"Élsz még, fiam?"

Kísérteties volt az utolsó üzenet: villámcsapás ölte meg a fiút

Megölte egy villámcsapás a tengerparton nyaraló fiatalt, aki egy baráti családdal ment el a vízhez. A tragédiában külön érdekesség, hogy apja mindössze egy órával korábban az életéért aggódott.

2014.11.04 12:00ma.hu
Jayden Morrissey (Fotó: Facebook/Mark Morrissey)

"Pénteken tettem őt ki [az autóból], hogy nyaralhasson a családi barátokkal, majd búcsúzóul egy puszit adtam" - így emlékszik vissza a megtört apa az utolsó pillanatokra, amikor még élve látta 15 éves fiát. Másnap délután negyed ötkor viccesen egy SMS-t küldött neki, azzal a szöveggel, hogy "élsz még, fiam?", mivel a kamasz az előző napi búcsú óta nem jelentkezett - ám azt ő sem gondolta volna, hogy a mókás szófordulat helyét alig egy órával később dermesztően valóságos fájdalom fogja átvenni. A 15 éves Jayden Morrissey ugyanis az üzenet után nem sokkal halott volt: egy villám csapta agyon, miközben a víztől csupán 20 méterre játszott.

A négy tinédzserre egy felnőtt vigyázott az ausztráliai One Mile Beachen, amikor váratlanul rosszra fordult az idő, ezért a neve elhallgatását kérő családi barát szólt a srácoknak, hogy ideje kijönni a vízből. Ahogy körbenézett, hogy mindenki elindult-e, akkor látta meg Jaydent, aki a mellkasához kapott és összeesett. A mentők megérkezéséig kétségbeesetten próbálta újraéleszteni a fiút, de hiába: a vihar közeledtével a villámok is megérkeztek és az egyik épp Jaydent találta el. A férfit annyira megviselte az eset, hogy még másnap is benyugtatózva feküdt a kórházban.

Jayden az apja szerint nagyszerű fiú volt, örökké nevetett és mindenki mást is megnevettetett. Imádta a vizet, így némi vigaszt nyújt a gyászban, hogy úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit a legjobban szeretett: a tengerparton játszadozott. "Ne tekintsd az életet magától értetődőnek. Az én családom sem lesz már soha ugyanaz" - üzente Mark Morrissey.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.