Hivatalosan is a világ leghangosabbja lett

A Guinness Rekordok Könyvébe dorombolta magát a macska

A világ minden bizonnyal leghangosabb macskájáról már februárban beszámoltunk, ám akkor még csak remélték a gazdái, hogy legalább hírnevet szerez nekik az amúgy bosszantó házikedvenc.

2011.05.06 13:29ma.hu / MTI

Idén februárban adtunk hírt Smokeyról, az átlagosan 80, de alkalmanként akár 92 decibellel is doromboló macskáról. Összehasonlításképp: egy "normális" macska dorombolása 25 decibeles, egy fűnyíró jellemzően 90 decibellel szól.

Az amúgy kedves és szeretetreméltó cicus gazdái akkor úgy döntöttek, ideje felvetetni Smokeyt a Guinness Rekordok Könyvébe, ezért hivatalos mérést kértek a világhírű kiadvány szerkesztőitől. Az eredmény mostanra született meg: az alább látható-hallható felvételen ugyan visszafogott volt, mindössze "csak" 67,7 decibelt produkált a macska, ám ez is bőven elég volt a leghangosabb dorombolás cím kiérdemlésére.

Ruth Adams házikedvence persze labdába sem rúghat olyan állatokkal szemben, mint a kék bálnák vagy a barázdás bálnák, ők 188 decibellel kommunikálnak, ám Smokey hangereje egyesek szerint vetekszik egy éppen földet érő Boeing-737-es repülőgéppel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.