

hirdetés

21 új átkelő nyílik a szlovák-magyar határon

Huszonegy új határátkelő nyílik Magyarország és Szlovákia között egy ősszel induló projekt keretében.

Rogán: szigorítások a kártalanítási törvényjavaslatban

Olyan módosító indítványt adnak be, amely világossá teszi, hogy a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

Szijjártó: a KKM nem rendelkezett semmilyen törvénytelen információval

A miniszter kijelentette, hogy egy levelet sem kapott T. Csabától, a Quaestor vezérétől, akivel utoljára januárban vagy februárban találkozott, és a Duna City befektetési projektről tárgyalt akkor.

Nem hallgatták meg Szijjártót és Matolcsyt a Quaestor-ügyben

Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága levette hétfői ülésének napirendjéről Matolcsy György és Szijjártó Péter meghallgatását.

A Corvinus közreműködik a Kehi által feltárt szabálytalanságok kivizsgálásában

Az ügyek kivizsgálásában az egyetem mindenben közreműködik, elősegítve a nyomozás sikeres lebonyolítását.

Semjén Zsolt tárgyalásai Vietnamban

A találkozó során a felek érintették a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében biztosított, 100 főre emelt vietnami kvótát, a magyar kötött segélyhitelből létesítendő Vörös-folyó felszíni víztisztítómű projektet, és a szintén ebből a forrásból felépítendő Can Tho-i onkológiai kórház projektjét.

Giró-Szász: T. Csaba akkor írt levelet a kormányfőnek, amikor a jegybankot is tájékoztatta

Giró-Szász András átadta a műsorban T. Csaba Orbán Viktorhoz címzett levelét, ám annak részletes ismertetéséhez nem járult hozzá.

Halálos baleset miatt teljes útzár a Ferihegyi gyorsforgalmi úton

Az első információk szerint egy ember meghalt, többen megsérültek egy balesetben a Ferihegyi gyorsforgalmi úton.

Bősze Kornél lett Bezi polgármestere

Bősze Kornél (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Bezi polgármestere 137 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen.

Karácsony Sándor lett az úr a szatmári Urán

A független Karácsony Sándor nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán.

Szünetelt a távhőszolgáltatás Pécsett

Már helyreállt.

Húsvét: nem drágul a tojás a húsvéti időszakban

A tojásvásárlás húsvét előtt a duplájára nő, ami 30-60 tojás vásárlását jelent háztartásonként hetente. A húsvét előtti két hétben eléri az 50-60 milliót az eladott tojások száma.

Az Együtt nem támogatja a brókerpiac rendbetételéről szóló fideszes javaslatot

Az Együtt csak olyan javaslatot tud támogatni, amely nélkülözi a demagógiát, ezért is utasítják el Rogán Antalnak, a Fidesz képviselőcsoport vezetőjének javaslatát, és nem járulnak hozzá szavazatukkal a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötödös többség eléréséhez.

A forintosítással megszűnik az árfolyamgát

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgát rendszerbe belépett devizahitelesekre is vonatkozik. Az árfolyamgátasoknak érdemes megfontolniuk, maradnak-e a törlesztőrészlet rögzítésénél, kockáztatva, hogy a gyűjtőszámlahitel lejárta után megugorhat a havi törlesztésük, vagy inkább vállalják a magasabb törlesztőrészletet.

Roza László István lett Berente új polgármestere

A független jelöltként induló Roza László Istvánt választották meg Berente új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi szavazáson.

Timár Gábor lett Kisbodak polgármestere

freedigitalphotos.net/adamr

Timár Gábor (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodak polgármestere 117 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen.

Quaestor: T. Csaba előzetesben - ügyvédje fellebbezett

Előzetes letartóztatásba helyezte T. Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést azonban a Quaestor tulajdonosának ügyvédje megfellebbezte.

Földrengés Miskolcon!

MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ugyanakkor sokan jelezték, érezték a jelenséget.

