20 perc alatt elkészíthető egytálétel!

Gyors étel a rakott kel, ha valami rakott kell

Kicsit nehéz, de nyárias, egészséges és finom étel a rakott kel. Ráadásul nem is kell hozzá túl sok minden.

2011.08.17 06:29ma.hu - Fotó: konyhacsata.hu

Még tart a nyári szezon - ilyenkor helyesen tesszük, ha minél többféle egytálételt készítünk a friss zöldségekből. Íme egy káposztás ötlet.

Fotó: konyhacsata.hu

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg kelkáposzta
- 15 dkg vaj
- 40 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- só, bors ízlés szerint

A káposztát megfőzzük, majd torzsától megtisztítva, leveleire bontjuk. Kizsírozott tepsibe, vagy lábosba levelenként lerakjuk.

Szórunk rá a darált húsból, fűszerezzük, meglocsoljuk tejföllel és teszünk rá párolt rizst. Majd újabb sor levél következik, ismét darálthús, tejföl és rizs.

Legfelülre levelet tegyünk tejföllel, úgy, hogy a tejfölt kissé simítsuk el a tetején. Tegyük sütőbe és 20 perc múlva kész!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.