Közös weboldalon a V4 országok gyógy- és wellness létesítményei

freedigitalphotos.net/patrisyu

Egy ingyenesen fenntartott portálon keresztül angol, cseh, magyar, lengyel és szlovák nyelven lesznek elérhetőek a létesítmények, ami megkönnyíti az utazni vágyóknak az ajánlatok közötti eligazodást.

Tízezernél is több street art alkotás a Google virtuális múzeumában

A Google Kulturális Intézetének oldalán már több mint tízezer street art alkotást és a köztéri művészetet bemutató mintegy 260 kiállítást nézhetnek meg az internetezők.

Milliárdos fejlesztés a szélessávú internetért

Harminckét település mintegy négyezer háztartása számára teremti meg Pécs, Szentlőrinc és Sellye térségében a későbbi szélessávúinternet-használat lehetőségét az úgynevezett optikai körzethálózat, amelynek kiépítését idén tavasszal kezdi meg a Távnet Kft.

Rangos amerikai fesztiválon mutatták be a magyar startup fejlesztését

A SongArcban sikerült egy olyan gesztus-készletet találni, ami nagyon könnyen elsajátítható, de jól kifejezi a zenét, bármilyen stílusról is legyen szó.

hirdetés

Ilyen az Y generáció munkaerőpiaci helyzete és jövője

freedigitalphotos.net/adamr

A fiatalok nagy része találkozott már a munkakeresők ördögi körével, amikor az állást kereső munkát szeretne, a munkáltató azonban olyan embert akar foglalkoztatni, aki már kellő szakmai tapasztalattal bír. De hogyan lesz szaktudása valakinek, ha nem kap lehetőséget arra, hogy megszerezze?

35 százalékkal nőtt a negyedéves mobil adatforgalom

A növekedés elsősorban a hálózati infrastruktúra fejlődésének és az internetképes mobileszközök szélesebb körű elterjedésének köszönhető.

Egyre több magyar vásárol online

freedigitalphotos/ cuteimage

A magyar internetező lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezők 42 százaléka szokott online vásárolni.

Windows-térnyerés várható a táblagéppiacon

Kismértékű, egy számjegyű éves növekedési ütemre és a Windows operációs rendszer részesedésének bővülésére számít a táblagépek világpiacán az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Erre nem számítottunk: wifi Havannában

freedigitalphotos.net/patrisyu

Fiatalok tucatjai árasztják el Havanna egyik kulturális központját, amióta az az utóbbi hetekben ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatást indított.

Már haldoklott Steve Jobs, mikor nem engedte, hogy Tim Cook a májdonora legyen

"Tizenhárom évnyi ismeretségünk alatt Steve mindössze négyszer-ötször kiabált velem, ez volt az egyik alkalom."

Zuckerberg ingyen internetet csinál!

internet.org

A Facebook alapító atyja év végéig 100 országban tenné elérhetővé az ingyenes világháló-hozzáférést.

A Facebook után a Twitter is Kínát vette célba

Bár blokkolják az elérésüket, irodát nyitott kedden a nyugati mikroblogóriás Twitter Hongkongban "a kínai piaci lehetőségek jobb kihasználása érdekében" - írta a South China Morning Post hongkongi napilap.

Bemutatta okosóráját az Apple

freedigitalphotos.net/dan

Az amerikai Apple bemutatta hétfőn legújabb mobil elektronikus eszközét, egy okosórát, amely április 24-étől lesz megvásárolható.

Már túl sűrű a WIFI-hálózat Hollandiában

Túlzsúfolt a virtuális tér Hollandia számos térségében, a lakónegyedekben illetve a nagyvárosok központi részein egymással mintegy versengő WIFI-hálózatok jelentősen rontják az internetezés minőségét és gyorsaságát.

Online tehetségkutatót indít a Mol

freedigitalphotos.net/patrisyu

A Mol-csoport idén kilencedik alkalommal indítja el nemzetközi online tehetségkutató versenyét egyetemistáknak, valamint 12 országban mintegy 220, Magyarországon 75 pozíciót hirdet meg pályakezdőknek.

Roamingoláshoz is 4G hálózatot biztosít a Telekom

A Telekom belföldi 4G ügyfelei számára egyes külföldi országokban külön díj fizetése nélkül elérhetővé válik a 4G hálózat roaming helyzetben.

Korlátlan adatforgalmat kínál a UPC

freedigitalphotos.net/patrisyu

A UPC Magyarország korlátlan adatforgalmat tartalmazó új mobil díjcsomagokat mutatott be hétfőn sajtótájékoztatón.

Az európaiak elégedettebbek az online vásárlásokkal, mint a boltival

A kutatás rámutatott, hogy az európai fogyasztók online is elvárják a tökéletes vásárlói élményt, a termékek ára és a szállítási idő kulcsfontosságú, a nyilatkozók 58 százaléka hagyott már félbe vásárlást a túl hosszú kiszállítási idő, vagy a kiszállítási dátum hiánya miatt.

