Medencében kapták a nagyfeszültséget

Duplán kijátszották a halált: villámcsapás után fulladás(veszély)

Már esett az eső, de villámoknak nyoma sem volt, amikor anya és lánya úgy döntött, úsznak még egyet a kerti medencében. Kis híján mindketten odavesztek, mikor a villám a vízbe csapott.

2014.08.14 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/graur codrin

Elképesztő szerencséje volt a dél-ausztriai Fürnitzben élő anyának és lányának, mivel kétszeresen is sikerült kijátszaniuk a halált a térségre lecsapó viharban. A meg nem nevezett 36 éves nő és 12 éves lánya a kerti medencében akartak úszni egyet, ám hirtelen villám csapott a vízbe. A kislány azonnal elájult, édesanyja pedig erejének és eszméletének utolsó morzsáival húzta a lányát a medence szélére, majd ő is ájultan rogyott mellé.

"Fürnitzben erősen esett, de még nem villámlott, amikor bementek a medencébe. A villám eltalálta a házat, majd áthaladt a medencén. Amikor a páros érezte a vízben kialakuló túlfeszültséget, az anyának sikerült kimentenie a lányát a medencéből, aztán ő is összeesett mellette" - mondta a rendőrség egyik embere. A villám sújtotta nőkhöz az apa hívta ki a mentőket, aki a házból meghallotta a sikítást.

"Az anya és a lánya nagyon szerencsések voltak. Sérülés nélkül menekültek meg, de a vihar után egy éjszakára bent tartottuk őket a villach-i kórházban megfigyelésre" - mondta Kerstin Wrussnig, a kórház szóvivője. Az anya és a lánya könnyen belehalhatott volna már magába a villámcsapás okozta nagyfeszültségbe, ami az egész medencét átjárta, de nemcsak ezt élték túl, hanem a potenciális fulladásveszélyt is, ami az ájulás miatt fenyegette őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.