Kevesebb táblagép ment a második negyedévben

Shutterstock fotó

Az eladott készülékek számának csökkenése mellett a piaci szereplők részesedésében is jelentős változás következett be.

Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10

Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve.

Az Intel és a Micron áttörést jelentő memóriatechnológia gyártásába kezd

Az Intel és a Micron Technology amerikai technológiai vállalatok bemutatták kedden a 3D XpointTM technológiát, amely egy teljesen új típusú, nem felejtő memóriatípus.

Olaszországban bemutatták az internetes jogok nyilatkozatát

Az internetes hálózathoz való hozzáférés joga, a személyes adatok védelme és törölhetősége, valamint a kultúrának és az oktatásnak az interneten keresztüli terjesztése is szerepel az Internetes Jogok Nyilatkozatában, amelyet kedden mutattak be Rómában.

hirdetés

Az online zsarolók egyre gyakrabban Bitcoinban kérik a fizetséget

Hackerek világszerte több millió magán és céges komputert, valamint weboldalt törtek fel, és egyre gyakrabban azt követelik áldozataiktól, hogy virtuális valutával, Bitcoinnal fizessenek nekik a birtokukba került adatok visszaszolgáltatásáért.

Újra indul a Ki Mit Tube

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az idén második alkalommal megrendezendő Ki Mit Tube-ra, egyéni vagy csapatban indulóként, videóra felvett produkcióval lehet nevezni, amit egy tíztagú zsűri véleményez, de a nézőközönség dönti el, melyik nevező jut a következő fordulóba.

Az elektronikus bűnözők könnyű célpontjává válhatnak a nyaralók

A nyaralók által érintett helyeken gyakran nem megfelelő az informatikai védelem, ezért utazás előtt és közben is érdemes a mobileszközökkel kapcsolatos biztonsági lépéseket megtenni.

A hekkerek mindig elől járnak - új módszerekben is

freedigitalphotos/dan

Új módszerrel törik fel az e-mail fiókokat, egyre több esetben fordul elő, hogy az adathalászok a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkciójának segítségével tudnak hozzáférni a felhasználók levelezéséhez.

A meghekkelt autó esete az autóiparral

Kiberbiztonsági szakértők az interneten kommunikáló járművek biztonsági kockázatainak demonstrálása céljából több kilométer távolságból átvették az irányítást egy mozgásban lévő autó vezérlő elektronikája felett annak vezeték nélküli adatátviteli kapcsolatain keresztül.

Letartóztatták az eddigi egyik legnagyobb kibercsalás izraeli szereplőit

freedigitalphotos.net/patrisyu

Több mint nyolcvanmillió ügyfél adatait lopták el a JPMorgan Chase & Co - és más - amerikai pénzintézetből.

Indul a magyar gasztro-Uber

Heteken belül kockázati tőkebefektetői támogatást is kap az a most startoló magyar kezdeményezés, amely az Uber taxik működési mintájára az otthon főzőket és az éhes embereket köti majd össze egy online platform segítségével a nap 24 órájában.

Az Apple a tavalyinál 35 százalékkal több okostelefont adott el

freedigitalphotos.net/stockimages

Továbbra is az iPhone jelenti az Apple sikerének fő hajtómotorját, az okostelefonokból 47,5 millió darab, a tavalyinál 35 százalékkal több kelt el, a cég legújabb termékének, az Apple Watchnak a fogadtatása azonban még nem egyértelmű.

Öreg gépe van? Itt az ingyenes oprendszer, ami tuti elfut rajta

Jó hír: megjelent a Linux Mint új verziója, a Rafaela, mely arról híres, hogy a legkevesebb erőforrást igényli, azaz nincs olyan vénséges PC, amin ne futna kényelmesen.

Letölthető az ingyenes igazolványkép-készítő

hirado.hu

Nem kell elmenni fényképészhez, automatához a vízumkérelemhez, diákigazolványhoz szükséges fotó miatt, elég az okostelefon.

A kínai piacra készül a Cellum mobiltárca-szolgáltató

Thaiföld és Indonézia után hamarosan Kínában is mobilfizetési- és kereskedelmi szolgáltatásokat kínál a Cellum.

InternetKon: októberben kerülhet a kormány elé a döntés-előkészítő anyag

freedigitalphotos.net/patrisyu

Októberben kerülhet a kormány elé a digitális fejlesztésekről, illetve az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján készülő döntés-előkészítő anyag.

Leáldozóban a pc-piac?

Több mint ötödével csökkentek a személyiszámítógép-eladások a második negyedévben az EMEA térségben.

A magyar internethasználók 80 százalékának van okostelefonja

freedigitalphotos/Simon Howden

További közel 10 százalék tervezi, hogy a jövőben vásárol ilyet.

