A világ első ívelt, ultraszéles IPS-monitora

LG sajtófotó

Az extra képernyőméret a professzionális felhasználók és a szórakoztatóelektronika szerelmeseinek igényeit egyaránt kielégíti.

25 ezer dollár egy kis gondolkodásért

A Global Think Test egy sor logikai és kirakós játékból, valamint rejtvényből áll, amelyeket speciálisan úgy alakítottak ki, hogy próbára tegye a résztvevők kombinációs és számolási képességeit.

Az LG letarolta a brutál-széles kijelzők piacát

Egyébként is megdöbbentő a koreaiak piaci fölénye a szegmensben, de ezt a magyar piac még inkább felülmúlja.

10 dollárba kerül majd a fizetős YouTube

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

hirdetés

Ezt teheti, ha frissítette a Windows-t!

Hiba csúszott a legutóbbi Windows-frissítésbe, aki teheti, ne frissítsen, ha pedig már késő, akkor távolítsa el minél hamarabb. Így!

Kinyom a gyerek? Küldj rá egy appot!

websitescreenshot

Betegre aggódta magát egy anyuka, mert tinédzserkorú gyereke nem vette fel neki a telefont, és vissza se hívta. Most már kénytelen...

Amerikai autóipari szoftvercéget vásárolt meg a magyar NNG

Profilbővítési céllal autóipari fedélzeti szoftverek fejlesztésére szakosodott amerikai vállalatot vásárolt meg az iGO navigációs alkalmazásról ismert magyar NNG.

A Google nélkül megbénul a magyar netező?

Kép: ma.hu

A magyarok 73%-a netezik, ezzel Európában a középmezőnyben vagyunk, de óriásiak a különbségek az országon belül. Internet-használati szokások Magyarországon.

Tudja mi az az eHighway-rendszer? Hát ez!

Hibrid meghajtással és intelligens áramszedővel felszerelt eHighway-teherautók felsővezetékről kapnak villamos energiát, és így helyileg emisszió-mentesen járhatnak.

Okosszemüveg segíthet a bénulásban szenvedőkön

MTI Fotó: Balaton József

Az agyi bénulásban szenvedő, kezüket mozgatni képtelen betegeknek fejlesztettek ki magyar doktoranduszok egy speciális szemüveggel vezérelt okostelefon-tartót.

Ingyenes biztonsági alkalmazás Androidra

Átvizsgálja az okostelefonokat és tableteket sérülékenységek után kutatva, amelyek veszélyeztethetik a felhasználók értékes adatait vagy akár a pénzét is.

Brutális mennyiségű okostelefont adtak el 3 hónap alatt

Fotó: freedigitalphotos.net/Witthaya Phonsawat

A második negyedévben újabb mérföldkőhöz érkezett az okostelefonok világpiaci értékesítése: az eladási szám átlépte a 300 milliós küszöböt.

MinDig TV Extra: bővülő választék, változó árak

Jelentősen bővül október 1-jével a digitális földfelszíni tévés kínálat. Az új multiplexek elindításával már összesen 55 tévéprogram érhető el.

Kompakt okostelefon a Samsungtól

samsung sajtófotó

12 megapixeles kamera, nyolcmagos processzor, ujjlenyomat-olvasó.

Egy kiberkémkedési kampány titkai

Betekintés az egyik legfejlettebb, jelenleg is folyó kiberkémkedési kampányba, avagy ilyen a kiberbűnözők észjárása.

Szuperszemet fejlesztenek Hongkongban

Fotó: freedigitalphotos.net/creationzs

Az emberi szemnél is pontosabb arcfelismerésre képes rendszert fejlesztettek ki hongkongi tudósok.

A biztonsági kihívások miatt aggódnak leginkább a vállalatok

Freedigitalphotos kraifreedom

Leginkább a biztonsági kihívások miatt aggódnak a mobileszközök használatával kapcsolatban a vállalatok.

Könnyű célpontok a kis- és mikrovállalkozások

Mivel azt hiszik, hogy túl kicsik, ezért nem foglalkoznak az IT-védelemmel. Pedig nagyon kellene...

Körültekintőbb internetes vásárlásra hívta fel a figyelmet a NAV

Freedigitalphotos stockimages

Az interneten keresztül külföldről rendelt áruk fokozott ellenőrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértő árut megsemmisítik.

Nem kaphatnak több iPad-et a kínai állami hivatalnokok

Fotó: Wikipédia

Nemzetbiztonsági kockázatok miatt az amerikai Apple tíz terméke tiltólistára került a kínai állami hivatalok közbeszerzési listáján.

UPS: az e-kereskedelem hajtja majd a csomagküldő piacot

A logisztikai piac további jelentős bővülésére számít a magyar piacon is jelen lévő UPS, elsősorban az internetes vásárlás fellendülése miatt.

Van élet az Iwiw után?

miutcank.hu

Teljesen kifújt a hazai közösségi élet, és maradnak az olyan óriások, mint a Facebook, vagy van még terepe helyi szerveződéseknek? A legújabb kezdeményezés a nagy érdeklődés miatt cikkünk írásakor éppen le is állt.

