Négy csempészautó bukott le a szabolcsi határállomásokon

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A kocsikat átvizsgálták, cigaretta keresésére kiképzett kutyát is alkalmaztak, így az autók rejtekhelyein, a megváltoztatott üléstámlák, alvázak, ajtók, kárpitok, motorterek, műszerfalak és csomagterek mögött összesen 29 648 doboz dohányárut találtak.

"Tessék továbbhaladni, nincs itt semmiféle korrupció!"

A NAV nyilvánosságra hozza az azonnali vizsgálat dokumentumait. A refrén: Horváth András. A közleményt egy az egyben olvashatják.

Több mint 500 milliárd az idén megállapított adóhiány

Folyamatosan növekszik a már fél éve legalább 100 millió forint adóhiánnyal rendelkező cégek száma.

NAV-razzia: nagy fogás a Ganz-telepen

Hét hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos nagyszabású ellenőrzést tartott a Ganz-telepen. Veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg.

Új szabályozás készül az étel- és italautomaták üzemeltetésére

Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a piac átláthatóságát biztosító szabályozás.

Illegális fémtelepre csapott le a NAV

Fotó: FB/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei illegális fémtelepet számoltak fel Abonyban és lefoglaltak 12 tonna fémet.

Jövő héten indulhat a forintosítás - és egyéb csemegék

Háromnapos üléssel folytathatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. Egyebek mellett ekkor dönthetnek a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló előterjesztéséről, továbbá a jövő évi költségvetést is módosíthatják a benyújtott képviselői változtatási javaslatok alapján.

"MagáNYnyugdíjpénztár" felszámolásról ír az új törvényjavaslat

freedigitalphotos.net/adamr

"A magánnyugdíjpénztári tagok fel fogják gyújtani a Nemzetgazdasági minisztériumot." Már ha rájuk is az vonatkozik, ami a magánynyugdíjpénztárakra...

Az FM máris módosítaná az adótörvényt

A tárca szerint a mintegy 2 millió földtulajdonost érintő adónak negatív következményei lennének.

Így alakul át a szociális támogatások rendszere - a rendszeres szociális segély például megszűnik

freedigitalphotos.net/adamr

A jövőben alapvetően az önkormányzatok feladata lesz. A tervek szerint a jövőben azok kapnak majd támogatást, akik valóban rászorulnak.

Védelmi pénz? Lövedéki biztosítékot kell törvény szerint fizetni?

Mindenki nyugodjon le, a most beadott törvényjavaslat szövege szerint nem lesz lövedéki biztosíték vagy adó!

"Nem kellett senkinek" a húszmillió forintnyi csempészcigaretta

Egy Tarpa melletti erdőből 17 850 doboz magyar adójegy nélküli csempészcigaretta került elő.

Továbbra is a reklámadó eltörlését kéri a reklámszövetség

Fotó: archív

Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a kommunikációs iparág társszervezetei ismét a reklámadó eltörlését kérik, s felhívják a figyelmet az új adónem várható káros hatásaira.

Ezt kaptuk a nyakunkba: adócsomag 2015

Adókedvezmény jár a házasságkötés után, folytatódik a munkahelyvédelmi akció, a kártyás fizetéseknél éves lesz a tranzakciós díj, szigorodnak az áfabevallási szabályok, települési adó lesz bevezethető, és népegészségügyi termékadó sújtja majd a szeszesitalok nagy részét.

November végére a múlt évi szint alá csökken az államadósság

Az EU-tól felvett hitel, amelynek utolsó, másfél milliárd eurós részletét 2016 második negyedévében kell majd visszafizetni, Magyarország legolcsóbb adóssága.

Kiterjesztik a fordított áfát a munkaerő-kölcsönzésre

A munkaerő-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

Kampány indult a dohány feketekereskedelme ellen

Az idén szeptember végéig 85 millió szál cigarettát foglaltak le 3,4 milliárd forint értékben, ami meghaladja a tavalyi egész évit.

Tudta, hogy a háztartási munka nem adóköteles?

