Csak a villámlás állíthatja meg

Vajon túléli? Nik Wallenda a Grand Canyon felett egy kötélen! - képpel

Csak a villámlás tántoríthatja el Nik Wallenda kötéltáncost attól, hogy magyar idő szerint hétfőn hajnali két órakor átkeljen a Grand Canyonban a Little Colorado folyó felett.

2013.06.23 21:41MTI
Fotó: Geri Hongeva-Camarillo, Navajo Parks & Recreation

Nik Wallenda erről azután beszélt, hogy a területen élő navajo indiánok egy csoportja tiltakozást helyezett kilátásba. Véleményük szerint Wallenda mutatványa nem más, mint játék az emberi élettel. A törzs más tagjai ugyanakkor a turizmus fellendülését, a térség fejlődését várják a mutatványtól, amelyet a világ több mint száz országában közvetítenek élőben.

A 34 éves akrobata egy mindössze 5 centiméter vastagságú kötélen fog 450 métert sétálni 457 méteres magasságban a kanyargó Little Colorado folyó felett. A 34 éves, háromgyerekes amerikai légtornász tavaly még biztosítókötéllel kelt át a Niagara-vízesésen, mostani mutatványát viszont már anélkül hajtja végre.



Az átkelést a Discovery Channel élőben közvetíti. A kísérlet helyi idő szerint vasárnap délután zajlik, így magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 órakor lesz látható a hajmeresztő vállalkozás - közölte korábban a csatorna.

Wallenda családja a 18. század óta foglalkozik cirkuszi mutatványokkal, csaknem száz éve hajtanak végre kötéltánc-mutatványokat biztosítóháló nélkül, ennek köszönhetik világhírüket. A család több tagja is gyakorlás vagy mutatvány közben veszítette életét. Így a "Repülő Wallendák" társulatot az 1920-as években megalapító Karl Wallenda is, aki Puerto Ricóban, erős szélben 10 emeletnyi magasságból zuhant le 73 évesen.

Itt táncol majd a kötélen és az idegeinken... - nézze meg a többi képet!


Olvassa el, mi történt a magasban!

Hogyan sétált át Nik Wallenda kötéltáncos a 457 méteres mélység fölött - biztosítókötél nélkül?>>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.