Internetadó - A szervezők szerint győztek a tüntetők

MTI fotó: Marjai János

Győzelemnek nevezték a tervezett internetadó elleni tüntetések szervezői pénteken Budapesten, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte az új adótípusról szóló javaslat visszavonását. A tüntetők ismét a József nádor téren gyűltek össze.

Zúgott a tér: "Mondjon le! Folytatjuk!"

Többezer ember töltötte meg a József nádor teret. Elkezdődött a második budapesti tüntetés.

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

"A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot."

Internetadó: ma este 6-kor újra tüntetnek a József nádor téren

A Facebookon szervezett adóellenes megmozdulások folytatódnak: a szervezők szerint egy trükkös "konzultációval" még mindig nyitva van a lehetősége az internetadó bevezetésének.

Közel háromtucat módosító javaslat érkezett a jövő évi adótörvényekhez

A jövő évi adótörvényekhez 34 módosító javaslat érkezett a képviselőktől, ezek közül 3 kormánypárti, 16 jobbikos, 8 LMP-s, 6 MSZP-s és 1 független képviselőtől érkezett.

Költségvetés plusz: hiányfinanszírozás és családtámogatás

A Fidesz üdvözli a kormány által benyújtott 2015-ös, "a magyar családokat támogató" költségvetési javaslatot.

Beterjesztették - változatlan a netadó felső határa: 700/5000 forint lesz

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az internetszolgáltatásra jövőre kiterjesztendő távközlési adóra előfizetésenként vezetik be a felső határt, amely magánszemély előfizetők esetében 700 forint, nem magánszemély előfizetők esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévő szabályokhoz.

Étolajban és cukorban utaztak - milliárdos áfacsalást tárt fel a NAV

Egymilliárd forintot meghaladó áfahiányt okozott a költségvetésnek egy szegedi könyvelő. Az adóhatóság nyomozói elfogásakor négy, cukorral és étolajjal teli kamiont lefoglaltak.

A korrupciós vád ellen tiltakozik, az amerikai kitiltásról hallgat a NAV

A NAV azt szeretné, ha a sajtó a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolna (be is számol - a szerk.).

Fidesz: a távközlési adót a szolgáltatóknak kell megfizetniük

A Fidesz a távközlési adó kiterjesztésénél is "szigorú törvénnyel" garantálja, hogy a szolgáltatók ne háríthassák át a költségeket az előfizetőkre.

Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

freedigitalphotos.net/patrisyu

A szolgáltatókra kirótt távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó - hívta fel a figyelmet az adócsomagban foglalt rendelkezésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára.

Jövőre ennyivel emelkednek a nyugdíjak

Jövőre 2,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem kell változtatni a SZÉP-kártya adózásán a Szállodaszövetség szerint

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, hogy ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein, döntően a kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és munkahelyek védelme érdekében.

Kábelkommunikációs szövetség: a módosított tervezet sem elfogadható

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az internetadó bevezetését, annak módosított tervezetét is elutasítják, és felkérik a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatot.

Több mint ötezer doboz cigarettát szagolt ki a NAV

Fotó: NAV

Többezer doboz magyar adójegy nélküli füstölnivalót találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy százhalombattai és két budapesti illegális cigarettaraktárban.

Új adók jöhetnek a helyi önkormányzatoknál is

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák.

Az új adószabályokról kezdenek vitát a képviselők

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

Rogán: a lakosságnak 700, a cégeknek 5000 forint legyen a felső korlát!

Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja - hasonlóan a telefonadóhoz - magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen.

Internetadó: a kormány támogathatónak tartja a felső plafont

freedigitalphotos.net/patrisyu

"A kormány támogathatónak tartja azt a fideszes felvetést, hogy 700 forintban maximalizálják az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adó felső mértékét."

Több milliárd dollárnyi adómegtakarítást buknak

A folyamatos nemzetközi nyomás eredményeként megszüntetik a "Double Irish"-ként elhíresült adótervezési lehetőséget.

Közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer az áfacsalások ellen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelenleg is több büntetőeljárást folytat élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt...

NAV: Az egyetemisták is számítanak

Ha a gyermek felsőoktatási intézmény hallgatója lesz, szüleinek már nem jár utána a családi pótlék. Azonban ha van olyan tagja a családnak, aki után továbbra is jár a kedvezmény, az egyetemistát is figyelembe kell venni az összeg megállapításakor.

Szakértő: az internetadó miatt esett a Magyar Telekom, így a BUX is

freedigitalphotos.net/arztsamui

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,11 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 17 298,24 ponton zárt szerdán.

A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.

Internetadó: a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács a javaslat visszavonását sürgeti

freedigitalphotos.net/adamr

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) álláspontja szerint az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól.

A mentőcsomag fékezi az ingatlanpiacot

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Duna House ingatlanközvetítő hálózat szerint amíg a válságot követő 5 év ingatlanpiacát a vásárlók hiánya jellemezte, úgy idén éppen az eladókból van kevés, mert a devizahiteles mentőcsomag miatt sokan kivárnak.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

A NAV lement a Balatonra

Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Jelentős adótartozásra is fényt derítettek az ellenőrök egy Balaton-parti baromfifeldolgozó vállalkozásnál, amely 10 be nem jelentett dolgozót foglalkoztatott.

Változások a helyi adókban

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Változások az otthoni pálinkafőzésben

Az Országgyűlésnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége, ezenkívül a magánfőzéshez kapcsolódó kedvezmények csak a gyümölcstermesztő magánszemélyekre vonatkoznának.

Kiterjesztik a különadót a befektetési alapokra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Kiterjeszti a különadót a befektetési alapokra a kormány által kedden benyújtott adótörvény-javaslat, amely lehetővé teszi azt, hogy a 2014. január 1-jén ukrajnai leányvállalattal rendelkező, bankadó fizetésére kötelezett hitelintézet az ukrán cégében elszámolt értékvesztést levonja a bankadóból.

Változások a személyi jövedelemadóban

Nőnek a családi kedvezmények, mérséklődik viszont a cafetéria-rendszer kedvezménye, és változik az egész életre szóló életbiztosítások szabályozása is a személyi jövedelemadózás (szja) területén a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján.

Benyújtotta a kormány az adótörvény-javaslatot

freedigitalphotos.net/cescassawin

A helyi adókról szóló törvény módosítása révén a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere jelentősen bővül, az önkormányzatok települési adót vezethetnek be bármely adótárgyra, ha az nem képezi törvényben szabályozott közteher tárgyát.

Fegyver, lőszer, pálinka egy szobi tanyán

Négy fegyvert, több mint száz lőszert, különböző trófeákat és prémeket, valamint több mint tizenöt hektoliternyi illegálisan előállított pálinkát találtak egy szobi tanyán.

Nem változik a vállalkozások adózása

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése.

Adókedvezmény a fiatal házaspároknak

A kormány adókedvezménnyel ösztönözné a házasságkötést, ezért a fiatal párok havi 5 ezer forintos adókedvezményt kapnak a házasságkötést követő két évben.

Elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer áll fel jövőre

freedigitalphotos.net/nuttakit

A rendszer célja az áruk valós útjának nyomon követése, hogy az országban ne lehessen forgalomba hozni olyan árut, amely előzetesen nem volt bejelentve az adóhatósághoz.

Kiszagolta a rendőrkutya az ukrán csempészcigit

Illusztráció: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Négymillió forintnyi csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök és a határrendészek egy barabási lakatlan ingatlan kertjében.

Több mint 10 milliós bírságra számíthat a "vasazó" férfi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tetten értek Abonyban egy fémfelvásárlót, aki illegális fémkereskedelem miatt több mint 10 millió forint bírságra számíthat.

Hajóból szivattyúzták a gázolajat

Fotó: Facebook/NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei több mint 2500 liter adózatlan, jelölt gázolajat találtak egy Duna menti ingatlanon. Az elkövetőt épp tetten érték, amikor gázolajat szivattyúzott egy hajóból.