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A lakástakarítás, a főzés, a mosás, a vasalás, a gyermekek felügyelete és otthoni tanítása, a házi gondozás és ápolás, a házvezetés, a kertgondozás, vagyis a család mindennapjait szolgáló tevékenységek után mindössze regisztrációs díjat kell fizetnie a foglalkoztatónak.

Az új különadó elviszi a dohánycégek nyereségét, és áremelkedést okoz

Fotó: freedigitalphotos.net/hinnamsaisuy

Dohányipari szereplők szerint áremelkedéshez vezethet a rendkívüli egészségügyi hozzájárulás, amelynek megfizetésére 2015-ben köteleznék a dohányipari vállalkozásokat, a veszteséges cégek veszteségét tovább növeli, a nyereséges cégeknél pedig elviszi az eredményt.

A MOSZ megdöbbent az esetleges földadó hírére

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) helyteleníti a földadó kivetés lehetőségét, egyben kezdeményezi, hogy a termőföld kerüljön ki a települési adó hatálya alól.

Többszörösen veri le a kormány az internetadót a családokon?

freedigitalphotos.net/adamr

Csak az elmúlt napokban 75 milliárd forintnyi megszorítás került napvilágra adóemelések és forráselvonások formájában.

Adókat emelnek Kaposváron

freedigitalphotos.net/adamr

Mérsékelt adóemelésekről döntött a kaposvári közgyűlés a csütörtöki ülésén. Az építményadó, a telekadó és a magánszemélyek kommunális adójának csekély mértékű emelésére tett javaslatot a város címzetes főjegyzője.

Lapkiadók: alacsonyabb színvonalú, beszűkülő nyilvánosság jöhet

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) szerdán közleményben szólította fel az Országgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a reklámadóról szóló törvény módosítását.

Hazánk az áfacsalások kedvelt célpontja maradhat

Bár a szigorodó hazai jogszabályok és keményebb uniós fellépés hozzájárulhatnak jövőre az áfabevételek hatékonyabb behajtásához, a magas áfakulcs miatt várhatóan Magyarország továbbra is kedvelt célpontja marad a szervezett bűnözői csoportok által elkövetett áfacsalásoknak.

Luxemburgi adókönnyítések - Juncker nem hallgathat

Fotó: FB/Jean-Claude Juncker

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki csaknem 20 éven át volt Luxemburg miniszterelnöke, nem hallgathat tovább, az Európai Unió pedig nem tűrheti tovább a nagyhercegség hatalmas szerepét az adóelkerülésben.

NAV: több hatóság razziázik a kőbányai Ganz-telepen

A területen, amely "a távol-keleti eredetű könnyűipari áruk hazai központi elosztójának számít", eddig is folyamatosan tartottak akciókat.

NGM: évről-évre csökken az államadósság

Fotó: freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

Megtárgyalta és elfogadta az adósságszabály teljesüléséről készített előterjesztést a kormány, és megállapította, hogy az államadósság 2014 végéig várhatóan tovább csökken.

Internetadó: visszavonva!

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén a kormány kérésére visszavonta a jövő évi adóváltoztatások közül az internetadó javaslatát.

Jól jár az EU-bevándorlókkal a brit gazdaság

Nagyon jól jár a brit gazdaság az európai uniós társállamokból, köztük a közép- és kelet-európai EU-tagországokból érkezett munkavállalókkal, akik milliárdokkal többet fizettek be a brit költségvetésbe, mint amennyit a szociális ellátó szolgálatoktól igénybe vettek.

Orbán szerint jövőre sem lesz internetadó

freedigitalphotos.net/patrisyu

"A távközlési adó kiterjesztését levették a napirendről, az pedig egy jogtechnikai kérdés, hogy melyik nap nyújtják be a parlamentnek az erre vonatkozó indítványt."

Az egyszerűsített foglalkoztatás mellett kampányol a NAV

Az egyszerűsített foglalkoztatás évről évre egyre népszerűbb, hiszen a bejelentése egyszerű, az adó mértéke kedvező és rugalmasan alkalmazható idényjellegű munkák esetén.

