Az Apple és a Xiaomi átalakította a viselhető eszközök világpiacát

apple.com

Az Apple Watch bemutatásával az Apple rögtön a második helyezést szerezte meg magának a viselhető számítástechnikai eszközök gyártóinak világranglistáján.

Szétgyalázták a Google autóját a paradicsomcsatában

Súlyosan károsodtak a kamerák, letörtek a tükrök, az ablaktörlők, behorpadt a motorháztető a Google autóján, amely a Tomatina nevű világhírű spanyolországi paradicsomcsatáról készített felvételeket.

Hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki Miskolcon

Az SMark hamisíthatatlanná tesz minden olyan terméket, amelyre a mindössze egy négyzetmilliméternyi biztonsági címkét ráragasztják.

Az idén és jövőre is folytatódik a PC-eladások csökkenése

Az IDC előrejelzése szerint az idén összesen 281,6 millió (asztali és hordozható) személyi számítógépet értékesítenek a világpiacon, 8,7 százalékkal kevesebbet, mint tavaly.

hirdetés

Már 75 millió számítógépen fut a Windows 10 operációs rendszer

122 év játékidőt regisztráltak Xbox játékkonzolon Windows 10 operációs rendszerrel.

Kutya-elsősegélynyújtó telefonos alkalmazást fejlesztettek

freedigitalphotos.net/adamr

Az egyedülálló applikáció elveszett kutyák megtalálásában, új eb örökbefogadásában, kutyabarát szállás és étterem keresésében és mostantól kutya-elsősegélynyújtásban is azonnali segítséget nyújt.

Letölthető a rendőrség mobil útinformációs rendszere

Android operációs rendszerre mától letölthető a RUTIN, teljes nevén a Rendőrségi Útinformációs Rendszer. Rövid időn belül iOS és Windows Phone operációs rendszerekhez is elérhető lesz a forgalomkorlátozásokról, torlódásokról tájékoztató alkalmazás

A jövő gyilkosai: meghekkelt szívritmus-szabályozó?

freedigitalphotos.net/adamr

Kiberbiztonsági szabványokat sürget a Google biztonsági igazgatója: minden eszköz eleve biztonságos kell hogy legyen, akár szívritmus-szabályozóról, akár autóról van szó.

A MasterCard már teszteli az arcfelismeréses fizetési módot

Hollandiában az ABN Amro ügyfelei regisztrálhatnak a Selfiepay-es fizetési mód tesztelésére, ez egy arcfelismeréses mobiltelefonos fizetési lehetőséget takar.

Kaspersky: a pénzügyi szolgáltatók inkább utólag kezelik az online támadásokat

freedigitalphotos.net/patrisyu

A bankok és az online fizetési szolgáltatók csaknem fele utólagosan kezeli az online támadásokat az esetek megelőzése helyett; a kiberbűnözők pedig évről évre kifinomultabb támadási módszereket találnak fel, így nő a bűnözések száma és a veszteségek mértéke.

A nyeremény kétmillió dollár, kattintson!

Az úgynevezett nigériai levelek a nepáli földrengést, a nigériai elnökválasztást és a riói olimpiát használták fel arra, hogy személyes adatokat és önkéntes felajánlásokat csaljanak ki világszerte az internethasználóktól.

Összefinanszírozták a netezők Bob Dylan új ágyát

Kedden szállítják Bob Dylannek azt az új kényelmes ágyat, amelyre egy amerikai közösségi finanszírozó oldalon gyűjtött pénzt az utóbbi hetekben a Clickhole amerikai szatirikus honlap.

Masszív és strapabíró táblagép a harctérre

Méltó párja lehet az új Latitude táblagép a nemrég bemutatott Cat phones totálbrutál mobiltelefonnak.

Képzett informatikusok kerestetnek!

freedigitalphotos/stuart miles

Nehezen találnak képzett informatikusokat a cégek. Egyre több cég számol be arról, hogy nincs elég informatikus az országban.

Sokaknak az okostelefon változtatta meg leginkább az életüket

A magyar okostelefon-tulajdonosok közel 80 százaléka szerint okostelefonjuk változtatta meg leginkább az életüket az elmúlt évtizedek technológiai találmányai közül.

Már a tanszereket is online rendelik a szülők

freedigitalphotos.net/Stoonn

Az iskoláskorú gyerekeket nevelő szülők is haladnak a korral, rengetegen rendelik meg online a tanszereket.

Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer

freedigitalphotos.net/adamr

Elindult augusztus elején az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint hazai internetes kereskedők összefogásával.

A Symantec értékesíti adattárolási üzletágát, a Veritast

A tranzakció során a vállalat 8 milliárd dollárért válik meg említett üzletágától.

Eddig is tudtuk, de most már hivatalos: okosfon nélkül levegőt sem tudunk venni

freedigitalphotos/nenetus

A magyar okostelefon-tulajdonosok közel 80 százaléka szerint okostelefonjuk változtatta meg leginkább az életüket az elmúlt évtizedek technológiai találmányai közül.

