1200 narancssárga csónakkal döntöttek rekordot

Gumicsónakos kalózok szállták meg Svájc partjait

Flottába tömörülve siklott végig a svájci Aar folyón 1200 narancssárga gumicsónak, köztük többen még a kalózzászlót is kitűzték, félelem helyett a parton mégis inkább ováció fogadta érkezésüket.

2011.08.24 17:29ma.hu

Több mint 1200, tökéletesen egyforma típusú és színű - narancssárga - gumicsónak úszott le a svájci Aar folyón, az úticél Bern volt, ahol több száz izgatott néző várta a flotta megérkezését. A gumicsónakok némelyikére nemcsak kalózzászló került, de a "legénység" is valódi kalóznak öltözött, mutatva ezzel, hogy most valami hatalmas hódításra készülnek.

És valóban az történt, bár ebből senkinek nem lett semmi baja, legfeljebb a japánok szívhatják most egy kicsit a fogukat. A csapat ugyanis a Guinness Rekordok Könyvének ellenőrei szigorú felügyeletében megdöntötték a korábbi, 1100 gumicsónakkal felállított japán rekordot.

Az út két órán át tartott, az egyik szervező szerint azonban a közös cél egyben tartotta a csapatot, és így sikerült elorozniuk a rekordtartó címet a japánoktól.

Fotó: CEN


Svájcban egyébként mostanában kissé megszaporodott az egységnyi időre jutó rekordkísérletek száma: a napokban zajlik az a próbatétel is, melynek során a svájci származású Freddy Nock drótkötél-művész hét nap alatt hét világrekordot döntsön meg, természetesen mindegyik kapcsolódik valamilyen módon a kötelekhez és a magassághoz, az egy hétig tartó kísérletsorozatnak három ország - Svájc mellett Németország és Ausztria - ad otthont.

Az első rekordot vasárnap már sikerült megdöntenie, a Zugspitze fölött kifeszített dróton - egy gleccserfelvonó pályáján - az egyensúlyozást segítő rúd nélkül gyalogolt végig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.