Almapuffancs a legfincsibb őszi édesség

Olajból puffan ki az alma

Az alma az őszi időszak igen kedvelt gyümölcse: használjuk ki, hogy ilyenkor van a szezonja. Az almapuffancs igazán ízletes édesség!

2011.09.06 06:29ma.hu

Galuskamasszaszerű tészta, alma, szegfűszeg és narancsszörp - hogy jön ez össze? Az almapuffancs elkészítése némileg időigényes, de megéri az íz!

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 tojás - 20 dkg finomliszt
- 1-1,5 dl tej
- 2 közepes nagyságú alma
- fél citrom leve
- 8-10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 szem összetört szegfűszeg
- csipet só - tálaláshoz narancsszörp

Az almát megmossuk, kicsumázzuk és héjastól megreszeljük. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, majd beletesszük a reszelt almát. Ezután belekeverjük a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségűnek kell lennie.)

Az almás masszát evőkanállal beleszaggatjuk a forró olajba és ropogósra megsütjük. Egyszerre csak keveset teszünk a készülékbe, mert jócskán megnő a puffancsok térfogata.

Az olajból leszűrve itatóspapírra v. papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleget beszívja. A tányérján ki-ki lelocsolja a narancsszörppel. Nyers almaszeletekkel, szegfűszeggel díszítve tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.