..és az emberi bőr érintőképernyővé alakulhat!

Egy német kutatócsoport dolgozta ki a módszert. A Max Planck Intézet szakemberei tervezte iSkint ujjra, alkarra, vagy akár a fül mögé is fel lehet helyezni.

Saját magát kebelezte be a Google

FB Google

Az internetes óriáscég hétfőn bejelentette, hogy Alphabet néven új holdingvállalatot hozott létre, amely egyfelől továbbra is Google néven foglalja magába a cég eddigi tevékenységének alapját jelentő keresőmotor-, reklám- és térképegységet, valamint az Androidot és a YouTube-ot, másfelől pedig a többi leányvállalatot.

A britek már okostelefonjukról használják a legtöbbször az internetet

freedigitalphotos/nenetus

A növekedés főként az audiovizuális tartalmak iránti érdeklődésnek és a 4G hálózat terjedésének köszönhető.

A facebookos magyar politikus nem twitterezik

© Twitter

Ha nem e-mailen, akkor a közösségi oldalakon, vagyis a Facebookon és a Twitteren tartják a kapcsolatot a politikusok a választóikkal.

A Huawei szerint 2020-ra várható a szupertelefon megjelenése

freedigitalphotos.net/stockimages

A mobiltávközlési iparág cégei várhatóan 2020-ra jelennek meg a mindennapi életet forradalmasító szupertelefonjaikkal a piacon, a Huawei kínai távközlésiberendezés-gyártó vállalat szintén dolgozik már szuperkészüléke kifejlesztésén.

Elképesztő! Így készíthet 3D-hatású hologramot az okostelefonja segítségével

Döbbenetesen egyszerű a megoldás.

Összefilcezett gipsz helyett okoscsizma kerülhet a törött lábra?

freedeeblog.hu

A wifis lábbelit Intel Edison chip működteti, találunk benne giroszkópot, gyorsulás-, mágnesesség-mérőt, a kezelőorvost hasznos adatokkal ellátó nyomásérzékeny, arra ellenálló kütyüket.

A londoni múzeumok a legkeresettebbek az interneten

A világ múzeumai közül a Google felhasználói a brit főváros Tudománytörténeti Múzeumára kerestek rá a legtöbbször.

Skizofréniában szenvedőknek készült mobiltelefonos alkalmazás

A skizofréniában szenvedők életének minőségét javíthatja egy új mobiltelefonos alkalmazás, a Wizard, amelyet a Cambridge-i Egyetemen fejlesztettek.

Megvásárolta a Nokia HERE navigációs szolgáltatást a Daimler-Audi-BMW konzorcium

freedigitalphotos.net/patrisyu

Három német autógyár, a Daimler, az Audi és a BMW 2,8 milliárd euróért megvásárolta a Nokia HERE térkép és navigációs szolgáltatását.

E-papírból készül a közlekedési tábla?

Ausztráliában a hosszabb távú költségekre tekintettel próbaképpen e-papírra cserélnek néhányat.

Ilyen még nem volt a magyar felsőoktatás történetében!

screenshot

Először indul játéktervező-képzés a Budapesti Műszaki Egyetemen. Játékproducer, game artist, játéktervező és -elemző lehet abból, aki elvégzi a két féléves képzést.

Mint egy lopakodó bombázó: a Facebook ezzel szórja a netet

Még idén elkezdheti tesztrepüléseit a Facebook első nagyméretű drónja. A technológiával a vállalat a világ legelmaradottabb részeinek biztosítana internet-hozzáférést. És persze Facebook-ot.

Obama elrendelte a világ leggyorsabb számítógépének felépítését

Az új szuperkomputer hússzor gyorsabb lenne, mint a jelenlegi csúcstartó kínai számítógép.

Ez tényleg hasznos: már képről is azonnal fordít magyarra a Google

you tube screenshot

Végre megérkezett magyarul is a Google Translate alkalmazás általunk már nagyon várt funkciója: csak húzza el az okostelefonja kameráját az angol szöveg fölött, és azok azonnal magyarrá alakulnak a képernyőn.

Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10

Wikipedia/TheGeekHead

Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve.

Archiválják a brit tengerpart hangjait, korunk lenyomatát rögzítik

A brit örökségvédelmi hivatal arra kéri a strandolókat, hogy rögzítsék a tengerpart legkülönfélébb hangjait, és küldjék el nekik. A színes anyagból a British Library hangarchívuma bővülne, és egy digitális térkép is készülhet.

Online is elérhetőek lesznek a Bajcsy-Zsilinszky kórházban kapott leletek

Számítógépen és okostelefonon is elérhetőek lesznek a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben kapott leletek az augusztustól használható Bajcsy-egészségkártya segítségével, amely az időpontfoglalást is megkönnyíti.

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

Életet mentett a tüdődaganat-kockázatot felmérő mobilos alkalmazás

A hölgy a barátnője tanácsára kitöltött egy egyszerű, mobiltelefonos tesztet.

Alig kapcsoljuk ki az okostelefont

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.