Tucatnyi letartóztatott a hárommilliárd forintos webáruházi csalás nyomán

A közösségi értékesítés alapján egyrészt visszaigényelték az áfát, másrészt a papíron történt uniós beszerzés után már nem fizettek adót a láncolatban szereplő cégek.

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

Hétfőn csak ügyeletet tartanak a vám- és pénzügyőrök

A NAV arra kéri ügyfeleit, hogy a vámnapon csak sürgős ügyekben forduljanak vámkezelési és egyéb kérelmekkel az igazgatóságokhoz.

A jövő hét közepéig megérkeznek az adóbevallási csomagok

Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyén kap információt a teendőkről.

Nyolcvanmillió forint értékű hamis festékpatront találtak

Olyan logóval látták el őket, amelyeket a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártottak.

A NAV nem felejt... És Ön?

freedigitalphotos.net/adamr

Millióknak küldött levelet az adóhivatal, hogy emlékeztessen mindenkit, mi a kötelezettsége.

Közel 40 milliárd forint került haza az adóamnesztiának köszönhetően

Az adóamnesztia keretében kidolgozott konstrukció lényege, hogy a magánszemélyek által elhelyezett legkevesebb ötmillió forint származását és a közteherfizetést nem firtatja az adóhatóság.

Pénztárgépek: közeleg a kötelező felülvizsgálat határideje

freedigitalphotos.net/dan

Miután már 2014 első felében is üzemeltek online kasszák, a tulajdonosoknak figyelniük kell, hogy mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelező szervizt, akár egymillió forint mulasztási bírságot is kaphat.

LMP: a "környezetellenes" adópolitika azonnal korrekcióra szorul

Az ellenzéki párt egyúttal azt is javasolja, hogy a versenysemlegesség jegyében az atomerőmű-alkatrészekre is vessenek ki zöldadót.

Zalai zugmészárszéken járt a NAV

FB/NAV

Engedély nélkül végzett húsfeldolgozást egy zalai húsnagykereskedő cég, amelynek telephelyén négy tonna húskészítmény foglaltak le.

Bevallások: nyakunkon az újabb határidők!

Figyeljen oda az adózási határidőkre, hiszen idén több változás is van!

Változtak az ekho bevételi értékhatárai

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Az a magánszemély, aki az Ekho törvényben felsorolt FEOR-számmal azonosított tevékenységet folytat és az adóévben legalább az éves minimálbért elérő nagyságú általános szabályok szerinti közterheket viselő jövedelmet szerez, 60 millió forint bevételre alkalmazhatja az ekho-t a korábbi 25 millió forint helyett.

Rekord adóbevétele volt Győrnek tavaly

Minden eddiginél több, 20 milliárd 592 millió forint adóbevétele volt Győrnek 2014-ben. Ez 3,17 milliárd forinttal, 18 százalékkal magasabb az előző évi bevételnél.

Kávéval üzletelő bűnszervezet - vádemelést javasol a NAV

freedigitalphotos.net/khunaspix

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi pénzügyi nyomozói befejezték a nyomozást egy főként kávéval üzletelő bűnszervezet ügyében, 28 emberrel szemben javasolnak vádemelést a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

Átláthatóbbak lesznek az egyszázalékos felajánlások

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT) javaslata alapján idén minden személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékot felajánló magánszemély rendelkezhet postai, illetve elektronikus levelezési címének a kedvezményezettel való közléséről.

Pálinka: változtak a magán- és a bérfőzésre vonatkozó szabályok

Fotó: archív

2015. január 1-jétől jelentős mértékben megváltoztak a magán- és a bérfőzésre vonatkozó szabályok.

Nyolc kaszinóból 6,2 milliárdos játékadót vár az NGM

A tavaly májusban megkötött koncessziós szerződések alapján az idén nyolc kaszinó működhet Magyarországon, ezek után 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétellel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium 2015-ben.

Szigorúbb szabályok az egészséget veszélyeztető élelmiszerekre

freedigitalphotos/antpkr

Január elsejétől egyes, a 200 kilogrammot vagy 250 ezer forintot meghaladó élelmiszerszállítmányokra EKÁER számot kell kérni, függetlenül attól, milyen járművel szállítják.

Tudta? Ezek az illetékkedvezmények az első lakásnál

Az illetéktörvény nem csupán a vagyonszerzés illetékéről, hanem a kedvezményekről is rendelkezik. Ilyen például az első lakásukat vásárlók illetékre vonatkozó részletfizetési lehetősége, valamint a 35 év alattiak illetékkedvezménye szintén az első lakás megszerzésekor.

