Száraz vörösborral az igazi!

Finom lesz a vaddisznó, ha gombába és mandulába mártjuk

Vörösbor, gomba, vaddisznó és mandula - hogy jön ez össze? Az elsőre kétségtelenül furcsának tűnő kombináció nagyon ízletes elkészítve!

2011.08.18 06:29ma.hu

Hogyan is készül ez a páratlan étel? A vörösboros gombás vaddisznóragu mandulás krokettel már elolvasásra is felkelti a figyelmet, hát még, ha belekóstolunk!

Harminc dkg apróra vágott vöröshagymát zsíron rózsaszínűre pirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vaddisznócombot (1,40 kg) és kevés víz többszöri hozzáöntésével puhára pároljuk.

Zsírjára sütjük, kevés liszttel megszórjuk, lepirítjuk és száraz vörösborral átforraljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel ízesítjük, majd belekeverjük a zsíron megpárolt gombát.

Az apróra vágott mandulában megforgatjuk a burgonyakrokettet és bő zsírban kisütjük. Ezt adjuk köretnek és áfonyalekvárral tálaljuk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.