Illegális szeszfőzőket lepleztek le Hajdú-Biharban

freedigitalphotos.net/zirconicusso

Másfél hét alatt három Hajdú-Bihar megyei településen találtak a pénzügyőrök olyan berendezést, amellyel a házilag előállítható mennyiséget többszörösen meghaladó párlatot állítottak elő.

Simán felszívódhat Panamában a milliárdos magyar áfacsaló

A magyar hatóságok már azt is tudták, hogy melyik járattal hozzák Budapestre a férfit, amikor kiderült, hogy Panamában szabadlábra helyezték.

Több száz doboz hamis parfüm az M7-esen

Több mint háromszáz doboz hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök egy román rendszámú személyautóban az M7-es autópálya balatonlellei pihenőjében tartott ellenőrzés során.

Harminchatmilliós cigarettafogás Beregsurányban

Harminchat millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban.

A "söralátét" a legegyszerűbb módja az adóbevallásnak

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A szja-bevallás legegyszerűbb módja az egyoldalas adónyilatkozat, amit sokan csak "söralátét-bevallásként" emlegetnek.

Célzottan ellenőrzik a pénztárgépeket

Az ellenőrök elsősorban azokat a kereskedőket és vendéglátókat keresik fel, ahol kétséges a szabályszerű számla- és nyugtaadás.

Javult a nyugdíj-fenntarthatósági indexünk, de a kockázatok nőttek

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo

Hazánknak - Lengyelországhoz, Szlovákiához és Csehországhoz hasonlóan - a rendszer hosszú távú fenntarthatóságát fenyegető, növekvő kockázatokkal kell szembenéznie, mivel kimerítette második pilléres nyugdíjfinanszírozási forrását.

Autószerelő műhelyek: tovább vizsgálódik az adóhatóság

Az egri ellenőrzés lakossági bejelentés alapján történt. A szakemberek hét különböző egri autószervizben tartottak átfogó szoftverellenőrzést.

Hatályon kívül a 98 százalékos különadó

Vissza kell fizetni a 98 százalékos különadót, döntött egy érintett keresete alapján a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

Lopott autót találtak a Rábcában

Fotó: freedigitalphotos.net/nuchylee

Feltehetően egy lopott személyautót találtak a Rábcában a vízi polgárőrök.

Ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége

Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni.

Hárommilliós cigarettafogás az M70-esen

freedigitalphotos.net/graur codrin

Mintegy hárommillió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a zalai pénzügyőrök egy személyautóban az M70-es autóúton.

"Söralátét" méretű adóbevallás is letölthető a netről

Az elektronikusan kitöltött bevallásokat ki lehet nyomtatni, és aláírás után papíron benyújtani vagy az ügyfélkapu segítségével az interneten továbbítani a NAV-hoz.

Virágárusok, taxisok, iskolai büfések: fokozott NAV-ellenőrzés

Fotó: freedigitalphotos.net

Fokozott ellenőrzésekbe kezdett az észak-magyarországi régióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kereskedelmi és szolgáltatói vállalkozóknál.

Idén sem iparkodnak az adózók

freedigitalphotos.net

Az adózók az idén sem igyekeznek mielőbb túlesni szja-bevallási kötelezettségük teljesítésén, április 2-ig 881 ezer 313 bevallást nyújtottak be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Négy budapesti patika csalt el négyszázmillió forintot

A gyanú szerint a négy budapesti gyógyszertár ténylegesen meg sem rendelte az elszámolt mennyiséget, csak a jogosulatlan ártámogatást vette fel a receptek után.

Adócsaló erdőgazdálkodó

Nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki éveken keresztül vállalkozói igazolvány nélkül állított ki számlákat, de több mint 100 millió forint adót és járulékot nem fizetett be az államkasszába.

Húsz kiló marihuánát találtak a magyar-szerb határon

Mintegy 20 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak két szerb személyautóban a pénzügyőrök Röszkén és Tompán.

Kivették a magukét a "közösből": félmilliárdos pénzmosás a közmédiánál

A gyanú: ötszázmillió forintot is meghaladó értékű hűtlen kezelés és pénzmosás, az ügyben már készen van a vádirat.

Nem kerül az EB elé a kiskereskedelmi különadó ügye

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a bolti kiskereskedelmet is terhelő ágazati különadó miatt 2011-ben indított kötelezettségszegési eljárást anélkül zárta le, hogy kezdeményezné Magyarország elmarasztalását az Európai Bíróságon.

