Szakértő: az internetadó miatt esett a Magyar Telekom, így a BUX is

freedigitalphotos.net/arztsamui

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,11 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 17 298,24 ponton zárt szerdán.

A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.

Internetadó: a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács a javaslat visszavonását sürgeti

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) álláspontja szerint az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól.

Internetadó: felső korlátot vezetnek be az adó fizetésénél

A Fidesz-frakció szerint a tervezett "internetadó" megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.

A mentőcsomag fékezi az ingatlanpiacot

A Duna House ingatlanközvetítő hálózat szerint amíg a válságot követő 5 év ingatlanpiacát a vásárlók hiánya jellemezte, úgy idén éppen az eladókból van kevés, mert a devizahiteles mentőcsomag miatt sokan kivárnak.

Informatikai szövetség: a lakosság az internetadó vesztese

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését.

Együtt-PM: ne legyen internetadó!

Az Együtt-PM szövetség elfogadhatatlannak tartja a netes adatforgalom megadóztatást, és azt követeli, hogy ne legyen internetadó.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

A NAV lement a Balatonra

Jelentős adótartozásra is fényt derítettek az ellenőrök egy Balaton-parti baromfifeldolgozó vállalkozásnál, amely 10 be nem jelentett dolgozót foglalkoztatott.

Változások a helyi adókban

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Változások az otthoni pálinkafőzésben

Az Országgyűlésnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége, ezenkívül a magánfőzéshez kapcsolódó kedvezmények csak a gyümölcstermesztő magánszemélyekre vonatkoznának.

Kiterjesztik a különadót a befektetési alapokra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Kiterjeszti a különadót a befektetési alapokra a kormány által kedden benyújtott adótörvény-javaslat, amely lehetővé teszi azt, hogy a 2014. január 1-jén ukrajnai leányvállalattal rendelkező, bankadó fizetésére kötelezett hitelintézet az ukrán cégében elszámolt értékvesztést levonja a bankadóból.

Változások a személyi jövedelemadóban

Nőnek a családi kedvezmények, mérséklődik viszont a cafetéria-rendszer kedvezménye, és változik az egész életre szóló életbiztosítások szabályozása is a személyi jövedelemadózás (szja) területén a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján.

Benyújtotta a kormány az adótörvény-javaslatot

freedigitalphotos.net/cescassawin

A helyi adókról szóló törvény módosítása révén a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere jelentősen bővül, az önkormányzatok települési adót vezethetnek be bármely adótárgyra, ha az nem képezi törvényben szabályozott közteher tárgyát.

Fegyver, lőszer, pálinka egy szobi tanyán

Négy fegyvert, több mint száz lőszert, különböző trófeákat és prémeket, valamint több mint tizenöt hektoliternyi illegálisan előállított pálinkát találtak egy szobi tanyán.

Nem változik a vállalkozások adózása

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése.

Adókedvezmény a fiatal házaspároknak

A kormány adókedvezménnyel ösztönözné a házasságkötést, ezért a fiatal párok havi 5 ezer forintos adókedvezményt kapnak a házasságkötést követő két évben.

Elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer áll fel jövőre

freedigitalphotos.net/nuttakit

A rendszer célja az áruk valós útjának nyomon követése, hogy az országban ne lehessen forgalomba hozni olyan árut, amely előzetesen nem volt bejelentve az adóhatósághoz.

Zugfőzde és zugdepó: Békésen bírságolt a NAV

Négy tiltott pálinkafőző berendezést, ezer liter pálinkát és 121 kilogramm szárított dohánylevelet foglaltak le két békési ingatlanon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

Kiszagolta a rendőrkutya az ukrán csempészcigit

Illusztráció: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Négymillió forintnyi csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök és a határrendészek egy barabási lakatlan ingatlan kertjében.

Több mint 10 milliós bírságra számíthat a "vasazó" férfi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tetten értek Abonyban egy fémfelvásárlót, aki illegális fémkereskedelem miatt több mint 10 millió forint bírságra számíthat.

