Az ekáer buktatta le az illegális burgonyabizniszt

freedigitalphotos.net/adamr

Az ellenőrök az ekáer információinak elemzésekor ellentmondásokat fedeztek fel egy gazdálkodó adóbevallásában az unióból származó beszerzések, illetve az ekáer bejelentések között, ezért folyamatosan figyelemmel kísérték a szállítmányait.

Egyre sürgetőbb a reklámadó sorsának rendezése

Az éves adóbevallás benyújtására kötelezettek ugyanis nem tudják, miként kell kötelezettségüket teljesíteni.

Több mint százmilliós csempészfogás Kisarban

A Fehérgyarmathoz közeli település két ingatlanján bűnügyi információk alapján csütörtökön tartottak házkutatást a kölcsei határrendészeti kirendeltség munkatársai, akik csaknem 130 ezer doboz, magyar zárjegy nélküli dohányárut találtak.

Baromfi Terméktanács: miért csak a sertéshús áfája csökken?

A szervezet szerint nincs szakmai indoka annak, hogy miközben a sertés tőkehús általános forgalmi adója (áfa) 5 százalékra csökkenne 2016 januárjától, a baromfitermékek áfakulcsa továbbra is 27 százalékos maradna.

Kovács Árpád: az adóoldalon 100-120 milliárd forint körüli mozgástér van

A Költségvetési Tanács (KT) elnöke szerint az idei gazdasági növekedés 2,5-3,5 százalék közötti is lehet.

Romániában megadóztatják a borravalót: 16 százalék az államé

A bukaresti kormány sürgősségi rendeletet fogadott el a témában.

Zara László: a taxisok sem kivételek az online péntárgépek használata alól

Amennyiben a szolgáltatói szektorban kötelező lesz az online pénztárgépek használata, akkor a taxisok sem lehetnek kivételek. A taxisoknak most is kell nyugtaadásra taxamétert használni, a készülékek cseréje pedig technikailag, minimális költséggel megoldható.

Öt tonna ismeretlen eredetű csirkehús egy lengyel kamionban

A szlovák állampolgárságú sofőrnek nem volt nemzetközi árufuvarozói engedélye és az áru behozatalához szükséges állatorvosi igazolása sem. Az árut a fuvarlevél alapján egy magyar cégtől egy másik magyar cégnek szállította.

Hatmilliárdos bevételt titkolt el a parfümmaffia

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy hét férfiből álló bűnszervezet ellen. A banda 2009 és 2013 között az Egyesült Államokból - papíron Szlovákiába, de valójában hazánkba - illegálisan behozott parfümöket értékesített és ezzel a költségvetésnek 1,5 milliárd forint kárt okoztak.

Varga: a gazdasági növekedés többletforrásaiból jut az adócsökkentésre

freedigitalphotos.net/anankkml

A 2016-os költségvetés az adócsökkentés költségvetése lesz, 16-ról 15 százalékra csökkenhet az szja-kulcs, és 27-ről 5 százalékra mérséklődhet a sertés tőkehús áfája, továbbá a kétgyermekes családok adókedvezmény-mértékének növelése is szerepel az Nemzetgazdasági Minisztérium tervei között.

Pénztárgépek: ne vegyen senki a módosítás előtt!

A szolgáltatói szektor speciális igényeire figyelmeztet a pénztárgépszövetség.

NAV: cukorkereskedők bűnszervezete 1,2 milliárd forintnyi áfát csalt el

freedigitalphotos.net/adamr

Felszámoltak a közelmúltban a pénzügyőrök egy cukorral kereskedő bűnszervezet, amely 1,2 milliárd forintnyi áfát csalt el.

Szerb cigarettát találtak egy magyar kamionban Komáromnál - nem egyet...

Az Angliába tartó teherautó munkagépekhez való markolókanalakat szállított, de a pótkocsi hátfalán szerelési nyomokat találtak és az elem vastagsága lényegesen eltért a gyári mérettől.

