A világ egyik legnagyobb videós platformjának szolgáltat egy magyar startup

dailymotion

Az online ajánlórendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó magyar Gravity R&D partnerségi megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb Youtube klónjaként ismertté vált Dailymotionnel.

Tehetetlenek a 2010 óta fertőző számítógépes vírussal?

Crouching Yetinek nevezett kiberkémkedési kampány 2010 végén indult, amely a mai napig aktív, és minden nap újabb áldozatokat vesz célba.

Feltörési kísérletet észleltek a Tor hálózaton

A felhasználók megfigyelésére tett kísérletet észlelt a kibertérben névtelenséget biztosító Tor hálózaton annak fejlesztője, a Tor Project.

Pályáztat a Terrorelhárítási Központ

Technikai és technológiai fejlődés új kihívásai a terrorelhárításban címmel pályázatot írt ki a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsa.

hirdetés

Jövő évtől vezető nélküli autók járhatják a brit utakat

Brit mérnökök már eddig is kísérleteztek önjáró autókkal, de a jogi és biztosítási aggályok miatt csak magánutakon. Az üzleti ügyekért felelős miniszter szerdai közlése szerint most megnyílik a lehetőség a közúti tesztelésre is.

244 százalékkal ugrott meg a Twitter bevétele

Felülmúlta az elemzői várakozásokat, a várt 283,3 millió dollár helyett 312,2 millió dollár bevétele volt 2014 második negyedévében a Twitter internetes közösségi oldalnak. A bevétel éves szinten 244 százalékkal ugrott meg.

Lehallgatás elleni német technológiát vásárolt a BlackBerry

A kanadai BlackBerry nyilvánosságra nem hozott összegért megvásárolta a titkosítástechnológiai német Secusmart GmbH vállalatot.

Már Kína is okosautókat fejleszt - sőt, okosbicikliket

Illusztráció: trackercompare.org

Világhálóra kötött, egymással kommunikáló és vezető nélküli járműveket fejlesztenek a kínai technológiai cégek hazai autógyártókkal együttműködve.

Vallásgyalázó Facebook-bejegyzés után öltek meg egy nőt és két unokáját

Az egyik égő házban fulladástól életét vesztette egy nő és két unokája, egy hétéves kislány és egy csecsemő. A megvádolt fiatalembernek nem esett bántódása.

A vállalkozások nyolcadát éri célzott online támadás

Freedigitalphotos chanpipat

Közel minden ötödik kormányzati szervezet ellen bepróbálkoztak a hackerek.

Tilos az amerikai képviselőház gépeiről Wikipédiát szerkeszteni

A Wikipedia üzemeltetői megtiltották pénteken, hogy az amerikai képviselőház gépeiről szerkesszék az online enciklopédiát, miután a napokban a törvényhozáshoz köthető IP-címekről számos bejegyzést erősen kifogásolható tartalommal egészítettek ki.

Bíróság elé "állhat" a Google

freedigitalphotos.net/worradmu

Az Európai Unió adatvédelmi hatóságai akár bíróság elé is citálhatják a Google-t, mert nem tartják elfogadhatónak a kaliforniai internetes vállalatnak azt a gyakorlatát, hogy a személyes adatok törlésekor csak az európai oldalak eredményeit távolítja el.

Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot

A támadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe.

Így fogunk tévézni 2020-ban

freedigitalphotos nuchylee

Az internet hatása a mindennapi életünkre igazolhatóan az elmúlt évszázad legnagyobb technológiai innovációja, és a szórakoztatásra tett hatása ugyanilyen drasztikus.

Rossz hatással volt a Nokia a Microsoftra

A Nokia mobiltelefon üzletágának áprilisi megvásárlása miatt csökkent a Microsoft nyeresége a második negyedévben a 2013-as adatokhoz képest. Sajnálni azért így sem kell a céget.

Új gomb a Facebookon

facebook.com

A "Like" és a "Share" után egy újabb gomb jelent meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon. Mostantól bárki elraktározhatja az őt érdeklő dolgokat és így az nem fog elveszni a hírfolyam kavalkádjában. Részletek a kattintás után.

Több női vezetőt szeretne a Google

Elfogadhatatlan, hogy a Google-nál a vezető beosztásokban csak minden ötödik munkavállaló nő, vélekedik a kaliforniai internetes konszern igazgatója.

A virtuális világban is összecsap a Hamász és Izrael

Wikipedia Facebook

A Gázai övezetben kialakult fegyveres konfliktussal párhuzamosan a közösségi média felületein is folyamatos harc folyik Izrael és a Hamász radikális palesztin szervezet között.

Elképesztő, mennyien akarják az adatainkat

Havonta több mint 100 ezer adathalász programcsomag születik, és meglehetősen nehéz ellenük védekezni.

