Töltött gombához nagyon finom!

Jólesik egy kis bűnözés a szalonnával...

Nos, igen: nem ezek az ételek tartanak a legfittebben, de néha megengedhetjük magunknak: töltött gombához isteniek a szalonnás falatkák!

2011.09.01 06:29ma.hu

Az ízletes, szalonnával készült fogások rajongói nagy élvezettel fogyasztják majd a töltött gombához készült szalonnás falatkákat. Mikróban is gyorsan kész.

Hozzávalók:

- 6 nagy gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg főtt csirkehús
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál mustár
- só, őrölt bors
- 6 vékony szelet húsos szalonna (bacon)

A gombafejeket megmossuk, a szárukat kimetsszük, és apróra vágjuk. A megtisztított, felaprított hagymával és zöldpaprikával együtt egy tűzálló tálba szórjuk, az olajjal összekeverjük, és 750 wattal 5 percig sütjük.

Hűlni hagyjuk, majd az apróra vágott csirkehússal, a metélőhagymával, a mustárral és a tejföllel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük és a gombafejekbe töltjük.

Mindegyiket egy-egy szelet szalonnával körbefogjuk, amit fogóval rögzítünk. 650 wattal 6-7 percig sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.