Hatalmas mennyiségű cigarettát és dohányt foglalt le Borsodban a NAV

Kétezer-ötszáz doboz csempészett, főleg ukrán cigarettát és több mint száz kilogramm vágott dohányt foglaltak le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pénzügyőrök az elmúlt egy hónapban.

1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglalt le a NAV

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Több mint 2500 liter, 1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) járőrei, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot.

Nem lesz a hagyaték része az értékpapírszámla

Az értékpapírszámlán és az ügyfélszámlán nyilvántartott pénzügyi eszközök nem tartoznak a számlatulajdonos hagyatékába, azokat az általa megjelölt kedvezményezett kapja a számlatulajdonos halálakor.

Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrádban

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint tíz tonnányi jelöletlen, azonosíthatatlan származású gyümölcsöt és zöldséget semmisítettek meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának munkatársai.

Budapesti családi házban volt a cigarettadepó

A nyomozás szálai Somogy megyéből vezettek a fővárosba, ugyanis a csempészbanda irányítója egy Siófokon bejelentett román állampolgárságú férfi.

Kamu volt a Sofőrszótár

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Hamis szótárakat gyártott egy Békés megyei fuvarozó cég alkalmazottja a kamionsofőröknek, ezzel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának.

Minden negyedik ellenőrzésnél hiányosságot talált az adóhatóság

Az adóhatóság hétfői tájékoztatása szerint a mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot, 70 esetben került sor 12 napos üzletbezárásra.

Október 31-én lejár a diákigazolvány

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra.

Adóelkerüléssel vádolja az Amazont az EB

Az online kiskereskedelmi óriás és Luxemburg megállapodása uniós szabályokat sérthet.

Nem fizet osztalékot a Magyar Telekom

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A Magyar Telekom a most rendelkezésre álló információi és jelenlegi tervei szerint várhatóan nem fog osztalékot fizetni az idei eredmény után.

Lecsapott a NAV a Facebookra

A NAV pénzügyőrei Facebookon hirdetett védjegyoltalom alatt álló ruhákat foglaltak le több mint 200 ezer forint értékben egy budaörsi telephelyen.

Feketemunkások miatt zárolták a vegyipari cég vagyonát

A Veszprémi Járásbíróság a költségvetési csalással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását elrendelte. Tettéért akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet.

Retteghetnek az adócsalók: Közép-Európa összefog

Szorosabbra kívánja fűzni együttműködését az adócsalások elleni harcban hat közép-európai ország - ebben állapodott meg a négy visegrádi ország, valamint Németország és Ausztria szakminisztere csütörtökön Prágában.

Nem, nem a "beteg" gyermek kezdett túl korán dohányozni...

Magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti ellenőrzés során egy lakásban. A csempészáru egy gyermek ágya alól került elő.

Az államadósság nemsokára utoléri a GDP-t

A március végi 84,5 százalékról 85,0 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság a második negyedév végére - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Fű alatt: dohányelosztó központot számolt fel a NAV

Fotó: freedigitalphotos.net/kai4107

Illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a nyomozók 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le

Több mint öt tonna fémet foglalt le a NAV

A pénzügyőrök tetten értek egy embert, aki fémhulladékként próbált eladni egy ipari elosztószekrényt.

Illegális cigarettaraktárt számolt fel a NAV Miskolcon

Sok száz doboz ukrán cigarettát és vágott dohányt találtak a pénzügyőrök Miskolcon, egy panelház első emeleti lakásában, amelyet lényegében cigarettaraktárként használt a bérlője; ellene orgazdaság bűncselekménye miatt eljárás indult eljárás.

Vesztegetéssel gyanúsítanak két NAV-ügyintézőt

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

A gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két ügyintézője pénzért adott úgynevezett nullás adóigazolásokat vállalkozásoknak, amelyek így közbeszerzési pályázatokon indulhattak, illetve banki hiteleket vehettek fel.