Hát persze, hogy kijátszható az online kasszarendszer

Megerősítette a kereskedőket tömörítő szervezet főtitkára, hogy léteznek módszerek az online kasszarendszer kijátszására, ugyanakkor hangsúlyozta, semmiképpen sincs szó tömeges jelenségről.

Újabb NAV-osnál szakadt el a cérna

A volt NAV-főosztályvezető állítása szerint több ezermilliárd forintot érhet el az adócsalások mértéke. Áttörés lesz végre az adócsalás elleni harcban?

Áfacsalás hatmilliárd forintnyi édességgel

freedigitalphotos.net

Lelepleztek egy hatmilliárd forintnyi édességgel kereskedő bűnszervezetet. Tagjait különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják.

Adózási következményekkel járhat a Bitcoin használata

Adózási szempontból nem devizának, hanem vagyontárgynak nyilvánította a Bitcoint az amerikai adóhivatal, az Internal Revenue Service (IRS).

Menekülés közben inkább veszni hagyták a tízmilliós értékű cigarettát

A Záhonyhoz közeli település térségében a zöldhatárt ellenőrző pénzügyőrök figyeltek fel a Tisza partján több emberre, akik fekete fóliába csomagolt dobozokat cipeltek.

Indul a tavaszi "nagytakarítás" a NAV-nál

A tavasz beköszöntével többen vásárolnak a dísznövény-kereskedésekben, megnő a gumiszervizek és a ruhatisztítók forgalma, de ilyenkor sokan keresik a fodrászok, kozmetikusok, valamint a műköröm- és műszempilla-építők szolgáltatásait is.

8 873 doboz cigaretta a magyar rendszámú mikrobuszban

Gyulára szállította volna anyagi ellenszolgáltatás fejében.

Áfaemelési trend Európában

ma.hu :)

Az általános forgalmi adó átlagos mértéke az EU-ban már átlépte a 21 százalékot; a cégeknek ezzel párhuzamosan egyre gyakrabban változó áfaszabályozásra és minden eddiginél hatékonyabb adóellenőrzésekre kell készülniük.

A könyvelést is bekötik az adóhatósághoz?

Szakértők szerint ki kellene alakítani egy olyan informatikai rendszert, amellyel a cégek könyvelési rendszereibe is betekinthetne online az adóhivatal.

Éltek az új lehetőségekkel a pénzügyőrök

freedigitalphotos.net

Közúti ellenőrzés során, két esetben is behajtották a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az adótartozást a Dél-Alföldön, az egyik esetben egy vontatót foglaltak le a pénzügyőrök, a másik esetben helyben kiegyenlítette tartozását az érintett személy.

Kereskedelmi láncokat ellenőrzött a NAV

Tizenhárom befejezett ügyben mintegy 2,7 milliárd forint be nem fizetett közterhet tártak fel az adóhatóság szakemberei a kereskedelmi láncok árubeszerzései kapcsán indított vizsgálatokban.

Hétmilliós fogás került elő a szemeteszsákokból

freedigitalphotos.net

Mintegy hétmillió forintot ér az a több száz karton cigaretta, amelyet szemeteszsákokba csomagolva egy furgon rakterében találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M70-es autóúton.

Határon átnyúló ügyletek áfa-kezelése: az év végéig kérhető állásfoglalás

Az állásfoglalás-kérésre vonatkozó kezdeményezés az európai uniós áfafórum keretében indult, Magyarország mellett 13 tagállam vesz részt benne.

Sokallta az útdíjat: letakarta a rendszámát a román kamionos

Letakart rendszámmal, útdíjfizetés nélkül közlekedő kamionost fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán.

Változott a fémtörvény: három illegális telepet számolt fel a NAV

A pénzügyőrök 3 különböző Pest megyei helyszínen (Dabason, Gyömrőn és Mikebudán) eddig több mint 5 millió forint értékű, 74 tonna fémhulladékot foglaltak le és szállítottak el. A várható büntetés: 17 millió forint.

50 százalékos SZJA kulcsot javasol az IMF

ma.hu

Aki gazdag, az fizessen arányaiban is többet. Sokkal többet. Legalábbis a Nemzetközi Valutaalap szerint.

