Illegális fémtelepet találtak Kőszeg közelében

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A telepen több mint egy tonna rézkábelt, vas- és alumíniumhulladékot találtak, amelyről az ingatlan tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy azt lomtalanítások alkalmával és hulladéktelepekről gyűjtötte össze, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezik.

Már látja az áruautomaták felét a NAV

Napokkal a határidő előtt már 14 ezer ital- és élelmiszer-automatára kértek regisztrációs kódot az üzemeltetők.

Éjjel-nappal blokkol a NAV

Futószalagon gyártja a tiltó határozatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Magyarországon illegálisnak számító online szerencsejátékok ellen.

Több játékadó érkezik az államkasszába

A költségvetés jól járt a szerencsejáték-piac bővülésével, februárig már 6,3 milliárd forint játékadó folyt be az egész évre tervezett 39,7 milliárdból, míg tavaly ilyenkor még csak 5,3 milliárd forint volt a bevétel.

Illegális olajlepárló üzem Ágasegyházán

A pénzügyőrök még csütörtökön az ingatlan melléképületében egy éppen működő ásványolajtermék-lepárló berendezést, valamint megközelítőleg tízezer liter már legyártott ásványolajterméket foglaltak le.

Csempészésre átalakított ukrán autót foglaltak le Szatmárban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az ukrán sofőrt és járművét Sonkádon ellenőrizték a pénzügyőrök, és a kocsi tolóajtajának küszöbénél gyanús nyomokat láttak.

Megdobták az adóbevételeket az online pénztárgépek

Jelentősen nőttek az adó- és vámbevételek a közép-magyarországi régióban.

Pénztárgépek: idén már kevés az esély a bővítésre

freedigitalphotos.net/dan

A magyar Pénztárgép Szövetség elnöke szerint kevés az esély, hogy még az idén bevezessék az online gépeket a taxisok és a fodrászok körében.

Illegális számítógépbolt, szerviz és záloghitelezés Pécsen

A pénzügyőrök figyelmét egy online kereskedelmi portálon talált, informatikai eszközöket kínáló hirdetések keltették fel.

Vida Ildikó nem jelent meg a költségvetési bizottság előtt

freedigitalphotos.net/cescassawin

Levelében a NAV elnöke azt írta: az adóhivatal minden kétséget kizáróan megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben van, a meghallgatás lehetőségével nem kíván élni.

Négymillió forintnyi illegális parfüm Nagylaknál

A pénzügyőrök egy olasz személygépkocsit ellenőriztek Nagylak térségében, amelyet egy román férfi vezetett. A csomagtér átvizsgálásakor egy nagyobb kartondobozra lettek figyelmesek...

300 millió forint értékű hamis terméket foglaltak le március elejéig

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

És több mint 100 büntetőeljárásban indult nyomozás, amelyekben mintegy 900 millió forint okozott kárt állapítottak meg.

Arannyal bélelt autó

Három kilogramm, be nem jelentett aranyat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Beregsuránynál, egy Ukrajna felől érkező autó átvizsgálása után.

Megkezdődött az új jövedéki törvény kidolgozása

freedigitalphotos/adamr

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére megkezdődött az új jövedéki törvény kidolgozása, a törvényjavaslat várhatóan 2016 tavaszára készülhet el.

Korrupció gyanúja miatt vádat emeltek egy volt pénzügyőr és társai ellen

Vádat emeltek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt pénzügyőre és 14 civil társa ellen. Az alezredes két éven át pénz ellenében nyomozati adatokat adott ki olyan embereknek, akik ellen büntetőeljárás indult, illetve indulhatott volna az adóhatóságnál.

NAV: az ekáer piachoz juttatja a tisztességesen adózó cégeket

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Különösen igaz ez a hús-, a zöldség-gyümölcs- valamint az építőanyagpiacra.

Egyre többen kérik a navos bevallást

Míg 2012-ben 231 ezren, addig egy évvel később 290 ezren, tavaly pedig már 317 ezren kérték meg a NAV-ot, hogy készítse el bevallásukat.

Két év múlva a NAV készítheti el az szja bevallásokat

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A cégek és magánszemélyek számára 2017-től megszűnik az adóbevallás jelenlegi rendszere.

Informatikai fejlesztések a NAV-nál

Az Elektronikus Közigazgatási Operatív Programon (EKOP) belüli három kiemelt projekt megvalósítása 9 milliárd forintba került és teljes mértékben uniós forrásból valósult meg.

