Ötből egy felhasználó lefedi a webkameráját

Freedigitalphotos renjith krishnan

Bizonyos országokban ez az arány még magasabb: a kínai válaszadók 40 százaléka használja ezt a módszert, hogy megakadályozza a kémkedést. A félelem valóban nem alaptalan, hiszen a webkamerák egyre gyakrabban válnak a kiberbűnözők eszközeivé.

Informatikai szövetség: a lakosság az internetadó vesztese

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

Veszélyesek lehetnek a sztárok Facebook oldalai

Egy-egy bejegyzést akár százezren is lájkolnak, ez pedig alkalmat ad a kártevők és a kéretlen reklámok terjesztőinek arra, hogy megtévesszék a rajongókat.

hirdetés

Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan

Fotó: google.com/culturalinstitute

Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan.

Három hónap alatt 39 millió iPhone fogyott

A karácsonyi szezonban még nagyobb keresletre számít az Apple.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Hivatalosan is vége a Nokia és a Windows Phone brandnek

A Microsoft Microsoft Lumia néven fogja forgalmazni új okostelefonjait.

A posta helyett a futárszolgálatot választják a webáruházak

freedigitalphotos.net/arztsamui

A rendelések 46 százalékát a futárszolgálatok kézbesítik, a személyes, bolti átvétel aránya 33 százalék, a posta részesedése pedig mindössze 2 százalék.

IT-fejlesztés a közoktatásban - nem vicc

Czunyiné Bertalan Judit szerint az informatikai fejlesztés az általános iskolai tanulók felzárkózását segíti.

Magyar Telekom: távozik az egyik vezérigazgató-helyettes

2015. január 1-jétől a Deutsche Telekom csoport európai központjában tölt be európai hatáskörű vezetői pozíciót.

A Google ránkszabadította a Pingvint

Szombaton ismét útjára bocsátotta a Google a legrettegettebb algoritmusát, ami a Pingvin nevet viseli. Új weboldalak bukkanhatnak fel kereséseinkre, és sok webáruház dőlhet be a karácsony időszak előtt.

Startup olimpia Magyarországon

Fotó: FB/Enterprise Hungary

Először jön Magyarországra a Get in the ring!, Szállj be a ringbe! nemzetközi startup olimpia, amelynek budapesti fordulóját október 22-én rendezik.

A SIM-kártya az utolsókat rúgja

Az Apple az új iPadekben mutatta be az újraprogramozható SIM-kártyát. Egy-két éven beépített chipek válthatják a megszokott plasztiklapocskákat a telefonokban.

Közösségi finanszírozásból perel a Bitcoin állítólagos kitalálója

freedigitalphotos.net/adamr

Dorian Nakamoto a Newsweek nevű újsággal pereskedik, mert azt írták róla, hogy ő áll a virtuális valuta mögött.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk.

Nem indul el a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató

freedigitalphotos.net/adamr

Az eredeti tervekhez képest másodszor is elhalasztotta a lakossági mobilszolgáltatás indítását a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató, a Swan.

Ez lesz a Google legújabb okostelefonja?

Egy kiszivárgott fotó tanúsága szerint a Nexus 6 leginkább egy hatalmas Motorola Moto X-re hasonlít.

Telekom: szombattól 73%-osra nő a vállalat 4G lefedettsége

freedigital/panuruangjan

A Magyar Telekom 4G lefedettsége a jelenlegi 53-ról 73 százalékosra nő szombattól, miután használatba veszi a tenderen elnyert frekvenciákat.

Félti banki adatait? Most megnyugodhat (valamelyest)

Az új Intel-technológia a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától egészen addig, míg a felhasználó adatait rögzítik a bank szerverén.

Átadták az IBM székesfehérvári oktatóközpontját

Fotó: freedigitalphotos.net/mrpuen

Átadták csütörtökön az IBM 170 millió forintos beruházással létrehozott székesfehérvári oktatóközpontját, ahol a cég a nemzetközi szolgáltató központjában dolgozókat fogják képezni.

Mindenhol internetezni akarunk

Egyre gyakrabban végezzük többféle helyszínről feladatainkat, például a munkahelyen intézzük az internetes bevásárlást, vagy otthonról látjuk el munkahelyi feladatokat. Ez alapvetően változtatja meg a világot.

Bármilyen széfet feltörhet a kinyomtatható kütyüvel

freedigitalphotos worradmu

Míg a széftörők csúcsát képviselő masinák jellemzően több tízezer dollárért kelnek el (és gyakorlatilag csak katonai alkalmazásban jelennek meg), addig ezzel a 3D-s nyomtatóval létrehozható kütyüvel majdnem ugyanilyen hatékony "szuperkulcsot" kaphatunk.

Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel

Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel.

Hogyan védekezzünk adatszivárgás ellen?

freedigitalphotos Stuart Miles

A felhasználók gyakran alábecsülik a hackerek személyes adataik iránti érdeklődésének mértékét, és a jelszavak gondos megválasztásának sem tulajdonítanak különösebb jelentőséget.

Meglepő: ezért beszélünk telefonunkhoz

Szó sincsen hanghívásról: egy nemrég megjelent Google tanulmány arról rántja le a leplet, mit keresünk okostelefonunkon ujjaink helyett hangunkkal. Meglepő eredmények kattintás után.

Miért jó az ívelt tévé?

LG sajtófotó

Az ívelt tévék piaci bevezetését követően sokakban felmerült a kérdés, hogy valójában mi az igazi haszna a hajlított kijelzőpanelnek és hogyan lehetséges, hogy annak minden pontja ideális távolságra esik a néző szemétől. Most lehull a lepel.

A telefon, aminek az előlapján is van "vaku"

Az LG F60 okostelefonban Android 4.4.2 KitKat operációs rendszerrel, négymagos processzorral, a dél-koreaiak új kezelőfelületével ötvözik az ultragyors mobilnetet nyújtó 4G LTE támogatást.

Meglepetés: nőtt az Intel nyeresége és bevétele

Az Intel adatai ellentmondanak a piaci elemzést végző IDC és Gartner számainak, amelyek szerint a harmadik negyedévben globális szinten kissé visszaestek a PC-eladások.

Egyre több bűncselekmény vándorol át online területekre

Manapság egyre kevésbé valószínű, hogy a bűnözők úgy raboljanak bankot, hogy befutnak és mielőtt a plafonba lőnek, azt kiabálják, hogy 'Ez egy bankrablás!'.

Az internet a jövő és a jelen hajtóereje

Az információk és az élmények megosztására épülő digitális világunk működését valójában a háttérben működő társadalmi háló szabja meg, ahogy azt is, hogy milyen termékeket veszünk és milyen szolgáltatásokért fizetünk.

A Windows hibáját használták ki a kémkedő orosz hackerek

freedigitalphotos.net/hyena reality

Egy amerikai biztonsági cég szerint több nyugati ország, a NATO és Ukrajna vezetőinek gépeihez is hozzáférhettek.

Hajtóvadászat az informatikusok után

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakemberhiányt is eredményez.

Pápa-mobil: magyar alkalmazás segít követni a pápát

Fotó: FB/Magyar Kurír

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce nyomon lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait, valamint a Magyar Katolikus Egyház híreit.

Látott már átalakítható PC-t?

Az új, erős, óraszíj kivitelű forgópántnak köszönhetően lényegesen vékonyabb és könnyebb elődeinél a YOGA Pro 3, melyet telepakoltak a legmodernebb technológiákkal: QHD+ felbontású képernyő, a legújabb Intel Core M processzor és gazdag JBL audió funkciók jellemzik.

NSA­-ügynökök épülhettek be kínai, német és dél­-koreai cégekbe

httpguerrillamediaticaglhblogspotcom

A legújabb "Snowden­-dokumentumokat" az NSA­-botrány kirobbantójáról szóló dokumentumfilm bemutatójával egy időben hozták nyilvánosságra.

Akár egész nap a mobilhálózaton lóghat a Lenovo új tabletje

Egyszerre akár tíz ujjal is lehet nyomogatni a kínai gyártó legújabb, Windows-zal vagy Androiddal egyaránt elérhetővé vált tabletjét.

Egy százfős elitklub irányítja a nemzetközi számítógépes bűnözést

freedigitalphotos.net/adamr

Az Europol kiberbűnözés elleni központjának vezetője szerint a "csúcshackerek" többsége Oroszországban él.

Az autósok valós idejű közlekedési információkat szeretnének

Az autósok szabad parkolóhelyekről, valamint sebességellenőrző radarokról szóló tájékoztatást szeretnének kapni autóik informatikai központi egységétől, a szórakoztató elektronikai funkciók viszont kevésbé érdeklik őket.

Snapchat­-felhasználók meztelen képei kerültek ki az internetre

A hackerek valószínűleg egy 3rd-party alkalmazáson keresztül fértek hozzá a képekhez, melynek nagyjából fele 13 és 17 év közötti gyerekekről készült.

