Alapítványos csalókat leplezett le a NAV

freedigitalphotos.net/arztsamui

Egy pécsi házaspár hozta létre és működtette azt az alapítványt, amely 151 idős, egyedülálló, rossz egészségügyi állapotban lévő ember házi gondozásához igényelt állami hozzájárulást a Magyar Államkincstártól.

Különadó: a NAV kivár

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV)

Fidesz: az államadósságot "a bukott baloldal" duplázta meg

"A bukott baloldali kispártok voltak azok, akik megduplázták az államadósságot" - közölte a Fidesz azt követően, hogy az ellenzéki pártok bírálták a legfrissebb államadósság-adatokat hétfőn.

Devizahitelek: nagy roham a Törvényszéken - újabb 27 kereset

Többek között az OTP Bank, az ERSTE Bank, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, az MKB Bank és az UniCredit Bank beadványa érkezett meg a mai napon.

Nem csalt a fináncok szimata: a bozótosban találtak még 20 ezer doboz cigit

A pénzügyi nyomozók arra következtettek, hogy a csempészek a megtaláltnál több cigarettát szállíthattak, így további terepkutatást végeztek.

3,5 milliárd forintot ér a lekapcsolt hamis zokniszállítmány

A zoknikat a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártották. (Egy pár eredeti "Dolce & Gabbana" zokni ára kb. 60 euro).

Emelkedtek Győr adóbevételei

Az iparűzési adó kulcsának csökkentése ellenére is közel négy százalékkal emelkedtek Győr első fél éves adóbevételei.

Lakáskiadás biztonságosan - ismeri a szabályokat?

Egyre több diák keres kiadó lakást, hogy szeptemberben már az egyetem közelében lakjon. A nyár vége a kiadó ingatlanok csúcsszezonja, ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást.

Jelentősen nőtt a zalai vállalkozók árbevétele és eredménye

Jelentősen, több mint 50 százalékkal nőtt Zala megyében 2013-ban az egyéni vállalkozókra jutó átlagos eredmény, az egy főre jutó adófizetési kötelezettség az országos átlagot is meghaladja.

Lakásbérlés biztonságosan - jótanácsok a NAV-tól

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A nyár vége felé egyre több diák keres kiadó lakást, hogy szeptemberben már az egyetem közelében lakjon. A kiadó ingatlanok csúcsszezonja általában mindig augusztusra és szeptemberre esik, ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást.

Jön a reklámadó

Augusztus 15-étől reklámadót kell fizetni a reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után.

Tudja, hány cég nem jelenti be az alkalmazottait?

Több ezerre rúg az alkalmazottait stikában dolgoztató vállalatok száma. A pontos számot is mutatjuk, kattintson!

Három csapás a romkocsmákra - lebukott a pincér, aki "csak bejött az utcáról segíteni"

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a NAV a fővárosban. 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg, és egy-egy helyszínre háromszor is visszatértek.

Hamis Star Wars a Szigeten

Forrás: Wikipédia

174 ezer forint értékben foglaltak le hamis, Star Wars feliratú ruhákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Sziget Fesztivál helyszínén.

Egy éjszaka alatt háromszor csapott le a NAV

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban.

A Seychelle-szigeteket is "megjárt" ingatlanokat zároltak

Wikipedia Seychelle-szigetek

Megpróbálta kimenteni cége vagyontárgyai közül a társaság Balaton parti és szegedi ingatlanjait; ezért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A fogyasztói árak lassú növekedésére számítanak az elemzők

A következő hónapokban is lassú maradhat a fogyasztói árak emelkedése, de az év végére gyorsulhat az infláció, az elemzők jövőre már jelentősebb drágulásra számítanak.

Reumatapaszok törpebogáncsból - természetkárosítás miatt tettek feljelentést

Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei összesen 1000 darab gyógyhatású tapaszt tartalmazó csomagot foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

124 millió forintot osztottak ki - utalványok helyett készpénzben

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az utalvány akkor adómentes, ha megállapítható, hogy mely termékre, szolgáltatásra használható fel.

