Assange továbbra is szökevénynek számít

A Wikileaks-alapítót továbbra is szexuális zaklatással vádolja a svéd ügyészség.

Túl drágák az okosszemüvegek

És az okosórák, -karkötők árazása is magas ahhoz, hogy gyorsan általánosan elterjedhessenek. Tudta például, hogy minden egyes eladott Google Glass 900(!) százalékos hasznot termel a keresővállalatnak?

Sosem látott erősségű védelem telefonjainknak

Még nem törte össze érintőképes készülékének kijelzőjét? Akkor ön a szerencsésebbek (vagy az óvatosabbak) közé tartozik; a felhasználók jelentős részének azonban már volt része ilyen kellemetlen élményben. A jövőben azonban egyre kevesebbeknek kell majd ezzel szembenézni.

Suttyomban bekukkantana mások életébe?

Egy orosz weboldal feltört webkamerák képeihez kínál azonnali hozzáférést. Hogy ez törvényes-e? Ugyan, ki törődik ezzel Oroszországban!

hirdetés

Fekete péntek: az akciós termék a nagy bosszúság

Az interneten valóban könnyebb, egyszerűbb, és kényelmesebb vásárolni...?

Jó okostelefont olcsón?

Honor

Négymagos processzorral, nagy kijelzővel szerelték fel, mégis elérhető áron kerül boltokba az okostelefon.

Negyedik éve kínai a világ leggyorsabb számítógépe

Idén is a kínai Tianho-2 a világ leggyorsabb számítógépe, immár negyedik éve vezeti a szuperszámítógépek a listáját a China Daily napilap szerint.

400 milliós informatikai fejlesztés a KSH-nál

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Mintegy 400 millió forintból fejlesztette honlapját, elektronikus adatgyűjtési szolgáltatásait és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amivel egységesebbé és hatékonyabbá válik az adatgyűjtés és az ügyintézés

Konferencia az internet globális rendjéről

Az internet szabadsága és nyitottsága, de egyben határok között tartása, egyfajta "rend" mellett álltak ki kínai vezetők és szakemberek egy nemzetközi konferencián, amelyet első ízben rendeztek meg a világháló globális szabályozásának témakörében a kelet-kínai Vucsen városában.

Egymilliárdnál is rosszindulatú támadás a neten

freedigitalphotos chanpipat

És ez csak a harmadik negyedévben - harmadával nőtt a július-szeptember közötti időszak alatt az ilyen típusú online incidensek száma.

Ingyenes, gigabites Wi-Fi a telefonfülkékből

Brutálisan gyors, vezetékmentes internetcsatlakozás az egész városban - igen ambiciózus a terv, de tudjuk, hogy New Yorkban bármi valóra válhat.

Fényképezni az e-könyvolvasóval

Pocketbook

Frissítést kapott a világ első beépített fényképezőgéppel rendelkező E Ink technológiájú e-könyv olvasója - akár tíz, a beépített kamerával készített kép is egy PDF-be egyesíthető, a szövegfelismerő funkciónak köszönhetően szerkeszthető is a dokumentum.

Az ember, aki hallja a Wi-Fit

Halláskárosodása miatt speciális készüléket kell hordania, ennek segítségével viszont hallja a vezetékmentes hálózat jeleit az utcákon.

Harmadával nőtt a kibertámadások száma

freedigitalphotos.net/patrisyu

A védelmi szoftverek 110 millió egyedi internetes címen találtak rosszindulatú kódokat, 31 százalékkal többön, mint a második negyedévben.

57 millió dolláros befektetést kapott a Prezi

A felhaszálók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, azaz a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa.

Kína helyett Európa - már nem szerveznek ki minden gyártást

Lexmark

Több, már nem a távol-keletre telepített gyár is igazolja, hogy Kínában kezd hátrányos lenni az eddig számukra igencsak hasznosnak bizonyult globalizáció.

2020-ra az emberiség 90%-ának lesz mobilja

Az okostelefon előfizetések száma pedig várhatóan a 6,1 milliárdot is el fogja érni. Ráadásul a mobiltelefonokon bonyolított videóforgalom várhatóan tízszeresére nő, és a teljes mobil adatforgalom 55%-át teszi majd ki.

Bizonyítékként használhatják a fitneszkarkötő adatait a bíróságon

The Verge

A kritikusok szerint a per veszélyes jogi precedenst teremthet.

Oroszország "alternatív Wikipédiát" indítana

A cél az, hogy "elfogulatlanul és pontosan" mutassák be Oroszországot az interneten.

