Családja lebeszélte a showman-t

Gáspár Győző: Nem mertem koporsót adni Daróczinak

A showman-ből koporsókészítővé lett Gáspár Győző másokhoz hasonlóan nehezen dolgozza fel a halált - utoljára Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő esete viselte meg nagyon, akinek koporsót akart ajándékozni - de családja lebeszélte...

2010.05.12 08:40ma.hu

Hiába hiszik az emberek, hogy a koporsókészítő jobban hozzászokik a halálhoz, Gáspár Győző azt mondja: ha hozzátartozó vagy jó ismerős hal meg, ő máig képtelen túljutni a fájdalmon. Sok haláleset történt családjukban is.

Utoljára Daróczi Dávidot nézte meg, és két hétig nem tudta feledni a dolgot. Nem érti, miért lett öngyilkos a volt kormányszóvivő, és hogy csak 38 éves volt. Megnézte őt és a koporsóját is szakmai szempontból.

Szíve szerint adott volna Daróczinak egy koporsót, de a családja lebeszélte, mondván: a sajtó ki fogja csinálni. Bújtatva is adott volna, hogy ne tudják meg az emberek, tőle van. De félt a támadásoktól - vallotta be az Epizód magazinban Győző.

A Gáspár család életét hetek óta újra lehet követni a képernyőn - a família azonban most más típusú életvitelét tárja a nézők elé, mint korábban. Győző ugyanis koporsó-forgalmazással foglalkozik, szeretné, ha hosszútávon is működne az üzlet és ebből élne a család.

Mint mondta, kezdetben a szerettei igen furcsán néztek rá az új vállalkozás miatt. Próbálták is lebeszélni róla - arról is nem is szólva, hogy az ismerősök egy része sem tudja elfogadni ezt a foglalkozást.

Gáspár Győző nemrég elmondta: valóban kemény dolog koporsókészítőnek lenni, hiszen ő aludni sem bír olykor a foglalkozása miatt.

Hétfőnként, amikor felveszi a munkát, sokszor találkozik olyan esetekkel, hogy a megrendelőknek a hétvégén halt meg diszkóbalesetben a gyermeke, vagy betegség vitt el fiatalon embereket.

Győzit, aki maga is két gyermek apja, ez igen érzékenyen érinti - különösen megviselte, amikor egy nyolc hónapos kislánynak kellett koporsót készíteni.

A showman úgy érzi, ehhez a szakmához minőséget kell produkálni és emberségesnek kell lenni.

Sokkolt az RTL Klub sztárja!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.