Curry-vel ízesítjük a szárnyast

Csirkéből sosem elég: legyen ez az újdonság a mai ebéd!

A csirkéből sosem elég! Ez a fitten tartó szárnyas rengeteg féle variációban elkészíthető, íme egy ínycsiklandozó, curry-s változat!

2011.08.15 06:29ma.hu

A csirkéből készült ételek általában nemcsak finomak, de nem tartoznak a leghizlalóbb ételek közé sem. Íme egy ízletes újdonság.

Hozzávalók:

- 4 db kicsontozott csirkemell
- 2 zöldalma - 1 db banán /nem túl érett/
- 1 kávéskanálnyi curry
- 1 citrom
- fél literes szárnyas erőleves /MAGGI-kockából/
- francia dresszing
– 3 evőkanál Floriol olaj
- 1 evőkanál ecet
- só
- bors

Dörzsöljük be a citrom felével a csirkemellet. Lassú lángon 25 percig főzzük, majd 1 órán át állni hagyjuk a szárnyas-erőlevesben.

Egy merőkanálnyi levest elforralunk, hogy kb. 2 kanálnyi sűrítményt kapjunk. Vegyük ki a húst a levesből, csepegtessük le, majd a banánnal és az almával együtt szeleteljük csíkokra.

A felszeletelt gyümölcsöt csepegtessük le a maradék citrom levével, hogy ne barnuljanak meg. Salátatálba öntjük a curry-vel elkevert dresszinget, majd hozzáadjuk a feldarabolt gyümölcsöt, a hússzeleteket, és ezeket óvatosan összekeverjük.

Ha nincs sok időnk a saláta elkészítésére, használhatunk sült szárnyas maradékot is a csirke levesben való főzése helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.