Irodai programcsomagot fejleszt a Facebook

freedigitalphotos.net/adamr

A Facebook at Work a Google Drive-nak, a Microsoft Office-nak és a LinkedInnek is komoly konkurense lehet.

Fontoljuk meg, hogy ma intézzünk-e ügyeket az OTP-nél!

Technikai hiba miatt vannak korlátozások az ügyintézésben - magyarul: összeomlott a banki rendszer.

Pornósztárok a netsemlegességért

Funny or die

A felnőtt filmek sokkal nagyobb adatforgalmat generálnak, mint például egy híroldal, nem csoda, hogy a meztelenkedésből élők kiállnak a hálózati adattovábbítás semlegessége mellen. Igen, úgy.

A MasterCard és a Visa egyszerűsítené az internetes fizetést

Új hitelesítési szabványon dolgozik a MasterCard a Visával közösen, az új szabványban komoly szerep juthat az egyszer használatos jelszavak és a biometrikus adatok használatának

Cudar világ jön az orosz internetkalózokra

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az orosz törvényhozás olyan törvénymódosítást fogadott el, amely kiterjeszti a filmekre már érvényben lévő tiltást a zenei alkotásoknak, szerzeményeknek, a könyvek tartalmának és a számítógépes programoknak az illegális közzétételére az interneten.

Végre befoltozták a két évtizedes Windows hibát

Wikipedia Microsoft Windows

Közel 20 éven keresztül tátongott a Microsoft operációs rendszereiben az a biztonsági rés, melynek betömésére nemrég elszánta magát a redmondi szoftveróriás. Szinte biztos, hogy ön is érintett!

A Google az orvhalászat ellen

A keresőcég a környezetvédő szervezetekkel közösen egy globális megfigyelőrendszer kiépítésén dolgozik.

Dróntesztelő pilótákat toboroz az Amazon

freedigitalphotos.net/Victor Habbick

A cég a Jeff Bezos által tavaly bejelentett drónfutár-szolgálat elindításán dolgozik.

Minden újabb Lumia megkapja a Windows 10-et

Jó hír a csempés telefonok tulajdonosainak: a Microsoft szerint zökkenőmentes lesz az átállás az új operációs rendszerre.

Sosem látott csúcson az Apple piaci értéke

Az iPhone-gyártó részvényeinek értéke több, mit 40 százalékkal nőtt az idén.

Hatalmas munkával derült fény a Stuxnet vírus első áldozataira

Az egyik legkifinomultabb és legveszélyesebb rosszindulatú programot, a Stuxnetet az első kiberfegyverként tartják számon, de máig rengeteg rejtély övezi. Az első és legfontosabb kérdés az, hogy vajon mi lehetett a konkrét célja a Stuxnet működésének?

Okos város koncepciót dolgoznak ki Miskolcon

Fotó: freedigitalphotos.net/franky242

Az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak. Ebben vállalhat szerepet egyebek mellett a közvilágítás területén az ÉMÁSZ.

Ujjlenyomat-védelem a gorillaüvegen

Acer sajtófotó

Nem árt, ha az ellenállóság fokozása érdekében Gorilla Glass fedi kijelzőnket, pláne, ha a mérnökök az ujjlenyomat-védelemre külön gondoltak.

Egészségtanács a DNS-e alapján

Wikimedia

Minden ember más és más, és igaz ez a genetikai hajlamosító tényezőkre is, melyek egy-egy betegség kockázatát növelik. Mi lenne, ha erre alapulva saját, személyre szabott tanácsot kapnánk életvitelünket illetően? Itt a válasz!

Szinte nincs is kerete az új monitoroknak

Acer sajtófotó

27 colos, közel 4 megapixeles felbontású, és a lehető legkisebbre faragták a kijelzőt körülölelő kávát.

Okostelefonok: okos alkalmazások okos felhasználókkal?

Az okostelefonok webes adataira épült az a kétéves nemzetközi kutatás, mely december végén zárul Szegeden: a FuturICT.hu nevű program során először hasznos alkalmazásokat fejlesztettek ki, majd az azokat használók adatait elemezték.

Több mint 200 ezer SIM-kártyát adott el a Tesco Mobile

freedigitalphotos.net/adamr

A Tesco Mobile nem tart a magyar piacon megjelenő versenytársaktól - a saját hálózatot tervező Digitől, vagy a virtuális mobilpiacon terjeszkedő UPC-től. A cég vezetői úgy vélik, nem tőlük fognak ügyfeleket elvinni, a számhordozásban egyelőre nettó felvevők.

