Mobiltelefont kaptak az ebolagyanús beutazók Kínában

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Mobiltelefont kapnak a dél-kínai Kantonban azok, akik az ebolajárvány által legsúlyosabban érintett afrikai országokból érkeznek. A készüléket három héten át mindig bekapcsolva kell tartaniuk, hogy szükség esetén elérhetők legyenek a hatóságok számára.

2018-ra digitalizálják az egész országot - mert mégiscsak jó az

Csepreghy Miklós európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár szerint a kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el.

Neelie Kroes örül, hogy a magyar kormányfő visszavonta a tervezett adót

Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, pénteken szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".

Internetadó: Deutsch felel majd a nemzeti konzultációért...

Szeretnék a lehető legtöbb fórumon meghallgatni az emberek véleményét.

hirdetés

Megállíthatatlanok az okostelefonok

Már a második egymást követő negyedévben kelt el több mint 300 millió okostelefon a világpiacon, az új modellek bemutatásának és a feltörekvő piacok csillapíthatatlan étvágyának köszönhetően.

Kontinensünk cyberjei egyesülnek

Európa eddigi legátfogóbb számítógépes biztonsági gyakorlatát tartják meg csütörtökön 29 ország mintegy 200 szervezetének és 400 szakemberének részvételével.

Befejeződött a Motorola Mobility megvásárlása

A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója. A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, amelynek székhelye Chicagóban marad.

Feltöltik mobiljainkat a mosógépek, hűtők

freedigitalphotos Ambro

Érdekes koncepción dolgozik két amerikai vállalat: elegendő lenne csupán a háztartási eszközök közelében tartózkodni ahhoz, hogy mobiljaink vezeték nélkül töltődhessenek.

Okos eszközöket nem lehet bevinni a mozikba

Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök - okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák - viselését az amerikai mozikban.

Új okostelefon forgathatja fel az európai piacot

Honor

Azokat a felhasználókat célozzák, akik nem akarnak kétszeres árat fizetni egy készülékért. A Magyarországon is bemutatkozó készülék erős hardvert és hosszú üzemidőt nyújt elérhető áron.

Megállíthatatlan a mobilfizetés

Saját, magyar környezetre szabott mobilalkalmazás igyekszik megkönnyíteni azok életét, akik már el sem tudják képzelni, milyen lehet okostelefon nélkül létezni.

A mobilos fenyegetések zöme pénzt akar lopni

Freedigitalphotos renjith krishnan

A bejelentett esetek 57 százalékában használtak trójai SMS programokat. Ezek a felhasználó tudta nélkül emelt díjas üzeneteket küldenek.

Nyolcmagos processzor az LG-től

Egyből komoly teljesítményt felmutatva robbant be a processzorpiacra az eddig telefonjairól és tévéiről ismert dél-koreai gyártó. De vajon szükség van-e egy újabb szereplőre?

Telenor: nőtt a bevétel, szinten maradt a nyereség

A szolgáltató megduplázza a hálózatbővítés ütemét, hogy a jövőben még többen élvezhessék Magyarországon a másodpercenként 80 és 150 megabit (Mbps) maximális letöltési sebességet nyújtó hipernet hálózat előnyeit...

Hívatlan "vendégek" jártak a Fehér Ház komputerhálózatán

Az illetékes arról nem nyilatkozott, hogy ki állhat az elnöki végrehajtó iroda (EOP) nem titkosított komputerein észlelt tevékenység mögött.

Magyarországon is szaglászhattak az orosz kormány kibernetikai kémei

Olyan rosszindulatú szoftvert alkalmaztak, amelyet a moszkvai időzóna szerinti munkaidőben írtak, orosz nyelvhasználatra beállított komputereken, összefüggésben az orosz hírszerzés érdekeivel...

Oettinger: fizetni kell a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmakért

Az Európai Bizottság (EB) várhatóan 2016-ra törvényjavaslatot dolgoz ki a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmak védelméről és a jogtulajdonosok díjazásáról, a szellemi tulajdon használatáért magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is fizetni kell majd.

Többen ismernek legális letöltési lehetőségeket

freedigitalphotos.net/patrisyu

Többen ismernek legális internetes letöltési lehetőségeket, mint tavaly: míg 2013-ban csak az internetezők 63 százaléka tudott ilyeneket megnevezni, addig az idén már 70 százalék.

Kiszivárogtatót fogott az FBI?

A rejtélyes informátor a Snowden-botránnyal híressé vált Glenn Greenwaldot láthatta el titkos információkkal.

Élesen bírálta az adó tervét Neelie Kroes uniós biztos szóvivője

Élesen bírálta az internetadó magyarországi tervét Neelie Kroes digitális ügyekben illetékes EU-biztos szóvivője kedden Brüsszelben.

