Kis híján az életébe került a rekordkísérlet

Rémisztő videó: 200 méter magasan sétált a kötélen

Csak a biztosítókötél mentette meg az életét annak a kínai akrobatának, aki két hőlégballon között akart átsétálni a mintegy 200 méter magasságban lévő kötélen. Az egyensúlyát félúton veszítette el.

2011.08.08 12:03ma.hu

Vérfagyasztó látványban lehetett részük azoknak a szemtanúknak, akik élőben akarták végignézni a 27 éves Saimaiti Aishan új rekordkísérletének készületét. A fiatal kínai akrobata az unokaöccse "A kötél hercege" becenéven is ismert Adili Wuxornak, most épp azt próbálja bebizonyítani, hogy a tehetségért felelős gének többször is előfordulnak a családon belül.

Ehhez egy olyan 15 méter hosszú kötélen kell végigsétálnia, amely két hőlégballon között van kifeszítve, 200 méterrel a föld fölött!

A felkészülés részét képező hétvégi mutatvánnyal az országos rekordot máris megdöntötte, annak ellenére, hogy a kötél háromnegyedénél csak a biztosítókötél akadályozta meg a lezuhanását. A rekord csak akkor számít érvényesnek, ha a hitelesítés alatt nem veszíti el az egyensúlyát és nem csökken a kifeszített kötél magassága.

Ez a mostani gyakorlás során nem sikerült, a videón látható, amint meginog, majd elkezd zuhanni. Pedig ez a mutatvány csak feleannyi magasságban zajlott, mint a végső rekord, de ha az akadályokat leküzdi, akkor a negyedik Guinness Rekordját is begyűjtheti eddigi három díja mellé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.