Vasúti röntgen leplezte le a csempészcigit

Fotók: NAV Facebook

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei vasúti röntgen segítségével bukkantak mintegy kétmillió forint értékű csempészcigarettára egy tehervonatban Záhonyban.

Hibázott az ekáer: szivárogtak a konkurencia adatai

A NAV által üzemeltetett elektronikus árukövető rendszer hibája miatt átmenetileg nemcsak saját forgalmi adataikat tudták lekérni a felhasználók a rendszerből a nol.hu szerint, hanem a konkurenciáét is. Az adatok összesített formátumúak, csak egy cégnél volt adatletöltés, és a hibát már elhárították.

Így változott meg az áfa

freedigitalphotos.net/adamr

Változott az áfatörvény az év elejével, több termék esetében csökkent az adókulcs, módosultak az áfa-mentességre vonatkozó szabályok, és átalakultak részben a bevallási kötelezettséget érintő változások is.

Változások az általános forgalmi adóban

Változott az áfatörvény az év elejével, több termék esetében csökkent az adókulcs, módosultak az áfa-mentességre vonatkozó szabályok, és átalakultak részben a bevallási kötelezettséget érintő változások is.

Úttörőtábort is elárverezett az adóhatóság

freedigitalphotos.net/adamr

Kétmilliárd forint bevétele származott az adóhivatalnak a tavaly novemberig a lefoglalt termékek és ingatlanok árverezéséből. A pénz a központi költségvetésbe folyt be.

Tranzakciós illeték: több százezer számlának lett annyi

Több mint 340 ezer lakossági bankszámla szűnt meg az óta, hogy két évvel ezelőtt bevezették a tranzakciós illetéket.

Csökkennek a vendéglátók által fizetett zenei jogdíjak

A szerzők, előadók és kiadók jövőre a csökkentés mellett egyszerűsítik a vendéglátóiparra vonatkozó tarifarendszerüket.

Startolt az online árukövetési rendszer

freedigitalphotos.net/adamr

2015. január 1-jén indult az online árukövetési rendszer; ettől az időponttól minden vállalkozásnak a közúti szállításhoz kapcsolódó adatokat egy központi elektronikus rendszerben kell rögzítenie még a fuvarozás megkezdése előtt.

Biztosítékmentességet kaptak az uniós pályázók!

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása.

Szigorodó változások a társasági adózásban

freedigitalphotos/renjith krishnan

Jelentősen változik a társaságok adózása jövőre, többek között szigorodnak az elhatárolt veszteség felhasználásának szabályai és társaságiadó-alap kedvezményt lehet igénybe venni a felsőoktatási intézmények támogatása esetén is.

Adóelkerülést kiszűrő szoftvert fejlesztettek Közép-Európának

Becslése szerint az Európai Unióban évente 170 milliárd euró áfa befizetése marad el, és e bevételi kiesés hatalmas hányadáért különböző fantomcégek hálózatait terheli a felelősség.

Csaknem feleannyi cég adószámát függesztette fel a NAV, mint tavaly

freedigitalphotos.net/adamr

A számviteli beszámoló közzétételének elmulasztása esetén már az adószám azonnali törlésével szankcionál az adóhatóság felfüggesztés helyett.

Jövő évtől jön az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája.

Hőkamera buktatta le a cigarettacsempész 'horgászokat'

Fotó: NAV archív

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyőrei - a határrendészekkel karöltve - egy gyümölcsösben 2500 doboz, a későbbiekben pedig egy hátrahagyott személyautóban 12 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

Majdnem 20 százalékkal csökkennek jövőre a zenei jogdíjak

Az igazságügyi miniszter jóváhagyta az Artisjus 2015-ös szerzői jogdíjtervezetét.

Nem várnak jelentős változást a társasági adókulcsokban a szakértők

Fotó: archív

A társasági adókulcsok várhatóan nem változnak számottevően a következő három évben világszinten, a globális adórendszer-reform viszont kihívások elé állítja a cégeket és a hatóságokat.

A Számvevőszék számvetése: szigorúbb, szabályszerűbb

Fotó: archív

Az Állami Számvevőszék az idén mintegy 230 számvevőszéki jelentést hozott nyilvánosságra, több mint 2500 javaslatot tett a szabályszerűbb, hatékonyabb működés érdekében, és csaknem 1000 helyszíni ellenőrzést folytattak le a számvevők.

NGM: A jövő a növekedésbarát adórendszeré - az internetadó nincs terítéken

Fotó: archív

A jövő évi adóváltozások célja a növekedésbarát adórendszer fenntartása és a költségvetési stabilitás hosszú távú biztosítása.

Mikor, kinek, hogyan jár az első házasok kedvezménye?

