Közös weboldalon a V4 országok gyógy- és wellness létesítményei

freedigitalphotos.net/patrisyu

Egy ingyenesen fenntartott portálon keresztül angol, cseh, magyar, lengyel és szlovák nyelven lesznek elérhetőek a létesítmények, ami megkönnyíti az utazni vágyóknak az ajánlatok közötti eligazodást.

Tízezernél is több street art alkotás a Google virtuális múzeumában

A Google Kulturális Intézetének oldalán már több mint tízezer street art alkotást és a köztéri művészetet bemutató mintegy 260 kiállítást nézhetnek meg az internetezők.

Milliárdos fejlesztés a szélessávú internetért

Harminckét település mintegy négyezer háztartása számára teremti meg Pécs, Szentlőrinc és Sellye térségében a későbbi szélessávúinternet-használat lehetőségét az úgynevezett optikai körzethálózat, amelynek kiépítését idén tavasszal kezdi meg a Távnet Kft.

Nem tréfa! Április 1-jétől 1,71 forint/percre csökken a mobil hívásvégződtetési díj

Három újabb mobiltelefon-szolgáltató is bekerült a szabályozási körbe: a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft., a Netfone Telecom Távközlési Szolgáltató Kft. és a Tesco MBL Távközlési Zrt.

hirdetés

Rangos amerikai fesztiválon mutatták be a magyar startup fejlesztését

A SongArcban sikerült egy olyan gesztus-készletet találni, ami nagyon könnyen elsajátítható, de jól kifejezi a zenét, bármilyen stílusról is legyen szó.

Megnyílt a világ legnagyobb informatikai kiállítása

A vásár mottója, a "d!conomy" kifejezés arra utal, hogy egyre inkább a digitális átalakulás határozza meg a gazdaság fejlődését.

Ilyen az Y generáció munkaerőpiaci helyzete és jövője

A fiatalok nagy része találkozott már a munkakeresők ördögi körével, amikor az állást kereső munkát szeretne, a munkáltató azonban olyan embert akar foglalkoztatni, aki már kellő szakmai tapasztalattal bír. De hogyan lesz szaktudása valakinek, ha nem kap lehetőséget arra, hogy megszerezze?

35 százalékkal nőtt a negyedéves mobil adatforgalom

freedigitalphotos/KROMKRATHOG

A növekedés elsősorban a hálózati infrastruktúra fejlődésének és az internetképes mobileszközök szélesebb körű elterjedésének köszönhető.

Először blokkoltak terrorizmussal kapcsolatos internetes oldalakat Franciaországban

Elérhetetlenné tettek öt, terrorizmus dicsőítésével vádolt internetes oldalt a múlt hét végén a francia hatóságok.

Egyre több magyar vásárol online

freedigitalphotos/ cuteimage

A magyar internetező lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezők 42 százaléka szokott online vásárolni.

Windows-térnyerés várható a táblagéppiacon

Kismértékű, egy számjegyű éves növekedési ütemre és a Windows operációs rendszer részesedésének bővülésére számít a táblagépek világpiacán az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Erre nem számítottunk: wifi Havannában

freedigitalphotos.net/patrisyu

Fiatalok tucatjai árasztják el Havanna egyik kulturális központját, amióta az az utóbbi hetekben ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatást indított.

Már haldoklott Steve Jobs, mikor nem engedte, hogy Tim Cook a májdonora legyen

"Tizenhárom évnyi ismeretségünk alatt Steve mindössze négyszer-ötször kiabált velem, ez volt az egyik alkalom."

Zuckerberg ingyen internetet csinál!

internet.org

A Facebook alapító atyja év végéig 100 országban tenné elérhetővé az ingyenes világháló-hozzáférést.

A Facebook után a Twitter is Kínát vette célba

Twitter

Bár blokkolják az elérésüket, irodát nyitott kedden a nyugati mikroblogóriás Twitter Hongkongban "a kínai piaci lehetőségek jobb kihasználása érdekében" - írta a South China Morning Post hongkongi napilap.