Fidesz: már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát - reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és "politikai cirkusz" helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

A végtörlesztők már csak két napig igényelhetik az elszámolást

freedigitalphotos.net/adamr

Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztő ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktől az elszámolást.

100 milliót is meghaladhatja a sikkasztás és a hűtlen kezelés a Corvinuson

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Corvinus egyetem gazdálkodásával kapcsolatban.

A brókerbotrányban érintett vezetők vagyonzárolásáról dönthet a Ház

MTI Fotó: Sallmayer Gábor

Az Országgyűlés következő kéthetes ülésének első felében hétfőtől szerdáig ülésezik, a képviselők pedig akár már kedden elfogadhatják a kormánypártok azon javaslatát, amely segítséget nyújt a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.

Egészségügyi dolgozóknak ad kiképzést a TEK

A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják a többi között a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit.

A budapestiek 97%-a ismeri a főváros közbringarendszerét

freedigitalphotos.net/adamr

A budapestiek 97 százaléka, a vidékiek 86 százaléka ismeri a tavaly ősszel elindult fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

Ismét Thürmer Gyulát választották a Munkáspárt elnökévé

A Magyar Munkáspárt kongresszusa ismét Thürmer Gyulát választotta meg a párt elnökévé.

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények

freedigitalphotos.net/dan

Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában.

Quaestor: sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett

A megalapozott gyanú közlése után huszonnégy óra alatt harminc ingatlant, több mint harminc cég tulajdonrészét és több nagy értékű ingóságot foglalt le a rendőrség.

Négyezer fogyasztónál nincs fűtés és meleg víz Komlón

freedigitalphotos.net/dan

A problémát az okozza, hogy egy, a Majális téren kidőlt nagyméretű fa megrongálta a helyi fűtőerőmű távvezetékét. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán.

Quaestor: elhalasztották T. Csabáék tárgyalását

Vasárnapra halasztották a döntést arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék-e a Quaestor-ügyben őrizetbe vetteket.

Vasárnaptól nyári időszámítás: változások a közösségi közlekedésben

freedigitalphotos.net/dan

Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani, emiatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát is.

Börtönépítésre ajánl fel területet Bátonyterenye önkormányzata is

A döntés szerint a testület térítésmentesen ajánl fel a kisterenyei ipari parkban két, közművekkel ellátott, összesen csaknem négyhektárnyi beépítetlen területet, amely igény esetén 588 négyzetméteres önkormányzati területtel bővíthető.

Quaestor - összefoglaló

freedigitalphotos.net/adamr

Három embert őrizetbe vettek, a kormányfő szerint a kincstárban biztonságban lehetnének a közpénzek.

Gondoskodtak a kigyulladt idősotthon lakóinak elhelyezéséről

A bentlakásos intézményben a biztonsági rendszerek megfelelően működtek, de az eset körülményeit még vizsgálja a tűzoltóság.

Főügyészség: minden Buda-Cash-károsultat kártalaníthatnak

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont sikerült biztosítani a Buda-Cash-ügyben, így remény van arra, hogy minden károsultat kártalanítani lehet.

Orbán: a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik egy modern kincstár

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik Magyarországon egy olyan modern kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek "parkoltatását".

Quaestor-ügy: őrizetbe vették T. Csabát

freedigitalphotos.net/worradmu

Őrizetbe vették csütörtök éjjel T. Csabát, a Quaestor tulajdonosát, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt.

Először ünnepeljük a Rákóczi-emléknapot

Első alkalommal rendeznek ünnepségeket a Rákóczi-emléknapon. A fővárosban a Parlament előtt, a Rákóczi szobornál idézik fel a fejedelem alakját pénteken délután.

Vádemelés a mobilposta kirablói ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség egy fiatalkorú férfi és társa ellen, akik márciusban a Vas megyei Karakón kiraboltak egy mozgó postát.

Olcsóbb parkolás a szombathelyi kórháznál

Kedvezményes egészségügyi díjzónát vezetnek be április elsején a szombathelyi Markusovszky Kórház és több a kórházhoz tartozó, a járóbeteg-szakellátást biztosító egészségügyi intézmény környékén.

A QuaesTour nem fogad új megrendelést, de nem jelent csődöt

freedigitalphotos.net/adamr

A Quaestor csoportot érintő híradások és események kedvezőtlen hatással voltak a QuaesTour Utazási Irodára is.

Quaestor: 3 embert előállított az NNI - T. Csaba is az előállítottak között

Jelenleg több helyszínen tartanak házkutatást a nyomozók, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

Hazarepült Kassáról a pénteken ott landolt magyar Gripen

Shutterstock fotó

A magyar Gripen azután szállt le Kassán, hogy pilótája a műszerkijelzőn eltérést érzékelt.

Pénzbüntetésre ítéltek egy jobbikos önkormányzati képviselőt holokauszt-tagadásért

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős.

Kiterjesztették Sopronban a közterületen való életvitelszerű tartózkodás tiltását

freedigitalphotos.net/adamr

Áprilistól Sopronban a történelmi belváros mellett további nyolc közterületen és a köznevelési intézmények bejáratától számított százméteres körzetben sem tartózkodhatnak életvitelszerűen hajléktalanok.

Lázár: politikai mezőbe kerültek a 2006 őszi események

Lázár János a vádbeli cselekmények idején ellenzéki politikusként az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke volt.

Jól kezdett Marokkóban a golfozó Rózsa Csilla

freedigitalphotos.net/adamr

Rózsa Csilla jól kezdett a marokkói Agadirban zajló 450 ezer euró (135 millió forint) összdíjazású profi női golfversenyen.

Balog: szeptembertől átlagosan 3,5 százalékos pedagógus-béremelés várható

A miniszter kitért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átszervezésére, amellyel reményei szerint a szervezet működése a kezdeti nehézségek után átláthatóbbá válik.

KKM: nem tudtak a Quaestor pénzügyi helyzetéről

Shutterstock fotó

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és háttérintézményeinek semmilyen törvénytelen információi nem voltak, következésképp a KKM és háttérintézményei semmilyen információt nem tudtak eltitkolni.

Quaestor: adatigénylést nyújtott be az LMP

A párt szerint ezen adatok ismeretében pontosan látható lesz majd, hogy a kormány döntésének mekkora szerepe volt a brókercégek bedőlésében és a kisbefektetők pénzének elveszésében.

Csökkent a Magyarországgal szemben Strasbourgban megítélt kártérítési összeg

paint

A magyar állammal szemben 2013-ban még 1 millió 126 ezer euró, tavaly pedig már csak 750 ezer euró kártérítést ítéltek meg Strasbourgban.

M4-es autópálya: Magyarország várhatóan nem nyújtja be újra a projektet

A projektet Magyarország visszavonta, miután a bizottság aggodalmainak adott hangot a magas költségek miatt.

Az ítélőtábla elhalasztotta a Merkantil Car perének határozathozatalát

EU

A Fővárosi Ítélőtábla, miután elutasította, hogy az Európai Bíróságnál előzetes döntéshozatalt kezdeményezzen, április 10-ra halasztotta a határozat kihirdetését a Merkantil Car Gépjármű Lízing Zrt. forinthiteles általános szerződési feltételei tisztességességének megállapítására indított perében csütörtökön Budapesten.

Quaestor: az állami szervezetek államkötvényekbe fektettek

Lázár szerint szigorú szabályok vannak az állami pénzek pénzintézeteknél való elhelyezésére, ezeket az állami szervezetek betartották. Ahogy mindig is tették...

Quaestor: lemondott a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója

freedigitalphotos.net/adamr

Lemondott a Győri ETO FC Kft-ben betöltött ügyvezető igazgatói posztjáról Ökrös András.

Szeptembertől átlag 3,5 százalékkal nőhet a tanárok fizetése

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szerint szeptembertől a pedagógus életpálya részeként újabb 3,5 százalékos béremelés várható, amely 2016-ban és 2017-ben is folytatódik majd.