Nem tudták tisztára mosni magukat: vád alatt a mosószereket hamisító házaspár

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Vádat emeltek egy mosószereket hamisító nyíregyházi bűnbanda tagjai ellen.

Támogatja az állam az új pénztárgépek megvételét

Ilyen készülékeket kell használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak, a műkörömépítőknek, a kozmetikusoknak, az állatorvosoknak, a fényképészek és az edzőtermek üzemeltetőinek is.

Trófeák és agancsok a raktérben

freedigitalphotos/dan

A pénzügyőrök egy szlovák járműszerelvény rakterében összesen több mint 1600 kg agancsot, illetve trófeát találtak.

Így akadályozná meg a NAV az adóelkerülést

Változnak a harmadik országból ideiglenesen behozott gépkocsik magáncélú használatára vonatkozó szabályok május 1-jétől annak érdekében, hogy megakadályozzák a visszaéléseket, elsősorban a vám, áfa és regisztrációs adó megfizetésének elkerülését.

Sérült cigarettacsempészt találtak Szabolcsban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Árokba borult egy csempészett cigarettát szállító autó pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kispalád közelében, a sofőr megsérült.

Másodszor is lebukott a vecsési illegális fémkereskedő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei másodszorra számoltak fel egy illegális fémtelepet Vecsésen, és lefoglaltak mintegy két tonna fémet.

Több mint 70 ezer új online gépre lehet szükség a forgalmazók szerint

freedigitalphotos.net/dan

A pénztárgépforgalmazók arra számítanak, hogy több mint 70 ezer új online pénztárgépre lesz szükség, ha bővítik a kötelezetti kört, a berendezések körülbelül három hónap alatt üzembe helyezhetők.

Az adók miatt drágább a telefonálás hazánkban

A távközlési cégek az általuk fizetendő díjak és közterhek mértékével indokolják, hogy Magyarországon drágább a mobil telefonálás és a mobilinternet, mint a környező országokban.

Kisvárosnyi hamis márkajelzésű sportcipő a kamionban, adios!

Fotó Facebook NAV

Csaknem tizenháromezer pár, hamis márkajelzésű sportcipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák rendszámú kamionban Vámosszabadinál.

NAV: érdemes ellenőrizni, hogy a munkáltatója bejelentette-e

Komoly hátrány érheti azokat, akiket munkáltatójuk "feketén", azaz bejelentés nélkül alkalmaz. A következmények érinthetik a nyugdíjat, a táppénzt és egyéb ellátásokat és például a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást is.

Újabb adókönnyítések jöhetnek jövőre

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Járulékkedvezményt kaphatnak a mezőgazdasági munkásokat alkalmazó vállalkozások, kisebb adóval számolhatnak a bankok és a társasági adó is csökkenhet jövőre.

Ennyi maradhat a mezőgazdasági foglalkoztatóknál

A munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése a 25-55 év közötti munkavállalókra a mezőgazdaságban 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál.

Több szabálytalanságot feltárt az ekáer

freedigitalphotos.net/nuttakit

A rendszer már a két hónapos próbaüzemben bizonyította, hogy megfelelő eszköz az áfacsalások visszaszorítására, az emberi fogyasztásra veszélyes élelmiszerszállítmányok kiszűrésére, valamint a tisztességes gazdálkodók segítésére.

NGM: nem kell adót fizetni a ténylegesen meg nem szerzett jövedelem után

Senkinek sem kell adót fizetnie olyan jövedelem után, amelyet ténylegesen nem szerzett meg, így nem érheti hátrány a brókerbotrány befektetőit az adózásban.

Tizenötezer doboz, szerb adójegyes cigarettát találtak egy lakóbuszban

freedigitalphotos.net/adamr

Miután megállították a lakóbuszt, cigarettakereső kutya szagolta ki a rejtekhelyekről az eldugott dohányárut.