Mindenkit lenyomott a PC-piacon a Lenovo

Nagy eséllyel, ha komplett számítógépet vásárol, egy Lenovo tulajdonosa lesz. A kínai gyártó immár másfél éve folyamatosan vezeti a piacot.

Jony Ive: akik koppintják az Apple-t, lopnak

Az Apple vezető tervezője egyáltalán nem találja hízelgőnek, hogy sokan másolják az általa tervezett eszközöket.

Mi köze Ashton Kutchernek egy tablethez?

Egy mélynyomóval ellátott táblagép önmagában is meghökkentő, hát még akkor, ha maga Ashton Kutcher mutatja be a világnak. Kattintás után ön is megnézheti!

Vasember: a mesterséges intelligencia lesz a vesztünk

Wikipedia Elon Musk

Testla elektromos autó, napenergia. űrutazás - az "igazi" Vasember kétségtelenül elkezdte diktálni a jövő alakulását. Ám a mesterséges intelligenciával kapcsolatban még ő is pesszimista. Nem a terminátorok irtanak ki minket, hanem a "spamszűrők"?

Attól, hogy a Vodafone-t durván megbírságolták, az ügyfeleknek még nem lesz jobb... sőt!

A Gazdasági Versenyhivatal 110.000.000 Ft bíráságot szabott ki a Vodafone-ra, mert megtévesztette a fogyasztókat. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy automatikusan járna az ügyfeleknek kártalanítás. Ehhez perelni kellene minden egyes megtévesztett fogyasztónak.

A vártnál jóval kisebb mértékben csökkentek a PC-eladások

freedigitalphotos.net/patrisyu

A harmadik negyedévben 78,519 millió személyi számítógépet értékesítettek a világpiacon, 1,7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 79,905 milliónál, a csökkenés azonban kisebbnek bizonyult a várt 4,1 százaléknál.

Önmagukat irányító kínai tankok

Nem tétlenkednek a távol-keleten sem, ami az önműködő harci járműveket illeti. Ha eddig tartott az amerikai megoldásoktól, akkor most szörnyülködhet a kínai masinákon!

Papír megy be, repülő jön ki - 3 másodperc alatt!

Youtube Paper Airplane Gun

Elképesztő, mikre képes a 3D-s nyomtatás - nemrég ezzel a módszerrel készítettek puskát, ami papírral működik. Természetesen semmilyen katonai jelentősége nincs, de ha nem hiszi, nézze meg videón!

Hazánkban a Microsoft csúcs-okostelefonja

A Lumia 830 okostelefon Windows Phone 8.1 operációs rendszerrel érkezik, és olyan képességekkel rendelkezik, mint például a vezeték nélküli töltés, az optikai képstabilizátor és az energiahatékony mozgásérzékelést és helymeghatározást biztosító SensorCore technológia.

Koldust csináltak családjukból az internetező gyerekek

freedigitalphotos Witthaya Phonsawat

Az európai felhasználók 13 százaléka veszített már el pénzt vagy fontos adatot a gyerekek online aktivitása miatt. Amellett, hogy a gyerekek fokozott kiberfenyegettségnek vannak kitéve, ők maguk is okozhatnak problémákat a szüleiknek.

Minden ötödik androidost megtámadták már

A leggyakoribb rosszindulatú programok az SMS trójai programok, amelyek a felhasználó tudta nélkül, annak nevében emelt díjas üzeneteket küldenek.

A kínaiak az összes amerikai nagyvállalatot meghackelték

freedigitalphotos.net/adamr

"Kétféle nagyvállalat van az Egyesült Államokba. Azok, amelyeket már meghackeltek a kínaiak, és azok, amelyek még nem tudnak róla, hogy meghackelték őket a kínaiak."

Hazánkban a legújabb Lumia okostelefon

A kompakt készülék széles látószögű előlapi kamerával és integrált Microsoft szolgáltatásokkal bír, utóbbi révén mobilról is könnyen tartható a kapcsolat Skype-on keresztül.

Kettészakad a Hewlett-Packard

freedigitalphotos.net/adamr

A HP a PC-­kkel és és a nyomtatókkal, a HP Enterprise pedig az üzleti felhasználóknak szánt termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik majd.

Új biztonsági rendszert indít a kiberbűnözők ellen egy kártyatársaság

A SafetyNet képes arra, hogy még azelőtt észlelje és megakadályozza a potenciális támadásokat, mielőtt azok megtörténtek volna, vagy mielőtt a bank vagy a pénzügyi szolgáltató észrevette volna a támadást.

