Császárszalonna és zöldség megy hozzá

Nem túl fitt, de finom: sertésborda a Bakonyból

Már első hallásra is ízletesnek ígérkezik a sertésbordából készült ínyencség - hogy ne riadjanak el a könnyebb étkeket kedvelők, a császárszalonna mellett sok zöldséggel készül.

2011.08.19 06:29ma.hu -Fotó: ecetesolaj.blog.hu- cooking4theweek e

A Bakonyi sertésborda a zsiradék és a finom hús mellett hagymával, paprikával, gombával a paradicsommal is bőven meg van rakva.

Fotó: travelpod.com

Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg (4 szelet) sertéskaraj
- 20 dkg hagyma
- 15 dkg zsiradék
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 10 dkg császárszalonna
- só, pirospaprika
- 20 dkg tarhonya v. rizs
- 30 dkg gomba
- 1 zöldpaprika, 2 paradicsom

A húst húsverő kalapáccsal megütögetjük úgy, hogy ne legyen nagyon vékony. Sózzuk, lisztbe mártjuk és mindkét oldalát forró zsiradékban félig megsütjük.

Kivesszük és ugyanebben pirítjuk az apró kockára vágott hagymát, a jól megmosott gombát, vékony szeletekre vágva, a karikára vágott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot.

Ha megfelelő puhaságú, hozzátesszük a négy szelet karajt és fedő alatt pároljuk. Ha a hús puha, hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát.

A kockára vágott császárszalonnát pedig egy pici zsiradékkal megpirítjuk és a tálra tett húsokra szórjuk, mint a tepertőt a túrós csuszára. Párolt rizzsel, vagy tarhonyával körítjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.