A kormány 5,3 százalékos maximális reklámadó-kulcsot javasol

Ebből az adónemből 7-8 milliárd forintos bevétellel számolnak, az pedig még kérdéses, legyenek-e olyanok, akik a nulla kulcsos sávba tartoznak majd.

A NAV szerint nincs kevesebb bevétel a vasárnapi zárvatartás miatt

freedigitalphotos.net/dan

Az adóhatóság szerint egyáltalán nem csökkent a forgalom a vasárnapi pihenőnap miatt.

Erre figyeljen az SZJA-bevallás kitöltésénél!

Március végéig mintegy 800 ezer adózó nyújtotta be személyijövedelemadó-bevallását, emellett több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében. A beérkezett bevallások nagy részét már feldolgozta a hivatal, a fennmaradó mintegy 10 százalék javításra szorul.

Kevesebb cég kért haladékot a NAV-tól

freedigitalphotos.net/anankkml

2012-ben 21 ezer alkalommal folyamodtak a társaságok részletfizetésért vagy halasztásért összesen 138 milliárd forint összegre, tavaly 15 ezer céges kérelem érkezett 104 milliárdra.

9 százalékos élelmiszer-ÁFA?

Romániában az általános forgalmi adó 24 százalékos, júniustól azonban 9 százalékra csökkentik Romániában minden élelmiszer és alkoholmentes ital áfáját.

Félmilliárd forintot csaltak Széchenyi Kártyával

Wikipédia/Egrian

A bűnszervezetet könyvvizsgálói és adószakértői ismeretekkel rendelkező szakemberek irányították.

Jövőre még több adó jöhet

Jövőre akár a jelenleginél ötvenszer több település szánhatja rá magát különböző vagyoni típusú adók kivetésére.

Több ezer üveg adózatlan olasz bort találtak

freedigitalphotos.net/marin

A pénzügyőrök a főváros XIX. kerületében végeztek jövedéki ellenőrzéseket. Az egyik telephelyen feltűnt nekik egy régi légvédelmi óvóhely ponyvával eltakart bejárata...

Egyre nagyobb összegek miatt perlik az adóhivatalt

A pereskedésre tavaly legtöbbször az általános forgalmi adót érintően került sor, bírósági felülvizsgálatot a magánszemélyek is gyakran kérték, főként a vagyonosodási vizsgálatok megállapításai miatt.

Figyelem! Mikor kell adót fizetni interneten történő értékesítése után?

Shutterstock fotó

Egyre népszerűbb az interneten keresztül bonyolított használtcikk-kereskedelem, mind többen adnak-vesznek ingóságokat - például használt gyerekruhákat, elektronikai eszközöket, háztartási kisgépeket - a világhálón, ennek azonban adóvonzata is lehet - hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Tovább egyszerűsödött az ekáer

A nem kockázatos termékek esetében a gazdálkodók jelentős része néhány adat megadásával egyszerűsített bejelentést tehet.

Milliárdos csődbűncselekménnyel gyanúsítanak egy vállalkozót

freedigitalphotos.net/anankkml

A nyírpazonyi cég felszámolása során egymilliárd forint összegű hitelezői igénybejelentés történt, miközben a vállalkozó a vagyonát egy másik cégébe menekítette át.

Illegális fémtelepet találtak Kőszeg közelében

A telepen több mint egy tonna rézkábelt, vas- és alumíniumhulladékot találtak, amelyről az ingatlan tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy azt lomtalanítások alkalmával és hulladéktelepekről gyűjtötte össze, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezik.

Már látja az áruautomaták felét a NAV

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Napokkal a határidő előtt már 14 ezer ital- és élelmiszer-automatára kértek regisztrációs kódot az üzemeltetők.

Éjjel-nappal blokkol a NAV

Futószalagon gyártja a tiltó határozatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Magyarországon illegálisnak számító online szerencsejátékok ellen.

Több játékadó érkezik az államkasszába

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A költségvetés jól járt a szerencsejáték-piac bővülésével, februárig már 6,3 milliárd forint játékadó folyt be az egész évre tervezett 39,7 milliárdból, míg tavaly ilyenkor még csak 5,3 milliárd forint volt a bevétel.

