Jótékonyságból kockáztatja az életét

Vérfagyasztó rekord: 2 centis kötélen biciklivel 3,3 kilométer

Jótékonysági céllal egy hét alatt három országban hét különböző világrekordot készül felállítani Freddy Nock drótkötélművész - többségük szó szerint életveszélyes.

2011.08.20 12:29ma.hu

Ausztriában, Svájcban és Németországban hajtja végre egyetlen hét alatt azt az összesen hét világrekord-kísérletet Freddy Nock drótkötélművész, amellyel az UNESCO bangladesi gyermeksegélyező projektjét támogatja. A látványos - és persze veszélyekkel teli - produkciók során összesen hetvenezer frankot - közel 17 millió forintot - szeretne összegyűjteni.

A bravúr első állomása a Zugspitze lesz szombaton, ahol a gleccserpálya fölött húzódó 995 méteres tartókötélen "táncol" végig. A "pálya" nem idegen számára, két éve már végigsétált rajta egyszer, csak akkor az utolsó néhány centit leszámítva még egy egyensúlyozásban segítő rúd is volt a kezében - ez a mostani kísérleténél már egyáltalán nem lesz a segítségére.

Freddy Nock a Zugspitzén (Fotó: Circus News)


A sportoló innen Svájcba utazik, ahol megmássza a Diavolezza és a Corvatsch nevű hegyeket, majd csütörtökön Bernben biciklire pattan és azzal teker le ötven métert. "Mi ebben a kunszt?" - kérdezhetik, így eláruljuk: nem a földön, hanem egy 150 méter magasságban kifeszített kötélen teszi meg az utat. Ha sikerül a két daru segítségével megvalósuló kísérlet, akkor egyszerre a világ legmagasabb és leghosszabb drótkerekezését is megdönti Nock.

A hatodik állomás a világ legmagasabban végrehajtott kötéltánca rekordjának megdöntése lesz a Jungfraujoch tetején, egy hét múlva szombaton pedig biztosítás nélkül sétál végig egy 3,3 kilométer hosszú kötélen a Thuner-tó fölött, a lába alatt mindössze két centi vastag "alátámasztás" lesz, már amennyiben ennek lehet nevezni egy himbálózó valamit.

Abba már belegondolni sem merünk, hogy egy ilyen hosszúságú kötélnek még a legerősebb feszítés mellett is mekkora a kilengése...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.