Hárító nélkül

Egy egész tagozatot rombolt le a villám az általános iskolában

Villám csapott egy általános iskolába: a termek egy része égett, a másik része ázott a hatalmas viharban. Azt senki sem érti, miért nincs villámhárító egy ilyen intézményen.

2013.08.23 10:50ma.hu
A brandoni Heather Lakes sugárút 1510-be rohantak a tűzoltók - Fotó: Ronnie Rivera, tűzoltóparancsnok

Négy osztályteremben is komoly károk keletkeztek a brandoni Mintz általános iskolában, miután csütörtök délután villám csapott az intézménybe.

Az egyik teremben tűz pusztított, három másikban vízkárok keletkeztek mikor a tűzoltók megfékezték a lángokat – mondta Ronnie Rivera, a lánglovagok szóvivője. Hozzátette, a munkások már csütörtök éjjel megkezdték a felújítást, hogy az iskola pénteken ki tudjon nyitni.

Az, hogy az érintett termeket mikor adják vissza a tanulóknak, csak a felújítás sebességén múlik.

A tűzoltók délután háromnegyed ötkor érkeztek a helyszínre, miután villám csapott a tetőn végigfutó PVC-csőbe. Rivera elmondta: rengeteg füst volt, de igazából csak apró tűz keletkezett. Ezek eloltásához a tűzoltók kénytelenek voltak lyukat vágni a tetőn. A munkát nehezítette, hogy a vihar, ami a villámcsapást okozta, teljes erőből dühöngött.

Gyerekek nem tartózkodtak az épületben, ahol szerencsére senki sem sérült meg.

A helyiek szerint egyszerűen érthetetlen, hogy a már nyilvánvaló globális felmelegedésnek köszönhetően kialakult viharzónákban miért nincsenek villámhárítók felszerelve, hiszen egyre több az ilyen eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.