Rég lejárt szavatosságú kekszeket, márkás csokikat akartak piacra dobni

132 raklap lejárt szavatosságú élelmiszert és elektronikai eszközt, valamint a szavatossági idő átdátumozásához használatos vonalkódos címkéket, dátumbélyegzőt, dátumcímkéket és festékszóró pisztolyt találtak egy gazdálkodó telephelyén Bács-Kiskun megyében.

Fémes fogás a NAV-nál

Illusztráció: NAV

Több mint három tonna, szabálytalanul felhalmozott fémhulladékot foglaltak le Budapesten és Pest megye több településén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a kiszabott bírságok összege meghaladja a hárommillió forintot.

Reklámadó: módosításokkal, de megtartani

freedigitalphotos/iosphere

A kormány a jövő héten tárgyal arról, milyen módosításokkal lehet megtartani a reklámadót a magyar adórendszerben.

Betiltották a reklámadót - vajon meddig?

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az Európai Bizottság a Magyarországon tavaly nyáron bevezetett reklámadó ügyében, a lezárásig pedig felfüggesztő hatályú tilalmat vezettek be erre az adónemre.

Hamis sportcipőkkel volt tele a kamion

freedigitalphotos.net/John Kasawa

13 ezer pár, hamis márkajelzéssel ellátott sportcipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajkánál, egy Szlovákiából érkezett kamionban.

A számvevőszék hiányosságokat tárt fel a NAV-nál

A NAV, a feladatköréből adódóan, évről-évre a számvevőszéki ellenőrzések látókörébe kerül, s az ÁSZ az elmúlt években az ellenőrzései során tapasztalt kockázatokat összegezve döntött a NAV több tevékenységi területére vonatkozó ellenőrzésének megindításáról.

Rokonait segítette csaláshoz egy szabolcsi MVH-dolgozó

freedigitalphotos/adamr

Rokonait segítette területalapú támogatási csaláshoz a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dolgozója.

Vigyázzanak az (állat)orvosok a páciensekkel - NAV-osok lehetnek

A hivatal 2015-ös ellenőrzési irányai szerint a magánorvosok, és az állatorvosok is a vizsgálódások középpontjában lesznek.

Adóellenőrnek kiadva magukat kaszáltak a piacokon

Előadták, hogy 20, 50, illetve 200 ezer forint fejében megsemmisítik a jegyzőkönyvet, így az érintettek ellen nem indul eljárás.

Olaszország véget akar vetni a vatikáni adóparadicsomnak

Az IOR vatikáni bank nem egyházi olasz ügyfeleinek listáját kéri a pápai államtól az olasz kormány. Az olasz sajtó szerint csaknem négyszáz olasz birtokol vatikáni számlát tetemes összeggel anélkül, hogy ez után adót fizetne.

Szabolcsiként árulták volna a lengyel almát - közbelépett a NAV

freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

48 tonna bizonytalan eredetű, de feltételezhetően Lengyelországból származó, magyarként érékesíteni tervezett almát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy érpataki raktárban.

A NAV nem kivételezik az amerikai cégekkel

Az amerikai érdekeltségű cégek adóhatósági kapcsolatai átlagosnak mondhatók a többi céghez képest, és az adóhivatal vizsgálata szerint adóteljesítményüknek, működési kockázatuknak megfelelő, más adózókkal ekvivalens adóhatósági bánásmódban részesülnek.

110 milliárddal több adóbevétel a tavalyinál Dél-Alföldön

freedigitalphotos/renjith krishnan

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi egységei 2014-ben 543,3 milliárd forint bevételt értek el 2014-ben, 110 milliárddal többet az előző évinél.

Nem fizették az áfát - 25 ezer pár cipőt foglalt le a NAV

25 ezer pár cipőt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban, egy frissen alakult kft-től, mert a cég nem fizetett áfát. A 20 millió forint értékű áruval megrakott kamionra tagországi adatszolgáltatás hívta fel a NAV figyelmét, továbbá az is gyanút keltett, hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) nem jelentették be a fuvart.

Ismét elérhető az ekáer-rendszer

freedigitalphotos.net/nuttakit

A kedd este fél nyolctól az ekáer-rendszerben (elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer) fennálló központi hálózati problémát 23 óra 10 perckor elhárították.

Több tízezer hamis cipőt és ruhaneműt foglaltak le

Több mint 21 ezer pár hamis cipőt és papucsot, 13,5 ezer hamis pólót és nadrágot, valamint 3 ezer hamis baseballsapkát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten, az áruk összértéke csaknem 200 millió forint.

