160 millióval rövidítették meg az államot az adócsaló munkaerő-közvetítők

A kiközvetített szolgáltatás bevételeit egy strómanok által vezetett céghálózathoz utalták, majd innen a bevételek tovább kerültek szintén saját érdekeltségű cégekhez.

Moldáv cigi színesítette volna a hazai csempészpiacot

Az autóbuszvezető ellen szabálysértési eljárást indítottak iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

Durván megugrott a tartósan tartózó vállalkozók száma

Fél év alatt 62 százalékkal nőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tartósan tartózó vállalkozók száma, míg a tartósan adós magánszemélyeké és egyéni vállalkozóké 3 százalékkal bővült.

Prés 2014: tartályos borokat ellenőriz a NAV

Fokozottan ellenőrzi a tagállamokból tartályban behozott borok sorsát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Prés 2014 elnevezésű akció elsődleges célja az EU tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalának megakadályozása.

Gondolta volna? A GDP-arányos magyar államadósság alacsonyabb, mint az unióé

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az euróövezetben 93,9 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság idén az első negyedévben, míg az Európai Unió 28 tagállamában 88 százalékra. A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén 84,3 százalék volt.

Fiktív számlás műtrágya-kereskedő és textilgyáros bukott le a Dél-Alföldön

Műtrágyával és fonallal üzletelő, fiktív számlákkal dolgozó bűnszervezetre csaptak le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói; az ügyekben költségvetési csalás miatt hét embert vettek őrizetbe.

Júniusban 4659 név szerepelt a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listáján

freedigitalphotos.net/anankkml

Számos cég, természetes személy neve többször is szerepel a listán.

Kitálal a NAV - másfél millió értesítés az adóhivataltól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 21-től megkezdte a 2013-as folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

Friss péksütemény, sűrű fillér, eltitkolt bevétel - 4,5 milliós bírság

A külföldi pékség szabálytalan működéséről több forrásból is értesültek a revizorok.

Illegális filmfeltöltőkre csapott le a NAV - akár 10 évet is kaphatnak

Akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak azok, akik több ezer, a szerzői jog védelme alá tartozó alkotást és számítógépes programot tettek hozzáférhetővé az interneten a jogtulajdonosok jóváhagyása nélkül.

Két hatóság is megbünteti az illegális szálláshelyek működtetőit

Közösen tartottak ellenőrzést szerdán a Tokaji úti iparcikkpiac környékén, ahol köztudottan sok a külföldi árus, illetve vásárló.

Járműveket és árut foglaltak le a zalaegerszegi vásárban

Adótartozások miatt járműveket és árut foglaltak le árusoktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a zalaegerszegi vásárban tartott ellenőrzésen.

Élelmiszerbolt falának üközött a rendőrök elől menekülő csempész

police.hu

A férfit Tiszabecs és Sonkád között szerdán igazoltatni akarták a járőrök, de ő figyelmen kívül hagyta a megállásra felszólító jelzést, és nagy sebességgel továbbhajtott.

170 milliárd forintot hagyott a cégeknél a munkahelyvédelmi akció

Egyre több embernek segít a munkahelyvédelmi akció, a másfél éve élő adóügyi intézkedés ma már az állások ötödének megőrzésében játszik érdemi szerepet.

Falevéllel keverte a dohányt

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Több száz kilogramm falevéllel kevert dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Nyírbogdányban, egy illegális dohányüzem felszámolásakor.

Magyarországról blokkolni próbáltak két online fogadási oldalt

Valószínűleg 90 napos időtartamra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elrendelte a Bet-at-home.com és a Betclic.com oldalak ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét.

Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember ellen javasol vádemelést a NAV

Lezárták az államnak 800 millió forint kárt okozó cégtemető ügyében indított nyomozást. Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember, köztük könyvelők, ügyvédek ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Tisztességtelenül adóznak - nem kell az Amazon szponzorálta életműdíj!

Az Amazon.com Inc. európai profitjának zömét az adóparadicsomnak számító Luxemburgban vallotta be.

60 milliárd forinttal fizetnek több adót a kis cégek a kelleténél

Az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) fizetők tábora azért zsugorodott: a március végén rögzített adatok szerint számuk nem érte el a 45 ezret.