Ingyenes wifit biztosítanak a jobbikos vezetésű településeken

Ingyenes internetet biztosítanak a jobbikos vezetésű települések főterein - jelentette be a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

Fotó: archív

"A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot."

Közel háromtucat módosító javaslat érkezett a jövő évi adótörvényekhez

freedigitalphotos.net/adamr

A jövő évi adótörvényekhez 34 módosító javaslat érkezett a képviselőktől, ezek közül 3 kormánypárti, 16 jobbikos, 8 LMP-s, 6 MSZP-s és 1 független képviselőtől érkezett.

Étolajban és cukorban utaztak - milliárdos áfacsalást tárt fel a NAV

Egymilliárd forintot meghaladó áfahiányt okozott a költségvetésnek egy szegedi könyvelő. Az adóhatóság nyomozói elfogásakor négy, cukorral és étolajjal teli kamiont lefoglaltak.

Fidesz: a távközlési adót a szolgáltatóknak kell megfizetniük

A Fidesz a távközlési adó kiterjesztésénél is "szigorú törvénnyel" garantálja, hogy a szolgáltatók ne háríthassák át a költségeket az előfizetőkre.

Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

freedigitalphotos.net/patrisyu

A szolgáltatókra kirótt távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó - hívta fel a figyelmet az adócsomagban foglalt rendelkezésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára.

Jövőre ennyivel emelkednek a nyugdíjak

Jövőre 2,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem kell változtatni a SZÉP-kártya adózásán a Szállodaszövetség szerint

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, hogy ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein, döntően a kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és munkahelyek védelme érdekében.

Kábelkommunikációs szövetség: a módosított tervezet sem elfogadható

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az internetadó bevezetését, annak módosított tervezetét is elutasítják, és felkérik a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatot.

Több mint ötezer doboz cigarettát szagolt ki a NAV

Fotó: NAV

Többezer doboz magyar adójegy nélküli füstölnivalót találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy százhalombattai és két budapesti illegális cigarettaraktárban.

Új adók jöhetnek a helyi önkormányzatoknál is

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák.

Az új adószabályokról kezdenek vitát a képviselők

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

Rogán: a lakosságnak 700, a cégeknek 5000 forint legyen a felső korlát!

Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja - hasonlóan a telefonadóhoz - magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen.

Internetadó: a kormány támogathatónak tartja a felső plafont

freedigitalphotos.net/patrisyu

"A kormány támogathatónak tartja azt a fideszes felvetést, hogy 700 forintban maximalizálják az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adó felső mértékét."

Több milliárd dollárnyi adómegtakarítást buknak

A folyamatos nemzetközi nyomás eredményeként megszüntetik a "Double Irish"-ként elhíresült adótervezési lehetőséget.

Közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer az áfacsalások ellen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelenleg is több büntetőeljárást folytat élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt...

NAV: Az egyetemisták is számítanak

Ha a gyermek felsőoktatási intézmény hallgatója lesz, szüleinek már nem jár utána a családi pótlék. Azonban ha van olyan tagja a családnak, aki után továbbra is jár a kedvezmény, az egyetemistát is figyelembe kell venni az összeg megállapításakor.

A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.

Internetadó: a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács a javaslat visszavonását sürgeti

freedigitalphotos.net/adamr

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) álláspontja szerint az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól.

Kiigazítással pontosítják az internetadót

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Megérkeztek a maximalizált adóösszegek.

A NAV lement a Balatonra

Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Jelentős adótartozásra is fényt derítettek az ellenőrök egy Balaton-parti baromfifeldolgozó vállalkozásnál, amely 10 be nem jelentett dolgozót foglalkoztatott.

Változások a helyi adókban

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint.

Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

freedigitalphotos.net/patrisyu

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

Változások az otthoni pálinkafőzésben

Az Országgyűlésnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége, ezenkívül a magánfőzéshez kapcsolódó kedvezmények csak a gyümölcstermesztő magánszemélyekre vonatkoznának.

