Androidos szoftvert építenek be a televíziókba

A tévénézők hozzáférhetnek egyebek mellett az online játékszolgáltatók széles választékához, egyedi felületen böngészhetnek a tartalmak között, elérhetik a Google Play applikációs áruházát.

Ártott a Google-nek az erős dollár

Ártott a Google 2014-es negyedik negyedévi eredményének az erős dollár, a bevétel 400 millió dollárral lehetett volna nagyobb a devizapiaci árfolyamváltozások hatása nélkül.

Így lehet megszüntetni a zenekalózkodást

A norvégok 2010-ben még ugyanúgy lopták a zenét, mint a világon szinte mindenhol. Az idei év elejére azonban a korábbi 80 százalékos illegális letöltési arány négy (NÉGY!) százalékra esett. Mutatjuk, miért!

Felrobbant az LG nyeresége

Az okostelefon-szállítások 24 százalékos, ugrásszerű növekedése is hozzájárult a vállalat 125 százalékos eredménynövekedéséhez.

hirdetés

Okosba' vásárlunk: tovább nőtt a kártyás tranzakciók száma

Tavaly is nőtt a kártyás tranzakciók száma, egy szolgáltató által mért kártyaelfogadások száma 10 százalékkal, a 2013 évi 1,195 milliárd kártyás fizetésről 1,325 milliárdra emelkedett, a rendszeren átfutó tranzakciók értéke pedig 57,5 milliárd euró volt.

Legtöbbször így nyúlják le a bankkártyánkat - a bolgár eset

hirado.hu/m1 screenshot

A szakember szerint a legnagyobb kockázatot az jelenti, ha nem ellenőrzött helyre, nem ellenőrzött honlapokon adunk meg internetes vásárlásra alkalmas adatokat.

Webes adatbázis készül a vasárnap is nyitva tartó üzletekről

A magyar tulajdonú és központú navigációs tartalomszolgáltató, a NPMobileComm-NaviPro csoport húszezer magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partnere bevonásával elindította a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszert.

Jelentős változás a Youtube "életében"

World Wide Web Consortium (W3C)

A Google végre globálisan is meglépte azt, amit eddig csak a mobilplatformokra korlátozott, bár ezt ön valószínűleg nem fogja észrevenni - ezért szólunk.

Ilyen laptopokról álmodnak az iskolások

Egyes laptopokat célzottan arra terveztek, hogy illeszkedjen az oktatók és diákok igényeihez, valamint a tantermi használathoz is. Strapabíró kialakítás, kézíráskövetés és újgenerációs processzorok.

Képtelenség előre kiszűrni a terrorista videókat a YouTube-on

freedigitalphotos.net/patrisyu

A YouTube-ra percenként háromszáz órányi videofelvételt töltenek fel a felhasználók, így szinte lehetetlen a terrorizmussal kapcsolatos tartalmak kiszűrése a megjelenés előtt.

Használt telefonokról kerülnek ki a családi fotók és a jelszavak

Tudta, hogy Android okostelefonnál a gyári visszaállítás ellenére is könnyen vissza lehet hozni az adatokat, mind a készülék belső memóriájából, mind pedig a memóriakártyáról?

Európai Datalogic központ épül Balatonbogláron

freedigitalphotos/Vlado

Az olasz tulajdonú Datalogic több milliárd forintos beruházásában új, mintegy 8 ezer négyzetméteres elektronikai üzemcsarnok épül májusig Balatonbogláron, ahol vonalkód-leolvasókat és ipari szenzorokat fognak gyártani, majd a komplexumot tovább bővítik, mivel a tervek szerint az lesz a multinacionális cég európai termelési központja.

Kína tűzfala hermetikusan záródik - maradjon kívül a nyugati romlás

Kínai belügynek minősítette a kínai tűzfalon kívüli internetes tartalmak elérésének korábbinál is nehezebbé tételét a felelős kínai minisztérium.