Hajóból szivattyúzták a gázolajat

Fotó: Facebook/NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei több mint 2500 liter adózatlan, jelölt gázolajat találtak egy Duna menti ingatlanon. Az elkövetőt épp tetten érték, amikor gázolajat szivattyúzott egy hajóból.

Hatalmas mennyiségű cigarettát és dohányt foglalt le Borsodban a NAV

Kétezer-ötszáz doboz csempészett, főleg ukrán cigarettát és több mint száz kilogramm vágott dohányt foglaltak le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pénzügyőrök az elmúlt egy hónapban.

1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglalt le a NAV

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Több mint 2500 liter, 1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) járőrei, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot.

Nem lesz a hagyaték része az értékpapírszámla

Az értékpapírszámlán és az ügyfélszámlán nyilvántartott pénzügyi eszközök nem tartoznak a számlatulajdonos hagyatékába, azokat az általa megjelölt kedvezményezett kapja a számlatulajdonos halálakor.

Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrádban

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint tíz tonnányi jelöletlen, azonosíthatatlan származású gyümölcsöt és zöldséget semmisítettek meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának munkatársai.

Budapesti családi házban volt a cigarettadepó

A nyomozás szálai Somogy megyéből vezettek a fővárosba, ugyanis a csempészbanda irányítója egy Siófokon bejelentett román állampolgárságú férfi.

Kamu volt a Sofőrszótár

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Hamis szótárakat gyártott egy Békés megyei fuvarozó cég alkalmazottja a kamionsofőröknek, ezzel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának.

Minden negyedik ellenőrzésnél hiányosságot talált az adóhatóság

Az adóhatóság hétfői tájékoztatása szerint a mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot, 70 esetben került sor 12 napos üzletbezárásra.

Október 31-én lejár a diákigazolvány

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra.

Adóelkerüléssel vádolja az Amazont az EB

Az online kiskereskedelmi óriás és Luxemburg megállapodása uniós szabályokat sérthet.

Nem fizet osztalékot a Magyar Telekom

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A Magyar Telekom a most rendelkezésre álló információi és jelenlegi tervei szerint várhatóan nem fog osztalékot fizetni az idei eredmény után.

Lecsapott a NAV a Facebookra

A NAV pénzügyőrei Facebookon hirdetett védjegyoltalom alatt álló ruhákat foglaltak le több mint 200 ezer forint értékben egy budaörsi telephelyen.

Feketemunkások miatt zárolták a vegyipari cég vagyonát

A Veszprémi Járásbíróság a költségvetési csalással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását elrendelte. Tettéért akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet.

Retteghetnek az adócsalók: Közép-Európa összefog

Szorosabbra kívánja fűzni együttműködését az adócsalások elleni harcban hat közép-európai ország - ebben állapodott meg a négy visegrádi ország, valamint Németország és Ausztria szakminisztere csütörtökön Prágában.

Nem, nem a "beteg" gyermek kezdett túl korán dohányozni...

Magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti ellenőrzés során egy lakásban. A csempészáru egy gyermek ágya alól került elő.

Az államadósság nemsokára utoléri a GDP-t

A március végi 84,5 százalékról 85,0 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság a második negyedév végére - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Fű alatt: dohányelosztó központot számolt fel a NAV

Fotó: freedigitalphotos.net/kai4107

Illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a nyomozók 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le

Több mint öt tonna fémet foglalt le a NAV

A pénzügyőrök tetten értek egy embert, aki fémhulladékként próbált eladni egy ipari elosztószekrényt.

Illegális cigarettaraktárt számolt fel a NAV Miskolcon

Sok száz doboz ukrán cigarettát és vágott dohányt találtak a pénzügyőrök Miskolcon, egy panelház első emeleti lakásában, amelyet lényegében cigarettaraktárként használt a bérlője; ellene orgazdaság bűncselekménye miatt eljárás indult eljárás.

