Hatalmas fesztivál, koncertek 180 ezer ember

Remek szombat, izgalmas hetedik hely, majd kiállás Nürburgringen

A megszokottól kissé eltérően már csütörtökön kezdetét vette a Nürburgring-i versenyhétvége. Egyes versenyzők a sajtó képviselőit, vagy jelentősebb és ismertebb személyiségeket vittek el egy-egy körre, így ennek köszönhetően a versenybizottságtól kaptak plusz egy óra szabadedzést, ami mindenképp hasznosnak bizonyult a versenyzők számára.

2009.07.28 17:09truckrace.hu

A szabadedzést leszámítva a csapat az egész napot a kamion beállítgatásaira szánta, ugyanis az MAN meglepte a teamet egy vadonatúj fejlesztésű motorral, így úgy a szerelőknek, mint Balázsnak volt mivel ismerkedniük.

Úgy tűnik az álmos reggelek, nem csak az átlagembert teszik lassúbbá, hanem a bajnokokat is, ugyanis az első szabadedzésen Balázs kissé „elaludt”- így csak a 13. időt tudhatta a magáénak, aztán a második szabadedzésen már szépített és a hatodik helyre hozta be magát, az időmérőn meg a nyolcadik helyet sikerült elcsípnie. Újabban Balázs számára nem is a jó pozíció elérése a legfontosabb, hanem a sikeres rajt – ugyanis a kamionos versenysportban ennek van leginkább kulcsszerepe.

Úgy érzi vezetéstechnikailag is sokat fejlődött, csapattársával, Jochen Hahn-nal mentek együtt pár kört a Nürburgringen, aki ezúttal is tanúbizonyságot tett nagyszerű emberi mivoltáról és szakmai tudásáról, rengeteg jó tanáccsal látta el a csapattársát.


Szombaton a team nagyon sikeres napra ébredt, amely egy 15 perces bemelegítő edzéssel kezdődött. Balázs az első versenyen a nyolcadik pozícióból rajtolt, és végig arra koncentrált, hogy ne lépje túl a szabályzat által előírt 70km/h -ás sebességet. Igen ám, de a rajtnál kissé beragadt, így alig pár másodperc alatt hárman is megelőzték, úgyhogy Balázs a 11. helyre csúszott vissza.

A harmadik körben - épp Balázs előtt - izgalmas csata kezdődött Frankie Vojtisek, Chris Levett és a francia Anthony Janiec között. A brit beforgatta a francia versenyzőt, ennek következményeként mindketten keresztbeálltak a pályán, így Balázsnak sikerült őket kikerülnie és feljönnie a hetedik helyre. Ezt a pozíciót az utolsó körig meg is tartotta, ám nem sokkal a vége előtt az agresszivitásáról híres brit Stuart Oliver offenzívát indított ellene és épp akkor lendült támadásba, amikor Balázs előzte a lekörözött kamionokat.

Mivel Oliver párszor már figyelmeztetést is kapott, no meg többször is be lett nyújtva óvás ellene - kissé visszafogta magát, de persze meghazudtolni nem tudta önmagát, azonban nem számolt a magyar versenyző állhatatosságával és kitartásával, aki nem adta könnyen magát és egy izgalmas végversenynek köszönhetően a hetedik helyen tudta zárni az első versenyt!


A fordított rajtsorrendnek köszönhetően a kupa futamot a második rajtkockából kezdte az Oxxo Racing versenyzője. A második körben Balázs az ötödik pozíció környékén versenyzett, mögötte a brit Chris Levett körözött, aki egy sikán előtt nekiment hátulról Balázs kamionjának, a sárvédője leszakadt, mindkét hátsó gumija defektet kapott így Balázs a verseny feladására kényszerült.

Minden szomorúság ellenére a csapat mégis elégedett, hiszen a kamion remekül fut, egyik legerősebb motorral a magyar kamion rendelkezik, az új stabil kar (rúd) is remekül funkcionál, ami a jobb kanyarodást segíti elő, amely a hátsó tengelyre van rögzítve. A fiúk ezúttal is kitettek magukért (pl. az alaphelyzetben egy óráig is eltartó hátsó féktárcsa cserét alig 30 perc alatt véghezvitték), hajnalig dolgoztak minden nap.

Igazán büszkék lehetünk az Oxxo Racing Team munkájára, akik anyait-apait beleadnak, hogy a rajongók izgalmas versenynek lehessenek szem-, és fültanúi!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.