Csuklyás csempészek menekültek Zsurk határában

A csempészekre szerdán egy szolgálatból hazafelé tartó pénzügyőr figyelt fel a Záhonnyal szomszédos település határában, ahol friss autónyomok vezettek egy lakatlan ingatlanhoz.

Átfogó ellenőrzésbe kezd Észak-Magyarországon a NAV

freedigitalphotos.net/anankkml

Ellenőrzés várható az üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb fesztiválokon és vásárokon, a sport és hobbi tevékenységekhez kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltató szektorban, a mozgóárusoknál, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a különféle kölcsönzőknél, valamint a szépségszalonokban.

Hamis ruhaszállítmányt foglaltak le Nagylaknál

freedigitalphotos.net/worradmu

Több mint 8500 hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, az árut lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Reklámadó: szigorodtak az adóalap csökkentésének feltételei

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Csak akkor csökkenthető az idei reklámadó-alap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív.

Fordított adózással tisztítanák meg a fémpiacot

Évente csak az építkezésekhez használt vasanyaggal nem kevesebb, mint hárommilliárd forintos csalást valósítanak meg a visszaélésekre szakosodó kétes körök.

Ismét nagy fogást csinált a NAV

freedigitalphotos.net/graur codrin

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 9 ezer csomag magyar adójegy nélküli cigarettát, 23 kilogramm finomra vágott dohányt és 10,5 liter "Sunrise" nevű, magyar zárjegy nélküli italt foglaltak le két monori ingatlanon Pest megyében.

Költségvetési csalás miatt jelenti fel a minisztert az Együtt-PM

Seszták Miklós még ügyvédként a 2000-es években közreműködött több száz cég létrehozásában, majd eltüntetésében és ezzel megkárosította a költségvetést.

Valami bűzlött: hűtés nélkül szállított hús buktatta le az adócsalókat

A Nébih munkatársai megállapították, hogy a kétszáz kilónyi, jelölés nélküli hús nem megfelelő hőmérsékletű, ezért elrendelték megsemmisítését.

Megkezdődhet az elektronikus adóellenőrzés július elsején

Freedigitalphotos stockimages

Az adóhatóság elektronikusan indíthat adóellenőrzéseket július elsejétől.

Négy engedély nélküli szerencsejáték domaint tesz hozzáférhetetlenné a NAV

Négy domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintető elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelő határozat született június 25-ig.

210 milliós áfa-csalás Békéscsabán

freedigitalphotos.net/Simon Howden

A gyanúsítottak fiktív felvásárlási jegyekkel próbálták igazolni gabonabeszerzéseiket úgy, hogy az árut feketén szerezték be, így versenytársaiknál olcsóbban tudták a terményt tovább értékesíteni.

Módosul az általános forgalmi adóról szóló törvény

Ismét módosul az általános forgalmi adóról szóló törvény, az elszámolási időszakhoz kötött teljesítések, valamint a részkifizetéses, folyamatos jellegű teljesítések esetében a teljesítés időpontját a szerződés típusától függetlenül a fizetés esedékességére teszi.

Már várható volt: az adóhatóságot szabadítják az RTL Klubra

A Magyar RTL - állítólag - az elmúlt években egy olyan tranzakciót hajtott végre, amellyel összefüggésben mentesülnének a társasági adó és a reklámadó befizetése alól is.

Miből, mennyit? - A vámszabályok betartására hívta fel a figyelmet a NAV

Bár az unióban az áru szabad mozgása biztosított, egyes termékekre - így például a jövedékiekre - külön szabályok vonatkoznak.

Változnak egyes adószabályok

freedigitalphotos.net/cescassawin

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében a jövőben új feltételek mellett igényelhetnek fejlesztési adókedvezményt beruházásaikhoz a vállalkozások, az időszaki elszámolású ügyletek teljesítési időpontjára vonatkozó szabályok pedig idén július 1-je helyett csak 2015. január 1-jén lépnek hatályba.

650 millió forintnyi "védjegyoltalom alatt álló" színes késkészletet foglaltak le

Egy IX. kerületi raktárépületben találták meg a több mint 32 ezer késkészletet.

Célkeresztben az áfacsalók és az adóeltitkolók

A forgalmi adóval kapcsolatos problémák végleges megoldása nemzeti keretek között nem lehetséges, az uniós lépéseket igényel.