Márciustól hatályosak az új ekáer szabályok

freedigitalphotos.net/dan

Első alkalommal március 11-től kell kockázati biztosítékot nyújtaniuk az erre kötelezett, kockázatos termékeket fuvarozó vállalkozásoknak.

Jaj a be nem jelentett élelmiszer-automatáknak!

Célirányos ellenőrzésekkel derítené fel az adóhatóság a március 31-i határidőig be nem jelentett élelmiszer-értékesítő automatákat, a bejelentési kötelezettségüket nem teljesítő üzemeltetőket.

Hamis számlákkal igazoltak egy 180 milliós pályázati támogatást

freedigitalphotos.net/adamr

Faipari gépek vásárlására, valamint 79 dolgozó ez év január közepéig tartó folyamatos foglalkoztatására kaptak ennyit.

Újra a pálinkafőzéssel van probléma: nem lehet adómentes egy decije sem

Ismét kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság csütörtökön, mert továbbra is úgy véli, hogy a házi pálinkafőzés jövedéki adójának szabályozása uniós jogot sért.

Gázolaj, kannabisz és fegyverek Vecsésen

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Csaknem kétezer liter adózatlan gázolajat, 97 tő kannabiszt, valamint lőfegyvereket találtak egy vecsési házban és udvarán.

15 ezer doboz csempészett cigaretta egy magyar kamionban Pécsett

A pénzügyőrök a Debrecenből Olaszországba tartó jármű rakományát az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerrel (ekáer) összefüggésben vizsgálták át.

Volt némi himihumi, de kaptak nyugtát a torkosok

freedigitalphotos/Idea go

Hatvanhárom vizsgálatból mindössze ötször találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi revizorai a torkos csütörtöki ellenőrzésen.

Ausztriában is kapós az ukrán cigaretta?

Háromezer doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak a Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya komáromi lehajtójánál egy osztrák autóban.

Gyakran éri atrocitás a pénzügyőröket

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A NAV szerint évente 15-20 alkalommal fordul elő, hogy munkatársaikat olyan súlyos inzultus éri, amely miatt feljelentést tesznek a rendőrségen, de a hétfői esethez hasonlóra nem volt példa.

Egyéni vállalkozók: szerda a határidő!

Az egyéni vállalkozóknak, és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek 2015. február 25-ig kell eleget tenniük személyijövedelemadó-bevallási és fizetési kötelezettségüknek.

A költségvetési csalások okozzák a legnagyobb kárt

freedigitalphotos/patpitchaya

2014-ben az e körbe tartozó bűncselekmények elkövetési értéke tette ki az összes elkövetési érték 93,28 százalékát, 138,81 milliárd forintot.

Több tízezer embert érint ez a fontos adóhatáridő

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezett őstermelőknek, magánszemélyeknek valamint evás egyéni vállalkozóknak február 25-éig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat.

Húszezer végrehajtást bonyolítottak tavaly Nógrádban

freedigitalphotos.net/FrameAngel

30 ezer vállalkozó és magánszemély van a hátralékosok között, 5,3 milliárdos adósságukból már 3,2 milliárd forintot szedtek be a végrehajtásokkal.

Valami nagyon bűzlött a parfümnél - két és fél milliárdnyi áfáról "feledkeztek meg"

Illegális parfüm-nagykereskedő bűnszervezet ellen indult eljárás.

Dohányból akart dohányt csinálni

FB/NAV

Piacon vásárolt, otthon feldolgozott dohányt csomagolt eredeti, adójeggyel is ellátott cigarettás zacskókba egy ceglédi férfi.

12 tonna jelöletlen mandarin

12 tonna mandarint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy fővárosi nagybani piacon. A teherautónyi gyümölcs jelöletlen volt, eredetét nem tudták megállapítani, ezért megsemmisítették.

Idén is mindent ellenőriz a NAV

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az adóhatóság revizorai az idén is mindent ellenőriznek, amit tavaly, így fókuszban marad többek között az internetes kereskedelem, kiemelt figyelemre számíthatnak az egyéni vállalkozók, a pénztárgépek használatát pedig kockázatelemzésen alapuló ellenőrzés váltja fel.

Kasszasiker az új pénztárgép

Tavaly 227 milliárd forinttal több befizetendő áfát vallott be a kereskedelmi szektor, mint 2013-ban.