Öt magyar startup a Pioneers Fesztiválon

Kiválasztották azt az öt startupot, amelyek részt vehetnek az október 29-30-án Bécsben megrendezett kétnapos innovációs és technológiai Pioneers Festivalon, ahol 3500 fős nemzetközi közönség és 250 világszinten elismert befektető előtt szerepelhetnek.

Önnek is elege van már az okostelefonokból?

WimE

Minden tudnak, de gyorsan lemerülnek, nagyok, nehezek - mi van akkor, ha csak telefonálni szeretnénk? Avagy vissza a gyökerekhez: szuperolcsó minimobil.

Átcsábította a Sony egyik kulcsemberét a SoftBank

Kurozumi szeptemberben hagyta ott a Sonyt, és a SoftBank mostani bejelentése szerint előző munkaköréhez hasonló pozíciót tölte be náluk, azaz okostelefonok fejlesztésén dolgozik.

A Linux és társai lennének az internetadó alternatívái?

Az államigazgatás térjen át a szabad szoftverekre! - mondják...

Stephen Hawking a Facebookon

A világ legismertebb elméleti fizikusa az univerzum létezésének titkait szeretné megosztani a követőivel.

200.000 dollárért adták el az Ebola.com-ot

Forrás: Wikipedia

A domain név egy amerikai üzletember tulajdonában volt. Egy marihuána-forgalmazásban utazó orosz cég vette meg.

A Skyscanner megveszi a magyar Distinction applikációfejlesztőt

Az utazástervezéshez internetes keresési szolgáltatásokat nyújtó nagy-britanniai Skyscanner felvásárolja a mobileszközökre gyártott applikációk fejlesztésével foglalkozó magyar Distinction vállalatot.

A Microsoft-alapító 100 millió dollárral támogatja az ebola elleni harcot

http://www.theverge.com/2014/10/23/7051075/paul-allen-donating-100-million-to-fight-ebola

Paul Allen másokat is arra biztat, hogy a lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a járvány megfékezésének költségeihez.

Ahol éjszaka igenis alszik az internet

A Föld országainak jó részében mindig forróak a "vonalak" - sokan még késő éjszakai, kora hajnali időpontokban is interneteznek. Néhány helyen azonban a Nap lebukásával kies pusztasággá válik a kibertér is...

Ötből egy felhasználó lefedi a webkameráját

Freedigitalphotos renjith krishnan

Bizonyos országokban ez az arány még magasabb: a kínai válaszadók 40 százaléka használja ezt a módszert, hogy megakadályozza a kémkedést. A félelem valóban nem alaptalan, hiszen a webkamerák egyre gyakrabban válnak a kiberbűnözők eszközeivé.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Fotó: freedigitalphotos.net/tor00722

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

Veszélyesek lehetnek a sztárok Facebook oldalai

Egy-egy bejegyzést akár százezren is lájkolnak, ez pedig alkalmat ad a kártevők és a kéretlen reklámok terjesztőinek arra, hogy megtévesszék a rajongókat.

Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan

Fotó: google.com/culturalinstitute

Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan.

Három hónap alatt 39 millió iPhone fogyott

A karácsonyi szezonban még nagyobb keresletre számít az Apple.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Hivatalosan is vége a Nokia és a Windows Phone brandnek

A Microsoft Microsoft Lumia néven fogja forgalmazni új okostelefonjait.

A posta helyett a futárszolgálatot választják a webáruházak

freedigitalphotos.net/arztsamui

A rendelések 46 százalékát a futárszolgálatok kézbesítik, a személyes, bolti átvétel aránya 33 százalék, a posta részesedése pedig mindössze 2 százalék.

Magyar Telekom: távozik az egyik vezérigazgató-helyettes

2015. január 1-jétől a Deutsche Telekom csoport európai központjában tölt be európai hatáskörű vezetői pozíciót.

A Google ránkszabadította a Pingvint

Szombaton ismét útjára bocsátotta a Google a legrettegettebb algoritmusát, ami a Pingvin nevet viseli. Új weboldalak bukkanhatnak fel kereséseinkre, és sok webáruház dőlhet be a karácsony időszak előtt.

Startup olimpia Magyarországon

Fotó: FB/Enterprise Hungary

Először jön Magyarországra a Get in the ring!, Szállj be a ringbe! nemzetközi startup olimpia, amelynek budapesti fordulóját október 22-én rendezik.

A SIM-kártya az utolsókat rúgja

Az Apple az új iPadekben mutatta be az újraprogramozható SIM-kártyát. Egy-két éven beépített chipek válthatják a megszokott plasztiklapocskákat a telefonokban.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk.