Bemutatta okosóráját az Apple

Az amerikai Apple bemutatta hétfőn legújabb mobil elektronikus eszközét, egy okosórát, amely április 24-étől lesz megvásárolható.

Már túl sűrű a WIFI-hálózat Hollandiában

freedigitalphotos.net/arztsamui

Túlzsúfolt a virtuális tér Hollandia számos térségében, a lakónegyedekben illetve a nagyvárosok központi részein egymással mintegy versengő WIFI-hálózatok jelentősen rontják az internetezés minőségét és gyorsaságát.

Online tehetségkutatót indít a Mol

A Mol-csoport idén kilencedik alkalommal indítja el nemzetközi online tehetségkutató versenyét egyetemistáknak, valamint 12 országban mintegy 220, Magyarországon 75 pozíciót hirdet meg pályakezdőknek.

Roamingoláshoz is 4G hálózatot biztosít a Telekom

freedigitalphotos.net/patrisyu

A Telekom belföldi 4G ügyfelei számára egyes külföldi országokban külön díj fizetése nélkül elérhetővé válik a 4G hálózat roaming helyzetben.

Korlátlan adatforgalmat kínál a UPC

A UPC Magyarország korlátlan adatforgalmat tartalmazó új mobil díjcsomagokat mutatott be hétfőn sajtótájékoztatón.

Az európaiak elégedettebbek az online vásárlásokkal, mint a boltival

freedigitalphotos.net/patrisyu

A kutatás rámutatott, hogy az európai fogyasztók online is elvárják a tökéletes vásárlói élményt, a termékek ára és a szállítási idő kulcsfontosságú, a nyilatkozók 58 százaléka hagyott már félbe vásárlást a túl hosszú kiszállítási idő, vagy a kiszállítási dátum hiánya miatt.

A videojátékok segíthetik az iskolai eredményeket

A videojátékok mérsékelt használata segítheti a világűrrel kapcsolatos ismeretek, a földrajzi tájékozódás, a térképolvasás és a jobb matematikai problémamegoldó készség elsajátításában.

Virtuális irányítótornyot indít a HungaroControl

freedigitalphotos/winnond

A HungaroControl elindította a helyszíntől független, repülőtéri légiforgalmi irányítást biztosító virtuális torony (Remote Tower, rTWR) megvalósítását.

Alig kapcsoljuk ki az okostelefont

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is.

Nagy harc lesz a roamingdíjak és a netsemlegesség eltörlése miatt

freedigitalphotos/SweetCrisis

Nagy összecsapás várható az uniós jogalkotó intézmények között a netsemlegesség és a roamingdíjak eltörlése miatt, miután a tagállamok kormányait tömörítő tanács szerdán minősített többséggel elfogadta a maga, az Európai Bizottság javaslatától és az Európai Parlament (EP) álláspontjától meglehetősen eltérő változatát a témában.

Az IVSZ az Enterprise Europe Network stratégiai partnere lett

A magyarországi hálózatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház koordinálja.

Magyar fejlesztés: hamisítás elleni technológia

freedigitalphotos.net/taesmileland

A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek ki magyar tudósok, amely használatával az eredetiség kétség nélkül azonosítható.

Már az Amazonas esőerdeiben is "barangolhatunk" a Google Street View segítségével

Már az Amazonas vidékének esőserdői is láthatóvá válták a Google Street View kamerái segítségével.

Elrendelték a WhatsApp felfüggesztését

FB/WhatsApp

Egy brazil bíró csütörtökön közölte, hogy elrendelte a mobiltelefonos csevegőszolgáltatás felfüggesztését az országban, mert a cég nem működött együtt a hatóságokkal egy nyomozás során.

Út az okos egészségügy felé

A technológiai fejlődés óriási hatással van az egészségügyre és az ágazat minden szereplőjének fel kell készülnie a változásokra. Az Út az okos egészségügy felé - SmartHealthcare 2015 Konferencián az egészségügyi, telekommunikációs és az IT-szektor leginnovatívabb szereplői, legjobb szakemberei mondják majd el véleményüket az egészségügy jövőjéről.

