Százezer alsónemű után feladták a küzdelmet

A nagy gubanc: nem sikerült melltartórekordot dönteni

200 ezer melltartót akartak zsinórban egymáshoz kapcsolni a britek, hogy legyőzzék a korábbi ausztrál rekordot, de a női alsóneműk úgy összegabalyodtak, hogy végül a felénél feladták.

2011.08.03 11:29ma.hu

Kudarcba, vagy inkább gubancba fulladt az a rekordkísérlet, amelynek során a britek le akarták győzni az ausztrálokat melltartóláncolásban. Eredetileg 200 ezer darabot akartak egymáshoz kapcsolni, ám ahogy az idő előrehaladt, az eredetileg lelkes önkéntesek egyre kevésbé voltak lelkesek, végül 9 órával a kezdés után úgy döntöttek, feladják a kilátástalan harcot a gordiuszi csomóba "rendeződött" melltartók ellen.

Itt még lelkesek... (Fotó: Worcester Standard)


"Alábecsültük a szükséges időt, hogy kicsomagoljuk a melltartókat" - mondta el Launa Walker, a kísérlet egyik szellemi szülőanyja. "Nem volt elég időnk arra, hogy csomagoljunk is és kapcsolgassunk is."

Pedig ha minden az eredeti tervek szerint megy, akkor a Londontól mintegy 300 kilométerre nyugatra fekvő Worcestert mára nemcsak a szószáról ismerhetnénk. A jelenlegi rekordtartó így továbbra is Ausztrália, ahol a gubanc nem okozott gubancot, és összesen 166 ezer melltartót sikerült egy vonalba kapcsolni.

Mint kiderült, a britek a csomagolást túl gyorsan csinálták, és a halomra dobált ruhadarabok összetekeredtek, olyannyira, hogy végül már lehetetlen volt szétválogatni.

A 200 ezer melltartót adományokból gyűjtötték össze, az akcióval pedig nemcsak a rekorddöntés volt a cél, hanem az is, hogy felhívják a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre és a családon belüli erőszakra.

"Legközelebb újra megpróbáljuk, csak egy másik időpontot kell kitűzni. Az adományokat továbbra is elfogadjuk azokból a melltartókból, amelyekre már nincs szükség." - mondta Walker.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.