Karbantartás miatt nem működik az Erste NetBank a hétvégén

Tervezett karbantartási munkálatokat végeznek a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein július 17-e péntek 19 óra és július 20-a hétfő 8 óra között, emiatt néhány szolgáltatás nem, illetve korlátozottan lesz elérhető.

A hűségidő lejárta nélkül lehet készüléket cserélni a Telenornál

freedigitalphotos/digitalart

A régióban először, a Telenor mobil szolgáltató szerdától lehetővé teszi az ügyfeleinek, hogy a hűségidő lejárta előtt új készülékre cseréljék okostelefonjukat.

Facebook-újítás: én döntöm el, kit akarok látni

Mostantól beállíthatjuk a kedvelt helyeinken, mennyire szeretnénk informálódni mindennapjaikról.

Húszéves az mp3

MTI Kovács Tamás

Július 14-én lesz húsz éve annak, hogy a világ legismertebb, legelterjedtebb, a zenehallgatási szokásokat is forradalmasító zenei számítástechnikai formátuma megkapta az mp3 nevet.

Több mint egy év börtönre ítélték Madonna izraeli hackerét

Megkezdte tizennégy hónapos börtönbüntetésének letöltését Edi Lederman, az izraeli hacker, aki feltörte Madonna levelezését, ellopta és árulta legújabb, még kiadatlan dalait.

Világtrenddel ellentétes áremelés, kapkodás a mobilszférában?

A világtrenddel ellentétes áremelés és kapkodásra ítélt ügyintézés a mobilszférában - vajon mi az oka, és van-e rá gyógymód, hiszen a távközlési szektor a világon mindenhol a gazdaság húzóágazata.

Az olcsóbb és megbízhatóbb internet kifejlesztését segíthetik elő magyar kutatók

A kutatók a játékelmélet és a komplex hálózatok geometriájának alkalmazásával azonosították és elemezték azokat az úgynevezett vázhálózatokat, amelyek minimális számú kapcsolat felhasználásával képesek maximális navigálhatóságot biztosítani.

Letölthető a gyermekvédő szűrőszoftver

freedigitalphotos/Stuart Miles

A médiahatóság keddi közleményében azt írta: a négymillió magyar háztartás egynegyedét, egymillió háztartást érint a gyermekek biztonságos internetezése.

Így törik fel a bankszámláját

Félelmeik ellenére sokan még az alapvető biztonsági intézkedéseket sem teszik meg.

InternetKon: ezért nem tud terjedni a net

freedigitalphotos/pakorn

Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat hazai továbbterjedésének legfőbb akadálya - mondta Deutsch Tamás.

Elhunyt Bejczy Antal űrkutató, a Marsjáró egyik megalkotója

Fotó: NASA

Elhunyt Bejczy Antal Egyesült Államokban élő mérnök, fizikus, űrkutató, a Marsjáró egyik megalkotója. A neves tudóstól július 11-én vesznek végső búcsút Los Angelesben, hamvait pedig Budapesten helyezik majd örök nyugalomra.

Egyre több magyar háztartás használ digitális készüléket

Egy átlagos háztartásban 19 elektronikai készülék található 2015-ben, hárommal több, mint tavaly.

Archiválják a brit tengerpart hangjait, korunk lenyomatát rögzítik

A brit örökségvédelmi hivatal arra kéri a strandolókat, hogy rögzítsék a tengerpart legkülönfélébb hangjait, és küldjék el nekik. A színes anyagból a British Library hangarchívuma bővülne, és egy digitális térkép is készülhet.

Online is elérhetőek lesznek a Bajcsy-Zsilinszky kórházban kapott leletek

Számítógépen és okostelefonon is elérhetőek lesznek a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben kapott leletek az augusztustól használható Bajcsy-egészségkártya segítségével, amely az időpontfoglalást is megkönnyíti.

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

Életet mentett a tüdődaganat-kockázatot felmérő mobilos alkalmazás

A hölgy a barátnője tanácsára kitöltött egy egyszerű, mobiltelefonos tesztet.

Alig kapcsoljuk ki az okostelefont

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Helly Hansen

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Ellenőrzött orvosi információkat kínál a Google

freedigitalphotos.net/contributor

A különféle betegségek tüneteivel, kezelésével, gyakoriságával és jellemzőivel kapcsolatos alapvető információkra is rákereshetünk majd.

Bőr alá ültetett chip nyitja az ajtót az irodában

A svéd irodában nem kulccsal, mágneskártyával vagy PIN-kódokkal járhatnak ki és be az alkalmazottak, hanem egy kezükbe beültetett chip révén tárulnak fel előttük az ajtók.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.