Eljött a lusta programozók ideje

Flickr programming

Sokféle programot írt már, mégis, gyakran kell ugyanazt a kódot megírni? Nos, többé nem - hamarosan megjelenik a programsorokat automatikusan kiegészítő, "intelligens" rendszer.

Mobiltelefon, mint laboratóriumi műszer

Egy chilei diákcsapat 50 ezer dolláros jutalomban részeülst, mert ötletükkel egy mobiltelefon iskolai tudományos eszközzé alakítható át beépített szenzorai segítségével.

Az első, "nokiátlan" Lumia

Microsoft sajtófotó

Kíváncsi, hogy milyen lett az első, "tisztán" Microsoft Lumia okostelefon? Ha szeretné látni, mire mentek a finnek nélkül Redmondban, kattintson!

Leválasztható táblagép kifordítható dokkolóval

Laptop üzemmódban - a tabletet billentyűzettel használva - az akkumulátor üzemideje rendkívül hosszú, akár 16 óra, nincs szükség az eszköz mindennapos feltöltésére.

3,5 millió vírus 2014-ben

Már 2013-ban is rekordot döntött a számítógépes vírusok száma, de az idei évben tovább fokozódik a helyzet. Leginkább az Egyesült Államokat érinti, de a világon sehol sem vagyunk biztonságban tőlük.

Szállodai wifi-hálózatokon keresztül lopott üzleti titkokat egy rejtélyes hackercsoport

The Verge

A "Darkhotel csoport" akcióit profi hírszerzők támogathatták, valószínűleg valamelyik kormány áll mögöttük.

Több mint félmilliárdan használják a Facebook Messengert

The Verge

Idén április óta két és félszeresére nőtt az üzenőalkalmazás felhasználóinak száma.

Ericsson: nő az igény az internet-alapú információk iránt

Egyre több információt szeretnének okostelefonjukon elérni a városlakók, többek között a forgalmi helyzetről szóló valós idejű adatokat és háztartási energiaköltségeik napi szintű alakulását.

Nem nyerheti meg, mégis játszik

Gears Studios

Gondolkodott már azon, hogy miért játszunk olyan játékokkal, amikben biztosan veszíteni fogunk? Ha igen, ha nem, eláruljuk a titkot.

Ezért nem fizetünk az interneten

Még mindig sokan biztonságosabbnak érzik, ha készpénzzel vagy POS terminálon keresztül bankkártyájukkal fizetnek, mintha online vásárolnának a számítógépük vagy mobilkészülékük segítségével.

Újabb Pirate Bay-alapító kerülhet rács mögé

freedigitalphotos.net/adamr

Hans Fredrik Lennart Neijt Thaiföldön tartóztatták le. Évek óta bujkált a hatóságok elől.

QR-kódokkal tájékozódhatnak a turisták Keszthelyen

Keszthelyen okostelefonokkal leolvasható, akár a turisták nyelvéhez is igazodó smart QR-kódokkal láttak el első körben 26 látnivalót, ezekkel minden fontos információ azonnal és bármikor elérhető.

Kedden dobják piacra a Microsoft első Lumia telefonját

A cég egy olcsó okostelefonnal készül a karácsonyi szezonra.

Feküdj korábban, igyál többet - "beszól" a karlánc-edző

Jawbone

Unalmas számok helyett egészen konkrét utasításokat ad az a karon hordható digitális edzőtárs, mellyel sokkal hatékonyabbá válhatnak testünk erőnlétének megőrzésére fordított erőfeszítéseink.

Visszahívás várható: hibásak a 128 gigabájtos iPhone-ok

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösségi oldalán hívja fel az iPhone-tulajdonosok figyelmét: az első tesztek alapján hardveres hiba okozhatja a gondokat.

A fejlett távközlési infrastruktúra erősíti a versenyképességet

Fotó: freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A szélessávú mobil-ellátottság tíz százalékos növekedése 1 százalékos hazai össztermék (GDP) növekedést eredményez, hangzott el az Ericsson éves üzleti innovációs fórumán.

Az infokommunikáció a nemzetgazdaság egyik kitörési pontja

Az infokommunikáció mára jelentősen átalakította a társadalmat Seszták Miklós fejlesztési miniszter szerint.

32 colos, 8K felbontású, érintőképernyős monitor

Acer sajtófotó

Fényképészek, videóvágók és grafikus tervezők álma az ekkora méretű és felbontású kijelző, amin elfér minden ablak.

