A német kormány a hírszerzés körüli megfigyelési ügy kivizsgálását ígéri

freedigitalphotos.net/marcolm

Alapos tényfeltárást ígér a német kormány a hírszerző szolgálat (BND) és az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) együttműködése körül kipattant titkos megfigyelési, adatgyűjtési ügyben.

Az állami szektor felé nyitna a ZTE Magyarországon

Az állami és közigazgatási szektor felé nyitna a ZTE Hungary Kft., erről nyilatkozott a kínai távközlési hálózati és eszközgyártó nemrégiben kinevezett új magyarországi ügyvezető igazgatója.

Akadozott az OTP web-fizetési rendszere

Műszaki hiba okozta a lassulást 8 és 9 óra között, de a rendszer elérhető volt, és azóta hibamentesen működik.

Több millió dollárnyi kárt okozó hitelkártya-hamisítókat fogtak el

A 2013-as év során 24 államban több mint 34 ezer illegális készpénzfelvételt hajtottak végre az általuk hamisított bankkártyákkal.

hirdetés

Az orosz hackerek Obama levelezését is olvashatták

A behatolás jóval mélyebbre ható és aggasztó, mint azt hivatalosan elismerik.

"Lapozz a 347. pontra!"

screenshot

A '90-es években világszerte és hazánkban is nagy sikert aratott "lapozgatós könyvek" stílusát újítja fel 2015-ös színvonalon egy új magyar startup, a 6quest.com.

Már immunisak vagyunk a Facebook-reklámokra

Idén is megjelent a Nagy Facebook Kutatás, amelynek leglátványosabb eredménye, hogy drámaian nőtt a reklámelutasítás, főképp a fiatal korosztályokban, és egyre több idős válik függővé a közösségi site-on.

A Pentagon új stratégiát dolgozott ki a kibernetikai támadások ellen

freedigitalphotos.net/hyena reality

Az amerikai haderő akár kibernetikai műveletet is indíthat egy ellenséges katonai vonatkozású hálózat vagy egy infrastruktúra ellen, hogy meg tudja védeni az amerikai érdekeket.

A Pentagon új stratégiát dolgozott ki a kibernetikai támadások ellen

Az Egyesült Államok számára elvi kérdés, hogy kimerítse a hálózatvédelem és a bűnüldözés összes lehetőségét az országot vagy az amerikai érdekeket fenyegető kibernetikai kockázat csökkentésére, "mielőtt műveletet hajtana végre a kibertérben".

Hiányoznak a lányok az informatikából

freedigitalphotos/adamr

Egész napos konferenciát és interaktív műhelybeszélgetést keresik a titkát annak, miként tudják népszerűsíteni az informatikus szakmát, különösen a lányok körében.

Segítség, a gyerekem digiális bennszülött! - Mit tehet a szülő?

Mit kezdjen az a szülő, aki csak tanulgatja a digitális technika eszközeit, a gyerekei meg mintha már úgy születtek volna, hogy mindent tudtak? Egyáltalán mennyire tudjuk használni, használhatjuk-e ezeket a családban?

Életet mentett a tüdődaganat-kockázatot felmérő mobilos alkalmazás

play.google.com

A hölgy a barátnője tanácsára kitöltött egy egyszerű, mobiltelefonos tesztet.

Június végére befejeződik a kormányzati informatikai rendszer fejlesztése

A fejlesztés eredménye a kormányablakokban és az okmányirodákban az állampolgároknak is kézzel fogható lesz, az ügyintézés gyorsulásában érzékelhetik majd.

Leállt a magyarorszag.hu - frissítve!

Fotó: screenshot

Rendkívüli karbantartás miatt leállt kedd délelőtt a Kormányzati Portál és az Ügyfélkapu.

Norvégia beszünteti az FM-rádiózást

Az ötmilliós lélekszámú észak-európai országban jelenleg már csak öt rádióállomás működik FM-technológiával, viszont a digitális audio műsorszórás (DAB) rendszerében négyszer ennyi rádióállomást lehet hallgatni.

Nyilvánosságra hozzák a Google algoritmusát?

google.com

Franciaország törvényhozói azt fontolgatják, hogy rákényszerítenék a keresőóriás dolgozóit legtitkosabb kincsük felfedésére - a Google kereső algoritmusára.

Kíváncsi belülről is az új MacBookra? Nézze meg velünk!

Az Apple "a jövő notebookjaként" írta le az új Retina MacBookot, amelyet most nemcsak kívülről nézhet meg és nemcsak a technikai jellemzőit ismerheti meg, de megmutatjuk, mi rejtőzik a belsejében!

Illegális tartalmakra vadászik az internetfelügyelet

A büntetett oldalaknak öt nagy szolgáltató, a sina.com.cn, sohu.com, qq.com, 163.com és a baidu.com adott korábban felületet.

Tíz napig ingyenesen letölthető az iGO navi - Magyarország térképpel

Az NNG tíz napra ingyenesen letölthetővé teszi iGO Navigációját okostelefonokra, amely a cég legfrissebb Magyarország térképét tartalmazza. Így ünnepli a tizedik évfordulót a hazai sikersztori.

