Fa a helyi temetőből
Koporsóval sütött pizzák
Koporsókkal sütnek pizzát Nápolyban - legalábbis ezt gyanítja az olasz államügyészség.
2010.05.18 15:52MTIA koporsók a helyi temetőből származnak, és fájukért ássák ki tolvajok. A hagyományos nápolyi pizza - amelyet csaknem 300 éve ötlöttek ki - ugyanis tölgyfatüzeléssel sül, a tölgy azonban elég drága, a koporsók pedig zömmel ebből készülnek.
A gyanú igazolására - mármint hogy jó pár kis pizzázó koporsóval süt - nyomozók figyelik a több ezer sütödét. Nápoly temetőjét gyakran fosztogatják tolvajok: tavaly mintegy ötezer virágcserepet loptak el belőle.
Hogy a koporsótolvajok a halottakat visszatemetik-e sírjukba, miután koporsójukat megkaparintották, arra nem tért ki az AFP francia hírügynökség.