Bűncselekmény

Százhúsz embert vert át egy nő mesekönyvek és diafilmek küldésének ígéretével

A vételárat előre utalással kérte rendezni, ehhez időről időre új bankszámlaszámokat adott meg.

2024.05.10 10:15MTI

Két év - négy év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélt a Bajai Járásbíróság egy nőt, aki mesekönyvekkel és diafilmekkel "üzletelt", ám azokkal nem rendelkezett.

A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a nővel szemben, aki 2021 októbere és 2023 augusztusa között százhúsz gyanútlan vevőt csapott be azzal, hogy népszerű mesekönyveket, diafilmeket, továbbá diavetítőket és képregényeket úgy kínált előre fizetéssel egy közösségi oldalon, hogy azok valójában sosem voltak a birtokában - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Pest vármegyében élő a vételárat előre utalással kérte rendezni, ehhez időről időre új bankszámlaszámokat adott meg. A sértettek jellemzően fejenként 10-30 ezer forintot fizettek a csalónak, azonban hiába várták az ígért csomagot.

A vádlott a vevőket összesen mintegy másfél millió forinttal károsított meg, a pénz egy részét a károsultak többszöri felszólítására még a vádemelést megelőzően megtérítette.

A Bajai Járásbíróság - tárgyalás mellőzésével - a nő bűnösségét a váddal egyezően állapította. A döntés jogerős, azt mindenki tudomásul vette - tudatta a főügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.