Hivatali visszaélés miatt áll bíróság elé az adóellenőr

Vendéglátós barátjának adott információkat adóellenőrzésekről az a revizorként dolgozó férfi, akinek a büntetőpere pénteken kezdődött meg a Szolnoki Törvényszéken.

Az adóperek háromnegyede a NAV javára dől el

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Tavaly a NAV elsőfokú hatósági eljárásban több mint 2 millió 700 ezer határozatot adott ki, az ezek kapcsán indult bírósági ügyek száma csupán 2500.

Nem volt engedélye a fémgyűjtésre - egymilliós bírság az akksikért

A kereskedés előtt ellenőrizték a férfi mikrobuszát, amelyben 900 kilogramm, többségében alumíniumot és vörösrezet tartalmazó kábelhulladékot és használt akkumulátorokat találtak.

Növekedhet az adóperek száma a következő években

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Nőtt az adózók tudatossága: egyre eredményesebbek a jogérvényesítésben és a közeljövőben várhatóan egyre többen mennek majd bíróságra adójogi vitáikkal; 2013-ban a bíróság elé kerülő ügyek közel egyharmada az adózók javára dőlt el.

Gázolajnak adták el a bitumenhigítót

Olajkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyében. A bűnbanda Bosznia-Hercegovinában vásárolt bitumenhigítót értékesített gázolajként Magyarországon.

Gyalog menekültek a cigarettacsempészek

freedigitalphotos.net/graur codrin

A pénzügyőrök a magyar-ukrán határnál végeztek ellenőrzést, amikor több ember mozgását észlelték.

Több százmillió forintos adócsalás

A bűnszervezethez kapcsolódott egy szegedi ügyvéd is, aki egyrészt a gazdasági társaságok fantomizálásában segédkezett, esetenként pedig képviselője is volt a cégek köré telepített off-shore társaságoknak.

Áder "smittpál" János aláírta a reklámadó törvényét is

Freedigitalphotos Gualberto107

Nem várt sokat, a múlt hét szerdán elfogadott törvényt sebtiben szignózta is az orbáni rendszert kiszolgáló Áder János.

Reklámadó - az Európai Bizottság vizsgálja a törvény tartalmát

freedigitalphotos.net/anankkml

Az Európai Bizottság vizsgálja a reklámadóról a héten elfogadott jogszabály tartalmát, de egyelőre korai volna eldönteni, tehet-e vagy tesz-e majd Brüsszel bármilyen lépést a kérdésben.

Megteszi a tiszteletkört Áder körül az RTL csoport

A reklámadó bevezetését a kormánypárti többség és az ellenzéki szélsőjobboldal kísérletének tartják arra, hogy ellehetetlenítsék a magyar médiapiac legnagyobb szereplőjét.

Európa végre beavatkozik a magyar ámokfutásba?

Freedigitalphotos Stuart Miles

"Ez újabb kísérlet a magyar kormány részéről, hogy aláássa a sajtó szabadságát, amelyet Európa demokratikus tagállamai oly nagyra értékelnek."

Szintén zenész? A 13 adóeltitkoló közül 8 az volt...

Az egyik zenész nem vett át előleget, mondván, ő csak akkor fogad el tiszteletdíjat, ha a rendezvény már lezajlott. Így a revizorok egy "alibi bulit" szerveztek.

Csak az - elcsalt - áfájuk járt Csehországban az informatikai eszközöknek

Költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

Ingyen internetet adna a Jobbik

A reklámadót költötte el máris a jobboldal széle felé kacsingató párt.

3 régióban csökken, vagy megszűnik a fejlesztési adókedvezmény

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Július elsejétől az Európai Bizottság által a 2014-2020 közötti időszakra jóváhagyott tervek alapján csökken, illetve megszűnik a fejlesztési adókedvezmény, illetve állami támogatás igénybevételének lehetősége bizonyos régiókban.

Mikrobuszokban utazott a csempészcigaretta

Több mint 32 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök két ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határállomáson.

Elsötétülnek a hazai tévék, hírportálok

freedigitalphotos Stuart Miles

Egy országos tiltakozási akció van kibontakozóban.

Tiltakoznak a szakmai szövetségek - a reklámadó kiverte a biztosítékot

Egyöntetűen elutasítják a reklámadó bevezetésére benyújtott törvénytervezetet az érintett területen működő szakmai szövetségek és egyesületek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.