Nem fizeti az adót? Elkobozzák a macskáját!

freedigitalphotos.net/adamr

Az orosz behajtók sajátos módszerekkel bírják rá az adósokat a törlesztésre.

Szanyi Tibor európai adó- és illetékuniót kezdeményez

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője jövőre javaslatot tesz egy egységes európai adó- és illetékunió kialakítására.

Adócsaló húskereskedők: több mint 630 millió forint vagyont zároltak

Az irányító férfi kft.-je stróman cégeken keresztül húskészítményeket vásárolt külföldről, majd az árut hazai társaságoknak továbbértékesítette.

Brüsszel minden uniós tagállamtól információkat kér

Az Európai Unió összes tagállamától információkat kér az Európai Bizottság arról, hogy szoktak-e külön adómegállapodásokat kötni vállalatokkal.

Kétmilliárdos adókedvezményt kapott a BAT

freedigitalphotos/ kai4107

Pécsi munkahelyekért cserébe kétmilliárd forinttal kevesebb rendkívüli egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek (BAT) 2015-ben.

Megbukott az 50 milliós dohányüzem

Illegális dohányüzemet és egy cigarettacsempész-bandát buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói Nyíregyházán.

Termékbemutatókra specializálódott cég bukott meg a NAV vizsgálatán

freedigitalphotos.net/anankkml

Adóhiányt állapított meg, illetve bírságot szabott ki csaknem 43 millió forint értékben egy termékbemutatókra specializálódott vállalkozásra a NAV.

Nemsokára csökkenHET a társasági és a bankadó

A kormány készen áll a társasági adó csökkentésére, s Varga Mihály a hitelezés, s ezen keresztül a beruházások, fejlesztések élénkítése érdekében elképzelhetőnek tartja a bankadó csökkentését is.

30 tonna fémhulladék a kertben

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgon rakteréből 620 kilogramm, valamint egy családi ház kertjéből és garázsából 30 tonna háztartási fémhulladékot foglaltak le.

December 22-ig kell dönteni az eváról

December 22-ig jelentkezhetnek be az egyszerűsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvény hatálya alá 2015-re a vállalkozások, és addig lehet kijelentkezni is alóla.

Figyelem! Közeledik az adófeltöltés határideje

Fotó: archív

A beszámolójukat a naptári év alapján készítő vállalkozásoknak december 20-i hatállyal kell az éves várható adó összegére kiegészíteniük a 2014-ben már megfizetett társasági- és iparűzésiadó-előlegeket, innovációs járulékot, valamint a reklámadót és a szektorokra jellemző különadókat.

Számlagyárat számoltak fel Tatabányán

Az ügyben 43 olyan társaság érintett, amely számlát vásárolt a számlagyártól, így jogtalanul csökkentette a befizetendő áfáját.

Ismeretlen eredetű gázolaj és tiltott pálinkafőző

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Érden, valamint Diósdon egy magánszemély ingatlanán 2800 liter gázolajat és illegális pálinkafőzőt foglaltak le.

Az új uniós áfaszabályok jelentős terhet rónak a kisebb cégekre

freedigitalphotos.net/anankkml

"Növekvő bürokratikus terhekkel kell számolniuk a jövő évtől a külföldre elektronikus szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknak, ami főként azokat a kisebb vállalkozásokat fogja sújtani, amelyek nem rendelkeznek kiterjedt nemzetközi hálózattal."

Dübörög a főváros: nőttek a jövedelmek

Az elmúlt évi személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint összességében 32 milliárd forinttal csökkent a fővárosi és a Pest megyei magánszemélyek adóterhe, miközben összjövedelmük több mint 109 milliárd forinttal nőtt.

Alumíniumtömbökkel csalták el a milliárdos áfát

A Miskolc környéki elkövetők olyan fiktív láncolatot működtettek, amelyben létező, de valós tevékenységet nem folytató szlovákiai és magyarországi székhelyű cégeket használtak.

Közel egymilliós cigarettafogás egy moldovai személyautóban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A kocsiban az ajtókba és az ülések alá elrejtve összesen 900 doboz moldovai zárjegyes cigarettára bukkantak.

Hőkamera és keresőkutya segítségével fogták el a cigarettacsempészt

A hamis magyar rendszámú autóval közlekedő férfit kedden este Beregdarócon akarták ellenőrizni, de a jelzésre nem állt meg járművével, nagy sebességgel elhajtott.