A videojátékok segíthetik az iskolai eredményeket

freedigitalphotos.net/dan

A videojátékok mérsékelt használata segítheti a világűrrel kapcsolatos ismeretek, a földrajzi tájékozódás, a térképolvasás és a jobb matematikai problémamegoldó készség elsajátításában.

Virtuális irányítótornyot indít a HungaroControl

A HungaroControl elindította a helyszíntől független, repülőtéri légiforgalmi irányítást biztosító virtuális torony (Remote Tower, rTWR) megvalósítását.

Alig kapcsoljuk ki az okostelefont

freedigitalphotos/sippakorn

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is.

Nagy harc lesz a roamingdíjak és a netsemlegesség eltörlése miatt

Nagy összecsapás várható az uniós jogalkotó intézmények között a netsemlegesség és a roamingdíjak eltörlése miatt, miután a tagállamok kormányait tömörítő tanács szerdán minősített többséggel elfogadta a maga, az Európai Bizottság javaslatától és az Európai Parlament (EP) álláspontjától meglehetősen eltérő változatát a témában.

Az IVSZ az Enterprise Europe Network stratégiai partnere lett

freedigitalphotos.net/adamr

A magyarországi hálózatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház koordinálja.

Magyar fejlesztés: hamisítás elleni technológia

A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek ki magyar tudósok, amely használatával az eredetiség kétség nélkül azonosítható.

Már az Amazonas esőerdeiben is "barangolhatunk" a Google Street View segítségével

freedigitalphotos.net/dan

Már az Amazonas vidékének esőserdői is láthatóvá válták a Google Street View kamerái segítségével.

Elrendelték a WhatsApp felfüggesztését

Egy brazil bíró csütörtökön közölte, hogy elrendelte a mobiltelefonos csevegőszolgáltatás felfüggesztését az országban, mert a cég nem működött együtt a hatóságokkal egy nyomozás során.

Út az okos egészségügy felé

freedigitalphotos.net/adamr

A technológiai fejlődés óriási hatással van az egészségügyre és az ágazat minden szereplőjének fel kell készülnie a változásokra. Az Út az okos egészségügy felé - SmartHealthcare 2015 Konferencián az egészségügyi, telekommunikációs és az IT-szektor leginnovatívabb szereplői, legjobb szakemberei mondják majd el véleményüket az egészségügy jövőjéről.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

Fotó: screenshot

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Ellenőrzött orvosi információkat kínál a Google

A különféle betegségek tüneteivel, kezelésével, gyakoriságával és jellemzőivel kapcsolatos alapvető információkra is rákereshetünk majd.

Bőr alá ültetett chip nyitja az ajtót az irodában

Judit Klein, Flicker (CC BY-ND 2.0)

A svéd irodában nem kulccsal, mágneskártyával vagy PIN-kódokkal járhatnak ki és be az alkalmazottak, hanem egy kezükbe beültetett chip révén tárulnak fel előttük az ajtók.

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

Okostelefonos alkalmazással a szélütés ellen

Samsung

Elképesztő, mire képes egy mobilapp, egy okostelefon és néhány érzékelő: akár előre figyelmeztethetnek arra, hogy hamarosan szélütés (stroke) fogja érni az embert.

Sose tanult angolul? Lehet, már nem is kell!

Az ősi keresztény mesék szerint egykoron az emberek mind ugyanazt a nyelvet beszélték, csak saját önhittségük miatt zavarodtak össze. Legyen bárhogyan is, a Google (a Microsoft nyomására) végre megszüntetheti ezt a nyelvek közötti "zűrzavart".

Jobban ismeri a Facebook, mint a családja

Wikimedia

Megdöbbentő, de igaz: csak a házastársak ismerik jobban a közösségi hálózat "lakóit" magánál a közösségi hálózatnál.

Jövő évtől jön az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája.

Pizza, legtitkosabb vágyaink alapján

faungg's photo via Flickr

Mindig vegának mondja magát, de titokban majd meghal egy kis szalámiért? Nincs több titok, nincs több pincér - itt a gondolataink útján kiválasztott pizza.

Az első otthoni íriszszkenner

Ha kell egy kis extra védelem az otthoni számítógépnek, jelszó helyett (mellett) alkalmazzon biometriát!

Egészségtanács a DNS-e alapján

Wikimedia

Minden ember más és más, és igaz ez a genetikai hajlamosító tényezőkre is, melyek egy-egy betegség kockázatát növelik. Mi lenne, ha erre alapulva saját, személyre szabott tanácsot kapnánk életvitelünket illetően? Itt a válasz!

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Írás, olvasás, oktatás: digitális bennszülöttek

Friss riportunk - rendhagyó módon - a Facebookon készült. Akit kérdezünk: a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója, Alföldi István. A szervezet a digitális írástudatlanság felszámolásának egyik zászlóshajója.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.