2015. január 1-jétől a 2014. december 31-e után házasságot kötött minden olyan házaspár, amely esetében legalább az egyik házastárs első házasságát köti, jogosult az első házasok kedvezményére. E kedvezmény a családi kedvezményt megelőző sorrendben érvényesíthető.

Január végéig türelmi idő az EKÁER-ben

Így a felkészülési idő a törvény november 27-i elfogadásától számítva nem néhány nap, hanem több mint két hónap.

Brüsszel minden uniós tagállamtól információkat kér

Az Európai Unió összes tagállamától információkat kér az Európai Bizottság arról, hogy szoktak-e külön adómegállapodásokat kötni vállalatokkal.

Kétmilliárdos adókedvezményt kapott a BAT

freedigitalphotos/ kai4107

Pécsi munkahelyekért cserébe kétmilliárd forinttal kevesebb rendkívüli egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek (BAT) 2015-ben.

Termékbemutatókra specializálódott cég bukott meg a NAV vizsgálatán

freedigitalphotos.net/anankkml

Adóhiányt állapított meg, illetve bírságot szabott ki csaknem 43 millió forint értékben egy termékbemutatókra specializálódott vállalkozásra a NAV.

Nemsokára csökkenHET a társasági és a bankadó

A kormány készen áll a társasági adó csökkentésére, s Varga Mihály a hitelezés, s ezen keresztül a beruházások, fejlesztések élénkítése érdekében elképzelhetőnek tartja a bankadó csökkentését is.

30 tonna fémhulladék a kertben

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgon rakteréből 620 kilogramm, valamint egy családi ház kertjéből és garázsából 30 tonna háztartási fémhulladékot foglaltak le.

Adókedvezmény: akár 300 ezer forint is visszajár - nézze meg, mennyit kaphat!

A jogszabályok dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni.

December 22-ig kell dönteni az eváról

December 22-ig jelentkezhetnek be az egyszerűsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvény hatálya alá 2015-re a vállalkozások, és addig lehet kijelentkezni is alóla.

Figyelem! Közeledik az adófeltöltés határideje

Fotó: archív

A beszámolójukat a naptári év alapján készítő vállalkozásoknak december 20-i hatállyal kell az éves várható adó összegére kiegészíteniük a 2014-ben már megfizetett társasági- és iparűzésiadó-előlegeket, innovációs járulékot, valamint a reklámadót és a szektorokra jellemző különadókat.

Számlagyárat számoltak fel Tatabányán

Az ügyben 43 olyan társaság érintett, amely számlát vásárolt a számlagyártól, így jogtalanul csökkentette a befizetendő áfáját.

Ismeretlen eredetű gázolaj és tiltott pálinkafőző

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Érden, valamint Diósdon egy magánszemély ingatlanán 2800 liter gázolajat és illegális pálinkafőzőt foglaltak le.

Az új uniós áfaszabályok jelentős terhet rónak a kisebb cégekre

freedigitalphotos.net/anankkml

"Növekvő bürokratikus terhekkel kell számolniuk a jövő évtől a külföldre elektronikus szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknak, ami főként azokat a kisebb vállalkozásokat fogja sújtani, amelyek nem rendelkeznek kiterjedt nemzetközi hálózattal."

Dübörög a főváros: nőttek a jövedelmek

Az elmúlt évi személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint összességében 32 milliárd forinttal csökkent a fővárosi és a Pest megyei magánszemélyek adóterhe, miközben összjövedelmük több mint 109 milliárd forinttal nőtt.

Alumíniumtömbökkel csalták el a milliárdos áfát

A Miskolc környéki elkövetők olyan fiktív láncolatot működtettek, amelyben létező, de valós tevékenységet nem folytató szlovákiai és magyarországi székhelyű cégeket használtak.

Közel egymilliós cigarettafogás egy moldovai személyautóban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A kocsiban az ajtókba és az ülések alá elrejtve összesen 900 doboz moldovai zárjegyes cigarettára bukkantak.

Hőkamera és keresőkutya segítségével fogták el a cigarettacsempészt

A hamis magyar rendszámú autóval közlekedő férfit kedden este Beregdarócon akarták ellenőrizni, de a jelzésre nem állt meg járművével, nagy sebességgel elhajtott.

Módosul a jövedéki adó végrehajtási rendelete

freedigitalphotos.net/zirconicusso

Jövőre az önkormányzatnak fizetendő évi 1000 forintos átalányadó ellenében 50 liter 86 térfogatszázalék etil-alkoholt tartalmazó párlatot lehet otthon főzni.

