Könnyed és könnyen elkészíthető!

Ínycsiklandó képek: Fantáziadús nyári ételek 15 perc alatt!

A nyári időben nem szívesen fogyasztunk nehéz ételeket - sőt, azt sem szeretjük, ha órákat kell a forró sütő mellett állnunk. Íme néhány remek étel, amely negyed óra alatt elkészül és verhetetlenül finom!

Nézze meg: ínycsiklandó, könnyed nyári ételek 15 perc alatt képgaléria

2011.08.10 08:30ma.hu - Fotó: health.com

Nyaranta előnyben részesítjük a könnyed és könnyen elkészíthető ételeket. Ha nem kell sokat tartózkodni a forró sütő közelében nyári melegben, az pedig külön előny...

Ha megvannak az összetevők hozzá, 15 perc alatt elkészíthető az alábbi néhány, későnyári étel, melyeknek ízvilága is felülmúlhatatlan.

1. Zöldbab és burgonya saláta rákkal: vékonyra vágott burgonya, zöldbab, dijoni mustár, almaecet, olívaolaj, só, bors, friss kapor, pekándió és rák szükséges hozzá, mindössze 230 kalóriás étel.

Képekért KATT ide! - Fotó: health.com

2. Kagyló kukoricával:

375 kalóriát jelent és igazán gazdag ízvilág jellemzi azt a könnyed nyári étket, amelyhez avokádóra, lime lére, tengeri kagylóra, sóra, borsra, olívaolajra, kukoricára és köménymagra van szükségünk.

3. Bazsalikomos-paradicsomos pizza:

318 kalória, a hozzávalók: teljes kiőrlésű pizzatészta, búzakorpa, fokhagyma gerezdek, mozzarella sajt, reszelt parmezán sajt, sonka, paradicsom, bazsalikom levelek és törött piros paprika.

4. Citromos-kakukkfűs csirke cukkínivel:

233 kalóriás, egyszerű étel. Csirkeszeletek, citrom, friss kakukkfű, só, fekete bors, olívaolaj, víz, kuszkusz, cukkíni, sárga nyári tök felhasználásával készül.

5. Steak dinnyével és paprika öntettel:

Mindössze 181 kalória, és igen fantáziadús nyári eledel! Marha steak, só, fekete bors, vöröshagyma, lime lé, méz, olívaolaj, füstölt paprika, törött piros paprika, menta, sárgadinnye kell hozzá, esetleg a koriander növény zöld levele. Tekintse meg ínycsiklandó képgalériánkat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.