Csak elzsibbadt a karja és a lába

Kétszer csapott bele a villám, de mindkétszer túlélte

Egy váratlan viharban csapott le kétszer is a villám egy rodeóbohócként dolgozó férfiba pár másodperc eltéréssel, ő mégis túlélte a csapásokat, csak a végtagjai zsibbadtak el teljesen.

2013.10.29 12:52ma.hu

Kevesen tehetik meg, hogy személyesen mesélik el, hogyan élték meg a villámcsapást, ráadásul kétszer is, egy amerikai rodeóbohóc azonban szerencsésnek mondhatja magát, mert túlélt két nagyfeszültségű csapást is. Casey Wagner a texasi Gainesville-ben lépett fel egy szabadtéri autós rendezvényen, amikor hirtelen csapott le a villám, a férfi pedig két barátjával együtt egy fa alatt próbált menedéket találni. A következő pillanatban hatalmas ütést érzett a hátában és érezte, ahogy végigszalad a feszültség az egész testén.

"Csak egy hangos robbanásra emlékszem, aztán térdre estem és akkor újra belémcsapott. Amikor eltalált, csak két nagy villanást láttam, majd mindenütt szikrákat" - idézte a férfit a Daily Mirror című brit lap. A helyszínen szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet is megerősítette, hogy a robbanás olyan erejű volt, hogy a műszálas poncsó, amit a ruhája fölött viselt, még jóval utána is tele volt elektromos töltéssel.

Wagner szívverése szabálytalanná vált az eset után és elvesztette az érzékelőképességét a jobb alsó lábszárán és a bal karjának azon pontján, ahol a villám elhagyta a testét. A 31 éves férfi 24 órával a vihar után még mindig kissé bizonytalan volt, de apránként visszatértek az érzékei. Mint a Mirror emlékeztet rá, nagyon szerencsés, hogy túlélte a kettős villámcsapást, mert a hónap elején Indiában a monszun idején lecsapó villámok következtében 32-en vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.