Szórakozás közben az alak is megmarad...

Fincsi fotók: Piknik-perfekt ételek - amíg még lehet piknikezni....

Egészséges csemegére vágyunk, amelyet egy szabadtéri rendezvényen is elfogyaszthatunk? Íme néhány alacsony kalóriás, meglepő ötlet.

Ínycsiklandozó piknik szendvicsek és finomságok! képgaléria

2011.08.12 08:30ma.hu - Fotó: health.com

Egy kellemes piknik nemcsak a természetközeliség, de az olyan csemegék miatt is hozzájárulhat az egészséges életmódhoz, amelyek finomak, és közben a szép alakot is megőrzik. Íme néhány, már ránézésre is igencsak ínycsiklandozó piknik-csemege.

Confetti saláta mák dresszinggel:

Mindössze 40 kalória! Zöld és vörös káposzta, valamint sárgarépa csíkokra vágásával érjük el a "confetti-hatást". Igazi C-vitamin bomba, amelyet méz, kapor, dijoni mustár, olívaolaj, almaecet és mákszemek kombinációjával tehetünk ízesebbé.

Képekért KATT ide! - Fotó: health.com

Az öntethez a mákból és az olívaolajból 1-1 teáskanál szükséges, a többi összetevőből egy és fél teáskanál. 2 evőkanál almaecettel keverjük össze őket, majd a végén rakjuk bele a zöldségeket. Negyed kanál só és bors is mehet bele!

Kalóriaszegény, friss krumplisaláta:


Ez a burgonyasaláta mellőzi a hizlaló majonézt, és könnyed ecettel helyettesíti. A mediterrán köret antioxidánsban gazdag paradicsommal és paprikával is ellát minket. Repceolaj, érett olívabogyók, rizsecet, burgonya, uborka, koktélparadicsomok, piros paprika, sárga paprika és zöldhagyma összekeverésével készül. 90 kalóriás.

Málnalimonádé

Édes, de kissé fanyar, valamint nagyon frissítő! Egy csésze friss citromlé, fél csésze cukor, 1 evőkanál friss vagy fagyasztott málnapüré és jég kell hozzá. 114 kalória.

Waldorf saláta, másképp

Alacsony kalóriás majonéz használatával a saláta krémes lesz, de még 10 gramm zsírt sem tartalmaz. A citromlé jellegzetes ízt ad neki, az almát pedig védi a barnulástól.

A 153 kalóriás salátához tehát kb. két evőkanálnyi alacsony zsírtartalmú majonéz kell, valamint tetszés szerint adagolva citromlé, alma, szőlőszemek, vörös áfonya, aprított dió, zöld saláta és zeller.

Képekért KATT ide! - Fotó: health.com

Szalonnás-sajtos teaszendvicsek

A kisméretű szendvicsekkel csupán 130 kalóriát fogyasztunk el. Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű szeletek legyenek az alapok, amelyre zsírszegény sajt, ugyancsak zsírszegény krémsajt, zöldhagyma, alacsony kalóriás majonéz, vékonyan szelt szalonna kerüljön. Válasszunk hozzá egy enyhén csípős szószt!

Curry-s csirkés-salátás szendvics

321 kalória, szintén teljes kiőrlésű kenyér az alap. A Curry por, vöröshagyma és az ananász keveredése már önmagában érdekes kombináció.

Zsírszegény majonéz, alacsony zsírtartalmú joghurt, citromlé, szőlő, dió, vöröshagyma, ananász és csipetnyi só keverékéből áll össze a keverék. Főtt csirkemell kerül bele, salátalevelek mehetnek még hozzá. Kanalazzuk a keveréket a kenyérszeletekre, és fedjük be még egy kenyérszelettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.