Független központi adatgazda jön létre a közműszektorban

freedigitalphotos/nenovbrothers

A kormány múlt szerdai ülésén arról döntött, hogy független központi adatgazda jöjjön létre a közműszektorban és ezért létrehozta a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt.-t (KAF)

Tízmillió felett a wifi-csatlakozások száma a vonatokon

A 2013 márciusától bevezetett, egyre népszerűbb díjmentes szolgáltatás már 770 kocsiban működik, elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon.

Leállt a Facebook és az Instagram - kiderült az ok

NTI/Mohai Balázs

Magyarországon sem volt elérhető el a szolgáltatás. Szétkonfigurálták saját mérnökei.

Plane not found - meghekkelték az Malaysia Airlines-t

A Lizard Squad hackercsoport, amely karácsonykor órákra használhatatlanná tette az Xbox Live és a PlayStation Network hálózatát, vállalta magára a Malaysia Airlines weboldala elleni támadást.

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

Okostelefonból nővérke

Talán nem sok idő már, és a Lapka márkanévről nem a sajt, hanem az a digitális nővér juthat majd az ember eszébe, mely okostelefon alapokon járulhat hozzá egészségünk javításához.

Új Microsoft okostelefonok, az ötös szám bűvöletében

Microsoft sajtófotó

Akár két SIM-kártyát is rakhatunk az új Lumia telefonba, melynek csak processzora négy magos: öt, integrált szolgáltatás jár az öt megapixeles kamerához és öt inches kijelzőhöz.

Okostelefonos alkalmazással a szélütés ellen

Elképesztő, mire képes egy mobilapp, egy okostelefon és néhány érzékelő: akár előre figyelmeztethetnek arra, hogy hamarosan szélütés (stroke) fogja érni az embert.

Mitől lehet jobb egy nyomtató?

OKI

Betesszük a papírt, megnyomjuk a gombot, és nemsokára kész a nyomat - ezt tudják a printerek már évtizedek óta. Mégis, évről évre van hova fejlődni; az új, 2015-ös eszközöknél is számos újdonságról tudunk beszámolni.

Törvény készül a kibertér védelmére Kínában

Az állambiztonság és a közérdek védelmében a kibertér törvényi szabályozására készülnek Kínában.

A magyar PC-piac növekedésére számít a Dell

freedigitalphotos.net/dan

A Dell Magyarország a piacinál gyorsabb ütemű bővülést tervez, hogy tovább növelje részesedését a szektorban.

Az elmaradottabb iskolák is átléphetnek a 21. századba

A digitális tartalmak tárolásához és szétosztásához hasznos az az eszköz, ami különösen az olyan iskolákban nyújthat segítséget, ahol alacsony vagy csak időszakos az internet hozzáférés.

Hologramok mindenütt - virtuális valóság, Microsoft módra

Microsoft

Kicsit másképp gondolja a remondi szoftveróriás a virtuális valóság jövőjét, mint riválisai - a Microsoft inkább a hologramos technológiában hisz.

Appra magyar!: traffipaxjelző alkalmazás nyerte az informatikai versenyt

freedigitalphotos.net/arztsamui

Borbély Roland, a győztes alkalmazás fejlesztője a szövetség által felajánlott egymillió forint értékű programmal két héten keresztül együtt dolgozhat az élő videó platform, a Ustream fejlesztőcsoportjával az amerikai irodában, valamint megismerheti a vállalat működését.

Vízálló, vezetékmentes fülhallgató

A világ első okosfülhallgatói, melyek vezeték nélkül is használhatók, zenéket lehet tárolni rajtuk , hívásokat fogadni velük, és akár úszhatunk is egyet, miközben fülünkben továbbra is szólnak a dalok. És ez még nem minden!

Önmagát tisztítja az okosbillentyűzet

Jun Chen

Emellett saját magát látja el energiával is, valamint igen biztonságos a használata - a csodabillentyűzet csak egy valamit nem tud: megírni a dokumentumot tulajdonosa helyett.

Vadonatúj váltságdíjszedő kártevő támad Magyarországon

Év eleji rohamot indított a váltságdíjszedő kártevő új változata Magyarországon és a régióban is érdemes odafigyelni és frissíteni a biztonsági programokat. A tavalyi év utolsó hónapjában nem volt jelentős változás vírusfronton.

Sony hack: honnan tudta az USA, hogy Észak-Korea a ludas?

Nagyon gyorsan meglett a felelős, túlságosan gyorsan is... És hogy honnan tudták az amerikaiak, hogy Észak-Korea áll a háttérben? Kiderült a válasz.

Ne adjuk oda másnak okostelefonunkat!

Freedigitalphotos alexisdc

A felhasználók jó része nem lát kockázatot telefonja és tabletje megosztásában, pedig az jelentősen megnöveli annak az esélyét, hogy a tárolt adataikat ellopják vagy elveszítsék.

A privátszféra elleni kibertámadásokra készüljön

A kibertámadások egyik fő csapásiránya 2015-ben is a 2014-ben jövedelmezőnek bizonyult Cryptolockerhez hasonló "ransomware" lesz, amely a számítógépen titkosítással teszi használhatatlanná személyes adatokat, amit csak váltságdíj fizetése ellenében old fel.

Magyarországon nyitja meg európai támogatóközpontját a kínai AsiaInfo

freedigitalphotos.net/adamr

Az AsiaInfo törökbálinti központja 2016-ig akár nyolc európai távközlési projekthez nyújthat támogatást.

Ingyenes e-könyvek a pekingi metrón

A kínai főváros 4-es metróvonalán olyan vonalkódot helyeztek el, amelyet az utasok okostelefonjaikkal vagy táblagépeikkel leolvasva egy ingyenesen használható elektronikus könyvtár anyagaihoz juthatnak el.

Új vezető az LG Electronics Magyar Kft. élén

FB/Youngnam Roh

Januártól Youngnam Roh az LG Electronics Magyar Kft. új ügyvezető igazgatója.

Letartóztatták az Xboxokat és Playstationöket támadó tini hackert

A Microsoft Xbox Live és a Sony PlayStation Network hálózatát egyaránt megtámadták tavaly, és eddig tartott, mire a (brit) rendőrség kézre tudott keríteni valakit.

Kudarc a szuperszemüveg?

Wikipedia google glass

A Google bejelentette, hogy felhagy a Google Glass-szel. Az okosszemüveg ugyan nem tűnik el a porondról, de széleskörű elterjedésének ezzel - legalábbis a közeljövőben - lőttek.

"Iszlamista kibertámadások" francia weboldalak ellen

A hackerek a Le Parisien, a Marianne és a 20 Miutes oldalát is levadászták.

A nagy karácsonyi hackertámadás újabb feltételezett elkövetőjét kapcsolták le

freedigitalphotos.net/hyena reality

A brit hatóságok szerint a 18 éves hacker annak a Lizard Squad nevű csoportnak a tagja, amely december 25-én az Xbox és a Sony hálózatát is levadászta.

Éjszakára állhat helyre a Telekom levelezőszolgáltatása

A Magyar Telekom mobilelőfizetőknek nyújtott t-email postafiókos levelezőszolgáltatása péntek reggel óta akadozik, esetenként elérhetetlen.

Március 1-jén mutathatják be a HTC új csúcstelefonját

A tajvani gyártó okosórát, fitneszkarkötőt és házi szórakoztató rendszert is bemutathat a barcelonai MWC-n.

A Samsung tagadja, hogy felvásárolná a BlackBerryt

the verge

A Reuters szerint a dél-koreai cég 7,5 milliárd dollárt ajánlott a kanadai okostelefon-gyártóért.

