Egészséges és a gyerek se húzza a száját

Ezek az igazi családbarát ételek!

A csemeték talán nem részesítik előnyben, ha egy homárrecepttel rukkolunk elő, ez azonban nem jelenti azt, hogy a hátralevő életünkben csak sajtot, sültkrumplit és csirkecombot kell sütnünk.

2011.08.11 17:00ma.hu

Az arany középút a legjobb: olyan ételeket készíteni a család asztalára, amelyek finomak és egészségesek is.

Próbáljuk ki az alábbi ételeket, amelyekkel hozzájárulunk magunk és gyermekeink egészséges étkezéséhez, védjük a szívünket, ráadásul az ízlésüknek is meg fognak felelni.

Ideális választás például a sovány pulykahúsgolyók hátszínnel, némi bazsalikommal és petrezselyemmel, teljes kiőrlésű tésztával és szósszal. A húsgolyók elkészítésében a gyerekek is segíthetnek, még szórakoztató is lehet számukra.

A szószhoz egy csészényi vágott hagyma, 3 fokhagymagerezd, 2 teáskanál paradicsomszósz, negyed teáskanál só, kevésbé sózott marhahúsleves kocka, hámozott paradicsomok szükségesek.

A húsgolyókat 1 szelet darált kenyérből, pulykahúsból, fél csészényi hagymából, bazsalikomból, petrezselyemből, 2 evőkanál tojásporból, fél teáskanál fekete borsból, negyed teáskanál sóból, 2 gerezd fokhagymából, 1 nagy tojából és egy kiló hátszínből készítik.

A csemeték általában imádják a pizzát - egészséges és finom választás lehet ezért a mediterrán típusú görög pizza. 15 perc alatt kész, és nem hizlal nagy mértékben. Plusz, vasban és C-vitaminban is gazdag.

Teljes kiőrlésű lisztből készül a tésztája, sült sárga paprikával, pizza- vagy spagetti szósszal, spenótlevelekkel és sajttal ízesítsük. Ha attól tartunk, hogy a kecskesajt nem lesz nyerő a családban, feta sajtot rakjunk rá.

Igazi könnyed nyárias étel a gyümölcsös-zöldséges tál, amely feltölt értékes tápanyagokkal. Nagy adag mix zöldséggel, spárgával, vékonyan szeletelt répával, eperrel készül, balzsamecet és egy kis kecske- vagy feta sajt is megy bele, valamint pekándió sütve.

Thai csirkefalatokkal is megörvendeztethetjük a családot. Akár az utolsó pillanatban is összeüthető vacsora előtt. A koriander és a Thai szósz ízesítés ráadásul a gyerekeknek is tetszeni fog.

Csirkemellel készül, 4 teáskanál olívaolaj, negyed teáskanál só és bors, felszeletelt uborka, 3 teáskanál friss koriander, valamint teljes kiőrlésű tortilla tészta kell hozzá.

Szerezzünk be különleges Thai szószt, ami megadja az igazi pikantériáját, és spricceljük a tortillákra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.