Ez lesz a Google legújabb okostelefonja?

Egy kiszivárgott fotó tanúsága szerint a Nexus 6 leginkább egy hatalmas Motorola Moto X-re hasonlít.

Telekom: szombattól 73%-osra nő a vállalat 4G lefedettsége

freedigital/panuruangjan

A Magyar Telekom 4G lefedettsége a jelenlegi 53-ról 73 százalékosra nő szombattól, miután használatba veszi a tenderen elnyert frekvenciákat.

Átadták az IBM székesfehérvári oktatóközpontját

Fotó: freedigitalphotos.net/mrpuen

Átadták csütörtökön az IBM 170 millió forintos beruházással létrehozott székesfehérvári oktatóközpontját, ahol a cég a nemzetközi szolgáltató központjában dolgozókat fogják képezni.

Mindenhol internetezni akarunk

Egyre gyakrabban végezzük többféle helyszínről feladatainkat, például a munkahelyen intézzük az internetes bevásárlást, vagy otthonról látjuk el munkahelyi feladatokat. Ez alapvetően változtatja meg a világot.

Bármilyen széfet feltörhet a kinyomtatható kütyüvel

freedigitalphotos worradmu

Míg a széftörők csúcsát képviselő masinák jellemzően több tízezer dollárért kelnek el (és gyakorlatilag csak katonai alkalmazásban jelennek meg), addig ezzel a 3D-s nyomtatóval létrehozható kütyüvel majdnem ugyanilyen hatékony "szuperkulcsot" kaphatunk.

Hogyan védekezzünk adatszivárgás ellen?

freedigitalphotos Stuart Miles

A felhasználók gyakran alábecsülik a hackerek személyes adataik iránti érdeklődésének mértékét, és a jelszavak gondos megválasztásának sem tulajdonítanak különösebb jelentőséget.

Meglepő: ezért beszélünk telefonunkhoz

Szó sincsen hanghívásról: egy nemrég megjelent Google tanulmány arról rántja le a leplet, mit keresünk okostelefonunkon ujjaink helyett hangunkkal. Meglepő eredmények kattintás után.

Miért jó az ívelt tévé?

LG sajtófotó

Az ívelt tévék piaci bevezetését követően sokakban felmerült a kérdés, hogy valójában mi az igazi haszna a hajlított kijelzőpanelnek és hogyan lehetséges, hogy annak minden pontja ideális távolságra esik a néző szemétől. Most lehull a lepel.

A telefon, aminek az előlapján is van "vaku"

Az LG F60 okostelefonban Android 4.4.2 KitKat operációs rendszerrel, négymagos processzorral, a dél-koreaiak új kezelőfelületével ötvözik az ultragyors mobilnetet nyújtó 4G LTE támogatást.

Egyre több bűncselekmény vándorol át online területekre

Manapság egyre kevésbé valószínű, hogy a bűnözők úgy raboljanak bankot, hogy befutnak és mielőtt a plafonba lőnek, azt kiabálják, hogy 'Ez egy bankrablás!'.

Az internet a jövő és a jelen hajtóereje

Az információk és az élmények megosztására épülő digitális világunk működését valójában a háttérben működő társadalmi háló szabja meg, ahogy azt is, hogy milyen termékeket veszünk és milyen szolgáltatásokért fizetünk.

A Windows hibáját használták ki a kémkedő orosz hackerek

freedigitalphotos.net/hyena reality

Egy amerikai biztonsági cég szerint több nyugati ország, a NATO és Ukrajna vezetőinek gépeihez is hozzáférhettek.

Hajtóvadászat az informatikusok után

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakemberhiányt is eredményez.

Pápa-mobil: magyar alkalmazás segít követni a pápát

Fotó: FB/Magyar Kurír

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce nyomon lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait, valamint a Magyar Katolikus Egyház híreit.

Látott már átalakítható PC-t?

Az új, erős, óraszíj kivitelű forgópántnak köszönhetően lényegesen vékonyabb és könnyebb elődeinél a YOGA Pro 3, melyet telepakoltak a legmodernebb technológiákkal: QHD+ felbontású képernyő, a legújabb Intel Core M processzor és gazdag JBL audió funkciók jellemzik.

NSA­-ügynökök épülhettek be kínai, német és dél­-koreai cégekbe

httpguerrillamediaticaglhblogspotcom

A legújabb "Snowden­-dokumentumokat" az NSA­-botrány kirobbantójáról szóló dokumentumfilm bemutatójával egy időben hozták nyilvánosságra.