Módosul a jövedéki adó végrehajtási rendelete

freedigitalphotos.net/zirconicusso

Jövőre az önkormányzatnak fizetendő évi 1000 forintos átalányadó ellenében 50 liter 86 térfogatszázalék etil-alkoholt tartalmazó párlatot lehet otthon főzni.

Strómannal vetetett meg 83 járművet egy baranyai autókereskedő

Büntetőeljárást kezdeményezett a NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága egy baranyai autókereskedő ellen, aki 83 gépjárművet vetetett meg egy rendkívül rossz körülmények között élő férfival, hogy elkerülje az illetékfizetést.

11 kiló marihuánán üldögélt

Fotó: NAV

Ideges viselkedése buktatta le a pénzügyőrök előtt az albán férfit.

Pontosított az Állami Számvevőszék a NAV-val kapcsolatban

Közleményben pontosította a félreértések tisztázása érdekében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a keddi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre adott válaszát.

Újabb bázisolajjal üzletelő bűnszervezet bukott le

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Alig fél évvel a bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenőolajjal - üzletelő és a költségvetésnek nyolcmilliárd forint kárt okozó bűnszervezet leleplezése után újabb hasonló tevékenységet folytató bűnözői csoport bukott le az Észak-Alföldön.

Az adótanácsadás a legnépszerűbb külsős szolgáltatás

A Magyarországon tevékenykedő multik mintegy kétharmada veszi igénybe külsős tanácsadók segítségét, a legnépszerűbb az adótanácsadás, amiről jellemzően a helyi menedzsment dönt.

"Továbbra is kiszámíthatatlanul változik az adórendszer"

A Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó szerint a 2015-ös adócsomag nem csökkenti számottevően a hazai vállalatok terheit, és a törvényben továbbra is váratlanul jelennek meg jelentős adóteher-növekedést eredményező módosítások.

Megint bukott egy szállítmány - 10 000 doboz cigaretta az utastérben

Fotó: NAV Facebook

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Kecskeméten egy személyautóban több mint 8 millió forint értékű, adózatlan cigarettát találtak.

NAV: december 22-éig kell döntenie az eváról

A NAV tájékoztatása szerint azoknak, akik 2014-ben az eva szerint teljesítették adókötelezettségüket, és 2015-ben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újra bejelentkezniük.

Szigorított családi kedvezmény: nehogy azt higgye, hogy csak úgy megkapja!

Freedigitalphotos.net/chanpipat

Megváltoztak a családi kedvezmény érvényesítésének feltételei, nézze meg, hogy sorba kell-e állnia a NAV-nál!

Négy csempészautó bukott le a szabolcsi határállomásokon

A kocsikat átvizsgálták, cigaretta keresésére kiképzett kutyát is alkalmaztak, így az autók rejtekhelyein, a megváltoztatott üléstámlák, alvázak, ajtók, kárpitok, motorterek, műszerfalak és csomagterek mögött összesen 29 648 doboz dohányárut találtak.

"Tessék továbbhaladni, nincs itt semmiféle korrupció!"

A NAV nyilvánosságra hozza az azonnali vizsgálat dokumentumait. A refrén: Horváth András. A közleményt egy az egyben olvashatják.

Több mint 500 milliárd az idén megállapított adóhiány

Folyamatosan növekszik a már fél éve legalább 100 millió forint adóhiánnyal rendelkező cégek száma.

NAV-razzia: nagy fogás a Ganz-telepen

Illusztráció NAV (archív)

Hét hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos nagyszabású ellenőrzést tartott a Ganz-telepen. Veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg.

Új szabályozás készül az étel- és italautomaták üzemeltetésére

Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a piac átláthatóságát biztosító szabályozás.

Illegális fémtelepre csapott le a NAV

Fotó: FB/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei illegális fémtelepet számoltak fel Abonyban és lefoglaltak 12 tonna fémet.

Az FM máris módosítaná az adótörvényt

A tárca szerint a mintegy 2 millió földtulajdonost érintő adónak negatív következményei lennének.

Továbbra is a reklámadó eltörlését kéri a reklámszövetség

Fotó: archív

Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a kommunikációs iparág társszervezetei ismét a reklámadó eltörlését kérik, s felhívják a figyelmet az új adónem várható káros hatásaira.

