Egy kis kávé különlegesség sosem árt!

Hogyan dobjuk fel a napunkat egy jó kávéval?

A kávé illata csábító, ám a monoton hétköznapok gyakran még ezt a minimális kulináris élmény is elnyomják, a kávé lassan létszükségletünk, és nem élvezeti cikkünk.

2011.08.05 07:05M.Y.

Mindenkinek szüksége van néha egy kis kikapcsolódásra, és ilyenkor mi lehetne jobb, mint elfelejteni a sok gondot és beszélgetni egy jót a barátokkal. Természetesen ezen alkalmakkor is jólesik az asztalra tenni valamit. Egy kis ropogtatni való, vagy finom sütemény az édesszájúaknak, na meg persze az ellenállhatatlan, friss, meleg kávé.

Ha valaki unja már a megszokott ízeket, annak ez a tökéletes kávérecept!

KÁVÉ KÜLÖNLEGESSÉG
    
Hozzávalók 6 csészéhez:
-    18 dkg minőségi főzőcsokoládé
-    1 dl erős feketekávé
-    1,5 dkg vaj
-    3 tojás

Elkészítés:
A csokoládét és a kávét alacsony hőmérsékleten simára keverjük. A tűzről levéve hagyjuk 5 percig hűlni, majd belekevergetjük a vajat és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjéket lágy habbá verjük, 1 evőkanálnyihoz hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a többi habba. Szétosztjuk a csészékbe és hat órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Egy kevés tejszínhabbal és egy kis csokireszelékkel már tálalhatjuk is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.