Szja-bevallás csökkentett adattartalommal

Még mindig talál egyszerű megoldást az, akinek személyijövedelemadó-, azaz szja-bevallása nem a munkáltatója, és nem is a NAV közreműködésével készül el; az úgynevezett csökkentett adattartalmú bevallást május 20-áig nyomtatott és elektronikus formában is be lehet nyújtani a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz.

Hatékonyabbá vált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 15 százalékkal több jogellenes cselekményt derített fel 2013-ban 2012-höz képest, a szervezet tavaly közel 40 ezer ellenőrzést hajtott végre.

Majd' 40 kiló kábítószert találtak két autóban Tompán

Két gépkocsi motorterében 37 kilogramm kábítószernek minősülő anyagot próbáltak Magyarországra csempészni a tompai határátkelőhelyen.

Újabb illetékmentesség - de csak házastársak között

Az új mentességek az élettársi kapcsolatra nem alkalmazhatók, azok csak és kizárólag a házastársakat érintik.

Többmilliós hóvirággal készült a nőnapra - fotók!

Megközelítőleg 40 millió forint eszmei értékű hóvirágot szállított a sofőr - szerencsére a növények egy része visszaültethetők a földbe.

Cigarettafogás az M1-es autópályán

freedigitalphotos.net

Több mint száz karton adójegy nélküli cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es autópályán egy román rendszámú mikrobuszban.

Illegális ékszerkereskedő a Vaterán

Illegális, a Vaterán árusító ékszerkereskedőt buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a nemesfémeket hitelesítő hatóság.

Gyógyszercsempészeket fogtak Röszkén

freedigitalphotos.net

Előbb egy szerb nő személyautójának oldalkárpitjában találtak több mint 30 ezer alprazolam tartalmú tablettát. Röviddel később pedig egy teherautó átvizsgálása során bukkantak 450 ampulla tesztoszteronkészítményre.

Motorcsónakkal csempészték a cigarettát

Motorcsónakkal csempésztek át a Tiszán 12 millió forint értékű cigarettát Újkenéznél.

Fiktív számlákat értékesített

freedigitalphotos.net

Őrizetbe vettek Kecskeméten egy férfit, aki fizetésképtelen cégeket vett át, majd azok nevében nagy mennyiségű fiktív számlát állított ki és azokat értékesítette.

Ukrán testvérpár csempészte a cigarettát

Ukrán testvérpár bukott le 32 millió forint értékű csempészcigaretta-szállítmánnyal a záhonyi határállomáson.

Alaptörvénybe és nemzetközi szerződésbe ütközik a 98 százalékos különadó

Alaptörvénybe és nemzetközi szerződésbe ütköző a 98 százalékos különadóra vonatkozó törvényi rendelkezés, ezért megtiltotta az alkalmazását az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn meghozott határozatában.

Hamis vegyi áruk egy miskolci üzletben

freedigitalphotos.net

Hamisított mosóporokat, öblítőket és samponokat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Miskolcon egy úgynevezett 100 forintos üzletben, a bolt vezetője ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult szabálysértési eljárás.

Még két nap maradt a vállalkozói szja bevallására

A tételes költségelszámoló egyéni vállalkozók bevételei 2012-ben 1811,4 milliárd forintot tettek ki, közel annyit, mint az előző évben, fajlagos bevételük több mint 5 százalékkal nőtt, 7,5 millióról 7,9 millió forintra.

Február 25-ig kell bevallani a vállalkozói szja-t

freedigitalphotos.net

Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat a 1353 számú nyomtatvány kitöltésével.

Étolaj, cukor stb. - kétmilliárdos áfacsalást leplezett le a NAV

A bűnszervezet nyolc tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a cégláncolatban stróman ügyvezetőként közreműködő 5 hajléktalan férfit pedig közokirat-hamisítás miatt hallgatták ki.

Húszmillió forintnyi cigaretta menekült egy furgonnal a rendőrök elől

Több mint húszmillió forint összértékű cigarettát találtak a rendőrök egy, az igazoltatás elől menekülő furgonban a Dél-Alföldön.

Utolsó alkalom: még vissza lehet igényelni a pénztárgép-előleget

Hétfőn lehet utoljára visszaigényelni a visszavont engedélyű pénztárgépekre kifizetett előleget, foglalót, a jogosult vállalkozóknak az adóhivatal honlapján kell ezt jelezniük. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.