Hűs finomság mexikói módra
Jól jön a nyárra egy új krumplisaláta!
A nyári melegben nagy népszerűséget élveznek a könnyű, zöldséges ételek és hideg saláták: íme egy újszerű krumplisaláta köretnek.
2011.08.25 06:29ma.huA hőségben a sült burgonyánál jobban esik a hűtőszekrényben lehűtött krumplisaláta. Készítsük el a hagyományostól eltérő módon: íme a mexikói.
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 kis zellergubó
- 1 kemény tojás
- 1 evőkanál chily-mártás
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ecet
- só, őrölt bors
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük és megtisztítva karikára vágjuk.
A kicsumázott, apró kockákra vágott zöldpaprikával meg a hasonlóképpen feldarabolt hagymával és meghámozott, apróra vágott zellerrel összekeverjük.
A kis kockákra vágott tojást is hozzáadjuk, és az ecettel, olajjal, chili mártással, sóval, borssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk.