Sajttal és sonkával készül

Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!

Összefut a nyál a szánkban, ha a sonkával, sajttal és aszalt szilvával készülő pulykamellre gondolunk: most el is készíthetjük!

2011.09.03 07:30ma.hu - Fotó: staceysnacksonline.com
Fotó: staceysnacksonline.com

Remekül hangzik a neve, az aszalt szilva pedig különleges ízt kölcsönöz a sajtos-sonkás pulykamellnek. Ráadásul ribizlis körettel az igazi!

Hozzávalók:


- 40 dkg kimagozott aszalt szilva
- 8 szelet pulykasonka és trappista sajt
- a bundázáshoz:
- 16 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- az alufólia megkenéséhez és a sütéshez: olaj

Az aszalt szilvát, ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük.

Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük. Egy lábosban vizet forralunk, kissé megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük.

10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, azután lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.

Bő olajban megsütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén felszeletelve tányérra tesszük. Köretnek ribizli illik hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.