Csak a feltétekkel kell játszani

Van ilyen! Íme a legjobb egészséges pizzák!

Jól hangzik, ugye? Nem minden pizza van tele kalóriával, és nagyon ízletes is tud lenni. Csak tudni kell, mit is tegyünk rá.

2011.08.09 08:35ma.hu - Fotó: health.com

Lehet pizzát enni akkor is, ha tart a fogyókúra, vagy nem szeretnénk lisztes, hizlaló dolgokkal tömni magunkat. A kevesebb mint 200 kalóriás pizzaszeletek titka az összetevők.

Előszöris a pizza készüljön teljes kiőrlésű lisztből. Hogy mi kerül rá, igen széles a választék, ezek a finom és egészséges feltétek mind jöhetnek:

1. Energia pizzaszelet: a feltétben pulykakolbász (pulykahús, vagy szalámi), mozzarella sajt, rukkola, bébi arugula saláta, marinara szósz. Az így készült pizzaszelet 169 kalória.

2. Igazi különlegesség és hasonló ízvilágot egész biztosan ritkán próbáltunk: a pizzára körteszeletek (ha lehet, pirosak), pekándió, kecskesajt, vöröshagyma karikák, füge- vagy balzsamecet kerüljön. 133 kalóriás a pizzaszelet.

3. Kényelemszelet: a pizzaszeletre csirkehús és nagyon vékonyan vágott újburgonya szeletek kerülnek. Fontina sajt, rozmaring fokozza az ízhatást. 168 kalória.

4. Egészségszelet: a feltét füstölt Gouda sajtból, gombából, olíviaolajból, zsályából áll. Az amerikaiak sütőtököt is raknak rá, ha elég vállalkozó kedvűek vagyunk, kipróbálhatjuk. 156 kalóriás a pizzaszelet.

5. Különleges, salátához és kellemes borhoz is kiválóan illeszkedő pizzaszelet! A feltét: fagyasztott garnélarák, extra szűz olívaolaj, fokhagyma, paradicsom, parmezán sajt. 161 kalória.

6. Sajtok szerelmesei: ugye milyen jól hangzik? Egészségesebb változatban is készülhet a többsajtos pizza, ha ricottát, mozzarellát, parmezánt rakunk a feltétbe, extra szűz olívaolajjal és kis kakukkfűvel ízesítve. 180 kalóriás a pizzaszelet.

7. Sovány pizza: Mindössze 142 kalória a legalacsonyabb kalóriás pizzaszelet, melyre cukkini, spárga, olívaolaj, citromlé, kakukkfű szükséges, végül pedig tegyünk rá néhány vékony szelet parmezán sajtot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.