Avagy mi kerüljön a tányérra?

Ha nyár, akkor grill parti!

Tavasszal, nyáron és még talán ősszel is az egyik legjobb buli egy grill parti - családdal vagy barátokkal. Ha kerti partiról van szó, akkor itt megtalálod a legfinomabb saláta receptet, amitől teljes lesz a siker...

2011.07.31 21:59M.Y.

Már jó ideje gondolkodom egy kerti parti megrendezésén a barátaimmal. Amikor végre sikerült mindenkivel lebeszélni az időpontot, elkezdtem töprengeni a szervezésen: kell egy jó nagy asztal a kert közepére, sok-sok székkel, és egy esztétikus terítővel. Kellenek tányérok, poharak, evőeszközök és persze a sok finomság, ami majd a grillrácsra kerül. Azután eszembe jutott, hogy veszek néhány gyertyát és fáklyát a tökéletes hangulat érdekében. Még is úgy éreztem, hogy valamiről megfeledkeztem.

Végül rájöttem, majd órákon át keresgéltem az interneten a tökéletes saláta receptet, míg végül az ismerősöm remek tippet adott. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy hatalmas sikert aratott:

Csirkesaláta curry-vel

Hozzávalók:
- 4 db kicsontozott csirkemell
- 2 zöldalma
- 1 db banán /nem túl érett/
- 1 kávéskanálnyi curry
- 1 citrom
- fél literes szárnyas erőleves (lehet kockából)
- francia dresszing – 3 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál ecet
- só
- bors

Elkészítés:
Dörzsöljük be a citrom felével a csirkemellet. Lassú lángon 25 percig főzzük a szárnyas-erőlevesben, majd hagyjuk állni 1 órát. Egy merőkanálnyi levest forraljunk el, hogy kb. 2 kanálnyi sűrítményt kapjunk. Vegyük ki a húst a levesből, csepegtessük le, majd a banánnal és az almával együtt szeleteljük csíkokra. A felszeletelt gyümölcsöt csepegtessük le a maradék citrom levével, hogy ne barnuljanak meg.

Salátatálba öntjük a curryvel elkevert dresszinget, majd hozzáadjuk a feldarabolt gyümölcsöt, a hússzeleteket és ezeket óvatosan összekeverjük.

Ha nincs sok időnk a saláta elkészítésére, használhatunk sült szárnyas maradékot is a csirke levesben való főzése helyett.

Igyuk ezt hozzá!

A még tökéletesebb estéhez itt van egy kis koktél ajánlat, a hozzávalókat csak keverjük össze, és díszítsük ízlés szerint:

Virgin banana daiquiri
Hozzávalók:
1/2 banán,
0,5 cl banánszirup,
2 cl citromlé,
2 cl cukor,
10 cl ananászlé,
ananászszelet,
koktélcseresznye                     

Őszibarack shake
Hozzávalók:
1 őszibarack vagy őszibarackbefőtt,
2dl tej,
2 jégkocka,
cukor ízlés szerint,
1-2 evőkanál tejszín

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.