Így is el lehet készíteni a tojásos finomságot!

Rántottát olaszul?

A rántottához nem kell nagy hókusz-pókusz - gondoljuk. Ám ha egy kis újítást dobunk bele, nemcsak különleges ízt kap, de akár főétel is lehet belőle.

2011.08.26 06:29ma.hu

Ha nemcsak a jól megszokott reggeli rántottára vágyunk, hanem kipróbálnánk valami hasonlót, de újszerűt, álljunk neki az Olasz rántotta elkészítésének.

A tetszés szerinti tojáson kívül 1 dl tejföl, kevés vaj, sajt kell hozzá.

A tejfölt és a vajat összekeverjük, majd tűzálló tálban feltesszük melegedni. A tojásokat lehetőleg úgy ütjük rá, hogy azok egészben maradjanak.

A sülő olasz rántottát ízlés szerint megsózzuk, végül néhány kanálnyi tejfölt és egy kevés reszelt sajtot teszünk rá.

Csak addig süssük, amíg a tojásfehérje megkeményedik! Ha kicsit kihűlt, máris fogyaszthatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.