Illegális olajlepárló üzem Ágasegyházán

A pénzügyőrök még csütörtökön az ingatlan melléképületében egy éppen működő ásványolajtermék-lepárló berendezést, valamint megközelítőleg tízezer liter már legyártott ásványolajterméket foglaltak le.

Csempészésre átalakított ukrán autót foglaltak le Szatmárban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az ukrán sofőrt és járművét Sonkádon ellenőrizték a pénzügyőrök, és a kocsi tolóajtajának küszöbénél gyanús nyomokat láttak.

Megdobták az adóbevételeket az online pénztárgépek

Jelentősen nőttek az adó- és vámbevételek a közép-magyarországi régióban.

Pénztárgépek: idén már kevés az esély a bővítésre

freedigitalphotos.net/dan

A magyar Pénztárgép Szövetség elnöke szerint kevés az esély, hogy még az idén bevezessék az online gépeket a taxisok és a fodrászok körében.

Illegális számítógépbolt, szerviz és záloghitelezés Pécsen

A pénzügyőrök figyelmét egy online kereskedelmi portálon talált, informatikai eszközöket kínáló hirdetések keltették fel.

Vida Ildikó nem jelent meg a költségvetési bizottság előtt

freedigitalphotos.net/cescassawin

Levelében a NAV elnöke azt írta: az adóhivatal minden kétséget kizáróan megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben van, a meghallgatás lehetőségével nem kíván élni.

Négymillió forintnyi illegális parfüm Nagylaknál

A pénzügyőrök egy olasz személygépkocsit ellenőriztek Nagylak térségében, amelyet egy román férfi vezetett. A csomagtér átvizsgálásakor egy nagyobb kartondobozra lettek figyelmesek...

300 millió forint értékű hamis terméket foglaltak le március elejéig

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

És több mint 100 büntetőeljárásban indult nyomozás, amelyekben mintegy 900 millió forint okozott kárt állapítottak meg.

Arannyal bélelt autó

Három kilogramm, be nem jelentett aranyat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Beregsuránynál, egy Ukrajna felől érkező autó átvizsgálása után.

Megkezdődött az új jövedéki törvény kidolgozása

freedigitalphotos/adamr

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére megkezdődött az új jövedéki törvény kidolgozása, a törvényjavaslat várhatóan 2016 tavaszára készülhet el.

Korrupció gyanúja miatt vádat emeltek egy volt pénzügyőr és társai ellen

Vádat emeltek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt pénzügyőre és 14 civil társa ellen. Az alezredes két éven át pénz ellenében nyomozati adatokat adott ki olyan embereknek, akik ellen büntetőeljárás indult, illetve indulhatott volna az adóhatóságnál.

NAV: az ekáer piachoz juttatja a tisztességesen adózó cégeket

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Különösen igaz ez a hús-, a zöldség-gyümölcs- valamint az építőanyagpiacra.

Egyre többen kérik a navos bevallást

Míg 2012-ben 231 ezren, addig egy évvel később 290 ezren, tavaly pedig már 317 ezren kérték meg a NAV-ot, hogy készítse el bevallásukat.

Két év múlva a NAV készítheti el az szja bevallásokat

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A cégek és magánszemélyek számára 2017-től megszűnik az adóbevallás jelenlegi rendszere.

Informatikai fejlesztések a NAV-nál

Az Elektronikus Közigazgatási Operatív Programon (EKOP) belüli három kiemelt projekt megvalósítása 9 milliárd forintba került és teljes mértékben uniós forrásból valósult meg.

Rég lejárt szavatosságú kekszeket, márkás csokikat akartak piacra dobni

FB/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

132 raklap lejárt szavatosságú élelmiszert és elektronikai eszközt, valamint a szavatossági idő átdátumozásához használatos vonalkódos címkéket, dátumbélyegzőt, dátumcímkéket és festékszóró pisztolyt találtak egy gazdálkodó telephelyén Bács-Kiskun megyében.

