Jött-e Magyarországra szalmonellás tojás?

Wikipedia eggs

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pontot tett annak a kérdésnek a végére, miszerint érkezett-e a szalmonellával fertőzött Németországból származó tojásból?

Újra működnek a Futár rendszer kijelzői

Elhárították a kedd reggel jelentkező hibát, így a Futár forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer kijelzőin újra látható a járatok valós idejű indulási időpontja.

350 ezren kérelmeztek eddig diákhitelt

Eddig összesen 350 ezren igényelték a diákhitelt, az igénylők száma várhatóan a mostani tanévben is az előző esztendők arányainak megfelelően alakul.

A költségvetési bizottság elé citálnák Matolcsy Györgyöt és Varga Mihályt

Az elmúlt időszakban azért nem ült össze a jegybank felügyelőbizottsága, hogy Matolcsy György MNB elnök "szabadon garázdálkodhasson"?

hirdetés

Kommunista diktatúra épül a közműszektorban?

Bodnár szerint nem lett olcsóbb a szolgáltatás, csupán mással, a fogyasztók helyett az adózókkal fizetteti meg az állam annak egy részét.

Devizaperek - elhasalt az EvoBank is

A fogyasztó nem tudta ellenőrizni, hogy a többletterhek jogosak-e, nem tudott fellépni a pénzügyi intézménnyel szemben

Bajnai egy nemzetközi cég ügyvezetőjeként folytatja - a politizálást is!

Bajnai Gordon személyes döntése, hogy nem kíván mindennapi szinten részt venni a párt irányításában. Hogy mit vállal később, "az az ő dolga".

Pásztor Albertnek "a zsarolás határait súroló" ajánlatokat tettek

Az Együtt országos elnöksége leváltotta helyi szervezetük elnökét, s kiemelték: az Együtt-PM nem támogatja Pásztor Albert indulását.

Új természetvédelmi területekről döntött a földművelésügyi miniszter

A Fejér megyei Csákvár és Zámoly közigazgatási területén lévő, összesen 263,05 hektár kiterjedésű területet Pogácsa-legelő természetvédelmi terület elnevezéssel nyilvánította védetté Fazekas Sándor.

Kiakadt a BKK a liberális kampánybeszéd miatt

Fotó: Facebook/BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint 2010 óta több közlekedésfejlesztési beruházás zajlott le, mint előtte húsz éven át bármikor, az eredmények pedig cáfolják a politikai nyilatkozatokat.

Bankjegycsere: az MSZP szerint a kormány nem akarja bevezetni az eurót

Burány Sándor, a parlament költségvetési bizottságának szocialista elnöke hétfőn azt közölte: a kormánynak jobb a családok életét havi tízezrekkel nehezítő, gyenge forint.

Újabb három hitelintézet ügyében halasztotta el a döntést a Fővárosi Törvényszék

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Szeptember 16-ára halasztotta az ítélethirdetést az Unicredit Leasing Hungary, az Unicredit Leasing ImmoTruck Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és az Erste Lakáslízing Zrt., a magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

20 év után újraindult a vájárképzés Magyarországon

Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára a komlói Kökönyösi Oktatási Központ szakiskolájának hétfői tanévnyitóján azt mondta: a leendő vájárok azzal, hogy szenet termelnek majd, a magyar állam függetlenségét is védik.

Főszerkesztő-váltás a Magyar Hírlapnál

Fotó: FB/Magyar Hírlap(Kövesdi Andrea)

Petán Péter, az új főszerkesztő elmondta, hogy a napilap irányultsága, szellemisége nem változik, marad a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton.

LMP: jelenleg kapkodás zajlik a közoktatásban

Az LMP rendszerszintű átalakítást tart fontosnak a közoktatásban, hogy az a gyermekek mellett a szülők és a társadalom igényeit is figyelembe vegye.

Együtt-PM: ne építsék be, hanem újítsák fel a Városligetet!

Fotó: Facebook/Városliget

A Városliget jelenleg Budapest "tüdejeként" működik, és úgy is európai szintűvé lehetne tenni, hogy nem tüntetik el a zöld felületeit és nem építenek bele mélygarázst.