Ezt kaptuk a nyakunkba: adócsomag 2015

Adókedvezmény jár a házasságkötés után, folytatódik a munkahelyvédelmi akció, a kártyás fizetéseknél éves lesz a tranzakciós díj, szigorodnak az áfabevallási szabályok, települési adó lesz bevezethető, és népegészségügyi termékadó sújtja majd a szeszesitalok nagy részét.

November végére a múlt évi szint alá csökken az államadósság

Az EU-tól felvett hitel, amelynek utolsó, másfél milliárd eurós részletét 2016 második negyedévében kell majd visszafizetni, Magyarország legolcsóbb adóssága.

Kiterjesztik a fordított áfát a munkaerő-kölcsönzésre

A munkaerő-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

Kampány indult a dohány feketekereskedelme ellen

Az idén szeptember végéig 85 millió szál cigarettát foglaltak le 3,4 milliárd forint értékben, ami meghaladja a tavalyi egész évit.

Tudta, hogy a háztartási munka nem adóköteles?

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A lakástakarítás, a főzés, a mosás, a vasalás, a gyermekek felügyelete és otthoni tanítása, a házi gondozás és ápolás, a házvezetés, a kertgondozás, vagyis a család mindennapjait szolgáló tevékenységek után mindössze regisztrációs díjat kell fizetnie a foglalkoztatónak.

Az új különadó elviszi a dohánycégek nyereségét, és áremelkedést okoz

Fotó: freedigitalphotos.net/hinnamsaisuy

Dohányipari szereplők szerint áremelkedéshez vezethet a rendkívüli egészségügyi hozzájárulás, amelynek megfizetésére 2015-ben köteleznék a dohányipari vállalkozásokat, a veszteséges cégek veszteségét tovább növeli, a nyereséges cégeknél pedig elviszi az eredményt.

A MOSZ megdöbbent az esetleges földadó hírére

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) helyteleníti a földadó kivetés lehetőségét, egyben kezdeményezi, hogy a termőföld kerüljön ki a települési adó hatálya alól.

Többszörösen veri le a kormány az internetadót a családokon?

freedigitalphotos.net/adamr

Csak az elmúlt napokban 75 milliárd forintnyi megszorítás került napvilágra adóemelések és forráselvonások formájában.

Adókat emelnek Kaposváron

freedigitalphotos.net/adamr

Mérsékelt adóemelésekről döntött a kaposvári közgyűlés a csütörtöki ülésén. Az építményadó, a telekadó és a magánszemélyek kommunális adójának csekély mértékű emelésére tett javaslatot a város címzetes főjegyzője.

Lapkiadók: alacsonyabb színvonalú, beszűkülő nyilvánosság jöhet

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) szerdán közleményben szólította fel az Országgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a reklámadóról szóló törvény módosítását.

Hazánk az áfacsalások kedvelt célpontja maradhat

Bár a szigorodó hazai jogszabályok és keményebb uniós fellépés hozzájárulhatnak jövőre az áfabevételek hatékonyabb behajtásához, a magas áfakulcs miatt várhatóan Magyarország továbbra is kedvelt célpontja marad a szervezett bűnözői csoportok által elkövetett áfacsalásoknak.

Luxemburgi adókönnyítések - Juncker nem hallgathat

Fotó: FB/Jean-Claude Juncker

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki csaknem 20 éven át volt Luxemburg miniszterelnöke, nem hallgathat tovább, az Európai Unió pedig nem tűrheti tovább a nagyhercegség hatalmas szerepét az adóelkerülésben.

NAV: több hatóság razziázik a kőbányai Ganz-telepen

A területen, amely "a távol-keleti eredetű könnyűipari áruk hazai központi elosztójának számít", eddig is folyamatosan tartottak akciókat.

NGM: évről-évre csökken az államadósság

Fotó: freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

Megtárgyalta és elfogadta az adósságszabály teljesüléséről készített előterjesztést a kormány, és megállapította, hogy az államadósság 2014 végéig várhatóan tovább csökken.

Internetadó: visszavonva!

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén a kormány kérésére visszavonta a jövő évi adóváltoztatások közül az internetadó javaslatát.

Jól jár az EU-bevándorlókkal a brit gazdaság

Nagyon jól jár a brit gazdaság az európai uniós társállamokból, köztük a közép- és kelet-európai EU-tagországokból érkezett munkavállalókkal, akik milliárdokkal többet fizettek be a brit költségvetésbe, mint amennyit a szociális ellátó szolgálatoktól igénybe vettek.

