Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot

freedigitalphotos.net/patrisyu

A támadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe.

Így fogunk tévézni 2020-ban

Az internet hatása a mindennapi életünkre igazolhatóan az elmúlt évszázad legnagyobb technológiai innovációja, és a szórakoztatásra tett hatása ugyanilyen drasztikus.

Rossz hatással volt a Nokia a Microsoftra

A Nokia mobiltelefon üzletágának áprilisi megvásárlása miatt csökkent a Microsoft nyeresége a második negyedévben a 2013-as adatokhoz képest. Sajnálni azért így sem kell a céget.

Új gomb a Facebookon

A "Like" és a "Share" után egy újabb gomb jelent meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon. Mostantól bárki elraktározhatja az őt érdeklő dolgokat és így az nem fog elveszni a hírfolyam kavalkádjában. Részletek a kattintás után.

hirdetés

Több női vezetőt szeretne a Google

Elfogadhatatlan, hogy a Google-nál a vezető beosztásokban csak minden ötödik munkavállaló nő, vélekedik a kaliforniai internetes konszern igazgatója.

A virtuális világban is összecsap a Hamász és Izrael

Wikipedia Facebook

A Gázai övezetben kialakult fegyveres konfliktussal párhuzamosan a közösségi média felületein is folyamatos harc folyik Izrael és a Hamász radikális palesztin szervezet között.

Elképesztő, mennyien akarják az adatainkat

Havonta több mint 100 ezer adathalász programcsomag születik, és meglehetősen nehéz ellenük védekezni.

Facebook helyett saját aktív közösség a cégeknek?

"A Facebook gyors növekedése miatt, számos magyar vállalat abba a hibába esett, hogy céges kommunikációját nagy mértékben, esetleg kizárólag a közösségi média ingyenes üzleti szolgáltatásaira alapozta."

LG G3 Beat: lézeres élességállítás a középkategóriában

Családegyesítő erejűek a technológiai újdonságok

freedigitalphotos Ambro

A technológia nem elidegeníti, hanem közel hozza az embereket egymáshoz?

Összeáll az Apple és az IBM

Együttműködési megállapodást köt az amerikai Apple és az IBM, amelynek keretében az IBM üzleti cégeknek szánt applikációkat gyárt az Apple iPhone okostelefonjaira és iPad táblagépeire.

Megugrott a kínai okostelefonok eladása

Fotó: freedigitalphotos.net/cooldesign

A világon értékesített okostelefonok mintegy 34 százaléka már kínai volt tavaly, míg 2010-ben még alig volt kimutatható e márkák eladása a nemzetközi piacon egy kelet-kínai szakmai konferencián ismertetett tanulmány szerint.

Már a világ minden tájáról licitálhatnak műalkotásokra

Interneten is közvetíti műkincsaukcióit a Sotheby's.

Tagad az Apple, nem kémkednek Kínában iPhonok

"Az Apple termékei által rögzített, a felhasználók földrajzi helyzetét illető statisztikákat kizárólag a készülékek tárolják, az még magához a vállalathoz sem jut el."

A világ leglegleggyorsabb szuperszámítógépe

Korszerűsítik Kínában a világelső szuperszámítógépet, amely így a korábbinál is gyorsabb lesz

Keleten kémkednek az iPhone-ok

Helyzetmeghatározó és -rögzítő funkciója miatt lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezte az amerikai Apple gyártotta mobilkészülékeket a kínai állami televízió hétvégi riportjában.

Biztonságosak-e az okosautók?

Magánélet, szoftverfrissítések és az autókra specializált mobil app-ok: három terület, ahol a kiberbűnözők támadásokat indíthatnak.

Olvasási igényeket felismerő rendszert fejlesztenek magyarok

Freedigitalphotos/adamr

A web 3.0 szolgáltatások központi technológiáját az ajánlórendszerek képezik, amelyek képesek előre jelezni egy felhasználó adott objektummal kapcsolatos véleményét.

Rohamosan terjed a gépek közötti kommunikáció

Egy év alatt 80 százalékkal, 4,4 milliárdra nőtt az egymással hálózatba kötött gépek és egyéb berendezések száma, s az előrejelzések szerint 2018-ra már mintegy 10,8 milliárd berendezés kommunikál majd más gépekkel világszerte.

Oroszország nekimegy a Facebooknak

Wikipedia facebook

Az orosz állampolgárokra vonatkozó internetes adatok országon belüli tárolását előíró jogszabályt fogadott el az orosz parlament.

Megsérthette a tudományos kutatás alapelveit a Facebook vitatott kísérlete

A Cornell Egyetem és a Kaliforniai Egyetem közreműködésével végzett kutatás során a Facebook 2012 januárjában egy héten át manipulálta a hírfolyamot.

Megint meghalt a Facebook

Fotó: ma.hu - S.Á.

Pontosan két héttel ezelőtt borzolta fel az internetes közösséget a Facebook szerverhibája, most úgy tűnik, újra világméretű leállás van az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon.

Vizsgálat a Facebook vitatott lélektani kísérlete ügyében

2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot egy vitatott pszichológiai kísérlet keretében, amelynek majdnem 700 ezer felhasználó volt tudtán kívül a részese.