Egymillió dollár 49 perc alatt egy jó ötlettel

Pebble

48 óra alatt pedig a korábbi, 10 millió dolláros rekord is megdőlt. De mi lehet az az eszköz, ami ennyire lázba hozza az emberek fantáziáját?

Csuklón hordható okostelefon

El sem hinné, mennyi mindent lehet belerakni egy (okos)órába: az LG legújabb készüléke jó példa arra, hogy mennyire előrehaladt már a viselhető elektronika fejlődése.

Lakossági konzultációval véglegesítik a széles sávú Magyarország térképét

freedigitalphotos/cuteimage

Országos szintű térképes adatbázis készül az újgenerációs széles sávú lefedettségről, a következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.

Egy lépésre a gépek lázadásától: videojátékot játszó programot fejlesztett a Google

Emberi agy ihlette számítógépes algoritmust fejlesztett a Google, amely "önmagát tanítva" képes 49 különböző videojátékot magas szinten űzni.

Facebook miatt telefonozunk egyre többet a volán mögött

Youtube X31MCB - Laptop, mobile phone and headphones whilst driving - Queen's Road, Aberdeen

A közösségi hálózat tehet arról, hogy egyre nő azon vezetők aránya, akik mobiltelefonjukkal foglalkoznak a volán mögött ülve, ahelyett, hogy az útra figyelnének.

Ericsson: a mobil-előfizetők többsége már az LTE technológiát választja

Minden vizsgált országban a Facebook volt a legnépszerűbb alkalmazás.

Verhetetlen ajánlat: 1 megabyte havonként 3 dollárért

Spark

Szédítően kevésnek hangzik az az egyetlen megabyte? Pedig rettentően sok, csak tudni kell felhasználni...

Tudta, hogy 5 app generálja a mobilforgalom javát?

Mindössze öt mobilalkalmazás adja a mobilinternetes adatforgalom zömét. Ha tudni szeretné, vajon igazodik az ízlése a trendekhez vagy eltér attól, kattintson!

Másodpercenként egy terabájtot továbbítottak - vezeték nélkül

freedigitalphotos/pakorn

Rekordsebességet értek el az ötödik generációs (5G) adatátviteli technológiai fejlesztések tesztelése során brit tudósok.

Még gyorsabb mobilinternet

Régóta halljuk a példátlan sebességről, állandó internetelérésről és egyszerű hozzáférésről szóló ígéreteket; 3G, 4G, LTE - de mit is jelentenek ezek a technológiák a mobilozók számára?

Visa-val is lehet fizetni közösségi hálókon

freedigitalphotos.net/arztsamui

Globálisan bővíti peer-to-peer fizetési megoldását a Visa Europe, és a fastacash-sel együttműködve vezető közösségi médiahálózatokon keresztül is elérhetővé teszi a fizetést.

28 megapixel egy kompakt fényképezőben

Elképesztő, hogy ma már mi mindent bele tudnak zsúfolni egy kompakt fényképezőgépbe, akár a 4K (UHD) minőségű videofelvétel sem jelent problémát.

Az Android és az iOS uralja a mobil készülékek piacát

freedigitalphotos/Goldy

A két cég tavaly szinte teljesen kiszorította a többi szereplőt a mobil operációs rendszerek piacáról. A BlackBeerynek rossz éve volt a 2014-es.

Új LG okostelefonok a középkategóriában

Eddig a csúcskategória kiváltsága volt, most közepes árszinten is megjelenik az ívelt kialakítás és a gesztusvezérelt funkcionalitás.

Az adathalászat negyede pénzügyi adatokra utazott

Freedigitalphotos pat138241

A kiberbűnözők a csalások során a fizetési rendszerekkel és az online kereskedelmi oldalakkal éltek vissza, és már nem csak a bankokra összpontosítottak.

Hangostérkép segíti a látássérülteket

Hangostérkép segíti ezentúl az eligazodásban és ügyeik intézésében a vakokat és gyengén látókat a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári székhelyén, ahol a törzshivatal mellett több szakigazgatási szerv és a kormányablak is helyet kapott.

