Újra hódít a bőr!

Madonna és Tina Turner is bevadul a bőr illatától!

Egy dzseki, egy táska, egy csizma, egy cipő, pénztárca vagy csak egy bőrcsík a nyakban - hirtelen ismét minden menő lett, ami bőrből készült. A divat diktálja, a fiatalok pedig elfogadják az új trendet.

Képekben a divatos és extravagáns Madonna! képgaléria

2009.03.10 19:30ma.hu
Jim Morrison

Mindegy, hogy a konvencionális fehér, barna vagy fekete, esetleg rózsaszín, piros, zöld, kék - egy a lényeg, hogy a vásárolt bőrcucc illata eredeti legyen. A bőr örök, de voltak időszakok, amikor egyáltalán nem volt menő hordani.
 
Pár évtizeddel ezelőtt leginkább a rockerek és a vad motorosok hordták a bőrből készült ruhákat, szegecsekkel kiverve. Volt olyan időszak, amikor a színpadon, az előadók körében volt nagyon népszerű ez az anyag: elég csak Madonnára, Mick Jaggerre vagy Tina Turnerre gondolni. 

Ma a bőr újjá született, egyre trendibb, és már nem a nagypapa hasított bőr kabátja jut róla eszünkbe. 

Bőrből ugyanis szinte minden készülhet: az alapnak számító kabátokon, táskákon, cipőkön, pénztárcákon kívül egyre megszokottabb, ha a nadrág, a szoknya, vagy akár a fehérnemű készül ebből a - megfelelő kezelés után - nagyon finom anyagból. Mindegy azonban, hogy milyen ruhadarab készül a bőrből, egy a lényeg: hogy az illata eredeti legyen. 

Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy azok, akik eredeti bőrre vágynak, az esetek nagy részében megszagolják a megvásárolandó darabot, legyen az akár csak egy kesztyű, akár egy vagány bőrnaci. A színező eljárások és a festés ugyan módosíthatják kissé az eredeti hatást, de a bőr jellegzetes illatát nem tudják elnyomni. 

És hogy a bőr miért menő? Mert szinte minden alkalomra megfelel, buliba ugyanúgy, mint komoly megbeszélésre, hiszen a számtalan bőrtermék temérdek fazonban elérhető a boltok polcain. Mert a bőr illata természetes és vonzó is egyben. A bőr tehát cool, és viselőjéről sugárzik az igényesség. 

Hát még annak, aki közel hajol, és szippant is egyet a bőr jellegzetes illatából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.