Hasít az autónavigációs piac

freedigitalphotos/stockimages

Négy éven belül csaknem duplájára, 38 százalékra nő az integrált, gyárilag beépített navigációs megoldással rendelkező autók száma, éppen ezért élesedik a verseny.

Ettől a játéktól őrül meg az internet népe

Új őrület tartja lázban az internetes közösséget néhány napja, és aki egyszer rákattant, az nehezen hagyja abba, pedig a játék végtelenül egyszerű: sok négyzet közt az eltérő színűt kell megtalálni.

Az emberek fele nem szeretné, ha halála után a rokonai belépnének a Facebookjára

Fotó: ma.hu

A legtöbben szeretnék, ha valamely eltávozott családtagjuk emléke a halál után is tovább élne a közösségi oldalon, és alighanem a sajátjukról is így gondolkoznak. De mi a helyzet a privát bejegyzésekkel?!

Az utastéri wifin keresztül sebezhető az utasszállító gépek rendszere

A legmodernebb utasszállító gépek repülőelektronikai rendszerébe be lehet törni a legtöbb kereskedelmi járaton ma már elérhető vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével.

Internetkonzultáció: összeállt a javasolt kérdéssor, jön a végrehajtás

freedigitalphotos.net/adamr

A kérdéssor véglegesítését követő, szeptemberre lezáruló folyamat során a részt vevő polgárok "válaszaiból kirajzolódó javaslatokat a kormány végre fogja hajtani".

Félelmetes az új Kínai Nagyágyú

freedigitalphotos/Stuart Miles

Kínának új kiberfegyvere van, amely a Kínai Nagyágyú néven híresült el. Az informatikai eszköz használatával akár külföldi számítógépeket is meg tudnak fertőzni vírusokkal, és túlterheléses támadást tudnak intézni bármely honlap ellen a világhálón.

Hackerek támadták meg egy belga napilap weboldalát

A Le Soirt rendszeresen érik hackertámadások, a szokásos védelmi intézkedéseik azonban ezúttal elégtelennek bizonyultak.

Egyre több hasznos mobilalkalmazás készül vakoknak

Forrás: Shuttestock - WHO Chameleons Eye

A látássérültek, a gyengén- vagy alig látók megtanulhatják a városi közlekedést, a bevásárlást, az öltözködést, de akár a csecsemőgondozást, vagy egy háromfogásos családi ebéd elkészítését is.

Nem mobilbarátok a magyar weboldalak

A Google idén év elején jelentette be, hogy április 21-től háttérbe szorítja a mobil keresések során azokat a weboldalakat, amelyek nem mennek át a Google hivatalos tesztjén, tehát nem mobilbarátok.

A magyar márkák és állami weboldalak többsége nem mobilbarát

freedigitalphotos/Goldy

A magyar nagy márkaoldalak és állami portálok többsége elbukik a Google új tesztjén, amely azt vizsgálja, mennyire mobilbarát egy weboldal.

Ezt kell tudni az informatika Moore-törvényéről

Idén ötvenéves a Moore-törvény, amely szerint a számítógépek adatfeldolgozási sebessége, valamint a csipekbe építhető alkatrészek száma exponenciálisan nő, vagyis minden második évben megduplázódik.

Az informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát rendeztek

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát tartottak az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció szakmai megbeszéléseinek elemeként.

Budapesten tartják az idei telekommunikációs világkonferenciát

Magyarország törekvése az, hogy a technológiai változásoknak ne csak követője, hanem alakítója is legyen.

Uniós támogatással fejlesztettek orvosi megmondó szoftvert

freedigitalphotos.net/adamr

Egy képfeldolgozási módszerekkel végzett elemzést követően a szoftver választ ad az orvosi értelemben kritikus kérdésekre.

Újra keresik az ország legintelligensebb vállalatát

Az első alkalommal egy mobilcég és egy védelmi rendszereket gyártó kisvállalat bizonyult a legintelligensebbnek a hazai vállalatok közül - de vajon idén sikerül-e valakinek kiütniük őket az első helyről?

Hat témaköre lesz az internetről szóló nemzeti konzultációnak

freedigitalphotos.net/patrisyu

Megfizethető internetszolgáltatás, digitális kompetenciák fejlesztése, vagy épp a világháló mindenki számára elérhetővé tétele is szerepel az internetről szóló nemzeti konzultációs kérdőíven.

Főként zenészek honlapjai "estek el" Izrael elleni kibertámadásban

Keddre összehangolt kibertámadást ígért Izrael ellen a hackercsoport, és sikerült is több tucat honlapot működésképtelenné tennie.

Akadálymentes lett a főváros hivatalos honlapja

freedigitalphotos.net/patrisyu

A portál tartalma széles körben elérhető a különböző fogyatékossággal élő - vak, gyengén látó, siket, nagyothalló, mozgássérült - emberek számára.

Már a Facebookon is lehet válópert indítani

Engedélyt adott egy manhattani bíró egy New York-i asszonynak, hogy a Facebook-üzenetben nyújtsa be válókeresetét.

