Még a tűzoltók is meglepődtek

A papucsa mentette meg az életét a villámcsapástól

Azt mondták a tűzoltók, hogy az egyik legszokatlanabb eset volt, amit valaha láttak, miután felmérték a villámcsapás érte házban keletkezett károkat és ellenőrizték az ott lévő nő állapotát.

2014.07.25 09:30ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/James Barker

Egy teljesen átlagos, fillérekért kapható gumitalpú papucs, az úgynevezett flip-flop mentette meg egy háziápolónő életét, amikor a házát villámcsapás érte. A mintegy 300 ezer voltos feszültség a házban elképesztő rombolást végzett, a 49 éves Jennifer Lyonsnak azonban csak a homlokán nőtt egy dudor, amikor a robbanásszerű erőtől valami nekivágódott. Az angliai Chippenhamben élő nő épp telefonált, amikor a villám lecsapott a parabolaantennán keresztül és nyomában azonnal fellángolt a tűz. A falakból kiszakadtak a konnektorok, és a ház úgy nézett ki néhány perc múlva, mintha bombatámadás érte volna.

"Mindenütt törmelék hevert. A tűzoltó azt mondta, ez az egyik legszokatlanabb eset, amit valaha látott" - mesélte a nő a szombati vihar után. A villámcsapás után természetesen megszűnt a meleg víz, a telefon és az internet is, Lyons nem panaszkodik, csak az döbbentette meg, hogy ilyesmi megtörténhet. "Azt hinnéd, hogy biztonságban vagy a házadban, amikor villámlás van" - jegyezte meg. A szakértők szerint valószínűleg a telefonból kibocsátott mikrohullámok vonzották be a házba a levegőben lévő feszültséget.

A tűzoltók szerint ráadásul Jennifernek extra szerencséje volt: mivel épp egy gumitalpú papucsot viselt, ami szigetelőként működött ebben az esetben, a több százezer voltos feszültség nem tudott keresztülhaladni a testén - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.