Túl bonyolultak az okostévék - de nem az LG-é!

lg sajtófotó

Nemzetközi kutatásokból kitűnik, hogy a felhasználok egy jelentős hányada túl bonyolultnak gondolja a Smart TV-k használatát.

Egyre többen akarják ellopni pénzünket

A rosszindulatú banki programok aktivitásának növekedése nagy valószínűséggel a nyaralási szezon közeledtének tulajdonítható, amikor a felhasználók egyre több online vásárlást hajtanak végre.

Nem is az embereknek találták ki az internetet?

Ericsson sajtófotó

Néhány év múlva sokkal több gép fog "lógni" a neten, mint ember.

Lézeres autófókusz, elképesztő felbontás a kijelzőn - itt az LG G3 okostelefon

Az első, világszerte elérhető telefon QHD felbontású kijelzővel, illetve az első olyan okostelefon, amelynek kamerájába lézeres autófókusz rendszer került.

Félti gyermekét az interneten?

Freedigitalphotos stockimages

Joggal - számos veszély leselkedik a még naiv kiskorúakra a digitális térben. De van segítség!

Kitiltják a brit mozikból a Google okosszemüvegét

Fotó: Facebook/Google Glass

A filmforgalmazók attól tartanak, hogy a technológia felhasználható a legnépszerűbb filmek kalózpéldányainak elkészítésére.

Vitatott lélektani kísérlete miatt magyarázkodhat a Facebook

A Facebook a kísérlet során 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot, azaz befolyásolta, milyen érzelmekkel találkoznak a felhasználók.

Már csak egy napig drágább a mobilforgalom az Unióban

Az idei évtől az előfizetők igénybe vehetik adatforgalmazásra a külföldi célország alternatív szolgáltatóinak hálózatát is.

Délig még van idő lementeni iWiW-adatainkat

A felhasználók június 30-án délig egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket.

A Google vezetői Kubában lobbiznak a szabad internetért

Kubában korlátozzák az internethez való szabad hozzáférést, a 11,2 milliós lakosságból csak 2,6 millió embernek áll módjában használni a világhálót.

Budapestre jön a 3D világ

Budapesten rendezik június 30. és július 4. között a 3DTV technológiák legjelentősebb ezévi nyári egyetemét és konferenciáját (3DTV-Conference 2014), ahova a világ minden részéről várnak előadókat és résztvevőket.

8 megapixeles - a monitor!

toshiba sajtófotó

Ultra magas felbontással vonzza a szemet a Toshiba legújabb laptopjának kijelzője.

Milyen laptopot vesz a magyar?

Azt hinnénk, hogy az árérzékenység a döntő választási szempont - és noha tényleg nem elhanyagolható a laptop ára, mégis, a teljesítmény az igazán hangsúlyos.

Szeretne félmillió eurót egy hét alatt?

Freedigitalphotos Salvatore Vuono

Csak egy jó trójai program kell hozzá - mint amilyen a Luuk.

A tinik drogja az okostelefon

Fotó: YouTube

Naponta átlagosan három órát töltenek okostelefonjaik használatával a fiatalok.

A pápa üzeneteit osztják meg a legtöbben

A vezetők közül Ferenc pápa Twitter-üzeneteit osztják meg a legtöbben, a @Pontifex-oldalnak 14 millió követője van kilenc nyelvben.

Még olcsóbban telefonálgathatunk haza az uniós országokból

Az adatroaming esetében kevesebb mint a felére, 45 centről (137,5 forint) 20 centre (61,1 forint) csökken a megabájtonkénti legnagyobb megengedett tarifa.

A rendszeresen internetezők több mint harmada e-vásárló

Az elmúlt egy évben a rendszeresen internetezők 72 százaléka, összesen 3,4 millió magyar vásárolt legalább egyszer az interneten.

Egyetlen hét alatt félmillió eurót loptak egy új banki trójai vírussal

freedigitalphotos.net/arztsamui

A tranzakciós naplók alapján több mint 190 károsultat lehetett azonosítani, többségében olasz és török állampolgárokat.

Kaspersky: a hatósági megfigyelések ellen is van védelem

Világszerte használják politikai megfigyelésre a kifejezetten bűnüldözési célokkal legálisan készült szoftvereket a hatóságok, a megfigyelés ellen azonban lehet védekezni, a "láthatatlanná válás" pedig mindenki számára elérhető.

Csak az - elcsalt - áfájuk járt Csehországban az informatikai eszközöknek

Költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Majdnem minden tízéves internetezik Németországban

freedigitalphotos.net/patrisyu

Majdnem minden tízéves használja Németországban az internetet, és az okostelefon az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a gyerekek körében.

Új okostelefon-alkalmazás segít az eltűntek felkutatásában

Az eltűnt személyek felkutatását segítő új okostelefon-alkalmazást mutattak be vasárnap, a mentőkutyák világnapján.

Mobilalkalmazással segít a NAV

Tegnap óta elérhető mobilalkalmazás révén egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.

Szakemberek az internetes közvélemény befolyásolására

Az internetes közvélemény befolyásolására hivatott szakembereket képeznek Kínában, ahol a világháló mind nagyobb szerepet játszik a politikában is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.