A Prezi androidos alkalmazása keddtől elérhető

Prezi

A Prezi androidos alkalmazása keddtől ingyenesen letölthető, ezzel immár az androidos felhasználók is megoszthatják, gyakorolhatják vagy épp előadhatják prezentációjukat mobiljukról a világ minden részén.

Két európai adatközpontot épít az Apple

Az Apple 1,7 milliárd eurós beruházással adatközpontokat épít Írországban és Dániában az iTunes Store, App Store, iMessage, Maps és Siri szolgáltatásai európai ügyfeleinek kiszolgálására.

Magyar felhőfejlesztés gyorsíthatja a könyvelést

freedigitalphotos.net/patrisyu

A könyvelők munkáját 30 százalékkal is gyorsíthatja a magyar SDS Zrt. által kidolgozott felhőalapú dokumentum-közműrendszer, amely a könyvelő programjába továbbítja a számla képét és adatait, és visszakereshető módon tárolja is őket.

Ezt a klipet 800 milliószor nézték meg

Több mint 800 millió alkalommal nézték meg Psy dél-koreai rapper Gentleman című videóját a Youtube videomegosztó oldalon.

Világító kerttel a jövő programozóiért

Youtube A Distributed Robot Garden System

Már egészen korán fel lehet kelteni az érdeklődést a programozás iránt, csak meg kell tudni ragadni a gyermeki figyelmet. Például egy könnyen szabályozható, világító "robot-kerttel".

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Ellenőrzött orvosi információkat kínál a Google

freedigitalphotos.net/contributor

A különféle betegségek tüneteivel, kezelésével, gyakoriságával és jellemzőivel kapcsolatos alapvető információkra is rákereshetünk majd.

Bőr alá ültetett chip nyitja az ajtót az irodában

A svéd irodában nem kulccsal, mágneskártyával vagy PIN-kódokkal járhatnak ki és be az alkalmazottak, hanem egy kezükbe beültetett chip révén tárulnak fel előttük az ajtók.

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

Okostelefonos alkalmazással a szélütés ellen

Elképesztő, mire képes egy mobilapp, egy okostelefon és néhány érzékelő: akár előre figyelmeztethetnek arra, hogy hamarosan szélütés (stroke) fogja érni az embert.

Sose tanult angolul? Lehet, már nem is kell!

Google

Az ősi keresztény mesék szerint egykoron az emberek mind ugyanazt a nyelvet beszélték, csak saját önhittségük miatt zavarodtak össze. Legyen bárhogyan is, a Google (a Microsoft nyomására) végre megszüntetheti ezt a nyelvek közötti "zűrzavart".

Jobban ismeri a Facebook, mint a családja

Megdöbbentő, de igaz: csak a házastársak ismerik jobban a közösségi hálózat "lakóit" magánál a közösségi hálózatnál.

Jövő évtől jön az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban

Fotó: archív

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája.

Pizza, legtitkosabb vágyaink alapján

Mindig vegának mondja magát, de titokban majd meghal egy kis szalámiért? Nincs több titok, nincs több pincér - itt a gondolataink útján kiválasztott pizza.

Az első otthoni íriszszkenner

EyeLock Myris

Ha kell egy kis extra védelem az otthoni számítógépnek, jelszó helyett (mellett) alkalmazzon biometriát!

Egészségtanács a DNS-e alapján

Wikimedia

Minden ember más és más, és igaz ez a genetikai hajlamosító tényezőkre is, melyek egy-egy betegség kockázatát növelik. Mi lenne, ha erre alapulva saját, személyre szabott tanácsot kapnánk életvitelünket illetően? Itt a válasz!

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Fotó: freedigitalphotos.net/tor00722

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Írás, olvasás, oktatás: digitális bennszülöttek

Friss riportunk - rendhagyó módon - a Facebookon készült. Akit kérdezünk: a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója, Alföldi István. A szervezet a digitális írástudatlanság felszámolásának egyik zászlóshajója.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.