Okostelefonon is olvasható a Charlie Hebdo

A hatalmas érdeklődés miatt a kiadó az iOS-es, androidos és Windows-telefonokon is letölthetővé tette az újság legújabb számát.

Fogadjunk, nem látott még ilyen billentyűzetet!

Extrém könnyen hordozható, köszönhetően kompakt kialakításának, mégis, jobb gépelési élményt kínál, mint az érintőképernyős eszközök virtuális billentyűzetei.

Újabb összeomlás előtt az internetpiac?

Freedigitalphotos KROMKRATHOG

Már több pénz ömlik a mobilos appokat fejlesztő startupokba, mint amennyi után 2001-ben kipukkant a dotcom-lufi.

Az "ismeretlen" kínai mobilmárka lenyom mindenkit

Az Apple-t az Android készülékek fenyegették, melyek közül a dél-koreai Samsung emelkedett ki győztesként. Utóbbi pozícióját a nagyobb kínai márkák, mint a Lenovo vagy a Huawei, veszélyeztetik, de már őket is szorongatja egy itthon viszonylag ismeretlen márka. Tanulja meg kimondani: Hsziaomi!

Sose tanult angolul? Lehet, már nem is kell!

Google

Az ősi keresztény mesék szerint egykoron az emberek mind ugyanazt a nyelvet beszélték, csak saját önhittségük miatt zavarodtak össze. Legyen bárhogyan is, a Google (a Microsoft nyomására) végre megszüntetheti ezt a nyelvek közötti "zűrzavart".

Jobban ismeri a Facebook, mint a családja

Megdöbbentő, de igaz: csak a házastársak ismerik jobban a közösségi hálózat "lakóit" magánál a közösségi hálózatnál.

Tudja mi lesz személyes adataival, miután eladta telefonját?

Blancco

A használt okostelefonok újraértékesítése lehet a mobilszolgáltatók egyik új piaca, ám ez kockázatokat is rejt. Amennyiben nem megfelelően végzik el a forgalomba visszakerülő készülékek törlését, veszélybe kerülhet mindaz a személyes és üzleti adat is, melyet az eszközökön tároltak eredeti tulajdonosaik.

Microsoft Lumia élmény, alig 20 ezer forintért

Az alsó szegmenst célozza az egykor Nokia márkanév alatt megszületett Lumia család két új tagja.

Új hullámban támadják a számítógépeket

freedigitalphotos.net/patrisyu

A technológia fejlődésével párhuzamosan a számítógépek elleni támadások száma és variáltsága is növekszik, az idén többek között a zsarolóprogramok, a célzott, valamint a fizetési rendszerekhez kapcsolódó támadások kerülhetnek előtérbe.

Újra elkezdtünk számítógépeket vásárolni

Két év mélyrepülés után végre újra magához térhet a gyengélkedő PC-piac, de kiszorítják a kisebb PC-márkákat a nagyok.

Fittebbé tesz az okostelefon

gettep.com

Teve helyett zsiráf: a magyarok fejlesztett virtuális zsiráf késztetheti sportolásra a 21. századi - ellustult - embert.

Figyelmeztetéssel látja el az erőszakot ábrázoló videókat és képeket a Facebook

A közösségi oldal továbbá korlátozza a 18 éven aluli felhasználók hozzáférését az érintett videókhoz és képekhez. A vállalat saját biztonsági tanácsadóinak nyomására döntött az újítás bevezetése mellett.

Többletköltségek a hackerek miatt - az online boltok felkészültek

Freedigitalphotos hyena reality

Az online pénzügyi támadások okozta károk - beleértve az ellopott összegek kártérítését - nem érik el a biztonsági megoldások telepítésének árát.

Több mint 15 millió előfizetője van a Spotifynak

Az internetes zenelejátszó-szolgáltatás egyre népszerűbb, már több mint 60 millióan használják világszerte.