40 éves a Microsoft

freedigitalphotos.net/adamr

A legismertebb informatikai céget 1975-ben alapította Bill Gates és Paul Allen.

UPC: ismét látogathatók a korábban elérhetetlenné vált weboldalak

A UPC Magyarország Kft. előfizetői számára csütörtökön elérhetetlenné váltak bizonyos nagy látogatottságú weboldalak, a lefolytatott gyors műszaki vizsgálat szerint azok nem a UPC hibája miatt voltak elérhetetlenek.

Ezek a guglis fiúk...! Játsszon Pacmant a saját lakóhelyén!

Fotó: Google Maps

Próbált már egy igazi térképen Pacmant játszani? Igen, az a jól ismert, örökzöld számítógépes játék, amin egy komplett generáció nőtt fel, és amit most a Google átültetett a világtérképére.

Ön kikapcsolja a gépét, ha végzett a munkával?

A kelet-közép európai vállalatok számítógépeinek harmada marad feleslegesen bekapcsolva.

Holdfogyatkozás: nem elég, hogy rövid, de láthatatlan is

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az évszázad legrövidebb teljes holdfogyatkozása lesz szombaton, április 4-én, amely alig 5 percig tart majd. Az esemény Európából nem lesz látható.

A Vodafone eltörli a roamingdíjakat

Eltörli az európai roaming díjakat április 1-től a Vodafone Magyarország, a cég átalakítja lakossági és üzleti Red csomagjait.

Rekorderedményt ért el tavaly a Huawei

freedigitalphotos.net/arztsamui

Rekordösszegű értékesítési árbevétel mellett rekordnyereséget ért el tavaly a kínai Huawei mobil távközlési berendezés és készülék gyártó csoport.

Idén már az online lehet a legnagyobb hazai hirdetési piac

A tavalyi 49,47 milliárdos összes online költésből a 38 százalékos legnagyobb szeletet kihasító display-hirdetések piacától növekedést várnak, ha ennek mértéke nem is lesz kiugró.

A hangyák az űrben is csapatban dolgoznak

Fotó: freedigitalphotos.net/SweetCrisis

A hangyák akár az űrben, a földi gravitáció nélkül is képesek rá, hogy csapatmunkával fedezzenek fel új területeket. A felfedezés sokat segít a csapatban mozgó robotok számára kifejlesztendő algoritmusban.

Alig kapcsoljuk ki az okostelefont

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is.

Út az okos egészségügy felé

freedigitalphotos.net/adamr

A technológiai fejlődés óriási hatással van az egészségügyre és az ágazat minden szereplőjének fel kell készülnie a változásokra. Az Út az okos egészségügy felé - SmartHealthcare 2015 Konferencián az egészségügyi, telekommunikációs és az IT-szektor leginnovatívabb szereplői, legjobb szakemberei mondják majd el véleményüket az egészségügy jövőjéről.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

Fotó: screenshot

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Ellenőrzött orvosi információkat kínál a Google

A különféle betegségek tüneteivel, kezelésével, gyakoriságával és jellemzőivel kapcsolatos alapvető információkra is rákereshetünk majd.

Bőr alá ültetett chip nyitja az ajtót az irodában

Judit Klein, Flicker (CC BY-ND 2.0)

A svéd irodában nem kulccsal, mágneskártyával vagy PIN-kódokkal járhatnak ki és be az alkalmazottak, hanem egy kezükbe beültetett chip révén tárulnak fel előttük az ajtók.

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

Okostelefonos alkalmazással a szélütés ellen

Samsung

Elképesztő, mire képes egy mobilapp, egy okostelefon és néhány érzékelő: akár előre figyelmeztethetnek arra, hogy hamarosan szélütés (stroke) fogja érni az embert.

Sose tanult angolul? Lehet, már nem is kell!

Az ősi keresztény mesék szerint egykoron az emberek mind ugyanazt a nyelvet beszélték, csak saját önhittségük miatt zavarodtak össze. Legyen bárhogyan is, a Google (a Microsoft nyomására) végre megszüntetheti ezt a nyelvek közötti "zűrzavart".

Jobban ismeri a Facebook, mint a családja

Wikimedia

Megdöbbentő, de igaz: csak a házastársak ismerik jobban a közösségi hálózat "lakóit" magánál a közösségi hálózatnál.

Jövő évtől jön az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája.

Pizza, legtitkosabb vágyaink alapján

faungg's photo via Flickr

Mindig vegának mondja magát, de titokban majd meghal egy kis szalámiért? Nincs több titok, nincs több pincér - itt a gondolataink útján kiválasztott pizza.

Az első otthoni íriszszkenner

Ha kell egy kis extra védelem az otthoni számítógépnek, jelszó helyett (mellett) alkalmazzon biometriát!

Egészségtanács a DNS-e alapján

Wikimedia

Minden ember más és más, és igaz ez a genetikai hajlamosító tényezőkre is, melyek egy-egy betegség kockázatát növelik. Mi lenne, ha erre alapulva saját, személyre szabott tanácsot kapnánk életvitelünket illetően? Itt a válasz!

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

freedigitalphotos.net/adamr

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.