Mit szól a szalonnás falatkákhoz, burgonyával?

Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás

Egyszerű ételekből is lehet igazán ínycsiklandó finomságokat összeütni, nem is kell hozzá sok idő - a szalonnás falatkák burgonyával igazán jól hangzik!

2011.09.02 06:29ma.hu

A kevésbé fitten tartó ételek sorában köszönthetjük az egyszerűen elkészíthető, de laktató és finom szalonnás-burgonyás falatkákat.

Hozzávalók:

- 6 közepes burgonya
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 6 vékony szelet húsos szalonna (bacon)

A burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, s a mikrohullámú készülék forgótányérjának szélén körberakjuk. 750 wattal 6 percig pároljuk.

Ha kissé kihűltek, széltében egy lapot levágunk róluk, belsejüket kikaparjuk és a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, sóval meg borssal ízesítve összetörjük.

A kivájt burgonyákba visszatöltjük, a levágott "kalapokat" ráillesztjük, és mindegyiket egy-egy szelet szalonnába burkoljuk, amit fogvájóval rögzítünk. 650 wattal 6-7 percig sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.