Máshogy is el lehet készíteni a szárnyast...

...hogy ne legyen unalmas a sült csirke!

A sült csirke első hallásra kissé unalmasnak tűnhet, ám nem mindegy, milyen fűszerezéssel és hozzávalókkal készül.

2011.08.28 07:00ma.hu - Fotó: thegreatfoodrecipes.onsugar.com

Vigyünk egy kis újítást a sült csirke elkészítésébe! Egyszerű, finom étel, de az ízesítés határozottan feldobja majd!

Fotó: thegreatfoodrecipes.onsugar.com

Hozzávalók:

- közepes nagyságú csirke, vagy csak comb és mell
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál feketebors
- 1 teáskanál só /púpozott/
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstöltsajt
- 1 nagy fél vöröshagyma
- 2 dl. tejfel
- 4 evőkanál olaj
- 2 dkg vaj
- késhegynyi őrölt kömény

A lisztet a fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat egyenként megforgatjuk a fűszeres lisztben.

Kivajazott tepsibe egymás mellé rendezzük a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórjuk.

Rákarikázzuk a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejfellel lelocsoljuk.

A tepsibe alufóliát borítunk és előmelegített forró sütőben, közepes lángon 45 percig sütjük, majd a tetejét kicsit megpirítjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.