A tragédia újabb részleteiről beszélt a repülésbiztonsági szakértő

Keresik a lezuhant gép memóriakártyáját. A memóriakártya páncélozott, ütés- és hőálló, különféle vegyi és egyéb hatásoknak nagyon jól ellenálló tokozásban van, azaz minden külső behatás ellen védett, külön a baleset túlélésére tervezett memóriaegység.

M4-es: ha bebizonyosodik a kartellgyanú, a cégek fizethetik a szankciót

freedigitalphotos.net/nuttakit

Ha bebizonyosodik az Európai Bizottság kartellgyanúja az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építésével kapcsolatban, a kormány ki fogja fizettetni a szankciót az érintett cégekkel.

Elkészült a felsőoktatási törvénytervezet

Elkészült a felsőoktatási törvény módosításának tervezete, amelyben a többi között újraszabályoznák az intézmények vagyongazdálkodását, és lehetővé tennék az egyetemeknek a közös képzések indítását.

Magányos férfiakat fosztott ki: elbódította őket

freedigitalphotos.net/zole4

Különös visszaesőként, akár 18 év szabadságvesztést is kaphat az a 33 éves nő, aki magányos férfiakat fosztott ki úgy, hogy áldozatait bódító szerrel tette ártalmatlanná.

Konyhakéssel ölt a hajléktalan

Emberölés miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki tavaly májusban egy konyhakéssel meggyilkolta hajléktalan sorstársát Dorogon.

Megérkezett a rendőrségre az Erste feljelentése

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megérkezett a rendőrségre az Erste Bank rémhírterjesztés miatt tett feljelentése. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket.

Véget ért a demonstráció a Szabadság hídon

Délután 4 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A helyszínen a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai segítették a forgalmat.

Quaestor-ügy: továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Quaestor-ügyben csalás gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Két népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét hitelesítette az NVB

Hét népszavazási kezdeményezésből ötöt elutasított a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén, a két hitelesített kezdeményezés a civilek által március 15-én bejelentett kérdések közé tartozik; az egyik a tankötelezettségről, a másik a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről szól.

MNB alelnök: az Erste Bank működése biztonságos

freedigitalphotos.net/anankkml

A bankrendszer stabilitása erős, minden, a pénzintézeti rendszer stabilitása szempontjából jelentős bank, köztük az Erste működése is biztonságos.

KKM: nem igaz, hogy 20 milliárd forintot vett volna ki a minisztérium

Nem igaz Heltai Lászlónak, az LMP szakszóvivőjének az az állítása, amely szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 20 milliárd forintot vett ki a Quaestortól.

Lezárult a 230 milliós közétkeztetési beruházás Kispesten

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Négy XIX. kerületi általános iskola főzőkonyháját újították fel 230 millió forintból az elmúlt alig másfél évben.

Rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz az Erste Bank

Az elmúlt pár órában álhír terjed a magyarországi Erste csoporttal kapcsolatban, mely "ügyfélérdeklődést váltott ki" hálózatukban és telefonos ügyfélszolgálatukban.

Ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és Zágráb között

freedigitalphotos.net/James Barker

Budapesti járatot nyit az áprilisban induló új horvát légitársaság, az Air Croatia, ezzel újra lesz közvetlen légi összeköttetés a horvát és a magyar főváros között.

Elhalasztották a döntést a CIB Lízing perében

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Április 7-re halasztotta a másodfokú ítélet kihirdetését a Fővárosi Ítélőtábla a CIB Lízing Zrt. perében szerdán, amelyet a pénzintézet indított a forinthitel szerződéseinek tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Zéró tolerancia az antiszemitizmusnak

Forrás: Takács Szabolcs Ferenc

Takács Szabolcs Ferenc miniszteri biztos a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetségről és a 2015. évi magyar elnökség feladatairól - Dombi Gábor, "A Holokauszt Emlékév 2014 és folytatása" weboldal szerkesztőjének interjúja.

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.