Akár egész nap a mobilhálózaton lóghat a Lenovo új tabletje

Egyszerre akár tíz ujjal is lehet nyomogatni a kínai gyártó legújabb, Windows-zal vagy Androiddal egyaránt elérhetővé vált tabletjét.

Egy százfős elitklub irányítja a nemzetközi számítógépes bűnözést

freedigitalphotos.net/adamr

Az Europol kiberbűnözés elleni központjának vezetője szerint a "csúcshackerek" többsége Oroszországban él.

Snapchat­-felhasználók meztelen képei kerültek ki az internetre

A hackerek valószínűleg egy 3rd-party alkalmazáson keresztül fértek hozzá a képekhez, melynek nagyjából fele 13 és 17 év közötti gyerekekről készült.

Mindenkit lenyomott a PC-piacon a Lenovo

Nagy eséllyel, ha komplett számítógépet vásárol, egy Lenovo tulajdonosa lesz. A kínai gyártó immár másfél éve folyamatosan vezeti a piacot.

Jony Ive: akik koppintják az Apple-t, lopnak

Az Apple vezető tervezője egyáltalán nem találja hízelgőnek, hogy sokan másolják az általa tervezett eszközöket.

Mi köze Ashton Kutchernek egy tablethez?

Egy mélynyomóval ellátott táblagép önmagában is meghökkentő, hát még akkor, ha maga Ashton Kutcher mutatja be a világnak. Kattintás után ön is megnézheti!

Vasember: a mesterséges intelligencia lesz a vesztünk

Wikipedia Elon Musk

Testla elektromos autó, napenergia. űrutazás - az "igazi" Vasember kétségtelenül elkezdte diktálni a jövő alakulását. Ám a mesterséges intelligenciával kapcsolatban még ő is pesszimista. Nem a terminátorok irtanak ki minket, hanem a "spamszűrők"?

Attól, hogy a Vodafone-t durván megbírságolták, az ügyfeleknek még nem lesz jobb... sőt!

A Gazdasági Versenyhivatal 110.000.000 Ft bíráságot szabott ki a Vodafone-ra, mert megtévesztette a fogyasztókat. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy automatikusan járna az ügyfeleknek kártalanítás. Ehhez perelni kellene minden egyes megtévesztett fogyasztónak.

A vártnál jóval kisebb mértékben csökkentek a PC-eladások

freedigitalphotos.net/patrisyu

A harmadik negyedévben 78,519 millió személyi számítógépet értékesítettek a világpiacon, 1,7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 79,905 milliónál, a csökkenés azonban kisebbnek bizonyult a várt 4,1 százaléknál.

Önmagukat irányító kínai tankok

Nem tétlenkednek a távol-keleten sem, ami az önműködő harci járműveket illeti. Ha eddig tartott az amerikai megoldásoktól, akkor most szörnyülködhet a kínai masinákon!

Papír megy be, repülő jön ki - 3 másodperc alatt!

Youtube Paper Airplane Gun

Elképesztő, mikre képes a 3D-s nyomtatás - nemrég ezzel a módszerrel készítettek puskát, ami papírral működik. Természetesen semmilyen katonai jelentősége nincs, de ha nem hiszi, nézze meg videón!

Hazánkban a Microsoft csúcs-okostelefonja

A Lumia 830 okostelefon Windows Phone 8.1 operációs rendszerrel érkezik, és olyan képességekkel rendelkezik, mint például a vezeték nélküli töltés, az optikai képstabilizátor és az energiahatékony mozgásérzékelést és helymeghatározást biztosító SensorCore technológia.

Koldust csináltak családjukból az internetező gyerekek

freedigitalphotos Witthaya Phonsawat

Az európai felhasználók 13 százaléka veszített már el pénzt vagy fontos adatot a gyerekek online aktivitása miatt. Amellett, hogy a gyerekek fokozott kiberfenyegettségnek vannak kitéve, ők maguk is okozhatnak problémákat a szüleiknek.

Minden ötödik androidost megtámadták már

A leggyakoribb rosszindulatú programok az SMS trójai programok, amelyek a felhasználó tudta nélkül, annak nevében emelt díjas üzeneteket küldenek.

A kínaiak az összes amerikai nagyvállalatot meghackelték

freedigitalphotos.net/adamr

"Kétféle nagyvállalat van az Egyesült Államokba. Azok, amelyeket már meghackeltek a kínaiak, és azok, amelyek még nem tudnak róla, hogy meghackelték őket a kínaiak."

Hazánkban a legújabb Lumia okostelefon

A kompakt készülék széles látószögű előlapi kamerával és integrált Microsoft szolgáltatásokkal bír, utóbbi révén mobilról is könnyen tartható a kapcsolat Skype-on keresztül.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.