Birkacomb mustárral és tormával ízesítve

Forgasd meg a birkát tormában!

Aki kedveli a birkából készült ételeket, próbálja ki ezt az ízletes újdonságot: a tormás birka rizzsel és tarhonyával is kitűnő.

2011.08.24 06:29ma.hu

A birkahús rajongóinak tetszeni fog ez a viszonylag egyszerű étel, amelyet tarhonyával és rizzsel is tálalhatunk.

Egy birkacombot szeletekre vágunk, jól kikeverjük, besózzuk, borsózzuk, vastagon bekenjük mustárral, majd kuktafazékban annyi vízzel, hogy ellepje, puhára pároljuk (kb. 40 perc alatt).

A megpárolt húsdarabokat villával kivesszük a léből, óvatosan, hogy ne törjön össze. Egy pohár tejfölt elkeverünk kb. 10-15 dkg reszelt ecetes tormával.

Ezt jól elkeverjük a fazékban maradt húslével, majd a hússzeleteket visszatesszük, és kb. még tíz percig forraljuk közepes tűzön.

Párolt rizzsel vagy tarhonyával kitűnő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.