Vegyes érzelmekkel zárult nürbugringi versenyhétve

Izgalmas szabadedzések, remek időmérő vasárnap Nürbugringen

Hetedik hely, motorrobbanás, baleset, kiállás - vegyes érzelmekkel zárult a Nürbugring-i versenyhétvége

2009.07.28 17:21truckrace.hu

Balázs a vasárnapi szabadedzésen az ötödik időt futotta, az időmérőn a hetedik helyen pozícionálta magát, így az első futamot erről a helyről indította. Balázs már az első jobbos kanyarban érezte, hogy nincs meg az összhang közte és a kamion közt, nem tudta tartani a pozícióját így visszaesett a tizenegyedik helyre. A futamot végül 11.-ként zárta, amiért Eb-pont nem jár, viszont a Sponsor Challenge-ben gyarapította azok létszámát.

Egyre szorosabb az állás közte és a francia Anthony Janiec között, aki ezúttal Balázs mögött végzett. A magyar pilóta nem értékelte túl pozitívan az első vasárnapi futamot. Az elvesztett hetedik hely fájdalmasan érintette, hiszen a szombati kiállás miatt már nagyon nagy szüksége lett volna egy kis sikerélményre, de mint egy vérbeli profit éltette a következő verseny lehetősége.


Az Oxxo csapatára az utóbbi időben rájár a rúd, ugyanis a második verseny sem hozott sok jót számukra. A teamet az utóbbi időben elég kegyetlenül fojtogatja egy sikertelenségi széria, és amikor felbukkanna a kilábalás reménysugara, akkor a technika fittyet hányva a csapat akaratára kőkeményen megvicceli a csapatot.

Balázs a cup race-n a 11. helyről rajtolt, a rajt után nem sokkal történt egy baleset –az egyik versenykamion a sikámnál felborult így a versenyt lefújták, amelyet természetesen a megfelelő intézkedések után újraindítottak. Időközben érzékelte, hogy 117 fokos a kamion vízhőmérséklete, amivel mindenképp kezdeni kellett valamit. Balázs ekkor már a második rajtra készült, a szerelők berohantak megnézni a kamiont és konstatálták, hogy a motor ékszíj feszítő görgője eltört és ezért nem volt hűtése a motornak.

Az MAN motorsportnak a vezetője arra kérte, hogy álljon ki park fermebe – azaz, hogy adja fel a versenyt. A szerelők azzal bíztatták, hogy a hibát vélhetően orvosolni tudják, így gyorsan nekiláttak a javításnak.


A többiek időközben elrajtoltak, nem sokra rá a hiba kiküszöbölése is megtörtént, így Balázs visszaállhatott a versenybe, ám szerette volna behozni a lemaradását, ezért jócskán beletaposott a gázba. Igen ám, de egy - a kavicságyról az aszfaltra került - kövecske rápattant a kamion szélvédőjére, ami berobbant – kis híján Balázs ölébe esett - így az FIA biztonsági szakembere úgy döntött, hogy ilyen körülmények között a verseny folytatása nem biztonságos és a magyar pilótát a verseny feladására kényszerítette.

Balázs, mint ahogyan azt idén már sokadszor – a lelátóról fejezte be a versenyt – értékelhető pontokat ezúttal sem tudott szerezni. A nyomás nagy a csapaton, hiszen már szeretnének bizonyítani. A szabadedzéseken, időmérőkön remek időt fut a kamion, nagyon gyors, érzékelhető, hogy képes az első nyolcban körözni. Természetesen ez nem zárja ki a további fejlődést és a csapat minden tagja belead anyait-apait, hogy minden megfelelően működjön.

Bár a már hosszú ideje tartó rossz sorozat rányomhatná bélyegét a csapat hangulatára, teljesítő képességére, a magyarokra ez mégis ösztönzően hat, hogy ebből kilábaljanak. Mindenki szeretne véget vetni ennek és remélik a „hazai” Most-i pálya meghozza a várva várt áttörést!


 Ez a versenysport hátulütője. Ha elég erős egy csapat – mint a magyar is – akkor ez akár ösztönzően és építően is hathat rájuk, hiszen Balázsnak a versenypályán megtett minden egyes köre a jövőbeni versenyzését erősíti, és egyre biztosabbá teszi abban, hogy nem véletlen választotta a Truck Race-t élete nagy lehetőségének.

Balázs köszönetét fejezi ki mindazoknak akik versenyről-versenyre kitartanak mellette, biztatják és drukkolnak a csapatnak, hiszen a lelkes rajongók rengeteg erőt adnak a néha hitét vesztett versenyzőnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.