Mentálisan sérült a balesetben a kislány

Még mindig égnek áll a baba haja, akit az anyaméhben csapott meg a villám

Egy év telt el a rémisztő baleset óta, de az akkor született kislánynak még most is égnek áll a haja. A gyermeket az anyaméhben csapta meg a villám 38 hetes korában, közvetlenül a születés előtt.

2014.07.15 12:29ma.hu
Fotó: YouTube

Nemcsak apja, de az egész világ "Flash", azaz Villám becenéven ismeri a most egyéves Kimberly Gordont, aki tavaly ilyenkor azzal került az újságok címlapjára, hogy az anyaméhben szenvedett el villámcsapást - szinte napokkal a tervezett megszületése előtt. Az új-mexikói Albuquerque-ben élő Gordon és Kendra Villaneuva épp a Függetlenség napja alkalmából rendezett szabadtéri programon vett részt, amikor vihar tört ki, ők pedig egy fa alatt kerestek menedéket. Rossz döntés volt: a fába becsapott egy villám, keresztülhaladt az apa fülén, majd a 38 hetes terhes Kendra testében folytatta útját - és a pocakjában lévő magzaton keresztül.

A kismamát azonnal kórházba vitték, ahol legfőképp Kimberly túlélési esélyei miatt kellett aggódni: az USA-ban összesen 11 esetet jegyeztek fel, amikor kismamákat ért villámcsapás, minden második elveszítette a babáját. Kimberly azonban túlélte és nem sokkal később megszületett... - égnek álló hajjal! Ez azóta sem múlt el, hajszálai mindmáig sztatikusan fel vannak töltődve, és ha nem fogják copfba a tincseit, akkor szénaboglya van a kislány fején.

Bár az apa úgy véli, valaki vigyáz rájuk és hihetetlen csodának tartja, hogy a baba életben van, mégsem sikerült következmények nélkül megúszni a balesetet, Kimberlynek idegrendszeri károsodása lett, ami miatt nem tud felülni, mászni, és az emésztésével is problémák vannak. "Nehéz látni, hogy nem tud azt enni, amit szeretne, és csak egy adagolócső segítségével képes táplálkozni, mégis örülünk, hogy túlélte ezt az egészet" - mondták a szülők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.