Vesztegetéssel gyanúsítanak két NAV-ügyintézőt

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

A gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két ügyintézője pénzért adott úgynevezett nullás adóigazolásokat vállalkozásoknak, amelyek így közbeszerzési pályázatokon indulhattak, illetve banki hiteleket vehettek fel.

10+1 hasznos tanács a külföldi internetes rendeléshez

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán - az internetes nemzedék igényeinek és a kor szellemének megfelelő helyen - tette közzé, hogy mire kell figyelni, ha külföldről rendelünk a netről.

Vége lesz a magyarországi adóparadicsomnak?

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Véget vetnének a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának - a G20 pénzügyi vezetői szerint olyan világvállalatokat is érinthetnek majd a törekvések, amelyek Magyarországon működnek.

Postai csomagban lapult a krokodil

A krokodilok veszélyeztetett állatnak minősülnek, így a bőrükből készült termékek behozatalához CITES engedély szükséges.

A Négy Tigris túloldalán is keményen büntettek a hatóságok

A Ganz-telepen több millió forintos bírságot szabnak ki.

Kempingüzemeltetőket büntettek a fináncok

A Zala megyei kempingek szolgáltatásainak ellenőrzése során a vizsgálatok közel harmadában tapasztaltak jogsértéseket.

Sokan továbbra sem nyilatkoznak az szja 1+1 százalékáról

Az adóhatóság augusztus 27-ig mintegy 4,581 millió adófizető magánszemély 2013. évi szja bevallását dolgozta fel, közülük 3,962 millió magánszemély - 86,5 százalék - nyilatkozhatott volna összesen 23,2 milliárd forintról.

Továbbra is Budapesten a legmagasabbak a jövedelmek

freedigitalphotos.net/cescassawin

Tavaly is a fővárosban volt a legmagasabb a magánszemélyek által bevallott átlagjövedelem, 228 941 forint, míg a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Beregben, 132 309 forint, 171 590 forintos országos átlag mellett.

Tavaly 4 százalékkal nőtt a magánszemélyek jövedelme

A magánszemélyek jövedelme a megelőző évhez képest tavaly 333,5 milliárddal 8761,9 milliárd forintra emelkedett, adókötelezettségük pedig 1356,9 milliárdról 1318,3 milliárd forintra mérséklődött.

NAV: több a nyereséges vállalkozás, de kevesebb a nyereség

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A társas vállalkozások 2013-ban 2713 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el a NAV adatai szerint, 6,4 százalékkal - 184 milliárd forinttal - kevesebbet az előző évinél, az eredményt a pénzügyi műveletek veszteségének jelentős növekedése rontotta.

43,5 tonna fémhulladék a Tüzép-telepen - engedély nélkül

Egy gazdasági társaság által Tüzép-telepként üzemeltetett ingatlan ellenőrzésekor találtak rá a 2,5 millió forint értékű fémhulladékra.

Törvényjavaslat a 98 százalékos különadó elszámolásáról

freedigitalphotos.net/cescassawin

A kormány a parlament elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amelynek egyik része a 2 millió feletti végkielégítéseket az elmúlt években sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról rendelkezik úgy, hogy helyette alacsonyabb mértékű átalányközterhet állapít meg.

Társasutazást rendeltek a feketéző fuvarostól - a fináncok

A teleautós szolgáltatást igénybe vett revizorok a pihenőhelyeken próbavásárlásokat is tartottak, amelyek felénél szintén szabálytalanságokat tártak fel.

Újabb nagyszabású razziát tartott a NAV - bőven találtak szabálytalanságot

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az utóbbi évek legnagyobb volumenű akciójával folytatta a vendéglátóhelyek ellenőrzését. Kétszáz NAV-os belvárosi éttermekben, kávézókban és kocsmákban töltötte a szombatját, nem öncélúan. Volt olyan exkluzív étterem, ahol nemhogy online pénztárgép nem volt, de még nyugtát sem kaptak a vendégek.