Akár egymillió dollárt is érhet egy működő Apple 1 komputer

Forrás: Apple

A most árverésre kerülő darab értékét tovább növeli, hogy személyesen Steve Jobs adta el.

Nem félünk a hackerektől

Meglepően sokan nem tartanak attól, hogy online támadás áldozatává válnak. Pedig csupán arról van szó, hogy egyszerűen nem értik az online fenyegetések természetét.

Az elektronikus kézbesítéssel nagyot spórolnak a végrehajtók

A költségmentes ügyeket a továbbiakban az adófizetők helyett a kamara előlegezné meg. Tavaly az eljárások 56 százaléka eredményes volt.

Ultravékony okostelefonok, Facebookra optimalizálva

Két, a fiatalok igényeire fókuszáló készüléket jelentett be a Samsung, mellyel arra a rétegre koncentrál, akik gyorsabban és egyszerűbben akarják megosztani fontos pillanataikat a közösségi oldalakon.

Hatalmas, 4K-s felbontással bíró monitor

LG sajtófotó

Fizetne közel 400 ezer forintot egy monitorért? És ha mind méret, mind felbontás, mind színhűség tekintetében olyant nyújt, amit így egyben még nem láttunk?

Magyar térképpel is bír az ingyenes navigációs szoftver

Az okostelefonra telepíthető navigációs rendszerek többnyire megkövetelik a folyamatos online módot, ezáltal külföldön adathasználati- és roaming költségekkel kell számolni. De van megoldás.

Évekre börtönbe vonul a Pirate Bay alapítója

freedigitalphotos.net/adamr

Gottfrid Wargot számítógépes bűncselekmények miatt három és fél éves börtönbüntetésre ítélték.

Toshiba laptopok, játékrajongóknak és grafikusoknak

A 17 hüvelykes Qosmio X70 és Satellite P70 egyaránt full HD kijelzővel, négymagos Intel Core i7 processzorral valamint dedikált videokártyával igyekszik elnyerni a teljesítménymániások figyelmét.

Ezentúl névtelenül is Facebookozhatunk

freedigitalphotos.net/adamr

A Facebook lehetővé tette, hogy a teljen névtelenséget szavatoló Tor klienssel is beléphessünk az oldalra.

Seth Rogen játszhatja Steve Wozniakot az új Jobs-filmben

A legendás Apple-vezér szerepére Christian Bale-t szemelték ki.

Otthagyja a Google-t az Android megalkotója

freedigitalphotos.net/adamr

Andy Rubin hardverfejlesztéssel foglalkozó startupokat szeretne menedzselni.

Neelie Kroes örül, hogy a magyar kormányfő visszavonta a tervezett adót

Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, pénteken szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".

Internetadó: Deutsch felel majd a nemzeti konzultációért...

Szeretnék a lehető legtöbb fórumon meghallgatni az emberek véleményét.

Kontinensünk cyberjei egyesülnek

Fotó: freedigitalphotos.net/pixtawan

Európa eddigi legátfogóbb számítógépes biztonsági gyakorlatát tartják meg csütörtökön 29 ország mintegy 200 szervezetének és 400 szakemberének részvételével.

Feltöltik mobiljainkat a mosógépek, hűtők

freedigitalphotos Ambro

Érdekes koncepción dolgozik két amerikai vállalat: elegendő lenne csupán a háztartási eszközök közelében tartózkodni ahhoz, hogy mobiljaink vezeték nélkül töltődhessenek.

Okos eszközöket nem lehet bevinni a mozikba

Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök - okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák - viselését az amerikai mozikban.

Új okostelefon forgathatja fel az európai piacot

Honor

Azokat a felhasználókat célozzák, akik nem akarnak kétszeres árat fizetni egy készülékért. A Magyarországon is bemutatkozó készülék erős hardvert és hosszú üzemidőt nyújt elérhető áron.

Megállíthatatlan a mobilfizetés

Saját, magyar környezetre szabott mobilalkalmazás igyekszik megkönnyíteni azok életét, akik már el sem tudják képzelni, milyen lehet okostelefon nélkül létezni.

A mobilos fenyegetések zöme pénzt akar lopni

Freedigitalphotos renjith krishnan

A bejelentett esetek 57 százalékában használtak trójai SMS programokat. Ezek a felhasználó tudta nélkül emelt díjas üzeneteket küldenek.

Nyolcmagos processzor az LG-től

Egyből komoly teljesítményt felmutatva robbant be a processzorpiacra az eddig telefonjairól és tévéiről ismert dél-koreai gyártó. De vajon szükség van-e egy újabb szereplőre?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.