Okostelefonok és internet: a fenyegetések, amikkel szembe kell nézni

Freedigitalphotos chanpipat

Több mint 350 millió(!) támadást indítottak online erőforrások segítségével világszerte az elmúlt pár hónapban. Ön felkészült?

Nem kell vacakolni ezer oldalakkal, kiolvassa a lényeget egy szoftver

A jövőben szoftvermegoldás fogja segíteni a felhasználókat hosszú szövegek, például gyakran ezer oldalt is meghaladó ajánlati felhívások jobb elemzésében.

Fiatal magyar fejlesztők sikere az Imagine Cupon

Wikipedia Imagine Cup

Egy szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztő csapat, a Tep nyerte el a Microsoft globális technológiai versenye, az Imagine Cup innovációs kategóriájának második helyezését.

Ezzel a történettel keresi a szakember a kisfiút: "A dolgozómban várja az új keze"

A GE fejlesztőmérnökét egy véletlen kórházi találkozás sarkallta embertpróbáló küldetésre.

Internet: gyorstippek a biztonságos nyaraláshoz

Freedigitalphotos Salvatore Vuono

Nem csupán a célországban meglévő egészségügyi kockázatoknak érdemes utánanéznünk, hanem ajánlatos felkészülni az utazásunk során esetlegesen bekövetkező kiberfertőzések ellen is.

A világ egyik legnagyobb videós platformjának szolgáltat egy magyar startup

Az online ajánlórendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó magyar Gravity R&D partnerségi megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb Youtube klónjaként ismertté vált Dailymotionnel.

Tehetetlenek a 2010 óta fertőző számítógépes vírussal?

Freedigitalphotos Stuart Miles

Crouching Yetinek nevezett kiberkémkedési kampány 2010 végén indult, amely a mai napig aktív, és minden nap újabb áldozatokat vesz célba.

Feltörési kísérletet észleltek a Tor hálózaton

A felhasználók megfigyelésére tett kísérletet észlelt a kibertérben névtelenséget biztosító Tor hálózaton annak fejlesztője, a Tor Project.

Pályáztat a Terrorelhárítási Központ

Fotó: tek.gov.hu

Technikai és technológiai fejlődés új kihívásai a terrorelhárításban címmel pályázatot írt ki a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsa.

Lehallgatás elleni német technológiát vásárolt a BlackBerry

A kanadai BlackBerry nyilvánosságra nem hozott összegért megvásárolta a titkosítástechnológiai német Secusmart GmbH vállalatot.

A vállalkozások nyolcadát éri célzott online támadás

Freedigitalphotos chanpipat

Közel minden ötödik kormányzati szervezet ellen bepróbálkoztak a hackerek.

Tilos az amerikai képviselőház gépeiről Wikipédiát szerkeszteni

A Wikipedia üzemeltetői megtiltották pénteken, hogy az amerikai képviselőház gépeiről szerkesszék az online enciklopédiát, miután a napokban a törvényhozáshoz köthető IP-címekről számos bejegyzést erősen kifogásolható tartalommal egészítettek ki.

Bíróság elé "állhat" a Google

freedigitalphotos.net/worradmu

Az Európai Unió adatvédelmi hatóságai akár bíróság elé is citálhatják a Google-t, mert nem tartják elfogadhatónak a kaliforniai internetes vállalatnak azt a gyakorlatát, hogy a személyes adatok törlésekor csak az európai oldalak eredményeit távolítja el.

Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot

A támadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe.

Így fogunk tévézni 2020-ban

freedigitalphotos nuchylee

Az internet hatása a mindennapi életünkre igazolhatóan az elmúlt évszázad legnagyobb technológiai innovációja, és a szórakoztatásra tett hatása ugyanilyen drasztikus.

Új gomb a Facebookon

facebook.com

A "Like" és a "Share" után egy újabb gomb jelent meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon. Mostantól bárki elraktározhatja az őt érdeklő dolgokat és így az nem fog elveszni a hírfolyam kavalkádjában. Részletek a kattintás után.

Több női vezetőt szeretne a Google

Elfogadhatatlan, hogy a Google-nál a vezető beosztásokban csak minden ötödik munkavállaló nő, vélekedik a kaliforniai internetes konszern igazgatója.

A tinik drogja az okostelefon

Fotó: YouTube

Naponta átlagosan három órát töltenek okostelefonjaik használatával a fiatalok.

Csak az - elcsalt - áfájuk járt Csehországban az informatikai eszközöknek

Költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Majdnem minden tízéves internetezik Németországban

freedigitalphotos.net/patrisyu

Majdnem minden tízéves használja Németországban az internetet, és az okostelefon az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a gyerekek körében.

Új okostelefon-alkalmazás segít az eltűntek felkutatásában

Az eltűnt személyek felkutatását segítő új okostelefon-alkalmazást mutattak be vasárnap, a mentőkutyák világnapján.

Mobilalkalmazással segít a NAV

Tegnap óta elérhető mobilalkalmazás révén egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.

Szakemberek az internetes közvélemény befolyásolására

Az internetes közvélemény befolyásolására hivatott szakembereket képeznek Kínában, ahol a világháló mind nagyobb szerepet játszik a politikában is.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.