Micsoda ízhatás!

Brokkolit dióval? Ráadásul metélttel?

Meglepő lehet a neve, az összhatás mégis igen ízletes: a diós brokkolimetélt igazi különlegesség, ráadásul a fokhagyma és a curry sem hiányozhat belőle.

2011.08.29 06:29ma.hu

Különleges összetevői miatt sokak kíváncsiságát felkeltheti ez az érdekes étel. A diós brokkolimetélt elkészítése egyáltalán nem nehéz.

Hozzávalók 4 személyre:

- 60 dkg friss, v. fagyasztott brokkoli
- 25 dkg cérnametélt (száraztészta)
- 2 dl tejszín
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry-por
- só
- törött fehér bors

A metéltet a szokásos forrásban levő vízbe tesszük és megfőzzük. Ezután meleg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A forró margarin felével összekeverjük, és tűzálló tálba rakjuk.

A brokkolit rózsáira szedjük, és a megmaradt margarinon néhány percig pirítjuk, majd a tésztához keverjük és befedjük. (Ha fagyasztott brokkoliból készül, azt fagyosan tesszük a serpenyőbe.)

A sütőbe toljuk, hogy forró maradjon. A tejszínt kis lábosba öntjük. Belekeverjük a darált diót, a zúzott fokhagymát, a sót és a curry-port. Addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik, majd a brokkolis tésztát nagy tál közepére halmozzuk, és köré öntjük a diós-currys mártást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.