Fa a helyi temetőből

Koporsóval sütött pizzák

Koporsókkal sütnek pizzát Nápolyban - legalábbis ezt gyanítja az olasz államügyészség.

2010.05.18 15:52MTI

A koporsók a helyi temetőből származnak, és fájukért ássák ki tolvajok. A hagyományos nápolyi pizza - amelyet csaknem 300 éve ötlöttek ki - ugyanis tölgyfatüzeléssel sül, a tölgy azonban elég drága, a koporsók pedig zömmel ebből készülnek.

A gyanú igazolására - mármint hogy jó pár kis pizzázó koporsóval süt - nyomozók figyelik a több ezer sütödét. Nápoly temetőjét gyakran fosztogatják tolvajok: tavaly mintegy ötezer virágcserepet loptak el belőle.

Hogy a koporsótolvajok a halottakat visszatemetik-e sírjukba, miután koporsójukat megkaparintották, arra nem tért ki az AFP francia hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.