10+1 hasznos tanács a külföldi internetes rendeléshez

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán - az internetes nemzedék igényeinek és a kor szellemének megfelelő helyen - tette közzé, hogy mire kell figyelni, ha külföldről rendelünk a netről.

Vége lesz a magyarországi adóparadicsomnak?

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Véget vetnének a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának - a G20 pénzügyi vezetői szerint olyan világvállalatokat is érinthetnek majd a törekvések, amelyek Magyarországon működnek.

Postai csomagban lapult a krokodil

A krokodilok veszélyeztetett állatnak minősülnek, így a bőrükből készült termékek behozatalához CITES engedély szükséges.

A Négy Tigris túloldalán is keményen büntettek a hatóságok

A Ganz-telepen több millió forintos bírságot szabnak ki.

Kempingüzemeltetőket büntettek a fináncok

A Zala megyei kempingek szolgáltatásainak ellenőrzése során a vizsgálatok közel harmadában tapasztaltak jogsértéseket.

Sokan továbbra sem nyilatkoznak az szja 1+1 százalékáról

Az adóhatóság augusztus 27-ig mintegy 4,581 millió adófizető magánszemély 2013. évi szja bevallását dolgozta fel, közülük 3,962 millió magánszemély - 86,5 százalék - nyilatkozhatott volna összesen 23,2 milliárd forintról.

Továbbra is Budapesten a legmagasabbak a jövedelmek

freedigitalphotos.net/cescassawin

Tavaly is a fővárosban volt a legmagasabb a magánszemélyek által bevallott átlagjövedelem, 228 941 forint, míg a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Beregben, 132 309 forint, 171 590 forintos országos átlag mellett.

Tavaly 4 százalékkal nőtt a magánszemélyek jövedelme

A magánszemélyek jövedelme a megelőző évhez képest tavaly 333,5 milliárddal 8761,9 milliárd forintra emelkedett, adókötelezettségük pedig 1356,9 milliárdról 1318,3 milliárd forintra mérséklődött.

NAV: több a nyereséges vállalkozás, de kevesebb a nyereség

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A társas vállalkozások 2013-ban 2713 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el a NAV adatai szerint, 6,4 százalékkal - 184 milliárd forinttal - kevesebbet az előző évinél, az eredményt a pénzügyi műveletek veszteségének jelentős növekedése rontotta.

43,5 tonna fémhulladék a Tüzép-telepen - engedély nélkül

Egy gazdasági társaság által Tüzép-telepként üzemeltetett ingatlan ellenőrzésekor találtak rá a 2,5 millió forint értékű fémhulladékra.

Törvényjavaslat a 98 százalékos különadó elszámolásáról

freedigitalphotos.net/cescassawin

A kormány a parlament elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amelynek egyik része a 2 millió feletti végkielégítéseket az elmúlt években sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról rendelkezik úgy, hogy helyette alacsonyabb mértékű átalányközterhet állapít meg.

Társasutazást rendeltek a feketéző fuvarostól - a fináncok

A teleautós szolgáltatást igénybe vett revizorok a pihenőhelyeken próbavásárlásokat is tartottak, amelyek felénél szintén szabálytalanságokat tártak fel.

Újabb nagyszabású razziát tartott a NAV - bőven találtak szabálytalanságot

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az utóbbi évek legnagyobb volumenű akciójával folytatta a vendéglátóhelyek ellenőrzését. Kétszáz NAV-os belvárosi éttermekben, kávézókban és kocsmákban töltötte a szombatját, nem öncélúan. Volt olyan exkluzív étterem, ahol nemhogy online pénztárgép nem volt, de még nyugtát sem kaptak a vendégek.

Piknikelni ment a NAV a Városligetbe

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Meglepő fordulatot vett néhány vendéglátós napja, amikor egy városligeti piknikre ételeket, italokat szállítottak ki. A megrendeléseket átvevő, bulizó társaság annak rendje és módja szerint kifizette a cechet...

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.