Mint a többinél: elhalasztották a Porsche Bank perét is

Szeptember 16-ára halasztotta a döntést a Porsche Bank Zrt. által a magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Nyelvvizsgabotrány: több mint ezren vannak a gyanúsítottak

A gyanúsítottak között 110 rendőr, 27 pénzügyőr, 28 büntetés-végrehajtásban dolgozó, 48 tűzoltó, valamint ügyvédek, egyetemi oktatók, végrehajtók, és élsportolók is voltak.

Az "engedelmesség iskolájával" szemben indul "a gondolkodás iskolája"

A pedagógusok azt mutatják be hétről hétre, tanóráról tanórára, több tantárgyból is, "hogy másképp is, szabadon is lehet."

Közös nyilatkozatot kell kiadnia a Molnak a horvátokkal

A feleket azért kötelezte a választottbíróság a közös nyilatkozat kiadására, hogy tisztázzák a sajtóban megjelent ellentmondó nyilatkozatokat.

Szegő György és Medgyes Piroska együtt irányítja a Műcsarnokot

Az intézmény éléről 2013. augusztus 31-én távozott az előző igazgató, Gulyás Gábor, a Műcsarnokot azóta megbízott ügyvezetőként Medgyes Piroska vezette.

Sok esőre figyelmeztet a meteorológia - de elég kinézni az ablakon...

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15-22, a Dunától keletre 23-30 Celsius-fok között várható.

11 órakor frászt kapunk a hangtól - de ne ijedjünk meg!

Az igazgatóság hangsúlyozta: valós veszélyhelyzetben a szirénarendszeren sugárzott szövegben nem szerepel a "Figyelem, ez próba" kifejezés.

Becsöngettek: végérvényesen vége a vakációnak

Érdemes előjegyezni: az őszi szünet október 27-től 31-ig, a téli szünet december 22-től 31-ig tart. A tavaszi szünet 2015. április 2-án kezdődik, a vége április 7.

Tizenegy tárgyalással folytatódnak a devizahiteles perek

Hétfőn 11 bank és pénzintézet, köztük takarékszövetkezet és lízingcég devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja a Fővárosi Törvényszék.

Felsőoktatás: amilyen volt már, és amilyen még sosem

Önálló intézményként, Testnevelési Egyetem néven működik a Semmelweis Egyetemről leváló kar, meg kell tanulni a Pető András Főiskola nevét is.

Egészségházakat hozna létre a Fidesz-KDNP szegedi jelöltje

"Az embereknek nem látványberuházásokra van szükségük, hanem olyan létesítményekre, amelyeket egészségük javítása és megőrzése érdekében használhatnak."

Kövér: az iskola felelőssége, hogy jó iránytűvel és erős vértezettel lássa el diákjait

freedigitalphotos.net/stockimages

"Ép testben ép lélekre, és mindehhez az arányosság és a harmónia érzékére van szükség egy mindinkább aránytalanságokkal és hangzavarral küzdő világban."

Újabb, korábban veszélyesnek nyilvánított iskolát újítottak fel

A meggyengült szerkezete miatt 2008 nyarán veszélyesnek nyilvánított három pécsi iskola közül a második rekonstrukciója fejeződött be a baranyai megyeszékhelyen.

Balog: az egész nemzetnek szüksége van jó és jobb iskolákra

MTI/Soós Lajos

"Ha valódi értékek szerint nevelik a gyermekeket, akkor az iskola valóban nagy lehetőség lehet, hogy erősítsék a társadalom, a nemzeti közösség összetartó erejét."

A kormány mindent megtesz a miskolci zsinagóga felújításáért

Bár kívülről jó néhány évvel ezelőtt megszépült az épület, tartóoszlopainak, belső szerkezetének állaga leromlott. A zsinagóga felújítása több milliárd forintba kerülne.

Dugókkal kezdődhet a tanév

freedigitalphotos.net/cescassawin

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint dugókban araszolva lesznek kénytelenek a budapestiek megkezdeni a tanévet, a főváros számos pontján ugyanis nem készültek el az útfelújítások és más beruházások.

Lázár: a szellemi erő lehet a magyar felemelkedés meghatározó pontja

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állam és a kormány legfontosabb kötelessége a 21. század első éveiben, hogy a magyar oktatást Európa legversenyképesebb oktatásává tegye, hiszen a magyar szellemi erő lehet a közösség felemelkedésében a meghatározó pont.