Kiterjesztik a különadót a befektetési alapokra

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Kiterjeszti a különadót a befektetési alapokra a kormány által kedden benyújtott adótörvény-javaslat, amely lehetővé teszi azt, hogy a 2014. január 1-jén ukrajnai leányvállalattal rendelkező, bankadó fizetésére kötelezett hitelintézet az ukrán cégében elszámolt értékvesztést levonja a bankadóból.

Változások a személyi jövedelemadóban

Nőnek a családi kedvezmények, mérséklődik viszont a cafetéria-rendszer kedvezménye, és változik az egész életre szóló életbiztosítások szabályozása is a személyi jövedelemadózás (szja) területén a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján.

Benyújtotta a kormány az adótörvény-javaslatot

freedigitalphotos.net/cescassawin

A helyi adókról szóló törvény módosítása révén a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere jelentősen bővül, az önkormányzatok települési adót vezethetnek be bármely adótárgyra, ha az nem képezi törvényben szabályozott közteher tárgyát.

Fegyver, lőszer, pálinka egy szobi tanyán

Négy fegyvert, több mint száz lőszert, különböző trófeákat és prémeket, valamint több mint tizenöt hektoliternyi illegálisan előállított pálinkát találtak egy szobi tanyán.

Nem változik a vállalkozások adózása

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése.

Adókedvezmény a fiatal házaspároknak

A kormány adókedvezménnyel ösztönözné a házasságkötést, ezért a fiatal párok havi 5 ezer forintos adókedvezményt kapnak a házasságkötést követő két évben.

Elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer áll fel jövőre

freedigitalphotos.net/nuttakit

A rendszer célja az áruk valós útjának nyomon követése, hogy az országban ne lehessen forgalomba hozni olyan árut, amely előzetesen nem volt bejelentve az adóhatósághoz.

Kiszagolta a rendőrkutya az ukrán csempészcigit

Illusztráció: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Négymillió forintnyi csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök és a határrendészek egy barabási lakatlan ingatlan kertjében.

Több mint 10 milliós bírságra számíthat a "vasazó" férfi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tetten értek Abonyban egy fémfelvásárlót, aki illegális fémkereskedelem miatt több mint 10 millió forint bírságra számíthat.

Hajóból szivattyúzták a gázolajat

Fotó: Facebook/NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei több mint 2500 liter adózatlan, jelölt gázolajat találtak egy Duna menti ingatlanon. Az elkövetőt épp tetten érték, amikor gázolajat szivattyúzott egy hajóból.

Hatalmas mennyiségű cigarettát és dohányt foglalt le Borsodban a NAV

Kétezer-ötszáz doboz csempészett, főleg ukrán cigarettát és több mint száz kilogramm vágott dohányt foglaltak le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pénzügyőrök az elmúlt egy hónapban.

1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglalt le a NAV

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Több mint 2500 liter, 1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) járőrei, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot.

Nem lesz a hagyaték része az értékpapírszámla

Az értékpapírszámlán és az ügyfélszámlán nyilvántartott pénzügyi eszközök nem tartoznak a számlatulajdonos hagyatékába, azokat az általa megjelölt kedvezményezett kapja a számlatulajdonos halálakor.

Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrádban

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint tíz tonnányi jelöletlen, azonosíthatatlan származású gyümölcsöt és zöldséget semmisítettek meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának munkatársai.

Budapesti családi házban volt a cigarettadepó

A nyomozás szálai Somogy megyéből vezettek a fővárosba, ugyanis a csempészbanda irányítója egy Siófokon bejelentett román állampolgárságú férfi.

Kamu volt a Sofőrszótár

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Hamis szótárakat gyártott egy Békés megyei fuvarozó cég alkalmazottja a kamionsofőröknek, ezzel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának.

Minden negyedik ellenőrzésnél hiányosságot talált az adóhatóság

Az adóhatóság hétfői tájékoztatása szerint a mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot, 70 esetben került sor 12 napos üzletbezárásra.

Október 31-én lejár a diákigazolvány

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra.

Adóelkerüléssel vádolja az Amazont az EB

Az online kiskereskedelmi óriás és Luxemburg megállapodása uniós szabályokat sérthet.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.