Január végén mutatják be a Windows 10 mobilos változatát

the verge

A felhasználói felületet alaposan átalakították, hogy jobban hasonlítson a PC-ken és az Xbox-konzolon használt interfészhez.

A gépek lenyomnak bennünket

Kommunikációban mindenképp: hamarosan többet "csacsognak" majd az interneten, mint az összes ember együttvéve.

Előretörőben a 4K TV-k

LG sajtófotó

Noha a full HD felbontás is gyönyörű látványt ad, az igazán részletgazdag megjelenítés a 4K televízióké lesz. A 3840x2160 pixelé a jövő.

Tévé: nem csak okos, látványos is

Az SUHD-ban rejlő technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít.

Komplett multimédiaközpont egy kicsi dobozban

Acer sajtófotó

Akár 4k-s videókkal és a 7.1-es hangzással is megbirkózik az Acer legújabb szórakoztató központja.

150 dollár, és bármelyik tévéből számítógép lehet

Az Intel kisméretű eszköze révén gyorsan és olcsón tehetünk szert egy PC-re, ha rendelkezünk HD-s televízióval. Na persze azért egy egér és egy billentyűzet sem árt.

Mi keresnivalója a Wi-Finek a hangtechnikában?

LG sajtófotó

Új trend tör magának utat a hangtechnikában - egyre gyakrabban raknak vezetékmentes hálózati csatlakozási lehetőséget a hangszórókba, hangrendszerekbe. Ezúttal az LG rántotta le a leplet saját megoldásáról.

3D-s kamerát kapott laptopok

A kamera érzékeli és feldolgozza háromdimenziós mozdulatainkat, így lehetővé válik az interaktív játékok játszása, weboldalak megnyitása mozgásérzékeléssel, vagy alkalmazásokat irányíthatunk úgy, hogy közben nem érintjük meg a notebook billentyűzetét vagy egerét.

Acer okostelefon, hangvezérléses kamerával

Acer sajtófotó

4G LTE opcióval, nyolcmagos processzorral, 64 bites architektúrával és újonnan fejlesztett hangvezérléses kamerával áll a felhasználók rendelkezésére a Liquid Jade S.

Végre egységesedik a "brutálnagy" felbontás

4k, 8k, UHD és még számos más elnevezés, ami mind eltérő, a full-HD-nél nagyobb felbontást jelöl. Ebben a káoszban vágnak végre rendet.

James Comey: Biztos, hogy Észak-Korea hackelte meg a Sonyt

Az FBI igazgatója egy kiberbiztonsági konferencián új bizonyítékokat mutatott be.

Elképesztő sofőr nélküli autó a Mercedes-től - képgaléria!

A német gyártó a CES-en mutatta be legújabb, futurisztikus külsejű autócsodáját.

Ilyen lesz a jövő számítástechnikája

Intel

A személyre szabott számítástechnikai eszközök elterjedésével, az intelligens és összekapcsolt eszközökkel, illetve a viselhető eszközök növekvő terjedésével ember és technológia mindinkább változáson megy keresztül.

Tovább hajlították az LG telefonját

Máris itt van az ívelt okostelefon továbbfejlesztett változata, még fejlettebb "öngyógyító hátlappal".

A laptoptok sem maradnak ki az SSD forradalomból

Samsung

Brutálisan gyors, elképesztően kicsi és alig fogyaszt valamit. Ehhez képest az asztali SSD-k vánszorognak!

Állatainkat is eléri az online világ

Kutyakövető kamera, robotizált tápszer-adagoló, lézeres macskafuttató - csak néhány azon új kütyük közül, melyekkel házikedvenceink is beléphetnek a 21. századba.

Pontosabb kézírás - tableten

Toshiba sajtófotó

Hiába érintésérzékenyek a tabletek, digitális tollal írva rájuk nem lehet olyan pontosan rajzolni, vázlatot készíteni, mint a jó öreg papíron. Vagy legalábbis nem lehetett eddig...

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.