Évente majdnem 200 ezer mobilt felejtenek a londoni taxikban

freedigitalphotos.net/stockimages

Az elhagyott mintegy 190 ezer telefon nagyjából felét semmilyen biztonsági kód sem védi, vagyis a tulajdonosok magánjellegű adataihoz szabadon hozzáférhetnek a megtalálók.

Munkajog-alkalmazás a mobilon

Munkajogi mobilalkalmazást jelentetett meg a LIGA Szakszervezetek a Tisztes Munka Világnapján.

Új kibervédelmi megoldásokat szorgalmaz a Huawei

freedigitalphotos.net/patrisyu

A számítástechnikai biztonsági rendszerek új alapokra helyezését, a kibertámadásokkal szembeni puszta védekezés helyett az adatbiztonságot proaktív eljárásokkal garantáló új megoldásokra való átállást szorgalmazza a kínai Huawei.

Az új vírus több ezer Apple számítógépet felügyel

Az orosz Dr. Web vállalat hiányosságokat állapított meg az Apple cég OS X operációs rendszerének biztonsági rendszerében.

Már Mac-en sem vagyunk biztonságban

Freedigitalphotos Stuart Miles

Tudta, hogy egy aktív internetező évente legalább 10-szer találkozik rosszindulatú programokkal a Mac OS X-et futtató gépén?

Ezt kínálja be a 4. mobilszolgáltató

A Digi Távközlési Kft. önálló mobil hang- és adatforgalmi szolgáltatást biztosító hálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi Magyarországon a tenderen elnyert frekvencia felhasználásával.

Nincs korlát: megveheti a Facebook a Whatsappot

Jóváhagyta pénteken az Európai Bizottság, hogy a Facebook felvásárolja a Whatsapp üzenetküldő szolgáltatót.

Hackeljen okostelefont - hiába kapták el fejlesztőjét

Egy okostelefon alkalmazással bárki számára lehetőség nyílt mások okostelefonjaiban böngészni - híváslistákat, szöveges üzeneteket, e-maileket böngészni, távolról mikrofont bekapcsolni, azaz kvázi lehallgatni -, de már lekapcsolták készítőjét. Így csak pár száz további app áll a túl kíváncsiak rendelkezésére...

Az IT-szektor szakemberekért kiált

Az informatikai szakemberhiány globális probléma, csak Magyarországon mintegy 10 ezer betöltetlen informatikus állás van.

Jogi problémája van? Felhőben a segítség!

A jogi ügyek intézését és menedzselését megkönnyítő magyar szolgáltatás az IBM felhőplatformján fut.

Látásjavítást ígérő okostelefonos alkalmazás

Freedigitalphotos adamr

Ha már úgyis szinte minden feladatra okostelefont használunk, miért ne javítanánk vele az emiatt nyilván megromlott látásunkat?

Segít a modern technológia az oktatásban?

Elkötelezett tanárok nélkül maga a technika mit sem ér, de ha a tanár mer 21. századi lenni, a gyerekek is azzá válnak.

A kamera, ami "megállítja" az időt

Képzeljen el egy masinát, ami, miközben pislogott egyet, már 7500(!) képkockányi videofelvételt készített!

Csökkenti a szürkeállományt a sok digitális eszköz

Flickr displays

Nem tesz jót az emberi agynak, ha egyszerre több irányba kell figyelnie.

Ön is külön veszélyben van?

A magyar felhasználók 15 százaléka használ még Windows XP-t. Ők komoly fenyegetéssel nézhetnek szembe.

Nyílt nap a bécsi start-upoknál

Fotó: ComPRess/ copyright Daniel Domolky

Start-upok nyílt napját rendeznek "Gründen in Wien" (Bécsben alapítani) címmel 2014. október 10-én az osztrák fővárosban. A 120 új vállalkozás részvételével 50 helyszínen zajló rendezvény célja, hogy másoknak is kedvet csináljon a cégalapításhoz és bátorságot adjon az ötleteik megvalósításához.

A BlackEnergy lecsapott Ukrajnára!

A távoli kódfuttatást és adatlopási funkciót tartalmazó kártevő egy új variánsa több ukrán és lengyel kifejezetten állami szervezetet és vállalkozást támadott meg.

Robot, mint kolléga? Itt vannak, és csapatban dolgoznak!

Siemens fotó

A jövő gyárában a robot közvetlenül a munkatársaktól tanul - bármilyen hagyományos programozás nélkül. Itt a jövő!

Itt az ingyenes városi stoppoló szolgáltatás!

Forgalmi dugók, légszennyezés, magányos sofőrök, túlzsúfolt utak, egyre hosszabb utazási idő miatti stressz? Itt a vége! Vagy majdnem a vége.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.