A rudakat a fagyasztóba is be kell tenni

Ilyet még nem kóstoltunk: sajtos vagdalt palacsintatésztával!

Bő olajban sült különlegesség: keverjük a sajtot a hússal, daráljuk össze, majd készítsünk palacsintatésztát és süssük ki a rudakat.

2011.09.07 06:29ma.hu - Fotó: virslee.com

Ha valami ízletes újdonságra vágyunk, készítsük el ebédre a darált húsos és sajtos rudakat, majd süssük ki bő olajban! A neve sajtos vagdalt.

Fotó: virslee.com

Hozzávalók:

- 25 dkg sertés-, marha-, vagy vad apróhús
- 25 dkg trappista v. parmezán sajt
- 1 tojás
- só
- cayenne bors
- a bundázáshoz:
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- sütéshez bő olaj

A húst a sajttal együtt kis lyukú tárcsán ledaráljuk. A tojással összedolgozzuk, megsózzuk, Cayenne borssal fűszerezzük. Rúd alakúra formáljuk, a tetejére ujjnyi távolságban a későbbi szeletek helyét késsel bejelöljük, utána lefagyasztjuk.

Közben a tojásból, a lisztből meg a tejből, csipetnyit megsózva, egy kevés olajjal sűrű palacsintatésztát keverünk. Sütéskor a húsos-sajtot rudat a mélyhűtőből kiemeljük és félig fölengedett állapotban a jelölések mentén felszeleteljük.

Egyenként a palacsintamasszába forgatjuk, bő olajban megsütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

Vajas burgonyával és vajon megforrósított gyümölcsökkel vagy tárkonyos, erdei gombás rizzsel tálaljuk. Az utóbbinak különösen akkor érvényesül az íze, ha a vagdaltat vadhúsból készítjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.