Orbán szerint jövőre sem lesz internetadó

freedigitalphotos.net/patrisyu

"A távközlési adó kiterjesztését levették a napirendről, az pedig egy jogtechnikai kérdés, hogy melyik nap nyújtják be a parlamentnek az erre vonatkozó indítványt."

Az egyszerűsített foglalkoztatás mellett kampányol a NAV

Az egyszerűsített foglalkoztatás évről évre egyre népszerűbb, hiszen a bejelentése egyszerű, az adó mértéke kedvező és rugalmasan alkalmazható idényjellegű munkák esetén.

Ingyenes wifit biztosítanak a jobbikos vezetésű településeken

Ingyenes internetet biztosítanak a jobbikos vezetésű települések főterein - jelentette be a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

Fotó: archív

"A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot."

Közel háromtucat módosító javaslat érkezett a jövő évi adótörvényekhez

freedigitalphotos.net/adamr

A jövő évi adótörvényekhez 34 módosító javaslat érkezett a képviselőktől, ezek közül 3 kormánypárti, 16 jobbikos, 8 LMP-s, 6 MSZP-s és 1 független képviselőtől érkezett.

Étolajban és cukorban utaztak - milliárdos áfacsalást tárt fel a NAV

Egymilliárd forintot meghaladó áfahiányt okozott a költségvetésnek egy szegedi könyvelő. Az adóhatóság nyomozói elfogásakor négy, cukorral és étolajjal teli kamiont lefoglaltak.

Fidesz: a távközlési adót a szolgáltatóknak kell megfizetniük

A Fidesz a távközlési adó kiterjesztésénél is "szigorú törvénnyel" garantálja, hogy a szolgáltatók ne háríthassák át a költségeket az előfizetőkre.

Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

freedigitalphotos.net/patrisyu

A szolgáltatókra kirótt távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó - hívta fel a figyelmet az adócsomagban foglalt rendelkezésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára.

Jövőre ennyivel emelkednek a nyugdíjak

Jövőre 2,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem kell változtatni a SZÉP-kártya adózásán a Szállodaszövetség szerint

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, hogy ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein, döntően a kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és munkahelyek védelme érdekében.

Kábelkommunikációs szövetség: a módosított tervezet sem elfogadható

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az internetadó bevezetését, annak módosított tervezetét is elutasítják, és felkérik a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatot.

Több mint ötezer doboz cigarettát szagolt ki a NAV

Fotó: NAV

Többezer doboz magyar adójegy nélküli füstölnivalót találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy százhalombattai és két budapesti illegális cigarettaraktárban.

Új adók jöhetnek a helyi önkormányzatoknál is

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák.

Az új adószabályokról kezdenek vitát a képviselők

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

Rogán: a lakosságnak 700, a cégeknek 5000 forint legyen a felső korlát!

Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja - hasonlóan a telefonadóhoz - magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen.

Internetadó: a kormány támogathatónak tartja a felső plafont

freedigitalphotos.net/patrisyu

"A kormány támogathatónak tartja azt a fideszes felvetést, hogy 700 forintban maximalizálják az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adó felső mértékét."

Több milliárd dollárnyi adómegtakarítást buknak

A folyamatos nemzetközi nyomás eredményeként megszüntetik a "Double Irish"-ként elhíresült adótervezési lehetőséget.

Közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer az áfacsalások ellen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelenleg is több büntetőeljárást folytat élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt...

NAV: Az egyetemisták is számítanak

Ha a gyermek felsőoktatási intézmény hallgatója lesz, szüleinek már nem jár utána a családi pótlék. Azonban ha van olyan tagja a családnak, aki után továbbra is jár a kedvezmény, az egyetemistát is figyelembe kell venni az összeg megállapításakor.

A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.

Internetadó: a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács a javaslat visszavonását sürgeti

freedigitalphotos.net/adamr

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) álláspontja szerint az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Adókedvezmény: akár 300 ezer forint is visszajár - nézze meg, mennyit kaphat!

A jogszabályok dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni.

Adóváltozások 2015 - ez érvényes Önre!

Angyal József

Az országgyűlés elfogadta a jövő évi adótörvényeket. Megkérdeztük Angyal József okleveles adó, igazságügyi adó-és járulékszakértőt: hogyan látja, az emberek életét miként fogják befolyásolni a jövő évi változások.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.