"A nemzeti bank nem malacpersely, sem Matolcsy Györgynek, sem Orbán Viktornak"

Alkalmatlan a jegybankelnök, távoznia kell! - a szocik ki vannak akadva rá.

A DK és a Liberálisok is bíznak az új európai vezetésben

Federica Mogherininek, az új kül- és biztonságpolitikai főképviselőnek elődeinél is nehezebb feladattal kell megbirkóznia tisztségében.

Az Együtt-PM-nek tetszenek az új európai vezetők

"Donald Tusk jelentős érdemeket szerzett a gazdasági válságkezelésben, versenyképesség megszerzésében is, amely egyike a fontos európai ügyeknek."

Kósa Lajos baloldali vágyálma - esete a magas lóval

"Falus úgy veszített, hogy még nem is volt kampány."

Amerikai harci gépek is akcióban a dzsihádisták ellen

Az iraki hadsereg a légierő támogatásával délről közelíti meg Amerlit, a hadsereggel szövetséges síita milíciáknak pedig több ezer tagja északról.

Őszköszöntő és Diákcsemege enyhíti a tanévkezdés gondolatát

A most induló tanév 181 napból áll, a nappali tagozatos középiskolákban és szakiskolákban 180 tanítási nappal kell számolni.

Ördögi számok az ötöslottón

Fotó: archív

Három golyóbis is a hatvanasok közül került ki. Ki nyert ma?

Egységes törvénybe foglalják a természetvédelem és a vadgazdálkodás szabályozását

Az új jogszabály 2016-ban léphet életbe.

Hofi Géza Színházzal kampányol a DK

Fotó: FB/Hofi Géza

Ellenzéki győzelem esetén Hofi Géza Színház létesül Kőbányán.

NGM: Magyarországon egyre több nő dolgozik

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nők aránya.

Energiacímkét kapnak a porszívók szeptembertől

Fotó: freedigitalphotos.net/John Kasawa

Egy uniós előírás szerint a porszívókat is csak energiacímkével lehet forgalomba hozni szeptembertől, a hűtőgépekhez vagy a mosógépekhez hasonlóan.

270 milliós költségvetési csalásért lábperecet kapott

Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton azt a Frankfurtból hazahozott hódmezővásárhelyi férfit, aki ellen még 2013-ban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot költségvetési csalás gyanúja miatt.

Varga: tisztességtelenül jártak el a bankok

Fotó: FB/Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a pénzintézetek által az állammal szemben indított, a napokban zajló devizahiteles perek állása is azt mutatja, hogy a bíróság szerint is tisztességtelenül jártak el a bankok az ügyfeleikkel szemben.

Negyvenéves a két tanítási nyelvű oktatás Magyarországon

Idén 40 éves Magyarországon a két tanítási nyelvű oktatás, ami a jelenleg baptista fenntartású, óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban indult el.

Így buszozik hétfőtől

Wikipedia 7e busz

Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes rend szerint közlekednek majd a járatok, de új buszjáratot is indítanak - 110 vonalon lép életbe valamilyen változás.

Vasárnaptól ismét közlekednek a 3-as villamosok az északi szakaszon

A Budapesti Közlekedési Központ átadja a vonal Erzsébet királyné útja és az Ecseri út közötti részét.

Vigyázat, mustárgáz!

Wikipedia mustárgáz

Nem csak a szírek támadnak a vegyifegyverrel, de hazánkban is résen kell lenni az előttünk álló hetekben!

Magyar-román katasztrófavédelmi fejlesztés

Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósít meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata.

A helység, ahol egyetlen szavazattal is nyerni lehet

Wikipedia Iborfia

Vajon hol van az ország legkisebb lélekszámú, önálló testületet működtető települése?

Kezdődik a csornai járóbeteg-rendelőintézet építése

A jövő héten megkezdődik a Csornai Margit Kórházban új központi járóbeteg-rendelőintézet építése.

Tippeljen, hányan kezdik a tanévet az ország legkisebb iskolájában!

Komlóskán, az ország legkisebb nemzetiségi általános iskolájában szeptember elsején újra megkezdődhet a tanítás, többek között ruszinul is tanulnak majd a nebulók, ahogy lovagolni és úszni is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.