Deloitte: a kiszámíthatatlanság a legnagyobb gond a magyar adórendszerben

freedigitalphotos.net/anankkml

A magyar válaszadók 100 százaléka véli úgy, hogy nagy az adózással kapcsolatos bizonytalanság az országban, 93 százalékuk szerint ennek fő oka a jogszabályok gyakori változása.

Négyszázmillió, "adómentesen" - baranyai fémkereskedők

A látszólag szabályos fémkereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó család több országot érintő "körhintacsalást" követett el hatalmas mennyiségű fémhulladék felhasználásával.

Százmilliárdok a munkaadóknak

freedigitalphotos.net/anankkml

Az elmúlt két évben százezer vállalkozás jutott munkahelyvédelmi adókedvezményhez, az állásvédő lehetőség ma már több mint nyolcszázezer dolgozó kenyérkeresetét garantálja a versenyszférában.

A márciusban elszámolható üzemanyagárak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban márciusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Fegyvereket és lőszereket találtak egy bosnyák utasnál Tompán

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A pénzügyőrök egy Szerbia és Hollandia között, menetrend szerint közlekedő autóbuszt és utasait ellenőrizték kedden a tompai határkirendeltségen.

Február 16-ig lehet kérni az egyszerűsített adóbevallás elkészítését

A magánszemélyek legkésőbb február 16-áig kérhetik az adóhatóság közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez.

Agrártámogatási csalások: vádemelést javasol a NAV

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A NAV pénzügyi nyomozói különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás kísérlete, valamint hivatali visszaélés és befolyással üzérkedés megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást.

Egyre többen figyelik külföldről az ekáert és az online pénztárgépeket

"Minden kormányzatnak szüksége van az eredményesebb adóbeszedésre, a költségvetési bevételek biztosítására."

Európa legnagyobb illegális cigarettagyárát számolták fel Vecsésen

Fotó: archív

A törvénytelen gyártással az elkövetők kétszázmillió forint jövedéki adót csaltak el.

Ősszel, az adócsomaggal együtt fogadhatják el a bankadó csökkentését

Erről hétfőn írt alá szándéknyilatkozatot a kormány és az Erste Bank.

Rájár a rúd a cigarettacsempészekre

FB/NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint hatezer doboz adózatlan cigarettát és 5 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon.

A bankadó 60 milliárd forinttal csökken 2016-ban

Jelentősen csökken a bankadó a következő években

freedigitalphotos.net/anankkml

Újabb illegális fémtelepet számolt fel a NAV - tízmilliós bírság jöhet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei illegális fémtelepet számoltak fel a napokban Halásztelken. 2 tonna fémet, valamint egy tehergépkocsit is lefoglaltak az akcióban.

Egymilliárd forint feletti helyi adóbevétel Nyírbátorban

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Az önkormányzat adóbevétele 1 milliárd 10,6 millió forint lett, több mint 126 millió forinttal több a 2013. évinél, amikor 884,3 millió forintot fizettek be az adózók.

NGM: nem támogatható a NAV-dolgozók életpályamodellje

Ha a költségvetési mozgástér lehetővé teszi, elsőként a családoknál és a gazdasági növekedést, foglalkoztatást biztosító vállalkozásoknál hagy több pénzt a büdzsé, és nem a NAV pénzügyőreinél.

Csempészett cigarettát fedezett fel a vasúti röntgen Eperjeskén

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A pénzügyőrök a vagonban húsz, fekete fóliába csomagolt dobozt találtak, tízezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettával. A 7,5 millió forint értékű dohányárut lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás.

Február 16-ig lehet kérni az egyszerűsített szja-bevallást

Aki élni kíván a lehetőséggel, annak február 16-ig a 1453NY jelű adatlapot kitöltve kell elküldenie postán, vagy az ügyfélkapun keresztül, de leadható személyesen a NAV valamely ügyfélszolgálatán.

Kokaint találtak mosógépalkatrészekbe rejtve a reptéren

Fotó: police.hu

Mosógépalkatrészekbe rejtve 800 gramm kokaint találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy csomagban a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, két külföldi állampolgárt a rendőrök őrizetbe vettek.

Nem jár automatikusan a nyugdíjbiztosítás utáni adókedvezmény

Múlt év elejétől újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerződők ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza.

Már átutalással is ki lehet fizetni az illetéket

Az átutalási bizonylat közlemény rovatában a felülvizsgálni kért hatósági döntés ügyszámát is fel kell tüntetni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.