Fémes fogás a NAV-nál

Több mint három tonna, szabálytalanul felhalmozott fémhulladékot foglaltak le Budapesten és Pest megye több településén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a kiszabott bírságok összege meghaladja a hárommillió forintot.

Reklámadó: módosításokkal, de megtartani

freedigitalphotos/iosphere

A kormány a jövő héten tárgyal arról, milyen módosításokkal lehet megtartani a reklámadót a magyar adórendszerben.

Betiltották a reklámadót - vajon meddig?

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az Európai Bizottság a Magyarországon tavaly nyáron bevezetett reklámadó ügyében, a lezárásig pedig felfüggesztő hatályú tilalmat vezettek be erre az adónemre.

Hamis sportcipőkkel volt tele a kamion

freedigitalphotos.net/John Kasawa

13 ezer pár, hamis márkajelzéssel ellátott sportcipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajkánál, egy Szlovákiából érkezett kamionban.

A számvevőszék hiányosságokat tárt fel a NAV-nál

A NAV, a feladatköréből adódóan, évről-évre a számvevőszéki ellenőrzések látókörébe kerül, s az ÁSZ az elmúlt években az ellenőrzései során tapasztalt kockázatokat összegezve döntött a NAV több tevékenységi területére vonatkozó ellenőrzésének megindításáról.

Rokonait segítette csaláshoz egy szabolcsi MVH-dolgozó

freedigitalphotos/adamr

Rokonait segítette területalapú támogatási csaláshoz a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dolgozója.

Vigyázzanak az (állat)orvosok a páciensekkel - NAV-osok lehetnek

A hivatal 2015-ös ellenőrzési irányai szerint a magánorvosok, és az állatorvosok is a vizsgálódások középpontjában lesznek.

Adóellenőrnek kiadva magukat kaszáltak a piacokon

Előadták, hogy 20, 50, illetve 200 ezer forint fejében megsemmisítik a jegyzőkönyvet, így az érintettek ellen nem indul eljárás.

Olaszország véget akar vetni a vatikáni adóparadicsomnak

Az IOR vatikáni bank nem egyházi olasz ügyfeleinek listáját kéri a pápai államtól az olasz kormány. Az olasz sajtó szerint csaknem négyszáz olasz birtokol vatikáni számlát tetemes összeggel anélkül, hogy ez után adót fizetne.

Szabolcsiként árulták volna a lengyel almát - közbelépett a NAV

freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

48 tonna bizonytalan eredetű, de feltételezhetően Lengyelországból származó, magyarként érékesíteni tervezett almát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy érpataki raktárban.

A NAV nem kivételezik az amerikai cégekkel

Az amerikai érdekeltségű cégek adóhatósági kapcsolatai átlagosnak mondhatók a többi céghez képest, és az adóhivatal vizsgálata szerint adóteljesítményüknek, működési kockázatuknak megfelelő, más adózókkal ekvivalens adóhatósági bánásmódban részesülnek.

110 milliárddal több adóbevétel a tavalyinál Dél-Alföldön

freedigitalphotos/renjith krishnan

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi egységei 2014-ben 543,3 milliárd forint bevételt értek el 2014-ben, 110 milliárddal többet az előző évinél.

Nem fizették az áfát - 25 ezer pár cipőt foglalt le a NAV

25 ezer pár cipőt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban, egy frissen alakult kft-től, mert a cég nem fizetett áfát. A 20 millió forint értékű áruval megrakott kamionra tagországi adatszolgáltatás hívta fel a NAV figyelmét, továbbá az is gyanút keltett, hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) nem jelentették be a fuvart.

Ismét elérhető az ekáer-rendszer

freedigitalphotos.net/nuttakit

A kedd este fél nyolctól az ekáer-rendszerben (elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer) fennálló központi hálózati problémát 23 óra 10 perckor elhárították.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.