Facebook helyett saját aktív közösség a cégeknek?

"A Facebook gyors növekedése miatt, számos magyar vállalat abba a hibába esett, hogy céges kommunikációját nagy mértékben, esetleg kizárólag a közösségi média ingyenes üzleti szolgáltatásaira alapozta."

LG G3 Beat: lézeres élességállítás a középkategóriában

Családegyesítő erejűek a technológiai újdonságok

freedigitalphotos Ambro

A technológia nem elidegeníti, hanem közel hozza az embereket egymáshoz?

Összeáll az Apple és az IBM

Együttműködési megállapodást köt az amerikai Apple és az IBM, amelynek keretében az IBM üzleti cégeknek szánt applikációkat gyárt az Apple iPhone okostelefonjaira és iPad táblagépeire.

Már a világ minden tájáról licitálhatnak műalkotásokra

Interneten is közvetíti műkincsaukcióit a Sotheby's.

Tagad az Apple, nem kémkednek Kínában iPhonok

"Az Apple termékei által rögzített, a felhasználók földrajzi helyzetét illető statisztikákat kizárólag a készülékek tárolják, az még magához a vállalathoz sem jut el."

A világ leglegleggyorsabb szuperszámítógépe

Korszerűsítik Kínában a világelső szuperszámítógépet, amely így a korábbinál is gyorsabb lesz

Keleten kémkednek az iPhone-ok

Helyzetmeghatározó és -rögzítő funkciója miatt lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezte az amerikai Apple gyártotta mobilkészülékeket a kínai állami televízió hétvégi riportjában.

Olvasási igényeket felismerő rendszert fejlesztenek magyarok

Freedigitalphotos/adamr

A web 3.0 szolgáltatások központi technológiáját az ajánlórendszerek képezik, amelyek képesek előre jelezni egy felhasználó adott objektummal kapcsolatos véleményét.

Rohamosan terjed a gépek közötti kommunikáció

Egy év alatt 80 százalékkal, 4,4 milliárdra nőtt az egymással hálózatba kötött gépek és egyéb berendezések száma, s az előrejelzések szerint 2018-ra már mintegy 10,8 milliárd berendezés kommunikál majd más gépekkel világszerte.

Oroszország nekimegy a Facebooknak

Wikipedia facebook

Az orosz állampolgárokra vonatkozó internetes adatok országon belüli tárolását előíró jogszabályt fogadott el az orosz parlament.

Megsérthette a tudományos kutatás alapelveit a Facebook vitatott kísérlete

A Cornell Egyetem és a Kaliforniai Egyetem közreműködésével végzett kutatás során a Facebook 2012 januárjában egy héten át manipulálta a hírfolyamot.

Megint meghalt a Facebook

Fotó: ma.hu - S.Á.

Pontosan két héttel ezelőtt borzolta fel az internetes közösséget a Facebook szerverhibája, most úgy tűnik, újra világméretű leállás van az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon.

Vizsgálat a Facebook vitatott lélektani kísérlete ügyében

2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot egy vitatott pszichológiai kísérlet keretében, amelynek majdnem 700 ezer felhasználó volt tudtán kívül a részese.

Túl bonyolultak az okostévék - de nem az LG-é!

lg sajtófotó

Nemzetközi kutatásokból kitűnik, hogy a felhasználok egy jelentős hányada túl bonyolultnak gondolja a Smart TV-k használatát.

Egyre többen akarják ellopni pénzünket

A rosszindulatú banki programok aktivitásának növekedése nagy valószínűséggel a nyaralási szezon közeledtének tulajdonítható, amikor a felhasználók egyre több online vásárlást hajtanak végre.

Nem is az embereknek találták ki az internetet?

Ericsson sajtófotó

Néhány év múlva sokkal több gép fog "lógni" a neten, mint ember.

A tinik drogja az okostelefon

Fotó: YouTube

Naponta átlagosan három órát töltenek okostelefonjaik használatával a fiatalok.

Csak az - elcsalt - áfájuk járt Csehországban az informatikai eszközöknek

Költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Majdnem minden tízéves internetezik Németországban

freedigitalphotos.net/patrisyu

Majdnem minden tízéves használja Németországban az internetet, és az okostelefon az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a gyerekek körében.

Új okostelefon-alkalmazás segít az eltűntek felkutatásában

Az eltűnt személyek felkutatását segítő új okostelefon-alkalmazást mutattak be vasárnap, a mentőkutyák világnapján.

Mobilalkalmazással segít a NAV

Tegnap óta elérhető mobilalkalmazás révén egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.

Szakemberek az internetes közvélemény befolyásolására

Az internetes közvélemény befolyásolására hivatott szakembereket képeznek Kínában, ahol a világháló mind nagyobb szerepet játszik a politikában is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.