Strómannal vetetett meg 83 járművet egy baranyai autókereskedő

Büntetőeljárást kezdeményezett a NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága egy baranyai autókereskedő ellen, aki 83 gépjárművet vetetett meg egy rendkívül rossz körülmények között élő férfival, hogy elkerülje az illetékfizetést.

11 kiló marihuánán üldögélt

Fotó: NAV

Ideges viselkedése buktatta le a pénzügyőrök előtt az albán férfit.

Pontosított az Állami Számvevőszék a NAV-val kapcsolatban

Közleményben pontosította a félreértések tisztázása érdekében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a keddi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre adott válaszát.

Újabb bázisolajjal üzletelő bűnszervezet bukott le

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Alig fél évvel a bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenőolajjal - üzletelő és a költségvetésnek nyolcmilliárd forint kárt okozó bűnszervezet leleplezése után újabb hasonló tevékenységet folytató bűnözői csoport bukott le az Észak-Alföldön.

Az adótanácsadás a legnépszerűbb külsős szolgáltatás

A Magyarországon tevékenykedő multik mintegy kétharmada veszi igénybe külsős tanácsadók segítségét, a legnépszerűbb az adótanácsadás, amiről jellemzően a helyi menedzsment dönt.

"Továbbra is kiszámíthatatlanul változik az adórendszer"

A Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó szerint a 2015-ös adócsomag nem csökkenti számottevően a hazai vállalatok terheit, és a törvényben továbbra is váratlanul jelennek meg jelentős adóteher-növekedést eredményező módosítások.

Megint bukott egy szállítmány - 10 000 doboz cigaretta az utastérben

Fotó: NAV Facebook

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Kecskeméten egy személyautóban több mint 8 millió forint értékű, adózatlan cigarettát találtak.

Adóváltozások 2015 - ez érvényes Önre!

Az országgyűlés elfogadta a jövő évi adótörvényeket. Megkérdeztük Angyal József okleveles adó, igazságügyi adó-és járulékszakértőt: hogyan látja, az emberek életét miként fogják befolyásolni a jövő évi változások.

Szigorított családi kedvezmény: nehogy azt higgye, hogy csak úgy megkapja!

Freedigitalphotos.net/chanpipat

Megváltoztak a családi kedvezmény érvényesítésének feltételei, nézze meg, hogy sorba kell-e állnia a NAV-nál!

Négy csempészautó bukott le a szabolcsi határállomásokon

A kocsikat átvizsgálták, cigaretta keresésére kiképzett kutyát is alkalmaztak, így az autók rejtekhelyein, a megváltoztatott üléstámlák, alvázak, ajtók, kárpitok, motorterek, műszerfalak és csomagterek mögött összesen 29 648 doboz dohányárut találtak.

"Tessék továbbhaladni, nincs itt semmiféle korrupció!"

A NAV nyilvánosságra hozza az azonnali vizsgálat dokumentumait. A refrén: Horváth András. A közleményt egy az egyben olvashatják.

Több mint 500 milliárd az idén megállapított adóhiány

Folyamatosan növekszik a már fél éve legalább 100 millió forint adóhiánnyal rendelkező cégek száma.

NAV-razzia: nagy fogás a Ganz-telepen

Illusztráció NAV (archív)

Hét hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos nagyszabású ellenőrzést tartott a Ganz-telepen. Veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg.

Új szabályozás készül az étel- és italautomaták üzemeltetésére

Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a piac átláthatóságát biztosító szabályozás.

Illegális fémtelepre csapott le a NAV

Fotó: FB/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei illegális fémtelepet számoltak fel Abonyban és lefoglaltak 12 tonna fémet.

Az FM máris módosítaná az adótörvényt

A tárca szerint a mintegy 2 millió földtulajdonost érintő adónak negatív következményei lennének.

Továbbra is a reklámadó eltörlését kéri a reklámszövetség

Fotó: archív

Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a kommunikációs iparág társszervezetei ismét a reklámadó eltörlését kérik, s felhívják a figyelmet az új adónem várható káros hatásaira.

Ezt kaptuk a nyakunkba: adócsomag 2015

Adókedvezmény jár a házasságkötés után, folytatódik a munkahelyvédelmi akció, a kártyás fizetéseknél éves lesz a tranzakciós díj, szigorodnak az áfabevallási szabályok, települési adó lesz bevezethető, és népegészségügyi termékadó sújtja majd a szeszesitalok nagy részét.

November végére a múlt évi szint alá csökken az államadósság

Az EU-tól felvett hitel, amelynek utolsó, másfél milliárd eurós részletét 2016 második negyedévében kell majd visszafizetni, Magyarország legolcsóbb adóssága.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.