Sörszövetség: a jövedéki adó emelkedése magyarázza az ágazat bővülését

Növekedett a magyarországi söripar árbevétele 2013-ban az előző évhez képest, a növekedés azonban elsősorban a jövedékiadó-emelkedés továbbgyűrűző hatásának tulajdonítható.

NGM: a magyar bíróságnak kell döntenie a késedelmi kamatfizetésről

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az Európai Bíróság tagállami hatáskörbe utalta a korábban az uniós joggal ellentétesnek bizonyult áfa-visszatartás miatti késedelmi kamatról való rendelkezést.

Körültekintőbb internetes vásárlásra hívta fel a figyelmet a NAV

Az interneten keresztül külföldről rendelt áruk fokozott ellenőrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértő árut megsemmisítik.

Mi a helyzet a reklámadóval?

Wikipedia forint

Az adóhatóság szerint nem utal jövőbeni jogszabályváltozásra a reklámadó bevallásnak az az oldala, amely önellenőrzésre ad lehetőséget akkor, ha az új adó hazai, illetve uniós jogszabályokba, normákba ütközik.

Reklámtábla rejtette a csempészett cigarettát

Az italboltban ellenőrzést tartó pénzügyőröknek a kocsma mögötti úgynevezett utcai megállító reklámtábla vastagsága tűnt fel, ezért azt szétnyitották.

26 kiló marihuána Röszkén

freedigitalphotos.net/worradmu

A belépésre jelentkező autót ellenőrző vámosnak feltűnt a sofőr ideges viselkedése, ráadásul a tetőkárpitból a marihuánára jellemző szag áradt, ezért a jármű tételes átvizsgálása mellett döntött.

Házkutatás után vagyonzárlat egy alapítványi iskolánál

A NAV gyanúja szerint az intézmény visszaélt a tanulói után kapott állami támogatással.

Totális ellenőrzés indul Budapesten

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Átfogó ellenőrzésbe kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a budapesti vendéglátósok körében, megelégelve azok kirívóan alacsony adózási fegyelmét. Persze a büntetésekből befolyó pénzre is szükség van.

Hamis szoftverekkel vizsgálták a járműveket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársaival együtt ellenőrizték a győri, soproni és mosonmagyaróvári autószervizeket.

Még 35 ezer pénztárgépet kell bekötni

Mivel az utóbbi hónapokban átlagban 20 ezer kassza bekötésére állt rá a szakma, az új, augusztus 31-i határidő teljesítéséhez duplájára kell növelni a bekötési sebességet.

Ehhez rendőrkutya sem kellett: "kiszagolták" maguk a pénzügyőrök

A járőrök kockázatelemzés alapján vizsgáltak át egy román mikrobuszt, és a csomagtérben összesen 2240 doboz különböző - egy világmárka logójával ellátott - parfümöt találtak.

Százmilliós áfacsalás: kínai cipőkkel, szlovák "segítséggel"

Kifejezetten adóelkerülés céljára létrehozott magyar cégek nevében áfa- felfüggesztéssel, áfa megfizetése nélkül Szlovákiában vámkezeltetettek.

Pénztárgépek: indul a visszaszámlálás!

Mielőtt valaki "visszaszámlázásnak" olvasná a címet - szeptember 1-jétől akár milliós bírságra is számíthatnak az átállást elbliccelő cégek.

Balaton-parti ingatlanok kapcsán nyomoz a NAV

Százkilencvenhét millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek három siófoki lakos, akik a sorozatos balatoni ingatlanértékesítések kapcsán elfelejtették bevallani és megfizetni az adásvételekből származó bevételük alapján keletkező adót.

Elkezdenek érkezni az adófolyószámla-kivonatok

Eltérés esetén észrevételt lehet tenni személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22 számon vagy írásban.

160 millióval rövidítették meg az államot az adócsaló munkaerő-közvetítők

A kiközvetített szolgáltatás bevételeit egy strómanok által vezetett céghálózathoz utalták, majd innen a bevételek tovább kerültek szintén saját érdekeltségű cégekhez.

