Hűs finomság mexikói módra

Jól jön a nyárra egy új krumplisaláta!

A nyári melegben nagy népszerűséget élveznek a könnyű, zöldséges ételek és hideg saláták: íme egy újszerű krumplisaláta köretnek.

2011.08.25 06:29ma.hu

A hőségben a sült burgonyánál jobban esik a hűtőszekrényben lehűtött krumplisaláta. Készítsük el a hagyományostól eltérő módon: íme a mexikói.

Hozzávalók:

- 40 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 kis zellergubó
- 1 kemény tojás
- 1 evőkanál chily-mártás
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ecet
- só, őrölt bors

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük és megtisztítva karikára vágjuk.

A kicsumázott, apró kockákra vágott zöldpaprikával meg a hasonlóképpen feldarabolt hagymával és meghámozott, apróra vágott zellerrel összekeverjük.

A kis kockákra vágott tojást is hozzáadjuk, és az ecettel, olajjal, chili mártással, sóval, borssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.