Piknikelni ment a NAV a Városligetbe

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Meglepő fordulatot vett néhány vendéglátós napja, amikor egy városligeti piknikre ételeket, italokat szállítottak ki. A megrendeléseket átvevő, bulizó társaság annak rendje és módja szerint kifizette a cechet...

Hatósági ellenőrzések eredményei a Nagybani piacon

A vizsgálatokat a pénzügyőrök mellett adóellenőrök, a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a NÉBIH, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai végezték.

A cigaretta- és dohánypiac helyzete

Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38

A magyar dohánypiacra, de különösen a cigarettáéra az elmúlt másfél évben EU-szinten is egyedülálló, mintegy 15 százalékos áremelkedés volt jellemző. Ennek hatásaként az illegális piac a nemzetközi illegális piaci szint felé mozdult el.

40 tonna dohány, jövedéki adó meg sehol

Nem fizették meg a 217 millió forint jövedéki adót a feldolgozásra váró dohány után, amelyre titkos nyomozás és nemzetközi együttműködés eredményeként találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói.

Távol-keleti boltok: még nem végzett a NAV

Meglepetésszerűen visszatértek több, a múlt héten már ellenőrzött, távol-keleti termékeket forgalmazó üzletközpontba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei.

Méltányosan jár el a NAV

freedigitalphotos.net/adamr

Méltányosan jár el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek.

Tudja, hogy le kellene jelentenie számlázóprogramját a NAV-nál? Mégpedig így!

A számlázó programok és online számlázó rendszerek használatához kapcsolódóan 2014. október 1-jétől bejelentési kötelezettség van.

Pénztárgépek - győzelmi jelentést adott ki az NGM

"Lezárult a feketegazdaság elleni küzdelem fontos szakasza."

Illegálisan másolt filmek ezreit foglalták le Kazincbarcikán

A férfi egy internetes oldalon ötvenforintos áron árulta háromezer filmből álló gyűjteményének darabjait, a nyomozóknak azt mondta, ittas vezetésért kapott büntetését szerette volna kifizetni az eladott DVD-k árából.

Iskolakezdési támogatás: 30 ezer forintot adhat a munkáltató

freedigitalphotos.net/anankkml

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást, amellyel jelentősen csökkenhetnek a családok iskolaszerekkel kapcsolatos költségei.

A kereskedők kétharmadánál talált szabálytalanságot a NAV

freedigitalphotos.net/anankkml

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti "forró drótot", a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket.

Állatvédő szervezetekkel működik együtt a NAV

Az állatok csempészése és illegális szaporítása elleni fellépésben segíti egymást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Országos Állatvédőrség Alapítvány, illetve a Cerberos Állatvédő Egyesület.

Csempészcigarettát szállító mikrobusz borult Szabolcsban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Felborult egy rendőrök elől menekülő, csempészett cigarettát szállító mikrobusz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szeptember 1-től már csak online pénztárgépek használhatók

Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra.

Több mint százmilliós adócsalás Siófokon

Fotó: freedigitalphotos.net/ponsulak

Több mint százmilliós adócsalással vádol az ügyészség egy siófoki vállalkozót és három társát.

Idén több pénz marad a gyermekes családoknál

"A családi adórendszer ez évi módosításával az idén a tavalyinál is több pénz marad a gyermekes családoknál".

Nem érdekli őket a botrány: a Gyermekrák Alapítványé a legtöbb támogatás

A szervezetek rangsorában második a Heim Pál Gyermekkórház, 116 millió forinttal, harmadik pedig az Együtt a Leukémiás Betegekért Alapítvány, 90 millióval.

Alapítványos csalókat leplezett le a NAV

Egy pécsi házaspár hozta létre és működtette azt az alapítványt, amely 151 idős, egyedülálló, rossz egészségügyi állapotban lévő ember házi gondozásához igényelt állami hozzájárulást a Magyar Államkincstártól.

Különadó: a NAV kivár

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV)

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.