Moldáv cigi színesítette volna a hazai csempészpiacot

Az autóbuszvezető ellen szabálysértési eljárást indítottak iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

Durván megugrott a tartósan tartózó vállalkozók száma

Wikipedia forint

Fél év alatt 62 százalékkal nőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tartósan tartózó vállalkozók száma, míg a tartósan adós magánszemélyeké és egyéni vállalkozóké 3 százalékkal bővült.

Prés 2014: tartályos borokat ellenőriz a NAV

Fokozottan ellenőrzi a tagállamokból tartályban behozott borok sorsát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Prés 2014 elnevezésű akció elsődleges célja az EU tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalának megakadályozása.

Gondolta volna? A GDP-arányos magyar államadósság alacsonyabb, mint az unióé

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az euróövezetben 93,9 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság idén az első negyedévben, míg az Európai Unió 28 tagállamában 88 százalékra. A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén 84,3 százalék volt.

Júniusban 4659 név szerepelt a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listáján

freedigitalphotos.net/anankkml

Számos cég, természetes személy neve többször is szerepel a listán.

Kitálal a NAV - másfél millió értesítés az adóhivataltól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 21-től megkezdte a 2013-as folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

Friss péksütemény, sűrű fillér, eltitkolt bevétel - 4,5 milliós bírság

A külföldi pékség szabálytalan működéséről több forrásból is értesültek a revizorok.

Illegális filmfeltöltőkre csapott le a NAV - akár 10 évet is kaphatnak

Akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak azok, akik több ezer, a szerzői jog védelme alá tartozó alkotást és számítógépes programot tettek hozzáférhetővé az interneten a jogtulajdonosok jóváhagyása nélkül.

Két hatóság is megbünteti az illegális szálláshelyek működtetőit

Közösen tartottak ellenőrzést szerdán a Tokaji úti iparcikkpiac környékén, ahol köztudottan sok a külföldi árus, illetve vásárló.

Járműveket és árut foglaltak le a zalaegerszegi vásárban

Adótartozások miatt járműveket és árut foglaltak le árusoktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a zalaegerszegi vásárban tartott ellenőrzésen.

Élelmiszerbolt falának üközött a rendőrök elől menekülő csempész

police.hu

A férfit Tiszabecs és Sonkád között szerdán igazoltatni akarták a járőrök, de ő figyelmen kívül hagyta a megállásra felszólító jelzést, és nagy sebességgel továbbhajtott.

170 milliárd forintot hagyott a cégeknél a munkahelyvédelmi akció

Egyre több embernek segít a munkahelyvédelmi akció, a másfél éve élő adóügyi intézkedés ma már az állások ötödének megőrzésében játszik érdemi szerepet.

Falevéllel keverte a dohányt

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Több száz kilogramm falevéllel kevert dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Nyírbogdányban, egy illegális dohányüzem felszámolásakor.

Magyarországról blokkolni próbáltak két online fogadási oldalt

Valószínűleg 90 napos időtartamra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elrendelte a Bet-at-home.com és a Betclic.com oldalak ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét.

Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember ellen javasol vádemelést a NAV

Lezárták az államnak 800 millió forint kárt okozó cégtemető ügyében indított nyomozást. Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember, köztük könyvelők, ügyvédek ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

60 milliárd forinttal fizetnek több adót a kis cégek a kelleténél

Az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) fizetők tábora azért zsugorodott: a március végén rögzített adatok szerint számuk nem érte el a 45 ezret.

Csuklyás csempészek menekültek Zsurk határában

A csempészekre szerdán egy szolgálatból hazafelé tartó pénzügyőr figyelt fel a Záhonnyal szomszédos település határában, ahol friss autónyomok vezettek egy lakatlan ingatlanhoz.

Átfogó ellenőrzésbe kezd Észak-Magyarországon a NAV

freedigitalphotos.net/anankkml

Ellenőrzés várható az üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb fesztiválokon és vásárokon, a sport és hobbi tevékenységekhez kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltató szektorban, a mozgóárusoknál, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a különféle kölcsönzőknél, valamint a szépségszalonokban.

Hamis ruhaszállítmányt foglaltak le Nagylaknál

freedigitalphotos.net/worradmu

Több mint 8500 hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, az árut lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.